Google Translate

vineri, 14 ianuarie 2011

URGENT, in atentia pensionarilor, fosti militari! UPDATE: Si totusi, ce-i de facut?

Stimate domnule Burcu,
Deoarece sunt asaltata de telefoane si emailuri din intreaga tara si de catre colegi din toate structurile nationale de aparare si securitate nationala, va rog, sa aveti amabilitatea si sa publicati pe blogul dvs. comunicatul de mai jos, spre stiinta celor interesati.
Cu respect,
Anisoara Winzer


Stimati colegi,


Casa de Avocatura Piperea, la solictarea unui numar din ce in ce mai mare de pensionari militari, din toate structurile nationale de aparare, va initia o noua actiune in justitie impotriva actelor normative care ne afecteaza cuantumul pensiilor obtinute legal. Cu aceasta Casa de Avocatura, un grup de 635 de cadre militare in rezerva au castigat deja suspendarea recalcularii pensiilor pentru HG.735/2010.

Doritorii din Bucuresti sau din tara ma pot contacta pentru detalii si inscriere pe adresa de email :  ana.winzer@yahoo.com Cu cat vom fi mai multi, cu atat onorariul va fi mai mic! Reprezentarea in instanta este pe fond, recurs si CEDO.

Transmiteti mai departe mesajul pentru a ajunge la cei interesati!
Cu respect,
Anisoara Winzer
_____________________
Gheorghe Piperea este fondatorul societatii "Piperea & Asociatii" si una dintre personalitatile de renume ale domeniului legal romanesc.

Experienta profesionala a fondatorului societatii "Piperea & Asociatii" are la baza o solida pregatire teoretica. Gheorghe Piperea este doctor in drept al Universitatii din Bucuresti si al Universitatii Sorbonne I – Pantheon din Paris. Teza sa de doctorat, admisa cu calificativ maxim de cele doua universitati, este "Acquis-ul comunitar european in domeniul societatilor comerciale si al pietei de capital".

Avocatul Gheorghe Piperea este profesor la Universitatea din Bucuresti, fiind titular al cursurilor de Drept comercial roman si de Dreptul transporturilor, precum si al cursului de Dreptul falimentului din cadrul programului de studii masterale Dreptul afacerilor. Prin activitatea sa didactica, Gheorghe Piperea se implica activ in formarea de profesionisti in domeniul legal.

Membership
Gheorghe Piperea a fondat Asociatia "Centrul de mediere si Arbitraj Bucuresti", afiliata Baroului Bucuresti. De asemenea, din anul 2001 este administrator al Societatii Profesionale de Practicieni in Insolventa RomInsolv Consulting, iar din anul 2004 este vice-presedinte al Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania. In plus, Gheorghe Piperea este membru in Comitetul de Conducere al INSOL EUROPE.
__________________

REMEMBER:
duminică, 30 mai 2010
In numele celor napastuiti de vremurile
apocaliptice ale unei guvernari incompetente,
predispusa unor ABUZURI inimaginabile,
Va multumim, Domnule Profesor dr.Gheorghe Piperea!
Admin
P.S.: Multumesc pentru incredere! Intotdeauna, voi fi alaturi de colegi,
de cei aflati in nevoie!
Admin, V.Burcu
UPDATE: Si totusi, ce-i de facut?
Din pacate, am ajuns din nou La rascruce de vanturi!
Ce ar fi de facut? - o intrebare pe care am mai pus-o!
Intrebarea revine imperios necesara, deoarece:
- se fac greseli imense, mediatice , cu cosecinte devastatoare pentru toate categoriile de pensionari fosti militari;
- se propun strategii care vor duce nicaieri, sau care vor produce alte consecinte si mai grave;
- indiferenta si lasitatea unor conduceri ale unor structuri asociative ale pensionarilor fosti militari, este la fel de nenorocita, ca si propunerile, demersurile ori balbaiala altora;
- nimeni nu este dispus sa PROPUNA un PLAN, o STRATEGIE si TACTICA unitara, legala, viabila, necesara si utila tuturor!
Prin urmare: Ce credeti ca ar fi de facut?
Admin, V.Burcu
Un Fapt divers ... oare ?!? Chiar asa ?
Colonel! Comandant! Director!
Inalt Functionar public, cu statut special!
Pensie ilegala, obligatorie: 2543.
Pensie recalculata aiurea, fara Decizie: 1533.
Da. Se întâmplă si asa!
De peste 3 luni, ca bun cetatean cu frica si respect fata de Lege,
am solicitat eliberarea ADEVERINTELOR impuse!
Abia ieri, am primit cateva! 3 din 5 !
In rest ... precizarea negru pe alb:
"Pe masura ce vom primi si celelalte adeverinte de la institutiile la care ati lucrat vi le vom inainta in cel mai scurt timp." Semnatura si stamplila!
Ce vina am eu? Ce ar trebui sa fac?
Cu ce imi cresc un copil minor?
Cu ce platesc 550 euro la banca? Facturi? Medicamente? etc.etc.
P.S.: Nu am facut afaceri! Nu am avere! Nu am conturi!
Statul roman nu mi-a dat nici macar o garsoniera, daramite sa fac suveica apartamente!
Da, domnilor Guvernanti! Iar ca mine, sunt majoritatea pensionarilor militari!
Oameni chinuiti! Fara avere! Fara conturi! Fara alte resurse sau vanzari anterioare!
MAJORITATEA cautati sa o vedeti! Nu exceptiile!
Admin, V.Burcu

91 de comentarii:

  1. Ar fi fost foarte bine, daca era bine!
    Si noi puteam fi acum ... cu "ei"!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anisoara are...mere!
    S-a ajuns ...impresar!

    RăspundețiȘtergere
  3. Uitati-va la emisiunea lui Valerian Stan la A3 cu pensiile noastre. Explicatii logice si pertinente!

    RăspundețiȘtergere
  4. VEDETI SI EMISIUNEA LUI CIUTACU PE A3

    RăspundețiȘtergere
  5. DACA SUNTEM BARBATI ..PRIMA DATA ...AFARA IN STRADA. PENTRU CA ATUNCI SI JUSTITIA VA FI FOARTE GRABITA. ALTFEL ...FRECTIE LA PICIOR DE LEMN SI MULTI BANI.

    RăspundețiȘtergere
  6. In contestatiile individuale la Deciziile provizorii de recalculare, conform jurisprudentei ICCJ, pensionarii nemultumiti pot invoca prezumtia ilegalitatii HG 735, rezultata din Sentintele de suspendare date pana in prezent.
    Pana se va judeca primul recurs la ICCJ pe anularea Hg 735!
    Dupa aceea pot invoca direct, nu numai prezumtiv, ilegalitatea unor dispozitii ale HG 735 pentru ca anuularea partiala are aplicabilitate generala.
    Oricum, dupa modificarea recalcularilor - o prostie pe care numai slugile regimului Basescu puteau s-o etaleze, vor fi foarte putini militari nemultumiti de cuantumul pensiei recalculate.
    Raman la convingerea ca determinasrea cuantumului pensiei pe baza punctajului stabilit de Legiile 19/2010, 119/2010 si 263/2010, pe intreaga cariera, este cel mai echiatabil mod de calcul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Urmaresc emisiunea unde un nefericit din UNdeiPuRoiu(UNePURoi),dezertat la inamic ,emite ,,cu parerea ''. Ce credeti voi despre BI_aconescu (Cristian)?

    RăspundețiȘtergere
  8. Puiac,
    Altceva ma apasa!
    Eu as vrea sa stiu, la fel de transparent ...
    cine sunt ceilalti AVOCATI? Care este EXPERTIZA acestora?
    Pe ce criterii au fost alesi? Cine a hotarat asta?
    De ce sunt tinuti la SECRET?

    RăspundețiȘtergere
  9. @Plano10
    ,,Raman la convingerea ca determinasrea cuantumului pensiei pe baza punctajului stabilit de Legiile 19/2010, 119/2010 si 263/2010, pe intreaga cariera, este cel mai echiatabil mod de calcul. ''
    Eu ramin la parerea ca ,,vorba-i vorba''. Am avut o intelegere.Mi-am facut treaba ,fa-ti treaba. Si intre boschetari exista reguli.Nu mai ai bani (audi ,bmw ,toyota ,mercedes ,comisioane ,hotii fara numar ,galeti cu peste congelat pentru...GUVIZI...),RENUNTI LA CHELTUIELI ,,DE AZI INAINTE ''.Si anunti in gura mare ca ai nevoie ,de voluntari ,care vor primi ,daca vor scapa ,o...P

    RăspundețiȘtergere
  10. @Plano10
    Pensie.Scuze ,din cauza...sobolanului !

    RăspundețiȘtergere
  11. @23.57
    Cind,,plecai la atac'' STIAI CINE A CULES DATELE DESPRE ,,ADVERSAR'' ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Tot prostanul din PDL sau UNPR (mai rămâne să apară şi vreunul de la UDMR)vine şi-şi dă cu părerea ce bine ne-au făcut şi vor ei să ne facă. Să vadă toata lumea de pe Pământ ce tare e Rumunika lui Băşescu ce măsuri caritabile ia el faţă de ăi bătrâni să le scurteze/curme suferinţele, ca în ţările alea unde faci cerere să fii asomat. Diaconescu este moţul deKK al UNPuRoiului.
    Domnule Plano10 dacă s-ar fi dorit ca procesul să fie echitabil la toată trupa, atunci "ajustarea" trebuia făcută prin adaos şi nu prin trunchiere.

    RăspundețiȘtergere
  13. Stelian P.
    D-le Plano,
    "prezumtia ilegalitatii" e motiv de actiune ?
    Aplicind prezumtia ilegalitatii inseamna ca nu mai trebuie sa respectam legea ? OK nu o respectam. Si daca dupa sentinta definitiva aflam ca prezumtia e nefondata ? Suntem pasibili de penalitati sau nu ?

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu am trimis adeverintele in termen:15.12.2011 cu toate ca le-am obtinut prin finele lui noiembrie.
    Reprosez (tactic) MApN faptul ca nu a avut capacitatea intelectuala, organizatorica, etc , etc sa-mi proceseze documentele trimise (chiar cu acele perioade lipsa-1 an +1 luna-!
    Inteleg (uman fiind) ca sarcina a depasit posibilitatile reale asigurate DFC pentru a face aceasta procesare.Tac din gura! Asta e! Numai cine nu are dimensiunea unei asemenea activitati puse in sarcina MApN poate sa nu inteleaga momentul!Eu inteleg totusi cu toate ca suport pe pielea mea consecintele.
    Mai reprosez faptul ca trebuia sa trimita pensionarilor (corecti legal) o suma aproximativa egala cu ceea care o avusesera inainte, urmind ca in urmatoarele luni s-o reglementeze(n-am gasit alt termen).
    Faptul ca incepind cu ianuarie eu am 1700 de lei(50%) si am respectat legea ma supara!
    Stiu (promisiuni +un calcul personal) ca in urmatoarele luni(1-3) se v-a reglementa! Imi va calcula ce trebuia sa-mi dea cu luna ianuarie! Dar pina atunci?
    Asta reprosez eu , "legistul" , MApN-ului!
    Cei care nu au depus in termen documentele cerute de lege, din considerente personale , -chiar daca manipularea "a fost la ea acasa"-o sa aiba o perioada in care o sa fie platiti cu o pensie recalculata in baza salariului mediu (binenteles cu mult, mult mai mica)!
    Pe cine o sa dea vina?
    Petru DOBOSERU -Vaslui

    RăspundețiȘtergere
  15. Domnule plano10
    Poate varianta spusa de dumneata este valabila pentru cei ce vor iesi la pensie de acuma incolo.Cum ramane cu neretroactivitatea legilor ? Sau nici dumneata nu o recunosti ?

    RăspundețiȘtergere
  16. O treaba-i clara:CE NU A REUSIT SA FAC BASSE_BOC <AU REUSIT SA FACA SCUMPII NOSTRIi COLEGI__SA SE FACA SI SA NE FACA DE RAS_ Iesiti fratilor si vanturati pe la toate televiziunile(care ne iubesc-nu/) cupoanele cu 40-50 mii lei sivaitati-va ca or sa mai scada cu cateva mii. Iesiti si injurati pe cdt. suprem.prim-ministru si ministru apararii,faceti un act de vitejie faptul ca pentru voi respectarea unei legi este fix kk. Puneti-va poalele in cap pe la toate televiziunile(sa nu scapati OTV).PS Si cand ma gandesc la amarastenii lasati de izbeliste de L164(dreapta corecta -nu) cum ne intalneam si ne certam daca sa aparem sau nu in public(macar un ziar local acolo) si in final am zis Nu ,Nu-i frumos -mergem doar pe calea legala,in liniste si discretie. probabil ca am fost niste prosti.C..Z..

    RăspundețiȘtergere
  17. @11.46
    Pirr Riitoarei scliPuriciului ia luat un cincinal sa recalculeze 30% dintre pensiile inechitabile.Cite zeci de ani va dura recalcularea corecta pentru 80.000 ,neluind in calcul MIILE de recalculari cerute in instanta ?

    RăspundețiȘtergere
  18. @ cezar,
    ai perfecta dreptate.
    @ Puiac,
    gresit!!!...DOUA cincinale !!! si inca n-a finalizat-o ....
    Nikk,

    RăspundețiȘtergere
  19. @Nikk
    Gresit ,gresit ,dar m-am calificat pentru...reKkalculare ?

    RăspundețiȘtergere
  20. @ Puiac,
    dupa stiinta mea ,din 2001 (aparitia L164)si pana in 2011,au trecut 10 ani (DOUA CINCINALE).Recalcularea pe L 90 /2007 inca n-au finalizat-o.E drept Lupoaicei si actualei puteri i se poate reprosa doar intarzierea de un cincinal ... penru celelalt e de vina intregul spectru politic si in mod DEOSEBIT fostii nostrii colegi...
    Nikk,

    RăspundețiȘtergere
  21. @Nikk
    Pirr RiitoareA si scLiPuriciu' intra la fosti colegi ,ori ii bag...la... altii ?

    RăspundețiȘtergere
  22. ,,- "Cum? Când lumea mi-e deschisă, a privi gândeşti că pot
    Ca întreg Aliotmanul să se-mpiedice de-un ciot? ''

    Aliotmanul stiu ce este(care este ...el).Da' CIOTUL ?

    RăspundețiȘtergere
  23. @ Puiac,
    Baga-i unde vrei tu Puiac ! Si daca-i bagi acolo unde gandim cu totii...( origini/sau ceva de genul asta) E OK !!! O merita din plin....Cand am spus fosti COLEGI ... m-am referit la fosti ofiteri activi (pe atunci)in structuri inalte ale ministerului apararii (inclusiv DFC)....astazi presedinti de filiale sau avocati din oficiu ai SCMD,
    Nikk,

    RăspundețiȘtergere
  24. @PUIAC -Fusesem si eu selectionat pt. grupul de ..comedie fara umor de la Rtv. Era vorba sa ma duci cu F-16SH-md.-fara scaun si motor. N-ai mai ajuns. Ce s-a intamplat..monstruozitatea cumva sau fo baba de 18 ani C..Z..

    RăspundețiȘtergere
  25. @...JAWA
    La ,,marsul 1'' ,de departe am constatat fiul statea...pe burta.Nici macar pe butuci...ca toata tehnica !

    RăspundețiȘtergere
  26. http://www.ionpetrescu.ro/
    http://www.presamil.ro/OM/2007/38/14.pdf
    http://www.ionpetrescu.ro/

    RăspundețiȘtergere
  27. akord75
    Cititi si radeti cat ii duce pe unii capul(cica au fost militari)
    Afost avansat ONORIFIC ….DAR PRIMESTE SI EL CEVA?????
    de rasu’curcilor

    Citez:sunt in rezerva,in decembrie 2010 am fost avansat onorific la gradul de colonel impreuna cu alti colegi ,printre care un colonel a fost facut general in rezerva,facem parte din conducerea ANCMRR mehedinti,am fost avansati 5 colonei,un general,2 lt colonei si 4 maiori.Intrebarea este daca ne cresc pensiile sau gradele sunt numai onorifice?////

    aveti comentarii???

    RăspundețiȘtergere
  28. Saracii de ei ...
    Vrabia, malai viseaza!
    Gradele ... sa le trimita inapoi!
    Nu servesc nimanui, cu absolut NIMIC!
    Gaselnita Puterii, pentru orgolii marunte!

    RăspundețiȘtergere
  29. sCliPuriciu',primaRELE si fotbalistu ,aia trei de pe ...bloc...

    RăspundețiȘtergere
  30. Posesorul tricicletei IJ cu numărul de imatriculare CZ-TM-007 a fost depistat la coarnele vehiculului cu o alcoolemie de 0,2% din aerul inspirat, drept pt.care i s-a întocmit prezentul proces-verbal de contravenţie:
    (urmează)...

    RăspundețiȘtergere
  31. Oamenii astia ne-au condus, s acuma pun intrebari de racane . Intamplarea face sa il cunosc pe cel ce a fost avansat general , de la mehedinti. Fost secretar de partid,genoist de meserie, un om care nu a stiut decat sa se invarta si sa ii invarta si pe altii. S-a ajuns general si probabil si acuma vrea sa i se mareasca pensia. Siprobabil o s aiasa si pe sticla sa isi spuna situatia .

    RăspundețiȘtergere
  32. DOMNUL DOGARU TOCMAI A ANUNTAT PE POST LA REALITATEA CA I-A DECEDAT TATAL.SINCERE COONDOLEANTE !
    Se pare ca legea pensiilor nu e straina de acest deces . Asa s-a inteles din ceea ce a spus domnul Dogaru. Regrete sincere si personal sunt de partea domnului Dogaru si imi exprim regretul si compasiunea pentru eveniment .
    Dumnezeu sa-l odihneasca pe VASILE DOGARU !

    RăspundețiȘtergere
  33. Si alta stire, pe blogul Constanta s-a postat cazul unui coleg din MI caruia i s-au trimis adeverintele inapoi pentru ca nu a facut cerere de recalculare .http://neacsum.blogspot.com/p/de-pe-bloguri-adunate.html

    RăspundețiȘtergere
  34. @ cezar,
    Stiu ca esti pe aproape,... intra pe Plano 10. A aparut ,,prietenul" tau mos alecu,care bineinteles ca te acuza a fi in spatele postarii unui anonim ce pretinde ca i s-a marit pensia. Nu stiu de ce omu asta nu acepta faptul ca sunt si pensionari (in numar destul de mare )carora le creste cuantumul pensiei recalculata pe L 119.
    Nikk

    RăspundețiȘtergere
  35. @Neacsu
    Daca asa ar fi interpretat principiul neretroactivitatii legii, ar insemna ca nicio lege n-ar mai putea fi modificata sau abrogata.
    Legea 164/2001, cea pe care unii o plang atat de mult, privita din acest unghi, a fost tot a lege retroactiva, pentru ca s-a aplicat tuturor pensiilor existente in plata in aprilie 2001.
    La fel si Legea 19/2000!
    Iata ce scriam despre acest principiu, inca din luna februarie 2010, cu referire la modul cum este tratat in literatura de specialitate:

    http://www.plano10.com/2010/02/legea-unitara-pensiilorproiectexceptii.html

    RăspundețiȘtergere
  36. CEZAR spunea...

    mos Alecu, mos Alecu/Tuuuuuunde oaia si berbecul/ Ca Basescu,ca Basescu/Cu abacul ,cu abacul caaaaaalculeazaaa/Pensioara,pensioara v-o frezeaza/ ca Basescu ,ca basescu ,ca basescu, ca Bas....
    15 ianuarie 2011, 21:12

    RăspundețiȘtergere
  37. @NIKK multam de atentionare. am mai spus odata;batranii nu sunt neaparat mai ..destepti..uita-te doar la mos Alecu C.Z.

    RăspundețiȘtergere
  38. Plano 10, devii interesant.
    si cu decizia CC privind acordarea sumei mai mari prin recalculare cum ramne ?

    RăspundețiȘtergere
  39. Plano10
    Apropo, de ce nu raspunzi pe blogul meu, acolo unde am inceput discutia ?

    RăspundețiȘtergere
  40. Interesant punct de vedere pe un comentariu pe ziua veche Ce ciudata este soarta.
    "Armata este condusa de un tradator, care si-a castigat gradele facand temenele sefilor de partide si facand servicii civililor, si este contracarat si combatut de doi civili care au ajuns militari facand servici(scrise) ca civili pusi sa scrie la comanda. Armata asta nu are militari adevarati de se lasa condusa de civili care se pretind militari ?"

    RăspundețiȘtergere
  41. Mii de scuze Plano 10 . Am gresit. Imi cer sincer scuze pentru modul de adresare. Am uitat , luat de val ca am promis ceva . Mii de scuze .

    RăspundețiȘtergere
  42. "Punct de vedere Are dreptate domnul Neacsu de la Craiova.
    Eu in nume personal am indrumat pensionarii militari din Vrancea sa depuna adeverintele
    de venit impreuna cu cerere de recalculare tip sau cu o cerere in care sa arate ca nu sunt deacord cu recalcularea la Casa Sectoriala de Pensii din 3 motve :
    1. Respectarea legii este conditia obligatorie initierii unei chemari serioase in justitie, deoarece presedintele va intreba, ati respectat procedura de recalculare, de unde stiti ca trebuie sa primiti o pensie mai mica? daca nu va spune calm, cauza ramane in pronuntare . Verdict Cerere nefondata...
    2. Pensia recalculata in baza veniturilor obtinute, cu dificultatile respective, este mai mare decit pensia actuala calculata . De aici rezulta un plus financiar, bun in fiecare casa.
    intrebarea mea este...diferenta o plateste cine a spus sa nu facem cerere de recalculare...?
    3. Dupa parcurgerea formalitatilor si depunerea cererii la Casa de pensii Sectoriala , curge tremenul de recalculare de 45 de zile . In luna urmatoare acestei decizii se primeste pensia recalculata. de aici rezulta doua lucruri :
    a) pierderea unor sume de 30-50% din pensie pentru perioada pana la darea deciziei si primirea noii pensii . Daca aceasta procedura dureaza 3luni cine suporta pierderile ? deoarece retroactiv nici instanta nu va da nici un ban.
    b) termenul de chemare in justitie pentru obtinerea integrala a pensiei este compus din= termenul de obtinere a adeverintelor (30zile)+ termenul de dare a deciziei (45+5 zile)+
    termenul de contestare (5-!0zile )+ termenul de solutionare a contestatiei (45zile) + 14 zile Chemarea in instana = aprox 150 zile = inca 3 luni pina la ajungerea in instanta. O intrziere nepermis de mare.
    4. Ce se poate obtine de la viitoarele procese ale SCMD
    a) anularea HG 735 /2010 care va produce efecte juridce de la data suspendarii lui pentru cei din tab pina la 07.01.2011. Atentie legea 119/2010 prevede ca procesul de recalculare dureaza 5 luni incepind de la publicarea HG-ului adica 29 iulie si deci expira la 29 dec 2010 adica pentru SCND a produs efecte juridice care erau obligatorii de respectat pina la 07.01.2010. Cei care au indemnat la nerespectarea lui cand el producea efecte juridice poarta intreaga raspundere. Iar MApN recalculeaza pensiile lnistit in baza L119/2010 pe care SCMD nu a atacat-o in instanta decit indirect.Efect la tinta 0 puncte
    b) Initierea altor procese impune plati pentru avocatii care vor sustine drepturile noastre care sunt doi pentru fiecare judet. intrebare.... pe acestia cine ii plateste?
    c) daca petentii au respectat legea au toate sansele sa cistige , daca nu, este problematic castigarea procesului chiar si la CEDO.
    Din aceste motive sfatul meu este, ca cei care nu au facut cereri de recalculare sa le faca, cu meniunea ca nu sunt deacord cu recalcularea.
    Cu deosebita consideratie
    Asistat social militar in rezerva
    Chirica A -Vrancea

    RăspundețiȘtergere
  43. Ep.1. Armată îşi merită poporul !
    Habar nu am de ce, dintr-o dată, toţi militarii pe care-i cunosc (şi Slavă Domnului că-i cunosc şi mă cunosc destul de mulţi) adoptă practica lamentărilor. Ca şi mine de altfel! O fi o caracteristică a educaţiei primite? Sau o fi un impuls al subconştientului nostru militar? Să ne plângem fricos-anonim şi să strigăm cu gura închisă ?

    De fapt care e problema dragi colegi? Problema este că noi nu vrem să pricepem ceea ce Mugur Isărescu spunea (chiar ieri în ziarul Gândul) „franc” în faţă, ceea ce ăla pe care noi îl poreclim comandant suprem n-are „cohones” să ne spună: „Militarii au dreptate când spun că nu trebuie sacrificaţi, însă aritmetica bugetară este cinică şi nu ascultă de motivaţiile sociale”, spunea guvernatorul BNR. Tot referitor la acest subiect Mugur Isărescu dădea exemplul pensionarilor militari, “care au ieşit la pensie datorită reformelor din sistemul armatei”. El însuşi povestea cum în anul 2000, când ocupa funcţia de premier, s-a dus la Bruxelles şi oficialii NATO i-au spus că România are o armată de tip estic, care trebuie redusă drastic, şi au întrebat dacă statul este pregătit să asigure pensiile persoanelor care ies din armată. Ghiciţi care a fost răspunsul? Ţineţi cont că pe vremea aia Traian Băsescu era ministru, doamna Udrea încă nu ştia ce e aia poşetă de piele, Raluca Turcan doar ce terminase facultatea la Moscova (?) iar premierul Boc abia visa sa intre în Parlament ca deputat !
    De ce vă miraţi că “cinismul” bugetar împreunat cu propaganda şi prostirea populaţiei nu vă recunosc meritele? Aşa va fi întotdeauna. Cum spunea Latinul? Dolce et decorum est Pro Patria mori! (sau mai bine spus…dulce e sa mori pentru Patrie!). Mai e ceva nou în ecuaţia asumărilor guvernamentale răsturnate peste noapte? Ce mai tura-vura! Nu vedeţi reacţiile maselor zăpăcite de atâta propagandă băsesciană? Salarii nesimţite, pensii nesimţite etc! De când nu aţi mai simţit atâta ostilitate din partea “publicului larg”? De pe 21 decembrie 1989, aşa e?
    V-au vopsit în culorile cele mai negre, v-au acuzat că sunteţi principala cauză a nesimţirilor bugetare (în timp ce ei făceau afaceri de milioane direct cu bugetul) v-au acuzat de securism (în timp ce ei aveau posturi babane înainte de 1989 pe la diverse reprezentanţe externe!) şi de toate relele acestei naţii (în timp ce propriii membri de partid încasau sume fabuloase doar din participarea prin AGA şi alte Consilii de Administraţie). Le-a fost frică de Rusia şi au vrut cu tot dinadinsul în NATO, ca să se mai plimbe şi ei pe la Bruxelles. Acuma vă scuipă şi vă înjură fiindcă le cereţi să-şi ţină cuvântul promis! Pentru ei se poate, pentru voi, nu!
    _va continua_

    RăspundețiȘtergere
  44. Ep.2. Armată îşi merită poporul !
    _______
    V-au pus în genunchi şi v-au adus pe cap diverşi şefi care-aveau singura calitate că sunt colegi de facultate, veri, fraţi, cumetri sau parteneri de afaceri cu şeful statului ori cu diverşi miniştri. Căci, în ultimii ani, obedienţa a devenit principalul criteriu de promovare şi nu competenţa. Obedienţa scabroasă, uleioasă, pupăcioasă şi umilitoare. Aţi înghiţit zâmbind tot ce-au avut ei în “planul de afaceri”: retrocedări, avansări şi tăieri de bugete. Rânjind satisfăcut, i-aţi văzut pe toţi analfabeţii şi pe toate paraşutele dându-vă lecţii de morală creştină şi de onoare militară. Aţi înghiţit gândindu-vă la familii şi la cariere. Şi-acuma vă miraţi că bătaia de joc continuă?
    De ce atuncea vă miraţi că un premier “de buzunar” nu are nici în clin nici în mânecă cu Armata sau că un josnic afacerist de Ilfov se laudă că ar fi Ministru al Apărării? Asta suntem şi asta merităm! Nici măcar clasă socială nu mai suntem ci un fel de Paria! Cu avansări fără noimă, generali de carton făcuţi peste noapte doar în conformitate cu hachiţele unui preşedinte incoerent, cu o debandadă generală chiar şi în structurile de forţă ale sistemului national de apărare, la ce vă aşteptaţi? Chiar vă puneţi speranţa în Gabriel Oprea? Sau în legile ţării? Greşiţi! Nu vedeţi? Primari de sector defilând în uniformă de general, primari de comune în uniforme de marină, partide făcute peste noapte pe lângă Cercurile Militare, hectare întregi de teren ale Armatei transferate către protipendada politică, afaceri de milioane de euro pe lângă contractele de înzestrare, un dispreţ profund faţă de toate acordurile încheiate de statul român cu NATO etc. Chiar credeţi că veţi fi ascultaţi? Sunteţi naivi!
    Orice popor îşi merită, cu vârf şi îndesat conducătorii şi orice Armată îşi merită poporul. Dar parcă atâta bătaie de joc la adresa militarilor eu nu am mai văzut !
    cpt.cdor (rez) ing Ovidiu Mihalache
    13 ianuarie 2011

    RăspundețiȘtergere
  45. JUSTITIE-cine intelege,bine,cine nu,ramane nu

    Charlotte , Carolina de Nord

    Un avocat din SUA a cumparat o cutie de tigari, foarte rare si deosebit de scumpe. Pe urma le-a asigurat, printre altele si impotriva incendiului.
    In decurs de o luna, fumand toate tigarile din cutie si fara sa fi facut nici macar prima plata pentru polita de asigurare, avocatul a solicitat companiei
    de asigurari sa fie despagubit, aratand ca tigarile au fost distruse intr-o serie de “mici focuri”.
    Compania de asigurari a refuzat plata, invocand motivul evident si anume ca avocatul a fumat tigarile.
    Avocatul a chemat in judecata compania de asigurari si A CASTIGAT.
    Administrand probatoriul, judecatorul a fost de acord cu societatea de asigurari si anume ca cererea de despagubire era cel putin “neserioasa”. Totusi,
    judecatorul a retinut faptul ca avocatul detinea o polita de asigurare pentru tigari care garanta ca acestea erau asigurate inclusiv impotriva foculului,
    fara a defini ce este considerat a fi “foc acceptabil”, iar societatea de asigurari a fost obligata sa-l despagubeasca pe asigurat.
    Decat sa treaca printr-un proces lung si costisitor, societatea de asigurare a acceptat sentinta si a platit 15.000 $ avocatului pentru pierderea tigarilor in “incendiu”.
    ACUM URMEAZA FAZA TARE
    Dupa ce avocatul si-a incasat cecul, compania de asigurari a cerut ca acesta sa fie arestat pentru 24 de cazuri de incendiere.
    In urma propriei cereri de despagubire si a declaratiei de la procesul anterior (folosite acum impotriva lui), avocatul a fost condamnat pentru incendiere
    intentionata a bunurilor sale asigurate si a fost condamnat la 24 de luni de inchisoare si o amenda de 24.000$

    Aceasta este o povestire adevarata si a castigat Locul I la concursul “Recent Criminal Lawyers Award Contest”

    ONLY IN AMERICA , NO WONDER THIRD WORLD COUNTRIES THINK WE’RE NU
    akord75

    RăspundețiȘtergere
  46. Nu am fost la CMJ si nici n-am sa ma duc de stiu ca raman cu pensia asta ciuntita. Ce sa cer de la CMJ? Daca vor sa recalculeze pensiile au toate parghiile la indemana sa o faca fara sa le cer eu nimic. In lege nu scrie ca eu trebuie sa fac dovada veniturilor mele. Daca o tinem tot asa ca trebuie sa trimitem adeverinte de venit nu facem nimic. Eu am cazuri concrete de oameni care au vechime completa si tot li s-au micsorat pensiile, desi nu erau nici macar de 2000 nu de 3000 si atunci pentru ce sa ma ploconesc pe la CMJ?

    RăspundețiȘtergere
  47. Nu te ploconesti bebe . Si nu trebuie sa te duci, trimite-le scrisoare, si nu te deplasezi nicaieri. Eu asa am facut, desi cmj =-ul e mai aproape de mine decat posta.
    Fii macar curios si cere-ti datele . Vezi dupa aia ce faci cu ele , nu te costa nimic sa le ceri .Fara sa specifici ca le ceri pentru recalculare.

    RăspundețiȘtergere
  48. ŞTIREA ZILEI.
    România va plăti FMI dobânzi în valoare de 266 milioane DST (circa 300 milioane de euro) în acest an pentru tranşele primite până la finele lunii decembrie, similar cu suma achitată până acum, iar prima rată din 2011, de circa 78 milioane euro, este programată pentru 1 februarie.
    _________
    Vai mama noastra!
    Dar cu banii ce-au facut?

    RăspundețiȘtergere
  49. Sali de sport, la Pocraca de Sus!
    Sa spuna E.Udrea, de nu-i asa!

    RăspundețiȘtergere
  50. Ce e de spus?
    _____
    Sustinatorii cei mai aprigi ai lui Traian Basescu sunt acum deceptionati. Economia e intr-o stare proasta, lupta anticoruptie nu a dat nici pe departe rezultatele promise, ba din contra, iar Guvernul are mai multe ezitari decat o fecioara cu multi pretendenti. Nu in ultimul rand, seful statului nu mai e nici el liderul cu alura de reformist care vrajea masele in prima parte a mandatului sau.

    Si atunci, ce sa spuna alegatorul care era indignat cand PSD bloca in Parlament dosarele lui Nastase si acum vede ca PD-L blocheaza (chiar daca doar partial) urmarirea penala pentru Monica Iacob Ridzi?

    Ce sa spuna alegatorul care era indignat de cum cheltuia Guvernul Nastase banul public si care acum vede ca PD-L are, mai mult sau mai putin, acelasi tip de sistem clientelar?

    Ce sa spuna alegatorul care vede ca descentralizarea reala inca nu s-a facut, asa ca o multime de institutii cu care intra in contact, deconcentrate sau nu, sunt conduse tot de politruci care nu au alt merit decat acela ca sunt fideli cuiva?

    Ce sa spuna cei care sperau ca reforma statului inseamna altceva decat taieri si concedieri?

    Si lista exemplelor poate continua. Iar o mare parte a celor care l-au sprijinit pe Basescu si au sprijinit implicit PD-L sperand ca toate astea vor fi altfel au plecat de langa ei. PD-L are acum jumatate din procentele pe care le avea la alegerile din 2008 si inca mai putin decat ii dadeau sondajele la inceputul lui 2010. Iar seful statului, nici macar un sfert din popularitatea de alta data.

    Cea mai mare parte a oamenilor nu-si mai pun speranta in Cotroceni sau in Modrogan. Au fost dezamagiti. Majoritatea lui Basescu s-a facut praf si pulbere.

    http://www.ziare.com/basescu/mircea-geoana/majoritatea-lui-basescu-praf-si-pulbere-1068807

    RăspundețiȘtergere
  51. @CEZAR 15 ianuarie 2011, 21:17 :
    Ori 'stapinii' nu-ti mai dau 'desfasurator' cu ce trebuie sa postezi , ori situatia 'deciziei' este 'albasra' rau de tot ... de ai ajuns sa-ti plimbi postarile (cu copy-paste) pe la diferite adrese ... Sau , tinar fiind , nu te prea duce mintea sa spui cite ceva pe acolo pe unde vrei sa-ti apara numele ...

    RăspundețiȘtergere
  52. @MOS ALECU- Zau asa nu credeti c-ar fi cazul sa va linistiti? razbelul s-a cam incheiat,matale ai pierdut,asta-i viata.De acum inainte vorbeste numai L119.Noi, ca ne place au ba trebuie sa ne conformam. salutare

    RăspundețiȘtergere
  53. Pe o strada ingusta , intr-un bloc recent
    Unde bate vintul si-i pe jos curent ,
    Tinara nevasta plinge si suspina
    Ca-i oprita apa si nu e lumina.


    Si ca la serviciu sotul ei iubit
    A plecat la 6 si n-a mai venit.
    Orologiul suna noaptea jumatate
    Jos in bloc la poarta , oare cine bate?

    - Eu sunt mama soacra , sunt facut covrig
    Vin de la serviciu si sunt mort de frig!
    Tinara nevasta fuge sa-i deschida
    Insa din balcon mama soacra-i striga:

    - Ora e tirzie , esti un derbedeu
    Unde ti-e chenzina , nu-ti sunt soacra eu !
    - Nu sunt eu de vina , soarta fuse cruda
    Am muncit ca boul pe 50% ...

    Am venit acasa sa ma incalzesc
    Si sa fac o baie , sa ma odihnesc
    - Ai venit degeaba , ii raspunse soacra
    Fiindca nu-i lumina si-i oprita apa!

    Du-te la serviciu si de-o fi sa mori
    Vine sindicatul cu-n buchet de flori...Pe o strada ingusta , intr-un bloc recent
    Unde bate vintul si-i pe jos curent ,
    Tinara nevasta plinge si suspina
    Ca-i oprita apa si nu e lumina.


    Si ca la serviciu sotul ei iubit
    A plecat la 6 si n-a mai venit.
    Orologiul suna noaptea jumatate
    Jos in bloc la poarta , oare cine bate?

    - Eu sunt mama soacra , sunt facut covrig
    Vin de la serviciu si sunt mort de frig!
    Tinara nevasta fuge sa-i deschida
    Insa din balcon mama soacra-i striga:

    - Ora e tirzie , esti un derbedeu
    Unde ti-e chenzina , nu-ti sunt soacra eu !
    - Nu sunt eu de vina , soarta fuse cruda
    Am muncit ca boul pe 50% ...

    Am venit acasa sa ma incalzesc
    Si sa fac o baie , sa ma odihnesc
    - Ai venit degeaba , ii raspunse soacra
    Fiindca nu-i lumina si-i oprita apa!

    Du-te la serviciu si de-o fi sa mori
    Vine sindicatul cu-n buchet de flori...

    RăspundețiȘtergere
  54. Parcă-l văd pe CeZar călare pe-o Zündapp KS750, cu casca aia germană ca un castron pe cap, cu ochelari de protecţie fără ştergătoare de "parbriz" plecând la răzbel împotriva lui Moş Alecu...

    RăspundețiȘtergere
  55. akord75
    De la Plano 10-sa mai si radem

    Doua doamne joaca golf si se distreaza de minune pana cand una dintre ele trimite mingea exact in mijlocul unui grup de barbati. Din nefericire, unul dintre ei cade ca secerat la pamant, zvarcolindu-se de durere cu ambele maini intre picioare. Tipa fuge la el, isi cere mii de scuze si il roaga sa-i permita sa-l ajute pentru ca, intamplator, este medic.
    - Nu, multumesc, in cateva minute am sa-mi revin, sopteste barbatul, continuand sa-si stranga mainile intre picioare.
    Simtindu-se teribil de vinovata, doctorita ii da miinile usor la o parte, ii desface cu mare grija fermoarul pantalonilor si incepe sa-l maseze ….
    - Va simtiti mai bine? il intreaba la un moment dat.
    - Da, mult mai bine, geme tipul. Dar degetele de la mana stanga tot ma dor…

    RăspundețiȘtergere
  56. @nikk
    sunt in aceeasi situatie,subscriu,dak te intereseaza iti trimit mail-ul meu
    akord75

    RăspundețiȘtergere
  57. Nici nu stiu cui sa dau nota 10 lui Plano lui Akord sau ..doctoritei!!!??? Nici poezia nu-i rea,pacat ca-i anonima si-i scurtata asa dintr-data. Concluzie: daca umorul nu a disparut ,ba dimpotriva-sigur VOM supravetui si astia la care NE MAI CRESTE CATE UN PIC.Singura problema va fi --dac nu se si intareste-atunci obligatoriu apelati la doctorita _ha,ha,ha ce-mi place... PS.@NIKK +AKord75- in justitie puteti merge si ..,,pentru ca afara ploua"-deci muult succes!!!??PSS. Anonime esti cam defazat . eu am spus ca .RAZBELUL- THE END ! fi un pic mai atent ce naiba!

    RăspundețiȘtergere
  58. @N+A75 ps.sfatul meu este ca neaparat si obligatoriu sa contestati prima jmecherie de decizie sau ce-o fi. Ma gandesc ca daca nu o faceti puii RRRRRRRRai ai Lupoaicei,s-ar putea sa trrrrrrrraga concluzia ca va prrrrrrrrrieste si sa va lase asa. Parrrrrrrrerrrrea mea!

    RăspundețiȘtergere
  59. Pt doctorita sigur nota 10,noi ar fi bine sa fim beneficiari la d-na doctor
    akord75

    RăspundețiȘtergere
  60. ,,Parcă-l văd pe CeZar călare pe-o Zündapp KS750''

    Dupa ,,decizia ... indecisa'' o sa calareasca o MoBRA ,nici macar SH ,ci ...UH.

    RăspundețiȘtergere
  61. CeZar apelează la frunze de ţelină pentru întărire. Este sufucient doar să ţi le pui în pantaloni sau pe frunte înainte de culcare (leac din bătrâni garantat).

    RăspundețiȘtergere
  62. Radio EREVAN:
    Întrebarea lui CeZAR: Se pot face copii de la distanta?
    Răspuns: Da, daca distanta este mai mica decat lungimea!
    Întrebarea lui CeZAR: Se poate face dragoste in fuga?
    Răspuns: Nu! Pentru ca o femeie cu poalele-n cap alearga mai repede decat un barbat cu pantalonii in vine

    RăspundețiȘtergere
  63. @puiak-..Fara scaun si motor conditie obligatorie si necesara. @ANO..nici gand ,merg pe mana de ..totorita,ce-i sigur e sigur.tu ai incercat telina pe frunte?a mers ? @Nikk-rezulta din postarea ta ca ti-ai schimbat .strategia(sau asa am priceput eu)

    RăspundețiȘtergere
  64. CeZar eu folosesc pentru întărire schema bilei neîntoarse.

    RăspundețiȘtergere
  65. @Erevan-in urma raspunsului primit ma orientez spre dame care poarta ..pantalon CZar

    RăspundețiȘtergere
  66. CeZAR intreaba la Radio Erevan:
    Se poate face dragoste in patru labe ?
    RADIO E:Desigur!Una dimineata, doua la pranz si una seara !

    RăspundețiȘtergere
  67. Intrebare CAESAR:Este adevarat ca se poate trata impotenta cu lapte ?
    Raspuns Radio EREVAn:Da, daca in ceasca cu lapte se pun 2 linguri de ghips.

    RăspundețiȘtergere
  68. Ata timp cat nu am primit o noua decizie de pensie sunt de parere ca trebuie sa notificam casele sectoriale de pensii ca nu au trimis (virat) suma conform deciziilor pe care le detinem.

    RăspundețiȘtergere
  69. @ano..17,48-Cunosc pe cineva care a urmat trat. tau in plus a dat si cu SPANAC .s-a gandit ca nu strica si un pic de otel. problema este ca atat Fierul cat si gipsul in loc sa se duca unde trebuia s-au dus in ambele picioare. Iti dai seama ce ghinionul dracului.../??

    RăspundețiȘtergere
  70. ...EI,ei..gata copii gata ora de distractie s-a incheiat. incepe ora cu probleme ..gomoase. are cuvantul don ....Neacsuuu... Tnt-atul

    RăspundețiȘtergere
  71. FAC O PROPUNERE . LA VIITORUL MITING, VIITOAREA DEMONSTRATIE , TOTI MILITARII SA POARTE PE BRAT O ESARFA CU TRICOLORUL, CA LA REVOLUTIE. lUMEA VA INTELEGE CE INSEAMNA ASTA. SI SA AIBE MAI MULTE LA EI, SA IMPARTA OAMENILOR .
    TRANSMITETI ACEST MESAJ TUTUROR COLEGILOR .

    RăspundețiȘtergere
  72. Sper din toata inima sa nu comenteze careva ca participa si... Da ?
    Va rog sa va abtineti ,si nu numai astazi !

    RăspundețiȘtergere
  73. Daca veti considera ca ideea este buna .

    RăspundețiȘtergere
  74. ce imagine antologica:Neacsu da ordine prin telefon-PUIAK-am inteles sa traiti...

    RăspundețiȘtergere
  75. @ 20.20
    Multa telina ...direct pe creer !

    RăspundețiȘtergere
  76. Neacsu nu a dat ordin , Neacsu a venit cu o propunere. Si a specificat, cine considera ca prpunerea este buna .Dumneata suferi. Nu ai ce spune si atunci hai sa te bagi in seama cu interventii de gradinita . Atata poti, atata spui .

    RăspundețiȘtergere
  77. Alarmat, CeZAR Stiharul se adreseaza postului Radio Erevan cu urmatoarea intrebare:
    - De ce nu se mai vede luminita de la capatul tunelului tranzitiei?
    - Fiindca azi noapte a fost furat becul. Pana cand va fi pus altul, mai dureaza...

    RăspundețiȘtergere
  78. Gata s-au adunat de-o ciorba pardon,rivolutie.de unde dreak ridicam esarfele si banderolele?

    RăspundețiȘtergere
  79. akord 75
    1.@nikk-multam pt.aprecieri-incerc sa fiu cat mai obiectiv
    2.au pus unii telina pe frunte si dupa aia nu stiau de ce stau cu fruntea sub buricul altora(apropo de infomondomil-cititi acum e razboi in toata regula-si da-i sa lupta si da-i si da-i......
    3.CITITI POSTAREA DE MAI JOS;ca de obicei Trofin este prompt si creed eu exact.Eu am aplicat noul tabel excell si rezultatele sunt tot pe-acolo.SUCCES11


    Trofin a scris:

    Am constatat ,pe blogul PLANO10 ,ca deciziile de pensie emise de DFC contin ceva detalii. Fiindca am fost

    autorul aplicatiei EXCEL de simulare a cuantumului pensiilor recalculate , am adaptat aplicatia pentru a evidentia

    formatul datelor din deciziile de pensie. Cei interesati poate descarca aplicatia de la locatia de mai jos , in

    termen de 10 zile , incepand de azi ( pana pe 25 Ianuarie 2011 , inclusiv)

    http://dl.transfer.ro/transfer_ro-16jan-2379e300d823.zip

    RăspundețiȘtergere
  80. akord75-TNT-ule ce zici de asta


    Cele 7 minuni ale comunismului :
    1. Toti aveau de lucru
    2. Desi toti aveau de lucru, nimeni nu muncea
    3. Desi nimeni nu muncea, planul se facea
    4. Desi planul se facea, nimic nu se gasea
    5. Desi nimic nu se gasea, toti aveau
    6. Desi aveau, toti furau
    7. Desi toti furau... nimic nu lipsea !
    De ce nu ne-o fi placut?

    RăspundețiȘtergere
  81. @akord75 citezi clasici in viata. Cele 7 minuni in forma asta sunt ale lui Dinescu, asa ca precizeaza paternitatea.

    RăspundețiȘtergere
  82. akord75
    Pare rau,n-am stiut,primit pe e-mail.Cer scuze

    RăspundețiȘtergere
  83. DACA VRETI SA VA DISTRATI INTRATI AICI>>>

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri