Google Translate

luni, 7 februarie 2011

CD al SCMD, Ranciog e numele tau! Update V.I.P. ! Fitilele aprinse de ofiterul Ranciog, detoneaza bomba dupa bomba!

duminică, 6 februarie 2011
Campania de discreditare a SCMD si cantecul de lebada al UNPR.
 Raspuns la scrisoarea Gl. mr. (r) Zapor

Stimati sindicalisti militari,
Asistam in aceste zile la ultimele spasme ale unei lungi campanii de dezintegrare a SCMD – singurul sindicat al cadrelor militare si politistilor in rezerva din Romania, sindicat care a inceput sa dea frisoane Puterii politice.
In mod evident, SCMD incomodeaza teribil de mult Puterea pentru ca nu a avut si nu are retineri in a arata marsaviile si escrocheriile la care se dedau cei ajunsi in fruntea tarii:

• Un Presedinte care-si promoveaza amanta in fruntea tarii si care dicteaza Primului ministru;
• Un Presedinte care-si promoveaza fiica agramata si fara experienta in ale politicii, sa reprezinte tara in Parlamentul European;
• Un Presedinte care naseste interlopi si care zi de zi nu pierde nici o ocazie de a invrajbi categoriile sociale intre ele, pentru ca el si sleahta lui sa se perpetueze la Putere;
• Un Presedinte care afirma pe postul national de televiziune ca este normal ca un subofiter sa aiba salariu si pensie mai mare decat un colonel sau un general, pentru ca subofiterii sunt la baza Armatei;
• Un Prim ministru care calca in picioare legile tarii si care numeste in fruntea ministerelor incompetenti, ba chiar fosti repetenti scolari;
• Un Prim ministru care a reusit performanta de a mentine Romania in criza economica, in timp ce toate statele europene au depasit-o;
• Un ministru al Apararii a carui ascensiune politica si militara face sa roseasca obrazul oricarui om cinstit si care, in fruntea Armatei, are drept preocupare de capatai infiintarea unui partid – UNPR, partid format din tradatori si traseisti politici care-si vand cinstea si Tara pentru un os aruncat de catre lacheii Puterii.

Gabriel Oprea, acest individ fara onoare si fara cuvant, care nu da doi bani pe valorile si traditiile Armatei, a ajuns sa folosesca structurile acesteia, ba chiar si ceremoniile militare, fara nici o jena si fara nici o teama, ca mijloace de promovare a formatiuni politice intitulata pompos UNPR.
Caci ce altceva poate sa insemne prezenta primarului Ontanu, care imparte medalii membrilor de familie ale eroilor militari cazuti departe de tara? (Vedeti filmul aici).

Ce altceva poate sa insemne traficul cu gradele militare, vizitele propagandistice in judete, pe banii Armatei, toate iesirile sale prin care incearca sa demonstreze ca prin elaborarea legii de reclaculare a pensiilor militare face un enorm bine Armatei si rezevistilor sai?
Cel mai recent episod al activitatii de partid si de stat a ministrului Oprea este folosirea site-ului oficial de Internet al MApN ca tribuna de propagare in randul ofiterilor Armatei a unor articole denigratoare la adresa SCMD.

Astfel, la rubrica “”Revista presei””, o rubrica la care au acces toate cadrele militare, pe baza de parola, site-ul MApN gazduieste doua articole imunde, pline de ura si venin la adresa SCMD, preluate din doua obscure surse (vedeti cele doua articole si sursele lor :
_________________________
{ duminică, 6 februarie 2011 :
____________________________
Ce publica pe site-ul sau oficial Ministerul Apararii Nationale
Război în sindicatul militarilor. Acuzaţii de furt
Scris de : Marin Neacşu
O scrisoare a unui general român în rezervă, Generalul Ioan Zăpor a împărţit lumea sindicală militară în mai multe grupuri.
Unii citesc, se crucesc şi aşteaptă sperând că valurile vor fi mici şi nu se vor îneca .
Unii citesc, se crucesc şi aşteaptă şi ei un răspuns de la cei ce ar trebui să îi informeze oficial cu privire la datele conţinute în scrisoarea domnului general.
Unii citesc şi nu se crucesc, pentru că bănuiesc de mult că ceva nu e în regulă, dar aşteaptă şi ei să se ridice şi cei ce până acuma nu ştiau despre ce e vorba.
Unii citesc şi se crucesc sperând că totuşi nu e nimic adevărat, totul e un bluff, o păcălaeală şi nu şi-au încredinţat banii şi speranţele unor oameni care nu le meritau încrederea.

Cert este că pe blogurile membrilor sindicatului unde au apărut informaţiile, dezbaterile sunt în toi, se dau pumni, se dă la ficat, iar în timpul ăsta, cei care ar trebui să pună capăt discuţiilor prin publicarea unui raport financiar executat de o comisie de specialişti din cadrul sindicatului şi când spun asta mă refer atât la conducerea sindicatului, cât şi membrii comisiei de control, tac chitic, şi se fac că nu văd şi nu îi interesează discuţiile. Domnul Dogaru Mircea preşedintele sindicatului a dat un răspuns vag, într-un comunicat intern, învinuind pe nu ştiu cine că încearcă să destabilizeze mişcarea sindicală militară şi că toate învinuirile care apar aiurea prin presă sau bloguri sunt comandate de duşmanii sindicaliştilor.

Cert este însă că acest control financiar a avut loc, tot în urma unui alt control efectuat în toamnă, când sindicaliştii au fost nemulţumiţi de ceea ce li s-a prezentat şi au cerut un alt control. De atunci şi până un prezent, din structurile superioare ale sindicatului şi-au dat demisia mai multe cadre militare în rezervă, printre care consilierul juridic al SCMD şi alţi preşedinţi de filială, cei mai mulţi dintre ei, nemulţumiţi de modul în care este condus şi gestionat sindicatul. Problemele sunt totuşi mai grave decât par, învinuirile aduse de domnul general Zăpor fiind deosebit de grave, unele cu tentă penală şi nu mai lipseşte decât o cerere de acţionare în instanţă pentru ca totul să explodeze.

La oră la care scriu acest material, conducerea sindicatului, deşi rugată insistent să prezinte raportul comisiei de control, nu a facut acest lucru, tratându-şi sindicaliştii cu indiferentă. Dacă Legea 53 nu ar fi protejat sindicatul de controlul Curţii de Conturi, poate aceasta ar fi făcut lumina. Cert este că ceva e putred în Danemarca şi până la urmă cineva va trebui să explice militarilor ce s-a întâmplat cu câteva miliarde de lei care se pare că au cam dispărut din visteria Sindicatului pe articole care nu au tangenţă cu activităţile sindicale sau cheltuieli care s-au făcut discreţionar, fără bază legală, fără o documentaţie şi discuţie prealabilă în cadrul conducerii sindicatului. Păcat de acest sindicat care la un moment dat părea singurul neatins de otrava lăcomiei liderilor. Se pare că totuşi în România nu poţi să desfaci borcanul cu miere fără să te lingi pe degete. Ce va urma ? Cum se va termină povestea? Greu de prevăzut, filialele sunt prea ocupate cu problema pensiilor, ca să mai reacţioneze la semnale de alarmă din interior si prin prisma acestui lucru, se pare că lucrurile vor trena până la uitare.

Mehedinţi-Blog online
SCMD, in pragul unui scandal urias! Un General acuza, intreaba, propune! Presedintele SCMD Dogaru, da COMUNICATE aiuritoare!
Stimati camarazi !
Au trecut aproape doua luni de cand am avut indrazneala sa va tulbur linistea cu o informatie, potrivit careia la varful organizatiei noastre sindicale (a se citi Comitetul Director) se produc lucruri necurate in legatura cu cheltuirea bugetului. Imediat dupa e-mailul meu, de la vremea respectiva, liderul maxim a simtit nevoia sa ia atitudine in stilu-i caracteristic si contactand telefonic pe majoritatea liderilor locali a infierat cu manie proletara elementele destabilizatoare, cozile de topor si agenturili straine infiltrate in structurile sindicale, indemnand la vigilenta si la unitate in jurul conducatorului iubit.

Mesajul acestui guru a prins la majoritatea liderilor locali, dovada fiind pasivitatea multora dintre acestia si reactia unora, ce-i drept, putini la numar, care au simtit nevoia sa-mi dea ceva sfaturi precum ca nu ar fi indicii de frauda, ca prezumtia de nevinovatie trebuie sa prevaleze, ca situatia este sub control si ca nu ar fi motive de ingrijorare.

Pledoaria acestora din urma mi-a provocat ceva disconfort dar m-am bucurat ca, nefiindu-le prin preajma, am scapat fara sa fiu urecheat pentru indrazneala de a fi deconspirat asemenea aspecte. Pentru mine a ramas totusi o enigma: sa fi adulmecat oare si ei osul? Cei putini la numar, de data asta ii exclud din preocuparile mele si ma voi adresa celor de buna credinta care realmente sunt preocupati de soarta si buna functionare a sindicatului.

Dupa cum probabil stiti, pe fondul zvonurilor in circulatie, la vremea respective, la presiunea unor membri ai Comitetului Director si a unor lideri din teritoriu, liderul maxim al sindicatului a acceptat initierea si derularea unui audit intern, audit care, sub presiune si in conditii de ostilizare generala din partea unor membri ai Comitetului Director, a trebuit sa faca serioase eforturi si sa sape adinc pentru scoaterea adevarului la lumina.

Vremea a trecut si apele s-au limpezit, asa incat azi situatia financiara a organizatiei sindicale este bine cunoscuta la centru si mai putin la noi, in teritoriu, fiindca un civil (nu are nici o legatura cu institutia militara decit prin portul temporar de uniforma), instalat prin propria-i vointa in fruntea organizatiei, nu este dispus sa faca public raportul comisiei de cenzori, desi a promis acest lucru la constituirea echipei si declansarea operatiunilor de auditare (a se vedea comunicatul SCMD din 6 ian.2011).

Motivul principal pentru care se opune difuzarii acestui document este, probabil, amploarea dezastrului (jafului) produs in vistieria sindicatului, de care se pare ca nu este strain nici el si nici aplaudacii de-a stanga si dreapta sa. Le este foarte greu sa iasa in public cu minariile si nenorocirile financiare produse bugetului organizatiei pe parcursul a un an si ceva. Probabil ca acum gandesc la o strategie de masluire a concluziilor din raport, cu care sa iasa in public si sa ne anestezieze inca o data.

Asadar, acest civil (militar doar prin asociere cu uniforma militara), de un maxim tupeu si o inimaginabila obraznicie atenteaza frontal la inteligenta si buna noastra credinta. Nu stiu ce simtiti dumneavoastra, dar eu, personal, ca simplu membru de sindicat, ma simt discreditat,umilit si injosit cu un astfel de individ in fruntea organizatiei, care depasindu-si atributiile si limitele bunului simt ne sfideaza si ne trateaza ca pe niste pubertini intarziati.

Am ajuns intr-un regretabil impas, daca din marea masa de rezervisti, oameni de mare valoare si caracter, care chiar au facut ceva pentru armata si care chiar au condus ceva la viata lor, nu gasim niste lideri autentici si ne lasam condusi de astfel de indivizi si aplaudaci, aflati in paralel cu ceea ce inseamna organizarea si conducerea, care realmente nu au comandat la viata lor decat mici si bere pe la carciumi si care, acum, stapaniti de un total amatorism, se fac ca ne conduc, ne mint si hotarasc discretionar in numele a zeci de mii de oameni, adevarati militari.

Cred ca a sosit timpul sa punem capat la astfel de apucaturi si sa dam dea azvarlita cu cei ce le practica. Organizatia noastra nu traieste, nu se hraneste si nu este puternica datorita vocalizelor practicate de liderii centrali in fata camerelor de luat vederi pe la diverse posturi TV.

In speranta ca o sa va sensibilizez, catusi de putin, in legatura cu cele mai sus afirmate, dar mai ales in legatura cu determinarea dumneavoastra pentru reforma (termen la moda) si schimbare in organizatia noastra, am sa va prezint, in avanpremiera, cateva aspecte rezultate din raportul de audit, ca sa nu fiti socat la primirea versiunii oficiale (daca o veti primi vreodata), si daca o veti primi, va sa fie cea a comisiei de audit si nu a trezorierului( contabilului, auditorului si inginerului financiar) al SCMD.

Am mari rezerve ca veti beneficia de varianta ORIGINALA a raportului de audit. Cel mai probabil veti primi raportul intermediar al comisiei sau in cel mai fericit caz, o varianta scurta, parafrazata, a raportului final, in care vor fi evidentiate si cateva gainarii marunte, produse ca urmare a nepriceperii sau stingaciilor, specifice oricarui inceput de drum, vor zice ei, apartinand cu siguranta unui contabil care, pe deasupra, nici nu era specializat pe domeniul respectiv.

In situatia in care, Comitetul Director are o alta versiune, chiar si numai, in legatura cu elementele de mai jos, il somez sa o prezinte public (pe site-ul filialelor) in maxim 24 de ore. Alta varianta insemnand, de fapt, raportul original si integral al comisiei de audit. In caz contrar, inteleg ca elementele prezentate in cele ce urmeaz, sunt veridice, ca liderul maxim si aplaudacii din juru-I isi asuma raspunderea pentru ele, motiv pentru care pot fi, oricand, actionati in justitie pentru recuperarea prejudiciului si sanctionarea vinovatilor.

Asadar, daca veti primi varianta reala a raportului de audit veti constata ca nu pot fi justificati 4,5 miliarde lei, bani proveniti din cotizatii, contabilizati intr-un fel sau altul, si inca 2,5 miliarde lei, disparuti dar cu tot cu aproximativ 2000 membri de sindicat. Deci, 2000 membri de sindicat nu au fost luati in evidenta la nivelul structurii centrale, iar cotizatia acestora a luat alta cale decat cea a bugetului. Este ca sunt creativi si mari specialisti baietii astia de la Bucuresti, intr-ale ingineriilor financiare? Sa nu fiti surprinsi daca, procedand la o confruntare a propriei dumneavoastre evidente de personal cu cea de la centru, vor aparea neconcordante.

Disparitia fara urma a unor mari sume de bani din cotizatia sindicatului a fost posibila datorita faptului ca acestia s-au cheltuit pe un card bancar personal, dupa bunul plac si interesele a 1-2 persoane (probabil ca intuiti care ar putea sa fie acestea).

Pana aici a fost vorba de cota parte, cash, a cotizatiei care a disparut fara urme. Exista insa si o alta metoda de �siluire� a bugetului, aplicata cu mare succes de liderii nostri de la centru, cea a cheltuielilor neeconomicoase si inoportune. Pentru o parte din acestea s-au straduit sa prezinte niste documente justificative, mare parte din ele vizibil dubioase, ca sa nu zic, dea dreptul false.

Ce parere aveti, de pilda, despre un consum de carburant, in valoare de 29 mil. lei, realizat intr-o luna, de un singur automobil, care il tira pe liderul maxim, pe la ospete si cumetrii prin tara, pe la supusi. Asadar, 29 mil. lei impartiti la 2-2,5 mil.lei/ plin, rezulta 12-15 plinuri/ luna.
Ca sa fie in siguranta pe timpul plimbarilor prin tara, pe banii nostri, liderul maxim a aprobat (sau poate nu, urmeaza sa ne faca precizari) achizitionarea de anvelope si jante auto in valoare de peste 90 mil. lei.

Si pentru ca masa sa fie si mai bogata, iar cheltuiala pe masura, au achizitionat, fara numar calculatoare si laptopuri, sa aiba toata lumea scule, inclusiv membrii lor de familie, si sa ne calculeze cu acuratete bugetul. Credeti ca s-au oprit la niste scule de medie performanta?. Da de unde, le-au cautat si gasit pe cele de inalta performanta si de aproximativ 35 mil.lei/bucata. Ca sa nu se lase mai prejos, fiindca nu are ce face cu laptopul, unul din vicelideri, fost regizor-scenarist, produs al PRO PATRIA, si-a tras o camera video, tot ultra performanta, ceva mai scumpa cei drept, dar nu prea mult, aproximativ 12.000 EURO ( 500 mil. lei). S-a plictisit veteranul nostru reporter de razboi de aparatul foto smena-6, pe care l-a utilizat o viata intreaga si a achizitionat o scula la care si el se uita cu uimire, din moment ce a angajat si un cameraman (tot pe banii nostri), care sa ne faca filmulete de pe la mitinguri, demonstratii si alte cumetrii pe la care mai participa liderul maxim si acolitii.

Mai au si o alta categorie de cheltuieli: pe alimente si bauturi. Acestea au fost achizitionate pe vremea cand liderul maxim si viceliderii luptau la incercuire cu boc si basescu in Piata Victoriei si la Cotroceni. Asa ca au facut si pe acest domeniu o investitie de peste 30 mil. lei preponderant pe bauturi. In afara acestora au mai achitat de pe cardul personal, invocate anterior, peste 36 mil.lei pe mesele individuale (a se citi chiolhanuri) servite de liderul maxim, impreuna cu acolitii, pe timpul peregrinarilor acestuia prin tara si chiar prin Bucuresti.

Ca sa nu se rataceasca si sa nu depaseasca viteza legala pe timpul marsurilor organizate de sindicalisti prin Bucuresti au facut investitii in GPS-uri si detectoare radar (si nu e vorba de cate un exemplar din fiecare, ci de mai multe, ne vor spune ei, daca vor fi binevoitori, cate si la ce sunt utile miscarii sindicale aceste scule).

Pentru a se pune la adapost fata de riscurile la care sunt supusi zi de zi, iubitii nostri conducatori si-au tras si cate o asigurare de viata. Cine (ce personalitati) si pentru ce motive s-au asigurat ne vor explica tot ei (daca vor catadicsi). Cert este ca si la acest capitol �bugetar�, au tras o investitie de peste 80 mil. lei. Si lista faradelegilor ar putea fi continuata, dar ii las sa-si aduca si ei partea de contributie la prezentarea si justificarea matrapazlicurilor.

Astea sunt doar citeva aspecte ale fraudei, dar nu si cele de maxima senzatie. Detalii mai multe veti obtine la primirea raportului de audit, repet, daca-l veti primi vreodata si daca-l veti primi, va sa fie varianta autorului si nu a traducatorului.

Asa stand lucrurile, eu m-am cerut afara de la comanda filialei de Neamt, lucru pe care nu va sfatuiesc sa-l faceti si dumneavoastra. Pe dumneavoastra va sfatuiesc sa cereti in regim de urgenta, si daca se poate, toti o data, raportul comisiei de audit, asa cum a fost redactat de aceasta. Nu acceptati nici o varianta intermediara, revizuita si adaugita de inginerii financiari ai CD.

Pasul doi: incetati a mai vira cotizatia filialei catre CD, pana la elucidarea deplina a situatiei
Pasul trei: cereti convocarea de urgenta a Consiliului National al Reprezentantilor pentru alegerea noilor organe de conducere la nivel central, analiza situatiei financiare si adoptarea unei hotariri pentru recuperarea prejudiciului produs.

Cu tot dezastrul produs si probat de comisia de audit, nici macar acum, acesti indivizi rapaci, nu se potolesc, continuand seria minariilor de tot felul, cu presiuni si incitare la fals si uz de fals asupra personalului specializat incadrat in compartimentul financiar.

Pasul patru: (in ordinea prioritatilor ar trebui sa fie primul) formularea si depunerea plingerii penale impotriva abuzurilor si ilegalitatilor comise la nivelul Comitetului Director in ce priveste gestionarea bugetului organizatiei

Stimati camarazi,
In final va adresez o intrebare, care n-as vrea sa ramana retorica. Dumneavoastra va simtiti comfortabil condus de niste amatori in ale managementului organizational, care nu au nimic, sau aproape nimic comun cu institutia militara, care n-au comandat la viata lor nici macar un pluton si care conjunctural ajunsi in fruntea acestei structure de sindicat patroneaza, daca nu si participa la potlogariile mai sus amintite.

Mentinand aceste personalitati in fruntea SCMD ne decredibilizam total si irevocabil, atat in fata membrilor de sindicat, dar si mai grav, in fata societatii civile.
Credeti oare ca reprezentantii societatii civile, unii deocamdata, nu se intreaba cum a ajuns o structura militarizata, mustind de genrali si ofiteri de toate armele si calibrele sa fie condusa de arhivari si regizori-scenaristi de desene animate? Cu siguranta ca da. Drept dovada stau pozitiile si atitudinile unor politruci agramati de genul: canacheu, talmacean, tinel, calian, popoviciu etc..

Credeti oare ca din miile de membri de sindicat nu se gasesc 5-10 ofiteri in rezerva, pur sange, care au facut ceva in cariera lor si care ar putea sa faca ceva si pentru organizatia noastra sindicala, cu siguranta, infinit mai mult decat liderii contemporani?

Continuand cu ei, nu avem decat o singura cale: pierzania. Frontul luptei noastre s-a mutat acum in justitie. Daca si pe acest front vom adopta decizii, vom actiona cu acelasi amatorism ca pana in prezent, avem toate sansele sa esuam si aici.

Cine trebuie sa vorbeasca, de acum inainte, sunt avocatii si nu liderii amatori. Dar ca sa vorbeasca bine, acestia trebuie sa fie retribuiti bine. Pe acest criteriu am mizat, mizam toti si suntem dispusi la orice efort atunci cand avem siguranta ca oameni (avocati) de forta ne reprezinta in instanta.

Din actiunile in justitie de pana acum, initiate de CD am avut parte mai mult de esecuri. De ce oare? Din motive financiare. Liderul maxim si aplaudacii nu au fost preocupati sa angajeze o Casa de Avocatura prestigioasa, care in schimbul unui onorariu consistent ne-ar fi adus si succese. Au angajat avocati de mana a doua, pe onorarii reduse si prestatii pe masura ,ca sa le ramana suficienti bani din cotizatia noastra pentru dezmatul financiar, doar punctat mai sus.

Daca nu actionam acum, maine va fi prea tarziu. Orice zi de intarizere este in defavoarea noastra.
Convocarea Consiliului National al Reprezentantilor in regim de urgenta este singura solutie pentru a pune capat arbitrariului si voluntarismului la nivel central, recuperarea prejudiciului financiar produs si sanctionarea vinovatilor.

Pentru initierea actiunilor de convocare a Consiliului National al Reprezentantilor este nevoie ca unu-doi lideri locali sa preia intiativa. O buna parte din presedintii de filialele ii cunosc bine, ii stiu oameni de isprava si de mare caracter si am convingerea ca ar putea si vor face acest lucru. As face-o chiar eu insa starea de sanatate nu-mi permite acest lucru.
Va sunt alaturi cu sufletul si cu gandul.
Cu stima,Gl. mr.(r) Ioan ZAPOR
Publicat de Sindicatul Militarilor }
______________________________
Iata cum ni se dezvaluie clar CINE a comandat si CINE sustine aceasta campanie de dezintegrare a SCMD, avand ca subiect banul. Nu este de mirare ca Oprea si ciracii sai au mizat totul pe aceasta campanie, pentru ca oamenii de acest gen nu concep ca pe aceasta lume mai sunt si semeni care, chiar aflandu-se in mijlocul unei gramezi de bani, nu concep sa-si insuseasca nemeritat si nelegal nici macar un leu.

Din nefericire pentru domnul Oprea si ciracii sai, membrii nucleului fondator al SCMD si cei ai Birourilor Operative din teritoriu nu au furat nici macar un leu din banii cotizantilor. Dimpotriva, de cele mai multe ori, acestia si-au folosit bunurile personale – masini, calculatoare, telefoane, spatii de lucru, etc – in slujba sindicatului, facand astfel posibil, ca numai intr-un an de zile, SCMD sa evolueze de la 21 de membri fondatori si o foie de hartie drept zestre, la o institutie de anvergura nationala cu peste 14.000 de mebri.

Nu neg faptul ca s-au facut, in opinia mea, si cheltuieli care puteau fi evitate. In calitate de sef al Secretariatului, cunosc cam tot ceea ce s-a facut si s-a realizat in cadrul SCMD. Marturisesc ca, pana acum, nu am avut timpul necesar pentru a citi raportul echipei de vericare economico-financiara, care si-a incheiat recent activitatea, acesta fiind prins intr-un volum consistent de circa 250 de file. Va asigur insa ca voi face tot ceea ce-mi va sta in putinta pentru a va aduce la cunostinta toate problemele relevate de aceasta comisie, ba chiar o voi completa, daca voi constata ca anumite fapte au fost omise.

Desigur, pentru spectatorii din afara ringului este usor sa ne acuze ca nu am avut proceduri de lucru financiare, formulare, aprobari scrise, etc, ca nu am organizat licitatii pentru diverse achizitii si cate altele, uitand ca practic am plecat de la “O” si ca nu poti sa le ai pe toate, dintr-o data.

Usor ar fi fost si mai ieftin, daca, de la bun inceput SCMD ar fi avut un autoturism propriu si atunci nu ar mai fi fost discutii pe marginea achizitiilor de carburant, cauciucuri, reparatii, etc. Dar aveam pe atunci banii necesari?

Acum, SCMD poate sa-si cumpere nu una ci mai multe masini si, cu siguranta, se va realiza acest lucru.
Usor ar fi fost si mai ieftin ca SCMD sa fi avut propria sa retea de telefonie. Dar aveam pe atunci banii necesari?
Acum SCMD isi poate permite o retea proprie si o va avea in curand.
Usor ar fi fost si mai ieftin ca SCMD sa aiba de la bun inceput un compartiment financiar in care sa lucreze mai multi oameni, specialisti in domeniu si care sa fi elaborat rapid proceduri, norme, sa fi facut achizitiile dupa carte si care sa fi urmarit fiecare leu cheltuit. Dar aveam pe atunci banii necesari salarizarii acestora?
Acum SCMD isi permite sa plateasca 4 specialisti financiari care sa gestioneze fara cusur banii sindicalistilor.

Concluzia este ca SCMD s-a dezvoltat in ritm rapid si ca se perfectioneaza din zi in zi si ca, in timp ce unii camarazi lucreaza dedicati cu totul cauzei sindicatului, avem din pacate printre noi, rezervistii militari, destui oameni lipsiti de minte, lipsiti de caracter, egoisti, marginiti, chiar ticalosi, care nu ar ezita sa ne injunghie pe la spate, numai pentru a-si mai agata la epoleti o tresa in plus sau pentru a primi cativa arginti.

Sa-i lasam in plata Domnului pe acesti oameni bolnavi mintal, pe cei vanduti Puterii sau pe cei santajati de clica de la Putere (de pilda, pe cei care au fii sau fiice angajati in MApN, MAI, etc.). Pe ultimii chiar ii inteleg si-i compatimesc.

O dovada ca majoritatea rezervistilor militari este constituita din oameni corecti, cinstiti, cu mintea ascutita, o reprezinta si faptul ca, dupa atatea si atatea straduinte in a-i atrage in noul sau partid, folosind toate metodele posibile, ministrul Oprea constata ca UNPR este doar o forma fara continut. Sediile partidului sunt goale si nici semne incurajatoare nu sunt pentru viitorul acestui partid.

Si atunci, ce si-a zis, dl Oprea si sfatuitorii sai: daca destramam SCMD, toti rezervistii militari vor da navala in noul partid, pentru ca, nu-i asa, doar si el lupta din greu pentru cauza militarilor...

Asa a inceput campania de discreditare a SCMD, in octombrie anul trecut. Am stiut, inca de pe atunci, ca este orchestrata de catre acest individ, dar am asteptat, rabdatori, sa vedem unde duc itele. Acum le vedem pentru ca tocmai s-au dat in vileag, prin promovarea pe site-ul oficial al MapN a mizeriilor administrate cu sarg de catre autodeclaratii “prieteni” si sfatuitori ai sindicalistilor militari – Neacsu, Burcu, Zapor si alti cativa “patrioti”.

Domnule Oprea, domnilor Neacsu, Burcu, Zapor, si alti cativa din umbra, insultati inteligenta militarilor!...
Cu stima pentru toti militarii onesti ai Romaniei,
Lt. Col. (r) Dumitru Rinciog
Coordonator al Secretariatului SCMD
Va prezint in continuare raspunsurile la scrisoarea
Gl. mr. (r) Zapor (comentarii pe textul scrisorii).

Zapor scrie:
Stimati camarazi !
Au trecut aproape doua luni de cand am avut indrazneala sa va tulbur linistea cu o informatie, potrivit careia la varful organizatiei noastre sindicale (a se citi Comitetul Director) se produc lucruri necurate in legatura cu cheltuirea bugetului. Imediat dupa e-mailul meu, de la vremea respectiva, liderul maxim a simtit nevoia sa ia atitudine in stilu-i caracteristic si contactand telefonic pe majoritatea liderilor locali a infierat cu manie proletara elementele destabilizatoare, cozile de topor si agenturili straine infiltrate in structurile sindicale, indemnand la vigilenta si la unitate in jurul conducatorului iubit.

Mesajul acestui guru a prins la majoritatea liderilor locali, dovada fiind pasivitatea multora dintre acestia si reactia unora, ce-i drept, putini la numar, care au simtit nevoia sa-mi dea ceva sfaturi precum ca nu ar fi indicii de frauda, ca prezumtia de nevinovatie trebuie sa prevaleze, ca situatia este sub control si ca nu ar fi motive de ingrijorare.

Comentariu:
Lasand deoparte expresiile care denota lipsa de educatie, obraznicia, aroganta, tupeul acestui general, nepasarea lui fata de tragediile traite de catre camarazii nostri, a vaduvelor si urmasilor cadrelor militare, atitutine prin care face de ras uniforma si scoala militara romaneasca, trebuie sa va spun, si voi demonstra in curand, cu date, nume si fapte, ca, incepand cu luna septembrie a anului trecut, se da o lupta crancena pentru acapararea SCMD de catre Putere, via Oprea, cu concursul unor oameni fara caracter si fara onoare, care se dau drept camarazii nostri dar care nu ezita sa tradeze interesele celor multi, celor napastuiti de soarta, doar pentru promisiunea unei functii, a unui ciolan de ros, alaturi de Putere. Credeti ca intamplator, acest articol care se doreste a fi fatal SCMD-ului, este mediatizat tocmai pe site-ul oficial al Ministerului Apararii Nationale?
_________________
Pledoaria acestora din urma mi-a provocat ceva disconfort dar m-am bucurat ca, nefiindu-le prin preajma, am scapat fara sa fiu urecheat pentru indrazneala de a fi deconspirat asemenea aspecte. Pentru mine a ramas totusi o enigma: sa fi adulmecat oare si ei osul? Cei putini la numar, de data asta ii exclud din preocuparile mele si ma voi adresa celor de buna credinta care realmente sunt preocupati de soarta si buna functionare a sindicatului.

Dupa cum probabil stiti, pe fondul zvonurilor in circulatie, la vremea respective, la presiunea unor membri ai Comitetului Director si a unor lideri din teritoriu, liderul maxim al sindicatului a acceptat initierea si derularea unui audit intern, audit care, sub presiune si in conditii de ostilizare generala din partea unor membri ai Comitetului Director, a trebuit sa faca serioase eforturi si sa sape adinc pentru scoaterea adevarului la lumina.

Vremea a trecut si apele s-au limpezit, asa incat azi situatia financiara a organizatiei sindicale este bine cunoscuta la centru si mai putin la noi, in teritoriu, fiindca un civil (nu are nici o legatura cu institutia militara decit prin portul temporar de uniforma), instalat prin propria-i vointa in fruntea organizatiei, nu este dispus sa faca public raportul comisiei de cenzori, desi a promis acest lucru la constituirea echipei si declansarea operatiunilor de auditare (a se vedea comunicatul SCMD din 6 ian.2011).

Motivul principal pentru care se opune difuzarii acestui document este, probabil, amploarea dezastrului (jafului) produs in vistieria sindicatului, de care se pare ca nu este strain nici el si nici aplaudacii de-a stanga si dreapta sa. Le este foarte greu sa iasa in public cu minariile si nenorocirile financiare produse bugetului organizatiei pe parcursul a un an si ceva. Probabil ca acum gandesc la o strategie de masluire a concluziilor din raport, cu care sa iasa in public si sa ne anestezieze inca o data.

Comentariu:
Nu se opune nimeni difuzarii acestui document, numai ca CD nu mai este atat de naiv incat sa permita difuzarea unor rapoarte fara a le verifica temeinic, astfel incat din ele sa nu reiasa achitii de „cazane” sau alte enormitati precum cele pe care le debitezi dumneata, dle general, in aceasta scrisorica. Daca nu stii, CD a organizat actiuni de amploare la 25 Octombrie 2010 si 24 Ianuarie 2011 si, impreuna cu BO ale filialelor, munceste zi si noapte pentru pregatirea proceselor in justitie si organizarea rezervistilor care, speriati de ceea ce li se intampla, au luat cu asalt punctele noastre de lucru. Atat de mult iti pasa de acesti oameni, incat ai lasat de izbeliste filiala pe care trebuia sa o conduci, sa o organizezi, sa demonstrezi astfel ca esti un adevarat general. Ai fugit de munca si de raspunderi, ca un las!...
________________
Asadar, acest civil (militar doar prin asociere cu uniforma militara), de un maxim tupeu si o inimaginabila obraznicie atenteaza frontal la inteligenta si buna noastra credinta. Nu stiu ce simtiti dumneavoastra, dar eu, personal, ca simplu membru de sindicat, ma simt discreditat,umilit si injosit cu un astfel de individ in fruntea organizatiei, care depasindu-si atributiile si limitele bunului simt ne sfideaza si ne trateaza ca pe niste pubertini intarziati.

Am ajuns intr-un regretabil impas, daca din marea masa de rezervisti, oameni de mare valoare si caracter, care chiar au facut ceva pentru armata si care chiar au condus ceva la viata lor, nu gasim niste lideri autentici si ne lasam condusi de astfel de indivizi si aplaudaci, aflati in paralel cu ceea ce inseamna organizarea si conducerea, care realmente nu au comandat la viata lor decat mici si bere pe la carciumi si care, acum, stapaniti de un total amatorism, se fac ca ne conduc, ne mint si hotarasc discretionar in numele a zeci de mii de oameni, adevarati militari.

Comentariu:
Oamenii de valoare nu demoleaza ceea ce au facut bun altii, muncesc si construiesc mai departe. SCMD este o organizatie puternica astazi si da frisoane Puterii, si datorita muncii si atitudinii acestui „civil”, caruia niciodata n-o sa-i ajungi dumneata, domnule general, nici macar pana la genunchi! ... Nu stiu ce ai comandat, dar dupa atitudine si dupa lipsa de bun simt, ti-ai fi dus cu siguranta subordonatii la moarte, intr-un razboi, sau i-ai fi tradat, asa cum faci acum. Ceea ce faci dumneata azi se cheama tradarea celor pe care i-ai comandat, tradarea Armatei, in general, prin trecerea in tabara Puterii vremelnice si corupte, care nenoroceste intreaga tara, nu numai pe militari.
___________________
Cred ca a sosit timpul sa punem capat la astfel de apucaturi si sa dam dea azvarlita cu cei ce le practica. Organizatia noastra nu traieste, nu se hraneste si nu este puternica datorita vocalizelor practicate de liderii centrali in fata camerelor de luat vederi pe la diverse posturi TV.

Comentariu:
Organizatia noastra a crescut intr-un an, cat altele in zece si se dezvolta pe zi ce trece, contrar tuturor betelor in roate si previziunilor trambitelor de serviciu ale Puterii, strecurate printre noi ( de ex., un Neacsu, un Burcu, care nu mai pot de dragul sindicalistilor militari si lupta pe la toate colturile si din toate incheieturile pentru decapitarea SCMD!...)
______________________
In speranta ca o sa va sensibilizez, catusi de putin, in legatura cu cele mai sus afirmate, dar mai ales in legatura cu determinarea dumneavoastra pentru reforma (termen la moda) si schimbare in organizatia noastra, am sa va prezint, in avanpremiera, cateva aspecte rezultate din raportul de audit, ca sa nu fiti socat la primirea versiunii oficiale (daca o veti primi vreodata), si daca o veti primi, va sa fie cea a comisiei de audit si nu a trezorierului( contabilului, auditorului si inginerului financiar) al SCMD.

Am mari rezerve ca veti beneficia de varianta ORIGINALA a raportului de audit. Cel mai probabil veti primi raportul intermediar al comisiei sau in cel mai fericit caz, o varianta scurta, parafrazata, a raportului final, in care vor fi evidentiate si cateva gainarii marunte, produse ca urmare a nepriceperii sau stingaciilor, specifice oricarui inceput de drum, vor zice ei, apartinand cu siguranta unui contabil care, pe deasupra, nici nu era specializat pe domeniul respectiv.

In situatia in care, Comitetul Director are o alta versiune, chiar si numai, in legatura cu elementele de mai jos, il somez sa o prezinte public (pe site-ul filialelor) in maxim 24 de ore. Alta varianta insemnand, de fapt, raportul original si integral al comisiei de audit. In caz contrar, inteleg ca elementele prezentate in cele ce urmeaz, sunt veridice, ca liderul maxim si aplaudacii din juru-I isi asuma raspunderea pentru ele, motiv pentru care pot fi, oricand, actionati in justitie pentru recuperarea prejudiciului si sanctionarea vinovatilor.

Asadar, daca veti primi varianta reala a raportului de audit veti constata ca nu pot fi justificati 4,5 miliarde lei, bani proveniti din cotizatii, contabilizati intr-un fel sau altul, si inca 2,5 miliarde lei, disparuti dar cu tot cu aproximativ 2000 membri de sindicat. Deci, 2000 membri de sindicat nu au fost luati in evidenta la nivelul structurii centrale, iar cotizatia acestora a luat alta cale decat cea a bugetului. Este ca sunt creativi si mari specialisti baietii astia de la Bucuresti, intr-ale ingineriilor financiare? Sa nu fiti surprinsi daca, procedand la o confruntare a propriei dumneavoastre evidente de personal cu cea de la centru, vor aparea neconcordante.

Disparitia fara urma a unor mari sume de bani din cotizatia sindicatului a fost posibila datorita faptului ca acestia s-au cheltuit pe un card bancar personal, dupa bunul plac si interesele a 1-2 persoane (probabil ca intuiti care ar putea sa fie acestea).

Comentariu:
Cat de prost trebuie sa fie cineva pentru a crede ca se pot volatiliza 2000 de membri de sindicat, pentru a li se fura cotizatiile ?! ... Nu a existat si nu exista nici macar un membru de sindicat care a platit cotizatie si care sa nu fi fost regasit in evidentele SCMD. Cei care ati solicitat detalii, stiti ca, de regula, secretariatul SCMD comunica pe loc data platii si cuantumul cotizatiei. Ceea nu stie dl. Zapor si altii, pentru ca nu-i intereseaza problemele sindicatului nici cat negrul sub unghie, ci doar sa se instaleze in frunte si sa culeaga beneficii personale, este faptul ca exista si va exista intotdeauna un decalaj intre numarul membrilor inscrisi in filiale si numarul membrilor inscrisi in baza de date (BD) centrala a SCMD pentru simplul fapt ca in BD noi nu operam decat pe baza de documente originale, adica dupa cererile de inscriere in sindicat si dupa extrasele de cont de la banca. Cu alte cuvinte, Secretariatul SCMD nu trece in baza de date membrii unei filiale decat atunci cand aceasta a trimis la Bucuresti pachetul cu „dosarele” noilor inscrisi. Pot fi si situatii inverse: in baza de date centralizata pot sa apara ca platitori de cotizatie rezervisti care nu sunt in evidenta filialelor. Cum este posibil acest lucru? Simplu: acesti oameni platesc mai intai cotizatia la banca, in contul SCMD si, mai tarziu, pot fi zile, saptamani sau luni, se prezinta cu cererea de inscriere si anexele acesteia la Filiala. Dar, mai deveme sau mai tarziu, aceste date se aseaza cap la cap si astfel BD se actualizeaza. Trebuie sa mai stiti ca am fost si suntem preocupati ca acesti timpi morti, aceste diferente, sa fie cat mai mici, dovada ca am rulat deja, cu ajutorul absolut gratuit al unui camarad din Filiala Constanta, la nivelul unor filiale, un program informatic specializat pe evidenta membrilor si pe care, treptat, il vom pune la dispozitia tuturor filialelor care vor putea sa asigure un operator de baze de date. Important este ca in acest moment, evidenta membrilor SCMD este sigura, este viabila, si o realizam cu numai doi operatori la nivel central, tocmai in ideea economisirii banilor cotizantilor.
____________________
Pana aici a fost vorba de cota parte, cash, a cotizatiei care a disparut fara urme. Exista insa si o alta metoda de �siluire� a bugetului, aplicata cu mare succes de liderii nostri de la centru, cea a cheltuielilor neeconomicoase si inoportune. Pentru o parte din acestea s-au straduit sa prezinte niste documente justificative, mare parte din ele vizibil dubioase, ca sa nu zic, dea dreptul false.

Ce parere aveti, de pilda, despre un consum de carburant, in valoare de 29 mil. lei, realizat intr-o luna, de un singur automobil, care il tira pe liderul maxim, pe la ospete si cumetrii prin tara, pe la supusi. Asadar, 29 mil. lei impartiti la 2-2,5 mil.lei/ plin, rezulta 12-15 plinuri/ luna.

Comentariu:
Cred ca este o minciuna pentru ca, retin foarte bine acest lucru, cineva din comisia de verificare a imputat faptul ca SCMD nu a instituit regula, atat la nivel central cat si la filiale, ca pe bonurile de benzina sa se scrie numarul autoturismului alimentat si cu ce ocazie a fost efectuata cursa. Apoi, n-ar fi exclus sa se consume o astfel de cantitate de benzina, pentru ca, daca in fiecare saptamana dintr-o luna au fost facute deplasari pe itinerarii lungi, de exemplu Bucuresti-Botosani, Bucuresti-Satu Mare, etc, si retur, in mod evident ar fi putut rezulta chiar mai multe plinuri.
_________________
Ca sa fie in siguranta pe timpul plimbarilor prin tara, pe banii nostri, liderul maxim a aprobat (sau poate nu, urmeaza sa ne faca precizari) achizitionarea de anvelope si jante auto in valoare de peste 90 mil. lei.

Comentariu:
Asa cum va explicam la inceput, SCMD neavand masina proprie, a trebuit sa apeleze la autoturismele personale ale membrilor sai. Din cate stiu, la nivel central au fost intocmite contracte pentru folosirea a 4 autoturisme, din care doua au fost puse la dispozitie de catre dl. Apostol. Numai aceste doua autoturisme au inregistrat peste 70.000 de kilometri in perioada sept. 2009 – aug.2010. Am inteles ca pentru fiecare din aceste masini s-au achizitionat cate un set de anvelope pentru iarna si un set de anvelope pentru vara. Nu stiu daca cifra de 9000 lei este exacta, dar, chiar daca ar fi, nu credeti ca este drept si corect ca aceste cheltuieli sa nu cada tot in sarcina celor care si-au inchiriat masinile, nemaivorbind de efortul psihic, fizic si timpul personal pus in slujba SCMD? Sincer, cati dintre noi si-ar fi pus masina personala la dispozitia sindicatului, in acest fel? Fara dl. Apostol si masinile sale, fara sacrificarea de catre dansul a timpului propriei familii si a aproape a tuturor sfarsiturilor de saptamana, SCMD nu avea cum sa se extinda in acest ritm nemaintalnit in istoria contemporana. Pentru aceasta nu trebuie sa-l punem la stalpul infamiei ci trebuie sa-i multumim: si datorita lui avem SCMD-ul si nu degeaba inamicii SCMD-ului l-au pus printre primii pe lista proscrisilor!...
_________________
Si pentru ca masa sa fie si mai bogata, iar cheltuiala pe masura, au achizitionat, fara numar calculatoare si laptopuri, sa aiba toata lumea scule, inclusiv membrii lor de familie, si sa ne calculeze cu acuratete bugetul.

Comentariu:
Da, s-au cumparat calculatoare, laptopuri, imprimante si tot ceea ce este necesar pentru functionarea filialelor din Bucuresti, prin grija Secretariatului. Si vom achizitiona si mai multe, in continuare. Am amenajat spatii de lucru pentru fiecare filiala din Bucuresti si bine am facut, deoarece, in caz contrar, nu am fi facut fata valului de inscrieri in sindicat din ultimele doua luni. Am incurajat si filialele din teritoriu sa procedeze identic si cei care au cheltuit banii in acest fel, au cheltuit pentru dezvoltarea SCMD. Este o acuzatie josnica, murdara, ca aceste dotari sunt la membrii de familie. Oricum, filialele noastre cunosc situatia si pot demonta oricand aceste acuzatii de mahala.
____________________
Credeti ca s-au oprit la niste scule de medie performanta?. Da de unde, le-au cautat si gasit pe cele de inalta performanta si de aproximativ 35 mil.lei/bucata. Ca sa nu se lase mai prejos, fiindca nu are ce face cu laptopul, unul din vicelideri, fost regizor-scenarist, produs al PRO PATRIA, si-a tras o camera video, tot ultra performanta, ceva mai scumpa cei drept, dar nu prea mult, aproximativ 12.000 EURO ( 500 mil. lei). S-a plictisit veteranul nostru reporter de razboi de aparatul foto smena-6, pe care l-a utilizat o viata intreaga si a achizitionat o scula la care si el se uita cu uimire, din moment ce a angajat si un cameraman (tot pe banii nostri), care sa ne faca filmulete de pe la mitinguri, demonstratii si alte cumetrii pe la care mai participa liderul maxim si acolitii.

Comentariu:
Da, s-a achizitionat aparatura performanta, compatibila cu cea care este folosita de studiorile de televiziune actuale, si este vorba de un set de aparate pentru captarea, prelucrarea si difuzarea filmelor si fotografiilor. Veti vedea in curand eficienta acestor aparate. SCMD va fi in masura sa riposteze mai eficient si sa faca fata masinariei propagandistice a Puterii. Ghiciti pe cine deranjeaza si sperie aceasta achizitie?... Sincer, nu stiu cat au costat aceste aparate, dar stiu ca ele sunt pastrate la sediul SCMD, le-am vazut si e bine ca sindicatul nostru are astfel de dotari.
___________________
Mai au si o alta categorie de cheltuieli: pe alimente si bauturi. Acestea au fost achizitionate pe vremea cand liderul maxim si viceliderii luptau la incercuire cu boc si basescu in Piata Victoriei si la Cotroceni. Asa ca au facut si pe acest domeniu o investitie de peste 30 mil. lei preponderant pe bauturi. In afara acestora au mai achitat de pe cardul personal, invocate anterior, peste 36 mil.lei pe mesele individuale (a se citi chiolhanuri) servite de liderul maxim, impreuna cu acolitii, pe timpul peregrinarilor acestuia prin tara si chiar prin Bucuresti.

Comentariu:
Nu s-au facut nicaieri chiolhanuri, decat in mintile bolnave ale unora. Aceste cheltuieli acopera urmatoarele activitati:
• Un pranz servit la un restaurant impreuna cu reprezentantii filialelor din provincie (Slobozia, Buzau, Braila, Calarasi, etc), sositi la Bucuresti pentru a asista la o prima dezbatere in Parlament a proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii publice. Am facut acest gest pentru ca era prima reuniune organizata cu mai multe filiale si am vrut sa ne cunoastem si sa discutam mai multe probleme legate de SCMD. Chiar ii rog pe participanti sa confirme si sa descrie amanuntit marele „chiolhan”;
• Masa servita la reuniunea de la Alba Iulia; si aici, participantii stiu ca nu s-au facut abuzuri;
• Desigur, in lungile si obositoarele deplasari prin tara, a fost nevoie, uneori, sa se plateasca cazarea si masa pentru delegatia SCMD (la primele filiale cate 3 persoane, apoi, la deplasarile mai lungi, numai 2 persoane, tot din ratiuni de economie...

Va las pe dumneavoastra sa faceti un calcul privind nr. de persoane participante, costurile mancarii si bauturii in general, si veti avea dimensiunea a ceea ce reprezinta o cheltuiala de 6600 lei (cred ca este o greseala si, de fapt, s-au cheltuit mai multi bani la acest capitol), pe un an de zile. Cred ca veti fi de acord cu mine este este o cheltuiala mai mult decat necesara si, de asemenea, facuta cu bun simt.
_________________
Ca sa nu se rataceasca si sa nu depaseasca viteza legala pe timpul marsurilor organizate de sindicalisti prin Bucuresti au facut investitii in GPS-uri si detectoare radar (si nu e vorba de cate un exemplar din fiecare, ci de mai multe, ne vor spune ei, daca vor fi binevoitori, cate si la ce sunt utile miscarii sindicale aceste scule).

Comentariu:
Din patul cald al casei tale, este usor sa emiti astfel de judecati. Dar cand, saptamana de saptamana, esti pe drumuri lungi si obositoare, atunci, cu siguranta, ti se va schimba opinia in legatura cu necesitatea unei astfel de aparaturi.
_________________
Pentru a se pune la adapost fata de riscurile la care sunt supusi zi de zi, iubitii nostri conducatori si-au tras si cate o asigurare de viata. Cine (ce personalitati) si pentru ce motive s-au asigurat ne vor explica tot ei (daca vor catadicsi). Cert este ca si la acest capitol �bugetar�, au tras o investitie de peste 80 mil. lei.

Comentariu:
Nu cunosc detaliile despre asigurarile de viata incheiate. Stiu ca au fost contractate, la inceput, pentru cei care aveau sarcina infiintarii si deplasarii la noile filiale. Putea sa aiba loc un accident rutier in care oamenii sa moara! Contractele au fost reziliate atunci cand au fost infiintate filiale in majoritatea judetelor tarii iar numarul deplasarilor s-a rarit.
________________
Si lista faradelegilor ar putea fi continuata, dar ii las sa-si aduca si ei partea de contributie la prezentarea si justificarea matrapazlicurilor.

Comentariu:
Acestea sunt TOATE „faradelegile”, cu exceptia a doua – trei pe care eu, lt. col. Rinciog, le stiu, dar spre surprinderea mea nu au aparut aici. Deduc ca dl. Zapor sau echipa de control economico-financiar au avut si au oarecare motive de a le trece sub tacere. Eu nu am de gand sa trec nimic sub tacere si promit tururor sindicalistilor militari ca nu voi ascunde nimic din tot ceea ce stiu referitor la SCMD. Si mai promit ca imi voi rupe (cu parere de rau) din timpul dedicat muncii in Secretariat pentru a afla tot ceea ce se petrece in cadrul SCMD central si la filiale. Abia astept sa citesc si eu raportul echipei de verificare economico-financiara.
_________________________
Astea sunt doar citeva aspecte ale fraudei, dar nu si cele de maxima senzatie. Detalii mai multe veti obtine la primirea raportului de audit, repet, daca-l veti primi vreodata si daca-l veti primi, va sa fie varianta autorului si nu a traducatorului.

Asa stand lucrurile, eu m-am cerut afara de la comanda filialei de Neamt, lucru pe care nu va sfatuiesc sa-l faceti si dumneavoastra. Pe dumneavoastra va sfatuiesc sa cereti in regim de urgenta, si daca se poate, toti o data, raportul comisiei de audit, asa cum a fost redactat de aceasta. Nu acceptati nici o varianta intermediara, revizuita si adaugita de inginerii financiari ai CD.

Pasul doi: incetati a mai vira cotizatia filialei catre CD, pana la elucidarea deplina a situatiei
Pasul trei: cereti convocarea de urgenta a Consiliului National al Reprezentantilor pentru alegerea noilor organe de conducere la nivel central, analiza situatiei financiare si adoptarea unei hotariri pentru recuperarea prejudiciului produs.

Comentariu:
Ghiciti cine ar avea de castigat daca sindicalistii ar urma sfaturile acestui brav general? Nu cumva asta astepta si la asta se lucreaza in culisele Puterii?
______________________
Cu tot dezastrul produs si probat de comisia de audit, nici macar acum, acesti indivizi rapaci, nu se potolesc, continuand seria minariilor de tot felul, cu presiuni si incitare la fals si uz de fals asupra personalului specializat incadrat in compartimentul financiar.

Comentariu:
Acesti indivizi „rapaci” fac , intr-adevar, presiuni intr-un singur sens asupra lucratorilor din Departamentul financiar: acestia trebuie sa lucreze in ritm febril, asa cum lucram noi si BO ale filialelor, si trebuie sa fie pe receptie si sa rezolve rapid problemele financiare ale filialelor SCMD care deja sunt nemultumite de modul cum sunt tratate dupa preluarea Departamentului de catre noua echipa. S-a ajuns pana acolo incat, spre exemplu, pentru pregatirea actiunilor din 24 ianuarie a.c., filialele au pus bani din buzunarul membrilor lor pentru a sustine cheltuielile necesare, deoarece Departamentul financiar nu le-a trimis banii la timp. Se intampla des ca o plata catre o filiala sa se faca dupa 1-2 saptamani de rugaminti si insistente din parte presedintilor de filiala. Ori asa ceva nu se poate tolera pe termen lung, pt ca este o frana in calea dezvoltarii SCMD.
_____________________
Pasul patru: (in ordinea prioritatilor ar trebui sa fie primul) formularea si depunerea plingerii penale impotriva abuzurilor si ilegalitatilor comise la nivelul Comitetului Director in ce priveste gestionarea bugetului organizatiei

Comentariu:
Va incredintez ca SCMD este suficient de organizat si are suficiente fonduri pentru a comanda un audit independent in orice moment si, probabil ca o va face, pentru a inchide definitiv gura trompetelor de serviciu ale lacheilor Puterii. SCMD nu are de ce sa se teama de controale, dimpotriva, acestea il ajuta sa devina mai puternic.
Desigur, ar trebui sa ne gandim daca nu ar fi bine sa-i dam noi o lectie acestui general de doi bani si sa-i intentam noi un proces de calomnie.
_________________
Stimati camarazi,
In final va adresez o intrebare, care n-as vrea sa ramana retorica. Dumneavoastra va simtiti comfortabil condus de niste amatori in ale managementului organizational, care nu au nimic, sau aproape nimic comun cu institutia militara, care n-au comandat la viata lor nici macar un pluton si care conjunctural ajunsi in fruntea acestei structure de sindicat patroneaza, daca nu si participa la potlogariile mai sus amintite.

Mentinand aceste personalitati in fruntea SCMD ne decredibilizam total si irevocabil, atat in fata membrilor de sindicat, dar si mai grav, in fata societatii civile.

Comentariu:
Acesti „amatori in ale managementului organizational” au construit SCMD intr-un an de zile. E mult? E putin? Va lasam pe dumneavoastra sa ganditi. Cu certitudine insa, acest „specialist” autodeclarat in ale managementului, gl. Zapor, nu realizeaza ca facand afirmatiile de mai sus jigneste toate structurile de conducere ale filialelor SCMD, presedinti, vicepresedinti, secretari de filiale si membri obisnuiti, care au depus un volum de munca imens, care si-au folosit toate priceperile si cunostintele dobandite in scoli si in anii de serviciu militar, pentru a face din SCMD o organizatie de care azi Puterea se teme!
Gl. Zapor nu este in stare sa priceapa ca puterea SCMD depinde in mod fundamental de puterea de organizare, de activitatea si de atitutinea fiecarei filiale in parte.
___________________
Credeti oare ca reprezentantii societatii civile, unii deocamdata, nu se intreaba cum a ajuns o structura militarizata, mustind de genrali si ofiteri de toate armele si calibrele sa fie condusa de arhivari si regizori-scenaristi de desene animate? Cu siguranta ca da. Drept dovada stau pozitiile si atitudinile unor politruci agramati de genul: canacheu, talmacean, tinel, calian, popoviciu etc..
Credeti oare ca din miile de membri de sindicat nu se gasesc 5-10 ofiteri in rezerva, pur sange, care au facut ceva in cariera lor si care ar putea sa faca ceva si pentru organizatia noastra sindicala, cu siguranta, infinit mai mult decat liderii contemporani?

Comentariu:
Daca nu stiti, domnule gl. Zapor, va informez ca adevaratii generali ai Armatei, ai SRI si Chestorii de politie sunt deja in arena SCMD si muncesc cot la cot cu noi, sindicalistii obisnuiti. Acum se aleg apele: vedem si noi cine sunt adevaratii generali, si cine sunt filfizonii care au primit grade nemeritate, nemuncite, care si-au cumparat sau au obtinut grade, ca pret al obedientei sau al tradarii intereselor tarii.
__________________
Continuand cu ei, nu avem decat o singura cale: pierzania. Frontul luptei noastre s-a mutat acum in justitie. Daca si pe acest front vom adopta decizii, vom actiona cu acelasi amatorism ca pana in prezent, avem toate sansele sa esuam si aici.
Cine trebuie sa vorbeasca, de acum inainte, sunt avocatii si nu liderii amatori. Dar ca sa vorbeasca bine, acestia trebuie sa fie retribuiti bine. Pe acest criteriu am mizat, mizam toti si suntem dispusi la orice efort atunci cand avem siguranta ca oameni (avocati) de forta ne reprezinta in instanta.
Din actiunile in justitie de pana acum, initiate de CD am avut parte mai mult de esecuri. De ce oare? Din motive financiare. Liderul maxim si aplaudacii nu au fost preocupati sa angajeze o Casa de Avocatura prestigioasa, care in schimbul unui onorariu consistent ne-ar fi adus si succese. Au angajat avocati de mana a doua, pe onorarii reduse si prestatii pe masura ,ca sa le ramana suficienti bani din cotizatia noastra pentru dezmatul financiar, doar punctat mai sus.
Daca nu actionam acum, maine va fi prea tarziu. Orice zi de intarizere este in defavoarea noastra.
Convocarea Consiliului National al Reprezentantilor in regim de urgenta este singura solutie pentru a pune capat arbitrariului si voluntarismului la nivel central, recuperarea prejudiciului financiar produs si sanctionarea vinovatilor.

Pentru initierea actiunilor de convocare a Consiliului National al Reprezentantilor este nevoie ca unu-doi lideri locali sa preia intiativa. O buna parte din presedintii de filialele ii cunosc bine, ii stiu oameni de isprava si de mare caracter si am convingerea ca ar putea si vor face acest lucru. As face-o chiar eu insa starea de sanatate nu-mi permite acest lucru.
Va sunt alaturi cu sufletul si cu gandul.
Cu stima,Gl. mr.(r) Ioan ZAPOR
Publicat de Sindicatul Militarilor
Materiale preluate integral :
si
SCOPUL:
Pentru informarea dumneavostra si
posibilitatea de a comenta liber!
Admin
AM PRIMIT-O SI EU...
Wed, February 9, 2011
- Nedumeririle lui “stupid people” –

Un oarecare domn Pinta ataca la baioneta in cuvinte insultatoare conducerea SCMD. Nu pe toata. Doar anumite persoane, deranjante pentru Putere. Este un fost general care tocmai a multumit “din inima partidului” ca l-a lasat fara statutul de militar in rezerva si i-a “recalculat” pensia de care este foarte multumit. Care pensie? Domnul civil Pinta nu are pensie ci salariu fiind consilier la Camera Deputatilor, al deputatului PDL de Braila, domnul fost general Eugen Badalan. Domnul Pinta mai este si foarte bun prieten, fost coleg si actual coleg la Parlament cu domnul Constantin Monac, secretar general al SCMD. Domnul Pinta are si o legitimatie de mebru SCMD data de domnul Monac, dar nu are documentele necesare dosarului si nu a platit niciodata cotizatia, deci nu este membru. In schimb ataca membrii deranjanti ai Comitetului Director si aduce osanale Puterii. Vedeti cumva vreo legatura? Noi nu!

In ceea ce-l priveste pe dl. deputat Mircovici a carui prestatie in favoarea rezervistilor am apreciat-o cu totii si pe care presedintele SCMD l-a dat exemplu tuturor filialelor, brusca delatiune a domniei sale ne uimeste. Sa fi fost manipulat, dl deputat de prietenul din tinerete al d-sale, cel care a avut o contributie decisiva la votarea dsale ca deputat, dl Constantin Monac? Noi nu credem! Dvs. vedeti vreo legatura?

Aproape toate filialele au fost intemeiate de presedintele SCMD si vicepresedintele Catalin Apostol sau de presedinte si presedintele Filialei 1 Calarasi, ulterior si de Col. Adrian Stefan, membru fondator, toate persoane atacate. Au fost si trei exceptii: Filialele 2 Sector 5 Bucuresti, 1 Bacau si 1 Piatra Neamt, intemeiate de dl Constantin Monac, singur. De aici au pornit “nedumeririle”, “ingrijorarile”, apoi acuzele de frauda, hotie, etc la adresa conducerii SCMD, in cuvinte identice cu cele utilizate de dna Natalia Monac, in fata cui voia si cui nu voia sa o asculte, din momentul in care conducerea SCMD si-a mutat punctul de lucru din str. Dakar, nr. 30, in Bd. Poligrafiei, nr. 4. Vedeti cumva vreo legatura? Noi nu!

Conducerea Filialei 2 Sector 5, prin domnul Col. Grozea a atacat dur conducerea SCMD, declansand un val de isterie pe bloguri, cu aprobarea dnei Anisoara Winzer, membru al Comitetului Director, cerand CONVOCAREA Consiliului National al Reprezentantilor, pentru a bloca pregatirile pentru manifestarea SCMD din 25 Octombrie. Dna Winzer este prietena de familie cu dl Constantin Monac, dar prietena de gratare si mici in weekend-uri, iar dl Groza prieten si fost coleg cu dna Natalia Monac. Vedeti cumva vreo legatura? Noi nu, desi acuzele celor doi, ca si invectivele diversilor anonimi semanau izbitor cu replicile dnei Natalia Monac, in scandalurile zilnice cu membrii Secretariatului sau in cele care il vizau pe vicepresedintele Valeriu Pricina. Povestea s-a incheiat cu schimbarea de catre Filiala 2 Sector 5 a conducerii, din proprie intiativa, dupa ce dl Grozea si-a anuntat demisia si cu suspendarea pe un an a dnei Winzer dupa ce si-a anuntat o demisie care nu a fost acceptata. De asemenea cu crearea unei comisii de audit intern la solicitarea in scris a dlui Constantin Monac, cel care a prezentat necesitatea solutionarii cererilor fostului presedinte al Filialei 2 Sector 5 Bucuresti si ale presedintilor Filialei 1 Bacau si 1 Piatra Neamt, care amenintau cu demisia, demisii inaintate si acceptate intre timp. Vedeti cumva vreo legatura? Noi nu!

Ca punct de lucru, pentru SCMD, dl vicepresedinte Pricina a propus locuinta domniei sale din Bragadiru, GRATIS. Obiectand ca este prea departe, dl Constantin Monac a oferit contra chirie locuinta fiicei sale din str. Dakar, nr 30. S-a opus, pe motiv ca nu este bine, presedintele si vicepresedintele Valeriu Pricina. Fara stirea celor doi, contractul de inchiriere s-a incheiat intre dl Monac si vicepresedintele Apostol, ca trezorier al sindicatului. Si astfel SCMD a functionat la adresa respectiva, langa casa din Bucuresti a dl. Zapor, fost coleg si bun prieten cu dl Monac. Nu credem in zvonurile de incuscrire dintre cei doi, nici in cele potrivit carora apartamentul Zapor este cumparat tot de dl Monac pe numele lui Zapor, dar ne mira faptul ca aceasta frumoasa si veche prietenie a avut drept rezultat final atacul imund al fostului general la adresa presedintelui SCMD si a vicepresedintelui Valeriu Pricina. Chiria a fost stabilita la inceput in suma de 300 euro, plus un bonus constand in angajarea, in ciuda impotrivirii Presedintelui si a doi dintre vicepresedinti, a dnei Natalia Monac, cu program intermitent de 5 ore pe zi si un salariu de 1000 lei/luna , la Secretariat. Luand in calcul achizitiile pentru respectiva locuinta cerute de dna Natalia, de la jaluzele la aer conditionat, decontarile de telefoane, benzina, service si altele, in conditiile in care SCMD utiliza numai masina domnului Apostol, rezulta ca cea mai mare parte a cotizatiilor SCMD, putin numeros la acea data, se duceau pe familia Monac. Dupa 3 luni, dl Monac a solicitat 700 de euro pe luna chirie, cerere care, alaturi de atmosfera de teroare construita de dna Natalia, a provocat revolta secretariatului. Acesta a gasit o locatie, casa intreaga si curte cu numai 250 de euro/luna, langa Directia Topografica Militara. S-a impotrivit insa dl Monac, micsorandu-si pretentiile, pentru moment, la 500 euro/luna (2000 lei/luna). Din acel moment au inceput atacurile pe bloguri la adresa membrilor Secretariatului, a presedintelui si a vicepresedintelui Valeriu Pricina. Atacuri la care a participat cu placere dna Winzer. Presedintele si vicepresedintii, in conditiile in care dl Monac a inceput sa vorbeasca de 900 euro/luna, au gasit solutia mutarii punctului de lucru in ciuda crizei de furie a dnei Natalia, in Bd. Poligrafiei , nr.4, in luna sept 2010. Dl Monac a pretins si a impus numai pentru o luna, nu pana la sfarsitul anului, plata in continuare a chiriei in str. Dakar. Dar scandalul s-a dezlantuit. Spre surprinderea generala, presedintele si vicepresedintii au propus si au votat, la cererea d-lui Apostol, o comisie de control intern care sa fie formata cu predilectie din persoane desemnate de filialele cele mai virulente. Pe toata durata verificarilor dna Monac i-a incitat atat pe membrii comisiei cat si pe sutele de rezervisti care veneau sa se inscrie in sindicat, cu acuze de hotie, deturnari de fonduri si insulte la adresa membrilor ramasi ai Comitetului director, cu exceptia Secretarului General. Cuvintele dnei au fost preluate de toti anonimii prieteni, pe bloguri, ca si de nebunii de serviciu si de infiltrati, care exista in orice structura organizatorica romaneasca. A fost atrasa in dialoguri si d-na vicepresedinte Cobuz Elena, de asemenea prietena de familie cu sotii Monac. Aceasta insa si-a declinat cu mult bun simt participarea la campania impotriva Presedintelui si vicepresedintilor Apostol si Pricina. Sub presiune, s-a retras in Filiala 2 Sector 5, continuand sa sprijine cu toate fortele Comitetul Director pe probleme juridice fara a mai uza insa de calitatea de vicepresedinte. Vedeti cumva vreo legatura intre toate acestea si faptul ca, in actualele actiuni in justitie, dl Monac nu merge cu sindicatul ci, individual cu casa Piperea? Noi nu! Vedeti cumva vreo legatura intre toate acestea si faptul ca la unele filiale, cum ar fi Filiala 1 Tulcea se primesc telefoane de la dl Monac si de la dna Winzer sa fie respinsi avocatii sindicatuli? Noi nu!

Vedeti vreo legatura intre cele de mai sus si faptul ca dl. Monac este singurul membru al Comitetului Director care a avut mai multe discutii intre patru ochi cu d-l ministru Oprea? Noi nu!

Vedeti cumva vreo legatura intre toate acestea si faptul ca toate sarcinile pe care, prin statut, le are d-l Monac (responsabilitatea organizarii circuitului financiar, a efectuarii bilantului, a stabilirii normelor pentru angajati, a realizarii documentelor-apel ale SCMD catre exterior, a participarii la campaniile stradale sau mediatice ale SCMD) au fost lasate in sarcina altora? Noi nu!

Vedeti vreo legatura intre tot ceea ce se intampla sindicatului si faptul ca atacurile si acuzele, una mai mizera decat cealalta, ii lovesc pe toti cei ce incearca sa faca ceva pentru SCMD dar il ocolesc cu mare grija pe dl Monac? Noi nu!

Vedeti cumva vreo legatura intre existenta unei persoane cu numele Monac in cadrul SIE si faptul ca la aceasta institutie se pregatesc “dosare” presedintelui si vicepresedintelui Valeriu Pricina? Noi, nu!

Vedeti cumva vreo legatura, etc, etc, etc,… Tare prosti mai suntem, Doamne! Prosti, da multi! Si nu va fi pre voia Basescului si a celor care pun interesul personal deasupra celui general!
TOMA NECREDINCIOSU

152 de comentarii:

  1. Scurt, trecand peste balacareli, insinuari , invinuiri, banuieli, sau laturi, sa vedem ce ne spune domnul Rinciog :
    1Nu neg faptul ca s-au facut, in opinia mea, si cheltuieli care puteau fi evitate. In calitate de sef al Secretariatului, cunosc cam tot ceea ce s-a facut si s-a realizat in cadrul SCMD....Desigur, pentru spectatorii din afara ringului este usor sa ne acuze ca nu am avut proceduri de lucru financiare, formulare, aprobari scrise, etc, ca nu am organizat licitatii pentru diverse achizitii si cate altele, uitand ca practic am plecat de la “O” si ca nu poti sa le ai pe toate, dintr-o data. ".
    Deci cand domnul general Zapor spunea " Am mari rezerve ca veti beneficia de varianta ORIGINALA a raportului de audit. Cel mai probabil veti primi raportul intermediar al comisiei sau in cel mai fericit caz, o varianta scurta, parafrazata, a raportului final, in care vor fi evidentiate si cateva gainarii marunte, produse ca urmare a nepriceperii sau stingaciilor, specifice oricarui inceput de drum, vor zice ei, apartinand cu siguranta unui contabil care, pe deasupra, nici nu era specializat pe domeniul respectiv." AVEA DREPTATE DOMNUL GENERAL ZAPOR.DOMNUL RAINCIOG TOCMAI A RECUNOSCUT.
    2."Usor ar fi fost si mai ieftin, daca, de la bun inceput SCMD ar fi avut un autoturism propriu si atunci nu ar mai fi fost discutii pe marginea achizitiilor de carburant, cauciucuri, reparatii, etc"
    Deci cand domnul Zapor spunea " Ce parere aveti, de pilda, despre un consum de carburant, in valoare de 29 mil. lei, realizat intr-o luna, de un singur automobil, care il tira pe liderul maxim, pe la ospete si cumetrii prin tara, pe la supusi. Asadar, 29 mil. lei impartiti la 2-2,5 mil.lei/ plin, rezulta 12-15 plinuri/ luna." era adevarat. DOMNUL ZAPOR AVEA DREPTATE, RINCIOG TOCMAI A RECUNOSCUT
    3."Usor ar fi fost si mai ieftin ca SCMD sa fi avut propria sa retea de telefonie. Dar aveam pe atunci banii necesari?
    Acum SCMD isi poate permite o retea proprie si o va avea in curand.Deci documentul trimis de doamna Winzer la filiale era corect. acolo se vorbea de telefoane cumparate. DOMNUL RINCIOG TOCMAI A RECUNOSCUT.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. CE NE SPUNE DOMNUL RINCIOG-continuare
    4."Usor ar fi fost si mai ieftin ca SCMD sa aiba de la bun inceput un compartiment financiar in care sa lucreze mai multi oameni, specialisti in domeniu si care sa fi elaborat rapid proceduri, norme, sa fi facut achizitiile dupa carte si care sa fi urmarit fiecare leu cheltuit. Dar aveam pe atunci banii necesari salarizarii acestora?
    Deci cand eu spuneam:
    "Faptul cel mai ingrijorător însă, este ca toate aceste cheltuieli s-au facut fără nici o formă cât de cât legală, nu a existat nici un indrumar sau document care să autorizeze cheltuielile respective, nu au existat procese verbale ale Comitetului Director care sa fi aprobat aceste cheltuieli, deci toate aceste cheltuielile in cadrul sindicatului se făceau dupa bunul plac al presedintelui, trezorierului si altor 2-3 oameni care aveau drept de semnătură si aveau acces la carduri." AVEAM DREPTATE, DOMNUL RINCIOG TOCMAI A RECUNOSCUT.
    5."Concluzia este ca SCMD s-a dezvoltat in ritm rapid si ca se perfectioneaza din zi in zi si ca, in timp ce unii camarazi lucreaza dedicati cu totul cauzei sindicatului, avem din pacate printre noi, rezervistii militari, destui oameni lipsiti de minte, lipsiti de caracter, egoisti, marginiti, chiar ticalosi, care nu ar ezita sa ne injunghie pe la spate, numai pentru a-si mai agata la epoleti o tresa in plus sau pentru a primi cativa arginti."

    CONCLUZIA MEA ESTE CA AU INCEPUT INCET INCET SA RECUNOASCA MAI INTAI LUCRURILE MAI MICI, CA SA OBISNUIASCA SINDICALISTII CU O PARTE DIN "GRESELI" , SA II PREGATEASCA PENTRU BOMBELE CARE VOR VENI. MAI TARZIU O SA RECUNASOCA SI SI PLATA ASIGURARILOR DE VIATA" facute pentru ca se simteau amenintati de dusmanii sindicatului "SI BANII CHELTUITI PE MESE SI CHEFURI, SI PE CEI CHELTUITI PE LAPTOPURI PE CARE LE FOLOSESC IN INTERES PROPRIU.
    CE VA URMA , IN CE VOR INVESTI BANII SINDICALISTILOR ?
    "Acum, SCMD poate sa-si cumpere nu una ci mai multe masini si, cu siguranta, se va realiza acest lucru"
    "Usor ar fi fost si mai ieftin ca SCMD sa fi avut propria sa retea de telefonie. Dar aveam pe atunci banii necesari?
    Acum SCMD isi poate permite o retea proprie si o va avea in curand"

    Asa ca platiti dragi sindicalisti, platiti banii dumneavaostra sunt investiti bine . E Adevarat, nu avem fonduri pentru avocati , de aceea dumneavaostra trebuie sa dati din buzunar bani, nu sunt bani pentru organizarea CNR , dar acuma avem bani pentru nu una, ci mai multe masini, pe care le vom folosi noi, cei din comitetul director si care normal vor fi alimentate cu banii dumneavoastra, si pentru telefoane la care sa vorbim non stop, normal ca tot din banii de cotizatii. O sa va dam si dumneavastra cate o prima si cate un telefon pentru presedintii de filiala , asa , ca sa nu spuneti ca nu v-am dat nimic.

    COTIZATI FRATILOR, COTIZATI , AICI SUNT BANII DUMNEAVAOSTRA .

    IN TIMPUL ASTA , SA NU UITATI DE TICALOSII CARE SPUN LUCRURILOR PE NUME SI INCEARCA SA ATRAGA ATENTIA ASUPRA MAINILOR BAGATE IN BUZUNARELE VOASTRE. IMPUSCATI-I PENTRU CA SPUN ADEVARUL

    RăspundețiȘtergere
  4. Un neica nimeni spune(adica eu un om obisnuit)
    1.Incepand de sus in jos toate raspunsurle dvs.(primele 7 alineate)sunt raspunsurile unui purtator de cuvant de partid si nu ale unui secretar al unei organizatii sindicale.Inafara de aceasta referirile la 'amanta' presedintelui(ai tinut lumanarea??),fiica agramata(nu contest,dar nu va face cinste)si altele pe aceeasi masura cred ca mai mult va descalifica in cele ce ati vrut sa ne convingeti
    2.Nu ati contrazis nici un paragraf al gl.Zapor ci doar ati incercat sa va justificati pe alocuri chiar cu multa naivitate.De aici se trage concluzia ca generalul n-a vorbit chiar vorbe in vant.justifacarile dvs.pe alocuri sunt puerile
    ex.Va referiti mai sus la cele 2 masini care au rulat intr-un an 70.000km,revenind 35.000km/masina.aflati de la mine ca este un kilometraj normal ceva mai mult decat asa zisul 'sofer de duminica'
    lucrez la o firma de radiocomunicatii(doar pe 4 judete) si rulez lejer 60.000km/an.(si asta doar in 4 judete)Deci d-nul apostol a iesit pe plus bine de tot cu folosirea masinilor nu e cazul sa-l compatimiti.Intamplarea face sa fi fost si taximetrist(eu bineinteles).Si daca mai aveti nevoie de bonuri de combustibili pt.decontare va pot explica cum faceti,la orice statie de benzina,si primiti teancul de bonuri fiscale.Nu stiam ca la contractele de comodat se deconteaza si cauciucuri(alta tzeapa)Nu va dau sfaturi dar nu mai veniti cu d-astea ca va faceti de ras.Putem discuta si despre alte consumabile de orice fel.
    3.Pt. ca sunteti in CD al SCMD va rog sa supuneti discutiei si sa implementati in toate aparitiile publice cel putin urmatoarea sintagma obligatorie cand va referiti le rezervisti
    "Vorbesc in numele rezervistilor membri ai sindicatului nostru"
    subliniez "membri ai sindicatului nostru"
    \Orice sindicalist de bun simt procedeaza asa.Luati exemplu de la sefii de sindicat civili

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi pare rau.Pana sa postez eu au aparut deja cateva poastari,asa ca nu ma mai bucur de privilegiul de a fi primul care va raspunde

    RăspundețiȘtergere
  6. Banii pe combustibil, nu de la masina lui Apostol nu ies , ca aia cat de cat a mai fost prin tara , si are de unde sa justifice nr de km, ci de la a domnului Pricina , care nu prea a fost plecat prin tara , a circulat numai prin Bucuresti, cam putin pe la sediul sindicatului, mai ales pana s-au mutat in toamna in noul sediu. Deci plimbarile domnului Pricina nu prea ies la socoteala , pt ca la sindicat venea din joi in pasti, doar sa ceara banii pentru masina . Atat .

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce-i pasa lu'neacsu incrancenatu'.El deja are telefon,se oftica pe altii c-o sa-si ia si ei.

    RăspundețiȘtergere
  8. poa sa-mi dea si mie cineva vechea adresa de la sindicat(casa monac) sa ma uit si eu o tara pe google earth

    RăspundețiȘtergere
  9. daca il mai ascultati mult pe Neacsu SORICARUL , o sa luati drumul spitalului. NEACSULE!, VEZI CA AIA DE LA UNPR O SA FACA VIRAJ SPRE USL. ATUNCI SA TE VAD. ESTI DEJA URMARIT. SA VEDEM DACA OLTENII ADEVRATI TE MAI ASCULTA. FACI BANI 'CHELULE' PE CREDINTA SI INTOXICAREA CAMARAZILOR. NU...TE ...IUBESTE...NIMENI! TERMINA CU FITILELE. DE 3 LUNI SPUI ACEEASI POEZIE. DE CE NU ZICI NIMIC DE DELAPIDAREA DE 60000000 DE EURO ,FACUTA DE APROPIATUL BANIAS. TU NU VEZI BARNA DIN OCHIUL TAU,VEZI ASCHIA DIN OCHIUL CAMARADULUI.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si ce treaba am eu cu UNPR, cu USL sau Banias? Doamne , cat de absurzi puteti deveni cand va fuge pamantul de sub picioare. Refuzati sa vedeti evidenta si loviti orbeste.Dati-i bice , deveniti penibili .

    RăspundețiȘtergere
  11. Ep.1.:
    From:"Marian Ilie"
    To: "Florin Barjovanu"
    ....
    situatia in care actioneaza SCMD este asemanatoare, strategia si tacticile prin care liderul maxim se straduieste sa ne adune in jurul sau sunt aproape identice.
    Aveti tot dreptul sa nu fiti de acord cu mine, numai ca, va rog, n-o faceti fara argumente! Mi-e greu sa-i inteleg pana si pe unii prieteni apropiati mie, care inca pun la indoiala alegatiile camaradului Zapor. Ce dovezi mai trebuie aduse, cand este clar ca raportul de audit este tinut ascuns, se da vina pe membrii comisiei de audit (ca, chipurile, ar fi pus prea mare pret pe niste legi specifice domeniului, pe care conducerea sindicatului le considera facultative, si nu le respecta) si se anunta o viitoare comisie de audit care va restabili adevarul sustinut de liderul maxim si putinii camarazi din anturajul sau.
    Ce dovezi mai sunt necesare, cand din foarte multe filiale s-a tot cerut, de aproape jumatate de an, convocarea Consiliului National al Reprezentantilor (care sa adopte ROF-ul, sa aleaga/confirme democratic organele de conducere, sa adopte strategia si tacticile de actiune sindicala, sa aprobe un buget de venituri si cheltuieli si sa dezbata raportul de audit), iar
    conducerea SCMD tace chitic, si tot infiereaza "infiltrati" ai puterii - fara cea mai elementara dovada a unei eventuale vinovatii a celor numiti sau nenumiti, alta decat ca ar submina autoritatea liderului maxim; chiar nu va este cunoscuta jongleria asta politica? "Cine nu e cu noi e impotriva noastra!" ar fi modelul, nu?
    Ce dovezi mai sunt necesare, cata vreme planul de masuri adoptate in sedinta CD al SCMD din 25 ianuarie (sper, inca postata pe blogul SCMD) oglindeste fidel paleta abaterilor de la normele legale constatate de comisia de audit?
    V-as intreba eu, acum, pe voi: ce dovezi aveti ca Dl. Zapor ar fabula? Daca ele exista, de ce nu vi le pune CD al SCMD imediat la dispozitie? Si apoi, ce dovezi aveti ca chiar s-a vrut binele membrilor Sindicatului, prin declansarea actiunilor in instanta de anul trecut? S-a optat pentru o avocata prietena de familie cu "nr.2" din CD, platita bine, rezultatul fiind nul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ep.2.:
    From:"Marian Ilie"
    To: "Florin Barjovanu"
    ......
    Ce dovezi mai sunt necesare de adus, cand liderul maxim insusi afirma ca teatrul de operatii al SCMD este politic si isi face cunoscuta intentia de a transforma sindicatul in partid...STOP cadru!
    Noi ne-am inscris in sindicat, pentru asta cotizam. Putem infiinta si zeci de partide, fara insa a amesteca in asta sindicatul, patrimoniul si fondurile sale; partidul trebuie sa plece "de la zero", pe alt drum, cu alte obiective - mai ales ca una din conditiile inscrierii in sindicat era libera optiune a fiecaruia pentru un partid sau altul.
    Este imperios necesar sa meditam profund, inainte de a ne pronunta. Vreti sa mergeti inainte, in aceeasi maniera? Sunteti liberi sa o faceti. Se poate insa merge inainte si pe calea democratica si legala a convocarii CNR si rezolvarii problemelor constate - fie prin despartirea de liderii prea maximi si inlocuirea lor, fie prin ramanerea lor la conducere, cu obligatia de a urma calea decisa de organul suprem de conducere al SCMD.
    Eu am convingerea ca noi romanii nu vom scapa de blestemul istoric ce ne macina energiile si potentialul decat atunci cand vom refuza pana si ideea de "lider maxim", cand vom intelege talcul expresiei "spirit de echipa" si vom actiona in conformitate. Liderii maximi nu concep sa dea socoteala pentru deciziile si faptele lor - de cele mai multe ori subiective, arbitrare - ale caror consecinte le suporta marea masa supusa - de voie, sau de nevoie.
    Se pune, fireste, intrebarea daca eu, Dl. Zapor si ceilalti camarazi vrem sa scindam sindicatul. Nu, nu vrem sa scindam sindicatul, insa avem destule argumente sa fim convinsi de lipsa oricarei perspective limpezi in calea ce o urmeaza. Dupa cum s-a vazut, majoritatea si-au dat demisia, au parasit sindicatul. Eu nu o voi face de bunavoie.
    Sunt convins de forta ce o poate reprezenta , condus cu chibzuinta. Prin tot ceea ce fac, chiar starnind mania conducerii inca nealese legal, este sa va indemn la chibzuibta. Rept, nu ma intereseaza sefia Sindicatului, dar - indiferent de cine ar fi sef - as dori ca SCMD sa reprezinte un adevarat model de camaraderie, de comuniune, apt de a se propaga efectiv si eficient in intreaga societate. ...

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am nici un motiv sa ma indoiesc de probitatea morala si profesionala a lui Nelu Zapor, dimpotriva. Eu ca om angajat politic nu ma pot inregimenta in sindicat dar ma lupt din tot sufletul pentru drepturile militarilor corecti si demni, reprezentati din pacate de o figura nespecifica, poate chiar bufonica.

    Cu regret pentru ceea ce traim imi exprim toata consideratia fata de Gl.Zapor Ioan si i-i doresc multa sanatate.
    Deputat N.Mircovici
    _________________
    Subliniez:
    "... reprezentati din pacate de o figura nespecifica, poate chiar bufonica."
    O spune Generalul N.Mircivici, nu eu!

    RăspundețiȘtergere
  14. BUNA ZIUA DOMNULE DEPUTAT,
    Nici noi, cei care am muncit si muncim 24/24 de ore pentru a dezvolta acest sindicat, nu avem comentarii despre probitatea profsionala a dl Gl Zapor, in schimb avem mari indoieli referitoare la probitatea morala a domniei sale.
    Va spun ca unul care stie cam tot ce misca prin acest sindicat.
    Va rugam respectuos sa cititi raspunsul la misiva dl Gl. Zapor, postat la adresa:
    http://ziarulscmd.blogspot.com/2011/02/campania-de-discreditare-scmd-si.html
    Daca aceasta campanie impotriva SCMD nu se termina aici, unii din anturajul dumneavoastra s-ar putea sa regrete amarnic aceasta necugetare de a incerca acapararea SCMD.
    Figura asta ""nespecifica, chiar bufonica"" a facut SCMD-ul si poate da lectii de civism si de patriotism multora dintre noi, ""militarii pur-sange""...

    Va doresc toate cele bune!

    SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
    Secretariat
    Lt. col. (r) Rinciog Dumitru
    Telefon 0725 562 223

    Adresa: Bucuresti, Bd. Poligrafiei, nr.4, Sector 1
    E-mail: sindicatulcmd@yahoo.de Site: http://www.sindicatulcmd.blogspot.com/
    Telefoane: Presedinte: 0728118094, Secretar General: 0722320859;

    Purtator de cuvant: 0722131470, Trezorier: 0723603885
    __________________
    NESIMTIREA, intruchipata!
    Chiar ma intreb: o fi sanatos?
    Alooo, ce trebuie sa mai faca indivizii astia,
    sa dati cu ei de pamant? Nu este deja suficient?
    Incredibil! Tupeul LIDERULUI MAXIM,
    la rang de VIRTUTE MILITARA!
    RUSINE! RUSINE! RUSINE!

    RăspundețiȘtergere
  15. Domnule Neacsu munca de Sisif la matale cu pietroiul cheltuielilor CD-ului, matale il urci iar el pica si iar de la inceput.
    Ma gandeam la anunturile de pe marginea drumurilor "Aici sunt banii dumneavoastra", deci SCMD-ul prin ofiterul PR ne spune cam pe unde a ingropat banii sau pe unde ar vrea sa-i ingroape, partea interesanta este ca nici atunci lumea nu a cerut desfasurator al cheltuielilor cu lucrarile si nici acuma,.... unii membri ai sindicatului, nu vor cere. S-au obisnuit cu "las-o ca merge asa" peste tot in activitatile lor.
    Ma intreb oare in bilantul asta de care se tot vorbeste,la ce capitol de cheltuieli sunt trecute primele pentru unii anonimi de pe aici?, despre care cred ca sunt pe invers cu atatea declaratii de dragoste la adresa domniei tale, plus ca sunt dupa matale peste tot, pe toate blogurile, nu cumva sa te scape ca scapa prima...

    RăspundețiȘtergere
  16. Daca Generalul Mircovici a ajuns sa fie pus la "punct" de nefericitul cu nume de Ranciog, toti SCMD-istii isi merita destinul. A nu se uita faptul ca Domnul Deputat, a fost printre cei foarte putini VERTICALI politicieni! OMUL care a VOTAT CUM A PROMIS!Intrebarea mea: domnilor ofiteri si subofiteri din SCMD, cand ati avut ONOARE? Cand cu cateva luni in urma, pupati mana Domnului Deputat, sau acum cand, cu LASITATE il lasati pe mana nerusinatului, ranciogului sa-l execute??? Natie, trezeste-te! Maine e tarziu!

    RăspundețiȘtergere
  17. Incredibil cat tupeu poate avea mucosul asta de ranciog!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Rusine domnule Ranciog, in loc de raspuns la cele scrise de generalul Zapor puteati foarte simplu sa publicati raportul comisiei de audit si ii demolati afirmatiile. Vorbiti de furtul sindicatului dumneavoastra, scuzati-ma credeam ca este si al meu. In alta ordine de idei, daca doriti sa dispuneti de niste bani fara sa dati socoteala va rog sa publicati contul personal sa facem donatii, pentru banii sindicatului este obligatoriu sa dati socoteala, mai ales ca stiti cam tot ce misca in sindicat, dupa cum singur afirmati. Cei care distrug sindicatul din interior sunteti dumneavoastra si nu cei care va cer sa spuneti cum ati cheltuit banii sindicatului.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mi-e greata cand vad atata pupincurism la unii si atata frustrare la altii !!Voi pe blogul asta aveti pe unii cu probleme mari de ...biblioteca!Stelianeee,da-le ma ,medicamente la liber!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Dragă tovarăşe şi pretine dacă ai greţuri e grav, cred c-ai căzut cloşcă! Rămâne să ne spui cine a fost cocoşul, dar una peste alta sau unul peste alta, dacă ai astfel de probleme suge o felie de lămâie cu niţel zahar-trece.

    RăspundețiȘtergere
  21. @anonim 21.46 de nu toata lumea circula pe acest blog in genunchi, si oricum este blogul uniua din pucistii numiti de Ranciog asa ca plimba-te pe bloguri mai selecte si daca ai greturi ia-ti un tub cu Helas.

    RăspundețiȘtergere
  22. De cand putoarea asta de Rinciog este militar pur-sange ? Am inteles ca pregatirea lui militara consta in L.M. si Sc. mil. of. infanterie-promotia 1981. Studii superioare are Facultatea de Stiinte Agricole terminata in 2004.

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu studiilelui Rinciog conteaza, nici ale lui Dogaru sau ale lui Pricina sau Apostol, ci ceea ce fac . pentru ei, toti cei care le pun intrebari sau indraznesc sa spuna ceva de bine despre unul din cei luati la ochi de ei pentru ca le cer socoteala, devine nemernicm vandut , portocaliu, destabilizator, inflitrat, un om fara caracter, un gunoi. Asa au facut cu Burcu, cu Ana Winzer, cu Pricopi, cu Ilie Marian , cu Zapor si acuma cu domnul Mircovici , care nu a facut altceva decat sa isi spuna parerea ersonala despre domnul general Zapor. Dar este incredibil cata nesimtire poate fi in acest Rinciog, daca indrazneste sa il atace pe domnul Mircoviciu, dupa ce asa cum spunea cineva mai sus , acuma cateva luni , il ridicau in slavi pentru a ca fost unul din putinii parlamentari fost militar, care ne-a sprijinit pe fata prin toate comisiile posibile , sa pastreze legea ocupationala pentru militari. Iar acuma vine neica nimeni Rinciog sa il murdareasca . NU ITI E RUSINE DOMNULE RINCIOG ? DEPASESTI ORICE LIMTA . CUM DE TE MAI SUPORTA PAMANTUL NIMICULE ? TU CHIAR NU AI LIMITE , AI UITAT DE BUN SIMT, FACI PE ORICINE CUM ITI VINE TIE LA GURA NUMAI PENTRU CA NU E DE ACORD CU TINE ? ATI DEPASIT ORICE LIMITA. Loviti un general bolnav care nu are posibilitatea sa vina la Bucuresti si sa va altoiasca asa cum ati merita doar pentru ca va cere sa informati oamenii cu cheltuielile pe care le-ati facut, iar acuma loviti in poate unul din putinii militari parlamentari care a aparat cauza militarilor doar pentru ca a "indraznit" sa aibe o alta parere decat voi .Siimtiti cum va pleaca scaunele de sunb dosurile puturoase? O sa cadeti cu scaun cu tot toti cei care va credeti coborati din zei si urcati pe tron. Nu meritati sa fiti numiti nici macar ofiteri. imi e rusine ca am slujit in aceeasi armata cu voi . NU MERITATI SA REPREZENTATI INTERESELE MILITARILOR .

    RăspundețiȘtergere
  24. E de maxima belea acest neica-nimeni, cu numele de rinciog!
    De belea la fel de maxima, sunt si cei care tac si se fac ca nu-i priveste! Baaaaa...... urla lasitatea'n voi! Faceti zid in jurul unor netoti, unor bufoni, unora care v-au manglit banii, va fac de rasul rasului ... iar voi, nu si nu! E cei mai buni! Traiasca! Alooo!
    Rade o tara de voi, fraierilor! Dar voi... Lider maxim, SA traiasca!

    RăspundețiȘtergere
  25. A aparut proiectul legii pensiilor ocupationale. Nu are absolut nimic in comun cu ceeace ar dori (sau spera) fostii beneficiari ai L 164. Pensia ocupationala e ceva in genul fostei pensii suplimentare si nu exclude sau mai bine zis mentine obligativitatea contributiei la sistemul unic de pensii.

    RăspundețiȘtergere
  26. Oricum nu e pentru noi, e doar pentru juristi. Armata a pierdut trenul.

    RăspundețiȘtergere
  27. si daca nu ati vazut si auzit destul;va recomand pe unu 'gourkha'(nu spui cine.. persoana importanta!)asta ...aaaaa.....'ranced' e micut.
    O tzatza adevarata se numeste gourkha(da' nu il cunoasteti )

    RăspundețiȘtergere
  28. @ano 23.46
    Nu va suparati.pensia ocupationala nu ofera privilegii ci doar contributii marite pt.pensii mai mari(sunt totusi cateva mici avantaje... dar mici)oarecum exista o similitudine si cu pensiile private,nu va lasati indusi in eroare de denumire ca in mod sigur nu gasiti cainii cu covrigi in coada.
    de ex;popimea are pensii ocupationale dar cotizeaza bani la greu (e drept ca isi permit)asa ca sa lasam himerele inca nu vrem sa invatam ca totul e pe bani???

    RăspundețiȘtergere
  29. @Acord 75,
    Te referi la mr.(r) Olescu Gelu, din B. Op. SCMD Curtea de Argesi ?

    RăspundețiȘtergere
  30. Cat poate fi de nemernic,
    doar pentru a place stapanilor:
    __________
    From: "Gedutz Gedu"
    To: roarmy230@yahoogroups.com
    [Attachment(s) from Gedutz Gedu included below]

    Domnule Sorin, este general de brigada in rezerva pe bune. Dar poate ca nu acest lucru este cel mai important, ci faptul ca in 1978 a absolvit Academia Militară - Facultatea politico-militară - secţia Arme, deci este prin formatie un politruc inalt calificat si de cursa lunga. Pentru demonstratie vedeti poza atasata si studiati CV-ul " http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=258&cam=2&leg=2004&pag=0&idl=1 "
    Sa auzim si de bine!
    _______________
    Iata cine va sunt camarazii!
    Iata ce inseamna onoarea si demnitatea unora!
    Mai au si tupeul paranoic, sa se erijeze in numele.... tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  31. Stelian P. a scris:
    8 Februarie 2011 la 9:33 am

    Covăsneanul&Co.

    “Urlati, urlati, urlati !”
    fratele lu Lenin

    Urletele voastre imi demonstreaza ca am ochit bine. Ma bucur.
    Mai intii va sugerez sa va spalati pe fund inainte de a latra cu coada sus in numele tuturor pensionarilor militari.
    Sunteti strins uniti intr-o pubela care nu reprezinta nici 10% dintre noi asa ca nu aveti dreptul sa injurati si sa amenintati in numele nostru. In plus, ati atras in mizeria voastra un mare numar de creduli care dupa ce si-au investit banii in FNI, Caritas, Delfinul……, au descoperit acum un nou idol care le promite pensii NATO. Sunt banii lor si fac ce vor cu ei dar eu sper sa nu-i vad peste citeva luni cu pantalonii pe vine, aratindu-si fesele grase spre un tribunal.
    Daca vreti sa va turnati oala de noapte in cap faceti-o, dar numai in numele vostru. Noi va ajutam doar sa o umpleti.

    RăspundețiȘtergere
  32. Facem prea multă filozofie pe acest subiect când lucrurile sunt foarte clare! CD a cheltuit alandala, din prostie şi din interes (propriu), fondurile colectate din cotizaţii, nerespectând Statutul (ăla vai de mama lui) şi mai ales legile cu privire la achiziţii bunuri şi servicii, evidenţă contabilă şi de mânuire etc. toate aceste nereguli încadrându-se în categoria faptelor penale.
    Mult mai interesent de fapt ar fi să aflăm cine se ascunde în spatele acestui CD, CD numit/autonumit după cum observ pe viaţă! Dacă vom şti "compoziţia" acelui "comitet de iniţiativă" vom şti şi "mersurile problemei"-"Spune-mi cu cine te însoţeşti ca să-ţi spun cine eşti"!
    ...............
    Din clipa în care l-am văzut pe Apostol trezorier am ştiut că vor fi mari probleme cu modul de gestionare a fondurilor Sindicatului (nu mai comentez, vă las pe voi să faceţi aprecierile de rigoare). De unde ştiam? Pt.că am lucrat pe vremuri cu acest individ şi-i cunoşteam "potenţialul". În această comedie tristă mai apare un personaj (de fapt sunt 2) cu numele Perianu. Acest Perianu (el),pe vremuri când eram elev/student mi-a fost plutonier de companie ...Deci şi acum 30 şi ceva de ani tot cu găinăreala se ocupa...
    Atâta timp cât CNR nu se va întruni "ca să facă lumină" în această nebuloasă, CD va continua seria ilegalităţilor!
    Cu stimă tuturor

    RăspundețiȘtergere
  33. P.S:
    Şi-ar mai fi o întrebare: De ce din totalul cotizaţiei strânse la nivel de filială, 80% din aceasta trebuie virată "centrului"? Care au fost/sunt considerentele care au stat/stau la baza acestei "hotărâri"?

    RăspundețiȘtergere
  34. Daupa aparitia comentariul cu domnul general Zapor si domnul Monac, am trimis mail amandorura pentru a afala adevarul. Domnul ZAPOR MI-A RASPUNS PRIMUL SI AM COMENTAT APOI SUNAND CA NU ESTE NICI O LEGATURA INTRE CEI DOI SI TOATE ERAU SCORNELI. Am primit ieri un raspuns si de la domnul Monac , si deoarece despre dansul se mai faceau unele referiri, i-am cerut acceptul sa ii postez raspunsul pe blog. Mi-a dat acceptul si deaorece aici a aparut comentariul il postez aici . Deci iata care este pozitia si raspunsul domnului Monac :

    RăspundețiȘtergere
  35. "Domnule Colonel NEACSU,

    Imi cer scuze pentru faptul ca nu v-am raspuns pana acum la nici o scrisoare. Sunt doua motive: 1.sunt f.f. ocupat. 2.problemele ridicate tineau de Sindicat de C>Director si nu puteam personal sa raspund. Dar acum pentru ca ridicati probleme care tin de persoana si familia mea va voi raspunde punctual: 1.Sunt si voi ramine pana la sfarsitul vietii un om integru si onest. 2.Am pornit in sindicat cu sperante, incredere si eforturi foarte mari.Nu doresc sa dezvolt acum cat si ce am facut pentru SCMD. Doar atat: primii peste 100 de membri au fost inscrisi de mine impreuna cu colegele de la Comisia de aparare aSenatului inca din luna aprilie 2009 cand ne gindeam la o forma de asociere fara sa o botezam. 3. Nu sunt nici cuscru nici cumatru si nu am nici un altfel de relatie de rudenie cu dl gl Zapor. Am fost coleg de serviciu acum 24-21 de ani, cum am fost cu multe alte mii de persoane.Ne-am respectat si ne respectam reciproc si recunosc faptul ca telefonic in vreo doua situatii mi-a reprosat , odata chiar dur, pentru unele lucruri pe care nu le considera la locul lor in sindicat. 4. Nu sunt „sursa” d-lui Zapor. Nu detin personal nici un exemplar al P.V.intocmit de comisia de verificare.Documentul a fost prezentat la sediul SCMD in fata C. Director si a inca cca 20 persoane de la filialele din Bucuresti si din tara, este cunoscut de toti cei 9 specialisti membri ai comisiei de verificare si in final cele 3 exemplare snuruite si sigilate s-au distribuit astfel: 1 la presedintele SCMD, 1 la contabilul sef si 1 a ramas martor la presedintele Comisiei de verificare. 5. Da, este adevarat , am pus la dispozitia sindicatului casa de 200mp a fiicei mele care este necasatorita, lucreaza in strainatate la o companie multinationala, in prezent este de 5 luni in Columbia la Bogota, astfel: -august-noiembrie 2009-gratuit; -noiembrie 2009-iulie2010- cu 300E pe luna; -iulie-octombrie2010- cu 500E pe luna. Inchirierea s-a facut legal pe baza de contract cu declaratie fiscala si plata impozitului aferent, scazut din sumele de mai sus,fapt ce i-l pot dovedi cu documente. 6. Sunt doctor in drept si stiinte administrative, autor sau coautor a 9 carti, nu m-a acuzat si daca cineva ma acuza nu-mi va putea dovedi nici un fel de plagiatura. 7. Nu sunt prieten cu dl. Oprea, sunt total impotriva a tot ce face vis-a-vis de de pensiile noastre. Deocamdata sunt singurul membru al C. Director care i-a reprosat verbal ,in fata acest lucru ,in plenul Comisiei de munca de la Camera Deputatilor, in prezenta a peste 40 de persoane din care aproape jumatate cadre militare active si in rezerva. 8. Sotia mea, colonel in rezerva, care a condus logistica unei structuri importante a Armatei are incheiat un contract civil cu Sindicatul, pe 11 luni si lucreaza pentru 1000 lei pe luna.Este un om integru, recunoscut ca atare in armata si avem o familie trainica,serioasa de aproape 34 de ani si 2 copii bine realizati. A intrat in dizgratie total din momentul in care a sesizat si a atentionat aspra incalcarilor legislative in Sindicat. Daca cineva mai are si alte curiozitati in legatura cu persoana si familia mea in relatia cu Sindicatul, in masura timpului ii stau la dispozitie. Sunt gata in orice moment sa prezint in fata Consiliului National al Reprezentantilor raport de activitate in calitate de membru al Comitetului Director. Sunt in continuare la dispozitia oricarui membru de sindicat care ma solicita. DEZAVUEZ TOTAL balacarelile, invectivele si limbajul suburban la care asistam si in calitate de Secretar General al SCMD fac un serios apel la ratiune."
    Constantin Monac

    RăspundețiȘtergere
  36. Da , asa raspunde un ofiter roman cand este acuzat de ceva. Asta inseamna cinste si demnitate. Domnul Rinciog, luati aminte. Dumneavoastra nu stiti decat sa jigniti si sa scuipati. Nici nu mai trebuie altceva ca sa ne dam seama de partea cui este dreptatea. Raspunsul domnului Rinciog si cel al domnului Monac sunt elocvente.Trebuie sa fii legat la ochi sau rau intentionat ca sa nu vezi unde se afla ofiterul cinstit. Eu sunt de partea domnului Monac si pentru ca dansul il apreciaza pe Zapor il cred si pe domnul Zapor. Domnul Rinciog, faceti-va bagajele .

    RăspundețiȘtergere
  37. Rinciog, Apostol, Dogaru,Pricina, Demisia!Domnule Monac, lasati parlamentul si luati in mana fraiele sindicatlui. Decat sa platim sau sa ne fure cei 4 mai bine va platim pe dumneavaostra.Iesim mai ieftin .

    RăspundețiȘtergere
  38. OK, si eu sustin propunerea!
    D-l MONAC, luati DECIZIA pana la capat!
    Sindicalisti, si voi luati ATITUDINE hotarata! PRO sau CONTRA!
    Trebuie URGENT curatenie! Altminteri, pericol de dezintegrare!

    RăspundețiȘtergere
  39. Am onoarea sa va salut!
    Comentarii la comentariile dlui Rinciog:
    1. Limbajul folosit la adresa unui general va descalifica. Nu puteti sa va adresati in acest fel nimanui, nici chiar unui "inamic". Un "ofiter pur-singe" ar da dovada de cavalerism si decenta.
    2. La "comentariul 6" - Regula privind decontarea bonurilor de carburant ESTE a Codului Fiscal ( L 571/2003). Ea trebuia respectata! Tusea cineva daca mergea cu trenul?!
    3. La "comentariul 7": Hotariti - va! Ori contracte de comodat (P.V sedinta C.D . al S.C.M.D./25.01 2011 pct. 10) ori contracte de inchiriere. Sint total diferite. In cel de-al doilea caz (inchiriere) dl. Apostol trebuie sa plateasca impozit la Fisc pentru venituri din cedarea folosintei bunurilor.
    In subsidiar, pt. Akord 75: da, in cazul contractului de comodat - daca este prevazut astfel - toate cheltuielile de folosire a bunului respectiv cad in sarcina celui care il intrebuinteaza(comodatarului) si sint deductibile d.p.d.v. fiscal, mai putin combustibilul.
    4.Imi exprim nedumerirea in privinta dlui. Apostol. Nu am inteles daca este economist/finantist.
    Eu cred ca nu, pentru ca altfel ar fi stiut ce trebuie facut d.p.d.v. financiar-contabil. Daca a stiut si a acceptat.....

    Chiar este un adversar redutabil al unor membri din conducerea S.C.M.D. acest blog!
    Altfel nu se explica de ce dl. Rinciog in finalul "Raspunsului ..... " imi insulta bruma de inteligenta cu care m-a inzestrat bunul Dumnezeu.
    Tuturor, cu stima
    Un vizitator (si uneori comentator)
    P.S. Nu vreau sa stric ziua nimanui, dar daca va era dor vizionati http://www.mapn.ro/armatatv/categoria_21_pe_2010.php

    RăspundețiȘtergere
  40. CE-MI place! NU-i treaba mea,dar oricum nu ma pot abtine.Probleme care se vor importante ridicate de anonimi,dezbatute de anonimi. Anonimi,care apreciaza, hotarasc,cheama la cinste,ordine corectitudine etc.
    Haideti domnule Monac esiti la inaintare ca anonimi va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  41. Da , dar cel putin nu injura , ca anonimii lui Rinciog. Si nici nu sustin hotia . Si eu sunt de acord cu propunerea, dar mi-e teama ca e irealizabila. Din cate am Vazut domnul Monac nu are nici un gand in sensul asta . Desi nu ar fi exclus acuma sa il acuze ca asta doreste si ca incearca sa il detroneze pe Dogaru. Nu m-ar mira nimic la oameni ca Rinciog. A dat aici dovada talentelor sale. Oricum faptul ca cei din CD , continua sa pastreze procesul verbal ascuns de filiale si nu sunt de acord cu convocarea CNR , pe care doar o pomenesc fara a o stabili, spune mai mult decat a spus Rinciog .

    RăspundețiȘtergere
  42. Cezare dă-o-n brânza măsii de treabă! Te-am înţeles că nu eşti sindicalist din motive pe care le cunoşti doar tu şi care pe noi nu ne interesează, dar ţi le respectăm. Te rog abţine-te de la comentarii gratuite... Vezi că pici în altă extremă dovedind că eşti doar un chibiţ pe această problemă şi nu-i frumos. Lasă-i pe cei care sunt sindicalişti să se pronunţe pro sau contra, altfel vei cădea la "mijloc" şi vei lua şuturile şi înjurăturile atât de la cei proCD cât şi de la cei antiCD!

    RăspundețiȘtergere
  43. Cezar se crede cineva numai pentru ca isi spune Cezar. E tot un anonim, cu nimic mai curajos sau mai presus decat toti cei ce isi varsa naduful pe aici. Singurii care au curajul sa isi expuna aici numele si poza sunt Neacsu si.. nu mai stiu, Armasu , care are si el poza . In rest, toti suntem, anonim nici unul nu iasi asuma riscurile. Asa ca domnule Cezar sau cate iduri mai ai, tot anonim esti nu te mai da mare pe aici . Nu faci decat sa bagi zazanie pe aici sa faci pe desteptul si sa iei pe altii peste picior. Si sa vii cu citate din alte bloguri. Daca ai ceva de spus spune , daca nu lasa mistocareala ca nu esti decat un fitilist.

    RăspundețiȘtergere
  44. HA..HA. Domnule Anonim m-ai pus in banca. Un chibit cum zici matale ,cateodata, poate observa mai corect anumite aspecte,pt. ca-i mai obiectiv.
    Oarecum eu am incercat sa ,,stiumulez'"-raspunderea personala a celui care combate. daca deranjeaza, mergeti inainte cu anonimii. Parerea mea vizavi de Scmd mi-am spus-o demult si nu ca anonim.Este adevarat ca viza alt aspect, nu care-i acum in tema!PS. Ce ziceti de un CD -anonim??!!

    RăspundețiȘtergere
  45. Nu-i iertaţi!

    o haită de borfaşi, mecanic colorată,
    supusă ritualic aceluiaşi consemn,
    îndepărtată crud de mamă şi de tată,
    ne-aduce existenţa în sapa lor de lemn....

    în fruntea ei, dementul, o javră ordinară
    care ne-a sechestrat şi dreptul de-a vorbi,
    descreieratul care a semănat în Ţară
    doar vrajba dintre noi, în dreptul de-a muri…

    urmarea aici .. http://neacsum.blogspot.com/p/pagina-literara.html

    RăspundețiȘtergere
  46. Catre Comitetul DISTRUGATOR al SCMD,
    Ca urmare a comentariilor, postate de un oarecare aplaudac, la mail-ul adresat liderilor filialelor SCMD, verificind inca o data datele postate, am avut surpriza sa constat, intradevar, unele erori si abateri de la raportul de audit, pentru care va cer scuze si va rog sa acceptati urmatoarele corective care sint in deplin acord cu concluziile din raport.
    1. La capitolul referitor la cheltuieli nejustificate si neeconomicoase (a se citi desantate, impotriva minimului de bun simt), alimentarea cu combustibil in valoare de 29 mil. lei, intr-o luna si pe acelasi autovehicul, este intradevar o eroare pentru care imi asum raspunderea. In fapt este vorba, asa cum rezulta din documente, despre alimentarea unui singur autovehicul (va imaginati si cui apartine; ne-a spus Rinciog in comentariul pe marginea mail-ui meu), cu carburant in valoare de 29 mil.lei (2900 ron,asta ca sa suportati mai usor cifra), dar intr-o singura zi.
    2. La capitolul cheltuieli pe alimente si bauturi, in valoare de peste 30 mil. lei, iar s-a strecurat o eroare. In fapt este vorba de peste 30mil.lei (3000 ron), cheltuiti in exclusivitate pe bauturi. Si sa nu credeti ca este vorba de orice fel de bauturi.Nici pe departe. Este vorba de spirtoase ultra distilate si ultra rafinate, de care numai boierii sint in stare si merita sa bea, demne de prea inaltele fete care le-au ingurgitat in vreme ce cugetau la lupta sindicala. Pe alimente s-au cheltuit alte zeci de milioane de lei, care, o sa va dezamagesc dar depasesc suta.
    Totodata, imi cer scuze ca nu am postat pe mail extrase din raportul de audit, asa cum v-am promis in urma cu citeva zile. Evenimente neplanificate nu mi-au permis acest lucru dar o voi face imediat ce revin la domiciliu, la sfirsitul saptaminii. Poate pina simbata va veti lua inima in dinti si veti posta pe paginile filialelor raportul comisiei de audit, scutindu-ma pe mine de acest travaliu. Tot atunci voi posta si pe site-ul agentiei de stiri "alfa news", sau ceva pe aproape(daca o sa-mi comunice adresa), care m-a interogat asupra datelor ce le detin in legatura cu jaful. Eu v-am inteles strategia de a testa existenta sau lipsa probelor la reclamant. Ati "infiintat" o agentie de stiri care sa traga de limba. Nu a reusit, cereti-le banii inapoi si puteti sa le confirmati ca dispun de documentatia necesara si incepind cu sfirsitul saptaminii o sa va parvina voua si prin voi si "agentiei", pe care ati infiintat-o. Daca nu aveti rabdare pina atunci o puteti face voi dind publicitatii raportul comisiei de audit.
    Dar pina atunci sa auzim numai de bine.
    Fara de respect
    Gl.mr.(r) Ioan ZAPOR

    RăspundețiȘtergere
  47. Adminuuule!!
    vezi ca neacsu iti face concurenta neloiala.
    posteaza franturi pe site-ul tau si apoi baga link spre sitele lui stii tu care ,ala colorat ca o sorcova
    Nene neacsule nu-i frumos sa furi clienti ca sa ai si tu mai multe clickuri.Nici tarfele de la colt de strada nu procedeaza asa.Da-o dracu' de treaba chiar te pretezi la asa ceva??
    si ca sa nu comentezi dovada este;


    Neacsu spunea...
    Nu-i iertaţi!

    o haită de borfaşi, mecanic colorată,
    supusă ritualic aceluiaşi consemn,
    îndepărtată crud de mamă şi de tată,
    ne-aduce existenţa în sapa lor de lemn....

    în fruntea ei, dementul, o javră ordinară
    care ne-a sechestrat şi dreptul de-a vorbi,
    descreieratul care a semănat în Ţară
    doar vrajba dintre noi, în dreptul de-a muri…

    urmarea aici .. http://neacsum.blogspot.com/p/pagina-literara.html

    8 februarie 2011, 13:32

    RăspundețiȘtergere
  48. Pe cine vreti sa 'promovati', dintre ofiterii 'pur-sange' in fruntea unei organizatii facuta de-a gata?

    Si, pe urma, pe altarul carui interes politicianist meschin va fi sacrificat acest sindicat nascut din suferintele si umilintele atator camarazi care au inteles ca numai IMPREUNA avem o sansa, si deci s-au adunat sa fie impreuna in SCMD?

    Cu cine ati pus la cale aceasta lovitura sub centura, impotriva unor oameni care n-au furat nimic, domnule?

    Cu prietenii din anturaj, colegi buni de pe vreamea CC al UTC? (Si ca sa vedeti ca nu vorbesc fara acoperire, uitati colea o dovada, intr-un dialog pe net, la vedere:
    .....................................................................
    ELENA spunea...
    @Aliosa
    Nu mai pot sa intru pe blogurile tale, mai ales pe cel cu promotia, in care sunt imagini din Liceu, ca incep sa plang ca o ... in fata calculatorului. Avem atat de multi prieteni comuni (Ex. Monac, Paslariu, Zapor, Mircovici etc.), am atatea amintiri superbe (ex. taberele CC al UTC facute la voi in liceu unde eu participam fiind secretara UTC a Liceului sanitar din Botosani). Stiti ca unitatea voastra era singura unitate militara din tara fara gard? Hai ca ma ia valul si cred ca nu ma mai pot opri din scris pana dimineata!
    .....................................................................
    Stati bland, domnule general.
    Daca Revolutia a fost furata, nu la fel va pati si SCMD-ul.
    Daca sunteti doar o victima si ati crezut niste minciuni spuse de altii, atunci treziti-va!

    RăspundețiȘtergere
  49. @8 februarie 2011, 17:00
    Stimate domn am rugamintea sa-mi explicati,daca doriti si daca puteti urmatoarele:
    1.”valoare de 29 mil.lei (2900 ron,asta ca sa suportati mai usor cifra), dar intr-o singura zi”….zilnic…365 zile/an?
    2.”vorba de peste 30mil.lei (3000 ron), cheltuiti in exclusivitate pe bauturi”…zilnic…365 zile/an
    Nu sunt membru al SCMD….nu cred ca are importanta apartenenta mea la sindicat,ci faptul ca un “furt”este un furt si pt cel ce nu este sindicalist…
    In alta ordine de idei:"artimetica" mea nu bate cu logica dumneavoast

    RăspundețiȘtergere
  50. Am uitat sa pun sursa de unde am luat fragmentul de dialog din postarea mea anterioara. Aici il veti gasi, in original, daca nu-l sterge Plano intre timp.
    www.plano10.com/2010/10/organizatiile...

    Ma revolta jsnicia si nedreptatea la care se dedau cei fara demnitate umana, cum este si acest general Zapor.
    Ei nu mai au rabdare sa munceasca cinstit si sa se afirme in cadrul Sindicatului, cum o fac atatea altii, ei vor totul pe tava si deindata!

    Eu am auzit un zvon cum ca Secretarul General al SCMD, d-l Monac Constantin, banuit de unii ca s-ar afla in spatele campaniei de sapare/preluare a presedintiei SCMD, campanie ce se desfasoara chiar acum si al carei varf de lance e d-l general Zapor, el, cel care ar fi trebuit sa traga cu dintii si sa mearga alaturi de sindicalisti, s-a dus la Piperea ca sa fie reprezentat in instanta in proces(va mai amintiti de campania in care au incercat sa-i convinga pe tori sindicalistii sa o faca, nu el personal, ci prin interpusi?). Va dati seama ca nu urmareste decat comisionul personal si ca putin ii pasa de camarazi? Dar poate ca nu e adevarat, insa in nebunia pe care o traim, mai conteaza ce e adevart si ce nu?

    RăspundețiȘtergere
  51. Si inca ceva: am mai auzit ca d-lui Monac i s-a taiat accesul banii SCMD pentru ca facea abuzuri. Oamenii nu le-au dat pe fata, doar i-au taiat biberonul. Sa fie o strategie de genul ''atacul e cea mai buna aparare'' in aceasta scrisoare a generalului?

    RăspundețiȘtergere
  52. @anonim 18.49 si 19.16
    De la sursa...insa fara a-l adauga pe Zapor la prietenii comuni...asa cum intentionat ai facut!
    Ai avut vreun scop "umanitar" . sau...

    ""ELENA spunea...

    @Aliosa
    Nu mai pot sa intru pe blogurile tale, mai ales pe cel cu promotia, in care sunt imagini din Liceu, ca incep sa plang ca o ... in fata calculatorului. Avem atat de multi prieteni comuni (Ex. Monac, Paslariu, Mircovici etc.), am atatea amintiri superbe (ex. taberele CC al UTC facute la voi in liceu unde eu participam fiind secretara UTC a Liceului sanitar din Botosani). Stiti ca unitatea voastra era singura unitate militara din tara fara gard? Hai ca ma ia valul si cred ca nu ma mai pot opri din scris pana dimineata!
    10 octombrie 2010, 23:55 ""

    RăspundețiȘtergere
  53. Anonim 19.24. Ai dreptate,, partial, ca in bancul cu rusul . Nu i-au dat , i-au luat , nu o volga , o bicicleta. Ai dreptate cu banii, i-au luat dreptul de a se mai atinge de finante , de a mai semna cecuri, de a se apropia de casierie, i-au anulat cardurile si nu are oie sa se apropie de seif la o distanta mai mica de 10m , dar nu lui Monac, ci lui Apostol, marele trezorier, care nu are voie nici sa pronunte cuvantul bani . Te felicit pentru acuratettea informatiilor, totul era corect , mai putin numele .
    PS nu mai are voie sa vorbeasca in numele departamentului financiar . Ai observat ?

    RăspundețiȘtergere
  54. Interesant .
    Doamna Elena are atat de multe amintiri cu domnii aflati in discutie acuma nu uita sa aminteasca ca i-au fost (?)prieteni , dar nu spune nici un cuvant depsre mizeriile care se spun despre ei aici de catre colegul Rinciog, nu stie nimic, nu a auzit raportul, habar nu are daca ceeea ce a spus Zapor este adevarat. De unde sa spuna saraca? Probabil a auzit , dar nu a inteles, ca de, mai greu .. cata lipsa de caracter. Sa vina unul sa iti besteleasca prietenii, sa ii impraoste cu noroi, iar tu sa plangi ca iti aduci aminte de vremurile cand erai secretar UTC si te bagau baietii in seama, dar sa nu spui nimic depre ceea ce se intampla si care e adevarul Ce spunea ca este jurista ? Ma face sa rad .

    RăspundețiȘtergere
  55. Akord 75.
    Da , am postat un pamflet al cuiva , primit pe mail , la mine pe blog si am trecut aici doua strofe din el doar, ca sa nu umplu pagina aici pentru cine nu era interesat. Nu e un gest neloial, am acceptul domnului Burcu sa fac trimitere pe acest blog si la alte pagini de blog, indiferent ale cui daca merita vazut ceva. Si nu mi se pare nimic neloial.Blogul meu si al lui Burcu nu sunt concurente nu numai intre ele , dar cu nici un alt blog. Asta ca sa stai linistit si sa nu iti faci griji in privinta asta . Daca nu mori de drum lung , probabil ca o sa fie de de grija altuia.

    RăspundețiȘtergere
  56. @Anonim 19:16 , @all,
    Nu va luati dupa elucubratiile spuse-scrise de aceasta duduie, care se da mare cu RELATIILE ei, cu SUCESELE ei, cu MUNCA peste poate etc.
    Sa fim seriosi! Ea se vedea SEFA - DADACA - PRIETENA tuturor celor care sustineau sindicatul, in forma lui CORECTA. Fatuca asta, atat de agitata si lipsita de continut, are ceva probleme!
    De la rasu' la plansu', nu-i decat un pas!

    RăspundețiȘtergere
  57. Talibanii, PARAMILITARII de pe feuda LIDERULUI MAXIM, iata cu ce se ocupa mai nou:
    _________
    Honor et Patria! Vae victis!

    capitan de haiduci: "Iancu Jianu"

    sau pentru prieteni Miky

    LA MULTI ANI CU SANATATE D-LE ZAPOR -> SUNT CU PLEOAPA PE TINE SI DACA MAI DORESTI O SA SPUN SI CUM AI AJUNS GENERAL DE PAIE - nu intamplator ai adresa inserata in lista. Nu o sa tragi o aghioasa fara sa stim. Pacat de varsta pe care o ai dar mai tii minte - "Subsemnatul ........ " amintiri vechi dar ffffff actuale - te-ai pus cu cine nu trebuie - NOAPTE BUNA SI SOMN USOR.
    Miky
    __________
    Astia "e" ori nu "e" sanatosi la cap????!!!
    Chiar au trecut la presiuni si amenintari??
    Alooo, va asteapta Parchetul, neispravitilor!

    RăspundețiȘtergere
  58. CE faci Elena -nu zici nimica??. SE zice ca si tacerea-i un raspuns,dar nu unul convenabil. Te asteptam cu mare interes

    RăspundețiȘtergere
  59. @ akord 75,
    Sunt anonimul de ieri ora 23.46.
    Intrucat esti singurul care ai comentat in mai mult de o fraza (vezi Neacsu)scurta mea postare referitoare la aparitia proiectului Legii pensiilor ocupationale ,sunt dator cu un raspuns.Crede-ma ca in ceeace ma priveste am inteles prevederile PROIECTULUI respectiv.Daca te-a derutat modul simplut in care l-am interpretat ,te asigur ca am facut-o pentru a nu ,,confuza" unii dintre fostii nostrii colegi care inca mai jelesc la capataiul decedatei Legi 164/2001.Nu de alta dar nu as vrea sa-si faca sperante desarte vizavi de situatia noastra actuala si respectivul proiect de lege...,pentru a nu fi dezamagiti ulterior...., i-a dezamagit destul CD scmd,...sau poate nu???
    Cu stima,
    Nikk

    RăspundețiȘtergere
  60. @nikk
    Multumesc pt. precizari
    o seara buna!!

    RăspundețiȘtergere
  61. @ neacsu
    apreciez faptul ca dati intotdeauna replica.Din pacate din prea multa aroganta,spuneti prostii si jigniti gratuit.
    Cat despre prostul care moare de grija altuia...va inselati profund.eu nu mor de grija SCMD,nu-i razboiul meu.In schimb dvs vi se aplica perfect vorba cu prostu' si cu grija fata de altii
    De asta am puterea sa spun si bancuri sa destind si atmosfera,pentru ca nu sunt implicat.in schimb dvs sunteti pana peste cap si sunt sigur ca doar din "prea mare grija" fata de 'bietii sindicalisti'
    priviti unde se afla BUNUL SAMARITEAN NEACSU si sigur dar absolut sigur n-are nici un interes(oare!!?)

    RăspundețiȘtergere
  62. Citesc cu cu atentie postarile dv(de cand a fost infiintat blogul)in dorinta de a ivata ceva de la cei mai bine pregati ce cat mime.Am intervenit rar,atunci cand nu am inteles ceva(multumesc pt explicatii).Acum iar nu inteleg:
    Domnul Neacsu a postat o scrisoare a domnului Monac.Acesta spunea ca a inchiriat un spatiu sindicatului pe diverse sume(nu conteaza sumele).DE CE?Un ofiter cu coloana verticala nu ar fi trebuit sa spuna:domnilor inchiriati o garsoniera ca va costa mai putin;nu ma bagati pe mine in asta pt ca sunt factor de conducere si nu vreau sa-mi leg numele de banii sindicatului.
    Domnul Monac a spus ca sotia dumnealui a fost angajata de catre sindicat(nu conteaza salariul,nu conteaza pregatirea dansei,fuctia pe care a fost angajata).DE CE?Un ofiter vertical nu ar fi trebuit sa spuna:nu-mi angajez sotia pt ca nu doresc sa se interpreteze ca familia mea doreste sa castige ceva bani de la cei pe care-i conduc.

    RăspundețiȘtergere
  63. Akord
    Mai baiatule, pai daca SCMD-ist nu esti . de a cui grija mori, de a mea ? Dupa cum vezi eu stiu sa ma apar singur asa ca multumesc , stai linitit, nu te mai agita. Dumneata erai ingrijorat de faptul ca am facut aici trimitere la o postare pe blogul meu. De a cui grija mureai ? A mea, , a lui Burcu sau vorbeai numai asa ca sa arunci o piatra ? Eu nu de grija lui Dogaru ma zbat ci de a mea . Pana una alta banii cheltuiti de cei de sus sunt si ai mei si am dreptul sa stiu cum s-a facut cest lucru. Dumneata cu ce drept ma judeci ? Sau sa intreb si eu ale cui interese la slujesti? Deci daca sindicalist nu esti, nu ti-am incalcat regulile blogului care era grija dumitale ?

    RăspundețiȘtergere
  64. Ranciog a recunoscut in mare parte greselile ca doar si el s-a lins pe bot si ii tremura pantalonii pe el...
    Ranciog este unul din cei care are o asigurare de viata de 64 mil lei si comisia de audit i-a cerut sa puna banii la loc. Asta ar fi trebui sa spuna: ca are asigurare de viata, ca a facut mofturi la salariu ca e prea mic si el munceste de da in barnci, ca a fost favorizat de la inceput avand tf mobilla discretie, normal ca din banii fraierilo.
    Logic vorbind: trezorierul manuieste banii, seful semneaza actele si aproba, secretarul face lista de chltuieli. Cam asa au fost si cu catizatiile noastre au fost papate de APOSTOL-DOGARU-RANCIOG. Viata lor a prosperat din toate punctele de vedere.
    Sindicatul a folosit o singura masina: masina lui APOSTOL! Una singura, nu 4 cum afirma nerusinatul sef Ranciog.Nu avea nici un contract de comodat, absolut nimic, daca exista un contract acesta s-a facut pe timpul auditului!
    Mint cu nerusinare si improasca cu noroi in gl Zapor care este un om de toata isprava, si in toti cei care au indraznit sa le ceara sa lucreze corect sau au indraznit sa le ceara socoteala pentru banii papati aiurea.
    Ranciog este un nemernic si un ipocrit pentru ca a lovit in Gl Mircovici, un om deosebit care a spijinit sindicatul in toate comisiile parlamentare pe L.329, pe legea pensiilor si nu numai. Cata ipocrizie pe acest nemernic care are un caracter infect, josnic, las, iresponsabil si cu un tupeu fantastic!!!
    Ii cerem public sa-si ceara scuze fata de dl Gl Mircovici!
    Acest memernic sa-si bage mintile in cap si sa termine cu amenintarile si cu saritul la beregata noastra ca s-ar putea sa-i luam noi gatul, cerandu-icotizatiile inapoi.
    Monac, desi se crede inger nu a fost cinstit, de ce nu are curajul public ca macar el in calitate de secretar general care a avut acces la multe documente sa faca publice rezultatele comisiei de audit. Monac o scalda ca si el si navasta-sa sunt implicati si nu are curajul raspunderii, cum se numeste asta, nu cumvalasitate.
    Apoi, acea faimoasa comisie condusa de Anton de ce nu are demnitatea sa publice raportul de audit daca sunt cinstiti si corecti sau le-a interzis cumva bufonul sef/paranoicul sef sa nu publice nimic.
    II SOMAM CA IN TERMEN DE 24 DE ORE SA PREZINTE PUBLIC RAPORTUL DE AUDIT, IN CAZ CONTRAR VOM TRIMITE ARTICOLE CATRE TOATA MASS-MEDIA.

    RăspundețiȘtergere
  65. @neacsu
    'Mai baiatule'sa-i spui lu' ...cui vrei tu ,eu nu-ti permit,si pentru dumneata eu sunt 'dumneavoastra'
    Chiar vrei sa te cataloghez ca lipsit de buna crestere(nesimtit)???Ca vad ca faci eforturi sa te comporti ca un taranoi sau e starea dumitale naturala(e o afirmatie nu interogatie)
    Muream de grija faptului ca esti necinstit si ma enerveaza la culme parsivii ca dumneata
    deci 'mai baiatule' sa-i zici aluia cu care ai pascut vaca
    P.S.deci dpdv SCMD srl ai ramas si f...ut si cu banii luati;ha,ha,ha

    RăspundețiȘtergere
  66. @akord 75 decupleaza bruiajul, baga niste scheme de zbor conform temei tactice de azi.

    RăspundețiȘtergere
  67. Cezar nu e sindicalist, dar nu mai poate de dragul lor, si le poarta grija. Akord la fel . De multa grija ce le poarta , se bucura ca sunt mintiti ba de Basescu, ba de Dogaru. Din cand in cand , mai vin cu cate o replica din putul gandirii, in rest, divagari, glumite nevinovate si invrajbire. Al cui joc il fac robotii astia?

    RăspundețiȘtergere
  68. @Anonim 21:D7;
    Ranciog a recunoscut in mare parte greselile
    ca doar si el s-a lins pe bot si ii tremura pantalonii pe el...
    Ranciog este unul din cei care are o asigurare de viata de 64 mil lei si comisia de audit i-a cerut sa puna banii la loc. Asta ar fi trebui sa spuna: ca are asigurare de viata, ca a facut mofturi la salariu ca e prea mic si el munceste de da in barnci, ca a fost favorizat de la inceput avand tf mobilla discretie, normal ca din banii fraierilor.
    Logic vorbind: trezorierul manuieste banii, seful semneaza actele si aproba, secretarul face lista de chltuieli. Cam asa au fost si cu catizatiile noastre au fost papate de APOSTOL-DOGARU-RANCIOG. Viata lor a prosperat din toate punctele de vedere.
    ..................
    II SOMAM CA IN TERMEN DE 24 DE ORE SA PREZINTE PUBLIC RAPORTUL DE AUDIT, IN CAZ CONTRAR VOM TRIMITE ARTICOLE CATRE TOATA MASS-MEDIA.
    __________________
    HOPA....
    Cineva TRANSMITE cu punct si virgula un MESAJ!
    Un mesaj care explica multe, inclusiv ce il mana in lupta pe R.
    Merita citit mai sus, integral, completat si urmarita evolutia!
    Cred ca DEZNODAMANTUL afacerilor de miliarde, este aproape!

    RăspundețiȘtergere
  69. @D-le Burcu
    Va adresez rugamintea de a sterge comentariile anonimului neserios care a preluat citate de pe blogul meu si le-a folosit in scop de atac la persoana.
    V-as mai ruga ca in viitor sa nu mai lasati spre citire copy-paste carate, sub anonimat, de pe blogul meu mai mari decat permit normele copyright.
    Daca citatele vor fi semnate de dvs, indiferent de marimea lor, totul e ok.

    RăspundețiȘtergere
  70. Domnule Plano 10 ,
    Daca pasajele citate nu va apartin ca conceptie, va plangeti de pomana . Daca va apartin si altcineva le ia fara sa va anunte aveti doua variante fie il luati de guler, fie va puneti lacat pe blog. Nu inteleg cu ce drept interveniti in politica altui blog si indrazniti sa cereti atat de imperios
    lui domnu Burcu sa faca ce ? Cenzura ? Sau ce sa faca , sa citeasca toate blogurile din Romania si sa vada cine de unde aduce citate ? Esti cu capul nene ? Iti dai seama ce ceri ?

    RăspundețiȘtergere
  71. Vedeti, cumva, vreo legatura?

    - Nedumeririle lui “stupid people” –

    Un oarecare domn Pinta ataca la baioneta in cuvinte insultatoare conducerea SCMD. Nu pe toata. Doar anumite persoane, deranjante pentru Putere. Este un fost general care tocmai a multumit “din inima partidului” ca l-a lasat fara statutul de militar in rezerva si i-a “recalculat” pensia de care este foarte multumit. Care pensie? Domnul civil Pinta nu are pensie ci salariu fiind consilier la Camera Deputatilor, al deputatului PDL de Braila, domnul fost general Eugen Badalan. Domnul Pinta mai este si foarte bun prieten, fost coleg si actual coleg la Parlament cu domnul Constantin Monac, secretar general al SCMD. Domnul Pinta are si o legitimatie de mebru SCMD data de domnul Monac, dar nu are documentele necesare dosarului si nu a platit niciodata cotizatia, deci nu este membru. In schimb ataca membrii deranjanti ai Comitetului Director si aduce osanale Puterii. Vedeti cumva vreo legatura? Noi nu!
    In ceea ce-l priveste pe dl. deputat Mircovici a carui prestatie in favoarea rezervistilor am apreciat-o cu totii si pe care presedintele SCMD l-a dat exemplu tuturor filialelor, brusca delatiune a domniei sale ne uimeste. Sa fi fost manipulat, dl deputat de prietenul din tinerete al d-sale, cel care a avut o contributie decisiva la votarea dsale ca deputat, dl Constantin Monac? Noi nu credem! Dvs. vedeti vreo legatura?
    Aproape toate filialele au fost intemeiate de presedintele SCMD si vicepresedintele Catalin Apostol sau de presedinte si presedintele Filialei 1 Calarasi, ulterior si de Col. Adrian Stefan, membru fondator, toate persoane atacate. Au fost si trei exceptii: Filialele 2 Sector 5 Bucuresti, 1 Bacau si 1 Piatra Neamt, intemeiate de dl Constantin Monac, singur. De aici au pornit “nedumeririle”, “ingrijorarile”, apoi acuzele de frauda, hotie, etc la adresa conducerii SCMD, in cuvinte identice cu cele utilizate de dna Natalia Monac, in fata cui voia si cui nu voia sa o asculte, din momentul in care conducerea SCMD si-a mutat punctul de lucru din str. Dakar, nr. 30, in Bd. Poligrafiei, nr. 4. Vedeti cumva vreo legatura? Noi nu!
    Conducerea Filialei 2 Sector 5, prin domnul Col. Grozea a atacat dur conducerea SCMD, declansand un val de isterie pe bloguri, cu aprobarea dnei Anisoara Winzer, membru al Comitetului Director, cerand CONVOCAREA Consiliului National al Reprezentantilor, pentru a bloca pregatirile pentru manifestarea SCMD din 25 Octombrie. Dna Winzer este prietena de familie cu dl Constantin Monac, dar prietena de gratare si mici in weekend-uri, iar dl Groza prieten si fost coleg cu dna Natalia Monac. Vedeti cumva vreo legatura? Noi nu, desi acuzele celor doi, ca si invectivele diversilor anonimi semanau izbitor cu replicile dnei Natalia Monac, in scandalurile zilnice cu membrii Secretariatului sau in cele care il vizau pe vicepresedintele Valeriu Pricina. Povestea s-a

    RăspundețiȘtergere
  72. incheiat cu schimbarea de catre Filiala 2 Sector 5 a conducerii, din proprie intiativa, dupa ce dl Grozea si-a anuntat demisia si cu suspendarea pe un an a dnei Winzer dupa ce si-a anuntat o demisie care nu a fost acceptata. De asemenea cu crearea unei comisii de audit intern la solicitarea in scris a dlui Constantin Monac, cel care a prezentat necesitatea solutionarii cererilor fostului presedinte al Filialei 2 Sector 5 Bucuresti si ale presedintilor Filialei 1 Bacau si 1 Piatra Neamt, care amenintau cu demisia, demisii inaintate si acceptate intre timp. Vedeti cumva vreo legatura? Noi nu!
    Ca punct de lucru, pentru SCMD, dl vicepresedinte Pricina a propus locuinta domniei sale din Bragadiru, GRATIS. Obiectand ca este prea departe, dl Constantin Monac a oferit contra chirie locuinta fiicei sale din str. Dakar, nr 30. S-a opus, pe motiv ca nu este bine, presedintele si vicepresedintele Valeriu Pricina. Fara stirea celor doi, contractul de inchiriere s-a incheiat intre dl Monac si vicepresedintele Apostol, ca trezorier al sindicatului. Si astfel SCMD a functionat la adresa respectiva, langa casa din Bucuresti a dl. Zapor, fost coleg si bun prieten cu dl Monac. Nu credem in zvonurile de incuscrire dintre cei doi, nici in cele potrivit carora apartamentul Zapor este cumparat tot de dl Monac pe numele lui Zapor, dar ne mira faptul ca aceasta frumoasa si veche prietenie a avut drept rezultat final atacul imund al fostului general la adresa presedintelui SCMD si a vicepresedintelui Valeriu Pricina. Chiria a fost stabilita la inceput in suma de 300 euro, plus un bonus constand in angajarea, in ciuda impotrivirii Presedintelui si a doi dintre vicepresedinti, a dnei Natalia Monac, cu program intermitent de 5 ore pe zi si un salariu de 1000 lei/luna , la Secretariat. Luand in calcul achizitiile pentru respectiva locuinta cerute de dna Natalia, de la jaluzele la aer conditionat, decontarile de telefoane, benzina, service si altele, in conditiile in care SCMD utiliza numai masina domnului Apostol, rezulta ca cea mai mare parte a cotizatiilor SCMD, putin numeros la acea data, se duceau pe familia Monac. Dupa 3 luni, dl Monac a solicitat 700 de euro pe luna chirie, cerere care, alaturi de atmosfera de teroare construita de dna Natalia, a provocat revolta secretariatului. Acesta a gasit o locatie, casa intreaga si curte cu numai 250 de euro/luna, langa Directia Topografica Militara. S-a impotrivit insa dl Monac, micsorandu-si pretentiile, pentru moment, la 500 euro/luna (2000 lei/luna). Din acel moment au inceput atacurile pe bloguri la adresa membrilor Secretariatului, a presedintelui si a vicepresedintelui Valeriu Pricina. Atacuri la care a participat cu placere dna Winzer. Presedintele si vicepresedintii, in conditiile in care dl Monac a inceput sa vorbeasca de 900 euro/luna, au gasit solutia mutarii punctului de lucru in ciuda crizei de furie a dnei Natalia, in Bd. Poligrafiei , nr.4, in luna sept 2010. Dl Monac a pretins si a impus numai pentru o luna, nu pana la sfarsitul anului, plata in continuare a chiriei in str. Dakar. Dar scandalul s-a dezlantuit. Spre surprinderea generala, presedintele si vicepresedintii au propus si au votat, la cererea d-lui Apostol, o comisie de control intern care sa fie formata cu predilectie din persoane desemnate de filialele cele mai virulente. Pe toata durata verificarilor dna Monac i-a incitat

    RăspundețiȘtergere
  73. atat pe membrii comisiei cat si pe sutele de rezervisti care veneau sa se inscrie in sindicat, cu acuze de hotie, deturnari de fonduri si insulte la adresa membrilor ramasi ai Comitetului director, cu exceptia Secretarului General. Cuvintele dnei au fost preluate de toti anonimii prieteni, pe bloguri, ca si de nebunii de serviciu si de infiltrati, care exista in orice structura organizatorica romaneasca. A fost atrasa in dialoguri si d-na vicepresedinte Cobuz Elena, de asemenea prietena de familie cu sotii Monac. Aceasta insa si-a declinat cu mult bun simt participarea la campania impotriva Presedintelui si vicepresedintilor Apostol si Pricina. Sub presiune, s-a retras in Filiala 2 Sector 5, continuand sa sprijine cu toate fortele Comitetul Director pe probleme juridice fara a mai uza insa de calitatea de vicepresedinte. Vedeti cumva vreo legatura intre toate acestea si faptul ca, in actualele actiuni in justitie, dl Monac nu merge cu sindicatul ci, individual cu casa Piperea? Noi nu! Vedeti cumva vreo legatura intre toate acestea si faptul ca la unele filiale, cum ar fi Filiala 1 Tulcea se primesc telefoane de la dl Monac si de la dna Winzer sa fie respinsi avocatii sindicatuli? Noi nu!
    Vedeti vreo legatura intre cele de mai sus si faptul ca dl. Monac este singurul membru al Comitetului Director care a avut mai multe discutii intre patru ochi cu d-l ministru Oprea? Noi nu!
    Vedeti cumva vreo legatura intre toate acestea si faptul ca toate sarcinile pe care, prin statut, le are d-l Monac (responsabilitatea organizarii circuitului financiar, a efectuarii bilantului, a stabilirii normelor pentru angajati, a realizarii documentelor-apel ale SCMD catre exterior, a participarii la campaniile stradale sau mediatice ale SCMD) au fost lasate in sarcina altora? Noi nu!
    Vedeti vreo legatura intre tot ceea ce se intampla sindicatului si faptul ca atacurile si acuzele, una mai mizera decat cealalta, ii lovesc pe toti cei ce incearca sa faca ceva pentru SCMD dar il ocolesc cu mare grija pe dl Monac? Noi nu!
    Vedeti cumva vreo legatura intre existenta unei persoane cu numele Monac in cadrul SIE si faptul ca la aceasta institutie se pregatesc “dosare” presedintelui si vicepresedintelui Valeriu Pricina? Noi, nu!
    Vedeti cumva vreo legatura, etc, etc, etc,… Tare prosti mai suntem, Doamne! Prosti, da multi! Si nu va fi pre voia Basescului si a celor care pun interesul personal deasupra celui general!

    TOMA NECREDINCIOSU

    RăspundețiȘtergere
  74. @TOMA NECREDINCIOSU,
    M-ai dat gata! Efectiv!
    Citesc si ma crucesc! Sindicat, CD, bani,
    afaceri de/in familie, iar bani, politica ...
    Wow! Dar cu membrii, cu cotizantii,
    cu interesele acestora ... cum ramane???
    De ei cine si cand mai are timp?
    Eheee ... mintea romanului ...

    RăspundețiȘtergere
  75. Păi bine don Toma Alimoş da" cine vă opreşte să nu vă faceţi curăţenie acolo la vârf? Cu ce sunt vinovaţi simplii sindicalişti de această "porcăială" la nivel înalt? Rupeţi odată mâţa aia şi gata!
    Electicianu" de serviciu

    RăspundețiȘtergere
  76. Tapetul era mai frumos înainte, başca nu obosea ochii prea mult!
    Electricianu"

    RăspundețiȘtergere
  77. Prietene,
    Iti multumesc!
    Dar ... multi au zis ... invers!
    Poate, ar fi mai bine ... un SONDAJ!
    Deci va rog sa VOTATI!
    Tapetul actual sau cel vechiu?
    Multumesc! Functie de REZULTAT, ramane acesta,
    ori revenim la ce anterior!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  78. Admin se vede că tapetu" ăsta nou ţi l-a pus CeZAR zugravu". După cum bag seamă nu e un meseriaş prea bun!
    Bine trecând peste asta e timpu" să vă dau deşteptarea. Hai la muncă cu voi! Toată ziua dormiţi, iar când sunteţi treji staţi cu mâna întinsă ca milogii pe blog...
    Electricianu" de serviciu
    PS Off, bine că trecu aproape şi schimbu ăsta al meu fără probleme deosebite!

    RăspundețiȘtergere
  79. Stelian P.

    @Anonim 9 februarie 2011, 02:19

    „Ca punct de lucru, pentru SCMD, dl vicepresedinte Pricina a propus locuinta domniei sale din Bragadiru, GRATIS. Obiectand ca este prea departe, dl Constantin Monac a oferit contra chirie locuinta fiicei sale din str. Dakar, nr 30. S-a opus, pe motiv ca nu este bine, presedintele si vicepresedintele Valeriu Pricina. FARA STIREA CELOR DOI, contractul de inchiriere s-a incheiat intre dl Monac si vicepresedintele Apostol…”

    Sa inteleg ca d-l presedinte si d-l vice nu au observat in ce sediu isi desfasoara activitatea institutia ce cu onoare o conduc ?

    „Chiria a fost stabilita la inceput in suma de 300 euro, plus un bonus constand in angajarea IN CIUDA IMPOTRIVIRII Presedintelui si a doi dintre vicepresedinti…”

    Din nou onor conducerea se impotriveste dar altii fac ce vor acolo sus. Domnii Dogaru si Pricina ce rol au in sindicat ? Joaca rol de mobile, presuri de sters pe jos, cosuri de gunoi…..? Sa inteleg ca sindicatul fostilor luptatori e condus de doua moluste care nu sunt in stare sa actioneze impotriva apropiatilor dar pot schimba legi si guverne ?

    RăspundețiȘtergere
  80. @toma necredinciosu

    asa o fi ca prea le ziceti cu foc dar...
    -Presed. si vicele sunt de prea multe ori impotriva a 'ceva' si nu -i baga nimeni in seama,dupa spusele dvs.Parca ar fi simpi membrii de la cuca macaii,dar pana si aia au cate un vot la dispozitie.Sefii astia
    s-ar parea ca nici macar atat
    -vad ca ati pregatit materialul din timp si l-ati postat in asa fel ca sa-l vada cat mai multi inca de la cafeluta de dimineata(deci nu este parerea dvs ci un material comandat);asa ca titlul cu nedumeririle lui stupid people il consider o 'mica' inducere in eroare
    -Citez;
    suspendarea pe un an a dnei Winzer dupa ce si-a anuntat o demisie care nu a fost acceptata.Asta cu neacceptarea demisiei CHIAR SA I-O SPUNETI LU MUTU'(nu fotbalistul, stiti dvs care mut)
    Cum adica vreau sa imi dau demisia sa plec si nu ma lasa???
    Pai sunt doua cazuri;
    -ori de fapt n-am vrut sa-mi dau demisia ci doar mimez acest lucru
    -persoana a fost santajata(santajabila)
    Numai asa o demisie nu poate avea efect

    RăspundețiȘtergere
  81. TNT+Frate-sau 2 voturi tapetul initial

    RăspundețiȘtergere
  82. Anonim 07.17.
    Ceea ce nu stii dumneata este ca pana in octombrie anul trecut , domnii din comitetul director , fara exceptie , dadeau pe la sediul sindicatului numai sa-si ia banii, asta cand nu ii ducea domnul Apostol sau domnul Rinciog Direct sau nu plecau impreuna la cumparaturi.Sedintele de comitet se tineau in patru de cele mai multe ori, cu sticlutele pe masa.
    Din cauza asta nu stiau unde e sediul. Ei credreau ca acolo unde se adunau sa tina cate o sedinta e crasma, ca de fiecare data masa era garnisita cu bauturica si mancarica mai ceva ca la Capsa pe vremuri. Aveau o camaruta unde isi tineau proviziile si domnul Rinciog avea sarcina sa nu lipseaesca niciodata jidveiul de la masa imparatului.
    Si toate chestiile astea se intampla asa cum spune domnul Rinciog de la infiintare, se cearta pe bani, se impung , dar merg mai departe , pentru ca isi trage fiecare partea lui. Scandalul a iesit in Octombrie anul trecut cand au vazut ca nu mai sunt bani in tescherea si facea lumea scandal ca se apropoa marea aglomeratie din 25 octombrie si nu aveau cum aduce oamenii in Bucuresti. Atunci s-a spart buba si au inceput sa se invinuiasa unii pe altii. Ceea ce spune aici Tomita Rinciog, este un adevar spus pe jumatate. Si Dogaru si Pricina au stiu tot ce se petrece pe acolo, si au trebuit sa mai accepte si parerile lui Monac, pentru ca era omul care le sustinea punctele de vedere prin parlament cunoascand oamnei din toate partidele, pe care incerca sa ii convinga in favoarea sindicatului. In dorinta lui de a da vina pe toti si de a disculta cvartetul Apostol- Rinciog-Pricina -Dogaru, Tomita -Rinciog ca un disperat inconstient, il baga la mijloc acuma si pe Pinta, un alt general. Acesta probabil va recationa la acuzele disperatului si atunci vor lua aceasta reactie drept confirmare ca e ceva intre el si Monac sau Zapor, asa cum au facut si cu Mircovici. Urat se manifesta dispaerarea, iti ia mintile . Monac, cu toate defectele lui si cu casa inchiriata, era singurul care mai gandea in general pe acolo . Ceilalti erau doar cu gandul la ciolan.Toti din CD au bagat sub o forma sau alta manuta in stup si acuma roiesc certandu-se pe miere.
    Teama este mare acuma si toti se tem de reactia sindicalistilor daca se afla adevarul incat nu mai tin cont de nimic si scot la iveala exagerand greselile "adversarilor " si incercand sa arunce pisica in gradina celorlati , dar daca numai 10% este adevarat din ceea ce spus si Zapor si Rinciog Toma atunci e jalnic ce se intampla in acest sindicat al cui , ca militari nu pot fi numiti oamenii astia. Eu i-as numi profitori. Pe toti, de la Monac la Rinciog cel care spune ca le stie pe toate. Daca le stia pe toate de ce a tacut pana acuma ? Tomita daca stie atat de multe de ce nu scoate procesul verbal la iveala ? Pentru ca i-ar face praf si pentru ca inca negociaza cu membrii comisiei de control sa il faca uitat, pierdut, sau sa il modfice pe ici pe colo, prin punctele esentiale. Nu datele din acel document sunt suparatoare ci concluziile si propunerile.Acolo e buba .
    Un cunosctor

    RăspundețiȘtergere
  83. ANDERSON a scris:
    8 Februarie 2011 la 11:52 pm

    @ Gourkha …..pe unde navigi camarade? erai cel mai activ pe aici…sau cauti si mataluta ceva chitante / facturi ,sa justifice MARESALUL dogaru si pricinosu megacheltuielile din ultimele luni?!!! apropo:vezi ca la hotel muntenia ai uitat sa platesti cutia de jidvei cu destinatie -portbagajul furelui!!!

    RăspundețiȘtergere
  84. Un cunoscator
    Sa intelegem ca oamenii astia cand se intalneau se intalneau la spritane si acolo intre doua pahare, barfeau sindicatul pretinzand apoi ca au luat decizii ? Dar pe marele istoric cine il informa cu ce se scrie pe blog, ca pentru el computerul este mai necunoscut decat amantele lui Carol .

    RăspundețiȘtergere
  85. ------BA CATUI CACATUL DE MARE SI IMPUTITU!!SI ASTA SE VREA SINDICATUL MILITERILOR_AOLEOOO______ADUCETI MUNITIA!!

    RăspundețiȘtergere
  86. @Dle Admin
    Am luat nota ca v-ati exprimat punctul de vedere fata de solicitarea mea prin "glasul" anonimului de la miezul noptii.
    Voi reactiona ca atare.

    RăspundețiȘtergere
  87. Plano10 spunea...

    @mos teaca
    Nu numai ca este nevoie de o Metodologie de aplicare a L 263, dar in insusi corpul legii este o referire expresa cu privire la emiterea unei metodologii.
    Deocamdata vad ca MApN si MAI intarzie sa emita ordine interne de aplicare a OUG nr.1/2011, spre deosebire de SRI.

    RăspundețiȘtergere
  88. @TNT-atu
    Votati ,citi sunteti ,in coltul dreapta sus al paginii pentru ,,zugraveala''.
    IAK/U

    RăspundețiȘtergere
  89. Domnule PLANOX, eu electricianul de serviciu de la discoteca lu" CZar cer scuze în numele colegului care a "furat" de pe blogul domniei tale nu-ş ce material protejat de "the law of copyright". Nu cred c-a făcut-o cu intenţie sau din răutate. Lăsaţi-l pe mâna nostră să-l judecăm în stabor.
    Nu dorim ca prin acest incident să vă aducem vreun prejudiciu moral sau material tocmai acum, când am înţeles că sunteţi nominalizat la "Pulitzer Prize".
    Cu aleasă şi deosebită consideraţie,
    Electricianu" de serviciu
    Post Scriptum: Aş fi recunoscător dacă şi domnia voastră aţi "marca" un vot la rubrica "ce tapet dorim pe acest blogg" (între noi fie vorba v-aş fi şi mai recunoscător dacă aţi vota "ăla vechiu")

    RăspundețiȘtergere
  90. Cine este Toma necredinciosu am inteles domnule Rinciog , este unul care stie "cam tot ce se intampla in scmd si a participat la infiintare nu ?" Pai daca e asa de ce nu spui domnule Rinciog si te faci nedumerit ? Ce dracu mai Dumitre, te ascunzi dupa deget. Numai cineva din interiorul CD putea sa stie cu atata precizie cine si ce filiale a infiintat. Sau o fi cumva Elenuta cea atat de tacuta in ultimul timp, bastionul dreptatii, cea mai demisionara persoana din SCMD care isi da demisia , revine iara si-o da, iara o primeste, de , ca fetele. Si atunci daca e clara de unde este necredinciosul, ce ne mai mira ce spune ? Ca doar nu o sa spuna da domnilor, am bagat mana in banii dumneavoastra. Sindicatul lui Dogaru ? Sindicatul hotilor. Fura toti din el si se cearta pe ciolan, cum se cearta Blaga cu Falca-BASESCU. De ce aplecat Elena din sindicat? Ca nu prea a spus si de ce a revenit ? Nici asta nu a spus . De ce a revenit de doua ori si de ce acuma tace dar posteaza sub anonimat ? Ca sa se poata lauda la presedinte , vedeti sefu, va place ce le-am facut , eu am postat acolo. Sarut mana sefu. Nu e asa ca ma lasati in continuare pe aici pe langa dumneavoastra ? Apropo, cand mai e fro misiune prin moldova ma treceti si pe mine ca trebuie sa iau ceva de la ai mei. Imputita treaba .

    RăspundețiȘtergere
  91. ELENA NU posteaza anonim.Mi-a spus mie si o cred. Aveti un pic de rabdare siva aparea!

    RăspundețiȘtergere
  92. @Plano 10,
    Regret profund ca nu pot SATISFACE cererea domniei voastre!
    Am scris aici, deasupra casetei comentarii care sunt postarile ce vor fi sterse: Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin stergerea integrala a comentariului, sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

    Faptul ca se mai iau/reiau unele postari de pe alte bloguri, din pacate, este o PRACTICA arhi-raspandita si nu face obiectul banarii decat in masura in care ar "de genul" celor precizate in NOTA!

    Mhblogonline , nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

    In alta ordine de idei, acest BLOG are la baza cateva principii diriguitoare, intre care, la loc de cinste este LIBERTATEA COMUNICARII, fiind tuturor Open Access publishing !

    Oricum, nu cred ca cele intamplate, pot constitui un INCIDENT GRAV, care sa aduca PREJUDICII Blogului sau Imaginii domniei voastre!
    In speranta clarificarii inca o data a STATUTULUI acestui blog,
    va asigur de toata pretuirea si prietenia mea!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  93. Ep.1: Generalul de brigadă Maria Lupu,
    şeful Direcţiei Financiar-Contabile a MApN,
    despre revizuirea pensiilor militare
    Emisiunea "Jurnalul armatei"
    05 februarie 2011, ora 10:05, durata 23 minute 34 secunde
    _________
    Realizator: Un important subiect al acestei săptămâni a fost
    şi revizuirea pensiilor militare. Un material realizat de Andreea
    Popescu
    ________.
    Reporter:
    Revenim cu informaţii despre cel mai important
    subiect al acestei perioade: reviziunea pensiilor militare. Vă
    invit să ascultaţi o declaraţie a şefului Direcţiei Financiar-
    Contabile a MApN, generalul de brigadă Maria Lupu.
    Maria Lupu:
    Legea 119 pe 2010 privind stabilirea unor măsuri
    în domeniul pensiilor este şi rămâne în vigoare. Procesul de
    recalculare a pensiilor s-a încheiat la 31 decembrie 2010, dar,
    din lipsa unor documente doveditoare de venit, se continuă
    procesul de revizuire. Prin aprobarea Ordonanţei de urgenţă a
    guvernului numărul 1, publicată în "Monitorul oficial" numărul 81
    din 31 ianuarie 2011, termenul de revizuire este 31 decembrie
    2011. Prin această ordonanţă s-a schimbat, în primul rând,
    obligaţia identificării şi transmiterii la casele de pensii
    sectoriale a datelor referitoare la veniturile realizate lunar de
    către fiecare pensionar. Această obligativitate revine în
    totalitate instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică,
    siguranţă naţională în cadrul cărora beneficiarii şi-au desfăşurat
    activitatea, dar pensiile pot fi revizuite şi la cererea
    beneficiarului, în baza actelor doveditoare prezentate de acesta,
    din care rezultă alte date şi elemente decât cele utilizate la
    revizuire. În luna februarie, pensionarii militari vor primi
    următoarea pensie: pensionarii pentru care s-a recalculat pensia
    pe baza documentelor care atestă veniturile lunare realizate
    pentru întreaga perioadă care constituie stagiul de cotizare vor
    primi drepturile rezultate în urma recalculării. În cazul
    pensiilor recalculate pe baza atât a veniturilor lunare realizate,
    cât şi a salariului mediu brut pe economie din perioadele
    respective, avem două situaţii. Prima situaţie: dacă cuantumul
    pensiei astfel recalculată şi pusă în plată în luna ianuarie 2011
    este mai mare decât al celei aflate în plată în luna decembrie
    2010, se menţin în plată până la revizuire. A doua variantă: dacă
    pensia recalculată pe baza venitului şi a salariului mediu brut pe
    economie este mai mică decât cea din luna decembrie, pensionarii
    primesc pensia în cuantumul din decembrie 2010, plus diferenţa
    aferentă lunii ianuarie. De asemenea, pensiile recalculate la care
    s-a utilizat exclusiv salariul mediu brut pe economie şi ale căror
    cuantumuri sunt mai mici decât cele aflate în plată în luna
    decembrie 2010 se menţin în plată în cuantumurile avute în luna
    decembrie 2010, plus diferenţa aferentă lunii ianuarie.
    Pensionarii militari vor rămâne în plată cu această pensie până la
    data emiterii deciziei de revizuire.
    - urmeaza -

    RăspundețiȘtergere
  94. Ep.2.: Generalul de brigadă Maria Lupu,
    şeful Direcţiei Financiar-Contabile a MApN,
    despre revizuirea pensiilor militare
    Emisiunea "Jurnalul armatei"
    05 februarie 2011, ora 10:05, durata 23 minute 34 secunde
    _________
    Reporter:
    Şeful Direcţiei Financiar-Contabile a mai precizat
    că pensionarii militari vor primi drepturile de pensie revizuite
    de la data de 1 ianuarie 2011, dacă cererea de revizuire, împreună
    cu toate actele doveditoare, vor fi depuse la casele de pensii
    sectoriale până la data de 1 ianuarie 2014. Cei care vor depune
    cereri după această dată vor primi drepturile începând cu întâi
    ale lunii următoare.
    Maria Lupu:
    În cazul pensiilor pentru care, până cel mai
    târziu la data de 31 octombrie 2011, nu pot fi identificate
    veniturile realizate lunar pentru anumite perioade la stabilirea
    punctajului mediu anual se va utiliza cuantumul soldei de grad şi
    al soldei funcţiei minime corespunzătoare gradului militar
    deţinut, dar nu mai puţin de salariul mediu brut sau net din
    perioadele respective. Pentru perioada anterioară anului 1952, se
    utilizează salariul mediu brut pe economie. La fel şi pentru
    perioada de şcoală militară, stagiu militar, concentrare sau
    captivitate.
    Reporter:
    Generalul de brigadă Maria Lupu a mai menţionat că,
    prin intrarea în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a guvernului
    numărul 1 pe 2011, prevederile Hotărârii de guvern numărul 735 pe
    2010 au fost abrogate.
    Prin urmare, nu mai este cazul să se depună contestaţii.
    _________________
    Iata, un punct de vedere OFICIAL!
    Orice altceva, simple speculatii, bla-bla, menite sa stoarca banii din buzunarul oamenilor, pentru avocati ori alte necesitati!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  95. Va rog sa va opriti atentia asupra unui aspect .Domnul Monac spunea
    "Da, este adevarat , am pus la dispozitia sindicatului casa de 200mp a fiicei mele care este necasatorita, lucreaza in strainatate la o companie multinationala, in prezent este de 5 luni in Columbia la Bogota, astfel: -august-noiembrie 2009-gratuit; -noiembrie 2009-iulie2010- cu 300E pe luna; -iulie-octombrie2010- cu 500E pe luna. Inchirierea s-a facut legal pe baza de contract cu declaratie fiscala si plata impozitului aferent, scazut din sumele de mai sus,fapt ce i-l pot dovedi cu documente."

    in vreme ce in pasajul lui Toma atotstiutorul se spune
    "Constantin Monac a oferit contra chirie locuinta fiicei sale din str. Dakar, nr 30. S-a opus, pe motiv ca nu este bine, presedintele si vicepresedintele Valeriu Pricina. Fara stirea celor doi, contractul de inchiriere s-a incheiat intre dl Monac si vicepresedintele Apostol, ca trezorier al sindicatuluiumente"

    Ce rezulta de aici? Daca domnul Monac a facut totul legal, cu cine a semnat contractul de inchiriere atata timp cat reprezentantul legal era domnul Dogaru? A incheiat un contract cu Apostol ? Atunci s-a comis o ilegalitate iar domnul Dogaru trebuia sa il anuleze imediat ca unic reprezentant legal al SCMD. Daca s-a comis o ilegalitate, o uzurpare de autoritate si reprezentare, probabil fals in acte, de ce domnul Apostol mai e in libertate , de ce domnul Dogaru il mai tine in functie si de ce nu a sesizat parchetul?

    Ori Toma minte si daca minte aici minte in mai multe locuri, ori domnul Dogaru a acoperit o ilegalitate, a acceptat-o si a protejat un infractor, poate mai multi .
    cititorul

    RăspundețiȘtergere
  96. Wooooooooow, cool maan! Super destept baiatul asta . Sa se dea publicitatii contractul de inchiriere sa vedem de cine e semnat din partea sindicatului . Domnii Monac, Dogaru, ce ziceti ?

    RăspundețiȘtergere
  97. ,,Procesul de
    recalculare a pensiilor s-a încheiat la 31 decembrie 2010, dar,
    din lipsa unor documente doveditoare de venit, se continuă
    procesul de revizuire. '' Ce fel de decizii sunt cele care se revizuiesc ?

    RăspundețiȘtergere
  98. Puiac, fii cuminte!
    Nu agita aiurea apele!
    Nu te fa ca nu pricepi! Lasa ca e bine asa!
    Mai bine zii si tu ce crezi? Ce zici de dezvaluirile de aici?
    Problema revizuirii pensiilor e rezolvata! Oricum nici dreakul nu tine cont de ce se agita unii si altii de-a proasta'n balci!

    RăspundețiȘtergere
  99. Parintii mi-au spus sa nu ,,vorbeste'' CU NECUNOSCUTI !

    RăspundețiȘtergere
  100. Nu vă fie frică L119 şi CD pică! Hă, hă, hă!

    RăspundețiȘtergere
  101. L119 -Va PICA ,,la anu si la multi ani" Chiar daca pica guvernul,chiar daca se schimba puterea politica-Legea contributivitatii va ramane in vigoare. Nu stii ca a fost votata de toate partidele parlamentare. Pe de alta parte numai un redus mintal isi imagineaza ca este cineva dispus ca pentru 20-30de mi de voturi sa piarda fo 6milioane!!HA,HA,..etc

    RăspundețiȘtergere
  102. Hă,hă,hă! Vei da banii înapoi Cezarini-Iosefini, hă,hă,hă!

    RăspundețiȘtergere
  103. aloooo!!
    gourkha mr.(r)olescu gelu;te-a mai apelat cineva.iti asteptam parerile 'pertinente'alea cu injuraturi.
    P.S.la hotel Muntenia din Pitesti(cel mai bun hotel-ca doar sunt pitestean si stiu)in ce portbagaj ai bagat bauturica???unde naiba ai disparut de pe toate blogurile; cauti chitante si facturi in disperare?? dupa cum zicea un antevorbitor

    RăspundețiȘtergere
  104. Banii primiti pe o pensie Contributiva sunt bai cinstiti si meritati.Voi trebuie sa dati inapoi care ati umblat (se va dovedi)cu jonglerii in baza L164--HC ,HC ,HC-Cezarini-Iosefini

    RăspundețiȘtergere
  105. Cezarini-Iosefini, măi pretenare tu chiar crezi că tot ce zboară se mănâncă? Hei "copilu" minune", unde ai mai văzut tu pe planeta Pământ o ţară a cărei armată să primească pensie după contributivitate sudok-istule?

    RăspundețiȘtergere
  106. Dupa stiinta mea pensionarii militari sunt organizati in 2 mari “structuri”ce “vor”a rezolva problemele dpdv pensii militare:ANCMR si SCMD(exista si cateva sute sa le spunem… independenti).
    ANCMRR nu misca in front.
    SCMD spun unii…a generat pasul “lateral”facut de Guvern..
    Cu ceva timp in urma se discuta aprins pe tema retoricii domnilor D&P.Rezultatul a fost invers:inscrieri masive in SCMD..
    De ceva timp in SCMD se fac valuri pe tema cheltuirii banilor din cotizatii(generate de dezvaluirile unor personae importante din structura sindicatului).
    Cui si la ce foloseste?
    1.Pt aflarea adevarului?(aflarea adevarului…un scop nobil…dar nu prea cred…cei ce au facut dezvaluirile sunt implicati mai mult sau mai putin in cheltuirea banilor)
    2.Desfiintarea sindicatului?(iar nu cred…cei ce au generat valurile si-ar pierde obiectul muncii…sau poate nu)
    3.Lupta pt putere?(posibil…simplist spus:sunt personae ce nu s-au acomodat cu statutul de simplu pensionar…le lipseste formula in care erau “centru de atentie”)

    RăspundețiȘtergere
  107. A de la 15:17
    Io cred mai mult că e valabil punctul (5): transformarea SCMD în partid de aia-i aşa o vânzoleală în stratosferă.

    RăspundețiȘtergere
  108. @Admin
    1. Eu cred ca nu trebuie sa avem incredere in ceea ce pare sa fi vrut a spune gl.Lupu. Ca urmare, avand in vedere ce s-a intamplat pana acum, eu as sfatui pe cei interesati sa faca contestatie impotriva deciziilor numite temporare. Intr-un stat in care cineva interpreteaza constitutia cum i se pare lui ca suna mai bine, nu este exclus sa avem surprize. Si la urma urmei cat ne costa sa scriem 10 randuri si sa le trimitem la casa de pensii
    2.In legatura cu tapetul si organizarea blogului:
    -cam multe culori si casete;
    -greu/dificil de citit comentariile.
    Sugerez, daca nu e cu suparare, un mix de neacsu si infomondo.

    RăspundețiȘtergere
  109. ano. 15.05--IN ROMANICA- si ii suficient

    RăspundețiȘtergere
  110. @D-le Burcu
    Regulile copyrightului sunt mai presus de regulile stabilite de dvs pe acest blog.
    Anonimii pot sa aduca materiale protejate de pe alte site-uri, dar nu este obligatoriu ca dvs sa le lasati afisate, fara acordul celor care le-au exprimat sau al celor care le-au gazduit. Mai ales ca sunt preluate materialele in intregime si nu prin citate, in limitele copyright.
    Nu e fair play sa fie preluate materiale pentru a fi comentate aici si nu acolo unde autorii lor le-au postat.
    Responsabilitatea va apartine ca Admin al acestui site.

    RăspundețiȘtergere
  111. @Anonim 15:37,
    1.Gl.Lupu, cu toata supararea, spune exact cum vor interpreta si judecatorii! Contestatiile facute aiurea, duse cu roaba, vor fi respinse cu carul! Indiferent daca ne place sau nu!
    2.Multumiri speciale pentru sfaturi! Multi mi-au spus ca au probleme cu cititul postarilor, ca ar trebui un tapet mai luminos, deschis!
    Comentariile se citesc fff usor, daca le citim AICI, sub postarea principala, nu in caseta din dreapta Blogului! Acolo este doar inceputul unui comentariu! Oricum, e bine sa DEZBATEM si acest subiect! Vointa generala, pentru mine va fi Lege!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  112. ...................,,Vedeti bine ce se intampla acum in Egipt ca un dictator nu poate fi dat jos nici de protestul a unui milion de revoltati, daca institutiile de forta raman alaturi de el.
    Nu trebuie blamati militarii pentru ce s-a intamplat ulterior, cand romanii nu au stiut ce sa faca cu prin"..................un comentariu raspuns de nota 10.cel mai pertinent vizavi de armata -pe care l-am intalnit vreodata. cine spune asa ceva in opinia ,mea merita obligatoriu sa fie iubit si apreciat. vezi PLANO 10

    RăspundețiȘtergere
  113. Aveti dreptate domnul ADMIN ,dar nici Coper NIKK nu greseste . Ce ne costa sa facem contestatie ? Sa nu uitam ca articolul privind contestatiile sunt prevazute in L119 si L19 iar deocamdata numai HG 735 este anulata deci conform legii 119 inca in vigoare, trebuia facuta contestatie la decizie. Sa nu fie cumva o cursa . Oamenii merg cu capul in jos ca e anulata 735 , dar uita ca dreptul la contestare e stipulat in lege si dupa ce trece termenul, o cam fura. Asa ca nu strica o contestatie acolo. Si chiar si cu instanta , daca e sa stam totusi sa judecam , mai bine sa ai o decizie in instanta ca nu mai face obiectul dar sa recunoasca ca se revine la vechea decizie de pensie , decat sa patim ce am patit cand ne-am retras actiunea dupa hotararea de la Cluj. Cam asta este . Pana una alta , numarul " sindicalistilor de ocazie" se inmulteste, dar marea majoritate intra de teama deciziilor fara a sti pe mana cui dau banii. Va fi trist cand vor vedea ca i-au scos de la Boc si i-au dat lui Apostol, Rinciog, Pricina si Dogaru ca sa isi poate acoperi pagubele din 2010. Asta e, pierzi castigi, fraier te numesti .
    Un cunoscator

    RăspundețiȘtergere
  114. citezd din plano 10;
    @D-le Burcu
    Regulile copyrightului sunt mai presus de regulile stabilite de dvs pe acest blog.
    Anonimii pot sa aduca materiale protejate de pe alte site-uri, dar nu este obligatoriu ca dvs sa le lasati afisate, fara acordul celor care le-au exprimat sau al celor care le-au gazduit. Mai ales ca sunt preluate materialele in intregime si nu prin citate, in limitele copyright.
    Nu e fair play sa fie preluate materiale pentru a fi comentate aici si nu acolo unde autorii lor le-au postat.
    Responsabilitatea va apartine ca Admin al acestui site.

    comentariu;
    d-nule plano10 eu te intreb;esti normal??
    pai dumneata nu ai nici macar un material care sa-ti apartina.toate absolut toate sunt preluari din presa.ce te faci daca autorii articolelor din presa te dau in judecata???habar nu ai ce inseamna copy/right.in viziunea dumitale ar insemna ca daca dau ziarul vecinului sa-l citeasca deja e incalcare de copy/right
    Iti promit ca din momentul de fata voi prelua toate materialele si le voi posta chiar si acolo unde nu intereseaza pe nimeni.Da-ma in judecata sau inchideti site-ul si fa sedinte in familie
    P.S.Fii macar odata destept si vezi ca ai optiunea read-only,ca de sfaturile avocatesti de 2 lei m-am saturat
    si te mai numesti BLOG-rusine!!
    P.S.2 inaca odata iti repet am ajuns pe sitele tau cu datele mele personale fara sa ma inscriu fara sa vreau fara sa am nici o intentie
    Ce caut eu acolo impotriva vointei mele????
    va trebui sa explici in alta parte nu aici pentru ca e a 2-a oara cand te intreb si crezi ca e de joaca.Afla ca nu e si ai sa afli foarte curand.te mai intreb o data ;ce cauta datele mele pe site-ul tau fara ca eu s-o fi facut.
    amimpresia ca te joci cu focul.ne intalnim la tribunal ca si banii tai sunt buni

    RăspundețiȘtergere
  115. Domnule Plano, ne exasperezi. Si de unde sa stie Admin , cand apare cate un text postat daca e luat de pe alt blog si de la cine sa ceara voie ? Sa verifice toate blogurile la fiecare comentariu? Nu esti cu capul intreg nene .Ce , ti-au plecat cetitorii si nu ai pe cine da vina ? Fugi si plange-te la toasa invatatoare .

    RăspundețiȘtergere
  116. http://www.plano10.com/2011/02/sa-va-arestati-bine-urare-base-n.html

    vrei sa zici ca cele de mai sus iti apartin??

    RăspundețiȘtergere
  117. http://www.plano10.com/2010/12/formula-de-recalculare-pensiilor.html
    http://www.plano10.com/2010/12/model-de-contestatie-deciziei-de.html
    http://www.plano10.com/2011/01/mapn-publica-tabelele-cu-21717-pensii.html

    TU DE CE FURI????

    RăspundețiȘtergere
  118. @all,@akord75,
    Va rog sa ne ocupam de ce ne doare!
    Subiectele fierbinti sunt altele, nu mofturile lui Plano 10!
    Cezar, te inteleg! Ai o afinitate pt.Plano 10! OK, pastreaz-o!
    Sa nu mai umplem spatiul cu nimicuri! Asta e! Netul e mare!
    Nu o sa-i puna "botnita" nici Plano 10, nici altii mai ai dracu'!

    RăspundețiȘtergere
  119. @Akord- da-o dracu de treaba . nu te ambala asa ca faci omare greseala si in acelasi timp o mare nedreptate. PLANO 10 sustine punctele de vedere pertinente ale militarilor de foarte mult timp si mai mult decat dezinteresat.Sustine cu consultanta juridica la obiect pe toti militarii, de foarte foarte mult timp.Habar nu am cine-i,dar m-am convins ca ,cunoaste foarte bine problematica militara sub diverse aspecte. Personal am copiat de pe blogul lui si nu mi-a interzis niciodata. Pe de alta parte trebuie inteles si el,fiecare vede intai de ograda lui.PS. daca situatia de duce sa ai nevoie de un avocat bun ti-l recomand cu caldura. PSS vezi ultimul lui comentariu raspuns culmea la un prieten scriitor de-al lui si daca nici asta nu te convinge ,iti retrag dreptul de-a mai umbla cu rachete in stare...erectila

    RăspundețiȘtergere
  120. @Plano 10,
    Pe vremuri la armata tinerii se duceau cu arcanu!
    Stii ce este un arcan? Documenteaza-te, si vezi cum poti sa-l folosesti, pentru a atrage ceva cititori, comentatori!
    Iar pe noi, inclusiv pe Admin, lasa, nu murii de grija noastra!
    Ne descurcam noi, si fara sa ne luminezi matale! Are Puiac becuri!

    RăspundețiȘtergere
  121. @Ano..16.58 Ba... colega nu fi marlan!Uita-te pe blogul lui si vei constata ca nu duce lipsa de interlocutori. mai mult 95% sunt militari si nu este unul care sa nu fi primit un raspuns sau 2,3,. Nu-i frumos oricine ai fi(militar) CZar

    RăspundețiȘtergere
  122. Cuvinte gen ... m___n, te descalifica CZar!
    Aici problema Plano 10, a fost paradiscutata!
    Nu prezinta interes! iar de mers, mergem unde vrem!

    RăspundețiȘtergere
  123. pai trebuia indreptata discutia spre ceva nu ? Daca nu o face Cezar, o face Akord, daca nu o face Akord , o face Plano10, nici unul sindicalist dar toti simpatizanti SCMD dar absolut dezinteresati. Ptiu doamne , s-a umplutt blogul asta de samariteni. Care mai de care mai specialist. Unul fitilist, altul jurist , altul fripturist .

    RăspundețiȘtergere
  124. NU atata timp cat reflecta o realitate,din pacate.Pot folosi cuvinte si mai dure daca situatia o impune si nu-mi fac probl. ca ma descalifica,dimpotriva(daca doresti pot cita din
    Eminescu ,cuvinte cu adevarat dure)Pe de alta parte CE ATI PATIT FRATILOR?V-au vaccinat D&P. parca pe aici se purta DIALOGUL< INTELEGEREA<BUNACUVIINTA.Chiar si atunci cand unul gresea. VOI chiar considerati ca ce e in tema este important.? O gainarie nu poate fi importanta niciodata. Va fi demontata,va esi la iveala(Acum fo 7luni eu spuneam ca astept cu interes si eram tare fluerat) sI ce va ramane? care va mai fi tema importanta?probabil alta gainarie...reflectati Czar

    RăspundețiȘtergere
  125. Intrebam la 15.17 : cui si la ce folosesc "valurile"generate in sanul sindicatului?
    Cineva la 15.31.rapundea:"transformarea SCMD în partid".
    Nu cred.
    1.Un nou partid ce teoretic poate sa apara pe scena politica are sanse zero sa atinga pragul de 5 procente.
    2.Eventuala coptare a 1 - 2 persoane din sindicat,de catre un alt partid...putin probabila(nu prezinta interes dpdv voturi aduse).

    RăspundețiȘtergere
  126. cat de naivi am putea fi , dupa toata bataia de joc , sa ascultam sfatul d-nei general LUPU , care ne indeamna sa nu mai depunem contestatii . daca ati fi urmarit cu mare atentie declaratiile PDL-stilor , pe vremea cand se discuta acest subiect in presa , ati fi constatat ca si ei recunosteau , cei drept cu jumatate de gura , ca singura solutie este contestarea asa zisei decizii provizorii
    ( care , in fapt , este definitiva ).
    declaratiile si interpretarile d-nei general , nu au nici o valoare juridica .
    aveti dreptate doar in privinta contestatiilor depuse cu roaba . intradevar , fiecare contestatie reprezinta o situatie unica , nu putem merge in instanta cu gloata .

    cosmin

    RăspundețiȘtergere
  127. "Unul fitilist, altul jurist , altul fripturist":
    1. Akord "fitilist"? Da ar merge că tre să aprindă fitilu la rachetă!
    2. PLANOX "jurist"? Ar merge dacă i-am şti sigur profesia!
    3. CeZAR fripturist? HA,HA,HA,................! Sigur este fripturist, ziua vesel noaptea trist vă spun io!
    Măi fraţilor vă zisei să nu mai umblaţi lelea pe alte bloguri şi mai ales pe cel a" lui PLANOX? Ce boala măi băieţi m-aţi pus să-i cer scuze în numele celui care i-a ciordit ghilimelele din text...Vreţi să nu mai ia omu" premiul Pulizer pt. bloguri?
    Vă aduceţi aminte că la-nceput don PLANOX solicita şi el ca Rîncezitu" ca toţi comentatorii de pe blogu" lui să se autentifice? Ehe..."năravu" din fire n-are lecuire"...
    CZare nu eşti bun zugrav. Am văzut cum i-ai pus tapetu" Admin nostru aici pe blog. Ai lucrat repede, prost şi scump. Uite se vede cum e coşcovit un perete, n-ai îndreptat şi tu înainte cu niţel glet...
    Electricianu de serviciu

    RăspundețiȘtergere
  128. @Electricianu de serviciu,
    Se pare ca ai trecere la cititori/comentatori/vizitatori!
    Cei mai multi, au VOTAT "azi" cu tine! Vor revenirea la vechiul
    TAPET! Mai sunt ... 3 zile fierbinti! 'Om trai si 'om vide'!

    RăspundețiȘtergere
  129. ati observat ca i-au furat Tilifonul lu Neacsu. ba aduceti tilifonul omului....

    RăspundețiȘtergere
  130. Păi toţi fără escepţie îmi sunteţi pretini! Absolut tăţi, tăţi, tăţi! Chiar şi don PLANOX cu toate că mai exagerează el din când în când (ca în cazul de faţă)...
    ...Şi chestia asta cu tapetu...Unde-aţi mai văzut un astfel de tapet, ai? Nu cumva pe blogu" lu" Rînciogu? Ete că chestia asta (asemănarea) mă-nfurnică prin ţurloaie şi face să-mi cază păru...din cap şi din nas. Hai că pentru tratamentu cheliei parc-am văzut un tratament cu LASERE pe blogu lu PLANOX da" pentru căzutu" părului din trompă nu ştiu decât unu", ăla cu vată...
    .....Da oare pe unde umblă pretenarii Puiac şi CZar?
    Electricianu de serv.

    RăspundețiȘtergere
  131. Inscrierile masive in SCMD se datoreaza noilor decizii de pensie si nu prestatiei perechii D&P. Asteptam raportul comisiei de audit in continuare domnule Ranciog si sa ne comunicati contul personal pentru donatii.

    RăspundețiȘtergere
  132. Electrificatule(sau zidar ?!!)ai dat-o iarasi in bara!
    In viziunea domului care cica a ramas fara ,,Tilifon"eu sunt-fitilistul.
    Crezi ca-ti mai tolerez multe gafe?- mai ales cand lasi firele dintre dinti si te apuci sa faci analize sociologice,fi omule mai atent! ai auzit ba ca ma enervez!!!! Czar

    RăspundețiȘtergere
  133. @DAPX-cam cat de masive(ase ca biscuitu in dunga)

    RăspundețiȘtergere
  134. @anonim20.34 era vorba de inscrierile masive despre care se vorbea mai devreme si motivul pentru care au avut loc (15.17). La Mehedinti "biscuitul in dunga" este cel putin dublu, se pare ca nu cunosti fenomenul, imi pare rau se mai intampla.

    RăspundețiȘtergere
  135. Şefu, CZare dă-mi banii pen" ce ţi-am lucrat şi lasă gargara că nu ţine. Vezi că te pârăsc la băieţii ăia răi şi negri şi-or să te calce la triscotecă aşa cum calcă ursu" pe şale. Îţi zisei săptămâna trecută că mascaţii vin la Moraviţa la "cumpărături" şi-ai văzut că avusei dreptate. Hai dă paraua c-ai de unde şi nu mai cotcodăci atâta!
    Electricianu care lucrează la "negru", fără carte de muncă la triscoteca lui CZar! Să vină mascaţii să-l salte pe şefuuuuuuuuuu!

    RăspundețiȘtergere
  136. In curand SCMD va ramane fara platitori . Cand vor vedea ca vor trebui sa dea in judecata individual si vor trebui sa scoata alti bani din buzunare pentru proces, toti cei care s-au repezit acuma , vor da inapoi. Numai ca Dogaru prevazator, le-a cerut plata inainte pe un an , ca la curve , ca sa le poata primi dosarele . Si uite asa s-a asigurat de bani pe tot anul . Viitorul audit va gasi o gaura de 10 miliarde, domnul Rinciog si domnul Pricina vor demonta in stilul caracteristic acuzatie dupa acuzatie, imăproscand cu noroi un nou Monac, sau un nou Zapor, cei care sunt acuma contabili vor fi schimbati pentru a putea domnul Apostol sa isi bage iarasi mana prin firfirei si uite asa , sindicatul va prospera, procesele vor trena , dar nevoia de un sindicat "puternic si numeros" va fi tot mai acuta. si alti prosti care acuma habar nu au ce este ala SCMD vor intra in sindicat in timp ce cei vechi ies. Traiasca prostia omenesca si cei din fruntea sindicatului. Intre timp, Elena va mai demisona de cateva ori din sindicat si din CD , va mai ameninta cu niste dezvaluiri de senzatie, va mai aburi niste sindicalisti pe care ii va hrani la pieptul ei generos de Mama Dolores cu sfaturi si iei minunate si totul va merge inainte ca pionierii .
    un cunoscator

    RăspundețiȘtergere
  137. io stiu ca lu' neacsu n-o sa-i convina.el e oricum nemultumitu' incrancenatu' da ce sa fac ;poate altii de pe aici vor gasi o farama de adevar in cele spuse mai jos


    CAT ADEVAR!!


    Un indian american era impreuna cu prietenul sau in centrul New York-ului. Era ora amiezii iar strazile erau pline de oameni. Masini claxonand, taximetre ce luau curbele cu viteza, sirene ce se apropiau sau se departau, toate aceste
    sunete ale orasului parca te asurzeau. Dintr-o data indianul a spus:

    - Am auzit un greiere.
    - N-ai cum sa auzi un greiere in tot vacarmul asta! i-a spus prietenul lui.
    - Sunt sigur, am auzit un greiere! a insistat indianul.
    - Asta-i o nebunie! a raspuns prietenul.
    Indianul a ascultat cu atentie un moment dupa care a trecut strada spre o zona
    unde se aflau cativa copaci. A cautat imprejur, sub ramuri si a gasit micul
    greiere. Prietenul sau a ramas uimit.
    - E incredibil! Trebuie sa ai un auz supraomenesc!
    - Nu, a spus indianul. Urechile mele nu sunt diferite de ale tale. Totul depinde
    de ce asculti cu ele.
    - Dar nu se poate! a continuat prietenul. Eu n-as putea auzi un greiere in acest
    zgomot!
    - Depinde de ceea ce este important pentru tine. a venit imediat raspunsul.
    Da-mi voie sa-ti arat.
    A bagat mana in buzunar si a scos cateva monede pe care le-a lasat sa cada
    discret pe asfaltul trotuarului. Atunci, cu tot zgomotul asurzitor al orasului,
    au remarcat ca toti oamenii de pe o raza de 5 metri au intors capul privind in
    jur daca nu cumva banii cazuti erau ai lor.
    - Intelegi ce am vrut sa spun? a continuat indianul. Totul depinde de ceea ce
    este important pentru tine.
    Ascultind zi de zi la televizor gilceava, crimele, tragediile, URECHEA, CARE
    ESTE PRELUNGIREA CREIERULUI NOSTRU, se fixeaza pe tot ce este urat, rau. Ni se
    induce FRICA! Devenim neputinciosi, tematori (de avion, de frig, de vant, de
    mancare, de oamenii de langa noi, de sentimentele noastre, SI NU STIM DE UNDE,
    CAND SI CUM.
    UITE ASA: ascultand asa zisele informatii, care de fapt sunt praf in urechile
    fraierilor! Dupa care spunem: e greu, oamenii sunt rai, traim intr-o lume
    nesigura, urata, nu mai am incredere in nimeni, etc.



    Intre timp greierii canta, frunzele fosnesc, apele curg si noi nu le auzim....

    RăspundețiȘtergere
  138. Interesant Akord...
    Electricianu

    RăspundețiȘtergere
  139. Dapix pritene,mai usor cu exagerarile.Chiar crezi ca nu stim cat fac 3x2 sau hai sa zicem 5x2.Cam cat s-a putut umfla biscuitul ala de la Mehedinti???...probabil ceva in genul uni pesmet muiat in apa.In urma cu o luna/doua,te plangeai de faptul ca pe usa locatiei filialei din Severin e pus lacatul si deabia daca va mai adunati 2/3 membrii si dupa frigul si injuraturile de rigoare va vedeati fiecare de treaba. Te imbeti cu apa rece !!! Stii la fel de bine ca si mine ca inscrierile in sindicat au inregistrat o usoara crestere in urma campaniei mizerabile dusa de doua posturi TV, pe tema pensiilor militare.Din nefericire au fost colegi ai nostrii mai putin instruiti/cititi,care in necunostinta de cauza au mai indulcit putin situatia financiara a sindicatului.
    Te rog sa ma crezi ca NU sunt un adept fanatic al L119/2010 dar in acelasi timp trebuie sa recunosc faptul ca este mult mai ECHITABILA(daca echitabilul poate suporta grade de comparatie)decat L164/2001.
    O seara buna,
    Nikk

    RăspundețiȘtergere
  140. Ceză-riciu auzi frate că Dogaru dă sindicaliştilor salarii de merit şi prime de c-dă. Ia vezi poate te învârţi şi tu de astea şi ceri recalcularea pensiunii pe L164.

    RăspundețiȘtergere
  141. Pssss.....
    Ati auzit? Plano 10, suparat fleasca, il dadu afara pe "safu", de pe blogu lui! Uauuu.... ce ti-e si cu supararea asta! Adminu vad ca il tine tot aici, la loc de cinste! Oameni si oamini! CZar, nu zici nica? Puiac nici tu?

    RăspundețiȘtergere
  142. @nikk
    baftosule!!
    daca postai cele de mai sus pe inf....te mancau aia de viu,da aici e lejerescu suntem daia cu 4 clase + ceva electricieni,zugravi(astia e destepti) etc ce mai e nevoie pe la casa(blogu')omului.

    RăspundețiȘtergere
  143. @Nikk in primul rand te salut, in legatura cu inscrierile eu spuneam ca se datoreaza pensiilor micsorate pentru ca din pacate cei care s-au inscris spera rezolvarea acestei probleme de catre sindicat. In ceea ce priveste filiala Mehedinti a prins viata de cand a fost ales noul presedinte al filialei, activitatea se desfasoara dupa un program, iar pe timpul programului gasesti pe cineva la sediul filialei, lucru care nu poate decat sa ma bucure. Despre L119 ce sa spun, chiar daca dupa recalculare as fi avantajat, sustin neretroactivitatea legii, ar fi fost mult mai corect, cred eu, daca ar fi fost gasite solutii echitabile in interiorul unei legi ocupationale.

    RăspundețiȘtergere
  144. Iote-te cine era "cărăuşul de pe bloguri":Cezar! Mare bandit Cezărel ăsta al nostru! Auzi tu să ciordeşti materialele oamenilor! Da măcar ia dat păgubaşu a 3-a cizmă?
    A:22:06 Admin nost e un om deosebit, la fel şi Cezar pe care o să-l ţinem la loc de cinste până când moartea ne va despărţi şi nu numai; după aia îl împăiem şi-l punem pe soclul statuii lui Lenin de la Poligrafie, acolo unde parcă are sediul actual SCMD. Ce-ar fi? Să iasă ăia din CD afară şi să se-nchine la moaştele St.Cezar!
    Akord, noi pe-aici mâncăm şi de vii şi de morţi că e buni şi unii şi alţii numa că ultimii trebuie săraţi şi afumaţi bine ca să nu se-npută prea tare!
    Anonimu cunoscut, hai noroc şi vă salut!

    RăspundețiȘtergere
  145. Akord.
    Interesanta si adevarata povestea . Cu talc. Cu alte cuvinte, o vorba din batrani spunea ca " soarta unei glume nu tine de gura celui ce o spune ci de urechile celui ce o asculta "Eu nu impotriva glumelor am ce am ci impotriva obiceiului pe care ti-l luasei de a umple paginile cu bancuri cand subeiectul era altul. Prietenii stiu de ce .

    RăspundețiȘtergere
  146. @ Dapix,
    Te citez:...,,ar fi fost mult mai corect, cred eu, daca ar fi fost gasite solutii echitabile in interiorul unei legi ocupationale".
    Sunt intrutotul de acord cu tine dar acum este mult prea tarziu.Faptul ca sindicatul nu a avut ca obiectiv decat mentinerea in vigoare a L 164, explica numarul foarte mic al membrilor cotizanti,la nivel national.
    Toate cele bune,
    Nikk

    RăspundețiȘtergere
  147. @neacsu
    problema nu era a bancurilor ci a faptului ca aveai impresia ca nu mai esti in centrul atentiei ceea ce te-a facut sa te cam oftici.Hai sa fim sinceri!!Iti place sa fii bagat in seama,consider ca este omeneste si normal,dar nu poti avea pretentia sa acaparezi spatiul virtual si nici ca toata lumea sa-ti dea dreptate.din punctul asta de vedere semeni destul de mult cu anumiti oameni dintr-un anumit sindicat,care nu accepta sub nici o forma parerile altora chiar daca acestea ca sa zic asa sunt 'de bine'(pot da si exemple concrete)
    pana la urma daca toti cantam aceeasi 'melodie',acest blog nu-si mai are rostul
    o seara buna
    P.s.stai sa-ti bag niste bancuri inainte de culcare

    Ce le spune o blonda copiilor ei?
    Raspuns:
    - Mi-am luat de la gura ca sa va am pe voi…

    Doua blonde se intalnesc.
    -Auzi draga, am si eu un dubiu: Cum se zice corect Iran sau Irak?


    O blonda o intreaba pe alta:
    -Draga, ai folosit vreodata vibratorul?
    -Nu!
    -Nici sa nu-l folosesti ca eu aseara mi-am spart 2 dinti!



    La un bairam, un tip se ofera sa-i mai toarne whisky in pahar unei gagici.
    - Nu mai vreau, fiindca imi face rau la picioare!
    - Va tremura?
    - Nu, mi se desfac!


    ...si cel mai tare
    O baba de 90 de ani merge sa voteze.
    Intra in cabina si sta, si sta… si nu mai iese spre surprinderea tuturor.
    Ingrijorat presedintele comisiei merge sa vada ce s-a intamplat:
    - Mamaie s-a intamplat ceva, te putem ajuta?
    La care baba:
    - Cum se scrie maica f*tu-va, legat sau dezlegat?!


    ...si dedicatie
    Un tip beat la un bar cere la chelner sa ii serveasca 3 cafele.
    - Trei cafele?
    - Da, una pentru mine, una pentru tine si alta pentru ma-ta.
    A doua zi, acelasi tip beat cere la acelasi chelner:
    - Trei cafele.
    -Trei?
    - Da. Trei… una pentru mine, una pentru tine si alta pentru ma-ta.
    Chelnerul nu a mai putut sa se abtina, a sarit peste masa si l-a snopit in bataie pe betivan.
    O zi mai tarziu, apare tipul plin de vanatai la bar.
    Chelnerul ironic il intreaba:
    - Trei cafele?
    - Nu! raspunde betivanul
    - Doar doua: una pentru mine si una pentru ma-ta. Pentru tine nu, ca te agita.

    RăspundețiȘtergere
  148. @Anonim Cunoscut(cum dracu o mai veni si asta?)Stai cam prost prost cu puterea de a intelege- Eu am recunoscut cand am copiat de la PLANO,El STIA intodeauna si nu mi-a reprosat niciodata,pt simplu motiv ca o faceam corect ,pentru sustinerea si intarirea unui punct de vedere. Sub nici-o forma nu am folosit pentru atac la persoana asa cum s-a intamplat ACUM !! Incercarea ta de a pasa vina -i cel putin dubioasa. Sunt curios recunoaste cel care a facut-oacum cred ca rade in barba si coment.Bai ce lov. de maestru 3 dintr-o lovitura(copiere) Se insala. Eu comentez fara restrictii la Plano 10-asta ca sa mori de oftica!

    RăspundețiȘtergere
  149. Din Baxul meu cu tigari fine
    Am hranit un om(electificatul) si-n cane,
    Canele de urati m-a aparat,
    Omul(electrificatul) pe la spate m-a tradat....
    sa-ti faci singur scaunul,sa te asezi pe el frumos si sa ma anunti la telalbastru-696969...Riviera Franceza (ai remarcat ca nu eram acasa) sa vin sa apas butonul Rosu. Adios si te-am pupat cu destu pe frunte!!! CZar

    RăspundețiȘtergere
  150. Aha tâlharule, fumezi de contrabandă! La-s că te saltă ei mascaţii, nefiscalizatule!
    ......
    Cezare, imperatore noi te iubim,
    Pe soclul statuii lui Lenin să te-nalţi dorim!
    Aferim!
    Anonimul cunosct, Cezare hai noroc şi te salut!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri