Google Translate

marți, 7 iunie 2011

UPDATE. Politisti in greva foamei! Un poliţist va câştiga între 800 şi 1.200 de lei lunar. S-au declansat actiuni de protest, care vor continua si zilele urmatoare! Liderii sindicalistilor, sunt invitati si vineri la discutii!

Câteva zeci de poliţişti au protestat, luni, în faţa sediului Ministerului Administraţiei şi Internelor, nemulţumiţi de reducerea normei de hrană în luna iunie şi de disponibilizările care vor avea loc în perioada următoare,
ameninţând că opresc activitatea dacă cererile lor nu vor fi rezolvate.


Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Marin Gruia, a declarat, pentru MEDIAFAXprin protestul de luni poliţiştii vor să tragă un semnal de alarmă conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor.

"Tăierea normei de hrană este ilegală, iar Guvernul trebuie să găsească în şedinţa de miercuri o soluţie, pentru că altfel noi oprim activitatea",
a spus Gruia.


El a precizat că pichetul de luni va continua şi în zilele următoare, SNPPC
 având autorizaţie de protest până vineri, între orele 11.30 şi 18.00.

Liderul sindical a adăugat că la protestul de luni au venit doar poliţişti din Capitală, urmând ca marţi să fie o acţiune mai amplă, la care vor participa poliţişti din toată ţara.


Gruia a spus că sindicaliştii au fost invitaţi, marţi, la discuţii la Ministerul Administraţiei şi Internelor. El a precizat că speră ca la această întâlnire să fie puse în aplicare propunerile sindicaliştilor şi, împreună cu conducerea MAI, să găsească cea mai bună soluţie pentru angajaţii instituţiei.

Ministrul Traian Igaş i-a invitat la discuţii, marţi, la ora 17.00, pe reprezentaţii sindicatelor poliţiştilor şi personalului contractual din MAI.


Reprezentanţii MAI au anunţat, luni, în cadrul întâlnirii vor fi abordate
"aspecte legate de procesul de reformă şi modernizare demarat la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor, măsurile de îmbunătăţire a Statului poliţistului, precum şi alte teme de interes pentru poliţişti".
O delegaţie a SNPPC a discutat, joia trecută, cu ministrul Internelor, Traian Igaş, şi cu şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, despre restructurările din MAI şi despre reducerea normei de hrană.

Liderul SNPPC, Marin Gruia, a anunţat, la finalul întâlnirii, că a propus conducerii MAI suspendarea la cerere din activitate a unor poliţişti, pe o perioadă de doi-trei ani, pentru evitarea disponibilizărilor. Gruia a precizat că, în ceea ce priveşte structurile de arme ale ministerului, sunt peste o mie de angajaţi care s-ar putea suspenda la cerere. Liderul sindical a adăugat că dacă ministerul acceptă propunerea lor de suspendare din activitate a unor poliţişti s-ar rezolva aproximativ 70% din nevoia de disponibilizări.

În ceea ce priveşte reducerea normei de hrană, Gruia că pe indicatorii de plată din prima parte a anului nu s-au făcut disponibilizările prevăzute în buget, astfel că reprezentanţii MAI au fost nevoiţi să recurgă la această măsură, care este provizorie.

Liderul Sindicatului "Pro Lex", Vasile Lincu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că reducerea normei de hrană va afecta peste 100.000 de persoane, adică pe toţi angajaţii MAI.

Potrivit lui Lincu, în documentul întocmit de Direcţia Financiară din MAI se arată că norma de hrană va fi redusă de la 720 la 130 de lei în luna iunie, fără a se specifica ce urmează să se întâmple din luna următoare.

Lincu a precizat că, după această diminuare a veniturilor, un poliţist va câştiga între 800 şi 1.200 de lei lunar.
"Dincolo de efectele neacordării normei de hrană cuvenite pentru luna iunie, apreciem că măsura are rolul de a testa gradul de suportabilitate al poliţistului român ameninţat cu destituirea",
a spus Lincu.

Disponibilizările din Ministerul Administraţiei şi Internelor vor începe în aproximativ 30 de zile, a anunţat, joi, ministrul Traian Igaş, precizând că după studierea şi rectificarea organigramelor toate posturile vor fi scoase la concurs şi ulterior ocupate.
Igaş a amintit că bugetul pe anul 2011 obligă conducerea MAI să recurgă la restructurări, procesul fiind îngreunat de faptul că legea privind unele măsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat al ministerului pe anul 2011 a fost respinsă în Parlament.

Ministrul a mai spus că până în 3 iunie speră să se încheie analiza organigramelor de personal şi ca acestea să fie îmbunătăţite, inclusiv să devină mai flexibile, mai comprimate şi să se reducă numărul de posturi din Aparatul central. Igaş a adăugat că la finalul acestui proces scopul este ca din cei aflaţi în misiune în stradă să nu dispară niciun post.

În ceea ce priveşte reducerea normei pentru hrană în luna iunie cu 550 de lei, ministrul a spus că diferenţa va fi redată poliţiştilor în trimestrul trei, asigurând că există prevederi bugetare în acest sens.

Ministrul a mai subliniat că, potrivit Notei-raport aprobate în 1 iunie, măsura acordării a 130 de lei din valoarea financiară a normei de hrană pentru lucrătorii MAI va fi aplicată numai în luna iunie, urmând ca din trimestrul III al anului în curs să se acorde diferenţa aferentă.

Camera Deputaţilor nu a adoptat proiectul de lege privind disponibilizările din MAI, anterior proiectul fiind respins de Senat.

Bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38% din PIB, acesta prevăzând, totodată, disponibilizarea a 18.000 de angajaţi în 2011, în două etape.
Sursa: Mediafax.ro; Zeci de poliţişti protestează la sediul MAI, nemulţumiţi de reducerea normei de hrană

Despre .... "... procesul de reformă şi modernizare demarat la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor, măsurile de îmbunătăţire ..." , bla, bla, bla vanturate de conducerea MAI ,am auzit de m-am saturat! De peste 20 de ani, aceasta himera este vanturata la greu de toti neavenitii politici.
Incompetenta si managementul defectuos, sunt adevaruri greu de acceptat!
Remarcabila atitudinea si deschiderea mass-mediei, catre protestul politistilor!
Este reflectat pe larg si in mod corespunzator!
Admin

_______________
UPDATE
08 iunie 2011
___________________
In timp ce, marti dupa-amiaza, ministrul Traian Igas discuta cu reprezentantii sindicalistilor, angajatii MAI au continuat protestele in Capitala impotriva reducerii normei de hrana.
Patru politisti au intrat in greva foamei.

Dupa doua zile de proteste, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a acceptat un dialog cu reprezentantii sindicatului politistilor. Intalnirea de marti dupa-amiaza de la MAI s-a incheiat dupa aproximativ trei ore, ministrul Traian Igas declarand ca o noua intalnire va avea loc vineri si ca se incearca rezolvarea tuturor problemelor politistilor, inclusiv ca numarul disponibilizatilor sa fie cat mai mic. Totodata, Traian Igas a sustinut ca angajatii care pleaca din sistem mai devreme de zece ani nu vor mai plati scolarizarea.


La randul lor, sindicalistii i-au cerut ministrului sa-i solicite lui Emil Boc ca din Fondul de rezerva al Guvernului pentru situatii exceptionale sa se acorde o parte din bani astfel incat norma de hrana sa fie redusa cu o suma mai mica, ei motivand solicitarea prin faptul ca Romania traverseaza o criza economica, iar MAI este intr-o situatie de exceptie.

Patru politisti au intrat in greva foamei, iar Traian Igas le-a recomandat sa inceteze aceasta forma de protest, sustinand ca vrea ca toate problemele sa se rezolve pe cale amiabila, promitand ca se va incerca gasirea unor solutii "in masura in care se poate", insa din postura de membru in echipa exectiva lucrurile sunt mai dificile uneori.

Politistii protesteaza de doua zile la sediul MAI, amenintand cu actiuni ample si cu faptul ca fiecare angajat va face plangere penala impotriva ministrului Traian Igas, pentru abuz in serviciu in cazul deciziei de reducere a normei de hrana. Protestele au fost declansate dupa ce norma de hrana a fost redusa, sindicalistii sustinand ca masura este ilegala.
Sursa: Politisti in greva foamei pentru norma de hrana taiata

12 comentarii:

  1. Cinste lor, Politistilor! Jos laba de pe Liderii Sindicatului Politistilor! Rusine celor care care i-au lasat singuri!
    ______
    http://mhblogonline.blogspot.com/2010/09/cinste-lor-politistilor-jos-laba-de-pe.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Si se poate compara, timpul de lucru al unui cadru didactic, 4 ore zi X 5 zile = 20 ore saptamanal.
    Saracul politist face orele in 2 zile.
    Nu mai pui faptul ca politistul are 30 zile C.O pe an si onor cadrul didactic are 6 luni pe an C.O , pardon vacanta. Nu e nimic de comentatat, si spun ,,CA CADRELE DIDACTICE .......ARE BANI PUTINI'' la salariu. Un politist lucreaza de trei ori mai mult ca voi, cadrelor didactice !

    RăspundețiȘtergere
  3. Regret sincer ceea ce se intampla . Problema este ca actiunea reusita a guvernantilor de a dezbina acest popor duce la prostirea maselor. Romanii nu au fost niciodata uniti, nu au luptat pentru interesul general, ci au urmarit doar indeplinirea sau pastrarea obiectivelor personale sau de casta. Nesimtitii de universitari au salarii indecente comparativ cu cei din pre...Medicii si inginerii stagiari au salarii aproape cat ajutorul de somaj. Dar fiecare protesteaza separat, pe nimeni nu intereseaza viata celuilalt. Militarii activi nu ne/au bagat in seama cand protestam, politistii misca doar cand drepturile lor sunt atinse. In tara asta o sa fie bine cand se vor intampla lucruri ca in Franta. Adica elevii sa demonstreze pentru drepturile pensionarilor, cand se vor apara interesele economice si sociale ale intregii natiuni. Daca de exemplu vine boc si taie drepturile revolutionarilor , cine credeti ca o sa iasa in strada ? Studentii ? Sau medicii ? Sau profesorii ? Sau politistii ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Sigur,profesorii.Profesorii au ales sa se faca profesori,militarii au ales sa se faca miltari,medicii medici.Corect este ca fiecare sa-si primeasca drepturile in schimbul indeplinirii obligatiilor.Conform legilor.Sunt profesorii vinovati de ce se intimpla de ceva timp? Daca este adevarat ca scoala romaneasca scoate timpiti,...

    RăspundețiȘtergere
  5. Drepturile revolutionarilor !
    Pe astea nu le taie.Revolutionari.Drepturile revolutionarilor !
    In 89 se spunea ca nimeni nu trebuie sa se bucure de drepturi pentru ca a fost ,,ilegalist",iar acum este plin de ,,revolutionari",tot pe formula ,,putini am fost,multi am ramas"!

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim 13.55. Felicitari! Asa se pune problema.
    SCMD prin vocea domnului Dogaru anunta ca sprijina actiunile politistilor, dar nu am vazut nicaieri sa se alature protestelor. Si eu sprijin miscarea de eliberare din Libia. Acuma ceva timp, domnul Dogaru cerea tuturor romanilor sa se alature in strada protestelor SCMD. Acuma de ce nu cere sindicalistilor militari sa se alature protestelor politistilor ? peste tot, cu toate fortele.Haideti domnule Dogaru, lasati USD-ul si alaturati-va sindicalistilor , nu politicienilor !

    RăspundețiȘtergere
  7. In democratie, daca n-ai cultura politica si nu stii sa-ti folosesti votul, e mai greu sa lupti impotriva actiunilor autoritariste prin care ti se taie din drepturi! Astepti, vociferand si suduid, pana iti vine din nou randul la vot... daca nu-ti taie si acel drept.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Plano10 ,
    Nu ai fost cuminte ...!
    Am verificat! Din cauza ta, dupa ce ai umblat la "setari", ai ramas pentru platforma blogger blocat/inghetat la postarea .... A venit vara!
    Toti cei de pe aceasta platforma, asa te vedem!
    Deci, ia vezi matale cum faci, si revino la vechile setari, feed-uri!

    RăspundețiȘtergere
  9. Scorpio , bine spus (vorba ceea "combate bine ...") ... mai ales ca politionerii , protestatari acum , au sprijinit din plin protestele militarilor .

    RăspundețiȘtergere
  10. Veniturile poliţiştilor din România, condiţie sine qua non pentru evitarea corupţiei.
    -----
    Dintre cei care au luat cuvântul în favoarea aderării celor două state, eurodeputatul Hubert Priker, membru al popularilor europeni, a spus, asemenea celorlalţi colegi de grup, că cele două ţări au îndeplinit criteriile pentru aderarea la Schengen dar a subliniat că ridică semne de întrebare anunţata reducere a veniturilor poliţiştilor din România.

    "Mă nelinişteşte însă o informaţie pe care nu o pot verifica, pe care am primit-o astăzi. Se pare că, în România, veniturile Poliţiei vor fi reduse cu o treime. Şi ştim că o condiţie sine qua non pentru a evita corupţia şi pentru a se garanta o muncă corectă este reprezentată de salariile bune pentru poliţişti. Sper că informaţia privind reducerea salariilor poliţiştilor este falsă şi că poliţiştii, care trebuie să garanteze securitatea întregii Uniuni Europene, vor continua să fie plătiţi în mod adecvat", a spus el.

    http://www.mediafax.ro/externe/romania-si-bulgaria-ar-putea-primi-un-vot-pozitiv-in-plenul-pe-pentru-aderarea-la-schengen-8321867

    RăspundețiȘtergere
  11. nu trebuie sa intra in greva foame nimeni trebuie sa lucra si sa elimina javrele din sistemuul lor cai javrele nui in cotroceni nicicum ca-i intre eii!!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a anuntat, miercuri, ca 10.000 de angajati din MAI vor fi disponibilizati in urmatoarele doua luni, iar acestia nu vor primi salarii compensatorii, intrucat situatia economica nu o permite.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri