Google Translate

luni, 18 octombrie 2010

STIRI care ne privesc! Am citit, va informez!


EXCLUSIV: Pensiile vor fi îngheţate pe tot parcursul anului 2011. CAS nu va scădea sub nivelul actual

Pensiile din sistemul public, inclusiv pensia minimă garantată acordată în prezent sub forma unei indemnizaţii sociale, vor fi îngheţate la valorile actuale pe parcursul întregului an 2011, iar contribuţiile de asigurări sociale percepute angajatorului şi angajatului nu vor scădea sub nivelul actual.

Proiecţiile sunt prezentate în proiectul bugetului de stat pentru 2011, obţinut de MEDIAFAX.

Conform documentului, valoarea punctului de pensie va fi menţinută în 2011 la nivelul celei stabilite pentru anul 2010, respectiv la 732,8 lei.

În acelaşi timp, pensia socială minimă garantată, acordată în prezent sub forma unei indemnizaţii sociale pentru pensionari, va fi de asemenea îngheţată la valoarea de 350 lei.

Fondurile destinate plăţii pensiilor din sistemul public pentru anul 2011 sunt de 46,2 miliarde lei (8,5% din PIB), pentru 4,7 mii pensionari de asigurări sociale plătiţi prin Casa Naţională de Pensii cu o pensie medie lunară de 749 lei, la care se adaugă 80.000 pensionari plătiţi prin Ministerul Apărării Naţionale, 66.000 pensionari plătiţi prin Ministerul Administraţiei şi Internelor şi 8.000 pensionari plătiţi prin Serviciul Român de Informaţii, cu o pensie medie lunară de 1.755 lei.

Documentul relevă că această construcţie bugetară pe anul 2011 s-a bazat pe aplicarea noii legi privind sistemul unitar de pensii publice, inclusiv pe faptul că în sistem vor fi incluse toate persoanele care activează în prezent în domenii pentru care există legi/prevederi speciale de pensionare.

Cuantumul ajutorului de deces va fi stabilit la 2.022 lei, în cazul asiguratului sau pensionarului, şi la 1.011 lei, pentru un membru de familie al acestuia.

În ceea ce priveşte cotele de contribuţii sociale, acestea vor fi menţinute în 2011 la 31,3% pentru condiţii normale de muncă (din care 10,5% datorate de angajaţi şi 20,8% datorate de angajatori), 36,3% pentru condiţii deosebite de muncă (10,5% angajaţi şi 25,8% angajatori) şi 41,3% pentru condiţii speciale de muncă (10,5% angajaţi şi 30,8% angajatori).

Cotele de contribuţii pentru asigurările de sănătate rămân de asemenea la 5,5% pentru angajaţi şi 5,2% pentru angajatori. Persoanele care nu sunt salariate, dar au obligaţia să îşi asigure sănătatea trebuie în continuare să comunice direct casei de asigurări veniturile, pe baza contractului de asigurare, pentru achitarea cotei de 5,5%.

Şi contribuţiile la bugetul asigurărilor pentru şomaj rămân la acelaşi nivel, de 0,5% pentru angajatori şi tot 0,5% contribuţia individuală. Pentru persoanele asigurate în baza contractului de asigurare pentru şomaj, contribuţia datorată rămâne 1%.

Contribuţia datorată de angajator la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale va rămâne 0,25%, iar cotele de contribuţii datorate de angajatori în funcţie de clasa de risc, conform Legii 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, vor fi menţinute între 0,15% şi 0,85%, aplicate asupra sumei veniturilor brute realizate lunar.

În cota de contribuţie individuală de asigurări sociale este inclusă şi cota de 3% aferentă fondurilor de pensii administrate privat, majorată de la 2,5% în 2010.
Stire preluata de pe Mediafax.ro

Băsescu: Trebuie să continue reducerea de personal. Mai putem plăti pe salarii doar 39 miliarde lei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Pro TV, că trebuie să continue reducerea de personal din sistemul public, el adăugând că până în august s-au redus 27.000 de salariaţi.

"Trebuie să continue reducerea de personal, pentru că nu mai putem plăti pe salarii 43 de miliarde de lei, ci doar 39", a spus preşedintele la Pro TV, întrebat dacă vor continua concedierile în sistemul bugetar şi în administraţie.

"Până acum s-au redus 27.000 de salariaţi. Până la 70.000 mai este, dar aceasta era situaţia în august. Să vedem cum evoluează în următoarele luni. Sper ca Guvernul să menţină viteza de reducere a personalului",  a spus el.
Informeaza Mediafax.ro
Ne aşteaptă cea mai grea iarnă din ultimii ani
In ton cu guvernarea!

Mai mulţi meteorologi din Balcani avertizează că va veni cea mai friguroasă iarnă din ultimii ani, temperaturile ajugând şi la minus 30 de grade.

Specialiştii arată că temperaturile scăzute ce vor urma în lunile următoare sunt asociate de viteza asa-numitului Curent al Golfului. Gulf Stream a scăzut la jumătate în ultimii ani şi în acest fel, curentul nu va putea să compenseze aerul rece adus de vânturile arctice.

Jurnaliştii ruşi spun că primele efecte se văd deja: în Rusia Centrală, temperaturile sunt sub media normală, iar oficialii au început să ia măsuri pentru diminuarea efectului valului de frig prognozat.

Ultima lună a lui 2010 vine cu precipitaţii abundente. În prima parte a lunii vor fi mai ales ploi, dar treptat, acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Stire Amos News


Cadrele didactice sunt hotărâte să declanşeze grevă generală pe termen nelimitat atât în învăţământul preuniversitar, cât şi în cel superior. Conducerea Federaţiei „Alma Mater“ susţine că cei mai mulţi profesori din Bucureşti şi din Craiova sunt pentru declanşarea grevei. Federaţia Educaţiei Naţionale vrea să organizeze un referendum astăzi. Reprezentanţii dascălilor ne-au explicat că activitatea în şcoli va fi îngheţată pe 26 şi 27 octombrie. Profesorii nu mai acceptă negocieri cu ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, şi insistă pentru demiterea acestuia.


Reprezentanţii cadrelor didactice avertizează cu declanşarea grevei generale pe termen nelimitat în învăţământ. Conducerea Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) a anunţat că va propune celorlalte sindicate din învăţământ să organizeze de astăzi refendumul pentru declanşarea grevei generale.
“Este foarte probabil să fie declanşată o grevă generală în educaţie. S-au acumulat foarte multe nemulţumiri ale cadrelor didactice. Nu va fi organizat acest protest până nu va fi realizat un referendum. Din punctul nostru de vedere, am putea da drumul referendumului chiar de astăzi. Vom discuta însă şi cu ceilalţi colegi”,
 ne-a declarat preşedintele FEN, Constantin Ciosu. Acesta susţine că ministrul educaţiei, Daniel Funeriu,
“a demonstrat cât este de bărbat”, fugind de profesori. “Eu am solicitat personal o întâlnire cu domnul ministru, dar am fost refuzat. I-am cerut domnului Funeriu să demonstreze că este bărbat. El ne-a demonstrat ce caracter are, fugind pe uşa din spate a ministerului. Din câte am înţeles, a lovit şi o colegă a noastră cu maşina”,
 ne-a mai spus Ciosu. Şi conducerea Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ (FSI) “Spiru Haret” consideră că declanşarea unei greve generale este iminentă.
“În condiţiile actuale, este foarte probabil să asistăm la declanşarea unei greve generale. Doar cadrele didactice pot decide cât mai pot aştepta. Dacă nu contează îndemnurile unui lider sindical, îi rog pe profesori să se gândească la colega noastră care este în greva foamei. Colegii noştri trebuie să realizeze că nu mai au ce pierde, iar această situaţie nu poate fi rezolvată de la catedră, cu capul plecat. Ce poţi să pierzi mai mult decât o viaţă decentă? Colega noastră îşi sacrifică viaţa”,
ne-a declarat preşedintele executiv al FSI “Spiru Haret”, Marius Ovidiu Nistor.

Dacă în cazul angajaţilor de la Finanţe, ministrul a ales să discute cu protestatarii, Daniel Funeriu a decis să fugă de dascăli. Preşedintele executiv al FSI “Spiru Haret” explică acest lucru prin modul în care Guvernul profită de bunul-simţ al profesorilor.
“Colegii noştri lucrează cu copiii. Se gândesc la reacţiile elevilor şi ale părinţilor. De aceea, cadrele didactice nu au reacţionat violent la proteste. De fiecare dată, politicienii au profitat de această decenţă a profesorilor. FSI „Spiru Haret“ nu mai are ce negocia cu domnul ministru Daniel Funeriu. Singura soluţie pe care o acceptăm e ca dânsul să-şi dea demisia. Dânsul a demonstrat că nu are nici o legătură cu învăţământul din România”,
 ne-a mai precizat Nistor.
Scrie Puterea.ro
____________________

Hmmm ...
Ne asteapta vremuri grele!
Din toate punctele de vedere!
Admin, V.Burcu

38 de comentarii:

  1. Ce mai, vine sfârşitul lumii...la propriu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Antiignorantule nu ai de comentat nimic?

    RăspundețiȘtergere
  3. Măi fir-ar să fie...am rămas chiar eu să suflu în "lambă"? Puiacule aprinde măi frate becul ăla negru să ne mai luminăm puţin la minte! Hai că eu în ultima vreme am avut treabă (porumb, cartofi, gogonele, zăibărel, borhot pentru ţuică ş.a.), dar v-am urmărit cum "evoluaţi la paralele inegale", ce mai aşteptaţi să vină Fulga? Băgaţi mare că din ianuarie nu se ştie...facem asociaţia căpşunarilor din MAp.N+Restu" lumii!

    RăspundețiȘtergere
  4. Romane,ba romane ba,desteapta-te! Destepta-te pina nu se privatizeaza si rezerva BNR (dac-o mai fi),ca pe noi ne-au vindut demult.
    Daca nu va desteptati ,macar treziti-va si dati veste ca nu si-au dat cu parerea despre,,cum petrecem de 25" decit 79 persoane(vii, desigur).Despre morti ,numai de bine!(tuica o sa fie de pruna,corcoduse,dude sau 3 in una? tescovina?)
    Stinge-ti becul cu lumina neagra.Sa se faca lumina!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ascult pe B1 TV cum se jură ministru Oprea că nu scad pensiile. Cine nu-l cunoaşte şi nu ştie cu ce se mănâncă armata este deja membru al PUNR. Parşiv dar convingător, asta e politica, şarmul şi priza la public bat inteligenţa. De asta nu a fost Einstein om politic. Roarmy 230, gaşca asta de jurişti la mâna a doua ( Dreptul a doua facultate), vorbesc pe şleau dar oricum este codat pentru restul lumii. "Achiesez" este un cuvânt care mă zgârie pe creier, dar una peste alta sunt nişte oameni foarte politicoşi. Doamnă Elena Cobuz, dacă aţi fi mai fermă în afirmaţii probabil că mulţi v-ar urma. Eu unul nu voi face cerere de recalculare şi nici pentru obţinerea veniturilor. Dumneavoastră încă şovăiţi, cel puţin în postări, probabil e frica ca nu cumva acest "faceţi ca mine", în caz de eşec, să se întoarcă ca un bumerang. Oricum recomand accesarea minuţioasă a acestui site. E greoi, dar pentru cine gândeşte este util. PKM se luptă de unul singur şi face valuri artificiale pentru surfing. Cum plouă de trei zile este clar că nu gogonelele sunt de vină.şi nici Spleen-ul lui Bacovia. Şi atunci de ce "tace militarii" ? "Love not war", fir-ar mama ei de ţelină.
    Intre timp Oprea şi Turcescu au terminat şi s-au retras la un wwhisky. Nu trage, domn Semaca ! Nevasă, eşti gata ? Am terminat cu Mehedinţii !

    RăspundețiȘtergere
  6. Am onoarea sa va salut!
    Vizitati pe pagina principala a SCMD "Comunicatul nr. 3/18.10.2010 al Comandamentului manifestatiei SCMD de la 25.10.2010"!
    Ce parere aveti de punctul 8? Conspirativitate sau alta abordare a problemei? ADMIN, spuneti - ne ce avem de facut pe acest blog pentru a nu cadea in greseala!
    Cu stima.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Anonim... Multumesc! Acum am citit si eu,la semnalarea ta, Comunicatul nr.3! Este clar pentru mine un adevar: CD al SCMD, o tine pe-a lui! Il si ii priveste! Vom discuta, dupa! In legatura cu ... Puncul 8, ca de obicei, in nota cunoscuta: politica strutului, dar ... umflat in pene! Multe, putine ... nu conteaza!

    Ce va rog totusi, sa continuam a VOTA IN SONDAJUL din dreapta sus! Sunt curios, dupa 25, cati am avut dreptate, si cati eventual am fost in eroare! Ar mai fi si alte probleme, dar ... doar una: se stabilesc cu precizie unele masuri, dar nu se precizeaza cum stau la capitolul aprobari legale! Vom trai si vom vedea! In principal, ce am avut a spune, am spus! De gustibus non disputandum!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  8. Sory, sunt cam ocupat . Intru pe net doar seara .Am vazut comunicatatul Nr3 . Este ok, dar nu vad de ce nu mai e voie sa se posteze comentarii ? Si asa pe blogul SCMD nu se pot plasa comentarii, asa ca nu vad care e diferenta .In ceea ce priveste comentariile de pe filiale , hai sa fim seriosi . Ce sa comentezi ? Sunt 2-3 filiale care mai posteaza ceva ce poate fi comentat .
    In rest, ce e la una , e si la celalalte .
    Eu tot nu am inteles care sunt sindicatele care s-au alaturat SCMD , asa cum ne laudam . In fine , trecand peste toate , urez din inima succes acestei manifestatii, sper sa fie toti suficient de inteligenti si de calmi sa nu raspunda la provocari .Nu vreau ca acest sindicat si oamenii care il formeaza sa sufere din cauza unor prostii copilaresti .

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu stiu de ce mitingul SCMD din Bucuresti ii acorda atata atentie lui Basescu, prin organizarea sa la Cotroceni.
    Nu a mintit de atatea ori Armata?
    Mitingul trebuia organizat la Guvern sau la sediul PDL, asa cum l-au organizat cei de la Penitenciare.
    Si cum, de maine nu mai comenteaza nimeni pe site-urile SCMD?

    RăspundețiȘtergere
  10. Demonstraţia sau ce Dumnezeu o fi pe 25 oct. va fi un mare fîss şi ne va tăia craca nouă militarilor (rezervişti şi activi) de sub picioare. De ce? Pentru că Puterea va căuta să scoată în evidenţă (aşa cum a făcut rahatul ală de Oancea/col.de 3 parale în rez. la protestul pensionarilor militari de la Păuliş din anul acesta) discrepanţele dintre pensiile noastre şi cele ale civililor. Cred că era mai înţelept să mergem "fără reclamă" în instanţele naţionale şi internaţionale şi să nu ieşim prea mult în evidenţă mai ales că nu suntem suficient de „coagulaţi” ca Sindicat. Şi în final vorba împăratului Napoleon Bonaparte: „De la sublim la ridicol nu e decat un pas”.
    P.S.1 Cu tot respectul pentru domnul col. Tudor Marian dar manifestaţia de pe 25 nu poate fi o simplă „defilare”;
    P.S:2 Am spus cumva că „acţiunea” de pe 25 va fi un fîss? Scuze, dar cred că va fi un pîîrţ!
    Cu stimă tuturor.
    P.S.3 Unde sunt Tigri2 şi Trotilatul? Ultimului îi pregătesc o ţuică „trasă” de 2x!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Dacă noi, membrii "ordinari" ai SCMD nu cunoaştem ce se va întâmpla de 25, atunci iată ce publică blogg-ul "Exploziv News":
    "ROMÂNI, FIŢI ALĂTURI DE ARMATĂ, in data de 25 octombrie! ARĂTAŢI CĂ VĂ PASĂ! OFIŢERI DIN SRI, ROMÂNI, FIŢI ALĂTURI DE ARMATĂ, in data de 25 octombrie! ARĂTAŢI CĂ VĂ PASĂ! ROMÂNI, FIŢI ALĂTURI DE ARMATĂ, in data de 25 octombrie! ARĂTAȚI CĂ VĂ PASĂ! OFIŢERI DIN SRI, MapN, SIE, ANP, ANV, SPP, STS, POLIŢIE, JANDARMERIE, IESIŢI ÎN STRADĂ! Să punem PUNCT!!!"
    Citiţi şi reacţiile/comentariile pe acest subiect...să vedeţi reacţia Polis-ului/urbei!

    RăspundețiȘtergere
  12. @PKM, e plina LUMEA de ... exaltati ( sa nu le spun nebuni )! De ce Romania ar face exceptie? Oricum, suntem un popor bolnav! Doar că unii dintre noi, inca mai sunt intregi la cap/minte! Asta face diferenta! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  13. Un nou cutremur in Romania? Ucrainenii avertizeaza: Vrancea "s-a trezit".Specialistii ucraineni avertizeaza ca zona Vrancea "s-a trezit" si spun ca se asteapta la un seism major din aceasta zona.

    Specialistii din Ucraina insista asupra regiunii Vrancea, invocand un recent cutremur de 2,9 grade, care a avut loc la 126 de kilometri adancime, scrie Libertatea, care citeaza Agerpres.

    Cutremurele, mentionate de seismologii din Ucraina, nu sunt nicidecum de magnitudine mare, intre 1 si 4 grade pe scara Richter. Saptamana trecuta, 248 de astfel de cutremure au scuturat Europa.

    Un nou cutremur de pana in 5,2 grade pe Richter se va inregistra in perioada 18 octombrie - 26 noiembrie, in Vrancea, mai exact in localitatea Nereju, anunta Victorin Toader, de la Institutul de Seismologie Aplicata.

    "Urmatorul va fi la Nereju, tot in Vrancea. Acolo avem emotii, deoarece in acea zona se ciocnesc placile tectonice. Asteptam un cutremur de pana in 5,2 grade pe Richter, in perioada 18 octombrie - 26 noiembrie. In acele zile, activitatea seismica va fi mai intensa, tot din cauza lunii", a declarat Toader.

    "Avertismentele acestea sunt povesti! Oamenii nu au de ce sa se teama. In doi ani, in lume au loc peste 48.000 de cutremure. Toate aceste cutremure sunt absolut normale", a spus Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului National de Fizica a Pamantului.
    http://www.ziare.com/stiri/cutremur/un-nou-cutremur-in-romania-ucrainenii-avertizeaza-vrancea-s-a-trezit-1049561

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnule Burcu
    Iti atrag atentia ca incalci dispozitiive CD privind comentariile si poti fi pus sub acuzatie .
    Am citit materialul de pe exploziv news si daca nu ar scrie ca e semnat de cine e semnat, as spune ca e scris de tovarasii Dogaru si Pricina , oameni care nu stiu ce inseamna modestia . Este plin de NOI SUNTEM , NOI FACEM , NOI AM FACUT , NOI SUNTEM, expresii care irita si in loc sa determine apropiere .
    Sunte chestii elementare , pe care cei doi ori nu le stiu, ori le-au uitat . Oricum din material se desprinde ca un fir rosu , un citat din domnul DOGARU, INCONFUNDABIL CA STIL .Constat cu stupoare ca a inceput sa comande articole . Rau am ajuns .
    In ceea ce priveste comentariile care au urmat , nu ma mira . este exact reactia normala a unui astfel de material . Si asa se va intampla si pe 25 , sau dupa 25 . Dumnezeu cu mila !

    RăspundețiȘtergere
  15. http://www.ziarulscmd.blogspot.com/
    luni, 18 octombrie 2010
    "Reguli de conduita pentru participantii la manifestatiile organizate de catre SCMD"
    Cu stima.

    RăspundețiȘtergere
  16. Apropo de RESTAURANTE, intalniri, conferinte de presa etc.: Conducerea PDL urmează să se întâlnească, duminică, la un restaurant din Capitală, cu parlamentarii partidului pentru a discuta despre strategia la moţiunea de cenzură depusă de partidele de opoziţie, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse din PDL.

    RăspundețiȘtergere
  17. Am onoarea sa va salut!
    Propunere: pentru a nu-l baga in belea pe ADMIN, pina la data prevazuta in comunicat sa bloguim si sa comentam pe alte teme decit actiunea "Valeriu Carp", urmind ca dupa aceea sa participam la "Procesul etapei". Pastrarea antrenamentului se impune! Votul trebuie continuat!
    Cu stima.

    RăspundețiȘtergere
  18. @Anonim 19:37, iti multumesc pentru grija fata de mine, dar ma OPUN propunerii tale! Aici nu DIKTEAZA boc-cd! Aici este un spatiu LIBER pentru comunicare, opinii, idei, propuneri! Aici niciodata nu va fi INCHIS pe motive ... indiferent care! Bloguiti, oameni buni, cat va pofteste inima! In ce ma priveste, bucuros le-oi duce toate! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  19. Daca CD al SDCMD va interzice comentariile pe Site-urile filialelor, puteti comenta pe Plano10`s Blog, cel trecut in dreapta la Lista de Bloguri, prin amabilitatea d-lui Burcu.
    Acolo nu este interdictie pentru cei care comenteaza decent.

    RăspundețiȘtergere
  20. Protagoniştii reali ai politicii româneşti.
    Transcrierea convorbirilor purtate de S. O. Vîntu cu ziarişti şi oameni politici a fost de natură să dezvăluie multiple mecanisme ascunse ale politicii din România.

    Dialogurile acestea au dezvăluit pentru publicul larg că, în spatele marilor averi, se află oameni lipsiţi de distincţie. Dar nu era cu adevărat un secret, atâta doar că grosolănia de fond fusese mereu disimulată. Sorin Ovidiu Vîntu cooptase de-a lungul anilor în proiectele sale veleitare destui oameni distinşi care au condus comitete şi jurii culturale, reuşind sa-şi creeze o faţadă respectabilă.

    Ceea ce lumea bănuia a devenit acum certitudine. Oamenii cu bani care conduc România sunt croiţi dintr-un aluat de proastă calitate. Ne-am întrebat mereu cum a fost cu putinţă ca un om ca Ceauşescu să rămână atîţia ani în fruntea ţării? După 1989 s-a petrecut însă aproape acelaşi lucru. Urmând de astă dată regulile speculaţiilor financiare, alţi oameni, dar de o egală grosolănie, au acaparat mecanismele puterii reale, imprimând societăţii, cu destulă uşurinţă, cursul pe care l-au dorit. Elite culturale, politicieni, ziarişti, s-au aşezat profitabil pe aceste linii ale noului câmp magnetic. S-a dovedit că societatea românească, la fel ca în regimul trecut, n-a reuşit să reziste ispitelor imediate, că, în ciuda sofisticatelor teorii justificative, nu s-a opus cu adevărat degradării şi că s-a conformat mai curând cu oportunism.

    Publicarea acestor transcrieri dezvăluie însă şi câteva mecanisme politice precise, legate de instituţii. Interceptarea convorbirilor a fost făcută de serviciile secrete. Practic, cu un alibi legal bine construit, serviciile de informaţii au supravegheat copios fiecare mişcare relevantă în câmpul politic.

    De aici decurg însă câteva întrebări generale: Presa românească mai poate supraveghea ea funcţionarea instituţiilor statului, mai poate fi ea câinele de pază dotat cu loialitate şi idealism, aşa cum învaţă copiii la şcoală?

    În ultimii ani am văzut mai curând un lucru diferit. Presa a părut să fie preponderent locul de manifestare al unor interese particulare şi egoiste, iar serviciile secrete şi-au asumat rolul de a o supraveghea în cele mai mici tresăriri ale sale. Practic serviciile de informaţii monitorizează întreaga societate civilă.

    Dar cine controlează atunci serviciile secrete? Parlamentul în orice caz este lipsit de mijoace şi am văzut de-a lungul anilor că acele comisii permanente, anume constituite, sunt de fapt capete de pod ale serviciilor secrete şi nu organisme de care acestea să se teamă. Iniţiaţii au remarcat de mult că de sus până jos, serviciile de informaţii sunt infuzate de sentimentul că în sânul lor se găseşte adevărata suveranitate a statului.

    Concluziile nu sunt uşor de tras. Câtă vreme serviciile de informaţii sunt conduse cu stricteţe şi cu înţelepciune, acest vast mecanism de supraveghere ar putea fi o contrapondere la dezlănţuirea unor libertăţi neîngrădite şi emancipate de orice etică, dar cine garantează că lucrurile se desfăşoară aşa?

    Este limpede că societatea românească cunoaşte dezechilibre enorme şi că ea nu este guvernată cu mijloace democratice. Dacă protagoniştii reali ai politicii din România sunt, pe de o parte, presa privată organizată ca instrument de propagandă şi, pe de alta, serviciile secrete, atunci societatea aflată la vedere şi oamenii decenţi ar trebui să lupte pentru a-şi redobândi puterea.

    Autor: Horaţiu Pepine
    Redactor: Alina Kühnel
    http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6125189,00.html

    RăspundețiȘtergere
  21. Cateva completari la articolul Alinei Kühnel:
    "Oamenii ... care conduc România sunt croiţi dintr-un aluat de proastă calitate." Ex: Basescu, Roberta Anastase, Boc-lovit de ou la cap,Geoana s.a.;
    "Interceptarea convorbirilor a fost făcută de serviciile secrete." La ordinul si numai in interesul personal, in scop de razbunare al presedintelui Basescu;
    "Presa a părut să fie preponderent locul de manifestare al unor interese particulare şi egoiste", nu " aparut", cu certitudine , este arma de aparare a mogulilor de presa;
    "Dar cine controlează atunci serviciile secrete? ", simplu, cel ce le patroneaza, stimuleaza, superdoteaza si finanteaza - presedintele.
    Astea sunt cauzele a tot ceea ce se intampla rau, zi de zi in Romania si vor continua atata timp cat nu se vor produce schimbarile cuvenite.

    RăspundețiȘtergere
  22. Si mai e ceva pasiv.le si anume coloana de cauciuc a celor care executa ordinele ilegale, pentru ca nu-i asa daca un ordin nu este legal nu-l executi, indiferent daca este dat Basescu sau de altcineva. Din pacate sunt tot mai multi cei care si-au cumparat scaunele si atunci e normal sa fie plin "sistemul" de rame. Pacat, mare pacat ca nu ne putem urni sa ne solidarizam si sa ne aparam demnitatea,cei care o mai avem, sa aratam ca suntem o categorie profesionala de care trebuie sa se tina seama si care trebuie respectata, MILITAR. Pacat. DAPIX

    RăspundețiȘtergere
  23. Domnilor , s-a facut dovada . Nu numai ca se fura voturile in parlamement si se voteaza in lipsa . Mai nou s-a facut dovada ca se voteaza si in somn . E INCREDIBIL . AVEM O CLASA POLITICA DE KKO.Voteaza cu ochii inchisi apoi se trezesc si isi dau palme.Hai sa ii ajutam, sa le dam noi .

    RăspundețiȘtergere
  24. ORDONANTA DE URGENTA.
    La facerea lumii, Dumnezeu, pentru a-i ajuta pe oameni să prospere, a hotărât să dea printr-o "Lege Divină" fiecărei naţii câte două virtuţi.
    Astfel, El i-a facut :
    - pe elveţieni - ordonaţi şi respectuoşi faţă de legi;
    - pe nemti - disciplinaţi şi raţionali;
    - pe englezi - perseverenţi şi studioşi;
    - pe japonezi - muncitori şi răbdători;
    - pe unguri - hotărâţi şi buni meseriaşi;
    - pe francezi - culţi şi rafinaţi;
    - pe spanioli - veseli şi ospitalieri
    .....şamd.
    Când a ajuns la români, I-a spus îngerului consilier care şi nota: `
    - românii vor fi inteligenţi, cinstiţi şi buni politicieni..
    Dupa ce a publicat-o în "Monitorul Celest", îngerul a remarcat:
    - Doamne, ai dat tuturor popoarelor câte două virtuţi, iar românilor t rei . Oare în acest fel, nu cumva ei îi vor depăşi şi exploata pe toţi ceilalţi ?
    - Aoleu, aşa e ! Ai dreptate ! Atunci să revenim cu o "Ordonanţă de urgenta".
    " Pentru că virtuţile Dumnezeieşti, odată acordate, nu se mai pot lua înapoi, precizez că nimeni nu va putea avea si folosi mai mult de două virtuţi, în acelaşi timp!"
    Şi astfel, se explică de ce românii.
    - care sunt inteligenţi şi cinstiţi, în nici un caz nu fac politică;
    - cei care sunt cinstiţi şi fac politică, in mod sigur nu sunt inteligenţi;
    - care fac politică şi sunt inteligenţi, categoric nu sunt cinstiţi
    Semneaza: Un prieten!

    RăspundețiȘtergere
  25. Vai de steaua noastra.Poate ar fi momentul sa se dizolve parlamentul?Alo, ,,seful statului" ,se aude acolo,in fund?

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu-i motiv de dizolvare.Nici daca ar fi votat ca limba oficiala sa fi malgasa!

    RăspundețiȘtergere
  27. - Sefii de sindicate din judete puneti mana si studiati solutiile si cererile pe care trebuie sa le expuneti , poporul este satul de lingai si incompetenti !

    RăspundețiȘtergere
  28. serviciile secrete sant in mainile voastre daca stiti sa luptati ptr. Romania !

    RăspundețiȘtergere
  29. cand am cerut desfiintarea parlamentului multi se uitau la mine ca la ozn uri .... ptr. salvarea Romaniei trebuie luate masuri drastice si cu intelepciune... oricum vor fi schimbate toate sistemele in RO

    RăspundețiȘtergere
  30. Stati linistiti , nu se va intampla nimic . Nici cu parlamentarii, nici cu motiunea , nici cu Basescu si nici cu 25 . Poate dooar un cutremur ar mai schimba pe ici pe colo cate o caramida . Poate atunci populatia isi va reaminti ce inseamna armata . Poate atunci vor spune iara " vai, domnul militar, dar va rog, treceti in fata , cum se poate sa stati la coada ? " In 89 imi era jena de oamenii batrani care veneau si incercau sa ne pupe mainile . Acuma imi e greata de cei ce dau cu pietre in noi si ne fac nesimtiti . Niciodata romanul nu a stiut sa tina drumul drept, am tot mers ca betivanii din gard in gard .
    Hai sa uitam de ei si sa mai si radem . Va recomand scufita rosie . http://neacsum.blogspot.com/p/sa-ne-radem.html

    RăspundețiȘtergere
  31. @ Neacsu
    Sa stii ca ai perfecta dreptate. Am incercat sa ma abtin fiindca un apropiat mie, activ a incercat sa ma faca sa inteleg ca ei armata activa sunt importanti, noi pensionarii ce vrem ca oricum avem pensii mari si ca pentru ei e tare greu....Scarba m/a facut sa incerc sa nu mai postez, sa/mi vad de zilele mele, sa ma uit la poze si la filme....Dar nu pot, sunt militar si trebuie sa/mi studiez dusmanul, sa/l inteleg, sa/i cunosc tehnica si masurile....Ai dreptate, nu se v/a intampla nimic nici pe 25, v/a fi un mare fas... Problema este ca din fas in fas , stomacul se goleste si ulterior v/a cere mancare. Atunci sa te fereasca Dumnezeu sa fii la putere...

    RăspundețiȘtergere
  32. Nu vă mai lamentaţi degeaba! Poate o să vă supăraţi pe mine dar ăştia suntem noi românii...aşa „e scris ADN-ul” nostru.
    1. Trădători de pe vremea lui Burebista şi până în epoca modernă/contemporană (vezi mareşalul Antonescu, Ceauşescu - probabil vor urma şi alţii);
    2. Flecari şi neserioşi în tot ceea ce spunem şi facem;
    3. Lipsiţi de educaţie şi cu o moralitate îndoielnică (dobândită şi cultivată mai ales în ultimii 20 ani);
    4. Egoişti (vezi: „Să moară şi capra vecinului”), indiferenţi şi fără obiective clare privind viitorul nostru, de fapt trăind doar „clipa”...
    Aş mai putea să continui dar nu cred că are sens. Poate cineva îmi va aduce eventuale contra-argumente. Dacă am fi fost altfel, astăzi am fi avut graniţele „de la Nistru pîn' la Tisa”.
    Aşa că Micuţule nu trebuie să te aştepţi la recunoştinţă din partea cuiva pentru că vorba cântecului: „ Noi suntem români...
    Cu stimă tuturor.
    PKM
    P.S. Dacă ar trebui în acest moment o revoluţie cred cu tărie că aceasta ar trebui să fie în primul rând una morală.

    RăspundețiȘtergere
  33. UE loveşte cu noi taxe cetăţenii europeni
    UE încearcă să-şi umple cuferele golite într-un moment când ţările trebuie să strângă cureaua şi să accepte măsurile draconice de austeritate prin pregătirea unor noi taxe cetăţenilor europeni. Comisia Europeană a propus o listă de metode în ideea de a permite UE să-şi ridice "resursele proprii" în viitor, invocând necesitatea de a elimina disputele curente în legătură cu contribuţiile statelor membre la bugetul UE, potrivit EUobserver.

    Comisia Europeană are prevăzute nu mai puţin de opt forme diferite de impozitare directă pe care vrea să le impună cetăţenilor din cele 27 de state membre într-un efort de a creşte bugetul lor cu 6 la sută, chiar în mijlocul unei crize a datoriilor naţionale care afectează majoritatea naţiunilor europene. În documentul publicat marţi privind revizuirea bugetului, propunerile vizează o taxă pe valoarea adăugată proprie UE, o taxă pe sectorul financiar, o parte dintre profiturile din cotele atribuite prin licitaţie privind emisiile de gaze cu efect de seră, o taxă UE referitoare la transportul aerian, o taxă pe energie a UE, un impozit UE pe profit, taxe suplimantare pe benzină.

    Pe deplin conştienţi de faptul că propunerile de impozite directe din UE vor determina o reacţie puternic negativă, oficialii Uniunii au dat directivă pentru a se evita folosirea cuvântului "taxă" pentru că ar fi "politic exploziv". Subiectul anterior tabu al unui impozit european este de natură să provoace reacţii puternice, în următoarele zile, în unele statele membre care se tem că acest tip de auto-finanţare ar putea duce la o prea mare independenţă a instituţiilor UE. Într-o încercare de a linişti opoziţia statelor membre la noile propuneri de finanţare, Comisia spune că noile mecanisme nu ar avea ca rezultat venituri suplimentare pentru instituţiile UE, dar ar scuti de presiune cuferele naţionale într-un moment de dificultate economică. Un cuvânt greu de spus îl vor avea contribuabilii neţi, precum Germania, Regatul Unit şi Ţările de Jos. Pentru ca propunerile să devină lege nevoie de aprobarea unanimă a stetelor membre.
    http://www.puterea.ro/news10552/UE-loveste-cu-noi-taxe-cetatenii-europeni.htm

    RăspundețiȘtergere
  34. Euro a trecut de pragul de 4,3 lei
    Leul şi-a continuat ieri tendinţa de depreciere în raport cu moneda europeană, iar Banca Naţională a României (BNR) a anunţat pentru astăzi o referinţă de 4,3084 lei/euro, nivelul maxim al ultimilor trei luni şi jumătate.
    Miercuri 20 oct 2010
    http://www.adevarul.ro/financiar/Euro_a_trecut_de_pragul_de_4-3_lei_0_356964915.html

    RăspundețiȘtergere
  35. Gafa Parlamentului României, relatată pe larg în presa străină
    Agenţia de presă The Associated Press, Miami Herald, Washington Examiner, Metro News, Canadian Press au preluat ştirea că Parlamentul României a redus TVA la mâncare... din greşeală.
    AP scrie că parlamentarii de la partidul de guvernământ din România au votat din greşeală pentru a reduce TVA pe produse alimentare la o cincime din nivelul precedent.
    Votul unanim de marţi seara în Parlament va fi cu siguranţă popular într-o ţară care este împotmolită într-o recesiune profundă.

    Guvernul va încerca însă acum să anuleze votul. Eroarea a avut loc pentru că parlamentarii nu s-au deranjat să citească propunerea din partea opoziţiei de a reduce TVA pe mâncare de la 24 la 5 la sută înainte de vot.
    Miercuri, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a spus că a fost o greşeală. Un alt parlamentar din partidul de guvernământ a cerut scuze şi şi-a asumat responsabilitatea.
    În iulie, Guvernul a majorat Taxa pe Valoarea Adăugată de la 19 la 24 la sută pentru a menţine deficitul bugetar la 6,8 la sută din PIB.
    http://www.cotidianul.ro/126799-Gafa_Parlamentului_Romaniei_relatata_pe_larg_in_presa_straina

    RăspundețiȘtergere
  36. Aproximativ o sută de angajaţi din penitenciare au protestat, vineri, în faţa sediului central al PDL, ei aruncând 25 de caschete fără însemne naţionale în curtea imobilului şi strigând "Jos Guvernul", "Mincinoşii", "Hoţii", "Băsescu, trădător de partide şi popor" şi "Armata e cu noi". Unii dintre gardieni au aruncat, pe rând, caschetele scoase din uz strigând că protestează faţă de reducerea salariilor, "fraudarea" votului în Parlament la Legea pensiilor, "Guvernul incompetent" şi preşedintele "care-şi doreşte să fie dictatorul acestei ţări".

    Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Penitenciare, Sorin Dumitraşcu, a strigat la portavoce că organizaţia protestează astfel faţă de gestul preşedintelui de "a bagateliza revendicările serioase ale poliţiştilor" prin referirea exclusivă la aruncare "acelei caschete nenorocite la Palatul Cotroceni".
    http://www.cotidianul.ro/

    RăspundețiȘtergere
  37. Am onoarea sa va salut!
    Imi permit sa va semnalez citeva caricaturi de exceptie(dupa parerea mea,"proprie si personala"). Scuze daca le-am descoperit mai tirziu decit altii!
    http://www.antiplicti.ro/caricaturi-caricaturi-geniale-de-mardale/
    Cu stima.

    RăspundețiȘtergere
  38. Postarea de aici, vizualizata azi de 52 de ori! Ma bucur pentru cei care reusesc sa descopere ARHIVA acestui blog! Interesante sunt si comentariile! Unele chiar foarte interesante! Merita a fi revazute! Ne apropiem de 5000. Este mult? Este putin? Oricum, calitatea, continutul conteaza! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri