Google Translate

luni, 30 mai 2011

Ungurii vor, stiu ce vor! Dar romanii? Ofensiva politicienilor maghiari, da de gandit oricui, mai putin Parlamentului, Guvernului Romaniei

Sâmbătă, 28 mai 2011
Vicepresedintele Parlamentului Ungariei, Zoltan Balczo, vicepresedinte al partidului Jobbik, a declarat, sambata, in cadrul unei serbari organizate la Ghindari, ca Guvernul si Parlamentul Ungariei trebuie convinse sa sprijine lupta pentru autonomia Tinutului Secuiesc.

"Trebuie sa convingem Guvernul si Parlamentul Ungariei sa sprijine lupta pentru autonomia Tinutului Secuiesc. Stim foarte bine ca Uniunea Europeana nu e prea deschisa asupra acestor lucruri, dar trebuie sa facem sa inteleaga Europa asta mare ca sunt regiuni unde sunt unele nationalitati cu pondere mare si formele de autonomie pot fi viabile si chiar bune pentru Europa. Trebuie sa facem UE sa inteleaga ca pentru aceste lucruri trebuie luptat",
 a declarat Balczo, citat de Agerpres.


Politicianul a aratat ca, daca Guvernul Ungariei e de acord cu aceste lucruri, 'atunci nu numai din punct de vedere moral trebuie sa sprijine aceasta lupta, ci si din punct de vedere material trebuie sa fie un aliat la fel de important'.

"Noi, partidul Jobbik, trebuie sa tratam fiecare persoana la fel, sa le dam aceeasi importanta tuturor. Trebuie sa votam pozitiv in orice for unde suntem, pentru ca natia maghiara sa nu dispara, aceasta ar trebui sa fie cea mai mare obligatie a fiecarui partid din Ungaria",
a mai spus Zoltan Balczo.

Vicepresedintele Parlamentului de la Budapesta a mai sustinut ca, in afara granitelor Ungariei, exista doua organizatii pentru atingerea obiectivului autonomiei Tinutului Secuiesc - Consiliul National Secuiesc si Partidul Civic Maghiar - care trebuie sa lupte in continuare si sa nu se opreasca la jumatatea drumului.

Vicepresedintele Parlamentului Ungariei a mai subliniat ca data de 4 iunie (1920, semnarea Tratatului de la Trianon - n.r.) a fost declarata zi de doliu national de catre Guvernul FIDES, fiind, in acelasi timp, denumita si ziua reuniunii maghiarilor de pretutindeni.
Sursa: Vicepresedintele Parlamentului ungar: Trebuie sa convingem Guvernul si Parlamentul Ungariei sa sprijine lupta pentru autonomia Tinutului Secuiesc


07 Iulie 2010
O delegatie a Consiliului National Secuiesc (CNS) a primit confirmari din partea vicepremierului ungar Semjen Zsolt ca Guvernul Ungariei sprijina dezideratul privind autonomia Tinutului Secuiesc, sustine presedintele CNS, Iszak Balazs, precizand ca
acest sprijin poate fi atat politic, cat si moral.

Presedintele Consiliului National Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca o delegatie a consiliului s-a intalnit, in urma cu cateva zile, cu vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt.


Izsak Balazs a afirmat ca intalnirea a fost "deosebit de importanta” din punctul de vedere al CNS, deoarece vicepremierul Semjen ar fi confirmat cu aceasta ocazie sprijinul dat de Guvernul Ungariei pentru autonomia Tinutului Secuiesc.

In opinia conducerii CNS, acest sprijin se incadreaza in tratatul de baza dintre Romania si Ungaria deoarece, conform acestuia, " protectia drepturilor minoritatilor este un domeniu de cooperare internationala".


Intrebat in ce fel poate sprijini Guvernul Ungariei realizarea autonomiei Tinutului Secuiesc, Izsak a spus ca in acest caz se poate vorbi de un sprijin politic si de unul moral.

Izsak a adaugat ca la forurile internationale la care a ajuns in ultimii doi ani delegatia CNS, aceasta a fost deseori intrebata care este pozitia Guvernului Ungariei fata de acest deziderat.

Potrivit liderului CNS, este un aspect cunoscut ca Tirolul de Sud din Italia nu ar fi obtinut autonomia fara sprijinul Austriei.
"Autonomia a obtinut-o de la Roma, legea a fost votata de Parlamentul italian, dar cu sprijinul Austriei. O cooperare similara ne imaginam intre Romania si Ungaria, care a avut loc intre Italia si Austria cand Tirolul de Sud a obtinut autonomia”,
 a conchis Izsak Balazs.

Vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, declara, recent, la Sfantu Gheorghe, ca Guvernul Ungariei sprijina dezideratul privind autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc.

Sursa: CNS: Guvernul Ungariei sprijina autonomia Tinutului Secuiesc


De la an la an, vadit ca POLITICIENII unguri sunt tot mai fermi, stiu ce vor.
Acum, sunt GATA sa investeasca si material! Bani, Logistica...
Daca in 2010 Guvernul si Parlamentul de la Budapesta asigura un sprijin moral si politic, acum i se cere si unul material. Foarte bine, este problema lor!
Grav, ar fi altceva!
Sa nu se repete ... Timisoara 1989, sau Targu Mures, martie 1991.
Atentie, romani! Atentie, politicieni! Atentie UDMR!
Atentie U.E.!
Admin

5 comentarii:

 1. Cu toate ca este un subiect delicat, trebuie sa luam atitudine! Trebuie sa stie si ungurii si UE si tot mapamondul, ca nu vom fi indiferenti, nu ne vom lasa nici prostiti, nici calcati in picioare. Indiferenta, lenea si lasitatea, maine ne pot costa enorm!

  RăspundețiȘtergere
 2. Delicat desigur,ca daca-i supara pe sefii UDMR ramine si marele ales si guvernul in ,,nudul gol " in fata electoratului. Electorat care in ciuda imnului national viseaza la mindrul viitor.

  RăspundețiȘtergere
 3. Comentariile sunt cenzurate!
  Dincolo de vointa mea!
  Admin

  RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite