Google Translate

vineri, 15 aprilie 2011

Boli ale romanilor: datul cu parerea (aiurea) si reinventarea (mereu) ... a rotii !

____
Zeci de e-mail-uri ... in cutiuta postala.
Citesc, raspund, sterg, spam etc. ... de la caz la caz.
STOP cadru! Raman oripilat! Dar ... bunul meu OBICEI:
Hai sa verific! Hmmm ... asa a aparut acest subiect.
Admin,Romania Megalitica
___

 
Delfinii sunt mamifere marine înrudite cu balenele și marsuinii (Phocoena phocoena). Există în jur de 40 de specii de delfini în 17 genuri diferite. Delfinii variază ca dimensiune de la 1.2 m și 40 kg (Delfinii Maui; Maui's dolphin ), ajungând până la 9.5 m și 10 tone
(Orca sau Balenă ucigașă; Killer whale ).

 
Se găsesc în întreaga lume, în special în apele puțin adânci din zonele de coastă. Delfinii sunt animale carnivore, hrănindu-se cu pește și calamari. Familia Delphinidae (Oceanic dolphin) este cea mai mare din Ordinul Cetacea, fiind și relativ recentă: delfinii au evoluat acum aproximativ 10 milioane de ani, în miocen.
 

 
Cunoşti pe cineva care să nu fi mers măcar o dată în viaţă la delfinariu? Cine nu a auzit de delfinul comun sau de marele delfin? Şi cine nu visează să înoate în mare alături de delfini, să-i privească sărind şi zâmbind … Da, exact! Pentru că delfinii au un zâmbet fermecător.
Mai există câteva locuri în lume unde poţi să întâlneşti delfini la tot pasul. De exemplu, Golful Rechinilor cu renumita plajă Monkey Mia, din vestul Australiei.
 
 
Conform vechilor legende aleaborigenilor, adică primii locuitori ai Australiei, delfinii şi balenele se trag din constelaţia Sirius, de unde au venit pentru a-i învăţa peoameni ce este bucuria.
 
Delfinii pot învăţa foarte repede, mai ales dacă şi dresorii sunt ingenioşi – dar trebuie ţinut cont de faptul că delfinii se plictisesc repede şi depistează imediat trucurile folosite de dresori. N-am exagera prea mult dacă am spune că sunt unele dintre cele mai inteligente fiinţe de pe Planetă. Dovada? Un delfin isteţ pe nume Mr. Spock a învăţat repede să-şi păcălească dresorul, pe Jim Mullen. Acesta îl recompensa cu un peştişor gustos de fiecare dată când delfinul îl ajuta la curăţarea bazinului, aducându-i diverse lucruri aruncate de alţii. Drept urmare, Mr. Spock „s-a gândit” să ascundă într-un colţ îndepărtat al bazinului o pungă de hârtie pe care a făcut-o ferfeniţă, aducându-i mereu instructorului câte o bucăţică şi aşteptând cu umilinţă să fie recompensat pentru gestul său altruist!
 
 Aceste mamifere iubitoare de apă trăiesc în grupuri şi au grijă unele de altele. De multe ori, se întâmplă chiar să-i ajute pe indivizii slăbiţi sau răniţi, un fenomen rar întâlnit în sălbăticie. Delfinii comunică prin intermediul ultrasunetelor, folosind în comunicare circa 14 000 de semnale distinctive. În timpul „conversaţiilor”, un singur semnal al delfinilor poate cuprinde mult mai multe semnificaţii decât un sunet sau un cuvânt rostit de noi, oamenii. Oare delfinii îşi spun poveşti înainte de culcare?
Dar poezii de dragoste?
 
 
Friday, April 15, 2011 12:25 PM
From: "......" ......@yahoo.com To:......
Stop macelarirea delfinilor Calderon din Danemarca
TRIMITETI MAI DEPARTE. PENTRU A SEMNA DATI INTAI FORWARD, SEMNATI SI APOI DATI SEND. VA MULTUMESC. EU SI DELFINII CARE NU AU NICI O VINA.
Vezi pana la capat si semneaza. (...)
_________________
 
In Danemarca inca este permisa aceasta atrocitate: aceea de a fi omorati delfinii! Pentru moment, apa oceanului s-a colorat in rosu ...
Dar nu din cauze naturale, ci din cauza ca niste indivizi macelaresc delfinii Calderon, faimosi datorita inteligentei lor.
 
 
Asta se intampla in fiecare an pe insulele Faroer (Danemarca). Cei mai "importanti" participanti sunt adolescentii. Este un fel de "sarbatoare", ca sa demonstreze "maturitatea" lor. Toti participa intr-un fel sau altul, fie prin macelarire, fie ca spectatori.
Delfinii Calderon - ca multe alte specii - sunt pe cale de disparitie. Ei se apropie de oameni, ca sa se joace si sa comunice.
 
 
Asta este un adevarat semn de prietenie. Ei nu mor imediat. Indivizii ii taie cu carlige, o data, de doua sau chiar de mai multe ori. Atunci, delfinii scot niste tipete ca de nou-nascuri.
Aceste animale minunate, se chinuie, dar ele nu capata nici un fel de "consolare" in timp ce mor in propriul lor sange.
Acest masacru trebuie sa ia sfarsit!
______________
 
ORIBIL! Scandalos! Dureros!
Dar ... iata ce am gasit!
Un SUBIECT de anul trcut, acum reaincalzit ...
Un subiect ... denaturat ...
________Admin,Romania Megalitica_____
 
 

Long finned pilot whale (Globicephala melas) - Balena pilot

şi spre comparaţie:

Delfinul comun (delphinus delphis)
... La momentul respectiv am fost pur şi simplu siderată. Nu înţelegeam de ce interesul ăsta brusc faţă de insulele Feroe şi de ce atâta violenţă împotriva lor. Mi-a părut rău că nu am fost o idee mai documentată, după care am început să caut pe net şi m-a uluit numărul relativ mare de bloguri care au preluat acel e-mail, fără ca măcar să se întrebe cât adevăr conţine. Unii au mai înflorit pe ici pe colo, poate ca să stârnească idignarea, poate că au fost impresionaţi de scenele respective. Şi aşa s-a născut ideea de a scrie acest articol.

În primul şi primul rând, nu este vorba despre delfini, ci despre o specie de balenă de dimensiuni mici. Într-adevar, seamănă puţin cu delfinii, fac parte din aceasi familie cu ei, dar au comportamentul balenelor. În engleză se numeste “long finned pilot whale” se poate foarte usor verifica pe net. Ştiu că discuţia este controversată, unii le consideră delfini, dar asta este cu totul alt aspect. Cert este ca nu nu seamănă cu cei gri şi drăgălaşi la care se gîndeşte omul când aude cuvântul “delfin”. Balena ucigaşă Orca face parte tot din familia delfinilor (nu cred că cineva o consideră delfin), iar balenele pilot sunt pe locul doi în ceea ce priveşte dimensiunile lor. după Orca. Pentru cine se îndoieşte de adevărul spuselor mele, din nou, poate căuta pe net. De exemplu: Enciclopedia Britanica este una dintre sursele serioase, de exemplu.

Sunt vânate cca. câteva sute de specimene pe an, dar sunt ani în care nici măcar nu se aproprie de insule. Modul în care sunt vânate este atât de„uman” cât poate fi atunci când se omoară un animal. Dacă mi se permite eufemismul. Acum va trebui sa si descriu un pic mai grafic, ca sa îi spunem asa, dar explicatiile sunt importante pentru a întelege ce se intampla: instrumentele utilizate sunt proiectate special de un medic veterinar pentru a nu produce durere inutil, o balenă moare în câteva secunde, iar feroezii valorifică absolut tot: carne, piele, dinţi, grăsime. Nu le ucid ca să se distreze (cum se face cu taurii in coride sau cocoşii în luptele din Tailanda), nimeni nu le torturează sau lasă să se înece in propriul sange (poate recunoasteţi acuzaţia). Pentru cine se îndoieşte sau ar vrea să afle mai multe informaţii, îl rog să citească explicaţiile de aici. (....)
Intregul Articol, poate fi citit AICI

http://kaninusferoingus.wordpress.com/2010/09/19/tara-arde-si-baba-se-piaptana/.
Admin,Romania Megalitica

26 de marzo de 2010
 
 
Un calderón (Globicephala melas o Globicephala macrorhynchus) en zoología es un cetáceo odontoceto, de la familia de los delfines (Delphinidae). También recibe los nombres de globicéfalo negro o ballena piloto de aleta larga.
 
Se encuentra en las aguas templadas y subpolares (0 - 25°C), de los océanos Atlántico, Pacífico e Índico, a ambos lados de la línea ecuatorial hasta el paralelo 30 (Fig. 4). Se calcula que hay un millón de ballenas piloto en el Atlántico Norte. Numerosas manadas pasan durante la primavera y a principios del verano siguiendo su migración anual. Viven bien mar adentro o cerca de la costa, generalmente al borde de la plataforma continental, e incluso a veces entra en rías en busca de alimento. Existe una población antártica y otra ártica, estimada en unos 90.000 individuos. Fuera de sus límites ocupa el territorio el calderón común (Globicephala melaena).

El calderon es una especie de hábitos gregarios, vive en grupos de centenares de individuos. El núcleo del grupo es la familia (de unos 15 o 20 miembros), aunque en ocasiones se concentren varios centenares, compuesta por hembras con su cría y en general un solo macho adulto. Los machos pueden llegar a medir 7 metros y pesar 2.500 kg, siendo la hembra generalmente más pequeña. Su principal característica es una cabeza con un melón exagerado, más marcado en los machos, con un pico poco marcado o inexistente separado del melón por un pliegue. En la boca tiene de 8 a 13 dientes cónicos y afilados en posición anterior en cada uno de los 4 huesos mandibulares.


No existe constricción en el cuello y desde aquí el cuerpo es cilíndrico hasta la aleta dorsal; ésta se encuentra situada en la mitad anterior del cuerpo y tiene una base alargada: en los machos es bulbosa, muy arqueada hacia atrás, con una base larga y el borde de ataque ancho y grueso, mientras que en las hembras es menos arqueada. Las aletas pectoriales están situadas más cerca de la cabeza y son bastante largas (casi el 30 por ciento de la longitud del cuerpo), con una especie de codo y acabadas en un ángulo agudo. El pedúnculo caudal es grueso, y la aleta caudal presenta una mesca que forma dos lóbulos de borde cóncabo con extremos afilados. Los juveniles son de color pardo o gris claro, y los adultos negruzcos o gris oscuro; en la zona ventral presentan una gran mancha con forma de ancla de tonos claros, desde la garganta al ano, tras la aleta dorsal hay otra mancha con forma de silla de montar.

A diferencia de otros cetáceos, como los zifios o los cachalotes, los calderones tropicales ascienden y descienden con rapidez, con inmersiones cortas de hasta 22 minutos. Entre inmersión e inmersión realizan "un breve descanso" en la superficie que a veces no excede los 5 minutos para volver a realizar otra picada en las oscuras y frías aguas profundas a velocidades medias de entre 2 y 3 metros por segundo.
Intregul Articol, AICI.
Admin,Romania Megalitica
P.S. Aceasta este POVESTEA .... macelaririi delfinilor!
Dar ... vorba autoarei de mai sus:
Tara arde, si baba se piaptana!
Ne facem singuri de lucru!
Mie chiar mi s-a facu rau!
Iubesc animalele si copii!
Delfinii, enorm!
Admin,Romania Megalitica
======================
===========================================
====================================================================

6 comentarii:

  1. Am mai spus-o si o repet "Omul este cel mai animal dintre animale" şi nu numai. Gândiţi-vă la celebrul dicton latin : "Homo homini lupus est"! Pe YouTube sunt filmuleţe şi mai groaznice...Poate merităm să dispărem de pe această planetă,cine ştie...

    RăspundețiȘtergere
  2. PS. Balena alba care este langa fetita din foto este o balena din specia Beluga.

    RăspundețiȘtergere
  3. EXCELENT:
    ____
    Un indian american era impreuna cu prietenul sau in centrul New York-ului. Era ora amiezii iar strazile erau pline de oameni. Masini claxonand, taximetre ce luau curbele cu viteza, sirene ce se apropiau sau se departau, toate aceste sunete ale orasului parca te asurzeau. Dintr-o data indianul a spus:
    - Am auzit un greiere.
    - N-ai cum sa auzi un greiere in tot vacarmul asta! i-a spus prietenul lui.
    - Sunt sigur, am auzit un greiere! a insistat indianul.
    - Asta-i o nebunie! a raspuns prietenul.

    Indianul a ascultat cu atentie un moment, dupa care a trecut strada spre o zona unde se aflau cativa copaci. A cautat imprejur, sub ramuri si a gasit micul greiere. Prietenul sau a ramas uimit.

    - E incredibil! Trebuie sa ai un auz supraomenesc!
    - Nu, a spus indianul. Urechile mele nu sunt diferite de ale tale. Totul depinde de ce asculti cu ele.
    - Dar nu se poate! a continuat prietenul. Eu n-as putea auzi un greiere in acest zgomot!
    - Depinde de ceea ce este important pentru tine. a venit imediat raspunsul. Da-mi voie sa-ti arat.

    A bagat mana in buzunar si a scos cateva monede pe care le-a lasat sa cada discret pe asfaltul trotuarului. Atunci, cu tot zgomotul asurzitor al orasului, au remarcat ca toti oamenii de pe o raza de 5 metri au intors capul privind in jur daca nu cumva banii cazuti erau ai lor.
    - Intelegi ce am vrut sa spun? a continuat indianul. Totul depinde de ceea ce este important pentru tine.

    Ascultand zi de zi la televizor galceava, crimele, tragediile,
    URECHEA, CARE ESTE PRELUNGIREA CREIERULUI NOSTRU, se fixeaza pe tot ce este urat, rau. Ni se induce FRICA! Devenim neputinciosi, tematori (de avion, de frig, de vant, de mancare, de oamenii de langa noi, de sentimentele noastre SI NU STIM DE UNDE, CAND SI CUM.
    UITE ASA: ascultand asa zisele informatii, care de fapt sunt praf in urechile noastre! Dupa care spunem: e greu, oamenii sunt rai, traim intr-o lume nesigura, urata, nu mai am incredere in nimeni, etc.

    Intre timp greierii canta, frunzele fosnesc, apele curg iar noi nu le auzim .
    _________
    Multi, prea multi ne regasim in aceasta povestioara, plina de talc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu pot decat sa multumesc pentru "popularizare". Am incercat sa explic lumii ca nu e dracul atat de negru pe cat vor sa il zugraveasca unii apropo de insulele Feroe. Daca oamenii ar reusi sa judece netinand cont de aparente si emotii, probabil ca am deveni o idee mai toleranti.

    Povestea asta e veche. Tot incearca Sea sheperd sa o aduca in atentia opiniei publice de mai bine de 20 de ani. Are izbucniri, in fiecare vara cineva are grija sa retransmita mesajul. Anul acesta, pentru ca nu mai e la moda hartuirea japonezilor (care vaneaza tot un soi de delfini), s-au gandit ei sa invadeze cu mic cu mare insulele locuite de "barbarii insagvinati fara suflet". Suntem amenintati de la violente, luari de gaturi si lupte de strada pana la demonstratii pasnice si actiuni educative. Va fi interesant.

    Orice poveste are doua fete. Important este sa iei ceea ce trebuie din ele. O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Kanin,
    Iti multumesc pentru comentariu!
    Te astept sa mai vii pe la noi.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri