Google Translate

miercuri, 18 mai 2011

Problema nu este dacă vom fi loviţi de un eveniment solar major, ci când! - dixit un fost astronaut al NASA

Un important oficial de la NOAA (Administraţia Oceanică şi Atmosferică a SUA) susţine că furtunile solare constituie o ameninţare din ce în ce mai puternică la adresa comunicaţiilor prin satelit, a sistemelor de navigare şi a echipamentelor electronice folosite pentru transmisiuni.
Kathryn Sullivan, Secretarul Adjunct al NOAA, susţine că intensitatea furtunilor solare va ajunge la maxim în 2013, iar ţările de pe întreaga planetă trebuie să fie pregătite pentru "potenţiale efecte devastatoare".

Furtunile solare eliberează particule care pot dezactiva temporar sau distruge fragilele circuitele ale computerelor.

Sullivan, un fost astronaut al NASA care în 1984 a devenit prima femeie care a mers în spaţiu, a declarat în cadrul unei conferinţe ONU ce a avut loc la Geneva că "problema nu este dacă vom fi loviţi de un eveniment solar major, ci când".
Iată o furtună solară surprinsă de NASA pe 24 februarie 2011:


_______________________

May 17, 2011
A senior official at the U.S. National Oceanic and Atmospheric Administration says solar storms pose a growing threat to criticial infrastructure such as satellite communications, navigation systems and electrical transmission equipment.

NOAA Assistant Secretary Kathryn Sullivan says the intensity of solar storms is expected to peak in 2013 and countries should prepare for "potentially devastating effects." Solar storms release particles that can temporarily disable or permanently destroy fragile computer circuits.


Sullivan, a former NASA astronaut who in 1984 became the first woman to walk in space, told a U.N. weather conference in Geneva on Tuesday that "it is not a question of if, but really a matter of when a major solar event could hit our planet."

~ "problema nu este dacă vom fi loviţi de un eveniment solar major, ci când". ~
<< "it is not a question of if,
but really a matter of when a major solar event could hit our planet." >>
Admin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite