Google Translate

vineri, 25 martie 2011

Cu catusele printre liderii de sindicat. Presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, retinut de procurorii DNA. UPDATE


UPDATE: Liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, a fost retinut, joi seara, de procurorii DNA si va fi incarcerat in arestul Directiei de Cercetari Penale, urmand sa fie prezentant instantei cu propunere de arestare preventiva.

Lovitura sub centura pentru miscarea sindicala. Liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, ar fi fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie in timp ce primea 45.000 de euro, mita. Incidentul s-a petrecut chiar in sediul sindicatului.

Anchetatorii anticoruptie l-ar fi prins in flagrant pe Marius Petcu in timp ce primea mita 45.000 de euro de la un om de afaceri care ar fi avut interesul sa castige o licitatie pentru executarea unor lucrari la cateva hoteluri ce apartin sindicatelor.

Numai ca patronul s-a autodenuntat procurorilor anticoruptie care au organizat un flagrant chiar in sediul CNSLR Fratia.

Petcu a fost ridicat de poltiie si dus la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru audieri. In acest timp, aici, anchetatorii ar fi efectuat si o perchezitie sumara in cladire.

Marius Petcu este presedintele CNSLR Fratia din 2000. O forta sindicala care are in spate peste 800.000 de oameni din toate domeniile de activitate, de la sanatate la cultura si aparare.

Are 38 de federatii profesionale in subordine si anul acesta a contestat puternic guvenrul pentru taierea salariilor si pensiilor, ori noul cod al muncii.

Petcu primeste un salariu pentru functiile pe care le detine. Mai exact aproape 130.000 de lei in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, aproape 87.000 de lei la CNSLR-Fratia, 8.700 de lei ca presedinte al IESS, peste 82.000 de lei ca presedinte de onoare al OAMMR, peste 14.000 de lei ca membru al consiliului administrativ la Sind Romania si peste 35.000 de lei ca membru in consiliul administrativ al unui post de televiziune.

Detine actiuni la 5 firme dar are si o datorie de 180.000 euro, scadenta in 2022. In anul fiscal trecut a castigat 504.647, iar nevasta lui, tot sindicalista, alti 149.268 lei.

Pe de alta parte, in 16 februarie, Agentia Nationala de Integritate informa ca 15 lideri sindicali sunt vizati in verificarile sale, printre acestia fiind si Marius Petcu. Acesta a spus ca este o incercare de intimidare.

Petcu declara atunci ca Agentia Nationala de Integritate vizeaza incitarea membrilor de sindicat, pentru pierderea increderii, toti cei verificati fiind "contururi clare ale unora nu foarte comozi".

Declaratia de avere a lui Marius Petcu, presedinte al CNSLR-Fratia:
• cinci terenuri in Teleorman (52.700 mp), Ilfov (31.400 mp) si Bucuresti (458 mp)
• doua case in Bucuresti: una de 190 de mp si una in Ilfov de 267 mp
• o motocicleta Honda, un autoturism Toyota si un ATV SYM
• bijuterii si ceasuri de 10.000 euro, dar si tablouri si icoane de inca pe atat
• in banci a depus impreuna cu sotia 692.867 de lei (in 13 conturi), 160.586 de euro (in 5 conturi) si inca 10.000 dolari
• actiuni la cinci firme, dar si o datorie de 180.000 euro, scadenta in 2022

Marius Petcu este presedintele CNSLR-Fratia si al Federatiei Sanitas, presedinte de onoare al Ordinului Asistentilor Medicali si al Institutului "Constantin Noica" si administratorul SC Sind Tour Trading SRL Bucuresti.

Liderul sindical este asociat in societatile Renamed Medical Service II SRL, Renamed Nefrodial SRL, Renamed Dialcare si Renamed Nefrodiamed, toate cu sediul in Craiova, potrivit declaratiei sale de interese.
autor: Pro TV / Mediafax / ProTv

Presedintele Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca daca anchetatorii l-au prins "la furat" pe liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, este "o prostie" din partea lui.
Marica a spus ca in urma acestor scandaluri in care sunt vizati lideri sindicali pierde miscarea sindicala. El a precizat ca singurii vinovati de acest lucru sunt chiar lideri sindicali, scrie Mediafax.

"Tot ce ni se intampla ne duce in jos, si este numai din cauza noastra, din cauza modului in care cultivam relatiile intre lideri, din cauza modului in care ne dam la gioale.

Si acum traim consecintele actiunilor pe care le-am facut si ne pierdem continuu credibilitatea in fata Guvernului si a membrilor nostri", a spus liderul "Sed Lex", alianta afiliata la CNSLR-Fratia.

Marius Petcu, a primit, în 2009-2010, de la directorul unei firme, aproximativ 20.000 de euro lunar, iar în februarie 2011 şi o vilă în Predeal, în valoare de 200.000 de euro, pentru a atribui acestei societăţi contractul pentru construirea Centrului de educaţie, perfecţionare şi recreere Snagov.
Marius Grigore Petcu, preşedintele Federaţiei Sanitas, a fost reţinut, joi noapte, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită, se arată într-un comunicat al DNA.
Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori, în perioada anilor 2009-2010, Marius Grigore Petcu, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas, a primit de la directorul unei societăţi comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentând circa 20 la sută din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de execuţie lucrări.

Contractul are ca obiect executarea obiectivului "Centrul de educaţie, perfecţionare şi recreere - Snagov", preţul negociat al contractului fiind de 9.234.570 de lei, fără TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 de lei, fără TVA, notează procurorii în documentul citat.

De asemenea, în 1 februarie 2011, Marius Petcu a primit, prin intermediar, un imobil tip vilă situat în staţiunea Predeal în valoare de circa 200.000 euro.

"Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mită neplătite încă, aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare", au precizat procurorii anticorupţie.

Marius Petcu a fost prins în flagrant, joi, de procurorii anticorupţie după ce a primit mită de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentând tranşele aferente lunilor ianuarie şi februarie 2011.

Procurorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile şi au dispus reţinerea lui Petcu pe o perioadă de 24 de ore. Liderul sindical urmează să fie prezentat Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Sursa: Mediafax.ro


Coruptia, de ani si ani de zile, zguduie Romania!
Si ce daca ?!!?
Masuri zero! Ei, si ...?!!
Circ mediatic, colorat politic!
Bun de speriat copii, si sa ne facem de mirul lumii!
Iar apoi, stam si ne miram! Ne miram, de una, de alta ...
Admin
________________________
UPDATE, 25 martie, 21:30
_____________________
_______________________________
Cazurile Severin si Petcu infirma teoria calduta si convenabila potrivit careia coruptia este o consecinta a saraciei. Adica suntem necinstiti si hoti pentru ca, vezi Doamne, n-am avea bani sa ne crestem copiii. Ei bine, si Adrian Severin si Marius Petcu sunt oameni foarte, foarte bogati.


Liderul CNSLR Fratia are o declaratie de avere impresionanta - 5 terenuri, trei case, bijuterii, tablouri, ceasuri, conturi bancare. Ca sa nu mai vorbim despre averea sotiei sale, tot lider sindical.

Marius Petcu are si un salariu lunar mai mult decat substantial: aproape 10 mii de euro, cel mai mare din lumea sindicala. Este o suma indecenta, daca o raportam la lefurile sindicalistilor din Sanatate din ale caror cotizatii este platit, dar si din perspectiva convingerilor, nu-i asa, de stanga ale vajnicului presedinte de confederatie sindicala.

Dar, teoretic, aceasta suma fabuloasa ar fi trebuit sa-l faca macar incoruptibil. Tot ar fi fost un avantaj. Dar lui Marius Petcu nu i-a ajuns leafa lunara mai mare decat cea anuala a unui neurochirurg. Ceva pare ca i-a intunecat mintea. Caci e o nebunie sa iei mita in mijlocul furtunii.

Au fost nenumarate semnalele, mai ales dupa scandalul din vami, ca liderii sindicali au ajuns si ei in vizorul DNA. Era asadar o chestiune de timp pana la intinderea primei capcane. Iar Marius Petcu, cu averea sa impresionanata, intrata si in atentia ANI, a cazut direct in ea, adica intr-un flagrant ca la carte.

Marius Petcu a fost nu numai lacom, ci si prea sigur pe el, caci baronii sindicali insurubati in functii de 20 de ani, infratiti cu baronii din politica si din media au ajuns probabil sa se socoteasca imuni si intangibili. Cu atat mai mult se putea simti asa un lider CNSLR Fratia, o adevarata pepiniera de politiceni, in frunte cu Miron Mitrea si Marian Sarbu.

Ironia sortii face ca scandalul de coruptie sa aiba legatura cu bazele de agrement sindicale, despre care o excelenta investigatie ProTV ne arata recent cum au fost jefuite de-a lungul anilor.

Si jaful continua, caci Marius Petcu este acuzat a luat mita, in bani (20 de mii de euro pe luna) si o vila la Predeal, pentru un contract in valoare de aproape 10 milioane de lei, suplimentat ulterior cu alte 2 milioane, pentru construirea unei baze de agrement la Snagov.

De altfel, Marius Petcu face parte din conducerea Sind Romania, o societate care se ocupa tocmai de gestionarea hotelurilor si bazelor sindicale. Avem asadar in cazul Petcu reteta completa mocirlei romanesti: lacomie fara margini, suficienta pe masura si jaf sistematic.

Desi probele sunt zdrobitoare, atat de zdrobitoare incat avocata lui Marius Petcu a iesit palida din sediul DNA, nu ma indoiesc ca iar va incepe o victimizare politica de proportii. Dupa primul moment de deruta, lumea sindicala si aliatii ei din media si politica se vor regrupa si vor porni la atac, acuzand o mizerabila facatura diversionista. A lui Traian Basescu, de buna seama.

Si Marius Petcu va zice ca este incomod, haituit, filmat cu tulumba in dormitor, anihilat pentru ca, vezi Doamne, pericolul sindical a devenit insuportabil pentru putere. Atat de mare incat la marele miting de la ultima motiune de cenzura nu s-au strans decat vreo 7 mii de oameni din cei 40 de mii anuntati, care n-au rezistat decat vreo 3 ore din cele 7-8 pentru care exista autorizatia.

La asa presiune e si firesc, nu-i asa, ca Puterea sa-i lucreze pe onestii lideri sindicali. Sa fim seriosi! Oamenii acestia au compromis atat de tare miscarea sindicala incat, in coma, ea nu mai are nici forta unei adieri de primavara. De ce sa-si mai bata cineva capul s-o compromita?

Intr-un moment de sinceritate, retractat apoi partial, Vasile Marica, alt lider sindical care ar trebui sa stea cu bagajul facut in asteptarea citatiei de la DNA, a spus ca e o prostie sa furi si sa fii prins. Cu alte cuvinte, daca nu esti prins totul e in ordine. Iar mentalitatea aceasta nu cred ca poate fi tratata altfel decat cu zanganit de catuse in doze soc.
Sursa: Ziare.com

Marius Petcu, preşedintele CNSLR Frăţia a fost eliberat
Curtea de Apel Bucureşti a decis punerea în libertate a preşedintelui CNSLR Frăţia, Marius Petcu. Marius Petcu a fost reţinut în urma unui flagrant de mită. Curtea de Apel Bucureşti a reţinut anumite vicii de procedură ale flagrantului şi a decis punerea în libertate a lui Petcu.

NO COMMENT.
Admin

63 de comentarii:

  1. Vezi si ancheta ProTV "Romania, te iubesc!" despre averea sindicatelor romanesti. Cam cata a fost, ce s-a ales de ea. Toate se cunosc, dar nu prezinta interes. Averea intregului popor, concept real, pentru care am muncit milioane si milioane de romani, a intrat prin jaf, hotie si coruptie, in buzunarele catorva mii de smecheri !!!! Indivizi care azi, isi bat joc de noi!
    ___________

    http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-cat-valoreaza-si-ce-s-a-intamplat-cu-averea-sindicatelor.html

    http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-cum-au-fost-instrainate-bunurile-sindicalistilor.html

    http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-de-ce-s-a-alesul-praful-de-statiunile-sindicalistilor.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Mandria societatii civile. Cei care au pretentia sa ne judece pe noi. PS.La viata mea am ajuns sa cumpar si benzina cu canistra de la Peco ,sa bag in camioanele Armatei. M-a gasit chipurile, revizia cu 80 L lipsa la 20 de camioane. De fapt asa le luasem in primire firar ale dracului

    RăspundețiȘtergere
  3. Ţezare ţi cât ai primit primă de la revizor pt. asta?...ţau de mic te antrenai ţă ajungi lider de sindicat. Vedzi c-o ţă rămână în curând ţcaunul lu Dogaru liber, poţi ţă candidezi cu ţucţes...Frumos eşti, deţtept încă eţti iar bani o ţă-ţi dea Oprică ăla al vostru la greu.

    RăspundețiȘtergere
  4. "Are dreptate" Marica . Ce dracu domnule , nu putea sa fure si el sa nu il prinda ?
    Liderii astia de sindicat ori sunt prosti ori sunt prosti . Stiu foarte bine ca e lumea cu ochii pe ei, ca Basescu a asmutit cainii si le sunt inregistrate si sughiturile si ei continua . Ori sunt prosti, ori sunt atat de avizi dupa bani incat nu ii mai intereseaza daca ii prinde ca se stiu oricum in lat si atunci incearca sa mai ciupeasca cat se poate , ori li se insceneaza ceva si ei cad in plasa. Pentru ca trebuie sa fii prost prost ca sa ti se insceneze ceva , sa cazi in capcana iar tu sa fii cinstit. Cat de prost trebuie sa fii ca sa cazi intr-un falgrant daca tu nu ai primit niciodata si nu ai acceptat mita sau favoruri? Dar dupa raspunsul lui Marica , varianta 3 este mai putin probabila.

    Probabil domnul Petcu incerca sa prinda cat mai mult, pentru ca apoi sa se retraga in glorie.Daca insa ne gandim la raportul nostru financiar care se pastreaza la fezandat, ce ne mai mira de marii sefi ai centralelor sindicale ? La noi intr-un an de zile se lipi mierea de niste degete , dar acolo unde "lucreaza" unii de ani buni . Case, masini, conturi in banci. Maine poimaine o sa auzim si de alti lideri de sindicat ca si-au facut vile , ca si-au luat masini, ca au conturi in banci si o sa zicem "ia uite domne ai dracu ce fac. Dar sindicalistii ce au pazit? Asa le trebuie fraierilor, daca nu si-au verificat fondurile si modul in care le sunt gestionate "

    RăspundețiȘtergere
  5. Nicu catre Marin !Marine,varule...No,SERVUS!Marine ,ba bucur ca au dat iama printre sindicalistii astia. Astia numai sindicalism nu au facut. S-au ocupat cu orice NUMAI SA VINA BANII LA TESCHEREA. NU AU EI TREABA CU CU VIATA SINDICALISTILOR. DAR ACUM ,LUCRUL CEL MAI BUN,CARE AR TREBUI SA-L FACA TOTI SINDICALISTII...UN PICIOR IN C...R SI LA ...MITITICA. Varule de la cel mai mic lider de sindicat pana la astia mari ,TOTI SI-AU BAGAT MANA IN PUSCULITA CU BANI. LA NOI LA TURDA ,un lider de sindicat de la invatamanat,L-AU AGATAT ACUM VREO 5 LUNI,CU VREO 2 APARTAMENTE;MASINA SINDICATULUI INMATRICULATA PE EL; BANI IN CONTURI; IN CONSTRUCTIE CASA ETC/ pai daca un limbric ca asta isi permitea aceste lucruri,INCHIPUIETI CE SE PETRECE LA NIVELUL CEL MAI DE SUS. intr-un fel nu-mi place ,fiindca oamenii vor fii afectati SI SE VA DISTRUGE MISCAREA SINDICALA ,CEEA CE A DORIT ZEUS. dar daca pleaca miscarea de jos in sus si vor schimba pe toti tradatorii sindicali , atunci mai sunt sperante la ceva. dAR UN LUCRU E SIGUR; TOTI SUNT "imbarligati" cu puterea. DAR AU INCEPUT SA CADA CA FRAIERII. EI AU CREZUT CA DACA SE DAU CU PUTEREA ,ZEUS Ii IARTA. sa fim seriosi. Pai si in ziua discutiei motiunii de cenzura AU TRADAT "EN GROSS' o STIU DE LA UN SENATOR ,CARE IA LUAT LA ROST CA NU S-AU TINUT DE CUVANT. CONCLUZIE ...LA ZDUP CAT MAI REPEDE !

    RăspundețiȘtergere
  6. Vorba lui Admin! Stau si ma tot mir!
    Pai la cata avere, cati bani avea asta (dar si altii ca el), luna de luna, pe vremurile astea cand milioane de romani fac foamea, ce dracului ii mai trebuia lui si "parandaratul" ???????? Lacom ????? Tupeul caracteristic celor care stiu cu probe ca si altii fura ???
    Ca fura pe fata, ii vede o tara intreaga si nu se intampla nimic??
    Ca autoritatile statului au devenit "pompierii de serviciu" sau "trupe de comando" ai politicienilor corupti, aflati la putere sau in opozitie? Ca indiferent ce se intampla AZI, se REZOLVA maine?
    Mai ziceti si voi, ca eu ma enervai!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bai TE..TEITULE asa-i ai dreptate,dar de unde stii...ca-s frumos? Nu cumva ne dam binete dimineata?? Nu m-au premiat jigodiile,ca stiau si ei ca nu se furase nimic.S-au multumit ca pe banii mei sa aduc 4 canistre din oras,--ca sa nu fie PAGUBA cica. Cred ca voi scrie ceva dur pe seama astora cu mov care conduceau de fapt armata fara sa aibe habar ce-i aia!!Czar

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa mai zici ca nu suntem o natie de tampiti, handicapati..!!
    Sa te miri ca proasta'n ... de ce asta si altii ca el vor fi liberi!
    Pai daca ne pasa si ne doare'n ...
    D'aia, romani!
    Pen'ca nu va intereseaza! Pen'ca dormiti!
    Ascultati manele, vedeti telenovele!
    Unde este opinia voastra?
    Unde sunt reactiile cu miile?
    La dracu sa ne ia, ne meritam soarta!
    Dormi in pace, romanas vai capul tau!
    Dormi, bea bere, dormi,
    si asculta manele!
    Apoi te miri, precum vitelu' ...!

    RăspundețiȘtergere
  9. Vrei neaparat reactie?
    Esti timpit si constipat!
    Ajunge?

    RăspundețiȘtergere
  10. @ano 12:49 ,
    Tampit esti tu, idiot handicapat!
    Basca ... constipat la neuronii putini pe care vad ca-i ai.
    Indivizi cu tupeu ca tine, smecheri de smecheri, au facut posibil sa ajungem aici, intr-o tara de rasu-plansu! De rasu lumii!
    Vezi? Tu ai curajul si tupeul nesimtitului, sa vii sa jignesti aiurea, dar cei multi si loviti dur in interesele lor, familiei, tac! Sa mai zici ca nu suntem o natie de tampiti, handicapati..!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Calm, calm!
    Lasa-i sa taca azi, ca se mira maine, poimaine ...
    Nu e mult pana departe! Vine randul fiecaruia!
    Atunci sa vezi durere! Mirari de miru lumii!

    RăspundețiȘtergere
  12. Hai gata nu vă mai certaţi ca ăia mici! Nu avem destui "pretini" care ne vor numai binele?

    Pt. Ţezar frumosu (dzis si Alain Delon ţau Alain Jouppe cred - ia că nu mai ţin minte): Păi bine mei frumoţule nu era mai ţimplu să deţumfli cauţiuţile la maţini pe partea unde era rezervoru ca ţă vină bendzina până în gătu aţestuia? Dacă făţeai aţa nu scoteai paraluţele din boznar...Da frumoţ eţti da mai tre ţă lucrăm puţin la alte caracteristiţi şi ţpeţificaţii adicătelea ţă te modernizăm un pic...
    Ai puţ de grătar? Vedzi că azi halim peţte zgârţitule...

    RăspundețiȘtergere
  13. ,,Sa mai zici ca nu suntem o natie de tampiti, handicapati..!!"
    Uita-te la tine!Cum sa te contrazic?

    RăspundețiȘtergere
  14. TE -TEISTULE- buna solutia,dar multa munca si nu merita. Altii mi-au dat solutii cu adevarat inteligente si fara munca multa(asta-i esential) Cica puteam sa torn cateva galeti cu apa chioara ca aveam cismeaua aproape sau si mai tare sa bag.. pietre sau lanturi in rezervor.ai dracului me-au spus dupa ce a trecut revizia Czar. Auzi zii lui nea Admin sa nu se mai necajeasca degeaba . Oricum SPAGA nu avem cum s-o luam noi.O dau smecherii la .. si la... ca sa scape. Auzi, il prinde cu banii in mana si zic ...daca se va dovedi ca-i vinovat....Nu se va dovedi.Czar

    RăspundețiȘtergere
  15. Oricum observati ce are jmecherul pe birou in dreapta-Maica Domnului...Fariseii dracului11Czar

    RăspundețiȘtergere
  16. Cu cine dreak e'n poza???
    Am facut-o click-click, mare-mare...
    Ochii mei e batrani, bolnavi! Nu bat bine, nici asa....
    Cine sunt papagalii cu care vrea sa impresioneze spagarul asta????

    RăspundețiȘtergere
  17. Păi Ţezare: "Munca la creat pe om" că altfel rămânea tot...maimucă. Da ia dzi ai puţ grătaru pe cărbuni că vedzi că vin cu pretenii. Noi aducem un vin de Tohani (nu de ăla un se făţeau biţiclete) ţi tu vii cu ciortănaţii. Mare bandit mai eţti...audzi la el ţă-l prindă revidzia cu lipţă în dzestiune...Da poate ai audzit fiincă vădz că eţti infanteriţt ţi stridzi "URA" la boschetţi de furtu ţecolului de la Rîmnicu Ţărac la Redzimentu Mecanidzat 1258 unde ţ-au volatilidzat din redzervoare ţi de la ţtoc 100 tone de combuţtibil (aţta pe vremea lu Ţeauţescu)...ţăracu comandant fuţeţe numit numa de vreo 2 luni. L-au raţ aţtia că după aia a trebuit ţă-si ţchimbe numele din Bâlbâie în Ţimioneţcu (numele lu nevastă-sa). Băi vedzi ţă nu ardzi peţtele că te ia mama...te laţ pe tine ţă completezi cu ţe vrei ţi ai mai pe la-ndemână!

    RăspundețiȘtergere
  18. În podză e cu Dzeoană ţi cu Mitrea cocor pe ţeilalţi nu-i ţtiu...Da ia vedeţi la Ţezar că dziţea c-a foţt ţerţetaţ ţi are ocheanele bune, sau o fi foţt ţerţetat de/pe parchet....

    RăspundețiȘtergere
  19. [roarmy230] Militarii castiga la tribunalul Teleorman
    Friday, March 25, 2011 3:06 PMF
    rom: "pop ioan"
    To: roarmy230@yahoogroups.com
    Nu am inteles bine ca au catigat.Stirea e pe mediafax.
    Sa mai vina alte stiri.Se pare ca am inceput sa castigam.
    Pop
    _________________
    NU, d-le POP.
    Nu s-a castigat NIMIC.
    Tribunalul a luat o DECIZIE in conformitate cu noile prvederi legale.
    Sper ca acum sa inteleaga si cei care cad pe spate de bucurie aiurea!
    Retine si vino sa ne spui cand ai alte vesti, care sa contrazica cele precizate in acest comentariu.
    __________________
    P.S.: Mediafax.ro:
    "Tribunalul Teleorman a admis, vineri, primele acţiuni ale cadrelor militare disponibilizate prin care s-a solicitat anularea deciziilor de recalculare a pensiilor, fiind vorba despr 16 dosare, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, avocatul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Costel Gîlcă.

    Costel Gîlcă a precizat că sunt peste 12.000 de reclamanţi din Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, prima decizie fiind cea de la Tribunalul Teleorman.

    Prin cererea de chemare în judecată, reclamanţii au solicitat anularea deciziilor de recalculare a pensiilor contestate, emise de Ministerul Administraţiei şi Internelor şi menţinerea deciziilor de stabilire a cuantumul pensiei conform cuantumului plătit în luna decembrie 2010.

    Reclamanţii au mai cerut obligarea MAI la plata diferenţei dintre pensia de serviciu stabilită şi plătită în decembrie şi pensia recalculată conform Legii 119/2010 şi HG 735/2010, de la 1 ianuarie 2011 şi până la repunerea în plată a pensiei iniţiale sau până la emiterea unei noi decizii de recalculare, precum şi a dobânzilor rezultate. (....)
    _________________
    Deci ... cititi domnilor cu atentie!
    S-a cerut de RECLAMANTI si s-a dispus de instanta, EXACT ce prevede
    Ordonanta de urgenta 1/2011. NIMIC MAI MULT. In rest, bla, bla, bla!
    Av.Costel Gîlcă, isi face publicitate pentru fraierii platitori!

    RăspundețiȘtergere
  20. Daca inteleg bine,
    S-a castigat ceva, care se dadea oricum din oficiu, fara procese,
    fara plata de aiurea a unor avocati! Pai asta spuneam si noi, de multa vreme, pe acest Blog! Iar altii s-au suparat si iar se supara. Ei vor neaparat sa reinventeze roata, sa descopere apa, sapunul, franghia ... Procesomani, de dragul proceselor! Se vor bagati in seama! Se vor vedete pe la tv-urile lu' peste! Fara legatura cu CZar.

    RăspundețiȘtergere
  21. Băi tu vezi că se arde peştele ăla...Lasă vrăjeala pe chestii cunoscute demult...

    RăspundețiȘtergere
  22. FEDERAŢIA ASOCIAŢIILOR DE
    PENSIONARI DIN SISTEMUL PUBLIC
    Piteşti, Pasaj Teiuleanu, Bl.48, Sc. C, Demisol, Jud. Argeş
    Tel. 0248/224131;
    Mobil. 0766691922; 0723/693528; 0744/645897.
    E - mail : stanescu_tudorache at yahoo.com ;

    Nr. 6 din 2 martie 2011.


    SCRISOARE DESCHISĂ
    Poporului român, minţit de haita de derbedei din trusturile de mass-media, încăpute pe mâinile marilor distrugători de ţară şi de neam, axa Patriciu-Vântu-Voiculescu.


    Spre ştiinţă :

    - Preşedintelui României, Domnului Traian Băsescu;
    - Primului-ministru şi Preşedintelui PD-L, Domnului Emil Boc.

    - Parlamentului României, Domnilor Preşedinţi: Mircea Geoană şi Roberta Anastase;
    - Avocatului Poporului (Ombudsmanului din Romania);
    - Curţii Constituţionale;
    - Ministrului Finanţelor;
    - Ministrului Muncii;
    - Mass-mediei Române şi Europene;
    - Confederaţiilor Sindicale: Cartel Alfa, Blocul Naţional Sindical, Frăţia etc.;
    - Tuturor partidelor politice de pe eşichierul politic al ţării;
    - Cetăţenilor români de bună credinţă;
    - Parlamentarilor români din Parlamentul European;
    - Excelenţei Sale Domnului Ambasador al S.U.A. la Bucureşti.


    Români,
    Pe cuprinsul prezentei, în calitate de Preşedinte Executiv al Federaţiei de Pensionari din Sistemul Public, mă voi referi, în special, la mobilul scandalului ivit de apariţia legii nr. 263 / 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, care, în principal, readuce dreptatea existentă până la 1 aprilie 2001, anume de a se calcula pensia tuturor românilor după acelaşi principiu de calcul, principiu întrerupt de apariţia legii nr. 164 / 2001 privind sistemul pensiilor militare, o lege criminală care, pe lângă faptul că reduce

    RăspundețiȘtergere
  23. vârsta de pensionare a cadrelor militare, de la 60 de ani la 55 de ani, mai inventează o noua metodă de calcul al cuantumului pensiei, în antiteză cu aceea inserată în legea nr.19 / 2000 privind sistemul public de pensii. Am spus în antiteză pentru că, odată aplicată, a dus la o creştere, peste noapte, a pensiilor militare de circa 2,5 ori, fără precedent în istoria României. Acum, după aproape zece ani, se restabileşte cât de cât un echilibru între pensiile civile şi cele militare. Am zis “cât de cât” pentru că militarii sunt mult favorizaţi de micşorarea ilegală, zic eu, a stagiului de cotizare de la 30 sau 25 de ani, la 20 de ani.
    Am spus-o de mai multe ori şi o mai spun şi acum, “ bestiile, probabil mituite - căci prea sunt turbate !! - de tripleta marilor moguli, menţionaţi mai sus, colportează, colportează, colportează”! Eu le spun acestor nemernici, căci aşa cum este promovată legea 263 / 2010, pensionarii securişti, militari, miliţieni, poliţişti, gardieni din închisorile de exterminare comuniste etc., care au vechime completă, nu au cum pierde sume semnificative la recalcularea pensiilor, tocmai datorită presiunii făcută de ministrul Apărării Naţionale, D-l Gabriel Oprea, de a se adopta un stagiu de cotizare convenţional, unic pentru toţi militarii, femei şi bărbaţi, de 20 de ani, faţă de stagiul de cotizare real, care depinde de data de ieşire la pensie, astfel :
    1. Pentru perioada de timp de până la 30 iunie 1977 – 25 ani bărbaţii şi 20 ani femeile – vezi decretele 293 / 1959 şi 141 / 1967;
    2. Pentru perioada de timp de la 1 iulie 1977 până la 31 martie 2001 – 30 ani bărbaţii şi 25 ani femeile – vezi decretul 214 / 1977;
    3. Pentru perioada de timp de la 1 aprilie 2001 până la 31 iulie 2007 - 30 ani bărbaţii şi 25 ani femeile – vezi legea 164 / 2001;
    4. Pentru perioada de timp de la 1 august 2007 până la 31 decembrie 2010 – vezi OUG 77 / 2007, aprobată cu legea 14 / 2008 – 25 ani, atât bărbaţii cât şi femeile.
    Deci, în loc să se facă recalcularea pensiilor militare – aşa cum s-a procedat la pensionarii civili, la recalcularea din anul 2005 – uzitându-se stagiile de cotizare relatate amănunţit mai sus, s-a adoptat un stagiu de cotizare convenţional, ales ad-hoc, în mod ilegal, zic eu, de 20 de ani. S-a ajuns la acest stagiu de cotizare, probabil, prin simulări de recalculări având drept ţintă menţinerea, în general, a cuantumului actual al pensiilor.
    Dacă cele trei partide, cu acţiuni de-a dreptul antistatale – PSD, PNL şi PC – acorda sprijin Guvernului în Parlament, pentru promovarea unei legi drepte, nu se mai ajungea la acest mizerabil compromis de a se apela la stagiul de cotizare convenţional de 20 de ani.
    Eu nu glumesc când afirm că voi cere insistent instituţiilor statului de drept - atunci când va exista statul de drept ( !! ) – să-şi facă datoria şi să desfăşoare, în regim de urgenţă, acţiuni penale împotriva celor ce au falimentat această ţară, promovând, în stil mafiot, legi aiuristice de salarizare

    RăspundețiȘtergere
  24. şi de pensionare, numai pentru anumite categorii socio-profesionale. Astfel, de necrezut, s-a mers până acolo încât, peste noapte, au crescut pensiile acestora de 2 – 15 ori, sau chiar mai mult. Beneficiarii acestor fărădelegi reclamă apoi, în nemernicia lor, că sunt drepturi câştigate.
    Bestiile incompetente trebuie să studieze modul cum a fost generată această diferenţă catastrofală dintre pensiile civile şi cele militare. Nu Guvernul Emil Boc este vinovat că doreşte, cât de cât, să restaureze echitatea, legea, dreptatea, în societatea românească, ci criminalul Guvern Adrian Năstase care a formulat şi promovat în Parlament L 164 / 2001 privind pensiile militare de stat, lege care a determinat ca pensiile militare, existente la 31 martie 2001, să devină la 1 aprilie 2001, data intrării în vigoare a legii, de cca. 2,5 ori mai mari, fapt pe care o minte normală patologic, nu-l poate accepta.
    Iresponsabilii, care jelesc o eventuală scădere a actualului cuantum al pensiilor militare –mai corect spus o încercare de reaşezare a acestuia pe baze reale – dacă au bărbăţie, ar trebui să accepte o confruntare tete-a-tete cu subsemnatul, în faţa camerelor de luat vederi, la ore de maximă audienţă, pentru a încerca să-şi susţină aberaţiile!
    Marele mogul, senatorul Dan Voiculescu, a introdus în Parlament o iniţiativă legislativă menită să elimine pensiile speciale neruşinate, cred că prin anul 2009. Fiind în emisiune cu Dânsul la Antena 3, emisiune moderată de Dana Grecu şi Radu Tudor, am explicat că numai pentru pensionarii civili, gestionaţi de L 19 / 2000, se poate aplica iniţiativa Sa legislativă. Pentru pensionarii militari - am menţionat eu atunci, înainte de a se elimina pensiile speciale neruşinate civile, cu excepţia pensiilor speciale ale magistraţilor - trebuie să se elaboreze noi legi care să înlocuiască legile existente de pensionare pentru cadrele militare şi de poliţie, anume L 164 / 2001 şi L 179 / 2004. Sincer să fiu, am apreciat, la superlativ, gestul Său! Mărturisesc că m-a cucerit atunci şi mă gândeam chiar, ca Preşedinte Executiv de mare federaţie de pensionari, să sprijin PC în alegeri, pentru a mi se realiza efectiv dezideratele pentru care militam neîntrerupt din primăvara lui 2004. Ulterior am realizat că totul fusese regizat, pentru a se putea realiza capital electoral pentru Dânsul şi pentru partidul său de buzunar. Dintr-un prezumtiv distrugător de pensii speciale neruşinate, mogulul Dan Voiculescu a devenit, ceea ce a fost în fapt din totdeauna, un fanatic sprijinitor al acestora! “ Antenele “ sale, cu moderatori, în majoritate lichele, sprijină la modul de neînchipuit, menţinerea tuturor privilegiilor obţinute prin legi departe de a fi corecte, principiale, formulate în spiritual Constituţiei, al

    RăspundețiȘtergere
  25. acquis-ului comunitar, şi nu în ultimul rând, departe de a se respecta, ceea ce generic se denumesc, principiile dreptului internaţional al drepturilor omului.
    Ceea ce se întâmplă acum la posturile de televiziune gestionate de marii moguli, denotă irefutabil caracterul jalnic al majorităţii cadrelor militare. Toţi cei care am făcut armata cunoaştem, în general vorbind, nivelul modest de cunoştinţe generale al cadrelor militare - să uzitez o formulare eufemistică! Mai ales cei care am făcut armata prin anii “50! Şi numai dacă spunem că la şcoala de ofiţeri erau admişi numai cei cu dosar de cadre „corespunzător” şi că acolo mergeau numai după ce picau examenul de admitere la facultate, e suficient să realizăm de ce cadrele ofiţereşti au căzut cu brio examenul ce trebuia să oglindească gradul pregătirii lor militare, examenul dat la învălmăşeala din 1989. Ei nu au cu ce se lăuda decât cu rolul lor de „ şef de echipă” la diverse munci civile, mai mult sau mai puţin onorabile. Pardon, unii dintre ei au şi alte “merite”, anume au tras - luând probabil chiar linia de ochire - în copiii situaţi pe treptele Catedralei din Timişoara - şi nu numai - în decembrie 1989. Acele bestii criminale cer suprapensii acum de la victime, sau de la rudele victimelor de atunci, şi nu numai de atunci, ci din toată perioada de teroare comunistă.
    Prin utilizarea stagiului de cotizare convenţional de 20 de ani, în locul celui normal de 30 sau, respectiv, de 25 de ani, cuantumul pensiilor cuvenite militarilor, după recalculare, sunt mărite artificial cu 50%, respectiv cu 25%. Aşa fiind, pe bună dreptate, apare întrebarea: ce mai doresc aceste elemente zgomotoase, care se comportă ca ultimele jigodii ? Sunt ei atât de retardaţi încât să nu priceapă că ei, acum, beneficiază de un regim de recalculare a pensiile cu mult mai avantajos decât civilii, în anul 2005, adică acei care au fost întotdeauna singurii creatori de bunuri materiale şi spirituale!
    Nu pot să-i înţeleg pe unii indivizi de notorietate, care se complac de a se comporta într-un fel ce-i descalifică ca oameni, prin debitarea unor logici de subsol în apărarea pensiilor neruşinate destinate celor mai nepregătite categorii socio-profesionale ale societăţii noastre, de unde au provenit cei mai periculoşi criminali ai României din perioada postbelică şi post-revolutionară. Îmi permit să-i nominalizez pe câţiva dintre indivizii de notorietate de care aminteam mai sus, ce-mi vin acum în minte. Ordinea este aleatorie, aşa că rog să fiu scuzat pentru că nu am posibilitatea de a trece decât un singur nume pe primul loc ( !! ) : Victor Ciorbea; Alexandru Atanasiu-PSD; Adrian Năstase; Crin Antonescu; Victor Ponta; Daniel

    RăspundețiȘtergere
  26. Cum poţi apare pe un post TV fără a fi cât de cât pe probleme? Numai pentru că te poţi numi analog ciuvicilor, că poţi transpira ca un rinocer sau că îţi aduci argumentaţia în studio numai cu leptopul şi nu cu scăfârlia?

    2. Moderatori de condiţie morală discutabilă, chiar dacă privind pregătirea intelectuală ar putea realiza lucruri satisfăcătoare, se pretează să se penibilizeze - probabil blidul cu linte este de vină – încercând să ne convingă că marii criminali ai neamului şi nu numai, gestionaţi de legile speciale de pensionare, nu au voie să aibă pensii de 500 – 600 lei lunar, precum cei care au lucrat 35 – 40 de ani pentru a împinge societatea înainte.
    Dacă au pretenţia că sunt cât de cât făpturi înzestrate cu un dram de inteligenţă, trebuie să ştie că intelighenţia României, a fost decimată în anii comunismului de o haită de criminali, care haită după 01.04.2001 a fost răsplătită de mafia PSD-istă cu pensii neruşinate odată cu promovarea legii 164 / 2001, privind pensionarea militarilor, lege în profundă incompatibilitate cu legea 19 / 2000, privind pensionarea civililor, deci o lege neconstituţională. Înainte de 01.04.2001 exista compatibilitate perfectă dintre legea 3 / 1977, privind pensionarea civililor şi Decretul lege 214 / 1977, privind pensionarea militarilor. Altfel spus, exista un singur principiu de calcul al pensiilor pentru toţi românii.
    Ce cunoştinţe privind pensionarea poate avea acel popârţac fără sutană, acel demon al colportării de la ANTENA 3 , care excelează prin obrăznicie şi partizanat politic?
    Ce credibilitate în faţa publicului mai pot avea persoanele care au trecut pe la Conducerea ministerelor MUNCII şi FINANŢELOR, precum : Alexandru Athanasiu, Marian Sârbu, Mariana Câmpeanu, Varujan Vozganian etc., care aglomerează ecranul, zi de zi, la televiziunile cu pricina de care se leagă prestaţia criminală vizavi de gestionarea pensiilor în România începând cu 1 aprilie 2001? De prestaţia lor este strâns legată calitatea deplorabilă a formulării legii 19 / 2000 - o lege făcută de incompetenţi şi de rău intenţionaţi – atât în varianta primă, cât şi în zecile de modificări care au urmat, modificări care nu au avut darul, nici până acum, să confere legii legitimitatea de a fi o lege şi nu o făcătură generatoare de nedreptate.
    De altfel mafia criminală care direct sau indirect conduce România - la vedere de această dată - începând cu sfârşitul anului 2000, premeditat nu mai era interesată de calitatea legiferărilor privind salarizarea şi pensionarea. Era interesată, în principal, de consolidarea unui sistem al criminalităţii de stat, ce consta în mituirea în masă a tot ce înseamnă instituţii de care depind pe viitor deciziile ce se vor da în inerentele procese, care inevitabil se vor antama, la timpul potrivit, într-un stat al criminalităţii şi al arbitrariului . Această mituire au făcut-o, bineînţeles, pe banii statului ! Au purces la devalizarea de proporţii a bugetului de stat, la nivel de cca. 2 miliarde euro anual, promulgând tâlhăreşte – cu surdina pusă – Ordonanţe de Urgenţă sau, direct, Legi menite să maximizeze nesustenabil salariile şi pensiile, gândind că în caz de tras la răspundere se va invoca principiul – necuprins în nici o reglementare de referinţă din lume – al dreptului câştigat. Altfel spus, pensii mărite peste noapte de 4 – 20 de ori, fără nici o motivaţie constituţională, pentru nelegiuiţii care le-au metamorfozat, sunt veritabile drepturi câştigate !

    RăspundețiȘtergere
  27. Aici voi menţiona numai cele mai semnificative legiferări flagrant anticonstituţionale apărute prin coroborarea tuturor partidelor politice parlamentare din perioada 2001 – 2008 şi a tuturor instituţiilor statului a căror fiinţare este menită să asigure funcţionarea ireproşabilă a statului de drept şi nu să mijlocească fărădelegi :
    - Legea Nr. 164 / 7 aprilie 2001, privind pensiile militare de stat;
    - Legea Nr. 179 / 31 mai 2004, privind pensile de stat şi alte drepturi de asigurări sociale ale poliţiştilor;
    - Legea Nr. 223 / 4 iulie 2007, privind statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România;
    - Legea Nr. 221 / 14 iulie 2007, pentru modificarea şi completarea Legii Nr. 7 / 2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar;
    - Legea Nr. 47/ 1992 ( modificată în 1992, 1997, 16 iulie 2004 ), privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale ( Art. 72 din lege prevede pensie de serviciu !! );
    - Legea Nr. 96 / 21 aprilie 2006, privind statutul deputaţilor şi senatorilor;
    - Legea Nr. 567 / 9 decembrie 2004, privind statutul personalului auxiliar de specialitate ale instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea;
    - Legea Nr.303 / din 28 iunie 2004, privind statutul judecătorilor şi procurorilor;
    - Legea Nr. 595 / decembrie 2003, pentru aprobarea O.U.G. Nr.36 / 21 mai 2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic şi consular .

    Haita de derbedei inconştienţi, ce se doresc formatori de opinie, îşi permit să profereze minciuni sută la sută. Oricât ar fi neajutoraţi de tărtăcuţă, nu-i putem crede că sunt chiar cretini, că nu realizează gravitatea faptelor la care se expun. Ei numai pozează astfel !
    Se fac că nu pricep de ce se aplică principiul contributivităţii la calcularea cuantumului pensiilor militarilor, în noua lege unică de pensii, când de fapt ei nu au contribuit cu nimic. Dacă nu au contribuit şi societatea le acordă favoarea de ai considera egali cu cei care au contribuit nu înseamnă că îi discriminează. Din contră ! Însuşi Domnul Prim-ministru Emil Boc a explicat şi la TV , de mai multe ori, aceasta. Altfel spus, neajutoraţii în cauză, consideră că “a contribui înseamnă a fi discriminat şi a nu contribui înseamnă a fi privilegiat !”.
    Aceşti impertinenţi, zeloşi apărători ai privilegiilor dobândite prin nedreptate, ar trebui să pună mâna pe carte şi să studieze compatibilitatea legilor 27 / 1966 şi 3 / 1977 cu, respectiv, decretele de lege 141 / 1967 şi 214 / 1977, şi astfel s-o compare cu evidenta incompatibilitate a perechii de legi : 19 / 2000, pe de o parte şi respectiv 164 / 2001 sau 179 / 2004 pe de altă parte. Dar de ce să studieze, când este mult mai uşor să colporteze?

    3. Diverşi moderatori TV şi invitaţi, vînduţi jegurilor naţiunii, se dau de ceasul morţii plângând soarta marilor criminali şi nu numai, gestionaţi de legile 164 / 2001 şi 179 / 2004, că, vezi Doamne, nu pot trăi cu pensie de 500, 700, sau 1000 de lei lunar,ci numai cu pensie de peste 3000 de lei lunar !
    Analfabeţii aflaţi în slujba răului trebuie să cunoască de la mine, dacă scăfârlia lor nu le produce decât mătreţă, că principiul de calcul fiind unic pentru tot românul, toate pensiile criminale, neruşinate, adică acele pensii, altele decât cele calculate după principiul de calcul inserat în legea 19 / 2000, vor fi recalculate, şi în proporţie de 99,999% vor rezulta mai mici,

    RăspundețiȘtergere
  28. pentru că altfel ar rezulta că mafia criminală instalată în anul 2000, a lucrat nu în contra interesului naţional ci împotriva “inocenţilor” miliţieni şi securişti.
    Dacă se doreşte ca pensiile să fie mai mari, trebuie să se mărească valoarea punctului de pensie, acum prevăzut a fi de 45% din salariul mediu brut pe ţară. Dar atunci se vor mări pensiile tuturor cetăţenilor ţării, nu numai ale criminalilor şi ale acoliţilor lor !
    4. Deunăzi a mai apărut un specimen obraznic care făcea pe deontologul, lucrător în diplomaţie pe timpul Împuşcatului, securist pursânge. Ce colporta individul din prostie sau din obrăznicie? Că pensiile militarilor nu grevează bugetul asigurărilor sociale întrucât sunt acoperite de la bugetul de stat. Prostul nu e prost destul dacă nu se crede genial prin prostia lui ! Specimenul în cauză este traseist politic, parlamentar “de drept” şi ministru post-decembrist fără coloană vertebrală.
    Dihoniile securiste nu se dezic niciodată ! De ce oare aceste specimene demonice nu deplâng viaţa pensionarilor sistemului public de pensii ? Asupra acestora se continuie genocidul practicat cu nonşalanţă de gunoiul politic care a guvernat şi guvernează ţara, pentru care motiv vom milita din răsputeri pentru reintroducerea pedepsei capitale în codul penal românesc.

    Mă opresc aici cu toate ca nu pot epuiza niciodată problemele grave ce necesită urgentă rezolvare, tocmai datorită faptului că rezolvarea lor nu interesează mafia criminală ce încă conduce România. Eu sunt convins că numai Domnul Emil Boc, împreună cu o minoritate, doreşte să redreseze cât de cât lucrurile, cu toate că face şi multe greşeli, poate şi pentru faptul că nu dispune de miniştri de calitate. Este inexplicabil cum i-a permis Domnului Ministru Mihai Şeitan să introducă în Parlament un proiect de lege de toată jalea, privind legea unică de pensionare. Este de-a dreptul revoltător că nu au fost operate cele cincisprezece amendamente ale noastre deşi au fost discutate în timp util cu reprezentanţii la vârf ai Ministerului Muncii din care nu a lipsit însuşi Ministrul. Din câte cunoaştem niciunul din amendamentele noastre nu a fost acceptat, deşi în timpul discuţiilor nu au existat argumente potrivnice justeţei acestora, decât unele de natură formală legate de lipsa posibilităţilor de finanţare. Anexez, pentru cei interesaţi, aceste amendamente sub titulatura “ ANEXA NR. 3 “.
    Doresc pedeapsă maximă mafiei care a îndatorat ţara pe generaţii numai pentru a asigura privilegiile megalitice, de necrezut, pentru structurilor oligarhice, instituind genocid neîndoielnic asupra masei de pensionari şi salariaţi, refuzându-le acordarea drepturilor irefutabile şi inventând metode de calcul aiuristice, total ilogice, pentru a împiedica primirea unei pensii conforme cu mărimea contribuţiei şi nu invers.
    Asigur pe toţi aceia care dovedesc interes sincer pentru antamarea de acţiuni concertate capabile să se opună mafiei criminalităţii de stat actuale, de o colaborare statornică, fără idei preconcepute, însoţită de distinse consideraţii.

    Piteşti, 11 aprilie 2010.
    Tel: +40723693528
    E-mail: stanescu_tudorache at yahoo.com


    PREŞEDINTE EXECUTIV al F.A.P.S.P.

    ING. TUDORACHE STANESCU

    RăspundețiȘtergere
  29. Constantin; Mircea Badea; Adrian Cioroianu; Ion Iliescu, Adrian Severin; Mircea Diaconu; Ludovic Orban; Bogdan Ciucă; Dan Voiculescu; Victor Ciutacu; Mugur Ciuvică; Valentin Stan; Monica Tatoiu; Mariana Câmpeanu; Oana Stancu; Cătălin Striblea; Adrian Ursu; Mihai Gâdea; Emil Hurezeanu; Sorin Roşca Stănescu; Mircea Dinescu; Mircea Geoană; Titus Corlăţean; Norica Nicolai; Renate Weber; Gabi Firea; Bogdan Hossu; Ion Mircea Paşcu; Stelian Tănase; Lucian Bolcaş; Teodor Meleşcanu; Varujan Vosganian; Pavel Abraham, Ioan Ghişe, Radu Soviani, Sergiu Andon, Ionel Blănculescu, Petre Roman, Radu Tudor, Dana Grecu, Corina Dragotescu, Răzvan Dumitrescu, C .T. Popescu, Cristian Adomniţei, Victor Socaciu, Vadim Tudor, Emil Constantinescu, Olguţa Vasilescu etc.
    In “periplul” meu de a opri jefuirea bugetului de stat în favoarea marilor criminali ai neamului românesc, şi nu numai, mai mult ajutor aş fi primit de la tâlharii de drumul mare, decât ajutor am primit de la aceşti „distinşi”, nominalizaţi mai sus. Dumnezeu să-i răsplătească, şi să-i odihnească, cât mai repede, în pace, după faptele lor!
    Este de neacceptat ca dintr-un fond unic de pensii să se alimenteze pensii calculate privilegiat. Şi aceasta pentru cei care nu au contribuit la pensie, la pensionare au primit salarii compensatorii chiar de miliarde, au fost pensionaţi, de regulă, la vârste ridicole, iar de la 1 aprilie 2001 până în prezent au beneficiat de pensii neruşinate etc.. Pe cale de consecinţă, mărirea artificială a cuantumului pensiilor militare rezultat în urma recalculării, prin utilizarea, în procesul de recalculare, a unui stagiu de cotizare convenţional de 20 de ani, adoptat ad-hoc, în loc de cel de 30 şi respectiv de 25 de ani, este de neacceptat pentru pensionarii civili, care, şi aşa, au stagii de cotizare mult mai mari şi salarii mult mai mici.
    Pentru a nu risca să obosesc pe cei care doresc să-mi urmărească prezenta expunere, mă opresc aici, nu fără a anexa un “ Comunicat de Presă “, al meu, din data de 11 aprilie 2010, pentru completarea celor de mai sus, şi pentru a se demonstra veridicitatea celor afirmate şi susţinute cu multă tenacitate de mine, în nume propriu, sau în numele federaţiei ce o reprezint.

    Cu deosebită consideraţie,

    PREŞEDINTE EXECUTIV

    ING. TUDORACHE STĂNESCU

    RăspundețiȘtergere
  30. ANEXĂ

    COMUNICAT DE PRESĂ

    Federaţia Asociaţiilor de Pensionari din Sistemul Public (FAPSP), atrage atenţia oamenilor cinstiţi din întreaga ţară că cele două partide – PSD şi PNL – ce constituie AXA RĂULUI continuă să-şi coroboreze acţiunile criminale îndreptate desăvârşirii distrugerii ţării prin menţinerea marilor privilegii şi marilor discriminări în societatea românească.
    Pentru a limita spaţiul de desfăşurare a prezentului material, punctual vă facem cunoscut următoarele:
    1. Derbedeii, pe care nu mai trebuie să-i considerăm români, trebuie să cunoască, înainte de a se îndobitocii definitiv, că întotdeauna, în vremuri aşezate, nu pot exista cetăţeni decât egali în drepturi, fiind excluse privilegiile şi discriminările de orice fel. Ceea ce susţine procurorul nematurizat ajuns şef de şatră, şi nu numai el, de a se impozita progresiv pensiile neruşinate denotă că aserţiunea foarte des rostită de distinse personalităţi, anume că astăzi în România categoria socio-profesională cea mai puţin pregătită profesional, cea mai coruptă şi totodată, paradoxal, cea mai bine remunerată de societate este cea de magistrat, este perfect justificată. Explicaţia poate fi aceea că, întotdeauna Facultatea de Drept a fost uşor accesată de zoaia societăţii, atât în perioada comunistă cât şi după. Poţi fi jurist analfabet că doar nu se dărâmă blocul construit sau nu moare pacientul, precum în situaţia inginerilor sau medicilor. Asta nu înseamnă că nu trebuie se ne facem datoria de ai atenţiona pe aceşti cvasijurişti de a pune mâna pe carte pentru a nu mai intoxica societatea cu inepţii greu de imaginat şi de ingurgitat. Nu este de neglijat faptul de a se menţiona că oricând aceste specimene certate cu buna-creştere şi cu buna-credinţă pot fi acuzate de sperjur. Le recomand, pentru a evita a se mai penibiliza, că, în materie de pensii nu pot avea nici o apreciere din partea cunoscătorilor, fără a studia măcar următoarele legi şi decrete de lege :
    - Legile : 27 / 1966; 3 / 1977; 19 / 2000; 164 / 2001; 179 / 2004;
    - Decretele lege: 141 / 1967; 214 / 1977.
    De asemenea, ar trebui să studieze cu pixul în mână memoriile anexate la prezentul material. Numai aşa acest gunoi social, această zoaie a societăţii, ridicată la conducerea ţării de către torentele învolburate ale aglomeraţiei din 1989, se poate, cât de cât, să se trezească la realitate.
    Este foarte grav că televiziunile mogulilor, îndeosebi REALITATEA TV şi ANTENA 3, se pretează la jigodisme greu de imaginat. Aceste forme ale mass-mediei au obligaţia să funcţioneze în spiritul de dreptate şi să invite în emisiuni persoane pregătite, astfel să se echilibreze ceea ce se cheamă partea pro şi partea contra. În acest sens le cer acestor televiziuni să mă invite pentru a putea fi acoperit şi domeniul pensiilor sistemului public, aspru discriminat acum. Le ofer acestor posturi de TV ocazia să mă „desfiinţeze”, să-şi aducă împotrivă-mi “artileria grea”. Abia aştept !!!

    RăspundețiȘtergere
  31. Cum poţi apare pe un post TV fără a fi cât de cât pe probleme? Numai pentru că te poţi numi analog ciuvicilor, că poţi transpira ca un rinocer sau că îţi aduci argumentaţia în studio numai cu leptopul şi nu cu scăfârlia?

    2. Moderatori de condiţie morală discutabilă, chiar dacă privind pregătirea intelectuală ar putea realiza lucruri satisfăcătoare, se pretează să se penibilizeze - probabil blidul cu linte este de vină – încercând să ne convingă că marii criminali ai neamului şi nu numai, gestionaţi de legile speciale de pensionare, nu au voie să aibă pensii de 500 – 600 lei lunar, precum cei care au lucrat 35 – 40 de ani pentru a împinge societatea înainte.
    Dacă au pretenţia că sunt cât de cât făpturi înzestrate cu un dram de inteligenţă, trebuie să ştie că intelighenţia României, a fost decimată în anii comunismului de o haită de criminali, care haită după 01.04.2001 a fost răsplătită de mafia PSD-istă cu pensii neruşinate odată cu promovarea legii 164 / 2001, privind pensionarea militarilor, lege în profundă incompatibilitate cu legea 19 / 2000, privind pensionarea civililor, deci o lege neconstituţională. Înainte de 01.04.2001 exista compatibilitate perfectă dintre legea 3 / 1977, privind pensionarea civililor şi Decretul lege 214 / 1977, privind pensionarea militarilor. Altfel spus, exista un singur principiu de calcul al pensiilor pentru toţi românii.
    Ce cunoştinţe privind pensionarea poate avea acel popârţac fără sutană, acel demon al colportării de la ANTENA 3 , care excelează prin obrăznicie şi partizanat politic?
    Ce credibilitate în faţa publicului mai pot avea persoanele care au trecut pe la Conducerea ministerelor MUNCII şi FINANŢELOR, precum : Alexandru Athanasiu, Marian Sârbu, Mariana Câmpeanu, Varujan Vozganian etc., care aglomerează ecranul, zi de zi, la televiziunile cu pricina de care se leagă prestaţia criminală vizavi de gestionarea pensiilor în România începând cu 1 aprilie 2001? De prestaţia lor este strâns legată calitatea deplorabilă a formulării legii 19 / 2000 - o lege făcută de incompetenţi şi de rău intenţionaţi – atât în varianta primă, cât şi în zecile de modificări care au urmat, modificări care nu au avut darul, nici până acum, să confere legii legitimitatea de a fi o lege şi nu o făcătură generatoare de nedreptate.
    De altfel mafia criminală care direct sau indirect conduce România - la vedere de această dată - începând cu sfârşitul anului 2000, premeditat nu mai era interesată de calitatea legiferărilor privind salarizarea şi pensionarea. Era interesată, în principal, de consolidarea unui sistem al criminalităţii de stat, ce consta în mituirea în masă a tot ce înseamnă instituţii de care depind pe viitor deciziile ce se vor da în inerentele procese, care inevitabil se vor antama, la timpul potrivit, într-un stat al criminalităţii şi al arbitrariului . Această mituire au făcut-o, bineînţeles, pe banii statului ! Au purces la devalizarea de proporţii a bugetului de stat, la nivel de cca. 2 miliarde euro anual, promulgând tâlhăreşte – cu surdina pusă – Ordonanţe de Urgenţă sau, direct, Legi menite să maximizeze nesustenabil salariile şi pensiile, gândind că în caz de tras la răspundere se va invoca principiul – necuprins în nici o reglementare de referinţă din lume – al dreptului câştigat. Altfel spus, pensii mărite peste noapte de 4 – 20 de ori, fără nici o motivaţie constituţională, pentru nelegiuiţii care le-au metamorfozat, sunt veritabile drepturi câştigate !

    RăspundețiȘtergere
  32. Uauuuuu.......
    Unul care a avut rabdare sa te citeasca, ano 19:31-19:35;
    Nenea..... da' stiu ca ai muncit nu gluma.....
    Pacat! Prin labartare inutila, ai pierdut din concizie!
    Mai mult, modul de jigni otova, nu va face cinste!
    Si mai mult: sa fiti sigur, ca asemenea depese,
    nu au nicio sansa de a fi citite macar,
    daramite bagate'n seama!
    Pacat de atata efort!

    RăspundețiȘtergere
  33. Si ultima chestiune,
    d-le PREŞEDINTE EXECUTIV, ING. TUDORACHE STĂNESCU
    Fiti linistit!
    Nu pensionarii militari, vor "manca" fondul UNIC de pensii!
    Dimpotriva, ei au fost adusi aici, si din cauza ca FONDUL domniilor voastre, era demult .... golit, devalizat! Nu stiati asta? Nu ati aflat cine, ce si cum ??? Eheee .... nu urati pensionarii militari! Ei, acum, prin venirea lor, vor mai permite ceva vreme, ca si domniile voastre, sa va mai primiti pensia. Mai incolo, vom mai vedea, cum va mai fi! Cine si cat va mai primi! Mai ales ... cand!

    RăspundețiȘtergere
  34. Stelian P.
    Nu prea sunt la subiect dar ...cine stie ? (tot despre un lider sindical)

    Dogaru si legea – doua paralele

    Astazi 25.03.2011 fuhrer-ul sindical s-a trezit din betia victoriilor obtinute la 1 si 16 martie si a descoperit America. Cititi si va cruciti:

    “…SCMD a decis ca toti membrii sai si nemembrii care au incredere in noi sa conteste imediat pensia primita in luna ianuarie…”

    Oare fuhrer-ul a auzit ceva despre termenele de contestatie sau asta nu conteaza pentru el ?

    RăspundețiȘtergere
  35. dati-l pe mana lui D&P sa-i explice ce si cum!

    RăspundețiȘtergere
  36. Ce citesc aici si acum, ma ingrozeste!
    Daca asa gandeste un PRESEDINTE EXECUTIV,
    al FEDERAŢIEI ASOCIAŢIILOR DE PENSIONARI DIN SISTEMUL PUBLIC-Pitesti,
    este de o gravitate fara margini. Adevaratul razboi fratricid, de abia acum se va porni, daca si altii vor impartasi asemenea puncte de vedere! Inteleg inima PORTOCALIE, dragoste netarmurita pentru Marele BOC, dar problemele sunt grave! Incaierarea romanilor, spre bucuria stapanilor! Vai mama noastra! Si noi dormim, ascultam manele, ne imbatam cu apa rece! Vorbim discutii! CD-SCMD, are o mare vina, in toata aceasta porcarie! Ei sunt cei care au plimbat pe la televiziuni fluturasii aiuritori, care iata, inebunesc de minti pe unii! Am atras ATENTIA in timp util, dar nimeni nu a vrut sa asculte!
    Iata, vine vremea a se suporta consecintele unor minti bolnave!
    Unor paranoici care nu inteleg nimic! Nici cand li se explica!
    Bravos, natiune!

    RăspundețiȘtergere
  37. Ultimul a luat t ortul,cu tot cu cireasa.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  38. dati-i adresa la jegul asta de asa zis inginer sa citeasca pe ARMYA-

    RăspundețiȘtergere
  39. http://old.intrebare.ro/Tratamente_psihiatrice_de_ultima_ora_in_Romania.html

    RăspundețiȘtergere
  40. Propunerea mea:
    Chemati toti PARANOICII, sa citeasca depesa Liderului de Sindicat cu sediul in Pitesti! Sa ia ACT de ea si sa ne lamureasca pe indelete cum vor rezolva AMIABIL sau LEGAL acuzatiile fara precedent, jignirile aduse pensionarilor militari da catre d-l ing. PRESEDINTE EXECUTIV TUDORACHE STĂNESCU. CD-SCMD, sa nu faca pe mortu'!
    A nu se uita: depesa a fost imprastiata in toate zarile pamantului institutional din Romania + mass-media! Trebuie dat un raspuns!
    Iata unde am ajuns, cu mintile bolnav-infierbantate ale unora, care si-au permis sa vorbeasca, sa actioneze in numele tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  41. Ce inginer băi frate? Ăsta ca şi majoritatea civililor de dinainte de 89 "au pus umărul" la jaful care se prefigura după aşa zisă revoluţie. Amintiţi-vă cum li se lipea de mâini tot felul de piese pe care le sustrăgeau din fabrici şi uzine, iar după 89 făceau naveta cu sacoşa plină de rulmenţi la turcaleţ...Ingineru lu peşte, probabil rudă cu contele Iosipescu Zambra!

    Băi Cezare nu căsca gura aiurea pe-aici; vezi să nu se ardă carasu că-ţi facem grătar nasu! Vino, citeşte repede (dacă poţi), trage concluziile iute (iar dacă poţi) şi tunde-o fuguţa la suflat în cărbuni că nu vreau să mănânc bunătate de peşte făcut scrum...Eu ştiu că tu eşti un pic piroman da nu te juca cu focu prea mult....

    RăspundețiȘtergere
  42. PS. Garide nu uita de saramură; să pui ciuşcă, lamâie şi usturoi + 2-3 picuri de oloi de masline şi s-o freci bine (compoziţia)!

    RăspundețiȘtergere
  43. PS2 Czare ţine nişte ciuşcă şi pentru ăia de la Buc. ştii tu care...ca s-avem cu ce le schimba vitezele.

    RăspundețiȘtergere
  44. Hi,hi,hi,azi aici,miine la noua!

    RăspundețiȘtergere
  45. Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au respins cererea de arestare preventiva a liderului CNSLR Fratia Marius Petcu.

    Petcu este acuzat de procurorii DNA de luare de mita in forma continuata si va fi cercetat in continuare in stare de libertate. Procurorii DNA au anuntat deja ca depun recurs la decizia magistratilor, cerand in continuare arestarea preventiva a lui Petcu.

    Avocata liderului sindical, Alice Draghici, a declarat ca acestuia i s-au impus numeroase restrictii, inclusiv obligatia de a nu parasi tara.

    Ea a precizat, la cererea jurnalistilor, ca Marius Petcu a fost in atentia DNA de doua luni. Intrebata daca se teme de recursul depus deja de procurori, Alice Draghici a raspuns afirmativ.

    Liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu, a fost prins in flagrant joi, in jurul pranzului, in timp ce primea suma de 40.000 de euro din partea omului de afaceri Petre Scrieciu. Marius Petcu a fost audiat mai bine de sase ore, iar la miezul noptii pe numele sau a fost emis un mandat de retinere pentru 24 de ore.

    http://www.ziare.com/marius-petcu/arestat/marius-petcu-va-fi-cercetat-in-stare-de-libertate-1084090

    RăspundețiȘtergere
  46. Indiferenta, somnul ratiunii romanilor, naste libertate pentru spagari! Sa traiti bine, demni urmasi ai lu' Traian!

    RăspundețiȘtergere
  47. @all
    Ce-o mai face Gourkha,marele 'ofiter' NATO??

    RăspundețiȘtergere
  48. "Ban la ban şi păduche la golan!"

    RăspundețiȘtergere
  49. CE vrea papagalul ala de pseudoinginer? Vrea pensie de militar? de ce nu ai mers in armata papagalule? ai mers unde ciubucul era mare si viata usoara! Hai vin-o la o dezbatere de idei. Sa-ti lipesti bine proteza sa nu ti-o inghiti tupeistule Nikk

    RăspundețiȘtergere
  50. @nikk
    Lasa-l saracan di iel!!ca daca citesti cu atentie ai sa vezi ca tot textul este doar o insailare de elucubratii si revarsare de ura
    Pai ma duc eu la Pitesti acu de Pasti si o sa-l conving ca de unde are sediul la demisol(probabil ca si-a facut sediu in beciul cu castraveti si varza murata printre doua bidoane de posirca) am sa-l mut eu la Sub-Sol daca nu cumva pana atunci rezolva problema camarazii din Pitesti
    Bancuri cu militari sunt destule asa ca uite unu' si cu ingineri
    Discutie intre doi macelari ramasi singuri in pravalie dupa plecarea
    unui batranel:

    - In fiecare saptamana vine batranul asta ponosit si-i dai un pachet
    de carne, moca. De ce ?

    - Bai, omul asta mi-a facut numai bine, ii sunt obligat pana la moarte.

    - De ce....???

    - Mi-a fost profesor la Politehnica si daca n-avea el grija sa ma pice
    la examene, ajungeam dracu' vreun amarat de inginer....

    RăspundețiȘtergere
  51. --intre doua avioane ,va pup pe proteza!vae victis.

    RăspundețiȘtergere
  52. Fiti linistiti-ne ocupam noi-Tanchistii- din Pitesti, de gusterul asta otravit. Vrea adrenalina ?o sa-i dam sa-i iese pe nas. O sa-l ducem in Bascov si o sa-l invatam sa incalte un tanc . Dupa aia daca mai respira o sa continuam antrenamentul- Trupe speciale o sa-i scrie pe frunte T92-100

    RăspundețiȘtergere
  53. @ano 13.11
    iar esti intre doua avioane??(a cata oara)?? Cred ca de fapt te-a prins trenul de aterizare cand s-a escamotat.Hai repejor la C. de Arges ca are nevoie dogaru de cozi de topor sa-i gaseasca facturi si chitante pt.justificarea betiilor.
    P.S.daca nu cumva traficul de carne vie in Italia e mai banos pt. tine.Inca nu te-au gabjit carabinierii??baftosule!
    Gourkha(mr(r).Ol...u)

    RăspundețiȘtergere
  54. @ano 13.47
    Si dupa ce-l 'varsati' la Bascov,recuperati-l si duceti-l la plimbare si prin turcesti in crang(dincolo de razboieni)

    RăspundețiȘtergere
  55. SA STIE TOATA LUMEA PLANO10 FACE CENZURA-STERGE CE NU_I CONVINE > CONTEAZA INTERESUL LUI DEACUM_MAI PUTIN AL CADRELOR MILITARE PENSIONATE_TRATATI_L CA ATARE

    RăspundețiȘtergere
  56. @Celui fara nume
    Asa vor pati toate textele copy-paste carate de anonimi de pe alte bloguri.Daca ai pus aci prostiile lui Stanescu de ce le mai imprastii si pe blogul meu?

    RăspundețiȘtergere
  57. Marius Petcu: drumul de la asistent medical la cel mai bogat sindicalist.
    Până în decembrie ’89 a fost un banal asistent medical la Secţia de radiologie a actualului Spital "Sf. Ioan". De loc din Alba-Iulia şi şcolit la Hunedoara, se aciuase pe la Bucureşti. Zice că avea două case şi o Dacie şi nu se mai găseşte nimeni care să spună dacă asistentul, pe atunci în vârstă de 35 de ani, se făcea că nu simte când i se vâra în buzunar Kentul şi, în sertar, nessul. Acum, la 55 de ani, are o casă şi un apartament în Capitală, încă una de vacanţă pe lângă Snagov, mai multe terenuri intra şi extravilane, bijuterii, tablouri, icoane şi 10 conturi în valută sau lei.

    Poţi să cauţi cât doreşti, dar nu-i găseşti nicăieri CV-ul. Conform declaraţiei de avere, e unul dintre cei mai bogaţi, pe hârtie, lideri sindicali. Când l-am întrebat de avuţia sa, s-a înroşit şi s-a enervat brusc. Chestionat despre averile altor sindicalişti, a reînceput să zâmbească. E liderul sindicatului Sanitas şi preşedinte al CNSLR Frăţia. Îl cheamă Marius Petcu.

    http://www.romaniapress.ro/anchete-investigatii/6116-marius-petcu-drumul-de-la-asistent-medical-la-cel-mai-bogat-sindicalist.html

    RăspundețiȘtergere
  58. Viata glorioasa a capuselor sindicale.
    Toti liderii importanti ai centralelor sindicale au ceva in comun. Nu, nu faptul ca se lupta cu inversunare pentru drepturile celor pe care-i reprezinta. Asta e o gluma destinata propagandei interne, in sindicat. Nu. Altceva au in comun. Au in comun averi fabuloase pentru niste oameni care pretind ca stiu ce simt muncitorii cu venituri mici. Si mai au in comun legaturi tenebroase cu politica si marile afaceri.

    Cazul "Spaga pentru Marius Petcu" e doar un caz de suprafata. Un mizilic. Sindicalistii sunt implicati in suspect de multe cazuri cu iz penal. Mai mult decat asta, legaturile lor stranse cu afaceristi precum Sorin Ovidiu Vintu - legaturi de subordonare, ar zice unii, sau faptul ca sunt actori politici in timp ce se infrupta din darurile fiecarei guvernari sunt cu adevarat ingrijoratoare.

    Unii cred ca e treaba lor si trebuie sa plateasca, daca sunt prinsi. Fals. E si treaba noastra. Pentru ca, direct sau indirect, oamenii astia sunt abonati la banii nostri. Si noi suntem abonati la legi in care sindicalistii au adesea un cuvant de spus. Si, sa nu uitam, suntem abonati si la alegeri in care sindicalistii au un cuvant de spus.

    In mod normal, toata aceasta retea de interese a sindicalistilor ar trebui rupta. Influenta lor data de vidul legislativ ar trebui si ea limitata. Nu de alta, dar Romania isi permite si asa cu greu sa intretina afaceristii care se hranesc din bugetul statului. E cu atat mai greu cand ei sunt lideri de sindicat. Dar lucrurile vor trebui schimbate. Prin lege. Si prin functionarea statului.

    Intr-o tara normala
    Intr-o tara normala, sindicalistul Liviu Luca nu ar fi omul de casa al celui mai controversat afacerist roman, Sorin Ovidiu Vintu. Intr-o tara normala, Marius Petcu, Dumitru Costin (BNS), Matei Bratianu (BNS), Iacob Baciu (CSDR) si Ion Popescu (Meridian) n-ar fi in acelasi timp sindicalisti si membri in Consiliul de Administratie al Realitatea-Catavencu. Tot la Vintu, care si-a crescut averea avandu-i la mana pe sindicalisti si profitand de patrimoniul sindical.

    http://www.ziare.com/stiri/sindicat/viata-glorioasa-a-capuselor-sindicale-1084169

    RăspundețiȘtergere
  59. Am onoarea sa va salut!
    Domnule inginer, aceasta era "pozitia" dvs. la data de 11.04 2010 - (L 164 implinea 9 ani M.Of. 183/10.04 2001). Intre timp, valoarea punctului de pensie(45% din Sal.Md. Brut) s-a dus pe apa Simbetei! V-a tras-o ` n ... barba "excelenta sa" piticul atomic si gasca lui de gaozari! Sa va fie de bine! Si altora ca dvs.! Faptul ca am un inginer in familie ma opreste sa ma adresez altfel.
    Tuturor, cu stima.

    RăspundețiȘtergere
  60. Marius Petcu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.
    Magistraţii ÎCCJ au decis joi emiterea unui mandat de arestare pentru 29 de zile pentru fostul lider sindical Marius Petcu.
    ÎCCJ a admis recursul procurorilor DNA împotriva deciziei Curţii de Apel care decisese cercetarea lui Marius Petcu în libertate. Decizia instanţei supreme este definitivă. AGERPRES

    RăspundețiȘtergere
  61. Judecătorii au emis pe numele lui Marius Petcu un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

    Toţi cei trei judecători din complet - Ioana Bogdan, Dorel Matei şi Anca Rotaru, cea din urmă fiind şi preşedinte de complet - au considerat că se impune încarcerarea liderului CNSLR - Frăţia.

    Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie va fi comunicată Curţii de Apel Bucureşti (instanţa de executare în acest caz), care va pune în aplicare mandatul şi îl va remite Biroului de Urmăriri din cadrul Poliţie Capitalei.

    În cazul în care Petcu nu se va prezenta la arest, el va fi dus la Direcţia Cercetări Penale de poliţişti.

    http://www.mediafax.ro/social/marius-petcu-arestat-preventiv-iccj-a-admis-recursul-procurorilor-8117837/

    RăspundețiȘtergere
  62. Sindicalistul Marius Petcu, condamnat la şapte ani de închisoare CU EXECUTARE, pentru că a luat mită 40.000 de euro.
    Postat la: 08.12.2011, www.gandul.info
    ====================
    Judecătorii Tribunalului Bucureşti l-au condamnat pe fostul lider sindical al SANITAS şi al CNSLR Frăţia, Marius Petcu, la 7 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită, însă verdictul poate fi atacat cu apel. Procurorii anticorupţie l-au trimis în aprilie 2011 în judecată, în stare de arest preventiv, după ce Petcu a fost prins în flagrant primind 40.000 de euro, sumă care reprezenta o tranşă din mita pe care liderul sindical o primea lunar.

    DNA a arătat că, în perioada septembrie 2009 - martie 2011, Petcu a primit de la administratorul unei societăţi comerciale sume de bani totalizând 1.398.400 lei, în schimbul atribuirii către firma acestuia a unui contract de execuţie de lucrări. Banii au fost primiţi în mod repetat, câte 87.400 lei lunar, o rată reprezentând aproximativ 20% din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate în cadrul contractului care avea ca obiect construirea "Centrului de educaţie, perfecţionare şi recreere - Snagov". Preţul negociat al contractului era de 9.234.570 lei, fără TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 lei, fără TVA.

    Petcu a mai primit, printr-un intermediar, de la acelaşi patron de firmă, care l-a şi denunţat procurorilor, un imobil în staţiunea Predeal, în valoare de circa 535.165 lei. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mită neplătite încă, cele aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare, mai susţin procurorii anticorupţie.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri