Google Translate

duminică, 20 martie 2011

19 martie 2011. Si totusi, ceva extrem de grav s-a petrecut. A inceput un nou razboi!

Statele Unite şi Marea Britanie au lansat sâmbătă un prim val de circa 110 rachete de croazieră Tomahawk asupra unor obiective din Libia, a anunţat amiralul William Gortney.
Rachetele au fost lansate de la bordul unor nave şi submarine şi au vizat "mai mult de 20 de obiective", printre care se numără sisteme de apărare antiaeriană şi centre de comunicaţii strategice situate pe litoralul libian , a precizat Gortney, în cursul unei conferinţe de presă susţinute la sediul Pentagonului.

El a afirmat că, deoarece operaţiunile se desfăşoară pe timp de noapte, evaluarea impactului atacurilor "va dura o perioadă".

00.11 - Kadhafi ameninţă că va ataca obiective civile şi militare din Mediterana

Liderul libian, Muammar Kadhafi, a ameninţat sâmbătă că va ataca obiective civile şi militare din Mediterana şi a afirmat că va deschide depozitele de armament libiene, pentru apărarea ţării.
"Mediterana a devenit un adevărat câmp de luptă", a declarat Kadhafi, într-o scurtă înregistrare audio difuzată de televiziunea oficială libiană, precizând că forţele libiene vor ataca "orice obiectiv civil sau militar" aflat în Mediterana.

Deşi în general susţine discursuri ample, liderul libian pare să fi citit de această dată un text pregătit dinainte.

"Interesele ţărilor care participă la agresiune vor fi puse în pericol", a avertizat Kadhafi, apreciind că atacurile cu rachete şi raidurile aeriene reprezintă "o agresiune cruciată nejustificată", împotriva căreia "poporul libian curajos va lupta".

El a adăugat că "a deschis depozitele de armament, pentru a înarma masele în vederea apărării unităţii Libiei şi a teritoriului acesteia".
În încheierea mesajului, Kadhafi a cerut "popoarelor arabe, africane şi latino-americane să susţină poporul libian".

00.00 - Atacurile sunt coordonate de cartierul general din Germania al forţelor SUA

Atacurile cu rachete şi raidurile aeriene lansate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa sunt coordonate de la sediul unui cartier general american situat în Germania, a declarat un oficial francez.
Sursa: Mediafax.ro
SUA şi Marea Britanie au lansat sâmbătă un prim val de peste 100 rachete de croazieră Tomahawk asupra Libiei, în timp ce avioane militare franceze au distrus patru tancuri libiene la sud-vest de Benghazi, transmit agenţiile internaţionale de ştiri.

Rachetele americane au fost lansate de pe nave şi submarine şi au lovit "peste 20 de obiective", printre care sisteme de apărare antiaeriană şi noduri de comunicaţii strategice, toate situate pe coastă, a anunţat amiralul american William Gortney, la o întâlnire cu presa.

Un responsabil în Ministerul francez al Apărării a confirmat presei că mai multe tancuri şi vehicule blindate libiene au fost distruse de avioane franceze, fără să confirme cifra avansată de Al-Jazira.

Forţele britanice au intrat în acţiune pe cerul libian, în cadrul rezoluţiei 1973 a Consiliului de Securitate al ONU, care autorizează recurgerea la forţă pentru a proteja civilii, a declarat premierul britanic David Cameron, citat de AFP. "În această seară, forţe britanice sunt în acţiune deasupra Libiei. Ele participă la o coaliţie internaţională care s-a format pentru a aplica decizia Naţiunilor Unite şi a proteja poporul libian", a spus el.
Preşedintele SUA, Barack Obama, aflat în turneu în Brazilia, a anunţat - sâmbătă, într-o conferinţă de presă - că a autorizat o "acţiune militară limitată" a forţelor americane în Libia pentru a impune respectarea aplicării rezoluţiei Consiliului de Securitate. El a lansat un avertisment liderului Muammar Gaddafi că "acţiunile au consecinţe", justificând decizia SUA de a participa la o ofensivă împotriva regimului libian prin atacurile pe care acesta le-a efectuat asupra poporului său. Obama a insistat asupra faptului că SUA nu vor defăşura trupe la sol în această ţară.

"Vreau ca americanii să ştie că utilizarea forţei nu era opţiunea care întrunea preferinţa noastră. Şi nu este o decizie pe care am luat-o cu uşurinţă", a afirmat el. "Dar nu putem rămâne cu braţele încrucişate când un tiran spune poporului său că nu-l va ierta şi când forţele sale îşi intensifică asaltul împotriva unor oraşe ca Benghazi şi Misrata, unde inocenţi riscă violenţe şi moartea din partea propriului lor guvern", a insistat preşedintele american. "Deci trebuie ca aceasta să fie clar: acţiunile au consecinţe şi trebuie respectată voinţa comunităţii internaţionale", a mai spus el.

Pe de altă parte, regimul de la Tripoli a anunţat că "obiective civile" în oraşele de pe coasta libiană Tripoli, Misrata, Zouara şi Benghazi au fost ţinta raidurilor "inamice". Potrivit unui purtător de cuvânt al armatei libiene, citat de televiziunea oficială locală, printre aceste ţinte s-ar fi aflat şi un spital situat la 17 km est de Tripoli.

Liderul libian a declarat, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, că operaţiunea militară decisă împotriva Libiei reprezintă o 'agresiune concertată nejustificată' si a amenintat cu atacarea de 'tinte civile si militare' in Mediterana.
Liderii mondiali aliaţi au anunţat sâmbătă începerea operaţiunilor militare împotriva forţelor loiale liderului libian Muammar Gaddafi. Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a declarat că 'uşa diplomaţiei' se va deschide din nou doar atunci când în Libia vor înceta agresiunile împotriva populaţiei. Sarkozy a făcut apel la colonelul Gaddafi să respecte 'fără întârziere şi fără rezerve' rezoluţia ONU pentru 'a evita ce este mai rău', acuzându-l pe liderul de la Tripoli că a sfidat ultimatumul internaţional cu privire la încetarea ostilităţilor împotriva rebelilor. Sarkozy a mai spus că este de datoria sa să sprijine popoarele arabe şi că acţionează împreună cu statele arabe pentru a contracara 'nebunia ucigaşă' din Libia.


Mai multe state şi-au oferit disponibilitatea de a participa la operaţiunile din Libia alături de Franţa, Marea Britanie şi SUA, între care Italia, Canada, Spania, Qatar, Belgia, Olanda, Danemarca sau Norvegia.

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că puterile lumii au decis să pună capăt violenţelor din Libia, dar a confirmat faptul că Germania nu va lua parte la nicio acţiune militară. Germania a făcut front comun cu Rusia, China, India şi Brazilia şi nu a votat joi rezoluţia ONU cu privire la Libia.Angela Merkel s-a oferit să trimită avioane de recunoaştere AWACS în Afganistan pentru a înlocui trupele americane aflate aici, care ar putea desfăşura astfel aceeaşi operaţiune în Libia.

Premierul grec Andreas Papandreou a declarat că ţara sa ar putea pune la dispoziţia coaliţiei bazele sale din Grecia. AGERPRES
19 martie.
 Si totusi, ceva extrem de grav s-a petrecut.
A inceput un nou razboi!
Aducator de moarte, suferinte incomensurabile!
Admin

7 comentarii:

  1. The United States, Britain and France pounded targets in Libya with air strikes and Tomahawk missiles today, in a campaign to prevent Muammar Gaddafi from crushing a month-old uprising against his rule.

    Libyan state television said a French plane was shot down, as an official in Tripoli denounced the "barbaric aggression" despite its announcement of a ceasefire in a month-long showdown against rebels.

    US and British forces fired at least 110 Tomahawk cruise missiles against Libya's air defence sites, a top US military officer said, two days after a UN Security Council resolution with Arab backing authorised military action.


    A missile fired from the US destroyer Barry in the Mediterranean.
    "Today, I authorised the armed forces of the United States to begin a limited military action in Libya," President Barack Obama said while on a visit to Brazil.

    The military official said the first strikes aimed at imposing a no-fly zone took place near Libya's coast, notably around Tripoli and Misrata, "because that's where the integrated missile defence systems are."

    French planes initially carried out four air strikes, destroying armoured vehicles, France's military said.

    Libyan state media said Western warplanes bombed civilian targets in Tripoli, causing casualties, shortly after France's launch of the multinational air campaign against Kadhafi mounted with the support of the Arab League.

    The strikes also hit fuel tanks feeding the rebel-held city of Misrata, east of Tripoli, a Libyan army spokesman said.

    State television said hundreds of people had gathered at Bab al-Aziziyah, Gaddafi's Tripoli headquarters, and at the capital's international airport, ahead of the widely anticipated air strikes.

    http://www.timesofmalta.com/articles/view/20110319/local/afp-us-tomahawk-cruise-missiles-strike-libya

    RăspundețiȘtergere
  2. TRIPOLI (AFP) - The US, Britain and France pounded Libya with air strikes and Tomahawk missiles on Saturday, sparking a furious response from Moamer Kadhafi who said the Mediterranean had now become a "battlefield."

    United States and British forces fired at least 110 Tomahawk cruise missiles at Libya's air defence sites, a top US military officer said, two days after a UN Security Council resolution with Arab backing authorised military action.

    Libyan state media said that Western warplanes bombed civilian targets in Tripoli, causing casualties while an army spokesman said strikes also hit fuel tanks feeding the rebel-held city of Misrata, east of Tripoli.

    Libyan state television said a French warplane was shot down in the Njela district of Tripoli, but the French military swiftly denied the report.

    Kadhafi, in a brief audio message broadcast on state television, fiercely denounced the attacks as a "barbaric, unjustified Crusaders' aggression."

    He vowed retaliatory strikes on military and civilian targets in the Mediterranean, which he said had been turned into a "real battlefield."

    "Now the arms depots have been opened and all the Libyan people are being armed," to fight against Western forces, the veteran leader warned.

    US President Barack Obama, on a visit to Brazil, said he had given the green light for the operation, which is codenamed "Odyssey Dawn."

    "Today, I authorised the armed forces of the United States to begin a limited military action in Libya," Obama said in Brasilia.

    The first missile struck at 1900 GMT following air strikes carried out earlier by French warplanes, Admiral William Gortney, director of the US joint staff, said in Washington.

    "It's a first phase of a multi-phase operation" to enforce the UN resolution and prevent the Libyan regime from using force "against its own people," he said.

    One British submarine joined with other US ships and submarines in the missile attacks, he said.

    http://au.news.yahoo.com/thewest/a/-/world/9041665/west-pounds-libya-with-air-strikes-tomahawks/

    RăspundețiȘtergere
  3. Petrolul, banii şi-om mai vedea...Asta este deviza tuturor "democraţilor" din Lume!

    RăspundețiȘtergere
  4. Românii caută insistent iodura de potasiu care le-ar asigura confort în cazul în care radiaţiile din Japonia ar ajunge în ţară, farmaciştii lansează comenzi numeroase depozitelor intuind o afacere profitabilă, dar autorităţile încearcă să calmeze spiritele susţinând că nu sunt motive de îngrijorare.
    ____________
    Mare este gradina ta Doamne, si multi romani in ea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Premierul rus Vladimir Putin a denunţat luni folosirea forţei împotriva unor state terţe, aceasta devenind, potrivit premierului rus, o tendinţă puternică a Statelor Unite, relatează agenţiile ruse.

    "Ceea ce mă nelinişteşte este lejeritatea cu care sunt luate în prezent deciziile privind utilizarea forţei în afacerile internaţionale", a declarat el, adăugând că "acest lucru devine o tendinţă puternică şi o constantă în (politica) Statelor Unite".

    "Toate acestea au loc sub pretextul apărării populaţiei civile. Unde este logica? Unde este conştiinţa? Nu există nici una, nici cealaltă", a apreciat el.

    "Regimul libian nu corespunde criteriilor unei ţări democratice. Este un lucru evident, dar acest lucru nu înseamnă că avem dreptul să ne amestecăm într-un conflict politic intern, chiar dacă este vorba despre un conflict politic armat, apărând una din părţile implicate", a adăugat el.
    Sursa: Mediafax.ro

    RăspundețiȘtergere
  6. Premierul rus, Vladimir Putin, a criticat, luni, în mod dur, rezoluţia ONU, autorizând utilizarea forţei în Libia, care seamănă, în opinia sa, cu un "apel la cruciade" şi denotă o tendinţă a Statelor Unite de a recurge la forţă contra altor ţări.

    "Este clar că (rezoluţia) autorizează orice, pentru toată lumea, orice acţiune contra unui stat suveran. Acest lucru mă face să mă gândesc la apelul la cruciade din epoca Evului Mediu, când oamenii erau chemaţi să meargă undeva pentru a elibera acel loc", a declarat el, citat de agenţiile ruse.

    Germania şi-a reiterat rezervele faţă de operaţiunea militară, după primele bombardamente în Libia, potrivit ministrului german al Afacerilor Externe, Guido Westerwelle, care s-a referit la criticile formulate de Liga Arabă.

    "Noi am spus foarte clar, încă de la început, că nu vom participa" la această acţiune a coaliţiei internaţionale, a declarat el, pentru jurnalişti, la sosirea la o întâlnire cu omologii săi din Uniunea Europeană (UE), la Bruxelles.

    "Acest lucru înseamnă că apreciem că există riscuri" cu operaţiunea în curs, "iar când auzim ce a declarat Liga Arabă, ieri (duminică), din nefericire, constatăm că aveam motive să fim preocupaţi", a spus Westerwelle.

    Liderul Ligii Arabe, Amr Mousa, care a criticat, duminică, bombardamentele coaliţiei asupra Libiei, apreciind că acestea se îndepărtează de rezoluţia Consiliului de Securitate ONU, a declarat luni că afirmaţiile sale au fost "interpretate eronat".

    http://www.mediafax.ro/externe/consiliul-de-securitate-al-onu-in-reuniune-pe-tema-libiei-dupa-criticile-rusiei-si-afirmatiile-rezervate-ale-germaniei-8082661/

    RăspundețiȘtergere
  7. Băieţi faceţi la greu gargară cu sare iodată "că vă trece"!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri