Google Translate

joi, 27 ianuarie 2011

Contrafensiva Puterii impotriva pensionarilor militari, a trecut in plan mediatic! Deficitul de imagine creat militarilor, e dramatic! CD-SCMD se face ca nu stie!

de Redactia HotNews.ro
Marţi, 25 ianuarie 2011
13770 vizualizări
368 comentarii
Pensiile militarilor au confiscat agenda publica a ultimelor doua saptamini. Sute de fosti angajati ai Armatei si-au pledat cauza in presa, motivind necesitatea mentinerii pensiilor prin privatiunile indurate sub arme. Noi vrem sa aflam si povestile cititorilor care au trecut prin stagiul militar sau care au fost angajati ai Armatei pentru a intregi acest tablou.

Ati avut un superior care a dat un exemplu de onoare? V-a chinuit un gradat doar pentru ca erati "pifan"? Ati invatat rigoarea in timpul Armatei? Ati ramas cu un gust amar din cauza muncilor patriotice executate in timpul serviciului militar obligatoriu?

Va invitam sa ne povestiti amintirile cele mai puternice si sa postati fotografii cu cele mai relevante momente din Armata.
Sursa: HotNews.ro
de Redactia HotNews.ro
Joi, 27 ianuarie 2011, 11:01
4731 vizualizări
66 comentarii
350 de cititori si-au povestit propria experienta legata de armata intr-un experiment initiat de HotNews.ro. Solidaritatea intre militari si hazul de necaz sint printre putinele amintiri placute din serviciul militar. Cele mai pregnante imagini ramase peste ani sint grobianismul ofiterilor, lipsa profesionalismului, omniprezenta spagii si furtul generalizat al resurselor comune.
Va invitam sa cititi cele mai bune povestiri din cele 350 adunate in doua zile
Nicolae Zamfir: Armata am facut-o pe santiere, ca asa era cerinta atunci in anii '86-'87, munceam din zori pana-n seara , hrana nu prea se gasea , foarte rar mai gaseam cartofi si fasole pe masa , nu eram prea departe de detinutii din lagarele germane, slabisem destul de mult... paradoxal cadrele militare erau destul de grase mi -l aduc aminte pe com. de pluton caruia ii spuneam Mos Teaca avea la vreo 130 de kg , ca sa pleci in permisie se dadeau spagi gen : un miel , un cartus de kent, benzina (atunci era rationalizata),

Cris: Cel mai important, am invatat sa dau spaga. Spaga pentru a pleca in permisii, spaga sa fiu internat la infiermierie, spaga sa pot iesi in oras peste gard, sa introducem fete in unitate, sa consumam alcool. Am invatat CE SA NU FAC in viata. Acum imi dau seama ca e bine ca am facut armata pentru singurul motiv ca nu pot fi manipulat.

Un Soldat Roman: Daca ati fi participat la un razboi si erati in linia intai, nu cred ca va mai pastrati aceste opinii despre Armata. In teatrele de operatii din Irak si Afganistan, am supravietuit datorita pregatirii de exceptie a ofiterilor si subofiterilor. Cand iti trece glontul pe la urechi, altfel gandesti! Cu dotarea noastra precara, am facut totusi fata cu brio misiunilor pe care le-am avut de indeplinit, spre uimirea americanilor si a altora, mult mai dotati decat noi. Despre noi se vorbea numai la superlativ, eram (si suntem) mandri ca eram romani si purtam cu mandrie uniforma militara. Presedintele Basescu nu-si mai incapea in piele cand venea in vizita si primea felicitari de la comandantii straini pt.modul exemplar in care ne faceam datoria.

Stan: Sunt expert in maturat frunze de pe aleea comandantului

Racan: de remarcat, marea majoritate a ofiterilor superiori, dar in special maiorii si lt.coloneii, erau cei mai slabi ca pregatire si educatie. si erau cateva zeci, in unitate. lectori.

Cris: In frontiera, toate cadrele aveau masini Diesel iar pe langa mancarea soldatilor, cadrele isi facea partea si la combustibilul diesel destinat salupelor de paza a frontierei iar golul ramas de descomplectarea rezervoarelor, era completat cu apa din dunare.

Mihai: In acei ani,1985-1986,armata era unul dintre locurile in care personalitatea tanarului era strivita si calcata in picioare cu cea mai mare nerusinare si fara nici-un scrupul

AMpersand: Jackie Pistolarul, un sublocotenent care, vrand sa faca pe John Wayne in corpul de garda, si-a descarcat pistolul in dulapul metalic.

IC Breteanu: Amintirile frumoase sunt legate de solidaritatea care exista intre noi soldatii si mult mai putin, aproape deloc, de relatia noastra cu ofiterii.

J.C.Denton: Ofiteri, unii spalati pe creier, roboti in serviciul oranduirii comuniste, altii adevarati mutanti ai speciei umane, indivizi fara scrupule, incalecandu-i pe altii numai ca sa le fie lor bine. Maturam boabe de porumb in Balta Brailei ca sa nu le vada prim-secretarul judetului cand trecea cu masina in inspectie. Culegeam porumb necopt de pe marginea drumului iar ala copt putrezea necules in mijlocul lanului, tot de ochii maretului secretar.

Alex: Mafie ca la balamuc. Comandatii unitatii dadeau drumul acasa daca aveu un profit, altfel iti spuneu ca sunt niste reguli si ca soldatul nu are voie decat la X zile sa plece in permisii. Personal lucrand in IT faceam unui maior coperti de casete audio pe care le vindea in piata Moghioros. Alti colegi faceau "cinste" cu un drum la prostituatele la Gara de Nord. Un plutonier de la popota cara carne acasa cu Aro. Altul fura cabluri din cupru. Evident ca isi luau partea si comandantii unitatii. Un Colonel renova casa cu cativa soldati.

Plantagruel: Tortura din armata avea cu totul alt scop decat acela sa le creasca ambitia ostasilor.

Cand este batut sistematic, pana si un caine indraznet devine fricos. Ei bine, si omul de rand trebuia sa invete astfel supunerea. I se administra practic o terapie ca sa se obisnuiasca cu cizma rosie pe cap.

Calin: Cea care a plans la plecarea mea in armata, a fos mama. Paradoxal, am incurajat-o eu pe aceasta. Nu am amintiri doar placute, dar a fost si o scoala de viata, chiar mi-a ajutat.

Un ardelean: De cand ma stiu eu in familia mea de mic am fost numai in armata,tatal meu era ofiter,a fost un chin,ca ex.in fiecare seara trebuia sa fac pantofii lui si sa ii lustruiesc,ii duceam la verificat si de multe ori ma mai punea sa-i lustruiesc mai bine,in fiecare zi trebuia sa spal si sa sterg vasele,la 11 seara daca cumva ma culcam eram sculat cu intrebarea:ti-ai facut temele? daca raspundeam DA :hai sa le verificam,daca NU:scoala acum si fa-ti temele.Nu prea m-am jucat cu copii de la bloc ca atunci cand ei ieseau mai mult la joaca era sambata si eu trebuia sa fac temele cu taicamiu,el intodeauna complica temele mai mult decat era nevoie numai pentru a arata ca este mai destept ca profesorii.La 17ani cand m-a vazut ca stau de voba cu o fata in timpul mesei m-a plesnit de m-am dus pe spate cu tot cu scaun spunand ca-l fac de rusine,violenta era ceva obisnit,bataile se executat pe victima in pielea goala si dupa aceea erau scosi pe casa scarii...

Berila: Cat am facut armata am inteles foarte bine activitatea si atributiunile cadrelor militare:
Sa bea de dimineata la prima ora pana noaptea tarziu si sa povesteasca despre femei imaginare.
Imi cer scuze pt cei 0,1% care au alte indeletniciri in armata.

Catelu: Atunci am auzit (live) expresia capitanului Enache de la UM1606: "Spuneti, ma, ca altfel va tin in soare pana la miezul noptii!".

Anonim: In 1998 invatam limbajul morse. Dormeam cam 16 ore pe zi ca sa treaca mai repede timpul ... Locotenentul care conducea plutonul bea din sticlele aruncate de noi la cos .... . Au avut intentia sa ne faca vacin cu acelasi ac la tot batalionul si nu vorbesc aiurea .

STEFAN A: In aceeasi unitate , pregatirea pentru vizita sefului tratatului de la Varsovia . Un TAB trebuia sa intre cu viteza in bazinul cu apa si cu ajutorul propulsiei sa treaca pe celalalt mal . Pentru a oferii spectacol , generalul Pletosu a ordonat mecanicului conductor sa intre cu viteza maxima in bazin . Cum TAB are fundul plat si cam 11 tone de greutate , in momentul "sariturii " in apa a fost creat un val imens , inalt 2- 3 metri .

Partea proasta ca acest domn (tovaras atunci) general statea chiar pe mal si a fost udat din cap pina in picioare . Eu eram cu statia radio R- 1070 (romaneasca dar cu baterii franceze) linga cabina pompei de apa care deservea bazinul . De ris , am lasat dracului statia si am trecut in spatele cabinei pentru a nu fi vazut . Nu am visat niciodata sa vad un ditamai general ud din cap pina in picioare .

PS. In acelasi loc au murit un ofiter si un subofiter cind un tanc T-55 a ramas blocat pe fundul bazinului .​
Citeste aici toate povestile postate de cititorii HotNews.ro
Sursa: HotNews.ro
Investigatii
26 Ian 2011 de Cornel Ivanciuc
1725 vizualizari
13 comentarii
În cele de mai jos nu va fi vorba despre eroii Armatei Române de la Cotul Donului ori Stalingrad, din 1942, sau despre eliberatorii Ungariei şi Cehoslovaciei, din 1944-1945. Nici despre manifestaţiile Comitetului de Acţiune pentru Democratizarea Armatei (CADA) din 1990, susţinute de partea sănătoasă a armiei române, împotriva putregaiurilor GRU, aduse la cîrma MApN de către strigoii FSN şcoliţi pe băncile universităţilor sovietice. Nu va fi vorba nici despre lipsa de războaie din ultimii 60 de ani, nici despre militarii care îşi văd azi pensiile rănite mortal şi nici despre statul român care face praf contractele semnate cu aceşti oameni. Vom vorbi mai la vale despre impostură şi impostori, în rîndurile oştirii române. Despre cei care invocă onoarea în gesturi şi atitudini care dezonorează uniforma militară.
Marea Mută, numele de cod al Armatei Române, se dă zilele acestea victimă. Zice că ţara i-a luat din pensie. Pretinde că Puterea o sacrifică pe altarul unor interese meschine. Una dintre cele două portavoci ale demnităţii Armatei, un colonel gras, cu părul vîlvoi, faţa năduşită şi mîinile ca cinci perechi de crenvurşti fierţi, pe care şi le agită întruna pe deasupra capului, ameninţă Puterea cu puciul. Dolofanul tare în clanţă pare un caz izolat pentru Marea Mută. Dacă i-ai pune o armă în mînă, ori s-ar speria de ea şi ar fugi mîncînd pămîntul, ori ar apuca-o ca pe o lopată. Pe umflat îl cheamă Mircea Dogaru şi a fost cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie şi Teorie Militară, condus pînă în 1989 de Ilie Ceauşescu. Rotofeiul este şeful Sindicatului cadrelor militare disponibilizate, în rezervă şi în retragere. Deviza sindicatului este „Honor et Patria. Vae victis!“, adică „Onoare şi patrie. Vai de cei învinşi!“.

Care onoare, monşer, cînd Dogaru este ginerele general-colonelului Vasile Petruţ, fostul comandant al trupelor de grăniceri, absolvent al Academiei Militare „Frunze“ de la Moscova, unde va fi racolat de GRU? După Revoluţie, Petruţ va fi vicepreşedintele PSM, condus de Ilie Verdeţ, iar ginerele său Dogaru va colabora cu PRM şi va scrie la cele două publicaţii ale lui C.V. Tudor. Apelurile sindicatului condus de Dogaru sînt găzduite de regulă în ziarul Tricolorul, portavocea unei rotonde de generali şi colonei semianalfabeţi, care şi-au făcut din strigătul de luptă al tribunului platforma nostalgiilor comuniste. Cazul Dogaru, care manipulează un regiment de nemulţumiţi, ilustrează o secvenţă deloc neglijabilă a rezerviştilor Armatei Române, la şapte ani după intrarea României în NATO. Un regiment de învinşi de realitate, manevraţi de o pereche de colonei de paradă, făcuţi la apelul de seară: istoricul militar Dogaru, specializat în istorie antică, medievală şi arheologie, şi jurnalistul militar Valeriu Pricină, fostul director al trustului de presă al Armatei.
Articol preluat din: Catavencu.ro

de Marian SULTĂNOIU
27 ianuarie 2010
6342 vizualizari
111 comentarii
"Sigur că m-am enervat atunci când, după ce le-am spus că protestează doar acum că le-a ajuns lor cuţitul la os şi că n-au făcut nimic pentru alţii, şi nici înainte de 89, ca să scape de Ceauşescu, ei mi-au spus că rolul lor este să apere patria şi conducătorul" comentează Cosmin Guşă, pentru gândul, incidentul de la televizor de miercuri seară, când i-a atacat dur pe pensionarii militari.
Guşă a avut un schimb dur de replici, la Realitatea te priveşte, cu doi militari pensionari care participau la emisiune. "Sunteţi nişte privilegiaţi, care nu aţi făcut nimic tot timpul.Dacă veneaţi în ajutorul categoriilor profesionale care au creat valoare în România, care au fost defavorizate anul trecut, v-aş fi apreciat foarte mult. Dar v-aţi apucat să zbieraţi acum, când vă sunt afectate drepturile dumneavoastră. Situaţia în România este prea disperată ca să mai accept populisme din astea" a explodat Guşă, după ce l-a întrebat pe unul dintre pensionari ce pensie are, acesta răspunzându-i că ajunge undeva la trei mii şi ceva, aproape patru mii de lei.

"Aveţi o pensie de 1000 de euro şi strigaţi doar când vă pasă" i-a replicat Guşă. "Nu mai jigni! Eşti un nesimţit la fel ca şi cei din guvernele astea", i-a răspuns Adrian Hozoc, colonel în rezervă.
Discuţia a continuat după emisiune.
"Povestea asta cu lipsa de respect nu pot şi nu mai vreau să o înţeleg. Le spui un lucru cât se poate de real şi ei sar imediat la tine, te jignesc, îţi vorbesc la pertu, de parcă ai fi ordonanţa lor. Obedienţi faţă de superiori şi lipsiţi de respect faţă de ceilalţi, asta sunt", se revoltă Guşă. "Slavă Domnului, că am făcut şi noi armată, ştim cum e. Nu ştiu ce lucruri au făcut ei, în comunism şi pe unde au lucrat - poate că unii au muncit, într-adevăr greu -, dar casă cu soldaţii şi-au făcut, asta ştiu sigur. Şi pe urmă, dacă se plâng că au muncit în agricultură, militari fiind, să ceară pensie de la ministerul Agriculturii".

Guşă spune că dialogul a continuat şi după emisiune, atunci când pensionarii militari i-au cerut din nou socoteală. "Aproape că mai aveau puţin şi treceau la ameninţări. M-au jignit din nou. M-am gândit că e mai bine să nu le răspund şi să-mi văd de treabă, aşa că i-am lăsat şi am plecat. Către ieşire i-am îndemnat să vorbească mai frumos, pentru că sunt militari, sunt în vârstă şi nu se cade să aibă un astfel de limbaj" a povestit Cosmin Guşă.
Sursa: Gandul.info

A ne face ca nu stim despre asemenea luari de atitudine,
a ne impotrivi a citi aceste postari, comentariile online,
este contraproductiv! Fara onoare, fara demnitate!
Am citit si urmaresc atent ce se scrie !
Din pacate, ne meritam soarta!
Gestionam la fel de prost, precum Guvernul,
atat "sucesurile", dar mai ales "crizele"!
Admin, V.Burcu
____________
P.S.: Inca o vorba, si va las:
Ne-ati ciuruit, domnilor!
Dar nu si invins!
Admin, V.Burcu
Felicitari vizitatorilor, comentatorilor,
tuturor celor "interesati de acest Blog"!
Iata, Azi avem DOVADA, unui foarte IMPORTANT vizitator:
The European Defence Agency was established under a Joint Action of the Council of Ministers on 12 July, 2004, "to support the Member States and the Council in their effort to improve European defence capabilities in the field of crisis management and to sustain the European Security and Defence Policy as it stands now and develops in the future”.
Romania, este membru EDA.
Thank you for visiting, EDA!
Admin, V.Burcu

120 de comentarii:

  1. Stelian P.
    Trist dar adevarat. Corul de bocitoare al SCMD care a fluturat in direct la TV fluturasii de pensie ne-a facut acest mare "serviciu", "demonstrind" spusele lui Pricina ca noi nu luptam pentru bani ci pentru statutul nostru. Huiduielile din timpul intonarii Imnului de stat ne-au aratat cum arata PATRIA si ONOAREA in viziunea D&P. (scrisul cu litere mari, ca in ziarele lui Vadim nu-mi apartine), fluieraturile "crestine" din timpul rugaciunii Tatal nostru le-au aratat civililor ca Dumnezeul nostru este tot in lucrarile lui Lenin si Stalin si....ma opresc aici din scirba. Multumesc SCMD !

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut magaria celor de la Hotnews, magarie care vine dupa tampeniile debitate (spre mirarea mea) de Tapalaga pe la tv.
    Am incercat de 2 ori sa comentez ceva dar nimic, se pare ca majoritatea comentariilor contra acestei ordinare manipulari numita dezbatere nu au fost publicate, lasand impresia ca majoritatea cititorilor asa gandesc despre armata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Filip, ai dreptate!
    D-l Dogaru ar fi trebuit sa stie la ce se expune!
    Daca tacea, filosof ... ! spune un vechi proverb!
    D-l Tapalaga, nu este un ziarist de doua parale!
    Este o forta, un nume, un brand real!
    Candva si eu il apreciam foarte mult! Azi, doar il citesc!
    Ii retin doar judecatile de valoare, eliminand manipularea!
    Nu am inteles insa, de ce a cazut in plasa celor de la PUTERE!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe o fituica numita Libertatea scrisa si online a aparut un comentariu referitor la magaria lui Gusa de la tv, "Cozmin Guşă a atacat dur pensionarii militari: "Aţi furat din banii statului român"
    iar la comentarii m-am intalnit cu aceeasi ofensiva agresiva a lui tilica frustratul si a clonelor lui de la Hotnews.

    RăspundețiȘtergere
  5. Echilibrul, punctele de vedere sanatoase, comentariile de bun simt, chiar presarate cu cate o gluma, intotdeauna vor face casa buna cu vizitatorii, inclusiv de mare anvergura! De noi va depinde ca in viitor, sa marim numarul acestora, sa demonstram ca pensionarii militari nu inseamna pomanagii guvernului, dar nici talibanii de prin feuda nu stiu cui, ori analfabetii care abia leaga doua vorbe si spun cu mandrie proletara, trei prostii! Deficitul de imagine creat de unii, trebuie urgent recuperat! Fara vorbe grele, injurii! Trebuie multa inteligenta, consecventa in acest demers!

    RăspundețiȘtergere
  6. Stelian P.
    Scuze pentru OFF. De cite ori am intrat azi pe acest blog am fost avertizat de programul anti-virus ca un IP din China incearca sa-mi scaneze porturile. Stie cineva o posibila explicatie ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Stelian P.,te salut!
    Daca nu au reusit sa-mi inchida gura,
    poate imi vor inchide Blogul!!!
    Am glumit. Sincer, eu cred ca Antivirusul
    este de vina! Mai vad "dusmani", si unde nu sunt!
    Am mai patit-o si eu! Ehee ..., deseori!
    Admin

    RăspundețiȘtergere
  8. Măi Stelică păi nu te-ai lăudat pe InfoM ca-i fost în China? Poate-ai luat aviara în pantofi de la ei şi nu ştii! Noi avem un chinez p-acilea Cezar P. Chinezu din Câmpia Pâinii da-i chinez de-al nostru de pe blog, băiat bun de altfel. Garantăm pentru el că nu-i la originea aviarei tale! Da-ţi dau un sfat: mută PC-ul pe dulap că chinejii ăia mici n-ajung pân-acolo.

    RăspundețiȘtergere
  9. Chinezul nostru-i plecat .Adica nu-i ,dar a spus ca renunta la cetatenie...

    RăspundețiȘtergere
  10. Au inceput talibanii sa sape la proiectul OUG-privind completarea L119.Poate cineva sa explice ce drac nu le convine?

    RăspundețiȘtergere
  11. Ati vrea voi!! sunt aici si sunt cu ochii pe voi!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Stelian P.
    27 ianuarie 2011, 19:00
    Nu am spus ca am fost in China pt. singurul motiv ca nu am fost acolo ci putin mai departe. Nu am spus unde am fost dar daca imi dai citatul dau si eu o bere la butoi.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ps. pentru 3 dintre anonimi am fise complete. ii gajbesc si pe ceilalti,nu va faceti griji.ORICUM-felicitari pentru,curaj ,asumarea responsabilitatii etc.Cu voi vom avea numai ,,SUCCESURI"CZar

    RăspundețiȘtergere
  14. Stelian P.
    Admin
    Respectele mele ! Nu cred ca este vorba despre inchiderea blogului nici in gluma. Scanarea porturilor se face la adresa PC-ului meu si probabil a altora, dar azi am vazut-o numai aici. Am acelasi anti-virus profesional de 8 ani si nu am motive sa nu-l cred. Nu sunt specialist si din cauza asta am cerut parerea celor avizati.

    RăspundețiȘtergere
  15. Hopa ,a aparut motoreta.Ma simt mai bineacuma ,ca ma gindeam ca la suparare o fi pus vreun gusat sa-i sufle bujia ,si ala o fi fugit la partid cu ea.

    RăspundețiȘtergere
  16. Apăruşi Cezare? Pe unde umblaşi frumosule să-ţelegem că ai fişele cu veniturile complete ale celor 3? Şi ce zice fişele alea? Pistolaru mai pune ceva pe blogul ăla al tău că am chef de un duel. Ce zici te prinzi? Ne duelăm cu CA94 sau cu STRELA? Nu uita umbrela şi martorul tău!
    Anonim necunoscut.
    PS4 Vezi ca martorul să fie treaz nu sub influienţa carcaletelui.

    RăspundețiȘtergere
  17. @CeZar
    Daca tot ai dosarele ,poate-mi gasesti si mie aia trei ani lipsa din adeverinte .Te duc o tura cu fi-ul ,cind ma vor chema sa-mi complectez vechimea !

    RăspundețiȘtergere
  18. Gata Stelică ai prins chinejii?

    RăspundețiȘtergere
  19. Cezar!Cezar!Cezar! Te iubim pentru tine noi plătim!
    Eu pariez pe Cezar, voi pe cine pariaţi?
    Cezar propune schimbarea armelor. Ar fi mai romantic călare pe MoBră şi cu lancea în mână. Eu aşa te sfătuiesc.

    RăspundețiȘtergere
  20. auzi la el Strela !M-ai vazut <<Puiak"calare pe un F-16SH.Nu vere ne batem in SUDOKY-ca tot urla presa mondiala ca nema creer,nema minte la armata de rezerva.

    RăspundețiȘtergere
  21. A e vorba de un duel? Interesant. Staţi o ţîră nu începeţi încă să sting aragazul c-am un borş de sfeclă roşie cu smântână şi nu-l vreau cu afumătură.

    RăspundețiȘtergere
  22. Stelian P.
    27 ianuarie 2011, 19:54
    Le-am luat numarul de circulatie dar nu am pile la politia chineza. Crezi ca daca le arat carnetul PCR ma ajuta ?

    RăspundețiȘtergere
  23. Daca mananc vre-o litera, cer scuze!
    Am ochii plini de lacrimi! Am ras de m-a luat dracu'!
    Mai baieti, se vede ca ceva se schimba! Prea este rridicat tonusul!
    Sa dea bunul Dumnezeu, asa sa vi-l tina! Ridicat! Admin
    P.s.: Cezare, respectele mele!
    Nu te lasa frate! Nu "e" baieti rai!

    RăspundețiȘtergere
  24. @Puiak -incet incet stai la rand..mai intai sa-i gasesc pe cei 6 ai mei

    RăspundețiȘtergere
  25. @CeZar
    ok ! Lasa ,ca trece ,da' DOARE .

    RăspundețiȘtergere
  26. @Admin- multam pentru..primire. Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  27. @ALL-eu cred ca printre noi este si o..dama. simt miros de CH.FIVE. are cineva un plan cum s-o prindem la mijloc? CZar

    RăspundețiȘtergere
  28. Muierile nu combat pe aici!
    S-au suparat pe Admin! Zilele trecute, cineva le trimitea la cratita!
    Fara indoiala, cu exceptiile de rigoare! Supararea era pe astea ...
    cu fustele/umbrelutele in cap, in loc de creier!

    RăspundețiȘtergere
  29. Simplu Cezare! La comanda "bernevecii jos", începând cu tine ni-i dăm jos şi-o rezolvăm cu travestiţii. Mai mult rezolvăm şi noi pe viu (că pe mort nu-avem ce vedea) problema cui i s-a mărit şi cui i s-a-ntărit. Da" fii atent Cezare că tu ai cam trişat urmând tratamentul ăla cu frunze de ţelină...Frumosule, primeşte o sărutare sinceră pe buze de la cea/cel pe care vrei s-o/să-l găbjeşti! Sper să nu fii buzat ca EBA!

    RăspundețiȘtergere
  30. CeZARe ce faci, pleci odată la duelul ăla sau nu? Am pariat toată pensia lui Oprea pe tine, vezi poate pierzi că ajung calic. Încalecă odată pe MoBra aia şi gata la luptă! Ai lance? Dacă nu împrumută una de la unul din ăla cu cuşmă din fotografia de mai sus!

    RăspundețiȘtergere
  31. Catavencu.ro + Realitatea TV = SOV_Patron !!
    Corecta problemuta?? S-o dea si lu' nenea aia ... D&P!
    Cum se coase? unu pe fata/doi pe dos!?? cini spune?
    E ase, ori nu'i ase! Apoi NO, spuneti voi!

    RăspundețiȘtergere
  32. Bai frate ce bine ca sa eczista site-le asta,ca acu intrai si parca parca ma simt mai bine(ma puse dracu' sa o ard aiurea pe la infomondomil si deja eram cu nervii;ineptii....la greu).Sa va dea al de sus sanatate.(Al de sus sus de tot ca al de la et 9 nu prea are putirinta

    RăspundețiȘtergere
  33. pe real.tv,l-am vazut pe nea col. Pricina declarand ca
    OUG.-ul ala care a aparut azi si care pare rezonabil este o DIVERSIUNE .Oare asa sa fie ??
    hai sa-l mai citim inca odata si sa JUDECAM cu capetele noastre ca daca ne luam dupa toti ciupalacii care gandesc cu capetele sefilor si nu cu ale lor, ne vom face in continuare de kko
    P.S. dupa 10min tot nea pricina era f.contrariat ca lui de ce sa-i scada pensia(i-a scapat porumbelu').E imposibil sa nu fi observat si altii din cei de pe aici
    apropos.Mai sus un pic cineva intreba'ce-au domne talibanii astia ca nu le convine nici UOG asta. Pai asta au ei;Ca OUG-ul asta mai indreapta cate ceva da' NU la pricina dogaru si inca vre-o cativa EEEE...asta AU!!

    RăspundețiȘtergere
  34. la ei se indreapta doar cu.. si numai cu L164.Alta cale n-au
    Bai si sunt lacooomi de numa numa!!

    RăspundețiȘtergere
  35. PROIECT de MODIFICARE a Legii 119/2010;
    Anexa cu METODOLOGIA de REVIZUIRE
    • ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ,
    pentru modificarea si completarea Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, precum şi reglementarea unor măsuri administrative
    _____________
    Poate fi citit si aici, in dreapta Blogului!
    Pagini de larg interes:
    3. Comunicate, Precizari, Proiecte legislative
    _____________
    http://mhblogonline.blogspot.com/p/3-comunicate-si-precizari.html
    _____________
    Apropo ...
    D&P, adulmeca pericolul!
    Raman fara obiectul muncii! Dar, foarte grav,
    daca le pleaca cotizantii ... si fara gaina cu oua de miliarde!

    RăspundețiȘtergere
  36. Ptiu drace asta vroiam s-o scriu si io(cu obiectu' muncii)
    pai daca treaba merge asa de 1 martie o sa vanda ghiocei....SCMD SRL

    RăspundețiȘtergere
  37. Citez, un sarac cu duhul/roarmy230:
    Dupa data de 24 ianuarie populatia a inceput sa aiba iar incredere in armata, sa continuam pe aceeasi linie. ...
    ___________
    akord_75 spunea...
    Bai frate ce bine ca sa eczista site-le asta, ca acu intrai si parca parca ma simt mai bine (ma puse dracu' sa o ard aiurea pe la ....
    ___________
    Uite akord_75 ce dreak facui si ce aflai!
    Oameni buni, ce ne facem? Astia o tin langa, pe-a lor!
    Ei nu vad, nu aud, cum sa mai citeasca si ce scriu gazetele?

    RăspundețiȘtergere
  38. Selectie in viteza . Mutati privirea si prin inprejurimi.Adevarul e pe undeva...

    RăspundețiȘtergere
  39. Ce faceti ,dormiti cu lumina aprinsa ?

    RăspundețiȘtergere
  40. Nu dormim cu ochii deschişi ca iepurii!

    RăspundețiȘtergere
  41. Se pare ca tura din noaptea asta, are lipsa la apel!
    Altii sunt dusi demult! Al de sus, Puiac, te proteja, aveai pile direct la Luminatia sa, nu stii nimic, nimic?? Cezar saracu ...
    si dai si lupta, si lupta si dai ... ce sa-i mai ceri?! O lua cu incasatu dis-de-dimineata! Oameni suntem, ce naiba!

    RăspundețiȘtergere
  42. În seara asta dansăm în familie! Om vedea mâine ce-o mai fi...
    NB tuturor!
    PS Fiţi vigilenţi acilea cu avuţia companiei (noastre). Să nu ne fure careva comentariile...

    RăspundețiȘtergere
  43. De retinut: apropo de familie, familia noastra virtuala, de pe aici.
    Zece soldaţi conduşi cu înţelepciune, vor învinge o armată de 100 de soldaţi fără cap. - Euripide ; Asta asa, spre stiinta unora! Ca de folosinta, nu poate fi vorba! In tartacutele lor, nu intra mai nimic!

    RăspundețiȘtergere
  44. Voiam sa spun si eu ceva despre articolul publicat de Burcu, dar nu prea mai am ce . S-au spus atat de multe ,incat Nu stiu de unde sa incep . De la comentariile baietilor de la hor news? Pai la ce va asteptati . Spuneam acum o luna , cand e vorba de dat cu piatra , amatori cat cuprinde. E normal sa fie asemenea comentarii.
    1. Cei care au invatat ceva din perioada armatei, nu prea au timp de comentarii, isi vad mai departe de treaba.
    2. Cei care au fost buni doar de curatat cartofi si au facut "armata " de ras , pe la GAZ, infirmerie, bucatarie sau popota, au fost fie apti necombatatnti, fie pilele cuiva si au tras chiulul cum au putt, care cu vre-un ofiret manjit care cu un telefon . Am fost si noi ofiteri, am avut si noi colegi care nu trimiteau soldatii in permisie pana nu promiteau sau nu veneau cu dreptul. Fenomenul nu a aparut in armata si nici nu se practica mai mult sau mai putin decat in societate. Cand venea cate o inspectie , sau control si primeam ordin sa fie companiile luna , mergeam si noi pe santiere , dadeam cate o pereche de bocanci , sau un costum de postav sa punem mana pe cate un bidon de vopsea .Cand mergeam la tamplarul unitatii s ane faca niste tinte , nu mergeam cu mana goala , ca nu gasea lemn . Cand mergeam la 15 acasa si gaseam magayinele inchise si rafturile goale, bagam mana dupa o punga de cafea sa ne dea si noua un kg de carne.Nu vreau sa spun ca era bine , spun doar ca nu armata a inventat spaga . Iar toate marturiile alea , chiar daca sunt adevarate nu sunt imputabile armatei ci societatii din care facea parte si armata. Daca cineva spune ca armata venea din spatiu si s-a pervertit singura inseamna ca e el venit din spatiu . Asa ca sa nu ne facem sange rau pentru tot ce au spus copiii aia pe acolo, au simtit si ei nevoia sa arate cat au suferit. Vaicareala a devenit sport national si din cauza ei au aparut acele comentarii. Nici nu mai stiu de cand tot spun ca ne sapam singuri groapa lasandu-ne dusi de nas de realitati si antene .
    Cand intrebam de ce ne iubesc televiziunile,altii se bucurau sa suntem bagati in seama http://punctochitpunctlovit.blogspot.com/2011/01/de-ce-ne-iubesc-televiziunile.html
    Ei, acuma avem ce ne-am dorit, suntem bagati in seama , de ce ne plangem ?
    Mai rau este insa ca uite , apar altfel de materiale , despre cei ce ne conduc. Fara a spune ca tot ceea ce scrie este adevar sau minciuna, trebuie sa admitem insa ca o mare parte din ce scrie acolo e adevarat . Si atunci, ce facem cu imaginea? Stiu ca domnii Dogaru si pricina o sa spuna acuma ca aia sunt dusmani si ca vor raul SCMD. Da, e adevarat, ar fi culmea sa fie prieteni, dar nu asta este subiectul aici . Subiectul este , ce facem , ca au dreptate sinu prea avem cum sa-i contrazicem .Si partea proasta este ca o nu spune cine spune numai de ei, spune "aia ai lui Dogaru si Pricina" si mie nu prea imi convine . Ca intamplator sau nu, pe langa ei mai sunt inca doi sau trei, cu bube in cap, cu dosare de presa, nu este deloc in avantajul nostru si cum sa ies eu sa ma bat cu lumea pentru niste oameni care nici cu mine nu sunt cinstiti? Din pacate , imaginea cu adevarat proasta a SCMD nu o fac cei care scriu amintiri din armata , nici cei care scriu articolele ci cei care dau ocazia sa se scrie ceea ce se scrie si sunt din pacate in fruntea nostra. Si cand mai apar la televizor cu slogane staliniste, te ingroapa de tot. AICI E BUBA .
    PS. Se zvoneaza ca acum 2 zile s-a discutat in CD bilantul controlului. Cand e informata si prostimea cu rezultatele ? Eu am cam sfarsit rabdarea. Daca pana pe 01.02, nu apare comunicatul cu procesul verbal voi schimba foaia. Daca domnii din CD nu sunt interesati, s-ar putea ca ziarele sa fie .

    RăspundețiȘtergere
  45. PS.2 Domnule Rinciog,
    Daca postati procesul verbal al controlului as vrea sa vad sub el semnaturile presedintelui si secretarului comisiei de control si a tuturor celorlati membri, cu toate punctele de vedere, nu un " extras" din procesul verbal, semnat impersonal CD sau BO. sau sindicatul. Nu se pune . Si poate explicati prostimii de ce documentele financiare nu mai sunt semnate de trezorierul sef, ca si pana acuma ceva timp. Domnul Apostol are scurt circuit?

    RăspundețiȘtergere
  46. D-l Neacsu, ai si nu ai dreptate!
    Ai dreptate in tot ce ai scris mai sus, dar nu ai cand spui ca nu avem ce face, asta e ... Aici vreau sa spun ca daca ce ai SCRIS dumitale aici, s-ar fi spus in fata lui Gusa, in platoul TV, in loc de JIGNIRI ca la usa cortului, precum si in alte situatii similare, eheee ... nu ar mai fi fost comentarii cu tona, atat de nedrepte. Acum suntem infierati si pusi la zid toti, cu vina ori fara vina!
    Asta spun si sustin si eu! Sa ne recunoastem public vinovatiile, greselile, iar mai apoi sa punem la punct pe oricare, indiferent cine. Pana atunci, cu injuraturi la injuraturi, nu facem decat sa ne descalificam definitiv si ireparabil! Ma doare sufletul, Marine!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  47. Se aude ca Oprica e la cutite cu Base, ca se certara de mama focului si ca marinarul ii ceru veselarului sa-si dea demisia. Asa scrie pe unele bloage . Ce ne facem daca se adevereste ca Oprica chiar a vrut sa ne pastreze pensiile intacte si nu l-a lasatara Boc si Base? Cica Base i-a zis sa-si dea demisia , iar Oprea a -is ca daca pleaca pleaca cu UNPR cu tot, ca si asa e rugat de oameni sa sara din barca . De asta era Base asa suparat pe militari in discursul de dupa parcare.

    RăspundețiȘtergere
  48. Vasile, la noi in tara s-a ,ostenit un obicei prost. Daca apare ceva rau despre cineva , consilierii il invata sa nege indiferent daca e adevarat sau nu. Si sa caute ceva rau depsre cel ce a scris rau, ca doar asa ii astupa gura. Proasta tactica pentru ca odata ce se dovedeste ca cel ce te-a criticat are 10% dreptate, asta se va traduce ca tu ai mintit 90%. Minciuna are picioare scurte si cand stii ca ai gresit, daca vrei sa scapi repede , ridica mana ssportiv. Daca nu se vor inteti inmulti, intensifica si vor fi si mai greu de oprit atacurile .
    La noi insa parca da benga in ei cand li se pune in fata o greseala . Sar sa o nege chiar daca e adevarata , facandu-si si mai mult rau. Asa ceva fac numai oamenii fara caracter, care se tem ca odata recunoscuta o greseala , va duce dupa ea si descoperirea altor greseli daca pot sa le spun asa . Tactica asta o aplica si conducerea SCMD. Si vor ajunge in fata sindicalistilor cam cum au ajuns Boc si Basescu in fata romanilor .

    RăspundețiȘtergere
  49. Iete-te la ei s-au trezit şi-şi dau la geoale pe întuneric! Puiac adu frate-miu lampa aia cu bec negru să vedem pe cine avem noi acilea că s-aud nişte icnete înfundate!
    ...iar dacă se adevereşte că oprea nu e vinovat, no problem îl facem general cu 5 stele. Pe-a 5-a i-o fac io din tablă de conservă galvanizată!
    Hai la culcare toată suflarea!

    RăspundețiȘtergere
  50. Ai punctat corect. Va trebui mult de muncit, pentru a iesi din mocirla asta! Pacat ca nu inteleg toti fenomenul! Pacat ca majoritatea raman muti, indiferenti, spectatori! Iar cand constata ca le-a venit vremea sa suporte una sau alta, te uiti cu uimire la cateva "TIPURI DE REACTIE"! Te las pe tine sa faci clasificarea! Esti cu mult mai bun ca mine! Felicitari pentru articolul din Ziua veche! O analiza buna, pertinenta!

    RăspundețiȘtergere
  51. Multam . Il gasesti maine in ziarul printat ziua veche, se da impreuna cu puterea . In ceea ce priveste clasificarea, este deja facuta. Uite te-njur.

    RăspundețiȘtergere
  52. Mda ... incerc "moi":
    - unii, nu "le" vine a crede;
    - unii, "e" nelamuriti, grei de cap;
    - unii, "e" ca nu le pasa;
    - unii, "e" ca merge si asa;
    - unii, "e" ca rezolva altii si pentru ei;
    - unii, "e" ca sa moara si capra vecinului;
    - unii, "e revoltati", rau de tot;
    - unii, "reclama orice", la oricine;
    - unii, "e plini de limbarita", vrute si nevrute;
    - unii, "e grafologi" pe net, de-a proasta;
    - unii, "e semidocti", dar fac pe sfatuitorii de bine;
    - mai..."e" si "altii", ... lista "e" deschisa!

    RăspundețiȘtergere
  53. Auzi , ,,seful statului '' !!

    La piscina, supraveghetorul urla disperat la un baietel:
    - Nu mai face pipi in piscina!!!
    Baietelul, foarte mirat si rusinat, raspunde:
    - Da' toata lumea face ....
    Supraveghetorul urla si mai tare:
    - Da, dar nu de pe trambulina!!!

    RăspundețiȘtergere
  54. de la lume adunate....sau unda da D&P si unde crapa

    descultu a scris:
    28 Ianuarie 2011 la 12:51 pm
    Ar fi ideal. Fiecare comandant de TAB(humvee sau Pirahna) colonel sau jeneral , tragator la mitraliera lt.col. si oricum ar ramane si in tara destui care sa-si asume rolul de mari minti luminate si iluminate. Ceilalti (soldatii si soldatii cu sapca) afara ca sa fie piramida stabila. Cand guvernele pe rand au plusat doar pentru aia cu cange albastru totul a fost bine. V-ati speriat ca ati ajuns sa traiti cu echivalentul salariului unui principal cu vechime integrala? Oricum tot tradatori sunteti, majoritatea fii de tractoristi. De ce-i urati pe ceilalti care nu sunt ca voi? Sa ajungeti la pensia pe care o are un profesor sau un doctor, sau mai rau la 600ron taiati cu 25% si indexati cu 15%.

    RăspundețiȘtergere
  55. Anonim spunea...

    Simplu Cezare! La comanda "bernevecii jos", începând cu tine ni-i dăm jos şi-o rezolvăm cu travestiţii. Mai mult rezolvăm şi noi pe viu (că pe mort nu-avem ce vedea) problema cui i s-a mărit şi cui i s-a-ntărit. Da" fii atent Cezare că tu ai cam trişat urmând tratamentul ăla cu frunze de ţelină...Frumosule, primeşte o sărutare sinceră pe buze de la cea/cel pe care vrei s-o/să-l găbjeşti! Sper să nu fii buzat ca EBA!
    27 ianuarie 2011, 21:00

    RăspundețiȘtergere
  56. @TNT-ul(ca stie de gluma)
    TNT-ule.Am si eu o intrebare......Pot sa ti-o pun???
    Acum vb.serios.
    deci.Pensiile revin la valoarea din decembrie. ok
    Daca decizia de pensie soseste prin mai (de ex)cei care primesc pensia marita li se da retroactiv majorarea incepand cu 01.01.2011 (ca in cazul asta multi se vor bucura)sau intra noua pensie la zi cf.deciziei, din luna urmatoare emiterii acesteia.
    2 In varianta in care pensiile vor scadea cf.celor de mai sus(retroactiv de la 01.01.2011) cei care vor primi pensii mai mici vor trebui sa faca economii in eventualitatea regularizarii??
    cine poate sa-mi dea un raspuns edificator ?

    RăspundețiȘtergere
  57. @TNT
    Am postat mai sus in varianta in care adev.de venit ci cererea de recalc. au fost inaintate in timp util

    RăspundețiȘtergere
  58. @akord_75,
    Cf. Legii 119/2010, intrata in vigoare la 01.01.2011, si care constat ca nu va fi modificata "aici" (adica in privinta a ce urmeaza sa-ti raspund), "cei care primesc pensia marita li se da retroactiv majorarea incepand cu 01.01.2011"! In CONCLUZIE:
    SE VOR BUCURA de binefacerile legii, spre durerea unora!

    RăspundețiȘtergere
  59. AAA..lucrul dracului!Una(unu) vrea sa-l pupe pe frate-miu si altul vrea ...sa mi-o puna mie!!?? Nici ca-mi dau seama care o fi cel mai norocos?
    @Akord75- Cu mine n-ai nimerit-o ,deci nu poti ,,sa mi-o pui"! Iti recomand sa incerci cu Mos Alecu -el ii specialist cu Abac in dotare,sau mai bine vezi daca Lupoaica nu are si ea fo colega de varsta matale ,ar fi mai indicat din toate punctele de vedere.tnt-atul,va saluta

    RăspundețiȘtergere
  60. @TNT
    Pai daca aveti sex-appeal!!!!!!!!!!!!!
    Daca in loc de 3A puneai 2A,mai sa ma nimeresti
    am onoarea sa va salut...hic,hic

    RăspundețiȘtergere
  61. @anonim 14:00
    multumesc!
    daca scade pensia tb. sa ma apuc de facut economii dupa acuma,da de unde economii c-am baut tot; hic

    RăspundețiȘtergere
  62. @TNT si @Cezar,
    In felul vostru deosebit de a da raspunsuri, apreciat de multi vizitatori, va invit ca separat unul de altul, deci fara a va consulta, sa dati raspuns la urmatoarea intrebare:
    Ce este de facut in cazul in care, iata, o "minoritate talibana", pe banii multora care habar nu au pe ce se cheltuie, LUPTA din rasputeri, invenineaza la greu si blocheaza instantele din Romania cu idiotenii, incercand sa ANULEZE majorarea pensiilor multora?
    Foarte multora! Toate doar in scopul de a-si CONSERVA ei cuantumul pensiilor, obtinute prin "prevederea 85% din ultimul salariu" + a avea in continuare discretionar (precum vrea muschii lor), gaina cu ouale de aur! Astept raspunsul vostru si a celor care vor sa-si mai dea cu ... opinia!

    RăspundețiȘtergere
  63. @anonim 15.58
    grea intrebare
    poate e suficient sa vina noile decizii si pe cale de consecinta mintea cea de pe urma si o sa ramana D&P fara musterii de la sine.atunci sa vezi scandal de scandal.Apropo ce-o mai fi facand d-nul Abraham?,ca si sitele SCMD SRL s-a intepenit.Da celebra comisie de audit financiar?

    RăspundețiȘtergere
  64. dupa cum a intepenit sitele respectiv,cred ca deja au inceput problemele
    Vae victis!

    RăspundețiȘtergere
  65. @akord_75 ,
    Ai dreptate in tot ce spui, dar PROBLEMA ramane!
    Este grava si aducatoare de un SCANDAL imens!
    La fel de PAGUBOS, precum si "incaierarea generalizata," practicata de PUTERE! Acum insa, ne-o facem noi de noi, cu mana noastra!

    RăspundețiȘtergere
  66. Stelian P.
    SCMD munceste. A aparut un nou comunicat.

    RăspundețiȘtergere
  67. Stelian P.
    “In concluzie suntem, cei drept, 15.000, deocamdata, dar luptam nu pentru 15.000, nu pentru 200.000, ci pentru 6 milioane de pensionari.
    Manifestarile noastre din ziua de 24 Ianuarie au fost un avertisment in acest sens.
    Punem Guvernului intrebarea: la semnalul pe care il vom da, de strangere a tuturor nemultumitilor in Piata Victoriei, pe data de 1 martie a.c., oare cati din cei 6 milioane vor raspunde?
    Ori abrogarea legilor mentionate, ori lupta pana la capat!

    Honor et Patria! Vae victis!

    PRESEDINTELE SCMD,
    MIRCEA DOGARU”
    28.01.2011

    Daca se mai indoieste cineva ca omul asta nu are probleme grave la mansarda eu astept sa vad in Piata Victoriei doar 1.000.000 de nemultumiti si ma inscriu in sindicat.
    Sus patria, jos mafia, medicamente la liber !

    RăspundețiȘtergere
  68. 28.01.2011
    Comunicat
    Pana in 2012 salariile militarilor si politistilor activi se vor alinia la salariile omologilor din tarile membre NATO.
    In mod normal si pensiile noastre ar fi trebuit sa urmeze acelasi curs. Pentru ca legile noastre ocupationale 164/2001 si 178/2004 prevedeau cresterea pensiilor corespunzator cresterii salariale ale activilor. Este motivul pentru care legile noastre au fost abrogate, este motivul pentru care statutul nostru de militari in rezerva a fost anulat, este motivul pentru care suntem considerati civili (si ni se adreseaza fara grade cand ne ”felicita” de Anul Nou), pentru trecut, prezent si viitor in baza unei legi abrogate si care nu ne privea (19/2000).
    Acesta este motivul pentru care luptam pentru statutul de militar si nu pentru cuantumul pensiei. Celor carora li s-au marit pensiile ”legal” cum au fost micsorate majoritatii, le atragem inca odata atentia ca:
    · Odata civili, vom depinde exclusiv de punctul de pensie, care va putea fi redus in octombrie la 100 lei, de la 738,28 lei, pe motiv ca nu sunt bani;
    · Noile legi prevad cuvantul “”regularizare”” ceea ce ofera Guvernului posibilitatea sa le ia din urma ceea ce le-a dat in plus acum.
    Este motivul pentru care am precizat ca sindicatul le va apara si lor noile pensii dobandite pe baza acelorasi principii cuprinse in conventia pentru drepturile omului Protocolul 1, art. 1, 6, 14 : pensia este drept patrimonial, drept dobandit, si nici o pensie aflata in plata nu poate fi micsorata, pentru ca ar insemna discriminare.
    Celor care se bucura ca in februarie le vor veni pensiile intregi ca in decembrie plus restituirea sumelor furate in ianuarie le atragem atentia ca au trecut deja la planul B: emit in fals noi decizii cu date cuprinse intre 28.12.2010 – 07.01.2011 (Hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie este din 07.01.2011) iar aceste noi decizii se declara a fi facute nu in baza salariului mediu pe economie ci in baza recalcularii, care continua in ciuda hotararilor judecatoresti.
    O alta ”armata in rezerva” va beneficia in viitor de drepturile noastre, armata politicienilor facuti peste noapte generali (Ontanu. Iordanescu, etc) sau colonei (Diaconescu, Talmaceanu).
    In aceste conditii ii atentionam pe cei care renunta la contestatii si procese, sau pe cei care ezita sa vina alaturi de noi, sa se gandeasca de doua ori, inainte de a hotari.
    In ceea ce ne priveste, vom lupta pentru abrogarea Legii 119/2010, fapt care i-a adus alaturi de noi pe pensionarii piloti, diplomati, functionari publici din justitie, Parlament, Curtea de Conturi si pe parlamentarii pensionati.
    Luptam pentru abrogarea Legii 329/2009, care limiteaza tuturor pensionarilor militari sau civili dreptul la munca, si a Legii 263/2010 care ii arunca in afara societatii pe toti pensionarii civili sau militari. In concluzie suntem, cei drept, 15.000, deocamdata, dar luptam nu pentru 15.000, nu pentru 200.000, ci pentru 6 milioane de pensionari.
    Manifestarile noastre din ziua de 24 Ianuarie au fost un avertisment in acest sens.
    Punem Guvernului intrebarea: la semnalul pe care il vom da, de strangere a tuturor nemultumitilor in Piata Victoriei, pe data de 1 martie a.c., oare cati din cei 6 milioane vor raspunde?
    Ori abrogarea legilor mentionate, ori lupta pana la capat!

    Honor et Patria! Vae victis!
    PRESEDINTELE SCMD,
    MIRCEA DOGARU
    Publicat de Sindicatul Militarilor

    RăspundețiȘtergere
  69. Admin ne-a dat posibilitatea sa fim liberi.
    Sa analizam cum se cuvine, intregul COMUNICAT!
    Mergem pe ce "presupune/AR DORI" CD/FCMD, ori pe ce zic "normele".
    Mergem pe "ipoteze" si "eventuale procese/castiguri",
    ori CONCRET pe ce REZULTA din RECALCULARI legale!
    Fiecaruia dupa ce i se cuvine,
    sau dupa cai verzi pe pereti ?!
    Aici este de analizat si hotarat!

    RăspundețiȘtergere
  70. Akord, Cezar, TNT, Stelian P şi alţii:
    Aduceţi argumente în sprijinul aplicării/anulării L119 pentru toţi militarii. Este vorba cumva de "onoarea" voastră de "fete mari" sau cumva de anumite "privilegii" pe care nu le-aţi "fructificat" când trebuia (ex. actualizarea până la 31.12.2021 a pensiilor pe baza grupelor de muncă). Sunteţi în stare?

    RăspundețiȘtergere
  71. @Anonim 18:22; ... cel cu privilegiile ...
    Din start, pui gresit problema! Privilegiatii sunt unii, nu toti fara indoiala, din "invartitii", beneficiari acelui: "85%"!
    Abia acum cineva gandeste si vrea sa APLICE CORECT un principiu universal: sa-i dam fiecaruia, ce i se cuvine!
    Dupa munca, si rasplata!
    Poti tu sa pricepi asta?

    RăspundețiȘtergere
  72. Dragi camarazi, am auzit deunazi ca astia care cica ne governeaza, au de gand sa faca o recalculare a pensiilor militar. credeti ca e adevarat ? Credeti ca au curajul asta ? Sau poate ca pensiile or sa ajunga la peste 1000 de euroi, ca asa l/am auzit pe unul Cosmin Gusatu, sau asa ceva...Dar eu nu cred , ca L 164 este buna...

    RăspundețiȘtergere
  73. 28 ianuarie 2011, 18:22
    Stelian P.
    Nu stiu daca sunt in stare sa aduc argumente dar incerc:
    Daca te referi la actualizarea pina in 2001 atunci eu am facut-o dar nu este vorba despre un privilegiu ci despre un drept acordat TUTUROR pensionarilor.
    Privilegii a acordat Legea 164/2001 permitindu-le unora sa cumuleze in ultimele luni de activitate solda de merit, prima de comanda si alte sporuri (legale, dar discriminatorii deoarece exista un procent in limita caruia se acorda, de exemplu, solda de merit. In concluzie chiar daca mai multi meritau acea suma, o primeau doar citiva alesi de sefi )
    Pe baza lor se pornea de la un 60% mult mai mare decit al cadrelor care aveau vechime mai mare si functii sau grade mai mari decit privilegiatii.
    Existau si "privilegii" negative. Ma refer la oameni incomozi sau vinovati de unele fapte imputabile lor. Unii dintre ei erau mutati pe functii inferioare gradului sau pregatirii lor si ajungeau astfel sa li se calculeze pensia pornind de la o solda mult mai mica decit cea meritata macar dupa vechime.
    Crezi ca am reusit ?

    RăspundețiȘtergere
  74. Daca in MapN restructurarea a fost impusa de NATO cu tot ce a decurs din asta,acum la MAI restructurarea este determinata de ...politistii betivani,hahalere etc, asa a declarat seful IGPR astazi !!!Spune dle Admin,nu cumva li se trage de la "iesi afara javra ordinara".Hai sa vedem,un comentariu autorizat!!!

    RăspundețiȘtergere
  75. Bineee! Îi aştept până la ora 21:00 cu răspunsul şi pe Cezar, TNT-ul, Akord ş.a! Odată şi odată trebuie "ruptă pisica" cu cine şi de ce... nu numai să lălăiţi pe marginea unui subiect major.
    Stelian P esti convins că ceea ce ai afirmat s-a aplicat tuturor?

    RăspundețiȘtergere
  76. Te-am prins, Anonim 19:15!
    Esti din gasca talibanilor, cei care umbla cu Jalba'n Protap!
    O Jalba, care chiara asa incepe: ULTIMATUM!
    OK, dar daca ... n-o sa fie pan'la 21:00?
    Ce sa fie? Cin sa fie?
    Ne cutremuram?
    Vine Potopul?
    Nibiru?
    2012?

    RăspundețiȘtergere
  77. 28 ianuarie 2011, 19:15
    Stelian P.
    Ce intelegi prin "tuturor" ?
    Daca te referi la cei din unitatea unde am lucrat atunci raspunsul e afirmativ. Daca ultimatum-ul tau se refera la tot sistemul de aparare....sper ca glumesti.

    RăspundețiȘtergere
  78. Hai "destepţilor" ...vorbiţi, daţi sfaturi şi altele...Am luat-o toţi în mână! Şi luaţi-l dracului pe dobitocul ăla de Dogaru de pe TV! BĂĂĂĂI ăştia suntem...ce mai vreţi?

    RăspundețiȘtergere
  79. @ANONIM19.15-e cam enervant,dar asta e . un anonim ne cere opinia intr-o problema Fals spinoasa.OPINIA mea daca doriti sa o cunoasteti o veti gasi i
    n arhivele a trei bloguri exprimata ,argumentata ,sustinuta ,inca de acum
    7-8 luni(MH;INFOMOMDO;plano10)Pentru a va fi mai usor precizez ca :pe plano a dus lupta un soldat merituos-T_REX; pe Infomondo. LEGIONARUL a condus o trupa super si amintesc pe';Mozilla,Mozila satisfacuta,Bonaparte. Patton,Jvek-general,G. Hamangia,T_REX,LadY Gaga,si altii. PE Mh- a actionat Cezar,ocazional si pentru descretire TNT-atul si alti anonimi mai mult sau mai putin sugubeti sau hazlii.Tuturor Cezar le aduce calde multumiri si le acorda <<Ordinul Merituos in grad de MoBra cu Casca si lance... DIN ce am spus pana acum se poate trage cocluzia ca eu consider ca un razboi S-a incheiat. am zis o problema Fals spinoasa-asta consider eu ca este. Exista o L-119 compl. cu o OUG.pe care o vad convenabila si punct. acestea vor fi aplicate in litera si spiritul lor.Restul e povesti.ORICUM ar fi de dorit ca macar acum glasul celor multi repusi in drepturi legale,firesti si meritate sa se faca auzit . macar acum,ca pana acum au asteptat sa vada CE ??!!

    RăspundețiȘtergere
  80. PS.STELIAN-are perfecta dreptate. Cel care-i spune ca minte ,ar trebui sa-i fie cel putin JENA

    RăspundețiȘtergere
  81. PSS.Ceeia ce prezinta Stelian poate fi dezvoltat... Vorbind acum despre principii si nu despre cazuri concrete, putem spune ca, daca la nivel de principiu ,unui singur om i se putea intampla numai ce a expus Stelian -REZUlTA CA L-164A fost Proasta-CZar

    RăspundețiȘtergere
  82. Cezare mai ai 23 minute(deja timpul scade pe măsură ce scriu) ca să dai un răspuns concret la toată lăbăreala pe care ai enumerat-o anterior! Nu o mai ...
    Scurt şi la obiect:
    1. De ce e bună L119?
    2. De ce nu e bună L119?
    3. Ce avantaje aduce L119?
    4. Ce se pierde cu L119?
    Vrei să continui? Nu o mai aburi atâta cu L119...Dă răspunsuri punctuale şi nu aşa de-a-n...ulea! Şi ce dacă ţie îţi creşte? Unora cu vechime, funcţii şi grupă le scade.
    Fii concret (beton in engl.) sau ...
    Eşti de-al nostru dar nu o mai freca..Răspunsuri concrete, punctuale şi nu "poiezii" băiete!

    RăspundețiȘtergere
  83. @CEZAR
    Ai perfecta dreptate:cadrele militate ce au trecuit in rezerva pana in 2001 trebue repuse in drepturi.Dar nu cred ca-i normal sa se realizeze acest lucru coborand cuantumul pensiei celor trecuti in rezerva dupa 2001.(sunt topograf,teoretic nu ma afecteaza scaderea cuantumului pensiei pt ca inca mai profesez)
    PS
    In urma cu cateva luni,pe Plano10,sustineam punctul tau de vedere aducand in discutie faptul ca tatal meu a trecut in rezerva in'87 iar eu in 2005.
    Si acum gandesc la fel(nu stiu ce vrea anonimul cu vrajeala...)si intreb:unde grasesc?Eu nu am vrut sa trec in rezerva;am trecut prin 7 UM desfiintate si in final M.AP.N.mi-a spus,politicos...e drept...pa.
    Cred ca nu are importanta,dar:nu sunt membru de sindicat...nu agreez retorica domnului Dogaru...
    nick name-ul meu de atunci si de acum:parere personala

    RăspundețiȘtergere
  84. Unii in ...lor vor incerca sa ne impute noua ca am luptat impotriva L164si ca am ppierdut statutul de militaretc. etc .etc.Nu vinovati nu suntem noi.noi am pierdut bani multi,am fost umiliti pe la DFCsa CmZ
    etc. Vinovatii adevarati sunt cei care au pus in opera aceasta lege gandindu-se se pare numai la beneficiile lor si fara sa poata intelege repercursiunile viitoare. L164 putea fi BUNA doar cu cateva amendamente.1.In loc de ind.com+sol meritun indicator (spor de aer tare) pt. toata lumea.2.In loc de sold. pe ultima luna-o medie a soldelor pe ultimii cinciani 3. in loc de functia de pe ultima luna- cea mai buna functie din ultimii 5ani pe care sa fi activat minim 2ani. CE ZICETI? nu ar mai fi aparut varfurile de pensii(nesimntite),se reduceau la minim jongleriile,se recunost. munca omului corect,nu se imparteau cadrele in doua si in mod sigur nu ajungeam aici. Doar atat ar fi trebuit!!!!

    RăspundețiȘtergere
  85. @ cativa anonimi
    1Pai ce-a apus Cezar,Stelian P PKM,NIKK cam aia e
    2Pe mine m-au enervat cel mai tare discutiile care incepeau in prima fraza cu 'onoare'si'demnitate'da....nooo ca nu tinea mult si imediat urletele si injuriile BANIII,BANII
    3 ref.la D&P si SCMD SRL,eu plec acu la TRILULILU...e si asta un site.puteti verifica
    4.Na ca am raspuns la ultimatum si nu este inca ora 21:00
    Cu stima....trilulilu....

    RăspundețiȘtergere
  86. da pe lista nu poate lipsi puiak

    RăspundețiȘtergere
  87. l-119- buna(si mai poate fi imbunatatita)-pt. ca repune fara niciun drept de apel pe fiecare pe creAca lui.
    2E rea in contextul de fata ca-loveste cu adevarat pe cei iesiti foarte tineri(DAR SI AICI SE MAI POATE DISCUTA)

    RăspundețiȘtergere
  88. No amu vo dă boc şi unde? La Mansardă, hă, hă, hă...

    RăspundețiȘtergere
  89. No, aţi luat-o sau nu coconilor? Cezare ei ce gavareşti "şmechere"? Te-a lucrat boc şi băşinescu?

    RăspundețiȘtergere
  90. @all
    fratiloor am dat de dracu' .M-a sunat a batrana bunica-mea(are 92 de ani)si tine mortis sa se bage la SCMD ca zice ca e dreptu' ei ca si ea face parte din aia 6 mil de pensionari.Azis ca plateste si spaga numa
    s-o bage si pa ea in seama militaurii
    Va rog frumos care aveti vre-o pila pe la CD al SCMD ca ea acolo vrea neaaparat,altfel nu da banutuu

    legionarule -recunoaste personajul:portocalii imputiti-mama lor de bolsevici.......Trilulilu

    RăspundețiȘtergere
  91. Măi sunt mulţi fraieri pe lumea asta...Să vedeţi cum unii nu iau şi alţii dau! Ce să vă fac fraţilor dacă vă luaţi după sentimentele voastre după ce vă uşuraţi...Vă doresc doar "să fiţi sănătoşi" că de restul se "ocupă" alţii!

    RăspundețiȘtergere
  92. Cred ca m-am prins. anonimul care ne-a solicitat raspunsuri este un reporter care dorea documentatie pt.conf. lui Boc sau un avocat care a intrat in emisiune Tv. Fleasc! putea spune ca sa-i dam sintetic si date concrete asa a primit mai mult literatura.Ce sa-i fac?

    RăspundețiȘtergere
  93. S-a aprobat noua ordonanta de urgenta.Este interesnat ca in ea se stipuleaza chair asa cum scria si in proiect ca restructurarea a "vizat disponibilizarea şi trecerea în rezervă sau încetarea raporturilor de serviciu, independent de voinţa acestora, a unui număr mare de cadre militare", si ca " având în vedere impactul social determinat de diminuarea pensiilor unui număr semnificativ de beneficiari, din motive neimputabile lor". Pai asta nu prea bate cu ce spunea nenea Base vizavi de cei iesiti " ca au vrut ei " ceva mai devreme la pensie. Se pare ca se platesc niste polite pe undeva. Domnule, isi dau asta la giale pe sub masa de te doare mintea . Stai sa vedem ce spune veselarul, ca am auzit ca s-a certat cu matelotul la sange. Se pregatesc debarcari. Feriti linaia 1 .

    RăspundețiȘtergere
  94. @All
    Vadim e la A3. Crin zice ca va schimba legea cind va ajunge la putere .Vadim zice ca el o schimba mai tare.Ponta nu stiu ce-a zis .
    E bine sa se schimbe legea la fiecare VINT...de schimbare.Daca voi spuneti ca e bine...De sus se vede altfel !

    RăspundețiȘtergere
  95. Intrebare pentru juristi. Eu parca auzisem ca nu se poate da o alta OUG pana nu se da un verdict definitiv pe anulare la 735. CE NE FACEM DACA IN ULTIMA INSTANTA SE DA CASTIG DE CAUZA GUVERNULUI? CARE OUG VA FI VALABILA?

    RăspundețiȘtergere
  96. Da-i un telefon lui bOC ,sau el nu-i

    RăspundețiȘtergere
  97. Baieti, e de bine!
    Tineti aproape! Tineti banutii in buzunar!
    Nu va lasati prada ispitelor! Ce ati dat, sa ramana dat!

    RăspundețiȘtergere
  98. OK!
    Ai dreptate! Asta e viata!
    Unii e mai destepti, altii ... e mai fraieri!

    RăspundețiȘtergere
  99. Va spuneam eu acum doua zile sa nu va bucurati la bani ca o s-i dati inapoi? Mi s-a cam acrit sa tot am dreptate. Zau asa. Mai bine tac ca parca cobesc .

    RăspundețiȘtergere
  100. Michiduţă:
    COPII MEI ŞI NU NUMAI AI MEI: NU luaţi în considerare ce vă spune "Cel de Sus" că nu vă duce decât la ispite! Veniţi la mine că vă duc să vedeţi Cazanul SCMD unde voi o să faceţi băi cu nămol de smoală şi alte, alte oferte tentante la preţ PROMO! Vă aştept...pentru voi TOTUL: Dansuri, balalăici şi dame...Vă pup pe toţi (pe Cezar îl pup be buzele ale ţuguiate şi dulci ca ale EBE-ei)!

    RăspundețiȘtergere
  101. @Nea
    Nu te plictisi.Citeste OUG ,si vezi ca zice ca abroga nus-ce.

    RăspundețiȘtergere
  102. Cit desprea acrit ,las' ca-ti trece !

    RăspundețiȘtergere
  103. EI uite ca-si baga si dracul coada.Si el ca si Cior-bea. Bai si cica-l pupa pe frate-miu.Norocosul dracului!! tnt-Atul

    RăspundețiȘtergere
  104. @Neacsu- pai ce crezi ca era cineva care nu stia ca se va face Regularizarea.Don Neacsu, bunul simt spunea daca nu glagoria, ce drak don Neacsu-tnt-atul ps. baietii si fetitele au considerat ca jenant sa atinga subiectul don Neacsu...

    RăspundețiȘtergere
  105. Bine anonimule. Sory. Acum doua zile nu erati chiar asa de siguri. Ba din contra . Asta e .

    RăspundețiȘtergere
  106. Oprea demisioneaza.Se infiinteaza Ministerul Apararii ,Dezvoltarii regionale si Turismului.In acest fel la coborirea din avioane turistii vor putea fi transportati cu tancuri ,Tab-uri ,MiG-uri si Spartane direct la...manastiri.Sa se cruceasca ! Cine urmeaza sa ...incalece armata ?

    RăspundețiȘtergere
  107. Basescu i-a cerut demisia lui Oprea . Oprea i-a dat cu flit. Basescu si-a luat jucariile si a plecat. Oprea aamenintat ca daca pleaca pleaca cu UNPR cu tot. aDaca Oprea demisioneaza fara iesire inseamna ca dosarele si-au spus cuvantul.

    RăspundețiȘtergere
  108. Calm baieti!
    Nu demisiile sunt problema noastra/a voastra!
    Nu astea ne incalzesc pe noi! Voi sa aveti grija ce faceti la vot!
    Acolo contati! Poate! Pana atunci ... sa avem de grija ce facem cu talibanii care ne musca al dracului de tare! mai rau ca maidanezii!

    RăspundețiȘtergere
  109. Nu poti face curatenie in curte in timp ce stai in cocina .Iti cureti intai dormitorul , apoi curtea si santul din fata portii. ca sa poti aduna mizeriile toate afara sa le dai foc .

    RăspundețiȘtergere
  110. Pina iesi tu din dormitor astia il pun primministru pe sovaielnicu hAhA !

    RăspundețiȘtergere
  111. Poate dar nu ma va ataca nimeni pe la spate. Pe cand pe cei care iea afara fara sa aibe grija ce e inauntru, nu ii vad bine .

    RăspundețiȘtergere
  112. Anonim spunea...

    Akord, Cezar, TNT, Stelian P şi alţii:
    Aduceţi argumente în sprijinul aplicării/anulării L119 pentru toţi militarii. Este vorba cumva de "onoarea" voastră de "fete mari" sau cumva de anumite "privilegii" pe care nu le-aţi "fructificat" când trebuia (ex. actualizarea până la 31.12.2021 a pensiilor pe baza grupelor de muncă). Sunteţi în stare?

    RăspundețiȘtergere
  113. Stiu eu pe cine ai in dormitor ?

    RăspundețiȘtergere
  114. "privilegii" pe care nu le-aţi "fructificat" când trebuia (ex. actualizarea PINA LA 31.12.2021 ?

    RăspundețiȘtergere
  115. @anonim 23.47
    Are dreptate CZar ca esti ziarist.... da de ce nu ne spune domne ca esti si greu de cap?c-ai tras-o cu copy/paste de te-ai rupt.Ori poate esti si puturos??(ca lenes e prea elegant)

    RăspundețiȘtergere
  116. Michiduţă:
    COPII MEI ŞI NU NUMAI AI MEI: NU luaţi în considerare ce vă spune "Cel de Sus" că nu vă duce decât la ispite! Veniţi la mine că vă duc să vedeţi Cazanul SCMD unde voi o să faceţi băi cu nămol de smoală şi alte, alte oferte tentante la preţ PROMO! Vă aştept...pentru voi TOTUL: Dansuri, balalăici şi dame...Vă pup pe toţi (pe Cezar îl pup be buzele ale ţuguiate şi dulci ca ale EBE-ei)!
    28 ianuarie 2011, 22:16

    RăspundețiȘtergere
  117. Michiduta, I loe you!Pentru mine sa pregatesti un spa special.In loc de smoala-ciocolata neagra,in loc de dracusori blodine 90-60-90 peste tot un miros de CH. five !-CZar

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri