Google Translate

sâmbătă, 2 aprilie 2011

Poftiti la circ, cu tradatorii de neam si tara! Intrarea libera! Paine nu se da! Nici salarii, nici pensii!

In urma publicarii cablogramelor trimise de ambasada S.U.A. Departamentului de Stat american, revista Q Magazine l-a intervievat pe Silviu Craescu, angajatul special si personal al ambasadorilor S.U.A. la Bucuresti chiar in perioada mandatului Taubman. Cum erau redactate, cum se culegeau informatiile si cum se implicau diplomatii americani in viata politica romaneasca? Cititi, in exclusivitate, intr-un interviu publicat de Q Magazine.

Q Magazine: Ati fost, chiar in perioada mandatului ambasadorului Nicholas Taubman, seful administrativ al ambasadei. Cum se trimiteau aceste cablograme?


Silviu Craescu: Ca sa va raspund la intrebare, mai intai, ar trebui sa fac precizarea ca am fost angajatul special si personal al reprezentantior presedintilor americani in Romania, respectiv, al ambasadorilor S.U.A. la Bucuresti, E.S. Dl. Nicholas Frank Taubman si al E.S. Dl. Mark Henry Gitenstein, care aveau statut special de presedinti americani in Romania, conform scrisorilor de acreditare, in perioada 2006-2010. Ambii ambasadori americani la Bucuresti au fost desemnati politic de catre cele doua administratii, cea republicana si cea democrata.

Am fost angajat ca administrator, deoarece in nomenclatorul de meserii nu exista pozitia pentru care am fost numit si, conform actelor inregistrate la ITMB, rezulta ca am avut doar functii administrative. In realitate, am avut in atributii organizarea protocolului oficial, securitatea personala a ambasadorilor S.U.A .si a familiilor acestora. In special am avut rolul de advisor personal si ultim aparator in caz de atac terorist al ambasadorilor S.U.A.

Dupa ce am fost acceptat in aceasta calitate, in urma unor investigatii drastice din partea USSS si a altor agentii americane si, mai apoi, a serviciilor partenere din Romania, am fost informat ca voi lucra pe teritoriul american si ca oricand ma voi supune legislatiei americane in cazul in care as divulga informatii "sensibile" sau "secrete" oricarei alte persoane sau institutii. Datorita statutului meu privilegiat, am avut mereu acces la documente si am participat la discutii confidentiale, deoarece nimeni nu putea ajunge in apropierea ambasadorilor S.U.A. fara a fi escortat de mine. Am cunoscut, astfel, cu ocazia evenimentelor si a actiunilor de stat americane, desfasurate la resedinta ambasadorilor S.U.A., clasa politica americana precum si sefii tuturor serviciilor de securitate nationala din S.U.A. si din Romania. Ambasadorii S.U.A. au avut cele mai interesante discutii, in privat, cu Dl. John Negroponte - seful NSA si cu Presedintele S.U.A., Dl. George Bush.

Am avut aceasta onoare deoarece, impreuna cu ambasadorii si cu departamentul de Protocol si RSO de securitate diplomatica, m-am ocupat de asigurarea tuturor conditiilor de confort si de protectia si securitatea activa, cu ocazia vizitelor incognito sau oficiale ale acestora si a delegatiilor care ii insoteau in Romania. Totodata, am cules informatii de tip OSINT si am redat in sinteza aceste informatii ambasadorilor S.U.A., in special verbal, in discutiile deschise directe neoficiale cu privire la diverse miscari politice din Romania. Astfel am contribuit activ la modelarea unei fise pentru fiecare politician, om de afaceri sau companie care ar fi reprezentat interes pentru diplomatia americana.
AMERICANII AU FACUT EFORTURI PENTRU A-L PROTEJA PE TRAIAN BASESCU

Q: Cine le redacta? Si care era mecanismul?

S.C.: Referitor la aceste cablograme, va pot spune doar ca sunt redactate de adjunctul sefului misiunii diplomatice americane, Dl. Taplin, diplomat de cariera, si de consilierul politic Dl. Tanoe, ofiter politic, dar in fapt consilier - apropiat de CIA -, care a fost foarte activ in perioada premergatoare campaniei prezidentiale din Romania in anul 2009, desfasurand actiuni (contrare intereselor diplomatice) fata de reprezentantii partidelor din opozitie, PSD si PNL, avand acordul statului sau.

Ori de cate ori situatia politica din Romania impunea o informare a Departamentului de Stat american, avea loc un consiliu in trei si se facea o sinteza cu informatii din ziare si informatii OSINT. Informatiile, in marea lor majoritate, erau luate din ziare in limba engleza si completate, ulterior, cu informatiile aflate, in principal, din discutiile cu membrii clasei politice din Romania. Aceste informatii erau mai intai verificate, apoi discutate in context si, ulterior, erau completate de ofiterul politic Tanoe si contrasemnate de Dl. Mark Taplin si ambasadorul S.U.A. Fac referire acum la E.S. Dl. Nicholas Frank Taubman, un multimiliardar american, care, chiar daca nu era un un diplomat de cariera, era un mason de cel mai inalt rang in America si cunoastea realitatiile din Romania mai bine decat oricare alt diplomat american aflat vreodata la post in Romania.

Eminenta cenusie a acestor cablograme este Dl. Taplin, un american cu suflet de roman. Astazi, daca aceste cablograme ar fi facute, le-ar intocmi adjunctul ambasadorului, ofiterul politic, si semnate de ambasador.

Q: De cate ori se vedea ambasadorul Taubman cu Mircea Geoana?

S.C.: Ambasadorul S.U.A., E.S. Dl . Taubman, se intalnea deseori cu domnul Mircea Geoana, deoarece era presedintele celui mai mare partid din opozitie din Romania. Exista intre ei o prietenie deschisa si profunda, bazata pe respect.
Q: Dar cu presedintele Traian Basescu?
S.C.: In perioada 2006-2007 se intalnea foarte des cu presedintele Basescu, mai ales la Palatul Cotroceni, cand doamna Saftoiu lucra la Administratia Prezidentiala. Apoi, dupa 2007, mai ales, dupa etapa suspendarii din functie a Presedintelui Romaniei, a aparut o raceala intre cei doi, din cauza ca domnul presedinte Traian Basescu nu si-a respectat angajamentele, iar partea americana a facut eforturi enorme pentru a-l proteja.

FOSTI ANGAJATI AI CIA FACEAU AFACERI CU DINU PATRICIU

Q: Cablogramele aparute in presa va par reale?

S.C.: O parte din ele sunt parca spuse de mine cuvant cu cuvant, altele sunt hilare si cred ca sunt informatii voit eronate si necredibile. Nu se vorbeste deloc despre americani, mai ales cei din anturajul Dlui Cheaney, vice-presedintele american in mandatul Bush, sau fosti angajati ai CIA deveniti oameni de afaceri. Acestia faceau afaceri cu Dl. Dinu Patriciu si, mai ales, cu statul roman. Si nimic despre afacerea Bechtel! Sau despre faptul ca o parte a fostilor guvernanti ar fi pro-rusi etc... Acest lucru e o tampenie acreditata de consilierii prezidentiali ai presedintelui Traian Basescu, dar care a dat de gandit la Washington. Deviza Palatului Cotroceni: "Ori noi cu voi, ori ei cu Moscova". Sunt sigur ca multe dintre cablograme, referitoare la faptul ca in Romania exista membrii ai guvernului pro-rusi, sunt regizate. Domnul Mircea Geoana nu a fost niciodata pro-rus, dar a fost tradat de proprii membri grei ai partidului sau, care declarau in fata americaniilor ca Geoana e slab ca presedinte si ca pe ei nu ii intereseaza cine iese presedinte al Romaniei, cat timp PSD isi pastreaza cota de 33% in teritoriu.

Q: In ce fel se implicau ambasadorul sau alti oficiali ai ambasadei in politica Romaniei? Dar in relatiile comerciale?

S.C.: Toti ambasadorii S.U.A. in Romania, dupa 1990, s-au implicat in politica de stat a Romaniei prin mesaje si actiuni care au modelat parteneriatul strategic actual cu NATO, care au dus la punerea in functii cheie a unor demnitari romani, astfel incat S.U.A. sa detina parghiile necesare asigurarii intereselor sale zonale privind vanzarea de tehnica militara veche, sau care au adus avantaj companiilor americane gen Ford, Bechtel, Polaris, Smisthfield, etc.. "Omul nostru potrivit, activat la momentul potrivit".

Cei mai activi au fost ambasadorul Guest si ambasadorul Moses. Acestia au adus companii mari in Romania, precum XEROX si GlaxoSmithKline etc... Iar la unele dintre aceste companii au fost angajati ca si consultant externi.

In relatiile comerciale, oricare ambasador al S.U.A. organiza discutii cu membrii guvernului Romaniei si cu directorii companiilor americane interesate sa investeasca in Romania. Cautau mereu sa obtina garantii de stat ca baza de incepere a discutiilor privind aducerea de know-how in Romania si cautau metode si strategii de inselare a vigilentei E.U.

TAUBMAN L-A URAT PE BASESCU

Q: Ce ati vazut, de-a lungul permanentei dvs. la ambasada, si vi s-a parut straniu?

S.C.: In timpul activitatii mele la resedinta oficiala a ambasadorilor S.U.A. la Bucuresti am avut ocazia sa asist la momente foarte jenante si delicate in materie de diplomatie si chiar actiuni specifice de spionaj intre cei doi parteneri strategici Romania - S.U.A. Am asistat la turnatorii, minciuni si chiar razboaie intre "gasti" formate din demnitarii acestei natiuni, in fata oficialitatiilor americane, care au acceptat sa ajute numai politicienii care le sustin interesele si politica de stat. As putea spune ca am asistat chiar la acte de inalta tradare, depinde din ce parte sunt privite aceste lucruri si fapte. Dar ce mai conteaza?

Niciodata S.U.A. nu ne-au privit ca Partener, ci doar ca Aliat conjunctural. Precis maine o sa iasa pe post cineva de la ambasada S.U.A. si a sa spuna ca alianta, aliatul etc... avem un parteneriat. Dar nimeni nu vorbeste de intelegerea pe care Romania o are cu S.U.A., ca niciun soldat american sa fie judecat pe teritoriul Romaniei sau sa se supuna Curtii de Justitie de la Haga.

Practic, daca maine un soldat american, sau nu numai, primeste ordin sa ma omoare si reuseste, acesta este scos din tara cu ajutorul ambasadei S.U.A. la Bucuresti si cu acordul autoritatilor romane. Si este facut scapat. As putea sa relatez mult mai multe lucruri, daca cineva ar putea asigura securitatea familiei mele.
Q: Ambasadorul il prefera pe Traian Basescu in functia de presedinte?

S.C.: Ambasadorul S.U.A., E.S. Dl. Nicholas Frank Taubman, a fost omul care l-a urat pe Traian Basescu cel mai mult dar, in acelasi timp, l-a si ajutat sa ramana ceea ce este. In discutiile deschise private avute cu domnul ambasador acesta mi-a relatat mai multe episoade in care domnul Traian Basescu l-a tras in piept. Mi-a spus verbal, citez: "In acest om sa nu ai incredere niciodata". Alta data mi-a spus, citez, ca Traian Basescu „Este cel mai bogat presedinte pe care l-a avut Romania". Dupa revenirea acestuia in functia de sef al statului roman, domnia sa mi-a spus ca, din acel moment, nu mai este niciodata disponibil pentru presedintele meu, motivandu-mi si de ce.

Am vazut membri ai familiei prezidentiale din Romania in situatii jenante si iresponsabile, implicati in schimbul de note si scrisori intre un presedinte suspendat si ambasadorul in functie. In seara destituirii presedintelui din functie de catre Parlament, am vazut un presedinte intr-o stare de agitatie caracteristica unui om aflat sub influenta bauturilor alcoolice, mirosind a bautura, care a dat peste cap dispozitivul de securitate propriu al resedintei ambasadorului S.U.A., deoarece nu avea permis de acces aprobat si nicio functie oficiala. A fost deruta! A venit atunci, in jur de ora 18.30, fara escorta SPP, insotit doar de o masina blindata de la SPP cu sofer, si a cerut sa-l vada pe seful meu. Am vazut un presedinte suspendat foarte slab, moale, aflat intr-o stare de intensa emotie si frica, plangand si fumand in acelasi timp, incercand sa se imprieteneasca cu mine si asteptand afara, langa garaj, pana cand a fost primit de ambasador in casa. Atunci a cerut ajutorul S.U.A. si a promis multe!!!!
AMERICANII PLATEAU PENTRU INFORMATII

Q: Ambasada platea pentru informatii?

S.C.: Da. Fireste ca platea, si nu o facea la vedere, dar puteti vedea ca majoritatea functionarilor publici din aparatul de stat din Romania, care reprezinta un vector de interes pentru S.U.A., sunt platiti prin diplome si calificari facute in institutii americane, prin programe platite de S.U.A. Cel mai adesea, am vazut sume mari de bani, in dolari, sume cash, transportate afara din Romania de ambasadorii S.U.A., dar nu prin valize diplomatice. Aceste sume de bani erau ascunse printre lucruri si bagajele personale, care nu sunt controlate de autoritatile statului roman, din motive de imunitate diplomatica. Va pot spune doar ca "Banii" proveneau din nordul tarii si ajungeau undeva sus, la Washington DC.

Acum, la mare moda in randul familiilor ambasadorilor S.U.A., este scoaterea din tara, in mod oficial, a mobilelor vechi, tablouri si antichitati.

Am asistat la discutii private, in cadru securizat, unde erau sugerate persoanele care urmau sa fie desemnate si, mai apoi, validate de Parlament ca sefi de servicii secrete in Romania, avand girul partenerului american, altfel nu se putea.

Am vazut elita clasei politice actuale pro -Traian Basescu, precum si analisti politici si jurnalisti de mare calibru, care duc la rang de cinste barfa marunta.

Q: Ce persoane publice frecventau Ambsada S.U.A.?

S.C.: Consilieri prezididetiali si jurnalisti, adusi pe usa din dos, ca sa nu ii vada cineva, si multi, multi parlamentari ai puterii si directori ai unei institutii pro PD-L, Pro Traian Basescu. Am vazut elite ale "Societatii Civile" din Romania care produceau dovezi asimilate serviciilor speciale, care aveau drept scop murdarirea imaginii unui candidat la scaunul de presedinte al Romaniei. Am vazut consultanti politici platiti de partide aflate in competitie, care isi dadeau mana si tradau, cu girul ambasadorului S.U.A. la Bucuresti.

Am vazut biletele "uitate din greseala" la un breakfast de reprezentanti ai serviciilor secrete interne, dupa discutii cu ambasadorul S.U.A. la Bucuresti, care ajung, intamplator, la seful partidului din opozitie.

Am auzit discutii in care oficialilor americanilor le parea rau ca au sustinut alegerea Procurorului General al Romaniei si ca alegerea acestuia nu a dat roade.

Oficialii americani, in discutiile private, au cochetat cu idea ca cel mai bun presedinte pentru Romania ar fi fost domnul Crin Antonescu, dar a fost pacat ca acesta nu era sustinut de un partid mare, la aceea data.

Oficialii americani au reiterat mereu idea ca cel mai bun prim-ministru al Romaniei, dupa Dl. Adrian Nastase, a fost Dl. Tariceanu care, practic, a dat tot ceea ce America a cerut, dar care a facut o gafa de proportii in razboiul cu presedintele Traian Basescu, cerand, impreuna cu Dl. Melescanu si cu Dl. Vosganian, in mod nejustificat in viziunea americana, aducerea acasa a trupelor din Irak.

Practic, din acel moment, cei 3 au devenit automat pro-rusi si l-au reinventat pe domnul Traian Basescu. Acesta, desi cazuse in dizgratia S.U.A., a revenit, astfel, surprinzator, ca aliat.

Am dat aceste detalii deoarece consider ca adevarul trebuie spus, indiferent de consecinte.

Astept ca opinia publica din Romania sa ma protejeze impotriva provocarilor si actiunilor puterii actuale portocalii si ale S.U.A., care vor urma. Ca sa il parafrazez pe Mircea Badea: "Ma astept la orice, doar traim in Romania!".

UPDATE
Purtătorul de cuânt prezidenţial, Valeriu Tucan a declarat că toate dezvăluirile lui Silviu Crăescu "sunt mizerii ordinare" şi că există documente care arată că Traian Băsescu se afla la Palatul Cotroceni la ora respectivă. Turcan explică, pentru Antena 3 că, în pofida declaraţiilor mincinoase ale lui Crăescu, preşedintele se afla la ora 19:05 în escorta prezidenţială în drum spre Piaţa Universităţii, unde era filmat de toate televiziunile naţionale. Potrivit acestuia, există numeroşi jurnalişti care ar putea confirma prezenţa preşedintelui la Palatul Cotroceni în data de 19 aprilie, ora 18:30.

Fostul ambasador SUA în România, Nicholas Taubman, respinge "speculaţiile" lui Silviu Crăescu, fost angajat la reşedinţa ambasadorului, şi califică drept pure invenţii aşa-zisele dezvăluiri din perioada mandatului său la Bucureşti. "Comentariile lui Silviu Crăescu din articolul apărut recent în revista Q Magazine, referitoare la incidente petrecute la reşedinţă sau la relaţiile mele cu vreun cetăţean român în perioada mandatului meu de ambasador sunt în întregime inventate şi nu conţin nicio urmă de adevăr", spune Nicholas Taubman.
Sursa: Q-Magazine
Astept ca opinia publica din Romania sa ma protejeze impotriva provocarilor si actiunilor puterii actuale portocalii si ale S.U.A., care vor urma. dixit  Silviu Craescu, angajatul special si personal al ambasadorilor S.U.A. la Bucuresti.
Nu, domnule!
Pe tine si pe toti cei de teapa voastra, de acum, Parchetul General sa va aiba in paza!
Toate cele aparute in acest vortex numit Cablogramele dezvaluite de WikiLeaks vizand Romania, tradatorii de neam si tara, indiferent de culoare lor politica sau averea acumulata, sunt suficient temei juridic pentru declansarea din oficiu a verificarilor legale ce se impun!
Fac un APEL PUBLIC, in acest sens!
In caz CONTRAR, si tacerea este un raspuns!
Admin

46 de comentarii:

  1. Daca tot au terminat CIRCUL televizat cu vamesii si politia de frontiera, e bine venita propunerea. Si in cazul TELEGRAMELOR/CABLOGRAMELOR, sau cum dreak le-o mai zice, la ce "varsau din ei" politicienii de toate culorile, ziaristii, afaceristii romani prin ambasadele de prin Bucuresti, parcuri si restaurante etc., pe bani sau alte cele, tot ADUNA alde Parchetul General de fro 2-3 "otobuze"!!!! Alooo, Parchetuleeeeeee ....

    RăspundețiȘtergere
  2. Very,Very Important!Daca doriti marirea penisului cu fix 6(sase) cm intrati pe SCMD- vedeti ca se poate?!!

    RăspundețiȘtergere
  3. 20,31
    La tine nu e cazul! Da tu incearca si poate-ti mai maresc mintea cercetătorii cu vreo metoda...vezi cu gunoi de grajd (in premiera) poate merge! Sa ne spui rezultatu...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim- ai intrat pe SCMDsi nu ai primit reteta? mai incearca

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu cine este domnul Craescu, ceea ce a spus dansul este mult mai grav decat toate dezvaluirile wikileaks , dar din pacare nu are nici o sansa de izbanda.Va pati ce a patit si Asante, dac nu mai rau, pentru ca a deranjeat fff multa lume. Oricand i se va fabrica un dosarel cu vilo, bani nejustificati, o mita , o pedofilie ceva filmari trucate dar suficient de plauzibile ca sa il ingroape. Pact. Altfel, nimic din ceea ce a declarat, daca chiar a declarat nu este imposibil si mai mult, se inscrie perfect in Romania politicienilor nostri.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiu cine este domnul Neacsu,dar eram ingrijorat sa nu fi patit ceva.
    ,,În exclusivitate, dezvăluirile WikiLeaks despre domnul Neacsu.
    În timp ce presa e ocupată cu documentele diplomatico-politice publicate pe WikiLeaks, eu am obţinut ceva mai important. Telegrame diplomatice între angajaţii ambasadelor internaţionale cu privirea la amenintarea pe care o reprezintă Neacsu pentru omenire."

    RăspundețiȘtergere
  7. tipati si urlati cat vreti dar a aparut o noua agentie imobiliara
    se numeste SCMD si gasiti tot ce va intereseaza pe acest site.(puteti cumpara sau inchiria apartamente,case si garsoniere0
    Bun sindicat!!super!
    va transmit si link-ul pt a va ajuta.Uite asa se fac afacerile sindicale.Oare militarii sindicalisti ce cred?O fi bine o fi rau??
    http://scmdpublicitate.blogspot.com/2011/03/vanzareinchiriere-termen-f-lung.html
    Voi ceilalti militari oameni seriosi ce parere aveti si ce va zic cunoscutii despre acest lucru,pentru ca se vorbeste si in numele vostru.
    recunosc sunt vinovat ca am indraznit sa arat cum isi bat unii joc de noi

    RăspundețiȘtergere
  8. Vind loc de veci in cimitirul Invierea.Cumpar loc in CD.

    RăspundețiȘtergere
  9. Citesc si ma ingrozesc!
    In peste 20 de ani de "praduiala" a unora, pe la portile/usile altora, stau si ma intreb: mai avem tara? pamant romanesc? popor?
    Cine si cand va INVESTIGA MAREA PRADUIALA?
    Cine si cand va infiinta noul institut de cercetare a acestor crime?

    RăspundețiȘtergere
  10. @ano 00.35
    Nu va nelinistiti!SCMD va va raspunde la toate nelinistile impreuna cu d-nul Geo.

    RăspundețiȘtergere
  11. Chestia cu imunitatea juridica a militarilor amerloci in Romanika a fost semnata intre basexu si buci jr. cred ca acum vreo 5 ani. Numai noi si Itzicii mai avem asa acoarde cu SUA. Halal natiune, halal conducatori (ai nostri)!

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnul Rinciog , mai scoate un ban cinstit pe spinarea sindicalistilor care nu stiu ca de cate ori intra sa vada ce a mai dicctat stapanul varsa cate un cent in punga lui Rinciog. Si uite asa , mai o publicitate, mai un contract.Poate sa ii reprosezecineva ceva ? E blogul lui personal. Nici acuma SCMD nu are bani sa isi intretina pagina de blog, dar scoate bani din accesarile sindicalistilor, bani care intra in contul personal al domnului Rinciog.
    Cititorul

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce-ar fi sa le aplicam legea lui John Linch?

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu tin neaparat sa le fac reclama dar cred ca avocatii aia sunt in mare criza de bani si de cotizanti.Voi ati auzit ceva despre "actul normativ" la care se face refrire mai jos?.
    Iar incearca sa dea cu undita la fraieri?

    vineri, 1 aprilie 2011
    COMUNICATUL nr. 10 din 01.04.2011
    1 - SCMD atrage atenția că ,,în laboratoarele portocalii” se pregătește un act normativ care să anuleze creșterile pensiilor recalculate. Se pare că obiectivul de economii la bugetul de stat, prin recalcularea pensiilor militarilor, s-a TRANSFORMAT ÎN EȘEC, întrucât s-au triplat sumele destinate acoperirii nivelului pensiilor recalculate.
    2 – Circulă pe internet mesaje care indică faptul că președinții Curților de Apel au fost ,,instruiți”, în data de 07.02.2011, ca soluțiile date de aceste instanțe să fie în defavoarea noastră. Chiar dacă s-a desfășurat o asemenea ședință, avem încredere în magistrații care au verticalitate și care vor respecta spiritul legii, drepturile fundamentale ale omului și nu ,,sugestiile de moment”.
    Această otravă, picurată în sufletele noastre, ar avea ca efect descurajarea în depunerea acțiunilor noastre la tribunale pentru anularea deciziilor de recalculare a pensiilor (Pasul 1b) și deciziilor de revizuire a pensiilor recalculate, și implicit pierderea războiului cu ,,ciuma portocalie”. Față de această manevră, țintele noastre sunt și rămân:
    - Recâștigarea statutului de militar rezervist;
    - Recâștigarea cuantumului pensiei vechi;
    - Recâștigarea dreptului la muncă.
    Nimeni și nimic nu ne va opri pentru a ne recâștiga aceste drepturi constituționale.
    departamentul juridic......!?

    RăspundețiȘtergere
  15. Da pe aia cu marirea p.p..penisului nu ati vazut-o? nu se poate

    RăspundețiȘtergere
  16. @Anonim 09:30
    Esti prost informat. Teo Peter a murit in accident rutier la date de 04.12.2004 orele 04.30, cand presedintele Romaniei era Ion Iliescu, prim ministru Nastase iar ministru de externe Geoana. Acordul bilateral de imunitate incheiat cu SUA, s-a facut in anul 2002, si a fost semnat de persoanele mai sus amintite.

    RăspundețiȘtergere
  17. @akord75,
    Excelente observatiile tale! Citez:
    COMUNICATUL nr. 10 din 01.04.2011
    ________
    1 - SCMD atrage atenția că ,,în laboratoarele portocalii” se pregătește un act normativ care să anuleze creșterile pensiilor recalculate. Se pare că obiectivul de economii la bugetul de stat, prin recalcularea pensiilor militarilor, s-a TRANSFORMAT ÎN EȘEC, întrucât s-au triplat sumele destinate acoperirii nivelului pensiilor recalculate.
    ____________
    IO insa, mai inteleg ceva, EXTREM DE IMPORTANT!
    Nu remarcasem NICIODATA pana azi, ca CD al SCMD ar RECUNOASTE ca fapt real MARIREA PENSIILOR! Pai acest COMUNICAT, prin pct.1, tocmai asta face: Recunoasteeeeeeeee......... Dar ..... mai face ceva .....
    Arunca in aer, desfiinteaza toata STRATEGIA, demonstreaza si cui nu vrea sa vada,ca ei se joaca de-a procesele! Sau... doamne fereste ...
    chiar vor sa lupte impotriva intereselor a 85% dintre noi???

    RăspundețiȘtergere
  18. sI CIREASA DE PE TORT!!
    Concluzia si la o citire superficiala este urmatoarea:
    Am ratat peste tot dar nu ne lasam.Banii i-am papat dar tot ne mai trebuie.Eu cel putin râd si râd si râd!!
    COMUNICATUL NR9/01.04.2011
    1 - În justiție, la nivelul țării în acest moment, se desfășoară trei tipuri de procese, astfel:
    - acțiuni în constatare – București și încă 3 județe;
    - acțiuni pe ordonanță președințială - București și încă 3 județe;
    - acțiuni de anulare a deciziilor de recalculare – în toate filialele.
    a) Acțiunile în constatare – au fost introduse înainte de apariția OUG. nr. 1/2011. Prin apariția OUG. nr. 1/2011 au rămas fără obiect. Din comunicările instanțelor primite până în prezent la SCMD, au fost fie respinse (pe motiv că au rămas fără obiect), fie suspendate (pentru diferite motive).
    b) Acțiunile pe ordonanță președințială – cale de atac pentru suspendarea aplicării H.G. nr.735/2010. Au fost introduse înainte de apariția OUG. nr. 1/2011. Prin apariția OUG. nr. 1/2011 s-a stopat depunerea lor și pentru celelalte filiale, deoarece principalul capăt de cerere – diminuarea cuantumului – a dispărut prin revenirea la cuantumul pensiei din decembrie 2010. În acest caz au rămas fără obiect. SCMD a primit comunicări ale instanțelor în care se precizează ,,neadmiterea cererii, deoarece au rămas fără obiect”.
    Deoarece, atât acțiunile în constatare, cât și ordonanțele preşedințiale au rămas fără obiect, se propune av. Gâlcă Costel să retragă de pe blogul d-lui, postările privind datele pe aceste cauze, pentru a nu se mai crea confuzii de dosare și termene de judecată.
    Sunt colegi, care și-au exprimat nemulțumirea pentru faptul că sunt parte în procesele pe acțiunile în constatare și ordonanțele preşedințiale. Înștiințăm membrii de sindicat că, odată deveniți membrii ai SCMD, există acceptul d-tră tacit de a fi parte în acțiunile colective în justiție. Cum Statutul SCMD prevede libertatea de opinie, considerăm că, ulterior, reglarea acestei situații, se face prin CERERE adresată avocatului desemnat, de renunțare la calitatea de reclamant.

    c) Acțiunile de anulare ale deciziilor de recalculare a pensiilor (Pasul 1 a) și 1 b) din GHID). Pentru anularea primei decizii de recalculare a pensiei emisă în baza fostei H.G. nr. 735/2010, s-au depus la tribunal două cereri de chemare în judecată: una pe Pasul 1a), fară contestație, obligați de prevederile art. nr. 87 din Legea nr.19/2001, modificată; a doua, pe Pasul 1b), cu contestație, obligați de prevederile art. 149 din Legea nr.263/2010. Rămâne ca judecătorii să decidă asupra admisibilității sau respingerii uneia dintre cereri. Până acum pe Pasul 1 a) sau admis cererile la tribunalul din Alexandria și un proces individual la tribunalul din Mehedinți. S-au decis și două declinări de competențe: la Craiova și Suceava, procese care se reiau la T.M.București.

    RăspundețiȘtergere
  19. 2 – Cât de curând se va depune o nouă cerere de chemare în judecată, având ca obiect anularea deciziilor de revizuire a pensiilor recalculate, deoarece OUG nr. 1/2011 a modificat doar suma pe decizia de recalculare, însă nu a anulat și actul în sine, respectiv decizia de recalculare. OUG trebuia să specifice că anulează inclusiv actele subsecvente emise în baza H.G. nr.735/2010, dar INTENȚIONAT NU S-A MENȚIONAT ACEST LUCRU, altfel nu se putea trece la etapa de revizuire a deciziilor emise. Cu alte cuvinte, dacă nu există decizii de recalculare, nu poate avea loc procesul de revizuire a pensiilor.
    Revizuirea privește exclusiv cuantumul pensiilor. Acțiunile în instanță pot rezolva și problema statutului, motiv pentru care trebuie respectată procedura, chiar dacă aceasta presupune timp și chiar o contribuție financiară suplimentară, peste nivelul cotizației anuale.
    În situația în care, deciziile de recalculare vor fi anulate de instanță, ne recăpătăm statutul și cuantumul pensiilor vechi, iar deciziile de revizuire emise de casele de pensii sectoriale rămân fără obiect, urmînd ca anularea lor să devină o simplă formalitate.
    Casele de pensii sectoriale desfășoară și acum procesul de recalculare, dar sub masca deciziilor de revizuire.
    Atenționare:
    Sumele alocate lunilor ianuarie și februarie a.c. la nivelul pensiilor din luna decembrie 2010, nu au un caracter definitiv. Alocarea lor a fost impusă de suspendarea H.G. nr.735/2010, numai până la emiterea noilor decizii de revizuire, conform OUG. nr.1/2011, decizii care deja au început să fie primite de membrii de sindicat (MapN și SRI, urmează în curând și MAI). Cuantumul pensiilor pe aceste decizii va fi mai mic decât cel din luna decembrie. Conform OUG nr.1/2011 diferența de bani primită până la comunicarea deciziilor de revizuire va fi returnată statului.
    Nu vă lăsați înșelați de aparențe! Fiți vigilenți până la capăt! Urmați îndrumările noastre! Susțineți-vă acțiunile în instanță! Nu trebuie să cedăm!
    DEPARTAMENTUL JURIDIC 01.04.2011

    RăspundețiȘtergere
  20. @akord75, @ano, va cer scuze!
    Era sa va acuz de manipulare, sa va trag cateva injuraturi!
    Am cautat acest "incredibil" COMUNICAT pe pagina CD/SCMD si nu l-am gasit! Iata, mi-am zis ... suntem manipulati si pe acest Blog!
    Dar, totusi, neancrezator intr-o asemenea varianta ... am mai cautat!
    Am gasit COMUNICATUL, pe pagina DEP JURIDIC! Cred ca in curand, vor realiza si ei TEMBELISMUL COMUNICARII, si-l vor da JOS ori schimba in continut! Propun Admin, sa-l transferi acum, aici! Asa cum este!
    Mai incolo, poate ca .... dispare!

    RăspundețiȘtergere
  21. ....si presupune citez"și chiar o contribuție financiară suplimentară, peste nivelul cotizației anuale"
    Ceea ce ne racim de mult timp gura sa-i lamurim pe unii.Uite ca acum se anunta oficial.Asa ca domnilor pregatiti 'malaiul'.

    RăspundețiȘtergere
  22. Si ca sa nu fiu acuzat ca sunt portocaliu sau am alte interese puteti vedea si dvs ca am lucrat strict cu 'materialul clientului'
    Uff ce dor imi e de gourkha.Precis 'se afla intre doua avioane'probabil in cala bagajelor

    RăspundețiȘtergere
  23. @ano 14.20
    Ma bucur ca nu ma luati drept mincinos.Va stau la dispozitie(celorlalti) si cu link-ul ca sa fie si mai corect
    http://paginajuridicascmd.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  24. Dupa cum vedeti sunt deja transferate de mine.Sper sa nu ma certe adminu ca i-am facut varza pe blog

    RăspundețiȘtergere
  25. @all,
    Alooooo........
    Nu va grabiti cu speculatiile!
    COMUNICATUL acesta, chiar daca este o gugumanie, un bumerang, are si partea lui BUNA pentru CD al SCMD, mai ales pt CD si armata de avocati, rontaitorii de firfirici: le asigura maine/poimaine, IMUNITATEA! Vor trambita ca din gura de sarpe: NOI v-am COMUNICAT, voi ati tacut! Acum ce mai vreti??? Ha, ha, ha.... Destepti baietii!

    RăspundețiȘtergere
  26. Tot pe pagina DEP. JURIDIC, veti putea studia si ,,lista persoane pt. care au fost introduse in anularea deciziilor de pensionare - pasul 1a(MAI si MApN)'' la BUCURESTI. Pe aceste liste insa nu veti da de nici un membru CD al SCMD (Dogaru, Pricina, Monac, Tudor, etc). Oare de ce ? Probabil sunt multumiti cu pensia recalculata.

    RăspundețiȘtergere
  27. @ano 14.49
    Pai eu n-am nimic.dupa cum vedeti EI AU SCRIS,nu eu.Acum tot eu sunt vinovat??Pai atunci sa nu mai publice si sa le tina la secret.Sau sunt vinovat ca am citit??

    RăspundețiȘtergere
  28. @akord75
    Esti portocaliu si anume la fund ,pe unde ,,tzushneste flacarile".Ca veni vorba ,la profesie trece ,te rog, ,,militar la conserva"!

    RăspundețiȘtergere
  29. @ano 16.42
    inainte de a-mi da sfaturi cum si ce sa trec la profil,ar fi bine ca tu insuti sa treci si altceva inafara de vesnicul anonim.Fara suparare cred ca abia atunci ai fi in postura de a da sfaturi,deocamdata nu! desi stiu ca esti 'buleftrician'

    RăspundețiȘtergere
  30. @acord75
    Scuzele mele.Intentia nu a fost sa te supar. ,,Zimbeste,miine va fi mai rau"

    Doar ,,buleftrificat"!

    RăspundețiȘtergere
  31. Mi-am dat seama ca nu ai avut intentii rele.Eu am scris cu apropo's la altii si desigur in afara de eleftricianu de serviciu parca ar trebui si o triscoteca. Oricum TNT-atul nu ne mai onoreaza cu prezenta si ii simt lipsa.Prezenta lui era reconfortanta.Ce zici?
    Cu respect!!
    'la fel de anonim'
    PS deja zambesc da' cam stramb,gandindu-ma la ziua de maine

    RăspundețiȘtergere
  32. ...si apropo;termenul'militar la conserva' e de admirat fata de 'militar expirat'.A fi 'la conserva' inseamna ca poti si stii oricand.
    parerea mea!

    RăspundețiȘtergere
  33. Mai Akord, omul este buleftricianu de rezervă că dacă era ăla de bază erai bulit demult...Te rog fii atent şi nu confunda "personagiile"! Ştii cum e chestia aia cu "nu toate muştele fac miere"...

    RăspundețiȘtergere
  34. @pt buleftricieni
    Ca sa va calmati in zi de sarbatoare lecturati povestea

    http://www.plano10.com/2010/03/buleftrificarea.html

    RăspundețiȘtergere
  35. @Plano10
    Nu-i de ris.In curind unii vor povesti nepotilor cum era cind aveau curent in case. America masii de treaba !

    vertebrosu

    RăspundețiȘtergere
  36. http://www.youtube.com/watch?v=-LjSBp9rxMo
    Adica Cezarel codita de catel.

    RăspundețiȘtergere
  37. Societatea inseamna si impartirea muncii.


    Adica fiecare face ce stie mai
    bine :

    Cel sarac munceste
    Cel bogat il exploateaza
    Militarul ii apara pe amandoi
    Contribuabilul plateste pentru
    toti trei
    Vagabondul se odihneste pentru
    toti patru
    Betivul bea pentru toti cinci
    Bancherul ii umple de credite pe
    toti sase
    Avocatul ii insala pe toti sapte
    Doctorul ii omoara pe toti opt
    Cioclul ii ingroapa pe toti noua
    Politicianul traieste de pe urma
    tuturor celor zece...

    RăspundețiȘtergere
  38. @AKORD- tu chiar nu ai realizat cine-i de fapt Tnt?

    RăspundețiȘtergere
  39. Akord, TNT este omul cu pesti, guvidele, garidul si alte, alte alea...

    RăspundețiȘtergere
  40. Daca erai un domn, spuneai simplu-Czar

    RăspundețiȘtergere
  41. Pai bine Cezare am pomenit eu ceva de tine? Nu cumva chiar tu esti cel pomenit (cei pomeniti) in lista de mai sus? Ai noroc ca esti baiat simpatic si esti pretenarul nostru ca altfel pentru cate boroboate ai facut, faci si o sa mai faci, demult erai impaiat si expus.

    RăspundețiȘtergere
  42. --raman recunoscator daca-mi dai exemplu de o..Boroboata(justificat ,argumentat etc) daca nu ,e ..randul tau la impaiat si expus(asta asa ca intre pritenari-ce zici? )

    RăspundețiȘtergere
  43. io zic sa-i cam impaiem pe anumiti anonimi ca prea se dau ei mari si le stiu pe toate. Ba ca-i una ba ca-i alta sunt super destepti si critica tot dar raman tot ANONIMI.Eu zic sa nu mai luam in considerare "anonimele trimise de anonimi",ca si eu va pot injura si ma semnez dupa cum urmeaza
    ANONIM
    PS data viitoare o sa fie fara poza si sa vedeti ce bine ma simt la adapostul anonimatului(atunci sa vedeti injuraturi,numai ca nu e stilul meu,iar lu'adminu ii dau spaga ca sa fie mucles

    RăspundețiȘtergere
  44. dosar de chemare in judecata(si dupa data e cam 'fumat'dosarul incl.Seitan)
    eu nu gaseam motiv de 'procest'in neinvitarea asta nici daca ma picai cu ceara>Dar eu nu sunt avocat.Ei 'stiu' mai bine ce au de facut.procestu' merge inainte!
    http://paginajuridicascmd.blogspot.com/

    3 – Dosar nr. 2756/2/2010

    Obiect: discriminare (neinvitarea SCMD la dialogul privind proiectul legii unice de pensionare). Pârâţi: Boc – Şeitan – Guvernul României
    Stadiu: Pe rol la Curtea de Apel Bucureşti
    Termen de judecată: 17.05.2011

    RăspundețiȘtergere
  45. nea caisa asta pe nume Craescu,e o saracie turnator oparit pe care frustrarea la adus la nebunie,nu ati vazut ca e grandoman? mai are putin si o sa-si puna si copie dupa cartea de munca pe facebook si flikr...cam stiu eu ce facea el pe la resedinta,spala ciorapii ambasadorului si facea mancare..hahahh un idiot

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri