Google Translate

miercuri, 8 iunie 2011

UPDATE. Pensionari, vi se pregateste ceva! Ceva rău, din păcate. Am citit, va informez! PDL vrea o nouă hartă administrativă. Cele 41 de judeţe pot deveni istorie


Harta judeţelor României aşa cum o ştim ar putea deveni istorie. Guvernul Boc, preşedintele Băsescu şi PDL au în plan schimbarea administrativă a ţării. Deocamdată, proiectul lor nu este gata. Însă, din declaraţiile lor rezultă că se doreşte ca România să fie împărţită în opt până la doisprezece regiuni administrative. Regiunile ar urma să înglobeze mai multe judeţe învecinate şi ar fi aproximativ egale ca suprafaţă şi număr de populaţie. Motivul invocat de putere este nevoia unei dezvoltări unitare a ţării. Pentru a fi dus la îndeplinire acest plan, este nevoie de votul parlamentarilor. Iar aici ar putea exista probleme, întrucât UDMR are o viziune distinctă. În plus, tema trasării noii hărţi este intens politizată, Opoziţia nefiind nici ea de acord cu intenţiile PDL.


Dispariţia judeţelor şi înglobarea lor în opt sau doisprezece regiuni administrative reprezintă planul pe care puterea îl are în acest moment. Motivele pe care Traian Băsescu şi PDL le invocă: actuala hartă administrativă cu cele 41 de judeţe este depăşită, nu se pot derula proiecte majore de investiţii, iar zonele ţării se dezvoltă disproporţionat.

Sursa de inspiraţie

Coaliţia nu are încă finalizată o hartă a viitoarelor regiuni administrative. Nici cine le va conduce şi cum se vor numi ele nu se ştie. Însă, o sursă de inspiraţie o reprezintă actuala hartă a celor opt euroregiuni de dezvoltare. Acestea reprezintă nişte subunităţi virtuale ale României, create în 1998, în scopul aderării la Uniunea Europeană. Ele nu au nici un statut administrativ, neavând un consiliu legislativ sau corp executiv. Regiunile de dezvoltare nu sunt unităţi administrativ-teritoriale, nu au personalitate juridică, fiind rezultatul unui acord liber între consiliile judeţene şi cele locale. Fiecare euroregiune are câte un consiliu pentru dezvoltare regională, un organism virtual fără personalitate juridică în cadrul căruia se dezbat proiectele de dezvoltare ale regiunii. Consiliul menţionat este compus din preşedinţii consiliilor judeţene ale regiunii de dezvoltare şi de câte un reprezentant al consiliilor locale municipale, orăşeneşti şi comunale din fiecare judeţ al regiunii.
Iată cum arată harta euroregiunilor de dezvoltare.

- Regiunea de Nord-Vest: cuprinde judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu-Mare şi Sălaj. Are o suprafaţă totală de 34.159 km² şi o populaţie de 2.737.400 locuitori.

- Regiunea de Nord-Est: cuprinde judeţele Iaşi, Botoşani, Neamţ, Suceava, Bacău, Vaslui. Are o suprafaţă totală de 30.949 km² şi o populaţie de 3.836.875.

- Regiunea Centru: cuprinde judeţele Alba, Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov. Are o suprafaţă totală de 34.100 km² şi o populaţie de 2.638.809 locuitori.

- Regiunea Vest: cuprinde judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş. Are o suprafaţă totală de 32.034 km.

- Regiunea Sud-Vest: cuprinde judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Olt, şi Dolj. Are o suprafaţă totală de 31.211 km² şi o populaţie de 2.394.895 de locuitori.

- Regiunea Sud: cuprinde judeţele Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Ialomiţa, Călăraşi. Giurgiu, Teleorman. Are o suprafaţă de 35.770 km² şi o populaţie de 3.458.759 de locuitori.

- Regiunea Sud-Est: cuprinde judeţele Vrancea, Galaţi, Brăila, Tulcea, Buzău, Constanţa. Are o suprafaţă de 35.770 km² şi o populaţie de 2.932.124 de locuitori.

- Regiunea Bucureşti-Ilfov: cuprinde municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. Are o suprafaţă de 1.821 km² şi o populaţie de 2.198.285 de locuitori.

Misiune dificilă

O problemă în punerea în practică a proiectului PDL o reprezintă actuala Constituţie. Conform legii fundamentale, teritoriul României este organizat sub aspect administrativ în judeţe, oraşe şi comune. Regiunea ca formă administrativă nu există, iar ea poate fi introdusă doar prin modificarea Constituţiei. Variantă dificilă, având în vedere că pentru schimbarea Constituţiei este nevoie întâi de votul a două treimi din numărul total de parlamentari (indiferent de culoarea lor politică), iar apoi de votul populaţiei la referendum. O variantă prin care se poate evita revizuirea legii fundamentale ar fi transformarea celor opt regiuni în judeţe şi desfiinţarea celor actuale.

41 de baroni sunt în aer

Este lesne de intuit că soluţia desfiinţării celor 41 de judeţe este şi ea destul de greu de pus în practică, populaţia fiind destul de reticentă în a-şi pierde identitatea judeţeană. În plus, prin desfiinţarea lor, cei 41 de preşedinţi de consilii judeţene îşi pot pierde rolul, astfel încât opoziţia lor la schimbare poate face şi mai dificilă misiunea parlamentarilor care le sunt colegi de partide pentru a vota propunerea. Deocamdată nu se ştie ce autoritate va administra viitoarele regiuni. Se vehiculează, totuşi, că PDL va propune partenerilor de guvernare ca ele să fie conduse de câte un prefect.

Mai mulţi bani?

Liderii PDL afirmă că formarea celor opt regiuni administrative reprezintă o condiţie impusă de UE pentru a primi fonduri europene. „Este cu siguranţă o necesitate această reorganizare administrativ-teritorială. De ce este o necesitate? Pentru că pe exerciţiul financiar 2013-2020 fondurile europene se adresează către unităţile teritoriale din Europa care corespund ca organizare teritorială regiunilor, şi nu judeţelor cum sunt la noi. Sunt unităţi administrativ-teritoriale care sunt de rang inferior regiunilor. Asta presupune că dacă România nu face o reorganizare teritorială îşi asumă ca în acest exerciţiu financiar, deci este vorba de 7 ani, să acceseze mult mai puţine fonduri de la UE, ceea ce nici un politician responsabil nu-şi poate asuma un astfel de risc. Dacă plecăm de la criteriile unităţilor teritoriale la nivel european, ne uităm pe nomenclator, eu cred că (e nevoie de, n.r.) minim opt, maxim 12 regiuni, ca să ne încadrăm în aceste criterii”, a explicat Sulfina Barbu, preşedinta Comisiei pentru administraţie a Camerei Deputaţilor.

PSD: Imposibil până în 2015

Opoziţia contestă planul PDL de reorganizare administrativă, PSD şi PNL susţin că de fapt este doar o încercare de a manipula electoratul înainte de alegeri. Nicuşor Constantinescu (PSD), preşedintele Consilului Judeţean Constanţa, a declarat pentru gandul.info că dacă se schimbă actuala organizare administrativă, România va încălca Tratatul de aderare la Uniunea Europeană. „România, prin Tratatul de aderare la Uniunea Europeană, s-a angajat ca până în 2015 să nu modifice structurile administrative existente până la data aderării, adică 1 ianuarie 2007. De aceea, banii europeni sunt pe regiuni, planul operaţional regional (POR) este pe actualele judeţe şi pe actualele consilii de dezvoltare regională, cele opt care sunt cunoscute. Afirmaţia că reorganizarea administrativă se va întâmpla înainte de 2015 este o minciună, este o încălcare a Tratatului de aderare al României la UE şi a angajamentelor asumate de România”, a declarat Constantinescu.

UDMR are alte planuri

UDMR are propriul proiect legislativ de reorganizare administrativă, care este depus la Parlament. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că reprezentanţii Uniunii nu au discutat încă în Coaliţie despre reorganizarea administrativă a României. În plus, liderul maghiar afirmă că proiectul cu opt regiuni este “incoerent” şi că ar fi nevoie de 15-16. „Sunt prea mari, sunt incoerent făcute aceste regiuni, când în 1997-1998 au fost înfiinţate aceste regiuni nimeni nu a ţinut cont de aspecte economice, sociale şi de tradiţii. Nu am discutat ce atribuţii trebuie luate de la un judeţ şi duse la un nivel superior, dacă va exista un nivel superior. Noi oricum am plecat de la constatarea că cele opt regiuni nu sunt coerente şi am avea nevoie de 15-16 regiuni de dezvoltare sau chiar 14, dar trebuie o dezbatere profundă”, a declarat liderul maghiar.

Sursa: Misiune imposibilă. PDL vrea o nouă hartă administrativă. Cele 41 de judeţe pot deveni istorie

Cum comentati?
Bursa pariurilor, poate incepe!
Admin
__________________
UPDATE. Pensionari, vi se pregateste ceva! Ceva rău, din păcate.
_________________________
(Andreea Paul Vass, consilierul economic al premierului Emil Boc)
________________

Ce se ascunde în spatele manipulărilor marca Băsescu?
__________
Toată lumea s-a întrebat de ce, în urmă cu două săptămâni într-un interviu la TVR, Traian Băsescu a readus în discuţie chestiunea impozitării pensiilor. Mulţi s-au repezit să spună că preşedintele a vorbit doar aşa, ca să arate cât e de priceput în toate cele. Adevărul e însă altul. Regimul Băsescu-Boc se pregăteşte asiduu să impoziteze toate pensiile, chiar şi cele sub 1.000 lei. Iar pentru a-şi duce acest scop la îndeplinire cu succes, marii specialişti în diversiuni de la Cotroceni au avut grijă să arunce pe piaţă zeci de perdele de fum.


Traian Băsescu în interviul de la TVR, din 19 ma, spunea:
"Personal, aş fi preferat impozitarea temporară a pensiilor cu 10%, chiar dacă acest lucru ar fi adus fluierături în plus. Deci alternativa era ca guvernul să reducă toate pensiile cu 10%. Însă «marii bărbaţi» conduceau ţara, inclusiv cei de la PDL nu au acceptat această soluţie, ceea ce a fost o greşeală din punctul meu de vedere".
După ce s-a discutat o zi pe seama celor afirmaţiilor lui Băsescu legate de impozitare, şi cei mai mulţi au răsuflat uşuraţi crezând că preşedintele a vorbit doar aşa, ca să-şi dea importanţă, fără a avea intenţii ascunse, opinia publică a fost aruncată în vîrtejul altor aşa-zise breaking-news-uri: aducerea cu mascaţi la DNA a senatorului PDL Mircea Banias, arestarea lui Laurenţiu Mironescu, secretarul general al MAI, descinderile de vodevil din Portul Constanţa, modificarea Constituţiei etc...

La două săptămâni după acel interviu avem confirmarea faptului că Băsescu nu a aruncat de pomană chestiunea cu impozitarea pensiilor şi că în spatele diversiunilor cotroceniste guvernul lui Traian Băsescu, reprezentat de Emil Boc, se pregăteşte de încă o masacrare a veniturilor pensionarilor. Şi pentru că o asemenea veste cruntă pentru români nu poate fi dată aşa ca un trăsnet, aparatul de propagandă al PDL aruncă momeala pentru a pregăti terenul pentru lansarea anunţului bombă. O dovadă extrem de elocventă în acest sens este un mini-sondaj (vezi foto) lansat miercuri 1 iunie 2011, pe blogul uneia dintre principalele comunicatoare ale regimului Băsescu-Boc, Andreea Paul Vass, consilierul economic al prim-ministrului. Întrebarea pusă de Andreea Paul Vass (poreclită Elena Udrea a lui Boc) arată cât se poate de clar care sunt intenţiile guvernului: "Sunteţi de acord cu impozitarea pensiilor?".

Pensionari, guvernul Băsescu-Boc vă pregăteşte ceva! Ceva rău, din păcate.
Autor: Cristina Horvat
Cotidianul.ro

22 de comentarii:

  1. TOP GUN
    Dca PDL SI UDMR bat palma, fiti siguri ca-si vor indeplini visul,ce nu fac ei ,sa fie la guvernare impreuna,o vand si pe mama ,il vand si pe tata!!!
    Si daca-i vorba si de bani de la Uniune,or sa-i manipuleze cum vor ei,ca daca-i rost de-o invarteala si manarii,hahalerele astea se si infing la cascaval!!!!!
    Mr.Danila,intrebati-l pe tapul dvs.Stelicla,daca are vreo parere,ca poate intre timp l-a fermecat zana si a invatat sa vorbeasca limba oamenilor,ca p-aia a animalelor o cunoaste!!!
    O ZI EXCELENTA LA COMENTAT!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. A zis tzapul ca nu vorbeste cu tine,ca miroshi.
    zina

    RăspundețiȘtergere
  3. TOP GUN
    Zana ,deghizata in marinica sau stelica,tu mirosi, ca tapu'e batran,adica old, ca sa fim trendy ,spre flendy,deci si zana e invers,bravo,vad c-a prins moda!
    Sanatate la creieras,lasule,n-a prins deghizarea
    tapu'sa-si dea cu FERAGAMO,ca miroase oribil,a tap ,care-a facut pisu',saracu'prostata.....ca-i batran!!!!!RUSINICA!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. TOP GUN
    Moshulica, Marinica, sau Stelica,......
    Cum tu ai cataracta, sau 'cataracte',aoleo, sau glaucom,n-ai vazut si nici sesizat ,ca intrebarea era ptr.MR. DANILA,cu al lui tap!!!!!
    Dar CHELUL ,isi pune mana in cap singur!!!!!
    Ai vrut sa pari ironic, dar te-ai facut de KKO!!!!
    O ZI EXCELENTA TUTUROR,LUI MARINICA SAU STELICA,C-AU NEVOIE!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. TOP GUN- mai bine te uitai la Tv. sa vezi si tu ce fac Cu F-16 Falcon-la Constanta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Base incearca sa aranjeze alegerile , desfiintand judetele care au alta culoare decat portocalie. Urmariti harta si vedeti unde vor fi viitoarele capitale regionale si cui apartin. E mult mai usor sa manevrezi voturile pentru sa zicem 25 de regiuni decat pentru 50 de judete. Iar daca jucaria se potriveste si cu visul UDMR, e super, asigura dragoste vesnica. Daca adaugi la asta si banii UE care acuma se amesteca si in organizarea interna a tarilor fara nerusinare, bineinteles a tarilor in care guvernantii sunt gata sa vanda tot pentru a se mentine in scaun, treburile sunt ca si aranjate. Iar gugulanul se uita si atat.

    RăspundețiȘtergere
  7. 1.Nu cred ca Basexu si ai lui vor muri in paturile lor;
    2.Sa se impoziteze pensiile si mai ales aia lui CeZar, babana, lunga, groasa si frumoasa!
    7-ic

    RăspundețiȘtergere
  8. Pana una alta , pensionarii militari au inceput sa isi dea foc in fata cotrocenilor.Un pensionar militar in varsta de 65 de ani si-a dat foc in fata Cotrocenilor. Din fericire, arsurile nu sunt grave , dar la varsta asta orice zgarietura conteaza. Contactat telefonic, domnul Dogaru a spus ca avand 65 de ani, pensionarul nu este disponibilizat, este pensionat probabil la termen, dar care e diferenta, nu o vad. A vrut cumva sa spuna ca nefiind disponibilizat, nu este membru SCMD ?Nu spunea dansul ca sindicatul e deschis tuturor pensionarilor militari ?Se repeta politica de la Constanta, cand omul batut a fost renegat.
    Mai nou, a intervenit si domnul Pricina si a facut o gafa de proportii : in premiera a dat pe post numele celui in cauza, desi posturile tv nu l-au facut public. Si cand te gandesti ca a lucrat in presa militara.
    Atat domnul Dogaru cat si domnul Pricina au spus nu aceasta este calea noastra, noi murim cu dusmanul de gat, nu ne sinucidem.As vrea sa o vad si pe asta . De fapt este vizibil, mai nou SCMD sta luat de gat cu USL. Ca nu e dusmanul.. actual, nu e nici o pronblema, poate e o premonitie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Don Neacsu-59 zic toate tvurile!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cit aur zice BNR ca are in debara ?
    ======================================
    ,,După ce Putin a citit acest raport al FSB, a ordonat ca acesta să fie postat pe site-ul Kremlin-ului devenind astfel primul lider mondial care susţine faptul că şeful FMI este o victimă a conspiraţiei Statelor Unite.
    "Este dificil pentru mine să evaluez motivele politice ascunse dar nu cred că situaţia iniţială prezentată este cea adevărată. Ceva nu sună bine"----------------"

    Halba ca Zapada

    RăspundețiȘtergere
  11. "Pensionari..vi se pregateste ceva..se vor infiinta 8 euroregiuni.."si care-i baiu?Ce-i rau in asta?Ca scapam de niste buzunare[cam multe] in care se scurgeau banutzii nostri[si asa putini?].Sunteti cinici domnilor,sau "URLA"politichia nu ratiunea din voi.Aceasta ar fi un lucru bun si atunci ma intreb de ce criticati ,precum Antena 3 si Realitatea ,orice ,dar orice fac actualii guvernanti ,chiar daca unele lucruri sunt bune.Sa stiti ca pana la urma uleiul va iesi la suprafata,lumea s-a cam desteptat ,in 2012 [la alegeri] vor fi mari surprizeNu zic ca va invinge PDL ul ,ei vor avea cam 20% ,ca si PDSRul iar liberalii cam 15% ca si PP al lui DD,si se va mai ivi un partid[cam nationalist cu 15%]vom trai si vom vedea.Eu am prins raioanele si regiunile era un centru regional dar majoritatea problemelor se rezolvau la raion
    asa ca mai usor cu minciunile.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu mai umbla sub influienta substantelor halucinogene !
    ,,lumea s-a cam desteptat ".La tine nu sunt semne !

    RăspundețiȘtergere
  13. La ora la care scriam eu , varsta vehiculata era 65. Urmariti interventia lui Dogaru si va veti lamuri domnule Cezar.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ministerul Apărării Naţionale
    Direcţia Informare şi Relaţii Publice
    Tel./ Fax: 021-319.60.22
    E-mail: presamapn@mapn.ro

    Comunicatul nr. 79 din 08.06.2011

    INFORMAŢIE DE PRESĂ

    Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea va susţine joi, 9 iunie, de la ora 11.00, la sediul M.Ap.N, o declaraţie de presă pe tema revizuirii pensiilor militare în Ministerul Apărării Naţionale.

    Jurnaliştii acreditaţi la M.Ap.N. vor fi aşteptaţi între orele 10.00 şi 10.45, la sediul instituţiei, P.C. nr. 3 (strada Izvor nr. 110, intrarea dinspre Hotel Marriott).

    Biroul de presă

    RăspundețiȘtergere
  15. @Tigrisor, anonim 19,54
    De ce te bagi sa faci previziuni acolo unde esti bata?
    Justifici ca pe o binefacere orice prostioara portocalie!
    Parca, pana mai deunezi, regiunile erau considerate centralism comunism. De cand regionalizarea a devenit o masura de descentralizare, pentru ca decizia sa fie luata de institutii situate cat mai aproape de cetatean? Crezi ca Urz... va ramane centru de regiune?

    RăspundețiȘtergere
  16. Si tu ce esti ,Plano10,in orice domeniu esti"varza"si te dai "andiva".Eu am mai spus-o unii suferiti de mania grandorii si vi se pare ca voi le stiti pe toate ,sunteti cei mai frumosi,cei mai destepti si ce sa mai zic ,decat un proverb romanesc:"unde-i desteptatie multa e si multa prostie".personal .cu tine.nu am ce sa mai discut deoarece"m-ai contrat si atacat"de nenumarate ori asa ca hai sa ne evitam,sau daca blogul e proprietatea ta personala ,atunci spune-o si renunt.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  17. -Lungimea variază de la 30 cm la 70 cm;
    -Greutatea variază, în funcție de specie, de la 0,5 kg la 4 kg;
    -Blana lor este, în general, neagră cu dungi albe;
    -Membrele sunt scurte și musculoase;
    -Coada este lungă și pufoasă;
    -Au glande anale specifice, ce emană un miros puternic, neplacut;
    Pecis esti ...tigriu?

    RăspundețiȘtergere
  18. @Anonim 11.18
    Ai gresit, este Plano 10

    RăspundețiȘtergere
  19. Ai paraziti saltareti !

    RăspundețiȘtergere
  20. TOP GUN
    TIGRISOR,
    Ti-am spus sa nu te enervezi,fac baietii glume,in definitiv n-o sa ne ninga si-o sa ne ploua for ever!!!!Frumos si destept nu stiu daca sunt si eu nu mi-s obiectiv,la naiba,nici oglinda nu tine cu mine,eu o intreb daca as fi cel mai cel si ea-mi cere bani,sa-mi faca previziuni,hotomana.Tigrisor,n-ai sesizat ca baietii te provoaca,le place cum te enervezi tu si evident mai esti portocaliu,bataie intre gasti si bande!!!!!! Serios,Tigrisor DE CE ESTI TU PORTOCALIU???
    Ti-e bine cu astia si noi rautaciosii avem orbul gainilor???? Chiar fac astia ceva bun si sunt competenti si noi ne luam de ei, ca boala de om sanatos!!!!????? Ce zici, mie imi raspunzi,te rugasem din sufletelul meu sa facem pace!!!!!!Sa nu ma aburesti si sa nu ma duci cu zaharelul,te rog sa fii sincer ,serios ,poti?????

    RăspundețiȘtergere
  21. Ioan Oltean a spus, vineri, 10 iunie, într-o conferinţă de presă, că formula pe care actualii guvernanţi o propun este trecerea de la 41 de judeţe la opt, ceea ce se înscrie în parametrii europeni şi răspunde şi cerinţelor de absorţie a fondurilor europene într-un ritm mult mai ridicat şi o valorificare mult mai eficientă a acestora.

    Întrebat care vor fi capitalele acestor opt judeţe, Oltean a răspuns că este vorba de Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti.

    Ioan Oltean a anunţat, vineri, că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe actul normativ care vizează reorganizarea administrativ-teritorială a României în opt judeţe, precizând că se doreşte ca alegerile locale din 2012 să aibă loc în baza noii legi.

    "Dorinţa noastră este ca viitoarele alegeri care vor avea loc în iunie 2012 să se realizeze pe noua formulă administrativ teritorială. Când spun «noi» mă refer la PDL şi la actuala majoritate. Vom încerca să adoptăm legea prin angajarea răspunderii Guvernului pe act normativ", a spus Oltean.

    Întrebat dacă este luată deja o decizie în acest sens, Oltean a răspuns că este încă la faza de discuţie.

    "Nu e hotărâre unanim luată. E la faza de discuţie, aceea de a încerca să adoptăm până la sfârşitul acestei luni proiectul de lege care vizează modificarea legii de împărţire administrativ-teritorială prin angajarea răspunderii de către Guvern. Eu cred că nu există elemente care să conducă spre blocarea iniţiativei actualei majorităţi, dar atât timp cât nu suntem în faza unei hotărâri finale putem pune şi o asemenea idee în discuţie", a spus el.

    RăspundețiȘtergere
  22. Presedintele Traian Basescu a anuntat, vineri, ca invita liderii partidelor politice, si de la Putere si din Opozitie, la consultari pe tema revizuirii Constitutiei si a reorganizarii administrative a Romaniei. Seful statului s-a aratat increzator ca Opozitia nu va refuza dialogul in cazul in care are cu adevarat de gand sa vina la guvernare dupa 2012.

    Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa la Palatul Cotroceni la scurt timp dupa ce a participat la o intalnire informala cu primarii de sector, la finalul careia acestia au stabilit prin consens anularea referendumului pentru Legea Capitalei.

    Presedintele a inceput prin a sublinia faptul ca, desi anumite propuneri legate de revizuirea Constitutiei si de reorganizarea tarii in 8 regiuni au fost prost primite, in special de presa, altele au gasit, intr-o forma sau alta, corespondent in viziunea politica a Opozitiei.

    Din acest motiv presedintele considera ca punctele de vedere comune constituie un bun fundament pentru initierea unui dialog Putere-Opozitie si a anuntat ca va invita oficial liderii partidelor pentru consultari pe aceste doua teme in a treia decada a lunii iunie la Palatul Cotroceni.

    "Esential este ca si revizuirea Constitutiei si reorganizarea sa nu fie tratate, din interese politice, de a proteja clientela, sa nu fie tratate prin minciuna publica", a declarat Traian Basescu, acuzand Opozitia ca a dezinformat populatia cu privire la costurile uriase ale reorganizarii administrative si mentionand ca mentinerea actualului sistem administrativ prejudiciaza deja statul cu sume enorme.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri