Google Translate

marți, 4 ianuarie 2011

Se intampla in Romania! Incredibil! Rusine! Rusine! Rusine!

Evacuarea sediului în care funcţionează PRM a început, marţi dimineaţă, în prezenţa executorului judecătoresc Paula Daniela Şomăldoc, la acţiune participând şi poliţişti care încearcă să-i scoată din imobil pe membrii partidului, dar şi pe ziarişti.

Executorul judecătoresc a sosit, marţi dimineaţă, însoţit de poliţişti la imobilul din strada Emile Zola 2, unde erau prezenţi aproximativ 20 de membri PRM, în frunte cu Corneliu Vadim Tudor, Marius Marinescu şi Codrin Ştefănescu.
Şomăldoc le-a cerut celor prezenţi să părăsească sediul. În replică, Vadim Tudor i-a cerut acesteia să nu antreneze poliţia şi jandarmeria într-o "acţiune ilegală".

El a ameninţat-o că o va da în judecată. Atât Vadim Tudor, cât şi avocatul PRM au susţinut că nu există o hotărâre judecătorească definitivă în baza căreia executorul să poată face evacuarea.

Liderul PRM i-a adresat chiar injurii executorului judecătoresc.

În cele din urmă, Paula Daniela Şomăldoc le-a cerut poliţiştilor să fie legitimaţi toţi ziariştii şi să fie scoşi din sală, ceea ce a determinat protestul liderului PRM.

"Sunt demnitar european, arestaţi-mă pe mine!", a spus liderul PRM.

Vadim Tudor a precizat că în imobil funcţionează alte două entităţi care nu sunt vizate de evacuare, respectiv ziarul "Tricolorul" şi biroul său de europarlamentar. El a menţionat că există trei procese pe rol şi nicio hotărâre judecătorească definitivă.

La ora transmiterii acestei ştiri, acţiunea de evacuare este în curs de desfăşurare, executorul judecătoresc şi reprezentanţii PRM discutând în contradictoriu pe tema legalităţii demersului.

Executorul judecătoresc Lucian Ezer, împreună cu avocatul Marin Petre, care îl reprezintă pe Nicolae Caranfil, cel care a revendicat imobilul, s-au prezentat, pe 26 noiembrie 2010, la sediul PRM, însoţiţi de poliţişti, pentru a pune în aplicare acţiunea de evacuare a PRM din sediul din strada Emile Zola.

Discuţiile cu liderul PRM au fost purtate în biroul acestuia, timp în care Vadim Tudor a strigat de mai multe ori că i se violează biroul şi i-a calificat pe Ezer şi pe Marin Petre drept mafioţi.

Evacuarea PRM din sediul din strada Emile Zola a fost amânată, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, executorul judecătoresc şi avocatul celui care revendică imobilul încheind un proces-verbal în acest sens.

PRM anunţa că va depune plângeri penale împotriva executorului judecătoresc Lucian Ezer, a şefului Secţiei 1 Poliţie şi a avocatului Marin Petre, pentru încercarea de a evacua partidul.
Stire, Mediafax.ro; Sediul PRM, evacuat cu scandal
Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a bruscat şi a adresat injurii, marţi, cu ocazia încercării de evacuare a PRM din sediul din strada Emile Zola, mai multor poliţişti care veniseră să-l asiste pe executorul judecătoresc Paula Daniela Şomăldoc.

Liderul PRM l-a împins şi i-a adresat injurii şefului echipei de poliţişti care au venit să-l asiste pe executorul judecătoresc la procedura de executare deoarece poliţiştii l-au împiedicat pe fratele său, Marcu Tudor, să intre în sediu. Acesta solicitase să intre în clădirea din Emile Zola pentru a ridica o mapă cu documente, invocând faptul că poliţiştii fac un abuz tratând în acest mod un general de armată.
Atât Marcu Tudor, cât şi preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, i-au ameninţat pe poliţişti că le vor face plângere penală.

Liderul PRM a ieşit la balconul clădirii anunţând că sediul unui partid parlamentar este ocupat de trupele MI. El i-a acuzat pe poliţişti că au folosit forţa într-un stat membru UE şi că demersul lor şi al executorului judecătoresc este cel mai grav atac împotriva pluripartitismului şi a presei, ziariştii fiind obligaţi de către poliţişti să părăsească sediul partidului.

Evacuarea sediului în care funcţionează PRM a început, marţi dimineaţă, în prezenţa executorului judecătoresc Paula Daniela Şomăldoc, care a sosit însoţită de poliţişti la imobilul din strada Emile Zola 2, unde erau prezenţi aproximativ 20 de membri PRM, în frunte cu Corneliu Vadim Tudor, Marius Marinescu şi Codrin Ştefănescu.

Şomăldoc le-a cerut celor prezenţi să părăsească sediul. În replică, Vadim Tudor i-a cerut acesteia să nu antreneze poliţia şi jandarmeria într-o "acţiune ilegală", ameninţând-o că o va da în judecată. Atât Vadim Tudor, cât şi avocatul PRM au susţinut că nu există o hotărâre judecătorească definitivă în baza căreia executorul să poată face evacuarea.

Liderul PRM i-a adresat chiar injurii executorului judecătoresc.

În cele din urmă, Paula Daniela Şomăldoc le-a cerut poliţiştilor să fie legitimaţi toţi ziariştii şi să fie scoşi din sală, ceea ce a determinat protestul liderului PRM.

"Sunt demnitar european, arestaţi-mă pe mine!", a spus liderul PRM.
Stire, Mediafax.ro; C.V. Tudor a bruscat şi a înjurat poliţiştii veniţi să-l asiste pe executorul judecătoresc
Ministrul de Externe aruncă în aer relaţiile României cu toată Europa
Interviul acordat ieri de Teodor Baconschi ziarului Adevărul a stârnit un val imens de critici la adresa României în presa europeană. În doar câteva rânduri de interviu, Baconschi a reuşit contraperformanţa de a dinamita relaţiile României nu doar cu greii Uniunii Europene (relaţii şi aşa destul de tensionate), dar şi cu vecinii bulgari şi cu Croaţia. Urmarea? Presa internaţională de azi sancţionează dur imbecilităţile politice spuse de ministrul de Externe român, punând ţara noastră la zid.


Teodor Baconschi a luat peste picior scrisoarea miniştrilor de Interne german şi francez: "Scrisoarea miniştrilor de interne francez şi german are nişte probleme de redactare. În primul rând, se adresează Comisiei, deşi decizia se ia în Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne. Prin urmare, destinatarul e greşit". Probabil că acest ministru de Externe, a cărui unică realizare politică este aceea că în decembrie 2009 a numărat "cum trebuie" voturile de la Ambasada de la Paris, are impresia că în cancelariile occidentale oamenii sunt la fel de slab pregătiţi profesional ca şi domnia sa şi habar nu au cine ia decizia cu privire la aderarea României la Schengen.

Să nu credeţi că Baconschi s-a oprit aici cu prostiile! Nici vorbă! Ministrul de Externe a arătat cu degetul către bulgari, pe care i-a acuzat că se fac vinovaţi de întârzierea aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Fireşte că ziarele de la Sofia de astăzi nu rămân datoare şi trag câteva palme României din păcate, şi nu neinspiratului său ministru de Externe. Cotidianul "Sofia Azi" spune: "România acuză Bulgaria, fără niciun temei, de întârzierea aderării la Schengen. Însă românii uită că ceea ce spune ministrul de externe Baconschi este exact opusul atitudinii avute de guvernul bulgar, care nu şi-a criticat partenerii din UE- aşa cum a făcut Bucureştiul, ci încearcă să-şi îmbunătăţească criterii de aderare la Schengen".

Nici presa din Croaţia nu a rămas indiferentă la spusele lui Baconschi. De exemplu, cotidianul „Fokus" din Zagreb spune că "România încearcă un târg necinstit cu UE: aderarea României la spaţiul Schengen, contra votul României în favoarea aderării Croaţiei la UE". Şi agenţia de presă croată Hina sancţionează România pentru ameninţările ridicole proferate de ministrul Teodor Baconschi: "Prietenii" români încearcă să intre în Schengen via Croaţia".

Şi mass-media din Franţa, Germania, Olanda, Belgia şi Marea Britanie mustră România din cauza interviului de ieri acordat de ministrul de Externe român.

„Le Parisien" ironizează tactica lipsită de viziune şi de diplomaţie a puterii de la Bucureşti: "Pentru a forţa decizia în privinţa aderării la Schengen, Bucureştiul apelează în mod previzibil la ultracunoscuta «Nu schimbaţi regulile în timpul jocului!»". Iar site-ul de informaţii EurActiv spune că "România vrea ca statul croat să plătească pentru întârzierea aderării României la spaţiul Schengen. Înfuriaţi pe germani şi pe francezi pentru că se opun aderării ţării lor la Schegen, românii ameninţă UE cu blocarea aderării Croaţiei la UE şi cu denunţarea unilaterală a Mecanismului de Cooperare şi Verificare din domeniul Justiţiei".

Acestea sunt doar câteva articole din presa europeană de azi, în care România este luată în tărbacă pentru gogomăniile lui Teodor Baconschi, probabil cel mai slab pregătit ministru de Externe pe care l-a avut România în ultimii 60 de ani. Ce e în mintea ministrului de Externe? Ce are România de împărţit cu Croaţia? Sau cu Bulgaria? De ce trebuie să îi acuze Baconschi pe alţii pentru incompetenţa sa, a colegilor săi din guvern sau a tătucului său politic, Traian Băsescu? Teodor Baconschi nu înţelege că, şi aşa, România e izolată pe scena politică internaţională, sau ministrul de Externe şi-a propus să consolideze "opera" diplomatică a preşedintelui Băsescu şi să transforme România într-un fel de leproasă a Uniunii Europene?
Articol preluat din Cotidianul.ro 

Imi este rusine ca am ajuns sa traiesc, "guvernat" de asemenea nenorociti!
O lume intreaga se uita stupefiata si nu intelege!
Tot mai multi ne intorc spatele!
Iar noi, noi ... dormim!
Romani, treziti-va !
Admin

7 comentarii:

  1. Politica externa nu este cu nimic diferita de cea interna. ,,Poporul'' din tarisoara este ca in coma , nu misca ,nu respira .Astept reactia externa !

    RăspundețiȘtergere
  2. Procurorul general, Codruţa Kovesi, a declarat pentru MEDIAFAX că a solicitat, miercuri dimineaţă, rapoartele poliţiştilor privind evacuarea sediul PRM din strada Emile Zola, iar în urma studierii acestora instituţia s-a sesizat din oficiu, pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti şi ultraj.

    "În urma studierii rapoartelor, ne-am sesizat din oficiu pentru infracţiunea de nerespectare a hotărârii judecătoreşti şi ultraj" a spus procurorul general, Codruţa Kovesi.

    Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), poliţiştii prezenţi la evacuarea sediului au scris, în cele 14 rapoarte întocmite, că "numitul Corneliu Vadim Tudor" a ameninţat "în mod direct" executorul judecătoresc, precum şi pe unii dintre poliţişti.

    Mai mult, potrivit PICCJ, Corneliu Vadim Tudor "a exercitat asupra acestora acte de violenţă, a întrebuinţat în mod nemijlocit cuvinte insultătoare la adresa persoanelor sus-menţionate, împotrivindu-se în acest fel la executarea unei hotărâri judecătoreşti".

    Evacuarea sediului în care funcţionează PRM a început marţi dimineaţă, în prezenţa executorului judecătoresc Paula Daniela Şomăldoc, şi s-a încheiat în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

    http://www.mediafax.ro/social/parchetul-instantei-supreme-s-a-sesizat-din-oficiu-in-cazul-evacuarii-sediului-prm-7864379/

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. Nebunul negru mută la B5;
    2. Un popă ajuns ministru de externe (şi măcar de-ar fi un Richelieu).
    Ce mai? Circ fără bani, pe gratis! Cred că Europa "îşi trage palme" că ne-a primit în Uniune. Un lucru este cert: am aruncat în aer (la propriu) relaţiile diplomatice cu toţi, începând de la China şi Rusia şi terminând cu vest-europenii. România este în "metastază"...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cit timp va dura sa inlaturam haosul provocat de ,,mandarini'' ? Am avut milionari de carton ,oameni de paie ,finantatori ,oameni de afaceri controversati ,moguli ,doctori ciubucari ,profesori care fac timpiti ,judecatori care nu respecta legile...guvernului ,pensionari nesimtiti ,cetateni pomanagii ,asistati social care au muncit cu acte peste 40 de ani.Ne-am stricat relatiile cu vecinii si cu fostii vecini ,mai putin cu tara ,,popii''si acum am trecut la cei care ne-au sprijinit la nevoie ,in momente cruciale .Aroganta ,nesimtire nemasurata si iresponsabilitate !
    Ajunge.Sa ne trezim inainte de a ramine singuri in Europa ,cu medici pregatiti la ff ,militari condusi de ofiteri de opereta ,avocati cu studii la distanta si stagiu ...in parlament ,urmasi educati in universitati politizate cu profesori fara vechime dar geniali(ca actualul ministru).Toate bazaconiile astea se intimpla in conditiile in care economia tarii este ca si inexistenta !

    RăspundețiȘtergere
  5. @Puiak si @PKM,
    Va multumesc pentru comentarii! Pacat ca altii ... raman nemuritori si reci, vorba poetului, fata de ce se intampla in tara, cu noi in general, si foarte special ... cu fostii militari de cariera! Desi citesc zilnic enorm, nicaeri in lume nu am vazut atata dispret din partea celor care guverneaza! Nici macar in asa zisele dictaturi!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri