Google Translate

sâmbătă, 9 aprilie 2011

ANP in atentia Departamentului de Stat al SUA pe probleme de drepturile omuluiAbuzurile în închisorile româneşti au continuat şi în 2010, agresiuni ale deţinuţi atât din partea angajaţilor cât şi a colegilor de detenţie fiind relatate de media şi de ONG-uri, notează Raportul Departamentului de Stat al SUA pe probleme de drepturile omului pentru 2010.

Primul lucru remarcat de experţii americani care au întocmit documentul este acela că deţinuţii încă au condiţii dure în închisori, iar acestea nu respectă standardele internaţionale.
"Cu toate că, potrivit cifrelor oficiale, în penitenciarele din România supra-aglomerarea nu a reprezentat o problemă serioasă, există închisori în care standardul de patru metri pătraţi de fiecare deţinut, impus de Comitetul pentru Prevenirea Torturii (CPT) al Consiliului Europei, nu a fost respectat",
 se precizează în raportul dat publicităţii vineri seară, la Washington.

Totuşi, autorii documentului afirmă că, pe parcursul anului 2010, condiţiile din câteva închisori româneşti s-au îmbunătăţit.
"Media şi ONG-urile au raportat că abuzul deţinuţilor, atât din partea angajaţilor închisorilor cât şi din partea colegilor de detenţie, a continuat să fie o problemă, iar autorităţile din penitenciare au încercat să ascundă astfel de incidente",
 notează autorii documentului.

Aceştia amintesc despre cazul deţinutului Constantin Sandu, care a murit în 4 iunie la penitenciarul din Galaţi după ce a fost legat de gardieni.
Stire: Mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite