Google Translate

marți, 9 noiembrie 2010

STIRI care ne privesc! Am citit, va informez! ... afacerea cauciucurilor de iarna


Suspectă îndîrjirea bruscă a PDL privind obligativitatea cauciucurilor de iarnă, o măsură care va cocoșa dramatic, financiar vorbind, românii și așa greu încercați de criză. Dedesubturile acestei mega-afaceri sunt însă, mai mult ca sigur, parte a unei operațiuni celebre, declanșate după revoluție, și care poartă pînă azi numele generic ”Bani pentru partid”.


Cum se știe deja, noul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, e atît de înduioșat de soarta șoferilor încît va introduce, printr-o ordonanță de urgență, o măsură devastatoare pentru o țară ca România: obligativitatea dotării mașinii cu anvelope de iarnă, între 1 noiembrie-31 martie. O măsură care nu se aplică, în Europa, decît în țările nordice, unde frigul face legea majoritatea timpului, în rest ea fiind doar o recomandare. Nu o spunem noi, o spune Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), printr-un comunicat oficial de protest față de această măsură. Ce consecințe va avea, pe scurt, ordonanța lui Boagiu?

În primul rînd, dotarea tuturor mașinilor cu cauciucuri de iarnă va costa fiecare posesor de mașină, în medie, undeva, în jurul sumei de 15-16 milioane de lei, dublu în familiile unde există, să zicem, două mașini. O altă problemă uriașă va fi depozitarea, pe timp de iarnă, a cauciucurilor de vară, pentru că majoritatea famiilor nu au cum să îndese pe balcon 4-8 cauciucuri. Există, în acest moment, depozite speciale pentru aceste anvelope, dar ele nu vor face față sub nicio formă valului de marfă care ar urma să vină peste ele în cazul adoptării ordonanței. Evident, fericiții care prind, totuși, locuri în depozite trebuie să scoată, lunar, o sumă de bani drept chirie. O altă consecință va fi creșterea valorii polițelor de asigurare, întrucît firmele în cauză vor trebui să suporte costurile de degajare a drumurilor blocate de autoturisme.

Deocamdată, comercianții de cauciucuri de iarnă au crescut, peste noapte, prețurile cu pînă la 30% doar pentru că s-a vehiculat posibilitatea adoptării acestei legislații, fără a mai vorbi de faptul că anvelopele din clasă mică de prețuri nu prea există pe piață, în acest moment, ci doar din clasa medie și mare.

E de așteptat ca românii să prefere cumpărarea de cauciucuri second-hand, mai ieftine, dar a căror uzură nu va reprezenta o prea mare garanție pentru o siguranță sporită în trafic. Pe de altă parte, comercianții nici măcar nu sunt pregătiți în acest moment să facă față unei cereri bruște, uriașe, de anvelope de iarnă, ceea ce va crea, de asemenea, probleme mari și ar putea încuraja creșteri încă și mai consistente ale prețurilor. Nu e exclus nici un alt fenomen, acela al achiziționării de anvelope de iarnă care să fie utilizate, mai apoi, tot timpul anului, ceea ce va duce la uzura accelerată a acestora, din cauza cauciucului mai moale utilizat.

Cei care nu vor respecta prevederile noii legi vor plăti amenzi de pînă la 40 de milioane de lei vechi, o sumă uriașă de-a dreptul.

De fapt, cheia întregii legi o constituie exact aceste amenzi. Ca și în cazul rovignetei, spre exemplu, legiuitorii sunt conștienți că majoritatea românilor vor prefera să meargă, pe blat, cu vechile cauciucuri, cu riscul amenzii, din cauza lipsei de resurse materiale pentru a cumpăra anvelope de iarnă.

Or, un punct mititel din ordonanță clarifică misterul febrei care a cuprins-o pe Anca Boagiu și, totodată, lămurește și conexiunea cu operațiunea ”Bani pentru partid”. E vorba de prevederea potrivit căreia 90% din cuantumul noilor amenzi se va constitui într-un fond pentru repararea drumurilor, în prezent întreaga sumă fiind vărsată la bugetul de stat. Ce înseamnă asta? Înseamnă că banii din uriașele amenzi nu se vor mai contopi în bugetul de stat, de unde pot lua orice direcție, ci vor rămîne la discreția ministerului Transporturilor, care are în răspundere drumurile județene și naționale, adică cele de unde va proveni, mai mult ca sigur, grosul amenzilor. Iar de aici, vor îngroșa buzunarele regilor asfaltului, majoritatea clienți ai PDL de vreo 5-6 ani ani încoace, pentru că, nu-i așa?, anul electoral 2012 bate la ușă și e tot mai greu să aduni sponsorizări.

Mulți români ar fi tentați să considere că legea, în ansamblul ei e bună. Așa și este, dar introducerea unei prevederi trebuie să țină cont și de situația specifică a unei țări. În alte state civilizate e interzis, spre exemplu, să circuli cu mașina murdară, numai că, la noi, există, în medie, o spălătorie auto la 10.000 de români. Iar cei care introduc amenzi uriașe pentru absența cauciucurilor de iarnă ar avea la îndemînă și reversul medaliei: în statele civilizate, cetățenii sunt despăgubiți, bunăoară, dacă trenul întîrzie, o decizie care la noi ar băga CFR-ul în faliment rapid.

În realitate, numai naivii ar putea crede că pedeliștii mor de grija cetățeanului de rînd, așa cum susține Boagiu; e suficient să ne amintim că, acum cîțiva ani, primarul Adriean Videanu a importat pe bani grei autobuze Mercedes pentru transportul în comun fără ca acestea să aibă aer condiționat. Luat la bani mărunți, primarul a dat o explicație celebră: potrivit datelor ANMH, în România nu există caniculă decît maxim două săptămîni pe ani, deci nu se merita investiția în aer condiționat. Acum, colegii lui Videanu descoperă că în România iarna e ca în Finlanda, iar accidentele nu se petrec din cauza drumurilor proaste, ci din cauza cauciucurilor de vară. (Bogdan Tiberiu Iacob)
Preluare: Inpolitics.ro 
__________________________

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) atrage atenţia Guvernului că introducerea obligativităţii echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă, pentru perioada 1 noiembrie - 31 martie, începând cu acest an, încalcă legislaţia europeană în domeniu transporturilor, la care România trebuie să se raporteze, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

spune Ştefănescu.
,,În majoritatea ţărilor europene, cu excepţia ţărilor nordice, măsura are caracter de recomandare",


Conform proiectului de OUG propus de Guvern, spune preşedintele COTAR, măsura vizează în mod preponderent vehiculele utilizate în transport, cu masa de peste 3,5 tone. În această categorie există o gamă variată de mărci, pentru care nu se fabrică anvelope de iarna.Totodată, perioda de aplicabilitate, stablită între 1 noiembrie - 31 martie, nu corespunde realităţilor climatice ale Romaniei, fiind suficient de multe zile în acest interval de timp, în care starea drumului nu impune utilizarea anvelopelor de iarna.

COTAR atrage atenţia Guvernului că, efortul investiţional, pentru operatorii de transport, este foarte mare, iar termenul de aplicabilitate este mult prea scurt, fapt ce-i va obliga pe agenţii economici din transporturi să-şi restrângă imediat activitatea, fie să apeleze la credite împovărătoare, ceea ce va conduce la falimentul firmelor, la trecerea angajaţilor în şomaj, la presiuni majore pe Legea bugetului social.
,, Nu vedem graba de a aplica această OUG de echipare a mijloacelor de transport cu anvelope de iarnă într-un termen de 15 zile de la apariţia actului normativ. Pentru cele peste 5,3 milioane de autovehicule înmatriculate sunt necesare peste 22 milioane de anvelope care trebuie vândute rapid. Cine este interesat de această afacere. Avem convingerea că măsura preconizată vizează mai mult alte interese decât interesul creşterii siguranţei circulaţiei, aşa cum reiese chiar din nota de fundamentare" ,
 susţine Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

COTAR cere primului ministru să nu adopte un asemenea document, care acum se află în proiect la MTI şi propune ca prevederile să fie incluse în legea transporturilor şi să urmeze calea dezbaterii în Parlament.
Preluare: Capital.ro


În cazul în care ar fi adoptată ordonanţa de urgenţă, magazinele de anvelope ar putea vinde în următoarea lună 14 milioane de cauciucuri pentru autoturisme în valoare totală de 1,4 mld. euro.


Echiparea unui autoturism cu anvelope de de iarnă costă între 700 şi 6.000 de lei, potrivit unei analize realizate de ZF, luând în calcul toate segmentele de maşini, de la clasa mini la SUV-uri şi limuzine de lux.

Astfel, cineva care deţine un model Dacia 1310 ar cheltui între 700 şi 830 de lei pentru a achiziţiona un set de anvelope noi, în condiţiile în care în multe dintre cazuri valoarea maşinii per ansambul nu ajunge la 1.000 de lei.

În acelaşi timp, un proprietar de Logan ar cheltui între 1.000 şi 1.400 de lei, iar unul care şi-a achiziţionat un SUV Duster ar investi în echipare până la 2.800 de lei. Oficialii importatorilor deja iau în calcul o creştere a cererii pe fondul unei astfel de ordonanţe, care ar duce la o creştere nu numai a vânzărilor de anvelope, ci şi la o apreciere a service-urilor şi vulcanizărilor.
In continuare, puteti citi aici!
____________________________
Vadit, isi bat joc de noi!
Vadit, ne meritam soarta!
Cunoscatorii, stiu de ce!
Admin, V.Burcu

36 de comentarii:

  1. Spor la treaba de la aceasta noua adresa !

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.plano10.com/2010/11/actiune-negandita-de-acmrr-din-sri.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Cauciuce cauciuce , masina o sa redevina un lux pentru romani .
    Asigurari, taxe de drumuri, cauciuce, rovignete , taxe de mediu, si toti banii astia se duc la firmele clientelare . Iar noua nu au bani sa ne plateasca pensiile si ni le injumatatesc . Va de tara romanilor !

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnul Burcu se joacă de-a v-aţi ascunsea pe internet cu domnul Rinciog, îşi schimbă aproape săptămânal adresa blogului, obligându-ne să să apelăm la poliţistul Gooogle pentru a-l găsi şi mai nou s-a reprofilat pe CAUCIOACE de iarnă. Cum nu am maşină ce să comentez la acest articol aşa că am făcut, la pas, o incursiune prin blogosfera cu tematică militară.

    SCMD- Moartea lui Adrian Păunescu, dezbaterea legii unitare a pensiilor în senat, un comunicat al departamentului juridic. Pe paginile filialelor nimic deosebit, nici măcar la cei de la Vâlcea care au avut sâmbătă intâlnirea cu departamentul jurdic al CD.
    ANCMRR- gheaţă la mal.
    Infomondomilitar, la ştiri interne: Foşti ofiţeri de informaţii dau guvernul în judecată; Avioane Craiova va semna cu Ministerul Apărării două contracte, pentru lucrări de reparaţii şi piese de schimb; Va creşte cuantumul ajutorului anual cuvenit veteranilor, văduvelor de război şi celor răniţi în război.
    Roarmy230 a inceput cu postari codate deşi se pare că nici membrii lor nu le pot decoda. Subiectul de bază, cu mici variaţii, rămâe pensiile militare. Sunt felicitati artileristii pentru ziua lor de mâine.
    Roarmy ne spune că SCMD se implică în încercarea rezerviştilor din Slatina de a obţine cinematograful Victoria, cumpărat din banii cadrelor militare în 1930 şi utilizat ca cerc militar al subofiţerilor, primăriile Cincu şi Şoarş se judecă cu Ministerul Apărării pentru 800 de hectare de teren pe care se întinde poligonul Cincu, Traian Băsescu trimite în Afganistan 66 de jandarmi pe lângă cei 1800 de militari şi 12 SPP-işti, că 18.000 de funcţii de ofiţeri din Ministerul Apărării Naţionale au fost mărite cu o treaptă pentru a nu fi scăzute soldele şi că Spitalul Militar Timişoara se va uni cu cel Municipal.
    Romil, un site al tuturor categoriilor de militari si nu numai, deşi înfiinţat de un an şi jumătate, e încă necunoscut în plan mediatic dar face eforturi pentru a se impune. Ne anunţă că Liga Maiştrilor de Marină a împlinit 20 de ani şi că această inimoasă ligă pe lângă o publicaţie, ziarul Timona, şi-au făcut şi un site. Tot de aici aflăm că la Constanţa s-a înfiinţat de circa o lună şi Liga militarilor profesionişti.
    Resboiu pe lângă mereu interesantele prezentări de tehnică, armament şi noutăţi din domeniul militar de pe mapamond ne mai spune că un hacker roman a făcut ceva pagube mediatice pe site-ul Royal Navy.
    Altfel ne introduce cu umoru-i caracteristic şi filozofia ancestrală în periplu existenţei sale de la gândac la zebră şi în “Despre eroi şi morminte…” aduce un omagiu militarilor morţi în 1916 la Turtucaia.
    Teopal ne spune povestea tristă a veteranilor de război, victimele unei societăţi în derivă.
    Plano critică, cu justificările de rigoare, acţiunea în justiţie a pensionarilor SRI din Sălaj, ne-o prezintă pe Simona Fica cum aleargă prin Paris să fotografieze vila de 90 milioane de euro a europarlamentarei Elena Băsescu ( pe roarmy230 deja preţul era de 900 de milioane ) şi ne oferă o plimbare gratuită la Oceanariul din Lisabona.
    Ion Petrescu ne informează că doar doi militari, şefi ai SMG, au purtat numele de Mihail şi nici unul de Gabriel, că moldovenii desecretizează 5000 de dosare ale KGB şi că Yemenul este inamicul SUA ( nr. 2 că nr.1 sunt americanii ).
    Necşu a terminat apocalipsa după Dogaru şi probabil va începe disecţia “moment(ului) de cumpănă- scrisoare către pensionari” , publicat de generalul Petre Vasilescu pe pagina principală a SCMD, după ce trecusem deja pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  5. @karadeniz ,
    1. Te salut si imi cer scuze!
    Nu eu ma joc, D-l Ranciog ma acuza,
    ma hartuieste, ma obliga sa STERG orice
    urma de apropiere sau ... fost colegi de arme!
    Ultima gaselnita ... i-as fi furat ... adresa!
    Sper ca acum ... sa ma lase in pace!
    2. Afacerea cauciucurilor de iarna ...
    este una din PROBLEMELE cele mai grave,
    in ambele sale componete:
    a) saracirea suplimentara a bietului roman,
    transformarea masinii intr-un obiect de LUX;
    b) "METODA" nenorocitilor de POLITICIENI'
    de a face BANI PENTRU PARTID pe spinarea celor multi!

    Dar ...
    Ne meritam soarta!
    Foarte bine ne fac! Asa ne trebuie!
    Dovada?? ... Si comentariile de mai sus,
    mai ales prin NUMAR, atitudine publica!
    Lumea, romanii.... ca de obicei...
    pasivi, indiferenti, apatici.....
    Maine .... va fi pre tarziu!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  6. kARADENIZ,
    Multumesc pentru revista presei . Sa-ti tina dumnezeu obicieul. Ai uitat insa de karadeniz press . Nu o fi ea militara , dar e. Macar din patriotism local .Oricum, in ceea ce ma priveste, nu ai ghicit viitorul articol. Cum sa renunt la o asa mina de aur ? Trecem la stenograme . Usor usor va iesi la iveala tot gazul din marea neagra . Depinde insa de ei cum. Daca vor explozie , va fi explozie .

    RăspundețiȘtergere
  7. PS, daca cereau schimbarea motoarelor sau impozit suplimentar posesorilor de barci pneumatice erai mai interesat decat de cauciuce ?

    RăspundețiȘtergere
  8. "Suspectă îndîrjirea bruscă a PDL privind obligativitatea cauciucurilor de iarnă, o măsură care va cocoșa dramatic, financiar vorbind, românii și așa greu încercați de criză. Dedesubturile acestei mega-afaceri sunt însă, mai mult ca sigur, parte a unei operațiuni celebre, declanșate după revoluție, și care poartă pînă azi numele generic ”Bani pentru partid”.
    __________________________
    Asa incepe aceasta postare!
    Am spus/scris de mai multe ori:
    Autoritatile, prin organe abilitate privind
    culegerea, analiza si exploatarea informatiilor,
    CITESC tot ce se publica in Romania ori aiurea!
    Ulterior, intocmesc NOTE DE ANALIZA - INFORMARE,
    pe care le inainteaza TUTUROR factorilor prevazuti de lege!
    OK!
    Ce s-ar putea desprinde din aceasta "pagina"?
    Ia sa vedem: un blogger, preia din presa 3 articole,
    care ATACA ... proiectata ORDONANTA DE GUVERN.
    El insusi, subscrie atacului! Dar ... desi are ceva
    cititori, comentariile sunt putine, pe langa, sau chiar...
    in cunoscuta nota, definita a fi: mistocareala romaneasca!
    CONCLUZIE: OUG, poate sa apara fara probleme!
    ____________________________________________
    Asa s-a INTAMPLAT mereu, cu toate!
    Inclusiv cu LEGILE care ne privesc!
    Apatia, pasivitatea, indiferenta,
    atitudinea non-combat ... au DUS AICI!
    Apoi ... de ce ne miram?
    De ce multi, prea multi plangem?
    Sa fim seriosi!
    Ne meritam cu prisosinta soarta!
    Suntem un popor vegetal!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  9. 1. La mulţi ani tuturor artileriştilor şi rachetiştilor (printre care mă regăsesc şi eu) de ziua lor!
    2. Revenind la subiectul „cauciucul”, această H.G. este o mare porcărie tipic românească! Cum poate să gândească cineva, că dacă-i sileşti pe amărăşteni să-şi achiziţioneze anvelope de iarnă, problemele de trafic se rezolvă de la sine (unde mai pui că în România, pe timp de iarnă la cea mai uşoară ninsoare se blochează toate activităţile)? Dragii mei prieteni ştiţi cu toţii că pe zăpadă mai mare de 20 cm chiar şi cu lanţurile antiderapante montate la roţi este greu să înaintezi. Dar...dar trăim în România şi asta ne omoară încetul cu încetul. Auzi la ei tâlharii: anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, sac cu nisip (pe când şi vreo remorcă umplută cu sare?) şi lopată. Probabil (mai mult ca sigur) că aceşti dobitoci din Ministerul Transporturilor doresc ca să le facem noi munca celor de la Administraţia Naţională a Drumurilor care de fiecare dată este prinsă pe picior greşit atunci când ninge. Până şi tractoarele de artilerie pe şenile ATS59 rămâneau suspendate pe cutia blindată când era zăpadă mare, şenilele pierzându-şi aderenţa cu solul. Dar la ce să ne aşteptăm din partea unui „stat” atât de mărunt în gândire şi în orizonturi? Îţi rupi maşina pe „drumurile” pentru a căror modernizare şi întreţinere plătim accize la carburanţi, impozite, taxe de înmatriculare, rovignete ş.a. Vai de noi vorba proverbului (vă rog să-mi scuzaţi limbajul): „Sărăcia-n fund ne-mpunge, noi fugim şi ea ne-ajunge”!
    În loc ca cei care sunt plătiţi din banii noştri să-şi facă datoria este mai simplu pentru autorităţi să arunce sarcinile şi obligaţiile tot în cârca fraierilor de contribuabili! Nu era oare mai simplu ca în situaţia unor şosele supuse riscului de înzăpezire să le închizi temporar până acestea erau curăţate?
    3. Domnule com.şef Burcu am mai discutat aici „calitatea noastră de români” aşa că ce să ne mai mirăm? „Să moară şi capra vecinului” şi altele... Numai departe de zilele acestea când poetul Adrian Păunescu a trecut în nefiinţă şi aţi văzut reacţia semidocţilor...
    Cu stimă

    RăspundețiȘtergere
  10. Am onoarea sa va salut!
    21 de salve de tun in semn de salut tuturor artileristilor si rachetistilor!
    LA MULTI ANI CU SANATATE, CA-I MAI BUNA DECIT TOATE !

    Pt. Dl. Burcu si Dl. PKM
    Povestea cu cauciucele cred eu ca e "mic copil" pe linga doua LEGI (Asigurarea obligatorie a locuintelor-aproximativ 7.000.000-si Pensiile private obligatorii).
    1. Cei care au fost/sint la conducerea tarii au pus/pun in bratele companiilor de asigurari 6-7 milioane de clienti. Eu unul stiu ca la usa mea nu a fost nici un agent pentru a ma cistiga de client. Singura posibilitate pe care o am este sa "aleg" compania la care voi face asigurarea. Ca idee: ma indoiesc ca va mai avea cine sa ma despagubeasca atunci cind va ajunge apa la 5m de locuinta mea (75m deasupra marii, 5 km pina la cel mai apropiat curs de apa, diferenta de cota de la luciul apei pina la nivelul solului 10-15m, malul opus la 1,5-2 m. de la luciul apei). Este obligatoriu prin lege sa ma asigur impotriva a trei dezastre naturale. Concret, pentru mine nu exista decit un risc- cutremurul, dar platesc pentru 2 riscuri inexistente. In concluzie, companiile de asigurari isi acopera eventualele despagubiri din lipsa riscului/pagubelor altor asigurati. In plus, ma si amendeaza Primaria daca nu-mi asigur locuinta!
    2. In acelasi mod, legiuitorii au stabilit ca 2,5% din C.A.S. sa mearga la fondurile private de pensii(nu exclud ordinele de afara tarii!). Rezultatul? Diminuarea Bugetului Asigurarilor Sociale(de pensii) si o multime de clienti pentru Fondurile private de administrare a pensiilor.
    LEGEA ESTE O BARIERA PESTE CARE SAR DULAII, PE SUB CARE TREC CATEII SI IN FATA CAREIA SE OPRESC BOI I!!
    Asa se fac legile in Romania!
    Cu stima.

    RăspundețiȘtergere
  11. Senatul a respins raportul comisiei de muncă privind cererea de reexaminare a Legii pensiilor cu 44 de voturi pentru, 48 de voturi împotrivă şi 7 abţineri. Legea va fi tranşată la camera deputaţilor unde probabil se va lua în discuţie şi vota doar amendamentul propus de preşedinte.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Anonim 14:47;
    Citez: Povestea cu cauciucele cred eu ca e "mic copil" pe linga doua LEGI (Asigurarea obligatorie a locuintelor-aproximativ 7.000.000-si Pensiile private obligatorii).
    ________________
    OK!
    Bine punctat! M-au preocupat si pe mine cele 2 Legi
    la care faci tu referire! Ambele, dar mai ales
    Pensiile private obligatorii, sunt o NENOROCIRE
    pentru bietii romani! NENOROCIRE pe termen lung!
    Pe termen scurt si mediu, vor scoate multi bani din buzunar!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  13. @karadeniz,
    Era previzibil!
    Spun de multa vreme, ca toti sunt o apa si un pamant!
    ___________________
    Cat de NAIV mai poate fi cineva, care inca mai crede in actualii
    politicieni?? Politicienii, cu mici exceptii individuale, in ultimii ani si ani de zile, au facut, produs SUTE si MII de DOVEZI ca nu tara si poporul ii preocupa! Avem LEGI, HG, OUG etc.etc., ca argumente de sprijin in favoarea acestei afirmatii!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  14. @ANONIM-14,47-nu inteleg de ce te deranjeaza asigurarea locuintei?e mai bine sa astepti sa-ti faca statul casa atunci cand nenorocirea s-a produs?La fel cu pensiile private obligatorii.te gandesti numai la burta matale,fara a tine cont si de nevoile tinerilor -eventual copiii matale -care vor avea cum- necum 2 pensii atunci cand le va veni vremea.intre a critica si a gasi nod in papura e o mare diferenta

    RăspundețiȘtergere
  15. @cezar 10 noiembrie 2010, 17:18 :
    Aveti impresia ca peste 28-30 de ani va mai exista vreuna din 'institutiile' care aduna (si folosesc) acesti bani , pentru a mai plati asa-zisele pensii private obligatorii ??
    A se vedea multele cazuri din Americania ,Francezia si altele ... cu fondurile de pensii private - private ... nu ameteala care este la noi ...
    Oare de ce state , care mai au 'coloana vertebrala' la conducatori , au renuntat la acest 'experiment' al Bancii Mondiale ... pentru imbogatirea unor firme agreate (de ei) ??

    RăspundețiȘtergere
  16. Asigurarea locuinţei mă deranjează şi pe mine, nu asigurarea în sine, ea este mai mult decît necesară ci forma pe care mi-o bagă pe gât statul român. Asigurarea se face obligatoriu pentru cutremur, inundaţii şi alunecări de teren. Costul asigurării este unic şi valoare despăgubirii la fel, pe cele două categorii de materiale chirpici/ beton, cărămidă, lemn. Dacă eu locuiesc într-o zonă în care riscul de inundaţie şi alunecare de teren este zero de ce să plătesc pentru ceva ce nu mă poate afectea? Legea ca idee cred că e necesară şi utilă, conţinutul şi modul de aplicare poartă, din păcate, eticata „made in the Romanian Parliament”

    RăspundețiȘtergere
  17. @mos Alecu-acesta nu-i un exp. ci e o practica curenta in toate tarile ,,cu coloana vertebrala".pensia de stat este atat cat este si in plus fiecare cetatean-daca doreste isi completeaza venitul la batranete cu una sau mai multe pensii private dupa posibilitati. Eu cred in sistemul respectiv si tinand cont de firmele implicate.in momentul de fata in Ro pensiile private -obligatorii de la ING au cel mai mare randament financiar de pe piata ro.

    RăspundețiȘtergere
  18. @KARA....puteti opta pentru o asigurare facultativa in care asigurati tot ceea ce doriti(inclusiv bunurile din locuinta)Aceasta-i un picut mai piparata

    RăspundețiȘtergere
  19. Un amic sofer la o companie de transpport povestea ce i s-a intamplat in Austria . A oprit seara intr-o parcare . Pe timpul noptii a inceput sa ninga intens .s-a gandit cu groaza ca nu are lanturi la masina si va intarzia cu livrarea . Spre dimineata , prin somn a auzit ceva zgomote prin parcare si s-a gandit ca soferii care pleaca mai devreme s-au trezit sa isi curete masinile . Cand s-a trezit sa plece , inca buimac de somn a deschis usa si .. se pregatea sa sara in zapada . Aiurea . Asfalt uscat USCAT , nici urma de zapada si soseaua era la fel . Doar pe langa drum se vedeau troiene de zapada . Si se afla pe un drum in afara oraselor , intr-o parcare oarecare . NOROC PE EL CA NU AVEA CAUCIUCURI DE IARNA AR FI PRIMIT AMENDA CA NU CIRCULA CU CAUCIUCURII ADAPTATE CONDITIILOR DE DRUM .

    RăspundețiȘtergere
  20. Domnule Burcu aveti mare dreptate, dar ati omis extensia la liderii sindicali, care "cu mici exceptii individuale"....

    RăspundețiȘtergere
  21. Cu asigurarile , povestea e mai dramatica . Sunt si oameni care si-au asigurat locuintele si la cutremur si la incendiu si la inundatie si la furt , asigurare totala , pentru care platesc bani buni de ani de zile . EI BINE , NEMERNICIA GUVERNULUI ESTE CA NU ACCEPTA ACELE ASIGURARI SI IMPUNE TIPUL SI MODUL DE ASIGURARE PE CARE IL VREA EL . cU VECHEA ASIGURARE POTI FACE CE VREI, PE EI NU II INTERESEAZA . ASTA E MAGARIA MAGARIILOR . Maine poimaine , o sa impuna si compania de asigurari pe care o vor ei, ale unor membri d epartid care sa poata varsa "cotizatia " la partid . Stiti cum s-a procedat cu pensiile private ? Orice grup de 100 de "investitori " au putut conform legislatiei sa isi intemeieze un fond de pensii , o societate si sa isi racoleze clientii . Dupa obtinerea adeziunilor , au negociat semnaturile obtinute cu "marii granzi " in domeniul asigurarilor , s-au declarat falimentari, au luat banii au vandut adeziunile cui a dat mai mult si uite asa din toate societatile de deschise pentru realizarea fondului de pensii pe pilonul2 , au mai ramas 10-15 , deci cele mari, cu putere financiara .
    Asa s-au procopsit unii oameni . Ca sa nu mai spun , ca unele
    "societeti" de acest gen , au oferit bani celor ce se inscriau la ele tot pe ideea ca isi vor recupera banii din " vanzarea " listelor . Nu a interesat pe nimeni daca clinetul a vrut sau nu sa fie vandul. Toate legile care se dau in aceste domenii , sunt facute cu dedicatie . Se stie dinainte cine va beneficia de ea .

    RăspundețiȘtergere
  22. Apropo de sindicate , ce parere aveti de noul acord , CNSLR-UNPR ?
    "UNPR si CNSLR-Fratia au semnat un angajament privind salariul minim ...
    Marţi, 9 noiembrie 2010 15:27, Ziarul: Monitorul sv
    Presedintele UNPR, Marian Sarbu, si cel al CNSLR-Fratia, Marius Petcu, au semnat, marti, un angajament comun privind stabilirea salariului minim pe economie la 750 lei si revenirea salariilor in sectorul bugetar la nivelul de la 30 ...
    http://www.stiriazi.ro/ziare/cuvinte/stiri-despre/fratia-sarbu/

    CE ZIICETI, SE PROFILEAZA UN TRANSFER ?

    RăspundețiȘtergere
  23. Legea pensiilor a trecut prin senat cu viteaza cunoscuta , fara nici o modificare . asta dupa ce unii au mai luat cate un balon de oxigen( eu i-as spune abureala ) cu bataliile de prin comisii . Doamne botanist e romanul . CAND VETI INVATA CA TOTI OAMENII SE TRAG DIN MAIMUTA , NUMAI POLITICIENII DIN PORCI ?

    RăspundețiȘtergere
  24. Toti politicienii tranzactioneaza orice, ei sunt zei iar noi suntem niste bieti muritori care nu contam. ni se adreseaza din 4 in 4 ani pentru a mima democratia pentru ca oricare dintre ei vin la putere interesele lor nu sunt atinse.

    RăspundețiȘtergere
  25. Da, citind comentariul pe SCMD şi eu am crezut că cine ştie ce bătălie am câştigat! În realitate este "vax albina"...Maine la filiala din Suceava, la ora 17:00 vine doamna Elena Cobuz să ne explice...nu ştiu ce. Poate este de interes pentru noi...Oricum îi voi da un buchet de "tufănele+câţiva boboci de trandafiri" de la mine din curte, din partea tuturor comentatorilor de pe blogg-ul domnului com.şef Burcu, ca să vadă că "unitatea de gândire" nu are "graniţe"! Vă voi ţine „la curent-380V/AC/DC/Thunderstrack ” cu eventualele noutăţi!
    Cam greu, cam greu cu ziua artileristului! Mişcaţi-vă dragi prieteni şi trimiteţi mesajele de felicitare de rigoare până la sfârşitul acestei zile dacă nu doriţi să aveţi parte de un CF (ciocan de foc)!
    Cu stimă tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  26. Cum sa castigam vre-o batalie daca nu putem sa ne urnim nitel, la noi la Mehedinti nu putem sa ne clarificam situatia presedintelui, nu putem lua o decizie cu toate apelurile facute. Asta este tragedia, vrem sa facem ceva dar cu mana altora iar cei cu initiativa sunt declarati indezirabili sii determinam sa iasa la mantinela scarbiti de toti si de toate(vezi "nedemnul" col. Burcu). Nu vom reusi sa facem nimic stand pe banca la poarta discutind cu vecinul, eventual la o bere, uitandu-ne la forfota din sosea. Poate doar sa ne prafuim.

    RăspundețiȘtergere
  27. La multi ani PKM ! Intrebati-o pe doamna Cobuz daca materialul primit prin mail de la doamna Winzer este autentic .
    Atat . Sper sa va dea un raspuns direct, nu unul de politician .
    Dapix , si la voi, ca si la toate filialele , sindicatul merge prin cativa inimosi . Sunt doua categorii d eoameni care se baga la o astfel de treaba . Fie inimosii , fie profitorii.. Ceilalti suny indiferenti sia steapta sa lucreze altii pentru ei . Toate certurile in cadrul filialelor , se dau intre cele doua categotii . Marea majoritate , privesc si asteapta parand oamenii pe care ii cunosc , nu ceea ce spun acestia .La voi, se pare ca nici unii nici altii nu au putere sa lupte si asteapta fiecare grup ca ceilalti sa faca o greseala . Iar cei multi astepata sa "hotarasca altii " pentru ca lor le e greu sa gandeasca . Cu oamenii astia vrea Dogaru sa devina "o forta sindicala de prim rang." Mai mare plansul .

    RăspundețiȘtergere
  28. Curioase "deplasarile in interes de serviciu ale doamanei Cobuz . In loc sa se plimbe pe banii sindicatului, ar putea pune pe blog ceea ce are de spus , toate lamuririle necesare . Se pare insa ca sindicatul e plin de bani, nu are ce face cu ei si isi trimite delagatii la plimbare prin tara . Sau sa fie oare o recompensa pentru intoarcerea la ganduri mai bune fata de domnul "Dogaru si compania de sunete si lumini ?" Prea se plimbasera unii prin toata tara si altii de loc . Poate asa se vor justifica si banii cu deplasarile nu ? SE CAUTA BONURI OAMENI BUNI .

    RăspundețiȘtergere
  29. Domnule Neacsu aici au fost dislocate doua mari unitati, unde sunt militarii care au activat in aceste institutii de elita. Nici eu nu am foarte mult timp, am familie, am un loc de munca, nu am nu stiu cat timp dar atunci cand il am sun cunoscutii din sindicat sa urnim caruta. Nu putem fi indiferenti la eliminarea pensionarilor militari din spectrul social romanesc, nu atat pentru pensii cat pentru statutul social, statut social pe care ni l-am castigat fiecare prin munca.

    RăspundețiȘtergere
  30. DAPIX.
    Sunt de acord cu ceea ce spui . In plus , se pare ca prin indiferenta noastra dam tot concursul la ceea ce ni se intamplaatat in interiorul sindicatului cat si in societate . Si DACA NOI NU LUAM ATITUDINE SA NE APARAM DREPTURILE , SA O CHEMAM PE CRISTIANA ANGHEL SA LUPTE PENTRU NOI ? Cei care incearca sa aduca lucrurile pe drumul cel bun primesc etichete . Iar ceilalti stau si se uita , asteptand sa vada cine cade primul jos . Ca apoi sa dea si ei cate un picior .
    Bine spunea Burcu. Ne cam meritam soarta . Ii lasam pe toti sa ne bage mana in buzunar si pumniul in gura , sa ne ia dreptul la un trai decent , la un statut , la opinie , la comentarii, demnitate . STAM SI NE UITAM . VENIM , CITIM . DAM DIN CAP SI MERGEM MAI DEPARTE . " NU E PENTRU MINE , LASA-I PE PROSTI SA SE ZBATA CA POATE SE ZBAT SI PENTRU MINE" .Ce ma intereseaza pe mine ca nu au voie Burcu si Neacsu si alti galagiosi sa vorbeasca pe blog ? Si asa eu nu vorbesc . " ASTA E ATITUDINEA , DUPA FAPTA SI RASPLATA . NOAPTE BUNA COPII !

    RăspundețiȘtergere
  31. Anonim de la 23:14
    Hai să nu fim răi...Cunoscându-ne soţiile, precum şi modul pragmatic de rezolvare a "problemelor domestice", nu numai că "înclin" dar chiar recomand ca "vârful " SCMD să fie constituit din "sexul frumos" (scuze pt. ghilimele, dar ăsta este adevărul)! Fii convins că vei avea "dovada şi acoperirea" pentru fiecare bănuţ cheltuit...
    Dragii mei colegi vă rog să mă scuzaţi dacă unii au crezut că am "dezertat" în momentele "mai critice" dar acum la noi în Nord sunt 20grd.C şi profităm şi noi cât se mai poate în activităţile agricole. Citesc cu interes şi "Megalitica" şi blogg-urile Neacşu, Plano ş.a. dar n-am timp şi "resurse" pe moment să mai comentez...
    Cu stimă!
    P.S. Voi încerca să obţin din întâlnirea cu doamna Elena Cobuz pentru toţi ai noştri, informaţii de interes pe care vi le voi posta mâine seară în măsura în care acestea îmi vor fi şi „furnizate”!

    RăspundețiȘtergere
  32. @cezar 10 noiembrie 2010, 20:11 :
    Este o mare deosebire intre "fiecare cetatean-daca doreste" despre care vorbiti acum si "vrei , nu vrei , bea Grigore-aghiazma" ... sistemul care se aplica acum la noi ...

    RăspundețiȘtergere
  33. Da , este diferenta de atitudine

    RăspundețiȘtergere
  34. Posesorii de autovehicule nu vor fi obligaţi să echipeze maşinile cu anvelope de iarnă în acest sezon, măsura urmând să intre în vigoare la 1 noiembrie 2011, însă vor plăti amenzi dacă vor provoca pagube din cauza nedotării corespunzătoare a vehiculului.

    "Şoferii nu sunt obligaţi să aibe anvelope de iarnă, dar dacă vor provoca un accident, vor derapa sau vor bloca drumul vor plăti amenzi, precum şi cheltuielile de degajare a drumului. Amenzile sunt înttre 4 milioane şi 20 de milioane de lei vechi. Totodată, în cazul deteriorării maşinii într-un accident, proprietarii nu vor mai fi despăgubiţi de companiile de asigurare dacă nu au maşinile echipate corespunzător", a declarat joi ministrul transporturilor, Anca Boagiu.

    Deci ....
    Iata ca dupa ce a luat "foc"
    aproape toata media ... pe moment s-a renuntat
    la ... masina de tocat banii, si asa putini ai romanilor!
    De retinut insa ... AMENINTARILE Boagiei!
    Si astia, ne cred a fi sclavii, de pe mosia/feuda lor!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  35. Propun,,senile de iarna" ! Asiguratorul va putea refuza despagubirea daca auto nu este echipat...Dupa cum abuzeaza de culpa comuna, cred ca nici asigurarea facultativa nu ne poate salva .Mult timp nu mai merge asa ;sandramaua se va prabusi peste noi.
    ,,Dar de ce priviti asa,
    Fata mea si fiul meu,
    Eu sunt cel ce va urma
    Dragii mei, mă duc si eu."

    RăspundețiȘtergere
  36. Am avut si aici dreptate!
    AFACEREA CAUCIUCURILOR DE IARNĂ OBLIGATORII - Cifrele unui superbusiness. PLUS: Unde s-a "ENERVAT" ministrul şi i-a venit ideea - EXCLUSIV. ...

    gândul vă prezintă "povestea" cauciucurilor de iarnă, începând cu momentul în care Ancăi Boagiu, ministrul Transporturilor, i-a venit ideea, continuând cu ce s-a întâmplat săptămâna trecută cu vânzările de cauciucuri şi încheind cu motivele pentru care această obligaţie nu avea cum să fie aplicată începând de acum. "Acum o lună, în timp ce veneam din Poiana Braşov înspre Bucureşti, au început să cadă câţiva fulgi de zăpadă. Brusc, au început ciocnirile între maşini. M-am enervat, i-am sunat pe cei de la Compania de Drumuri şi i-am luat la întrebări. Le-am zis că îi dau afară dacă nu iau măsuri urgente. Ei mi-au spus că nu e vina lor, pentru că toată lumea are cauciucuri de vară. Aşa mi-a venit ideea", a declarat pentru gândul Anca Boagiu, cu puţin timp înainte să anunţe că s-a răzgândit şi că obligativitatea nu se aplică decât de anul viitor. "Apoi am întrebat cum e situaţia în alte state europene şi am aflat că Germania tocmai introducea această măsură", a adăugat ea.

    În săptămâna dintre anunţarea măsurii ca obligatorie începând de anul acesta şi joia trecută, când ministrul a anunţat că e în vigoare abia de anul viitor, atât magazinele de specialitate, cât şi service-urile au fost luate cu asalt. "La nivelul service-urilor, activitatea de montare a cauciucurilor de iarnă a crescut cu 20-25% în medie. Mi-am cumpărat şi eu, ocazie cu care am descoperit că, din cauza anunţului, anvelopele s-au scumpit cu 15-20%. Când le-am comandat, înainte de anunţ, erau 500 de lei fiecare. Când le-am primit, erau deja 595 de lei", a declarat pentru gândul Cristian Muntean, director în cadrul ASSAI, asociaţie care reprezintă interesele a peste 400 de service-uri auto independente.

    Ministrul nu se aştepta la o asemenea reacţie din partea şoferilor sau a posesorilor de autoturisme mici şi nu înţelegea, în acel moment, de ce aceştia nu erau de acord cu noua lege. (.......)

    http://www.gandul.info/news/afacerea-cauciucurilor-de-iarna-obligatorii-cifrele-unui-superbusiness-plus-unde-s-a-enervat-ministrul-si-i-a-venit-ideea-exclusiv-7714841

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri