Google Translate

luni, 10 ianuarie 2011

Din nou, despre Pensiile militare! BOC, vai tie ca Prim Ministru! Basescu, Rusine! Oprea, demisia! Haos generalizat!

de Georgeta Filip
10 Ianuarie 2011
Instanta a blocat actiunea guvernului in acest sens. Primele plati, pe noua legislatie, trebuiau facute in aceasta luna

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis suspendarea aplicarii HG 735/2010 privind recal­cularea pensiilor militare de stat. Hotararea este definitiva si a fost luata vineri seara, cand instanta suprema a respins recursul formulat de guvern impotriva unei sentinte similare date anul trecut de Curtea de Apel Cluj. ICCJ a confirmat verdictul dat de instanta din Cluj si totodata esecul gu­vernului in privinta masurilor de recalculare a pensiilor.

Senatorul Dan Sova, de profesie avocat, a ex­plicat ieri pentru „Financiarul“ ca, practic, pensiile militare de stat vor fi platite in conti­nuare pe vechea legislatie. Actiunea in instanta continua, intrucat reclamantii au cerut anularea pe fond a HG 735/2010.
„Pana la o hotarare ire­vocabila privind anularea pe fond a HG, aceasta hotarare de guvern este inaplicabila. Mai mult chiar, Legea 544 a contenciosului administrativ prevede clar ca, in acest interval, guvernul nu poate emite o noua HG cu un continut similar“,
 ne-a spus Dan Sova. In opinia sa, un asemenea proces poate dura cel putin doi ani, timp in care actiunea de recalculare a pensiilor militare este blocata. In context, senatorul Sova a precizat ca decizia ICCJ se aplica general, nu doar pentru reclamantii semnatari. Precizarea este importanta intrucat nu este prima contestare in instanta a procesului de recalculare a pensiilor. In luna octombrie 2010, Curtea de Apel Bucuresti a dat un verdict similar in privinta HG 737 referitoare la pensionarii grefieri. La momentul respectiv, premierul Emil Boc declara ca este vorba de
„o chestiune punctuala“ si nu are efecte in aplicarea legii de recalculare a pensiilor.
Ambele hotarari de guvern au fost aprobate de Cabinetul Boc in luna iulie 2010 si cuprind metodologia de recalculare a pensiilor de serviciu stabilite in baza unor legi cu caracter special. Practic, pe baza acestor HG este pusa in aplicare Legea 119/2010, prin care Cabinetul Boc sustine ca a taiat „pensiile nesimtite“.

Noul sistem de calcul - motiv de nemultumire

HG 735 se refera la recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor. Actul normativ a fost atacat in instanta, reclamantii solicitand anularea HG. Principala nemultumire a reclamantilor este legata de modul in care se fac noile calcule. HG prevede ca „stabilirea punc­ta­jelor medii anuale in vederea recalcularii pen­siilor se face pe baza documentelor doveditoare“, pe care beneficiarii trebuie sa le aduca in termen de cinci luni (august-decembrie 2010). Daca persoanele beneficiare nu depun documente doveditoare in termenul stabilit, se va proceda la determinarea punctajului mediu anual pe baza salariului mediu brut pe economie in perioadele respective, se mai arata in HG. Contestatarii hotararii de guvern spun ca prevederea este discri­minatorie si are ca efect diminuarea pensiilor. De cealalta parte, ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a dat asigurari ca pensiile milita­rilor cu stagiu complet mai mici de 3.000 de lei nu vor scadea in urma recalcularii. In luna septembrie, Sectia comerciala si de contencios administrativ a Curtii de Apel Cluj a decis suspen­darea executarii HG 735/2010, pana la o sentinta definitiva, pe fond. Guvernul a facut recurs, iar in 7 ianuarie 2011 ICCJ a dat acelasi verdict.

Preluat din:

  • ACTUALITATE, Financiarul.ro




  • 10 ian 2011, 20:18
    REALITATEA TV: Nu toate pensiile militare scapă de recalculare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca numai cei care au cerut în instanţă suspendarea hotărârii de Guvern să rămână cu pensiile nerecalculate.

    Mai mulţi militari în rezervă au dat anul trecut în judecată Guvernul şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, fiind nemulţumiţi de decizia de recalculare a pensiilor. Aceştia au câştigat definitiv procesul, după ce Guvernul a pierdut, săptămâna trecută, recursul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

    Decizia se va aplica însă numai celor care au făcut acţiunea.

    Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a suspendat, la finele săptămânii, Hotărârea de Guvern nr. 735/2010 privind recalcularea pensiilor militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare.

    Hotărârea este definitivă, iar Guvernul va trebui să găsească bani pentru a acoperi tăierile care fuseseră prevăzute în buget.

    Înalta Curte a validat decizia unei instanţe inferioare de contencios administrativ din Cluj, potrivit căreia hotărârea de guvern a fost adoptătă cu încălcarea legii transparenţei decizionale, iar unii dintre pensionarii vizaţi sunt în imposibilitate de a aduce acte doveditoare pentru recalcularea decisă de Executiv (practic, recalcularea s-a făcut în baza unei simulări - ca şi cum ei ar fi contribuit la sistemul de pensii, deşi nu au făcut-o pentru că legea nu i-a obligat).

    Este pentru a doua oară când o instituţie juridică intervine major într-o decizie a Guvernului.

    În vară, Curtea Constituţională a decis că măsura reducerii pensiilor cu 15% este neconstituţională, drept urmare Executivul s-a văzut pus în situaţia de a majora TVA de la 19% la 24%.

    În alte sute de cazuri, bugetarii au obţinut, în instanţe, anularea unor reduceri salariale decise de Guvern.

    Nu există o cifră oficială privind economia care s-ar fi făcut cu recalcularea pensiilor militarilor şi ale poliţiştilor, însă, la apariţia hotărârii de guvern, fostul ministru al muncii Mihai Şeitan estima că ar fi vorba de câteva sute de milioane de euro, anual.

    Pensiile recalculate ale diplomaţilor, parlamentarilor şi ale aviatorilor (8.000 de pensii) au adus o economie la buget de aproximativ 100 mil. euro anual, potrivit calculelor ZF.

    Bugetul de stat va alimenta, în 2011, bugetul de pensii cu aproximativ 1,7 mld. euro.

    Până în urmă cu câteva luni, nici numărul pensionarilor din MApN, MAI sau SRI şi nici nivelul pensiilor acestora nu erau cunoscute. Legea bugetului din 2011 a adus o clarificare în această privinţă.

    În România, sunt 80.800 de pensionari care, până la 1 ianuarie, erau plătiţi de Ministerul Apărării şi 66.000 plătiţi de Ministerul de Interne. Potrivit noii legi a pensiilor, aceştia vor fi de acum înainte plătiţi prin intermediul Casei Naţionale de Pensii (CNP), motiv pentru care bugetul de la ministerele amintite a fost redirecţionat către CNP - este vorba despre 800 mil euro, anual.

    Potrivit profesorului de drept constituţional Ioan Stanomir, decizia Înaltei Curţi nu se referă doar la grupul de foste cadre miliare care au contestat hotărârea Guvernului de recalculare a pensiilor, ci la toţi pensionarii, întrucât actul Guvernului a fost desfiinţat. Practic, este ca şi cum el nu ar fi fost emis.

    "Este o situaţie fără ieşire. Hotărârile de guvern pot fi atacate în contencios administrativ, iar legile la Curtea Constituţională. Firesc ar fi ca doar Curtea Constituţională să se pronunţe în astfel de cazuri. În condiţiile de faţă este extrem de greu să faci o reformă a statului", spune Ioan Stanomir.

    Practic, ÎCCJ a respins, la finele săptămânii, recursul formulat de Guvern împotriva Sentinţei nr. 338/2010 pronunţată de Curtea de Apel Cluj, în 28 septembrie 2010 care anula hotărârea de guvern amintită, în urma plângerii formulate de mai mulţi foşti militari.

    Potrivit acestora, actul este neconstituţional şi imoral, îngrădind accesul ulterior la justiţie al celor care vor dori să conteste recalcularea pensiilor.
    Eveniment. Ziarul Financiar
    Dragi romani,
    de azi refuz sa mai platesc impozite, refuz sa mai am carte de munca in acest stat guvernat de oameni incapabili, corupti, ne-educati, care nu au in vedere decat propriul interes.

    Refuz sa mai finantez politicieni imbecili si amante care sfideaza o tara intreaga.

    Nu as avea nimic impotriva doamnelor apropiate presedintelui tarii, dar cand ele beneficiaza de bugete de milioane de euro printre care sunt si banii mei, banii parintilor mei, banii angajatilor mei, am o mare problema. E un blowjob mult prea scump!

    Refuz sa mai platesc taxe la stat pentru ca de ani de zile platesc sute de milioane de lei impozite pentru un stat care nu ma sprijina in nici un fel. Platesc zeci de milioane pentru Sanatate, desi sunt constienta ca daca voi ajunge vreodata intr-un spital din Romania , voi fi tratata mizerabil.

    De ani de zile, refuz sa ma mai uit la televizor, mi-e greata de politicienii romani, nu ma duc la vot pentru ca nu am pe cine sa votez, imi vine sa vomit cand vad panourile publicitare din campanii electorale gen "noua ne pasa de Dumneavoastra", refuz chiar si sa ma plang, pentru ca sunt mult prea ocupata sa imi castig existenta - cu toate acestea, cand se apropie data de 25 a lunii, in mod mecanic ma impacientez sa fac rost de banii care trebuie platiti la stat, pentru ca, nu-i asa? - "cu statul nu te joci". Dar iata ca suntem in plina criza, iata ca pentru prima data nu am reusit sa platesc taxele la stat si mi-au fost blocate conturile! Si asta m-a ajutat sa ma trezesc, am deschis ochii, m-am uitat in jurul meu cu atentie, am pus intrebari, am deschis televizorul pentru prima oara in ani de zile...si ce am vazut? EBA si Becali ma reprezinta in Parlamentul European, Elena Udrea beneficiaza de bugete de milioane de Euro de care dispune cum o taie capul, doamna Ridzi arunca 86 milioane de Euro pe o telecabina cand exista orase in Romania care nu au nici macar un spital de Doamne Ajuta, domnul Patriciu vinde Petromidia pentru cateva miliarde din care sunt curioasa daca plateste vreo taxa la stat.

    Jocuri politice murdare, politicieni corupti si curve, haos total, o tara vanduta pe nimic de niste agramati care nu si-au vazut decat propriul interes - macar daca ar fi vandut-o scump!, investitori straini care efectiv nu au cu cine discuta in Romania si se lupta cu morile de vant, si toti oamenii de calitate pe care ii cunosc stau cu capul bagat in nisip... l-am avut si eu, pana astazi - dar am realizat ca oricat de multi bani as face, oricate tari as vizita, oricate carti as citi, oricat as incerca sa nu ma las afectata, la sfarsitul zilei, traiesc tot aici si tactica strutului imi va face mai mult rau si pe termen lung daca nu m-as implica ACUM.

    Nu se mai poate asa! Destul este destul!

    Romania nu este doar o tara de hoti, de agramati, de curve, de parveniti, de oameni fara "balls" si fara coloana vertebrala.

    Sa protestez prin a nu imi plati taxele nu este suficient, desi daca ar mai face-o si altii, s-ar putea declansa ceva. Fac apel catre toate persoanele integre, capabile, educate, care au cladit ceva prin munca lor, fara sa fure, sa ia atitudine pentru a stopa prostia ce ne afecteaza pe toti. Sunt milioane de tineri destepti, multi dintre ei muncesc peste 12 ore pe zi pentru multinationale sau pentru businessul lor propriu, oameni educati, in Romania si peste hotare, oameni care au gestionat milioane de euro, oameni cu viziune, talent, pro-activi, integri, care stiu sa comunice eficient si stiu ce inseamna sa livrezi, stiu ce inseamna un deadline, stiu ce inseamna reresponsabilitatea; sunt sute de mii de romani de calitate, plecati din Romania pentru a produce si a consuma in alte tari, cladind economia altor state - s-ar intoarce maine in Romania daca nu ar fi circul care este acum aici.

    Trebuie sa luam atitudine, trebuie sa facem o schimbare, este nevoie de o Miscare a romanilor cu "balls" si cu coloana vertebrala!

    O Miscare de Intoarcere Acasa, atat a romanilor plecati slugi in alte tari, cat si a celor care, desi am ales sa ramanem aici, suntem absenti, pasivi, indiferenti si suportam ce ni se intampla doar visand la urmatoarea iesire din tara .

    E nevoie de o miscare in care leaderii sa fie testati si para-testati, asa cum se intampla cand esti angajat intr-o companie multinationala, fara sa fie acceptati daca nu li se dovedeste integritatea si eficienta.

    O miscare a oamenilor care nu au mai fost implicati in viata politica, neintinati, ne-spalati pe creier, ne-jigoditi.

    O miscare fara traseisti politici sau scursuri de la alte partide. Este nevoie de o miscare a oamenilor destepti, tineri, cu atitudine, experti in domeniul lor. Si tu si eu cunoastem cel putin 5 oameni inteligenti care ne-ar putea reprezenta mai bine in Parlamentul European decat EBA sau Becali.

    Oare de ce nimeni nu actioneaza? Daca acum cinci ani ne-am fi implicat cu totii macar o ora pe saptamana, in mod sigur nu s-ar fi ajuns aici. Cati bani furati, cate proiecte blocate, cate fonduri nefolosite in cinci ani de zile.... Daca am dialoga constructiv, daca ne-am intalni o ora pe saptamana, daca am actiona, daca am putea aduna si monta toti oamenii destepti, corecti, creativi, eficienti pe care ii cunosc eu si pe care ii cunosti tu s-ar vedea si simti diferenta in cinci ani de acum incolo.

    Avem un plan de organizare, avem un plan de finantare, avem usi deschise catre marile centre politice si financiare care cauta in Romania un interlocutor nou. Nu credeti ca si marilor puteri le-ar face mai multa placere sa discute cu oameni educati decat cu agramatii parveniti ce reprezinta interesele Romaniei in momentul de fata?

    Propun infiintarea unei Miscari a Corporatilor - oameni din banci, industrie, finante, firme de avocati, experti PR, intreprinzatori privati care au calitatile necesare sa scoata tara din criza. Este singura solutie viabila pentru Romania de acum - tara noastra se poate pune pe picioare numai daca s-ar uni toti oamenii capabili pe care ii avem in toate domeniile - creiere vanate de toate companiile multinationale, care gestioneaza bugete de miliarde, conduc sute de mii de angajati, sunt cosmopoliti, stiu sa negocieze, sa munceasca, sa comunice intr-un mediu international, intr-o piata globala - nu au doar viziune limitata de speculant din Pipera Tunari.

    E nevoie de o alternativa in Romania . E nevoie de o Miscare in valorile careia sa ma regasesc si eu, sa se regaseasca si Andreea Minescu, prietena mea care la 26 de ani are firma ei, facuta fara ajutorul nimanui, munceste 13 ore pe zi si seara mai merge si la cursuri de German Business, in care sa se regaseasca si Ileana Badiu, Managing Partner la una dintre cele mai mari agentii de publicitate, care munceste 14 ore pe zi chiar si in luna a opta de sarcina... si Tereza Valcan, expert in PR, care a studiat in State, face MBA la Londra, s-a intors sa munceasca in Romania si ar putea sa ne reprezinte in mod sigur mai bine decat EBA ... ..

    si Radu Manolescu, care la 28 de ani si-a facut firma lui de Head-Hunting, fara ajutorul nimanui si a adus-o in topul firmelor de profil... si doamna Camelia Sucu, ajunsa in TOP Capital fara sa fure un leu, prin munca sa de ani de zile... si doamna Mihaela Nicola, guru-ul publicitatii din Romania, si Maria Lucia Hohan, designerul ale carei creatii se vand in toata lumea si care a ajuns unde a ajuns prin propria sa munca..... si Pepe Berciu, care a studiat la Londra si are businessul sau de succes... si fratii de la Fratelli, care cu creativitate, pasiune si munca s-au impus in viata de noapte a capitalei.... si Violeta Balan, care a terminat Magna Cum Laudae o facultate de drept din America, munceste pentru una dintre cele mai mari firme de avocatura din lume si s-ar intoarce maine acasa dar nu are la ce... si Horia Mocanu, primul roman admis la Harvard, care scrie istorie intr-o tara vecina... si Edy Uzunov, proprietarul agentiei Regatta, cultivat, meloman, impecabil... si Floriana Jucan, jurnalista erudita ce s-a incapatanat sa educe cititorul de presa din Romania si a reusit sa impuna pe piata o revista fara femei dezbracate si barfe dezgustatoare... si Fady Zaidan, cel mai conectat si charismatic manager pe care ilcunosc.... si Loredana Salcianu, avocata care a avut curajul acum patru ani sa plece dintr-o multinationala si sa isi deschida propria ei firma de avocatura... si Angela Teodora Burz, intreprinzatoarea eleganta care si-a facut bagajul si a plecat sa faca business in Shangai, dar duce dorul prietenilor din Romania ... si Diana Dondoe, care i-a sfidat pe toti cei ce au respins-o in Romania, ajungand prin munca, perseverenta si consecventa unul dintre cele mai celebre top modele ale lumii, facand milioane cu o detasare eleganta si impresionand lumea intreaga prin eruditia sa - dar duce dorul tarii ei... si Bogdan Voica, la 30 de ani manager al uneia dintre cele mai cunoscute si exclusiviste agentii imobiliare din Europa.... si Eveline Pauna, care la 20 de ani, face o facultate, lucreaza 10 ore pe zi si in putinul timp liber merge la Opera... si Raluca Safta, care la 23 de ani a avut curajul sa-si deschida propria ei firma de relocari si a ajutat sute de expatriati, directori de companii multinationale sa se relocheze in Romania ... si Damian Draghici, cu IQ de geniu si cu premiul Grammy care a ales sa se intoarca in Romania la radacinile sale...

    Asta e Romania mea! Nu Vanghelie, EBA sau Becali!!

    Si acestia sunt doar cativa dintre oamenii pe care ii cunosc.... mai sunt atatea milioane de oameni destepti si muncitori, corecti si educati, capabili si integri... Ma intreb, atatia oameni destepti nu se rusineaza ca sunt reprezentati de Gigi Becali si de EBA? Ma ingrozesc la gandul ca EBA va negocia pentru Romania fonduri de zeci de milarde de Euro!

    Nu va este rusine ca sunteti condusi de un om politic care nici macar nu poate sa pronunte Google ? Nu va este rusine sa va dati la o parte cand in masinile cu girofar trece un agramat, un hot sau o papusa blonda cutupeu si cu un singur talent, platit mult prea scump? Din banii vostri?

    Am innebunit eu sau am innebunit noi cu totii sa stam pasivi in timp ce suntem calcati in picioare pe banii nostri? Ei bine, mie mi-a ajuns. Imi este rusine ca am stat cu mainile in san si s-a ajuns ca astazi sa fiu reprezentata de o domnisoara din Bamboo si de un cioban. Asa ca voi lua atitudine. Si va rog si pe voi, toti cei ce credeti ca nu va reprezinta cei din scena politica de acum, sa luati atitudine. Sa gasim si sa sustinem oameni de care sa fim mandri ca ne reprezinta. Sa identificam valorile si sa le convingem sa se implice... Daca avem echipa, tot restul vine de la sine. Stiu ca ei exista, trebuie doar treziti.

    Trebuie sa facem ceva. Nu e suficient sa ne plangem, sau sa bagam capul in nisip. Trebuie actionat. Eu nu mai astept o minune, ma apuc de treaba. Voi lupta pentru un grup de oameni capabili, care pot revolutiona un sistem de care toata lumea este satula. Voi lupta pentru o Romanie condusa de oameni destepti si integri, pentru o Romanie care sa fie un player international, nu curva de centura a Europei.. Voi lupta pentru o Romanie bogata, cu batrani bine ingrijiti, cu tineri carora sa li se ofere perspective, cu strazi fara gropi, cu hoti bagati dupa gratii, cu milionari pe merit, nu din furat.

    Voi lupta pentru un viitor mai bun pentru mine si pentru copiii mei, in tara mea, nu printre straini. Voi lupta pentru o Romanie de vulturi, nu de struti, pentru ca asta este adevarul - am ajuns niste struti, cu capul in nisip si posteriorul la dispozitia tuturor analfabetilor - sper sa nu va simtiti jigniti de exprimarea plastica, asa cum am spus asta este realitatea!...suntem vulturi doar in businessul nostru, in zona noastra de comfort sau cand iesim din tara , asta daca nu ne trateaza vreun strain de sus ca avem pasaportul pe care il avem!

    Ajunge! Haideti sa ne trezim!
    CRISTIANA ALEXANDRA LEVITCHI
    psihoterapeut-psiholog clinician specialist
    P.S. TE ROG TRIMITE MAI DEPARTE, E PUTINUL PE CARE IL POTI FACE!
    Incompetenta si incoerenta legislativa a Guvernarii Boc,
    NU ESTE O NOUTATE!
    Manipularea, Dezinformarea, Intoxicarea idem!
    Ma intreb insa: ce se doreste in continuare?!
    Unde vor sa ajungem?!
    Oare, chiar vor sa scoata poporul in strada??!!
    Voi, ce intelegeti?
    Admin
    P.S.: Am atasat si aceasta scrisoare, primita pe e-mail!
    Oamenii sunt disperati! Oamenii cauta solutii!
    Luarea de atitudine, necesitatea schimbarii, imperative ale prezentului!
    Dar... multi, foarte multi dorm!
    Iar altii, stiu, vad, inteleg ... si ce daca!
    Acestia uita ca "somnul ratiunii naste monstri"!
    Admin, V.Burcu

    82 de comentarii:

    1. E cineva aici ? Care bec e asta ?
      ,,Contestatarii hotararii de guvern spun ca prevederea este discriminatorie si are ca efect diminuarea pensiilor. De cealalta parte, ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a dat asigurari ca pensiile militarilor cu stagiu complet mai mici de 3.000 de lei nu vor scadea in urma recalcularii.'' Dar pentru cei cu...aia peste 3.000,00 nu ete discriminare , d-le OPREA ? A ? Ori pentru cei cu ...aia mica discriminarea este pozitiva ?

      RăspundețiȘtergere
    2. Este mai rau ca in Twin Peaks, Puiac!
      Nenorocitii astia ne toaca pshic, metoda sigura de a ne imbolnavi si de inima, ficat, toate cele! A spus bine Boc! vom pleca din sistem pe cale naturala! Asa pot sa ramana doa ei! Ei, famiglia si grupurile lor de interese! Admin, V.Burcu
      P.S.: Luminita de la capatul tunelului, a luat-o dracu!
      Asta e: Bek/bok! Cel fara de lumina!

      RăspundețiȘtergere
    3. Pai ce sa intelegi ?Ca legea spune una , iar Boc alta . Dar Boc este legiuitorul si cum legile sunt facute de legiutori pentru a fi respectate de prostime si calcate de cei ce le fac , tot ce avem de facut este fie sa asteptam sa moara Boc de batranete fie sa il ajutam sa imbatraneasca mai repede. Poate asa scapam in 50 de ani si copii nostri o sa prinda pensii intregi . Solutia se aplica si la Basescu si apoi la toti cei care se laudau ca o sa traim bine. E adevarat, criza nu a fost inventata de Basescu, si Boc, doar adancita. Eu zic sa va apucati sa cantati "ozosep ozosep" poate se hotaraste UDMR-ul sa iasa de la guvernare, cade guvernul si odata cu el toate legile tampite pana vine alt guvern la fel ca legile si spune ca nu are ce face , ca sunt contracte in derulare si dau vina pe sitemul ticalosit si datoriile mostenite si nu au ce face. Eu zic sa stati si sa plangeti si sa asteptati, poate parintilor vostri li se face mila de soarta voastra, si ies in strada in fata masinii lui Boc cu un tricou pe care sa scrie "ne-ati lasat copii fara pensie " si Boc o sa spuna , uite un alt Sobaru pus de opozitie sa ne dea jos, iar Elena Udrea o sa spuna din nou ca nu raspunde la provocari politice. Asta sa faceti bravi militari fosti conducatori ai armatei romane. Si sa platiti cotizatii ca sa poata altii sa faca protocoale, sa se inconjoare cu 60 de avocati, cate unul pentru fiecare sindicalist care face gat si sa posteze pe blog adeverinte de buna purtare de doi bani fara valoare juridica. Cred ca asta trebuie sa facem .

      RăspundețiȘtergere
    4. @Admin
      mai este un articol in Ziarul financiar
      'Guvernul, pus la zid de Justiţie: pensiile militarilor nu se mai recalculează '

      RăspundețiȘtergere
    5. @NeaCISU
      ,,Tu cit timp pierzi zilnic la toaleta?''

      RăspundețiȘtergere
    6. Cel mai bine ar fi ca domniile voastre să urmărească reluarea emisiunii de ieri a Andreei Creţulescu de pe REALITATEA, unde Alex.Athanasiu a prezentat un punct de vedere foarte clar visavis de ce-am câştigat noi la Î.C.C.J.

      RăspundețiȘtergere
    7. UUUleu muică ce cap trăsei în dulapul ăsta...Aprindeţi băi frate becul ăla cu lumină neagră a lui Puiac să vădem care mai trăiţi după ce-aţi luat la cunoştinţă de noile pensii!

      RăspundețiȘtergere
    8. http://www.realitatea.net/emisiuni/realitateatepriveste.html

      RăspundețiȘtergere
    9. Neata . Doamne, s-a umplul pagina de atitudini !

      RăspundețiȘtergere
    10. Unii inca mai citesc, gandesc, iar multi, prea multi, dorm!

      RăspundețiȘtergere
    11. Ce să facem şi noi? E greu să gândeşti în 2 ture zi/noapte...

      RăspundețiȘtergere
    12. Constat ca ceva NU este in regula!
      De ieri incepand, o multime de pensionari fosti militari, afirma ca au primit, au vazut DECIZII DE RECALCULARE! Totul ar fi asa, nu as avea motive sa pun sub semnul indoielii, dar NU INTELEG de ce nimeni, NU ARE CURAJUL sa acopere datele de identificare si sa publice o astfel de DECIZIE! Stau si ma intreb: ce sa fie, ce sa fie ...? Cui serveste sa se vehiculeze aiurea tot felul de informatii, fara o dovada palpabila? Cat de seriosi putem fi? Admin

      RăspundețiȘtergere
    13. La multi nu le-a venit decizia , doar sumele pe card . Altii nu au scanner acasa . Si sa mearga pana la posta sau la un centru cu scanner, numai ca sa vada altii ca au ramas in fundul gol, nu prea le vine .
      Ai rabdare nea vasile .

      RăspundețiȘtergere
    14. "Cât de serioşi putem fi ?" Hai că m-ai făcut să râd domnule Administrator, chiar e bună...Păi să zicem (aşa cum este postat şi în documentarul de mai sus) că aproape deloc (ca să nu fiu prea dur cu noi înşine). Dacă am fi fost altfel n-am fi ajuns unde-am ajuns...

      RăspundețiȘtergere
    15. TUTUROR de STIRE:
      _______________
      2543 pensie Decembrie 2010
      1533 pensie Ianuarie 2011
      _______________
      Titular: Burcu vasile
      P.S. Aceasta este Pensia mea, in conditiile in care
      AUTORITATILE STATULUI roman, refuza de peste 3 luni sa-mi trimita
      ADEVERINTELE solicitate, conform propriilor lor Legi! Recalcularea s-a facut din oficiu, ca asa au vrut muschii lor! Am intuit! Acum stiu!
      Admin, V.Burcu

      RăspundețiȘtergere
    16. Să-i ia dracu de excroci (excrocherie la nivel de stat patronată de Încrucişătorul, Bouc ş.a)!

      RăspundețiȘtergere
    17. Scuze "escroc-escroci"...
      Best regards!

      RăspundețiȘtergere
    18. Prieteni,
      Se adevereste: ce nu te omoara, te intareste!
      Iata, desi nu am primit DECIZIA DE RECALCULARE, pensia, devine FIX cat a unui subofiter! A subofiterului, unde se va duce oare? Hmmm ...
      Vai mama noastra! Ce si cat ne-au putut face, nenorocitii astia!!!

      RăspundețiȘtergere
    19. Am fost aduşi ca venituri la nivelul unui măturător cu 2 clase, dar ce să cerem de la primul analfabet al ţării care se lăuda cu notele proaste pe care le lua în şcoală, sau cu Statu-Palmă-Barbă-Boc care cu chiu cu vai a reuşit să facă şi el la f.f. pe vremea lui Ceaşcă o facultate. Uitaţi-vă la ei dragi prieteni la aceşti tinichigii, ospătari şi bişniţari: şcoli făcute pe la "privată", doctorate de rahat...
      Deşi toate guvernele post-decembriste au avut bandiţi în componenţă, măcar au mai avut şi ceva specialişti în domeniu, dar ăştia au numai "specialişti în tâlhării"...
      Băsescu, Boc, Oprea şi ceilalţi trebuie daţi în judecată pentru a răspunde penal şi pecuniar pentru sperjur ş.a. (Nu mă pricep dar cred că juriştii ar putea să le găsească "speţa unde se încadrează".

      RăspundețiȘtergere
    20. In loc sa "inghet" eu, ati inghetat voi!
      Prieteni, nu va fie frica! Mai mult decat atat,
      nu vad ce ar putea sa ne mai faca! Asa ca ...
      Ce mai faceti? Cum o duceti? Din calcule ce va mai iese?
      Avocatii, ce va mai mint/promit?
      Oricum, boc nu ne va da banii!
      Cu sau fara procese!
      Cu sau fara avocati!
      Punem pariu?
      Admin
      P.S.: Iar cand va fi sa fie, peste multi ani de acum incolo, se va da o HG sau OUG, iar cine va avea ceva de recuperat, ii va recupera cu taraita, in alti multi ani! Asta daca ... vor fi tot EI la Putere!
      Admin

      RăspundețiȘtergere
    21. Stai sa vezi...cind mi-oi vedea-o !!

      Ma gindesc sa nu ma intareasca prea tare si sa ramin tapan ,desi cam stiu din vrema ce ma asteapta.

      RăspundețiȘtergere
    22. @Admin
      Regret situatia in care sunteti multumita strategiei RAZBUNATORULUI.
      Macar eu mi-am facut-o cu mina mea.

      RăspundețiȘtergere
    23. Puiac,
      Vorbesti ... de parca ai sti ceva!
      Ar fi interesant, poate chiar util, sa te cunosc si eu!
      Admin

      RăspundețiȘtergere
    24. Măi fraţilor nu mai cobiţi atâta c-om vedea cum om scoate-o noi la capăt cu ăştia. Vedeţi să nu vi se-ntărească într-atâta încât să nu vă mai puteţi întoarce în pat de pe-o parte pe alta.

      RăspundețiȘtergere
    25. From: Manea Gabriel
      To: roarmy230@yahoogroups.com
      Sent: Tue, January 11, 2011 10:47:37 AM
      Subject: [roarmy230] pensii nerecalculate pentru cei care au castigat procesul cu av.PIPEREA

      STIMATI COLEGI VREAU SA VA INFORMEZ CA PENTRU ACEI CARE AU CASTIGAT PROCESUL AVAND AVOCAT PE PIPEREA NU LI S-A RECALCULAT PENSIILE. AU LUAT ACEEASI PENSIE CA IN DECEMBRIE! Fratele meu este in aceasta situatie si astazi si-a ridicat pensia de la BRD!

      RăspundețiȘtergere
    26. Flux de STIRI proaste:
      ________
      - acum m-am intors, am fost la minister la DIR FINANCIARA; am incercat sa vb cu cei pe care inca ma mai cunosc sa clarificam situatia; nu ai cu cine vb; deciziile sunt la posta!!!!!
      - cert este un lucru toti, dar absolut toti, primesc in aceste zile deciziile; nu se tine cont de nici o hot jud , doar cei care au iesit la limita de varsta si cu vechime completa in munca pot spera la ceva mai mult restul.......injumatatit
      __________
      Pe masura ce voi mai primi, le gasiti aici!
      Admin

      RăspundețiȘtergere
    27. Ar fi corect, cei care Nu ati respectat litera si spiritul legii, sa precizati acest lucru. unii v-ati facut-o cu mana voastra-a la puiac altii ati mers in turma cu un batal jegos in frunte.ca militari si mari strategi, ar trebui sa stiti urmatorul pas si sa nu va mai smiorcaiti!!Observatorul Federal

      RăspundețiȘtergere
    28. extraveral a scris:
      11 Ianuarie 2011 la 3:29 pm

      Doua decizii primite astazi:
      - ofiter MAN, 29 de ani si 8 luni vechime
      – pensie decembrie brut: 2840,
      – pensie recalculata dupa venituri : 2260
      - lipsa 5 ani si 8 luni venituri.

      Plt. adj. MAN
      – pensie dcembrie ; 1700
      – pensie ianuarie 2160

      RăspundețiȘtergere
    29. @Noname 15:20
      Cumva din Federaţia Rusă, mai precis din Astrahan?

      RăspundețiȘtergere
    30. Puiac spunea...

      @Admin
      Regret situatia in care sunteti multumita strategiei RAZBUNATORULUI.
      Macar eu mi-am facut-o cu mina mea.
      11 ianuarie 2011, 14:45 obs federal

      RăspundețiȘtergere
    31. OK! Scuze!
      Corect! Poate ne va spune Puiac despre ce este vorba!
      Admin

      RăspundețiȘtergere
    32. Una buna, chiar tare:
      _________
      Asa cum a prezentat in comunicatul (care a circulat si pe internet) MAI nu a calculat (pe baza veniturilor reale) decit vreo noua sute si ceva de pensii ... restul , pina pe la 66.000 si ceva , sint calculate cu salariul mediu pe economie ... sa nu dispere ... in urmatorii 4-5 ani vor fi calculate 'corect' toate pensiile celor din MAI.
      _________
      Felicitari!

      RăspundețiȘtergere
    33. Mai ,da' tare curiosi mai sunteti.Stati un pic la fragezit !Astrahan, ai?

      RăspundețiȘtergere
    34. Nu vă mai acuzaţi unii pe alţii degeaba "că dacă faceaţi şi depuneaţi şi dregeaţi..." că nu are sens. Gândiţi-vă la următoarele aspecte:
      1. Atât MApN cât şi MAI, SRI...sunt (oare) instituţii ale statului care deţin evidenţa pensionarilor precum şi documentaţia aferentă acestora;
      2. Dacă se dorea o recalculare "pe bune" nu era necesară solicitarea noastră scrisă, însă procesul acesta ar fi dat (cum de altfel va da şi în continuare) bătaie de cap ministerelor în cauză. Ştiţi de ce şi nu mai trebuie să le înşirui aici-imposibilitatea reconstituirii integrale a veniturilor precum şi timpul necesar derulării acestei activităţi;
      3. Neavând alte soluţii de relansare economică, coroborat cu angajamentele nesustenabile asumate faţă de FMI, Chiorul şi Boul cel mic au considerat că "soluţia reducerii" pensiilor îi va salva-cel puţin pe moment- o "ipoteză de lucru" falsă aşa cum s-a dovedit şi care în plus a inflamat situaţia- de dezastru;
      4. Cei care "au gândit" şi au făcut această lege 119 (n-a fost numai Şeitan a mai fost şi rahatul ăla fost PSD-ist ex ministru al Muncii, actualmente UNPR-ist...na că-mi scapă numele boului) au făcut-o premeditat, ştiind că nu va fi posibilă niciodată reconstituirea integrală a activităţii noastre;
      5. Ce este de făcut? Să luptăm democratic, sub toate formele în vederea recâştigării drepturilor pierdute şi să strângem rândurile pt.ca tot democratic, aşa cum ne-au făcut ei nouă, să-i dăm jos.

      RăspundețiȘtergere
    35. @Observatorul...Comunal
      Si ,ma rog frumos ,care-i spiritul acestei minunate triade legislative ? Macar eu sa nu mor prost.

      RăspundețiȘtergere
    36. ati observat la Galati ce frumos se hlizea langa Udrea cine.. cine ..?? Generalul Badalan..si cati or mai fi !!@ Puiac -se pare ca tu intelegi greu din nascare asa ca ..nu am timp sa-ti explic. Federal Obs.

      RăspundețiȘtergere
    37. Continuare la comentariul de la 16:41:
      Eu aş dori să-i dau jos altfel dar respect (încă) acestă "democraţie" manelizată, a pseudovalorilor...

      RăspundețiȘtergere
    38. Iar a apărut astrahanul!

      RăspundețiȘtergere
    39. Umbla vorba.. ca pe la Cluj se pregateste o actiune pentru atacarea Legii 119 la CEDO se fac ori s-au facut liste cu participanti din teritoriu alaturi de grupul Hexan. Este o vorba, nu am date exacte....
      Acuma eu nu stiu precis, poate cineva stie si ma lamureste , daca o lege este declarata constitutionala de CCR, mai poate fi atacata pe teritoriul Romaniei sau doar direct la Strasbourg, e bine de stiut...

      RăspundețiȘtergere
    40. @Observatorul...Comunal
      AM RABDARE pina iti faci timp !

      RăspundețiȘtergere
    41. ma baieti!astia uita ca noi l_am impuscat pe ceausescu!

      RăspundețiȘtergere
    42. Bălăceanu-Stolnici declara într-un interviu că "dacă actualul guvern va tăia pensiile militare, atunci vom asista la asasinate împotriva oamenilor politici actuali"!
      Sursa:"ACAD.BALACEANU-STOLNICI DESPRE ROMANIA DE AZI 19 Dec 2010,15:50"

      RăspundețiȘtergere
    43. Puiac n-ai înţeles că triada vine din China via Astrahan?

      RăspundețiȘtergere
    44. Ca să vedeţi cum se naşte o legendă...sau o dezinformare:
      Cezar preia ieri o informaţie de pe Info mondo şi-o plasează aici . În fine adevărată sau neadevărată nu ştiu...De aici este preluată de către Ionescu de la III şi postată ca "subiect de primă pagină" pe blogul domnului Plano10. Domnilor, cu tot respectul nu mai vehiculaţi pe "calea undelor" decât informaţii şi date cât de cât verificate nu de alta dar prin asta ne facem mai mult rău decât bine.

      RăspundețiȘtergere
    45. Ptiu drace ! Ce-aveti mai copii ,nu intelegeti ca ,,tarisoara'' are nevoie de ajutorul vosru ? De ,,banisorii'' vostri ? Ia vedeti ca schimbam foaia si din martie o sa v-o dea doar la cei care au inplinit 65 de ani ,sunt inca vii si au parintii statue.

      RăspundețiȘtergere
    46. @17.12
      Cum e corect ? STAU SI MA GINDESC ,ORI STAU SI SOCOTESC?

      RăspundețiȘtergere
    47. Sau macar sa fie data sursa informatiei

      RăspundețiȘtergere
    48. Prietene Puiac la cât luam în mână şi la propriu şi la figurat eu zic că Socoteala nu mai este necesară...

      RăspundețiȘtergere
    49. @17.25
      AI 5 PUNCTE !(din 5 posibile)

      RăspundețiȘtergere
    50. @17.19
      Pai sa ne facem rau singuri ,sa nu dam satisfactie rAZBUNATORULUI.Ete asa ,c-asa vrem noi !

      RăspundețiȘtergere
    51. Armata Română renunţă la folosirea avioanelor AN-2, în urma tragediei de la Tuzla
      http://www.antena3.ro/romania/armata-romana-renunta-la-folosirea-avioanelor-an-2-in-urma-tragediei-de-la-tuzla-116576.html
      Ei specialistule se spui? În orice caz Dumnezeu Să-i ierte pe oamenii aiă care au murit la datorie!

      RăspundețiȘtergere
    52. "Adevăratul vinovat pentru creşterea preţului benzinei
      Traian Băsescu a semnat memorandumul pentru privatizarea Petrom.
      ....În memorandumul cu Banca Mondială, guvernul Isărescu se angaja prin ministrul Traian Băsescu să privatizeze rezervele de sare şi de apă minerală, CFR Marfă, Petrom, Romtelecom, BRD, Petromidia, Romaero, Tarom, Sidex, Alro, Alprom, Conel şi Romgaz."
      http://www.cotidianul.ro/134456-Traian-Basescu-a-semnat-memorandumul-pentru-privatizarea-Petrom

      RăspundețiȘtergere
    53. Romania a renuntat si la flota maritima civila ,gaura dela Galati , Autocam BV,Tractorul BV ,Electroputere,Petromidia ,Petrom, Romtelecom...Se pregateste canalul spre mare ,posta ,salinele ,Hidroelectrica...
      Si ?

      RăspundețiȘtergere
    54. Şi rămânem în cu..l gol pentru totdeauna!

      RăspundețiȘtergere
    55. INTRATI ACUM PE REALITATEA ! PESTE CATEVA CLIPE CUM AU FOST ÎNJUMATATITE PENSIILE MILITARE

      RăspundețiȘtergere
    56. Fugiţi repede la TV şi scoateţi-l din emisiune pe Pricină că ne omoară de tot! Băi ce oameni...ne face de râss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

      RăspundețiȘtergere
    57. La Arme, la arme...romani!

      RăspundețiȘtergere
    58. Gata mă duc să lustruiesc tunul (ăla din faţa primăriei-îl fac funcţional)...mama lor de banditi!

      RăspundețiȘtergere
    59. Da,da,la arme mai.Puneti mina pe cirje si pocnitii cu ochelarii in cap !
      Ia,zice POPOUviciu ca... ne-o da inapoi !

      RăspundețiȘtergere
    60. Fratilor,mai lasati dracului mistocareala si sa vorbim la chestiune...Ghourka, ceilalti,cu mintea limpede hai sa vorbim de problema cheie-ce facem ?!Uitati cat e de dobitoc acest popoviciu de la ciumatii portocalii,ce facem colegi,am devenit cea mai umilita categorie sociala !!!

      RăspundețiȘtergere
    61. @19.55
      Cum ,mai e cineva in fata noastra ? Eu credeam ca in fata avem viitorul...trecut .

      RăspundețiȘtergere
    62. Singura speranţă este Cezar. El e din TM şi poate îi face lui _iciu o vizită la biroul din teritoriu să-i explice situaţia noastră. Pentru a fi mai convingător îi recomand să-l ia cu el şi pe Micuţu.

      RăspundețiȘtergere
    63. Ia să vă vedem aici cu Makarov-ul...urmează şi TT-ul
      http://deti.mil.by/templates/swf/Pistol/index.swf

      RăspundețiȘtergere
    64. @Anonim 20.05 ha.ha,ha..bine pentru tine o fac.da-mi datele exacte ; cat de mare ai avut-o si cat ti s-a facut dupa ce a picat closca!!

      RăspundețiȘtergere
    65. Nu pentru mine colega ca io am actiuni la FNI, pentru ceilalti suferinzi.

      RăspundețiȘtergere
    66. Cezare include-i te rog pe lista si pe Ionescu de la 3 si pe frac-su de la 9. Cu multumiri anticipate...

      RăspundețiȘtergere
    67. S-a rezolvat. nu pricep de ce nu apelati la cineva din Bucale caci raia de acolo a plecat. pela Tmisoara au ajuns asa niste negi amarati !PS. FF serios:se pare ca si cei care am depus actele conf. legii din lipsa de timp putem primi in prima faza dup sal.mediu. eurmand ca o data cu decizia sa primim retro.deci pastrati-va calmul in fata bancomatului.nu este corect dar.. nu prea-i de ales!!

      RăspundețiȘtergere
    68. Ha,ha,ha Cezare, care "prima faza" prietene? Bai frate nu vrea deloc sa-nteleaga omul asta ca "prima faza" dupa astia este si ultima. Cezare prima faza = ultima faza = + (cruce adicatelea).

      RăspundețiȘtergere
    69. Nu ai dreptate. atata timp cat nu primesti o decizie de recalculare nu poti aprecia. Si apoi nu merge la unii asa 21000-dupa Fratila si la altii altfel.ESTE EXCLUS Nu inteleg de ce vrei sa panichezi oamenii??

      RăspundețiȘtergere
    70. Cezar crede ca o sa mai vada ceva (aia la furnica)...Domnule astia nu au platit arieratele si TVA-ul firmelor si tu crezi că o să-i doara de noi. Da o sa-i doara...la basca.

      RăspundețiȘtergere
    71. Cum sa-i panichez? I-a panicat realitatea, sau n-ai vazut negru pe alb situatia, n-ai auzit la TV? N-ai auzit ca toti oranjgutanii inclusiv Fratila s-au ferit sa dea o data exacta de recuperare a daunelor...Iar ai umblat cu TNT-ul ca mirosi a basamac.

      RăspundețiȘtergere
    72. @CeZar
      Era un desen animat cu unii care voiau sa fure ceva pazit si patind tot felul ,,de rautati'' ,SPRE A NU FI AUZITI TIPAU INTR-O STICLA PE CARE O GOLEAU DEPARTE ,PE UN DEAL.Memorabil.Sper sa nu patesti la fel.
      ,,Si apoi nu merge la unii asa 21000-dupa Fratila si la altii altfel.ESTE EXCLUS '' .Ei ,lasa ,nu fi asa sigur ,ca se poate.

      RăspundețiȘtergere
    73. Cezar a uitat de la mana pi-n la gura care a fost adevaratul scop al Ciclopului si a lui Boc. Cezare ca sa-ti improspatez memoria, de pensii nesimtite ai auzit? Ei daca pana acum nu simteai destul greutatile cu pensia pe care o aveai (adica eru nesimtite), de acum le vei simti cu noua pensie adică vor fi simtite.

      RăspundețiȘtergere
    74. @ 22.41
      Prea sec raspunsul ,desi la obiect. 4+(din 5 posibile)

      RăspundețiȘtergere
    75. Multumesc, multumesc...Azi am luat un 4 si-un 5 deci satisfăcător dar, ce facem pe postarea de visavis? Haideţi, vă invit să veniţi dincolo colegilor pe post-ul alăturat că oricum nu prea mai avem ce să numărăm-a avut grijă Boc să nu ne mai chinuim la bătrâneţe, vorba aia:"decât să le ducem grija mai bine le ducem lipsa".

      RăspundețiȘtergere
    76. MEGAOFERTA: Dansul şi muzica gratuite, mâncarea-la pachet, adică cu ce-a venit fiecare în traistă.

      RăspundețiȘtergere
    77. Necazurile vin avalanșă pentru liderul PRM, Vadim Tudor: mâine este chemat la Parchet direct în calitate de învinuit, azi a primit somație de evacuare a birourilor redacționale din Casa Presei, iar din acest week-end, începînd, siteurile publicațiilor sale au fost blocate prin atacuri informatice în serie.

      Siteurile publicațiilor ”România mare” și ”Tricolorul” sunt inaccesibile, din week-end, din cauza unor atacuri informatice tip flod.
      Vadim evacuat din Casa Presei, ”Romania mare” si ”Tricolorul” rase de pe net
      http://www.inpolitics.ro/-vadim-evacuat-din-casa-presei-romania-mare-si-tricolorul-rase-de-pe-net-art63736.aspx

      RăspundețiȘtergere
    78. Băi frate până şi americanii fac mişto de Încrucişătoru...unde-am ajuns of Doamne.

      RăspundețiȘtergere
    79. " Sunt pregatit sa ma lupt pentru a rezolva problemele armatei si sunt sustinut de catre primul ministru si de catre Presedintele Romaniei........ In orice stat membru NATO salariile si pensiile militarilor sunt un capitol separat in legislatie. La fel trebuie sa se intample si in Romania. Ca ministru al apararii ma voi bate ca drepturile militarilor sa fie respectate si pentru ca o viata de munca in folosul tarii sa fie rasplatite pe masura " - ceremonial de investire a ministrului apararii Gabriel Oprea .
      ( http://www.mapn.ro/armatatv/ )

      RăspundețiȘtergere

    Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
    Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

    Dialog între doi gemeni nenăscuţi

    MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

    Search mehedinti blog online:

    Lista mea de bloguri