Google Translate

miercuri, 29 iunie 2011

29 iunie. Pomenirea Sfinţilor Slăviţilor şi întru tot lăudaţilor şi mai-marilor Apostoli Petru şi Pavel. UPDATE: poate fi afectata Romania de criza din Grecia?

 
In fiecare an, pe data de 29 iunie, facem pomenirea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Cei doi apostoli sunt sarbatoriti impreuna pentru ca au murit in aceeasi zi,
 
 
de 29 iunie a anului 67, in timpul prigoanei crestine declansata de imparatul roman Nero.
Sfantul Apostol Petru s-a nascut in Bethsaida, fiind fiul lui Iona. El a fost cel mai in varsta dintre toti Apostolii Mantuitorului. Petru era deja casatorit cand si-a inceput activitatea publica. Nu sunt mentiuni cu privire la sotia sa, desi din Epistola intai catre Corinteni 9, 5, se poate deduce ca aceasta il insotea in calatoriile lui misionare. Petru devine deseori purtatorul de cuvant al celorlalti apostoli.
 
Chiar daca Iisus este descoperit ca Mesia de catre Sfantul Apostol Andrei (Ioan 1,41), lui Petru ii revine rolul de a afirma cu mai multa tarie acest lucru, fapt pentru care Mantuitorul il fericeste: "Fe­ricit esti, Simone, fiul lui Iona, ca nu trup si sange ti-a descoperit tie aceasta, ci Tatal meu cel din ceruri. Si eu iti spun tie, ca tu esti Petru, si pe aceasta piatra voi zidi biserica mea si portile iadului nu o vor birui pe dansa. Si-ti voi da tie cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant, va fi legat si in ceruri si orice vei dezlega pe pamant va fi dezlegat si in ceruri" (Matei 16, 13-19). Piatra despre care se vorbeste aici este tocmai marturi­sirea divinitatii lui Iisus Hristos, divinitate pe care este zidita intreaga Biserica crestina.

Chiar daca a fost evidentiat de Hristos, el este cel care fluctueaza in credinta sa in Hristos, de la afirmare si pana la negare sau lepadare de El.

Dupa ce femeile mironosite vestesc invierea lui Hristos, Petru face parte din primii ucenici care au sosit la mormantul Mantuitorului. Sfantul Apostol Petru este unul din cei dintai Apostoli care savarseste o minune in numele lui Iisus (Fapte 3, 1-10); ii condamna pe Anania si Safira si iese in evidenta cu ocazia sinodului de la Ierusalim (Fapte 15, 7-11). Sfantul Petru dupa ce a fost chemat la apostolie a pro­povaduit Evanghelia in Iudeea, Antiohia, Pont, Galatia, Capadocia, Asia, Bitinia si s-a pogorat apoi pana la Roma. S-a savarsit la Roma, prin moarte martirica, alaturi de Sfantul Pavel, in timpul persecutiei neroniene. Dupa propria lui dorinta a fost rastignit cu capul in jos si a fost inmormantat pe dealul Vatican.
 
 
De la Sfantul Apostol Petru avem opt cuvantari pastrate in Faptele Apostolilor si doua epistole care ii poarta numele. Prima epistola a fost scrisa din Babilon (anul 63-64), iar a doua de la Roma in anul 67.
 
 
Sfantul Apostol Pavel, "Apostolul neamurilor", s-a nascut intr-o familie de evrei, descendenta din tribul lui Beniamin, in Tarsul Ciliciei si se numea Saul. Crescut si educat in traditia fariseica, si-a desavarsit educatia sub indrumarea vestitului rabin Gamaliei. Saul devine persecutor al crestinilor din zelul sau fata de religia parintilor sai. In drum spre Damasc, unde se indrepta pentru a-i aresta pe crestinii de acolo si a-i aduce la Ierusalim spre a fi judecati, Mantuitorul Iisus Hristos i se arata, invaluit de o lumina stralucitoare, atragandu-i atentia ca cei persecutati nu sunt doar crestinii, ci El insusi. In urma acestei descoperiri are loc schimbarea sa - din persecutor devine marturisitor al crestinismului. Este botezat de Anania, episcopul Damascului, schimbandu-i-se numele din Saul in Pavel.

Iata ce spune Sfantul Apostol Pavel despre sine: "Eu sunt barbat iudeu, nascut in Tarsul Chilichiei, dar am crescut in cetatea aceasta, la picioarele lui Gamaliel, invatand cu de-amaruntul legea parinteasca, plin fiind de ravna pentru Dumnezeu, precum sunteti si voi cu totii astazi. Ci eu am gonit chiar pana la moarte aceasta invatatura, legand si dand spre temnita barbati si femei, precum (poate) marturisi de mine si arhiereul si toata batranimea. Caci de la ei luand si carti catre frati m-am dus in Damasc, ca si pe cei de acolo sa-i aduca legati la Ierusalim, spre a fi pedepsiti. Ci s-a intamplat ca pe cand mergeam si ma apropiam de Damasc, pe la amiaza, fara de veste a stralucit impre­jurul meu o lumina mare din cer. Si am cazut la pamant si am auzit un glas zicandu-mi: Saule, Saule de ce ma prigonesti? Iar eu am raspuns: Cine esti Doamne? Si el a zis catre mine: Eu sunt Iisus Nazarineanul, pe care tu il prigonesti. Cei ce erau im­preuna cu mine, au vazut lumina, si s-au infricosat, dar glasul celui ce-mi vorbea mie nu l-au auzit. Atunci am zis: Ce sa fac, Doam­ne? Iar Domnul mi-a raspuns: Sculandu-te mergi in Damasc si acolo ti se va grai tie despre toate cate sunt randuite tie sa le faci.

Si fiindca de slava luminei aceleia nu vedeam, am mers la Damasc dus de mana de cei ce erau impreuna cu mine. Acolo un oarecare Anania barbat bine credincios dupa lege si cinstit de toti iudeii care locuiesc in Damasc, a venit la mine si stand langa mine, mi-a zis: Frate Saule, vezi iarasi! Si eu in clipa aceea am cautat spre el. Iar el a zis: Dumnezeul parintilor nostri te-a ales pe tine, ca sa cunosti voia si sa vezi pe Cel Drept si sa auzi glas din gura lui. Caci ii vei fi lui marturie inaintea tuturor oamenilor pentru cele ce ai vazut si ai auzit. Si acum ce mai astepti? Scoala-te si te boteaza si iti spala pacatele tale, chemand numele Dom­nului." (Fapte 22, 3-16). Si Saul a primit botezul, numindu-se de acum inainte Pavel.

Dupa o perioada de trei ani in Arabia, merge in Antiohia Siriei, de unde intreprinde cele trei calatorii misionare - in Cipru, Asia Mica, Pamfilia, Frigia, Galatia, Macedonia, Tesalia si Ahaia (Grecia) - dupa care urmeaza captivitatea sa din Cezareea si Roma din anii 61-63. A fost martirizat in timpul imparatului Nero prin decapitare, ca cetatean roman, in acelasi timp cu Petru.
 
 
Sfintii Apostoli Petru si Pavel - asemanari si deosebiri

Incercand acum sa facem o comparatie intre Sfantul Apostol Petru si Sfantul Apostol Pavel, vom gasi urmatoarele deosebiri si asemanari:

Daca Sfantul Apostol Petru a fost primul chemat la apostolie, Sfantul Apostol Pavel a fost cel din urma chemat la indeplinirea acestei slujbe dumnezeiesti. Daca Sfantul Apostol Petru a fost nedespartit de Iisus Hristos in tot timpul cat Mantuitorul a propovaduit Evan­ghelia in mijlocul lumii, Sfantul Apostol Pavel nu L-a cunoscut si nu L-a intalnit niciodata fata catre fata pe Mantuitorul, atata vreme cat El a trait in mijlocul oamenilor. Daca Sfantul Apostol Petru a fost ales si chemat la apostolie din lumea oamenilor simpli si saraci - el fiind pes­car de meserie - Sfantul Apostol Pavel a fost, dintre toti, omul de cea mai inalta cultura, dobandita de la Gamaliil, invatatul vremii si de la alti dascali mari din timpul acela.

Fariseii convertiti la crestinism doreau sa impuna prescriptiile legii mozaice tuturor crestinilor. Astfel, Hristos era transformat intr-un simplu pretext pentru convertirea la iudaism. Apostolul Petru oscila intre intronarea ritualismului mozaic, cand se afla in prezenta crestinilor proveniti dintre iudei, si relativizarea acestuia, cand se afla in compania crestinilor proveniti dintre pagani. In acest caz, Apostolul Pavel il „infrunta” pe Petru. (Gal. 2, 9).

Rezolvarea acestei probleme s-a facut la sinodul apostolic, tinut in anul 50 la Ierusalim. In cadrul acestui sinod s-a hotarat si neobligativitatea Legii Vechi a taierii imprejur.

 
Peste 450.000 de români, dintre care peste 380.000 sunt bărbaţi, îşi serbează, miercuri, onomastica de Sfinţii Petru şi Pavel, potrivit statisticilor existente la nivelul
Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Pe lângă cei peste 380.000 de bărbaţi, îşi vor serba onomastica şi peste 75.000 de femei, potrivit unui comunicat de presă al MAI.

Cei mai mulţi români care îşi sărbătoresc onomastica de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, respectiv 135.052, poartă numele de Petru, alţi 76.876 Paul, iar 71.433 Petre. De asemenea, alte 36.245 de persoane se numesc Petrică, 32.696 Pavel, 17.279 Petrişor şi 1.751 Pătru.

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 34.372 poartă numele de Petronela, alte 23.329 Petruţa şi 16.101 Paulina. Alte 323 de femei poartă numele de Petriţa şi 314 pe cel de Pavelina. Statisticile mai arată că 66 de persoane se numesc Pătra şi 12 Pauliana.


 
La multi ani,tuturor!
Admin
________________
=========================
=================================================================
UPDATE:
_____________________

 
Intrarea in incapacitate de plata a Greciei si incetarea platii salariilor si a pensiilor in aceasta tara va afecta toata Europa, avertizeaza consilierul guvernatorului Bancii Nationale, Adrian Vasilescu, care insa precizeaza "Eu nu vad situatii dramatice, nu vad cauze care sa tulbure puternic Romania in zilele urmatoare". Vezi o comparatie intre datoriile Romaniei si cele ale Greciei!

Adrian Vasilescu considera ca situatia Romaniei nu este similara Greciei. "Problema Greciei este complicata. Grecia are o datorie publica de 340 miliarde euro, care a ajuns la un PIB si jumatate ca nivel al datoriei. Este limpede ca tara a trait pe datorie si s-a dus pe o panta de consum.

 Datoria publica a Romaniei este de 22 miliarde euro.
Problema pentru noi este cresterea datoriei. Aceasta a crescut de trei ori, din 2006 incoace. Fluxurile de bani care au intrat pana in 2008, inclusiv, care atingeau si 16 miliarde euro pe an, nu au mai venit. Pe noi ne-a salvat acordul cu FMI", a subliniat Adrian Vasilescu, citat de Agerpres.

Consilierul guvernatorului sustine ca bancile din Romania cu capital majoritar grecesc nu pot declansa efecte negative in economia romaneasca: "Nu va ganditi cumva ca am putea avea necazuri de la bancile romanesti cu capital grecesc. Aceste banci sunt in acest moment intr-o stare de echilibru. Banca Nationala le supravegheaza atent. Grecii nu vor sa strice aceasta sursa de stabilitate din Romania".

Si presedintele Greciei, aflat intr-o vizita in Romania, a dat asigurari in acest sens. "Bancile grecesti din Romania au capitalizare suficienta si sunt de parere ca acesta este un instrument deosebit de important atat pentru oamenii de afaceri din Romania, cat si din Grecia", a spus Karolos Papoulias
_____________
 
29 IUNIE 2011
Extrem de important si tinut minte!
Aflam oficial:
Datoria publica a Romaniei este de 22 miliarde euro!
O singura intrebare: unde se regasesc acesti bani?
Am trait noi mai bine? S-au dus in infrastructura? Noi locuri de munca? 
Acesti bani urmeaza a fi platiti de noi toti! Multi stim ce inseamna, inca de pe vremea lui Ceausescu. Atunci cand tara, poporul, a platit o DATORIE incomparabil mai mica.
Domnilor Guvernanti, sa pregatiti documentele!
Sa aratati romanilor, fiecare leu , dolar sau  euro, pe ce l-ati cheltuit!
Apoi sa le cereti VOTUL! Si unii, si altii!
P.S.: Puneti capat licitatiilor masluite la nivel national, interjudetean!
Stiti la ce ma refer, nu-i asa?
Admin

60 de comentarii:

  1. Peste 80% dintre români sunt nemulţumiţi de calitatea vieţii, cea mai ridicată pondere înregistrată în 34 de state din Europa şi Asia Centrală incluse într-un sondaj realizat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). (...) Mediafax.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 153 de voturi favorabile, 123 împotrivă şi o abţinere Ordonanţa Guvernului prin care se impune obligativitatea echipării autoturismelor cu anvelope de iarnă în sezonul rece.

    RăspundețiȘtergere
  3. Proiectul prevede sancţionarea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără anvelope de iarnă cu reţinerea talonului auto şi amendă de până la 4.000 de lei.

    Textul de lege privind adoptarea Ordonanţei Guvernului 5/2011 stabileşte că neechiparea cu anvelope de iarnă, precum şi cu lanţuri în cazul vehiculelor de transport de marfă de peste 3,5 tone şi a celor de transport de persoane cu peste nouă locuri, atrage reţinerea talonului auto şi a unei amenzi cuprinse între 2.500 şi 4.000 de lei.

    Sancţiunile cuprind amendă, la care se adaugă o sumă dedicată reparării drumurilor şi despăgubirilor pentru pagubele produse în urma accidentelor ca urmare a nedotării corespunzătoare a maşinilor.

    RăspundețiȘtergere
  4. ,,cauciucurile
    .
    ALL-SEASONS
    .
    sunt ACCEPTATE ca fiind anvelope de iarna ''
    optimistu'

    RăspundețiȘtergere
  5. ,, Intr-o frizerie. Frizerul, taindu-l pe client de vreo doua ori, incearca
    sa discute cu el:
    - Ati mai fost la noi pana acum?
    - Nu, mana mi-am pierdut-o in razboi. ''
    optimistu'

    RăspundețiȘtergere
  6. SA TRAIASCA TOTI SFINTII DE AZI-SI CEILALTI PE LANGA EI
    ,,LA MULTI ANI"

    RăspundețiȘtergere
  7. @CEZAR
    La multi ani si steptam sa dai si tu ceva de baut!

    RăspundețiȘtergere
  8. Romani, lasati dracului bautura!
    Am ajuns de rasul lumii! Suntem in topul betivanilor lumii! Nu vedeti ca ne prabusim iremediabil??? Unde sunt cele 22 MILIARDE euro?
    Chiar nu va preocupa viitorul vostru, al copiilor si familiilor voastre?

    RăspundețiȘtergere
  9. @ELENA
    CeZar are o problema cu barul din ,,Tris coteca'',asa ca de baut mai greu.Nici muzica nu prea se mai aude,dar sa fim noi sanatosi !optimistu'

    RăspundețiȘtergere
  10. @Admin
    ,,Noi'' suntem bine(90% DINTRE ALEA,CE NE MAI DAU ASTIA,AU FOST MARITE),copii nostri sunt bine(EUROPARLAMENTARI,PARLAMENTARI,DIRECTORI IN REGII,OAMENI DE AFACERI DE SUCCESURI),iar soacrele,socrii,nasii,finii,cumnatele,cumnatii,surorile si fratii ne ,,conduc'' afacerile in firmele pe care nu avem voie sa le conducem.
    Sa nu-mi spuneti ca a ramas cineva fara obiectul muncii !
    optimistu'

    RăspundețiȘtergere
  11. Spartacus
    De unde ai tu informatia ca pensia mea e marita ? Am spus eu undeva treaba asta sau tu amesteci fantezia cu dorintele ?
    Datorita SCMD eu inca nu am decizia in mina iar pe tabele aparute pe net nu dau doi bani. Daca nu era SCMD probabil ca in martie sau aprilie primeam decizia si totul era clar. Datorita SCMD daca imi scade pensia, din ianuarie urmeaza sa dau banii inapoi (sper sa nu fie cazul meu).
    Datorita SCMD pensionarii care l-au crezut pe Dogaru nu au adeverinte si nu au posibilitatea sa conteste modul de calcul. Pensionarii care au respectat legea au aceste adeverinte si au o baza de contestatie.
    Datorita SCMD civilii au aflat ce pensii au unii militari si chiar cei activi au ramas cu gura cascata. Daca nu era SCMD eu nu stiam ca unii care au doar 15-20 de ani de munca au pensii de 2 – 3 ori mai mari decit cei care au muncit doar 30-35 de ani.
    Datorita SCMD au aflat si civilii ca unii care au lucrat 20 de ani au vechime de 40 de ani.
    Datorita SCMD au aflat si civilii ca armata e un fel de gloata condusa de colonei fara scoala militara si care si-au luat gradele la apelul bocancilor. Datorita SCMD au aflat rudele celor impuscati in dec. 89 ca noi TOTI ne-am pierdut atunci ONOAREA si PATRIA (de ce ? Sper sa gindesti si tu).
    Datorita SCMD 90% dintre pensionarii militari au fost facuti de risul lumii pe nedrept.
    Mai am motive de multumire dar ma opresc aici.
    “Moarte FM---Preluat de pe Inf.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pe e-licitatie exista si rubrica Anunturi de atribuire. Intrati acolo si cititi asa, de curiozitate...
    Elena
    PS Am probleme cu postarile pe blogul dumneavoastra, Admin. Nu ma lasa!

    RăspundețiȘtergere
  13. Atribuirea Licitatiilor, intra in categoria:
    "Acum, au invatat sa fure!". Nu uitati ce spunea Marean: " Astia, nici macar sa fure, nu stiu! ".

    RăspundețiȘtergere
  14. Iar cu postatul, lasati-o balta!
    Nu cautati motivatii, acolo unde un exista!
    Aici, cine vrea, posteaza! Vedeti DOVADA!

    RăspundețiȘtergere
  15. pai cu postatul asa e ,merge "brici" dar cineva e musai sa se dea victima!
    ce rau imi pare ca am postat ce aveam de spus cu o pagina in urma,ca daca vede tanti aia, chiar ca se oftica

    RăspundețiȘtergere
  16. @8-imistu-pentru cine merita se mai gaseste una mica si chiar o muzica buna mai in surdina.tu chiar ca nu ai invitatie

    RăspundețiȘtergere
  17. La Multi Ani tuturor cu numele sfintilor.
    @ Elena La Multi Ani si tie, ca poate aici citesti . La mine aveai o dedicatie speciala . Dar, de....

    RăspundețiȘtergere
  18. @all
    Cred ca e interesant de urmarit pe site-ul de licitatii ce se atribuie prin Negociere fara publicarea unui anunt de participare.
    @micutzul
    In ultimele 2 zile am citit mai mult (inclusiv la tine!), de maine iar o sa fiu in vesnica mea criza de timp ca deh, trebuie sa imi adun puncte de pensie, nu-i asa?
    @Admin
    Am "descoperit" cu ajutorul unui "specialist" unde era problema. Dar sa stiti ca si el a zis ca ... aveti unele probleme. Cred ca le intuiti!
    @Don Corleone
    Mai usurel, ca nu dau turcii! Prietenii stiu de ce!

    RăspundețiȘtergere
  19. Elena Cobuz , detasata de noi -CD al SCMD- intr-un domeniu special si extrem de important pentru SCMD, transmite ...
    ________
    Wowww ....
    A urcat cu viteza in ... TOP 10 !!!
    Cele mai citite postari.
    Este pe locul: 7 (!!!).
    Sa fii iubita, ELENA! M-ai criticat degeaba!
    P.S.: Verificati, cine nu ma crede!

    RăspundețiȘtergere
  20. @elena
    PRIETENII TAI stiu de ce!!Eu nu stiu.

    RăspundețiȘtergere
  21. Apropo ... de unii, de altii ...
    De ziua de azi, de ziua de maine!
    De cele 22 MILIOANE euro pe care trebuie sa le platim, dar despre care nu vreti a spune ceva!
    Sa stati pe aproape! Va pregatesc DOCUMENTAT,
    un material INCENDIAR! Se refera ... la ce va este ... cel mai drag, multora: PENSII !!!
    Dar ... va cer de pe acum, si eu, ceva:
    Va cer: COMENTARII, atitudine transanta!
    Nu ma lasati de izbeliste!
    Dupa cum vedeti, Blogul are "deschidere"!
    Este cautat, citit, rontait!
    Voi sunteti PUTEREA!
    P.S.: Sunt bune si "triscotecile", merita sa vedem/citim/comentam ce scriu si colegii, dar cred ca trebuie sa punem serios "PUNCTUL PE I" !
    Iar daca NU, va ramane ... NU!
    Vom ramane ... cu ce avem!

    RăspundețiȘtergere
  22. Taman Trasnea merge la Triscoteca.
    Edwart Trica

    RăspundețiȘtergere
  23. Ordonanta de revizuire a tuturor pensiilor speciale.
    _________
    Guvernul a aprobat o ordonanţă prin care vor fi recalculate 5.500 de pensii din 6.000 deja recalculate şi contestate în instanţă.

    Este vorba despre pensii de parlamentari, funcţionari din parlament, piloţi civili şi diplomaţi. De această ordonanţă vor beneficia şi personalul de la Curtea de Conturi.

    Revizuirea dosarelor de pensie se va face în baza ordonanţei de urgenţă adoptate miercuri, în şedinţa de Guvern, informează Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), potrivit Mediafax.

    "Prin Ordonanţa de urgenţă aprobată la şedinţa de Guvern urmează să fie revizuite dosarele personalului auxiliar din justiţie, personalului diplomatic şi consular, funcţionarilor publici parlamentari, deputaţilor şi senatorilor, personalului aeronautic civil navigant, personalului de la Curtea de Conturi. În total, sunt 5.522 de dosare care vor fi revizuite", se arată în comunicatul MMFPS.

    Reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii, prin Casele Teritoriale de Pensii, vor revizui dosarele din oficiu în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă.
    __________
    F.B. ! Asa sa faca si cu MAGISTRATII!
    Nimeni sa nu fie mai presus de Lege!

    RăspundețiȘtergere
  24. si eu merg la triscoteca
    william branza...ca ma amuza!

    RăspundețiȘtergere
  25. @admin
    ok da e FB!!
    Daaaa magistratii e jjjjmecheri ca ei nu "e" organici ei "e" constitutionali adica ceva superscule

    RăspundețiȘtergere
  26. Urmeaza sa fie recalculate si pensiile pilotilor si tehnicilor din aviatia miliatra care au fost detasati la MI,SRI,etc.,cei cu 6 cifre la numarul cuponuli de pensie ,noi avem 8 cifre.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  27. MAGISTRATII NU E JMECHERI,CI E FRAIERI ELECTORATUL !
    Edwart Trica

    RăspundețiȘtergere
  28. Daca vorbim de DREPTATE,
    trebuie facuta pana la capat!
    Asta nu inseamna ca TREBUIE sa fie unii mai cu MOT, mai speciali sau vorba colegului: superscule! Nimeni nu este deasupra Legii! Scrie inca, in Constitutia Romaniei! Dar ... cine dracu a respectat aceasta? NIMENI! Si-au batut joc cand de unii, cand de altii!

    RăspundețiȘtergere
  29. Ne-au încăierat ... pe căprării!
    Iar multi, prea multi, am pus umarul!

    RăspundețiȘtergere
  30. @Admin
    ,,Toate animalele sunt...''
    Unele sunt mai egale !
    Edwart Trica

    RăspundețiȘtergere
  31. Domnilor!Eu ce sa mai zic ?Datorita faptului ca tata a fost maghiar nu am avut acces la functii de comanda,deci nici la venituri mai substantiale.Din aceleasi motive nu am fost primit ca pilot in Flotila de aviatie sau in structurile MI sau SRI ,unde functiile erau cu doua trepte mai mari ,se zbura cam de trei ori mai mult si ,caatare aveau venituri de trei ori mai mari ceea cwe implica si pensii de trei ori mai mari .Eu cui sa ma plang,sunt si am fost patriot ,mi-am iubit si-mi iubesc patria la fel de mult ,eu de ce nu am avut drepturi egale si acuma sunt shulfanit"la pensie ?Este cineva in masura sa-mi dea un raspuns competent/Sa-i ia dracu'pe totisi toate,bine a zis mister president "Sa traiti bineeee...in alta tara."dar unde si la varsta aceasta.Bataie de joc.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  32. @Avram Iancu alias tigri2 :
    Ai dreptate fara indoiala!
    Noi cand am fost ACTIVI, nu am avut VOIE sa facem politica! Am primit ce ne-au dat altii!
    Nu aveam nici POSIBILITATEA de a comenta!
    Acum insa, lucrurile s-au schimbat!
    Putem decide!
    Nenorocirea este alta: nu ne putem aduna!
    Atat a fost sadita ura si vrajba, incat nu putem sa ne mai intelegem unii cu altii! Iata si aici:
    cum incerci sa aduci vorba de ceva GRAV, important, cum apar atacurile la persoana!

    RăspundețiȘtergere
  33. Oare ce s-ar rezolva daca as da eu statul roman in judecata ,as obtine ceva cum au obtinut: regele,sau "revolutionarii"sau alti smecheri?tigri2

    RăspundețiȘtergere
  34. Tot eu raspund ,cred ca nu s-ar rezolva nimic ,cine ar recunoaste ca inainte de '89 se ocupa secu de dosare si apoi tot ei dar cu alta titulatura.Recent am primit raspuns la contestatia dosarului de pensie cu privire la nespecificarea si netrecerea primelor ,al XIII lea salariu etc ,imi zice ca se respinge si sa aduc eu dovezi .Am eu statele de plata?
    Toate sunt de-a-ndoaselea.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  35. Ei, in democratia originala, joaca in alta Liga! Noi suntem, nu ai vazut ce spunea un IDIOT la cateva clickuri distanta de aici: TORTIONARI!
    Maine, poimaine, dupa mintea unor asemenea neica/nimeni, este posibil sa fie si mai rau!
    Azi, doar se tatoneaza terenul!

    RăspundețiȘtergere
  36. Si inca ceva: in Romania dicta PARTIDUL, nu SECURITATEA! Dar ... de PARTID, nu vrea sa vorbeasca nimeni! Politicienii de ATUNCI, la fel (multi dintre ei) de verosi ca cei de azi! Toti o dau de-a proasta cu SECURITATEA! Aiurea! Nu este chiar asa! De Procurori, Judecatori ... nimeni nu zice nimic, desi TOTI tremurau doar ...
    la gandul ca vor avea de-a face cu ei! O tin insa langa, cu securistii lu'peste!

    RăspundețiȘtergere
  37. @Admin
    Mai dau o bere.Adevarul este la vedere daca stii unde sa privesti !
    Edwart Trica

    RăspundețiȘtergere
  38. Noi stateam in "cutiile de chibrituri", la cozi interminabile etc.etc! Ei, in vile, cu masini la scara,soferi pe post de ordonante etc.etc. Dar...
    Nimeni nu mai vorbeste, stie, aude! Mucles!

    RăspundețiȘtergere
  39. @Admin
    Totusi noi ii alegeam !Pe timpul ,,mandatului'' erau ,,scosi din productie''.99% dintre ei urcau in erarhia de partid.
    Edwart Trica

    RăspundețiȘtergere
  40. Scuze, IERARHIA DE PARTID.
    Edwart Trica

    RăspundețiȘtergere
  41. Despre justitia din Romania, dixit Traian Basescu:
    ___________
    • Am o idee despre averile politicienilor si nu s-ar face Elvetia din Romania, dar oricum s-ar diminua furtul. Si nici nu trebuie sa ne uitam lung doar la politicieni. Uitati-va la averile judecatorilor. La ICCJ sunt dosare de ani de zile si ei vor da termene pana cand se vor prescrie.

    • In Romania nu s-a facut o curatenie in justitie. Au ramas judecatori care n-au nicio legatura cu democratia.
    • Pe langa politicieni, exista si magistrati carora le-au crescut averile. Nu vreau sa continue sa se creada intr-un fel de stat in stat.

    • Aici a fost o greseala a UE si e lucrul pe care eu il reprosez cu privire la justita din Romania.
    • Izolarea politicului de justitie pe care a facut-o Uniunea Europeana trebuia facuta dupa ce justitia era verificata si curata. Romania plateste sume uriase la Curtea Drepturilor Omului pentru ca judecatorul da casa unuia care da spaga mai mare. Judecatorii nu raspund pentru faptele lor.
    • Eu va spun si repet: Justita a facut mult mai mult rau Romaniei decat politicenii sau romanii care cersesc la Roma, din punct de vedere al credibilitatii.
    • Imi pusesem mari sperante in echipa asta tanara de la CSM. Doi judecatori din astia tineri au venit si ei si cu manuta lor au dat scris sa nu se scoata prezumtia de averi licite

    http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-9203802-presedintele-traian-basescu-nasul-justitia-din-romania-facut-mult-mai-mult-rau-decat-politicienii-sau-romanii-care-cersesc-prin-roma-sau-paris.htm

    RăspundețiȘtergere
  42. Despre masurile de austeritate, dixit Traian Basescu:

    •Atunci cand s-au redus salariile eu am vrut sa facem si reducerea pensiilor. Nu ar fi trebuit sa marim TVA-ul. Daca am fi introdus un impozit de 10% pe pensii, pensionarii ar fi iesit mai castigati. Lasitatea politicienilor din coalitie a fost de vina. Ar trebui sa mearga in fata romanilor sa spuna ca ei au fost cei care au generat inflatie.

    •Nu o sa uit niciodata pensionarii militari de la Iasi cand au fluierat in timpul imnului, ca le-au scazut pensiile. Imaginea mea a fost exact manipularea de la revolutie.

    •Am fi avut anul acesta solutii. Sa imprumutam mai mult. Daca politica era sa marim pensiile, asta faceam.

    •Romania nu e in risc de default. Daca cineva ne cere banii imprumutati, noi putem sa ii dam.

    •Daca Romania avea un guvern socialist, nu exista o alta varianta. Daca era un partid de stanga, ziceau ca dau in plus dar pana in toamna ajungeau in dificultate.

    •Mie mi-au scazut sumele din total avere, pentru ca am predat salariul meu pe sase luni in fondul de solidaritate.
    - idem sursa -

    RăspundețiȘtergere
  43. Şeful statului a declarat, miercuri, la 10TV, că nu-i va uita pe pensionarii militari care au fluierat la Iaşi în timpul intonării imnului, apreciind că a fost "exact manipularea de la Revoluţie, cu teroriştii", pentru că pensiile acestei categorii au crescut, de fapt, în 90% dintre cazuri.

    "Din păcate, oamenii sunt uşor de manipulat, şi de televiziuni, şi vă dau şi exemplul pensiilor militare. Ce n-o să uit niciodată - pensionari militari la Iaşi, fluierând în timpul imnului de stat că le-au scăzut pensiile şi în realitate noua lege a mărit pensiile la 90% din pensionarii militari", a afirmat preşedintele Băsescu la 10TV.

    El a mai spus că, în opinia sa, a fost "exact manipularea de la Revoluţie, cu teroriştii".

    "Şi atunci tot militari s-au ocupat de marea înscenare, «teroriştii, trebuie să înarmăm poporul, împuşcaţi-vă între voi» şi tot acelaşi tip de pregătire au avut-o şi liderii militarilor care erau pe la televiziuni şi explicau cum militarii au fost umiliţi, spunând că le-au tăiat pensile, iar în realitate le-au crescut pensile prin recalculare şi aşezare pe noua grilă", a mai spus Traian Băsescu.

    http://www.mediafax.ro/social/basescu-nu-uit-ca-pensionari-militari-au-fluierat-la-iasi-la-imn-a-fost-manipulare-ca-la-revolutie-8414663/

    RăspundețiȘtergere
  44. Buna dimineata tuturor!
    Postare test - iar are draci!!!
    poate va merge la comentarii!
    In rest ... este inghetat!

    RăspundețiȘtergere
  45. Comentarii ... se pot!
    Hmmm ... isi revine "el" ... mai incolo!

    RăspundețiȘtergere
  46. Buna dimineata !
    Edwart Trica

    RăspundețiȘtergere
  47. Rog sa nu ma STRESATI cu prostia,pe e-mail!
    Nu am nicio VINA ca nu functioneaza asa cum trebuie PLATFORMA GOOGLE, in limba romana!
    Nu port nci vina, nici responsabilitatea!
    Nici eu nu pot posta, cel putin in dimineata aceasta, in pagina principala! Atat si Asta e!
    Comentariile, vad ca merg!
    Admin

    RăspundețiȘtergere
  48. @Admin
    1. V-am spus de aseara si chiar de ieri ca ... aveti probleme, dar Don Corleone a zis ca ma dau victima! Dar nu era constatatrea mea, ci a unui specialist IT!
    2. Cu referire la recalcularea-recalcularii-recalcularii-recalcularii pensiilor celorlati "speciali" (postarea Dvs. de la 22.33) - ma intreb, oare utoritate de lucru judecat mai exista in tara asta? Ca foarte multi dintre ei au Hj definitive si irevocabile!
    3. Dupa cum stim cu totii, magistratii NU INTRA in categoria celor speciali carora li se recalculeaza/revizuiesc pensiile.
    Daca aveti, va rog postati forma actului normativ, chiar neoficiala. Asa, pentru informare.

    RăspundețiȘtergere
  49. @ELENA
    Cum trebuie facut sa pot comenta din contul(existent)Google ? Uneori cind selectez ,,cont Google'' apare NUMELE,dar in ultima vreme pe majoritatea blogurilor cu trafic mare acest lucru nu se mai intimpla.
    optimistu'

    RăspundețiȘtergere
  50. TOP GUN
    Admin,
    Tu ne ceri sa n u te lasam de izbeliste si s a comentam,noi o facem ,dar n u se rezolva nimic, nu suntem luati in serios si totul cade in derizoriu!!!!!Orice am face,nu se micsoreaza tva-ul.nu cresc pensiile si nici salariile taiate cu 25%,nu se intrevede nimic la capatul tunelului,in afara faptului ca scripta manent,in rest nimic,vorbe,vorbe si iar vorbe sa nu adormim si eu-l nostru sa fie putin bagat in seama.,sa se faca deosebirea intre leguma si fiinta.Daca as putea sa falsific un pic kilometrajul si sa-l dau asa ,pe la vreo 20 de ani,fara regrete as intinde-o din ROMANIA si nu as mai privi inapoi !!!!!Nu mi se pare corect ca sa te internezi viu in spital si sa te externezi mort,tu sa ai peritonita si dr.sa te trateze de rosu in gat, este INADMISIBIL !!!!! Totul se reduce la bani,nu-si mai fac datoria in virtutea faptului ca daca oricum mi-a taiat din salariu,il omor pe pacient!!!!Noi nu suntem precum grecii,acolo da,solidaritate si spirit de echipa,noi suntem lasi,daca ne momeste careva cu vreo galeata si e rost de-un mic si-o bere,poate iesim in strada,daca nu vorbim pe la colturi. FURACIUNEA E INSTITUTIONALIZATA si fiecare are partie prix-uri ,cu x sau y. Tare-as vrea sa nu mai fim asa de lenesi cu noi, asa de inerti, de fatalisti, de convinsi ca doar destinul leaga si dezleaga, iar noi asteptam fericirea ca-n statia de autobuz, topaind de pe un picior pe altul.

    Inchei aici,ca m-am enervat si de felul meu sunt o fire optimista!!!!!
    O zi exceptionala tuturor!!!!!
    P.S. Mr.Danila,pe unde ati disparut ,sunteti sanatos?????Comment-urile dvs faceau deliciul acestui blog,va rog frumos sa reveniti,mie sincer imi lipsiti!!!!!!LA MULTI ANI DE ZIUA DVS.,SAU DE ONOMASTICA ,DACA S-AU NIMERIT IN ABSENTA DE PE ACEST BLOG!!!!!DOAMNE AJUTA!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  51. @ELENA
    poate va smulg un zambet!

    Balada chibritului

    Locuiam într-o odaie
    La al patrulea etaj,
    Strada Universităţii,
    Casă mare cu grilaj.

    Casa asta, din păcate,
    C-un proprietar bigot,
    N-avea electricitate.
    Dar încolo avea tot:

    Scări, balcoane, coridoare
    Şi, ca-n orice case mari,
    Cu apartamente multe -
    Fel de fel de locatari.

    Într-un rând, venind acasă,
    Noaptea, de la cinema,
    La parter, pe întuneric,
    Aud paşi în urma mea.

    Şi-o uşoară siluetă
    Îmi vorbi abia şoptit:
    "-Dacă nu sunt indiscretă,
    Domnule, n-ai un chibrit ?"

    O fi tânără? Frumoasă?
    Doamnă măritată, sau.?
    Fără multe marafeturi,
    Scot chibritul şi i-l dau.

    Urc apoi o scară-n fugă
    Dar când trec prin coridor,
    Drept în faţa mea o uşă
    Se deschide-ncetişor.

    Şi prin crăpătura uşii
    Scoate capul blond, sburlit,
    O duduie somnoroasă:
    "-Domnule, n-ai un chibrit?"

    Pe-asta o cunosc eu bine:
    E frumoasă ca un paj,
    O servesc la repezeală
    Şi mai urc înc-un etaj.

    Când, prin razele de luna
    Ce treceau printr-o perdea,
    Ce să vezi? O doamnă brună
    Îmbrăcată-n pijama.

    Este Ea! Chiar Ea! -
    Femeia după care mă topesc
    De vreo zece zile-ncoace
    Şi nimica nu-ndrăznesc!

    N-aveam încă cunoştinţă:
    "Scuză-mă dacă-mi permit,
    Soţul meu e dus de-acasă,
    N-ai matale un chibrit?"

    Un chibrit? Ce fericire,
    Mai aveam vreo două-acum,
    I-aş fi dat chiar patru dacă
    Nu făceam risipă-n drum.

    Altă scară, cea din urmă,
    Pe culoar aud un zvon,
    Ce-i? Un drac de fată-n casa,
    Numa-n bluză şi jupon.

    Ma opreşte cu sfială:
    "-De nu sunteţi prea grăbit,
    Mă iertaţi de indrazneală,
    V-aş ruga."
    - Ce?
    "- Un chibrit."

    Trebuia să-i dau că altfel
    Asta-mi scoate vreun ponos,
    Scotocesc prin buzunare,
    De necaz le-ntorc pe dos:

    "Am gasit o gămălie,
    Doar atât, îmi pare rău,
    Nu ştiu dacă s-o aprinde.
    S-a aprins? Norocul tău!"

    Când, în fine, ajuns-odată
    În odaia mea: tablou!
    O amică (are cheie)
    M-aştepta ca pe-un erou:

    "De trei ceasuri stau în beznă,
    Zice, eşti nesuferit,
    Sunt grozav de enervată,
    Scoate fuga un chibrit."

    Iar chibrit? Simţi-i că-mi sare
    Ţandăra, curat pârjol:
    "Ce-s eu fabrică de fosfor?
    Sunt regie? Monopol?

    De când am intrat în casă
    Tot chibrit, chibrit, chibrit,
    Dracu` să vă ia pe toate,
    Nu mai am, le-am isprăvit!"

    George Toparceanu

    RăspundețiȘtergere
  52. @ Admin
    Asa este, ori suntem golani ori nu mai suntem. Sa moara toate caprele din tara !
    @ ELENA
    Pai la cum isi face boc ciul de cap in tara asta si cum arunca peste gard toate legile, dar si la ce hotarari dau unii judecatori , eu cred ca puteti sa impachetati patrunjel cu diplomele voastre de drept. Sau seminte , in functie de activitatea pe care urmeaza sa o desfasoare dreptacii. Asa justitie , asa stat. Asta am spus/o eu.

    RăspundețiȘtergere
  53. @Admin 29 iunie 2011, 22:47 :
    Foarte bine spus ca trebuie facuta dreptate ...
    Ca urmare :

    Presedintele tarii a stabilit vinovatii/criminalii pentru mortii 'rascolutiei' din '89 :
    "Şi atunci tot militari s-au ocupat de marea înscenare, «teroriştii, trebuie să înarmăm poporul, împuşcaţi-vă între voi» ...a mai spus Traian Băsescu. (//www.ziare247.ro/stiri-mondene/56-mediafax-monden/36410-b%C4%83sescu-nu-uit-c%C4%83-pensionari-militari-au-fluierat-la-ia%C5%9Fi-la-imn-a-fost-manipulare-ca-la-revolu%C5%A3ie.html)
    Probabil urmeaza o ordonanta de urgenta care sa puna in aplicare visul lui Marius Oprea (//www.tion.ro/special/stiri-internationale/articol/lege-pentru-reducerea-pensiilor-fostilor-tortionari/cn/aradon-news-editor2-20070817-074640) incepind cu militarii care erau in activitate si pensionari in decembrie 1989 ...

    RăspundețiȘtergere
  54. @mos alecu,
    Ati punctat corect si DOCUMENTAT in partea a-II-a a comentariului! Am spus si eu, inca sustin (la fel, cu probe), ca cel mai mare PERICOL acesta este: o GASELNITA a celor de la PUTERE care sa arunce in DERIZORIU pensiile de stat sau chiar, poate, anularea lor in intregime! Daca v-om fi la fel de bezmetici si dezlanati ca pana acum, totul va fi posibil!
    P.S.: Atentie la Partea I-a: eu altceva spuneam!
    Nu sunt de acord cu statutul magistratilor!
    In general, eu vad echitabil "nu" pensii speciale, ci doar OCUPATIONALE, pe categorii profesionale si criterii judicios stabilite!

    RăspundețiȘtergere
  55. @Don Corleone
    1. E chiar frumoasa poezia! Multumesc. In replica: Indrazneste de Ion Pribeagu. Dar recitata de Florin Piersic e bestiala!
    2. Pe vremea cand erati Akord si m-ati suparat foarte tare, am vrut sa va raspund cu urmatorul catren "furat": “nu cum sunt eu sunt eu/
    ci cum esti tu sunt eu/
    un fel de tu sunt eu/
    pe care nu l-ai mai lasat sa fie eu.”
    Dar eram in tren, cale lunga de la Botosani la Bucuresti si doar citeam pe bloguri, nu scriam ca erau tastele prea mici!

    RăspundețiȘtergere
  56. ATENTIE, la datoria EXTERNA TOTALA:
    _____
    Potrivit datelor ACELUIASI BNR, datoria externă totală a Romaniei, la sfârşitul lunii martie 2011, era de 93,4 miliarde euro. Cu 381 milioane mai mare decât cea de la finalul lunii aprilie.
    ____
    Deci ... de la 22 miliarde datorie publica, la 93,4 miliarde euro total ... tot noi platim!
    Dar nenea ... nu ne spune toate ... odata!
    Ne protejeaza! Sa nu facem infarct!

    RăspundețiȘtergere
  57. >>> Cele trei componente ale datoriei publice EXTERNE, sunt:
    – directă,
    - garantată şi
    - împrumutul de la FMI.
    Aici sunt cele 22 MILIARDE euro!

    RăspundețiȘtergere
  58. Cine il cunoaste pe General???
    ______
    .... intrati putin - cat va tin curelele si daca mai aveti coloana - in afacerile pe care statul roman le gireaza si garanteaza generalului Badea Petre de la Aedificia Carpati. Lista "lucrarilor" acestui personaj pe cat de discret pe atat de sinistru, evadat din epoca de aur cu "intreprinderea" elenei ceausescu cu tot, reprezinta o enciclopedie de actiuni mafiote cu miza adevarata. La Badea Petre, "lucraturile" nu mai sunt de mult de ordinul milioanelor de Euro ci a multor zeci de milioane, ajungand in ultimul timp cam la fiecare lucrare la suta de milioane de Euro. Poate suna fantezist dar cercetati putin cu cat s-a castigat lucrarea Bibblioteca Nationala si cat s-a platit pana acum (fara sa se fi terminat inca); Mai faceti un mic efort si verificati si Palatul Victoria si o sa va cruciti. Daca tema va pasioneaza mai puteti face o incursiune in cele doua sedii ale STS-ului de pe cheiul Dambovitei. In fine lista e lunga si culmineaza cu Catedrala Rusinii Neamului in care se vor scurge peste 400 de milioane de Euro din care vre-o 60 pe lucrare si peste 300 in atentii si in conturile generalului, fonduri pentru urmatoarea sa actiune : mituirea Mantuitorului ca este cam singurul care inca nu i-a cedat.
    Intrebati Curtea de Conturi si o sa va surprinda ca nici nu au auzit (adica nici usturoi nu mananca si nici gura nu le pute) de Aedificia Carpati firma care a spart bugetul in ultimii 15 ani cu peste 1 miliard de Euro fara ca cineva sa fi avut curajul sa deschida gura - cu exceptia lui Sorin Rosca Stanescu la mijlocul anilor 90, astupata si asta rapid, si a catorva procurori rataciti care credeau ca l-au prins pe Dumnezeu de picior si ca-l vor baga si pe Badea - ca accesoriu - si mai ales pe Adrian Nastase la apa. Vai de mama lor caci credeau ca traiesc intr-un stat de drept si cand colo au trebuit sa descopere si sa accepte ca aici e teritoriul mafiei oficial institutionalizate, aici traim in statul mafiot roman. ..... !!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri