Google Translate

vineri, 1 octombrie 2010

SCMD ia taurul de coarne ... si nu numai ... SCMD, a declansat procedurile demiterii Presedintelui Basescu + desfiintarea Curtii Constitutionale! UPDATE: 02.10.2010

SCMD versus Presedintele Romaniei si Curtea Constitutionala
De peste un an de zile Curtea Constitutionala se dovedeste a fi ca si Guvernul – o anexa a gandirii prezidentiale:

A validat insultele nemeritate care au fost aduse tuturor categoriilor de militari;

Prin Legea 329/2009, ne-a limitat dreptul la munca si la proprietate;

Prin Legea 119/2010 ne-a desfiintat pentru trecut, prezent si viitor statutul de militar si ne-a luat cu totul dreptul la munca si la proprietate, consfintind decimarea noastra. Pensia este un drept castigat, drept patrimonial, drept de proprietate, etc., pentru toata lumea, mai putin pentru noi.

Prin HG 735/2010, ni s-a luat si dreptul la petitie.

In fapt, noi, militarii, mai avem un singur drept – acela de a muri cum vrem noi. Nu cum vor ei, adica prin infometare, prin frig, prin lipsa de medicamente.

Curtea Constitutionala ne-a privat de dreptul suprem - dreptul la viata. Pentru toate acestea, ca si pentru ticalosia pe care acum o pune la cale, aceea de a legitima frauda Robertei Anastase si de a definitiva distrugerea noastra ca militari, prin acceptarea articolelor din Legea sistemului unitar de pensii, care ne privesc, fiind anticonstitutionale si antieuropene, anuntam ca vom trimite tuturor Filialelor, in scop de multiplicare si actiune, doua tabele:
 * Primul vizeaza, in baza Art. 150 din Constitutia Romaniei, strangerea a 500.000 de semnaturi, in minim 25 de judete, pentru sustinerea unei initiative legislative de revizuire a Constitutiei, vizand demiterea Presedintelui Romaniei prin referendum; 
 ** Cel de-al doilea, similar, vizeaza desfiintarea Curtii Constitutionale ;
Intrucat ticalosiile comise impotriva noastra nu pot fi cuantificate decat de decenii de detentie, ii vom urmari ca persoane vinovate pe magistratii care au declarat constitutionale aberatiile legislative mentionate. Ii vom urmari in justitie, in tara si in afara, pana cand isi vor plati ticalosia.

Rugam Birourile Operative ale filialelor SCMD sa multiplice cele doua tabele pe care le vor primi si sa le imparta fiecarui membru de sindicat, astfel incat fiecare sa aduca un numar minim de 50 de semnaturi de adeziune la fiecare dintre aceste initiative.

Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
30.09.2010,











Sa depaseasca faza intentii, sa treaca HOTARAT la FAPTE!








POST-SCRIPTUM ... tineri,
P.S. maturi ...
P.S. pensionari ...
TUTUROR, doar o vorba sa va spun:
Veniti alaturi de noi!
Trimiteti online semnaturi/adeziuni!
Luati iniatiativa, intocmiti tabele!
Chiar Presedintele a spus: PLEACA, daca vom fi 5.000.000!
Admin
______________
UPDATE 02 OCTOMBRIE 2010
Boc: Nu accept cereri care depăşesc posibilităţile economiei. Sindicatele menţin calendarul protestelor
Guvernul nu poate accepta revendicări ale sindicatelor care să depăşească posibilităţile economiei, iar salariul minim va creşte la un nivel stabilit şi în funcţie de interesele patronatelor, a declarat premierul Boc, după discuţia cu membrii Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR).
"Greul nu a trecut, dar nici nu trebuie să cădem cu toţii victime ale negativismului sau pesimismului, deoarece construim o fundaţie solidă pentru o creştere economică sănătoasă şi de durată. România va oferi atât cât poate, iar Guvernul nu va repeta greşeala Guvernului Tăriceanu de a angaja cheltuieli bugetare fără susţinere pe termen mediu şi lung şi nu va aplica politici populiste",
a spus Boc.
El a susţinut din nou că personalul bugetar va recupera anul viitor o parte din scăderea salarială de 25% operată în acest an şi că salariul minim va fi majorat, precizând însă că în acest sens se va ţine cont atât de interesele sindicatelor, dar şi de cele ale patronatelor şi economiei.
Preşedintele CSDR, Iacob Baciu, a declarat, sâmbătă, după discuţiile cu premierul, că acesta s-a angajat ca până pe 5 noiembrie să promoveze o nouă lege a dialogului social, dar şi o lege a inspecţiei muncii.

Reprezentanţii CSDR au discutat mai bine de trei ore cu premierul Emil Boc, cu ministrul Muncii, Ioan Botiş şi cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, în urma întâlnirii obţinând doar promisiuni privind elaborarea unor noi acte normative.

Potrivit acestuia, reprezentanţii CSDR au obţinut promisiunea că membrii de sindicat vor face parte din echipele de control ale Inspecţiei Muncii, în acest sens urmând să fie încheiate protocoale la nivel judeţean.

De asemenea, sindicaliştii de la CSDR au reuşit să-l convingă pe premierul Emil Boc să scoată din subordinea Ministerului Educaţiei Consiliul naţional de pregătire a adulţilor.

Iacob Baciu a mai spus că în cadrul discuţiei s-a menţinut poziţia sindicaliştilor privind stabilirea salariului minim la 750 de lei, însă premierul Emil Boc a avansat o valoare de doar 640 de lei, care nu a fost însă acceptată.

Sindicaliştii au mai fost nemulţumiţi de coeficienţii de salarizare şi grila de ierarhizare, cele mai multe nemulţumiri venind de la cei din învăţământ, sănătate şi cultură.

"Premierul a dispus o reanalizare a coeficienţilor la nivel de Ministerul de Finanţe şi Ministerul Muncii", a declarat Baciu.

În acest context, sindicaliştii de la CSDR au precizat că-şi menţin calendarul de proteste anunţat până acum.

Vicepreşedintele CSDR Aurel Cornea a reafirmat că Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va organiza în 5 octombrie, în Piaţa Victoriei, "un miting pentru salvarea învăţământului românesc".

Cornea, care este şi preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, a precizat că negocierile pentru Legea salarizării şi pentru majorarea salariului minim pe economie vor continua săptămâna viitoare şi a mai spus că i-a atras atenţia premierului că reforma în educaţie este întârziată din cauza faptului că Legea educaţiei zace la Comisia de învăţământ a Senatului.

În acest context, Emil Boc ar fi promis că va interveni pentru deblocarea acestei situaţii.

Liderii confederaţiilor sindicale au decis, joi, să organizeze proteste comune, astfel că mitingul anunţat pentru 7 octombrie ar putea fi amânat pentru ca acţiunea sindicală să poată fi pregătită, având în vedere că se mizează pe participarea a 70.000 - 80.000 de oameni.

Preşedintele confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hosu, declara că liderii tuturor confederaţiilor vor avea o nouă întâlnire, luni, când vor decide o strategie comună şi planul pentru viitoarele acţiuni de protest. Hosu preciza că protestele vor fi organizate pentru rezolvarea problemelor care ţin de salariul minim pe economie, de crearea de noi locuri de muncă, Legea pensiilor şi cea a salarizării.

Preşedintele CNSRL Frăţia, Marius Petcu, declara că toate acţiunile anunţate până pe 7 octombrie de către sindicalişti rămân în picioare, dar a precizat că liderii confederaţiilor iau în calcul posibilitatea amânării mitingului de protest organizat de Ziua Mondială a Muncii Decente, în 7 octombrie, întrucât timpul ar putea fi prea scurt pentru a putea mobiliza circa 70-80 de mii de oameni în acţiunea comună pe care o doresc sindicatele.

Un alt motiv pentru care mitingul din 7 octombrie ar putea fi amânat îl reprezintă acţiunile de protest ale sindicaliştilor din educaţie, care vor avea loc în 5 octombrie. Liderii confederaţiilor sindicale iau în calcul faptul că cei 10.000 de sindicalişti din educaţie care vor ieşi în stradă în 5 octombrie ar putea fi mai greu mobilizaţi să protesteze din nou peste alte două zile.
Stire preluata de pe:  Mediafax.ro
_______________________
Apropo de ... luat taurul de coarne ...!
Vad ca SCMD, vis-a-vis de cele comunicate ...
A incremenit in PROJECT! Aveti alte informatii?
Admin, V.Burcu
________________________
Am raspuns aici, comentariului de azi, lui DAPIX,
pe care il citez integral:

Ma asteptam ca cei care conduc filialele sa anunte membrii de sindicat din filiale de unde pot ridica tabelele pentru semnaturi si cum ne vom mobiliza ca sa adunam cat mai multe pentru a ne atinge scopul. Ma asteptam de asemenea sa veniti si cu alte solutii pentru a stopa efectele dezastruoase ale masurilor guvernamentale, deci hai sa lasam polemicile si sa purcedem la treaba, sa adunam semnaturile si sa ne gandim sa propunem si alte masuri.
Cu mult respect DAPIX
___________________
Alt comentariu/PROPUNERI de luat in seama:
plano10 spunea...
Un punct de vedere
pentru organizatorii actiunii de protest din 25 octombrie.

 - Actiunea ar avea un efect mai deosebit daca s-ar desfasura concomitent in Capitala si in toate resedintele de judet. In Capitala sunt suficienti militari pentru a agrega o masa de manifestanti care sa atraga atentia autoritatilor, presei si opiniei publice. Mai ales daca la actiune vor fi invitate si alte categorii de pensionari, prin asociatiile care compun Consiliul National al Persoanelor Varstnice si prin CAR Pensionari.
 - Nu trebuie neglijata nici participarea altor categorii de salariati afectate de cresterea varstei de pensionare la 65 de ani.Am in vedere in special organizatiile de femei. A se vedea exemplul Miscarilor din Franta unde s-a protestat impotriva ridicarii varstei de pensionare la numai 62 de ani.
 - Autorizatiile de Miting trebuie obtinute atat pentru sediile guvernamentale de la Bucuresti cat si pentru sediul central al PDL.
 - Organizarea de mitinguri in toate centrele de judet, prin unirea efortului tuturor Asociatiilor de militari din cele trei mari institutii militare, se impune in primul rand pentru evitarea deplasarii unor persoane in varsta pana la Bucuresti si pentru a obisnui asociatiile judetene cu astfel de actiuni de protest, avand in vedere ca lupta cu actualul regim pare a fi mai de durata.

Daca actiunea se va desfasura numai la Bucuresti putini militari din provincie vor participa la ea.

Si in judete pot fi mobilizate alte categorii de pensionari, cat si salariati.
 - In fiecare judet mitingurile din fata Prefecturii pot continua cu marsuri pana la sediile celor trei partide. PDL, UDMR si UNPR, care au votat Legea 119/2000 si, mai ales, Legea sistemului unitar de pensii publice.
 - Actiunea de protest sa fie indreptata impotriva PDL si a Guvernului, prin ignorarea totala a presedintelui. Acesta nu merita sa fie bagat in seama.
 - Conteaza tinuta, disciplina si eleganta lozincilor scrise sau strigate. Daca actiunea se desfasoara in toata tara nici Boc nu are atatia jandarmi care sa asigure ordinea. Asa ca menajati-i! :)
2 octombrie 2010, 20:14
Pentru conformitate,
Admin, V.Burcu
_______________________
UPDATE: 04.10.2010:
Raluca Turcan: Romania are o noua problema - suspendacii
_______________________
Deputatul PD-L Raluca Turcan a declarat ca Romania are o noua problema odata cu aparitia suspendacilor, "niste oameni tristi care nu se pot bucura de viata si se gandesc toata ziua la suspendarea lui Traian Basescu".

"Suspendacii se gandesc toata ziua la suspendarea presedintelui. Sedintele lor seamana cu sedintele celor de la Alcoolici Anonimi", a precizat duminica democrat liberala, prezenta si ea la alegerile presedintelui PD-L Suceava, alaturi de premier, Elena Udrea si alti membri ai Guvernului.

Mai mult chiar, Raluca Turcan i-a propus premierului sa faca un program guvernamental pentru suspendaci.

"Adica vine domnul Victor Ponta si spune: eu sunt Victor Ponta si sunt suspendac. Buna Victor. Eu sunt Crin si sunt si eu suspendac. De acolo mai apare si Mirciulica si spune si eu sunt Mirciulica si sunt suspendac, decat ca am pierdut alegerile.

Ma gandeam, domnule prim-ministru, poate ca ar trebui sa gandim un program guvernamental pentru acesti suspendaci cum ar fi 'adopta un suspendac' ", a mai spus Raluca Turcan.

Liderii PSD si-au anuntat intentia de a demara procedura de suspendare a presedintelui pana la sfarsitul lunii octombrie, indiferent de ce va face Traian Basescu sau Guvernul.

Wow!
Ne-a tras-o si Ralu!
Admin

96 de comentarii:

  1. Propun tuturor filialelor sindicatului sa desfasuram aceasta actiune sub denumirea generica de MISCAREA PENTRU APARAREA DREPTURILOR SI LIBERTATILOR CETATENESTI

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord cu denumirea campaniei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa vina Trotilatu' s-o faca praf si pulbere!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. nicu suciu-La CLUJ COLEGII NOSTRI AU CASTIGAT IN LUPTA CU BALAURUL PORTOCALIU. sA-I FELICITAM PE JUDACATORI CA AU AVUT SANGE IN INSTALATIE. aU VRUT SA-I ARATE LUI BOC ,CA A RAMAS CORIGENT LA DREPT. NU L-ATI VAZUT PE PAPAGAL CUM O IMITA PE UDREA ,CA MOGULII VOR DA LOVITURA DE STAT,ETC...SA LE ARATAM CA NU NE FRICA DE EI.

    RăspundețiȘtergere
  5. DA !!! NOI SA FIM ARMATA DE MOGULI !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai bine armata de mogulici, mai multi si mai voinici!

    RăspundețiȘtergere
  7. SCMD sa stranga semnaturi pentru un referendum privind retragerea trupelor din AFGANISTAN . Copii nostri isi varsa sangele prin desertul Afgan pentru traficul american de droguri asa cum au facut-o pentru petrolul irakian devenit acuma american . Toate tarile si-au redus efectivele in afganistan , inclusiv americanii . SINGURII CARE ISI TOT MARESC EFECTIVELE SUNT ROMANII ! SUNTEM NOI CHIAR CEI MAI PROSTI ? CAT O SA MAI PERMITEM LINGAULUI DE BASESCU SA SUBANCHIRIEZE VIETILE COPIILOR NOSTRI INTERESELOR ECONIMICE AMERICANE ? Asta e pretul pe care il platesc soldatii nostri pentru ca domnul Basescu sa beneficieze de sprijin american .BASESCU DA SANGE ROMANESC PENTRU LOBBY PERSONAL .

    RăspundețiȘtergere
  8. APROPO STIMATI COLEGI, AZI ESTE ZIUA INTERNATIONALA A PENSIONARULUI
    "LA MULTI ANI !"

    RăspundețiȘtergere
  9. Am vrea si noi sa stim daca din cei implicati in teatrele de operatii a refuzat cineva sa plece?Ba ,mai mult am auzit ca se dau :plicuri grase:pentru a pleca>>>MERCENARI,interes?Nu.V-am rugat,pe d-nii "micutzul",PKM,si altii sa lasati infatuarea si ironia ,deoparte ,sa vorbim ,sa ne sfatuim,sa cadem de acord,dar parca stati cu ochii pe blog 25 de ore pe zi si cum apare un "mascul"'strain il si "gatuiti",cu tot felul de injective:ba ca "bolmojeste",ba ca e "duplicitar",ba ca ...dar dvs cine va credeti ?"Stapanii gandirii revolutionare?Theodor Diamant?Vreti sa creati Falangsterul de la SEVERIN ?Sunteti MASONI?Retineti,singuri nu faceti nimic,semanati URA SI discordie.Un prost.

    RăspundețiȘtergere
  10. Aici sunt de acord cu dumneata: esti un prost!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Oare ce s-ar intampla daca la o reactie a S.C.Militare(atat)D-nul Neacsu,ar avea o atitudine pozitiva?

    RăspundețiȘtergere
  12. @15.58 De unde stii?Ai aceleasi simptome?

    RăspundețiȘtergere
  13. HA, HA, HA,HA CE_MI place. substanta domnule ,substanta. AUZI SCMD a luat taurul de coa.. Apoi sa-l tina bine sa nu-l scape-trotilatul

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Anonim 15.21
    Imi pare tare si sincer rau, daca te/ai simtit cumva luat la misto. Personal nu am raspuns cu infatuare sau cu rautate decat atunci cand am simtit ca sunt tinta rautatilor cuiva. Da am cerut onorabilei gazde sa retina aspectul ca sunt persoane care scriu atat de aiurit incat cu greu intelegi ce vor sa exprime. Este adevarat ca de mai multe ori ne/am luat, chiar si cu tigri2 si cu altii dar totul a fost ponderat, nu am facut prost pe nimeni. In ultimul rand nu cred ca avem cu totii aceeasi gandire deci normal sa avem opinii diferite si sa le si exprimam. Asa macar construim ceva...Cu respect.

    RăspundețiȘtergere
  15. Stramb .
    Puteti sa imi spuneti si mie cu ce am criticat eu si unde aceasta initiativa ? Daca gasiti si e scris de mana mea , promit sa vin Satu -Mare si sa mananc tastatura in fata membrilor filialei . Dar daca nu gasiti, va dati peste mana ? Si eventul si peste gura.
    Anonim 13.39.
    Chestia cu datul peschesurilor pentru plecarea in misiune se intampla pe vremea cand erai dumneata in armata . De atunci veteranii, au fost fiecare de 4-5 ori si sunt cam satui . Lume noua nu prea e prin armata ca sunt blocate posturile din lipsa de fonduri . Asa ca Ministerul s-a vazut in situatii rusinoase de a nu avea pe cine sa trimita in miniuni . Si crede-ma vorbesc dupa cazuri reale .Dar odata cu noile masuri de "incurajare " luate si propuse de domnul Oprea , va fi din nou OK . Salariile au fost miscorate , li s-au luat banii de tigari, urmeaza banii de chirii, banii de haine , ordinul M50, pana vor ramane cu 2-3 milioane salariu si rate de 10 .Unii militari angajati au acuma 8 milioane salariu si 5 milioane datorii facute pe vremea cand aveau salarii de12-13 milioane . Foarte curand raportul se va inversa .
    Atunci sa te vezi peschesuri pentru statele de misiune .
    Deocamdata insa , NU AU AVUT CANDIDATI PENTRU PLECARI SI DIN CAUZA ASTA DOMNUL OPREA PROPUNE PUnCTUL CU PLECAREA IN TEATRU OBLIGATORIE .
    Altfel, esti liber sa iti exprimi punctul de vedere , fiecare iti raspunde cum poate , aici nu este nici Scaieni , nici loja verde . Dar stiu pe cineva nu spun cine , persoana importanta , care nu e chiar strain de anumite miscari . Ce stii despre "grupul Paul "?Daca nu stii , colegul stramb te poate lamuri , ca s-a confesat cu cel ce stie .
    Cu sanatate

    RăspundețiȘtergere
  16. D-le Neacsu,te superi degeaba.O mai spun o data si din punctul meu de vedere s-a terminat.Am raspuns odata care sunt aprecierile mele legate de comentariul din presa.De pe pamant se intelege,aerian mai greu.
    Nu sunt confesorul multora,dar al celor care sunt, prefer,eticheta si raspunderea.Pentru detalii stau la dispozitia celor calmi,cu minte limpede si nepatimasi.
    Nu agreez postura de vesnic contestatar,atoatencunoscator,dialogul anapoda cu anonimi carora azi le dam dreptate maine nu .Nu-mi plac aventurile initiate pe baza unor cunostinte vagi de tactica ,despre ...strategie cu alt prilej.Sfatul meu este sa incitam in limite rezonabile,sa nu confundam joaca de-a razboiul cu razboiul.
    In rest ramane ce au spus politistii.

    RăspundețiȘtergere
  17. Domnule Stramb ,raspunsul dumitale vizavi de declaratie de presa ori ti l-ai dat singur , ori nu l-ai dat . Acolo unde te-am rugat eu sa raspunzi nu ai facut-o . Nici pe blogul meu , nici pe blogul Satu Mare . Raspunsul postat pe SM poate fi orice , dar nu un raspuns la intrebare . Cel de pe Blogul meu , nu e un raspuns , e o mojicie de care nu va credeam in stare . E a doua oara cand imi adresati mesajul politistilor . Daca va referiti la cel strigat la Cotroceni,il puteti spune si a treia oara , privindu-va in oglinda . Sper insa sa fie un cu totul alt raspuns pe care eu nu il inteleg . Asa cum spuneam si ceva mai devreme , a mai ramas inca destula demnitate in mine si destul respect pentru un om pe care il consideram prieten , ca sa mai continui . Ma opresc aici . Daca mai doriti, imi cunoasteti E-mailul. Mie imi displace ideea de a ma certa cu un prieten .
    Va doresc sanatate .

    RăspundețiȘtergere
  18. ATENTIE-Stati cat mai departe . se cearta ..GREII. Oare ce nu s-o fi potrivit? trotilatul

    RăspundețiȘtergere
  19. Trotrilatule , te bucuri prea devreme . Nu e o cearta , doar o neintelegere . Poate eu am inteles gresit . Poate dansul a uitat o virgula . Oricum ar fi , respectul ramane respect si oamenii oameni . Si aici se termina orice alta discutie pe subiect. Regret ca a fost adus aici .
    Poti sa te apropii curajosule!

    RăspundețiȘtergere
  20. col.suciu catre Neacsu. Marine intot deauna te-am considerat mai cu minte ,cum spunea Piersic (prieten din locotenentie)," ti se invarte mintea ca un titirez. ai picat in plasa celor care nu au ce face si toata ziua fac mistocareala. Imi spunea azi un fost subordonat ,ca citaste si el comentariile si A CREZUT CA SUNT DISCUTII INTR-O SATRA DE TIGANI. Pacat. Ti-am scris ca de multe ori e mai bine sa actionezi ,cu rewzultate concrete ,nu cu critici si misto. la Cluj am facut ce am putut pana acum. DOI COLEGI A DAT IN JUDECATA GUVERNUL PENTRU NECONSTITUTIONALITATEA unor prevederi ale legii119 si a castigat. Astea sunt actiuni concrete si vad ca si la nivel central INCEP SA APARA REZULTATE. Sa nu ne oprim. Sa incepem in forta actiunile de la centru. Noi am inceput sa vorbim cu neamurile;prietenii si simpatizantii nostri. vedeti ca dupa ultimele sondaje ARMATA AREVENIT LA LOCUL EI . DAR NU CU OPREA> IMBECILUL asta TREBUIE SA PLECE DE URGENTA DIN FRUNTA ARMATEI. Lumea ne injura pe noi ,parca noi l-am pus in fruntea ostirii. In rest....SA AUZIM NUMAI DE BINE. MAI MULTA ACTIUNE SI MAI PUTINA VORBARIE.

    RăspundețiȘtergere
  21. Temerara initiativa!
    E deranjant ca, la un asemenea nivel de reprezentare, lipseste rigoarea in formularea modului de realizare a celor doua obiective.
    1. Strangerea de semanaturi poate viza numai initierea unui proiect de lege de revizuire a Constitutiei, in sensul de a fi desfiintata CCR, lege care, daca e aprobata de Parlament, se supune referendumului.
    2.Pentru ca presedintele sa fie demis prin referendum trebuie ca mai intai sa fie suspendat de Parlament! Presedintele nu e suspendat prin lege ci prin hotarare a Parlamentului.

    RăspundețiȘtergere
  22. Nicule , stai linistit. Nu am cazut in plasa nimanui si nici nu am facut misto de lucrurile serioase . Felicit Clujul pentru ca nu asteapta sa le dea altii mura'n gura si isi cunosc interesele . Felicit Clujul pentru ca mai au verticalitate . Sunt de acord cu demararea actiuniii de strangere de semnaturi, si propusesem sa militam si pentru retragerea trupelor din Afganistan. Daca propunerea mea e gresita , spune . Nu am facut-o la misto .

    RăspundețiȘtergere
  23. @PLANO-nu conteaza domnul meu.Important este ca SCMD a apucat taurul de co--- sa speram ca l-au apucat vartos si ca-l vor tine bine. in rest multe succesuri!!!!????-trotilatul

    RăspundețiȘtergere
  24. Ma asteptam ca cei care conduc filialele sa anunte membrii de sindicat din filiale de unde pot ridica tabelele pentru semnaturi si cum ne vom mobiliza ca sa adunam cat mai multe pentru a ne atinge scopul. Ma asteptam de asemenea sa veniti si cu alte solutii pentru a stopa efectele dezastruoase ale masurilor guvernamentale, deci hai sa lasam polemicile si sa purcedem la treaba, sa adunam semnaturile si sa ne gandim sa propunem si alte masuri.
    Cu mult respect DAPIX

    RăspundețiȘtergere
  25. In Romania de azi toti vor sa se chiverniseasca rapid si "la smecherie",asa cum o fac cu sccesuri politicienii si camarila lor>prin inductie ,toata lumea incearca acest "sport"iar sfilor de filiale -daca nu le "pica"nimic-asa,macar un bilet de tratament ,gratuit,prin sindicat,precum manevrau colegii de laANPM-de ce sa se "zbata".Nu se obosesc sa anunte cand este sedinta,sau vreo actiune,doar spun la doi trei si zic sa anunte "prin viu grai"macar sa faca precum stramosii nostri sa aprinda focuri pe dealuri.Multi pensionari militari nu se inscriu in sindicate ,pe acelasi motiv-daca nu este nimic de castigat de ce sa ma "strofoc',"las' ca sunt destui fraieri si daca vor obtine ei ceva vom beneficia si noi.De aceea va zic voua nu va bazati pe "multime 'caci e LASA SI PROASTA,credeti ca pe 5 octombrie vor iesi mai multi de 1200[atatia au fost in '90 in Piata Victoriei].Un prost.

    RăspundețiȘtergere
  26. ca sa vezi-prostul are dreptate de data asta --trotilatul

    RăspundețiȘtergere
  27. @trotilatul,vai de capul tau[pe care nu-l ai ,"ng","ng",ti se pare ca exista cineva mai prost decat tine?Nu ingratule!

    RăspundețiȘtergere
  28. @all, Atacurile la persoana mea, de ex. pe grupul de discutii roarmy230 - unde cativa joaca zi de zi,intre ei, ping-pong cu idei de MARE "valoare" si unde sunt apreciat tendentios, de cineva care se doreste a fi bagat in seama - a fi EU un "pdl-ist", ma determina sa nu mai DERATIZEZ de niciun fel acest Blog! Voi lasa pentru cat va dori Google, a se vedea ce scriu/spun unii si altii! Poate asa, se vor gasi candva altii, care SA CITEASCA, sa JUDECE cu CAPUL LIMPEDE, cine suntem noi cu adevarat, cat ne duce mintea si ce dorim in fond! PACAT! Pacat de "imaginea publica" pe care ne-o construim! Asta e, astia suntem, atat putem, cu multa amaraciune, o spune Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  29. @Admin 2 octombrie 2010, 16:31 :
    Spuneti : "astia suntem, atat putem" . Teoretic asa ar trebui sa fie , dar sa nu uitam ca 'potrocalistii' tocmai asta vor... ca 'populimea' , care mai trage cu ochiul prin locurile unde se manifesta ai nostri , sa ajunga la concluzia ca sintem niste neispraviti. Si atunci ce face 'potrocalistul ' ? Isi pune 'postacii' sa activeze , sub o presupusa identitate militara ... Si , gata... 'obiectiv neutralizat' (cum se raporta la artilerie la incheierea unei misiuni de foc).
    Asta nu inseamna ca nu sint 'potrocalizati' si dintre ai nostri ... Iar , din modul de exprimare si cantitatea de inteligenta pe care o arata , se poate vedea portretul tipic al alegatorului care i-a adus la putere pe 'potrocalisti' .
    Infestarea cu postaci 'potrocalisti' este prezenta oriunde ... sa nu credeti ca acest blog este o axceptie ... Oriunde apar discutii intre rezervisti ... apar si cezarii , trexii ,trotilatii , etc., etc... Se vede treaba ca au personal si tehnica ce le permite sa 'scaneze' un mare numar de servere... si , unde vad ceva interesant ,
    se aduna ca mustele la ...
    Revenind la ideea de la inceput : 'potrocalistii' trebuie contrati ... altfel 'populimea' va ramine cu ideea ca si dreptatea este 'potrocalie' .

    RăspundețiȘtergere
  30. @ADMIN-BURCU ,eu zic sa nu va necajiti prea tare caci nu aveti motiv ,parerea mea.Nu suntem nici in aula Academiei,nici in manastire si nici intr-o sala de judecata (unde ar trebui sa aflam daca ne taie sau nu capul..?) lucrurile se vor regla de la sine, sunt convins de asta.Tocmai in asta consta farmecul acestui blog,respira are viata.cele mai grave probleme ,daca sunt tratate cu un strop de umor si un pic de libertate sunt rezolvate ALTFEL. sa ne imaginam ca ar fi nenea IANCU sau (chiar) EMINESCU-nu ca ne-am compara cu ei doamne fereste,dar va imaginati cam cum si ce ar scrie? tot aici mai demult un civil remarca;baieti isteti,va recunosc si imi plac intepaturile'. Pe de alta parte ,daca apreciati altfel puneti o eticheta mare-NUMAI PENTRU GOMOSI SI PENTRU CEI CARE AU DE GAND SA REZOLVE MARILE PROBLEME ALE OMENIRII-atunci vom sti,ne vom face cruce ,vom zice ptiu drace""si vom citi pe alta pagina. am simtit nevoia sa va spun aceste cuvinte constient fiind ca nu din intamplare,mi-am adus si eu umila contributie la unele chestii,, suburbane" cum ar zice un gomos !! cu stima

    RăspundețiȘtergere
  31. -ma apoi na ,acum sa spuna publicul larg cine-i mai trotilat?eu sau mos alecu? pe deasupra intre trotilarea mea si a lui mai este o mare diferenta:EU ma trezesc el nu -e PERMANENTA --trotilatul

    RăspundețiȘtergere
  32. @mos alecu, @cezar: multumesc pentru comentariile la ... comentariul! Amaraciunea mea a venit de la faptul ca pe roarmy230, cineva caruia ii este lene sa citeasca ce se scrie pe acest Blog de cateva luni de zile, ma trece tendentios in categoria ... pdl-eilor + cateva - putine altminteri - comentarii, cel putin nelalocul lor, de pe acest blog, care este realizat NU pentru insulte si atacuri la persoana fara sens, ratiune, ori folosindu-se un limbaj suburban!

    @trotilatul, esti un comentator simpatic, plin de umor, pus pe sotii, dar prea vezi multi dusmani acolo unde nu-s! Prea te certi cu multi! Fii mai flexibil! Inca mai este loc, de noi toti sub soare! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  33. Nea Vasile, nu te supara , eu te gasesc divina !Ce cauti mai omule pe unde a nins si nu s-a prins ? Stai tata in casa ta , unde-i cald si bine . Stii, in scoala militara aveam un comandant care ne tot spunea " mai elev , nu uita ce iti spun : nu da din c.. daca nu te f ... nimeni !"
    Mare dreptate avea bre omul ala ! Si mai avea el o vorba dar nu o mai spun ca ma elimina bipul .Asa ca stai tata aici si lasa-i pe ei sa vina aici .Fa si tu ca tot romanul : cand te scoli dimineata , zii asa in gand " ii trimit la origini pe toti care ma injura astazi !" si gata , ai scapat . Oricine te injura cade pe locul doi, ca tu l-ai injurat primul .Ce zici ? Incerci ?
    In alta ordine de idei, ai dreptate , trotilatul are un pic de spuma . Dar nu e de anduranta, ca sa folosesc un termen la moda . Si musca zboara , dar nu unde se avanta vulturii El vine , arunca piatra si fuge .Da cu batul prin gard ... tipic vitejilor de cartier . Sa vedem poate cu timpul confirma .

    RăspundețiȘtergere
  34. Un punct de vedere pentru organizatorii actiunii de protest din 25 octombrie.
    -Actiunea ar avea un efect mai deosebit daca s-ar desfasura concomitent in Capitala si in toate resedintele de judet. In Capitala sunt suficienti militari pentru a agrega o masa de manifestanti care sa atraga atentia autoritatilor, presei si opiniei publice. Mai ales daca la actiune vor fi invitate si alte categorii de pensionari, prin asociatiile care compun Consiliul National al Persoanelor Varstnice si prin CAR Pensionari.
    -Nu trebuie neglijata nici participarea altor categorii de salariati afectate de cresterea varstei de pensionare la 65 de ani.Am in vedere in special organizatiile de femei. A se vedea exemplul Miscarilor din Franta unde s-a protestat impotriva ridicarii varstei de pensionare la numai 62 de ani.
    -Autorizatiile de Miting trebuie obtinute atat pentru sediile guvernamentale de la Bucuresti cat si pentru sediul central al PDL.
    -Organizarea de mitinguri in toate centrele de judet, prin unirea efortului tuturor Asociatiilor de militari din cele trei mari institutii militare, se impune in primul rand pentru evitarea deplasarii unor persoane in varsta pana la Bucuresti si pentru a obisnui asociatiile judetene cu astfel de actiuni de protest, avand in vedere ca lupta cu actualul regim pare a fi mai de durata.
    Daca actiunea se va desfasura numai la Bucuresti putini militari din provincie vor participa la ea.
    Si in judete pot fi mobilizate alte categorii de pensionari, cat si salariati.
    -In fiecare judet mitingurile din fata Prefecturii pot continua cu marsuri pana la sediile celor trei partide. PDL, UDMR si UNPR, care au votat Legea 119/2000 si, mai ales, Legea sistemului unitar de pensii publice.
    -Actiunea de protest sa fie indreptata impotriva PDL si a Guvernului, prin ignorarea totala a presedintelui. Acesta nu merita sa fie bagat in seama.
    -Conteaza tinuta, disciplina si eleganta lozincilor scrise sau strigate. Daca actiunea se desfasoara in toata tara nici Boc nu are atatia jandarmi care sa asigure ordinea. Asa ca menajati-i! :)

    RăspundețiȘtergere
  35. @SCORPIO-nici pisoiul nu e jaguar!!! trotilatul

    RăspundețiȘtergere
  36. @plano10, Ai NOTA 10! Problema ar fi ... tine cont cineva de opiniile noastre? De ceva vreme ... vad ca au renuntat sa ne dea si cel mai mic semn ca sunt dispusi la comunicare! Fac pe suparatii ... dupa cum se vede! Dialogul, usoara critica ... nu sunt pe placul AUTORITATII CENTRALE SCMD, BOC-ului! Se cred ... precum zeii! Deasupra muritorilor de rand! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  37. Apoi sa ne ierte D-zeu ,noi ,pensionarii militari suntem putinei,cu rude,familii si simpatizanti daca ajungem la 500 000.Nu suntem nici pe departe ,cei mai oropsiti din tara,iar cum se vrea sa ne cerem drepturile"cu manusi"nu rezolvam nimic,pe acesti banditi versati nu-i sperie o flatulatie de-a "generalilor".Trebuie sa ne unim cu multe alte forte si pe 5 octombrie sa aducem alaturi de noi"multimea"care a adunat atata obida si ura fata de sistem ca ar ajunge o scanteie.Sa vina alaturi de noi "capetele luminate"ale armatei sa-si spuna parerea altfel "se nascu moarta".un prost.

    RăspundețiȘtergere
  38. @ D-le Burcu
    La tupeul si nesimtirea lor... nu va asteptati sa tina cont de opinii sau sa invite la dialog.
    Daca vad ca reactia populatiei este moale isi permit orice.
    Un asemenea comportament trebuie combatut cu mijloace care sa le provoace FRICA!

    RăspundețiȘtergere
  39. @plano10,ai pus punctul pe "I",de cand tot spun ca trebuie actionat hotarat ,"cu parul'ca astia numai "in forta' sau de frica vor ceda.Sunt mai rai ca viespile.un prost

    RăspundețiȘtergere
  40. Plano 10
    Toate bune si frumoase, dar sunt cateva probleme :
    1. toate propunerile trebuiesc trimise prin filiala , dupa ce au fost discutate de biroul operativ, trecute pe registru si trimise cu nr de inregistrare ;
    2. Domnul Dogaru a precizat oficial, pe postul OTV ca atunci cand militarii vor iesi in strada , civilii trebuie sa stea in casa .
    3. Cine sa ne sprijine , daca noi cand altii au actiuni, recomandam militarilor sa nu ia parte la "actiuni ilegale "?
    4. CINE NE GARANTEAZA CA ACTIUNEA NOASTRA VA FI APROBATA ? Cine poate sa garanteze ca nu vom primi un raspuns de genul :
    va informam ca in data de 25 in intreaga tara vor fi organizate actiuni dedicate sarbatoririi zilei de 25 Octombrie la care vor participa oficialitati din tara si de peste hotare . Dreapt entru care toate fortele noastre vor fi mobilizate la acesta activitate . V a rugam sa va alegeti orice alta zi, pentru a fi in masura sa va asiguram securitatea manifestatiei , in conformitate cu legea ..... "
    Ei, ce spuneti ?

    RăspundețiȘtergere
  41. Poate va intrebati de ce ma semnez "un prost"sincer de frica gurilor proaste si pentru a da satisfactie celor ce se cred "stiuti"un prost

    RăspundețiȘtergere
  42. pentru un prost,
    Prost prost dar mai prost cine te considera prost

    RăspundețiȘtergere
  43. Daca nu ne vom consulta si nu vom cadea de acord asupra modului si procedurilor de manifestare[toti membri si simpatizantii SCMD,personal nu sunt dispus sa merg 'pe mana lui Dogaru 'sau oricui altcuiva.Sa mearga SINGURI.pLECATI URECHEA-nu fiti fuduli.!

    RăspundețiȘtergere
  44. trotilatul,
    Nu, dar macar zgarie, nu bazaie .

    anonim 21.04
    Se spune ca" prostul daca nu-i fudul, parca nu e prost destul " Nu stiu daca e adevarat , dar .... e prea multa intelepciune in proverbe ca sa nu fie ceva adevar in ele .

    RăspundețiȘtergere
  45. Mai oameni buni,camarazi,imi pare rau ca nu am participat la "discutiile aprinse",dar as avea si eu cateva propuneri ,sugestii,tinand cont ca majoritatea colegilor nostri sunt "comozi",unii nici nu catadixesc sa citeasca ce scrieti/scriem noi aici,cu toate ca majoritatea au un calculator acasa,iar de comentarii nici vorba-speranta sa iasa pe 5 octombrie e mica,multi inca au ramas cu "increderea oarba"in cuvantul conducerii,a sefilorsi nu cred ca ni s-ar putea intampla ceva rau.Neaparat trebuie ca toate organiatiile sa se intruneasca zilele urmatoare si sa-si afiseze hotararea generala pe blog sa se stie opinia generalasi prin FLUTURASII DE PENSIE ,sau alte mijloace sa fie anuntati cu totii despre actiunile viitoare,vad ca totul se face "dupa ureche:"tigri2

    RăspundețiȘtergere
  46. domnule PROST cu tot respectul tie iti este frica(recunosti) de o gura mai spurcata care s-ar putea sa te certe pe blog dar, in acelasi timp vrei ..sa dai guvernul jos cu parul(adica sa pui de-o lovitura de stat) zau crede-ma chiar esti prost(cu toate aprecierile lu Scorpio)-Trotilatul

    RăspundețiȘtergere
  47. Din cotizatiile date la SCMD nu se pot trimite adrese la toti pensionarii militari cu indicatii pentru 25 octombrie?

    RăspundețiȘtergere
  48. Mai duceti-va ...cu blogul vostru de trotilati,handicapati,si altiii ca vad ca numai voi sunteti mari si tari.un prost

    RăspundețiȘtergere
  49. hopa... s-a suparat prostul! Feriti-va, cat mai este timp! Se pare ca nu-si gaseste prea multi portocalii p'aici! Dar ... va reveni! Fiti siguri! Ca doar ... d'aia e prost, semnat si stampilat de el insusi, ca atare! Offf ... ce rau imi pare ... de va pleca definitiv! Pe mine ma distra'n prostia lui!

    RăspundețiȘtergere
  50. Mai asta ,ultimul anonim,trebuie sa fii ffff.fericit in ignoranta ta ,daca te distreaza orice.

    RăspundețiȘtergere
  51. NICU CATRE NEACSU SI COLEGI Dragi colegi! Din comentariile care le faceti,nici cel mai "iscusit "SECU nu poate trage concluzii. va felicit!NIMENI NU STIE CE VRETI!.Citeam ,mai inainte toate comentariile .Si CRED CU TARIE CA NIMENI NU STE CE VRETI, SI MAI ALES CUM SA ACTIONEZE.ASA CA PUTEM IN CONTINUARE SA ACTIONAM ,cum vrem noi. HaI ,IN CONTINUARE SA NE "balacarim" ,SI LASATI PE CEI CARE DECID FARA SA SE STIE ,sa intocmeasca si sa puna in aplicare planurile si ideile de a ne scoate din ra....HAT.

    RăspundețiȘtergere
  52. un prost,
    Te-ai suparat degeaba . Remarca cu fudulul nu iti era adresata tie ci fudulilor care nu baga in seama ce gandeste lumea . Parerea mea despre tine o spusesem mai sus, direct, deschis .Asa ca daca e-ai suparat pe cineva , nu trebuie sa fiu eu acela .

    RăspundețiȘtergere
  53. Ba da! Ştim ce vrem ! Eu, personal doresc un Sindicat care să aibă un adevărat Statut şi cu adevărat membri, dupa aia...dacă, dacă vom fi în stare vreodata – o alternativa pentru TOATA ROMANIA. UN VIITOR pt. toţi ai noştri...Pt.toti amărâţii din ţară indiferent de STATUTUL lor SOCIAL. Prietene ai mai fost „la ţară” de curând să vezi cum VEŞNICIA lui Lucian Blaga se usucă pe obrajii bătuţi de vremuri, ploi si griji ai bătrânilor ţărani? Ai văzut cum saracii copiii noştri au plecat spre soare-apune pt. a câştiga un crăiţar, un biet bănuţ deoarece aici nu mai este loc de tâlhari...şi-aş mai continua...Mi-e ruşine, mi-e foarte ruşine atunci când pe stradă întâlnesc bătrâni îmbrăcaţi foarte curat care întind mâna pentru că nu au o bucată de pâine şi poate nu numai...Aici am ajuns după 20 de ani? Să nu mai avem grijă de trecutul (bătrânii noştri)? La Dracu cu toti politicienii, de la stanga la dreapta şi de sus în jos! Chiar asta suntem cu adevărat? Refuz să cred! Bravo Poliţiştilor, bravo încă odată, jos pălăria (cascheta) în faţa gestului vostru....Un fost colonel care mai speră că naţiunea aceasta „se mai poate vindeca”!
    Cu stimă,
    PKM
    P.S.1 Lăsaţi-l pe domnul Burcu în pace! Nu mai aveţi de cine vă lega...
    P.S2 Sunt apolitic...pt.cârcotaşi dar asta nu înseamnă că nu am opinii...

    RăspundețiȘtergere
  54. Nicule , voi ati primit tabelele ? Dar ceva stiri referitor la participarea pe 5 sau 7 ?
    Mai sunt cateva zile . Eu am incercat pe plan local . Nici sindicatele politistilor nu stiu nimic .
    Imi e teama ca nu va mai fi nimic . Marile confederatii dau vina una pe alta .Imi e teama ca actiunea de pe 5 a fost programata ca sa dea peste cap actiunea politistilor . Parca vad ca nu va fi nimic nici pe 5 si nici pe 7. Confeederatiile s-au jucat cu politistii .

    RăspundețiȘtergere
  55. PKM .
    Salut ! Ma bucur ca esti inca pe aici si plin de viata . Unii dorm, altii au chef de misto, altii se supara degeaba . Eu vreau sa ne intalnim la Bucuresti . Daca se face ceva pe 7 voi fi acolo . Si chiar si pe 5, desi e cam tarziu sa se mai faca ceva . Luni BNS zice ca vor discuta iara . Pentru ce ? luni e prea tarziu sa mai faca ceva pe 5 . De e nu se pun toate de acord ? Doar fac declaratii si apoi spun ca nu s-au inteles . Manarii . Abureli . Ar trebui sa tinem aproape de singurii sindicalisti adevarati, politistii .

    RăspundețiȘtergere
  56. Salve (ca in art.+r) domnule colonel Neacsu si tuturor! Daca nu ar fi atata animatie pe acest site al Severinului chiar ca nu as sti ce Dumnezeu sa-ar mai putea intampla! Poate sfarsitul Lumii cum profeteau mayasii in 2012! Avem noroc totusi aici ca mai putem sa mai comentam, "sa mai jucam un SAH" eventual sa ne mai "ciupim" unii pe altii! Sa fim sanatosi cu totii sa ne intalnim pe acest blogg multi ani de-acum inainte si numai la "lucruri bune"...Tin la voi toti am mai spus-o, chiar la toti...Sa mergem tot inainte! Da si eu propun tuturor ca in aceasta liniste suspectă, pâna la acel "orizont îndepărtat" de 25 oct. sa-i sustinem pe politisti, jandarmi si pe toti ai nostri care au servit sub drapelul tarii! Pacat ca noi romanii nu suntem uniti decat la greu atunci cand suntem pe buza prapastiei! Cred ca este una dintre genele pe care le-am mostenit de la inceputurile noastre pe aceste pamanturi!

    RăspundețiȘtergere
  57. Poate ar mai trebui niscaiva scrisori de-ale noastre pe la ambasadele/atasatii militari din Capitala...Poate mai sunt si alte idei aici pe forum pe care sa le putem aplica "independent de CD" dar in limita Statutului.

    RăspundețiȘtergere
  58. Ia uitati aici din "Adevarul":
    "La trei zile de la moartea a doi soldaţi români în provincia Zabul, un contingent de 20 de militari din Focşani, judeţul Vrancea, pleacă într-o nouă misiune în Afganistan. Soldaţii se tem că şi-ar putea găsi sfârşitul departe de casă, însă răsplata de 15.000 de euro e mai importantă. „Îmi e mai frică de sărăcie decât de moarte“, spune caporalul Paul Costin.

    Şase români morţi în Afganistan, numai în 2010
    taguri

    * afganistan
    * soldati
    * eveniment

    Doi militari români, ucişi în Afganistan

    Plecarea celor 20 de militari de la Brigada 8 Artilerie Mixtă din Focşani are loc la trei zile după ce doi soldaţi ai Batalionului 812 Manevră „Şoimii Carpaţilor" au murit în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv în provincia Zabul, din Afganistan. Chiar dacă pericolul pândeşte la fiecare pas, militarii români spun că aceasta este singura lor posibilitate de a asigura un trai decent familiilor, deoarece la sfârşitul misiunii vor primi 15.000 de euro.

    Printre soldaţii care îşi riscă viaţa pentru un trai mai bun se numără şi caporalul Paul Costin, un tânăr de 32 de ani, aflat la prima sa misiune în Afganistan. „Nu vreau să mă gândesc acum la morţi. Ştiu că acolo cel puţin mori repede, nu ca aici, unde guvernul te ucide încet, dar sigur. Mi-e greu să îmi las familia, dar altfel nu am nicio posibilitate să le ofer un trai decent soţiei şi fiului meu. Mi-e mai frică de sărăcie decât de moarte! M-am pregătit pentru această misiune timp de şase luni, nu numai fizic, ci şi psihic. Îmi este teamă, recunosc, mai ales că nu am mai fost niciodată pe front şi sigur că riscurile sunt mari, dar misiunea aceasta este benefică atât pentru familia mea , cât şi pentru cariera mea", a spus militarul din Focşani.

    „Mă rog ca timpul să treacă repede"

    Cea care îi va purta mereu de grijă este Aura, soţia sa. „Am căzut de acord asupra acestei decizii cu mare greutate şi nu îmi doresc altceva decât ca timpul să treacă foarte repede şi să se întoarcă sănătos acasă. Cu siguranţă că îmi va fi teamă pentru soţul meu în fiecare clipă şi va fi greu căci rămân singură cu băieţelul nostru", a adăugat femeia. Caporalul Paul Costin şi colegii săi vor avea ca misiune consilierea populaţiei şi a soldaţiilor afgani, precum şi patrularea prin aşezările provinciei afgane.

    „Aceasta este cea de-a cincea serie de militari din unitatea noastră, care pleacă în teatrul de operaţii din Afganistan. Până acum, toţi cei care au fost pe front s-au întors vii şi nevătămaţi şi sperăm ca nici aceşti soldaţi să nu aibă probleme", a declarat generalul de brigadă Florinel Damian, comandantul Brigăzii 8 Artilerie Mixtă „Alexandru Ioan Cuza". Plecarea contingentului de la Focşani vine la doar câteva zile de la moartea lui Cristian Petru Filip şi a lui Marius Florin Sfechiş.

    „Aveau nevoie de bani"

    Ca şi soldaţii vrânceni, cei doi au plecat în Afganistan pentru prima de misiune. „Era un copil foarte bun, liniştit. Nu a prea vrut de la început să plece în misiunea din Afganistan, însă l-au convins colegii. Avea nevoie de bani, voia să-şi facă un viitor. Cristi era înregimentat în armată abia de anul trecut ", a povestit Alexandru Albuţ, unchiul lui Cristian. Marius a plecat la Zabul la îndemnul fratelui său, Daniel, tot militar. „Erau copii liniştiţi amândoi şi s-au dus în armată pentru că doar aici şi-au găsit loc de muncă în vremurile astea", a spus Maria Sfechiş, mătuşa acestora. Trupurile celor doi militari bistriţeni căzuţi în Afganistan vineri vor fi repatriate luni. În şapte ani de operaţiuni în Afganistan, 17 români şi-au pierdut viaţa. Alţi peste 50 de militari au fost răniţi.
    Fara cuvinte...

    RăspundețiȘtergere
  59. De la brigada lui Florinel Damian..

    RăspundețiȘtergere
  60. De ce nu apar si-n presa sau la televiziune asemenea scrisori sau confesiuni ale militarilor care pleaca si vin din teatrele de operatii.Ca daca ar fi sughitat EBA,sau i-ar fi iesit un herpes ELENEI din TROIA s-ar fi declarat "doliu national" si o saptamana ar fi "urlat "B1 TV"si alti Cristoi.Macar asa sa stie ,tara si lumea ,adevarul.Am impresia ca multi capi ai sindicatelor s-au rebotezat in IUDA,cam asa fac si partidele[de opozitie]adica stau de "sase" cand furi ca sa te pot reclama,iar eu ,vezi doamne ,voi prelua fraiele puterii ca nu mi-am facut "suma"cand m-am perindat la conducere.Acesti PARLAMENHOTI prea ne cred fraieri si usor de 'intors'ar trebui sa cam scapam de ei si de aceea as sugera sa se spuna poporului adevarul,noi ca fosti militari sa spunem lumii ,de cate ori avem prilejul ,sa convingem presa sa dezvalui adevarata fata a politiciantalharului romanesc,si sa terminam odata cu PARTYMINCIUNA si sa ne inscriem pe un fagas EUROPEAN.Am ajuns la vorba lui Creanga"mai saraci ca anul trecut,ca ieri..."noi pasim din rau in mai rau iar Mugur Isarescu ne incurajeaza si ne spune ca vreo trei generatii o sa aiba de platit in urma magariilor facute de actualul DICTATOR.Pentru cei ce se ascund dupa deget si au capacitate dar nu se implica ,sa stie ca daca nu ei atunci sigur vor suporta greul,URMASII lor,asa ca spuneti-va parerea ,haideti cu sfaturi si noi va vom urma.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  61. Intrati pe pagina filialei Slatina si cititi scrisarea trimisa de Boroul Operativ Slatina , catre Caomitetul Director . Veti vedea un sef de filiala si un Birou Operativ care gandesc si actioneaza asa cum gandesc si actioneaza si membrii de sindicat, nu se ascund , nu se feresc sa spuna lucrurilor pe nume .Cate conduceri de filiale au aceasta atitudine ? De ce tac si nu spun lucrurilor pe nume ?
    FELICITARI SLATINA .

    RăspundețiȘtergere
  62. Multumesc d-le col Neacsu,am citit ce spun cei din Slatina si sunt intru totul de acord.As mai propune ca toate filialele SCMD din tara sa ia masuri ca toti pensionarii militari din zona arondata lor sa fie anuntati in scris despre actiunile viitoare si sa fie rugati sa se implice>Este mai la indemana si asa au procedat si politicienii in preajma alegerilor-in fond nu costa mult daca pun cu totii osul la treaba.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  63. Tigri 2 si ceilalti care mai intra pe Slatina , lasati comentarii acolo -propuneri- daca aveti si fiti convinsi ca vor fi trimise "oficial" catre Bucuresti. Asa poate vom vedea si un raspuns .

    RăspundețiȘtergere
  64. sper ca la Slatina ati citit si mai jos unde se cearta asociatia cu sindicatul .unii zic ca au fost 4(PATRU) altii sar ca au fost 12(DOISPE) pe cine sa credem?--trotilatul. a si inca ceva :numai de acolo se trimit propunerile de aici nu? care-i miscarea

    RăspundețiȘtergere
  65. Miscarea?=LUPTA PENTRU PUTERE,oltenii nu se lasa!un prost

    RăspundețiȘtergere
  66. Trotilatule,eu imi zic prost dar tu chiar esti,pentru ce putere crezi ca lupta gruparea Neacsu cu gruparea Dogaru?Pentru SCMD nu,daca SCMD obtine niste drepturi[legitime de altfel-cu mari sanse de castig\]atunci SCMD devine puternic,prinde priza la public si pe langa militari o sa adere muuulta lume>>>>PARTID===FONDATOR====SEF PARTID.Te-ai prins GAGAUTA?un prost

    RăspundețiȘtergere
  67. BAI sa fie...prostul se pare ca stie cate ceva. Schimba-ti numele fi narodul(popor) trotilatul

    RăspundețiȘtergere
  68. contiuare..narodule(sa dai un miel)hai sa-ti stric dumineca,tie si mai ales astora de prin grupari:SCMD a fost ,este si va fi un FISSS.nu este reprezentativ,nu va obtine nimic si cat de curand nici nu vom mai auzi c-a fost. perdantii vor fi cotizantii,sper ca nu ai pus botul-pui pariu pe-o votca HIC!cu lamaie?

    RăspundețiȘtergere
  69. Mai fraiere,sa stii ca ai dreptate dar deocamdata am primit o tzidula cu recalcularea pensiei conform L90/2007.imi mai da 12% pe luna la pensie si ceva "maruntis"=3 pensii din urma.Si se vor castiga unele procese ,in rest ,D-zeu cu mila!Si mai stii ceva ,cred ca noi si inca vreo doi mai vb cinstit pe aici restul este "fatzuiala".un prost

    RăspundețiȘtergere
  70. Miscarea e ca peste tot .. ANCMRR , sau unii oameni incearca sa bage bete in roate, ca sa nu generalizam . Ce sa faci, orgolii sunt peste tot , nu numai in Slatina . Bucurestiul geme .Dar dumneavoastra , cei doi, tusea si junghiul(sau cumva e vorba de doi in unu?), puteti sa va referiti la materialul cu pricina ? Dupa ce il rezolvam pe ala , de acord sa discutam si depre miscare . In ceea ce priveste plecarea -pe cale legala , adica impusa de BOC-a propunerilor de aici , uitati niste aspecte :
    1. Domnul Burcu nu mai este presedinte de filiala , in afara de faptul ca tine acest blog din pasiune , nu mai este nici macar consultat de Biroul Filialei .Deci, nu are cum sa faca propuneri in numele filialei .
    2. BOC (biroul operativ central) cum pompos se numeste acuma (intre altele , conform statutului, format din presedinte si secretar)sau Comitetul Director, NU MAI PRIMESC PROPUNERI DECAT PE CALE OFICIALA , PRIN DOCUMENTE INREGISTRATE , DUPA UN MODEL TRIMIS LA FILIALE . Tot ce se spune pe aici , chiar daca se citeste de unul sau doi din CD ,nu face obiectul nici unei obligatii din partea CD . CAPISCI ?

    RăspundețiȘtergere
  71. Un prost,
    Dragule , nu imi place sa iti spun asa , dar daca insisti, o fac cu parere de rau . Hai sa lamurim ceva :
    1.Nu exista o grupare Neacsu . Exista un Neacsu care poate sa fie aprobat sau nu de unii sau altii .Nu sunt vorbit sau in clica cu nimeni.
    2.Deci ca urmare nu exista o lupta intre doua grupuri, nu am nimic personal cu domnul Colonel Dogaru, chiar daca nici cei ce il apara nu cred asta , daca am ceva am cu modul defectuos in care -zic eu- conduce sindicatul .
    3.Nu doresc si nu am dorit -asa cum s-a mai insinuat - sa fac parte din nici o conducere , am iesit chiar si din biroul operativ al filialei si nu ma mai intorc. Intre alte defecte , chiar daca sunt oltean si am gatul lung, nu caut functii .
    4.Nu fac parte si nu voi face parte din nici un partid politic, pentru ca daca intri in politica -cred eu- nu mai esti om , esti ... bip bip pentru ca esti nevoit sa faci compromisuri .
    5. Chiar daca lucrurile -din punctul meu de vedere - nu merg asa cum ar trebui in sindicat, asta nu inseamna ca e un fas SI ASTA PENTRU CA IN CIUDA PARERILOR UNORA , NU E SINDICATUL LUI DOGARU oricat ar incerca dansul sa se identifice(SCMD =FCMD) si oricat de mult ar incerca sa se separe si sa se izoleze . Daca nu as crede asta , m-as lasa de scris pe blog si as sta la gradina nu pe net .
    Altfel, sincer , nu ma deranjeaza ca aveti puncte de vedere diferite , atata vreme cat sunt exprimate civilizat.
    Cu respect.
    Neacsu

    RăspundețiȘtergere
  72. @ NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin stergerea integrala a comentariului, sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Admin
    Un apel ignorat de autorii postarilor si tolerat, din nefericire, de administratorul paginii.Abundenta greselilor gramaticale, de ortografie si punctuatie fac deliciul celor care intamplator ajung pe acest site al ....urmasilor lui " Mos Teaca ".SA VA FIE RUSINE !!!!

    RăspundețiȘtergere
  73. Anonimule , scrie fiecare cum poate , se mai greseste la tastare , nimeni nu e perfect . In ceea ce priveste trivialitatile , aici nu am vazut. Dar citeste materialele domnul Costache pe pagina rincipala si aplauda .

    RăspundețiȘtergere
  74. .....pentru cei 12% si ceva maruntis (de pe l-90/2007) ai putea transmite calde nultumiri si lui Cezar,Nikk ,Legionarul si multi altii care s-au strofocat nu gluma pt. a mai repara neneorocita de L-164. mie ca de obicei o votca HAC! cu lamaie. SA-i papi sanatos!-trotilatul PS. pe vremea aia nu era scmd???

    RăspundețiȘtergere
  75. Trotilatule,hai ca dau o sticla de vodca si sa-i lasam sa se bata intre ei ca si asa va fi NIMIC,frectie la piciorul lui Prigoana,sau la pletele lui Base,eu ma retrag,credeam ca vor accesa mai multi acest blog ca vom sta la coada sa citim si sa scriem dar FISSS,mai sunt trei saptamani pana pe 25 october si NIENTE.ADIO ARME!un fost prost,caruia ia venit mintea la cap.

    RăspundețiȘtergere
  76. Guvernantii,partidele politice care s-au perindat la putere,cu totii sunt MURDARI pana in maduva oaselor,normal ca orice miscare pentru instaurarea normalitatii le produce frisoane.De ce?Pai de aia,ca,daca am lua orice mare politician care este in parlament sau a fost in parlament este un om cu o stare materiala mult peste media si mult peste bunul simt al unui membru al unei tari de talia Romaniei.Cu totii au contribuit la jefuirea avutului tarii si la pauperizarea majoritatii covarsitoare a populatiei.Acum ,o noua forta [a dreptatii cum se profileaza SSMD si poporul]le-ar strica ploile.Ati vazut ce atitudine avea Hasotti in discutia cu Dogaru,se simtea putin "aversiunea"fata de armata.Si asa se intampla cu majoritatea PARLAMENHOTILOR.Fric pune stapanire,lor nu le este frica decat de dreptate si de posibilitatea de a fi demascati si averile confiscate.Sa plece unde vor cu tot PNL,PSD,UDMR.PNG,PDL.si alte SMECHERII in ale HOTIEI.Aceasta este parerea mea pentru care subscriu.Mana pe bata si pusca.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  77. Ai perfecta dreptate tigri2,hai sa scriem aici despre toate afacerile murdare si manariile "baietilor destepti" de care aflam

    RăspundețiȘtergere
  78. De ceva timp citesc si analizez comentariile de pe ac.blog.Aceleasi disensiuni ca in intreaga societate,am impresia ca unii nu sunt militari,sunt intrusi cu misiuni speciale,altfel nu se explica atitudinea lor antimilitara neintelegand ca lovind in armata lovesc in poporul roman.Armata nu este a politicienilor ci a natiunii romane,politicienii au avut abilitatea de a contrapune armata cu interesele poporului,ac trebuie sa fie lupta noastra,ca armata este de partea poporului pe care l-a servit atat in activitate cat si in aceste vremuri de restriste.

    RăspundețiȘtergere
  79. Nicu catre Marin....ti-am citit "sfaturile " pe exploziv news. Pertinente.Dogaru a fost Deplorabil la emisiune. Vorbeste ca un arhivar,NU ca un OFITER DE COMANDA. "sa-si cera scuze Basescu". Ce gluma!Are timp marinarul sa se ocupe cu de astea,cand ii tataie c...ul ca s-a suparat unchiul Sam?. S-a speriat pentru ca ceilalti de pe cealalta baricada ,l-au descoperit CA EL VROIA SA DEA LOVITURA DE STAT. Hei ,imbirligate sunt caile Domnului. Bine ar fi sa nu se denatureze actiunile sindicatelor,PENTRU CA ASTA SE ASTEAPTA,dar nici noi NU O SA FIM MAI CU MOT daca mergem cu "sicriul" cum a zis dogaru. Noroc ca l-a salvat Radu tudor.Se umfla in pene si cand zici ca spune ceva sa inteleaga tot prostul ,O IA PE ARATURA ,fara coerenta si fara sa COMUNICE IDEEA.Sa speram ca pana atunci ,se va rezolva totul ,SA NU NE FACEM DE CACAO. NOI SUNTEM MILITARI (INCA) nu lucratori la pompe funebre. Nu l-ati vazut pe HASSOTI? TOTI FAC PARTE ,INDIFERENT DE PARTID DIN GRUPURILE DE PUNERE IN APLICARE A PLANULUI DE MONDIALIZARE (globalizare). Toti fac figuratie ,plangand pe umarul diferitelor categorii sociale. NUMAI SINGURI NE PUTEM SALVA.PUUUUUNNNNCCCCCTTTTT.

    RăspundețiȘtergere
  80. Exploziv news a repausat, “This Account Has Been Suspended”.
    Ion Petrescu postează, în a sa “ Linie de miră “, “PUIU HAŞOTTI – MAGNA CUM LAUDE”.
    Intâmplător, am văzut emisiunea lui Radu Tudor. Vineri am participat la înfiinţarea filialei Mangalia a SCMD. Aşa am avut ocazia să-l văd şi să-l aud pe colonelul Dogaru. A vorbit aproape o oră şi jumătate în faţa a circa 50 de ofiţeri, maiştri şi subofiţeri. O prelegere de profesor ce ştie să capteze atenţia auditoriului.
    Impresii personale. Un om obosit, asta s-a văzut şi în emisiunea de aseară. Probabil crucea pe care a ales să o poarte este prea grea pentru umerii săi. Ştie ce vrea, dar vrea mai mult decât poate. Percepţia sa despre foştii militari este mult mai bună decât realitatea. Un maistru militar, aproape chel, m-a întrebat de ce nu se tunde. La plecare altul m-a întrebat de ce nu are sindicatul o maşină de serviciu. A venit şi a plecat cu maşina preşedintelui filialei Călăraşi, aşa am aflat ce e cu grupul Paul.
    Revin la col. Petrescu. Are pană, are nerv dar are şi marote. Manipulează dar este manipulabil şi manipulat. Nu mai vorbesc de frustrări, mai ales că e sezonul lor. Nu poţi compara un om care abia de un an învaţă ce e lupta sindicală cu un politician ce are 20 de ani de experienţă în spate. Primul ştie istorie, al doilea face istorie.
    Concluzie. Am să folosesc postarea unui militar disponibilizat, de pe site-ul SCMD Mangalia.
    „ SCMD trebuie să-mi apere interesele materiale iar ANCMRR trebuie să-mi apere demnitatea profesională. Aparţin în egală măsură ambelor organizaţii.”
    Şi totul e foarte ieftin, 120 plus 30 de lei pe an.
    Şi ca să nu uit. Ministrul Gabriel Oprea se pregăteşte intens pentru 25 octombrie. Foştii militari care au ocupat funcţii de conducere în structurile locale şi centrale ale UNPR vor primi nişte grade. Aviz amatorilor. ANCMRR ştie ceva ?

    RăspundețiȘtergere
  81. Din pacate Domnul Dogaru a iesit cam sifonat .Si culmea, s-a sifonat singur . Cu Hasoti nu vorbesti cum ai vorbi cu ascultatorii de pe OTV .

    RăspundețiȘtergere
  82. Dar cu cei 10.000 de membrii cum ramane? cine o mintii?

    RăspundețiȘtergere
  83. Se pare că nu minte nimeni. Se înscriu tot mai mulţi oameni în sindicat.

    RăspundețiȘtergere
  84. ...da am vazut si eu la un centru ,era o coadaaa..cat a broastei!!

    RăspundețiȘtergere
  85. Karadeniz,
    Imi pare rau dar o sa te contrazic . De ce ? Pentru ca nu se pupa harta cu taranu. Harta spune ca avem 10000 de membri, taranul spune ca daca ar fi 10000 ar fi bani pentru sindicalistii care sunt pusi sa vina pe cheltuiala lor la Bucuresti .Dupa socoteala taranului, 10000X 120 ar face 1.200.000RON , bani suficienti sa aduci si ACMRR-ul la Bucuresti cu toate cheltuielile facute . De ce ? Pentru ca daca in ultimele doua luni sa zicem s-au inscris 5000 de membri(asa cum se lauda domnul colonel Dogaru), 5000X 120 ar face 600000 ron veniti numai in ultimele doua luni in cont . Inchirierea unui autobuz de 40 de locuri , pe distanta de 250km de exemplu costa 1500 lei .Ia faceti dumneavoastra o socoteala cam cate autobuze se pot inchiria . Dupa calculele taranului, cam 400 de autobuze. 400 de autobuze X 40 de oameni, ar fi cam 16000 de oameni . Deci cam toti sindicalistii si la fiecare doi sindicalisti o animatoare .
    Si atunci taranul spune , daca sunt oamenii unde sunt banii ? Sau daca nu sunt banii unde sunt oamenii ? Culmea e ca nu sunt chemati toti sindicalistii la Bucuresti, cel putin jumatate trebuie sa ramana la resedinta sa isi depune si acolo coroanele . Deci din cei 10000 ar trebui sa vina numai 5000 la bucuresti . Si partea frumoasa e ca din toti cei inscrisi in sindicat , numai jumatate vor participa ceilalti vor sta acasa . Deci SCMD at trebui sa plateasca deplasarea a cel mult 2000-2500 de oameni . Asta in cazul in care cifra ar fi de 10000. Nu merg mai departe cu calculelele. Spune-mi unde gresesc .

    RăspundețiȘtergere
  86. Dupa cum se observa ,nu va contrazice nimeni. de aici rezulta ca rationamentul este aproape corect.cacialmaua se pare ca reprezinta ,,cuvantul de ordine" in ce spune si ce face domnul D. de mare interes este --cat va mai dura?

    RăspundețiȘtergere
  87. Am numărat 64 de filiale ale SCMD. Dacă Mangalia, înfiinţată vineri, are 50 de membri iar Constanţa peste 350 putem presupune că media este cam de 150 de membri pe filială. Inmulţind cu 64 ies 960 membri, deci cifra de 10.000 nu este exagerată.
    Hai să luăm şi chestia cu banii, dacă din cei 1.200.000 lei scădem 20% care se duc la filiale rămân 960.000 lei. Din care ar trebui să se scadă şi cheltuielile făcute: chiria pe sediu, curent, internet, telefoane, fax, imprimante, calculatoare, consumabile, ştampile pentru filiale, legitimaţii, deplasări în teritoriu, cazare, masă, bannere, şepci, veste, fluiere etc. Mai sunt probabil anumite cheltuieli cu acţiunile în justiţie.
    Mai e o problemă privind participarea la miting. Chiar credeţi că toţi cei 10 mii de membri vor dori să participe la miting în Bucureşti , mai ales că 25 octombrie e intr-o zi de luni iar mulţi membri ai sindicatului lucrează? Distanta de 250 km, luată în calcul, e valabilă pentru cel mult 10 judeţele din apropierea Bucureştiului pentru celelalte distanţa se dublează şi se triplează.

    RăspundețiȘtergere
  88. Da karadeniz , ai dreptate , nu toate judetele vor participa, asta am spus si eu . Decat cele mai aproape , cel mult 300km -400. Si ai dreptate , nu cu toti membrii , vor merge cel mult jumatate din ei . Iar media unei filiale nu e de 150 marge la cam 100 . Iar cei 20% inca nu s-au dat toti la filiale , si cand se vor da , vor fi folositi exact pentru deplasare . Deci ceva tot e putred aici . Cand e vorba de bani , intotdeauna se incurca socotelile . In fine , poate cineva se va gandi pentru linistirea spiritelor sa inainteze catre filiale o scurta informare cu privire la evidenta oameni-bani . Ar pune capat discutiilor , intrebarilor , etc . Pana una alta, avem un meeting de pregatit, se aude ca toate sindicatele vor iesi pe 25. O asa participare la Ziua Armatei mai zic si eu . Astept confirmarea stirii din partea sindicatelor .
    Deocamdata stirea a fost confirmata doar de SCMD. Hai la luuuptaaa, cea maare...

    RăspundețiȘtergere
  89. Am onoarea sa va salut! Domnule karadeniz, va rog scoateti - ne din ceata produsa de acest "Grup Paul".
    Cu stima.

    RăspundețiȘtergere
  90. Un raspuns la “Suspendarea aplicării HG 735/2010 de reducere a pensiilor militarilor ilegală?”

    1. fagarasanu a scris:
    5 Octombrie 2010 la 10:09 am

    ciudate sunt caile justitiei , in concluzie AM LUAT-O IN MANA \ ASTA DA …UE

    RăspundețiȘtergere
  91. Grupul Paul este filiala Calarasi, numai ca domnului Dogaru ii era mai "usor" si suna mai "conspirativ" sa spuna grupul Paul, decat Filiala Fagaras.Ar fi fost prea banal . Pe de alta parte , domnul Paul fiind si cenzorul (deci cel ce trebuie sa verifice modul cum sunt cheltuiti banii) SCMD, domnului Dogaru ii place sa il alinte, sa ii arate ca e o persoana speciala .
    Multumit ?
    Acuma , gata , sa terminam cu asta si sa trecem la treaba . E mult de lucru .

    RăspundețiȘtergere
  92. Da, ne-am grabit sa ne retragem actiunea de suspendare de la Bucuresti, ca fata mare la maritat . Cand am criticat aceasta decizie , am fost injurat printre dinti . Acuma se vede ca am avut dreptate .Oricum as vrea sa mi se arate si mie de catre juristii SCMD care este articolul de procedura penala sau cod penal sau lege care spune ca deciza de la Cluj e aplicabila tuturor pensionarilor, si nu numai celor ce au introdus actiunea . Ar fi mult mai reconfortant . Si care sunt implicatiile "incompatibilitatii " judecatoarei de la Cluj . Daca asta nu cumva inseamna anularea deciziei date de catre aceeasta doamna judecator . Ce spun Juristii SCMD ?

    RăspundețiȘtergere
  93. Erata ,
    Va ro, cititi Calarasi in loc de Fagaras, in comentariul postat vizavi de grupul Paul.
    MULTUMESC .

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri