Google Translate

luni, 4 octombrie 2010

Excelent! As rade, daca nu ar fi de plans!

Traian Băsescu va rămîne în istorie nu doar pentru crizele politice aproape continue înregistrate în mandatul său, ci și pentru faptul că a fost un soi de victimă perpetuă a ”atentatelor” și a ”loviturilor de stat”, denunțate adesea de la înălțimea celor mai înalte demnități ale statului. Desigur, viața a demonstrat ulterior că teribilele atentate au existat doar în mintea sa, a apropiaților săi ori a șefilor de servicii secrete din mandatul său.

Iliescu lichidat de viruși, Năstase de către SIE

Traian Băsescu nu e singurul lider autohton despre care s-a spus că ar fi fost, în diverse ocazii, ținta unor asasinate politice. Celebru este ”atentatul cu viruși” programat să îl lichideze pe Ion Iliescu, dezvăluit în Parlament acum un deceniu de către PSD și susținut puternic de către cel care avea să devină directorul SRI, Radu Timofte, ori de viitorul ministru al Apărării, Ioan Mircea Pașcu.

Și Adrian Năstase s-a temut că va fi asasinat de către SIE, după cum a dezvăluit într-un interviu, în 2005, fostul președinte Emil Constantinescu: ”La dispoziţia mea, Cătălin Harnagea a înfiinţat în SIE, cu ajutorul americanilor şi al NATO, un serviciu antitero. Acest serviciu antitero Adrian Năstase a vrut să-l desfiinţeze, considerîndu-l un serviciu prin care Constantinescu încerca să-l asasineze. Americanii şi NATO au intervenit şi nu l-au desfiinţat”.

De ce a vrut PSD să îl asasineze pe Vadim?

În toamna lui 2004, Vadim Tudor publica, la rîndul său, în ”Tricolorul”, informația că PSD a angajat asasini plătiți pentru a-l lichida, și încă pe teritoriul SUA, într-o vizită efectuată acolo de către liderul PRM. Și despre Emil Constantinescu s-a vehiculat că a fost ținta unui posibil atentat în timpul unei vizite oficiale în Bulgaria. De departe, însă, campionul atentatelor și al loviturilor de stat eșuate a fost Traian Băsescu.

Nu ne referim doar la ”dezvăluirile” pe bandă din ultimele zile care vin dinspre premier, membri ai guvernului, ai PDL ori dinspre presa portocalie, potrivit cărora mitingul polițiștilor din 24 septembrie a fost o tentativă de lovitură de stat contra lui Băsescu. La urma-urmei, la fel a fost catalogată de către fidelii săi și suspendarea din 2007 a președintelui. Au existat, însă, și alte cazuri, la fel de spectaculoase, din care vom reaminti cîteva.

Atentat cu dale de beton la Băsescu

Actualul președinte, bunăoară, a fost ”victima” unui prim atentat, pus la cale de PSD, încă de cînd era doar primar general. Dezvăluirea a fost făcută de deputata PD Anca Constantinescu, la emisiunea ”Nașul”, în decembrie 2008. Ea a susținut, astfel, că, în 2003, în timpul guvernării PSD, mai mulți șefi din presă au fost invitați, în mod misterios să ia parte, într-o noapte, în zona Casei Presei Libere, la ceea ce trebuiau să fie primele probe ale metroului ușor. Numai că, la fața locului s-a găsit doar o drezină. Primarul de atunci, Traian Băsescu, a încercat să salveze situația în fața jurnaliștilor adunați prin organizarea unei deplasări, ad-hoc, cu respectiva drezină. „Noroc că dl.președinte ne-a trimis pe mine, pe Murgeanu și pe Gheorghe Dobre să mergem pe bulevard pînă la Cașin, să vedem dacă totul e în ordine. Cînd am ajuns noi la Cașin, stopul pentru locomotivă era dărîmat, ca drezina să nu vadă stopul din timp și să nu oprească. Iar, după interesecție erau puse pe șina de tramvai patru dale de beton, una peste alta. Deci, ce putea să se întîmple: drezina nu vedea semnalul de stop, nu oprea și ar fi intra în acele dale de beton” spune deputata. ”A fost o mînă criminală” a pus verdictul deputata PD.

Asasinat pentru campania anti-corupție

Era doar începutul. În ianuarie 2005, directorul în funcție al SRI anunța națiunea, în direct la Realitatea TV, că serviciile secrete au intrat în posesia unor informații privind organizarea de atentate împotriva președintelui Băsescu, din cauza cruciadei anti-corupție a acestuia. „Am adus la cunoştinţa SPP şi inclusiv cu domnul preşedinte Băsescu am discutat acest lucru”, mai spunea şeful SRI, Radu Timofte. SPP s-a grăbit să confirme, și el, informația.

Imediat, a ieșit la rampă însuși Băsescu: “Preşedintele Traian Băsescu a fost informat de către directorul Radu Timofte asupra unor posibile pericole la adresa şefului statului. Preşedintele Băsescu consideră că este responsabilitatea stricta a instituţiilor abilitate din România sa ia măsurile care se impun pentru protectia demnitarilor. Asa cum a declarat si in alte ocazii, preocuparea Presedintelui Romaniei este ca institutiile cu atributii in combaterea coruptiei sa actioneze eficient in acest sens ” se afirma într-un comunicat pompos al președinției.

Atentatul de la Kabul

În decembrie 2005, alt atentat, de această dată la mii de kilometri. Opinia publică din țară era informată, astfel, că delegația oficială în care se afla preşedintele Traian Băsescu, la Kabul, în Afganistan, a urmat un traseu deviat pentru deplasarea de la palatul prezidenţial la aeroport, întrucât pe traseul de bază a fost înregistrată o ameninţare cu bombă. Această informaţie a putut fi auzită la staţiile de emisie-recepţie ale militarilor români din Kabul care au însoţit coloana oficială a delegaţiei şefului statului.

Bomba din PVC de la Focșani

Pe 30 ianuarie 2006, serviciile secrete mai dau o lovitură de imagine, dejucînd un ”atentat” cu bombă la viața președintelui, petrecut la Focșani, de ziua Unirii. Întreaga presă relata, astfel, că, pe 24 ianuarie, cu mai puțin de două ore înainte de sosirea lui Băsescu în Piața Unirii din Focșani, ofițerii SPP ar fi găsit în hidrantul de pe holul de la parterul Prefecturii Vrancea un dispozitiv suspect, potențial exploziv. Presa oranj dădea imediat verdictul, concluzionînd că ar fi vorba de o "bombă artizanală". De această dată, șefului statului era să îi explodeze în față două țevi de PVC, cel mai probabil de rușine, că de explozibil nici vorbă.

Denunțînd, în replică, un ”scenariu mizerabil” pus la cale de putere, președintele C.J. Vrancea, pesedistul Marian Oprișan, cerea oficial SPP, SRI și Parchetului General al României să demareze o anchetă care să stabilească în mod clar cine se face vinovat de situație. Ați ghicit, nici pînă azi nu s-au lămurit lucrurile.

Atentatul de la spitalul lui Oprescu

Cîteva luni mai tîrziu, în 2006, serviciile secrete primesc o nouă sarcină: să ancheteze hernia prezidențială, sau, mai precis, ceea ce părea a fi un nou atentat anti-Băsescu. Concret, preşedintele Traian Băsescu i-a cerut directorului SRI, să verifice de ce a fost "plimbat" de la un spital la altul, înainte de a pleca la Viena pentru a se opera. În paralel, SPP făcuse propria anchetă, care acredita ideea că blocul operator în care urma să fie tratat președintele nu ar fi fost septic. Alt atentat cu viruși... Evident, opiniei publice îi era sugerată, în acest mod, informația că vinovați pentru acest atentat subtil ar fi fost PNL, prin ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, și PSD, prin Sorin Oprescu, șeful spitalului. Coaliția murdară PNL-PSD mai făcuse o încercare criminală. Evident, nici pînă în ziua de azi nu s-a lămurit misterul acelor evenimente din jurul herniei prezidențiale.
(Bogdan Tiberiu Iacob)
Stire preluata de pe Inpolitics:
Regimul Basescu, intre atentate si lovituri de stat





Excelent articol!
Felicitari, Bogdan Tiberiu Iacob!
As rade, daca nu ar fi de plans! Chiar ne iau de prosti pe toti?
Admin, V.Burcu
Pentru că la capitolul administraţie partidul de guvernământ are serioase restanţe, liderii acestuia s-au gândit să ia faţa românilor prin ceea ce ştiu ei mai bine: campania electorală.

Cu prilejul alegerii unei noi conduceri a organizaţiei Suceava a PDL, Elena Udrea, a declarat că PDL a dat startul campaniei electorale, chiar dacă aceasta va debuta cu “alegerile în interiorul partidului”.

Potrivit acesteia democrat-liberalii pot, dacă vor rămâne uniţi, să câştige alegerile din 2012 şi pe cele din 2014.

“Echipa trebuie să continue să lucreze împreună. Am ajuns la guvernare şi multe-multe campanii am făcut împreună până la acest moment. Aproape că îmi era dor să venim din nou în faşa partidului, să ne întâlnim, să ne privim în ochi şi să spunem că acest partid poate câştiga şi alegerile din 2012 şi pe cele din 2014. Tonul care se dă astăzi la Suceava trebuie continuat în toate organizaţiile în perioada următoare, pentru că noi dăm astăzi startul campaniei electorale, chiar dacă începe cu alegerile din interiorul partidului”,
a afirmat ministrul Turismului.
Prezent şi el la Suceava, premierul Boc a ţinut să păstreze linia deja trasată:
“Cred cu sinceritate că 2012 va fi anul PDL pentru că facem ceea ce trebuie şi vom câştiga şi alegerile locale, şi parlamentare”,
a mai spus Boc, care a cerut solidaritate în partid şi ca “spiritul de la Suceava să fie în toate organizaţiile PDL”.
sursa: AGERPRES; MEDIAFAX










PDL&Co.
Tara arde si pdl.boc se piaptana!
Admin, V.Burcu

12 comentarii:

  1. ATENTIE !Intrusilor ,nu aveti voi sa aveti idei personale ,acest blog este a lui Neacsu [care doreste sa ia fraiele puterii din mainile lui Dogaru],a lui Nicu[care te plimba cu dricu'],PKM,Micutzul,si cativa gealati de-ai lor.Daca nu le scrieti osanale sau laude despre cat de "destepti si frumosi"sunt veti fi "mistocariti de acesti"infumurati"care cred ca ei au pus coada la pruna si sunt izvorul gandirii neamului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bouleanului de la 08:04 ... dute nene la Boulenii tai protocalii! Lasa-ne pe noi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nene Anonimule din 4oct2010, 08:19, cu modestie iti atrag atentia ca inca din clasa a 2-a primara se invata la scoala ca acolo unde sunt doua cuvinte, respectiv doua parti de vorbire, care se pronunta intr-um cuvant, acestea se scriu cu liniuta de unire intre ele, adica separate dar totusi legate, ca sa se stie limpede ca nu amestecam borcanele, adica verbele si pronumele. In cazul matale, ''dute'' se scrie de fapt 'du-te', ca sa stie ca e vorba de verbul a se duce si de pronumele personal de persoana a 2-a singular, forma atona, te.

    M-am exprimat clar? Lectia e gratis, nu e nevoie nici sa-mi multumesti, mai ales ca nu-ti sta in fire sa umbli cu fineturi de genul!:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai Pruteanu,dupa" cu modestie",se pune virgula,deoarece,fiindca,in limba rrom ana adjectivul nu se pun inaintea subst.sau verbului ,precum in rusa sau engleza ,dar se pare ca tu ai studii la Moscova.De fapt am mai spus ,pe acest blog sunt tot felul de "lingai"care daca nu au nimic de spus sau comentat se "leaga" de gramaatica>Imi vin sa-ti cant melodia aia :esti un fra...ier[am despartit bine?]

    RăspundețiȘtergere
  5. Bravo baieti, are legatura cu subiectul articolului si cu problemele care ne framanta acum

    RăspundețiȘtergere
  6. Micutzul este mai destept decat tine si nu iti raspunde. Te iubesc !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. SINDICATELE - centrul de comanda al lagarului din Romania
    - cine informeaza aiurea presedintele despre malnutritii si genocidul din RO poate sa-si faca bagajul sa plece din RO !!! - SINDICATELE nu stiu ce sa ceara si cum ... sant conduse de niste sforari care au in spate interese meschine ... cine vrea sa CREASCA puterea teroristilor din partidele politice atunci VOR cumpara apartamente in Bucuresti cat mai multe - sa nu spuneti ca nu ati fost avertizati !

    RăspundețiȘtergere
  8. te contrazici istetule tocmai i-ai raspuns. rezulta ca nu esti mai destept ci doar te crezi-pam ,pam,

    RăspundețiȘtergere
  9. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, în Comitetul Executiv Naţional, că acuzele aduse de putere opoziţiei că ar fi încercat, prin intermediul sindicatelor, o lovitură de stat, sunt iresponsabile.

    Ponta le-a cerut membrilor Comitetului Executiv Naţional să "dezavueze" şi "condamne" orice "încercare iresposabilă" a celor de la putere de a vorbi de lovituri de stat.

    Corect, Victore! Asa zicem si noi, pensionarii militari scmd-isti! Lovituri de stat = cai verzi pe pereti!!!! Gaselnite pentru a abate atentia, de la marile probleme cu care se confrunta tara, poporul! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  10. Pana la urma care ar fi problema ?De ce vorbiti despre o lovitura de stat ca de ceva sfant,ceva care este interzis,oricum acesti spurcati,tradatori,delatori de neam si datini,hoti,mincinosi...trebuie inlaturati ,condamnati,confiscate averile[eventual RASTIGNITI]si cum altfel decat printr-o luta sangeroasa?Ca o s-o provocam noi[/=niciodata],sau alti amarati,tot va fi -altfel ne asteapta DESTRAMAREA.Asa ca sa nu creada cineva ca aceste SPURCACIUNI vor vor fi inlaturate cu "manusi"[poate cu manusi chirurgicale ,sa nu ne infectam cand ii coboram de pe crucifixul unde vor fi RASTIGNITI]Cine spera sau crede ca o sa mai dureze mult se inseala amarnic.Apoi cu sau fara contributia infima afostilor militari[fricosi si lasi]tot se va produce.Asa sa le ajute SCARAOTZKI.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dragul meu anonim , prieten cu scaraotzki ,
    Dumneata crezi ca nu suntem toti satui de B-B ? Suntem , nu mai putin decat dumneata sau orice roman fortat sa suporte mizeriile si masurile pe care le iau scumpii nostri conducatori . Dar , de la asta pana la ce spui dumneata e cale lunga pe care eu, sindicatul nu are ce cauta . Sindicatul va lupta cu toate mijloacele LEGALE posibile . Nu are dreptul ca organizatie nici sa gandeasca nici sa propuna si nici sa participe la actiuni de genul celor ce se tot vehiculeaza pe posturi ba de Basescu , ba de Ponta , ba de mai stiu eu cine . Dumneata daca ai astfel de intentii , cauta prozeliti pe alte meleaguri . Nu interpreta nici dumneata si nici altii ca dumneata nemultumirile firesti si protestele drept incercari de lovitura de stat si nici neparticiparea la astfel de actiuni si respingerea lor din start drept lasitate . Mai citeste presa , mai citeste declaratiile unor straini care abia astepta ca Romania sa intre intr-o asemenea stare pentru a cere ocuparea ei la propriu si la figurat . Asta doresti ?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri