Google Translate

sâmbătă, 12 martie 2011

Am descoperit si VINERI, ce stiam de cativa ani: cu ACTUALII ALESI, ne-am sapat singuri groapa! UPDATE: Planuri de urgenta. Calamitati

Rupert Wolfe Murray martie 14, 2011
Tocmai ce-am închis televizorul pe o emisiune absolut enervantă la un canal românesc de ştiri. Am rămas cu senzaţie de déjà vu. Ori de câte ori un dezastru natural loveşte undeva în lume, canalele de ştiri scot de la naftalină politicieni, experţi şi jurnalişti indignaţi, care încep să se acuze reciproc pentru lipsa de pregătire a Bucureştiului în faţa viitorului cutremur. Însă tot acest circ mediatic nu rezultă niciodată în măsuri concrete, voinţă politică sau orice altceva care să promoveze schimbarea.Începi aşadar prin a pune întrebări: care sunt şansele unui cutremur mare în Bucureşti? Ce se întâmplă cu casele din cauza cutremurului? Ce facem în timpul cutremurului? Cum trebuie să ne pregătim psihologic? Ce vom mânca şi bea, cum ne vom încălzi după trecerea cutremurului? Cum vom comunica, cum vom găti şi cum ne vom deplasa? Ce provizii trebuie să facem? Dar în caz de inundaţie, incendiu sau alte dezastre? Faceţi această listă de întrebări, răspundeţi la ele împreună cu familia şi veţi avea bazele unui plan bun.

Japonia domină acum ştirile TV. Anul trecut pe vremea asta urmăream cutremurul din Chile. Atunci ProTV a realizat un reportaj destul de bun despre cât de bine erau pregătiţi chilienii pentru astfel de situaţii. În Chile, cei care investesc într-o construcţie sunt pe deplin responsabili de integritatea sa structurală. În România tot felul de instituţii (nimeni, cu alte cuvinte) sunt responsabile de standardele de construcţie. Reportajul n-a avut însă niciun efect, în continuare standardele de construcţie în România sunt prea complicate şi oricum nimeni nu le aplică – nimeni nu poate să spună dacă ce s-a construit în ultimii 20 de ani va sta în picioare la următorul cutremur mare.

Românii sunt însă conştienţi de două lucruri: un cutremur devastator este aşteptat oricând în Bucureşti; iar autorităţile au dovedit deja de atâtea ori că nu au capacitatea să pregătească oraşul pentru a face faţă dezastrului. Autorităţile guvernamentale nu numai că nu reuşesc să consolideze clădirile cu risc mare, dar nici măcar nu sunt în stare să informeze populaţia despre felul în care oameni se pot pregăti pentru cutremur. Nu fac decât să se învinovăţească unii pe alţii, să deplângă legislaţia şi să aştepte ca furtuna mediatică să se liniştească.

Dacă ştii că dezastrul se apropie şi guvernul nu te poate ajuta, ce faci? Dacă vrei să scapi din amestecul tipic românesc de vină, nepăsare şi fatalism, ai o singură soluţie – să devii personal responsabil şi să îţi pui la punct propriul plan de urgenţă. E mai uşor decât s-ar crede, mai ales pentru acei români care şi-au creat propriile afaceri de succes – în ciuda guvernului care îşi bagă mereu nasul, cere taxe peste taxe, vrea mită, şi în general se pune de-a curmezişul progresului.

Pregătirea pentru situaţii de urgenţă este luată în serios în ţări ca Japonia, Chile, Grecia şi America. Există multe soluţii simple şi eficiente la îndemâna indivizilor, companiilor sau asociaţiilor de locatari. Dacă intri pe site-ul Crucii Roşii din America (vorbind despre pregatirea in trei pasi: trusa, plan, o buna informare), înţelegi că un astfel de plan nu trebuie să fie o chestie stufoasă de genul celor produse de UE sau de foştii comunişti – documente lungi şi complexe pe care le înţeleg doar savanţii trăsniţi care le-au scris. Un plan american pentru situaţii de urgenţă este scurt (poţi să-l lipeşti pe peretele din bucătărie) şi atât de clar, încât îl înţeleg şi copiii.

Cel mai bun mod de a te pregăti pentru un cutremur este să concepi un plan. Şi cel mai simplu mod de a demara acest proces este să începi cu un plan de urgenţă pentru propria familie. Dar e important să pleci de la premisa că toţi membrii familiei vor fi implicaţi în realizarea planului: îl vor înţelege, vor fi de acord cu el, vor fi motivaţi, şi în caz de urgenţă cu toţii (chiar şi copiii mici) vor şti ce să facă. Orice experienţă de planificare de natură româneasco-UE-comunistă poate fi aruncată pe fereastră – aici avem nevoie de o abordare mult mai simplă. Dacă vrei să verifici coerenţa planului nu trebuie decât să-ţi întrebi copiii şi bunicii, „vă e clar?“ Nu ai nevoie de experţi costisitori pentru a-ţi dezvolta propriul plan – îl poţi rezolva de unul singur la masa din bucătărie. Şi e important ca acest plan să existe. Poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

Începutul oricărui proces de planificare începe cu o analiză – trebuie să strângi toate datele problemei cu care ai de-a face (cutremur, incendiu, inundaţie). E la fel de important să eviţi capcana tipic românească prin care orice document este încărcat cu nenumărate detalii ştiinţifice, chiar din prima pagină (devenind astfel ilizibil). Dar dacă familia este publicul ţintă, atunci înţelegi repede că e nevoie doar de informaţiile relevante, pe care le înţeleg toţi.
Pentru ca planul să fie eficient este important ca toţi cei care vor trebui să îl urmeze să fie implicaţi în realizarea lui. Dacă le spui rudelor sau colegilor de muncă, „iată, am făcut un plan pe care voi trebuie să îl implementaţi“, poţi fi sigur că nu îşi vor da interesul. Şi de ce ar face-o, dacă nu au fost cooptaţi în dezvoltarea lui? Toţi cei afectaţi trebuie implicaţi încă de la început, din faza conceptuală, astfel încât toată lumea să înţeleagă importanţa exerciţiului şi să aibă posibilitatea de a contribui cu soluţii. Punctul de plecare este o primă întâlnire pentru a discuta problema cutremurului şi „ce putem face pentru a ne pregăti?“ Provocarea este să continui procesul şi să nu uiţi să consulţi restul grupului pe tot parcursul. Doar aşa vei genera un plan de acţiune prin care toată lumea ştie ce trebuie să facă în caz de dezastru. Odată ce planul familiei este gata, aceasta poate fi integrat cu planul blocului, al şcolii, al zonei, al oraşului sau chiar al ţării – din păcate acest lucru nu este fezabil într-o ţară disfuncţională ca România. Tot ce poţi face este să-i protejezi pe cei dragi.

Un plan devine eficient doar dacă este pus în practică. Americanii se referă în acest sens la „practicarea planului“ – oraşele din SUA organizează exerciţii masive la care iau parte serviciile de urgenţă, companiile locale, precum şi societatea civilă. Împreună ei trec prin ordinea stabilită în plan. Japonezii, grecii, israelienii şi chilienii, toţi îşi pun în practică planurile pentru situaţii de urgenţă. Astfel, numărul victimelor este redus remarcabil (câţi oameni au murit în Haiti în comparaţie cu Japonia?). Nu mai e nevoie să spun că în România astfel de exerciţii nu au loc – şi asta nu doar fiindcă planurile româneşti sunt atât de complicate şi nepractice, încât nimeni nu le poate implementa.

Cele mai bune planuri sunt cele pe care ţi le faci singur. Poţi să găseşti modele de planuri de urgenţă pe diverse site-uri americane. Cu toate astea, e mai bine să iei pur şi simplu o foaie şi un creion şi să te întrebi „ce ar trebuie să facem noi în caz de urgenţă?“ Oricum ar fi, cele mai multe planuri de pregătire pentru situaţii de urgenţă includ următoarele elemente: rolul fiecărui membru al grupului pe timpul crizei; provizii de apă şi mâncare; lanterne şi aşternut; un plan de salvare (cum să ieşi din oraş); stabilirea unei soluţii de comunicare în cazul în care liniile telefonice sunt moarte (şi vor fi); un radio; soluţii de securitate.

Trăiesc în Bucureşti de peste 10 ani. Mi-ar plăcea să vă spun că am realizat un astfel plan pe care îl pun periodic în practică împreună cu soţia şi cei doi copii (de 8 şi 11 ani). Dar, deşi am lucrat la un plan de comunicare finanţat de World Bank pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, şi ştiu mai multe decât alţii despre aceste aspecte, nu am făcut ceea ce le spun altora să facă. Ştiu că asta mă face un ipocrit. Aş putea să dau vina pe cultura locală de nepăsarea generală, pe lipsa fondurilor sau să inventez cine ştie ce altă scuză. Dar mi-am dat seama că ceea ce a lipsit dintotdeauna a fost cineva care să dea tonul. Eu ar fi trebuit să devin stăpân pe situaţie, să îmi iau familia cea dragă deoparte şi împreună se ne facem un plan pentru supravieţuire – şi sper că exact asta vom face în zilele care urmează.
traducere de Iulia Măruşcă
Rupert Wolfe Murray trăieşte si munceşte în Romania din 1990. Puteţi să-l urmăriţi pe Twitter la @wolfemurray
Un cutremur cu magnitudinea de 8,9 urmat de un tsunami a afectat vineri, 11 martie a.c. nord-estul Japoniei, provocând moartea a sute de persoane, potrivit datelor furnizate de poliţie, într-un bilanţ provizoriu.
Cutremurul cu magnitudinea de 8,9, potrivit institutului american de geofizică USGS, s-a produs la 24,4 kilometri adâncime, la ora 14.46 (07.46 ora României) şi la aproximativ 100 de kilometri în largul prefecturii Miyagi.


O alertă de tsunami a fost emisă vineri, incluzând Japonia, Rusia, Insulele Mariane şi Filipine, după un puternic cutremur cu magnitudinea de 8,9, înregistrat în nord-estul Japoniei, a anunţat Centrul pentru tsunami în Pacific.

► O replică având magnitudinea de 6,7 a cutremurului puternic care a afectat vineri Japonia s-a produs în largul regiunii Tokyo, a anunţat agenţia japoneză de meteorologie.

► O alertă de tsunami a fost emisă vineri pentru aproape toate coastele Pacificului, inclusiv cea a Australiei şi Americii de Sud.

► Patru centrale nucleare au fost închise în Japonia, în urma cutremurului cu magnitudinea de 8,9 produs vineri în largul coastelor de nord-est ale acestei ţări, relatează BBC News Online.
► Guvernul japonez a declarat stare de urgenţă la o centrală nucleară după constatarea unei deficienţe la un sistem de răcire a unui reactor, relatează postul de televiziune NBC în pagina electronică.

► "Un cutremur de o asemenea magnitudine are potenţialul să genereze un tsunami distrugător care poate atinge coastele din apropierea epicentrului în câteva minute şi coastele mai îndepărtate în câteva ore", a precizat Centrul.

O alertă de tsunami a fost emisă pentru Japonia, Rusia, Insulele Mariane, Filipine, Insula Guam, Taiwanul, Insulele Marshall, Indonezia, Papua Noua Guinee, Nauru, Micronezia şi Hawaii.
Sursa: Mediafax.ro
Potrivit agenţiei de ştiri RIA NOVOSTI, în urma cutremurului şi tsunamiului din Japonia, axa Pământului s-a deplasat cu 10 centimetri.

Seismul cu magnitudine de 8,9 grade, produs vineri în Japonia, a deplasat axa de rotaţie a Pământului cu aproape 10 centimetri, a anunţat Institutul de geofizică din Italia.

Potrivit experţilor, "acest fenomen a exercitat asupra axei de rotaţie a Pământului o acţiune mai mare decât seismul din 2004 din Sumatra". Catastrofa din 2004 a dus la o deviere a axei de 6 centimetri.

Cercetătorii italieni spun că seismul din Japonia este depăşit doar de marele cutremur din 1960 din Chile, cu magnitudinea de 9,3-9,5.
Sursa: Gandul.info
AVERTIZARE DE TSUNAMI ÎN SUA, RUSIA, INDONEZIA, NOUA ZEELANDĂ, CHILE ŞI FILIPINE, DUPĂ DEZASTRUL DIN JAPONIA. SE AŞTEAPTĂ VALURI DE 1 METRU ÎNĂLŢIME

De asemenea, mai multe avertizări au fost deja emise pentru coasta de vest a SUA, anunţă Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei (NOAA). Sunt afectate următoarele zone, conform NOAA:

• Zona de coastă din California (până la graniţa cu Mexicul) şi Oregon (vestul SUA);
• Zona de coastă a Alaskăi, pe o lungime de 125 km (situată la nord-vest de Canada);
• Statul Washington (din nord-vestul SUA).

În acelaşi timp, autoritătile ruse au evacuat deja peste 11.000 de oameni de pe coasta de est a ţării, în urma avertizărilor de tsunami, scrie AP. Valurile au lovit deja insulele Kurlis, pe care ruşii le-au luat de la japonezi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. De asemenea, oficialităţile din Peninsula Kamchatka sunt în alertă şi spun că ar putea fi loviţi de tsunami.

Ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţe a anunţat valuri de peste trei metri în oraşe situate la nivelul mării, dar fără pagube imediate.

Preşedintele Dmitri Medvedev le-a ordonat oficialilor să rămână pe poziţii, în caz că noi valuri lovesc ţărmul Rusiei, şi a spus că ţara va oferi ajutor de urgenţă Japoniei.(Mihai Schiau)
Sursa: Gandul.info
Primarul oraşului Voluntari, Florentin Costel Pandele, a convocat, vineri, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului, tema principală a întâlnirii fiind capacitatea autorităţilor publice de a interveni în cazul producerii unor dezastre naturale.

''Am pus accentul pe nivelul de pregătire a populaţiei în cazul evacuării locuinţelor şi al instituţiilor în cazul unui cutremur. Am solicitat Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă Voluntari o actualizare privind acţiunile necesare privind pregătirea populaţiei pentru o astfel de situaţie - salvarea de vieţi omeneşti, evacuări, ajutorarea celor rămaşi fără adăpost - precum şi reactualizarea planului de acţiuni în caz de cutremur. Este important să ştim nivelul de pregătire în cazuri de calamităţi şi efectele acestora în unităţile şcolare'',
a declarat, pentru AGERPRES, primarul Florentin Pandele.

La întâlnirea convocată de edilul oraşului Voluntari au mai participat medici, profesori ai şcolilor de stat şi private de pe raza localităţii, reprezentanţi ai marilor societăţi comerciale ce îşi desfăşoară activitatea în Voluntari.

Prin informarea prezentată Comitetului Local, s-a constatat că instituţiile de învăţământ de stat şi private din oraşul Voluntari sunt bine pregătite din punct de vedere al măsurilor care trebuie luate în caz de calamităţi, fapt confirmat şi în urma exerciţiilor efectuate de către angajaţii Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Codrii Vlăsiei. AGERPRES
__________________________________
Stim cu totii ce nenorociri s-au produs VINERI, care sunt primele evaluari.
Am vazut Guverne ale multor tari din LUME, intrate in situatie de urgenta!
Este adevarat, ingrijorarea este enorma, posibilitatile de protectie reduse!
Sefi de state, Prim-ministrii, ministrii care se implica, iau masuri de prevenire!
Iata insa, in Fantastica Romanie, NORMALUL devine o stire mica, pierduta!
Mai mult, da posibilitaea unor IDIOTI, de a comenta si face glume de tot felul!
Ma sperie, ma pune pe ganduri INDIFERENTA si INCOMPETENTA AUTORITATILOR!
Oare, astia chiar ar vrea sa murim cu zile?
Am mai spus si repet: avem o Guvernare de-an boulea!
Incompetenta lor, va insemna tragedia multora dintre noi!
Admin
__________________________________
Primarul orasului Voluntari, Florentin Costel Pandele, a convocat, vineri, Comitetul pentru Situatii de Urgenta al orasului, tema principala a intalnirii fiind capacitatea autoritatilor publice de a interveni in cazul producerii unor dezastre naturale.
"Am pus accentul pe nivelul de pregatire a populatiei in cazul evacuarii locuintelor si al institutiilor in cazul unui cutremur. Am solicitat Serviciului pentru Situatii de Urgenta Voluntari o actualizare privind actiunile necesare privind pregatirea populatiei pentru o astfel de situatie - salvarea de vieti omenesti, evacuari, ajutorarea celor ramasi fara adapost - precum si reactualizarea planului de actiuni in caz de cutremur", a declarat, pentru Agerpres, primarul Florentin Pandele.

Acesta spune ca "este important sa stim nivelul de pregatire in cazuri de calamitati si efectele acestora in unitatile scolare".

La intalnirea convocata de edilul orasului Voluntari au mai participat medici, profesori ai scolilor de stat si private de pe raza localitatii, reprezentanti ai marilor societati comerciale ce isi desfasoara activitatea in Voluntari.

Prin informarea prezentata Comitetului Local, s-a constatat ca institutiile de invatamant de stat si private din orasul Voluntari sunt bine pregatite din punct de vedere al masurilor care trebuie luate in caz de calamitati, fapt confirmat si in urma exercitiilor efectuate de catre angajatii Serviciului pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Codrii Vlasiei.
Sursa: Ziare.com
Incredibil, dar adevarat! Primarul Pandele, este SINGURUL din Romania, care a luat VINERI, o asemenea masura! Romanii, daca vor pierii cu zecile de mii, in urma unui dezastru, sa stie de pe acum, ca vor pieri si din CAUZA ca au ALES INCOMPETENTA, sa le diriguaiasca soarta!
Opinia mea: aveti singuri grija de voi,
de familia voastra, de toti cei dragi!
Traim vremuri ciudate!
Admin

85 de comentarii:

  1. Sunt tot eu, Tzipi. Nu reusesc sa inteleg ce efecte are inclinarea, deplasarea axei pamantului : toti o mentioneaza, nimeni nu explica ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow,
    Veve te salut!
    Ce mult ma bucur! M-ai gasit, iata, si aici!
    Eheee... si eu te citesc ... in fiecare zi!
    Chestia asta cu deplasarea AXEI, ieri cu 10 cm, anterior a fost cu 6,
    daca ne gandim doar la .... 6cm; 10cm; hmmm... ar pare ca nu e mare lucru! Chiar cred ca EFECTIV, pe termen scurt si mediu, NU inseamna mare lucru! Numai ca ... incet, incet ... se pot intampla si altele, distantele acestea sa devina tot mai mari ... iar ATUNCI.... treaba e chiar nasoala! Ar putea sa apara puncte critice, care sa influenteze viteza de rotatie a Pamantului alte fenomene.

    Axa Pamantului este o linie imaginara care trece chiar prin centrul pamantului si in jurul careia se roteste el. La capatul acestei linii sunt cei 2 poli: `Polul Nord` geografic si `Polul Sud` geografic. Despre "polii" astia, dar cei magnetici, se discuta la greu pe net, ca s-ar putea BASCULA anul acesta (poate chiar acum, pe 15 martie - vezi chestia cu cometa ELENIN) sau undeva prin 2012!

    Voi relua discutia aceasta, intr-o POSTARE pe celalalt Blog al meu, cu imagini care sa faca mai explicite cele spuse:
    http://2012hroniculsemnelor.blogspot.com/
    Ne vedem si auzim acolo! Admin

    RăspundețiȘtergere
  3. Stelian P.
    Apropo de modul cum putem scapa de actualii alesi. Iata mai jos o modalitate de chemare la lupta:

    “Dorim sa dezmortim gloatele Capitalei, inclusiv pe membrii filialelor noastre din Bucuresti, sa-si regaseasca, cu ajutorul SCMD, constiinta de popor, ca sa stie pentru ce se vor bate pe 16 martie….”
    11.03.2011

    Ii rog pe specialistii in injuraturi sa se abtina macar pina citesc in DEX definitia gloatei.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Stelian P
    Edificator.Nimic de comentat din partea mea

    RăspundețiȘtergere
  5. Stelică da ceva la subiect/obiect nu ai ? Iar ai luat-o pe INFO şi-ai fugit acilea?

    RăspundețiȘtergere
  6. Stelian P.
    Anonim 12:20

    Subiectul este

    "Am descoperit si VINERI, ce stiam de cativa ani: cu ACTUALII ALESI, ne-am sapat singuri groapa!"

    O modalitate de a scapa de ei nu este la obiect ?
    Nu e voie sa fug aici de pe info...?

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine, bine...o dai cotita dar asta e. Daca nu te pot incadra penal/juridic pt. ceea ce ai afirmat mai inainte ai scapat! Eroare de procedura judiciara.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bucurati-va oameni buni . Guvernul Romaniei in marinimia sa a acceptat cadoul de la japonezi, sistemuşl acela de avertizare privind Tsunami. La aceasta ora se discuta daca sa fie instalat la vila lui Mondialul sau la cea a lui Falca. Sper sa nu aiba cineva proasta idee de a-l instala tocmai acolo unde este este pericol de tsunami, si anume la Mangalia. Doamne fereste. Un asemenea dispozitiv trebuie protejat si instalat acolo unde Tsunami nu il poate gasi sa il distruga. Oricum va sta degeaba. Si in Craiova avem la spitalul 1 un dispozitiv pentru investigatii coronariene , si tot degeaba e tinut.

    RăspundețiȘtergere
  9. But what about the United States?

    Every major disaster is invariably labeled a “wakeup call.” Media coverage is intense, rescue efforts rise to the occasion and we are fully focused—until we’re not.

    Unfortunately, the U.S. has not reached a level of preparedness that we might have expected 10 years after the 9/11 attacks and five years after Katrina and the flooding of New Orleans. Billions of dollars have been spent and progress has been made—but progress has been slow and spotty. Part of the problem is a multiplicity of federal, state and local agencies have a major influence on planning, from decisions about priorities to levels of dedicated funding. One bright spot: FEMA is being upgraded and reorganized and, under the leadership of its director, Craig Fugate, the agency is even more effective than it was in its prime, prior to its serious degradation under the previous administration.

    Still, major challenges remain. American citizens are extraordinarily underprepared for disasters. Few of us have the supplies we’d need if we were caught up in a disaster or know how we’d keep ourselves and our families’ safe. Motivating citizen efforts to prepare for any kind of disaster, from earthquakes and hurricanes to pandemics and terrorism, has been essentially unsuccessful over the past decade.

    And we have only begun to address the disaster-readiness needs of our most vulnerable citizens, particularly our children, who make up nearly 25 percent of the nation’s population. This is an issue that the National Commission on Children and Disasters has been working on for the past two years. But we also need to make sure that other groups, including the elderly, people with disabilities, and economically disenfranchised individuals, are fully accounted for in our disaster-planning efforts.

    Every major disaster is invariably labeled a “wakeup call.” Media coverage is intense, rescue efforts rise to the occasion and we are fully focused—until we’re not. The predictable pattern is rapt attention and concern followed by a drift back into a state of complacency. This is hardly a wakeup call; it’s more like a snooze alarm.

    We have much work to do to make America as disaster-ready as it should be. Our health systems and hospitals are woefully underprepared, our infrastructure is dangerously fragile, and our response systems poorly coordinated.

    What worries me is that in this time of serious economic distress, we seem have a general lack of capacity to make critical long-term investments for anything, including doing what’s needed to prepare America for the inevitable disasters of the future.
    http://news.yahoo.com/s/dailybeast/12876_japantsunamiwhyamericaisntreadyforadisaster
    ______________
    E clar si la USA, dar nu ma incalzeste cu nimic!
    Ma intereseaza ce facem noi, cum ne pregatim noi!
    Pe ce cheltuim banii noi! Admin

    RăspundețiȘtergere
  10. ...Dorim sa dezmortim gloatele Capitalei, inclusiv pe membrii filialelor noastre din Bucuresti,...
    http://neacsum.blogspot.com/2011/03/comunicat-nou-greseli-vechi.html
    ______
    Marine, eu nu cred ca in noul KOMUNIKAT, poate scrie chiar asa!
    Gloata/gloate, are un sens profund peiorativ!!!!!!
    Nu cred ca TOTI s-ar fi facut ca ploua, ca nu stiu sa citeasca!
    Te rog si va rog pe toti, sa ma lamuriti cum devine ... PROBLEMA!
    Sa o supunem DEZBATERII si aici, pe acest Blog? Admin

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu inteleg ce alt sens poate avea cuvantul gloata ? Nu este nici o greseala . Este a nu stiu cata oara cand Dogaru ii cadoriseste pe toti cei care nu ii platesc cotizatia sau nu ii respecta indicatiile fie vite , fie oameni fara un dram de minte , fie gloata. Este ceva deja consacrat si omul asta nu scapa niciodata ocazia sa ii jigneasca pe cei ce nu i se supun . Basescu a fost copil de ţâţă cand a spus cuiva tiganca impuţită.

    RăspundețiȘtergere
  12. Intreba cineva acum 2 zile ceva despre lucrarea SCMD -o solutie posibila.Mai cititi oameni buni, mai cititi:
    "Se aproba tiparirea brosurii publicitare, realizata de catre Departamentul Organizare, sub coordonarea Col Tudor Marian si Col Galateanu Costel „SCMD – o solutie posibila” in tiraj de 1000 exemplare pentru a fi distribuite la miting si, ulterior, filialelor."Citat din procesul verbal al CD din data de 22.02.2011.
    Interesant este insa cum apar aceste comunicate si cum se completeaza ele cu date post-aparitie. A urmarit cineva ? Urmariti domnilor , nu va bateti joc de meserie.
    Deci lucrarea este ok, are girul CD , este publicata intr-o brosura , la editura domnului Geo.Stiti cum se spunea pe vremuri . "zi-le domnul Geoooooooooooooo!!!" Si atunci, daca domnul Geo le tiparaeste brosuri pe niste sume la care ramane si ceva comision, cum sa nu participe si SCMD la activitatile partidului romanilor europeni ? Ce spune insa legea despre incuscririle astea intre partide si sindicate ? Domnul Chelu, domnul Anton, atentie la contractele financiare cu firmele domnului Geo. Miroase. Atentie si la contractele cu firma la care este director domnul Swider. Pute. Asa cum put si alte documente varate pe gat pentru decontare.
    Oblio

    RăspundețiȘtergere
  13. Stelian P.
    @Admin 12 martie 2011, 20:36

    Despre gloate si efectul lor asupra noastra

    Daca inca nu credeti va rog sa faceti o vizita la blogul sindicatului. Comunicatul poarta data de 11.03 iar astazi suntem in 13.03. dar "gloatele" sunt bine merci la locul lor.
    Nu TOTI s-au facut ca ploua, semnale au aparut imediat dar "gloatele" rezista si pe alt blog au primit chiar aprecieri si motivatii.
    Daca aveti stomacul tare cititi comunicatele semnate de Dogaru si o sa vedeti cuvinte mai grele. Nu e o greseala, e normalitatea dogariana si asta ma deranjeaza cel mai mult deoarece civilii ne judeca dupa cel care se autointituleaza fara jena reprezentantul nostru, al TUTUROR. Civilii spun: cine se aseamana se aduna ! Eu cred ca au dreptate si din cauza asta am ceva de impartit cu Dogaru (nu cu sindicatul).

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnule Stelian ,
    Nu ai primit avertizmentul ? Domnul Dogaru a atras atentia tuturor celor ce "din ordin sau din prostie, care, raportandu-i pe toti la propria micime, lasitate si ticalosie, agita falsa problema a unor pretinse nereguli comise de catre conducerile filialelor sau conducerea centrala a SCMD" sa stea in banca lor , altfel dansul va incalca (a cata oara ?) statutul si ii va da afara . Te mananca domnule Stelian? Apropo, va place ce inteligent transfera acuzatiile asupra filialelor ? Asa , ca sa ii intarate pe oameni impotriva celor ce il intreaba pe el de bani . Are scoala domnul Dogaru.

    RăspundețiȘtergere
  15. @neacsu
    N-are scoala e....parsiv!! si daca o are,o are degeaba ,(Ca Cu Caracterul) e la pamant si sub.
    Pai pe nea stelica poa' sa-l dea afara dogaru ca si pe mine adica nexam si ma doare la basca si ce linistit ma simt da'tot ma enerveaza cand vorbesc nesimtitii si in numele meu.zau ca daca-l prind pe vre unu ii rup capu'.Le-am zis de o mie de ori ca atunci cand apar la TV sa foloseasca obligatoriu o expresie de genul"Vorbesc in numele membrilor de sindicat bla bla bla..." Da ei nu si nu ca sunt jjjjjmecheri si mitici de bucale

    RăspundețiȘtergere
  16. Aia cu ruptu capului a fost o exagerare da o smetie peste bot tot isi ia.
    Vineri m-am intaslnit cu nea col.C......u fost membru de sindicat .Aoleu ce-i la gura lui.i-am zis;
    Vezi bai nea Laure daca te-ai aruncat ca rata...??
    Da las ca acu il sun si-i dau adresa lu'MH si va povesteste el pe blog
    sa aveti o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  17. Stelian P.
    @Neacsu

    Am primit avertismentul si vorba colegului akord75, am dureri la basca. Ma deranjeaza insa cumplit faptul ca unii vecini m-au intrebat daca sunt si eu inscris in sindicatul ala....
    Modul de transfer al acuzatiilor nu cred ca e inteligent (sunteti prea delicat) si imi aminteste de vremuri de mult apuse. Ma intreb totusi ce spun filialele, pardon gloatele ? Chiar inghit orice in numele cauzei ?

    RăspundețiȘtergere
  18. @neacsu,@stelian,@akord mare atentie vorbiti despre un lider de sindicat planetar (lider sindical NATO), el are comandant suprem pe comandantul NATO si pe cale de consecinta domnule Neacsu cheltuielile sunt pe masura iar noi pigmeii din gloata nu avem posibilitatea de intelegere necesara.

    RăspundețiȘtergere
  19. Stelian p
    Ca sa nu gresesc , la cine va referiti cand spuneti filialele?
    1. la birourile operative ?
    a) la care birouri cele care au cerut (conform declaratiei domnului Dogaru)bani pentru premierea membrilor lor ?
    b)la cele care posteaza pe blogurile lor doar indicatiile primite de la centru ?
    c)la cele care isi vad linititi de treaba si spera sa nu fie dracul chiar asa de negru, crezand ca daca ei sunt cinstiti toti sunt la fel si ca nu e cazul sa se bage intr-o discutie in care nu sunt invitate sau nu stiu ce sa spuna ?
    2. la membrii de sindicat ?
    La care membri ?
    a) la cei care s-au inscris in sindicat ca sa se simta protejati, dar habar nu au cum, pentru ce si cine se zbate sau se lupta? Si cand sunt intrebati ca dumneata domnule Stelian daca fac parte din sindicat, raspund in doua variante , in functie de situatie " da , bineinteles, sunt ai mei " sau " da , dar nu am treaba cu ei, eu m-am inscris asa , ca sa aibe cine sa se lupte pentru mine " .
    b) Cei care s-au inscris in sindicat sperand ca se mai dau grade si bilete de tratament ca la ANCMRR sau prind vre-o functie prin birou sau mai fac rost de un CAR?
    c) cei care s-au inscris pentru ca au crezut ca vor avea astfel ocazia sa isi apere mai organizat si mai profesional drepturile dar au ramas dezamagiti vazand ca in mare parte au noroc tot de gargara , promsiuni, manarii si interese meschine ?
    d)Cei care s-au inscris sperand ca daca nu curge pica, si se invart pe langa birouri din cand in cand , sa arate ca sunt si ei pe acolo, dar cand sunt rugati sa faca ceva concret le suna telefonul?
    e) cei care s-au inscris pentru a fi si ei in sfarsit cineva si a prinde un loc prin birouri, sa se razbune si ei pe fostii sefi care acuma sunt "simpli"membri de rand?
    f) cei care toata viata nu au stiut sa spuna decat " da sefu, ai dreptate, sa traiti domnule comandant, este foarte bine cum spuneti dumneavoastra"?

    De la care din acestia asteptati o reactie ?
    Sa fiu sincer vazand care este reactia "filialelor " la scrisoarea domnului Anton , initial m-am speriat. Am crezut ca toata armata Romaniei a fost formata si condusa de oameni fara caracter, fara atitudine , fara simtul dreptatii, fara coloana vertebrala , fara initiativa , fara responsabilitate, fara sange , fara personalitate si mi-am spus, vai de sarmana armata romana , ce oameni au condus-o. Apoi mi-am adus aminte ca totusi sunt si alt fel de oameni prin filiale , pe unii ii cunosc , dar ce m-a linistit este altceva. Era sa cad si eu in greseala in care cad si cei care ii asculta pe colegii Dogaru si Pricina la tv si sa spun ca asta este armata romana. Dar daca numaram, si vedem ca numai 14000 sunt membri de sindicat si (culmea culmilor abia daca jumatate sunt din structurile MApN, dupa cum spunea chiar domnul Dogaru) ca mai sunt inca 100000 de rezervisti care inca nu s-au lasat aburiti atunci totusi armata sta bine.Marea gloata inca nu s-a lasat dusa cu presul si as putea sa pariez fara a pierde, ca o mare parte din ei nu s-au inscris in sindicat din cauza celor care ii fac vite, oameni fara un dram de minte , gloata si mai stiu eu cum . Asa ca eu zic sa nu fiti suparat . Rezervistii au cap , sindicalistii inca nu s-au desteptat.Degeaba tot strigati dumneavoastra si Neacsu si Akord sau altii pe aici,revedeti primul punct ca sa vedeti de la cine cereti atitudine .
    Cititorul

    RăspundețiȘtergere
  20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  21. @cititorul
    Eu nu strig si nu ma agit pentru nimeni.pur si simplu imi dau cu parerea,incerc sa fiu logic si obiectiv si sa ajut pe oricine are nevoie.Nu sunt membru de partid si nici de sindicat.In acelasi timp am si eu libertate de exprimare ca oricare altul.
    ma amuza cum pe alte site-uri exista indemnuri la revolte,revolutii,rascoale,amenintari cu terorism bashca tone de injuraturi si jigniri si alte tampenii de oameni dezaxati,dupa care CULMEA tot respectivii tipa ca e stat politienesc,dictatura,cenzura si toate celelalte.Pai astia habar nu au despre ce vorbesc.daca i-as da pe mana lu'ceasca 2 saptamani poate ar pricepe si ei ceva despre ce inseamna dictatura si cenzura.In rest....niste papagali.
    Insusi dogarelu vb. despre dictaturi,cenzuri si alte alea ceea ce reprezinta cea mai buna dovada ca asa ceva NU exista.Aaaa..ca le asculta tel. la unii si altii???Pai oriunde in lume pentru banditi se face lucru asta.Eu vb. fara frica la tel.,da nici nu fac trafic sau incalcari de lege de nici un fel(cand zic trafic ma refer la ORICE fel de trafic)
    cu stima

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu va faceti probleme.mama prostilor e tot timpul gravida!!
    Si pana la urma urmei,statistic vorbind daca din 140.000-150.000 de rezervisti,un numar de 2-3-5 mii sunt fie needucati,fie prosti de-a dreptul,sau chiar sclerozati(nu radeti ca nu-i de ras-cunosc personal cateva cazuri)mi se pare matematic vorbind un procent rezonabil.Acest procent nu poate fi niciodata ZERO,dar din pacate e vorba de asa-zisa ‘reprezentativitate’ care ne ‘omoara’ pe noi toti ceilalti
    si daca sindicatul are 14000 de membri,bravo lor dar asta reprezinte 10% din numarul total iar cei care merg la mitinguri sunt sunt 1-2%
    cei foarte fanatizati care vor sa ma injure sa puna mai intai mana pe creion si sa calculeze,ca mama matematica le va spune sigur adevarul si atunci sa se uite si ei in oglinda sa vada ce si cum sunt

    RăspundețiȘtergere
  23. DIN anumite surse, va spun ca printre altele D.la conf. de presa a evidentiat si faptul ca :REVIZUIREA a fost considerata incheiata si de saptamana viitoare urmeaza sa primim deciziile.

    RăspundețiȘtergere
  24. Akord,
    Pai asta ii spuneam si eu lui Stelian P. Sa nu se sperie , ca suntem in grafic . Procentul credulilor este totusi mic, iar dupa cum sesizai si t, al fanaticilor de-a dreptul infim 1-2% din totalul rezervistilor si 15-20% din totalul sindicalistilor.Cam asta este tot ce reuseste sa stranga Dogaru si sa nu uitam ca ianuarie a fost luna lui de varf. De acuma incolo, pe masura ce se linistesc apele , se lamureste cu procesele ca sunt aiurea, se stabilesc pensiile din care vor fi si castigatori si perdanti, dar fara pierderi dramatice , oamenii se vor linisti si se vor reaseza la casele lor . Iar Dogaru va urla iarasi pentru ca vor scadea din nou cotizatiile.E constient de asta si din cauza asta tot ameninta cu exmatricularea pentru cei ce nu i-au platit inca toata cotizatia .
    Cititorul

    RăspundețiȘtergere
  25. @all,
    REVIZUIREA nu poate fi incheiata pe 15.03.2011,
    iar TERMENUL LEGAL PREVAZUT nu a fost modificat!
    S-a explicat pe acest Blog ce este cu acest termen, nu mai revin eu!
    DA, este adevarat, DCECIZIILE incep sa curga, dar nu va asteptati ca TOTI sa primim aceste DECIZII in perioada imediat urmatosre!
    Ele vor curge pana la sfarsitul anului, pe masura procesarii!
    Dogaru face un CAP DE TARA din acest TERMEN, deoarece ii da apa la moara gratuit! Cei care NU vor primi fuga-fuguta DECIZIA, crede domnia sa ca pot fi POTENTIAL atrasi in SCMD, deoarece imediat va face cunoscut "gloatelor", ca va LUPTA CD sa le OBTINA si lor DECIZIILE! Lesin de ras! Cat de prosti ne poate crede!

    RăspundețiȘtergere
  26. Da unii care nu cred intr-o pensie ocupationala chiar sunt fraieri! Ha, ha, ha! Numai alora babalaci care mai au 3 rasuflari le convine asta 119. Mai...multi fraieri pe lumea asta. Nu-i cazul sa-i enumer ca si aici "a tunat si i-a adunat"!
    PS Nu-i vorba de Dogaru sau sindicat aici ci de statutul "fostilor". Dar fiecare face/zice "cât il duce tartacuta"...

    RăspundețiȘtergere
  27. @cititorul
    subscriu la cele spuse de dvs 100%
    @ano 17.19
    Din pacate ma simt obligat sa va cam dau dreptate.De ce din pacate??
    Pt. ca pana acum cd/scmd srl se dadea de ceasul mortii ca sa conteste tot si toate.Acum ar fi CULMEA sa inceapa sa urle ca de ce nu vin deciziile revizuite cat mai repede.Inseamna ca traim in plin teatru al absurdului si refuz sa cred ca se poate merge atat de departe cu aberatiile.de asta as prefera sa va inselati si sa nu-si mai ia tzepe si alti colegi de ai nostri

    RăspundețiȘtergere
  28. Prietene,
    Tocmai ca ne duce tartacuta suficient de mult, pentru a-ti spune si tie si altor CREDULI ca tine: pensia cu statut ocupational/militar ... ehee .... a zburat definitiv porcul!
    L 119, ne va ingropa pe toti in Mileniul acesta, fii fara grija!
    Este un exercitiu incheiat definitiv, facand parte din ... figurile impuse ... dar ce stii mataluta ... cum devine chestia asta!
    Orice discutii/paradiscutii pe aceasta TEMA, sunt doar: politica/voturi, si COTIZATII lui Dogaru! De nu va fi INTOCMAI asa, sa vii sa ne spui!

    RăspundețiȘtergere
  29. @ano. 18.02
    Vezi ca asta cu pensia ocupationala a cam ramas singurul 'argument' al fraierilor
    Ce castigati dvs prin pensie ocupationala ???
    Sa nu-mi dati exemplele alea idioate cu salrii si pensii militare la'nivel NATO' ca te rad si curcile;Ca in timp ce dumneata vei avea 2-3 mii de euro pensie NATO vecinul de palier va avea max.3-4 sute.
    Asa ca daca e vorba despre fraieri priveste-te in oglinda si reconsidera-ti pozitia.
    \Dupa sfecla mataluta tot bugetul statului roman ar trebui sa umfle matul pensionarilor militari cu pensii NATO,in rest se poate alege praful si pulberea!!salarii taiate,pensii inghetate etc etc
    Cat despre varsta ,eu am 50 de 'primaveri' asa ca nu-mi mai duce grija si ca sa te oftici sunt si pensionar de fo 9 ani si lucrez si la privat si am de gand sa mai iau pensie fo 25-30 de ani pe uasor
    Dar sa revenim: Cu ce te ajuta legea ocupationala ?????? sau e doar motiv de scandal???
    In concluzie bine ai zis .atat te duce tartacuta

    RăspundețiȘtergere
  30. 18:12
    Esti si tu unul dintre fraieri! Sincer te cred. Istetule uita-te si tu in Lumea care te inconjoara si o sa vezi ca esti singurul din teapa ta care ai ramas cu dejtu in nas, in ...unde vrei tu.

    RăspundețiȘtergere
  31. Prefer sa raman cu 100 de destepti,
    decat cu "putin peste 14.000" de fraieri cotizanti!

    RăspundețiȘtergere
  32. Akordeonule la cata armata ai tu...cred ca ar trebui sa dai si niscaiva bani inapoi. Ce zici? Nu prea ai fost/esti rentabil. Ha, ha, ha...citez" Poligoane de trageri a.a. la rusi...". Mai omule poti sa-mi spui cati ani ai fara sa te descalti? Volhoave, Dvine si alte prostii pe care le-ai vazut vopsite/revopsite si le-ai sters de praf. Dar stii de ce "pecialistule" fiindca, care va sa zica de vreo 15 ani expirase "gazul".

    RăspundețiȘtergere
  33. Sa fiu bine inteles:
    Aici pe acest Blog ... 100!
    In rest .... suntem cu mult peste ... 100.000!

    RăspundețiȘtergere
  34. @ano "demn" 18.33
    Nu-i vina mea ca ai imbatranit in armata avand in subordine G.A.Z-ul
    si esti asa de limitat.Te parafrazez;atat te duce tartacuta,asta ai realizat mai mult nu poti si e de inteles
    Cu multa mila

    RăspundețiȘtergere
  35. preluare infomondo
    ia ghici TNT-ule cine pe cine preia??

    akord75 a scris:
    13 Martie 2011 la 11:03 pm
    @elena
    Stimata d-na!
    sunteti total depasita si de evenimentele care se succed si aveti o pregatire de jurist cel putin nesatisfacatoare,suprapusa pe tot felul de interese care numai de obiectivitate nu tin.Cel putin abtineti-va daca nu stapaniti domeniul ca de lacrimi de crocodil suntem satui.(daca stii o meserie fa-o perfect daca nu,las-o balta.E mai bine decat sa te faci de ras)Poate ati fi fost mult mai apreciata ca si cadru sanitar,dar nu v-a lasat orgoliul si tot asta va va pierde.
    un fost admirator dezamagit
    @plano 10
    stimate domn!
    ar fi cazul sa dati jos masca de falsa obiectivitate si sa recunoasteti ca sunteti pe deplin partinic.Nu este o vina dar asa este corect.Totul devine o vina atunci cand esti fals in exprimare si comportament cu scopuri egoiste,personale in defavoarea semenilor tai.E foarte trist ca exista asemenea oameni

    RăspundețiȘtergere
  36. @elena
    din batrani se spune ca cel care sta cu fundul in 2 sau mai multe luntri nu este demn de respect.In cazul dvs din dorinta de a va proteja si de a parveni pe orice cale ati pierdut si numarul luntrilor si din pacate si personalitatea(daca ati avut-o vreo data).
    n-am nici un motiv sa va salut

    RăspundețiȘtergere
  37. Akord
    Pe Elena o vei gasi in toate barcile unde exista cel putin unul sa o bage in seama. Este la fel ca vrajitoarea aceea din Merlin , care isi pierde puterile cand nu mai crede nimeni in ea . Daca vreti sa o linistiti, lasati-o in pace . Nu o mai bagati in seama.Ea se hraneste cu tot ceea ce se scrie despre ea , rau sau bun , are acelasi efect, ii hraneste ego-ul.

    RăspundețiȘtergere
  38. @ano 22.46
    va voi urma sfatul mott-a-mot
    va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  39. Ce lupte frate,da ce lupte aici si-n ...alta parte!!!Nu mai are rost,reveniti la poz. de baza caci ,,ALEA JACTA EST"-a zis cine,cine..?

    RăspundețiȘtergere
  40. Din interpretarea articolelor OUG nr.1/2011 rezulta ca pana la 31 10 2011 se vor emite decizii de revizuire numai pentru cei carora li s-au gasit, in totalitate, in baza de date, veniturile salariale lunare.
    Dupa acea data, revizuirea se va face si pentru cei carora le lipsesc unele perioade, luandu-se in calcul datele din Anexa 1.

    RăspundețiȘtergere
  41. @PLANO10,
    Multumim! Asta incercam sa LAMURIM si noi pe acest Blog!
    Gaselnita clamata de Dogaru cu 15.03.2011, este doar o speculatie ordinara a nefericitei exprimari din Ordinul SMG nr. 17/10.02.2011.

    RăspundețiȘtergere
  42. Mai mult decat atat!
    A te PLNGE in aceste VREMURI de pensii si CUANTUMUL ACESTORA,
    cand stim/vedem cu TOTII ca PENSIILE FOSTILOR MILITARI raman
    in plata NESCHIMBATE, este o IDIOTENIE, care va intarata SPIRITELE
    la un nivel greu de apreciat AZI! Vom trai si vom vedea reactia
    OPINIEI PUBLICE, a MASS-MEDIEI in general! Masurile propuse de Dogaru in aceasta perioada, vor avea bine-cunoscutul efect de bumerang! Poate o vor cauta UNII, pana cand o vom GASI CU TOTII!
    Sa dea bunul Dumnezeu, sa ma insel!

    RăspundețiȘtergere
  43. FOSTI MILITARI _ACTUALI -REZERVISTI_CITITI-Ordinul SMG nr. 17/10.02.2011. CA NU LE PLACE LA UNII INTELEG

    RăspundețiȘtergere
  44. Cei 15% afectati de noile prevederi Legale , constienti si ei dar si noi, ca vor avea pensiile DIMINUATE, cu TUPEUL caracteristic si deja binecunoscut al Liderului Maxim, in PARANOIA unor ILUZORII VISE, creeaza premise favorabile, RISCUL unui PUTERNIC, defavorabil CURENT DE OPINIE in randul celor multi, devastator pentru restul celor 85% din randul pensionarilor militari! ATENTIE, ATENTIE, ATENTIE!

    RăspundețiȘtergere
  45. Ordinul SMG nu poate fi interpretat decat in sensul ca pana la 15 03 structurile militare sa urgenteze completarea bazei de date cu veniturile salariale ale militarilor.
    Emiterea deciziilor de revizuire din oficiu nu se poate face decat in termenii OUG nr.1/2011

    RăspundețiȘtergere
  46. Mai mult! FOARTE IMPORTANT!
    Exista si RISCUL ca Liderul Maxim, sa impinga FORTAT-OBLIGATORIU pe toti cei 85% (daca li se va pune in pericol cuantumul pensiei), DIRECT in bratele PUTERII (UNPR ori PDL)! Atentie si voi POLITICIENI DIN OPOZITIE: Dogaru nu reprezinta decat o "gloata" , cum spune chiar el intr-un KOMUNIKAT recent! O gloata umflata cu pompa!!!
    Nu va folositi de paranoic, in Jocurile voastre politice!
    Valabil si aici, efectul de bumerang!

    RăspundețiȘtergere
  47. TUTUROR SĂ LI SE "ADMINISTREZE" O PENSIE EGALĂ CU VENITUL MINIM PE ECONOMIE!!!!!!!!!E BINE AŞA? MAI COMENTEAZĂ VREUNUL? UNDE-I AKORD CĂ MI-E TARE DOR DE EL. PARCĂ ACUM VREO 2ZILE NE FĂCEA MITICI (VEZI DOAMNE EL LOCUIEŞTE ÎN BV), DAR UITĂ SĂ SPUNĂ CĂ S-A NĂSCUT ÎN PITEŞTI, IAR PRIN VENE ÎI CURGE SÎNGE DE MITIC-mic...

    RăspundețiȘtergere
  48. Azi e ziua de naştere a lui NEACŞU!!!!!!!!! Să-i urăm sănătate şi fericire alături de cei dragi!
    LA MULŢI ANI!!!

    RăspundețiȘtergere
  49. Anonim 10:39,
    Tu cu cine te certi?
    Ce vrei sa spui vere, in afara de fiere la adresa lui Akord?
    Poti fi cat de cat, mai explicit? Zau, nu am nimic personal cu tine!
    Dar ai un stil de a gandi prea alambicat! Seamana cu CAZANUL CD-ului!

    RăspundețiȘtergere
  50. ANONIM10.30- Mare dreptate ai ,oricine ai fi!

    RăspundețiȘtergere
  51. @PLANO -DE obicei ordinul nu se interpreteaza ,,avocateste" .EL se EXECUTA- mai ales cand e vorba de ordinul SMG. Asa era prin armata!!??

    RăspundețiȘtergere
  52. hai sa le mai dam apa la moara unora,desi nu bancurile sunt esenta problemei....in loc de boc putea fi orice alt nume,da ca banc in sine e bunutz;poate fi deasemenea si o aluzie la cum stiu 'fomeile' sa se 'scoata'

    Boc, pe patul de moarte, isi chestioneaza nevasta:
    - Draga, tu, m-ai inselat vreodata?
    - Da, dragule!... Te-am inselat de ... 3 ori!...
    - De trei ori?!?... Cand?!?...
    - Pai... Mai tii tu minte -in facultate- cand profesorul acela nu vroia nicicum sa te treaca?... Ei, bine, atunci a fost prima data!... Apoi, tii tu minte cand lucrai in firma aceea pentru ca sa ne intretii si seful tau nu vroia nicicum sa te avanseze? ... Ei, bine, atunci a fost a doua oara!...
    - Si ... a treia?!?
    - Pai ... Mai tii minte cand ai candidat la Primaria Cluj si iti lipseau acele 2000 de voturi?... Ei, bine, atunci a fost a treia oara!...

    RăspundețiȘtergere
  53. @ano 10.39
    acusi am venit acasa si va si raspund!
    1.Nu tb. sa scrieti cu majuscule.conteaza continutul postarii si nu marimea literei.de ce nu puneti niste bannere pe blocuri ca sa aveti si mai multa importanta?
    2.... si cel mai important;continutul postarii dvs.este egal cu ZERO.nu spuneti nimic,nu aduceti nici o informatie,doar mahalagisme....consumati timpul si spatiul virtual degeaba

    RăspundețiȘtergere
  54. ...si unu fara partide sau sindicate ca sa nu se strofoace unii si altii


    Trei poliţişti stăteau de vorbă:
    - Aşa de proastă este nevastă-mea, zice primul, că închiriază videocasete şi noi nici măcar nu avem video.
    - A mea, zice al doilea, e şi mai proastă, a cumpărat detergent de spălat vase şi noi nici nu avem maşină de spălat vase...
    - Ale voastre nu sînt nimic, zice al treilea, eu am fost cu nevastă-mea la supermarket să facă cumpărături şi ea şi-a luat 20 de prezervative pentru vacanţă... Vă daţi seama ce proastă, ca eu nici nu mă duc cu ea…

    RăspundețiȘtergere
  55. @NEACSU
    VA DORESC MULTA SANATATE FERICIRE SI VIATA LUNGAAAA...LUNGAAAA
    LA MULTI ANI!!

    RăspundețiȘtergere
  56. acu chiar m-am iiiiinervat!!
    @all
    plano 10(blanosu10)- Nu a fost nu este si nu va fi niciodata militar.Este doar un oportunist care isi castiga existenta din numarul de click-uri de pe blog si care a mirosit o nisa de piata in momentul aparitiei scandalului pensiilor de care a considerat ca e bine sa profite.A zis ca e de mancat o paine alba si de aici a pornit toata dandanaua.Uite d-aia ma doare la basca si nu mi-e frica de nimeni.EU NU AM SEFI CUM ARE PLANO SAU ELENA, si atatia altii.Nu stau nici cu mana intinsa nici la mila nimanui.Si ok nu e rau sa ai sefi,dar cum iti pastrezi sira spinarii dreapta conteaza cel mai mult.In rest doar dispret!!

    RăspundețiȘtergere
  57. Victor Ponta va fi premierul propus de majoritatea creata in jurul Uniunii Social-Liberale in cazul in care motiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc va "trece" de Parlament peste 2 zile, varianta unui premier tehnocrat nefiind agreata de USL, a declarat, miercuri, co-presedintele USL Crin Antonescu, citat de Mediafax.

    •"Primul criteriu pe care se propune un premier e conformatia majoritatii parlamentare care il sustine. Noi avem astfel de criterii, domnul Basescu are altele", a afirmat liderul liberal.
    •"Dupa toate probabilitatile, poate sa fie domnul Ponta, pentru ca in actuala conformatie putem merge pe un premier al PSD, care are cei mai multi parlamentari", a adaugat el.
    •"Daca acum o majoritate in jurul USL ar propune un candidat de premier si Traian Basescu sa nu-l accepte, atunci procedam la suspendare, cum e normal. Cred ca, indiferent ce reguli ar pune in Constitutie domnul Traian Basescu, aceasta suspendare s-ar transforma in destituire", a mai spus Crin Antonescu.
    El a admis, insa, ca in acest moment nu exista o majoritate parlamentara care sa adopte motiunea de cenzura si sa faca posibila numirea unui nou candidat de premier.

    Guvernul si-a asumat, saptamana trecuta, raspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL si PC au depus o motiune de cenzura care va fi dezbatuta si supusa la vot in plenul Parlamentului miercuri 16 martie, de la ora 15:00.
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8389236-crin-antonescu-daca-motiunea-cenzura-trece-premierul-usl-poate-victor-ponta-nu-avem-varianta-premier-tehnocrat.htm

    RăspundețiȘtergere
  58. Multumesc Akord. Sanatate si dumitatel si numai bucurii !

    RăspundețiȘtergere
  59. @deza Kord
    Te doare mai mult sub basca... nevricosule!

    RăspundețiȘtergere
  60. Pt. dl.col. Neacsu:
    La multi ani cu sanatate si ceva mai mult calm!
    Tuturor, cu stima.

    RăspundețiȘtergere
  61. Traian Băsescu: Dacă moțiunea cade, Boc rămâne premier. Îl susțin la șefia partidului.

    Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, în cadrul emisiunii “Ediție specială” de la postul public de televiziune că subiectul de discuție din cadrul întâlnirii PDL nu a fost premierul ci moțiunea de cenzură. Acesta a discutat și despre alegerile din partidul democrat liberal spunând că îl susține pe Emil Boc la sefia democrat liberalilor fiindcă este “onest, neatins de vreun scandal de corupție și a câștigat toate alegerile în care a fost implicat”.

    În ceea ce privește “grupul reformist” din cadrul partidului, președintele crede ca aceștia au acționat lipsiți de tact iar Cezar Preda este mult prea neexperimentat pentru a putea câștiga șefia PDL.

    Iată principalele declarații ale președintelui Băsescu:

    - Așa numitul grup reformist trebuie să crească și să se implice în partid. Au procedat lipsiți de tact iar înfierarea din declarații mi-a amintit de alte vremuri.

    - Sub președenția lui Emil Boc PDL a obținut cele mai mari succese electorale. Boc nu are nicio înfrângere electorală.

    - Îl susțin pe Emil Boc fiindcă este onest și fiindcă este neatins de niciun scandal de corupție .
    http://www.b1.ro/stiri/politica/traian-basescu-daca-mo-iunea-cade-boc-ramane-premier-il-sus-in-la-efia-partidului-1459.html

    RăspundețiȘtergere
  62. Vizionare placuta!?
    http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/800264/MITINGUL-REZERVISTILOR/

    RăspundețiȘtergere
  63. Am vazut! Jalnic! Rasul lumii!
    In rest ... pacat de credulii care ii tin isonul!

    RăspundețiȘtergere
  64. Iata, o idee laudabila:
    ______
    "Am considerat că mai sunt lucruri care trebuie adaptate în Constituţie. Acest subiect - revenirea la un mandat prezidenţial de patru ani - este generat de realităţile politice din România", a continuat preşedintele Băsescu, arătând că în România au loc "într-un an alegeri locale, într-un alt an alegeri europarlamentare, într-un alt an alegeri parlamentare şi într-un alt an alegeri prezidenţiale".

    Preşedintele a apreciat că România are nevoie de mai puţini ani electorali.

    "România are nevoie de mai puţini ani cu alegeri. Ideea a fost să reuşim o soluţie de recuplare a alegerilor prezidenţiale cu cele parlamentare. Dacă s-ar găsi un consens cu toate partidele politice, eu am toată disponibilitatea pentru a găsi o formulă practică. Inclusiv scurtarea mandatului meu, dacă vom conveni că acest lucru îl votăm", a spus Băsescu.

    El a întărit afirmaţia făcută, spunând că nu i se pare "atât de important" să aibă un an de mandat prezidenţial în plus, dacă prin acest lucru "salvează" un an de alegeri.

    http://www.mediafax.ro/politic/basescu-ar-renunta-la-un-an-de-mandat-pentru-a-avea-mai-putini-ani-electorali-in-romania-8061583

    RăspundețiȘtergere
  65. NIKK. ANONIM 21.45
    Multumesc pentru urari, asemenea!

    RăspundețiȘtergere
  66. LUI MARIN NEACSU ..DE LA NICU! VARULE .LA MULTI ANI! Mai vere ,n-avusei vreme sa ma vorbim. Toate urarile de bine,sanatate si 'SA AI CALDURI ' BRE! vezi ca asta e de-a tiganilor. Ei ne doresc calduri CA SA NU SPUNA " SA NE ARDA FOCUL" MULTA SANATATE SI MAI LASA-I DRACULUI PE TOTI NEMERNICII. LA LUPTA ,MARINE. HAI...PA!

    RăspundețiȘtergere
  67. Multumesc vere
    Nu inteleg insa .. cum adica , hai la lupta dar lasa-i in pace pe nemernici ? Pai ori sa-i las in pace , ori sa ies la lupta ? Impotriva cui sa merg la lupta dar sa ii las in pace pe nemernici ? Impotriva prietenilor? Pe cine sa las si cu cine sa ma lupt ? Urmareste-mi articolele pe Ziua veche si stiri com si daca ti se pare ca stau degeaba, spune-mi tu ce crezi ca ar rebui sa mai fac.

    RăspundețiȘtergere
  68. @tongchen@seattle,
    Thank you for visiting.
    I've seen "Seattle's blog! It's OK, though ...
    wrote ... Simplified Chinese!
    Admin

    RăspundețiȘtergere
  69. @all
    dupa ce a devenit si cetatean maghiar cu 24 de ore in urma si coroborat cu declaratiile ref. la 1 DECEMBRIE(AIA CU ZI DE DOLIU) Tokes Laszlo a declarat


    La finalul ceremoniei, vicepreşedintele PE Tokes Laszlo a declarat că a fost ziua “cea mai frumoasă” din viaţa sa.

    “Această zi este cea mai frumoasă din viaţa mea şi din ultimii 90 de ani, deoarece acordarea cetăţenei ungare se întâmplă în spiritul punctului 12 al Revoluţiei din 1848 în care se vorbeşte despre uniunea cu Ardealul”, a spus Tokes, citat de MEDIAFAX.
    Ce parere aveti ca daca imi spun parerea mea.....fac moarte de om

    RăspundețiȘtergere
  70. Hi hi
    bai fratilor!! mi-a treebuit mult sa vad ce se intampla la marea 'pichetare'.Dupa ce mi-a trecut sentimentul de rusine am dat-o pe gluma si am gasit solutia!!!
    Dogaru de fapt juca counter strike si nimeni nu s-a prins.si fiu-meu cand era mic imi umpluse casa de impuscaturi si ricoseuri

    RăspundețiȘtergere
  71. Si americanii trebuie sa se uite la Japan si sa zica Doamne fereste.Si ei stau pe o bomba cu ceas--YELLOSTONE-parcul. Se zice ca-i un super vulcan.O eruptie ar cam lichida totul. Optimistii spun ca nu se pune problema Daca ci Cand? asa ca doamne fereste!

    RăspundețiȘtergere
  72. http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/800264/MITINGUL-REZERVISTILOR

    RăspundețiȘtergere
  73. @cezar
    cu dreptatea de rigoare si imi permit sa adaug;+Los Angeles(San Francisco??)

    RăspundețiȘtergere
  74. Totusi haideti sa ne bucuram! Se pare ca vine totusi primavara. De ziua Maghiarilor parlamentul Romaniei are liber 2-3 zile. Un individ maghiar il spanzura pe Avram Iancu in piata -In aceiasi zi a maghiarilor cand parlamentul Romaniei are 2 zile libere(Probabil drept multumire ca europarlamentarul roman general Tokes a declarat ziua Romaniei-zi de doliu national) Oare capitala Romaniei mai este Inca la Bucuresti?

    RăspundețiȘtergere
  75. Mai rau ca in anii '50 ...
    Mi s-a facut pielea ... brrr ....
    Propagandistii de atunci,
    aveau cel putin scuza celor 4-5 clase, luati
    de la coarnele plugului! Dar acum??? Cum se explica?
    Uauuuu.... si cati bani s-au cheltuit!
    Camera video ca'n filme, procesari de procesari ...
    _____
    Iată în sfârșit și materialul de la conferința de presă, ce poartă numărul 20 în jurnalul nostru de campanie. Vă doresc să aveți vizionare plăcută și să urmați îndemnurilew din material. Dați sonorul tare. Al dumneavoastră, Teo.
    _____
    Nu credeti? Aveti 9 minute de propaganda de cea mai proasta calitate:
    http://scmdfiliala1sector4bucuresti.blogspot.com/2011/03/jurnal-de-campanie-20.html

    RăspundețiȘtergere
  76. Anonim 17.21.
    Sa-ti fie rusine! Ma+i pus sa intru pe adreesa aia crezand ca cine stie ce vad. Rusine ! Tocmai mancasem . A trebuit sa incalzesc ciorba din nou si sa mai mananc odata . Pacat de primele perisoare.Nu am mai vazut asa emisiune de pe vremea congresului 8 al PCR. Trebuia sa spui ca se vorbeste despre colectivizare.Rusine! Cine stie cand mai face nevasta-mea perisoare.

    RăspundețiȘtergere
  77. DFC mi-a mai emis inca un raspuns la una din petitiile mele. Sunt fericit ...!
    _______
    Domnului mr. (r) .....
    La scrisoarea dumneavoastră adresată ministrului apărării naţionale, înregistrată cu nr. P 2898/21.01.2011, vă comunicăm următoarele:

    Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia financiar-contabilă, a respectat întotdeauna prevederile actelor normative în vigoare referitoare la activitatea de stabilire, recalculare, actualizare şi plată a pensiilor militare, ceea ce s-a întâmplat şi în perioada în care dispoziţiile Legii nr. 119/2010, precum şi ale Hotărârii Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi-au produs efectul.

    Începând cu data de 31.01.2011, Hotărârea Guvernului nr. 735/2010 a fost abrogată conform dispoziţiilor art. 10 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţional.

    Ca urmare a abrogării prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 735/2010, în luna februarie 2011, pensionarii militari au beneficiat de cuantumul pensiei aflată în plată în luna decembrie 2010, la care a fost adăugată, după caz, diferenţa cu care a fost diminuată pensia în luna ianuarie 2011.
    p. ŞEFUL DIRECŢIEI FINANCIAR-CONTABILE - Director adjunct
    _____________
    Fericiti sunt cei saraci cu duhul!

    RăspundețiȘtergere
  78. @ano 19.47
    Daa!... si.??....detaliaza un pic !!fericitule!

    RăspundețiȘtergere
  79. Neacsu da dumneata nu tii post?

    RăspundețiȘtergere
  80. @Neacsu
    Eu am avut bafta!Tocmai am venit si n-am apucat sa mananc;da-ti mai aduci aminte de CULTUL PERSONALITATII??revezi filmuletu' inca odata si analizeaza cadru cu cadru si mai ales cum apar anumite persoane in prim-plan insistent.Asta-i doar inceputul.Stai sa le vezi pe urmatoarele!Ai curaj sa pui pariu ca vor fi si mai deocheate??Hai te rog am nevoie si de banutii tai!!
    In rest;muzica buna,chiar induce cataclisme,iar comentatorul din background=constipat rau de tot

    RăspundețiȘtergere
  81. @toti anonimii!!
    ...si nu ma enervati ca imediat ma fac anonim,asa cum sta bine unor lasi

    RăspundețiȘtergere
  82. Anonim 19.47
    Nu mai inteleg nimic . De ce plagiezi ? Scrisoarea aia am primit-o eu ieri, de ziua mea de la DFC. Te dau in judecata pentru violarea corespondentei si substituire de persoane .
    Anonim 21.13.
    Ba da , da am fost smecher. Am pastrat-o dinainte de intrarea in post si pentru ca sunt vremuri grele si nu ne putem permite sa facem risipa, nu am aruncat-o si ne rugam la Dumnezeu sa ne ierte noua greselile noastre precum si noi poate vom ierta conducatorilor nostri nostri .

    RăspundețiȘtergere
  83. Un militar, după ce a băut aproape toată noaptea, nu s-a putut trezi să meargă la serviciu în acea dimineaţă. Sună telefonul şi o voce plăcută de femeie îl întreabă:
    - Domnule, doriţi sex prin telefon ?
    - Bineînţeles !
    - Atunci vă fac legătura cu comandantul unităţii !!!

    RăspundețiȘtergere
  84. Băi frate...greu, greu cu comentariile astea! Parcă sunteţi ca pe vremuri când vă chema şefu la serviciu sâmbăta şi duminica...Hai băgaţi gaz ce Dumnezeu vreţi să fiţi rugaţi...
    Mai ales ăştia oreşenii care staţi toată ziua prin casă şi electrizaţi blana mâţei de pomană. Sau...să nu-mi spuneţi-sunteţi la Parlament să proptiţi pe-acolea de pomană gardurile.

    RăspundețiȘtergere
  85. ....din experianta barbatilor
    Nu va cer sa comentati ca nu prea e de comentat


    1.Daca iei decizii fara sa o consulti, esti misogin. Daca ia decizii
    fara sa te consulte, este o femeie emancipata.
    2.Daca muncesti prea mult, o neglijezi. Daca nu muncesti, nu esti bun de nimic.
    3.Daca ea are un serviciu plictisitor si prost platit, este exploatata. Daca tu ai un serviciu plictisitor si prost platit, ar trebui sa faci bine sa-ti gasesti ceva mai bun.
    4.Daca tu esti avansat inaintea ei, femeile sunt marginalizate. Daca ea e avansata inaintea ta, femeile au drepturi egale cu barbatii.
    5.Daca ii spui ca arata bine, este hartuire sexuala. Daca nu ii spui, este indiferenta crasa.
    6.Daca o rogi sa faca ceva ce nu ii place, incerci s-o domini. Daca iti cere sa faci ceva ce nu iti place, este o favoare pe care nu e frumos s-o refuzi.
    7.Daca incerci sa arati bine, probabil ai pe altcineva. Daca nu, esti neingrijit.
    8.Daca ii aduci flori, urmaresti ceva. Daca nu ii aduci, esti
    nerecunoascator.
    9.Daca esti mandru de realizarile tale, esti un egoist. Daca nu, esti total lipsit de ambitie.
    10.Daca are o durere de cap, trebuie sa se odihneasca. Daca ai o durere de cap, n-o mai iubesti.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri