Google Translate

marți, 17 mai 2011

Sa nu uitati, niciodata! Poporul roman, este un popor bland, muncitor, dar inselat mereu si furat la greu.

Ceausescu a incercat timp de 8 ani, ultimii din viata sa, sa plateasca datoria externa a Romaniei, cu pretul infometarii populatiei sale. Cozile la mancare devenisera un fapt cotidian. Romanii suportau costul deciziei Presedintelui.

Parerile sunt foarte diferite in ceea ce priveste influenta liderului de atunci asupra noastra. Sustinatorii acestuia sunt de parere ca Ceausescu este de laudat pentru plata datoriei externe. Ceausescu, in dorinta de a deveni un lider mondial, miza pe investitii si datorii de recuperat de circa 8 miliarde de dolari.

Insa pretul platit pentru datorie ZERO si investitii externe a fost infometarea Romaniei timp de 8 ani. Tocmai cand situatia incepea sa se indrepte si lucrurile urmau sa intre pe fagas normal, a venit revolutia din '89. Si Ceausescu a fost omorat.

In urma revolutiei, 2 miliarde de dolari cash, aflati in conturile Romaniei dispar in anii '90. Egiptul, printre multe alte tari, ne datora suma de 470 milioane de dolari, datorie ce in prezent a disparut; Zambia avea 30 de milioane de dolari datorie iar Libia cateva zeci de milioane de dolari. Datoria Cubei catre Romania se ridica la 1 miliard de dolari.

Sume fabuloase raman in continuare disparute, in timp ce datoriile Romaniei ajung la 90 miliarde de euro si cresc in continuare.

E ciudat cum tocmai cand Ceausescu reusise sa plateasca toata datoria externa si trebuiau sa inceapa investitiile si erau si vreo 2 miliarde de USD in conturile tarii .... tocmai a venit Revolutia, el a fost impuscat, romanilor li s-a dat marea impresia de ELIBERARE si ... in 10 ani am cheltuit toti banii si in urmatorii 10 ani aveam datorii triple si acum depindem de corporatii cu totii, si generatiile viitoare ...

Aceasta stire se bazeaza pe reportajul 'Romania Te Iubesc', difuzat de ProTV in data de 8 mai 2011.
Aceasa stire a fost preluata de pe Newz.ro.
Sursa:
Merita sa cititi si aici:
 1. Pe urma miliardelor pierdute ale Romaniei socialiste, investite in afara
 2. Responsabilii de recuperarea datoriilor externe si ce (n-)au facut acestia
 3. Romania, te iubesc: Lista tarilor care ne datoreaza sume colosale
 4. Datoria Romaniei in 1989
 5. Datoria romaniei in momentul actual


Sa nu uitam trecutul!
Povestiti copiilor, nepotilor vostrii!
Noi si ei, vom si vor plati nemerniciile unor tradatori, hoti de neam si tara!
Sa nu uitam cum am ajuns, la "momentul actual" !
Chiar daca, minut cu minut, 24 de ore din 24, suntem supusi unor agresiuni si operatiuni speciale ... de spalare a creierelor , de indobitocire a turmei.
Imi cer scuze, dar Guvernantii asta vad in noi!
Turma, buna doar de muls!
Admin

14 comentarii:

  1. Suma prezentata reprezinta datoria totala a Romaniei. Suma nu este fabuloasa dar trebuie sa ne ingrijoreze. Mai ales ca nu intelegem unde s/au dus ultimii bani . Inclusiv arestarea lui DSK cred ca reprezinta un atac la finantele mondiale. Se v/a ajunge ca Ceausescu sa aiba statui. E adevarat ca a facut mult rau, dar tara avea o economie , avea industrie, agricultura, FLOTA....Am dat pe nimic fabricile spunand ca nu sunt rentabile, multe dupa retehnologizari de ultima generatie, pentru ca acum sacalii unionali sa faca bani cu ele. Exemple COMTIM, GALATIUL< Fabrici de pantofi care au patroni italieni, Medicamentele, Cercetarea............Noi nu ne vindem tara.O vandalizam.

    RăspundețiȘtergere
  2. @micutzul,
    Te salut si multumesc pentru comentariu!
    Dar ce zici de TEZAURUL plecat in EXCURSIE anul trecut la ROMA pentru cateva luni, iar despre REPATRIERE, nimeni nu sufla un cuvant?

    RăspundețiȘtergere
  3. Constat ca nu aveti pofta de comentarii, desi sunt doua subiecte extrem de fierbinti! Unul complex, Romania ce a fost si ce a ajuns, iar altul de ultima ora; nimeni nu spune nimic despre 140 piese de TEZAUR, evaluate de niste smecheri pe la 66 milione euro, dar INESTIMABILE pentru ISTORIA ROMANIEI, pentru noi si ce-a mai ramas din noi ca popor! Ce sa inteleg din tacerea voastra? Unde ati plecat?

    RăspundețiȘtergere
  4. DACA SUNT PIESE DE PESTE 2000 de ani,marfa este interesanta pentru colectionarii care se respecta.Noi ca sa facem cu ele? Sa le expunem in est,alaturi de celelalte ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Chestorul Dan Valentin Fătuloiu a fost numit în funcţia de ataşat pe afaceri interne la Milano, prin ordin al ministrului de Interne, Traian Igaş, după ce în noiembrie 2010 fusese pus la dispoziţia ministerului în urma scandalului privind mita oferită acestuia de omul de afaceri Cătălin Chelu.

    Reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor au confirmat marţi seară pentru MEDIAFAX că ministrul Traian Igaş l-a numit pe chestorul Dan Valentin Fătuloiu în funcţia de ataşat pe afaceri interne la Milano.

    Potrivit surselor citate, Dan Valentin Fătuloiu a acceptat preluarea funcţiei şi urmează să plece în Italia.

    Numele lui Dan Valentin Fătuloiu este legat de cel mai mare scandal de corupţie din Poliţie.

    Dan Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru, l-a denunţat pe omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu că a vrut să-l mituiască, în schimbul rezolvării favorabile a celor 48 de dosare penale în care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridica la un milion de euro.
    _______________
    Iata pe mana cui a ajuns Romania, destinele acestui popor!
    Promisiunile Presedintelui Basescu, apa de plaoaie!
    Ne meritam soarta! Generali, chestori, colonei ...
    Coruptie, coruptie, coruptie ....

    RăspundețiȘtergere
  6. Vai de tarisoara mea, O conduc cum vor toti hotii, o s ajungem sa
    n avem ,bani sa ne schimbam chilotii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bre Nea Mărine dăduşi bre di mâncari la purcicâ, ori lăsaşi sarcina aiasta în cîrca lu Cezar (care be şî petreci câ pi la giam Reg.10 îi treci)? Vai di mama voastrâ di "agri cultori" pîrliţ ci sînteţ. Videţ câ "rage" purcica di foami şî săti...duglişîlor!

    RăspundețiȘtergere
  8. & Admin
    Pai sa-ti raspunda Plano 10, ca doar este propagandistul de serviciu al partidului care a tocat si vandut pe nimic aproape totul. Vad ca ai uitat de Bancorex (la timpul respectiv a 2-a banca ca marime din Europa ). Mai stie cineva ca la pretul benzinei este adaugata o taxa de 10% ( se numeste TAXA DE SOLIDARITATE) pentru recuperarea banilor respectivi. Privatizarea la preturi de nimic a SIDEX si PETROM (dupa modernizarea in toata tara a statiilor PECO, si concesionarea pe termen lung si pret mic a rezervelor de petrol si gaze). Ba Petrom a fost vanduta austriecilor si cu o datorie pe care Romania trebuia sa o incaseze de pest 150 milioane $. Romania nu a putut sa incaseze datoria, austriecii da.
    Unde sunt banii ? Pai sunt si in 2 fregate vechi si neanarmate luate cu un pret la care cumparam 2 crucisetoare noi.
    Admin poate sa ne spuna cineva unde sunt peste 2 miliarde euro obtinuti dupa privatizarea B.C.R. (poate Tariceanu).
    De flota nu mai intreb, a intrebat unul mai sus, care viseaza la statuile lui Ceausescu. Sa-i ridice el daca vrea, eu nu am de gand.
    Poate Puiac ne spune si noua de ce nu se zboara cu MIG-29, ca doar au fost cumparate cateva dupa 1990. Cum si-au epuizat resursele de zbor, la scurt timp dupa cumparare ?.

    RăspundețiȘtergere
  9. Neacşu, Cezari sculaţ bre şî daţ di mâncari la purcicâ, voi n-auzîţ cum guiţâ di foami?

    RăspundețiȘtergere
  10. Bai,da faciti ceva cu purceau ceia,ca mi-o spart urachile cu guitzatu'.
    Ci zici? Guitza di multumiri pentru huooopPrrea?Si guiti in gind.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca guitza un pic si in cinstea lui Cezar & NeaCishu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Care este pozitia OUG 1/2011? Este gata fundamentarea necesara comisiei ?

    8
    Iar scarpina specialistii bloagele !

    RăspundețiȘtergere
  13. Oare . Hai sa dam o proba de control Se aude admin ?

    RăspundețiȘtergere
  14. "Recent coments" ?? Proba...

    8

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri