Google Translate

luni, 24 ianuarie 2011

Basescu: Recalcularea pensiilor se suspenda! Basescu: Recalcularea pensiilor continua! Problemele, raman!

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca recalcularea pensiilor se suspenda, in urma deciziei ICCJ, iar Guvernul va emite o noua ordonanta, pentru a reglementa aceasta procedura.

"Decizia ICCJ trebuie respectata, deci se suspenda recalcularea pensiilor militarilor, dar, ca sa iesiti din manipulare, vreau sa va spun ca hotararea suspendata nu se refera la legea 119/2010, ci la hotararea 735, din iulie 2010, care stabilea metodologia, iar legea ramane in vigoare", a declarat seful statului.

Drept urmare, Guvernul va emite o noua Ordonanta de Urgenta, prin care va stabili o noua metodologie de aplicare a legii 119, care sa tina cont de elementele invalidate de instante judecatoresti, in hotararea 735.
"Va trebui creat un alt mecanism de strangere a datelor necesare recalculare a pensiilor, in care institutiile sa isi asume cea mai mare parte a informatiilor legate de salarii, contributii si pensii facand din beneficiarul de pensii doar un partener cu o responsabilitate mult mai mica",
 a precizat seful statului.

De asemenea, tot Guvernul va emite o Ordonanta de Urgenta in care sa specifice ca recalcularea pensiilor se prelungeste pana la data de 31.12.2011.

Traian Basescu a mai declarat ca, in urma intalnirii cu premierul, ministrii Justitiei, Muncii, Internelor, Apararii, sefilor SIE si SPP, s-a hotarat ca pensiile recalculate pe Legea 119 si comunicate pensionarilor militari prin decizii raman valabile, atat cele care au crescut cat si cele care nu au crescut.
"Pensionarii militari carora nu li s-au recalculat pensiile vor primi in februarie pensia din decembrie 2010 si diferenta corespunzatoare lunii ianuarie. Ceea ce a suspendat ICCJ este hotararea 735, din iulie 2010, care stabilea metodologia, adica pensionarul trebuie sa mearga sa isi aduca adeverintele. Acum a fost suspendata si nu mai poate fi considerata baza aplicativa, insa, precizez ca legea 119 din 30 iunie 2010 este o lege in vigoare",
a mai declarat seful statului.
Trusturile lui Vintu si Patriciu au dus o campanie de dezbinare
Traian Basescu a marturisit ca nu poate, insa, sa nu faca cateva observatii legate de campania care s-a desfasurat in aceasta perioada legata de recalcularea pensiilor militare, facand referire la trusturile de presa ale lui Voiculescu si Vintu, care s-au aliat cu militarii in rezerva.
"Este pentru mine evident ca cele doua trusturi de presa, ale lui Vantu si Voiculescu, au dus o campanie in a tine natiunea dezbinata in perioada de criza, iar acum au incercat aceeasi perfomanta la militari. Regret ca li s-au alaturat politicieni si militari in rezerva, acei militari care nu au stagiu permanent in armata si care s-au pensionat la un moment dat pentru a primi cele 16 sau 34 de salarii compensatorii, care se dadeau la un moment dat. Acesti domni nu fac decat sa incerce sa blocheze un proces in care militarii cu cariera completa castiga la pensii",
 a mentionat seful statului.

Basescu, despre recalcularea pensiilor militarilor: Trebuie respectata hotararea ICCJ
Traian Basescu a afirmat ca, prin noua lege a pensiilor, militarii cu cariera intreaga castiga, drept urmare legea nu va fi suspendata, pentru ca cei de la Putere "nu sunt pregatiti sa dea satisfactie celor care au stiut sa intinda mana la stat sa ia un miliard de lei din rezerva statului".
"Nu putem renunta la aceasta lege, ca ea prefigureaza si viitorul celor care se afla acum in armata. Aceasta lege creeaza conditii ca tinerii ofiteri si subofiteri sa intre si ei in sistemul de pensii private, iar acesta este obiectivul nostru, ca viitorii militari, cu o cariera militara, sa beneficieze de o pensie privata",
 a mai precizat Traian Basescu.

La subofiteri se produce cresterea de pensii cea mai spectaculoasa
Seful statului a dat exemple concrete de marire a pensiilor, in urma recalcularii, astfel ca poporul sa vada "minciuna promovata de trusturile de presa, dar si de acei militari care au dat cinstea pe rusine ca sa isi manipuleze proprii colegi din interes personal".
"S-au recalculat pensiile pentru 363 de generali, dintre acestia. 176 au crestere la pensii, 167 de generali au scadere. Cei care au indeplinit functii de generali si si-au dus functia pana la capat au cresteri de pensii. Din randul coloneilor - 2.563 au cresteri si 2.583 scaderi. La ofiteri - 2.590 au crestere si 2.377 au scadere de pensii; la maiori 2.592 au crestere - 2.517 au scadere; la maistrii militari 3.859 au crestere - 89 au scadere; la subofiteri 7.586 au crestere - 216 au scadere de pensie. Este evident ca noua lege, pe de o parte, pune in valoare generalii si ofiterii superiori care au cariera completa in armata, iar pe de alta parte produce cresteri la cei care merita",
a mai mentionat presedintele.

Traian Basescu a tinut sa precizeze ca la subofiteri se produce cresterea de pensii cea mai spectaculoasa si este corect asa, luand in considerare ca nu a "vazut niciun colonel plecat din armata cu prima de 30 de salarii sau 24 in vreun TAB, cu bomba sub el, prin Irak si Afganistan".
"Baza armatei romane sunt subofiterii - acestia trebuie pretuiti si sa ii respecte pe ofiterii care isi duc cariera pana la capat. Aceasta batalie a acestui sindicat sau organizatie a rezervistilor timpuriu pensionati cu un miliard de lei a intoxicat si manipulat toti pensionarii militari.
Ei aveau interes ca pensiile lor sa nu fie recalcultate. In urma recalcularii facute pana acum, 20.740 de cadre militare au crestere de pensii, iar 8.425 au scadere de pensie, iar la 16 militari se mentine pensia. Tin sa felicit MAPN ca si-a facut baza de date, baza electronica",
a conchis Basescu.
Duminica, 23 Ianuarie 2011, ora 21:19
Sursa: Ziare.com; Autor: Irina Ursu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la Palatul Cotroceni, că în urma recalculării pensiilor militare militarii de carieră vor avea creşteri iar cei care au ales să iasă mai devreme din viaţa militară vor avea "o uşoară scădere".

"Se vor recalcula (pensiile - n.r.) şi militarii de carieră vor avea creştere de pensie iar cei care au plecat mai devreme au avut şi multe alte posibilităţi în viaţă, inclusiv să meargă la televizor. Şi dacă vor avea câte o uşoară scădere de pensie, asta-i viaţa! În democraţie, cel mai important este să iei o măsură în avantajul majorităţii. Iar în momentul de faţă, prin recalcularea pensiilor, majoritatea militarilor trecuţi în rezervă câştigă la pensie", a susţinut şeful statului.

Potrivit acestuia, în cazul subofiţerilor se va produce creşterea de pensii cea mai "spectaculoasă", lucru pe care preşedintele îl consideră a fi corect. "Nu am văzut niciun colonel plecat din armată cu primă de 30 de salarii sau 24 în vreun tab, cu bomba sub el, prin Irak sau Afganistan. Baza Armatei Române sunt subofiţerii. Armata Română trebuie să-şi preţuiască subofiţerii şi să-şi respecte ofiţerii de carieră care-şi duc cariera până la capăt. Această bătălie a acelui sindicat sau organizaţie a rezerviştilor timpuriu pensionaţi cu un miliard de lei a intoxicat, a dezinformat, a manipulat toţi pensionarii militari. De ce? Pentru că ei aveau interes să nu fie recalculate pensiile lor", a afirmat Băsescu. El a spus că noua lege privind pensiile pune în valoare generalii şi ofiţerii superiori care au carieră completă în armată.

Preşedintele Băsescu a arătat că, în raport cu cele peste 29.100 de pensii recalculate, 20.740 de cadre militare au creştere de pensie, 8.421 au scădere, iar unui număr de 16 militari li se menţine valoarea pensiei. "Din rândul coloneilor, dintre care vreo doi lideri i-aţi văzut foarte agitaţi pe la televiziuni, cei care spun că sunt ofiţeri NATO, dar ei nu au văzut încă sediul NATO, 2.563 de colonei au creştere de pensie, 2.820 de colonei au scădere de pensie. În rândul locotenent-coloneilor, 2.980 au creştere de pensie, 2.377 au scădere de pensie. În rândul maiorilor, 2.592 au creştere de pensie, 2.217 au scădere de pensie, funcţie de vechimea în care au îndeplinit funcţia şi de alte criterii prevăzute de lege", a mai spus preşedintele Băsescu. AGERPRES.

Băsescu, la Cotroceni: Procesul de recalculare a pensiilor militare se suspendă VIDEO 
Realitatea.net
Basescu: Recalcularea pensiilor se suspenda!
Recalcularea pensiilor, continua! .
Problemele, raman! .
Unele sunt vechi, grave, batute'n cuie, nediscutate!
Altele, mai noi!
Pe termen scurt si mediu, conform Legii 119/2010, prin recalculare, multi castiga, altii pierd!
Pe termen lung, vom pierde toti!
Admin

41 de comentarii:

  1. In concluzie:
    - LEGEA RAMANE IN VIGOARE ... METODOLOGIA SE SUSPENDA.
    - Are loc o recalculare/reasezare a cuantumului pensiilor, mai echitabila, care conduce la marirea pensiilor multora. E clar, pe termen scurt si mediu. Deci ... atentie la cati ani mai avem ...
    - Dar ... care ar fi marile, gravele probleme ??? Aici e aici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce s-a decis la Cotroceni:
    _______
    Băsescu a prezentat, pe scurt, deciziile luate în urma discuţiei de câteva ore pe care a avut-o la cu premierul, miniştrii Justiţiei, Muncii, Finanţelor, Apărării, reprezentanţi ai MAI, SRI şi SIE :

    • Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă de prelungire a termenului de recalculare până la 31.12.2011

    • Pensiile recalculate pe Legea 119 şi comunicate pensionarilor militari prin decizii rămân valabile, atât cele care au crescut, cât şi cele care au scăzut

    • Pensionarilor militari cărora nu li s-au recalculat pensiile, începând cu februarie vor primi pensia din decembrie 2010 şi diferenţa corespunzătoare sumei primite în ianuarie

    • Guvernul va emite în cel mai scurt timp o nouă hotărâre de aplicare a legii care să ţină cont de elementele invalidate de instanţele judecătoreşti, cu un alt mecanism de strângere a datelor pentru recalculare, în care instituţiile să-şi asume cea mai mare parte a adunării informaţiilor despre venituri, contribuţii şi vechime, iar beneficiarul pensieie să fie un partener cu o responsabilitate mult mai mică.
    ______________
    Am ajutat pe cei care citesc doar ... comentariile!

    RăspundețiȘtergere
  3. Info plus:
    • Din 29181 pensii recalculate, 20.740 au crescut, 8.425 au scăzut
    • Din 363 pensii de generali, 176 generali au creştere la pensie, 187 au scădere.
    • Din rândul coloneilor, 2.563 au creştere de pensie, 2.280 au scădere
    • În ceea ce-i priveşte pe locotenent-colonei, 2.980 au creştere de pensie, 2.377 au scădere
    • La maiori, 2.592 au creştere de pensie, 2.217 au scădere
    • La subofiţeri, din 3.950 de maiştri militari 3.859 au creştere, 89 scădere. Din 7805 subofiţeri, 7586 au creştere de pensie, 216 au scădere.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum se "recunoaste" o decizie provizorie, temporara, definitiva... emisa pe L 119 ca sa stii la ce te astepti in februarie?...
    Daca au dat banii pe ianuarie, obligatoriu au avut si o decizie, emisa pe L119, comunicata sau nu, ca altfel nu puteau baga banii in cont...
    Cum pastele masii ne descurcam in ce au incurcat nemernicii???
    Neacsule, vino cu solutia!!! nu sta ca...

    RăspundețiȘtergere
  5. Simplu, prietene!
    Scrie in continutul DECIZIEI: ...
    re-calculata: in baza L 119/2010 ... salariul ... sau ... ADEVERINTE!
    Cea pe baza ADEVERINTELOR - corecte si integrale - este: DEFINITIVA !
    Atentie: nu trebuie mers de-an boulea in instanta! Casele de Pensii va "recalculeaza" succesiv drepturile, pana la "epuizarea" procesului obtinerii tuturor ADEVERINTELOR, care sa ateste corect vechimea! Iar ADEVERINTELE, se obtin la fel! prin solicitari de catre cei abilitati prin lege, pana la clarificarea tuturor perioadelor! Deci: lasati AVOCATII si cheltuirea banilor, pentru alte nevoi! Procesul acesta, nu costa bani: doar nervi si timp!

    RăspundețiȘtergere
  6. Citiţi (mai ales Art.14):
    "Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, versiune actualizata la data de 02.08.2007.
    Suspendarea executarii actului
    Art. 14. - (1) In cazuri bine justificate si pentru prevenirea unei pagube iminente, dupa sesizarea, in conditiile art. 7, a autoritatii publice care a emis actul sau a autoritatii ierarhic superioare, persoana vatamata poate sa ceara instantei competente sa dispuna suspendarea executarii actului administrativ unilateral pana la pronuntarea instantei de fond. In cazul in care persoana vatamata nu introduce actiunea in anularea actului in termen de 60 de zile, suspendarea inceteaza de drept si fara nicio formalitate.
    (2) Instanta solutioneaza cererea de suspendare, de urgenta si cu precadere, cu citarea partilor.
    (3) Cand in cauza este un interes public major, de natura a perturba grav functionarea unui serviciu public administrativ, cererea de suspendare a actului administrativ normativ poate fi introdusa si de Ministerul Public, din oficiu sau la sesizare, prevederile alin. (2) aplicandu-se in mod corespunzator.
    (4) Hotararea prin care se pronunta suspendarea este executorie de drept. Ea poate fi atacata cu recurs in termen de 5 zile de la comunicare. Recursul nu este suspensiv de executare.
    (5) In ipoteza in care se emite un nou act administrativ cu acelasi continut ca si cel suspendat de catre instanta, acesta este suspendat de drept. In acest caz nu este obligatorie plangerea prealabila.
    (6) Nu pot fi formulate mai multe cereri de suspendare succesive pentru aceleasi motive.
    (7) Suspendarea executarii actului administrativ are ca efect incetarea oricarei forme de executare, pana la expirarea duratei suspendarii.
    Solicitarea suspendarii prin actiunea principala
    Art. 15. - (1) Suspendarea executarii actului administrativ unilateral poate fi solicitata de reclamant, pentru motivele prevazute la art. 14, si prin cererea adresata instantei competente pentru anularea, in tot sau in parte, a actului atacat. In acest caz, instanta poate dispune suspendarea actului administrativ atacat, pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei. Cererea de suspendare se poate formula odata cu actiunea principala sau printr-o actiune separata, pana la solutionarea actiunii in fond.
    (2) Dispozitiile art. 14 alin. (2)-(7) se aplica in mod corespunzator.
    (3) Hotararea data cererii de suspendare este executorie de drept, iar introducerea recursului, potrivit art. 14 alin. (4), nu suspenda executarea.
    (4) In ipoteza admiterii actiunii de fond, masura suspendarii, dispusa in conditiile art. 14, se prelungeste de drept pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei, chiar daca reclamantul nu a solicitat suspendarea executarii actului administrativ in temeiul alin. (1).
    Introducerea in cauza a functionarului
    Art. 16. - (1) Cererile in justitie prevazute de prezenta lege pot fi formulate si personal impotriva persoanei care a contribuit la elaborarea, emiterea sau incheierea actului ori, dupa caz, care se face vinovata de refuzul de a rezolva cererea referitoare la un drept subiectiv sau la un interes legitim, daca se solicita plata unor despagubiri pentru prejudiciul cauzat ori pentru intarziere. In cazul in care actiunea se admite, persoana respectiva poate fi obligata la plata despagubirilor, solidar cu autoritatea publica parata.
    (2) Persoana actionata astfel in justitie il poate chema in garantie pe superiorul sau ierarhic, de la care a primit ordin scris sa elaboreze sau sa nu elaboreze actul.
    .................."
    Sau dacă aveţi nelămuriri vizionaţi emisiunea "Punctul de întâlnire" a lui Radu Tudor pe A3 de ieri, începând cu minutul 35.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, Art.14,alin.(5)/(5) In ipoteza in care se emite un nou act administrativ cu acelasi continut ca si cel suspendat de catre instanta, acesta este suspendat de drept. In acest caz nu este obligatorie plangerea prealabila. Interesant să-l vedem pe Guvernoi cum va proceda.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce mai vreti CAPUSELOR?nu va este clar ca majoritatea pensiilor cresc? Creste la un gen. cu 3200!!nu va este deajuns capuse nenorocite!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Anonim din 24.01 12.40
    Limbajul dvs este suburban. Probabil facetzi parte din cei pentru care nimic din ce exista acum nu e bun sau din cei care avetzi impresia ca studiile la distanta va indrituiesc sa ceretzi postul de premier. Va reamintesc ca serverul acestui blog poate remite IP-ul dvs asa ca s-ar putea sa ne vedem curand.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cand spuneam , ca si Burcu de altfel, ca nu e cayul sa ne bucuram si ca se va anula doar HG735 si si va intampla ca si in cazul 629, mi s-a spus ca tin cu ursul. Nu am tinut cu ursul, asta era. Solutii nu poate da nimeni. Pot spune insa ce cred ca va urma . Pai va urma o alta HG dar .. exista un dar . si anume cum va fi interpretat pe de o parte art 14(5).
    1. Daca prin "acelasi continut" legiutorul sau guvernul va interpreta sau va intelege acelasi continut al articolelor atunci vor schimba virgula si va fi o noua HG cu alt continut.
    2. Daca prin acelasi continut vor interpreta drept aceleasi prevederi, vor schimba sau indeparta articolele incriminate si anulate , deci 2,6,10 iar ordonanta poate merge mai departe.
    3. Daca prin acelasi continut legiuitorul a facut referire la continutul si scopul intregului text de ordonanta, atunci vor trebui sa astepte hotararea pe fond in anulare si abia dupa aceea sa vina cu alta ordonanta. Dar in cazul asta , nici legea nu poate functiona si nu poate fi pusa in aplicare pentru ca e insificienta , ii lipsesc parghiile pentru ca HG735 nu face referire doar la modul in care se obtin datele de recalculare ci la intregul proces .Deci prevad de acuma discutii pe acest subiect. Daca guvernul are sau nu dreptul si cand anume sa emita alta ordonanta si daca se poate aplica legea fara intructiuni de aplicare. Deci rabdare si tutun. Alti bani, alta distractie.

    RăspundețiȘtergere
  11. akord75
    parafraza la comentariile de mai sus si marirea pensiilor,ca de intarire nici vorba



    sefu’zice catre secretara
    -haideti va rog la mine in birou sa discutam din nou despre marirea de salariu
    -Da de ce sefu’ ?? ca m-ai fu..t deja de cinci ori pe tema asta

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru .......... de la ora 12:40
    pentru ce exişti măi nenorocitule? Dacă unii sunt căpuşe, tu eşti: cumva musca verde şi mâncarea preferată a acesteia?

    RăspundețiȘtergere
  13. Ia sa-l vedem pe domnul colonel Ion Petrescu Pe A3!

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnul colonel Petrescu joaca si el cum ii canta Felix Voiculescu

    RăspundețiȘtergere
  15. 16:21
    Da, fiecare joacă cum îl duce mintea!

    RăspundețiȘtergere
  16. Scandal la Realitatea Tv:
    Adrian Ursu, l-a acuzat in DIRECT pe Dogaru ca face politica, aprecieri deplasate ...!

    RăspundețiȘtergere
  17. The Canadian Press - ONLINE EDITION
    Thousands protest Romanian president and cabinet ministers in opposition to pension cuts
    By: The Associated Press
    24/01/2011 5:52 AM |
    BUCHAREST, Romania - Perhaps it wasn't the kind of military parade Romanian President Traian Basescu expected on a national holiday.

    More than 5,000 retired officers marched Monday through Bucharest to protest pension cuts, part of government efforts to save money.

    The officers shouted "Down with the Pirate" — Basescu once worked as a sailor — and "Down with Elena," referring to Tourism Minister Elena Udrea, the president's close friend.

    Earlier, in the eastern city of Iasi, near the Moldovan border, hundreds of people booed Basescu, Udrea and Foreign Minister Teodor Baconschi.

    Romania is celebrating the 1859 unification of Moldavia and Wallachia to form Romania. Part of Moldavia later became part of the Soviet Union, and is now the independent country of Moldova.
    http://www.brandonsun.com/world/breaking-news/thousands-protest-romanian-president-and-cabinet-ministers-in-opposition-to-pension-cuts-114474194.html?viewAllComments=y

    RăspundețiȘtergere
  18. Fraţilor unde-aţi dispărut cu toţii?

    RăspundețiȘtergere
  19. Luni, 24 ianuarie 2011, 19:23 Actualitate | Esenţial.HotNews.ro
    Consiliul Suprem de Aparare a Tarii se intruneste marti, incepand cu ora 13.00, la Palatul Cotroceni, informeaza Administratia Prezidentiala. Aceasta sedinta face parte din categoria sedintelor ordinare care se convoaca trimestrial. CSAT urmeaza sa ia in discutie si ghidul carierei militare, nemodificat din 2001.

    Potrivit MApN, Ghidul carierei militare, aprobat prin HG nr. 582/2001, cuprinde elementele care definesc evolutia in cariera militara, respectiv promovarea in functie si inaintarea in grad pentru cadrele militare performante, mentinere in aceeasi functie sau numirea in functii succesive prevazute cu acelasi grad pentru cele competente si trecere in rezerva pentru cele care au incheiat contractul si nu exista posibilitatea reinnoirii lui sau nu corespund cerintelor ori nevoilor Ministerului Apararii Nationale.

    RăspundețiȘtergere
  20. Premierul Emil Boc i-a convocat, luni seară, la Palatul Victoria, pentru discuţii privind pensiile militare pe miniştrii de resort, au declarat, pentru AGERPRES, surse oficiale.

    Potrivit acestora, la întâlnire participă, printre alţii, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi ministrul Muncii, Ioan Botiş.
    Liderii coaliţiei de guvernare au luat, luni, decizia politică de prelungire a termenului de recalculare a pensiilor militare până pe 31 decembrie 2011.
    "A rămas termenul de 31 decembrie 2011 până la care va fi prelungit termenul de recalculare a pensiilor militare. Guvernul urmează să adopte actul normativ pentru această procedură", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele UNPR, Marian Sârbu, fost ministru al Muncii.
    Preşedintele Traian Băsescu a convenit duminică, împreună cu premierul Emil Boc şi miniştrii de resort, ca Executivul să emită o ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea termenului de recalculare a pensiilor militare până la finalul anului 2011. AGERPRES

    RăspundețiȘtergere
  21. După cinci ore de protest în Capitală, mitingul la care au participat peste 5.000 de cadre militare disponibilizate, în rezervă şi retragere s-a încheiat, în faţa Academiei Militare.

    Pe platoul din faţa instituţiei a avut loc un miting de protest, în timp ce o delegaţie a sindicaliştilor au dus la Palatul Cotroceni o petiţie prin care îi cer preşedintelui Traian Băsescu şă-şi exercite proregativa constituţională de a media conflictul dintre Guvern şi sindicalişti.

    Pe tot parcursul acţiunii de protest, sindicaliştii au cerut demisia preşedintelui şi a primului ministru, au solicita sprijin din partea armatelor ţărilor membre NATO în susţinerea drepturilor lor.

    Mitingul militarilor pensionari s-a desfăşurat fără incidente, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Florin Hulea. Potrivit acestuia, la miting au participat aproximativ 2.000 de persoane.
    Aproximativ 200 de jandarmi şi peste 100 de poliţişti de la Brigada de Poliţie Rutieră au asigura ordinea în timpul mitingului. De asemenea, peste 100 de poliţişti de la Brigada de Poliţie Rutieră au asigurat fluenţa circulaţiei.
    Protestatarii s-au reunit luni dimineaţa în Piaţa George Enescu, de unde au pornit într-un marş pe traseul Calea Victoriei - Bd. Naţiunilor Unite - Bd. Libertăţii - Calea 13 Septembrie - Şoseaua Panduri - Str.Dr.Rainer - Piaţa Eroilor. Pe traseu, sindicaliştii au depus ''Ultimatum-uri'' (somaţii) la sediile SRI, MAI şi MApN prin care cer stoparea recalculării pensiilor militarilor, indiferent de armă, precum şi respectarea legislaţiei interne şi europene.

    La mitingul organizat de SCMD, nu au participat membrii Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere (ANCMRR) ''Alexandru Ioan Cuza'' şi nici membrii Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război (ANVR).

    Aceştia s-au delimitat de acţiunile SCMD şi au atras atenţia că metodele acestei organizaţii - ''dezbateri nesfârşite la diferitele posturi de televiziune cu atacuri directe la instituţiile statului, organizarea de proteste stradale, duc la denigrarea hainei militare şi a armatei''.
    ''Prin tevatura întreţinută tot mai zgomotos pe toate canalele şi mijloacele de comunicare în masă'', s-a ajuns la minimalizarea şi denigrarea valorilor şi principiilor moralei ostăşeşti, la nesocotirea importanţei şi rigorilor carierei militare, la lezarea demnităţii şi onoarei militare'' susţine preşedintele ANVR, general de armată (r) Marin Dragnea. AGERPRES

    RăspundețiȘtergere
  22. Liderii coaliţiei de guvernare au luat, luni, decizia politică de prelungire a termenului de recalculare a pensiilor militare până pe 31 decembrie 2011, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele UNPR, Marian Sârbu, unul dintre liderii coaliţiei.

    "A rămas termenul de 31 decembrie 2011 până la care va fi prelungit termenul de recalculare a pensiilor militare. Guvernul urmează să adopte actul normativ pentru această procedură", a spus fostul ministru al Muncii.

    Preşedintele Traian Băsescu a convenit duminică, împreună cu premierul Emil Boc, şi miniştrii de resort, ca Guvernul să emită o ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea termenului de recalculare a pensiilor militare până la finalul anului 2011. AGERPRES

    RăspundețiȘtergere
  23. Ursu are dreptate.
    Dogaru a declarat azi la miting ca SCMD ca avea candidati la viitoarele alegeri candidati independenti sustinuti de sindicat si votati de sindicalisti .
    "Pentru gestionarea acestei situaţii de "genocid", cum au numit-o pensionarii militari, colonelul în rezervă(Dogaru) a prezentat soluţia participării Sindicatului la alegeri, întâi cele locale, cu reprezentanţi proprii drept candidaţi independentţi. Ceea ce începe să dea sens ultimatumul politic lansat"
    Materialul complet pe http://www.jurnalul.ro/opinii/editorial/ultimatum-pana-la-o-noua-revolutie-565933.html

    Mai are cineva dubii ca numele lui Dogaru si Pricina se vor gasi pe liste ? Sau ca Apostol nu va prinde ceva functii prin comisia de finante? Ca doar e specialist.
    Eheheeei copii mei, ce stiti voi.

    RăspundețiȘtergere
  24. Unde sunteţi onorabililor domni de aţi luat de pauză, sau "aţi luat de la băsexu"?
    PS Cezare fii atent la ceea ce trebuie să returnezi statului ca "venit ilicit"! Nu consuma în această perioadă şi nu angaja credite la bangă mai mult decât poţi produce!

    RăspundețiȘtergere
  25. SCMD in politica?
    NEVER! A spus-o raspicat toata lumea!
    Au jurat, au dat garantii, KOMUNIKATE de infierare ....

    RăspundețiȘtergere
  26. EEEEi si voi acuma , voi nu stiti cum sunt presedintii? Azi spun una , maine alta. E boala prezidentiala ce naiba. Hai, pentru binele SCMD facem si efortul asta nu?

    RăspundețiȘtergere
  27. SCMD-Dogaru,
    are o prima mare PROBLEMA la orizont: cand va prinde contur real, posibilitatea ca majoritatea pensionarilor militari sa beneficieze de cresteri ale pensiilor! Acum realizez de ce trambita D&P ca ei vor da in judecata Guvernul,indiferent daca pensiile cresc ori scad! Acum inteleg de ce le-au cerut TABELE peste tabele! Vai fi ceva de domeniul ABSURDULUI: pensionari cu pensii MARITE SUBSTANTIAL, care prin reprezentantul lor legal, vor cere in instante .... anularea pensiei si repunerea in drepturile anterioare!
    Ha, ha, ha ... FENOMENALA afacerea!

    RăspundețiȘtergere
  28. Cine vrea s avada secvente ne cenyurate din mitingul SCMD de la Bucuresti, sa intre aici http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8236998-video-nu-vazut-televizor-protestaul-pensionarilor-militari-demnitate-onoare-jos-chirou-39-javra-ordinara.htm

    RăspundețiȘtergere
  29. E pur si simplu rusinos.se va dovedi ca o mana de privelegiati si profitori lupta de fapt impotriva colegilor. Ii folosesc ca masa de manevra,invelesc tot rahatul in cuvinte mari, grandilocvente. IN realitate isi urmaresc numai si numai scopul personal si meschin. imi este pur si simplu scarba.

    RăspundețiȘtergere
  30. Idividului de la 09:09
    Şăfule mai ai fraţi?

    RăspundețiȘtergere
  31. DA mai am, Anonim-execrabil-Cei carora le cresc pensiile adica 95% subofiteri,76%ofiteri ,50%Generali si chiar cei care raman la fel? TU mai ai frati?

    RăspundețiȘtergere
  32. Mesaje catre NATO.
    Stimati colegi,
    Care credeti ca va fi reactia oficialilor NATO daca se vor trezi cu cateva zeci de mii de e-mailuri de la pensionarii militari din Romania? Scrisorile pot fi trimise si in romana pentru ca exista suficienti translatori. Asa ca dragi colegi intrati pe adresa de mai jos si spuneti ce va framanta.
    http://www.nato.int/cps/en/natolive/contact.htm
    Cu stima,
    Col.(rez.) Cezar Botezatu
    P.S. Anuntati si alti colegi.
    _______________
    Imi este rusine!
    Eu stiu ca PROSTIA nu doare, dar ... produce efecte!
    Mai stiu si alti IDIOTI, care cu "onoare si demnitate", doar in capul lor mare, cu minte cat nuca, ne-au mai facut de ras-ul NATO!
    ________________

    RăspundețiȘtergere
  33. akord75@tnt-ul

    bai ce le-o mai trage frati-tu unora

    2-sa le citesti cand vii de la carciuma

    In vin e puterea.
    In bere e sanatatea.
    In coniac e distinctia.
    .... iar in apa sunt microbii!



    Politia rutiera, la locul accidentului, explica intr-un interviu TV despre importanta purtarii centurii de siguranta:
    - Uitati-va la acest om care nu a purtat centura: capul rupt, intestinele pe parbriz, ochii in pom, fara maini. In schimb, uitati-va si la cel care a purtat centura: parca-i viu!

    RăspundețiȘtergere
  34. Apăi no domnişorule Cezar să vede că mânci multă pită. Gândeşti ca un cocon de 3 ani. Pentru tine după cum bag samă nu să ezistă viitor ci musai numa prezentul din blidul de papară. Vrei şi tu să fii fişpan da nu pre poţi. No asta-i viaţa,ţîne-o tot aşe c-o ţîi bine pruncuţule!

    RăspundețiȘtergere
  35. sa nu ma confundati cu Botezatul-ai uitat sa dai si adresa Vaticanului CZar

    RăspundețiȘtergere
  36. La Radio Erevan, un ascultator intreaba:
    - Care a fost cel mai nefericit si ghinionist om de pe glob ?
    Radio Erevan raspunde:
    - Iuri Gagarin, pentru ca dupa ce a inconjurat globul pamantesc de sapte ori, tot in URSS a cazut.

    Intrebare la Radio Erevan:
    - Ce e de preferat sa ai? Alzheimer sau Parkinson?
    - Raspuns: Parkinson...mai bine versi juma' de pahar decat sa uiti unde-ai pus sticla...

    Intrebare la Radio Erevan:
    - E adevarat ca marei noastre armate rosii i-a fost cerut ajutorul de catre Cehoslovacia?
    Raspuns:
    - Da, cererea din 1939 a fost aprobata in 1968.

    La Radio Erevan, un ascultator intreaba:
    - Cand a folosit Lenin pentru prima data expresia: "Invatati! Invatati! Invatati!"
    Radio Erevan raspunde:
    - Cand a vazut carnetul de note al lui Stalin.

    RăspundețiȘtergere
  37. Domnul Dogaru are numai idei carliontate ca zulufii care ii impodobesc acoperisul gatului. Auzi idee , sa trimita toti militarii scrisori catre NATO. Asta vrea sa blocheze alianta cum a blocat judecatoriile cu 6000 de dosare. La el nu conteaZa calitatea, doar cantitatea conteaza. In loc sa faca un proces bun face 10000 de procese de kkT, poate poate unul din ele va avea succes sia stfel va avea cu ce sa se laude . Trage cu alice dupa urs, doar doar o alica va nimeri ursul si va putea sa se laude ca " a impuscat ursul mortal " Omul asta este IMPOTENT INTELECTUAL.

    RăspundețiȘtergere
  38. Citez:
    Auzi idee , sa trimita toti militarii scrisori catre NATO. Asta vrea sa blocheze alianta cum a blocat judecatoriile cu 6000 de dosare. La el nu conteaZa calitatea, doar cantitatea conteaza.
    __________
    Pai bine bre, de ce sa ne injure doar rumanii?
    Las'cai bine! Sa ne mai injure si altii!
    Woww... Ce mai freamat, ce mai zumzet ... la NATO, baieti!
    Astia,... alde NATO, d'ale "noastre" nu pot ... dormi!
    Mare e Gradina Ta Doamne!

    RăspundețiȘtergere
  39. Se face referire la ordinul sefului SMG (cel cu recalcularea pana la finele lui martie
    In atentia


    Domnului general-locotenent Ion Oprisor, consilier de stat, secretarul CSAT


    Va supun atentiei urmatoarea problema reiesita in urma luarii la cunostinta a continutului Ordinului SMG nr. 17/2011.


    In fapt:
    1. Ideea coroborarii activitatii structurilor cu responsabilitate din cadrul MApN in recalcularea/revizuirea pensiilor militare de stat poate fi apreciata ca necesara.
    2. Potrivit antetului, a numarului si a functiei semnatarului documentului, precum si a continutului abordat, documentul este nul de drept.

    In drept:
    1. Constitutia Romaniei, art. 1 al.(3) - "stat de drept", adica un stat in care se respecta legea -.
    2. Legea nr. 346/2006, art 12 - atributiile SMG sunt numai in domeniul militar -.
    3. Legea nr. 346/2006, art 15 - Directia management resurse umane, se subordoneaza direct ministrului apararii nationale -.
    4. Legea nr. 346/2006, art 17 - Directia financiar-contabila, se subordoneaza direct ministrului apararii nationale -.
    5. Legea nr. 346[2006, art 33, al (3) - seful SMG emite ordine cu continut militar si dispozitii, potrivit domeniilor de competenta -.

    In concluzie:
    1. Avand in vedere problematica, un ordin trebuia sa fie emis de catre ministrul apararii nationale, cu sarcini catre structurile subordonate in mod direct.
    2. Seful SMG putea sa emita o dispozitie cu continut administrativ adresata structurilor subordonate pentru sprijinirea indeplinirii eventualului ordin al ministrului apararii nationale.
    3. Se poate presupune ca proiectul documentului nu a fost promovat potrivit prevederilor legale, prin compartimentul de specialitate responsabil cu analiza proiectelor de regulamente, ordine, dispozitii, instructiuni, care ar fi trebuit sa sezizeze aspectele supuse atentiei dumneavoastra.
    4. Exista riscul adresarii la justitie, atat pentru anularea documentului, cat si, eventual, pentru sanctionarea semnatarului documentului, pentru abuz in serviciu.

    Comandor (rez.) ing. Av. Nicolae Ivaschescu

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri