Google Translate

duminică, 16 ianuarie 2011

Autoritatile statului roman, in culpa penala! Situatie evidenta, probata, dar Guvernul continua sa procedeze de-an boulea!

Casa de Pensii a Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) care are sarcina de a recalcula pensiile foştilor angajaţi ai instituţiei procesează în jur de două pensii pe zi, în contextul în care doar 50 de angajaţi se ocupă de aceste documente, în vreme ce la MApN sunt peste 4.000.
Consilierul ministrului Administraţiei şi Internelor, Nicolae Chesnoiu, a declarat, vineri, că având în vedere complexitatea procesului de recalculare a unei pensii şi numărul mic de angajaţi pe care Casa de Pensii a MAI îl are la dispoziţie momentan, nu este posibilă procesarea unui număr mai mare de pensii recalculate.

El a adăugat că, totuşi, începând de săptămâna viitoare, numărul angajaţilor va fi suplimentat cu aproximativ 150.
Totodată, Chesnoiu a spus că până în 22 noiembrie doar în jur de 1.000 de pensionari din MAI şi-au depus adeverinţele necesare recalculării pensiilor în funcţie de venitul pe care l-au avut. Alţi 7.000 de pensionari care au avut adeverinţele la dispoziţie ar fi "stat cu ele acasă" şi nu le-au depus la timp, astfel că pensiile lor au fost recalculate pe baza salariului mediu brut pe economie.

Până în momentul de faţă, aproximativ 14.000 de dosare au fost procesate la Casa de Pensii a MAI, din aproape 70.000 de pensii ce trebuie recalculate, a precizat Chesnoiu.

Consilierul MAI a mai spus că persoanele care au venit în minister în urma numirilor politice, care au stat doi-trei ani sau chiar mai puţin şi apoi au ieşit la pensie sunt printre cele dezavantajate de recalculări, nu angajaţii care au muncit 30 de ani şi au înaintat treptat în grade.

Chesnoiu a precizat că peste 80 la sută din pensiile foştilor angajaţi MAI erau de sub 3.000 de lei şi că, după recalculare, acestea au crescut măcar cu 100 - 200 de lei.

În ceea ce priveşte vechimea în muncă, Chesnoiu a spus că, într-adevăr, unii angajaţi din Jandarmerie nu şi-au regăsit în documente anii corecţi de muncă. El a spus că ministerul intenţionează să facă o intervenţie la Ministerul Finanţelor, pentru a obţine "o echivalare" pentru aceşti oameni.

Pensionarii din MAI au depus, vineri, o plângere penală la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie împotriva miniştrilor Apărării şi de Interne, Gabriel Oprea şi Traian Igaş, precum şi împotriva directorului SRI, George Maior, acuzându-i de abuz în seviciu contra intereselor persoanei.

Mariana Caloianu, avocatul care reprezintă interesele sindicaliştilor, a declarat că a cerut procurorilor să verifice actele care au stat la baza deciziilor de diminuare a pensiilor şi să-i ancheteze pe cei care se fac vinovaţi pentru această stare de fapt.

Pensionarii din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) reclamă scăderi ale pensiilor de până la 60 la sută după recalculare şi califică decizia Guvernului drept o "dezonorare" a foştilor militari şi poliţişti, urmând să îşi ceară drepturile pierdute prin intermediul instanţelor.

Pensiile foştilor militari au fost în ultima perioadă subiect de dezbatere, în contextul recalculării.

Miniştrii au discutat în Guvern despre situaţia pensiilor militare, în urma deciziei instanţei de suspendare a recalculării, iar premierul Emil Boc s-a interesat dacă se aplică tuturor, fiind informat de Ministerul Justiţiei că hotărârea în cauză are un caracter individual.

Instanţa supremă a decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicării HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare, confirmând astfel o sentinţă a Curţii de Apel Cluj din septembrie 2010.

Procese similare au fost deschise la Curtea de Apel Bucureşti şi la Curtea de Apel Piteşti.

Noua lege a pensiilor prevede calcularea tuturor pensiilor în funcţie de contribuţiile plătite, guvernanţii susţinând că sunt eliminate astfel sistemele speciale de pensie din unele domenii.
Ioana Burtea, ioana.burtea@mediafax.ro

Ministrul Igaş a dispus o serie de măsuri pentru urgentarea modificării pensiilor recalculate "potrivit art. 5 alin. (4) din Legea nr. 119/2010, în cazul celor care au depus sau vor depune solicitări sau cereri scrise, însoţite de adeverinţele privind veniturile lunare individuale realizate necesare stabilirii punctajelor medii anuale", se arată într-un comunicat de presă de marţi al MAI.


Astfel, începând din 17 ianuarie, la nivelul MAI va funcţiona un grup de lucru format din angajaţi ai aparatului central şi ai inspectoratelor generale aflate în subordinea ministerului.

Principalele atribuţii ale grupului de lucru vor fi extragerea şi introducerea datelor din adeverinţele privind veniturile realizate în aplicaţia informatică pentru modificarea pensiilor recalculate, cu asigurarea tehnicii de calcul pentru realizarea unei reţele informatice necesare, prin redistribuirea acesteia la Casa de Pensii a MAI, de la alte unităţi ale ministerului.


Angajaţii grupului de lucru vor munci în două ture, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 7.00-22.00. (Mediafax)
Autoritatile statului roman, in culpa penala! Situatie evidenta, probata, dar Guvernul continua sa procedeze de-an boulea!
Am concentrat in titlul postarii celor doua stiri, preluate de pe Gandul.info, esenta!
Nu ma apuc sa dau lectii juridice, sa reiterez cu probe cele afirmate!
Autoritatile statului se afla in culpa penala, fata de pensionarii fosti militari!
Cei de la Casa de Pensii a Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), sunt cei mai loviti! Stim noi si de ce! Fereasca-te Dumnezeu, de RAZBUNAREA prostului!

Ministrul Igaş trebuie sa ceara, iar Guvernul, PUTEREA in opinia mea,
URGENT trebuie sa suspende aplicarea arbitrara a Legii! Le reamintesc totusi, ca suntem de facto, de iure - un stat membru al UE ( avand si drepturi, nu numai obligatii) - dar in egala masura, inca mai avem o CONSTITUTIE, alte Legi in vigoare! 
Domnilor,
NOI guvernatii, respectam Legea!
Iar voi GUVERNANTILOR, retineti: nu sunteti deasupra Legii!
Chiar daca o faceti, zi de zi!
Admin, V.Burcu

P.S.Reamintesc chestorului Chesnoiu, ca are datoria-obligatia sa-si ceara scuze public, pentru minciunile incalificabile vanturate pe la televiziuni sau in mass-media!
Domnule, nu am stat "acasa cu adeverintele", pur si simplu, de aproape 4 luni de zile le astept, dar nu au venit nici azi! In ce baza si din a cui vina, mi-ati furat ARBITRAR peste 1000 lei, din 2500 pensie/luna ?!!
Adeverintele, inca le mai astept!
Cine este vinovat? Cine minte?
V.Burcu

73 de comentarii:

  1. Cei din legislativ ,executiv si autoinplementatul SEF AL STATULUI trebuie supusi urgent unui control medical extins.Suntem victima unui atac extern prin mijloace neconventionale ,care vizeaza suveranitatea ,unitatea si independenta statului national Roman !
    Asa cum niciun purtator de gripa nu poate fi acuzat de transmiterea bolii decit daca a fost diagnosticat si nu se supune regimului de carantina ,asa cei de mai de sus sunt sunt nevinovati daca vor fi declarati ,,SANATOSI'' dupa un control deplin ,facut intr-o tara credibila...
    Pina atunci populatia Rominiei se afla in primejdiei de a fi ucisa de propriii bolnavi!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Puiac, Felicitari!
    Absolut remarcabil!
    Mi-ai reamintit ... o carte foarte buna:
    “Acesti bolnavi care ne conduc”, semnata de Pierre Rentchnick si Pierre Accoce, aparuta in 1978, care a pus in fata publicului argumente, pentru a arata ca situatii dramatice ale istoriei au avut un anume deznodamant si nu altul si datorita faptului ca aceia care au fost chemati sa ia deciziile erau atinsi de maladii, unele foarte grave. ! Hmmm .... Roata morii ... Tac ... tac ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Am mai sugerat bolnaviciunea zmintitilor ,chiar repetat.Interesul era atunci deturnat spre medici ,spitale... Nebunii au fugit nebagati in seama !

    RăspundețiȘtergere
  4. Este vizibil ca tendintele schizoide ale unor personalitati asa zis marcante, le-au impins la izolare afectiva, intelectuala si sociala, determinand in cele din urma ruperea acestei guvernari de societate si esecul lamentabil al liderilor politici.
    Pentru oamenii politici, iata ca minciuna este o chestiune de vocatie si de performanta. “La homo politicus, a sti sa minti e un atu: a da impresia ca stii raspunsul la o intrebare legata de ceva de care nu stii absolut nimic, a disimula dezacordurile din cadrul propriului partid, a da o cifra eronata pentru a sustine impresia de succes, a trunchia adevarul pentru a evita oprobiul sau dezonoarea.”
    Disfunctiile psihice, in lumea oamenilor politici, ce ating nu rareori patologicul, sunt evidente nu doar pentru ochiul scrutator si experimentat al cercetatorului, ci si pentru omul obisnuit. Atunci, merita sa sa ne intrebam: cum se face ca lumea ii sprijina, ii admira si ii alege pe acesti oameni in functii atat de importante?
    O data, inca o data ... si poate ... inca si inca ...

    RăspundețiȘtergere
  5. DA!
    Cresterea si descresterea ....
    Pacat insa de noi, cei prinsi in cerc! Prizonierii ... fara voie!
    Ai "lor" unii ... ai "timpului" altii!

    RăspundețiȘtergere
  6. ,,AL TREILEA VAL '' , lucrare publicată în 1980.
    Am citit-o pe sub mana! ce vremuri, ce vremuri ...!

    RăspundețiȘtergere
  7. In timp ce ,,alesii nealesi '' si-au bagat miinile in pantalonii nostri pina ce urechea le-a ajuns unde as vrea sa le ajunga nasul ,in cautarea ultimului banut ramas ,noi asteptam ...,,unele chiar sa creasca ''. Suntem timpiti ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu.
    Suntem doar dezbinati!
    Manipulati, dezinformati!
    Stii ... mi-a placut sa aud din nou ...
    povestioara aceea ... cu sacul, sobolanii din sac ...
    Scuturatul sacului, de catre tipul acela, destept in felul lui!
    Avem creierul facut terci! Suntem vinovati fara vina! Dar ... suntem!

    RăspundețiȘtergere
  9. Adrian PAUNESCU nu era militar de cariera. DAR PENTRU MULTA VREME VA FI SANTINELA LA ONOAREA ROMANIEI, DE IERI SI DE ASTAZI.Pentru viitor au ramas doar cei vii !Versurile nu-i apartin ,dar spiritul este al nostru ,datorita lui.Vrea cineva sa ma contrazica ? Trageti si istoria va vorbi .

    RăspundețiȘtergere
  10. Sorin Roşca Stănescu, 17 ianuarie 2011, 01:43

    Suntem singurul stat din Europa în care salariile scad. Suntem, probabil, singurul stat din lume în care scad pensiile. În legătură cu pensiile, trebuie să pun din nou accentul asupra semnificaţiei nerespectării unui contract. Ceea ce înseamnă nerespectarea legii. De către cine? Chiar de către instituţia care are cea mai mare nevoie şi cea mai mare obligaţie de a proteja legalitatea. Este vorba de Guvern. Când Guvernul abdică, şi mai ales în mod deliberat, de la această îndatorire, atunci lucrurile stau rău de tot în respectiva ţară. Iar ţara este România. Acum ne întâlnim cu o situaţie încă şi mai gravă. Cea a militarilor batjocoriţi.
    Fără îndoială, onoarea este valoarea supremă a unui militar. Ea are întâietate. În raport cu curajul, puterea de sacrificiu, cu inteligenţa, cu devotamentul ori cu pregătirea. Atunci când un militar îşi pierde onoarea, el nu mai are nimic bun. Nicio altă calitate a sa nu mai are semnificaţie. De aceea au existat şi atât de dramatice situaţii, de-a lungul istoriei, în care militari care şi-au pierdut onoarea şi-au luat singuri viaţa. Avem cel puţin doi reprezentanţi ai castei militare care, în raport cu pensiile celor din armată, şi-au pierdut onoarea. Unul este Preşedintele României, domnul Traian Băsescu. El provine din casta purtătorilor de uniformă. Are o educaţie ostăşească. Singura lui educaţie. Şi din asta a trăit o bună parte din viaţă. Până în decembrie ’89. Chiar şi atunci când a servit pentru un serviciu secret, el purta o uniformă.

    RăspundețiȘtergere
  11. Continuare
    A promis solemn, în calitatea sa de şef al statului şi de comandant suprem, că nu se va atinge de pensiile militarilor. Şi a făcut-o. Încă şi mai explicit, ministrul Apărării, domnul Gabriel Oprea, general cu nu ştiu câte stele, s-a angajat şi el că Guvernul, din care face parte, nu va încălca angajamentul legal pe care şi l-a luat faţă de militari, acela de a nu-i lăsă pe drumuri la bătrâneţe prin amputarea pensiilor. Mai mult, a promis solemn că, în caz contrar, va demisiona. Nu a demisionat. Se află bine mersi în post. Şi acest militar şi-a pierdut onoarea.
    Armata este indispensabilă unui stat. Fie că este o armată de masă, cum era armata până în decembrie 1989, fie că este o armată modernă, diminuată numeric, dar upgradată tehnic şi ca pregătire, aşa cum este armata română astăzi. Armata este indispensabilă atât pentru a ne apară de inamicii externi, cât şi pentru a impune respect. Iar în cazuri extreme, aşa cum s-a întâmplat în decembrie 1989 şi se mai poate întâmpla oricând, ori de câte ori avem o conducere catastrofală, armata ne poate salva. Ea poate fi un factor de echilibru.

    RăspundețiȘtergere
  12. continuare
    “Armata e cu noi!” Stau şi mă întreb dacă nu cumva Preşedintele Traian Băsescu pedepseşte astăzi armata pentru rolul istoric pe care l-a jucat în decembrie 1989. Mă refer, desigur, la grosul armatei, nu la câteva excrescenţe ale ei. O persoană care decide să devină militar renunţă, din capul locului, la o mulţime de privilegii pe care le are un civil, cel mai important dintre acestea fiind un grad mai mare de libertate. El ştie că-şi va sacrifica nu numai propria persoană, ci şi familia, care va fi târâtă din garnizoană în garnizoană. În schimb, are şi unele avantaje. Cele mai importante fiind o soldă stabilă, un viitor predictibil şi o pensie decentă. În acest sens, el încheie un contract cu statul. Acest contract a fost încălcat de către statul român. Fără ca măcar militarii în rezervă să fi fost preveniţi. O ruşine. Naţională. Şi internaţională.

    www.sroscas.ro
    www.corectnews.ro

    RăspundețiȘtergere
  13. Vinovatia?!
    Sentimentul vinovatiei?!? Just!
    Neaparat insa, nu uitati sa adaugati: LASITATEA!
    Lasitatea predomina in noi, manifestata mai ales prin frica!
    Frica inclusiv in a lua atitudine! Frica generalizata, abjecta!
    Lasitatea in toate formele ei! Să rămâi mut când esti lovit?!
    Iata, mult mai pregnanta, evidenta! Judeacati singuri si de ce!

    RăspundețiȘtergere
  14. Am primit ,va pun la dispozitie!
    ,,PENTRU POLITICIENI - APEL LA RATIUNE
    Motivare:
    Cred ca renuntarea la fumat pe motive financiare o sa ii bage in sperieti pe toti politicienii, deoarece nu se mai vand tigari, nu se mai face contrabanda, nu mai sunt bani negrii, deci se pierde o sursa de venit ilicit. Ca doar grosul contrabandei cu tigari la politicieni ajunge.
    Asa se va intampla si cu alcoolul, carburantii, mancarea, medicamentele,............deci

    POLITICIENI
    Lasati oamenii care muncesc si care au muncit in pace. Nu ii mai jupuiti de vii.
    Ciobanul care isi decimeaza stana nu mai este cioban. Ramaneti golani pe drumuri! Nu o sa mai ramaneti decat voi la stana. Toti vor pleca, inclusiv cainii care va apara acum. Nu o sa mai aveti bani sa va platiti facturile. O sa ajungeti sa cersiti. O sa trebuiasca sa va cautati de sanatate si nu o sa aveti bani de RATA pana la Viena. O sa ajungeti sa va mancati unii pe ceilalti.
    Mare atentie!
    Sa nu ziceti ca nu v-am spus.

    PS Jupane nu mai am nr. dvs. de telefon.
    Cu deosebit respect,
    M__gst_ 002''

    RăspundețiȘtergere
  15. Proteste organizate de SCMD pe 24.01.2011 ??!!
    ______
    Un indemn, o actiune la fel de idioata, ca si smiorcaiala pe la televiziuni, fluturand "docomente" cu pensii de 35-45 milioane, rase de barbierul boc! O zi mai prost aleasa ca aceasta, sinonima cu MARELE PROTEST si "sucesurile" mediatice obtinute de ZIUA ARMATEI, nici ca s-ar putea concepe! Acum inteleg si mai bine conceptul: de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere! Nenorocirea va fi alta! O vom realiza mai incolo, cand vom "reevalua" si noi, cei din afara feudei lui D&P, ce rau imens au facut acestia, prin modul lor bezmetic, repetat de actiune! Grav ar fi sa fie prea tarziu, iar raul ireparabil!
    P.S.1.: In loc sa ma injurati, va propun altceva: vedeti in coloana din dreapta blogului, o rubrica: "Iti place Blogul? Vrei sa revii oricand? Simplu! Click aici:"
    Add us to your favorites!
    _________________________
    Fa Click, apoi OK! Vei avea mai incolo, la indemana, spre aducere aminte rapid, ce ai citit ACUM, desi aveai tendinta sa ma iei la suturi! Problema e ca ma vei injura, din nou! Imi vei spune vrute si nevrute, inclusiv ca ar trebui ... sa ma bucur ca am avut dreptate! O logica la fel de tampita, ca si multe actiuni intreprinse de D&P!

    P.S.2.Personal inteleg miile de pensionari inscrisi in scmd! Inteleg sperantele, necazurile lor! E clar ca au dreptate, ca vor dreptate! Nenorocirea este alta: au fost inselati! Cu asta nu sunt de acord! Cu impostorii, care nici in ziua de azi, nu au lamurit cheltuirea catorva miliarde (6-7) lei, bani rezultati din cotizatiile oamenilor, bani destinati rezolvarii unor probleme de interes general! Au procedat la un asa zis control! Stie cineva, ceva?
    Daca ONOARE nu e, NIMIC nu e! Ce e valabil pentru Oprea&Co, valabil si pentru ei! Opinia mea! Asa vad eu situatia azi!

    RăspundețiȘtergere
  16. MAI nu calculeaza numai 2 pensii pe zi!Ar fi de tot risul,ca 50 de oameni intr-o zi sa introduca in calculator veniturile a 2 cadre care au lucrat un numar de 40-50 ani , in total!
    Un lucrator poate introduce in calculator(cu toate ca datele sunt deja introduse) datele pentru 2-3 pensionari!
    Deci, la MAI, 150 lucratori X 3 dosare =450 dosare/zi, rezulta 450x 30 zile=13500 dosare/luna(varianta optimista).
    La MApN, 500 lucratori X 3 dosare zi =1500 dosare /zi X 30 zile =45000 dosare pe luna.
    In concluzie , in 2-3 luni se termina procesul de procesare(recalculare) a tuturor pensiilor!
    E adevarat faptul ca mie imi da o pensie recalculata cu 600 lei mai mica!
    Asta e o alta problema! Politica...

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Anonim 10.54
    Actiunea ofi poate idioata cum zici, critica fara argumente e apa de ploaie. Ai alte solutii ? Spune-le. Chestia cu pensiile de 35-45 de milioane a o vantura toti bagatorii de seama. Sunt sub 8000 de pensionari in MApN care au astfel de pensii. Am activat in armata de la 21 la 55 de ani din care 25 ani am fost scafandru. Am iesit la pensie la termen. Am cerut adeverinta de venit, la care am avut 5 luni lipsa. Am facut cererea de recalculare pe 15 decembrie. In ianuarie am primit noua pensie de 8450 lei. M-am inscris in SCMD pentru ca ANCMRR este asemeni BABELOR, stau nemiscati indiferent daca ninge, ploua sau bate vantul.Astazi am fost in fata prefecturii la Constanta. Voi merge si la Bucuresti. Voi muri cu ei de gat daca e nevoie. Nu prea mai am ce pierde. Referitor la SCMD, nu cunosc situatia de la Bucuresti dar mi-e greu sa cred ca ofiterii care au infiintat acest sindicat si-au propus ca scop sa fure banii din cotizatii. Or fi fost facute probabil greseli, or fi cheltuit fara rost ceva bani dar astea se pot verifica si dovedi in timp. Acum e mai important sa nu ne lasam jefuiti de hotii ce conduc tara. Si deocamdata sindicatul asta bun prost cum o fi face ceva. Restul stau pe margine si chibiteaza.
    Cu tot respectul pe care il port ofiterilor nu pot sa nu constat ca cel putin ofiterii superiori, de la colonei la generali vorbesc mult si fac putin. De vorbe suntem toti satui.
    Un maistru militar de marina.

    RăspundețiȘtergere
  18. Da, cred că trebuie să mergem până la capăt, ca la poker: "totul sau nimic"!

    RăspundețiȘtergere
  19. @Un maistru militar de marina...fost scafandru ... iesit la pensie la termen... Va respect munca, profesia, necazul! Va raspund ca: sunt si SOLUTII! Solutii INTELIGENTE, Legale! Nenorocirea este alta! Nu ai cu cine sa le discuti! Si deosebit de GRAV, cu cine sa le pui in practica! Au iesit la "inaintare": fie "adulmecatorii" de bani ai necajitilor, fie niste pseudo-juristi care fac pe avocatii din oficiu, fie niste muieri care ar trebui sa stea mai bine la "cratita" (scuze, doamnelor cu adevarat - gen d-na invatatoare!), fie... fie...! Nu mai conteaza cine! Ca urmare, ne meritam soarta!
    Anonim 10.54

    RăspundețiȘtergere
  20. Chiar asta-i vrut sa scrii sau e o greseala:embrie. In ianuarie am primit noua pensie de 8450 lei. M-am inscris in SCMD pentru ca ANCMRR este asemeni BABELOR--.CZar

    RăspundețiȘtergere
  21. intrati cititi si mai reflectati-Tnt-atulhttp://www.realitatea.net/pensionarii-militari-pregatesc-proteste-in-toata-tara_792242_comentarii.html#comentarii

    RăspundețiȘtergere
  22. @Anonim, 15:01;
    GRAV! GRAV! Deosebit de grav!
    Cititi cele 295 de COMENTARII, IAR APOI SPUNETI VOI: e bine cum suntem vazuti? Este benefic, util, in sprijinul viitoarelor actiuni ce se vor mai face? Chiar a unora corecte, inteligente, legale? Observati unde ne duc indemnurile, strategia idioata a lui D&P?!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Tineti minte ce va spune Acum -CEZAR- Cea mai BUNA CAMPANIE ELECTORALA PRO BASESCU SI PDL este ceea ce fac acum O PARTE DIN PENSIONARII MILITARI. Basescu +PDL vor incepe sa creasca in sondaje ,pentru ca nu-i asa isi respecta promisiunile din camp. electorala-A taiat pensiile nesimtite si tot poporul vede asta.

    RăspundețiȘtergere
  24. Culmea este ca unii ne fura banii din pensii si ne cer sa semnam ca sa ii ia . Altii care pretind ca ne apara , ne cer sa le trimitem banii sub forma de cotizatie. Si unii si altii vor banii nostri. Nici unii nici altii nu fac decat sa ne abureasca.
    Unde sunt banii din cotizatiile de anul trecut ? Unde este controlul ? Ce au gasit ? De ce nu vorbeste nimeni ? Musamalizeaza ? Controlorii s-au lasat manjiti, asta e .
    De ce nu se spune nimic de control ? cat tine , pana la anu in decembrie ? Ce urmareste , sa se stranga alti bani din cotizatii si sa " astupe " banii lipsa ?
    Undeeste domnul acela Iscleanu care ne tot certa pe aici ?

    RăspundețiȘtergere
  25. @ Anonim 12:57
    Esti propagandist SCMD ? Chiar crezi ca-ti inghitim minciunile asa usor. Daca zici ca ai 34 de ani vechime x 1 punct pentru fiecare an(venit mediu pe economie)= 34 puncte : 20 ani cotizatie = 1,7 puncte.
    1,7 puncte x 732,8 punctul =1245,76 lei + 249,152 (20% meritul militar cls. a I-a)= 1494,912 lei si asta fara grupa de munca si sporul la pensia suplimentara. Cunosc M.M. de marina(motorist) care a luat in plus la pensie 1000 lei. Ce spui tu e prea gogonata.

    RăspundețiȘtergere
  26. De la o ora la alta, COMENTARIILE impotriva pensionarilor militari sunt tot mai multe, tot mai dure, TOT MAI AGRESIVE! Efectiv, inunda toata presa online! Se impune in regim de URGENTA, sa ne delimitam de TALIBANII DIN SCMD! Riscam sa fim huiduiti pe strada! Riscam sa luam locul pdl-istilor! Unuia numit ... Hoara! Nu vreau sa se mai vorbeasca de catre numitii DOGARU & PRICINA in numele TUTUROR! Sa vorbeasca punctual, in numele lor, a celor pe care ii reprezinta. Punct. Cei care ganditi ca mine, spuneti! Daca eu gresesc, spuneti!

    RăspundețiȘtergere
  27. Da... vine valul... si apar anonimii cu indemnuri la "ratiune" la "cumpatare"...
    Pe toti va f..te grija ca D&P fura banii SCMD, dar cand vine vorba sa va aparati pensia cu adevarat stati pititi prin bloguri si cu ochii beliti in televizoare, doar doar va rezolva cineva problema fara sa fie nevoie de voi acum...
    E lumea cu gura pe noi?... si ce, va e rusine de pensia care ati luat-o? Ati furat-o cumva?...
    Daca nu e asa, mai terminati cu vaicarelile si cu chibitatul de pe margine! E timpul pentru actiune si nu mai aveti pe unde intoarce foaia...

    RăspundețiȘtergere
  28. Apropo de talibani, unitate, scmd-ul lu'Peste!
    Ati vazut? Cu cata usurinta, rapiditate s-au ... DEZIS de
    Lt.col rez.Teofil Vasile? Mai mult ... l-au facut precum talibanul Sef: infiltrat, instigator! Rusine! Iar voi, voi vreti sa ne reprezenati pe toti! Niciodata! Nu sunteti capabili nici macar pe voi sa va respectati, daramite sa ne reprezentati la nivel national!

    RăspundețiȘtergere
  29. Corect spus. Au instigat, au chemat oamenii in strada, iar apoi ca nesimtitii, din spatele unor bluzoane inscriptionate, aratau cu degetul si vorbeau idiotenii: nu stim, nu este de-al nostru, este instigator, infiltrat! Vai mama lor, de asa zisi .... camarazi! Rasu lumii! Cu cine pleci la lupta! P.S.: Atentie: noi cei care totdeauna pe aici, am indemnat la ratiune, cumpatare, logica si competenta ... acum iata, vor sa ne scoate vinovati! Aloo ...

    RăspundețiȘtergere
  30. Asa este . Cat ne aburesc cu controlul ? De ce nu spune nimeni nimic ? sunt toi majiti la Bucuresti ? Unde sunt cei care strigau ca sunt cinstiti. De ce sa le mai dam banii, ca sa ii fure si pe astia ? Niste banditi. Rusine sa le fie sa cheltuiasca banii din cotizatei pentru casele si masinile lor .

    RăspundețiȘtergere
  31. "Atentie: noi cei care totdeauna pe aici, am indemnat la ratiune, cumpatare, logica si competenta ... acum iata, vor sa ne scoate vinovati! Aloo ... "

    Am dreptate ciudatilor: chiar sunteti mai lasi decat mi-am putut imagina!
    Repede, dati scrisori "de lepadare"... dovezi de fidelitate si "onoare" care va lipsesc!
    Mi-e sila de voi si balele voastre...
    Misunati si muceziti intre voi, nemernicilor!!!

    RăspundețiȘtergere
  32. ilie de la scularie17 ianuarie 2011 la 17:14

    Ptiu , drace .... Ia uitati-va si minunati-va cu ce se ocupa acuma ANCMRR
    http://www.ancmrr.ro/forum/viewtopic.php?f=9&t=80&sid=655487a1293cb7fc7907cb30200c8130

    RăspundețiȘtergere
  33. @anonim 16:52

    ai vocabular care te descalifica total.Mi-e rusine ca am fost coleg cu TINE(anonim 16:52 -valabil si pt agramatul de la 16:23)
    Va rog sa-i comunicati "stimatului si iubitului' maret conducator al SCMD ca ar fi de bun simt sa se refera numai la membrii de sindicat.Nu fac parte din nici-o asoc. a pensionarilor militari si in consecinta va interzic sa vb. in numele meu atat timp cat nu va cer acest lucru.
    Sa inceteze odata D-nul Dogaru cu expresiile de genul"rezervistii armatei romane" TOTI pensionarii militari etc.NU VREAU SA FIU INCLUS IN ACEASTA CIORBA URAT MIROSITOARE.
    repet sa se adreseze STRICT in numele membrilor de sindicat asa cum fac si toti ceilati sefi de sindicate.
    si ma semnez(spre deosebire de altii care au mai multa onoare="ANONIMI"
    AKORD75
    p.s.astept comentarii,dar daca nu puteti vorbi civilizat,mai bine inghititi-va limba

    RăspundețiȘtergere
  34. Bai nea Ilie de la scularie.PAGINA ESTE INFECTATA
    Ai facut-o intentionat sau nici nu stii ca ai halit un virus nashpa
    Nu intrati pe pagina urm. sau daca o faceti va priveste.Eu am avut noroc cu antivirusul
    http://www.ancmrr.ro/forum/viewtopic.php?f=9&t=80&sid=655487a1293cb7fc7907cb30200c8130
    akord75

    RăspundețiȘtergere
  35. Seful Jandarmeriei Romane a fost DEMIS!
    Realitaea TV!

    RăspundețiȘtergere
  36. ... in urma angajarilor ilegale!
    Antena 3!
    Ce iti este si cu manipularea asta ... mediatica!

    RăspundețiȘtergere
  37. @AKORD 75-ai perfecta DREPTATE. EU CER ASTA DE PESTE 8 LUNI .SCMD nu ma reprezinta .Sa nu mai vorbeasca in numele MEU-CZar si frate-sau Tnt-atul

    RăspundețiȘtergere
  38. Măi CaZAR dar cine a vorbit în numele tău? Tu şi frac-tu oricum nu sunteţi scmd-işti! CaZARE noi însă avem cunoştinţă că tu faci parte din sindicatul motocicliştilor, aşa-i?

    RăspundețiȘtergere
  39. Cezare du-te omule cu frac-tu şi faceţi greva foamei şi setei la poarta lui Dogaru că poate te ascultă! Ca să nu uit: ţi-ai făcut procură? Dacă Doamne fereşte "dai colţu¤" până ţi-o măreşte boc?

    RăspundețiȘtergere
  40. Tocmai asta -i ca nu sunt si ca mine foarte foarte multi.In schimb cand vorbesc d. Dogaru sau D. Pricina zic cam asa :Sindicatul cadrelor militare in rezerva ..... uitaind sa mai spuna ca de fapt reprezentati 6-7% dintre acestia.Informatiile voastre sunt proaste. PS. Pe maiorul de la Constanta ,daca a iesit alaturi de voi nu era cazul sa-L protejati?SAu daca nu si-a platit cotizatia ,a fost liber sa-l ridice ca pe ultimul infractor.

    RăspundețiȘtergere
  41. CeZAR n-ai auzit că ăla nu era din sindicat? Oricum acest lucru dovedeşte proasta organizare a activităţii. Da, omul ăla trebuia apărat, asta este părerea mea. Însă deja D&P ne-au obişnuit cu decizii proaste.Asta este...va mai trece mult timp până când Sindicatul va fi cu adevărat al sindicaliştilor aşa cum va trece mult timp CeZAR până ţi-o vei vedea-o mărită de boc (din 2 motive: 1. boc nu poate; 2. boc n-are ce să mărească)!

    RăspundețiȘtergere
  42. Apropo de marire ..MAI lasati-o balta, caci nu sper eu sa am CEA MAI MARE-- MARIRE. Sper la atat cat am dreptul. CItiti mai sus si vedeti ca este un MM de marina care a primit cu 1000(o mie) lei mai mult. de ala ce mai ziceti?PS.daca tot ati adus vorba de informatii etc,etc. ar fi trebuit sa stiti ca eu fac parte dintr-o FRATIE MARE si puternica--FRATIA celor85% dintre cadrele militare care nu au iesit in pensie cu ind com + sold. de merit PE ULTIMA LUNA(in activitate am avut si una si alta ,dar ghinion nu ultima luna) De asemenea nu am sarit functii si grade si am mers la pas normal(chiar si cate un exceptional dar nu in ultimii 2ani.

    RăspundețiȘtergere
  43. Seful jandarmeriei din constanta a fost avansat

    RăspundețiȘtergere
  44. S-a dat dezmintire . nu a fost promovat ..

    RăspundețiȘtergere
  45. realitatea anunta cand ca a fost destituit, cand ca a fost promovat , cand ca i s-a dat o volga, cand ca i sa luat bicicleta ..

    RăspundețiȘtergere
  46. @CeZar
    Nu am sarit nicio functie ,am avut ind com + sold. de merit din data introducerii lor si pina in ultima luna de activitate. Cum s-ar fi putut face diferentierea ,in acea vreme ,intre militari cu acelasi grad cu cel al comandantului ? Si intre comandantii de acelasi nivel toti erau egali in activitate ?
    Daca as cere recalcularea ...si s-ar gasi toate documentele(ceea ce aproape am certitudinea ca este exclus ,din nu stiu ce motive)pensia chiar ar fi devenit...iesita din comun.Dar cind am semnat primul si cel de al doilea contract in baza L.80 am devenit parte a unei intelegeri.Cind m-am retras din activitate am primit o pensie de serviciu in baza legii in vigoare la acea data.Eu pe aceia o vreau ,pentru ca este a mea.Nu vreau alta ,chiar daca este mai mare ,pentru ca nu este corect pentru cei care pierd !

    Poti sa intelegi ?

    RăspundețiȘtergere
  47. ANDERSON a scris:
    17 Ianuarie 2011 la 8:53 pm

    PANTERA ROZ: Lt.col. VASILE TEOFIL e foarte cunoscut ,nu e un neica nimeni,cum vrei sa insinuezi.Esti in eroare flagranta daca blamezi pe acest ofiter curajos si necajit caruia puterea i-a luat 400 de lei din pensia de 1.400… Aici te dai ROZ numai ca cine te cunoaste…stie ca esti negru-n ceru gurii ca m..aru-n capul p..lii. Rusine sa-ti fie,am fost foarte aproape de incident si am trait acest moment penibil,nu ca tine care nu te-ai implicat;de ce nu ai sarit sa-l ajuti pe camaradul tau sa nu fie lovit de jandari?! aud???

    RăspundețiȘtergere
  48. Şi pentru ce merite mă rog ai luat excepţionalul cumva în "89, revoluţionar sau terorist? Ori poate ai fost al 2-lea în Cosmos după Prunaru? Ruşinicăăăăă...CeZAR!!!!!!!!!Lupul moralist! Şi ca o recomandare: mai pune naibii ceva pe blogul ăla al tău, măcar o cruce (la pensiile noastre)...

    RăspundețiȘtergere
  49. @PUIAK-mult timp am discutat pe acest blog cu UN PILOT _TIGRI 2_ foarte bolnav de inima. Din pacate vad ca a intrat in tacere,sper sa nu se fi intamplat ceva rau.PILOT pe mig multi ani,pilot de incercare -instructor ani buni.-dar nu comandant-EI bine sti ce pensie avea ? fo 1600lei. vecinul lui peste drum aceleasi conditii cu ceva ciupituri pe ultima luna 3200. RASPUNDE_I lui sper sa rupa tacerea radio si sa confirme. Daca nu roaga-l pe admin sa-ti de din arhiva

    RăspundețiȘtergere
  50. @ANONIM--TERORIST -na sa fi multumit

    RăspundețiȘtergere
  51. Ps. scuza-ma m-a LUAT VALUL dEci-MULTUMESC CA MI-Ai VIZITAT BLOGUL

    RăspundețiȘtergere
  52. @CeZar
    Lui ce sa-i raspund? Ca PirrRiItoarea sCliPuriciului filfiicios nua fost in stare sa recalculeze pensiile celor iesiti inainte de 2001 si s-a apucat sa le re...calculeasca aiurea pe toate ! Militarul ,cind
    nu poate executa un ordin raporteza celui care l-a dat .Daca ai fi primit ordin dela sCliPurici sa cresti 10 cm.(in inaltime ,nu in diametru )ce faceai ? Omul s-ar fi bazat ca vei ajunge exact la inaltimea potrivita. Staful MAp(na ,nu pot renunta prea usor la MAp N)ce-a facut , ce-a raportat ,cui ?

    RăspundețiȘtergere
  53. Grav incidentul de la Constanta, este inadmisibil ca jandarmii sa tavaleasca si sa calce in picioare un ofiter al armatei romane (si daca era subofiter era la fel de grav), unde este profesionalismul jandarmilor, unde este tactul de care trebuie sa dea dovada seful de dispozitiv, si in definitiv ce pericol reprezenta acel ofiter care dorea sa calce in picioare portretul marelui conducator. Sau poate tocmai portretul cu pricina era obiectivul de aparat al jandarmilor. Oricum, rusine sefului de dispozitiv, ceea ce au indraznit sa faca subordonatii dansului este inadmisibil.

    RăspundețiȘtergere
  54. Da Dapix, dar ar trebui să ne fie şi nouă ruşine pentru că "ne-am dezis" de acel om luat la omor de jandarmi din prima clipă. Oare ăştia suntem noi, oare asta ne caracterizează pe noi cei care am slujit ţara sub drapel?

    RăspundețiȘtergere
  55. PS Oare nu era cazul ca atunci în toamnă când au manifestat poliţiştii să fim alături de ei? Trageţi singur concluziile...Trenul a plecut de mult...

    RăspundețiȘtergere
  56. Pentru Cezar 14:39
    Imi cer scuze. Pensia primita in ianuarie e de 845 lei. Nu am primit inca decizia noua.
    La fel si pentru Anonim 12:57. Nu sunt propagandist al sindicatului. Noua pensie ar fi trebuit sa fie ceva mai mare ca cea veche.
    Un maistru militar de marina

    RăspundețiȘtergere
  57. CeZARe puneţi-o pe blog să vedem şi noi cât e de mică/mare şi dacă merită să ţi-o mărească/micşoreze boc!

    RăspundețiȘtergere
  58. PS CeZARe, pensia măi băiatule, pensia, nu cumva să înţelegi altceva....

    RăspundețiȘtergere
  59. @PKM ai perfecta dreptate, aici la Mehedinti am incercat mereu sa urnesc caruta si nu am reusit, acum este imbulzeala mare la inscrieri in SCMD sa ne aparam pensiile, astia suntem din pacate. La Constanta insa principalii vinovati sunt fortele de ordine, mai precis comandantii lor care nu au intervenit sau nu au pregatit corespunzator actiunea. Sau asa au pregatit actiunea pentru a da un exemplu pentru cei care ar indrazni mai mult. Nu mai merg la ceremonii militare din cauza acestor comandanti care in loc sa stea in flancul drept al trupelor pe care le comanda, asa cum este normal, stau in dreapta politicienilor pentru a le sterge pantofii acestora din urma de dragul scaunului. Actiunea de az i impotriva camaradului nostru este o consecinta.

    RăspundețiȘtergere
  60. Acum la sfarsitul zilei putem face cu usurinta un bilant:actiunea scmd Constanta a fost un ..SUCCES RASUNATOR . Felicitari LT.COL . TEOFIL. Daca nu era el nu stia absolut nimeni ca scmd Constanta a iesit in strada. Nu conteaza ca s-a ales cu un picior rupt ,tavalit si burdusit de jandarmi sub ochii colegilor , disciplinati, civilizati,care nu au miscat in front. Pe viitor recomand sa cereti aprobari(SA fiti fermi sa nu milogiti)pentru a manifesta in sala de opera ,teatru dupa caz.PS. poate va ganditi sa-l ajutati sa-si plateasca amenda. Da nu ,nu mai bine da-l naibi ca doar nu era membru de sindicat era un LT. COL._rz)al Armatei Romane- Noapte buna Constanta!!

    RăspundețiȘtergere
  61. @Cezare Lt. col. Teofil este un infractor, a indraznit sa dea de pamant cu tabloul mult iubitului conducator, tablou cu care probabil voia sa defileze la 23 August seful de dispozitiv.

    RăspundețiȘtergere
  62. @all,
    Lt.col.rez. Vasile Teofil,il declaram
    MEMBRU DE ONOARE,
    ________________
    al Comunitatii Militare Virtuale, de pe acest Blog!
    Avem onoarea sa va salutam, D-le Lt.col.r.Teofil!
    Se impotriveste cineva? Se abtine cineva?

    RăspundețiȘtergere
  63. Oameni buni, ce a facut teofil sau ce a vrut sa faca conform propriei declaratii, nu e chiar asa de merituos si e lipsit de importanta . Ce au facut ceilalti , jandarmi si colegi este insa strigator la cer. Slava domnului ca televiziunile nu au abordat subiectul lovirii sale de catre colegi . ESTE RUSINOS, UMILITOR, DE NECONCEPUT. NE-AM FACUT DE RAS. CA SI ACUMA 3 SERI CAND AU TABARAT 20 DE REZERVISTI SA DEA IN OPREA.Nu il iubesc , nu il apar, nu il aprob , dar imaginea unei haite de caini sarind asupra unui lup mi-a venit in minte . SPIRITUL DE TURMA ," CURAJUL " LA GRAMADA , PE LA SPATE. RUSINE COLEGILOR DE LA CONSTANTA CARE S-AU LEPADAT DE COLEGUL LOR IMEDIAT , IN SECUNDA DOI, IN TIMP CE UNII CHIAR II CARAU PUMNI PE LA SPATE.

    RăspundețiȘtergere
  64. "Este nefericita parabola... dar trebuie reactionat in asa fel incat gealatii sa prinda frica si sa nu mai indrazneasca sa puna mana pe un ofiter al Armatei Romane.
    Am ramas socat de lipsa de reactie a catorva sute de ofiteri... cand semenul lor era molestat. Erau atat de multi ca era suficient sa faca un simplu cerc in jurul lui Teofil in asa fel incat handralaii sa bata in retragere.Nici nu era nevoie sa se bata cu jandarmii.
    Culmea penibilului si lasitatii unora a fost atinsa cand cativa se scuzau cum ca nu l-ar cunoaste pe nefericit si ca ar fi infiltrat printre ei.
    Reprezentantul Sindicatului din Constanta a iesit pe televiziuni cu o declaratie penibila, ..informand tara ca acel "rebel" nu e sindicalist, de parca asta era important.
    Tot pe Discovery am vazut si situatii cand ierbiovorele au prins curaj si i-au luat pe lei la goana!"

    RăspundețiȘtergere
  65. akord75
    Macovei(stiti voi care)=KKT cu mot........."TRAIASCA SCMD"

    RăspundețiȘtergere
  66. Plano 10,
    Cunosc filmul, impresionant . Dar cand s-a intamplat asta ? Ai vazut cat timp au stat totusi Bivolii pana sa reactioneze ? Sarmanul pui a trecut din gura crocodililor in gura leilor si abia abia a iesit un bivol mai curajos si s-a indreptat spre lei si atunci au mai vebit cativa si cand au vazut ca nu li se intampla nmic, si ceilalti . La noi bivolii mai au de privit.

    RăspundețiȘtergere
  67. Sindicatul militarilor ar trebui sa inainteze un protest catre asociatia jandarmilor si ministerul de interne prin care sa ceara pedepsirea celor ce au bruscat si lovit un ofiter in rezerva care si-a decliant identitatea din primul minut si pe care l-au tratat ca pe un infractor .

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri