Google Translate

miercuri, 12 ianuarie 2011

Oprea, demisia! In numele Onoarei si Demnitatii militare, umane, Oprea trebuie fortat sa-si aduca aminte: sa demisioneze!

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, este gata sa-si dea demisia din functie, dacă pensiile militarilor vor scadea. Declaratia a fost facuta luni seara, la B1TV.

"Mi-am pus cariera politica in joc in momentul in care am facut o declaraţie acum trei saptamani, o luna, impreună cu doamna general Lupu (pe 13 septembrie 2010), care reprezintă finantele din Ministerul Apararii, si in care am spus clar, cu date concrete, ca pensiile de la 30 milioane in jos, care reprezinta aprox. 92,35%, nu scad. Dacă scad, imi dau demisia. Ca sa fie clar",
 a spus ministrul Apararii, Gabriel Oprea.

Publicat Marti, 19 octombrie 2010 Gabriel Paleanu
Oprea: Daca pensiile militarilor scad, imi dau demisia
Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a precizat luni seara inca o data ca este pregatit in orice moment sa renunte la functia sa, in cazul in care pensiile militarilor vor fi taiate.
"Mi-am pus cariera politica in joc in momentul in care am facut o declaratie acum trei saptamani, o luna, impreuna cu doamna general Lupu, care reprezinta finantele din Ministerul Apararii, si in care am spus clar, cu date concrete, ca pensiile de la 30 de milioane in jos, care reprezinta aproximativ 92,35%, nu scad. Daca scad, imi dau demisia. Ca sa fie clar",
 a declarat Oprea la B1 TV.

La aceeasi emisiune, ministrul Apararii a mai spus ca premierul Emil Boc este "cel mai cinstit prim-ministru pe care l-a avut Romania vreodata" si ca dupa foarte multi ani acesta va fi considerat salvatorul Romaniei, mai exact ca a scos tara din criza.
Oprea: Boc este cel mai cinstit prim-ministru pe care l-a avut Romania vreodata
"Este un om inteligent, care munceste enorm si ma uit la el ca a imbatranit cu 10 ani de cand a venit in aceasta functie. Este foarte greu pentru oricine, chiar si pentru Einstein, sa conduca o tara intr-o perioada grea, de criza. S-ar putea sa primeasca rasplata la timpul cuvenit, in istorie, cand va fi considerat omul care a scos Romania din criza",
a mai spus Oprea.
A.G.
Citeste mai multe despreOprea demisie pensii militariscadere pensii militari Oprea
Marti, 19 Octombrie 2010, ora 07:44
Sursa: Ziare.com
http://www.cotidianul.ro/126659-Gabriel_Oprea_Daca_pensiile_militarilor_scad_imi_dau_demisia

28 Decembrie, 2010
Seful statului a discutat, luni seara, cu premierul si cu ministrul Apararii despre respectarea promisiunii lui Gabriel Oprea legate de pensiile mai mici de 3000 de lei ale militarilor cu stagiu complet de cotizare, Emil Boc confirmand, prin calcule, ca s-a reusit protejarea acestei categorii.
Presedintele Traian Basescu a particpat, marti, la investirea noului sef al SMG, declarand, printre altele, ca este esential, legat de protectia personalului, ca Armata sa aiba sentimentul cel putin ca nu este nedreptatita in raport cu alte categorii sociale.

Potrivit lui Basescu, ceea ce a facut ministrul Oprea "este proba ca atunci cand la nivel politic exista preocupare, se gasesc solutii pentru ca partea sociala sa fie mai bine acoperita".

"Nu va ascund ca atunci cand l-am auzit spunand prima data ca nu trebuie sa existe, prin recalcularea pensiilor militarilor care au stagiu intreg in Armata, pensii mai mici de 3.000 de lei, am privit cu oarecare scepticism afirmatia. Aseara l-am invitat pe domnul ministru si pe premier, sa am convingerea ca aceasta promisiune a domnului ministru Oprea si a premierului este aplicabila si va functiona incepand cu 1 ianuarie. Confirmarea premierului, cu calcule in fata, arata ca domnul ministru Oprea a reusit sa protejeze pensionarii militari cu stagiul intreg in Armata. Cei care o viata intreaga si-au daruit eforturile Armatei Romane, tarii, vor reusi sa fie incadrati in aceasta categorie in care sa nu fie afectate pensiile de la 3.000 lei in jos. Este un lucru bun si arata ca a existat preocupare", a adaugat seful statului.

Marea problemă de conştiinţă a actualilor generali activi este că nu-şi dau seama cât de scurt poate fi drumul de la statutul de „domnule comandant” la statutul de „nea Ioane”. Acuma stau şi rânjesc făţarnic uitându-se condescendent la gloata nemernică a foştilor lor colegi supuşi umilinţei de a avea pensiile scăzute cu 40-50-60% dar nicio clipă nu-şi pun problema că, peste câteva luni, un an sau doi, vor fi şi ei la fel de umiliţi şi revoltaţi. Mai mult decât atâta, peste aceeaşi perioadă de timp vor fi şi ei scuipaţi de către cel care-şi spune acuma, în mod nemeritat, „comandant suprem”, şi încazarmaţi în aceeaşi „hoardă a nesimţiţilor” care suge sângele vital al patriei portocalii. Halal să vă fie!

Sosit la Ministerul Apărării nu neapărat pe „cai mari” ci doar pe un sigur cal (inventat de Ulisse în Războiul Troian), cel al trădării, Gabriel Oprea reprezintă chintesenţa efervescenţei creatoare a răzbunării de tip Vodă Lăpuşneanu: „de mă voi întoarce, pre mulţi am să popesc eu!”. Şi i-a popit!

Baleind mereu între uniformă şi afaceri, Gabriel Oprea şi-a realizat visul pe care i-a luminat nopţile lui de tânăr ofiţer de intendenţă: subordonarea fricoasă a foştilor lui comandanţi, dar, mai ales, a celorlalţi ofiţeri operativi. Răzbunarea supremă a mentalităţii plutonierului de companie: măcar o zi în an să-l înjure pe comandantul de regiment! Ştie foarte bine (că-i „uns cu toate alifiile”) că n-au ce să-i facă militarii, n-au cum să protesteze: pe ăia „activi” îi are la mână cu ordinele de avansare în grad sau cu cele de demitere, iar pe cei în rezervă nici nu-i bagă în seamă, au ieşit din sistem, nici măcar de-o grevă nu pot să pună că imediat sare Băse cu gura pe ei, că-s nesimţiţi!

Nici doi bani nu dă pe spiritul de corp sau pe Armată şi nici pe fenomenul apărării naţionale. Dacă afacerile merg, merge şi ministeriatul. Azi la PSD, mâine la PDL. Azi la Armată mâine la afaceri cu Bebe Ivanovici, iar poimâine la chermeză cu familia Cocoş şi alţi intendenţi „de casă” de la MApN. Care e diferenţa, în definitiv? Nu se cheamă că oamenii ăştia fac politică de apărare? Apărare a propriilor afaceri!

Şi totuşi, ceea ce uită Gabriel Oprea este că nici o putere nu e veşnică şi că lumea, chiar dacă o să se mire de asta, o să-şi amintească de minciunile dezonorante pe care le spunea acum câteva luni:

„Am avut sprijinul primului ministru, al Guvernului, astfel ca simulările pe care le-am făcut, le-am făcut de la acest palier – pensiile militare de la 3000 lei în jos să nu se reducă” (31 mai 2010).

„Mi-am pus cariera politică în joc în momentul în care am făcut o declaraţie acum trei săptămâni, o lună (n.n. septembrie 2010), împreună cu doamna general Lupu, care reprezintă finanţele din Ministerul Apărării, şi în care am spus clar, cu date concrete, că pensiile de la 30 milioane în jos, care reprezintă aprox. 92,35%, nu scad. Dacă scad, îmi dau demisia. Ca să fie clar”.

Domnule ministru, „ca să fie clar” au început să scadă pensiile „sub 30 de milioane”. Ce faceţi? Vă daţi demisia sau mai aşteptăm nişte alegeri? Nu era vorba atunci nici de stagii complete şi nici de altceva nici în conferinţa din septembrie şi nici în iunie! Mai spuneaţi, domnule ministru, că toţi preşedinţii v-au dat stele? Dar, oare, câte stele v-ar da militarii ăştia de care vă bateţi joc cu atâta nesimţire ?

Cel mai jenant lucru la un om care se pretinde a fi militar este tocmai lipsa de onoare manifestată prin minciuna sfruntată spusă public. Cu atât mai mult unul care se laudă pe la colţuri că ar fi şi ministru al Apărării. Eu, cel puţin, nu-l cred. Nici că e ministru şi nici că are onoare!

În rest, numai de bine, dar am auzit că, între timp, continuă sarabanda „transferurilor fără plată” de terenuri de la Ministerul Apărării către ministerul prietenei Nuţi Udrea. Deh, ce să-i faci, fiecare, în viaţa asta face ce ştie: unii fac militărie alţii fac afaceri. De la materialele de cazarmare din anii 80 până la hectarele anilor 2010 parcă e mare distanţă?
O.M.
11 ianuarie 2011
Nota redacţiei: Articolul de mai sus este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Noi nu credem că Gabriel Oprea este un mincinos. El doar şi-a reevaluat declaraţiile şi atitudinea după modelul prezidenţial.
_______________________________
Motto:

Onoarea este ca o insulă prăpăstioasă şi fără ţărmuri;
odată ce ai ieşit din ea, nu te mai poţi întoarce.
Def.: Boileau
Onoarea este pur şi simplu moralitatea oamenilor superiori.
Def.: H.L. Mencken
Onoarea este un amestec natural de respect pentru oameni şi pentru sine.
 Def.:Voltaire
________________________________
La intrebarea: Ce putem face acum?
In opinia mea, inainte de orice, sa inlaturam prin FORTA ATITUDINII  noastre, pe cel care ar fi trebuit sa stie ca ONOAREA MILITARA, este cu mult mai mult decata definitiile date mai sus! Este stricta! Reglementata prin Legi si Regulamente! Este PRINCIPALA VERTEBRA a ARMATEI. Daca ONOARE nu e, Gabi Oprea, iti reamintesc: nimic nu e!
DEMISIA, singura solutie!
Admin, V.Burcu
P.S.: Prietenilor din Unitatea militara 02630,
Stiti si voi, ce stiu si eu!
Ca intre colegi, si profesionisti:
Daca tot sunteti zi de zi cu mine, puneti si Ministrului Oprea pe birou, brut, mesajul!
Completare: in copie si pe biroul Premierului, iar alta Comandantului Suprem!
Valabila Rugamintea si pentru cei de la Sts, Comunitatea de Informatii, Cancelaria Primului Ministru etc. Tuturor, va doresc o zi buna!
Va multumesc pentru intelegere!
Vasile Burcu
_____________________
UPDATE
IN LOCUL DEMISIEI DE ONOARE
____________________________

85 de comentarii:

  1. 1. Trebuie sa isi dea demisia si sa raspunda in instanta pentru ce a facut in ultimul an!

    La noi tradarea a ajuns virtute si se rasplateste ca atare.
    Daca justitia nu este in stare sa-l judece cu dreptate si impartialitate macar justitia divina sa isi spuna cuvantul... ca de: Dumnezeu nu bate cu biciul... dar nici el nu se prea grabeste...

    2. La televizor cei care vorbesc in numele nostru sau pentru cauza noastra nu stiu sa-i contracareze pe nemernici cand acestia "emit" eterna subliniere: pentru "stagiu complet"... Tin sa le reamintesc cate ceva:
    - in armata exista un stagiu si o limita de varsta in grad. Daca le depasesti sau nu promovezi, pierzi si esti indepartat;
    - daca esti imputernicit pe o functie si apoi nu esti numit definitiv, esti indepartat si iarasi pierzi;
    - dupa legea veche, cea pe baza careia am iesit cu pensiile militare, puteai sa iesi la pensie la indeplinirea vechimii in armata. Toti uita ca am fost penalizati la pensie pana la atingerea varstei de 55 de ani, deci argumentul "varstei de pensionare" nu poate fi sustinut de nemernici ca fiind "stagiu complet"!

    Macar atat sa spuna cei care apar la TV, ca parca sunt legati la gura si cu idei fixe si putine...
    Scuze daca v-am plictisit!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim,multumesc pentru comentariu!
    Azi si aici, va rog sa COMENTATI numai din anonimat!
    O rugaminte in plus: sa fie comentarii utile, fara injurii sau instigari la incalcarea Legii, Constitutiei! Sa demonstram ce altora lipseste: Legalitate, Onoare, Demnitate!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca intotdeauna, la romani!
    La o treaba serioasa, nu se inhama nimeni!
    Asta e fratilor! Frecati menta in continuare!
    Mai o glumita, mai o discutie de discutie, mai un avocat ...
    Vai mama noastra de mamaligari mioritici!
    Sa traiti mult si bine, D-le Ministru Oprea!
    Alaturi de toti cei dragi si utili domniei voastre!

    RăspundețiȘtergere
  4. desi reprezentantii puterii vorbesc numai pe langa lege , invocand tot felul de prevederi si termene inexistente in lege , niciun reprezentant al pensionarilor nu face referire la aceste ineptii . parca le-au luat mintile . din respect pentru colegi , plecati acasa . exempu : la MAI , exista 6500 pensionari , care au depus in termenul legal adeverintele de venit , dar nu le-au fost luate in considerare .ministerul de interne invoca un termen 22.11.2010 , inexistent in lege si mai mult invoca acest termen abia din 04.01.2011 .

    cosmin

    RăspundețiȘtergere
  5. ,,Da,da,la arme mai.Puneti mina pe cirje si pocnitii cu ochelarii in cap !
    Ia,zice POPOUviciu ca... ne-o da inapoi ! ''
    Au venit deciziile. ,,PENSIE DE SERVICIU''
    ,,Conform art.14 al.1 din H.G. 735 / 2010 ,DECIZIA DE PENSIE POATE FI CONTESTATA IN TERMEN DE 30 ZILE DE LA COMUNICARE LA COMISIA DE CONTESTATII PENSII''

    RăspundețiȘtergere
  6. Cosmineeee.....
    A intrat frica in ei, in toti!
    Pai nu? Daca le iau astia si firimiturile date de pomana?
    Nu vezi? Li se anchilozara destele!
    De-a valma: activi si pensionari!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca au ajuns vagoanele cu decizii la,,beneficiarii''M.aP.N.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si inghetara, bietii de ei ...!
    Spre bucuria lui boc , oprea, baselu ...
    O rezolvara ... pe cale naturala ...

    RăspundețiȘtergere
  9. akord75

    poezie de Dan puric
    BLESTEM DE OM SĂRAC

    Din balegi şi din cuib de cuci,
    Răsar ca viermii, politruci
    Şi din haznalele de bani –
    Costume negre cu şnapani,
    Viteji ca musca la arat!
    Şi ne-aţi minţit şi ne-aţi furat,
    Şi-aţi pus pe noi şi jug de boi!
    Blestem, blestem, blestem pe voi!

    Murdari în suflet şi în gând,
    Cu ghearele averi strângând,
    Din flote, fabrici şi uzine,
    Voi aţi lăsat numai ruine!
    V-aţi gudurat pe lângă clerici
    Cu mânăstiri şi cu biserici
    Şi vile v-aţi făcut, de soi...
    Blestem, blestem, blestem pe voi!

    Voi v-aţi trădat şi între fraţi,
    Ca voi, şi viermii-s mai curaţi.
    Aţi dărâmat şcoli şi spitale
    Ca să vă fie vouă moale
    Şi v-aţi brodit şi parlamente
    Din licheluţe repetente.
    Şi ne-mproşcaţi doar cu noroi!
    Blestem, blestem, blestem pe voi!

    Aţi omorât orice dreptate,
    Aţi jecmănit tot ce se poate,
    Guvernul vostru cu miniştri
    E-o adunătură de sinistri,
    Batjocura şi umilinţa
    Au mai rămas la voi credinţa?
    Ghiolbani de jafuri şi gherțoi,
    Blestem, blestem, blestem pe voi!

    Aţi sărăcit o ţară-ntreagă,
    Nici dracul să nu o mai dreagă
    Şi din privatizări cu fumuri
    Aţi tot lăsat lumea pe drumuri!
    Dar cum să faceţi voi vreun drum
    Când urma voastră e doar scrum?
    La tâlhării vă strângeţi roi!
    Blestem, blestem, blestem pe voi!

    Blestemul greu să vă lovească,
    Doar bube rele să vă crească,
    Ochii să îi aveţi ca napul
    Şi să vă roadă viermii capul!
    Să putreziţi toţi prin palate,
    Toţi spulberaţi să fiţi în toate
    Şi să aveţi doar oase moi!
    Blestem, blestem, blestem pe voi!

    Popor român, nu te-ai săturat să stai pe locul mortului şi să fii condus de toţi tâmpiţii?
    Chiar ţi-e jenă să iubeşti ţara asta? Nu trebuie să fii naţionalist-comunist pentru asta.

    Dan Puric

    RăspundețiȘtergere
  10. Informatie "de rumegat": Taloanele or sa vina la timp si cu ceea ce da de pomana BASE, Boc si Oprea dar DECIZIILE mai prin primavara, dupa 30 zile oricum ca sa nu mai poata fi contestate, doar s-a "beneficiat" de noile pensii!

    RăspundețiȘtergere
  11. @akord75,
    Te salut! E prea revolutionara poezia....
    Daca se trezesc ... adormitii ...
    Zau, fie-ti mila! e asa dulce somnul!
    E prea multi obositi, tare obositi!
    Luni de zile, zi de zi/ noapte de noapte ...
    Calculara la pensii, se sfatuira juridiceste ...
    Acuma ... na, ce sa-faci! Le-o dadura, pe masura!
    Si ce daca ... ei tot dea'n boulea merg!
    Vorbesc discutii!

    RăspundețiȘtergere
  12. @ 12.38
    ,,Acuma ... na, ce sa-faci! Le-o dadura, pe masura!''.Ce te face sa crezi ca ai scapat ?

    RăspundețiȘtergere
  13. @Anonim 12:37
    Deciziile se contesta in termen de 30 zile DE LA COMUNICARE nu de la data emiterii lor.
    Data comunicarii se dovedeste cu stampila postei de pe plic.

    RăspundețiȘtergere
  14. # Vosi a scris:
    12 Ianuarie 2011 la 2:23 pm

    Au apărut decizii şi la Cluj.
    Am văzut şi studiat cu ochii mei o asemenea decizie, orice alte bazaconii spuse, pentru mine sunt egale cu zero.
    Iar cu eventualele invective şi jigniri mă şterg cu ele undeva.

    Pe prima pagină (decizia în sine), stânga-sus:

    ROMÂNIA
    MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
    DIRECŢIA FINANCIAR-CONTABILĂ

    În dreapta-sus:
    PENSIE PENTRU LIMITĂ DE VÂRSTĂ

    Pe mijloc:
    DECIZIA nr………
    privind recalcularea pensiilor în baza Legii 119/2010

    Urmează nişte tabele cu perioade etc

    Sub tabele (cazul nostru concret):
    Stagiu complet de cotizare conform H.G. 735/2010 20 ani
    Punctaj mediu anual rezultat în urma recalculării 48,43743 puncte
    Valoarea unui punct la 01.01.2011 732,8 lei
    TOTAL DREPTURI DE PENSIE 1775 lei
    Cuantum conform OMM/SOSP 267 lei(Ordin/semn onorific pentru 20 ani)

    TOTAL PENSIE BRUTĂ 2042 lei

    Pensia brută pe decembrie = 1596 lei
    Ieşit la pensie plt.maj
    23 ani lucrat efectiv ca militar (15 ani grupă 25%) + 2 ani şc.mil. + stagiul militar ca m.t. + 6 ani în civilie (gr. a II-a)
    A intrat în şc. mil. la vârsta de 25 de ani.
    # TNT-atul

    RăspundețiȘtergere
  15. Mestere, sa fie primit si sa-l mai votezi inca o data pe BASESCU, BOC si PDL-ul ca ti-a facut dreptate!!!
    Asa ne trebuie la astilalti, carte ne-a trebuit?... militarie de la 14 ani? ... luati-o si pe dunga acum!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Domnilor de la cine aşteptăm noi onoare, demnitate şi apărarea drepturilor binemeritate ale foştilor militari? Cumva de la domnii Oprea, Igaş sau Maior? Vă înşelaţi amarnic! Cum credeţi oare că poate cineva dintre cei enumeraţi mai sus să vă înţeleagă suferinţele prin care aţi trecut voi şi familiile voastre de-a lungul unei cariere şi vieţi chinuite, în care aţi sacrificat totul de dragul acestei ţări, când unii n-au văzut avionul, tancul sau racheta decât din poze şi n-au mirosit „a bocanc de soldat” în viaţa lor? Credeţi oare că aceşti domni care actualmente conduc instituţiile cheie ale acestui stat s-au regăsit alături de voi vreodată într-o tranşee sau au însoţit prin frig şi ploaie o patrulă de poliţie sau de grăniceri? Credeţi oare că au fost vreodată, sau că au habar, cum era pe marile şantiere ale DLEN-ului (mai pe înţelesul domniilor lor-Detaşamentul de Lucru în Economia Naţională) şi cum este să locuieşti vara şi iarna într-o baracă de PFL unde mişunau permanent şobolanii şi păduchii? Credeţi oare că aceşti indivizi au avut şi au condus oameni a căror probleme să le cunoască, cu care să se identifice şi să sufere cu adevărat. Nu cred...
    Aceştia au acces în funcţiile pe care cu onor le reprezintă, căţărându-se rapid şi abil pe scara politică a nonvalorilor şi culmea crezând - în cazul unora, că portul uniformei militare în momentele de festivism este suficient pentru a te identifica cu Armata şi militarii adevăraţi. Nu domnilor miniştri, nu este suficient să porţi o uniformă de paradă, ci mai trebuie şi să simţi ca un adevărat militar!
    Şi-atunci despre ce vorbim noi aici dragi prieteni, cumva despre onoarea şi demnitatea celor care ar trebui să ne reprezinte şi care senini jură strâmb cu mâna pe Biblie instigând instituţiile pe care le coduc „la fals şi uz de fals” împotriva celor care au crezut cu adevărat, fără echivoc în ceea ce au făcut o viaţă întreagă? Nu domnilor, aceste personaje nu vă vor reprezenta niciodată şi ştiţi de ce?
    Pentru că nu pot!
    Domnilor miniştri voi încheia cu un citat al lui Napoleon Bonaparte celebru:
    „Noi suntem dintre acei oameni pe care îi ucizi, dar pe care nu-i dezonorezi”!

    Tunarul

    RăspundețiȘtergere
  17. Vezi TNT-ule după "avantajele şi câştigul celui în cauză" pe care ni le-ai prezentat, mai bine te făceai Dorel pe basculantă şi nu militar...
    Cu stimă,
    Şomerul(scuze Şoferul/mecanicul conductor)

    RăspundețiȘtergere
  18. @Tunarule,
    Daca taceai filosof ramaneai. Daca te interesai sa-ti trimeti adeverintele la timp acum erai fericit si taceai. Domnia si pr......, se platesc. Pana acum ii citai pe Dogaru & fii, iar acum il citezi pe Napoleon.
    Proiectil

    RăspundețiȘtergere
  19. Proiectil,
    Confunzi marfa cu ambalajul...Aici este vorba de principii şi nu de cât ai tu farfuria de plină. Vezi de treci pe la Cernica să-ţi facă ăia (de-or mai exista) analiza de stabilitate a pulb.+expl., nu de alta dar să nu te "autoinflamezi"!

    RăspundețiȘtergere
  20. # Astazi, 12.01.2011, incepand cu orele 17.00, la ANTENA 3, il veti putea urmari pe domnul General (r) Mircea CHELARU
    # Astazi, 12.01.2011, veti putea urmari in direct la posturile TV pe Presedintele SCMD, Col. (r) Mircea DOGARU, la NATIONAL TV, incepand cu orele 17.00, si pe seful Departamentului Juridic al SCMD, Gl. Lt. (r) Pavel ABRAHAM, la REALITATEA TV, incepand cu orele 18.45
    Sursa: Blogul SCMD

    RăspundețiȘtergere
  21. @Tunaru
    Si care sunt principiile, stimabile. Vordesti de demnitate in curtea celor care s-au gudurat pentru o stea in plus. De ce nu ai avut principii si pe care sa le exprimi cu voce tare cand Ion Iliescu si Voican Voiculescu ia matrasit din armata pe singurii oameni care s-au opus clasei politice si influentei pe care acestia vroiau sa o exercite asupra noastra. Se luau cate 2-3 grade la exceptional intr-o luna. S-a dus pomana prietene, din 1990 suntem descalificati.

    RăspundețiȘtergere
  22. E clar, după ce prezintă hoaşca aia de Lupu, ne vedem la CEDO!

    RăspundețiȘtergere
  23. Dogaru sfatueste:
    -----------------------
    marți, 11 ianuarie 2011
    Comunicat pentru “fericiti”


    Este limpede ca domnii Oprea, Igas, Boc n-au tinut seama de nici un plafon de 3000 de lei, motiv pentru care ne permitem sa-l atentionam pe domnul presedinte al Romaniei ca a fost mintit la modul ordinar, cu sau fara acordul domniei sale.
    Este limpede ca n-au tinut seama de nici un fel de cerere de recalculare, ca ne-au transformat din militari in “asistati”, stabilindu-ne pomeni dupa salariul mediu sau, in cazul celor coltosi, dupa salariul minim pe economie. Este limpede ca domnii in cauza nu respecta nici o hotarare judecatoreasca, nici Constitutia Romaniei, nici legislatia europeana, nici chiar aberatiile legislative pe care le-au promovat. Ca sa vare zazanie, presupunem ca unora dintre slugi sau la intamplare (cazul unui locotenent colonel fara vechime completa de la Braila sau al unui maistrului militar de la Buzau), unor rezervisti le-au fost stabilite la plesneala, din burta, pensii mai mari. Pe acesti “fericiti” ii sfatuim sa-si retraga din cont numai sumele la care stiu ca au dreptul, in conformitate cu legile noastre ocupationale. Aceasta deoarece este posibil ca, dupa reglementarea situatiei (pentru ca nimeni nu este vesnic, nici macar Basescu) este posibil sa se considere ca au obtinut foloase necuvenite si sa li se retraga banii.


    Honor et Patria! Vae victis!


    PRESEDINTELE SCMD,
    Col. (r) Mircea DOGARU


    Publicat de Sindicatul Militarilor la 10:30

    RăspundețiȘtergere
  24. From: publicinfo
    To: DUMITRU MATEI
    Sent: Wed, 12 January, 2011 14:19:57
    Subject: Raspuns Dumitru Matei

    MINISTERUL APARARII NATIONALE
    Strada Izvor nr. 110, sector 5, Bucuresti
    Persoana de contact: F.P. Veronica SIRBU
    29b

    Stimate domnule colonel (r) Matei,

    Urmare la solicitarea dvs. nr. 29 din 12.01.2011, va informam ca Ministerul Apararii Nationale, conform reglementarilor de ordine interioara rezolva, prin structuri specifice, solicitari de informatii de interes public si solicitari incadrate in categoria petitiilor, cererilor personale, sesizarilor, recomandarilor, memoriilor, etc. Adresa de e-mail la care v-ati adresat (drp@mapn.ro ) reprezinta interfata intre solicitantul de informatii de interes public si institutia militara.
    Intrucat solicitarea dvs. se incadreaza in categoria petitiilor, noi am redirectionat-o spre a fi rezolvata catre Secretariatul General al Ministerului Apărării Naţionale, structura abilitata sa rezolve aceasta categorie de solicitari si cu care puteti lua legatura la adresa postala: str. Izvor nr. 110, sector 5, Bucuresti, telefon 021-319.56.60, fax: 021-319.58.64 sau la adresa de e-mail: brp@mapn.ro.

    Cu stima,
    F.P. Veronica SIRBU
    _________________
    Cautati in ARHIVA BLOGULUI!
    Cautati si in Arhiva roarmy230!
    Exact asta s-a spus si scris de burcu!
    Ca va urma .... dirijarea, bataia de joc denumita ...
    PETITII, raspunderea la ... PETITII ...!
    Admin, cel care scria asta, a fost ... pus la zid!
    Toti i-au sarit in cap! L-au facut, inclusiv pe roarmy230,
    praf si pulbere! Gasiti si acolo ... mesajele duse "la pachet" de un coleg! Wowwwww! Ce mai critici si acolo!

    RăspundețiȘtergere
  25. Liga Romana pentru Apararea Drepturilor Militarilor anunta toate persoanele interesate .... Membru cu drepturi depline poate fi orice pensionar militar indiferent daca este sau nu membru al altor structuri asociative ( ANVRR, ANCMRR, FMR, SCMD, ANCMR(MAI, SRI, SIE, SPP).....Legea 502/ 2004 !
    ______________
    Si despre asta a fost spus/scris pe aici!
    O gaselnita aiurita, care asa cum este formulata ... publicitatea, se DOVEDESTE a fi IN AFARA LEGII! Se pare ca si altora le plac banii/cotizatiile fraierilor! Culmea este ca unii dintre colegi, desi nu pricep o iota din latura juridica, deja au trecut la PROPAGANDA... PRO! Oricum, fiecare sa DECIDA in nume propriu, ce urmeaza sa faca, cum sa-si iroseasca banii si asa, acum, ... cu mult mai putini, prin grija parinteasca a tandemului B&B!

    RăspundețiȘtergere
  26. De ce oare gindesc unii ca ceilalti vor sa-i ,,fraieresca''

    RăspundețiȘtergere
  27. Domnilor, aceasta "liga", sper sa ma insel, este in curs de formare. Acum cateva yile a aparut ceva despre ei pe Exploziv News ( 7 ian) si apoi, ca nuca-n perete, un comentariu pe Infomondo (8 ian) , unde, unul Nelu, parca, scria copy - paste ce era si pe Exploziv News, probabil acelasi Nelu. Ciudat ca si pe roarmy, daca nu gresesc, tot un Nelu a lansat ideea. Au si o petitie pe 4 ian. unde au semnat 7 SPERIATI incepand cu 6 ianuarie. Primul semnatar este Ivan Ionel in varsta de 61 de ani. Deocamdata, baietii astia nu au un statut, nu au un sediu, nu au o organizatie. Totul este o himera. Daca nu credeti intrati pe http://www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/vino_alaturi_de_noi_in_liga_romana_pentru_apararea_drepturilor_militarilor_-p48957060.html si o sa va convingeti. Puteti accesa si http://www.google.ro/#hl=ro&expIds=25657,27955&xhr=t&q=Liga+Romana+pentru+Apararea+Drepturilor+Militarilor&cp=51&pf=p&sclient=psy&aq=f&aqi=&aql=&oq=Liga+Romana+pentru+Apararea+Drepturilor+Militarilor&gs_rfai=&pbx=1&fp=e057f1fe3d21f8b5 si o sa aflati mai multe. Adunatorilor de aer le doresc succes la adunat!
    Presedintele SCMD F 1 Beius
    Lt. col.r.
    Simion Suciu, cu pensia redusa la 50%

    RăspundețiȘtergere
  28. Va rog , va rog din tot sufletul ,nu il uitati pe vISAN ! Bun baiat...

    RăspundețiȘtergere
  29. Priviti-i fata ! vISANE ,vISANE ,prost nu esti ,deci atunci ?

    RăspundețiȘtergere
  30. Daca am refuza si am returna acesti bani ca fiind necuveniti, ce s-ar intampla?

    RăspundețiȘtergere
  31. Chestorul CHEZNOIU NICOLAE, la Realitatea TV, acum, a LAMURIT TALHARIA care s-a produs asupra celor de la MAI: premeditat, ticalosii NU au eliberat ADEVERINTELE in termenul de 30-45 de zile de la depunere a solicitarii! Au facut acest lucru PREMEDITAT! S-au RAZBUNAT pe noi! Ne-au TALHARIT! Furat, putin spus! Admin, V.Burcu
    P.S.: Felicitari, D-lui Chestor ABRAHAM!

    RăspundețiȘtergere
  32. Se limpezesc apele.
    Tulburi vor fi doar discuţiile între foştii militari. O parte dintre noi, cei care nu au pierdut prea mult după recalculare ori care au câştigat ceva în plus îşi vor vedea de treburile lor iar unii vor pune paie pe foc.
    Cei care au pierdut la recalculare vor avea mai multe opţiuni. Cei mai curajoşi şi verticali vor continua lupta cu statul român, o parte vor mai trai câteva luni cu speranţa că poate în urma contestaţiilor, a rugăciunilor, farmecelor, blestemelor ori părticelelor, vor mai câştiga ceva în plus, unii îşi vor căuta de lucru iar alţii vor cauta un ţap ispăşitor, sindicatul, ANCMRR, Pro Lex, blogurile cu tematică militară etc.
    Se vor încerca noi forme de asociere, gen Liga Română Pentru Apararea Drepturilor Militarilor , unii se vor înrola în UNPR-ul lui Oprea ori în PDL pentru a mai ciupi şi ei ceva de la masa puterii.
    Din păcate această tevatură va lăsa urme adânci unora dintre noi, infarcturi, AVC-uri, stress, tensiune, etc, vor agrava boli mai vechi şi vor grăbi „ieşirea din sistem pe cale naturală” cum spunea „nanul” de moţ din „fruncea” guvernului.
    Referitor la cei, puţini, care vor alege în continuare calea luptei trebuie să cugete adânc înainte de a începe , cu cine, când, cum,şi până unde vor merge în lupta lor. Căile de luptă, aşa cum reies din comentariile pe bloguri, ar cam fi : acţiunea în justiţie, în ţară şi la CEDO; proteste în massmedia şi pe internet, proteste de stradă locale ( prefecturi, sediile PDL) sau naţionale (guvern, preşedenţie, parlament ), înfiinţarea unui partid al foştilor militari, acţiuni extreme gen renunţarea la cetăţenie, refuzarea pensiei recalculate, predarea livretelor militare, până la organizarea de grupuri paramilitare şi încercări de lovitură de stat.
    Trebuie avut în vedere că scopul acestei lupte nu îl reprezintă doar recuperarea vechilor pensii ( mâine un al guvern şi parlament le pot lua iar) iar adversarul nostru, preşedinte, guvern, parlament, nu va sta cu mîinile în sân şi ţinând seama de forţele şi logistica de care dispune va contracara atât din exterior cât şi din interior.
    Cred că aceasta trebuie să fie principala temă de discuţii .

    RăspundețiȘtergere
  33. din nou , inteligentii di scmd , nu au raspuns la ineptiile chestorului chesnoiu . pana la 22.12.2010 , un numar de 7813 politisti , au cerut recalcularea .
    abraham este un nesimtit si un incompetent . am dovada fraudei , cel putin la MAI si cei de la SCMD se fac ca nu inteleg .
    nu poti primi pensia retroactiv decat dupa ce ai contestat decizia la MAI , apoi in instanta ...
    faceti plangeri penale impotriva celor care nu v-au eliberat adeverintele in termen de 30 de zile . nu vedeti ca acestia , cu un tupeu iesit din comun , transmit opiniei publice idea ca noi suntem vinovati pentru ca nu am cerut recalcularea .
    halal expert abraham . nu exista in lege termenul de 22 noiembrie 2010 , dar daca nu are cine sa protesteze ?



    cosmin

    RăspundețiȘtergere
  34. Ma insel eu sau domnul Abraham a recomandat -DEPUNEREA ADEVERINTELOR.!!? FELICITARI pentru prestatie domnuluiABRAHAM

    RăspundețiȘtergere
  35. Domnul Chestor ABRAHAM,
    a recomandat - DEPUNEREA ADEVERINTELOR in REGIM de urgenta! Un om care dovedeste ca stie si respecta Legea! Nu bate campii ca altii!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  36. BILA ,PULOS ,mai timisonautilor ,POPOU viciu chiar exista ?Voi l-ati votat ?

    RăspundețiȘtergere
  37. Dobitoc nesimtit cu ADN modificat. POPOU viciu...

    RăspundețiȘtergere
  38. Re: [roarmy230] rectificare
    Wednesday, January 12, 2011 7:19 PM
    From: "Petru Doboseru"
    To: roarmy230@yahoogroups.com

    DOMNULE,
    Eu cred ca problema principala este faptul ca Guvernul(MApN) nu a fost in masura / nu are posibilitati reale si practice sa aplice L119/2010 si HG 735 , nici pentru cei care le-au respectat articolele intocmai!
    Spun asta intrucit in luna asta si probabil lunile urmatoare voi fi nevoit sa ma descurc cu 1700 lei , cu toate ca am facut tot ce mi-a cerut actele normative , in timpul prevazut! Si fara un document care sa-mi dea posibilitatea sa fac o contestatie....
    Pe cine "impusc" eu acum?Asta este ?...

    DP

    RăspundețiȘtergere
  39. @Admin
    Cu deosebit respect ,repet ,deosebit ! Cum sa depun adeverinte fara a ma milogi ?
    Cred ca m-am prins .IN TIMP CE BUTONAM...

    RăspundețiȘtergere
  40. Depunerea(trimiterea) adeverintelor de venit este cheia problemei!
    Altfel, pensionarul va fi platit cu pensia calculata in baza salariului mediu.Dupa o luna de la depunerea documentelor vor fi platiti conform veniturilor primite. Depui in luna martie, vei fi platit incepind cu luna aprilie...De asemeni vei avea o decizie pe care s-o contesti!
    Intrebare este: cine va suporta moral si financiar, pentru unele "sfaturi juridice" date si urmate de unii pensionari membri sau nemembri a unei organizatii sindicale?

    RăspundețiȘtergere
  41. @armashul,
    Te salut! Corecta intrebarea!
    Ar fi IMPORTANT, sa aflam cine isi asuma responsabilitatea! Si eu am ridicat, in timp UTIL, aceasta problema! Am atras ATENTIA asupra NENOROCIRILOR ce vor urma, dar ... mi-au sarit imediat in cap avocatii din oficiu, iar OFICIAL, infierat in KOMUNIKATELE D&P!Admin

    RăspundețiȘtergere
  42. @anonim20.21- habar nu am . eu sigurNU si jur pe ce vrei ca nu am votat Base -PDL nici din greseala ca Dinescu

    RăspundețiȘtergere
  43. Parca era vorba sa avem comentarii anonime. Ce s-a schimbat si n-am aflat ?

    RăspundețiȘtergere
  44. @Anonim 20:45 ;
    S-a ridicat ... embargoul!
    Admin, era in discutii cu VIZITATORI DE VAZA!
    Au venit, au citit, au plecat! Baieti buni!
    Colegi de suferinta si ei, maine-poimaine!

    RăspundețiȘtergere
  45. IA VEDETI DE DOGARU PE REALITATEA!
    Pe Cezar îl lucrăm după după aia!

    RăspundețiȘtergere
  46. [roarmy230] IN NUMELE ADEVARULUI
    Wednesday, January 12, 2011 9:01 PM
    From: "Cobuz Lenuta"
    To: roarmy230@yahoogroups.comCc: "secretariat scmd centr"
    Stimati camarazi roarmysti230 si nu numai!
    De vreo cateva zile circula pe net un mesaj care NU REFLECTA ADEVARUL
    Acesta mesaj este:
    "Dragii mei,
    Probabil ca stiti demersurile intreprinse de diferite grupuri de ofiteri in rezerva, intre care cele de la Cluj (avocatul Epure) respectiv Bucuresti (casa de avocatura Piperea). Actiunile inainteaza in Instanta si se pare ca vor avea succes. De aceea, am fost personal la biroul Piperea si am aflat urmatoarele:
    1. Se constituie un alt grup de ofiteri si se va inainta in Instanta, pe o noua cauza - contestarea aplicarii HG, nu ca pana acum, cand s-a contestat HG-ul. Din discutiile cu avocatul, noua abordare va lasa si mai putine sanse autoritatilor de a nesocoti hotararile instantei !!! (Nu intru in detalii, dar din cate am aflat la MAI, de exemplu, s-a anuntat ca nu vor tine seama de decizia Curtii de casatie...)
    Persoanele de contact pentru acest nou grup sunt:
    Constantin Monac – monac@senat.ro si
    Elena Cobuz – ecobuz@yahoo.com

    2. In principiu, in acest moment se strang datele celor care doresc sa actioneze. Pentru informare, va fi nevoie de semnarea unui contract cu firma de avocatura prin care aceasta va fi imputernicita sa intreprinda demersurile in Justitie, conform procedurilor nationale si/sau internationale, daca deciziile vor fi contestate pana la nivel de CEDO. Pentru fiecare dintre instantele in care se pledeaza cauza, se vor plati taxe si comisioane (daca vom fi mai multi, suma ce ne va reveni va fi evident mai mica)

    Sunt sigur ca, la randul vostru, cunoasteti alti militari aflati in situatia noastra si de aceea va rog sa le transmiteti si lor coordonatele persoanelor de contact."

    Mesajul este semnat de un camrad de-al nostru.

    Eu, Lt. col. (rez) justitie Elena Cobuz, ex-vicepresedinte al SCMD NU MA OCUP DE ASA CEVA.
    Si nici dl. col. dr. Monac. Dar acum vorbesc strict in numele meu.
    Eu m-am orientat asupra avocatului cu care merg in instanta, am stabilit strategia, ne-am pregatit documentele si ... GATA!
    Asadar, vreau sa nu ma mai sunati sau sa imi trimiteti mesaje legate de cab. Piperea. Am fost in luna decembrie si am discutat cu peste 15 cabinete de avocatura, inclusiv acesta, pentru a gasi solutia cea mai buna pentru SCMD.
    In rest, ca si pana acum, va stau la dispozitie tuturor cu raspunsuri la intrebarile pe care mi le adresati, materiale, sfaturi etc.

    Elena

    RăspundețiȘtergere
  47. Pariez pe frumoasa Andreea Creţulescu, pe rezonabila Doamna Câmpeanu şi pe expertul Alex. Athanasiu!

    RăspundețiȘtergere
  48. From: George Hainagiu
    Subject: Solicitare lamuriri
    To: secretariatscmd@yahoo.com
    Date: Wednesday, January 12, 2011, 8:42 PM

    Am onoarea sa va salut!
    Imi pare rau pentru ca va inoportunez, dar din pacate, nu mai stiu ce sa cred. Astazi, urmarind interventia dlui general Abraham am ramas cu un gust amar. Pur si simplu nu mai inteleg nimic. Pana azi ni s-a spus, ni s-a comunicat sa nu depunem cererile de recalculare a pensiilor si dintr-o data, totul se intoarce cu fundul in sus, deoarece dl. gral. ne invita acum sa depunem aceste cereri. Care este strategia SCMD si in ce consta aceasta? Poate ar trebui sa stim si noi "tampitii de cotizanti" cum sa procedam. Incep sa-mi para rau ca am platit cotizatia si am incercat sa aduc si alti colegi sa se inscrie in aceasta structura in care chiar am crezut si inca mai cred. Nu stiu ce sa mai zic. Sunt pur si simplu debusolat.In loc sa ne prezentam la posturile de televiziune si sa sustinem incalcarea prevederilor constitutionale, nelegalitatea legilor promovate de acest guvern mincinos si tradator, incalcarea deciziilor instantelor de judecata, disparitia statului de drept, trezirea la realitate a colegilor nostri inca in activitate care vad ca ne musca din ce in ce mai tare de fund, etc., reprezentatii nostri discuta despre daca am fi depus cererile, daca am fi facut nu stiu ce, s.a.m.d. Unde este darzenia militarului si duritatea pumnului de fier care trebuie sa se impuna in fata acestor netrebnici? Credeti ca astazi, cu hotii si cu tradatorii de neam si tara trebuie sa se discute cu duhul blandetii? Cred ca va inselati. Pana nu le dam la cap, nu ne vor lasa sa traim. Va rog sa-mi spuneti si mie, si celorlalti care sunt in aceeasi situatie cu mine (avem adeverintele, incomplete ce-i drept, dar nu am depus cererile de recalculare), cum trebuie sa procedam pe viitor. Incep sa cred din ce in ce mai mult ca suntem un popor de lasi, betivi si tradatori, ca sa nu mai zic si altceva. Noroc ca in '89 ne-au organizat altii, pentru ca au avut interes si pentru ca noi nu suntem in stare sa o facem singuri. Unde esti tu brava armie romana?
    Nu sunt pentru violenta, dar daca am fi fost in Turcia, guvernul ar fi tremurat in fata noastra.
    Dle. colonel Dogaru, va stimez si va apreciez pentru tot ceea ce faceti dumneavoastra si cei ce va sunt aproape in demersurile pe care le intreprindeti, dar credeti-ma, atat cat ma pricep eu, ca nu veti castiga lupta prezentandu-le istoria, ci faurind-o. Ca mine, sunt sigur ca sunt multi cei ce gandim la fel. Este nevoie doar de un cap care sa ne conduca si de o mana ferma care sa stie sa manuiasca atat stiloul, dar si sabia.
    Astept sa ne spuneti cum trebuie sa procedam si vom fi alaturi de dumneavoastra.
    Nu cred si nu voi crede niciodata ca Av. Piperea este mai stralucit sau mai bun decat colegii nostrii, desi el a castigat suspendarea HG 735/2010 pentru militarii pe care i-a reprezentat, iar acum isi cauta noi prozeliti.
    Nu uitati ca fara cotizanti, sindicatul va pierii. In acest moment, toti membrii cred ca vor sa vada rezultate, nu polemici televizate si idei contradictorii care fac mai mult rau decat bine. Sper ca nu doriti sa vedeti un exod al membrilor de sindicat catre casele de avocatura, pentru ca fara rezultate concrete, din pacate, acesta este viitorul, si este pacat.
    Astept punctul dumneavoastra de vedere, strategia pe care trebuie sa o urmam, pentru ca eu am ramas inca militar. Pana cand, nu stiu. Depinde de dumneavoastra si numai de dumneavoastra in primul rand pentru a ne mentine increderea si dorinta de a lupta.
    Astept sa sune goarna si pana atunci imi cer scuze pentru limbajul, nu tocmai academic, pe care l-am folosit, dar am scris ceea ce am gandit si despre ceea ce ma framanta.
    Imi respect patria si sunt gata sa lupt pentru onoare si dreptate, dar urasc mai presus de orice, tradarea si pe tradatori. Sa-i scoatem din istorie si sa-i trimitem acolo unde le este locul, la groapa de gunoi a istoriei.
    Am onoarea sa va salut!

    Lt. col. (r) Hainagiu George

    RăspundețiȘtergere
  49. Priviti si va minunati. Kk nacheu linga unul care a ratat...tinichigeria .

    RăspundețiȘtergere
  50. KKeu seamănă pe bune cu un frizer! Uitaţi ce frizură a la Rudolf Valentino, ce frână la muci pe buze are, zici că-i şef de pompe funebre.

    RăspundețiȘtergere
  51. Mei, mei nu fiti rei mei, desi daca ma uit mai bine din profil seamana un pic, nu mult cu CeZAR!

    RăspundețiȘtergere
  52. @Anonim 21:42
    La musteata sau la frezare?

    RăspundețiȘtergere
  53. ba ce papagali smecheri,va curg penele moacelor

    RăspundețiȘtergere
  54. Felicit pe toti cei care au castigat la pensie in urma aplicarii noii legi si sa o foloseasca multa vreme sanatosi, eu am ramas cu 1160 lei din pensia veche si este normal pentru ca, vorba colegului de mai sus, am inceput armata la 14 ani. Nu am altceva de facut decat sa nu mai plang pe umarul fotilor mei colegi de arme (nu-mi aduc aminte s-o fi facut vreodata dar asa transpare din comentariile anonime referitor la obisnuitii blogului). Stiu foarte bine ce am de facut in continuare, SCMD in schimb m-a invatat ca trebuie sa o fac singur, fara asociatii, pentru ca si noi militarii suntem la fel ca intreaga societate, niste mamaligi. Onoarea este pentru cei care au invatat sa se ridice la verticala.

    RăspundețiȘtergere
  55. @armashul 12 ianuarie 2011, 20:30 :
    Pentru ca , de foarte multe ori , spui numai prostii iata ce scrie in HG 735:
    Art. 10. - (1) Pensia de serviciu recalculată, potrivit Legii nr. 119/2010, poate fi modificată la cererea beneficiarului, în baza actelor doveditoare prezentate de acesta, întocmite conform prevederilor legale, din care rezultă date si elemente, altele decât cele utilizate la recalculare, referitoare la drepturi cu caracter salarial, perioade suplimentare la vechimea în muncă sau la vechimea în serviciu, care, conform Legii nr. 19/2000, cu modificările si completările ulterioare, se au în vedere la stabilirea punctajului mediu anual sau la stagii de cotizare.

    (2) Drepturile de pensii recalculate potrivit alin. (1) se acordă astfel:

    a) de la data de întâi a lunii următoare expirării procesului de recalculare, dacă cererea, împreună cu documentele doveditoare, a fost depusă în termenul general de prescriptie;

    b) din prima zi a lunii următoare celei în care cererea, împreună cu documentele doveditoare, a fost depusă la casa de pensii, după termenul prevăzut la lit. a).

    RăspundețiȘtergere
  56. Incredibil !!! Moderatorii Realitatii TV si ai Antenei 3, DEZINFORMEAZA …si mai grav …manipuleaza in mod ordinar pensionarii militari (si nu numai).Si voi …cei care comentati pe acest blog STITI bine acest lucru. De ce va complaceti in situatia asta fiindca imi vine greu sa cred ca sunteti atat de naivi incat sa va autoamagiti ca in acest mod vom castiga ceva .NU sunt ,,portocaliu” si nici macar nu sunt un adept fanatic al L119/2010….dar nici nu pot acepta sa fiu prostit in fata /dezinformat cu bunastiinta si mai ales manipulat . Cum puteti crede ca cei doi fosti colegi ai nostrii intervievati in emisiunea Antenei 3 au fost de buna credinta ??? ….
    Liber la injuraturi…

    RăspundețiȘtergere
  57. @dapix,
    Nu te mai martiriza atat!!! CE ai primit azi (sau poate ieri ) nu este decat pensia calculata pe baza salariului mediu pe economie.Dupa ce-ti vor fi procesate datele din adeverinta de venituri si ti se va recalcula pensia mai stam de vorba...dar vreau cuantumul din DECIZIE....Daca nici tu nu ai inteles despre ce este vorba... atunci ma dezamagesti profund...chiar daca am fost colegi de liceu (militar bineinteles).
    Si pentru tine...Liber la injuraturi,

    RăspundețiȘtergere
  58. @anonim 22.48 nu vad unde ai vazut ca m-am martirizat, m-am referit strict la organizatia care m-a invatat ca trebuie sa ma descurc singur in orice situatie, si stii care este culmea, nu este armata ci SCMD prin conducatorii sai din CD, actuali sau fosti. Mai vorbeam de onoare si tu imi spui de adeverinta de venit, de data asta tu ma dezamagesti. In ceea ce priveste injuraturile, stai linistit, nu este punctul meu forte.

    RăspundețiȘtergere
  59. CeZAR-iciu mai las-o ca e obosita rau frate

    RăspundețiȘtergere
  60. NO MORE SPACE FOR INJURATURI !

    RăspundețiȘtergere
  61. [roarmy230] Re:Thursday, January 13, 2011 12:22 AM
    From: "Sindicatul Militarilor Secretariat"
    To: "Sorin Rabaea"
    Cc: roarmy230@yahoogroups.com

    Am discutat cu domnul Presedinte Dogaru pe acest subiect si dansul a precizat ca, in fapt, domnul general Pavel Abraham s-a referit la cererile de obtinere a adeverintelor de venit si nu la cele de recalculare. Vom reveni cu precizari.

    Cu stima,
    SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
    Secretariat
    Lt. col. (r) Rinciog Dumitru
    Telefon: 0725 562 223
    Fax: 0318177371
    Adresa: Bucuresti, Bd. Poligrafiei, nr.4, Sector 1
    E-mail: secretariatscmd@yahoo.com
    Site: http://www.sindicatulcmd.blogspot.com/
    ______________________
    Trei probleme grave!
    1. Ce a vazut si inteles o tara intreaga,
    se doreste acum, deoarece nu convine,
    A fi deturnat! Asa ar vrea D&R !
    2. Domnul Chestor ABRAHAM,
    stiinta sa de carte, onoarea si demnitatea,
    ii vor fi mai presus oare? Acum vom vedea,
    inca un GENERAL ... ce si cum!
    3. Incredibil! DORINTA DE A FACE/ADUNA BANII,
    este mai puternica decat interesele oamenilor!
    Tineti aproape! Astia nu sfarsesc bine!

    RăspundețiȘtergere
  62. Ginditi la zilele voastre cele mai grele ! Si inca odata ! Nu mai avem puterea si viteza adolescentei ,dar ceva minte mai multa...

    RăspundețiȘtergere
  63. ESTE INCREDIBIL DOGARU NU CEDEAZA .
    aBRAHAM SPUNE CLAR LA TV SI VEDE O LUME INTREAGA CA RECOMANDA MILITARILOR SA ISI D EPUNA ADEVERINTELE , IAR ACUMA VINE RINCIOG SI SPUNE CA DE FAPT A VUT SA SPUNA CERERI DE ADEVERINTE DE VENIT . Nici nu vreau sa imi inchipui ce va face domnul Dogaru cu Abraham cavd ajunge acasa si cum va aparea maine un comunicat si mail pe blofgul SCMD care va dezminti si va interpreta Dogaristic ceea ce a spus Abraham . Poate poimaine ne vom trezi ca " din motive de sanatate " se retrage de pe functia de sef al departamentului Juridic . Doamne incurcate sunt caile SCMD . ABIA ASTEPT SA VAD CE SE INTAMPLA MAINE .

    RăspundețiȘtergere
  64. Dar dl Dogaru $ Pricina, de ce nu s-ar retrage? Am vazut ca scmd chiar are cativa oameni de mare si incontestabila valoare! Sau... si aici unii (ca e doi), sunt de neanlocuit! Se vor pe viata!

    RăspundețiȘtergere
  65. 17.08.2010
    C O M U N I C A T
    din data de 27.08.2010

    Ne exprimam profunda ingrijorare si protestam in numele legii fata de modul in care Guvernul Romaniei prin personaje sinistre gen BOC, OPREA, SEITAN au adus la o stare de umilinta incredibila pilonii independentei, suveranitatii, integritatii teritoriale si al ordinii constitutionale in stat – Armata si fortele de ordine
    Minciuna fara limite, haosul deplin, promisiunile desarte, cu privire la pensiile militarilor, ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul penitenciar sunt acum intregite de “competenta” in domeniul legislativ a personajelor enumerate (pline de titluri de doctori si profesori universitari pe taramul dreptului !?) autori ai Legii 119/2010, H.G. 735/2010 si asa zisulor “Ordin comun” si Instructiuni de aplicare “aruncate in mod diversionist pe piata”.
    Prin continutul si deplina incoerenta, a acestor acte normative, prin caracterul neconstitutional, antieuropean, antidemocratic dar mai ales, prin incalcarea flagranta a principiului fundamental al dreptului, stipulat si in art. 15 din Constitutia Romaniei – NERECTROACTIVITATEA LEGII –, a principiului sperantei legitime, prin nesocotirea normelor Dreptului Comunitar la care Romania este parte si a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului – dreptul de proprietate, dreptul privat la pensie, dreptul bunului castigat, etc., asistam:
    1.La o batjocorire si umilire fara limite a militarilor si politistilor rezervisti care au singura vina ca au jurat pe viata sa fie 24 de ore din 24 in slujba natiunii si au respectat si respecta ad-literam contractul lor cu tara. Drept rasplata acualii guvernanti, prin cele trei odioase personaje i-au transformat pe acestia intr-o “turma de vite biciuite”. Halal tara membra N.A.T.O. si U.E.! Halal guvern national !
    2.La o mostra incredibila de batjocorire a stiintei dreptului si, in mod deosebit, a dreptului romanesc cu traditiile si ilustrii lui slujitori.
    3.La manifestarea Romaniei prin conducatorii ei de azi ca tara bananiera cu deplin haos si viata de jungla. Asistam cu stupefactie la nesocotirea totala a angajamentelor Romaniei in procesul de aderare la N.A.T.O. si U.E., a documentelor internationale si europene, a tratatelor si pactelor privind respectarea dreptului comunitar a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului. Iata unde a ajuns Romania in mileniul III.
    In aceste conditii din deplin respect pentru principiile si normele de drept, pentru demnitatea noastra umana si pentru sacrificiile si privatiunile indurate intr-o viata cu scopul de a ne achita de obligatiile asumate in contractul nostru cu tara, consideram ca si tara, prin oricare ar fi guvernantii ei efemeri, trebuie sa se achite de obligatiile asumate fata de noi. Dar acesti guvernanti efemeri, sfidand tot ce-i drept si sfant pe aceasta lume, ne cer “manifestarea noastra de vointa” in a fi noi autorii genocidului asupra noastra.
    Avem minima inteligenta necesara in a intelege acest lucru, fapt pentru care sub nici o forma NU TREBUIE SA DAM CURS SEMNARII SI DEPUNERII FORMULARELOR PRIN CARE SA SOLICITAM RECALCULAREA PENSIILOR.


    Departamentul Juridic al
    Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate
    Publicat de Sindicatul Militarilor

    RăspundețiȘtergere
  66. Bine, bine ....
    Dar cu oamenii cum ramane? Luni si luni de zile, cu 50%-60% mai putin din pensie, numai si numai, ca PE BANII LOR, au primit SFATURI incompetente! Familii intregi nenorocite! Injuriile, tupeul nu au tinut loc de STRATEGIE viabila, stiinta de carte si masuri utile!

    RăspundețiȘtergere
  67. cu tot respectul pentru dumneavoastra domnule burcu , dar stiti la fel de bine ca actiunea domnului abraham este destul de tardiva . eu faceam referire la faptul ca , domnul abraham nu l-a "contrat" pe chestorul cheznoiu cand acesta a mintit referitor la faptul ca , adeverintele de venit , depuse in numar de 13.000 (aproximativ ) , sunt toate depuse dupa 01.01.2010 .
    ma indoiesc ca dumneavoastra nu ati consultat site-ul ofocial al MAI .
    domnul abraham si cei din scmd nu se reprezinta decat pe ei si nu reprezinta interesele colegilor.
    repet , stiti foarte bine ca domnul abraham , ca jurist , stia de asemenea ca precizarile domnului cheznoiu "nu clarifica lucrurile" ci incearca sa ii prosteasca in continuare pe militari si politisti .
    desi legile sunt de partea noastra , nu am auzit , pana in prezent , niciun reprezentant oficial al scmd sa vorbeasca pe textul legii . asta in timp ce , spre exemplu visan de la pdl , facea tot timpul referire la lege , desi ceea ce sustinea nu era specificat in textul legii invocate .
    care credeti dumneavoastra ca este impactul asupra celor care privesc la televizor ?
    desi nu mi-am exprimat decat o parere , nu inteleg de ce va deranjeaza , asa cum i-a deranjat si pe cei din scmd .

    intrucat dumneavoastra vad ca sunteti mai in tema , explicati-mi si mie cum pot primi eu retroactiv o pensie calculata gresit .indicati-mi si mie legea unde exista notiunea de " decizie de pensie temporara " .

    cosmin

    RăspundețiȘtergere
  68. Cosmin, repet comentariul meu:
    Chestorul CHEZNOIU NICOLAE, la Realitatea TV, acum, a LAMURIT TALHARIA care s-a produs asupra celor de la MAI: premeditat, ticalosii NU au eliberat ADEVERINTELE in termenul de 30-45 de zile de la depunere a solicitarii! Au facut acest lucru PREMEDITAT! S-au RAZBUNAT pe noi! Ne-au TALHARIT! Furat, putin spus! Admin, V.Burcu
    P.S.: Felicitari, D-lui Chestor ABRAHAM!
    12 ianuarie 2011, 19:46
    PS:
    1. Chestorul Abraham, desi tarziu, a spus si indemnat CORECT oamenii, in baza Legii! In rest, am apreciat interventiile civilizate, de bun simt si pertinente ale d-lui chestor Abraham!
    Si cu dusmanul cel mai nenorocit, cine este INSTRUIT/EDUCAT, discuta ... civlizat!
    2. Dupa depunerea nenorocitelor de ADEVERINTE, prevazute in Lege, Casele de Pensii vor proceda, "cand pot si vrea muschii lor", in termen de 3 ani, la recalculare + EMITEREA UNEI NOI DECIZII! Cine va avea ceva de primit, sigur va primi banii, dar posibil sa fie si acestia primiti ... cu taraita! Admin

    RăspundețiȘtergere
  69. Apropo de consultarea site-ului oficial al MAI :
    Comunicatul MAI, a fost POSTAT imediat pe acest Blog! Din pacate, la vremea respectiva, putini URMAREAU, desi am recomandat acest lucru, tot ce se scrie si comenteaza pe acest Blog! Astfel, ar fi avut POSIBILITATEA in timp real, sa dispuna de INFORMATII CORECTE, legale, urmand a actiona conform propriei vointe! Acum, aveti dreptate: asemenea sfaturi, sunt relativ tardive, dar Legale, CORECTE, in interesul oamenilor! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  70. Asa arata o DECIZIE DE RECALCULARE pensie M Ap N
    # Posted on joi, 13 ianuarie 2011
    # by Plano10
    # in
    Cu stima, d-le
    Comandor A. T. pt e- mail


    Pensie pe decembrie: 1800 lei brut.


    Pensie pe ianuarie: 2.758 lei brut.

    RăspundețiȘtergere
  71. PS. continuarea pe PLANO 10

    RăspundețiȘtergere
  72. Aici cum se poate trimite ofotocopie dupa decizie ?

    RăspundețiȘtergere
  73. Da cred că se poate pune o offffotocopie!

    RăspundețiȘtergere
  74. UTIL tuturor:
    Cei care doriti sa ajutati cu MATERIALE, PHOTO, continutul acestui Blog, dincolo de COMENTARII, o puteti face prin a mi le trimite pe e-mail: vburcu2005@yahoo.com sau infodonaris@gmail.com .
    Daca doriti, puteti sa va pastrati anonimatul! Daca nu, precizati sursa! Publicarea se va face imediat! Se asigura confidentialitatea!Va multumesc mult! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  75. @Anonim, este corect mesajul primit!
    Ai postat gresit adresa de e-mail! Aceasta este:
    vburcu2005@yahoo.com !!!! Deci, un pic atentie!
    Multumesc pentru intelegere! Admin

    RăspundețiȘtergere
  76. Vosi a scris:
    13 Ianuarie 2011 la 1:41 pm

    emilbobu2,

    Este recalculată la salariul mediu brut. Veţi primi o decizie temporară (pentru a fi bază legală şi a nu putea fi contestaţi, deşi acel articol nu se referă la impotenţa lor în recalcularea legală). În Legea 119, HG 735, OM 101 nu se prevăd sintagmele “carieră militară completă” şi “decizie de pensie temporară”.

    Eu, calculat în aceeaşi manieră:
    - primit 1360, 22 of + 3 fabrică…, 19 gr (2,5 gr 1) = 45 ani, maior, prom.’76
    Dec. 2001 = 1812

    După calculele mele, cu toate programele găsite, trec de 2000.

    Acum poţi deduce motivaţia opiniilor mele de pe acest site.

    RăspundețiȘtergere
  77. akord75

    @vosi-trec lejer de 2000
    identic si la fel cu tine cu 2 amendamente
    1.am mai putin 4 ani vechime
    2.am mai mult gr.1-in total gr.I 17 ani si 10 luni

    RăspundețiȘtergere
  78. akord75

    Prin formatia mea de rachetist ,am renuntat la discutii mai mult sau mai putin inutile,am pus mana pe plaivaz,am facut calculelelelele….si asta iese…….restul vorbe!!
    Apropo;Trofin,Mos alecu,ce-or mai face ca ei au postat modul de calcul inca din SEPTEMBRIE si din verificari chiar e bun.N-au mai aparut de mult?!ce-or mai face??

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri