Google Translate

duminică, 26 iunie 2011

Trei stiri, trei evenimente ce pot avea urmari majore. Se vor petrece cronologic Luni, 27 iunie 2010

Preşedintele Traian Băsescu va adresa luni, la ora 15,00, în plenul reunit al Parlamentului un mesaj cu privire la
problemele de politică internă.

Pe 10 iunie preşedintele Traian Băsescu i-a transmis o scrisoare preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, în care cerea să adreseze, pe 27 iunie, un mesaj Parlamentului cu privire la problemele de politică internă.
"În conformitate cu prevederile art. 88 din Constituţia României, doresc să adresez Parlamentului un mesaj cu privire la probleme de politică internă. Vă propun ca data prezentării mesajului să fie data de 27 iunie 2011 la o oră pe care să o stabiliţi dumneavoastră, în funcţie de programul celor două Camere ale Parlamentului",
 le-a transmis şeful statului parlamentarilor, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Marţi, într-o declaraţie de presă, preşedintele Băsescu a anunţat că, în discursul pe care îl va avea în Parlament pe tema revizuirii Constituţiei, pe 27 iunie, va face un apel către parlamentari ca în procesul de revizuire să se găsească o formulă prin care să insereze în Legea fundamentală faptul că munca este primul "furnizor de prosperitate" pentru orice cetăţean.
"Cred că, pe fond, Curtea Constituţională a avut o abordare constructivă (în ceea ce priveşte proiectul de revizuire a Constituţiei - n.r.), în scopul fluidizării relaţiilor între instituţiile statului. Cred că în Parlament nu am îndrăznit să fac o asemenea propunere în proiectul de modificare, dar în discursul pe care îl voi avea în Parlament voi face un apel la parlamentari ca în procesul de revizuire a Constituţiei să găsim o formulă să inserăm în Constituţie şi faptul că primul furnizor de prosperitate pentru orice cetăţean este munca",
 a spus preşedintele.

Şeful statului s-a mai adresat Parlamentului pe 21 septembrie 2010, abordând probleme de politică internă, fiind primul mesaj rostit de Traian Băsescu în plenul reunit al celor două Camere în cel de-al doilea mandat al său.

Traian Băsescu s-a mai adresat Legislativului pe 15 septembrie 2009, tot cu privire la principalele probleme politice ale naţiunii. Atunci, el a prezentat un bilanţ al celor cinci ani de mandat.

Tot în 2009, preşedintele s-a mai adresat de două ori Legislativului, pe 9 martie, când a abordat mai ales chestiuni legate de situaţia economică şi de posibilitatea angajării unui împrumut extern, şi pe 14 aprilie, când s-a referit la situaţia din Republica Moldova. AGERPRES
Sursa: Preşedintele Traian Băsescu va adresa un mesaj Parlamentului, luni, la ora 15,00


Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se va întruni în şedinţă luni, la ora 18,00, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Traian Băsescu,
informează Administraţia Prezidenţială.
Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a şedinţei CSAT sunt incluse tematici referitoare la forţele şi mijloacele militare pe care România le poate pune la dispoziţie, în anul 2012, pentru misiuni în afara teritoriului statului român, Carta Albă a Apărării, Strategia naţională în domeniul capacităţilor civile şi Strategia naţională privind protecţia infrastructurilor critice.

De asemenea, pe agenda şedinţei de luni a CSAT se află şi proiectul Hotărârii de Guvern pentru modificarea Hotărârii de Guvern nr. 416/2007 privind structura organizatorică şi efectivele Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu modificările şi completările ulterioare şi raportul privind activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale. AGERPRES
Sursa: CSAT se întruneşte în şedinţă luni, la ora 18,00


NASA a recalculat momentul în care un asteroid de mici dimensiuni se va afla cel mai aproape de Pământ luni, 27 iunie. Astfel, la ora 17.14 GMT (20.14 ora României) luni, 27 iunie, asteroidul se va afla la 12.000 de kilometri de suprafaţa Pământului, informează site-ul http://www.space.com/.


Exact în acest moment, asteroidul, pe care oamenii de ştiinţă l-au numit 2011 MD, se va afla deasupra coastelor Antarcticii, la o distanţă de 3.218 kilometri de sud, sud-vestul Africii de Sud. Deşi se va afla extrem de aproape de Pământ, asteroidul nu va afecta planeta, notează site-ul citat.


Asociaţia 'Astronomia 21' anunţase că evenimentul se va produce în jurul orei 16.30 ora României (13.30 GMT). Asociaţia menţionează că este vorba de un asteroid descoperit recent şi va putea fi observat cu telescopul. El se va apropia atât de mult încât gravitaţia Pământului ar putea să-i modifice brusc traiectoria. Aceeaşi sursă notează că un obiect spaţial de această mărime se apropie de Pământ circa o dată la 6 ani.AGERPRES
Surse: 1. Un asteroid se va afla luni cel mai aproape de Terra la ora 17.14 GMT - oră revizuită de NASA
2. Asteroid to Pass Extremely Close By Earth On Monday
Comentariile va apartin!
Constat ca de la o vreme, se intampla ciudatenii!
Dispar postari, dispar comentarii!
Cred ca asta nu trebuie sa ne infranga, sa ne dezbine!
Nu au nicio legatura cu mine! Sunt la fel de indignat!
Admin

16 comentarii:

  1. Pai e clara, luni avem doi asteroizi, unul care e probabil ca nu va lovi pamntul si altul care sigur va lovi Romania. Unul se numeste 2011 MD celalat B-T 2011.Parca as prefera viceversa. Dica 2011 sa loveasca pamantul pe undeva prin oceanul Atlantic, iar BT2011 sa se duca undeva deasupra Romaniei, cat mai sus, acolo unde este verdeata,dar nu intristare, sau macar undeva deasupra unde sa nu il afecteze gravitatia pamantului.
    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Saracuta! Ce greu o duce!
    ________
    Europarlamentarul Elena Basescu a primit in 2010 salariu de circa 75.000 de euro de la Parlamentul European, dar a economisit sume mici si chiar are datorii, arata declaratia sa de avere.

    Fiica cea mica a presedintelui a primit 74.958 de euro ca indemnizatie de eurodeputat, plus 110.000 de euro pentru transport si diurna si 50.000 pentru cheltuili la cabinetul sau, arata documentul postat pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente.

    Cu toate astea, Elena Basescu inca are un credit in valoare de peste 6.000 de euro, tocmai din anul 2007, si doar 16.000 de euro in doua conturi deschise la ING Bank.

    Mezina prezidentiala mai detine si bijuterii de aur si argint in valoare totala de 22.500 de euro, achizitionate incepand cu 2007 si un autoturism de teren marca Range Rover.

    Elena Basescu nu detine niciun fel de case, apartamente sau terenuri. Ea este europarlamentar din anul 2009, cand a fost aleasa ca si candidat independent.

    http://www.ziare.com/elena-basescu/europarlamentar/elena-basescu-ia-bani-multi-dar-economiseste-putin-vezi-ce-avere-are-1103660

    RăspundețiȘtergere
  3. Stelian P.
    Al 4-lea eveniment care ne poate aduce bani frumosi in completarea pensiei si ne da din nou dreptul la munca apare tot azi in ziarul idolului politic al sefului SCMD, dl. dr. Vadim:

    "Militarii şomeri Slugi la ieniceri!

    Fostul şi viitorul chelner Gabriel Oprea scoate bani din orice. Mai nou, sub fruntea sa îngustă a încolţit un gînd aiuritor: să-i trimită pe militarii disponibilizaţi la... produs! Unde? În Turcia! Aici, aceştia vor curăţa unele zone de bombe. Care bombe? Poate cele rămase din primul război mondial, fiindă, în cel de-al II-lea, Turcia a fost neutră. Smucitul îi ademeneşte pe bieţii oameni cu lefuri de peste 3.000 de euro pe lună."

    Pe mine ma intereseaza oferta de 3000 de euro/luna. Are cineva detalii in plus ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Si totusi cati romani adevarati,a numarat neaCisu ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai daca vrea sa insereze in Constitutie faptul ca "munca l-a creat pe om" si ca este "singurul furnizor de prosperitate" inseamna ca Base are ce are cu pensionarii, sau cu cei care nu au capacitate fizica sa munceasca.
    Acestia vor fi condamnati la saracie pe viata?

    RăspundețiȘtergere
  6. Rectific: primul furnizor... Care or fi celelalte? Daca ma sunt.

    RăspundețiȘtergere
  7. TOP GUN
    Interesante stiri,dar cea mai fantastica mi se pare cea cu asteroidul,care trece f.f.aproape de Terra,da,da,daca trecea pe langa Cotroceni,ne scoteam,a,adica sa viziteze,asteroidul,palatul,voi la ce va gandirati??????!!.Doar asa,ne-am fi scos si noi,ii aduceam ofrande zilnice asteroidului,ii inchinam ode,ce mai tura,vura,poate candida el la 'pres'.Ei,ce dragut sf,bravo Admin.ne-ai intaratat degeaba, sa ne facem iluzii desarte,vai vai ,Admin.,pai daca tot nu se intampla mare lucru......??????!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA TUTUROR!!!!
    P.S. Si pe mine ma intereseaza oferta de 3000 e/luna!!!! Detalii ceva????
    P.S. Sper sa nu-mi stearga 'asteroidul' commentul ,iar Admin.poti sa-mi blochezi IP-ul!!!! Ha,ha,ce gluma buna!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. La piciorul calului,
    Zac romanii Neacsului!
    II numara neacsu de zor
    Dar nu face nici- un spor!
    Stau romanii tolaniti,
    Trag cu berea si mici fripti !
    Se ganesc doar intr-o doara ,
    Ca-n gubernii se va sparge
    Amu,amu a noastra scumpa tarisoara!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Postat pe
    Jun. 27, 2011

    Adaugat de
    Alina Gorghiu
    la 11:06 am
    Ungurii sunt mai buni

    La negociere. Eu asta inteleg din amanarea reorganizarii teritoriale. S-a facut multa valva in jurul subiectului, s-au scris si mai multe… T Basescu a dat ultimatumuri: mai mult de 8 regiuni + 2 judete nu obtin…
    Rezultatul: s-a rezolvat, se amana!

    Pentru ca nu-i pot raspunde pe blogul ei (nu-i place e-m meu cica) ii raspund aici:
    Te contrazic FERM-UNGUROAICELE SUNT MAI BUNE!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ano 13 12
    Ba tu ai un fix cu neacsu . De ce nu il ceri de barbat ? Se pare ca esti NF. Ce dracu nu te-ai saturat sa te tot legi de acelasi subiect ? Te-a setat cineva pe calul lui Mihai? Nu iti dai seama ca esti penibiil. Ca sa nu zic prost.

    RăspundețiȘtergere
  11. ano 13.23.
    Scrie-i frate pe blogul lui, sau pe mail sau da-i telefon si spune-i ca il iubesti si lasane pe noi in pace cu pasiunea ta.

    RăspundețiȘtergere
  12. ,,voi face un apel la parlamentari ca în procesul de revizuire a Constituţiei să găsim o formulă să inserăm în Constituţie şi faptul că primul furnizor de prosperitate pentru orice cetăţean este munca "
    Intradevar, primul l-a numit,dar ceilalti posibili furnizori ?Face prosperitatea obiectul constitutiei?Si care este motivul precizarii ,,orice cetăţean "? In constitutia tRaiana cetatenii nu vor mai fi egali ?
    8-imistu'

    RăspundețiȘtergere
  13. ,, TITLUL VII
    Revizuirea Constituţiei
    _________________________________
    Iniţiativa revizuirii
    Articolul 150
    (1) Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.
    **********************

    Articolul 151
    (1) Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.

    ]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]

    (3)REVIZUIREA ESTE DEFINITIVA DUPA APROBAREA EI PRIN REFERENDUM , organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.
    :) :):) :):) :):) :):) :):) :):) :):) :)
    Limitele revizuirii
    Articolul 152
    (1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.

    --------------

    (3) Constituţia NU poate fi revizuită pe durata stării de asediu sau a stării de urgenţă şi nici în timp de război.
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Toate cele trei STIRI,
    Precum METEORITUL: au trecut fara sa lase urme!

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim spunea...
    Au lasat urme-romanii adevarati asteapta scue de la cel care i-a facut sa bata drumul de pomana!!!!!
    La piciorul calului,
    Zac romanii Neacsului!
    II numara neacsu de zor
    Dar nu face nici- un spor!
    Stau romanii tolaniti,
    Trag cu berea si mici fripti !
    Se ganesc doar intr-o doara ,
    Ca-n gubernii se va sparge
    Amu,amu a noastra scumpa tarisoara!!
    27 iunie 2011, 13:12

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri