Google Translate

joi, 3 martie 2011

Ordinul SMG nr. 17/10.02 2011, continua sa fie samanta de scandal! Cine si ce interese are?

21/02/11
Am primit întrebarea de la un grup de ofiţeri superiori. Oamenii sunt miraţi că atribuţiile ministeriale sunt exercitate în acest moment de şeful Marelui Stat Major, g-ral Dănilă Ştefan. Un bun exemplu este Ordinul nr.17 din 10.02.2011. (vezi mai jos doc)
"OUG 1/2011 (privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala), cea care inlocuieste faimoasa HG 735/2010, prevede la art. 8 următoarele : “Ministrul apararii nationale, ministrul administratiei si internelor, precum si directorul Serviciului Roman de Informatii pot emite ordine si/sau instructiuni privind modalitatile tehnice de identificare, transmitere si solicitare a actelor si datelor care dovedesc veniturile necesare revizuirii pensiilor”. Ce s-a intamplat la MApN ? Un astfel de ordin a fost emis nu de ministru, ci de seful Statului Major General, gen Danila Stefan, cel care, nu-i asa, nu e ruda nici cu Basescu, nici cu nevasta-sa. E vorba despre Ordinul nr. 17/10.02.2011 (a se vedea attach-ul), un ordin cel putin DUBIOS din urmatoarele motive:

1. In acest ordin seful SMG da dispozitii tuturor structurilor din minister, inclusiv celor subordonate direct ministrului (in ordin este anume mentionata Directia Financiar Contabila - vezi art. 3, insa e clar ca documentul se refera si la structuri din subordinea secretarilor de stat), ceea ce CONTRAVINE prevederilor Legii nr. 346/21/07/2006 privind organizarea si functionarea Ministerului Apararii. Aceasta lege, la cap. III stabileste clar cum sunt organizate si cum functioneaza structurile centrale din minister, ministrul civil fiind cel care garanteaza ca armata se afla sub control politic si nu va ajunge sa-si faca de cap dupa cum vor vrea generalii.

2. Daca in cazul HG 735/2010 a existat un ordin de ministru pentru aplicarea aberantei decizii guvernamentale, (Ordinul nr. M.101 din 23 august 2010), de data asta frâiele sunt luate (sau cine stie, poate ca Oprea le-a cedat “de buna voie”) de seful SMG, recent numit in functie de Basescu (cred ca la 1 ianuarie 2011)."
"Stiind elanul de pana acum al lui Oprea pe tema recalcularii pensiilor militare, intrebarea care se pune este: A PRELUAT BASESCU COMANDA ARMATEI PRIN OMUL SAU DE PAIE DE LA SMG, gen Danila, SAU UNPR A FOST SCOS COMPLET DIN SCHEMA ??????????????"
Sursa:
Ioska - IOSIF BUBLE. BLOG

26/02/11
După un decembrie furtunos şi un ianuarie de coşmar, părea că lucrurile se liniştesc. Ar fi urmat aproape un an în care să fie reparate, atât cât se mai putea, efectele cumplitului exerciţiu de umilire şi batjocură generat de celebrul HG 735/2010. Se spera că, după anularea lui, va avea loc analizarea cu mai multă grijă a drepturilor legale ce se cuvin militarului aflat în rezervă sau retragere. De asemenea se credea că, prin prelungirea timpului de calcul, va fi eliminată presiunea asupra celor care buchiseau la „recalculare”, presiune care născuse atâta nedreptate şi amărâse atâţia militari în vârstă.

Deşi prin apariţia păcălelii numită OUG nr.1/2011 esenţa odioasei Hotărâri de Guvern se păstra – inepţia calculării unei pensii pe bază de contributivitate pentru nişte cetăţeni care, prin lege, nu avuseseră posibilitatea să contribuie – se înfiripase totuşi gândul că specialiştii (şi nu sute de oameni adunaţi ad-hoc) vor avea timpul necesar spre a se concentra asupra lucrului, eliminând greşelile flagrante şi nedreptăţile deja comise, evitându-se apariţia unor noi bătăi de joc.

Numai că, cineva se opune! Cel puţin aşa pare. Acest „cineva”, nu este altul decât proaspătul numit şef al Statului Major General, domnul general maior Dănilă. Domnia sa se grăbeşte să elaboreze Ordinul SMG nr. 17/10.02 2011. Nici nu se uscase bine cerneala pe OUG nr1/2011, act care încercase să relaxeze cumva lucrurile, când dl. gl. mr. Dănilă dispune readucerea haosului. Cum? Simplu, prin stabilirea în chiar art.1 a Ordinului SMG nr.17, citez:”finalizarea procesului de revizuire a pensiilor militare de stat până la data de 15.03. 2011.”
Aţi citit bine: până la 15 martie a.c., peste trei săptămâni! Nu este o glumă proastă, este ordinul celui care conduce armata română!
Adică, domnilor pensionari militari, prin acest Ordin, dl. gl.mr. Dănilă reuşeşte, concomitent, următoarele uimitoare performanţe :

A. Printr-un ordin intern să anuleaze prescripţii ale OUG nr.1/2011 care stabilea, în chiar primul articol, data de 31.12.2011 ca termen limită a revizuirii pensiilor, citez: „ pentru care la determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat salariul mediu brut pe economie”. Categoria de pensii specificată între ghilimele însemnând aproape 80 de procente din pensiile ce urmau a fi „revizuite”, circa 60.000!

B. Să reintroducă în anul 2011 sintagma „pensii militare de stat”, care a fost definiv desfiinţată prin atât de celebra lege 119/2010. Revenirea la sintagmă nu cred că ar supăra pe cineva. Numai că nu este legal şi, privind lucrurile strict juridic, numai din acest motiv întregul Ordin nr. 17 ar putea deveni nul şi neavenit. Deoarece „pensia militară de stat”, obiectul care face sensul apariţiei Ordinului, în fapt nu există.

C. Din punct de vedere al stresului şi presiunii la care sunt supuşi lucrătorii compartimentului pensii, să readucă lucrurile la nivelul lunilor decembrie şi ianuarie. Dacă nu cumva mai rău!

D. Să perpetueze, în şi aşa oripilantul proces de repensionare a militarilor, potenţialul de bulibăşeală, de apariţie a greşelilor voite ori fortuite, reparabile greu şi cu costuri mari

E. Să alimenteaze nemulţumirea, oarecum temporizată, a colegilor mai vârstinici ai domniei sale şi furia celor care mai pricep câte ceva din nemernicia la care sunt supuşi pensionarii militari.

Poate că există nişte motive care să determine apariţia Ordinului nr.17/10.02.2011. S-ar putea ca ele, motivele, să fie cât se poate de reale: probleme bugetare, proasta gestionare a unor fonduri, decizii de moment greşite. Dar, pensionarul militar nu are nici o vină. De ce să sufere el, încă o dată, pentru că nu ştiu care demnitar, în decursul mandatului său a luat decizii iresponsabile? De ce mai este acolo stimatul domn gl. Mr. Dănilă, dacă nu să apere până în pânzele albe, cu riscul demisiei sale de onoare, drepturilor militarilor, în orice postură s-ar afla ei? Asta este de neînţeles!

Nu am pretenţia de a fi un observator atent şi unul din aceia care să fie preocupat de ordinele şi dispoziţiile şefului SMG. Nu vreau, nu am timp şi nu mă interesează. Dar, când incompetenţa domniei sale, ori reaua sa credinţă, poate afecta viaţa multor zeci de mii de oameni nevinovaţi, cinstiţi, bătrâni şi neajutoraţi, simt nevoia să-l trag de mânecă. Aşa cum aţi face-o şi dumneavoastră. Fără ură şi fără patimă. Cu minimul respect datorat funcţiei şi cu sinceritate.

De aceea, politicos, îl rog pe domnul Dănilă, care se vede că doreşte să devină şi şeful tuturor pensionarilor militari (unii cu grade şi merite mult superioare celor ale domniei sale), să nu-şi transforme numele în renume. Pentru că, în ceea ce numim spiritul acestui popor, mai există un Dănilă. Renumit şi el. Este Dănilă Prepeleac, eroul nemuritorului Ion Creangă. Personaj care, chiar la naşterea sa, în ziua de 1 martie 1876, a fost caracterizat de părintele său spiritual ca fiind:”leneş, nechitit la minte şi nechibzuit la trebi”. Şi, domnule general, eu cred că ne ajunge unul.

Fără a dori să-l supăr în vreun mod pe şeful SMG, în încheierea spuselor mele, îi mai reamintesc că privitor la omonimul său - eroul basmului cult creat de Creangă - criticul George Călinescu, spunea scurt: „dovedeşte că prostul are noroc”.

Întrebarea din titlu este retorică. Îmi este clar că mulţi nu vor fi de acord cu mine. Ei pot vedea lucrurile altfel. Este dreptul lor, aşa cum dreptul meu este de a spune adevărul cum îl văd eu.
Sursa: TeoPal
Am considerat pana azi, LIPSIT DE IMPORTANTA pentru NOI pensionarii,
sa postez Ordinul SMG nr. 17/10.02 2011, desi a fost comentat pe acest Blog.
Vad insa ca face VALuri. Ioska, de acum o luna! TeoPal, acum cateva zile.
Tricolorul, a preluat si el, ca multi altii! SCMD, a facut meeting! Curg valuri, valuri!
Se vorbeste, discuta si scrie despre acest ORDIN, ca despre o noua Apocalipsa!
Ce cred eu !?!
Daca nu este cu intentie anume, sa provoace neaparat SCANDAL,
totul este o furtuna intr-un pahar cu apa (murdara)!
O mizerie in plus, generata de formulari regretabile, ambigue  in textul ORDINULUI ori neadecvate, o noua samanta de scandal pentru agitat spiritele slabe!
Cine si cat de putin cunoscator in ale stiintei dreptului trebuie sa fie, pentru a crede ca un ORDIN INTERN, ( menit sa DINAMIZEZE niste functionari si fatuce aduse cu pluta, prin birourile MApN, sa nu zicem ca precum cei de pe la vamile din Romania ), ar AVEA TARIA si FORTA JURIDICA, de a MODIFICA o ORDONANTA DE URGENTA A GUVERNULUI, Legea ?!?
Sa fim seriosi, domnilor!
Nu se va intampla absolut nimic, in afara cadrului instituit Legal!
Credeti ce va spun! Nu toti am baut cerneala!
Admin, V.Burcu
P.S.: Pentru a CITI si JUDECA singuri ORDINUL,
executati dublu-click pe fiecare JPG!
Veti avea o imagine mult marita!

180 de comentarii:

  1. "CONFORM O. SMG-Incepand cu 05.03.2011-se incheie procesul de REVIZUIRE. INTRE 05-15.03-se vor primi noile decizii. Din aprilie se intra in plata pe noile decizii pentru toata lumea VA SALUT" scuze ,graba -nu sunt pensionar cu timp nelimitat la purtator!!
    3 martie 2011, 09:17
    Le reamintesc Unora care acum au tupeul sa sara la gatul Sefului SMG.ca prin armata se poarta sintagma,, ORDINUL SE EXECUTA NU SE DISCUTA". Multi care fac valuri acum ,la vremea cand Ei erau mari si tari prin armata in virtutea acestui precept iti bagau pumnul in gura pana la gat ,daca nu si mai mult si erau gata sa te trimita in fata tribunalului militar daca nu respectai sintagma.De cand sunt la pensie au devenit mari democrati cu tendinta clara de a aprecia doar ceea ce le serveste propriul interes. Cei care nu au capacitatea de a intelege esenta ordinului fac eu efortul si le detaliez: de fapt Ordinul are menirea de a pune in practica doua aspecte ale L119
    1. Sa se puna de indata in plata toate pensiile conform L119
    2. Sa se incheie odata aceasta brambureala provocata intentionat de un grup interesat.
    In concluzie,domnule General Danila -Sef al SMG peste 85% dintre pensionarii miliari de la subofiter la general carora in urma recalcularii pe baza L119 le-a crescut pensia ASTEAPTA SA PUNETI ORDINUL IN APLICARE

    RăspundețiȘtergere
  2. Băi ăsta primu de-ai postat. Poate eşti chiar Oprea în persoană, generalul de izmene şi noi nu ştim democratule!

    RăspundețiȘtergere
  3. Optimist ,cum ma stiti,eu incep sa cred ca cineva face ceva cu arhivele celor trei ministere,iar recalcularea,revizuirea si ce-o mai urma acopera aceasta actiune principala.Se sterg urme sau se colecteaza date?

    RăspundețiȘtergere
  4. Oprea Basescianul a scris:
    "...............
    11. Si ultima remarca : eu am reusit sa obtin o adeverinta de venituri de la CMZ si o alta de la Unitatile detinatoare de arhiva militara. Stupoare : unele venituri coincid ca cuantum in aceleasi luni din acelas an, dar majoritatea nu coincid si fie in aceiasi luna din acelasi an sunt mai mari intr-o adeverinta si mai mici in cealalta sau invers mai mici in prima si mai mari in a doua. Intreb si eu ca Toma Necredinciosul: care sunt pina la urma veniturile mele reale realizate cit am fost militar activ, ce posibilitati am de a verifica acest lucru, cine va raspunde de erorile care sigur vor fi si cit de real si corect va fi cuantumul recalculat al pensiei mele dupa Legea 119?"
    Oprea Basescianul a scris:
    preluare INFOM

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai, fratilor, dar cu noi, astia care ne cresc pensiile dupa revizuire ce faceti??? Eu cred ca fiecare trebuie sa judece in nume personal acest proces de recalculare a pensiilor si sa nu mai vorbeasca in numele tuturor pensionarilor. Eu vreau sa mi se recalculeze pensia si sa ramana asa, ptr ca in luna ianuarie am luat cu 620 lei mai mult decat in decembrie. Ia vedeti-va fiecare de lucru si nu mai vorbiti in numele meu. Dogaru si Pricina sa dea in judecata pe cine vor ei, dar in NUME PERSONAL, nu pentru toti pensionarii. M-am saturat sa tot ii vad la televizoe cu aberatii si cu discursuri peremiste (PRM). Chiar asa am ajuns noi, sa fim manevrati cum vor unii si altii?? Cui nu-i convine, sa faca de capul lui.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si anume la min 1 secunda 50:

    http://www.youtube.com/watch?v=MhglGZzXKzE&feature=related

    8

    RăspundețiȘtergere
  7. Problema este alta:
    Ce trebuie sa luam de bun???
    Legea, norma legala, sau elucubratiile unora colorate politic?
    Sigur, sunt si CAZURI cu probleme, oriunde sunt asemenea cazuri!
    Dar ... nu cred ca EXCEPTIILE ne intereseaza in discutiile noastre!
    Eu cred ca LEGEA, norma, interesul majoritar PRIMEAZA!
    SIGUR, accept si ideea ca 15% vor pierde, vor da banii inapoi,
    daca ACUM beneficiaza nedrept - in afara legii - de acestia!
    Dar 15%, indiferent cat TUPEU pot sa aiba, nu inseamna ca ei fac si REGULA! Nu inseamna ca TREBUIE sa impuna BINELE lor, unei MAJORITATI.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ala primu de-a postat e "Barzaunele Verde-F18 SH" de posteaza pe INFOM.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru cei care o vor primi...micsorata e legal sau nu?Ia zi !

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca CITESTI ATENT LEGEA,
    mica vor primi doar SMECHERII,
    invartitii si coloratii politic!
    Cei cu o CARIERA MILITARA SANATOASA,
    neviciata de coruptie si invarteli romanesti,
    NU au a se teme! Te rog sa NOTEZI cele scrise aici, acum!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai vericule de la 12:02, da aia 15% de care vorbesti nu au luat banii dupa o lege? Ce te face sa crezi ca legea asta e mai buna ca cealalta? Argumenteaza!

    RăspundețiȘtergere
  12. Argumentez simplu:
    85%, DIFERA ENORM, fata de 15%!

    RăspundețiȘtergere
  13. Oprea Basescianul a scris:
    2 Martie 2011 la 7:08 pm
    ............................................................
    1. na va inteleg teama de a se ramine pe legea 164, ceva nu va convine, nu a-ti avut salariu de merit si probabil prima de comanda si astfel aveti un anumit cuantum al pensiei? in acest caz activitatea voastra cit timp a-ti fost activi a fost urmatoarea : nu v-ati remarcat printr-o activitate deosebita, nu v-ati implicat in alte activitati in plus si v-ati multumit cu o activitate redusa, probabil ca voi a-ti facut parte din acel procent care la ora 16.00 va grabeati sa iesiti cit mai repede pe poarta unitatii, pentru voi suna telefonul din exterior, voi erati baiatul lui X sau Y si va stresati sau va surmenati daca munceati un pic mai mult, voi erati aia care comentati la orice ordin sau daca trebuia sa mai stati si dupa program, voi va ascundeati cind altii se ofereau sa execute si alte misiuni -asta referitor la salariul de merit ; referitor la prima de comanda – a-ti preferat atunci sa fiti condusi, sa stati deoparte si sa fiti exonerati de raspunderea pe care o aveau cei care comandau alti militari si raspundeau si de activitatea acestora iar acum preferati sa stati tot deoparte si sa nu fiti condusi fie si de catre SCMD(deh deformatie profesionala !?)
    2. In concluzie pentru voi ca si pentru altii este mai usor sa stai la umbra copacului dar sa culegi roadele create de acesta- asa a-ti fost invatati si pe timpul cind erati in activitate- si nu va intereseaza decit sa aveti venituri cit mai mari dar cu un efort cit mai mic.
    3. Sunt militari fie ofiteri , fie subofiteri si cunosc destule exemple care nu au ocupat functii de comanda sau de raspundere, nu au luat niciodata vreo decizie si nu au dat vreo comanda importanta pentru ei sau pentru altii preferind sa stea la ,,adapostul” vreunui coleg sau superior si venitul sau fiind mai mic dar nu cu mult, nu au iesit la pensie la 55 de ani deoarece au cerut prin raport sa mai stea inca un an, doi, trei, etc(ca doar stind la umbra celuilat ca la sanatoriu acasa se plictisea) au facut contributie, nu s-au stresat ca nu aveau de ce, si normal ca dupa legea 119 i-a crescut pensia. Deci voua celor care a-ti mers la serviciu doar ca sa aveti de unde pleca este normal sa va convina legea 119, nu a-ti fost stresati, nu v-ati consumat neuroniipentru cei din subordine, nu a-ti raspuns pentru altii, etc voi v-ati urmarit doar interesul personal si atit, voi nu -ati lucrat in echipa. Voi sunteti aia neintelesi, frustrati, neapreciati, ne.., ne…..
    INFOM

    RăspundețiȘtergere
  14. @anonim 12:05
    e "Barzaunele Verde-F18 SH" de posteaza pe INFOM - LA CE ORA CE DATA,UN LINK CEVA?Sau este numai pentru cunoscatori?
    8

    RăspundețiȘtergere
  15. Tare 8. Uita-te la ce zicea Conu Iancu acu 100 si ceva de ani si uita-te la noi acilea!

    RăspundețiȘtergere
  16. Pentru 8:
    http://militar.infomondo.ro/actualitate/purtatorul-de-cuvant-al-mapn-oamenii-care-au-iesit-in-strada-sunt-manipulati.html#comments

    RăspundețiȘtergere
  17. Un nebun arunca piatra in fantana si 10 intelepti sar sa o scoata .
    Doamnule Burcu:
    1 .In mare parte ai dreptate. Domnul Danila se joaca cu focul, da ordine care contrazic legile guvernului si asta il costa .
    2. P e de alta parte, o fi el obligat sa execute ordinele lui Basescu, dar nu face nimic fara sa fie informat si ministrul .
    3. Oprea nu a fost si nu poate fi inlaturat, mai ales ca abia au semnatara protocoolul de colaborare si basescu are nevoie de voturile UNPR in parlament ca de aer.
    4.Ca Danila este un simplu executant cotrocenesc legat prin fire de familie, deci devotat trup si suflet e clar.Prin prisma acestui lucru poate fi si calul trioan infipt in coasta lui Oprea , dar si mana care scoate castanele din foc sau capul in care se sparg oalele la un moment dat. Omul e atat de lipsit de personalitate incat nu il intereseaza ca isi arde mana sau isi sparge capul. Pentru el conteaza prezentul si promisiunile lui Basescu Mondial. Stie ca atata timp cat e tatuca acolo, el nu va pati nimic, orice ar face si nici Boc nu ii poate face nimic, pentru ca Boc nu e membru al familiei prezidentiale, ca al si Bercea.
    5. Intrebarea care se pune este daca nu cumva Oprea, satul sa fie amenintat si de Basescu cu DNA-ul si de militari (pe care totusi un pic a incercat sa ii ajute, aici trebuie sa fim onesti si sa recunoastem , chiar daca nu a facaut altceva decat sa incurce mai mult decat sa ajute) a obosit si a decis sa o lase mai moale , sa astepte sa treaba si anul asta , sa nu isi piarda fonctia si sa se orienteze cu partid cu tot in preajma alegerilor. Si astfel, sa il lase pe Danila sa faca ce vrea , si sa isi rupa gatul daca vrea si ii face placere. Partea mai delicata este ca nu se poate preface ca nu stie ce face Danila si nu poate sa spuna ca nu a stiut ca ordinul dat de Danila este contra naturii , infirmamnd articolelel HG 1/ 2011. Aici este punctul sensibil . Care va fi reactia oficiala?

    RăspundețiȘtergere
  18. Reactia oficiala?
    Pai Burcu a scris clar, ce este atat de greu de priceput???
    1. "Nu se va intampla absolut nimic, in afara cadrului instituit Legal! Credeti ce va spun! Nu toti am baut cerneala!"
    2. ORDINUL este INTERN, este doar pentru DINAMIZARE!!
    Unde vedeti voi ca MODIFICA Legea, OUG? Mai fratilor,
    mai cititi odata, inainte de a scrie ceva!
    Ca are ambiguitati, formulari aiurea, este cu totul altceva!
    Alta discutie, alte consecinte! Poate ca a SEMNAT ca PRIMARUL,
    ce i-a bagat sub nas un/o JURIST/A prea grabit/a!

    RăspundețiȘtergere
  19. Bravo aluia de a postat discursul lui Farfuridi: http://www.youtube.com/watch?v=MhglGZzXKzE&feature=related

    Inteleg ca dnii dogaru si pricina (cu litere mici) vor sa nu se revizuiasca, dar sa se schimbe in pcte esentiale :))) Legea 164 a fost pentru SMECHERI, subscriu. Ieseai la pensie la 42 de ani si aveai aceeasi pensie cu unul care iesea la 55 de ani (basca luai o caruta de bani ca luai 26 de solde, adica 13 ani ori 2, plus plati compensatorii vreo 12-15). E corect??? Eu am iesit la 54 si tot castig ceva substantial din venituri si conditii speciale. Colegul meu a iesit lt.col la 46 si avea pensia mai mare pe L164, ptr ca, deh, in ultimele 6 luni, a fost smecher (functie mare, indemnizatie, salariu de merit). Zic si eu, e corecta Legea 164? Aceasta lege ne uniformiza pensiile la toti indiferent de cat ai lucrat si in ce conditii ai lucrat, dar L 119 face o corectura si oricum nu retroactiveaza. Sa inceteze cei care spun de principiul neretroactivitatii // Neretroactivitatea inseamna ca nu ai voie sa iei dintr-un drept sau bun castigat, adica nu ai voie sa iei din urma si sa tai pensie pe ultimii, sa zicem, 9 ani. Atunci era incorect sa dai inapoi ce ai primit legal pe L 164. Asa, de la 1 ianuarie 2011, se recalculeaza, revizuieste, dar nu iti ia nimeni nimic din ce ai castigat in 2010.

    RăspundețiȘtergere
  20. Preluare de argument(SPER A NU FI ,,CIURUIT,,)
    Profesorul Mihai Eliescu, arăta în acest sens, în mod sugestiv, că „dacă ceea ce s-a făcut în conformitate cu legea în vigoare ar putea fi necontenit stricat de legea nouă, orice prevedere (în sens de predictibilitate, previzionare) în timp ar fi cu neputinţă şi ordinea juridică însăşi ar fi ameninţată pe măsură ce s-ar slăbi încrederea în securitatea drepturilor, în stabilitatea circuitului civil…. Dacă legea nouă nu ar respecta ceea ce a fost făcut în cadrul prevederilor legii vechi, încrederea ar dispărea şi, odată cu ea, ar fi atinsă autoritatea legii, căci voinţa de a da ascultare permisiunilor, poruncilor şi opiniilor legale, ar fi, desigur, în bună măsură demobilizată dacă cel ce s-a supus lor nu ar fi sigur că, procedând astfel, va sta sub scutul legii.”

    INFO==========Elena
    8

    RăspundețiȘtergere
  21. Bravo aluia de a postat discursul lui Farfuridi: http://www.youtube.com/watch?v=MhglGZzXKzE&feature=related

    Inteleg ca dnii dogaru si pricina (cu litere mici) vor sa nu se revizuiasca, dar sa se schimbe in pcte esentiale :))) Legea 164 a fost pentru SMECHERI, subscriu. Ieseai la pensie la 42 de ani si aveai aceeasi pensie cu unul care iesea la 55 de ani (basca luai o caruta de bani ca luai 26 de solde, adica 13 ani ori 2, plus plati compensatorii vreo 12-15). E corect??? Eu am iesit la 54 si tot castig ceva substantial din venituri si conditii speciale. Colegul meu a iesit lt.col la 46 si avea pensia mai mare pe L164, ptr ca, deh, in ultimele 6 luni, a fost smecher (functie mare, indemnizatie, salariu de merit). Zic si eu, e corecta Legea 164? Aceasta lege ne uniformiza pensiile la toti indiferent de cat ai lucrat si in ce conditii ai lucrat, dar L 119 face o corectura si oricum nu retroactiveaza. Sa inceteze cei care spun de principiul neretroactivitatii // Neretroactivitatea inseamna ca nu ai voie sa iei dintr-un drept sau bun castigat, adica nu ai voie sa iei din urma si sa tai pensie pe ultimii, sa zicem, 9 ani. Atunci era incorect sa dai inapoi ce ai primit legal pe L 164. Asa, de la 1 ianuarie 2011, se recalculeaza, revizuieste, dar nu iti ia nimeni nimic din ce ai castigat pina la 31 decembrie 2010.

    RăspundețiȘtergere
  22. ANONIM12.40 Q___E____D__

    RăspundețiȘtergere
  23. INFO = ELENA,
    bate campii! O nedreptate, nu POATE merge la infinit!
    85% au fost nedreptatiti de catre 15%!
    Mai mult, se poate cere sa restituie SUMELE NECUVENITE!
    Poate asta cauta cu LUMANAREA D&P! Atunci sa vezi BALAMUC!
    Acum, Legea celor 15%, se duce dracului.
    Este si LEGAL, si DREPT IN FATA LUI DUMNEZEU.
    Lasati-o balta, ca nu tine! Juristilor de maidan! PUNCT.

    RăspundețiȘtergere
  24. 8 -optarule-ce a inteles Elena nu inter. pe nimeni. CE AI INTELES TU?????

    RăspundețiȘtergere
  25. NEACSULE -Tot parsiv ai ramas. Nu mai tine .bolovanul a luat-o la vale si se face toooot mai mare dupa cum vezi. Ia-ti tilifonul si duuuuuuuteeeee ma !

    RăspundețiȘtergere
  26. SUME NECUVENITE = in cazuri BINE DOCUMENTATE
    de coruptie, invarteala tipic romaneasca!

    RăspundețiȘtergere
  27. Eheee .....
    Aici sa va vad!
    Cati va inscrieti sa DATI BANII INAPOI ????
    Daca PUNEM NOI DE UN ONG pe aceasta directie ???
    Pierdeti ori nu? Va mai salveaza D&P ???
    Voi astia cu gura mare, chiar credeti ca nu se poate PROBA?

    RăspundețiȘtergere
  28. # ciprian a scris:
    3 Martie 2011 la 12:20 pm

    @ barzaune
    si cei 15% ce trebuie sa faca?
    # Barzaune-F18 SH a scris:
    3 Martie 2011 la 12:28 pm

    Era bine sa fi pus intrebarea asta atunci cand L164-a pricopsit pe nedrept pe cei 15%–Cei 85% au inghitit cu noduri si S_AU CONFORMAT LEGII

    RăspundețiȘtergere
  29. S_A MERS pana acolo incat S_AU FALSIFICAT FISELE TRIMISE LA DFC. AR FI BINE SA SE VERIFICE

    RăspundețiȘtergere
  30. Tu ala cu gura mica de la 12:54 probabil ca ai iesit la pensie la 70 ani. Te-au tinut aia ca mascota unitatii si acu ai si pretentii! Ca asa era politica de cadre cu privire la intinerirea ostirii, tineau unu ca tine pana dadea in mintea copiilor-dupa cum se si vede.

    RăspundețiȘtergere
  31. HOPAaaaaaa,
    Se potolira flacaii, daca aflara ca s-ar PUTEA
    chiar sa RESTITUIE statului ceva bani!
    BA, ideea nu este rea!
    Chiar ar da ceva rezultate!
    Tot de CORUPTIE E VORBA! Coruptie cu epoleti!
    Eheee, daca afla boc cel mititel ...
    Vom mai vorbi pe TEMA asta!

    RăspundețiȘtergere
  32. Tutankamoane (13:32) du-te mosule si ia-ţi faringoseptul. Vezi ca la varsta ta nu mai stii pe unde umbli. Sa nu te ratacesti cumva...

    RăspundețiȘtergere
  33. ANONIM 13.32 Neaparat trebuie adancit subiectul. Curatenie sa se faca peste tot,ca altfel pute!!

    RăspundețiȘtergere
  34. WAUUU !!Ce activitate,ce mai comentarii la obiect. Asa DA. sa speram ca citeste si cine trebuie

    RăspundețiȘtergere
  35. Mei WAUUU nu mai miorlai atat ca s-ar putea sa ramai asa. Da parca tu aveai ceva treaba nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  36. @ANONIMACHE 3 martie 2011, 12:38
    ,,Ieseai la pensie la 42 de ani si aveai aceeasi pensie cu unul care iesea la 55 de ani ,,
    Poti sa-mi faci o schema ,sa inteleg si eu cum puteu fi pensiile egale?Sau poate se gaseste cineva mai dotat?

    RăspundețiȘtergere
  37. @14:52
    Lasa-l sa respire ca e unu de aia de-i dardaia slanina pe el cand alerga gafaind 10 m, iar cand se chinuia sa faca si el cate o genoflexiune partzaia de i se rupeau nadragii in c.r. Cica vechime in armata...toti mucegaitii. Ba astia de-ati stat pana la 80 in sistem uitati-va si voi la armatele moderne: colonelul la 45-50 ani OUT. Sau ce credeti ca aia merg la razbaoi cu azilu de batrani dupa ei?

    RăspundețiȘtergere
  38. „dacă ceea ce s-a făcut în conformitate cu legea în vigoare ar putea fi necontenit stricat de legea nouă, orice prevedere (în sens de predictibilitate, previzionare) în timp ar fi cu neputinţă şi ordinea juridică însăşi ar fi ameninţată pe măsură ce s-ar slăbi încrederea ,,
    ***Se poate intelege si altceva ?

    RăspundețiȘtergere
  39. Cu L263, mosii astia au sanse sa se reangajeze in armata ca sa le destainuie tinerilor din amintirilor lor pe vremea cand era bunica fata si sa le spuna povesti de Ispirescu la gura sobei.

    RăspundețiȘtergere
  40. @Anonim 15:10
    Corect si asa nu mai avem tehnica de lupta, macar din auzite sa mai invete si ei saracii cate ceva.

    RăspundețiȘtergere
  41. "Supus la vot, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a întrunit şase voturi "împotrivă", din partea senatorilor PSD şi PNL şi două "abţineri", aparţinând senatorilor Iulian Urban (PDL) şi Gyerko Laszlo (UDMR)"
    ...........
    Membrii Comisiei juridice a Senatului vor recomanda plenului respingerea proiectului de lege pentru aprobarea OUG 1/2011
    referitoare la recalcularea pensiilor militare, adoptând, în acest sens, un raport negativ la actul normativ, conform Mediafax. Supus la vot, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţa naţională a întrunit şase voturi "împotrivă", din partea senatorilor PSD şi PNL, şi două "abţineri", aparţinând senatorilor Iulian Urban (PDL) şi Gyerko Laszlo (UDMR). În cursul dezbaterilor, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a anunţat că senatorii social-democraţi vor vota împotriva ordonanţei de urgenţă, apreciind că autorii actului normativ nu au evaluat impactul acestuia şi că instituţiile abilitate ale statului nu sunt în stare să îl pună în aplicare. Ţuţuianu a afirmat că dezavuează acest mod de a guverna "golănesc, şmecheresc", care nu are nicio legătură cu statul de drept, prin care Guvernul a ales să reglementeze printr-o ordonanţă de urgenţă, care nu poate fi atacată de cei interesaţi în contencios administrativ.
    Ţuţuianu: Prin această ordonanţă se ocoleşte punerea în aplicare a unei hotărâri a ÎCCJ şi toţi cei care au semnat ordonanţa sunt părtaşi la "demolarea statului de drept"

    La rândul său, senatorul PNL Ioan Ghişe a cerut ca membrii comisiei să adopte un raport de respingere a ordonanţei de urgenţă, arătând că "haosul provine de la Guvern, cu ocazia acestei dezorganizări totale. "Guvernul Boc se scarpină când nu îl mănâncă", a susţinut el. Liberalul a susţinut că prin această ordonanţă dreptul la pensie este călcat în picioare dintr-o "intenţie politică mizeră", pentru a da satisfacţie unor oameni care, în necunoştinţă de cauză, "înghit găluştele de propagandă cu pensiile nesimţite". În timpul dezbaterilor, senatorul PDL Iulian Urban l-a întrebat pe generalul de brigadă Maria Lupu, care a reprezentat la comisie Ministerul Apărării Naţionale, cine a avizat din punct de vedere juridic această ordonanţă. După ce Lupu a suţinut că ordonanţa a fost avizată juridic de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, care a participat la toate şedinţele de fundamentare a actului normativ, preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă, a atenţionat-o că Predoiu nu şi-a pus semnătura pe textul ordonanţei de urgenţă. Acesta a susţinut că ministrul Justiţiei nu a contrasemnat actul normativ, deoarece cunoştea că prin această ordonanţă de urgenţă se modifică o lege care nu putea fi schimbată printr-o ordonanţă de urgenţă.
    .........
    http://www.curierulnational.ro/Politic/2011-03-02/Pensionarii+militari+au+primit+cu+urale+decizia+senatorilor+de+respingere+a+recalcularii+pensiilor

    RăspundețiȘtergere
  42. Asti care se dau tinerei , cate primaveri or avea ca li se simte mirosul de cas pe la gura?35,36,37, La varsta asta voi va bateti pentru pensii?nu va e jena. Capitalismul va asteapta ,libera initiativa,ETC s-au ati baut banii cu care trebuia sa incepeti o afacere,sa dati si voi ceva impozite la buget-- asteptam provincia cu explicatii detaliate-Tnt-atul

    RăspundețiȘtergere
  43. @16:05
    O tampenie !
    La 18 ani incepi o intitutie de invatamant militar;la 22 o termini(23 pt A.M.Th.);pana la 37 mai sunt 15,respectiv 14 ani.Rezulta o vechime totala de 19 ani(imposibil de iesit la pensie)

    RăspundețiȘtergere
  44. TaNTaie da ce credeai ca stam si asteptam cu sufletu la gura ca tine sa vina ori postasu ori cosasa? Fii convins ca ne-am apucat sa producem si altceva decat vorbe...pt.ca unii chiar se mai si pricep si inca bine. Nu mai sta toata ziua cu nasu in basamac si ia-ti si tu un part time pe undeva sau deschide-ti propria afacere daca ai sânge in sifon! Asa ar trebui sa fie: produci-mananci, nu produci-nu mananci. Ei ce zici te prinzi la ceva?

    RăspundețiȘtergere
  45. PS: Apropo TaNTaie da mata ce-ai produs pana in acest moment (inafara de CO2 si alte materii organice pe care le producem de altfel cu tontii)?

    RăspundețiȘtergere
  46. PINGUINILOR -co2+alte materii Dekk e produse pt.voi.Subsemnatul de fo 7 ani dau cu subsemnatul la ANFP pt. a plati culmea contributii.Sunt expert in finante -banci asa ca mucles,sa-i lasati pe altii sa se inghesuie la pensii voi mai pe la urma copii si mai rasfirati ce dreak-tnt-atul

    RăspundețiȘtergere
  47. Esti presedintele vreunei asociatii de locatari si ai probleme cu bancile din fata blocului sau ce ca nu inteleg in ce esti ezpert. Te-am intrebat concret ce produci? Adica PLUSVALOARE TaNTaie! Lasa-ma cu juristi, economisti, tarabagisti si alti...care, daca n-ar fi cei care sa produca ceea ce bagi in gura, ceea ce imbraci s.a. voi marii economisti ati ramane cu degetu in...gura.

    RăspundețiȘtergere
  48. Bai, voi dati macar cu sapa si produceti plusvaloare-e pentru voi ca manusa ,io am studi si va calculez plsvaloarea cu un lapptop mic mic..Tnt-atul

    RăspundețiȘtergere
  49. Stim, stim tu esti un om citit. Zilnic te duci la biblioteca si citesti câte-o jumate dupa ce se ridica mira. Uite iti fac o oferta: te angajez la mine la firma de constructii. Inveti si mata cum se face betonul, cum se tencuieste, gletuieste, parcheteaza cum se manuieste o roaba...Dupa aia vei fi ezpert in planificare si evaluare a costurilor! Ce spui?

    RăspundețiȘtergere
  50. PS: Garantat poti sa-ti dai doctoratu si in plus ai si lucrarea practica facuta!

    RăspundețiȘtergere
  51. kare ziceai ca nu are neacsu simtul umorului ? Ete ca te contrazice . Citeste stafeta martisorului . Nu e bank da e buna. Nu am mai ras de mult cu atata pofta .

    RăspundețiȘtergere
  52. SA aud oferta de salar. Vin ca Salles manager-per. B+C tnt-atul

    RăspundețiȘtergere
  53. Neacsu are simtu umorului...da de ala negru. Pai n-ati bagat ce culori a la Stendhal are pe blog? Numai rosu si negru.

    RăspundețiȘtergere
  54. @all
    http://www.youtube.com/watch?v=8Yxdc6-K3uM&feature=related
    8

    RăspundețiȘtergere
  55. Poate e culoare de la Liviu Tudan ?

    RăspundețiȘtergere
  56. @ANONIMACHE 3 martie 2011, 12:38
    ,,Ieseai la pensie la 42 de ani si aveai aceeasi pensie cu unul care iesea la 55 de ani ,,
    Poti sa-mi faci o schema ,sa inteleg si eu cum puteu fi pensiile egale?Sau poate se gaseste cineva mai dotat?
    3 martie 2011, 14:52

    RăspundețiȘtergere
  57. ,, Anonim spunea...
    HOPAaaaaaa,
    Se potolira flacaii, daca aflara ca s-ar PUTEA
    chiar sa RESTITUIE statului ceva bani!
    BA, ideea nu este rea!
    Chiar ar da ceva rezultate!
    Tot de CORUPTIE E VORBA! Coruptie cu epoleti!
    Eheee, daca afla boc cel mititel ...
    Vom mai vorbi pe TEMA asta! "

    3 martie 2011, 13:32
    Nu se mai verifica functionarea sanatoasa a capatinelor?

    RăspundețiȘtergere
  58. ,, Daca CITESTI ATENT LEGEA,
    mica vor primi doar SMECHERII,
    invartitii si coloratii politic!
    Cei cu o CARIERA MILITARA SANATOASA,
    neviciata de coruptie si invarteli romanesti,
    NU au a se teme! Te rog sa NOTEZI cele scrise aici, acum! "

    3 martie 2011, 12:09

    RăspundețiȘtergere
  59. Măi copii de ce nu ziceţ că unii dintre voi doresc să înveţî meseria di zugrav (valabil şi pt. Cezar-văd câ faţada clădirii aceia de-o afişazâ pe icon nu-i tencuitâ):
    Am vorbit cu asociatu chinez Hap Ciuen Laie şî oferâ 2 soldî bruti pi lunâ da pânâ nu sâ alegi Codu Muncii nu facem angajări...
    CuLiţî
    PS. Pentru eleftricieni nu avem ofertâ di şcolarizari anu ista:

    RăspundețiȘtergere
  60. „dacă ceea ce s-a făcut în conformitate cu legea în vigoare ar putea fi necontenit stricat de legea nouă, orice prevedere (în sens de predictibilitate, previzionare) în timp ar fi cu neputinţă şi ordinea juridică însăşi ar fi ameninţată pe măsură ce s-ar slăbi încrederea ,,
    ***Se poate intelege si altceva ?

    3 martie 2011, 15:02

    RăspundețiȘtergere
  61. Băi cari încurci firili? Vrei sâ facim scurt?

    RăspundețiȘtergere
  62. @CooL
    Cum fu noaptea pe stilp?
    8

    RăspundețiȘtergere
  63. Scurt nu,poate oleaci di lumina.
    8

    RăspundețiȘtergere
  64. Stăi o ţârucâ sâ-ntorn barabulili di pi foc şî ţ-oi zîce!
    CuLiţâ

    RăspundețiȘtergere
  65. Cu Lita se vede ca nu ai mai trecut pe la triscoteca demult . nici nu stiu de ce te mai tine un asa chiulau....

    RăspundețiȘtergere
  66. @CuLiTa
    Di undi-ai bani di barabuli,chiaburule!Pensionar di lux ci esti.Sugi singili poporului...
    8

    RăspundețiȘtergere
  67. In loc de sare amara:
    http://www.220.ro/funny/Imnul-Lui-Boc-Hq/nuftV5mWSs/
    8

    RăspundețiȘtergere
  68. Am barabuli câ le-am pus dupâ tehnologia aiasta bătrîneascâ:http://www.youtube.com/watch?v=PKavW4wgvQI.
    Da cei mai ruşînoş pot sâ nu su uiti, numa sâ ciuleascâ urechili.
    La feli cucoanili şi copchii sub 18 anişori.
    Ehehe, câti barabuli am strâns...

    RăspundețiȘtergere
  69. Pai da,Nuta cari no intereseazi...barabula o pus o frunzi...
    8

    RăspundețiȘtergere
  70. http://www.youtube.com/watch?v=yQ3h_r3odDE&feature=related

    8

    RăspundețiȘtergere
  71. Ia zâciţ sâ mă duc oleacâ la Cezar la tricostecâ? Dă şî iel un rachiu di dudâ sau aşa cum îi feliu lui...tot zgârie brînzâ? Ni-am dat dimisia di la iel câ nu plăte ghini!
    CuLiţâ
    Da di nasu aţ mai auzît ceva?

    RăspundețiȘtergere
  72. Nt!Azi zi grea pe-aici.Navala de necunoscuti recunoscatori curului portocaliu.Discursuri ,VOCIFERARI,urlete,amenintari.Deh, lume buna.Cam mult praf,dar in principiu rezultate ZERO.

    RăspundețiȘtergere
  73. Măi băieti da ci-i interzâs? Pupâ fiecari ci-i placi şî ci poati. Iote io aş vre sâ-l pup pe-a lu Sandra Bullok! Da tu ce-i vre sâ-mbuci?

    RăspundețiȘtergere
  74. N-o da cotiti.Di undi ai barabulili?

    RăspundețiȘtergere
  75. Di la polonej cu 2,5 RON kila câ aiştia a noştri nu mai pun barabuli în pamânt...amu pun portocali câ-i mai rentabili! Da-s proasti (barabulili) tari di tăt...

    RăspundețiȘtergere
  76. Fraţîlor da aţ văzut bre ce-o scris Cezar amu la iel acolu pi blog? Zâci câ-i Kafka, băitanu! Videţ câ-i ghini sâ-i mai dai omului câti-un impuls sub şăli? Brava lui. Io vroiem sâ-l fac zugrav da văd câ-i talentos la plaivaz...
    CuLiţâ

    RăspundețiȘtergere
  77. http://www.youtube.com/watch?v=aM4uTNhb5rg&feature=related

    nuprea8

    RăspundețiȘtergere
  78. Kiwi. Kiwi si scaieti peste tot. ,,Viaducte nu!,,

    RăspundețiȘtergere
  79. La minutul 15 predau becul.Rupt de oboseala.
    Frigul si prostia ingenunche Romania.

    RăspundețiȘtergere
  80. La-s câ-l ţân io! Nu chică stăi fărâ grijî!

    RăspundețiȘtergere
  81. dedicatie pentru cei ce spera la scmd.asta vor primi de la cd/scmd
    http://www.youtube.com/watch?v=RsdsXxXmhEs

    anonim 75

    RăspundețiȘtergere
  82. 75 e buna si aia in c.r ca sa nu ne cada bernevacii...

    RăspundețiȘtergere
  83. Băi frati dar chiar tăţ,tăţ aţ bagat coarnili în pernâ? Ete câ n-ai cu cini schimba o vorbâ ori o îngiurătură bună...duglişîlor.
    Dacâ amu la 50-60 di ani adorniţ cu sfârla pi tastaturâ ci-o sâ mâ fac io cu voi încolo pi la 70-80 di ani...Of, of.

    RăspundețiȘtergere
  84. Salutam parteneriatul cu Blogurile ARMYIA si PKM!
    Le puteti accesa DIRECT, din aceasta pagina, coloana din dreapta!
    Sunt doi colegi care PROMIT, au si ceva talent in ale scrisului, dar foarte LAUDABILA, dorinta si efortul de a deveni bloggeri!
    Suntem alaturi de ei, asa cum si ei au fost alaturi de noi!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  85. Hmmm....
    Si un cineva ... care scrie altceva, dar cu mult talent!
    http://vecinipsihopati.blogspot.com/
    Oricand, il/o puteti accesa si din dreapta ... acestui blog!
    Bravo Timisoara!

    RăspundețiȘtergere
  86. Buna diminata la toata lumea!
    Multumesc Don"Burcu,dar amabilitatea dvs. e totusi prea mare. Ma simnt un pic rusinat zau asa.In fine voi incerca ..dar nu va puneti multe sperante. Cand vad cum scrie,pustiul de pe ,,Blogul vecinilor de la bloc..ma apuca depresia ..ca indraznesc sa incerc Czar

    RăspundețiȘtergere
  87. Salut Cezare!
    Sa nu-mi spui ca Blogul acela, este al unui pusti!
    Eu la tine l-am descoperit si imi placu enorm!
    Iar daca DA, cati ani sa aiba? Nanaaa, acolo e talent cu caru!

    RăspundețiȘtergere
  88. PUSTIUL- sa tot aibe pana in 30 de ani. Si eu cand l-am gasit am ramas cu gura cascata. Am mai scris pe aici de el si am zis la fel :are talent cu carul.

    RăspundețiȘtergere
  89. Vă mulţumesc sincer pt. „reclamă” domnule comisar şef Burcu şi aici „m-aţi prins”. Aş dori cu această ocazie să le mulţumesc aşa cum de altfel aţi făcut-o şi dumneavoastră în nenumărate rânduri, tuturor celor care au postat şi postează pe acest blog, comentatorilor anonimi sau mai puţin anonimi indiferent de care parte a Legilor 119/164 se află. După 1 an am ajuns la convingerea că aici „la cafeneua Burcu” am reuşit să ne împrietenim şi constat că sunt mai multe lucruri şi idei care ne unesc decât care ne despart. Totodată este remarcabil faptul că toţi cei care postează ştiu să ţină la glume, iar acest lucru face să mă gândesc la „o vorbă”, dintr-un cântec care zicea cam aşa (citez din memo) „omul care este vesel este un om frumos la suflet”.
    Tuturor celor care ne întâlnim aproape zilnic „la o parolă, o cafea şi un cognac” (Neacşu, Puiac/8, Cezar, TNT, Akord, CuLiţă, Gogu Ologu, n x Anonimi), cu sinceră prietenie,
    PKM
    P.S.
    1. Profit de ocazie pentru a-mi cere scuze lui Cezar care mi-a făcut o vizită pe blog acum câtva timp dar căruia, spre ruşinea mea nu am reuşit să-i „returnez comment-ul”.
    2. Cu blogul meu voi mai vedea...în limita timpului disponibil şi a activităţilor pe care le voi desfăşura odată cu plecarea lui Gerilă. Oricum „voi semna condica” aici şi de ce nu şi pe blog-ul lui Cezar...
    Încă odată, cu stimă tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  90. ,, Daca CITESTI ATENT LEGEA,
    mica vor primi doar SMECHERII,
    invartitii si coloratii politic!
    Cei cu o CARIERA MILITARA SANATOASA,
    neviciata de coruptie si invarteli romanesti,
    NU au a se teme! Te rog sa NOTEZI cele scrise aici, acum! "

    http://www.youtube.com/watch?v=0GH4TYWExCI&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  91. Mica, mica, mare, mare dar nu ocupata!

    RăspundețiȘtergere
  92. A incepput meciul de ping pong cu procesele militarilor.
    Judecatorii si judecatoriile au inceput meciul psihologic cu pensionarii militari. Dupa ce Tribunalul Bucuresti a trimis dosarele celor din provincie pe contestarea deciziilor de pensie catre tribunalelel locale, cele locale le paseazza catre Bucuresti. Iar Pensionarii se uita dupa minge . Avocatii ce fac ? Cum isi sustin punctele de vedre ? Ce spune domnul Galca ? Castigam sigur ? Si in tara si afara ?
    Iata comunicatul Filialei Dolj

    SITUAŢIA PROCESELOR

    Marţi, 01.03.2011, la Tribunalul Dolj au avut loc primele termene în dosarele cu privire la anularea deciziilor de pensionare. Instanţa, din oficiu, a ridicat excepţia necompetenţei teritoriale a Tribunalului Dolj, pe care a şi admis-o şi a declinat competenţa spre Tribunalul Bucureşti.
    În concluzie, toate dosarele vor fi declinate la Tribunalul Bucureşti, acesta va fi instanţa care va judeca speţele în măsura în care se va considera competentă sau, îşi va delina competenţa spre Tribunalul Dolj.
    În această din urmă situaţie, prin regulatorul de competenţă, o instanţă superioară în grad, va decide cine este competent teritorial să judece cauzele, Tribunalul Dolj sau Tribunalul Bucureşti.
    Consecinţa, perioada de judecată se va prelungi cu cel puţin 3 luni.

    RăspundețiȘtergere
  93. http://pensiispeciale.wordpress.com/2011/03/04/mapn-reactiveaza-clientela-politica-pentru-a-primi-pensii-de-mii-de-euro/

    ??

    RăspundețiȘtergere
  94. Era de asteptat. Si uite asa , cei care nu au barba vor face , asteptand dupa niste procese care nu isi aveau rostul. Va veni si decizia urmatoare si va trebui sa incepeti alte procese pentru alea caci pe astea le veti pierde . Cine castiga de aici ? Avocatii si .. cei care ii angajeaza si .. primesc si ei un procent acolo.Desteapta manevra .

    RăspundețiȘtergere
  95. Dar despre reclamatia trimisa de Craiova impotriva lui Chelu , nu spui nimic neacsule ? Nu spui cum ajutati voi pe Rinciog sa scape de Chelu? Vorbeste lumea ca ati batut palma cu Rinciog sa ajutati la indepartarea lui Chelu. Asta de ce nu o faci publica?

    RăspundețiȘtergere
  96. http://edituramateescu.wordpress.com/2011/03/02/consecintele-%e2%80%9erecalcularii-pensiilor-militare%e2%80%9d/

    RăspundețiȘtergere
  97. Fă-te frate cu Dracu până treci lacu!

    RăspundețiȘtergere
  98. Lacul poti sa-l ocolesti

    RăspundețiȘtergere
  99. http://www.intelepciune.ro/Fa_te_frate_cu_dracu_pana_treci_puntea_338_proverbe.html

    RăspundețiȘtergere
  100. Pasarelele din capul lui boc

    RăspundețiȘtergere
  101. ,, Gestul, Mesajul lui ADRIAN SOBARU nu trebuie uitat! ''

    8imistu'

    RăspundețiȘtergere
  102. Da oracateţu unde-i, cumva la Oltean în gâtlej?

    RăspundețiȘtergere
  103. Shper in git sa ii ramina dupa moarte-o saptamina
    8

    RăspundețiȘtergere
  104. @all
    nu comenteaza nimeni komunicatul dogaru(scmd)catre presedintii de filiala aparut astazi???
    Nu e mare lucru dar mi se pare ciudat ca fiecare avocat primeste pentru fiecare procesoman DOAR cate 50lei(cu sau fara TVA),iar restul rezulta ca intereseaza fiecare filiala.Cu alte cuvinte daca e vorba de sefie si de beneficii(a se citi cheltuieli la greu,d-nuldogaru e stapan absolut)
    daca e vorba de plata proceselor atunci e problema filialelor si a fiecarui pensionar in parte,ca, cu 50lei nu prea ai ce face iar procesele se vor tot lungiiiii(si avocatii au un interes aici,chiar daca nu recunosc) si uite asa se duce pensioara+cotizatia la sindicat;si fiecare infatisare costa alte si alte sume.Da sa vedeti daca se vor cere si expertize cat o sa coste aleaEu zic ca e 'mishto' de ei
    V-am mai spus odata ce fac avocatii la -80grade celsius si poate unii nu m-au crezut dar eu sunt patit
    akord75
    Ia cititi ca poate eu ma insel si sigur ne lamureste CuLitâ+eleftricianu(poate chiar in versuri)

    RăspundețiȘtergere
  105. Ai alta solutie ca sa pui dulceata in sosonii lui fisescu?

    RăspundețiȘtergere
  106. Akord stăi sâ văd! N-am belit încâ ochii pi SCMD! Of, of, mamucă iar îi dă cu comunicatili? Stăi sâ văd oleacă...

    RăspundețiȘtergere
  107. Vă comuichez şî io oleacâ mai târzîor c-am nişti musafiri. Cam nipoftiţ da aiasta-i treaba...

    RăspundețiȘtergere
  108. [roarmy230] Actiuni in justitie pe Legea 119, Legea 329
    Friday, March 4, 2011 11:14 AM
    From: "Contele Dracula"
    To: roarmy230@yahoogroups.com
    Elena, am citit intr-un mail scris de tine cu ceva timp in urma faptul ca ai deja termen de judecata impotriva MApN pe Legea 119, undeva in jurul datei de 26 martie 2012, parca. Tot tu, in unul din mesajele scrise imediat dupa intrarea in vigoare a respectivei legi ai afirmat ca vei merge in proces pe mana sindicatului. Evident ca nimeni nu te acuza de faptul ca in paralel, ai introdus si actiune individuala deoarece probabil ca cei care au posibilitati vor face la fel. Pe mine ma framanta anumite intrebari si anume:
    1. Este astazi sindicatul capabil sa ne apere interesele in justitie sau nu?
    2. Exista un motiv anume care te-a determinat sa deschizi o actiune in paralel?
    Nu de alta, dar a trecut mai bine de un an de cand acelasi sindicat a luat masuri de aparare a drepturilor noastre in instanta pe Legea 329 si din pacate, pana in prezent nu cunosc sa existe macar un singur rezultat pozitiv. Sa fie alegerea casei de avocatura neinspirata? Sa fie un interes mai mic al conducerii sindicatului in aceasta privinta avand in vedere ca numarul celor afectati nu este extrem de mare? Sa fie pur si simplu indiferenta magistratilor la respectarea legilor comunitare?
    In fine, poti sa ne faci putina lumina in aceste aspecte, daca nu te superi?
    Cu stima,
    ____________
    Banii mei, banii mei ...
    Ce-ati facut cu ei......?

    RăspundețiȘtergere
  109. Băi ţ-am zîs c-am musafiri şî nu pot sî fiu ca domnu preşedinte cu-n ochi la făinâ şî cu unu la slăninâ, adică şî la mosafiri şî la mofnitori! Ci dracu bre, chiar nu ştii c-or papat bănuţu pi tăti porcăriile numa pi ci trebui nu?

    RăspundețiȘtergere
  110. observator a scris:
    4 Martie 2011 la 10:05 am

    @ Elena,
    Cat credeai ca o sa mai tragi armata in piept ?.
    Ai fost asistenta medicala, subofiter, si in timp ce alti militari se chinuiau prin poligoane sau aplicatii tu ai facut facultatea la seral sau la FF, ai ajuns ofiter jurist iar la 41 de ani cu gradul de maior ai umplut ,,porthartul” cu solde compensatorii (din care 28 de solde compensatorii numai pentru cei 14 ani pe care ii mai aveai pana la implinirea varstei de pensionare).
    Cu pensia si soldele compensatorii in buzunar, si cu un salariu bun (ca doar ai facut facultatea pe banii armatei), cu un grad militar sau chiar doua luate la pensie(ca doar ala de lt. col. asa a fost luat), cand implineai varsta de pensionare cereai recalcularea pensiei, si pe baza ,,contractului” pe care il invoci mai sus, o ,,puneai” iar.
    Acum te dai lt.col. de justitie (chiar daca nu ai fost magistrat militar), lovita in aripa si mare luptatoare. Chiar credeai ca o sa mananci banii statului numai dand boabe gascanului la infinit.
    Si ca tine mai sunt si altii, inclusiv Dogaru care a realizat o afacere numita SCMD, iar acum toaca banii credulilor si tampitilor (inclusiv ai mei).
    Dar ca ori ce mare smecher care se descurca in viata, esti si tu acolo

    RăspundețiȘtergere
  111. Contele Dracula e naiv.
    Elena a jucat mereu la doua capete. Fata desteapta. Doua meserii, cand e nevoie e medic , cand cere situatia e avocat. Sta pe doua bloguri (chiar mai multe), oriunde se uita cineva in gura ei. Si-a dat de doua ori demisia si uite ca e inca prin CD, ca membru fondator. Merge pe doua procese , cu doua case de avocatura , unul pentru avocatul Elena si altul pentru medicul Elena . Asa ca nu va mai luati de ea , ca e fata desteapta . Prosti sunt aia care se uita in gura ei, ca si in a lui Dogaru. Cine se aseamana s-a adunat.

    RăspundețiȘtergere
  112. Akord iera mai frumoasâ, mai ţapanoasâ şî mai fudulâ prima. Măi omuli nu ti mai lua dupâ tăţ aiştea de pi aici cu pecetea. Lasă-ţ prima peceti ascultă la badea. Că unui giurist, altu-i ieconomist, altu-i artilerist di pământ, trii îs infanterişti şî de-aghie, de-aghie unu-i pilot. Cred c-oi fi scapat vriunul da-l dibuieşti mandea şî pi acela...
    Ia ţâni di colea ş-alegi ceţ placi:
    http://www.google.ro/images?hl=ro&biw=1152&bih=644&tbs=isch%3A1&sa=1&q=volhov&aq=0&aqi=g1&aql=&oq=volho
    Ai di undi sâ tăt alegi. Mulţ vedi puţîni pricepi!
    Iete-te câ ni-am adus aminti cini lipsă...unui eleftrician!
    CuLiţâ

    RăspundețiȘtergere
  113. Revizuire: "ce-ţ"
    CuLiţâ

    RăspundețiȘtergere
  114. Revizie2 (din cauza di curent cu nu vre a boalii s-o ieie pi undi vreu ieu): "unu-i"
    Hai lasâ câ nu vă ţîn mult fărâ curent...

    RăspundețiȘtergere
  115. Adevarul doare, dar iese la lumina!
    Mai bine mai tarziu, decat niciodata!
    E clar ca nu toti cei care au cunoscut-o pe ELENA,
    cea mereu-grabit-schimbatoare, sunt papagali!
    Nu toti dau ochii peste cap, in fata unei fuste!
    Cat despre valoare, ne-am lamurit demult!
    Unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!
    Nu sut critici, doar adevaruri!
    D'aia si dor!

    RăspundețiȘtergere
  116. Cini, cini, Ileana fata moşului (Dogaru)?

    RăspundețiȘtergere
  117. http://www.youtube.com/watch?v=u7lYthfpGjE

    RăspundețiȘtergere
  118. Ia auzîţ o vorbâ din batrâni:
    -Cănd infloreşte – alunul – fiţi siguri ca a venit primăvara-

    RăspundețiȘtergere
  119. Dar de ce nu mai intra Elena pe aici ? Nu ne mai iubeste ? Ii iubeste numai pe cei care o lauda ? Dar cand nu o sa o mai laude nimeni, unde o sa intre ?

    RăspundețiȘtergere
  120. - Imi pare rau, vecine, de nenorocirea care ti s-a intamplat: din cauza focului, ti-a murit si nevasta si vaca.
    - Da, sunt amarat. Toti imi spun: lasa, iti gasesti tu alta femeie, ia-o pe vaduva cutare, uite, cunosc eu pe una tare gospodina. Unul n-ar veni sa-mi zica: na, ma, si tie alta vaca...

    RăspundețiȘtergere
  121. Ultima estimare / revizuire pensii militare :
    84% cresc;
    7% raman in acelasi cuantum;
    9% scad.
    Fara comentarii!!!
    Gladiatorul,

    RăspundețiȘtergere
  122. ,,Cum s-a nascut Emil Boc ?
    - Nu s-a nascut, a fost gasit intr-un ou kinder ! ,,

    Da,kinder.A ramas cum a fost gasit.MIZEAZA PE FAPTUL CA MINORII SI TIMPITII NU POT FI ACUZATI???? Ei zic ca este vorba despre decizii politce,nu IDIOATE.

    RăspundețiȘtergere
  123. Fara comentarii?????
    Mai Spartacuse,daca tot esti ,,pe miez", aia 9% sunt dintre cei cu anticipate? Sau cu functii,,fulminante"?
    Ion (ala cu rascoala)

    RăspundețiȘtergere
  124. Ei măi băieţ îi Sfântu Ion Gurâ di aur. Ascultaţ-îl ci duios grăieşti!

    RăspundețiȘtergere
  125. Bai scuturatule ,tu ni strici meditatiia cu fara motiv?Ia vez,ca cu sau fara ciorici di cheli di oai ori di drac ,dac ti lasam pi afara la noapti it ingheata curentu pi tavi.Ispliciti, ci ma-nerviez.

    RăspundețiȘtergere
  126. Ioane,
    Probabil ca tu esti unul dintre cei 9%.In mod sigur cunosti raspunsul la intrebarea pe care mi-ai pus-o,asa ca nu are niciun sens sa polemizam.Nu de alta dar oricate argumente as aduce in favoarea actualei legi si in defavozarea fostei L164/2001,sunt absolut sigur ca in locul unor contraargumente bine documentate nu vei face nimic altceva decat sa jignesti. E stilul vostru...,atacati pe toti cei ce au alta opinie decat voi in speranta ca ii veti elimina de pe blog.Gresit!!! Vom posta pe toate blogurile frecventate de pensionarii militari si nu numai,...si asta pentru ca nu consideram normal/moral/democratic/ faptul ca reprezentantii unui sindicat nesemnificativ (usor imoral) sa ne reprezinte interesele.Vorbiti in numele vostru...,a celor 7-8 mii cati sunteti si nu va mai erijati in salvatorii natiei fiindca sunteti deja mult prea penibili.
    Gladiatorul,

    RăspundețiȘtergere
  127. Guri di aur...O luat o gur di vin.Sh-acu curati barabuli sili puiie la prajit.

    RăspundețiȘtergere
  128. Măi Spartacus măi băieti aicea nu jîgneşti nimenea. Poţ să-ţ dai drumu la gurâ dacâ ştii ceva. Dacâ umbli cu ciora vopsîtâ nu ti văd ghini diloc. Câ ti sfârticâ aiştea mai ceva ca leii ceia din arenâ. Ştii tu di cari? Nu işti româneşti cari-s vai di mama lor!

    RăspundețiȘtergere
  129. Le-am făcut cu usturoi sâ mâ feresc di moroi!

    RăspundețiȘtergere
  130. Domnule Gladiatorul,
    Cu deosebit respect va aduc la cunostinta ca nu am posedat cine ce functie,nici stele.Daca ar fi sa nu fi avut nici prea multe indoituri sub basca ar trebui sa ma bucur ca prostul.Dar daca mie mi-ar creste dupa reteta boccie ,ce ti-ar mai ramine tie?
    Blestemul pamintului

    RăspundețiȘtergere
  131. Dar dacă Dogaru a mirosit ceva şi are dreptate cu "alinierea" soldelor activilor noştri cu cele NATO? Dar dacă România la presiunea UE, în vederea intrării în "Spaţiul Shenghen" i se se va impune mărirea lefurilor poliţiştilor de frontieră şi vameşilor? Atunci indiferent că ne creşte sau ne scade după L119 o cam luăm în freză prin desfiinţarea legii ocupaţionale. Golanii puteau să facă L119 ocupaţională şi în cadrul acesteia să manevreze. Suspect, foarte suspect mai ales că se dovedeşte că prin revizuire/recalculare sau ce mama dracului este tămbalăul ăsta, pensiile preponderent cresc.
    Purecele din blana lui Cezar.

    RăspundețiȘtergere
  132. ,, Vom posta pe toate blogurile frecventate de pensionarii militari si nu numai,...si asta pentru ca nu consideram normal/moral/democratic/ faptul ca reprezentantii unui sindicat nesemnificativ (usor imoral) sa ne reprezinte interesele ''

    ,,frecventate de pensionarii militari ''. Spartacuse, inteleg ca ...VOI sunteti fosti mecanici de locomotiva. Pai scuze. ,,In baie-i baia !''
    Ala cu cimentul

    PS: CuLiti, scuzi-mi.N-am putut sa ma tiu.

    RăspundețiȘtergere
  133. Nu-i ninica Leilor da macar l-aţ mâncat pi Spartacus? Ci gust ave? Trebuie fazendat au marinat?
    PS Aveţ grijâ c-or apărut şî puricii!

    RăspundețiȘtergere
  134. 1. Dupi loc, nu-s purici.Is peduchi.Lati.
    2. Ala ,...spartu,o fugit, da cred ci si-ntoarci cu parintii.
    Phi,ci miroasi a usturoi.!Di undi-or ave unia bani si di barabuli si di usturoi di contrabandi?

    RăspundețiȘtergere
  135. Lipsasc cinci minuti.Fac un dans la biscoteca.

    RăspundețiȘtergere
  136. Ie am halit un căţăl nic, nic cât un puric şî-amu stau cu burdihanu-n sus un pic. Nu-i di contrabandâ îi marcat cu cod di bari, da în curând cum zîce şî Admin o sâ-i ducim pofta câ o bagat iştea Codu Alimentar!

    RăspundețiȘtergere
  137. Măi fraţîlor da une-i Cezărel mânca-l-ar puricii pi el? Cre că scrii di zor amintirili di când iera copchil! Mă duc sâ-l vizitez şî sanatati sâ-i urez!

    RăspundețiȘtergere
  138. Cin-le-o fi taiet curentu ? Nexam biscoteca, nexam motoreta.
    Io cred ci CeZarica-i dator la e-On.

    RăspundețiȘtergere
  139. Şî la e-On şî lu Ion!

    RăspundețiȘtergere
  140. Ia videţ câ l-o oprit Poliţia Rutierâ şî-i saltâ permisu câ cică nu-i mergi semnalizarea. Care vreţ sâ-i puneţ o vorbâ bunâ sâ i-l salti da numa pi-o lunâ!

    RăspundețiȘtergere
  141. Aiurea.L-AU RETINUT PENTRU CA ARE IN PERMIS FOTOGRAFIA DE PE BLOG.SI NU SEAMANA !
    8imistu'

    RăspundețiȘtergere
  142. Aha aia cu faţa din cărămidă!

    RăspundețiȘtergere
  143. Auzi vere.Blejnar are subordonati aproape citi are sCliPuriciu !

    RăspundețiȘtergere
  144. Hai ca-mi placi. Esti iute la minte !

    RăspundețiȘtergere
  145. 8 da ti rugăm stîngi becu negru sâ ti putem videa.

    RăspundețiȘtergere
  146. Băi frati da chiar uni-s tăţ? Pi undi-or umbla oari?

    RăspundețiȘtergere
  147. Dom CuLITaaa ! Dom CuLITaaa !
    Vezi c-am pus becu-n cires si ti rog dicupleazi cur entu din tablou' cu 3ciuc alai.Si pui si atentionarea,,Nu cupla .SIlucrezi !''
    Pi cur ind.

    RăspundețiȘtergere
  148. Da di naşu n-aţ auzît ninica câ ni-i dor tari di tăt di iel...

    RăspundețiȘtergere
  149. @ano 22.58
    Dupa propria exprimare ma bucur,citez; ca nu ati 'posedat' nici o functie.Cat despre 'indoiturile de sub basca' pe care credeti ca le aveti(tot exprimarea dvs)eu sant convins ca sunteti NETED ca in palma;asa ca linistiti-va
    @Culitâ
    Merci pt.link.Nu toti aveau 'biroul' plin cu ecrane si butoane nu erau cu morcovu' in c.r si prin paduri pe la mama dreak.Safii erau in oras la linia de troleu si programu' lor era de 'gravide'.Cand isi aduceau aminte de amaratii de pe varf de munte o faceau numai ca sa urle in telefon....ehhhh cate ar mai fi de spus
    cu stima
    P.S.Apropo;toate sporurile erau acolo la capat de troleu,nu in alta parte
    @purice 23.08
    Sunteti naiv si de teama sa nu pierdeti ati facut o
    capro-varza,bagand in toata ciulamaua asta pana si 'spatiul Shenghen'(dupa cum am scris parca ar fi chineza).asta ar fi un motiv pt.dogaru ca si asa a ramas fara argumente si se mai agata de faptul ca.... vaaaai!!! ce salarii la nivel nato o sa fie in RO in timp ce toata populatia e vai de capul ei(iar noi o sa pierdem PENSIILE NATO)
    chiar puneti botu' la povesti de adormit copii??

    RăspundețiȘtergere
  150. Suparat sunt...Da' nu pot sa va spun de ce. Hai ca dau o tzuica,de sufletul mortilor,si nu numai.

    http://www.youtube.com/watch?v=2MXMOef2IRQ&feature=related

    unfost8

    RăspundețiȘtergere
  151. http://www.youtube.com/watch?v=o9FOOs-8syU

    Recititi : George Orwell. Si anume: 1984
    Nu,nu este istorie.
    8

    RăspundețiȘtergere
  152. N-ai somn? Gata la culcari ci mai aştepţ? Vrei sâ-ţ ieu curentu di la becu negru?

    RăspundețiȘtergere
  153. Indraznesc sa tulbur linistea domnului Rinciog cu niste intrebari care mi se tot plimba prin fata . O sa spuneti de ce Rinciog si nu intreb pe altcineva eventual pe domnul Dogaru, sau pe domnul Chelu. Pai pentru ca domnul Dogaru nu intra pe bloguri, nu are nici adresa de mail macar, iar domnul Chelu si-a intrat in paine abia in Inauarie si nu are cum sa fie intrebat de lucruri petrecute in mare parte inainte de intratrea dansului in cuibul salamandrelor. De ce cuibul salamandrelor ? Pentru ca arde acolo ca pe Poseidon si inca nu s-a ars nimeni. Bine, exceptand niste restrictii de care am vorbit mai de mult .

    Deci, stimate coleg de sindicat Rinciog secretar general bla bla bla, liceul militar, nr de pantof, etc . umbla niste intrebari pe aici pe langa mine care ma tot indeamna sa le ridic sus ca s-au saturat sa umble pe jos................
    ....... Continuarea aici:
    _________________________
    http://neacsum.blogspot.com/2011/03/decembrie-luna-cadourilor.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+MarinNeacsu+%28MARIN+NEACSU%29
    _________________________
    Pe oltean, cred ca-l bate Ranciog!
    Dar daca are olteanul dreptate?
    Cine Le-o trage la CD-isti?????

    RăspundețiȘtergere
  154. Până la urmă vor trebui să dea socoteală toţi CD-iştii...

    RăspundețiȘtergere
  155. Gata io am stâns.
    NB tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  156. "Departamentul Juridic va informeaza ca S.C.M.D. a trimis urmatoarea ATENTIONARE domnilor ministri Gabriel Oprea, Traian Igas, Catalin Predoiu si directorului S.R.I., George Maior"

    Un nou comunicat aparut pe pagina juridica a SCMD. Fara indoiala un socument bine intocmit-dupa parerea mea - bine justificat dar ridica un semn de intrebare.Documentul are doua parti ambele bine argumentate, dar din pacate se exclud una pe alta . In prima parte se contesta HG1 ca neconstitutionala deoarece este o copie a HG 735(cu extractiile de rigoare). Pana aici ok . In a doua parte se aduc propuneri de imbunatatire a HG1/2011, care ar fi acceptate (daca ar fi introduse in textul ordonantei)de catre SCMD. Si atunci ce facem cu prima parte? Intrebarea finala , este , " daca se accepta propunerile ,SCMD este de acord cu HG 1/2011? Cam asta reiese. Ce facem daca guvernul accepta propunerile? Inseamna ca nu mai avem ce sa contestam , pentru ca au acceptat conditii impuse. In orice batalie sindicala , daca revendicarile sindicalistilor sunt indeplinite, se stinge conflictul.
    Daca se emite o alta ordonanta care sa cuprinda cererile formulate de noi, atunci SCMD nu ar avea ce sa mai conteste si ar trebui sa accepte L119 si punerea ei in aplicare cu metodologia acceptata.
    Ce facem , ne intindem singuri capcane ?

    RăspundețiȘtergere
  157. Susţinerea unei LEGI OCUPAŢIONALE!!!!!!!!1

    RăspundețiȘtergere
  158. Oh, NO!
    Propunerea CD-SCMD, este din categoria Gaga:
    "Mircea, fa-te ca lucrezi!"
    Si Mircea a ascultat. Si-a ajuns departe ...
    Pînã cînd vom pricepe omeneste tîlcul acestui îndemn ...
    Eheee ... Banii mei, mei... & Banul, ochiul dracului!

    RăspundețiȘtergere
  159. Vedeţi cât este de...? Nu-i pot găsi un epitet lui Dogaru. Prin tabelele alea de-au circulat pe filiale prin care era împuternicit de membrii SCMD să-i reprezinte în Instanţă, practic Dogaru şi-a prelungit sine die preşedenţia CD. Aşa că...chiar dacă s-ar întruni CR şi s-ar propune schimbarea şefilor această mutare ar afecta procesele intentate de sindicat. Mari bandiţi!

    RăspundețiȘtergere
  160. JURISTUL a scris:

    5 Martie 2011 la 9:15 am
    Cu voia dumneavoastra am sa incep postare cu cateva prevederi din Legea 54 din 24 ianuarie 2003 sindicatelor:
    Art. 1. – (1) Sindicatele, denumite în continuare organizaţii sindicale, sunt constituite în scopul apărării drepturilor prevăzute în legislaţia naţională, în pactele, tratatele şi convenţiile internaţionale la care România este parte, precum şi în contractele colective de muncă şi promovării intereselor profesionale, economice, sociale, culturale şi sportive ale membrilor acestora.
    (2) Organizaţiile sindicale sunt independente faţă de autorităţile publice, de partidele politice şi de patronate.
    Art. 2. – (1) Persoanele încadrate în muncă şi funcţionarii publici au dreptul să constituie organizaţii sindicale şi să adere la acestea. Persoanele care exercită potrivit legii o meserie sau o profesiune în mod independent, membrii cooperatori, agricultorii, precum şi persoanele în curs de calificare au dreptul, fără nici o îngrădire sau autorizare prealabilă, să adere la o organizaţie sindicală.
    (2) Pentru constituirea unei organizaţii sindicale este necesar un număr de cel puţin 15 persoane din aceeaşi ramură sau profesiune, chiar dacă îşi desfăşoară activitatea la angajatori diferiţi.
    (3) Nici o persoană nu poate fi constrânsă să facă sau să nu facă parte, să se retragă sau nu dintr-o organizaţie sindicală.
    (4) O persoană poate face parte în acelaşi timp numai dintr-o singură organizaţie sindicală.

    INTREBARI PENTRU PRESEDINTELE SCMD SI ACOLITII SAI:
    1. Domnilor membri fondatori este adevarat ca sindicatul a fost “clocit” in birourile parlamentare ale domnilor Hrebenciuc, Voicu si sub directa “indrumare” a lui Mitica Iliescu?
    2. De ce folositi, prin frauda, in denumire CADRE MILITARE DISPONIBILIZATE? Cand ati fost disponibilizati si de unde ?
    3. Cu cine aveati contract colectiv de munca – art.1(1) – in momentul disponibilizarii?
    4. Este adevarat ca ati plecat din Armata – marea majoritate – atrasi de banii pe care i-ati luat ca plati compensatorii dar si de salariile umflate pe care continuati sa le luati in “calitate” de functionari publici parlamentari?
    5. Care este ramura sau profesia comuna pe care o aveti? In concptia voastra Militar si Politist = aceeasi ramura sau profesie? Atunci de ce este nevoie de statute diferiute?
    6. De ce ati constrans pe cei (cele) care lucrau in parlament sa se inscrie in sindicat daca vor sa-si pastreze functiile?
    7. Domnule Abraham, nu cumva faceti parte si din sindicatul politistilor ?
    8. Domnilor “fondatori” in birourile caror parlamentari ati “clocit” sindicatul, cand si cu ce scop REAL?!?
    9. Daca vreti sa demonstrati ca sunteti diferiti,PRIN CINSTE SI CORECTITUDINE” fata de cei pe care ii injurati zilnic spuneti-le “subordonatilor” ce functii aveati si unde in momentul constituirii SCMD.
    10. Daca vreti sa demonstrati ca sunteti diferiti,PRIN CINSTE SI CORECTITUDINE” fata de cei pe care ii injurati zilnic spuneti-ne si noua daca a fost legal constituit sindicatul sau daca nu cumva falsul a fost si este firul calauzitor al actiunilor de atunci ca si al celor de acum?
    ASTEPT AICI SI IN ACELEEASI CONDITII UN RASPUNS PERTINENT AL CONDUCERII SCMD. ASTA CA SA ARATATI CA NU MANIPULATI!

    Admin aici trebuie facuta o analiza serioasa. Din ce stiu eu aproape toti din CD al SCMD, au lucrat sau mai lucreaza in Parlament (Dogaru, Monac, Cobuz, Winzer,etc). Bine ar fi ca CD al SCMD precum si conducerea filialelor sa declare in ce partide politice sunt inscrisi.Doar Winzer cand a afirmat la inaintarea demisiei ca este membru PSD. Cred ca este cazul sa analizam amanuntit fiecare membru al CD al SCMD (cine sunt, ce functii au avut, ce interese materiale si politice au), care sau cocotat in fuctii iar acum influenteaza masele. Eu personal am ramas uimit citind postarea referitoare la Elena Cobuz.

    RăspundețiȘtergere
  161. Pentru o intelegere mai buna a anumitor situatii, stari de lucruri, apucaturi si comportamente, va invit sa CITITI AICI:
    5... Sanatatea fizica si mintala, inainte de toate...
    http://mhblogonline.blogspot.com/p/5-sanatatea-fizica-si-mintala-inainte.html
    BOALA Liderilor Maximi: PARANOIA!
    Unul DIN patru, sunt bolnavi!

    RăspundețiȘtergere
  162. CONFORM O.- 17 -SMG_ ASTAZI SE INCHEIE PERIOADA DE REVIZUIRE> DE LUNI ASTEPTATI DECIZIILE SI PUNEREA IN PLATA CONF. L119

    RăspundețiȘtergere
  163. BARZAUNE VERDE ZBORI SAU STAI PUTIN LA SOARE SA MAI PRINZI CEVA PUTERE

    RăspundețiȘtergere
  164. Stelian P.

    In ziua de 25.10.2010 in numele TUTUROR CATEGORIILOR DE MILITARI IN REZERVA SI RETRAGERE ,sindicalistii militari au depus in public, sub inalta conducere a lui Dogaru, un alt juramint prin care isi anulau cu gurita lor Juramintul militar. Dupa ce “statut” mai bocesc ei acum ? Cine le permite sa jure in numele nostru, al tuturor ?
    Gasiti inregistrarea video a “juramintului” pe blogul SCMD.

    RăspundețiȘtergere
  165. Ciinele moare de drum lung si prostul de grija altuia. Sau cum a spus raposatul Brucan "popor de timpiti", in traducere libera.
    Cine crede in sindicat sa ramina cine nu, poate sa plece, nimeni nu ne tine legati. Am impresia ca cei care au un dinte impotriva CD nu sunt sindicalisti, sun chibiti. Tinta sindicatului este pentru revenirea la legea ocupationala si atunci nu va mai trebui sa ne facem tot felul de calcule si socoteli.

    RăspundețiȘtergere
  166. @adio arme ,
    Te imbeti cu apa rece!
    Vei mai vedea si tu si altii ca tine, la pastele cailor o Lege speciala pentru "pensionarii militari", concept eradicat pentru totdeauna din Romania si multe alte tari din lumea de azi!
    Ca nu ne convine, ca am dori altceva, sigur, asa e, dar, de acum, sunt povesti de adormit fraieri si tocat banii unora care nu au ce face mai bun cu ei! Sa ne spui si noua, cand veti castiga si ce!

    RăspundețiȘtergere
  167. Apropo de sindicat!
    Care sindicat? Pai nu aflasi? Facatura lui D&P, prinde alt contur!

    RăspundețiȘtergere
  168. Si de ce crezi ca a aparut OUG 1/2011 prin care s-a revenit la cuantumul pensiilor din decembrie? Actiunile sindicatului nu au avut efecte? Ai impresia ca acesti minunati guvernanti chiar nu cunosc sentimentul de frica. Lupta este grea si de durata,dar vom avea cistig de cauza. Prietene "anonim", spui ca alte state nu au legi ocupationale pentru rezervistii lor, te inseli, probabil ca te-ai plimbat precum gaina in jurul casei si le cunosti pe toate. Nu ne imbatam cu apa rece, suntem cu coltii in beregata guvernantilor si nu le dam drumul. Rusine gastii politice numite PNL pentru ca are in rindurilei ei un membru care a contribuit la denigrarea eroilor USL-asi. Clasa politica romaneasca este o rusine, iar alegerile ce vor urma in 2012 vor fi adjudecate de gasca cu cei mai multi bani si cu tupeul cel mai mare. Vom trai si vom vedea.

    RăspundețiȘtergere
  169. a primit cineva noua decizie revizuita?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri