Google Translate

miercuri, 15 iunie 2011

News. Doua stiri de interes pentru pensionari. MAI a revizuit în acest an 38% din pensiile foştilor angajaţi, dixit oficiali ai instituţiei


Peste 25.000 de pensii ale foştilor angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor au fost revizuite de la începutul acestui an, ceea ce înseamnă 38%, au declarat marţi, pentru AGERPRES, oficiali ai instituţiei.


''Un procent de 38% din pensiile foştilor angajaţi ai MAI au fost revizuite până la această dată. Din totalul celor 65.788 de dosare ale pensionarilor ministerului au fost revizuite 25.087 de dosare. În procesul de revizuire a pensiilor foştilor angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor lucrează 290 de persoane'',
au precizat oficiali ai MAI.

La începutul lunii ianuarie ministrul administraţiei şi internelor, Traian Igaş, a dispus constituirea unui grup de lucru având ca principale atribuţii, pentru întreg anul 2011, extragerea şi introducerea datelor din adeverinţele privind veniturile realizate ale foştilor angajaţi. De asemenea, ministrul a dispus ca programul de lucru pentru personalul grupului implicat în activitatea de modificare a pensiilor recalculate să se desfăşoare, în zilele lucrătoare, în două ture, în intervalul orar 7,00 - 22,00.

Consilierul ministrului Igaş Nicolae Chesnoiu declara la începutul anului că din pensiile sub 3.000 de lei recalculate până la sfârşitul anului 2010 a reieşit că doar în 20% din cazuri pensiile scad, în rest înregistrându-se o creştere de ''măcar 100 sau 200 de lei'' şi a subliniat că au fost afectaţi cel mai mult pensionarii MAI veniţi în minister în urma numirilor politice.
''Au fost dezavantajaţi cei numiţi politic care au ieşit la pensie din MAI, dar care nu au lucrat în sistem decât doi-trei ani, şi nu angajaţii care au muncit peste 30 de ani în structurile ministerului şi care au înaintat treptat în grade. (...) Aproximativ 80% din pensionarii MAI au vechime completă'',
 a mai spus Chesnoiu.

Ministerul Apărării Naţionale a definitivat, la 1 iunie, procesul de revizuire a celor 76.885 de pensii ale cadrelor militare care au lucrat în MApN. Potrivit datelor oficiale postate pe site-ul instituţiei, din cele 76.885 de pensii procesate şi revizuite, peste 90% au crescut. AGERPRES



Deputaţii au decis, marţi, în şedinţă de plen, retrimiterea pentru două săptămâni la Comisia de buget-finanţe a raportului privind reexaminarea, la cererea preşedintelui României, a legii de modificare şi completare a Codului Fiscal (Legea 571/2003) în sensul neimpozitării pensiilor sub 2.000 de lei.

Propunerea de retrimitere, solicitată de deputaţii PNL şi PSD, a fost adoptată cu 62 de voturi pentru, 56 împotrivă şi o abţinere.

În cadrul dezbaterilor generale, preşedintele Comisiei de muncă, liberalul Victor Paul Dobre, a arătat că solicitarea preşedintelui de reexaminare a legii trebuie respinsă, având în vedere, între altele, că "inflaţia a crescut, iar puterea de cumpărare a scăzut dramatic".

Propunerea legislativă de modificare şi completare a Legii nr.571 privind Codul fiscal, aparţinând fostului deputat PDL Mircia Giurgiu, prevede modificarea art. 73 din Codul fiscal în sensul că venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare.

Propunerea de act normativ a fost adoptată cu 286 de voturi de plenul Camerei Deputaţilor pe data de 19 octombrie 2010, aceasta fiind Cameră decizională.

Pe 30 octombrie a fost trimisă Preşedinţiei spre promulgare, iar pe 2 noiembrie 2010 se reîntoarce în Senat, odată cu cererea de reexaminare venită din partea preşedintelui Traian Băsescu. Pe 28 martie 2011, proiectul de lege este respins în Senat, ca urmare a cererii de reexaminare.

În reexaminarea cerută de şeful statului se arată că
"majorarea plafonului impozabil asupra venitului din pensii nu este nici oportună şi nici recomandată, ducând la scăderi şi dezechilibre la nivelul veniturilor bugetare şi generând majorarea deficitului bugetar".
 În plus, în susţinerea cererii se arată că nici Guvernul şi nici Ministerul Finanţelor Publice nu susţin promulgarea legii. AGERPRES


Doua STIRI de larg interes!
Sa speram ca vor fi si bune, aducatoare de mai bine!
Admin
_____________
P.S.: Constat ca de cateva zile, datul unora cu parerea de aiurea despre "revizuirea pensiilor militare", are efect de bumerang! Asta si apropo de apelurile recente, disperate ale unora, de a trimite "date si informatii" la Realitatea TV! Redau aici doar doua comentarii, restul va invit sa le cititi singuri!

1. adomnicai a spus: Tineti-va bine ca au inceput gurile rele sa arunce cu foc!!! Dogaru si Dobritoiu, frustrati de succesul ministrului Oprea in privinta cresterii pensiilor militare, au reinceput campania de discreditare a acestuia. Sa fi uitat oare Dobritoiu cat de "moral" era in timpul cat activa, numind in functii diverse amante si cunostinte proprii? El poate a uitat dar cei cu care a lucrat nu au uitat si nu au cum sa accepte atitudinea imorala a acestui individ lipsit de scrupule!!!
2. Bosschetar a spus: Nici nu s-ia terminat ministrul Oprea conferinta de presa ca la antena3, erau 2 personaje controversate, care isi iau pensia de la acest minister. Domnul Dogaru incercand sa ne explice cum a ajuns el locotenent-colonel in armata, in cate misiuni a fost, ce acte de vitejie a facut, si al doilea este un fost secretar de stat la acelasi minister prin anul 2006-2007, care niciodata nu a fost niciodata de acord cu cresterile salariale ale militarilor, si implicat pana in gat in afaceri cu firme straine care au castigat dubios contracte cu armata.
____________

Si inca ceva: Clănţăneala fara rost, din partea unora pe bloguri, grupuri de discutii etc., (cei carora se pare ca le-a venit vremea sa mai si "piarda"), nu este exclus sa aduca mari prejudicii tuturor!  Vedeti presa online, miile de comentarii denigratoare la adresa militarilor, pensionarilor militari. Ganditi singuri, unde se poate ajunge!
Admin

9 comentarii:

  1. corect , asta legat de clantaneala inutila .
    dar , ca lucrator al MAI , stiti foarte bine cateva lucruri :
    - pensii de 95.000 lei nu exista ;
    - declaratiile publicate de MAI , sunt niste minciuni .

    nici tacerea nu este buna uneori . nu ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect!
    Mie mi s-a spus ca NIMENI de la MAI nu a primit in 2011 "decizia de revizuire" a pensiei!
    Acum constat ca cineva minte! Oficialii, sau Casa Sectoriala!? Prin urmare,e ceva ... putred!

    RăspundețiȘtergere
  3. Apropo de pensia de 95.000 lei!
    Cat de IDIOT trebuie sa fii pentru a lua de bun si comenta la nesfarsit ca REALA o asemenea informatie? Am vazut PROSTIA in toata plenitudinea ei! Avea dreptate cineva! Pacat ca neuronii acestora nu dor! Poate asa si-ar fi dat seama de raul pe care il fac, fluturand aiuritor o greseala tembela, sau ... de ce nu .... strecurata cu ... "desteapta" intentie!
    La gugumani, a prins radacini adanci!

    RăspundețiȘtergere
  4. Se pare ca tavalugul a fost pornit deja!Ieri seara Realitatea -prezenta din plin ajutata de ,stim cu totii cine noile pensii si mai nesimtite!
    Accentul cadea invariabil pe gaura care s-a facut la buget..... si dai si lupta cu ai nostrii in frunte!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Stelian P.
    @CEZAR
    Sufera cumplit patriotarzii pentru patria pe care au pierdut-o in 1989. Daca lor li se ciupeste un pic din pensie nu e corect sa creasca pensia la cei 90% prosti si lacomi. Aia 90% nu trebuie sa sufere si ei alaturi de "camarazi" ?

    RăspundețiȘtergere
  6. TOP GUN
    STELICA P,
    Subscriu la cele de mai sus!!!!!!
    Defineste 'picul' ptr.cei 10% care nu sunt prosti si lacomi ! Daca-i vorba doar de o minoritate 10% ,poti sa nu te mai obosesti cu definitia!!!!!
    Interesant, cat o fi crescut pensia la STS?!!!!!
    P.S. Sa nu intri in conflict cu d-na ANI ,de pe info militar,ca nu te vad bine cu domnitele!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. @stelian P
    Care patriotarzi(a nu se confunda cu patriotii)?
    Aia cu demnitatea si onoarea infipte adanc in codul pin al cardului de pensie??
    bancherul

    RăspundețiȘtergere
  8. Stelian P.
    @bancherul
    Am scris bine patriotarzi. Ma tem insa ca ei au inteles gresit. Da, la ei ma refer.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai, sa fie!...
    Oare SCMD sa fie de vina pentru ca populatia saraca a Romaniei ii priveste cu ura pe militari pentru ca, in plina criza economica, Guvernul mareste pensiile militarilor, desi pe cele mai vechi, mai ""subtiri"" cu vreo 80 milioane euro/an, tot acest Guvern le declarase nesimtit de mari?
    Cine mai intelege ratiunea de a fi si de a conduce a unui astfel de Guvern?
    Cine mai intelege atitudinea duplicitara fata de militari fi fata de marea masa a populatiei a unui astfel de Guvern?
    Cum poate un adevarat militar (adica un patriot) sa ceara marirea pensiei in conditiile cand marea masa a populatiei sufera de foame?
    SCMD nu a cerut si nici nu va cere mariri de pensii in astfel de conditii. SCMD nu a cerut si nici nu va cere altceva decat mentinerea unei legislatii in domeniu dupa modelul tarilor NATO.
    Chiar nu vedeti ca Oprea, carea facut bisnita o viata intreaga (a fost anchetat de catre organele militare de ancheta - de ce credeti ca a trecut in rezerva?), si care, in calitate de ministru al Apararii vinde grade militare pentru clientela politica, doreste acum sa treaca si la trafic de pensii militare?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri