Google Translate

miercuri, 9 martie 2011

Sediul social al Sindicatului "Pro Lex", percheziţionat! Anchetatorii caută acte într-un dosar de fraudă

Sediul social al Sindicatului "Pro Lex", care este şi locuinţa personală a liderului Vasile Lincu, este percheziţionat, marţi, de anchetatori care caută documente contabile, acte de sindicat într-un dosar de fraudă.

Vasile Lincu a declarat, pentru MEDIAFAX, că acţiunea vizează o plângere făcută de el împotriva unui fost lider de sindicat, Mircea Lupu, care îl acuza pe el că era încă şef al organizaţiei sindicale după expirarea mandatului de preşedinte de sindicat.
Liderul de sindicat a spus că reprezentanţi ai Gărzii Financiare, ai ANAF şi ai ITM au mai făcut verificări dar nu au găsit nimic care să-l incrimineze.
"Astăzi, când să ies pe uşă, procurorii au venit la mine acasă, unde este şi sediul sindicatului, să caute documente contabile şi acte despre sindicat, dar eu nu am aceste acte acasă. Le pot prezenta, nu am nimic de ascuns",
 a spus Vasile Lincu.

El a refuzat să precizeze dacă această percheziţie are legătură cu acuzaţiile recente pe care le-a făcut legat de contrabanda din vămi şi declaraţiile privind o schemă de şah, care a dus la discuţii în ultima perioadă referitoare la cine este "Regina", respectiv cine este în spatele corupţiei din vămi.

Lincu s-a ferit să spună dacă este vreo legătură directă între această percheziţie şi declaraţiile făcute. "Într-o măsură sau alta mi s-au transmis mesaje să nu mai apar în presă cu vreo declaraţie", a spus Lincu, fără a face nominalizări.

Liderul "Pro Lex", Vasile Lincu, a declarat, în 28 februarie, pentru MEDIAFAX, că în urma declaraţiilor pe care le-a făcut a fost sunat de mai mulţi procurori care anchetează infracţiunile din vămi, pentru a corobora informaţiile pe care le are cu cele din cauzele în lucru, însă că nu a fost citat în niciun dosar.

Potrivit unor surse judiciare, Lincu ar fi fost contactat de procurorii DIICOT Braşov pentru a da informaţii în dosarul privind fraude cu produse petroliere, în care sunt cercetaţi directorul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Braşov, Claudiu Gheorghe Monea, şi şeful Biroului Supraveghere Produse Accizate, Dorel Ciobanu.

Cei doi şefi de la Vama Braşov ar fi favorizat o grupare infracţională condusă de Cecilian Morcov, din Braşov, specializată în evaziuni fiscale cu combustibili achiziţionaţi fără plata accizei, potrivit anchetatorilor.

Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie fac cercetări cu privire la implicarea unor vameşi şi poliţişti de frontieră în fapte de corupţie, iar de la începutul lunii februarie au fost arestaţi zeci de angajaţi ai PTF Siret (Suceava), de la vămile Naidăş (Caraş-Severin), Foeni şi Moraviţa (Timiş) şi de la Vama Albiţa (Vaslui). Ultima acţiune a avut loc la Vama Ploieşti, în acest caz fiind arestat şeful biroului vamal, Cornel Costea.

Costea a declarat în faţa instanţei că, în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, a primit suma de 90.000 de lei, din care lui i-au revenit 30.000 de lei, restul împărţindu-i între vameşi şi alte persoane, ca P.P.şi P.S., bani care, după ştiinţa sa ajungeau la "preşedintele S.B.".

Reprezentanţii Sindicatului "Pro Lex" afirmau, ulterior, într-un comunicat de sâmbătă, că Sorin Blejnar l-a numit în funcţia de director executiv al Direcţiei Judeţene Vamale Ploieşti pe Cornel Costea, cu încǎlcarea statutului funcţionarilor publici, neîndeplinind condiţiile de promovare.

În ultima perioadă preşedintele ANAF a fost acuzat în repetate rânduri atât de oameni politici din opoziţie, dar şi de unul din foştii angajaţii din Vamă că el ar fi "regina" de pe tabla de şah a corupţiei din vămi, acuzaţii pe care le-a respins de fiecare dată.

În 9 februarie, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex" a remis un comunicat în care a descris "schema logicǎ a persoanelor implicate în sistemului piramidal": "Pionii - lucrǎtori vamali; Caii - colectorii - şefi de turǎ, şefi de vamǎ, lideri de sindicat (a se vedea ascensiunea liderilor de sindicat din vǎmi) etc; Nebunul, sau coordonatorul, persoana indispensabilǎ - liderul de sindicat şi/sau director ANV; Tura - şeful ANV şi directorii direcţiei supraveghere vamalǎ, proceduri, resurse umane; Regina - partidul politic, membrii importanţi din partid care pot decide numirea şefului şi directorilor ANV şi ANAF; Regele - ?".

Fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Radu Traian Mărginean, a fost pus sub învinuire de procurori în dosarul traficului de influenţă din Vama Halmeu, fiind acuzat de luare de mită. El a fost demis din funcţie în 9 februarie, de către premierul Emil Boc, la câteva ore după ce a fost pus sub învinuire.

Liderul "Pro Lex" spunea atunci că prin punerea sub acuzare a lui Radu Mărginean s-a trecut la piesele mai importante, respectiv "tura de pe tabla de şah", dar acesta nu este cea mai importantă "tură".

Preşedintele Traian Băsescu declara, într-un interviu publicat de "România Liberă", referindu-se la scandalul din vămi, că se teme că "regina se află printre liderii sindicali", însă a precizat că probarea acestui lucru depinde de cei care sunt arestaţi, dacă vor recunoaşte.

Potrivit lui Lincu, în niciun caz un lider de sindicat nu este regina, nu e beneficiarul final al corupţiei, pentru că nu avea puterea să numească un subsecretar de stat la conducerea ANV, dar dacă e implicat în corupţia din vămi, are un rol foarte important.
Sursa: Mediafax.ro
Unde sa fie ADEVARUL? Banul, ochiul dracului ???
Ehee, de luat aminte!
Admin
__________
Parchetul ÎCCJ: Vasile Lincu şi alţi doi lideri ai Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor, urmăriţi penal pentru delapidare:
COMUNICAT

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări în cauza având ca obiect comiterea infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi fals intelectual faţă de trei învinuiţi.

Urmărirea penală a fost începută în cauză faţă de învinuiţii Lincu Vasile, Vîlnei Florin Ilie şi Negoiţă Voinea, în cauză fiind efectuate acte de cercetare penală şi fiind administrate probe pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele. Astfel, s-a reţinut în fapt că în calitate de lideri sindicali în cadrul Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex”, Lincu Vasile şi Vîlnei Florin Ilie şi-au însuşit şi au folosit diferite sume de bani, fără aprobarea organelor de conducere şi fără descărcare de gestiune. Din cercetări a rezultat că învinuitul Negoiţă Voinea a acceptat înregistrarea în contabilitate a operaţiunilor fictive şi a denaturat veniturile şi cheltuielile sindicatului Pro Lex.

Cercetările efectuate până în acest moment procesual au mai relevat că au fost încheiate de către liderii sindicali contracte în numele Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex” şi a fost consemnată recepţia unor bunuri fără justificare în documentele contabile şi fără descărcare de gestiune. De asemenea, probatoriul administrat a relevat că au fost achitate din fondurile sindicatului sume de bani cu titlul „drepturi de autor” fără îndeplinirea condiţiilor legale.

În cauză se efectuează percheziţii domiciliare, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt şi administrarea întregului material probator.
Preşedintele Sindicatului Vameşilor şi Poliţiştilor „Pro Lex", Vasile Lincu, a fost pus sub acuzare de Parchetul General pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată. Sindicalistul Lincu este cel care a declanşat scandalul „reginei" din vămile româneşti, personaj care ar fi colectat şpăgile strânse de la vameşii arestaţi în dosarele DNA.
Vasile Lincu susţine că procurorii ar putea găsi în calculatorul pe care l-au ridicat de la domiciliul său numele unui politician PDL, care ar avea legătură cu ceea ce se întâmplă în vămi. Pentru aceleaşi fapte au mai fost puşi sub acuzare şi preşedintele Sindicatului Sed Lex, Florin Vîlnei, fost director executiv al Sindicatului „ProLex". Vîlnei apare în acest dosar ca urmare a faptului că a făcut parte din conducerea „Pro Lex". Cea de-a treia persoană pusă sub învinuire în dosar este Negoiţă Voinea, despre care surse judiciare au explicat, pentru România Liberă, că este cel care gestiona contabilitatea sindicatului.
„Astfel, s-a reţinut în fapt că în calitate de lideri sindicali în cadrul Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex", Lincu Vasile şi Vîlnei Florin Ilie şi-au însuşit şi au folosit dife-rite sume de bani, fără aprobarea organelor de conducere şi fără descărcare de gestiune. Din cercetări a rezultat că învinuitul Negoiţă Voinea a acceptat înregistrarea în contabilitate a operaţiunilor fictive şi a denaturat veniturile şi cheltuielile sindicatului Pro Lex",
 arată Parchetul General într-un comunicat remis ieri.

Potrivit procurorilor, cercetările au mai relevat că au fost încheiate de către liderii sindicali contracte în numele Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex" şi a fost consemnată recepţia unor bunuri, fără justificare în documentele contabile, şi fără descărcare de gestiune. Probatoriul administrat mai arată că au fost achitate din fondurile sindicatului sume de bani cu titlul „drepturi de autor" fără îndeplinirea condiţiilor legale. Vasile Lincu respinge acuzaţiile.
Sursa: Romania Libera, Şah la sindicalistul Vasile Lincu 

4 comentarii:

  1. Nimic Nou. Invinuirile aduse lui Lincu sunt banale. Capetele de acuzare se pot aplica oricarei conduceri sindicale.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Pentru informarea tuturor membrilor SCMD - Scrisoare deschisa catre dl Gl. Bg. (r) Anton Cristian, de buna voie membru al sindicatului":
    pe Blogul SCMD-CD.
    ?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hopaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, Comisia de audit ori nu mai are rabdare , ori a realizat ca nu mai poate tine sub pres la infinit un raport care trebuia sa iasa la lumina din prima zi pentru ca uite ce fac baietii de la procuratura cu sindicatele si echipele de control. In sfarsit avem un comunicat al presedintelui comisiei de audit, care spune lucrurilor pe nume . Felicitari domnului General, asteptam continuarea, pana nu o face procuratura.

    Interesant este si raspunsul domnului Dogaru ia uitati ce spune printre altele "In consecinta, voi admite schimbarea Statutului, conform actualelor prevederi, doar in 2014, la o data care coincide, in mod fericit, cu incetarea mandatului actualului Presedinte."
    Nu e asa ca este democratic ? Daomnul Dogaru singur stabileste cand sa convoace CNR si cand sa schimbe un statut, facut dupa cum a spus chiar conducerea SCMD "pe genunchi" in graba , fara experienta, copiat de la altii.
    Si filialele dorm.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am mai discutat pe problema actualului Statutut al SCMD care este un mare RAHAT!!!!! O adunătură "copy paste" din statutul altor sindicate, fără cap şi fără coadă...Dogaru a dovedit că nu este capabil să coordoneze în mod raţional evenimentele care s-au succedat de-a lungul 1,5 ani. Dacă nu va fi schimbat împreună cu ciracii lui există mari şanse ca acest Sindicat să se autodizolve. Paranoia la ea acasă...
    Nu mai comentez că deja mi-e silă...Circ fără bani (de fapt pe banii noştri ai membrilor)!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri