Google Translate

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Interesant pentru comunitatea militarilor! Doi lideri de opinie, doua luari de pozitie! UPDATE: Banul-ochiul dracului si la SCMD! O spun si altii!

From: Marian Ilie

Subject: Raspuns la comentarii
To: secretariatscmd@yahoo.com
Date: Friday, December 3, 2010, 2:41 PM

Stimati camarazi,

Multumesc tuturor pentru implicarea in discutiile aparute in ultima vreme in cadrul Sindicatului nostru. Asta denota, mai presus de orice, interesul nostru pentru ca acest mecanism in care ne-am angrenat si in care ne-am pus atatea sperante sa functioneze la parametrii vizati. Este si normal sa fie asa, cata vreme “traim vremuri” atat de vitrege pentru tara si poporul carora le-am dedicat carierele si anii nostri de viata “pe rod” si de la care asteptam, in schimb, conditiile minimale pentru reprofilarea carierei celor mai tineri dintre noi si o batranete decenta pentru toti.

A fost un feed-back util, intens, derulat atat prin mesajele adresate direct mie cat si pe blogul , iar faptul ca majoritatea opiniilor exprimate de voi au fost intru sustinerea punctelor de vedere sustinute de mine ma bucura – nu atat pentru faptul ca mi se da mie dreptate, cat mai ales pentru asentimentul aproape unanim ca neajunsurile (in mare masura inerente inceputului) pot fi indreptate, sentimentul ca vrem cu totii sa intram pe drumul normal si increderea ca SCMD dispune de toate conditiile ca sa devina cea mai redutabila organizatie sindicala din tara.

Toti ati fost de accord ca este necesara intrunirea Consiliului National al Reprezentantilor. Asa cum promiteam, eu am identificat in judetul Buzau o locatie care, in conditiile participarii unui numar de 60 pana la 97 de persoane, poate asigura cazare la 40 lei/pers/zi si 2-3 mese la 25-30 lei/zi. Pentru un numar mai mic de participanti,chiar in R. Sarat exista doua locatii de pana la 45 persoane fiecare, cu conditii si preturi asemanatoare. Repet, oricare dintre noi poate gasi si alte variante – cerintele de baza fiind legate de raportul calitate/prêt si, eventual, de pozitionarea pe harta tarii.

In ceea ce ma priveste, pana la jumatatea lunii decembrie sunt plecat din zona, dar apreciez ca, oricum, este mai indicata tinerea lucrarilor CNR dupa Anul Nou, astfel incat Consiliul Director sa poata pregati documentatia necesara, sa se mai atenueze asperitatile, iar continuarea dialogului dintre noi sa evidentieze cele mai bune cai si modalitati de actiune pe care sa le discutam cu acest prilej. In fond, sunt de pus la punct cateva detalii de baza legate de organizarea sindicatului, indeosebi la nivel central, scopurile si strategia de actiune,precum si unele chestiuni de logistica-finante si relatii publice. Daca veti fi de acord cu amanarea ce v-o propun, vom avea timp sa purcedem la schimbul de opinii intre noi pe temele respective, astfel incat in Consiliu sa se dezbata variante deja discutate de noi, spre a se putea lua decizii argumentate, eficiente. Din feed-back-ul cu voi au rezultat deja cateva aspecte demne de luat in seama, in acest sens, si sunt convins ca vor mai aparea si altele pe parcurs.

Cred ca nu este inoportun sa subliniez faptul ca, in opinia mea, pe ordinea de zi a preconizatei intruniri a CNR sa nu figureze nici un fel de alegeri in functii, ci sa se dezbata aspectele legate de atributiile derivand din functii si raporturile intre ele. Este posibil ca pana atunci Comitetul Director sa aduca deja completarile necesare la Statut si ROF, ceea ce ne-ar usura demersurile. Sa nu ne asteptam la un accord total pe oricare din chestiunile ce se vor dezbate – asa ceva nu este posibil – dar principiul majoritatii trebuie sa constituie cheia de bolta a constructiei, deja avansate, pe care acum urmeaza doar sa o finisam si care trebuie sa reflecte vointa celor mai multi dintre participanti.

Prin cele de mai sus nu fac un pas inapoi; ceea ce am avut de spus, am spus, s-a receptionat de catre toata lumea – si am facut-o nu ca sa cream un sindicat ”pe gustul meu”, in fruntea caruia sa ma protapesc eu. Am facut-o pentru ca – dotat cu ceva har intr-ale comunicarii/relationarii – mi-au parvenit de la mai multi camarazi nemultumiri care se suprapuneau cu cele resimtite de mine, si mi-am asumat riscul de a le face cunoscute celor vizati, spre indreptare. Suntem o forta, deocamdata latenta, pentru ca inca nu am pus in functiune toate valentele de care dispunem.

Nu fac, deci, pas inapoi si, asa cum spuneam, sunt gata sa particip la orice intalnire in grup restrans a celor nemultumiti si chiar multumiti, cata vreme o facem animati de cele mai bune intentii. Putem, bunaoara, sa ne intalnim in week-end-ul 17-19.12.2010 aici, la Ramnic, in conditiile descrise mai sus, avand ca reper faptul ca vineri 17 decembrie lansez un volum de versuri, in incheierea unui “Festival al cartii ramnicene”. Pentru cei ce nu au decis inca in privinta petrecerii Revelionului, propun a fi luata in consideratie si varianta uneia din cele doua locatii de aici, cu costuri si conditii convenabile. Iarasi, daca altcineva are o alternative, o putem lua in consideratie.
Cu cele mai calde salutari camaraderesti,
Col.(R) Marian Ilie.

________________________
Pentru o intelegere mai buna, va invit sa recititi, + comentariile:
Click pe acest link:
Camarade Val,
Hai sa terminam odata cu abureala!

_________________________


_______________________
NO COMMENT!
_______________________
Admin, V.Burcu
________________________
UPDATE 05 dec 2010
________________________
Zilele trecute, mai multi sefi de filiale judetene ale sindicatului, au aflat din surse neoficiale ca cineva se joaca de-a v-ati ascunselea cu banii sindicatului. Astfel,acestia au aflat cu stupoare, cum spuneam si aici ca mare parte din cotizatiile adunate de sindicat iau drumul protocoalelor, al salariilor desi se batea lumea cu pumnul in piept ca face munca voluntara, drumul rechizitelor, in timp ce pentru actiuni in instanta se cheltuiau sume infime.

Urmare a celor aflate,acesti sefi de filiale judetene si-au permis luxul exorbitant sa ceara lamuriri la centru, lucru care a deranjat conducerea SCMD de la Bucuresti. Care a fost reactia Comitetului Director? Zero ……. in schimb au urmat o ploaie de demisii pe la diversele filiale, atat pe motive de probleme personale si de sanatate (cazul Biroului Operativ al sectorului 5) cat si pe motive de incompatibilitate cu statutul SCMD (cazul Anisoara Winzer, vicepresedinte al SCMD). Seful filialei din Satu Mare a renuntat sa mai lupte intrucat onoarea si demnitatea i-au fost calcate in picioare chiar de catre cei meniti sa i le apere prin tratarea cu indiferenta de catre conducerea SCMD a celor catorva probleme expuse de acesta si la care astepta raspunsuri ………. pe care nu le-a primit nici astazi.

Urmeaza inca doua filiale care sunt tratate cu indiferenta: Bacaul care nici el nu a primit raspuns de la Bucuresti si Ramnicu Sarat care a primit ceva: o scrisoare de ….. compatimire a vietii si activitatii liderilor din comitetul director al SCMD, scrisoare pe care o puteti citi aici.

Nu voi publica aceasta scrisoare pe blog pentru ca este demna de mila si nu pot crede ca un colonel a putut scrie asa ceva , aruncand pe internet rufele SCMD-ului. Ca sa spui ca niste sute de milioane, poate miliarde sunt firfirici, ca sa folosesti un limbaj demn de cel mai famat cartier al Bucurestiului,sa spui ca membrii de sindicat platesc o cotizatie meschina, sa-ti jignesti colegii cadre militare facandu-i citez “lichele patente” si analfabeti denota o totala lipsa de respect fata de cei care din putinul lor platesc cotizatia aceea meschina, din care domnul cu pricina isi ia salariul si din care este obligat sa-si duca relatiile si pilele in restaurante de lux.

Desi mi-am propus ca acest proiect sa fie total impartial si destinat strict onoarei si demnitatii militare, nu am putut rabda sa nu comentez putin ceea ce se intampla zilele acestea in sanul SCMD.

Sa va fie rusine domnilor. Toate aceste probleme trebuiau discutate in interiorul SCMD prin telefon daca nu aveati bani de deplasari (desi s-au cheltuit cateva sute de milioane cu ele) si nu in presa si pe internet. Aveti tot meritul pentru ceea ce ati creat si probabil nu va putea nimeni vreodata sa va ia acest merit, dar ceea ce se intampla zilele acestea nu va onoreaza. Sunteti o rusine pentru lupta sindicala din Romania.

PS: ca sa puna capac la toate vine si onor presedintele SCMD , d-l Dogaru, cu un avertisment (am apucat deja sa-l postez aici) catre toti membrii de sindicat sustinatori ai ministrului Oprea. Acest avertisment a fost emis dupa parerea proprie dupa principiul Nu esti cu mine, esti impotriva mea. Nu va spun nici ca au procedat bine, nici ca au facut rau, dar eu personal nu am vazut nici-un sindicat in tara asta in care conducerea sa-si jigneasca proprii membrii si sa-si spele rufele in public.

Sa va ajute Dumnezeu!
Preluat integral, la propunerea unui cititor, de pe site-ul:

41 de comentarii:

  1. Superb domnule Ilie Marian.
    Chiar voiam sa imi vizitez niste rude pe la Ramnicu Sarat si nu stiam cum sa fac , ca nu prea ma inteleg cu ministrul de finante . Dar uita ca pica chestia asta cu lansarea de carte exact cand trebuie. Si daca se face si Convocarea CNR poate ma lipesc si eu de un decont , ce ziceti ? WoooW. Super! Si nu discutam nimic serios nu ? Doar asa , ne plimbam , ne dam mana , ne batem pe spinare si discutam asa , la modul general depre una , despre alta , despre pensii , despre sindicat, poate aprobam si ROF-ul asa cum il doreste domnul Dogaru, ii mai dam niste atributiuni si libertati de decizie, ii dam dreptul sa cheltuiasaca banii asa cum vrea dansul, ca sa nu il mai intrebe altii ce a facut cu banii eventual sa poata fi controlat de Biroul Operativ care e format din dansul si secretarul general. Ii dam drept de VETO in CNR si celor din CD le dam puterea a cate 3 voturi la fiecare si posibilitatea de a reprezenta fiecare cate alti 3 membri fondatori astfel incat votul lor sa deapseasca votul celorlalti membri ai CNR . Dupa asta , cumparam cate un volum de poezii sau doua sa facem si cadouri acasa si uite asa procopsiti, ne intoarcem acasa . Contati pe mine ! Sa sun rudele ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pisoias, esti gelos pe mâţa care se vazuse-crezuse LEU?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu Elena draga . Doar curios, ca orice mata . Sa vad ce fac soriceii acuma .

    RăspundețiȘtergere
  4. Apropos, cei din Beius au scos un ziar al filialei. Si banuiesc ca fara banii SCMD . Fara sa cheltuoiasca 8 miloarde . si fara ajutorul marelui editorialist Pricina cel care se tot lauda cu articolele sale . CUM A FOST POSIBIL ? Felicitari Beius , o alta palma pe obrazul Comitetului Director.Bineinteles insa ca cei din departamentul media nu vor intarzia sa se laude cu un nou suuces la lor. In vechiul stil leninist se lauda cu toate realizarile altora .
    FELICITARI BEIUS

    RăspundețiȘtergere
  5. interventia domnului Marian la ministrul Ap.N. este de toata LAUDA.Poate ca daca ar fi intervenit mai multi, nu ne-am con frunta cu orbecaiala din momentul de fata.unii prefera razboaiele personale ridicate la rang de ,,INTERES GENERAL"Personal am trimis un E-mail ministrului cam cu aceleasi probleme.La celalalt subiect nu-mi permit sa comentez-nu sunt membru(si nu regret)al scmd.O seara buna

    RăspundețiȘtergere
  6. Vosi a scris:
    4 Decembrie 2010 la 8:04 pm

    La o nouă verificare, am constatat că omisesem la total punctajul mediu pe un an. Refăcând calculele, pensia recalculată se măreşte cu 6%.

    Cine umblă cu miştouri pe aici nu are decât.
    Vor pierde cei care s-au “învârtit” de grade şi alte cele…

    RăspundețiȘtergere
  7. Oare ce deosebire este intre Ioan si Iie (Marian)?
    Poate ca unul n_are parte,iar unul are carte!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cel de Sus pentru:
    1.CEZAR de la 19:22
    Cezare, Cezare nu mai posta sub anonimat! Fiule văd că nu mă asculţi, nu-ţi respecţi canonul şi nici nu doreşti să înţelegi: TOŢI CEI CU VECHIME INCOMPLETĂ VOR FI ARŞI LA PORTOFEL, indiferent dacă au veniturile înscrise „la zi” în adeverinţe. Dacă tu nu crezi întreab-o pe Elena! Ea are 21 ani vechime şi va pierde peste 50% din actuala pensie. Poate tu vei fi UNICUL CAZ FERICIT DIN SISTEMUL NAŢIONAL DE APĂRARE! Dar ca să nu uit: nu mai trişa la genoflexiuni şi flotări!
    2.Elena doamna, toţi copii de pe aici de pe blogg te respectă şi te vor respecta „for ever”! Ştii cum se zice: „pe o femeie să n-o atingi nici măcar cu o floare”...Toţi şi-au pus sperenţele în voi crezând că veţi fi „elixirul magic” care le va aduce vindecarea supărărilor. Din păcate voi, acolo sus (nu spun musai de tine) ce-aţi făcut? Aţi ...nu mai continui că nu are rost. Te rog nu începe şi tu cu „declamaţii a la Rînciog”: ce-am făcut eu şi ce-aţi făcut voi „restu` lumii” pt.că nu se cade din partea ta. Avem mult mai multe pretenţii de la tine decât de la „sus-numitul”...Cât despre unii dintre copii mei care mai fac uneori greşeli de ortografie/gramaticale te rog să-i ierţi... „scrie şi ei cum poate” din cauza vitezei ! Deh, mai au şi alte activităţi cum ar fi: de dat mâncare la „vaca săracului-cred că ştii ce-i aia” nişte gazete şi preşpanuri, precum şi la gobăi şi alte orătănii trăitoare pe lângă casa omului. Vorba proverbului: „Că vaca ne-aduce nouă lapte, brânză, carne, ouă”!
    3.Plano10 să ştii că îţi urmăresc blogg-ul...Frumos n-am ce zice, dar cam puţini vizitatori/comentatori...nu chiar de ordinul „jdemii-lor” (mai scurteză şi tu puţin coada Vulpoiului). Deh să-nţeleg că nu toţi doresc să-şi prezinte Cartea de Identitate sau Buletinul...doar poate atunci când unii vor da o lege cu privire la „ameninţarea presei şi a liberei exprimări la siguranţa naţională”? Ce să-i faci... „nu toate muştele fac miere! Nu toţi sunt specialişti „a la roarmy230” pe probleme de „drept”.
    Pe blogg-ul de pe care-ţi scriu îsă „se produc” copii din „toate neamurile”: infanterişti, tanchişti, artilerişti, MI-şti ş.a! Nu toţi au aceeaşi pregătire de arme/specialitate însă îi uneşte (explicit sau sub anonimat) un singur crez: grija zilei de mâine. Oare de ce? Să fie cumva faptul că de un an de zile (şi aici nu vorbesc doar de cei din CD al SCMD), pe problematica pensiilor au fost doar discuţii sterile şi acţiuni de „dat în bobi”? Aceste „împliniri” să se datoreze oare şi faptului că unii mai mai mult sau mai puţin „docţi” în materie de „drept” (şi aici nu vreau să se-nţeleagă că jurista SCMD care face şi ea ce poate în limita serviciului pentru care este plătită la firmă privată, familie şi SCMD are vreo vină) şi-au dat şi încă îşi dau „cu presupusul” pe diverse forumuri cu privire la pensiile militarilor ţinându-i într-o ceaţă groasă? Tot respectul pentru blogg-ul Plano10 însă nu-mi vine să cred (ca să-l „recitez” pe domnul general T.P.) că ne-am întors şi poate ne vom reîntoarce la „Arbeit macht frei”!
    Cel de Sus care vă iubeşte pe toţi!
    P.S.1 Ia daţi-mi o ideie! Oare St. Nicole ce cadou să-i pună (în limita Bugetului de venituri şi cheltuieli) în colţunii (îcălţările) lui Boc? Hai, imaginaţi-vă, gîndiţi-vă...
    P.S2 Privind propunerea de întrunire a CNR la Rm. Sărat: aveţi grijă ca activitatea să nu se desfăşoare în Costieni sau Flămânda ci doar la „Poieniţa” (în cel mai rău caz la cramele din Podgoria/Grebănu, prietenii ştiu de ce, doar „in vino veritas!) Atenţie auto că pe timp de iarnă, când ninge puternic/viscoleşte, la „groapa de la Crucea Comisoaiei”, între Bz şi Rm.Sărac se blocheză traficul pe E85! Ehehe, nu mai „ezistă” 1415, 1425, 1215 a căror fraieri să zgribulească prin ATS-uri şi ATL-uri dezăpezind drumurile pentru naţiunea recunoscătoare!

    RăspundețiȘtergere
  9. Erată: Nu 1215 ci 1258!
    Scuze!
    Cel de Sus!

    RăspundețiȘtergere
  10. Col.(R) Marian Ilie, dezamagire, e numele tau!
    Spui ca "nu ai facut pas inapoi"!? Cui spui asta ???
    Chiar ne crezi pe toti retardati, handicapati mintal ?
    O data in plus, rezulta cine si cum sunt multi roamani!
    Oameni de nimic! Santajabili, cumparabili etc.
    Col.(R) Marian Ilie, nu face exceptie! E dreptul lui la optiune!
    Semneaza unul, care inca mai credea intr-o sansa minima a scmd!
    Adio! Este doar gasca de profitori, asezata pe un un fost munte, acum tot mai mititel, de maruntis! Argintii lui Iuda!

    RăspundețiȘtergere
  11. @CEL DE SUS-Doamne iarta-ma si apara-ma de toate stafiile care trec trec pe aici si spun prostii zicand in gura mare ca sunt eu.Pe de alta parte Doamne iti spun ca nu-i nici-o noutate pentru mine ca cei cu vechime mica,cu smecherii pe la calculul soldei brute in sensul ca, uzand din plin de ajutorul dracusorilor mai mici si mai mari si-au tras acolo o functie mare ,o solda de merit ,o indem. de comanda(desi fie vorba intre noi nu au comandat prin birourile lor caldute nici macar o...Bere,doamne iarta-ma) vor mai pierde la portofel. Dar nu-i drept doamne?Psalmul Otravit L164 le-a intunecat mintile si pe principiul in bag Pu...icioarele in ea de armata (cu asa pensie babana+ compesatoarele-nu de p.m.-+posibilitatea de a sparge avioane in civilie(cumuland pensia babana cu un salariu tot dela BUGET-si daca se poate pe aceiasi functie ,dar civil- ce zici doamne E CORECT? Si altii doamne care au mancat armata pe paine ani si ani,si-au facut si canalul si mina si economia nationala si agricultura cu ce s-au ales? acolo cu niste firimituri de la masa Bogatilor? Dar care pe ultima luna nu s-au dedulcit cu ce am enumerat mai sus desi cu un an inainte au avut si ei de toate pt. ca AU meritat si nu pt. ca le trebuiau la pensionare? si ar mai fi de spus muuuulte......

    RăspundețiȘtergere
  12. Hei Cezare,
    Mai uşor cu băgatul şi scosul membrelor inferioare! Nu cred că se cade şi tocmai de la tine, "membru superior" de mult al acestei comunităţi virtuale, nu-i frumos (nici măcar să citezi)! Să rămânem totuşi deasupra sau egal cu limita inferioară de "anonim", să nu coborâm sub aceasta...Chiar dacă mai aruncăm câte-o glumă/poantă pe ici pe colo ca să ne mai descreţim frunţile (că ne trebuie şi asta) să n-ajungem chiar manelişti sau boschetari! Şi mai vezi că poate te mai încarci cu vreun păcat de la Cel de Sus pt.că că azi e Duminică şi-i sărbătoare.

    RăspundețiȘtergere
  13. Greşeală de tipar! Tăiaţi vă rog un "că"...s-antâmplat din cauza vitezei. Să mă scuze Admin, doamna Elena şi Cel de Sus! Pentru asta, drept canon fac 15 flotări.

    RăspundețiȘtergere
  14. Când Cel de Sus vrea să te piardă, prima dată îţi ia minţile (s-a-ntâmplat). Am recidivat! Cu scuzele de rigoare şi vă rog nu aplicaţi "dreptul saxon". Daţi-mi pentru cele 2 greşeli, pedeapsa cea mai mare!

    RăspundețiȘtergere
  15. Aceasta este transcripţia/cablograma unei convorbiri radio reale între un vas din Armata Statelor Unite şi autorităţile canadiene de pe coasta din Newfoundland din octombrie 1995:
    -Americanii: Vă rugăm, schimbaţi cursul vostru cu 15 grade Nord, cu motivul de a evita ciocnirea;
    -Canadienii: Recomandăm ca dumneavoastră să schimbaţi cursul cu 15 grade Sud ca să evităm ciocnirea;
    -Americanii: Aici căpitanul vasului Armatei SUA: Repet, schimbaţi direcţia!
    -Canadienii: Nu, repetăm, voi trebuie să schimbaţi direcţia!
    -Americanii: SUNTEM PORTAVIONUL ABRAHAM LINCOLN, AL DOILEA VAS CA DIMENSIUNI AL FLOTEI STATELOR UNITE ALE AMERICII DIN OCEANUL ATLANTIC! Ne însoţesc trei distrugătoare, trei crucişătoare şi numeroase vase de sprijin. Cer ca dumneavoastră să vă schimbaţi direcţia cu 15 grade NORD, sau vom lua măsuri pentru a garanta securitatea acestui vas!
    -Canadienii: NOI SUNTEM UN FAR, voi hotărâţi!

    RăspundețiȘtergere
  16. SCUZE tuturor anonimilor,dar mai ales ,,Celui de sus" insa uneori ADEVARUL trebuie spus asa mai abrupt,mai de-adreptul pentru a fi bine inteles si a nu lasa loc la interpretari.

    RăspundețiȘtergere
  17. Se pare ca SCMD-ul mai era "monitorizat " si pe alt blog.Nu stiu al cui este , dar la o prima vedere par sa combata subiectiv. Trebuie cercetat mai adanc .

    RăspundețiȘtergere
  18. # Vosi a scris:
    5 Decembrie 2010 la 10:14 am

    @sejc: băiete, ca să-ţi folosesc limbajul elevat, chiar aşa am făcut: timp de 6 ore am calculat bob cu bob (citeşte lună cu lună), aplicând majorările corespunzătoare (grupă, pensie suplimentară) lunilor respective, rezultatul final majorându-l cu 15% (L 80 – medalie cls. a II-a).
    Ei, spre uimirea şi necazul tău şi-al altora, a rezultat o majorare de 6%.

    La pensie am ieşit în sept. 1998 cu gradul de maior, vechime 25 de ani cu şcoala militară.

    La vremea respectivă calculul pensiei s-a făcut după legea lui Ceaşcă, aceeaşi ca şi la civili, cu ceva majorări. Adică mi-am ales din ulţimii ani, 5, pe care i-am considerat mai buni.
    Nu a fost o legătură cu gradul militar.
    Aici e problema, Legea 164 leagă cuantumul pensiei de gradul militar şi cum la noi corupţia este la ea acasă, în anii dinaintea pensionării se fac avansări una după alta, ajungându-se la dublarea pensiei faţă de unul care a lucrat în aceleaşi condiţii, perioadă, dar fără proptele şi mişmaşuri.
    Tocmai ăştia urlă şi jignesc pe bloguri.
    Îşi vor pierde nişte “drepturi”…, vezi ghilimelele.
    #

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonimule de la 13:25 nu mai bate câmpii!

    RăspundețiȘtergere
  20. Laudabila initiativa domnului col. MARIAN ILIE chiar daca nu este pe placul tuturor colegilor sindicalisti sau nu. Este excelenta ideea de a nu face la intrunirea CNR alegeri de nici un fel, dar cu o singura conditie, sa se discute bilantul financiar contabil al SCMD pe anul 2010 (nu inteleg de ce dureaza atat de mult intocmirea acestuia de parca SCMD ar fi desfasurat activitati de amploare planetara), sa se discute ROF (document care iarasi are parte de o nastere grea cu forceps), sa se discute instituirea modului in care se pot lua decizii in mod democratic (cu consultarea filialelor) si in primul rand restabilirea dialogului intre membrii de sindicat si nu numai. In rest toate bune, sa se stabileasca data Intrunirii CNR pentru alegeri, a si era sa uit, la intrunirea de la Ramnic, avand in vedere ca incepe un nou an, sa se prezinte spre aprobare proiectul bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2011

    RăspundețiȘtergere
  21. DA foarte laudabila initiativa d.Mmarian de a se adresa ferm si fara echivoc ministrului intr-o problema de interes GENERAL. ce bine daca ar fi mai multi,dar...

    RăspundețiȘtergere
  22. Foarte buna initiativa domnului Ilie daca nu era legata "intamplator " de o lansare de carte . Poate nu e momentul alegerilor, dar domnii de la CD vor acuma sa isi impuna un ROF prin care sa-si dea puteri sporite. Asteptati si veti vedea . Propunerile facute de filiale nici nu se iau in seama. Au disparut si de pe blog . NU MAI EXISTA .
    Un cititor

    RăspundețiȘtergere
  23. Anonim #1325 # Vosi a scris:
    5 Decembrie 2010
    Baga la cap ! ,,Daca ti- e bine, nu fi ingrijorat ; iti va trece'' by Murphy . Se poate aplica si in cazul celor care constata ca le tot creste... aia...( ce-or mai da astia ,dupa aia care nu e / pensie dupa legea unica )

    RăspundețiȘtergere
  24. ,,As fi inaintat cererea pentru adeverintele de venit la Centrul Militar al Sectorului 3 mai devreme, dar deabia la data de 07.09.2010 am fost planificat de conducerea Centrului pentru depunerea respectivei cereri.'' Planificat totul,ca la trecerea prin canal.Pe oameni,zile...Cu responsabilitati...Planificare frate,ca la cincinale.Ei,acuma sunt curios ce va fi din ianuarie.Unii or fi facut credite noi(de, le creste ...aia,pensia),altii(cei cu pensii nesimtite)au returnat Logan-urile luate acum trei ani,generalii(patru stele)vor telefona prin tara dupa pesmeti 1972(EXCUS FREZATU" DE OPREA).,,Ce-o sa fie,ce-o sa fie?O sa fie-o veselie, iar prin santuri si rigole numai miros de fasole...''

    RăspundețiȘtergere
  25. 3..3..111?331/ sunt turnul,ce mai faci in varful..stalpului???!!am avut atatea aterizari si decolari(stiI dupa sepic)Incat am si uitat ca te-am pus pe un traseu de asteptare. Mai ai gaz? Cuuum esti in varful stalpului?_si MIG-UL Lancer? aha in brazda.buuun si asa

    RăspundețiȘtergere
  26. ,,Doar două lucruri sunt infinite, universul şi prostia umană, însă nu sunt sigur despre primul.'' Albert Einstein

    RăspundețiȘtergere
  27. Acestea fiind spuse,rabdarea mea in lega tura cu recalcularea , realocarea ,redimensionarea ,reincadrarea ,redenumirea ,samd,se apropie de limita. Promit sa nu fac atac cerebral sau atac de cord .Promit sa rezist pina la victoria finala ,cind unul din sapte si ,,nesimtitii'' vor fi fost rezolvati de coasa vremii si de coasa lui bOC.Vreau sa vad cum cresc 85% dintre pensii,cum cele sub 3.000,00 lei nu scad ,si ce mare fericire o sa fie cind sistemul unic de pensii va fi alimentat...doar din contributiile angajatilor.

    RăspundețiȘtergere
  28. @puiac,
    cu cine te certi? te-a parasit ... Al de sus?

    RăspundețiȘtergere
  29. @dapix,
    si tu ai dreptate! dar cine te aude?

    RăspundețiȘtergere
  30. @Al de sus ...,
    se odihneste! sa nu zic... ca doarme'n front!

    RăspundețiȘtergere
  31. Cel de Sus,
    Da mă duc la cuibar, mâine am de făcut un drum de 450Km!

    RăspundețiȘtergere
  32. În aceste condiţii, MAJORITATEA PENSIILOR MILITARE, DIN IANUARIE 2011, VOR FI ÎN JUR DE 15 SAU 16 MILIOANE DE LEI VECHI. IAR PENSIILE CELE MAI MARI NU VOR DEPĂŞI 20.000.000 LEI…
    Că vor fi procese? Cui îi pasă, în ŢARA ABUZULUI PREZIDENŢIAL?
    Că rezerviştii nu vor mai ieşi din casă, de ruşinea vieţii pe care o vor duce, nici nu mai contează!
    Să moară naibii, de nesimţiţi! Unul dintre nesimţiţi, cu acte în regulă, fiind şi eu.

    Merita a fi citit integral:
    http://www.ionpetrescu.ro/2010/12/05/ministrul-apararii-il-minte-pe-presedinte/

    RăspundețiȘtergere
  33. Alegoria broscutelor .
    A fost odata un grup de broscute...care voiau sa se ia la intrecere.
    Telul lor era sa ajunga in virful unui turn foarte inalt.
    Se adunasera deja multi spectatori, pentru a urmari cursa si a le incuraja pe broscute.
    Cursa urma sa inceapa...
    Totusi...
    Dintre spectatori nu credea nici unul ca vreuna din broscute va reusi sa ajunga in virful turnului.
    Tot ce se auzea era exclamatii de genul: „Oh, ce obositor!!!
    Nu vor reusi niciodata sa ajunga sus!“ sau: „Nici nu au cum sa reuseasca, turnul este mult prea inalt!“
    Broscutele incepura se abandoneze ...Cu exceptia uneia singure, care se catara vioaie mai departe...
    Spectatorii continuau sa strige: „E mult prea obositor! Nu va putea nimeni sa ajunga sus!“
    Tot mai multe broscute se resemnau si abandonau... ...Doar una singura se catara consecvent mai departe...
    Nu voia cu nici un chip sa abandoneze!
    In final renuntasera toate, cu exceptia acelei broscute, care cu o imensa ambitie si rezistenta reusi sa ajunga singura in virful turnului!
    Dupa aceea, toate celelalte broscute si toti spectatorii au vrut sa afle cum a reusit broscuta sa ajunga totusi in virf, dupa ce toate celelalte se vazusera nevoite sa abandoneze cursa!
    Unul din spectatori se duse la broscuta s-o intrebe cum de a reusit sa faca un efort atit de mare si sa ajunga in virful turnului.
    Asa se afla ca...
    Broscuta invingatoare era SURDA !!!
    _____________
    Morala?
    Nu asculta niciodata de oamenii care au prostul obicei de a fi intotdeauna negativi si pesimisti…fiindca ei iti rapesc cele mai frumoase dorinte si sperante pe care le porti in suflet!
    Gindeste-te mereu la puterea cuvintelor, caci tot ceea ce auzi sau citesti te influenteaza in ceea ce faci!
    Deci: Fii MEREU … OPTIMIST!
    Si mai ales fii pur si simplu SURD cind cineva iti spune ca nu-ti poti realiza visurile!
    Gindeste-te: Poti reusi in viata daca vrei cu adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  34. Tuturor ce poarta numele Sfintului Ierarh Nicolae, LA MULTI ANI SI SANATATE!

    RăspundețiȘtergere
  35. Vosi a scris:
    6 Decembrie 2010 la 10:56 am

    Manix,

    Aşa se pare că trebuie procedat aici…
    Normal că nici eu nu sunt de acord cu situaţia creată, eliminarea pensiei militare, neracordarea ei la soldele activilor etc.
    Dar, din moment ce cunosc “n” cazuri” de tâmpiţi care cică s-au descurcat, după apariţia L 164 intrând mafia gradelor şi funcţiilor în prim plan, nu pot să le plâng de milă nici chiar de-mi torni zeamă de ceapă în ochi.
    Chiar şi legea comunistă era mai echitabilă !
    Ştiu şi-mi asum oprobiul ce-l stârnesc.
    Totuşi, să ne uităm fiecare în oglinda conştiinţei proprii, dacă o avem !!!

    O săptămână liniştită !

    RăspundețiȘtergere
  36. La multi ani Nicolae, Nicusor, Nicoleta,Niculina ! Multa sanatate sa va dea Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  37. ,,Mosu' mi-a adus cadou adeverinta cu veniturile din timpul cand AM FOST...! O
    varianta pentru punctele de suspensie ar fi si raspunsul lui Emil Bobu: am fost
    un ... DOBITOC!

    Concluzia: 47 de luni lipsa si 7 luni cu un venit aprox. de 10-15% din minimul
    pe economie.

    Un fel de VARZA a la Cluj!" Regret ce a patitit camaradul meu, si nu numai el.N-a fost ,nu am fost niste dobitoci.Varza nu are nicio legatura dar , da,dobitocul are legatura cu...CLUJUL .Nu,nu Bobu...

    RăspundețiȘtergere
  38. subiecte tari ... comentarii slabute ...; pana si avocatii din oficiu, au dat bir cu fugitii! ole, ole, ... CD, unde mai e?

    RăspundețiȘtergere
  39. SE pare ca legea unitara a pensiilor a fost votata cu maxim entuziasm Putem face analize docte pe noua situatie?juristii au cuvantul ca noi profanii putem gresi !!

    RăspundețiȘtergere
  40. CA Bucuresti a dispus suspendarea recalcularii pensiilor militare pentru 635 de reclamanti.
    In data de 6.12.2010, CA Bucuresti a suspendat efectele HG nr. 735/2010 pentru 635 de foste cadre militare, iar punerea in executare a deciziei presupune sistarea tuturor activitatilor ce conduc la recalcularea pensiilor in temeiul hotararii de Guvern, cu consecinta mentinerii in plata a pensiilor actuale.

    Reclamantii au fost reprezentati de Piperea & Asociatii prin Avocat Gheorghe Piperea. Aceasta hotarare este executorie, autoritatile statului fiind obligate sa o puna in executare.

    Gheorghe Piperea a declarat ca aceasta decizie reprezinta o dovada vie a functionarii principiului separatiei puterilor in stat, puterea judecatoreasca corectand atitudinea sfidatoare a Guvernului la adresa principiilor Constitutionale si ale CEDO: “Aceasta decizie reprezinta dovada faptului ca in Romania statul de drept inca functioneaza si va functiona in continuare atata timp cat ne putem baza pe constiinta si independenta justitiei”.
    http://www.infolegal.ro/ca-bucuresti-a-dispus-suspendarea-recalcularii-pensiilor-militar-pentru-635-de-reclamanti/2010/12/07/

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri