Google Translate

marți, 15 martie 2011

Ruşii se tem de un cutremur venit din Vrancea. D-l Mărmureanu, se tine tare!

Oamenii de stiinta rusi se tem de un seism puternic la Moscova, cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter, care ar putea veni dinspre Romania, din zona Vrancea.

Evgheni Rogojin, directorul Institutului pentru Fizica Pamantului de pe langa Academia de stiinte a Rusiei, a spus, marti, ca un seism care ar putea constitui un pericol pentru Capitala Rusiei ar putea veni dinspre Vrancea.


Zona Moscovei este arareori scuturata de un cutremur, insa de obicei acesta nu are mai mult de 4-5 grade si se se produce o data la 30 de ani, scrie portalul Life News.

De obicei, cutremurele inregistrate in Moscova vin dinspre Muntii Carpati, ultimul resimtit fiind cel din anul 1977, din Romania, cu o magnitudine de 7,3 grade pe scara Richter.

Datele arata ca activitatea seismica actuala este una mai putin obisnuita, cutremurele din Japonia din acest an, din Chile, din anul 2010 si din Sumatra, intre 2004 si 2005, aratand o intensificare a acestora.

Oamenii de stiinta rusi afirma ca un seism de o amploare mai mare ar putea sa se produca la Moscova in urmatorii zece ani ori mai devreme.

Institutul de Geofizica S.I.Subbotin de pe langa Academia de stiinte a Ucrainei a prognozat ca mai multe cutremure de pamant vor zdruncina in timpul apropiat teritoriul ucrainean.

Specialistii ucraineni spun ca principala amenintare vine din regiunea seismica activa numita „zona Vrancea“, masiv muntos relativ apropiat de teritoriul Ucrainei, care genereaza periodic miscari puternice ale scoartei terestre la mare adancime.

Acestia afirma ca seisme de acest gen au avut loc in 1940, 1977, 1986 si 1990, iar cutremurele au fost resimtite si in Ucraina si chiar si in Rusia, in particular la Moscova si Sankt-Petersburg. Astfel de cutremure nu au mai avut loc de mult timp, iar ciclul lor de repetitie se apropie de final.

Cu toate acestea, specialistii romani ne anunta ca nu trebuie sa ne facem griji pentru ca un seism major nu va lovi Romania pana in anul 2040.
Sursa: http://www.agenda.ro/
Dacă specialiştii români în seismologie susţin că nu ar trebui să aşteptăm un cutremur major înainte de 2040, ruşii se tem că Vrancea ar putea fi zguduită de un seism care să se simtă până la Moscova.
Oameni de ştiinţă ruşi prevăd un cutremur cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter la Moscova, care va veni din Vrancea (România). O declaraţie în acest sens a fost făcută marţi de Evgheni Rogojin, directorul Institutului pentru Fizica Pământului de pe lângă Academia de Ştiinţe a Rusiei, relatează portalul Life News.

De partea cealaltă, directorul Institutului de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, susţine că previziunile ruşilor nu ar trebui să ne îngrijoreze.
" Să le fie de bine! Au şi ei nevoie de bani de la Guvern. Nu e adevărat, au mai ieşit ei cu previziuni... Un cutremur de mare intensitate nu se va produce în Vrancea înainte de 20141",
 a declarat specialistul pentru Adevarul de Seară.

D-l dr.Gheorghe Mărmureanu,
prin optimismul sau,
ne face bine!
Oricum, vorba domniei sale:
"daca e sa crape, crapa si gata"!
Desigur, Pamantul!
Admin
______________________
..................
Toate aceste explozii solare masive s-au petrecut cand Pamantul avea orientat spre Soare acele parti in care s-au declansat cutremurele sau eruptiile vulcanice. Este noua teorie care cauta sa-si gaseasca acum argumente stiintifice.

Controversata teorie ii apartine lui Jim Berkland, care a prevazut cutremurul din Noua Zeelanda cu o saptamana inainte studiind acest fenomen. Fostul expert de la U.S. Geological Survey, atribuie schimbari majore ale campului magnetic terestru chiar inaintea marilor cutremure, iar in general acestea au loc in zona in care urmeaza sa aiba loc seismul.


Un alt fapt senzational a fost ca la putin timp inaintea declansarii exploziei solare, in China si in Japonia a aparut fenomenul "celor doi sori", ce s-a datorat unei dereglari a campului magnetic in acea zona, cea ce genereaza si aceasta iluzie optica ca sunt doi sori pe cer. Fenomen ce a fost pus tot pe seama exploziilor plasmatice din ultima vreme.

O alta chestiune legata de campul magnetic terestru s-a observat tot in aceste zile si este pus tot pe seama exploziilor solare fara precedent. Polul nord magnetic a inceput sa se deplaseze spre est cu o viteza de 20 de ori mai mare decat pana acum. Acesta se indreapta spre Rusia, China si Japonia cu 60 de km pe an, ceea ce ar putea insemna ca se apropie o schimbare brusca de polaritate.

Si tot ca o coincidenta, tot in aceste zile, cercetatorii au aflat ca acest camp magnetic care inconjoara pamantul se comporta de parca in centrul planetei s-ar afla un imens reactor nuclear, care ar fi in oscilatie de rezonanta cu Soarele. Teoria a dat apa la moara celor ce cred ca Terra e goala pe dinauntru.
Sursa: Dincolo de limite

Un comentariu:

  1. Japonia se cutremura fara incetare: replici peste replici!
    Japonia se lupta nu numai cu efectele distructive ale unui cutremur de 9 grade, urmat de un tsunami care a facut prapad. Centrala de la Fukushima a devenit sinonima cu imaginea dezastrului nuclear: toate cele 6 reactoare au probleme! Pamantul se cutremura fara incetare in zona arhipelagului nipon! Marti s-au produs in zona peste 30 cutremure, dintre care doua de 6 si altul de 6,2 pe scara Richter.

    UPDATE: Valurile au lovit deja! l Sute de cadavre descoperite pe o plaja l Doua trenuri au fost maturate de ape l Informatii despre cetatenii romani din Japonia l Axa de rotatie a Pamantului a fost deplasata l Stare de urgenta nucleara: sistemele de racire ale centralelor atomice sunt avariate! l Centrala nucleara de la Fukushima a explodat l Sunt date disparute aproape 10.000 de persoane intr-un singur oras - Minamisanriku l La reactorul 3 al centralei nucleare Fukushima, miezul a inceput sa se topeasca l Stare de urgenta la a doua centrala nucleara, Onagawa! l Doua explozii s-au produs luni la nivelul reactorului 3 al centralei nucleare Fukushima l Fukushima - probleme la 3 reactoare din 6: specialistii incearca sa stabilizeze situatia l Se rationalizeaza curentul l Japonia a cerut ajutor international pentru a controla criza nucleara l Bilantul oficial depaseste 6.000 de morti l Expertii americani apreciaza: a fost al patrulea cel mai puternic cutremur din lume! l Din nou, pericol de explozie la Fukushima!
    http://www.agenda.ro/

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri