Google Translate

sâmbătă, 4 iunie 2011

Preşedintele CNAS, Lucian Duţă, a făcut un DENUNT public! Fapte penale grave, extrem de grave! Prejudicii imense! Ma intreb: cine trebuie, o fi aflat?

Preşedintele CNAS, Lucian Duţă,
a făcut referire, vineri, la "relaţia de concubinaj" existentă între medicii prescriptori şi piaţa farmaceutică, care duce la situaţia ca unii dintre doctori să prescrie anumite medicamente în schimbul unor avantaje cum sunt vacanţele exotice în străinătate.

"Vreau să denunţ relaţia de concubinaj care a existat şi există între medicii prescriptori şi piaţa farmaceutică. Acest lucru se petrece proporţional cu o creştere a vacanţelor şi a concediilor exotice pe care unii medici le fac",
 a declarat Lucian Duţă într-o conferinţă de presă susţinută vineri.

Preşedintele CNAS a susţinut că sunt unii dintre medici care prescriu anumite medicamente în schimbul unor avantaje,
 cum ar fi excursii în străinătate.

Există o creştere a consumului de medicamente, coroborat cu plecare unor medici în concedii în Tanzania finanţaţi de firme de medicamente,
a susţinut şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
"În România se prescriu doar medicamente scumpe. Rolul CNAS este de a asigura medicamente pentru toţi pacienţii. În ultimii ani a fost o creştere a resurselor financiare de aproape 70%. Sigur că banii sunt încă puţini, dar aceşti bani s-au dus pe consumul de medicamente scumpe chiar dacă există şi variante la fel de bune, dar mai ieftine",
 a spus Lucian Duţă.
Acesta s-a mai referit la situaţiile în care, la controale de rutină, s-a descoperit că erau prescrise reţete pentru pacienţi care erau decedaţi.
"În urma unui control de rutină efecutat în ultima lună am descoperit 2.000 de reţete prescrise la pacienţi decedaţi unii chiar şi de acum trei ani. Am sesizat organele statului. Suntem în proces de recuperare a sumelor",
a spus Lucian Duţă.
Potrivit acestuia, prejudiciul adus sistemului sanitar
prin prescrierea reţetelor la pacienţi decedaţi
este de câteva sute de mii de lei.

O altă problemă invocată de preşedintele CNAS a fost cea a eliberării de bilete de trimitere pentru analize fără ca respectivii pacienţi să fi făcut respectivele investigaţii, dar care sunt decontate de spitale şi laboratoare.

În acest contest, Duţă a susţinut că toate eforturile CNAS de a stopa frauda din sistem nu au avut sorţi de izbândă, amintind de introducerea plafonului la medicamente, respins de către medicii de familie.

Preşedintele CNAS a vorbit, de asemenea, despre cozile care s-au format deja la CASMB pentru pacienţii care au nevoie de o adeverinţă care să ateste plata contribuţiei.
"Aceşti pacienţi nu trebuia să stea la coadă. Este doar rezultatul boicotului medicilor de familie care ar fi putut printr-o simplă apăsare de buton să rezolve cererea pacienţilor",
a spus Duţă.
Sursa:
Mediafax.ro; Preşedintele CNAS: Unii medici prescriu anumite medicamente în schimbul unor vacanţe exotice

Aproape 1.400 de reţete au fost prescrise în trimestrul întâi al acestui an pe numele unor persoane decedate, 19.800 aveau CNP incorect sau inexistent iar mai mult de 30.000 vizau prescrieri pentru acelaşi CNP,
prejudiciul pentru neregulile constatate ajungând la peste 160.000 de lei,
potrivit CNAS.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a început u n control privind analiza prescrierilor de medicamente pentru tratamentul în ambulatoriu în trimestrul întâi al acestui an, pe baza datelor raportate şi existente în mediul informatic.
Analiza a dus la identificarea unor prescrieri care nu sunt conforme cu prevederile legale sau ridică suspiciunea de prescriere incorectă, se arată într-un comunicat de vineri al CNAS.

Astfel, aproape 1.400 de reţete au fost prescrise în trimestrul întâi al acestui an pe numele unor persoane decedate, cele mai multe fiind înregistrate în Bucureşti, respectiv 309, urmat de judeţele Sibiu cu 137, Dolj - 100, Alba - 91, Constanţa - 81
şi Galaţi - 75.
De asemenea, au fost 19.800 de prescrieri pe CNP-uri incorecte sau inexistente, cele mai multe greşeli fiind în Bucureşti, respectiv 3.225, şi judeţele Argeş - 2.739, Ialomiţa - 1.484, Olt - 1.310 şi Vâlcea - 1.298.
Din cele 30.082 de prescrieri multiple pentru acelaşi CNP, cele mai multe au fost Maramureş, respectiv 28.161, urmat de Alba - 1.442, Olt - 320, alte judeţe având sub o sută de astfel de greşeli.
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat că în multe judeţe controalele nu s-au încheiat. (.............................)
Acesta s-a mai referit la situaţiile în care, la controale de rutină, s-a descoperit că erau prescrise reţete pentru pacienţi care erau decedaţi.
"În urma unui control de rutină efecutat în ultima lună am descoperit 2.000 de reţete prescrise la pacienţi decedaţi unii chiar şi de acum trei ani. Am sesizat organele statului. Suntem în proces de recuperare a sumelor",
a spus Lucian Duţă. (..........................)
Sursa: Mediafax.ro; CNAS: Aproape 1.400 de reţete prescrise pe numele unor persoane decedate
Vorbeam anterior de haosul instalat in MAI.
Nu am gresit cu nimic! Inca un exemplu, de HAOS generalizat!
Iata, se face o conferinta de presa, unde se "denunta" fapte cu caracter penal de o gravitate exceptionala, de natura a pune in pericol stabilitatea interna, siguranta nationala. Dar ... stupoare! Mai aflam ceva: omul acesta, arata ca este disperat, ca a sesizat organele statului, dar ...
"toate eforturile CNAS de a stopa frauda din sistem nu au avut sorţi de izbândă".
Prejudiciile sunt imense. A fost fraudat bugetul de stat, banii publici!
Acum se plang public de NEPUTINTA lor si pagubele create prin fapte penale.
Intr-o sfanta cardasie a tuturor! Sub nasul si protectia autoritatilor!

Este o nebunie! Cum adica? In ce tara si vremuri traim?
Cine face si aplica Legea?
Pentru care motive platim armate de inalti functionari publici si de executie?
Domnule Prim Ministru Boc, ati stiut toate acestea?
Demisia, domnilor! Dincolo de incompetenta, sunteti cel putin complici!
Admin

18 comentarii:

  1. Off topic, da' merita! Cititi cu atentie, luati notite! Cifrele din final, spun totul.
    _____
    Rezerviştii, pregătiţi să ajute USL şi cu voturi dar şi cu nume de candidaţi.
    Cadrele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retragere şi Rezervă Dolj au fost consultate, astăzi, cu privire la un posibil protocol între sindicat şi Uniunea Social Liberală.

    Întâlnirea l-a avut ca invitat pe col. (r) Mircea Dogaru, preşedintele sindicatului SMCD la nivel naţional, lucrările având loc în Aula Alexandru Buia a Facultăţii de Agronomie din Craiova. De asemenea, au fost invitaţi liderii celor trei filiale doljene a partidelor ce fac parte din USL. Este vorba de Iulian Bucur (PC), Mihai Voicu (PNL) şi Ion Prioteasa (PSD).

    “La nivel naţional, sindicatul are 22.000 membri. Din aceştia, 7.000 sunt membri PSD, 10.000 membri PNL şi PC, o mie sunt în PDL, UDMR şi UNPR. Mai avem o mie care sunt şi în PRM. Noi vă putem ajuta în campania electorală şi pe lângă faptul că putem munci, vă putem da informaţii corecte despre situaţia reală a candidaţilor, despre cei aflaţi pe lista de cumpărare. De asemenea, din oamenii noştri pot fi candidaţi ai USL pentru că avem oameni foarte respectaţi şi cu şanse reale de a câştiga”, a declarat col. (r) Mircea Dogaru.

    Sursa: http://www.lupamea.ro/articole.php?numar=2&rubrica=1&id=9491&title=Rezervistii-pregatiti-sa-ajute-USL-si-cu-voturi-dar-si-cu-nume-de-candidati

    RăspundețiȘtergere
  2. Filiala Craiova a SCMD a aprobat ... acordul de colaborare cu Uniunea Social – Liberală, în prezenţa preşedintelui col. Mircea Dogaru, care a anunţat de altfel că un asemenea protocol va fi semnat în curând şi la nivel naţional.
    ....................
    Foştii militari s-au arătat gata să sprijine USL în viitoarea campanie electorală, inclusiv cu “informaţii”, sindicatul cuprinzând şi foste cadre de la “toate serviciile”, dar şi cu candidaţi, la nevoie, în localităţile în care cele trei partide nu au exponenţi cu şanse de câştig la viitoarele alegeri locale.

    Sursa: http://www.oradedolj.ro/sindicatul-cadrelor-militare-disponibilizate-bate-palma-cu-usl-video/actualitate/2011/06/02/

    RăspundețiȘtergere
  3. Este pur si simplu halucinant! Nu atat problemele medicilor de familie cat Infractiunile savarsite de acestia. Oare de ce pana acum nu exista macar un condamnat? Acum se va autosesiza cineva (organe de cercetare penala) Este jegos111

    RăspundețiȘtergere
  4. E foarte normal si explicabil ca in Romania toti sa-si faca de cap, sa fure, sa abuzeze, chiar sa ucida! De ce spun asta? Simplu: romanilor nu le pasa! Ei cred ca despre altii este vorba! Se uita ca la circ sau film de import! Iar atunci cand este lovit direct, el sau familia, abia atunci se trezeste, dar este prea tarziu! Nimeni, chiar nimeni nu-l asculta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim spunea...Optimist cum sunt ,cred ca in materie de voturi lucrurile merg mai bine decit in sistemul informatic al C.N.A.S.-ului.
    Oricum ,,pasaroiul" din sigla si moaca personajului trimit mai bine spre o firma de pompe funebre !

    8-imistu'

    4 iunie 2011, 23:08

    RăspundețiȘtergere
  6. Preşedintele Colegiului Medicilor Cluj, prof. dr. Mircea Bârsan, a trimis o scrisoare deschisă adresată prim ministrului Emil Boc, prin care îi cere să ia în considerare demisia de onoare a preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, prin prisma ultimelor evenimente legate de acordarea asistenţei medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

    “Măsurile propuse şi declarate în mod public, ale domnului preşedinte al CNAS, nu au făcut altceva decât să destabilizeze, într-un mod periculos, întregul proces de acordare al asistenţei medicale în România, începând de la nivelul cabinetelor de medicină de familie până la nivelul spitalelor. Toate aceste aspecte, pun în pericol viaţa bolnavilor, creându-se o stare tensionată între cadrele medicale şi pacienţi. Referitor la acuzele aduse medicilor de familie, menţionăm că nu sunt în grevă, fiind zilnic la cabinet, în programul de lucru. Motivul real al inacţiunilor acestora este lipsa cadrului legal, respectiv refuzul nejustificat al CNAS de a respecta cadrul legal în vigoare. În concret, deşi Contractul cadru privind furnizarea serviciilor medicale în sistemul asigurărilor de sănătate pentru anul 2011-2012 şi normele metodologice de aplicare a acestuia sunt în vigoare începând din 1 iunie, Casele judeţene de Asigurări de Sănătate propun medicilor, în baza unei note interne a CNAS, încheierea de acte adiţionale pentru luna iunie la contractul-cadru aplicabil in anul 2010, acte ce nu pot produce efecte juridice, fiind în afara dispoziţiilor legale. Considerăm că CNAS nu poate înlătura sau modifica dispoziţiile actelor normative în vigoare ori să decidă modificarea datei de intrare în vigoare a noului Contract Cadru, care trebuia să fie aplicabil la data de 1 ianuarie 2011. Totodată, în vederea reformării sistemului de sănătate din România, vă propunem subordonarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate ori a Serviciului medical din cadrul CNAS, Ministerului Sănătăţii, într-o primă etapă, urmată de implementarea modelelor existente în ţările UE, acolo unde casele de asigurări de sănătate sunt adevărate societăţi de asigurare private, care reprezintă, în mod real şi efectiv, drepturile pacienţilor” a declarat Mircea Bârsan.

    RăspundețiȘtergere
  7. alooo,
    mistar prof.dactar Mircea Bârsan, unde dai si unde crapa dom'le?! Pai nenea Duţă vorbste/denunta fapte penale! matale nu vazut-ai? nici auzit-ai ce spune omuletu care ... 'nu a facut fata fraudei"? eheee.... doar parchetu va mai impaca! Boc e cu nasitu! Are treaba omu'!

    RăspundețiȘtergere
  8. Tiganu' povesteste:
    "Ma duc dimineata la pescuit, si stau, si stau..., si seara prind un amarat de pestisor galben...
    Ma uit in galeata: goala, manca-ti-as...
    Zic: - Du-te-n amaru tau, amaratule, si il arunc!
    Ma duc spre casa cu bicicleta,si ce sa vezi: bicicleta se face'un Mertzan asta, de zic toti ca l-am furat. Ajung acasa, vad ca-i vila , manca-ti-as...
    O intreb pe phiranda:
    - Da unde-i vila asta tu, ca-ti mananc pipota!
    - Nu stiu, ma tigane!
    Ii povestesc ce-am patit, si-atunci imi zice tiganca: Ia o oala cu rame, si-i du la peste si-i multumeste! Si-ajung la lac, il strig pe pestisor, si-l intreb: Cum sa te rasplatesc, pestisorule?
    Si el zice ca are tot ce vrea, ca-i fermecat, manca-mi-ar, da' zice ca ar vrea o partida de amor.
    Si se da de trei ori peste cap, si se face o mandreata de fata de 13 ani... onorata instanta..."

    RăspundețiȘtergere
  9. @anonim 00:38
    buna dimineata
    acu' m-am prins!!
    eu stiu cui am trimis bancul de mai sus,tu stii de la cine l-ai primit.Coincidenta in timp e prea mare ca sa ma insel.Cf teoriei lui gauss(ala cu clopotul) exista peste 93% sanse sa nu ma insel
    O zi buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Gauss(ala cu clopotul)
    ,,EU TI-AM DAT-O CA S-O DAI ,NU SA-MI VII CU EA IN RAI !"

    ,,Dar din dar se face rai."
    Va doresc o duminica minunata !

    8-imistu'

    RăspundețiȘtergere
  11. ASA ESTE 8-imistule!!
    maxima sanatate si fericire iti doresc
    corleone

    RăspundețiȘtergere
  12. ....,
    Voi va urati de bine,
    dar purcica-i moarta'n cocina,sireaca!
    Sa ne spuna Czar, cum e?!

    RăspundețiȘtergere
  13. @anonim 12:20
    Vad ca de atatea zile ii porti de grija purcelei ca mai bine gadil-o sub coada si poate isi revine,daca nu, poti sa ramai la mamaliga cu ceva ceapa si apa

    RăspundețiȘtergere
  14. @Corleone
    Stii ceva despre PopouVICIU ?

    8

    RăspundețiȘtergere
  15. Purceaua ca purceaua,da porcu !Porcu-i mai grav...

    shoric I-ul

    RăspundețiȘtergere
  16. 1-habar n-am de popouviciu
    2-porcu-i porc indiferent de functie si bani,deci e grav ca e valabil pentru multi;mult prea multi!
    corleone

    RăspundețiȘtergere
  17. O parte din aceste acuze sunt adevarate. Le cunosc din interiroul sistemului. Domnii de la putere se folosesc insa de acest lucru pentru a distruge nu coruptia cu care concubineaza inca bine prin oamenii care le sunt fideli si preiau acuma sracinile si colectele celor pe care ii ”infiereaza” acuma cu manie proletara. Nu e decat o incercare, ca si in toate celelalte lupte, din MI, armata, Sindicate, Invatamant, de a prelua cotizatiile care mergeau catre alte partide . Si asta sub semnul cruciadei impotriva coruptiei.
    Fenomenul exista de mult, dar inca nu veniose momentul Acuma a venit si randul medicilor care inca nu au plecat din tara. Dupa pensionarii nesimtiti, bugetarii grasi vamesii corupti, urmeaza medicii rai. As saluta actiunea, daca s-ar face in mod corect, fara favoritisme, fara preluari de cotizatii si reglari de conturi, fara simpatii si cocolosiri. Din pacate totul este o incercare de preluare a controlului total. Daca mediciior raspunde , vom afla si cat la suta din banii nostrii sunt folositi in sanatate si cati ajung la campaniile electorale sau in alte parti. De ce nu spune domnul reformator nimic si despre deturnarea fondurilor CNAS? Despre asta nu are date? Sau despre mafia din sistem, despre modul cum sunt sau nu sunt acordate licentele sau aprobarile catre medicii de familie in functie de interesele personale ale celor ce conduc comisiile de acordare a aprobarilor pentru medicii de familie?

    RăspundețiȘtergere
  18. Marine,
    Stii ce ma ingrozeste pe mine?
    FUGA! Lasitatea! Toti dau coltul! Toti fug!
    In loc sa lupte cu BALAURUL, precum Iovan Iorgovan, fug, se dau loviti, fac pe morţii-n păpuşoi! Te uita si aici: cu toate ca suntem LOVITI DIRECT in interesele noastre, cati au gasit de cuviinta sa spuna ceva? Putini, foarte putini! Vin multi, citesc si pleaca! Nu-i intereseaza, nu-i priveste, nu-i vorba despre ei! PACAT! Astia suntem, sa nu ne miram de ce este asa cum este! P.S.: Pentru carcotasi: Domnilor, haideti sa discutam IDEI, despre FAPTE si ce ne doare, nu despre nimicuri, atacuri la persoana si alte dracii ori orgolii de fete batrane! Luati atitudine pana nu este prea tarziu! Nu credeti ca s-ar putea sa am dreptate?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri