Google Translate

marți, 14 decembrie 2010

In atentia membrilor SCMD, urgent! Comunitatea militarilor de pe acest blog, va sprijina! UPDATE: Un punct de vedere interesant!

Rugam a se mediatiza prin toate mijloacele.

Cu stima,
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Secretariat
Lt. col. (r) Rinciog Dumitru

Telefon 0725 562 223
Adresa: Bucuresti, Bd. Poligrafiei, nr.4, Sector 1
E-mail: sindicatulcmd@yahoo.de Site: http://www.sindicatulcmd.blogspot.com/
Telefoane: Presedinte: 0728118094, Secretar General: 0722320859;
Purtator de cuvant: 0722131470, Trezorier: 0723603885
IN ATENTIA FILIALELOR SCMD DIN GARNIZOANA BUCURESTI

Vineri, 17.12.2010, orele 17.00, se convoaca nucleul Departamentului juridic al SCMD din garnizoana Bucuresti, pentru continuarea discutiilor privind strategia SCMD in perspectiva promulgarii Legii sistemului unitar de pensii.

Ii atentionam pe domnii juristi ca vor trebui sa propuna un lider (aceasta nefiind atributul meu si nici al altui membru al Comitetului Director) si sa stabileasca permanenta la sediul central al sindicatului.

In ceea ce ne priveste, vom propune angajarea din randurile juristilor SCMD a 1-2 persoane care sa tina permanent legatura intre avocati si Comitetul Director, precum si intre avocati si liderul Departamentului juridic.

Imi iau permisiunea de a atentiona pe toti juristii SCMD ca in problemele sindicatului au la dispozitie pentru comunicare blogurile centrale ale SCMD si pe cele ale filialelor. Daca doresc sa participe la confruntari de opinii, la discutii de specialitate pe alte site-uri sau bloguri, trebuie sa utilizeze pseudonime si nu sa participe in calitate de reprezentanti ai SCMD, pentru a nu se crea confuzii in randul sindicalistilor militari si in opinia publica, in general.
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. MIRCEA DOGARU
_______________________________________________________________
COMUNICAT CATRE TOTI MEMBRII SCMD SI PERSOANELE INTERESATE

Reafirmam ca, la ora actuala, HG nr. 735/2010, urmare a actiunilor in instanta a grupului de la Cluj, este blocata prin suspendare/anulare.

SCMD va apare ca parte in procese in recurs, motiv pentru care s-au solicitat tabelele nominale cu membrii de sindicat pana la data de 30.12.2010.

Suspendarea/anularea este “”erga omnes””, adica toti rezervistii militari beneficiaza de efectele hotararilor instantelor de judecata, deci este inutil sa se mai dea bani pentru deschiderea altor procese (vezi cazul ANCMRR).

Cu aceste aspecte au fost instiintate si de catre Curtea de Apel Cluj, si de catre dl. Avocat Iepure, si de catre SCMD, atat MapN si MAI (care au luat nota si au raspuns in scris, prin Directiile de specialitate), cat si Directorul SRI.

In acest moment, Departamentul juridic si Vicepresedintele cu probleme juridice al SCMD au pregatit note de avertizare in acelasi sens si catre Directiiile Financiare/Casele de Pensii ale celor trei structuri.

In situatia in care specialistul in drept constitutional Emil Boc, va incalca si de data aceasta Constitutia, Hotararile Curtilor de Apel, jurisprudenta si legislatia europeana si va produce vreo Ordonanta de Urgenta sau vreo Hotarare de Guvern, sau va decide ca promulgarea Legii sistemului unitar de pensii, cu sau fara norme metodologice, ii da dreptul sa taie pensiile incepand cu luna ianuarie (fapt voit ab initio pe baza salariului mediu, toata povestea cu recalcularea neavand alt scop decat sa ocoleasca problema neretroactivitatii legii), vom recomanda tuturor militarilor, membri sau nu ai SCMD, sa trimita imediat contestatii, iar SCMD va ataca pe fond in justitie, in numele tuturor membrilor sai.

Va rugam respectuos sa nu ne cereti detalierea punct cu punct a strategiei, ca sa nu le oferim inamicilor nostri posibilitatea sa ne contracareze inainte de a incepe atacul.

Pe masura ce vor fi elaborate, documentele noastre vor fi publicate.

Recursul la suspendare va fi pe data de 07.01.2011. Cu alte cuvinte, nimeni nu a castigat pe planeta Pamant, impotriva Guvernului Romaniei, fiindca procesul n-a fost inca finalizat.

In privinta procesului pe discriminare, pe Legea 119/2010, prima infatisare a avut loc la 02.12.2011 iar urmatoarea va fi la 21.01.2011, cand vom produce probele scrise. In acest proces am cerut despagubire 1 (unu) ban, constatand ca Guvernul Romaniei nu valoreaza 2 (doi) bani …

In ceea ce priveste procesul impotriva numitilor Boc si Seitan, prima infatisare a avut loc pe 07.12.2010, la urmatoarea fiind somati sa prezentam adresa numitului Seitan.

Mentionam ca avem in vedere si actionarea in justitie, individual, si a altor persoane publice, reprezentanti ai puterii, membri ai Parlamentului, Guvernului sau Curtii Constitutionale, care au abuzat de functii, promovand prin frauda si in dispret total al Constitutiei, legislatiei si jurisprudentei euopene, legile care lovesc in toti pensionarii si, in primul rand, in pensionarii militari.
BIROUL OPERATIV AL SCMD
_______________________________________________________________
SOLICITARE CATRE BIROURILE OPERATIVE ALE FILIALELOR DIN BUCURESTI

Intrucat la MAI falsurile numite adeverinte nu sunt semnate, iar la MapN adeverintele eliberate de CMJ/CMS/CMZ-uri exista si fac deja deliciul presei (avand perioade lipsa de la 3 luni la 26 de ani), rugam Birourile Operative ale filialelor din Bucuresti sa ne prezinte cate 5 (cinci) astfel de adeverinte de venit, pentru a formula plangere penala impotriva sefilor de CMS care le-au eliberat.

Repetam pentru toata lumea: o astfel de adeverinta poate fi eliberata legal la cerere personala directa doar de catre detinatorul arhivei (nu de catre un comandant de CMS). Ea trebuie contrasemnata de organul financiar al ministerului in cauza si trebuie sa aiba in anexa copii dupa toate documentele sursa. Altfel vorbim de fals si uz de fals si uzurpare de calitate.

Ii vom da in judecata pe comandantii de CMS din Bucuresti, oferindu-le sansa de a scapa de justitie daca vor veni martori in proces impotriva persoanei care le-a dat ordinul de a continua procesul de recalculare, in pofida Deciziei Curtii de Apel.
BIROUL OPERATIV AL SCMD
_________________________
Avand in vedere numarul mare de cititori si comentatori ai acestui blog, care sunt si membrii ai SCMD, am considerat ca este corect, deontologic si benefic, sa public aceste documente! Mai mult, aici aveti posibilitatea sa le comentati, sa faceti propuneri publice!
Din motive cunoscute, eu nu comentez! Doar voi modera discutiile, daca va fi cazul!
P.S.: Pentru a evita orice speculatie, precizez ca setul de DOCUMENTE mi-a fost trimis de un coleg si prieten, din afara CD , Secretariat al SCMD!
Admin, V.Burcu
_______________________
UPDATE:
Un punct de vedere interesant,
 privind cererile de recalculare a pensiilor!
_______________________
Cum în această perioadă fiecare cadru militar în rezervă se întreabă dacă trimite sau nu adeverinţele la Casa de Pensii am recitit mai atent unele prevederi din actele normative în special art. 7.

1) L.119/2010 art.7 - (1) ,,Procedura de stabilire, plată, suspendare, recalculare, încetare şi contestare a pensiilor recalculate potrivit prezentei legi este cea prevăzută de Legea nr. 19/2000, cu mod. şi com.ulterioare."

Am ajuns la următoarele concluzii:

a) Privind procedura de stabilire (art. 82)

La art. 82 se vorbeşte despre cererea de pensionare, atunci cînd treci din postura de angajat la pensie. Am depus o dată cerere de pensionare la data trecerii în rezervă, împreună cu documentele cerute. Noi nu mai putem face cerere de pensionare. Nici unde în decursul legii nu se specifică situaţia noastră. Nouă nu ni se stabileşte pensia, ci ni se recalculează. Noi avem statutul de pensionari conform L.164/2001 în baza cererilor formulate. La art.86 se vorbeşte de admiterea sau respingerea cererii de pensionare, şi nu a cererii de recalculare (vezi şi 83,87).

Concluzia? Nu se leagă nimic.

b) Privind procedura de plată (art.90)

Normală - plata lunară, cash, card etc.

c) Privind încetarea plăţii pensiei (art.91)

Aici este interesant. Se spune că:,, Plata pensiei încetează începând cu luna următoare celei în care: ...... b) beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile legale în temeiul cărora i-a fost acordată pensia".

Cu alte cuvinte Casa de Pensii în primul rând emite decizie de încetare a plăţii actualelor pensii acordate în baza Legii nr.164/2001 şi apoi emite noile decizii în baza Legii nr.119/2010. Probabil că deja sunt emise, dacă vor să ne recalculeze pensia.

d) Suspendarea plăţii pensiei (art.92 şi 93)

Nu este nimic de reţinut.

e) Recalcularea pensiilor

Despre recalcularea pensiilor găsim trimiteri la următoarele articole din Legea nr.19/2000: art. 95 (conţinut identic cu art.169 alin. (2) şi (3)), art. 169 alin (1), art.180 alin. (6) şi (7). ATÂT.

1) Art.169 alin.(1) spune doar: ,,Pensia poate fi recalculată prin adăugarea stagiilor de cotizare nevalorificate la stabilirea acesteia". Stagiile de cotizare nu sunt la noi, sunt la armată. Aici este vorba că la stabilirea pensiei pentru un civil, s-a constatat că lipsesc din cartea de muncă unele date (luni sau ani de cotizare) şi l-a trimis pe viitorul pensionar să le procure de unde ştie el. Apoi având datele procurate pensionarul întocmeşte cerere de raculculare şi se introduc în calculul pensii stagiile de cotizare nevalorificate, cu emiterea unei noii decizii.

Acesta este şi spiritul L.119/2010 la art.4 şi art.5 alin.(4).

Practic nouă Casa de Pensii trebuie să ne dea noile decizii cu justificările respective. Dar H.G. ne obligă să ne asumăm noi răspunderea pentru datele cu care se va lucra la Casa de P.: întocmim cerere pentru acte doveditoare; întocmim cerere pentru transmiterea documentelor. Aici ne semnăm noi condamnarea, dacă trimitem cererea la Casa de P.. Contractul social a fost negociat şi părţile sau înţeles. Adio pensie pe L. 164/2001. Bine ai venit pensie pe L.119/2010.

Dacă nu trimitem cererile la Casa de P. atunci Casa de P trebuie să ţină seama de prevederile art. 180 alin.(6) şi (7): citez: ,,(6) Cuantumul pensiilor se stabileşte pe baza prevederilor art.76, luîndu-se în considerare punctajul mediu anual sau punctajul mediu estimat, după caz, ce va fi stabilit conform alin.2,3.5 şi 5 cu1. (7) În situaţia în care cuantumul pensiilor, stabilit conform alin. (6) este mai mic decât cel stabilit în baza legislaţiei anterioare, se păstrază în plată cuantumul avantajos."

În mod excepţional, dacă cineva va trimite actele la Casa de P. obligatoriu trebuie amintit că dacă cuantumul va fi mai mic decât cel prezent, îşi rezervă dreptul de a acţiona instituţia în judecată. Fară acest minim text succesul ulterior în justiţie este incert.

Concluzie: este obligaţia Casei de P. să ne recalculeze pensiile şi să trimită noile decizii fară date trimise de către noi (vezi art. 5 alin. (4)). Apoi trimitem adeverinţele de la OCSPS ca fiind stagii de cotizare nevalorificate.

Situaţia noastră nu se regăseşte în cuprinsul Legii nr.19/2000.

Este spre reuşita noastră.

Singura noastră problemă este TIMPUL DE SOLUŢIONARE. Noi, militarii, suntem obişnuiţi să ştim de astăzi ce facem mâine. Poimâine este deja o zi prea îndepărtată. Dar, cum noi suntem deja pensionari căliţi în lupta cu armata, cred că vom trece mult mai uşor peste perioada grea ce va veni.

Actualul război mediatic al armatei, dublat de impactul psihologic al diminuării pensiilor se va reduce după 01 ianuarie 2011, când se intră în linie dreaptă şi apare răspunderea actelor emise care au impact juridic.

f) Contestarea pensiilor recalculate

Procedura o cunoaşteţi. Este aceeaşi ca la L.164/2001 cu deosebirea că termenele sunt mai mari. Pentru a ajunge în instanţă trebuie obligatoriu să o parcurgem.

2) Cum termenul de recalculare expiră pe 27.12.2010 agitaţia este mare la armată. H:G. 735/2010 fiind suspendat în parte, cine îşi va asuma răspunderea pentru semnarea noilor decizii, ştiindu-se că contravin Legii nr. 19/2000 şi hotărârii judecătoreşti de la Cluj?

Se pare că d-na pupăză Lupu a mirosit din timp acest lucru şi pleacă pe 31.12.2010. Fuga este mai sănătoasă.!

3) Mai trebuie sesizat faptul că apare o contradicţie între L.19/2000 art 95 şi L.119 art. 4 alin. 2 privind data de când începe plata pensiei recalculate. În L.19/200 169 alin. (3)) se spune ,,Pensia recalculată se acordă începând cu luna următoare celei în care s-a depus cererea de recalculare" (atunci când sau adus noi stagii de cotizare), iar în L.119/2010 art.4 alin.(2) se scrie: ,,Cuantumul pensiilor recalculate............ şi se plăteşte de la data de întâi a lunii următoare expirării perioadei de recalculare prevăzute la alin. (1) lit. a) sau b), după caz." , neexistând restricţie de timp în a recupera partea de pensie tăiată. Pot cere oricând ceea ce mi se cuvine începând din 01.01.2011. Sunt două prevederi diferite, iar principiul juridic îmi permite să aleg situaţia cea mai favorabilă.
Cu bine,
NELU STATE
P.S. Sper ca intervenţia mea să completeze baza documentară a filialei. Sunt convins că nu sunt singurul care vă ,,bombardează” cu asemenea opinii.
SCMD - Sectorul 6 Bucuresti
_______________________
Multumim autorului!
Pentru conformitate, Admin, V.Burcu
P.S.: Multumesc, karadeniz !
Ai avut dreptate, m-am conformat!
_______________________
marți, 14 decembrie 2010
No Comment.
Admin, V.Burcu
______________________
Remember,
Adaugat de: videonews
Data: 16 oct 2009, 16:14
_________________________
Preşedintele Traian Băsescu a ţinut să infirme, într-un interviu acordat RRA, zvonul că pensiile militare vor fi afectate de noua
Lege a pensiilor. Acestea vor fi plătite tot din bugetul
de stat, însă Ministerului Muncii, iar militarii activi vor începe să contribuie la buget, a specificat preşedintele.
______________________
Si asa ... am castigat alegerile!
Am prostit ... alegatorii!
Pe unii cu caldarusa, zaharul si faina,
Pe altii ... cu promisiuni aiurea!
Admin, V.Burcu

132 de comentarii:

  1. Aho, aho, copii si frati,
    Stati putin si nu manati Si cuvantul mi-ascultati ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Un punct de vedere interesant privind cererile de recalculare a pensiilor pe pagina SCMD sector 6. http://scmdsector6.blogspot.com/2010/12/opinii-puncte-de-vedere.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Fac cerere de recalculare daca moneda nationala va fi...rubla !

    RăspundețiȘtergere
  4. Feriti linia, s-au trezit elefantii, sper sa nu fie pentru putin timp si sa umble la comunicarea cu furnicile care dau firfiricii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu ochii cat cepele pe anonima situatie a cheltuirii banilor incasati/cheltuiti de CD al SCMD, ati uitat sa spuneti si ce credeti! Masina de facut praf in ochii fraierilor, vad ca s-a pornit la greu (prin alte locatii), pe discutarea si rediscutarea la infinit a acelorasi nimicuri! Boala curata, incurabila! Balamuc in toata regula! E clar ca nu TREBUIE sa lase timp nici macar de gandire, celor care ar dori si alte subiecte, la ordinea zilei! Si da-i si lupta, si lupta si da-i, nenicule! ...

    RăspundețiȘtergere
  6. domnilor cotizanti benevoli-nesiliti de nimeni,nu va mai agitati. ati contribuit si voi la ridicarea nivelului de trai a luiD&P. ce mai vreti ? fiti mandri si ferciti.PS. de sarbatori le-a mai ramas putin asa ca fuguta la banca si achitati-va cotizatia pe urmatorii 2ani !! Vulpita

    RăspundețiȘtergere
  7. @Vulpita,
    OK, de acord cu ce spui tu! O intrebare insa: promiti sa nu faci rau Aricilor? Plural, ca ... e mai multi: folositori, bandajati etc. Am vrea si parerea lor! Ca ... Domnul Dragos ... a dat ... coltul!

    RăspundețiȘtergere
  8. DAAAA , promit sa-i scarpin pe burtica ,o sa-i invat sa inoate ..........Vulpita

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnul Dragos, semna mesajele cu lt.col.(r), de cand a fost numit seful comisiei de verificare a modului de cheltuire a banilor din cotizatia membrilor SCMD, semneaza cu col.(r).
    Pe saitul Filialei SCMD sector 6, Cobuz Lenuta, jurista de renume mondial, este felicitata pentru avansare (?).
    Prin targ se zvoneste ca A. Winzer a fost reactivata.
    Ce sa fie, ce sa fie?

    RăspundețiȘtergere
  10. Hai sa-i scarpinam pe burtica .... pana aflam!
    Metoda .... patentata de .... Vulpita!

    RăspundețiȘtergere
  11. Bah,
    Situatiunea, anonima, anonima ... vorba lu'nenea Iancu,
    Da' Sindicatu' Militarilor ... cine dreak mai e?
    Po' sa stiu si io?

    RăspundețiȘtergere
  12. @Puiac-Rusia baga 20de TRILIOANE de RUBLE in armata. asa ca nu te poate servi. incearca la greci...troti-atul

    RăspundețiȘtergere
  13. O vorba din popor spune ca:"Fraier nu este cel care cere ci cel care da"! Aferim! Dupa cum se prezinta chestia, astia ai nostri din CD au cheltuit 0,3% cu avocatii (poate or fi gasit din aia din oficiu)si atunci mai avem si pretentii cu procesele SCMD. Bine ca s-au "transportat, cazat si hranit la greu"...Matzu" sa fie plin si-n rest or mai vedea ei! Activele fixe (printre care poate si cazanelu" de tzuica)la loc de cinste! Se mai vorbeste chiar si de strategia sindicala. Ca sa vezi dom"le-suntem pe nasalie in drum spre groapa iar shtabii fac acum Strategia de lupta...vai de mama noastra!
    Si uite asa, incet, incet s-au dus pe apa Sambetei 173.000 Euroi !

    RăspundețiȘtergere
  14. Se apropie sărbătorile de iarnă, se trag obloanele, se cântă colinde, miroase a cozonaci.
    ANCRMM a avut ieri şedinţa BPC la care a fost invitată, cu acordul ministrului Oprea, şi doamna general Lupu. Mă aşteptam ca astăzi să posteze un comunicat cu concluziile discuţiilor şi eventual ceva sfaturi pentru membrii „comati”. In loc de concluzii, domnul general Iliescu ne-a felicitat pentru activitatea depusă în acest an în folosul asociaţiei şi ne-a urat “multă sănătate şi bucurii, împlinirea tuturor sperantelor şi depline satisfacţii în viaţa personală şi de familie.Fie ca Bunul Dumnezeu să ne ocrotească cu graţia-i divină şi în Noul An!”
    Să-i fie gura aurită dar românul, în înţelepciunea sa, are nişte vorbe “ Până la Dumnezeu te mănâncă sfinţii (Băsescu şi Boc)” şi “ Dumnezeu îţi dă dar nu-ţi bagă în traistă”
    Nu-mi rămâne decât să răspund milităreşte - “Servesc patria şi ANCMRR” de fapt va trebui să servesc şi SCMD pentru că cei de la filiala ANCMRR de care aparţin au încheiat şi trimis tabelele cu datele personale ale membrilor pentru acţiuni în justiţie, aşa că vrând-nevrând trebuie să mă înscriu şi în SCMD, pentru că ei au termen până pe 30.12.2010.
    Altfel pune pe blogul său, în postarea “ Intrebare de bun simţ, pentru nişte nesimţiţi " o întrebare de baraj.
    “ De ce oare azi (ieri de fapt) nu s-a putut împrumuta statul de la noi, pe baza unor cupoane răscumpărabile în trei-cinci ani, de către creditor/urmaşii săi? Cred că se putea uşor obţine o sumă considerabilã, care să fie folosită pentru depăşirea momentului critic (ar fi fost oare folosită pentru aceasta?!?) şi ar fi fost ca o investiţie garantată pentru deponent.”
    Infomondo ţine capul de afiş cu cei doi generali şi 3 ofiţeri superiori cercetaţi de DNA pentru corupţie. Incă o palmă pe şoriciul ministrului Oprea şi amiralului (r - peste două săptămâni) Marin. Din păcate palma se transformă în pumn, în plină figură, pentru armata română.
    Teopal , cu “povestea vorbei” ne introduce în metamorfozele verbale ale declaraţiilor fiului de colonel în rezervă, ajuns comandant suprem, pe tema pensiilor militare.
    Pe acest blog situaţia meteo spune “ Gheţă la mal”
    Şi nici eu nu mă simt prea bine. Puiac, prietene, lasă-le dracului de ruble, hai că fac cinste cu un oval de cocârţ marinăresc !

    RăspundețiȘtergere
  15. Scuze pentru intarziere , am avut netul cazut.
    Felicitari lui State de .. Sector 6. Ce ne facem fratilor, ne invadeaza sectorul 6. A mai venit acuma catva timp cineva de pe acolo sa ne invete matematica. Daaca documentul postat ostat ca justificare a cheltuielilor ii apartine , aferim rumunilor, s-a intors lumea pe dos . Dar eu nu pot crede asa ceva .Domnul Dragos este un meserias, nu ar da verde unui document atat de sibtire. Am vazut indrumarul si recomandarile facute de el, privind activitatea financiara si e o diferenta ca de la pamant la Noua Gaura Neagra intre aceste documente si caricatura aparuta de nu stiu unde si postata de nu stiu cine. Nu vreau sa spun ce cred deocamdata , dar se simte un iz de talpasita .Daca a trecut si SCMD la avansari, inseamna ca ne apropiem de ANCMRR si sa crape capul caprei daca nu e bine . Ca ei dovidira ca e mai destepti decat noi .
    Ana inca nu s-a intors pe corabie , dar nici plecata legal nu a fost pentru ca nu am vazut inca nici o hotarare judecatoreasca care sa o combata pe cea in urma careai a fost numita vicepresedinte . Deci .. adio, dar raman cu tine pana la viitoarea adunare a CNR.Suparacii din CD pot sa mai faca o investitie si sa ii cumpere o bicicleta , ca tot nu are carmet de sofer si dupa aia , daca vor sa o pedepseasca pentru ca a fluierat in biserica , sa ii ia caii de la bicicleta . Atatat pot, atata sa faca .

    RăspundețiȘtergere
  16. Apropo, in ceea ce priveste primul material publicat, strigatul de ajutor al domnului Dogaru, vax albina , abureala . DUPA LUPTE SECULARE, CD S-A LAMURIT CA A FACUT O MARE GRESEALA ABANDONAND LUPTA INAINTE DE A INCEPE, IN CEEA CE PRIVESTE GH735 SI ACUMA INCEARCA SA DREAGA BUCUSIOCUL . Si pentru ca sa nu le sara gugulanii in cap s-au gandit sa le mai dea o speranta,Domnul Dogaru ne anunta ca "SCMD va apare ca parte in procese in recurs, motiv pentru care s-au solicitat tabelele nominale cu membrii de sindicat pana la data de 30.12.2010." TROMBOANE . Tabelele au fost cerute inainte de a se pronunta sentinta cu cazul avocatului Pipera si atunci de unde a stiut domnul Dogaru sa ceara tabele pana sa cunoasca decizia judecatorului ? Ne abureste acuma , cum ca ar vrea sa depuna la ICCJ o cerere de interventie accesorie la acest proces al celor 635 de persoane dar si asta este o alta abureala . Poate depune aceasta cerere , ne poate adauga pe lista alaturi de ceilalti, pentru a le intari cauza , dar decizia judecatorului este valabila numai pentru cei ce au intentat procesul , nu si pentru cei ce se adauga pe parcurs. CITITI LEGILE SI NU VA MAI LASATI ABURITI.ASA CUM DIN PACATE, NICI SENTINTA DE LA CLUJ NU SE APLICA ERGO OMNES. Cu alte cuvinte , datorita faimosilor nostri avocati si juristi, am cam luat-o in mana . Elena , e momentul adevarului . Maine vii la Craiova . Astept sa ma minti in fata si sa afirmi in continuare ca nu am dreptate. Am niste intrebari surpriza.

    RăspundețiȘtergere
  17. Se vorbeste in comunicat, aiurea ca de obicei, de RECURS!!! care recurs domnilor ca SCMD a suspendat procesul pe HG 735 din prostie si din nestinta sau din nebunia unora!
    Ei bine! ca sa nu fie haliti de filiale, Elena a fost la PIPEREA, luni.Ok! S-A FACUT CEA MAI MARE GREASALA A SINDICATULUI!!! prin suspendarea acestui proces pentru ca acum toti am fi fost cu un proces castigat! este afirmatia lui PIPEREA!!!!!
    Lucrurile stau asa:
    - am vazut HJ castigata pe fond de cei 635 la dl Piperea;
    - ieri guvernul a declarat recurs; procesul se judecata la ICCJ pe data de 07.01.2011;
    - ca sa salveze oarecum situatia, in disperare, sindicatul prin Av FLOREA BUJOREL, va incearca ca in data de 04.01.2011, sa depuna la ICCJ o cerere de interventie accesorie la acest proces al celor 635 de persoane; numai ca cineva care habar nu are de termeni juridici, ne-a bagat, ca de obicei, pe toti in ceata totala! Tineti aproape!
    Un bucurestean, bine informat

    RăspundețiȘtergere
  18. Referitor la cele 5 tabele, prin care il imputernicip pe Dogaru sa ne reprezinte in proces am unele nelamuriri.
    Dreptul de reprezentare, poate fi dat „ prin declaratie verbala, facuta in instanta si trecuta in incheierea de sedinta”.
    Referitor la forma mandatului, s-a retinut ca “justificarea calitatii de reprezentant conventional in fata instantelor judecatoresti se face prin procura care, din punct de vedere al formei, trebuie sa fie un inscris sub semnatura legalizata… Daca cerinta nu se indeplineste, instanta va anula cererea” .
    Semnatura se legalizeaza la Notar (conform legii notarilor publici).
    Imi este greu sa cred ca Departamentul juridic nu cunoaste prevederile Codului de proced. civila, si atunci imi pun intrebarea legitima la ce ii trebuie lui Dogaru tabele cu semnatura, te pomenesti ca ne dam acordul la infiintarea unui partid, la suspendarea cuiva etc.

    RăspundețiȘtergere
  19. BINGOOOOOOOOOOOOOO!!!S-A STRIGAT BINGO !
    Sugerez semnatarilor celor impuerniciri (mai tineti minte jocul " as manca o portocala ? " de ce 5 si nu 10 ? se spunea in joc ) sa aibe grija ca pe fiecare table, fiecare pagina in parte sa se treaca capul de tabel in care sa se prezizeze ca acel tabel este valabil NUMAI SI NUMAI PENTRU ATACUL IN INSTANTA A LEGII 735, ASA CUM DECLARA DOMNUL DOGARU. Daca s-a trecut la completarea tabelelor si nu s-a trecut capul de table pe fiecare pagina , atunci fie la rubrica observatii ( celebra la romani, dar lipsa -curios nu ?- la tabelele cerute de domnul Dogaru , ar fi trebuit sau ar trebui sa se mentioneze acest lucru . Si daca si ribrica observatii lipseste, -asa cum am vazut- atunci pe verso la fiecare pagina sa se scrie , si sa se autentifice cu stampila filialelor ca RESPECTIVUL TABEL ESTE VALABIL NUMAI PENTRU ACTIONAREA IN INSTANTA A GUBERNULUI , PE LEGILE SALARIZARII . ASTA CA SA SE INLATURE ORICE DUBIU SI DISCUTIE. Daca insa coleguul de mai sus are dreptate si aceste tabele nu sunt valabile juridic, -ceea ce nu m-ar mira , la cate gafe au facut pana acuma juristii si avocatii nostri- atunci e cazul ca cei ce au emis acel comunicat si au intocmit acel tabel ca si cei ce au subscris , sa se duca pe la reciclare si sa se apuce de alta meserie . SINDICATUL NU E JUCARIE PENTRU COPII CARE INVATA SA MEARGA DE-A BUSILEA .

    RăspundețiȘtergere
  20. SINDICATUL NU E JUCARIE PENTRU COPII CARE INVATA SA MEARGA DE-A BUSILEA . !!!! ...
    Sindicatul, cel putin in 2010, a fost fabricuta de bani pentru bunastarea unora! Nu sunt rautacios! Ma uit doar pe minunea asta de SITUATIE financiara! Ma intreb, ca si altii inaintea mea: de ce nu este asumata de nimeni prin semnatura? Sa fie oare din cauza cheltuielilor aiurea, sau ... poposului MOTTO: INREGISTRARILE FACUTE CONFORM DOCUMENTELOR ??? Aici ce s-ar mai putea ascunde??? Oricum, e fff mare diferenta intre acest DOCUMENT, si cel initial incercat a fi JUSTIFICAT LEGAL de Apostol! In RAU, deoarece aceasta SINTEZA a sintezelor, nu spune nici macar BRUT, cum au fost facute si pe ce anume, cheltuielile! Dincolo de cele afirmate scris, in acest anonim document, pot fi mari si interesante (sa nu spunem cuvinte, concepte grele din legea penala) ... surprize, surprize! Rusine, domnilor! Ati facut praf si pulbere, cateva miliarde, dupa cum v-a fost interesul personal! Nici o legatura cu avocatii, procesele etc!

    RăspundețiȘtergere
  21. @anonim
    Prin Cererea de interventie accesorie in recurs nu mai poti deveni parte in proces.
    Ce rost ar avea cererea de interventie accesorie in procesul av. Pipera cand SCMD are propria actiune la Curtea de Apel Bucuresti pe anularea Hg 735 ?

    RăspundețiȘtergere
  22. Imnul Contribuabilului-Scmd face preselectie.Premii mari din cat a mai ramas desigur. va asteptam cu drag !! vulpita

    RăspundețiȘtergere
  23. D-le Neacsu
    V-am mai rugat sa nu mai bagat batul prin gard, sub numele dvs sau anonim, pentru a incita cititorii acolo unde n-ar fi cazul.

    Pentru a incheia odata si pentru totdeauna discutia cu valabilitatea hotararilor judecatoresti in contencios administrativ referitoare la actele cu caracter normativ... redau articolul 23 din Legea 554/2004, cea a Contenciosului administrativ,din care rezulta ca acestea sunt general obligatorii si au putere numai in viitor.
    Il intelege si un om cu minime cunostinte juridice.

    Art. 23. - Hotararile judecatoresti definitive si irevocabile prin care s-a anulat in tot sau in parte un act administrativ cu caracter normativ sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor. Acestea se publica obligatoriu dupa motivare, la solicitarea instantelor, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, sau, dupa caz, in monitoarele oficiale ale judetelor ori al municipiului Bucuresti, fiind scutite de plata taxelor de publicare.

    RăspundețiȘtergere
  24. Sindicatul a trimis catre filiale o cerere de date din care sa rezulte :
    1. Lista cu personalul care beneficiaza de telefon mobil:
    • Gradul, numele si prenumele;
    • Functia in cadrul filialei;
    • Numar de telefon;
    • Plafon convorbiri.

    2. Lista cu personalul care beneficiaza de carburant pentru autoturisme personale:
    • Gradul, numele si prenumele;
    • Functia in cadrul filialei;
    • Marca auto si nr inmatriculare;
    • Se va specifica daca are motor pe benzina sau motorina;
    • Cota lunara aprobata.
    3. Datele de contact ale vicepresedintelui trezorier:
    • Gradul, numele si prenumele;
    • Telefon fix, mobil, e-mail

    Ei bine , ce ne spune acest lucru ? Pai ne spune ca aceste plati, poate sunt facute la filiale , (CUI A CUI APROBARE , UNDE S-A STABILIT, UNDE S-AU APROBAT ACESTE FACILITATI PENTRU MEMBRII SCMD ? )DAR IN MOD CERT APAR IN CADRUL COMITETULUI DIRECTOR.(SI AICI REBVINE ACEEASI INTREBARE , CAND , CINE , UNDE A STABILIT CA MEMBRII CD SA ISI CUMPERE TELEFOANE DIN BANII SINDICATULUI SI SA ISI DECONTEZE COMBUSTIBILUL CONSUMAT (IN AFARA DRUMURILOR OFICIALE LA FILIALE ? )
    Aici sunt banii dumneavoastra . In reparatii auto personale , asigurari masina , asigurari de viata(cumulate cu pensie viagera), telefoane mobile, circulat cu masina personala pe banii sindicatului, inlocuire caucuicuri de la firma la care contabil e domnul Apostol, etc etc. Bineinteles aceste cheltuieli nu le veti gasi nominalizate . Ele vor fi trecute probabil la capitolul cheltuieli servicii auto, dar care servicii auto daca SINDICATUL NU ARE MASINA ? S-au utilat , reparat, dotat , modernizat masini personale in baza faptului ca transporta fundurile domnilor vicepresedinti prin Bucuresti . Frumoasa afacere . Trai nineaca , pe banii sindicatului . As vrea sa vad un singur proces verbal semnat de Membrii Comitetului Director cu semnaturile de rigoare, prin care sa se dea liber acestor cheltuieli. DOMNULE CARE AI POSTAT CATTASTROFA AIA DE DOCUMENT, POSTEAZA SI PROCESUL VERBAL PRIN CARE S-AU APROBAT ACESTE CHELTUIELI. AI ?

    RăspundețiȘtergere
  25. @Plano10,
    te citez: Pentru a incheia odata si pentru totdeauna discutia cu valabilitatea hotararilor judecatoresti in contencios administrativ ...
    Intrebare: unde ai vazut dumitale pana acum Hotararile judecatoresti definitive si irevocabile in materia contenciosului vis-a-vis de scmd , sau oricare alte parti aflate in discutii pe aici???? De ce LOVESTI in oameni aiurea??? Ale cui interese le porti si de ce faci precum Dragos - un actual baiat de casa al CD al SCMD - pe AVOCATUL DIN OFICIU? Sa intelegem ca dumitale cu autoritatea de "nezdrucinat" in ale stiintelor dreptului visezi/vizezi un POST bine platit pe la SCMD??? Afirmai ca nu esti militar, deci nici pensionar militar!!! Atunci .... a doua intrebare: de unde atata interes si iubire "nemarginita" (de la o vreme vadit cusuta cu ata alba), pentru problemele militarilor??? Ce te mana pe talica in lupta? Ale cui si ce interese promovezi??? Plano10, incepi sa fii ... un "plan extrem de transparent"!!!! Atentie, mai sunt si altii racordati la informatii, nu numai dumitale! Mai mult, chiar stiu si ceva carte! S-ar pare ca sunt si mult mai cinstiti! Cu ei insisi, cu ceilalti colegi militari! Oricum, nu cauta nici FUNCTII, nici grade, nici onoruri! Atentie, Plano10! Jocul tau nu este corect! Nu forta nota!

    RăspundețiȘtergere
  26. Ba da s-au deplasat ,s-au cazat si s-au alimentat astia -ceva de groaza.Auzi cu avocatii 0,3% asa ca sa nu zica cineva ca nu le-a dat si astora, spor la cotizatii.Trotil-atul

    RăspundețiȘtergere
  27. Plano 10
    Nu inteleg, unde am bagat eu batul? CU CE AM DERANJAT SI PE CINE ? PE CEI CARE FAC AFIRMATII NEFONDATE ? PE CEI CARE FAC GRESELI COPILARESTI SI APOI REFUZA SA SI LE RECUNOASCA ? Vrei sa imi spui ca renuntarea la cazul HG 735 in chiar ziua (dar in alt oras ) in care s-a dat prima hotarare la Cluj nu a fost o greseala din partea SCMD ? EI BINE , NU AI SA MA CONVINGI CA NU AM DREPTATE . Este LMC ca daca nu ne retrageam cererea,acuma nu ne mai certam pe aici . Daca ai de gand sa negi acest lucru , scuza-ma te descalifici . Poate vrei sa imi spui ca la acea data , documentul intocmit de SCMD nu era sustinut si se putea pierde daca il pastrau in instanta ? Poate . Nu stiu, nu m-ar mira sa fie asa . Dar atunci , SCMD tot a facut o greseala , alegandu-si avocatI nepriceputi . De ce le-a fost teama ? Cum domnii Iepure si Piperea au fost in stare sa castige? Si acuma intrebarea de baza domnule Plano 10 : DE CE DOMNII DIN SRI PRIN DOMNUL PIPEREA AU DAT IN JUDECATA SI NU SI-AU RETRAS ACTIUNEA , DUPA CE A CASTIGAT DOMNUL IEPURE LA CLUJ ? DE PROSTI ? NU , NU DE PROSTI CI PENTRU CA AU STIUT CA HOTARAREA DE LA CLUJ SE APLICA NUMAI CELOR CE AU INAINTAT ACTIUNEA . PROSTI AM FOST NOI CARE NE-AM RETRAS-O !" AM INTREBAT SI EU SI ALTI AVOCATI, CARE NU AU NICI O LEGATURA CU SINDICATUL SI NICI CU MILITARII SI NU S-AU SFIIT SA IMI SPUNA RASPICAT:ATI GRESIT DOMNUL NEACSU !!!!!!!!NU SE REFEREAU LA MINE , CI LA AVOCATII SI JURISTII NOSTRI .Cat o sa ne mai ascundem dupa deget ? Cat o sa mai tot ascundem gunoiul dupa usa ?

    RăspundețiȘtergere
  28. Am urmărit prestaţia domnului Pricină la Realitatea TV. Personal nu mi-a plăcut precipitarea şi contrarea permanentă a interlocutorilor. Mai ales a purtătorului de cuvânt al M.Ap.N. Nu cred că acesta este vinovat de ce ne face guvernul şi Oprea. Ar fi fost mai benefic să-l lase să vorbească. Vad că băieţii de pe roarmy 230 nu sunt de acord cu mine şi caută adresa de mail a lui Frăţilă sa-l „felicite”. Subscriu ideii altui user că era bine dacă venea la emisiune cu nişte adeverinţe de venituri .
    Intre timp prognoza meteo s-a schimbat. Dunărea e în creştere la Drobeta şi valurile bat prin gardurile unor useri. Ideal ar fi să ne canalizăm energiile asupra inamicului.
    Puiac, unde umbli, domnule ? Mai am un ispol de cocârţ, dacă nu te grăbeşti îl beau singur.

    RăspundețiȘtergere
  29. Lasati-l dracului de cazan .Nu-i asta marea problema.
    Nu mai bagati nimic prin gard.

    RăspundețiȘtergere
  30. @karadeniz
    Greu cu astia mici. Cum intorci capul,cum incep a se zmotoci.
    Ba latra ciinii (ca a bagat unu ceva prin gard) ,ba batE unii cimpii(fara...aviatie),ba scirtiie ,,gardirobul''(misca moliile-n postvu' lu' nenea).
    Cum n-as bea o tuica fiarta ,la o poveste-n doi ?Poate-om bea-o impreuna pina-n vara ,ca am pe-acolo un camarad ca un tata(pensionat inainte de 2001)

    RăspundețiȘtergere
  31. Karadeniz, sunt de acord sa plecam la lupta. Dar inainte de a pleca sa vedem cu cine plecam . Ca eu nu prea ma indur sa plec la lupta cu unul care cand dorm, imi ia tigarile din buzunar. Pentru ca atunci cand nu va mai avea tigari imi va da in cap pentru o tigare si s-a dus dracu tot razboi meu. Merg la razboi, dar nu cu oricine . Nu ma duc sa ma bat cu unul cand cel care trebuie sa ma sprijine ma fura .

    RăspundețiȘtergere
  32. @Neacsu
    A si rabufnit trufia de militar din d-ta! M-ai luat imediat la per tu!
    Iti raspund la fel.
    Daca nu te-a convins art 23 din Legea 554/2004 te intreb?
    -Pipera a castigat pe suspendare si urmeaza fondul pe anulare?
    -SCMD a renuntat la capatul de cerere pe suspendare si are termen pe anulare?
    -Are Pipera vreo hotarare pe anulare? NU !
    -In final, dupa recurs, hotararile pe anulare... cele de la Cluj, cele ale lui Pipera, cele ale SCMD, cele ale ANCMRR si altele cele...nu devin definitive si irevocabile si sunt general valabile... asa cum spune art. 23 din L 554?

    Pipera are tot interesul sa intretina confuzia cu obligativitatea hotararilor judecatoresti in contencios administrativ pentru ca ...daca poate... ia bani de la naivi... chiar daca sunt de la SRI..
    Sentintele obtinute de Pipera s-ar aplica numai reclamentilor daca anularea HG 735/2010 ar fi fost ridicata pe cale de exceptie intr-o actiune principala de pretentii.
    Eu nu te-am intrebat pe d-ta de ce postezi aici ci in ce scop o faci...in acest mod ?
    Daca istoricul Dogaru doreste sa angajeze si rezervisti care n-au avut o cariera militara, parca d-ta spuneai ca dansul n-a prea facut armata, sa stii ca negociez, chiar daca se opune vreun vicepresedinte.

    RăspundețiȘtergere
  33. @Plano10,
    errare humanum est ! Bietul Neacsu, in ce a intrat! Spune copile, sa stim si noi! Uauu.... si eu care incepusem sa cred ca esti, conform Legii, "of" acoperit .... acum realizez! Nu ai cum sa fii, caci ar trebui ... sa te dea afara! Ai mers bine pana la un punct, dar ai dat cu ea de gard! Rau, rau de tot! Succes! Sincer! D&P, dupa ce ai cucerit-o initial pe Lenuta, apoi pe cei de pe roarmy230, ai incercat ceva si pe aici ... dar nu a mers ... Deci, D&P , cu negocieri sau fara, vor inghiti galusca! Le urez si lor succes! Voi, impreuna sigur veti razbi! Puterea voastra de pricepere, e imensa! Pana la un punct! Atunci cand vi se pune pata! Nenorocirea, este ca vi se pune des si repede!

    RăspundețiȘtergere
  34. Nu ,ca nu mai pot !
    Ne ducem noi peste ei ,ori ei or venit deja demult peste noi?
    Cine ,pe cine-a atacat ?

    RăspundețiȘtergere
  35. @Puiac,
    ai dreptate! Avem infiltriatii! Atac tip kamikaze! Doar ca ... din fericire ... nu profesionist/de profesionisti! Din fericire, unii care se doresc doar a fi bagati in seama! Bagati in sema de ... D&P! Au inceput sa simta mirosul banilor! Desi parca ... unii spuneau ca banii nu au miros! Astia nemunciti si cheltuiti discretionar ... atrag ca mustele ... clienti in rontairea cu lopata! Asa se intampla cand Aricii sunt raniti, bandajati, iar Vulpitele ... ameninta cu ... scarpinatul ... pe burtica!

    RăspundețiȘtergere
  36. Miros ,nemiros ,in rahat suntem noi deocamdata ;cu legi organice ,constitutie ,prevalare ,,ieuropeana'',NATO ,ONU ,UNICEF ,ZMEURA de AUR, si ce mama dracului or mai fi inventat...desigur,inventatorii.

    RăspundețiȘtergere
  37. Plano10.
    Va rog sa ma scuzati, am uitat ca nu ne tutuim, imi cer scuze asa e pe bloguri. Articolul pe care il tot invocati domnia voastra renumitul 23, se refera la hotararari definitive si irevocabile . Avem ceva pana la ora asta ? Nu . Atunci despre ce vorbim ? Pana la situatia respectiva se pune in calcul numai ce a spus Ministerul. Respecta deciziile in partile ce revin partilor. Scurt.
    Dar tot nu mi-ati raspuns la intrebare . Eu dupa cum vedeti raspund. Deci sa repet " s-a facut o greseala cu renuntarea la suspeendare ? Da sau nu ? Dupa ce ati raspuns la intrebarea asta , mergem mai departe.
    A doua intrebare . Daca situatia este asa de clara si aveti dreptate,puteti sa ii sfatuiti pe cei din CD ce sa faca , sa dea in judecata ACUMA pe doamna LUPU pentru declaratia facuta prin care a spus ca NU APLICA HOTARAREA CURTII DE APEL CLUJ DECAT LA CEI IN CAUZA, care au decizie judecatoreasca pe HG735 si sa obtina astfel o decizie in favoarea lor, sau sa intre la o dezbatere televizata cu avocati de renume care sa explice situatia si sa o intoarca pe toate fetele? Ce spuneti ca ar trebui facut ?

    RăspundețiȘtergere
  38. Plano10
    Pana sa se judece cauza pe fond si (daca, dar eu nu cred) vom castiga definitiv si irevocabil in instanta di Romania , deci pana sa se aplice si la noi ceea ce se aplica acuma pentru cei de la Cluj, noua ne vor reactualiza pensiilor, iar celor ce au castigat in instanta , grupul Cluj, Grupul Piperea (fraierul ala, nu ? ) si ANCMRR( care au o decizie judecatoreasca prin care se recunoaste ca li se aplica efectele hotararii de la Cluj)nu li se va umbla la pensii pana la hotararea finala . Deosebirea intre noi si ei este ca lor NU LI SE REACTUALIZEAZA , IAR NOUA DA . Deci cine are dreptate ?

    RăspundețiȘtergere
  39. @Puiac
    Aştia mici îmi fac probleme şi mie. „Buni, nu –i voie la calacator! „ de asta intru pe aici doar noaptea sau la prânz, când fac năniţă. E bine şi la vară da’ o să bem bere, ca să stingem hamsiile şi saramura de guvizi. Uite aici vom sta la soare http://www.corsarulnegru.ro
    @ anonim 21.55.
    Al naibi cocârţ, că tare mai e . Când beau mai mult devin cam războinic. Nu ştiu când am postat îndemnul la luptă, dar nu-l lua în seamă. Când sunt treaz sunt paşnic, dacă e vorba de cine cred eu nu-i cazul să ne luptăm . Aştia nu au onoarea unor inamici să-i facem eroi ori să-i luăm prizonieri, sunt nişte simpli borfaşi ajunge să le dăm un vot în fund la toţi şi o să vedem apoi pe mulţi la „mititica” . Cu inamicul ălalalt nu ne putem lupta că e fratricid, cel mult să-i convingem că nu sântem noi băieţii răi şi nu din cauza pensiilor noastre o duc ei prost. Cât despre cei cu care vom sta umăr la umăr, mă pui pe gânduri, eu sunt fumător înrăit, de alea fără filtru, păi dacă-mi fură unul ţigările imediat încep să cânt „ Hei cuţit, cuţit, cuţit.... „

    RăspundețiȘtergere
  40. Băsescu a promulgat Legea pensiilor. Vârsta de pensionare va fi de 63 de ani la femei şi 65 la bărbaţi.
    Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, miercuri, Legea privind sistemul unitar de pensii publice, declarată constituţională. Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, şeful statului a semnat, miercuri, decretul în acest sens.

    RăspundețiȘtergere
  41. Curtea Constituţională a decis, miercuri, că este constituţională Legea pensiilor adoptată de deputaţi după admiterea cererii preşedintelui de reexaminare. Curtea Constituţională a respins sesizarea PNL privind Legea pensiilor, apreciind astfel că actul normativ este în acord cu prevederile Legii fundamentale.

    Motivarea soluţiei va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Sesizarea, formulată de 55 de parlamentari PNL, a fost depusă la Curtea Constituţională în 8 decembrie.

    Legea pensiilor, reexaminată la solicitarea şefului statului, prin care se stabileşte vârsta standard de pensionare de 63 de ani la femei şi de 65 de ani la bărbaţi, a fost adoptată în 7 decembrie, de plenul Camerei Deputaţilor. Legea a fost adoptată, prin apel nominal, cu 172 de voturi "pentru".

    Singurul articol modificat faţă de varianta iniţială adoptată este cel referitor la vârsta de pensionare.

    RăspundețiȘtergere
  42. @Neacsu
    Las-o asa... acum...la persoana a doua ca poate suntem mai convingatori.
    Cum sa li se mai recunoasca si celor de la ANCMRR suspendarea daca lor le-a fost respinsa actiunea ... ca lipsita de obiect, dupa suspendarea de la Cluj? Daca le-a respins capatul de cerere inseamna ca, dupa parerea paratului Guvern... pe care vad ca o imbratisezi, si ANCMRR-istii sunt in aceeasi oala cu SCMD-istii.

    Numai ca... o instanta judecatoreasca ,CA Bucuresti, si nu paratu`Boc, a decis ca suspendarea de la Cluj e valabila si pentru restul militarilor, nemaifiind cazul sa judece inca o data pe suspendare.
    Lucrurile se vor clarifica mai bine cand Tribunalele vor judeca pe fond cererile de anulare in procesele SCMD, ANCMR, Pipera si altele.. si mai ales dupa ce ICCJ va judeca recursul declarat de Guvern la Sentinta de anulare partiala de la Cluj.

    Sper ca ai inteles gluma cu angajarea mea la SCMD!

    RăspundețiȘtergere
  43. @karadeniz
    Daca vor mai fi...guvizi(la Bacau ,cind eram inca ...,,viu'' ,era unu care arunca cu mici si cirnati in...,,guvizi''.,Guvizi'' in Bacau cred ca mai sunt;el ,NU)om vedea.Daca nu si nu ,cu glorie vom consuma produse ,,traditionale''.B.R. sa fie ,si tihna.
    Da' ,nu cred ca vremile-s cu noi...
    Fumatul dauneaza grav...
    De baut ,platesc eu(pentru inceput)!

    RăspundețiȘtergere
  44. Justitie...Aaaa ,da ,da ,era ceva cu niste magistrati...Da inainte sa-i rada ,,seful statului'' ,in februari/martie 2011...

    RăspundețiȘtergere
  45. CAMERA DEPUTAŢILOR
    L E G E
    privind sistemul unitar de pensii publice
    Camera Deputaţilor adoptă prezentul proiect de lege.
    CAPITOLUL I
    Dispoziţii generale
    b) case de pensii sectoriale – casele de pensii care funcþioneazã în subordinea Ministerului Apãrãrii Naþionale, Ministerului Administraþiei ºi Internelor ºi Serviciului Român de Informaþii, cu respectarea legislaþiei în vigoare privind protecþia informaþiilor clasificate în instituþiile din sistemul naþional de apãrare naþionalã, ordine publicã ºi siguranþã naþionalã;

    ????????????????????????

    RăspundețiȘtergere
  46. E CEVA AICI... Da-s mort de obosit.Sariti si lamuriti !
    http://www.plano10.com/2010/12/legea-privind-sistemul-unitar-de-pensii.html

    RăspundețiȘtergere
  47. Legea privind sistemul unitar de pensii publice, dixit:
    Art.6. - (1) În sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:

    I. a) persoanele care desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă, inclusiv soldaţii şi gradaţii voluntari;

    b) funcţionarii publici;

    c) cadrele militare în activitate, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale.

    Art.201. - La data intrării în vigoare a prezentei legi se abrogă:

    a) Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 140 din 1 aprilie 2000, cu modificările şi completările ulterioare;

    b) Legea nr.164/2001 privind pensiile militare de stat, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 748 din 14 octombrie 2002, cu modificările şi completările ulterioare;

    t) prevederile cu referire la pensii din art.11, 21, 24, 85, 103 din Legea nr.80/1995 privind Statulul cadrelor militare publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 155 din 20 iulie 1995, cu modificările şi completările ulterioare;

    RăspundețiȘtergere
  48. Traian Băsescu vorbește:
    Gata? Sîntem numai între noi? între noi bărbații? Domnilor generali, ofițeri, subofițeri, angajați civili ai Statului Major General vreau să vă spun doar două cuvinte, nu va dura mai mult de un minut.
    ...............
    Și mai este un lucru care mărturisc că ma deranjează: dezbaterile pe tema pensiilor militare. Sînt opinii diferite, unii spun că sînt militari în rezervă care pierd la pensie. Militari nu fac parte dintr-un sistem privilegiat de pensii, este un sistem de pensii militare, deci n-au de ce să se considere în zona privilegiaților. Ca atare, vă asigur că dacă acestă lege (va ajunge) într-o forma care pune sub semnul întrebări menținerea pensiilor ofițerilor în rezervă o voi trimite înapoi la Parlament pentru a fi discutată și pusă în regulă. Nu exclud posibilitatea să cer revenirea la un sistem de pensii militare așa cum sînt aproape în toate statele NATO. Deci în ceea ce privește sistemul de pensionare lucrurile încă sînt departe; e mai mult dezbatere decît realitate. (…) Pensiile militare nu pot fi afectate.
    17 Noi 2009
    http://catavencu.ro/basescu-a-atacat-electoral-armata-audio-video-21178
    Pentru conformitate, Admin

    RăspundețiȘtergere
  49. Plano10
    Vad ca nu ne intelegem . Pe mine nu ma intereseaza ce se va intampla "cand " se va judeca procesul pe fond, oricum va fi tarziu si inutil, pentru ca :
    1. va castiga Guvernul in " finala " pentru ca asa e in tenis . Daca ai alta parere , inseamna ca nu traiesti in tara lui Basescu si te felici pentru alegere.
    2. Pana la "Finala " mie mi se recalculeaza pensia , iar celor care au decizie in instanta , nu . 1-0 pentru ei .Felicitari !
    3. As fi preferat ca pana la finala , sa fac parte dintre cei cu decizie in instanta , cum sunt cei 635 +7+ANCMRR.

    Trebuie sa va decideti de care parte sunteti . Cum vedeti problema ANCMRR, pentru ca pe de o parte spuneti ca e in aceeasi situatie cu SCMD , pe de alta parte , admiteti ca are decizie judecatoreasca , ca i se aplica hotararea de la Cluj ceea ce o introduce in categoria celor carora doamna LUPU-conform propriilor declaratii, nu le va recalcula pensia . Deci, SCMD NU ESTE IN ACEEASI OALA CU ANCMRR.

    Mai pe romaneste , SCMD A FACUT GRESEALA SECOLULUI CAND SI-A RETRAS ACTIUNEA. De ce nu va spuneti punctul de vedere aici ? Nu va lasa parintii ? Preferati sa ma invinuiti pe mine ca as fi portocaliu, numai si numai pentru ca nu impartasesc punctul de vedere al CD decat sa recunoasteti evidenta. Nu voi face aceeasi greseala ca su dumneavoastra prin a intreba de partea cui sunteti . NU MA INTERESEAZA. PUTETI FI DE PARTEA CUI VRETI, ATATA TIMP CAT SUNTETI OBIECTIV. SE PARE INSA CA DATI SEMNE DE OBOSEALA PRIN ACEASTA INCERCARE DE A EVITA RASPUNSUL LA INTREBAREA PE CARE AM PUS-O VIZAVI DE ACEASTA GRESEALA A SCMD. Prin prisma acestei politici, va puteti inscrie linistit in CD, este loc si chiar au nevoie de oameni care sa stie sa evite o intrebare incomoda si sa invinuiasca si sa insinueze pentru a evita un raspuns . Va doresc succes.
    Daca ati fi citit comentariile mele si punctele mele de vedere si pozitiile mele in diverse materiale , NICI NU V-ATI MAI FI INTREBAT DACA IMI PLAC CUMVA PORTOCALELE . Inutil sa va recomand sa cititi ceva din ceea ce am spus . Reaua vointa e evidenta prin intrebarea pe care ati pus-o vizavi de partea pe care as merge.
    Va doresc spor in activitate. Si daca aplicati pentru SCMD CD , e suficient sa scrieti ca l-ati contrat pe Neacsu si eventual pe Burcu si aveti intrarea acceptata . Iar daca mai si aveti un blog unde sa-i contracarati, garantez ca veti fi admis direct vicepresedinte. Bafta.

    RăspundețiȘtergere
  50. S-A DAT CU PRAF DE LINISTE PE JOS SI NU MAI CIRCULA NIMENI, SA NU ALUNECE

    RăspundețiȘtergere
  51. Oricât l-aş detesta pe Traian Băsescu, nu pot să nu am un dram de admiraţie pentru capacitatea de a cădea în picioare în orice situaţie, de a manipula oamenii şi de a concepe scenarii pentru care ar fi invidioşi toţi marii regizori ai Hollywood-ului.
    Chiar mă întrebam ce va face în ianuarie când câteva zeci de mii de pensionari militari vor protesta pentru înjumătăţirea pensiilor cu posibilitatea de a se ralia acestora şi militarii activi scăpaţi din dârlogii amiralului Marin şi ţinând seama că e greu să-l scoată ţap ispăşitor pe Gabriel Oprea, de al cărui partid mai are încă nevoie pentru al menţine pe Boc dălcăuş la pluta României.
    Orice scânteie poate declanşa un incendiu care să prefacă în scrum guvernul actual, inclusiv preşedinţia. Mă gândeam că pentru a nu se ajunge la aşa ceva şi pentru a albi un pic „color isabelle”, de pe izmenele generalul Oprea, va accepta să amâne câteva luni aplicarea L.119 până când M.Ap.N va reuşi să rezolve anomaliile din adeveninţele de venit.
    Dar marele cârmaci a scos, mai ceva ca Houdini, un iepure mare, gras, kaki şi plin de stele, din jobenul prezidenţial. Doi generali, şi aproape un pluton de ofiţeri superiori , mânjiţi de euroi mai ceva ca nişte bebeluşi ce mănâncă colţunaşi cu afine. Şi gata activii sunt cu musca pe căciulă, nu mai mişcă unul în front vre-o jumătate de an. Oprea, cu onoarea şifonată, se va face preş la poarta Cotroceniului, căci altfel pierde ministerul şi UNPR-ul, căruia nu i-ar pica bine o opoziţie până la alegerile din 2012 cu un aşa fondator.
    Rămân pensionarii militari prinşi între jandarmi şi poliţişti( ce nu şi-au revenit încă după schimbarea lui Blaga, Fatuloiu, Tobă şi se simt cu musca pe Şoric) şi huiduielile românului de rând.
    Ar mai rămâne doar justiţia să ne facă dreptate, dar deja primul călăreţ al ţării îi strînge frâul, i-a înfipt pintenii în coaste şi îi cravaşează crupa.
    Şi uite aşa constat că şeful ANCMRR ştia el ce ştia cînd ne-a urat -„Fie ea Bunul Dumnezeu să ne ocrotească cu graţia-i divină şi în Noul An!”

    RăspundețiȘtergere
  52. Poate asa o fi fost pana acum Karandeniz (problema cazutului in picioare/4 labe a betivului national) si de aceea poate ar merita sa-ncercam sa-i tragem lui si celor de culoarea rahatelului un shoot in c...r. Mai discutam cu cineva dintre ai nostri sambata trecuta...Oare nu s-or gasi dintre noi cativa care sa propuna intrunirea CNR in regim de urgenta, sau ca alternative constituirea altui sindicat sau asociatii ?
    Sincer m-am cam saturat sa ascult pe posturile TV toate ineptiile lui D&P! Oamenii astia nu-si dau seama ca iesitul pe sticla in acest moment (aproape de fiecare data nepregatiti si cu reactii emotionale fara valoare)ne produce mai mult rau contrastand cu situatia celorlalte categorii de pensionari civili? Bravo lor, celor de la Cluj si celor de la SRI! Au tacut si au facut! Noua, cei din CD nu ne-au prezentat decat lectii de istorie nationala "live", amenintari si declaratii pompoase de genul Operatiunea X, Operatiunea Y sa.

    RăspundețiȘtergere
  53. Re: [roarmy230] SPARGEREA MONOPOLULUI PARTIDELOR POLITICE
    Friday, December 17, 2010 10:34 AM
    From: "Fam M"
    To: roarmy230@yahoogroups.com

    SINGURA CALE SA SPARGEM MONOPOLUL PARTIDELOR POLITICE

    ESTE UNIFICAREA TUTUROR ASOCIATIILOR DE PENSIONARI DN ROMANIA SI
    FORMAREA UNUI PARTID CARE SA NE REPREZINTE INTERESELE. SUNTEM
    CATEGORIA SOCIALA, PUTERNIC LOVITA DE CATRE TOATE PARTIDELE , JUMULITA SI UMILITA. TREBUIE SA NE VINA MINTEA LA CAP. LA URMATOA - RELE ALEGERI PUTEM SA AVEM REPREZENTANTI SI SA DEVENIM O FORTA DE CARE SA TINA SEAMA POLITICIENII ACTUALI.
    NU GLUMESC SUNTEM MILIOANE DE PENSIONARI IN ROMANIA SI NE-AM VANDUT VOTURILE LA TOATE ALEGERILE.
    NU SUNTEM PROSTII LOR ,AVEM O OCAZIE UNICA SA FACEM CEEA CE NICIO TARA DIN LUME NU A FACUT.
    SUNTEM ROMANI SI TREBUIE SA GANDIM PENTRU ROMANIA.
    SA DAM O SANSA ROMANIEI .
    ______________________
    Hopaaaaa .......
    Iata o PROPUNERE interesanta, viabila!
    Sa speram ca ACUM, va fi privita altfel decat ....
    acum cateva luni ... in urma!

    Da-i Doamne, romanului mintea de pe urma!
    Adica ... mintea lui Stan Patitu.

    RăspundețiȘtergere
  54. [roarmy230] CARE ESTE ADEVARUL ?
    Friday, December 17, 2010 2:13 PM
    From: "Aurelian Oltenceanu"
    To: "RO ARMY"

    Din cite cunosc, ieri 16.12.2010 a fost incheiata verificarea modului in care au fost cheltuiti pina acum banii Sindicatului. Este timpul sa aflam ADEVARUL. Tot mai multe zvonuri spun ca ar fi vorba de sume uriase cheltuite de unii din membrii de frunte ai Sindicatului pe protocoale si alte investitii personale.
    Noi membrii de sindicat asteptam ca acesti bani sa fie investiti in actiuni in instanta pentru a recupera ce se mai poate din nenorocirile produse de L 329 si L 119. Asteptam plini de nerabdare un raspuns transant din partea comisiei care a verificat situatia financiara a SCMD.
    DOMNILOR CARE ESTE ADEVARUL???
    _________________
    Incet, incet .... se desteapta si cei de pe roarmy230!
    Propaganda desantata si imbatatul cu apa rece, nimicuri,
    nu mai tine! Se vede clar ca si acolo, sunt si oameni de buna credinta! Oameni preocupati sincer, de problemele lor, nu de bunastarea liderilor SCMD! Incet, incet .... acest Blog si Arhiva lui (postari+comentarii), vor DOVEDI ca au fost singurele LOCURI unde s-a spus si cerut consecvent ADEVARUL! Chiar daca ... iata, de cateva zile .... adevarul DOARE, al dracului de tare!

    RăspundețiȘtergere
  55. “E ziuă şi ce întuneric...
    Mai spune s-aducă şi lampa -
    Te uită, zăpada-i cât gardul,
    Şi-a prins promoroacă şi clampa.”
    O linişte nefirească s-a aşternut pe acest blog. Mă uit la contor şi văd că vizitatori sunt, poate mai mulţi ca de obicei dat fiind că e frig afară. De ce nu spune nimeni nimic? Au îngheţat oare şi sudălmile ?
    PS a îngheţat şi internetul, de pe la orele dimineţii mă chinui să daug un comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  56. Modelul cel mai clar şi elocvent al limbajului de lemn îl găsim în comunicatul de ieri, postat astăzi, al Birou Permanent Central al ANCMRR în urma şedinţei lunare din 14.12.2010.

    “In ziua de 14.12.2010 a avut loc la „Complexul Militar Haiducului” şedinţa lunară deschisă a Biroului Permanent Central al ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” care s-a desfăşurat în două părţi, astfel :
    a) In prima parte au participat membrii B.P.C. şi preşedinţii Filialelor din Bucureşti şi Ilfov, iar la ordinea de zi s-au dezbătut probleme privind modul de indeplinire a:
    - Planului cu principalele obiective si activităţi în anul 2010;
    - Planului pentru anul 2010 privind relaţiile internaţionale ale ANCMRR;
    - Strategiei ANCMRR , a obiectivelor şi sarcinilor ce urmează a fi concretizate in Planul cu principalele activităţi pe anul 2011;
    - Planului de activitate al „Comisiei de Analiză a Respectării Prevederilor Statutului” pe anul 2010;
    - Planului de activitate al „Comisiei de Cenzori” pe anul 2010.
    Tot odată, s-a discutat si aprobat ,, Proiectul de venituri si cheltuieli ale ANCMRR ,,Alexandru Ioan Cuza,,.
    b) În partea a doua a şedinţei au fost invitaţi să participe:
    - Preşedintele A.N.V.R. ;
    - Preşedinţii Asociaţiilor afiliate A.N.C.M.R.R. ,,Alexandru Ioan Cuza” : A.C.M.C.F., A.C.M.D.R., A.M.F.O.R., A.C.Ch.M.R.R.
    - Preşedinţii Asociaţiilor care au protocoale de colaborare cu A.N.C.M.R.R. ,,Alexandru Ioan Cuza” ; A.D.M.R.R., Asociaţia Cultul Eroilor, Liga Navală Română.
    - Preşedinţii asociaţiilor similare ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” din Sistemul Naţional de Apărare Ordine Publică şi siguranţă natională: A.N.C.M.R.R./M.A.I, A.C.M.R.R./D.G.I.P.I. M.A.I., A.C.M.R.R./S.R.I., A.C.M.R.R./S.I.E., .C.M.R.R./S.P.P., A.C.M.R.R./S.T.S.
    De asemenea, am avut invitaţi, cu aprobarea ministrului Apărării Naţionale, pe D-na.gl.bg.dr. Maria LUPU, şeful Direcţiei Financiar-Contabile a M.Ap.N si Dl.col. Mitică TOLOLOI, comandantul Centrului Militar Zonal Bucuresti.
    Cei doi invitaţi au răspuns la intrebările participanţilor şi au făcut precizări privind recalcularea pensiilor militare. La nivelul M.Ap.N. s-au luat măsuri excepţionale pentru ca procesul de obţinere a adeverinţelor de venit de către pensionarii militari să fie simplificat, astfel ca oamenii să nu fie purtaţi pe drumuri. In acest sens, ministrul Apărării Naţionale a elaborat, la iniţiativa sa, Ordinul Nr.M.101, care stabileşte responsabilităţi clare pentru structurile din M.Ap.N. cu atribuţii in procesul de recalculare a pensiilor militare.
    De asemenea, şeful Direcţiei Financiar-Contabile a M.Ap.N., gl.bg.dr. Maria LUPU a reiterat faptul că pensionarii militari care au o carieră militară completă şi care au primit o pensie de pâna la 3000 de lei, să nu fie îngrijoraţi că prin recalculare le vor scădea pensiile.
    Referitor la unele sentinţe prin care s-a pronunţat suspendarea aplicării H.G.Nr.735/2010 , M.Ap.N a primit de la Guvernul României un punct de vedere prin care se arată că, suspendarea operează doar pentru reclamanţii din proces, iar hotărârea judecătorească nu poate produce efecte decât după ce aceasta ar rămâne definitivă şi irevocabilă.
    Recomandăm să se citească cele arătate de şeful Direcţiei Financiar-Contabile a M.Ap.N., gl.bg.dr. Maria LUPU în articolul din pag.3 a „Observatorului Militar” Nr.50 (15-20 decembrie 2010).
    SECRETAR GENERAL Gl.Bg.(r) Radu-Şerban DAN “

    RăspundețiȘtergere
  57. Domnul BURCU in contradictoriu cu SCMD-CD
    http://groups.yahoo.com/group/roarmy230/message/5233

    Buna ziua,
    Stiu ca nu e momentul pt asemenea dezbateri, dar, cu scuzele de rigoare, va supun atentiei articolul postat de domnul BURCU VASILE pe site-ul SCMD Filiala Mehedinti sambata 4 septembrie 2010, prin intermediul caruia isi prezinta un punct de vedere personal si prin care sfatuieste militarii in rezerva si in retragere sa semneze CEREREA DE RECALCULARE a pensiilor militare conform ordinului M101/2010 - precizand, intr-un comentariu, ca va semna si dumnealui cererea de recalculare:

    http://scmdfiliala1mehedinti.blogspot.com/2010/09/pensionarilor-fosti-militari-le.html

    In lipsa unui punct de vedere oficial al Filialei, se poate afirma doar ca si tacerea este un raspuns!

    domnul Burcu vede doar doua solutii:
    - semnarea cererii - ca asa este legal - sustine autorul articolului
    - solutia domnului colonel Ionel M. care solicita CMJ veniturile obtinute, dar nu va semna si nici nu va depune cererea prevazuta in M101

    si, omite, intentionat sau nu solutia propusa de SCMD: NU TREBUIE SA DAM CURS SEMNARII SI DEPUNERII FORMULARELOR PRIN CARE SA SOLICITAM RECALCULAREA PENSIILOR

    Potrivit comentariilor publicate mai sunt si alte solutii.

    Parerea mea este ca, involuntar, domnul Burcu a lansat o dezbatere asupra unui subiect si a solutiilor posibile pe care putini dintre noi il cunosc.

    cu stima,
    mihai
    ________________
    In general, iata acest exemplu concret,luat din arhiva grupului de discutii roarmy230, unde era infierat cu manie proletara de unii dintre colegi, sustinuti de CD al SCMD, desi: BURCU a avut dreptate!
    Motiv suficient ca AZI, multi, destul de multi, sa fie ... suparati!
    Alaturi de el, am fost si noi, cei care comentam de regula!
    Anonimi, sau mai putin anonimi!
    Oricum, sportiv ar fi ... sa nu faca pe suparatii!
    Dar asta ar insemna caracter, educatie, principii!
    Iar de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!

    RăspundețiȘtergere
  58. Spune tu ELENA, de nu-i asa !?!
    Sa spuna CD al SCMD, care da COMUNICATE hotarate,
    inclusiv de punere a noastra la zidul infamiei!

    RăspundețiȘtergere
  59. Uauuuuuuuuuu.......
    Lumeeeee, lume, lume!
    A disparut de pe blogu'lu'peste,
    Catalin copil de casa:
    "Situatia financiara a SCMD la data de 30.11.2010"!!!!
    Mai sa fie... Ce sa fie ??? Ce sa fie ???

    RăspundețiȘtergere
  60. Vremea a ţinut protestatarii militari în case.
    Chiar dacă, potrivit preşedintelui Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) – Filiala 1 Constanţa Remus Macovei, vineri, 17 decembrie, aproximativ 500 de persoane urmau să ia cu „asalt“ Prefectura, doar vreo 20 au ajuns pe platoul din faţa instituţiei. Liderul lor, Remus Macovei, a fost primit de subprefectul Aidun Curt-Mola, căruia i-a expus situaţia cadrelor militare pensionate şi i-a înmânat un memoriu. Startul acţiunilor de protest a fost făcut cu stângul, dar asta nu înseamnă că cei afectaţi de Legea pensionării vor renunţa. „Vom continua acţiuni de acest gen şi, dacă situaţia nu se va reglementa, vor urma din ianuarie 2011 zeci de procese pe care le vom intenta premierului, ministrului Apărării, şefilor de la SRI şi altora. Dacă nu ni se va face dreptate, vom apela la foruri internaţionale“, a afirmat preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate – Filiala 1 Constanţa Remus Macovei.
    Mihaela Ciorbaru
    http://www.jurnaldeconstantaonline.ro/2010/12/17/vremea-a-tinut-protestatarii-militari-in-case/

    RăspundețiȘtergere
  61. Fw: Re: [roarmy230] CARE ESTE ADEVARUL ?
    Friday, December 17, 2010 6:37 PM
    From: "Manea Gabriel"
    To: roarmy230@yahoogroups.com
    Impartasesc unele opinii exprimate pe aceasta cale de catre tine si astept sa aud probe in sprijinul celor afirmate, pe care cu totii suntem datori sa le cunoastem,iar cei vinovati care au comis fapte reprobabile cu statutul si demnitatea lor sa suporte consecintele.Dar cred ca trebuie sa avem rabdare sa treaca luna ianuarie,luna care este O MARE CUMPANA prin ce urmeaza sa se intample pentru noi toti atat ca unitate de gandire si actiune la care trebuie sa fim alaturi de CD al SCMD, cat si individual prin ce vom avea fiecare de intreprins!.Pana atunci asa cumai spus DOAMNE AJUTA!

    --- On Fri, 12/17/10, Contele Dracula wrote:

    From: Contele Dracula
    Subject: Re: [roarmy230] CARE ESTE ADEVARUL ?
    To: roarmy230@yahoogroups.com
    Date: Friday, December 17, 2010, 11:15 AM

    Cu tot respectul, nu este nimic denigrator si nimeni nu intentioneaza asta. Eu imi fac datoria sa spun lucrurilor pe nume asa cum rezulta din documentele pe care le-am vazut si pe care sper ca toata lumea sa le vada. Inca am tacut, n-am spus totul si n-am dat in vileag toate magariile facute de unii in care pana mai ieri credeam orbeste, tocmai in ideea de a pastra unitatea noastra. Tu speri ca, comisia numita pt bla bla bla va indrazni sa spuna ce au constatat? Te inseli, camarade... acum, in numele acelei unitati de care vorbesti se va incerca, fara doar si poate, sa se ascunda magarii pe care unii le-au vazut. In fine, Dumnezeu sa ne ajute!
    ____________
    NO COMMENT!

    RăspundețiȘtergere
  62. Comparati situatia financiara inregistrata la data de 31.10.2010 si situatia financiara inregistra la data de 30.11.2010, si veti observa ca daca se adauga la balanta ,,avansuri materiale la filiale justificate" (de fapt apare numai la situatia din octombrie, dar nu este luat in calcul la valoarea indicatorilor de plati) nu mai da totalul valorii incasarilor cotizatii pentru perioada 01.10.2009-31.10.2010 si nici la perioada 01.10.2010-30.11.2010.
    Valoarea avansurilor materiale la filiale justificate este de 110009,07 lei( octombrie 105077,34 lei +4931,73 lei).

    RăspundețiȘtergere
  63. Ce sa comparam?????
    Astia au sters ... si putinele date pe care le postasera!!!
    Asta inseamna ceva??? Eu cred ca DA!!! Voi???? Tu????
    Oricum..... pe cei din CD al SCMD.... nu-i intereseaza ce credem, spunem noi! Ei au doar .... parerea lor, si atat! Aia conteaza!

    RăspundețiȘtergere
  64. Domnilor am fost si suntem cum spune Neacsu pe blogul lui, niste botanisti. Iar Hotararea de la Cluj, se aplica numai petentilor, cum spune lupoaica din pacate . Ne convine sau nu, asta e aedevarul si a-l nega sau a spune adevarul nu inseamna ca lovim in " unitatea de nezdruncinat" a SCMD. Sa ne lase Dogaru si Pricina cu sloganele lor staliniste si sa spuna adevarul si in ceea ce priveste procesele si situatia dezastruoasa in care suntem si situatia financiara . Nu stiu unde am citit la cineva ca SCMD este in faliment financiar si jurudic, are dreptate. POATE DIN CAUZA ASTA CERE ACUMA DOGARU 10000 DE JURISTI PE LANGA EL, SA AIBE PE CINE SA DEA VINA , CA DACA O ALUNGA SI PE ELENA , SE FACE DE KKT.Acuma e la fel de adevarat ca de fala nu a fost niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  65. Ce sa insemne ? Ca suntem fraieri. Ne tot certam pe aici iar ei vand gogosi. Ca suntem cei mai tari, ca le e frica de noi, ca se aplica decizia de la Cluj erga omnes , ba ca avem cei mai buni avocati, ba ca e o miscare concertata de slabire a increderii in sindicat, ba ca fortle oculte urmaresc destabilizarea. ABURELI. "Fortele oculte " ne aburesc . Cum zicea si neacsu pe blog, suntem botanisti, punem botul la orice abureala ca fraierii .
    Cititorul

    RăspundețiȘtergere
  66. vineri, 17 decembrie 2010.
    Intalnire a juristilor SCMD.
    In seara zilei de 17.12.2010, la sediul central al SCMD a avut loc intalnirea juristilor SCMD din Bucuresti.
    Cu aceasta ocazie s-a constituit nucleul Departamentului juridic al SCMD, sub coordonarea domnului Gl. Lt (r) Pavel Abraham, s-a stabilit juristul de permanenta la sediul central, in persoana dl. Col (r) Pielmus Emilian si s-a decis convocarea pentru data de marti, 21.12.2010, 17.00, a avocatilor SCMD pentru stabilirea obiectivelor, etapelor si mijloacelor de actiune juridica in luna ianuarie 2011.
    Solicitam tuturor membrilor din filialele SCMD, avocati si alti specialisti in justitie, sa transmita pana la data sedintei propuneri privind viitoarele actiuni in justitie, coordonate de SCMD.
    Publicat de Sindicatul Militarilor
    http://paginajuridicascmd.blogspot.com/2010/12/intalnire-juristilor-scmd.html
    - Multe succesuri!
    - O alegere ... perfecta!
    - Un alt specialist, de mare clasa, ... in tocatul banilor!

    RăspundețiȘtergere
  67. Pavel Abraham, sfetnicul interlopului Fane Căpăţână!
    Fost şef al Agenţiei Naţionale Antidrog, generalul locotenent (r) Pavel Abraham a fost cercetat pentru complicitate la dare de mită, în dosarul interlopului Fane Căpăţână.(...)
    Pavel Abraham a fost informat de procurori, în urmă cu două luni, că a avut telefonul interceptat timp de 30 de zile. El a explicat anchetatorilor că a fost contactat de Fane Căpăţână, care i-a povestit că este implicat într-o cauză penală la Poliţia Ilfov şi i-a cerut să verifice dacă este adevărat.

    Contactat telefonic de reporterii „Adevărul", Pavel Abraham a susţinut că nu ştie că a fost cercetat de procurori, subliniind doar că a dat o declaraţie de martor (...)
    Miercuri 9 dec 2009
    http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Pavel_Abraham-sfetnicul_interlopului_Fane_Capatana_0_167983674.html
    _______________
    Traim in Romania ... !
    Generalul Antidrog, a primit ... NUP!
    (NUP = neînceperea urmăririi penale)

    Ar mai fi si alte-multe, dar cu ce rost ...
    Oricum, nu conteaza! Banii, ochiul dracului!

    RăspundețiȘtergere
  68. adverințelor de venit de către pensionari să fie simplificat. Ministrul apărării naționale a aprobat Ordinul nr. M.101, prin care se stabilesc responsabilități clare structurilor din MApN cu atribuții în procesul de recalculare a pensiilor militare. Legea nr. 119/2010 nu prevedea atribuţii în sarcina instituţiei militare pentru obţinerea datelor, efortul revenind pensionarilor militari. Aceştia ar fi trebuit să se deplaseze la fiecare din unităţile în care au lucrat de-a lungul carierei militare, pentru a solicita adeverinţe de venit. Ordinul ministrului apărării naționale vine în sprijinul pensionarilor, simplificând la maxim acest proces, astfel încât ei să nu mai fie purtați pe drumuri. Întreaga activitate se desfăşoară prin centrele militare zonale, judeţene şi de sector. Până la această dată, peste 70 la sută din pensionarii militari aflaţi în plată au completat formularele pentru obţinerea adeverinţelor de venit, necesare recalculării pensiilor, numărul acestora fiind în creştere în ultima perioadă. Circa 20.000 de adeverinţe au sosit deja la Direcţia Financiar-Contabilă pentru recalculare şi emiterea deciziilor. Pensionarii militari au înţeles că recalcularea pensiilor este în favoarea lor, aşa se explică şi numărul foarte mare de pensionari care se prezintă la centrele militare, la unele dintre acestea creându-se în ultima lună o oarecare aglomeraţie. Subliniem că pensionarilor cu o carieră militară completă, care au primit o pensie de până la 3.000 lei, nu le vor scădea pensiile prin recalculare. Aşa cum ministrul apărării naţionale a arătat, în repetate rânduri, unele dintre aceste pensii chiar vor înregistra creşteri. Această afirmaţie se bazează pe calcule făcute pe cifre reale, pe adeverinţe de venit obţinute pentru situaţii concrete. Simulările realizate de Casa de pensii, la începutul anului, arătau că pensiile militare ar fi scăzut între 19 şi 69 la sută, fapt subliniat şi de ministrul apărării naţionale în intervenţiile sale pe acest subiect din Parlament. Pentru a nu se ajunge la o astfel de situaţie, care făcea ca toate pensiile militare să scadă, ministrul a luat decizia creării unor grupuri de lucru formate din specialişti în finanţe din instituţiile din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, pentru regândirea şi corectarea modului de calcul şi lărgirea bazei salariale care intră sub incidenţa recalculării pensiilor. La aceste grupuri de lucru au participat şi reprezentanţi ai asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi în retragere care reprezintă interesele pensionarilor militari. Rezultatele acestui proces de analiză au fost luate în considerare la fundamentarea H.G. nr. 735/ 2010 şi a Ordinului nr. M.101, astfel încât pensionarilor cu o carieră militară completă, care au primit o pensie de până la 3.000 lei, să nu le scadă pensiile prin recalculare. Aşa cum prevede Legea nr. 119/2010, adeverinţele de venit din care lipsesc date vor fi completate provizoriu cu salariul mediu brut pe economie, urmând ca, pe măsura identificării documentelor doveditoare, să se completeze şi aceste date, în regim de urgenţă, de către centrele militare, iar pensionarii militari vor primi drepturile cuvenite, retroactiv, imediat ce sunt procesate noile date. La fel stau lucrurile şi pentru cei care s-au prezentat la centrele militare mai târziu, iar timpul rămas la dispoziţie pentru procesarea datelor este foarte scurt. Şi pentru ei, calculul se va face pornind de la salariul mediu brut pe economie, urmând ca, pe măsura procesării datelor, şi aceştia să primească retroactiv drepturile cuvenite.

    RăspundețiȘtergere
  69. Domnul Dogaru nu inceteaza sa ne uimeasca . O sa spuna ca domnul Abraham a fost ales in mod democratic deci , nu are nici o vina . Asa cum si domnul Basescu a spus ca suntem in democratie si nu se poate amesteca in numararea voturilor di camera deputatilor. Doamne, presedintii astia chiar ne cred prosti. Si oate chiar suntem de vreme ce acceptam orice fara sa miscam un deget.

    Bine bine , as zice eu, "dar din toata carnea porcului noi ne alegem cumai cu unghiile de la copite " ? Cam asa spune o vorba pe la noi e la tara vizavi de rudele " sarace" invitate la pomana orcului. Di toata multimea de avocati, noi am pus in frunte unul asupra caruia planeaza suspiciuni si semne de intrebare. Nu puteam gasi unul care sa nu fie dalmatian si despre care sa nu ne intrebe nimeni nimic ? Sa ineleg ca toti avocatii militari sau civili au astfel de situatii si domnul Abrahanm a fost cel mai curat ?
    Daca ar fi fost un avocat de renume mondial , as fi inteles "da domnule sunt suspiciuni, dar nedovedite DAR ESTE CEL MAITARE DIN PARCARE !" Dar nu am vazut in resa nici un roces de enume castigat de domnul Abraham. Si atunci, ce acem ? Dam singuri presei si dusmanilor cazia sa ne intrebe de sanatate? Asa intelege departamentul media sa lupte imagologic ?
    Aceasta informatie ,ma face sa nteleg in sfarsit de ce spunea dom,nul Dogaru ca are o lista cu niste nume de membri de sindicat pe care o tine secreta. Probabil ca domnul ABRAHAM, ERA PE ACEA LISTA CARE ERA SECRETA , DAR DIN CU TOTUL ALTE MOTIVE . IMAGOLOGICE !

    RăspundețiȘtergere
  70. Pavel Abraham s-a îmbogăţit după ce a părăsit Agenţia Antidrog, potrivit declaraţiei de avere.
    Pavel Abraham, actual candidat la alegerile europene, şi-a trecut în declaraţia de avere proprietăţi şi economii care nu apar în declaraţia anterioară, când a părăsit funcţia de şef al Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), între acestea numărându-se un apartament, o cabană şi teren la munte.(...)

    Pe lângă acestea, în cele două declaraţii de avere mai figurează un apartament în sectorul 4 din Bucureşti, de 109 metri pătraţi, şi o casă de locuit în Dobroieşti (Ilfov), de 210 metri pătraţi.

    În ceea ce priveşte conturile bancare, acestea nu s-au diminuat, ci din contră. Dacă în luna noiembrie, Abraham preciza că are în conturi, la BCR şi BancPost, 150.000 de lei, dar şi la Fondul de Investiţii Aviva o sumă de 50.000 de lei, în declaraţia de avere pentru europarlamentare, acesta menţionează conturi de 850.000 de lei, dar şi suma de la fondul de investiţii Aviva.
    Actualizat Joi, 30 Aprilie 2009
    http://www.realitatea.net/pavel-abraham-s-a-imbogatit-dupa-ce-a-parasit-agentia-antidrog--potrivit-declaratiei-de-avere_507341.html
    __________________
    Este CLAR, ca lumina zilei!
    Cine se aseamana, se aduna!
    Ne procopsim cu generali compromisi, vai mama lor!
    De re-vazut si CV-ul Vicepresedinte scmd: Gl. Bg. (r) Balan Iosif!

    RăspundețiȘtergere
  71. Rectificare:
    Nu vai mama lor de generali!
    Dimpotriva: mamele lor sunt fericite! Au copii... descurcareti!
    Niste Hopa Mitici, care mereu cad ... tot in picioare!
    Iar intamplator, sunt si PUTREZI de bogati!
    Vai mama noastra, DA! Asta este!
    Vai mama noastra, de fraieri la pachet!

    RăspundețiȘtergere
  72. Avocatura - solutie de rezerva pe timp de criza.
    O pleiada de viitori avocati.

    Nume sonore ale unor persoane care au detinut sau detin functii in sistemul public se afla pe lista de cereri pentru primirea in avocatura cu scutire de examen. Fostul secretar de stat in MAI si fost candidat la europarlamentare, generalul Pavel Abraham, fostul procuror general al Romaniei, actualmente adjunct al sefului Directiei de Informatii a Armatei, generalul Ilie Botos, secretarul de stat in Ministerul Justitiei, procurorul DIICOT Alina Bica, fostul adjunct al sefului SIE, generalul Dumitru Ciobanu, in prezent om de afaceri, fostul prefect si subprefect al Capitalei, Mioara Manatale, acum inspector guvernamental, senatorul PSD Titus Corlatean, fostul procuror DIICOT din dosarul Camatarilor, Marian Santion, fostul adjunct al sefului DGIPI, generalul Valeriu Dinca sau fostul adjunct al sefului IGP, generalul Iancu Stefan, fostul sef al Administratiei Penitenciarelor, Emilian Stanisor, precum si multi alti judecatori, procurori sau ofiteri ai MAI urmeaza a fi acceptati de Baroul Bucuresti.
    http://htdig.informatia.ro/puterea/afisez.php?sid=2150&date=2010-08-02&afisez=local
    Pun punct, acestei documentari ad hoc ("For this"... PA)!
    Internetul va ajuta sa aflati mai multe!
    SCMD, s-a procopsit cu un AVOCAT de mare forta!
    Si SEF, al celorlati, pe deasupra!
    Deşteaptă-te, române!

    RăspundețiȘtergere
  73. Jale ce-i aici.
    Se apropie.
    Se apropie.
    Se apropie ! Se apropie mareaaaa recalculareeeeeeee !
    Unora li se va mari ,unii o vor avea la fel ,iar doi-tre vor suferi mici pierderi .Vorbesc de recalcularea aleia...ce ne vor mai da ...astia.Pina la anuntarea rezultatelor exceptionale obtinute in lupta cu ,,pungasii nesimtiti'' intariti-va ...organismul, nu cedati nervos si nu faceti excese alimentare ,sexuale ,fizice sau cerebrale !
    Nu luati bilete la 10 din 70 !Daca nimeriti unul cistigator ,familia va regreta...

    RăspundețiȘtergere
  74. Mai ales nu faceti excese ..sexuale!!! Sa uram tuturor cotizantilor benevoli,sanatate si cotizatii cat mai nulte pe anul ce vine ca ati vazut s-a marit Famiglia si e nevoie de-un mizilic si-o icra neagra-Vulpita

    RăspundețiȘtergere
  75. 2. mos teaca a scris:
    18 Decembrie 2010 la 2:20 pm

    TOTUL E CLAR
    Vorbesc din surse oficiale.ieri am fost sa ridic adeverinta,majoritatea stiti procedura,intimplator in acelasi moment cu grupul nostru a venit sa ridice adeverinta in mod personal si un general extrem de cunoscut si simpatizat de noi,cu functie suprema la un moment dat in armata.nu dau numele dein respect pentru domnia sa dearece la un moment dat a intervenit la tv sa demonstreze ca nu au dreptate guvernantii in legatura cu pensiile militare.dar nu asta e important
    DECI-oficial[a avut loc o intilnire a madam lu pulescu cu factori decidenti] si anume:
    –teoria cu stagiul complet este o nascocire,fiecare are punctajul functie cit a lucrat si a abtinut,
    -pensiile in plata pe ianuarie sunt cele din decembrie
    -cu februarie vin pensii recalculateastfel
    1]pt cei care au depus adeverintele-conform rezultatului.anii lipsa se completeaza cu salarariul brut din perioada respectiva,urmaind regularizare cind au date complete
    2]in februarie se retin banii in plus dati in ianuarie acolo unde e cazul[sau se dau daca rezulta ca e de dat]
    3]nu se prevede nicaieri in lege ca sub 3000 nu se modifica
    si mie imi lipsesc 9 ani consecutivi,nu am al 13 salariu trecut etc-am facut cerere pentru corectare
    BOMBA–herr ministru nu i sau gasit decit 12 ani,restul se mai cauta,deci lipsind 8 ani rezulta ca a muncit numai 20[nu inteleg cum a obtinut atitea grade in timp scurt,nici daca era avansat din 2 in 2 ani]
    in instanta nu se va cistiga deoarece e lege adoptata
    asa ca fiecare sa se adapteze la noile venituri
    vor fii loviti cei care au sub 20 de ani vechime,mai ales subofiterii care au plecat cu restructurarea in jurul virstei de 40 de ani
    din analiza adeverintei mele rezuta ca salariul meu a fost cam 1,3-1,6 puncte pe toata perioada
    deci pierd la pensie cam 5-6 milioane.
    vor fii loviti toti care au luat pe ultima suta indemnizatie de comanda sau premii,sau salariu de merit in scopul clar de a avea ultima luna bogata.acestia vor pierde cam o treime
    asa ca la multi ani,pensie lunga si multa sanatate ca nici medicamente gratuite nu mai avem ca depasim baremul la care sase dau medicamente compensate

    RăspundețiȘtergere
  76. Micutul popor SCMD, nu face exceptie!
    Poate cu alti lideri, alta strategie,
    s-ar fi reusit mai mult!
    Oricum, din greseli macar, ar trebui sa invatam cate ceva!

    Chestiuni interne, la ordinea zilei:
    1. Solicit OFICIAL, schimbarea "biroului de avocatura"! Cred ca pe bani multi, am fost consiliati prost!
    2. La fel de OFICIAL si PUBLIC, un prim BILANT financiar contabil al SCMD, pe primele 6 luni ale anului 2010! Cu tot ce inseamna acesta! Intrarea si iesirea fiecarui banut + soldul curent la 30 iunie 2010!
    Col. (r) Vasile Burcu,
    Presedintele SCMD Dr.Tr.Severin
    http://mhblogonline.blogspot.com/2010/07/guvernul-boc-si-basescu-au-pus-cruce.html
    _______________
    Nimeni nu a vrut sa auda!
    L-au terfelit, l-au injurat, l-au exclus!
    Bag seama, ca au avut si de ce!

    RăspundețiȘtergere
  77. He ,he ,he ,ce de buniciuni aflam.
    N-ar fi bine ,de Craciun ,la TV(zerotv dezemPlu,ca tot n-are,,
    subecti'' ,sa se citeasca noile pensii,pe ,,promotii''...?

    RăspundețiȘtergere
  78. Anonimule cu citatul din mos Teaca
    Altul e subiectul Cu adeverintele ne-am lamurit. Ce ne facem cu capusele din SCMD ?Ne invadeaza generalii chemati in ajutor de domnul Dogaru. Si se catara sus . Bineinteles democratic, din cate am inteles. Au un singur defect, sunt dalmatieni, in rest, baieti buni, care vor si ei sa dea un pumn de ajutor sindicatului.

    RăspundețiȘtergere
  79. Nu aveti decat o sansa :sa cotizati cu zambetul pe buze ca oricum o faceti degeaba! ati vazut ce zice mai sus Popescu-in instanta Nexam. avocatii stiu asta dar ce conteaza daca pica banul-Trotil-atul

    RăspundețiȘtergere
  80. Acum trebuie sa pricepeti si dumneavoastra ca unii s-au nascut sefi, nu pot porni de jos. Unde mai pui ca daca este si "expert" este obligatoriu sa inceapa ascensiunea de pe cea mai inalta treapta.
    Ei nu sunt prosti deloc, prosti suntem noi pentru ca, vorba unui clasic in viata, nu trecem la afaceri cu topoare si furci sau macar cei care nu se pricep la afaceri sa se apuce la joc pe melodia cutit, cutit. lasand gluma la o parte daca ramanem in continuare cu mainile in san ne vor calarii multi misei si cum vine cineva cu cate o idee sau propunere (vezi karadeniz 16.12.2010 17.11) si ramanem fara grai 24 de ore.

    RăspundețiȘtergere
  81. @ trotil-atul,
    Sunt Vulpoiul. Fiind foarte ocupat in ultimul timp ti-am ramas dator cu un raspuns referitor la ,,gustul strugurilor”. Pentru mine / pentru tine si pentru foarte multi dintre fostii nostrii colegi ,, strugurii NU sunt acrii !!!”… cu toate ca au un usor gust AMAR…… stii tu de ce …
    Vulpoiul,

    RăspundețiȘtergere
  82. @dapix,
    ai dreptate! Dovada? Vezi blegeala din comentarii! Dorm! Dorm pe ei, de la cei cu tata-n gura pan la cei cu barba sura!

    RăspundețiȘtergere
  83. ,,AR MAI RAMINE doar JUSTITIA să ne facă dreptate, dar deja primul călăreţ al ţării îi strînge frâul, I-A INFIPT pintenii în coaste şi îi cravaşează crupa. ''
    Asta cu justitia ar fi fost o posibilitate ,dar acum nu se simte prea bine si asteapta pentru un ,,transplant'', BANUIESC !Transplant dupa care multa vreme ,probabil ,doar va misca din ochi si va scinci(FIIND IN GHIPS CU CAP CU TOT).Sunt curios cum se va intimpla...

    RăspundețiȘtergere
  84. Apropo, @dapix,
    De ce nu ne spui si noua, cum a fost la Craiova? Am vazut ca SCMD Craiova, dupa cum afirma Comunicatul CD al SCMD, a invitat ieri, la ANIVERSAREA unui an de existenta ... colegi, filiale, alese ...
    pe spranceana! Mehedinti, Gorj! Chiar asa! Cum a fost?

    RăspundețiȘtergere
  85. @anonim 20.52 a fost bine ieri, la Severin a nins usor. Daca ma intrebi de Filiala Mehedinti a SCMD nu stiu ce sa-ti spun pentru ca nu ne intalnim nici macar a treia joi din luna la orele 18.00, asa cum s-a stabilit, decat doi trei membrii de rand, care stam ce stam pe afara si dupa ce articulam ceva in varful limbii plecam fiecare de pe unde am venit. Din punctul meu de vedere sindicatul la baza este paralizat.

    RăspundețiȘtergere
  86. Dupa prostiile pe care le face Dogaru in ultima vreme cred sigur ca ii lipseste o doaga! Sau poate mai multe? Auzi la el avocatul Abraham, jurist de permanenta care oare ce o fi facand? Probabil raspunde la telefonul fara fir...

    RăspundețiȘtergere
  87. De la 1 ianuarie, creste pretul la energia electrică.
    Guvernul Boc continuă strategia de distrugere a nivelului de trai al populației. În ședința de guvern din 2 decembrie, într-o secretomanie totală, Emil Boc și miniștrii săi au adoptat o hotărâre de guvern, a cărei primă consecință nefericită va fi creșterea prețului energiei electrice pentru consumatorii casnici.

    Monitorul Oficial publicat în 10 decembrie 2010, conține această hotărâre de guvern adoptată în 2 decembrie. Este vorba despre H.G. nr. 1.202/2010 privind actualizarea cuantumului contribuțiilor specifice de gospodarire a resurselor de apa. Hotărârea de guvern prevede majorarea cu 400%, adică până la 1,1 RON/1000 mc, a redevenței plătite pentru așa-numitele ape uzinate (precum cele care pun hidrocentralele în funcțiune) ale administrației naționale ”Apele Române” , de către marii producători din domeniul energetic, începând cu cel mai mare, cu Hidrolectrica.

    Prin urmare, costul de producţie al energiei de la Hidroelectrica va crește cu 9%, o creștere pe care compania va solicita să-i fie recunoscută în tarifele aprobate de ANRE pentru anul 2011. Această importantă mărire de tarif se va regăsi în facturile de curent achitate de consumatorii casnici, începând cu 1 ianuarie 2011.

    O altă chestiunea la fel de gravă este aceea că de pe această hotărâre de guvern lipsește exact avizul Ministerului Economiei, adică instituția care are decizia finală în domeniul energetic. Absența semnăturii ministrului Economiei nu este întâmplătoare, ci este urmarea unei înțelegeri între PDL și partenerii lor de guvernare, UDMR. Această hotărâre de guvern este un business udemerist, având în vedere că administrația ”Apele Române” și ministerul Mediului sunt conduse de udemeriști.
    http://www.cotidianul.ro/132428-De-la-1-ianuarie-creste-pretul-la-energia-electrica
    Sa traiti bine!

    RăspundețiȘtergere
  88. Creste pretul energiei electrice, scad pensiile militarilor recalculate, CD al SCMD ne trateaza cu spatele (nu in marsarier), cad zapezi si se blocheaza drumurile etc. Si.......?

    RăspundețiȘtergere
  89. Noapte buna camarazi, Traian si compania vegheaza, noapte buna.

    RăspundețiȘtergere
  90. Examen pentru Generali:
    Presedintele:
    - Care sunt conditiile pentru inaintarea la gradul de General?

    - Sunt conditii? Eu am demisionat din P.S.D. ...

    RăspundețiȘtergere
  91. Ce va radeti fratilor? Ce va tot legati de domnul Abraham ? E foarte bun , e solutia ideala . IDEALA ! O sa ramaneti fara pensii dupa 1 Ianuarie daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
    Bun . A ramas Abraham fara fara serviciu ?
    Daaaaaaaaaaaaaaaa!
    A murit de foame ? NUUUUUUUUUUUUUU! DIMPOTRIVA , SI-A SPORIT AVEREA BRUSC DUPA CE SI-A SPERDUT SERVICIUL. EI ? ACUMA PRICEPETI FRAIERILOR STRATEGIA DOMNULUI DOGARU ? VA PUNE LA TELEFONUL FIERBINTE PE OMUL CARE SA VA DEA SFATURI SI SA VA IMPARTASEASCA DIN EXPERIENTA SI SA VA INVETE CUM SA FACETI AVERE FARA PENSIE SI FARA SERVICIU, FARA SA VA INTREBE NIMENI NIMIC . FRAIERILOR, NU INTELEGETI NIMIC DIN STRATEGIA DOGAREASCA .
    cititorul

    RăspundețiȘtergere
  92. @Anonim,
    STRATEGIA DOGAREASCA, asta era! Cum dreak nu mi-am dat eu seama?!!
    Ba,frate-miu, este cea mai tare poanta din 2010! Poti sa mergi cu ea linistit, so brevetzi! Iei si tu un ban cinstit! Apoi... dai o bere! Sa zica puiac, trotilatu ... de nu-i buna ideea!

    RăspundețiȘtergere
  93. Daca tot e la moda ca in SCMD sa se infiinteze tot felul de departamente, ar fi bine sa se constituie si un Departament de Urmarire Penala. "Prietenii stiu de ce!"

    RăspundețiȘtergere
  94. un pensionar realist a scris:
    19 Decembrie 2010 la 12:08 pm

    Am citit aproape toate comentariile de pe acest forum si am ajuns la urmatoarea concluzie: pensia va scadea celor care s-au invartit de grade si tot felul de smecherii pe salarii, au trait bine prin birouri caldute in timp ce alti militari au facut servicii grele prin poligoane de tragere, prin tot felul de aplicatii si tot tacamul…. abia acum se face dreptate militarilor care au muncit zeci de ani in conditii speciale dar au pensii mai mici decat a celor care s-au invartit cu smecherii pe la Imparatie. Oameni buni, pensiile vor creste cu dreptate. Se face in sfarsit dreptate militarilor adevarati.

    RăspundețiȘtergere
  95. Ideea e tare,dar numai ca este o problema!!Nimeni nu ramane fara pensie,nici macar Abraham ..Lincoln(SAU NU) Unele pensii-mici dar meritate chiar vor creste!! Cele maaari dar nemeritate vor mai scadea si vor ramane tot maaari dar Meritate!! Par examplu Unu cu pensie de 5500 roni va ramane probabil cu 4900. Credeti ca va muri de foame? eu nu cred.Eventual nu va mai bea Curvoiser si o sa treaca pe Napoleon sau Palinca Saseasca..Trotil-atul

    RăspundețiȘtergere
  96. @ Anonim 11.53
    Pensoinarul realist greşeşte. E adevărat că dervişii rotitori şi birouarii, care şi-au aranjat funcţiile înainte de a ieşi la pensie, vor pierde ceva mai mult, dar va pierde destul şi marea majoritate a poligonarilor şi aplicatorilor. Creşterile de pensii vor fi excepţia nu regula.
    Afirmă pensionarul realist - "pensiile vor creşte cu dreptate. Se face în sfârşit dreptate militarilor adevărati"
    Militarii adevăraţi nu „este”, că dacă „era” nu acceptau astfel de umilinţe. Nici măcar scăderea pensiilor nu va fi cu dreptate, iar cei care au primit adeverinţele de venit ştiu acest lucru. E un pic de frustrare în postare, e chestia cu „ capra vecinului” Pe capra asta, militară, civilă, socială,politică, mizeză, de 21 de ani, toţi şmecherii şi borfaşii din România care au prins cheag mulgând-o şi vânzându-i telemeaua.

    RăspundețiȘtergere
  97. Pentru anonimul de la 11:53
    Amice si-ti zic asa pt.ca te ascunzi sub anonimat! Ai gandirea ingusta (nu-mi place sa jignesc oamenii dar tu o meriti). Cum se va face dreptate dupa modul tau portocaliu de gandire? Crezi ca o Armata (sau un sistem-indiferent de specificul acestuia)poate functiona doar cu ceea ce pretinzi tu ca este necesar si merita recompensat? Esti dus cu pluta dragul meu...mai gandeste-te! Daca nu era bucatarul, furierul si multi altii in poligon (tzi-o spune unul de profesie poligonar) erai ceva urat mirositor care se descompunea in ploaie...Imi pare rau ca postez in acest mod, dar constat ca unii nu mai au un minim de bun-simt! Armata, ca de altfel toate celelalte institutii ale Statului inseamna un Sistem de Sisteme! Ca la noi in aceasta tara care a devenit o cloaca nu se respecta este alta chestie! Vad ca postezi ca "pensionar realist", ce sa-ti spun...Cine te-a facut cumva realist: Boucut, sau Bashinescu?
    Am avut in subordine militari in termen pe care ii pregateam pt. DLEN si care depaseau cu mult aptitudinile multoara dintre noi, cei cu scoala! Nu mai veniti cu tot felul de prostii pe acest forum, daca aveai un pic de valoare si ai fi fost in stare "sa te produci", astazi nu veneai aici si ne spuneai ce bine ne face aceas Guvern si acest presedinte de KK! Amice, locul excrocului de Oprea va ramane in curand disponibil, de ce nu candidezi si tu?

    RăspundețiȘtergere
  98. Post Scriptum pt. anonimul de la 11:53
    Dupa gandirea ta toti ar trebui sa avem acelesi pensii, probabil de sergent ca sa nu se supere nimen si toti, indiferent de calitatea, cantitatea si importanta muncii (citat). Daca te simti nedreptatit/apreciat de cat valorezi in acest moment fa-te politician!

    RăspundețiȘtergere
  99. @ pensionarul realist,
    Aveti perfecta dreptate.
    @ trotil-atul,
    Si tu ai dreptate.
    @ Karadeniz,
    Imi pare rau dar dumneavoastra NU aveti dreptate ! Militari adevarati sau mai bine zis fosti militari ADEVARATI exista si sunt mult mai multi decat va puteti d-voastra imagina . Sunt convins ca sunteti constient de acest fapt dar probabil interesul personal va impiedica sa recunoastei acest lucru. In prima faza ,, militarii adevarati" vor avea de castigsat (putin ce-i drept)dar totusi va fi o usoara compensare vizavi de tratamentul la care au fost supusi in ultimi 10 ani de catre colegii lor pe atunci activi acum pensionari dar in alte conditii.Este greu sa ceri acum ,,poligonarilor" ,, economistilor" ( ma refer la cei care au lucrat in mine /santiere /canal ) ,,aplicatorilor"...., sa renunte la putinul care-l vor primi si sa fie solidari cu cei care in ultimii 10 ani NU i-au prea bagat in seama. Apropo ...aveti idee cand se va finaliza recalcularea pe legea 90/2007 (grupele de munca)??? Nu de alta dar mai suntem cateva mii de fraeri care asteptam acest lucru.Si-ar mai fi foarte multe de spus...,
    Vulpoiul,

    RăspundețiȘtergere
  100. @all,
    Lupta de idei, opinii personale, argumente pro sau contra ... toate acestea, sunt mai mult decat binevenite! Va rog, in egala masura, fara atacuri la pesrsoana! Fara jigniri sau argumente peiorative, tendentioase! Sa respectam dreptul fiecaruia de a spune ce crede! Acolo unde apreciem ca cineva se afla in eroare, sa-l combatem inteligent, cu probe, argumente solide! Lupta contrariilor, se spune ca ar duce la progres! Nu trebuie sa impunem unanimitate in gandire! Cenzura in idei, opinii! Sa lasam asta, altora!
    Va multumesc pentru intelegere! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  101. "V"ulpoiule
    oare cum ar putea unii fi mai putin militari decat tine? Esti convins de ceea ce ai afirmat? Pai daca unul dintre noi, inainte de a i se fi desfiintat unitatea a avut timp de 1 an sau 2 functie de conducere cu ce este vinovat? Cum poti sa faci astfel de interpretari? Nu ai fost in stare sa promovezi in cariera militara? Oare de ce? Ori ai dus la sefii tai un purcel si nu un porc, ori nu te-a ajutat (si dupa cum vad si la momentul actual)mintea! Sati in banca ta si te-om trezi noi cand este cayul.

    RăspundețiȘtergere
  102. AI vazut Vulpoiule? Acesti domni cheama la solidaritate bla.bla....Astia , numai ei ,,au meritat" ceilalti care de fapt sunt peste 85% din efectiv ar trebui sa zicem saru mana ca ne-au aruncat si noua ceva acolo(cad spun 85% -intra dela plotonier la colonel ca sa fie clar).Nici acum nu recunosc ce mare GRESEALA au facut pt. ca nu au luptat pt.L165(dreapta si avantajoasa pt. absolut toti.) cand te gadesti ca acestia cica ,,au analizat situatiaI si ,,au luat hotararea"de a lupta pt. L164 in integrum!!!!?????Le spun ca la acest capitol BOC a fost mai tare. a cunoscut (ajutat de cdt. suprem desigur) SITUATIA REALA DIN TEREN si nu a avut nici-o greata sa ia HOTARAREA. N_V CINCU

    RăspundețiȘtergere
  103. Umbra lui Cezar si blana vulpoiului. Iarasi vine cate unul cu joarda prin gard si aduce in discutie inegalitatile dintre militari, care mai de care mai militar, schimband subiectul si deturnandu-l. dESPRE SUBIECTUL MATERIALULUI NU VORBESTE NIMENI ? DESPRE TABELUL BAGAT PE GAT SI SCOS PE SEST , NU VORBESTE NIMENI ? Sau suntem prea prosti ca sa recunoastem ca suntem prostiti de un prost ?

    RăspundețiȘtergere
  104. @ anonim ,19 decembrie 15:02
    Pentru stiinta ta ,te asigur ca am trecut prin tot sistemul militar de invatamant , incepand cu liceul de specialitate ( militar… bineinteles) …sI am ocupat functii de la ceea de cdt.pluton pana la ceea de comandant al unei unitati militare de elita, intr-una din garnizoanele mari ale tarii. Atat m-a dus pe mine mintea . Apropo… inca ma mai duce !!! Am fost pensionat la o varsta cae-mi permite sa-mi desfasor activitatea (cu contract individual de munca … bineinteles….) intr-o companie multinationala ,pe un salariu la care tu nici macar nu poti visa . ,, Prietene”…, intradevar unitatea al carei cdt. am fost s-a restructurata cu 1(unu) an inainte de a ma pensiona. Deoarece am dorit sa am o vechime de cel putin 25 (douazecisicinci) ani am acceptat mutarea pe o functie corespunzatoare gradului si functiei pe care le detineam … in comandamentul unei unitati din aceasi garnizoana. Noua functie nu era prevazuta in statul de organizare cu indemnizatie de comanda …iar despre solda de merit ce sa – ti povestesc … deabia au asteptat sa o dea uni nou venit…. In concluzie … In momentul pensionarii ….NU a contat absolut deloc faptul ca timp de 6 (SASE) ani am beneficiat de indemnizatie de comanda si 7(SAPTE) ani solda de merit .Nu le-am avut in ultima luna de activitate si asta e… .Asa ca sa nu-mi povestesti mie de ,,justetea “ L 164 . Ce ma deranjeaza cel mai mult la voi este faptul ca in momentul in care apare unul mai necajit si cu alte pucte de vedere decat ale voastre … ,,ii dat in cap ‘’( la figurat … bineinteles…), fara nici-un fel de resentiment . Parte dintre voi sunteti JALNICI si o sa culegeti ceea ce ati semanat.
    Nikk / Vulpoiul,
    p.s. TU tot anonim ramai ???

    RăspundețiȘtergere
  105. S-a mai reusit ceva,si s-a adeverit una din zicerile D-lui Burcu-pe care-l salut-sa ne certam noi pensionarii pe marimea pensiilor cuvenite fiecaruia.Mai ca-ti vine sa zici:bine ne face!
    Doamne ,ce comunitate ciudata suntem!!!Ca noi suntem dezbinati,invidiosi etc.nu cred ca mai este de vina sindicatul.Am multi colegi care si-ar exprima un punct de vedere,dar se opresc nepricepand indicative extraprofesionale,araturile Mig-rilor,idei care de care mai extravagante etc.
    Si apoi ,cu putina rautate luata de aici,si eu cred ca este o diferenta intre militari cu peste 35 ani vechime si altii-nu numai in capacitatea uneori obraznica de exprimare a unor puncte de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  106. @Vulpoiul 14.47

    Cu vre-o patru postări mai la vale de cea pensionarului realist mai este una, a pensionarului militar, care spune:
    (“Dreptatea asta” va costa mult pe toti pensionarii militari, numai daca ne gândim la prevederea L.164/2001 privind actualizarea pensiilor militare în funcţie de soldele activilor, care odată cu promulgarea noii legi a “sistemului unitar(?) de pensii” a dispărut! Puţini vor fi cei care vor beneficia de majorări la recalculare: unii aviatori, paraşutişti poate marinari şi alţii care au beneficiat în timpul activităţii de indemnizaţii mari de zbor, salturi, ambarcare…şi poate militarii care au ieşit la pensie pe la 57-58 ani până în 1989, când regimul nu-i lasa “la vatră” mai devreme, cu vechimi mari! Militarii ajunşi pensionari datorită restructurării nu au nici o vină că s-au trezit fără de viitor….iar cei din birouri cum ai spus au beneficiat sigur de prime de comandă, recompense, sporuri… aşa că dreptatea nu prea o văd! )

    Nu am afirmat vreodată că la mine sunt cheile cambuzei în care se păstrează dreptatea. Or fi existând şi militari adevăraţi, că prea susţineţi cu foc acest lucru, doar că ori sunt în altă dimensiune ori dioptriile mele nu mai fac faţă. La chestia cu interesul personal m-aţi ciuruit, cum eu am ieşit mai devreme din sistem, cu pensie anticipată, iar la acea vreme aveam şi salariu de merit şi primă de comandă, e normal să-mi scadă pensia la recalculare, chiar dacă cei 15 ani de ambarcare încadrată la „ alte condiţii” vor mai diminua ceva din scădere. Aşa e, nu pot să cer ,,poligonarilor" şi ,, economistilor” să fie solidari cu mine, din moment ce nu am putut să-mi cer mie eliberarea adeverinţei de venit şi trimiterea cererii de recalculare riscând ca în loc de o pensie diminuată probabil cu 3-4 milioane să primesc una calculată cu venitul mediu pe economie.
    Le-aş cere, dacă tot există, să fie în continuare solidari cu ei înşişi şi să nu lase capra din mână.
    Referitor la recalcularea pensiilor pe legea 90/2007, nu vă pot da un răspuns concret, doi dintre foştii colegii care sunt în aceaşi situaţie au primit de curînd documentele cu recalcularea, vre-o trei mai aşteaptă încă. Normal ar fi să se finalizeze înainte de aplicarea legii 119. Dar la noi “ normal” e doar un program pentru maşina de spălat.

    RăspundețiȘtergere
  107. Dreptate ,nedreptate ,nebunia asta nu are cum sa nu duca-n deriva constiinta si asa corodata a unei parti importante a populatiei (ramase intre granitele RO).Prin virsta suntem priviti ca un balast ,ca necesitate ,doriti a fi motivul sublimarii unei parti importante a bugetului...
    Nu pot ,inca nu pot sa cred ca am ajuns ca in Africa anilor 70.
    Sa fie de vina inactivitatea ,somnolenta ,scleroza ?
    ,,Somnul ratiunii naste monstri''

    RăspundețiȘtergere
  108. Pt. Nikk;
    Mai eminentule si ce faci la marea ta multinationala? Il pazesti cumva pe "Dansul" de muste? Pai nu ai spus tu mai necajitule ca ai acum un salariu la care noi nici nu putem visa? Daca este asa si mai vad ca te dai militaurul militarilor de ce nu renunti la pensia ta aia de milog din armata, pe care probabil nci macar nu o meriti!

    RăspundețiȘtergere
  109. Aseara aveam multe incertitudini, azi, dupa ce am citit mesajele, am una mai putin. Cert este acum ca nu vom fi in stare sa ajungem sa construim ceva pentru ca suntem manati de prea mare ura. Am mai spus-o, in loc sa luptam sa se faca echitate si sa primeasca toata lumea ceea ce merita noi ne batem sa li se ia ceea ce au primit altii.
    @vulpoiule nu-ti spun ca sa fi impacat ca mai sunt si altii in situatia ta, si eu am plecat de la liceu militar, scoala de ofiteri, comandant de pluton pana la comanda unitatii, dispozitiv, misiuni in poligoane in tara si strainatate, Crucea Serviciul Credincios etc. In ziua in care comandantul categoriei de forte ne-a citit ordinul de restructurare ne-a citit si ordinul de desfiintare (cu toate ca sti ca unitatile care urmau sa se desfiinteze nu puteau fi restructurate), am cerut sa ies la pensie si nu mi s-a aprobat si uite asa am iesit la pensie la desfiintare de pe o functie diminuata cu 40%, si totusi asta nu imi da dreptul sa cer diminuarea pensiei cuiva. Vorbim de camarazi care au dobandit grade si functii fara merit, normal ar fi sa-i numiti, asa ipotetic putem vorbi despre orice. Daca nu putem da nume atunci nici nu trebuie sa pomenim de asemenea situatii.
    Putem vorbi in schimb de faptul ca actualii guvernanti au tupeul sa ne taie pensiile muncite, sa stearga din nomenclatorul de meserii meseria de militar si noi ne avantam in discutii tehnice despre cum ar trebui sa ne incovoiem coloanele vertebrale pentru a le facilita demersul dar in nici un caz cum sa ne opunem.

    RăspundețiȘtergere
  110. Da asa este la noi la romani! Ca sa fie multumiti toti, indiferent de grad sau valoare trebuiau trecuti in rezerva cu gradul de general! Insa in viata mai este nevoie si de unul care sa dea cu matura, sa faca mancare sau sa aiba grija de sanatatea si educatia altora. Nu toti cand erau mici au facut "treaba mare" in scaldatoare ca Nikk Vulpe!

    RăspundețiȘtergere
  111. Amintiti-va de zapezile ,,cit casa'' la care ,,lopatam '' laolalta ca sa ,,disponibilizam tehnica'',uneori repetat ,zile dearindul ,obtinind victorii de-o noapte ,ginditiva la exercitiile si aplicatiile la care ,,trageam ca boii'' sa iasa treaba bine ,fara discriminari de grade si functii...
    S-A AJUNS SA FIE MULTI CU ACELASI GRAD SI FUNCTIE IN ACCEIASI SUBUNITATE SAU UNITATE ; CINEVA TREBUIA SA CODUCA ,SA RASPUNDA PENTRU CEILALTI SI PENTRU TOATE. Trebuia ,si trebuie sa fie o diferenta ! Cine are acum dreptul sa reconstituie trecutul ?

    RăspundețiȘtergere
  112. Cel de Sus:
    Puiac fiule ma bucur ca ti-ai regasit acoperamantul capului, stii tu capela - nu aia Sixtina! Asa mai merge...

    RăspundețiȘtergere
  113. Era mai mica ,ca-i criza .Si da-te jos ,ca teoretic acolo ti-e mai frig si te bate si vintul in fundu-ti.

    RăspundețiȘtergere
  114. DA Tabelul,Unde-i Tabelul? sa-i raspunda cineva si lui Neacsu....N_V CINCU

    RăspundețiȘtergere
  115. @ anonim 18:39 / @ anonim 18:52,
    In cazul in care nu sunteti una si aceeasi persoana am un mesaj pentru voi :
    Incep sa regret ca am facut parte din aceasi categorie profesionala . Nu mi-am ichipuit nici-un moment ca printre noi ( militarii) exista asemena personaje.Tupeul / josnicia / mitocania / aroganta / … sunt punctele forte pe care mizati in momentele in care sunteti pusi in fata unor situatii ce contravin intereselor voastre. Si va mirati de ce SCMD a ajuns in situatia actuala. Simplu… pentru ca exita personaje ca voi . VOI ati fost ofiteri in armata romana ??? …NU CRED……
    @ dapix,
    Esti mai nou pe blogul asta. Daca nu-ti cer prea mult, pentru a ma intelege mai bine ,te-as ruga sa intri in arhiva blogului si sa citesti cele cateva zeci de comentarii pe care le-am avut pe problematica pensiilor militare in ultimele 6-7 luni.Sunt semnate Nikk.Sunt convins ca vei constata ca nu am jignit pe nimeni (nejustificat). Vei fi surprins cand vei constata ca nu sunt deloc ,, portocaliu”, nu am absolut nici-o problema cu cuantumul pensiilor celor iesiti din sistem dupa 2001 si mai ales am militat pentru unitate si promovarea unor idei care sa conduca la un proiect de pensie ocupationala sau in cel mai rau caz ,,capitol unic “ in legea sistemului unitar de pensii ,cu referiri stricte la cei care am activat in sistemul de aparare /ordine publica / siguranta nationala.
    Nikk,

    RăspundețiȘtergere
  116. Prima mea activitate in unitate, dupa ce am terminat scoala de ofiteri, a fost sa sortez, impreuna cu ceilalti colegi de promotie (6), cartofii pentru iarna (trei camioane) si sa-i bag in beciul pentru alimente, asazisa rascoala din 89 era sa ma prinda la munci agricole si cate si mai cate. Dar despre toate astea imi amintesc cu drag pentru ca le-am petrecut alaturi de camarazii mei, si nu-mi pare rau, mi-e ciuda doar ca nu simtim toti la fel.

    RăspundețiȘtergere
  117. @anonim 20.36 tu pe alt tabel esti.

    RăspundețiȘtergere
  118. @ admin,
    In urma cu aproximativ doua ore am postat un comentariu care se dorea o replica la jignirile ce mi le-au adus cei doi comentatori anonimi de la orele 18:39 ,respectiv 18:52. Pentru o scurta perioada de timp comentariul a fost afisat pe blog, dupa care s-a ,,evaporat “pur si simplu. Nu e nici-o problema . Daca cei doi au apucat sa-l citeasca , ii asigur ca in ceea ce ii priveste nu regret nimic din ceea ce am scris.
    Am avut un mesaj si pentru Dapix ,… evident de alta natura. Daca l-a citit e in regula, daca nu …asta e. Cel putin Dapix e bine intentionat …… ,
    Daca doriti sa nu mai comentez pe blogul dumneavoastra , va rog sa-mi dati un semn …si se rezolva . Sunt un om de cuvant si promit sa nu mai deranjez.
    Cu stima ,
    Nikk

    RăspundețiȘtergere
  119. In limita imprastierii naturale suntem la fel ,dar ,,clopotul lui Traian'' a modificat si statistica. Sa-i spunem totusi ,,talanga lui Traian''.
    Este greu sa te stapinesti la furie ,dar minia rece este de preferat furiei oarbe(cu unele exceptii).
    @dapix
    Nu e cazul de noi tabele;cartofii se aduc zilnic ,cu BMW ,direct din rezervele...logistice.

    RăspundețiȘtergere
  120. @puiac nu cred ca poti sa-ti imaginezi depozitele comandate de Her general Oprea, la gradul lui................

    RăspundețiȘtergere
  121. Valeu , mama ,ce imaginatie pot sa am ! Nu stiu daca ei pot sa-si imagineze atitia cartofi citi bani se cheltuie.

    RăspundețiȘtergere
  122. @puiac te-am subestimat, scuze, banii nu conteaza, se cheltuie pentru ei, pentru noi nu sunt.

    RăspundețiȘtergere
  123. @Nikk, @all,
    Te salut si va salut pe toti!
    Va rog insistent sa intelegeti: pe acest Blog NU exista CENZURA! Platforma Blogger are un sistem intern SPAM, care din pacate este setat de ei, nu de mine, iar ca urmare, se intampla sa VADA SPAM in mod ERONAT! Mesajele, din fericire, nu sunt STERSE, sunt puse intr-o arhiva "SPAM", asteptand sa fie MODERATE. Intotdeauna, am publicat aceste mesaje! Asa voi face mereu! In concluzie: rog sa intelegeti aceste aspecte tehnice, si sa nu mai ACUZATI gratuit ... cenzura!
    Cu respectul cuvenit tuturor, va multumesc pentru intelegere!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  124. @gh.stramb,
    Cu aceeasi prietenie si consideratie, va salut si eu!
    Cu mult regret, trebuie sa admit ca aveti dreptate! Pacat de noi, de vrajba gratuita care ne macina uneori! Pentru inlaturare, nu vad decat o singura SOLUTIE: un DIALOG permanent, nu doar ... din cand in cand! Cu argumente pertinente, fara patima, sau subiectivisme de copii mici, sa lamurim cu tact si intelegere orice probleme care ne framanta! Sa discutam responsabil, cu respectul cuvenit fiecaruia! Apelul lansat de D-l Stramb, este un subiect, demn de meditatie!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  125. daca dvs. ii spuneti domnului Stramb ca are dreptate ,eu ii voi spune ca nu are dreptate si cu tot regretul se pare ca nici nu prea a inteles natura controverselor de pe aici si nu numai .drept urmare voi incerca sa fac aceasta subliniere:NU ESTE VORBA NICI UN MOMENT DESPRE INVIDIE DAT. MARIMII PENSILOR d. STRAMB. ESTE VORBA DE NEMULTUMITREA LEGITIMA DATORITA INCORECTITUDINII CALCULARII ACESTEIA.FORMULA DE CALCUL TREBUIE SA FIE ACEIASI DE LA PLUTO. LA GENERAL.CUANTUMUL VA FI DIFERIT SINIMENI NU VA AVEA PRET. CA UN PLUTO. SA AIBE CAT UN GENERAL.Se pare ca L119realiz. acest deziderat si drept urmare vor disparea si controversele. N_V CINCU.

    RăspundețiȘtergere
  126. pacaliciul vesel a scris:
    20 Decembrie 2010 la 9:39 am

    st,,.. esti ofticat,propagandist prost al sindicatului.nu aveti adepti-nu aveti incasari sa va completati voi veniturile si sa va faleti ca sunteti—cine?
    papagali cu pene n dungi,nu a ti facut nimic concret ,tocmai ca nu s au inscris in sindicatul lu peste militarii au demonstrat ca niste bosorogi nu i pot reprezenta.stai in banca ta ca nu pune nimeni botul la fraereala voastra,altele sunt caile de rezolvare,daca sunteti asa de organizati si ati facut demersurii-ziceti ceva concret din realizarile voastre?dati un comunicat.statiar soricul in git pentru urarile care ni le faci-ofticosule.

    RăspundețiȘtergere
  127. @DAPIX-ce sa faci. nu toti ne-am calit in focul ,,sortarii cartofilor ""de iarna.Drept urmare nu putem sa fim toti asa rev. ca tine si clarvazatori si altruisti si camarazi care inteleg ca-i bine ca unii sa umfle buzunarele si altii ,,care au sortat mai putini cartofi" dar au pierdut vremea prin poligoane sa de din buze ....N_V CINCU

    RăspundețiȘtergere
  128. @N_V CINCU n-ai iteles nimic sau esti rau intentionat, frustrat esti oricum.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri