Google Translate

miercuri, 23 martie 2011

Ordonanta de urgenta 1/2011. Luni, 21 martie 2011, Senatul Romaniei. Reporter la fata locului

Şedinţa plenului Senatului de luni, 21 martie 2011. Plenul a aprobat in procedură de urgenţăProiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor masuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publica si siguranţă naţională.

Dragii mei,
Ieri, dupa-amiaza, am avut sansa (sau nesansa?!) de a asista la lucrarile sedintei Senatului Romaniei. Am raspuns astfel apelului conducerii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva si in Retragere (SCMD).

Ne-am adunat, la poarta Parlamentului, mai multi rezervisti: cam vreo 50-70.

Nu stiu daca vor mai fi venit si altii dupa ce am intrat noi in sala.


Actiunea a debutat cam ciudat.

Baietii in albastru de la poarta ne-au anuntat ca secretarul general al Senatului a aprobat participarea in sala doar a 20 de persoane, si cu conditia ca sa nu reprezentam vreo organizatie, vreun sindicat etc.

Am intrat, chipurile, ca persoane particolere. Bun si bronzul!

Am avut loc si eu in grupul celor 20 de norocosi, chiar daca sunt ceva mai gras.

Tot drumul pina trecerea prin furcile caudine (“filtrul”) de la intrarea in cladire, cit si pe timpul cit am mers spre sala, am fost “prelucrati” ca in sala sa nu vorbim, sa nu vociferam, sa nu scandam lozinci ori vreu slogan. Oricum, toate recomandarile incepeau cu NU. Asa cum le zicem noi la copiii mici: sa nu faci aia, sa nu faci ailalta etc. Si de ce ti-e teama... In sirsit!

Sedinta in plen a Senatului s-a desfasurat dupa tipicul obisnuit: cind vorbea unul, n-asculta niciunul, cind vorbeau toti era ca-n recreatia mare la scoala. De fapt, cam asta a fost si senzatia: ca ne aflam intr-o recreatie mare prelungita, in care elevii – cam ciudati si mediocri, dupa vorba, dupa port – erau intr-o permanenta miscare prin sala.

Saracu’ domnu’ Geoana, desi era la tribuna, era si el prin judet, pe-acolo, anuntind cam ce se intentioneaza a se discuta si solicitind din cind in cind votul celor prezenti in sala. Cu toate ca era atent sa nu se incurce lumea la vot, pina la urma tot au comis-o!!! (Interesant este ca de fiecare data, numarul total al votantilor era altul...) Sa-i fi vazut atunci pe sefii sau sefutii de grupuri-grupulete parlamentare cum se chinuiau sa dreaga busuiocul.

Ghiciti cine a gresit si de data asta la vot?

PDL, ca si alta data – nimic nou sub soare.

Au dres-o pina la urma, ca iar le freca ridichia piticul atomic de la Palatul Victoria si cu jupinu’al mare de la Cotroceanca.

Dezbateri? Care dezbateri?

Mai lua cite unul cuvintul sa anunte care este pozitia onor Guvernului in chestiunea in cauza. Au fost si citeva tentative ale Opozitiei de a se... opune, dar firave rau, de ti se facea mila de baietii de la Opozitie... Baietii vor si ei sa faca treaba, se agita, se burzuluiesc dar nu au cu ce. Sunt putini, chiar daca-s buni. Ailaltii de la PDL+UDMR+UNPR+Grupulete sunt cum sunt, dar sunt… multi si iau caimacul la tot la vot.

Spre exemplu, au vrut cei din opozitie sa introduca pe ordinea de zi o declaratie politica referitoare la intimplarea aceea nefericita de la Miercurea Ciuc (spunzuratoarea!). N-au reusit pentru ca s-a opus partea... opusa, adica PDL+UDMR+UNPR+Grupuletele. Ba mai mult, reprezentantul celor de la putere a precizat, teatral si aferat ca o primadona de virsta a treia spre a patra, ca este regretabil gestul, dar nu se poate accepta o astfel de actiune la Senat asa cum a propus Opozitia pentru ca nu se doreste si nu este cazul sa stricam relatiile cu partea ungara.

(Cam asta a fost ideea exprimata. Desi am o memorie buna, am preferat aceasta varianta de exprimare, decit sa redau integral cuvintele folosite de catre vorbitor!).

S-a tot valsat/falsat in acest fel uite-votu’-nu-e-votu’ pina la final, cind s-a ajuns si la ceea ce ne durea pe noi. Aprobarea/neaprobarea proiectului Ordonantei de Urgenta a Guvernului, nr.1/2011 (aia cu revizuirea pensiilor foarte militare).

Cind am intrat in sala, cineva ne spusese ca aceasta problema ar fi trebuit sa fie discutata la punctul 17 de pe ordinea de zi a sedintei.

Numai ca realitatea a fost mai interesanta si cu mai mult suspans pentru noi: a fost mutata ca ultimul punct de discutat – nr.24. Un coleg zicea ca, probabil, intentionat l-au pus ultimul punct in ideea ca poate ne plictisim si vom pleca sa nu vedem cit de ordinara este sedinta ordinara...

Si de data aceasta, masina de vot a reprezentantilor puterii a functionat perfect, mai mult ca sigur conform indicatiilor profunde ale sefului de la PDL: adica semnul cu degetul in jos pentru vot negativ. Asa e in Senat: vot cu virfu’n sus (DA), sau vot cu virfu’n jos (DA). A fost necesara inventarea unei astfel de comunicari in sala pentru ca unii nu inteleg ce voteaza, unii nu stiu ce voteaza, unii nu stiu ca trebuie sa voteze, unii nu stiu daca sa voteze etc. La noi ca la nimeni! Am fost in sala si i-am vazut!

Primul vot a fost referitor la acceptarea/respingerea Raportului comisiilor Senatului privind aceasta Ordonanta. In context, reamintesc faptul ca Raportul cuprindea si propunerea ca: daca dupa recalculare pensia noua este mai mare decit cea avuta, aceasta sa ramina in plata; daca pensia este mai mica decit cea veche, atunci sa ramina in plata pensia cea veche.

Opozitia a votat in favoarea rezervistilor.

Parlamentarii puterii au votat cum li s-a indicat de catre guvernul prezidential, astfel ca Raportul (desi favorabil noua!!!) a fost respins.
Apoi a fost votat proiectul Legii de adoptare a ordonantei. Tot puterea a invins! Nici o surpriza!

Nu vreau sa cobesc, dar cred ca si la Camera Deputatilor se va proceda la fel.

Nu ne ramine decit calea haiduciei spre justitia interna si internationala.

Ca asa vor cei de la putere!

Dupa aceea sedinta s-a incheiat iar senatorii au plecat veseli. Erau amestecati, rideau si vorbeau impreuna, nu mai erau putere si opozitie, erau amici care, probabil, isi propuneau sa mearga la o bere.

Noi am ramas ca prostii, cu sperantele frinte ori risipite pe lungile culoare ale Palatului Parlamenului.

Daca nu eram in postul mare ce le-as mai fi zis... dar noi, rezervistii, suntem oameni educati, nu ca ei!

Toate urarile de bine,
Col.rz. Dorel Pietrăreanu

P.S.:  Am uitat sa va spun ca tot ieri si tot datorita celor de la puterea s-a aprobat ca pensionarii sa primeasca un card pentru a fi folosit pe timpul transportului in comun. Problema va fi rezolvata pana la finele anului acesta. Stiam eu ca va bucurati ca veti mai merge/umbla sa obtineti si acest card.
In ESENTA, nimic nou. Am mai spus, mai spunem: Toţi o apă şi-un pământ !
Toţi se fac doar ca muncesc, pe banii nostrii, pe bani multi.
Multumim reporterului special pentru
relatararile de la fata locului!
Am aflat inca o data,
ca sperantele
romanilor
in politicieni, sunt desarte!
Admin
______________________________________
Remember:
__________________________________

11 comentarii:

  1. Azi 23 martie,termen fixat de instanta pentru suspendare OUG 1/2011!
    Ce coincidenta dracului! Stau si ma intreb: daca Senatul
    a VOTAT OK, cum ar putea o instanta sa zica altfel ????
    Raspund singur, precum Radio Erevan: banul, ochiul dracului!
    Se fac si astia ca muncesc, avocatii mananca si ei o paine...
    Iar noi ... noi .... si dai si lupta, si lupta si dai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da de ce sunteti suparati ? e foarte bine!. Doar nu ati sperat ca sa-si respinga propria ordonanta.PS. voi dup ce ati iesit la pensie chiar ati dat in mintea copiilor?

    RăspundețiȘtergere
  3. Stimati colegi,
    Lipsa comentariilor din ultima perioada,
    ma determina sa CRED ca sunteti extrem de ocupati!
    Este bine, chiar foarte bine! Ma gandesc in egala masura,
    avand in vedere si la mine, consumul mare de timp si energie
    pentru a MENTINE in VIATA acest Blog, ca a venit
    TIMPUL, sa ma OCUP EXCLUSIV si prioritar, de Blogurile mele,
    unde NU astept COMENTARII! Tacerea domniilor voastre,
    este ECHIVALENTA cu lipsa de dorinta de a merge mai departe!
    Cu respect, multumiri si deosebita prietenie,
    Admin

    RăspundețiȘtergere
  4. Admin, nu fii suparat... Ti s-a lipit de blogul asta lepra de Neacsu si toti considera ca esti la fel, ca de: cine se aseamana se aduna!
    Au ramas cativa, ca musterii obisnuiti ai unei crasme de la marginea orasului, beti si toropiti de necazuri...
    Incrementa... decrementa...
    E bine sa te ocupi de blogurile matale, cele dragi inimii de comisar sef, nu de carcoteala si cozeria nesfarsita si nesarata la care s-a ajuns...
    Mai sunt si altii ca Neacsu, dar originalul nu poate fi confundat cu nimeni, ca prea este nenorocit in calitatile lui!
    Lehamite mare mon'ser... si scarba...
    Mai tine blogul asta pentru cei rataciti si mai ales pentru spaima si grija ce-i roade pe cei ce nu pot dormi de felul in care se duc banii unora sau altora (numai ai lor nu!)...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ordonanta de Urgenta a Guvernului 1/2011 care reglementeaza metodologia de recalculare a pensiilor militare a fost adoptata tacit, miercuri, de Senat. dupa ce proiectul de lege de aprobare a OUG nu a intrunit numarul de voturi necesare pentru a fi adoptata sau respinsa. Pentru ca data de adoptare tacita este 24 martie, proiectul de lege se considera adoptat tacit si merge spre dezbatere si vot la Camera Deputatilor, camera decizionala.

    RăspundețiȘtergere
  6. ilie de la scularie23 martie 2011 la 17:32

    @Admin spunea... 23 martie 2011, 11:35
    Da nu ti mai amărî bre nene comisare... Ia baga matali ceva dispri oarece di la SCMD , şî ai sî vezi cum vin muştiriii ... ca musca la băligar ( iaca n-am zîs vorba ceeia ruşinoasă) ... mai ales dintr-aceia care n-aţi prins nici o bucăţică din caimacu banilor de-acolo ....
    Şî mai voroveşti matali cî ti duci la blogurile lu matali ... "unde NU astept COMENTARII! " ... D-apăi pintru ci doamne iartă-mă ai mai făcut acele bîzdîgănii ... ca sî voroveşti sîngur la păreţi ...??!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi face placere sa va anunt ca InfoMondo Militar
    a publicat povestirea mea “La Senat, ca la Senat”.
    Va invit sa vizitati pagina respectiva (indicata mai jos) si,
    daca aveti comentarii pro sau contra referitoare la text
    sa le faceti cu incredere si curaj.
    Va multumesc anticipat!
    Toate urarile de bine, Dorel Pietrareanu
    http://militar.infomondo.ro/actualitate/la-senat-ca-la-senat.html
    Aceast articol a fost adaugat Miercuri, 23 Martie 2011 la 6:36 pm
    ______________
    Infomondo.ro, va va astepta zi de zi!

    RăspundețiȘtergere
  8. @admin ar fi pacat sa renunti la acest blog doar pentru faptul ca nu sunt suficiente comentarii, eu sunt convins ca ai intuit motivul si anume lipsa de timp. Renuntarea la blog ar da satisfactie doar anonimilor de la CD al SCMD de genul celui de la 13.14 si ar fi mare pacat.

    RăspundețiȘtergere
  9. @dapix,
    te inseli. Si-au facut multi bloguri.
    Acum stii ce gandesc si cum se bucura?
    Habar nu ai! Ei cred ca daca asta dispare,
    toti ne mutam la ei! Asta e dapix adevarul!
    Admin are si el dreptatea lui. A muncit mult,
    si nu a cerut decat un minim respect pentru asta!
    Niste comentarii,pentru a se putea orienta in preferintele noastre.
    Poate ar fi fost mai bine sa fi cerut niscai firfirici!
    Tot ne-am invatat noi, sa dam bani fara a cere socoteala!
    Oricum, cei care ne invatasem pe aici, vom regreta cele intamplate!
    ___________
    P.S.: Citez un ano de mai sus:
    Au ramas cativa, ca musterii obisnuiti ai unei crasme de la marginea orasului, beti si toropiti .............
    Ne-ai jignit, mon'ser...
    Eram zilnic peste 1000-1500!
    Deloc beti, deloc toropiti!

    Dar... din nou, vorba ta:

    Incrementa... decrementa...
    Lehamite mare mon'ser... si scarba...

    RăspundețiȘtergere
  10. @ano 20.54 unde nu am dreptate? Atunci cand afirm ca ar fi pacat ca admin sa renunte la blog sau atunci cand afirm ca s-ar bucura doar cei pe care i-am numit? In ceea ce-l priveste pe admin, este adevarat a muncit mult pentru blog, pentru noi cei care bantuim pe aici cu toate ca de multe ori a trebuit sa calce pe spini.Sper totusi sa continue sa duca mai departe blogul. Despre firfirici ce sa spun, de data asta dumneavoastra nu-l cunoasteti pe admin.

    RăspundețiȘtergere
  11. Libertate, egalitate (nu mai zic fraternitate) pe Blogul lui Neacsu!!!! Jos cenzura de pe acest blog!!!!! LIBER LA EXPRIMARE! IF NOT A NEW REVOLUTION LIKE IN LIBYA!!!!! It is possible NEACSU = GHADAFI?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri