Google Translate

joi, 30 iunie 2011

Am citit, va informez. 1. Lectia nipona: in timp ce Europa si SUA se prabusesc, Japonia se ridica din daramaturi! 2. Escaladarea unui conflict diplomatic nedorit!

Dupa ce au securizat reactoarele nucleare de la Fukushima, asupra carora erau atintiti ochii intregii lumi, japonezii au trecut la reconstruirea tarii. Iar niponii nu sunt egalati de nimeni cand vine vorba de seriozitate si de productivitatea muncii. Dupa ce o lume intreaga le-a plans de mila dupa cutremurul din 11 martie, urmat de tsunami, in ultima perioada economia Japoniei a inceput sa-si revina, intr-o lume care se prabuseste in fata crizei economice.



Productia industriala japoneza a inregistrat cea mai mare crestere din ultimii 50 de ani, pe primul loc situandu-se in producatorii de autoturisme,
scrie Bloomberg.



Cresterea de 5,7% din luna mai, comparativ cu aprilie, este cea mai mare inregistrata din 1953, a anuntat ministrul nipon al comertului, depasind astfel estimarile analistilor, care vehiculau o crestere de 5,5%.


Cea mai mare crestere a fost inregistrata de segmentul auto, gigantii de la Toyota si Nissan reluand productia la capacitate maxima. Dupa o crestere de 36%, in mai, producatorii estimeaa o temperare la 5,3% pentru luna in curs si 0,5%, in iulie.


“Cifrele arata ca industria auto este cel mai puternic motor de crestere economica in aceasta perioada”, a explicat, pentru Bloomberg, Hiroaki Muto, senior economist la Sumitomo Mitsui Asset Management Co. din Tokyo. “Cu toate acestea, efectele cutremurului inca se resimt, iar recuperearea se va face in forma de V”, a mai spus Mitsui.


Cresterea in domeniul echipamentului de transport este cea mai mare din 1998, de cand exista date disponibile. Producatorii de autoturisme angajeaza muncitori temporari, acesta fiind principalul semnal ca economia isi revine dupa cutremurul din urma cu trei luni. Numai Toyota a anuntat ca va angaja 4.000 de salariati de la jumatatea lunii iulie, in conditiile in care se pregateste sa relanseze productia in octombrie.


“Recuperarea productiei s-a facut repede, acum suntem foarte aproape de nivelul normal dinainte de cutremur”, a explicat si seful Nissan, Carlos Ghosn.


“Este posibil ca industria usoara sa revina, pana la vara, la nivelul dinainte de cutremur, dar exista riscul sa se inregistreze o incetinire spre finalul anului”, a explicat Hiroshi Shiraishi, economist la BNP Paribas in Tokyo.

Lectia nipona, ar trebui sa ne dea de gandit!
Atat autoritatilor, cat si noua, tuturor celorlalti!
De politicieni, nu vorbesc!
Ei au alta treaba!
Admin
________________________

2. Escaladarea unui conflict diplomatic nedorit!
_______________________

Ministerul Afacerilor Externe al României informează, printr-un comunicat transmis joi AGERPRES, că a luat notă cu surprindere de declaraţia exprimată în numele Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse care se referă la unele comentarii ale preşedintelui Traian Băsescu pe teme istorice, considerând "complet nepotrivit" limbajul folosit în declaraţia oficialului rus pe acest subiect.

"Ministerul Afacerilor Externe român consideră complet nepotrivit limbajul folosit în declaraţia oficialului rus pe acest subiect şi dezavuează utilizarea unor comentarii privind evenimente tragice, atât pentru poporul român, cât şi pentru cel rus, de acum 70 de ani, dându-le o semnificaţie în actualitatea politică. Considerăm regretabilă şi lipsită de temei lansarea unei asemenea reacţii publice cu o violenţă de limbaj inacceptabilă, fără o informare completă şi o minimă interacţiune prealabilă în plan diplomatic",
se afirmă în comunicatul menţionat.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe al României adaugă că "are deplina deschidere pentru a dialoga cu Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, pentru eliminarea oricăror confuzii şi denaturări ale informaţiilor ce au stat la baza reacţiei oficialului rus".

În acelaşi timp, MAE
"consideră că acest episod nu trebuie să conducă la afectarea dialogului firesc, purtat în termeni de civilitate, care este normal să definească relaţiile bilaterale şi îşi exprimă disponibilitatea pentru dialog cu Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse pe orice temă de interes bilateral".
Moscova se declară indignată de exprimările preşedintelui României Traian Băsescu, potrivit cărora el ar fi putut în 1941 să trimită soldaţi pentru a participa la atacul împotriva Uniunii Sovietice, relatează joi agenţia oficială ITAR-TASS.
"Cuvintele lui Băsescu - despre faptul că, 'în locul mareşalului Antonescu, în 1941, şi el i-ar fi îndreptat pe ostaşii români peste Prut' pentru a lua parte la agresiunea Germaniei hitleriste împotriva URSS - sunt revoltătoare",
 consideră Ministerul rus al Afacerilor Externe.

Instituţia diplomaţiei ruse a apreciat că o asemenea declaraţie, făcută chiar în ziua comemorării a 70 de ani de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, în care poporul rus "a pierdut 27 de milioane de vieţi", nu poate fi explicată "nici prin actualele circumstanţe din politica internă (a României - n.r.), nici făcând trimitere la întrebările provocatoare ale jurnaliştilor".
"Este absolut evident că o asemenea sfidare obraznică, ce îndreptăţeşte agresiunea fascistă şi profanează memoria a milioane de victime ale fascismului, este inadmisibilă. Aceasta trebuie să primească o notă adecvată din partea civilizatei Europe",
mai susţine instituţia diplomaţiei de la Moscova.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat pe 22 iunie, într-un interviu televizat, că abdicarea regelui Mihai I a fost "un act de trădare a interesului naţional".
"Tot continuăm să considerăm că abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României, abdicarea din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere",
a spus Băsescu, la postul B1 TV, în contextul în care a menţionat de împlinirea a 70 de ani de la "hai să-i spunem de la celebra 'Soldaţi români, vă ordon treceţi Prutul'".

Şeful statului român a revenit miercuri, 29 iunie, asupra subiectului. Traian Băsescu a afirmat că pentru el un şef de stat sau un comandant de navă reprezintă meserii în care nu se abandonează echipajul, explicând astfel afirmaţiile sale de săptămâna trecută cu privire la abdicarea regelui Mihai şi precizând că nu are ce să retracteze cu privire la respectiva afirmaţie.

Sursa: Comunicat de presa

MAE român dezavuează declaraţia oficialului MAE rus despre opinia pe teme istorice a preşedintelui Băsescu
Avem tot ce ne trebuie!
Acest nou conflict, e tot ce ne lipsea!
O intrebare doar: cine va plati oalele sparte?
Admin

14 comentarii:

  1. EI SUNT EXTRATERESTRII !!!
    Acum sigur avem semnale de la ei !

    RăspundețiȘtergere
  2. Romani, atentie! Avem un Plan B ? Nu, noi avem un Basescu, un Boc! Nicio legatura!
    ___________
    http://onouaatitudine.blogspot.com/2011/06/romani-atentie-avem-un-plan-b-nu-noi.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Am auzit ca e vorba de extraterestri,nu cred ca sunt mai nepamanteni ca politihotii nostri,ca ai nostri nici macar nu gandesc cu capul ci cu buzunarul ,estraterestrii aia nu au buzunare?tigri2

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar nu ar fi pentru prima data cand Japonia ne da o lectie! Sa ne uitam numai dupa cel de-al doilea Razboi mondial, dupa bombardamentele atomice de la Hiroshima și Nagasaki, ce progrese s-au inregistrat la ei, comparativ cu oricare zona din lume. Chiar circula nu demult un mesaj pe net cu niste imagini pentru o astfel de comparatie (era o comparatie SUA - Japonia). Ar fi interesant de gasit si postat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Va recomand http://punctochitpunctlovit.blogspot.com/2011/07/mecanismul-aliantei-pdl-udmr-dezvaluit.html
    Nu ratati, nu se stie cat il vor lasa guvernantii postat.

    RăspundețiȘtergere
  6. TOP GUN
    "Cum îşi permite Rusia să ne condamne pe noi, care ne-am aliat cu armata germană ca să ne recuperăm teritoriile furate de ruşi "analist militar RADU TUDOR .Si analistul spune in continuare:
    'Ce au facut rusii este o metoda condamnabila,ptr.felul in care si-au promovat protestul"
    Dincolo de toate,Basescu are tupeu,mult si la greu,intr-un fel la faza asta ca le-a dat rusilor peste bot mi-a placut,dar ca se cred,dar si sunt o super putere asta trebuie luata in calcul,putea pres s-o mai nuanteze un pic,sa faca misto,dar de buna calitate,eu zic ca s-au enervat rusii si nu prea le-a cazut bine!!!! Ar fi trebuit poate, mai multa prudenta,ca daca ne-am vedea interesul cred ca am avea de castigat.
    Vezi Bulgaria!!!! Dar cred ca pe Base,IL DOARE -N BRISCA DE RUSII,EL E OMUL AMERICANILOR!!!!Il vor sustine atata vreme cat au interese!!!!
    Si despre Japonica s-au scris si se vor scrie tomuri,zeu neeclipsat ,tatal si mama ei este STELIAN P,stelutza,bulinuta noastra,el e dr.in JAPONICA si japonezi,e dr.radiolog si anestezist 2 in 1,anestezist, ca sa nu ne doara cand ne mai trage de ciuf,sau ne da cu leuca in cap!!!!
    Stelutza,sa nu te superi pe mine,am permanenta iertarea ta,dar asa te apreciez eu si te stimez!!!! E sincera declaratia PAROL!!!!
    WEEKEND EXCEPTIONAL TUTUROR!!!!
    P.S. Stelutza,eu si Cezar te-am invitat la chiolhan,dar tu te-ai dat lovit ca te-a pus TIGRISOR2 la munca!!!! Dar cat mai dureaza scrierea aia ca doar nu faci sapaturi si n-ai descoperit SITURI??????
    HAI,ca m-am prins lucru' bun la cate luni????

    RăspundețiȘtergere
  7. @ ELENA
    Si acum ce sa intelegem ? Ca dupa bomba atomica au avut progrese semnificative ? Nici o problema , se pare ca o cerem de la rusi.

    RăspundețiȘtergere
  8. TOP GUN
    Cred ca uneori Base mai are si orgasme mentale,mintea lui e in erectie permanenta cu directia o mai da gres,in rest se orienteaza!!!!,ca doar d-aia a fost Captain Planet,noi oricum suntem oaia neagra si trebuie musai sa fim intr-un conflict diplomatic, daca n-am fi ,ne-am plictisi si de n-ar fi, nu s-ar povesti!!!!!
    VOM IESI NOI SI DIN ASTA!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. @micutzul
    Nici gand! (Esti obosit?)
    Ideea e ca Japonia stie sa renasca ORICAND "din propria-i cenusa".

    RăspundețiȘtergere
  10. @ELENA,
    Daca mai stai mult pe la noi ...
    Vei urca pe Locul I, in TOP 10.
    Asa sa fie! O spun cu bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  11. Si Admin si TOP GUN ...
    Au avut dreptate! Ti-au prezis un viitor mare!
    Te simpatizeaza baietii, in draci! Iti fac si poezii! Vezi ca "se poate"? Vorba unei colege, bloggerite! Sa fie intr-un ceas bun, tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai oameni buni, lasati-o ca dupa aia nu mai scapam de ea. Ea chiar crede ca e iubita saraca , precum nea Nicu.

    RăspundețiȘtergere
  13. Basescu supara si in Ucraina: un fost ministru ii catalogheaza declaratiile ca "provocatoare si neprietenoase".
    Fostul ministru de Externe al Ucrainei, Volodimir Ogrizko, a declarat ca declaratiile lui Traian Basescu, referitoare la faptul ca si el ar fi dat ordinul de intrare in Al Doilea Razboi Mondial impotriva URSS, prin trecerea Prutului, reprezinta o problema in relatiile bilaterale si o "provocare la adresa Ucrainei".

    "Vreau sa va reamintesc ca Romania a fost un aliat al Germaniei naziste, iar teritoriul la care face referire Basescu este, printre altele, pe teritoriul actual al Ucrainei. Prin urmare, Ministerul ucrainean de Externe ar fi avut motive pentru un raspuns categoric la aceasta problema, cu privire la astfel de declaratii deschis provocatoare si neprietenoase", a spus Ogrizko, potrivit site-ului Chaspik.

    Ogrizko, demis din functia de ministru de Externe de Parlamentul de la Kiev in 2009, spune ca diplomatia ucraineana pastreaza o tacere nejustificata asupra acestui aspect si ca ar trebui sa ia atitudine.

    RăspundețiȘtergere
  14. Japonejii si la umblatoare isi fac treaba ca lumea "hia-hop-ul"si gata "boc-ul",nu ca la noi"tzarrr-parrr"si-apoi te furrr/pe rrromaneste.t2

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri