Google Translate

luni, 8 noiembrie 2010

Mai putin cu UNUL, viata merge inainte! Din rau, in mai rau! UPDATE!

UPDATE
08 noiembrie 2020
Ca urmare a unor acuze nefondate,
are de azi o noua adresa:

După urechelile de la America şi Germania
Băsescu şi guvernul său primesc o smetie de la Rusia


Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Alexander Churilin, a apreciat, sâmbătă, că ''refacerea încrederii reciproce şi a stimei reciproce'' constituie principala premiză pentru ''încălzirea'' relaţiilor româno-ruse, după cum relatează ediţia on-line a Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES. Reprezentantul diplomatic al Moscovei a continuat practic seria de urecheli venite din partea emisarilor altor ţări puternice ale lumii, Statele Unite ale Americii şi Republica Federală Germania, ce şi-au exprimat nemulţumirile clare faţă de felul în care se comportă autorităţile statului român – în special cele fiscale – cu oamenii de afaceri străini.



Ambasadorul rus s-a arătat convins că în România ''există numeroase persoane care înţeleg importanţa dezvoltării relaţiilor cu Federaţia Rusă''.


Deşi nu a făcut precum se vede vreo nominalizare, toate gândurile nu au cum să ducă decât la Excelenţa Sa Domnul Traian Băsescu, Preşedintele României.


Desigur că “importanţa dezvoltării relaţiilor cu Federaţia Rusă” poate fi desluşită de foarte mulţi demnitari, mai puţin de unul singur.


Cel care a decretat Marea Neagră “Lac rusesc” pe când se afla în Statele Unite – şi credea că le face pe plac americanilor dar şi românilor din America, americani care vor din ce în ce mai mult o relaţie civilizată cu Moscova.


Cel care nu s-a răţoit ca o babă furioasă la şeful delegaţiei Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg, Konstantin KOSACHEV, pe 25 ianuarie 2006, căruia i-a spus ceea ce (ceea ce ştia toată lumea):”După cum am înţeles, dvs. reprezentaţi Federaţia Rusă. 30 de ani aţi stat în România şi nu v-am întrebat niciodată de ce aţi stat.”


Cel care a avut referiri maliţioase la adresa Rusiei, la întrevederea cu autorităţile unei mari puteri orientale.

Cel sub conducerea căruia Rusia este considerată o ameninţare.


Dar mai ales cel căruia prim-ministrul unei ţări – care întâmplător ! e tot Federaţia Rusă ( Vladimir Putin ) – i s-a adresat nu pe canale diplomatice aşa cum se practică la acest nivel, ci prin intermediul unui jurnalist – corespondentul TVR la Moscova – în chestiunea crizei gazelor naturale din ianuarie 2009. Cel care e amânat din aprilie 2008 de la o vizită oficială la Kremlin.


Un semnal mai dur în relaţiile bilaterale decât acela nu putea fi decât expulzarea unui diplomat român din Ambasada României la Moscova, sub acuzaţia de spionaj.


Revenind, de remarcat este că vorbind despre modalităţi concrete de colaborare între oameni de afaceri români şi ruşi, ambasadorul Churilin a pledat, în declaraţia făcută pentru AGERPRES, pentru

''înfiinţarea de întreprinderi mixte şi cooperarea în producţie, crearea de întreprinderi mixte pe teritoriile unor terţe ţări''.
Referindu-se la contribuţia autorităţilor statului la susţinerea acestui efort al invstitorilor din cele două ţări, Alexander Churilin a spus:Excelenţa Sa Domnul Ambasador Churilin a fost mai mult decât explicit în privinţa stadiului relaţii economice bilaterale, ce nu se face şi ce ar trebui făcut:
''Natural că noi, cei din birocraţia statului, trebuie să sprijinim atât derularea dialogului social şi economic pentru că avem instrumentarul necesar - Comisia Mixtă Interguvernamentală pentru Colaborarea Economică şi Tehnico-Ştiinţifică - şi avem sarcina să dăm un nou impuls acestor activităţi.”

” În acelaşi timp, trebuie să ajutăm dialogul neguvernamental fără să aşteptăm iniţiativa populaţiei sau a unor organizaţii civice. Însă după ce acest dialog porneşte, birocraţia trebuie să se dea deoparte, să nu împiedice mersul natural al interacţiunii''.
Ambasadorul a mai a susţinut necesitatea de a reface relaţiile româno-ruse ''nu doar pe canalele tradiţionale de interacţiune''.
''Nu doar guvernele şi structurile administraţiei, ci şi universităţile, şcolile, şi organizaţiile locale. Acestea trebuie să împletească ţesătura colaborării şi încrederii reciproce, care au fost cunoscute fiecărui copil din România ortodoxă şi Rusia ortodoxă. Ne aflăm într-o lume nouă, informaţională, în care oamenii circulă mai repede, tinerii studiază în străinătate, Internetul a legat, practic, casă cu casă. Trebuie să atragem în acest proces mai larg al interacţiunii noastre ceea ce anterior numeam noi 'masele largi de oameni''',
 a explicat Alexander Churilin..


Un al treilea factor esenţial identificat de ambasadorul rus este ''ridicarea interacţiunii în plan economic la un nou nivel'', precum şi ''iniţiativa şi priceperea întreprinzătorilor concreţi''.


Vorbind despre modalităţi concrete de colaborare între oameni de afaceri români şi ruşi, ambasadorul Churilin a pledat, în declaraţia făcută pentru AGERPRES, pentru
''înfiinţarea de întreprinderi mixte şi cooperarea în producţie, crearea de întreprinderi mixte pe teritoriile unor terţe ţări''.
 Diplomatul a afirmat că a avut
''discuţii deschise privind relaţiile economice în sensul larg al cuvântului''
cu oamenii de afaceri români.


Diplomatul rus a făcute aceste declaraţii la finalul vizitei de două zile efectuate, joi şi vineri, în judeţul Bacău, la invitaţia Consiliului Judeţean, a Instituţiei Prefectului şi a filialei băcăuane a Asociaţiei de prietenie Româno- Ruse.


Urechelile de la Licuriciul cel Mare


Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Excelenţa Sa Mark H. Gitenstein a vorbit la Pro TV, pe 24 octombrie 2010, nu numai de ce îl doare pe Băsescu dar mai ales de ce îi doare pe investitorii americani din România, adică cei care au adus bani de acasă de la ei ca să ajute la dezvoltarea de aici. Mai mult le-a arătat EXACT lui Traian Băsescu şi guvernului său unde sunt cu adevărat şi nu acolo unde cred şi unde clamează ei că sunt.
"Au fost o serie de schimbări. Ştiu că acest Guvern încearcă să facă ceea ce se numeşte reforma statului, să facă Guvernul mai transparent , să facă procesul de luare a deciziilor mai predictibil şi mai ales să aplice regulile statului de drept peste tot. Şi ştiu că oamenii se întreabă de ce mă implic atât de mult în iniţiativele legate de transparenţă, stat de drept, anticorupţie. Motivul este că firmele americane mi se plâng, probabil mai mult decât de orice altceva, de faptul că regulile legate de statul de drept nu se aplică sau nu se aplică atât de bine pe cât ar trebui. Aşa că m-am implicat foarte mult în subiecte precum legea ANI, codurile de procedură, reforma sistemului judiciar",
a spus şeful misiunii dipliomatice a SUA în România.

Gitenstein a denunţat faptul că Guvernul nu-şi plăteşte la timp lucrările către Bechtel şi nici nu reuşeste să facă exproprierile la timp motiv pentru care este întârziată constuirea Autostrăzii Transilvania:
"Este prima autostradă de 4 benzi construită pe teren muntos. Aveți două probleme: exproprierea şi finanțarea. Întârzierile de plată ştiu că au penalizări iar asta este o gravă problemă",
 a declarat acesta. Potrivit lui, dacă România nu are o infrastructură bine pusă la punct, economia nu are nici o şansă să se dezvolte.


Germania e şi ea supărată



Cancelarul federal al Germaniei, doamna Angela Merkel lansa critici asemănătoare cu prilejul vizitei în România de pe 12 octombrie 2010:
"Cancelarul Merkel a spus că firmele germane sunt preocupate de faptul că procedurile de achiziţie publică nu sunt transparente. Oficialul a arătat că investitorii sunt preocupaţi de modul în care sunt atribuite contracte publice",
relatau pentru MEDIAFAX surse participante la discuţii dintre Angela Merkel şi Emil Boc.


Că aşa a fost a confirmat-o însuşi Comunicatul Oficial ale Guvernului României consecutiv convorbirilor bilaterale dar şi transcrierea oficială a declaraţiilor de presă ale celor doi.
“Primul-ministru a adăugat faptul că statul român face toate eforturile pentru a-şi onora datoriile faţă de firmele germane, achitarea datoriilor restante faţă de agenţii economici fiind o politică a Guvernului. Nu în ultimul rând, premierul Emil Boc a salutat decizia autorităţilor germane de a liberaliza piaţa muncii pentru lucrătorii sezonieri din România începând cu data de 1 ianuarie 2011”,
se spune în comunicat.


Emil Boc e cu musca pe căciulă:
"Am discutat, de asemenea, şi despre faptul că statul român face toate eforturile să-şi onoreze obligaţiile financiare pe care le are faţă de firme, inclusiv faţă de firmele germane, astfel încât datoriile pe care statul le are către aceste firme să nu constituie un element de blocaj în economie. Dacă mai sunt întrebări."
Despre acelaşi subiect, doamna cancelar federal Angela Merkel, cu diplomaţie. Rece dar fermă:
" (...) Am subliniat că astfel de situaţii se răspândesc şi nu sunt pozitive pentru climatul investiţional. Considerând aceste restricţii privind bugetul public, totuşi, primul ministru a afirmat că pas cu pas, aceste cazuri vor fi tratate în sensul unui climat îmbunătăţit investiţional important."

 Şi Dragă Sarko pare supărat pe Băse.
Deocamdată prin ambasador



Trimisul Franţei la Bucureşti critica, de 14 Iulie, absenţa măsurilor de combatere a crizei din programului Guvernului Boc.
“Deocamdată nu am prea văzut măsurile anticriză ale guvernului român. În Franţa suntem deja la a doua revizuire generală a politicilor publice. Diferenţa este că, de când sunt în România nu am văzut nici un fel de măsură de austeritate din partea guvernului român. Din 2007, chiar din 2006, au existat măsuri de austeritate în Franţa. S-au făcut economii, s-au redus posturi. Diferenţa e că în România s-a întâmplat pe dos: au fost sporite cheltuielile şi au fost create birouri iar efectivele au fost sporite",
afirma ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, într-un interviu acordat cotidianului România Liberă.


Paul sugera că Guvernul ar trebui să dea afară oameni din sectorul bugetar, să taie salariile şi apoi ceva în plus.
"În Franţa, dacă s-ar fi făcut ce s-a făcut aici, vă asigur că am fi avut milioane de oameni în stradă. Dacă am fi scăzut salariile cu 25% în sectorul public am fi avut manifestaţii enorme. Aici mi se pare ca oamenii sunt foarte, foarte calmi",
 adaugă acesta.

Analiza POLITICA , preluata de pe
Cotidianul.ro
________________________
O analiza care mi-a atras atentia.
Succint, la obiect, e clar ca nu stam deloc bine!
Taranul roman, in ancenstrala lui intelepciune,
ar spune scurt: "Cum iti asterni asa vei dormi !"
Voi cum comentati? Ce sanse avem?
Admin
____________________________

   In memoriam ...


ADRIAN PAUNESCU - NEMURITOR LA ZIDUL MORTII !
 
 
Remember me when I am gone away,
Gone far away into the silent land ...
Admin

11 comentarii:

  1. Am onoarea sa va salut si sa le doresc/urez tuturor celor ce poarta numele Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril LA MULTI ANI CU SANATATE SI CU PENSII NETAIATE (DEIE DOMNUL MAJORATE)!

    P.S. Astazi este ZIUA INZESTRARII ARMATEI.
    Astazi se implineste o saptamina de cind doi piloti militari si-au pierdut viata la Cimpia Turzii.
    Astazi Senatul are pe ordinea de zi "L124/16.02.2010 Proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice". (11.10.2010) – reexaminare – continuare. Raport: Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială. Caracterul legii: organică"
    Astazi ministrul Apararii isi serbeaza onomastica. Specialitatea militara de baza a ministrului Apararii este intendenta (INTENDÉNȚĂ, intendențe, s. f. (În trecut) Serviciu din cadrul forțelor armate care asigură aprovizionarea trupelor cu hrană și cu echipament. [Var.: itindénție s. f.] – Din fr. inténdance, it. intendenza. (Sursa: DEX '98 ).
    Astazi ...
    Cu stima.

    RăspundețiȘtergere
  2. La mulţi ani tuturor celor care îşi sărbătoresc astăzi ziua onomastică!

    RăspundețiȘtergere
  3. Începând cu 5 noiembrie pe mai toate mijloacele massmedia locale, naţionale şi unele internationale o ştire işi face tot mai mult simţită prezenţa, cu titluri de genul : “ 16 schelete umane, descoperite într-o groapă comunăa de lângă Iasi”; „ România se înşurubează definitiv pe harta Holocaustului”; “ Semne ale Holocaustului în România: 100 evrei omorâţi lângă Iaşi”;
    “Genocid. O groapă comună cu peste 100 de cadavre a fost descoperită la Popricani Cum au fost executaţi evreii din Iaşi”; „ A executat armata română evrei în Al Doilea Război Mondial ?” .
    Decesul şi inmormântarea poetului Adrian Păunescu au estompat impactul media al acestei ştiri care va lua amploare în zilele următoare. Cred că e momentul ca ANCMRR, SCMD şi celelalte organizaţii ale militarilor să-si prezinte un punct de vedere. Preşedenţia, Guvernul şi Ministerul Apărarii Naţionale sigur or să tacă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Karadeniz ,
    Sa nu ne grabim sa aruncam anatema . Deocamdata cercetarile nu au identificat victimele , nu au stabilit cauyza mortii, nu s-au facut verificari prin arhive si martori cu privire la evenimentele petrecute (cand?) , deci nu stim decat ca s-au descoperit 16 schelete. Si faptul ca cerceratile au fost comandate de o fundatie sponsorizata de (cine ? ) nu trebuie sa ne duca neaparat cu gandul ca tot ceea ce banuiesc ei e adevarat . Sa nu imi spui ca au avut un "detector " de evrei cu care au identificat locul unde au fost ingropati conationalii . Deci, cu tot respectul, ne aflam in faza incipienta , nu stim decat casunt 16 cadavre care pot fi evrei, nemti, romani, maghiari, rusi , sateni, soldati, impuscati, sanzurati, taiati, sau care au decedat in urma unei molime si au fost imgropati la repezeala , ca sa nu se raspandeasca boala . EU ZIC CA AU FOST MARTIENI .

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu anatema voiam să arunc ci doar să trag un semnal de alarmă că mediatic armata este din nou atacată. Corect ar fi să lăsăm arheologii, legiştii şi procuratura să se pronunţe. Asta inseamnă cam un an de zile. Intre timp massmedia ne va toca mărunt. Va fi ca expresia "pensii nesimţite" Când vom avea date certe şi concrete ceilalţi deja vor fi saturaţi audio şi vizual cu ororile comise de armată. Cum care armată? Cea română ieşită la pensie. Cea care face mitinguri şi protestează pentru drepturi şi privilegii şi e vinovată de genocid.
    In acel moment degeaba vii cu argumente şi date concrete. Mintea saturată anterior şi opinia deja formată nu le va mai accepta.

    RăspundețiȘtergere
  6. In ultimele zile se vorbeste din nou de "pensii nesimtite", de regula cand se prezinta o situatie a unui pensionar cu 4-500 lei. Se pare ca media si-a intors privirea de la noi. Nu mai suntem interesanti, nu mai suntem o stire. Sau, poate au primit ordin? Sau din cauza ca se apropie finalul recalcularilor se pregateste terenul - adica sa poata justifica "dreptatea sociala" facuta prin taierea pensiilor militare. Da chiar le taie?
    PSL

    RăspundețiȘtergere
  7. asta pentru ca nu se gaseste o organizatie sau asociatie a militarilor care sa ia la bani marunti orice "stire" din asta bomba , a unor ziaristi de cartier , si sa le ceara daune interese pentru calomnierea uniformei militare . Asta ar trebui sa faca sindicatul, nu sa transforme cazanele in cazari .FAPTUL CA ERA CULPABILIZATA ARMATA M-A DERANJAT SI PE MINE .

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu s-a primit nici un ordin , s-au plictisit de acelasi om in studio . Intrebi daca o sa ti-o taie ? pai mai bine pune-ti gatul pe calea ferata noaptea, pe o linie circulata din 10 in 10 minute si ai mai multe sanse sa scapi cu gatul netaiat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Chestia cu chiar le taie a fost o gluma. De data asta, la modul cel mai serios - NU AM INCREDERE NICI IN OPREA SI NICI IN MEDIA.
    PSL

    RăspundețiȘtergere
  10. www.financiarul.ro/.../noi-gropi-comune-descoperite-in-comuna-ieseana- popricani/

    www.romanianjewish.org/ro/cap2.html

    RăspundețiȘtergere
  11. Domnule Neacsu sindicatul nu are timp sa se ocupe de apararea onoarei militarilor pentru ca acum este preocupat sa-si formeze o structura de informatii (conform procesului verbal al adunarii CD al SCMD din 04.11.2010), structura cu care sa inchida gura celor care au o alta parere decat "cei care ne vor binele cu forta". Mai zilele trecute domnul Ranciog ne acuza ca am confiscat abuziv acest blog de parca il adusese dansul de acasa si ma invita cu aroganta sa-i preiau functia de purtator cu vorba (dansul fiind printre putini care justifica actiunile CD al SCMD). Ma uit pe blogul SCMD si constat ca noi cei de la Mehedinti am fost exclusi, la pagina filialelor nu existam. Domnilor sa stiti ca au mai fost si altii care ne-au impus "binele "cu forta si nu a fost chiar bine

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri