Google Translate

sâmbătă, 16 iulie 2011

Am citit, va informez. Un scenariu interesant. Basescu joaca sah. Marele maestru, pe cale de a da sah si mat ... tuturor ?!


De ce vrea Basescu sa scoata UDMR de la guvernare.
In primul rand, pentru ca de acum inainte nu-i mai sunt de folos.
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat inceperea discutiilor cu USL.
Este deja prea tarziu.


De cealalta parte, zarurile au fost aruncate, iar sincronizarea e doar o problema de timp. Daca UDMR iese de la guvernare acum, nu se va mai putea schimba absolut nimic pana la alegerile din vara lui 2012.


Nu mai este timp pentru anticipate si oricum niciunui parlamentar, fie el pesedist, liberal sau democrat, nu-i va arde sa isi dea vrabia din mana pe cioara de pe gard. Astfel, timpul va curge lin in favoarea presedintelui si a Partidului Democrat Liberal, pentru ca la fel ca si in 2007, pe atunci liberalii, si democrat liberalii vor continua sa guverneze cu sustinerea tacita si complice a celorlalte partide.


Oricat ar tipa liderii USL astazi ca vor sa rastoarne Guvernul Boc si sa puna capat regimului tiranic al lui Traian Basescu, odata pusi in fata faptului implinit nu vor mai avea curajul si nici interesul sa dea lovitura de gratie. Nici timpul nu va fi pentru asa ceva, iar interesul ar putea fi mai degraba sa ii lase cat mai mult pe democrat liberali la guvernare, sa isi rupa gatul si mai mult.
Cu atat mai mult cu cat situatia economica internationala este mai mult decat ingrijoratoare.


De cealalta parte, calculele sunt simple si pragmatice. Daca scapa de UDMR, PDL are drumul deschis catre ceea ce stie acest partid cel mai bine - sa se victimizeze in voie si dupa bunul plac al presedintelui - un adevarat maestru al identificarii vinovatilor mereu in alta parte.


Plus ca, odata ce vor scapa de UDMR, pedelistii vor putea, sub comanda (desigur) a strategului de la Cotroceni, sa dea frau liber tuturor masurilor de recompensare pentru toate esecurile de pana acum. Daca vor majora salariile si pensiile, beneficiile se vor contabiliza doar in dreptul PDL, nu vor trebui sa mai imparta si cu altii
roadele unei guvernari exemplare.


Pe scurt, fara UDMR in coasta, pedelistii vor putea sa isi cante poezia preferata - nu am fost lasati sa facem, din cauza lor nu am putut sa reformam si sa modernizam Romania, maghiarii sunt de vina, uitati ce bine va facem noi acum, crescandu-va salariile si pensiile.


Bonus - astfel vor recastiga multe voturi din stimularea sentimentului nationalist. Pentru ca, daca in 2004 romanilor li se promitea ca vor trai bine si coruptii si trasi in teapa, iar in 2009 comunistii si mogulii aduceau ultimele voturi castigatoare, pentru 2012 Traian Basescu stie prea bine ca nu mai poate castiga decat cu ultima oferta disponibila - provocarea sentimentelor nationaliste si provocarea fricii de dezmembrare a tarii sub atacurile venite de la eternul dusman - Rusia.


Altfel, sunt cateva date clare, care nu mai pot fi schimbate prea mult pana la alegeri, daca guvernarea continua in actuala formula. Oricat s-ar tavali, PDL nu va reusi sa adune mai mult de 20% pana in toamna lui 2012.


UNPR practic nu exista in sondaje si, cel mai probabil, nici nu va intra in Parlament. USL, pana sa crape asa cum ii canta prohodul tot felul de bocitoare, va reusi sa se plaseze, in oricare scenariu, in jurul a 50%.
Restul voturilor pierdute intre partide inexistente inca - vezi Partidul Poporului - sau formatiuni disparute - precum PRM sau PNG - se vor duce mai degraba catre cel care, in 2012, va licita cel mai mult.


Or, tocmai pentru aceasta licitatie, PDL trebuie sa ramana singur la guvernare, pentru a nu fi incurcat atunci cand va promite iarasi populatiei verzi si uscate. Pentru ca USL nu se va putea nici macar gandi sa darame un Guvern care va fi legat de maini si de picioare, PDL va apasa la maximum pedala populista in 2012.


Traian Basescu stie prea bine ca exista mai multe sanse de a castiga alegerile din 2012, si, implicit, de a readuce UDMR alaturi, daca partidul sau va ramane acum singur la guvernare. Faramitand scena politica si decredibilizand cat mai multe partide, se obtine de fapt o nivelare intre toate formatiunile existente.


In acest context, alegerile de la anul nici nu mai conteaza atat timp cat la Cotroceni exista Traian Basescu care, din pulberea de partide, isi va putea alege majoritatea care-i convine si care va promite o liniste sigura pana in 2014.
Autor: Iulian Leca, Vineri, 15 Iulie 2011

Aceste OPINII, au fost puse la zid de comentatori.
UDMR este pe cale sa devina istorie?
Chiar vrea Basescu asta?
Voi ce parere aveti?
Admin

19 comentarii:

  1. Daca UDMR pleaca din coalitie este o naivitate sau o dorinta sa mai crezi ca PDL si UNPR mai pot rezista la guvernare o luna dupa deschiderea noii Sesiuni Parlamentare.
    Este destul timp pt alegeri anticipate pana in luna decembrie.
    Alegeri la timp vor fi numai daca UDMR risca sa ramana in guvern pana la sfarsit. Nici atunci nu e sigur ca nu vor fi alegeri anticipate! Pot trada 20-30 de parlamentari PDL sau de la minoritati.

    RăspundețiȘtergere
  2. PARTEA I-a:
    _______
    13.07.2011. Precizari ale Presedintelui SCMD cu privire la unele zvonuri.
    "... Imi place ca am devenit o structura care tine la drepturile militarilor, dar in special la dreptul de a fi patriot si de a tine cu tara. Unii am inceput aceste actiuni de la 14 ani prin inscrierea in liceele militare. Stimate secretar te rog in particular, daca se poate, ca dl gl. Nastase sa faca acele precizari necesare, pt a dezminti faptul ca el ar fi fost unul dintre initiatorii acestor legi cu care ne luptam noi acum. Multi dintre membrii SCMD din cand in cand vorbesc despre acest lucru. Daca nu se poate las-o asa cum e. Cu respect". Interesant zvonul cules de domnul presedinte de filiala.

    Dl. Presedinte ne informeaza despre aparitia unui zvon cum ca la baza legislatiei impotriva militarilor si politistilor in rezerva s-ar afla dl. Gl. Mr. (r) dr. Constantin Nastase. Intrucat aceasta veste ne-a amuzat si consider zvonul demn de literatura stiintifico-fantastica creata impotriva sindicatului si a intereselor acestuia de nemuritoarele condeie ale unor domni gen Ilie Marian si Neacsu Marin, simt nevoia sa reamintesc tuturor membrilor de sindicat cele spuse la intemeierea filialelor:
    Am avut initiativa crearii SCMD pe vremea cand inca eram consilier la Biroul Permanent al Senatului Romaniei. Eu si ceilalti colegi aveam deja sub ochi proiectele tuturor legilor care aveau sa apara si la fiecare intemeiere de filiala le-am semnalat, inclusiv federalizarea in scopul distrugerii Romaniei prin regionalizare, proiect momentan amat de Tradatorul National, incriminarea noastra prin legi ale lustratiei care prevad scaderea a ceea ce ne mai ramane din pensii cu inca 15 %, pe motiv ca am fi slujit institutii ale statului condamnate post-factum de stalinistul Basescu si consilierii kominternisti ai d-sale. Opinia noastra era si este ca aceste initiative au venit din exterior, slugile autohtone asumandu-si-le pline de zel.
    In ceea ce priveste figurantul care si-a asumat initiativa pe rapirea, prin lege, a dreptului nostru la munca, in numele tandemului Basescu-Boc, acesta este Mihai Seitan, pe care SCMD l-a dat in judecata.
    In privinta disparitiei pensiilor militare, in cadrul unei legi a sistemului unic de pensii, initiativa si-a asumat-o Marian Sirbu, pe vremea cad era ministru al PSD. Intre cele 7-8 semnaturi s-au aflat de fiecare data, ca initiatori, ministrii Apararii si Internelor.
    - va continua -

    RăspundețiȘtergere
  3. PARTEA a-II-a:
    _____________
    Acesta este motivul pentru care dl Gl Nastase si omologul sau de la interne, care au pregatit mii de pagini pentru a arata ilegalitatea si imposibilitatea, chiar absurditatea acestor legi, nici n-au fost primiti la discutii. Li s-a spus clar: ce cauta ei la dezbateri, cata vreme ministrii lor sunt initiatorii legilor? Intre altele, dl Gl Nastase demonstra aritmetic faptul ca presupunand ca s-ar permite aplicarea retroactiva a unor lefgi, procesul ar dura 30 de ani, numai pentru Ministerul Apararii si ar implica 4000 de operatori profesionisti. Pentru intreg sistemul s-ar dubla ori anii ori operatorii.

    In situatia in care nimeni nu a vrut sa-l asculte, incepand cu ministrul Apararii, dl Gl Nastase, pe atunci seful DFC a MApN, ne-a chemat si ne-a facut instructajul predandu-ne documentatia necesara. Cu aceasta l-am facut zob pe Mihai Seitan, la discutiile din 2009 la care a participat si SCMD, filmate si inregistrate de intreaga media la sediul Ministerului Muncii. Drept urmare, Dl Gl Nastase a fost schimbat din functie si, dupa 3 luni, in loc sa fie avansat, a fost trecut in rezerva. Locul domniei sale luandu-l Gl Maria Lupu – o persoana despre a carei probitate profesionala si morala nu este nevoie sa ne pronuntam.
    Consider binevenita stirea data de camaradul nostru intrucat se pare ca este mai mult decat necesar sa revedem din cand in cand trecutul, mai ales daca face parte din istoria SCMD.
    Honor et Patria! Vae victis!
    PRESEDINTELE SCMD,
    Col. (r) dr. Mircea DOGARU
    Publicat de Sindicatul Militarilor
    ___________
    Gl. Mr. (r) dr. Constantin Nastase, pe atunci seful DFC a MApN, dizident sau infractor?
    Chiar asa? I-a chemat la el, la BIROUL din M.Ap.N. SI LE-A DAT documente CU ROABA?
    Ce stie PROTECTIA M.Ap.N.?
    Parchetul ce spune?
    Wowww! Astia se baga singuri in puscarie!
    Iar apoi ... tipa ca i-a bagat Boc-Basescu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Gl. Mr. (r) dr. Constantin Nastase, pe atunci seful DFC a MApN, eu stiu sigur ca "pe atunci si mai incoace", era injurat la greu de toti scmd-istii! Vedeti arhivele roarmy230,etc. Sa intelegem ca la varf era deja ALTCEVA? Ca dl General isi "platea-aranja" VIITORUL, viitoarea FUNCTIE IN SCMD, prin "instructaje" facute lui dogaru si predarea de documente, cel putin secrete de serviciu??? Ca l-a inebunit faptul ca nu i s-a mai dat o stea in plus???
    E grav, foarte grav ce aflam!
    Iata ce fac generalii nemultumiti!
    Cara altora, documente (vorba predecesorului comentator), cu roaba! Si de ar fi numai atat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Astia e prosti cu caru!
    Au uitat ca cine se scuza, se acuza!
    Ba, nea Dogaru! Daca taceai, istoric ramaneai!
    Il bagi acum pe general in ... spune mata ce!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dogaru-face spume la A3
    Cum ne-a luat ei drepul de-a munci!
    Cum au votat ei impotriva noastra ,,a militarilor"
    Cum nu i-o fii JENA?!

    RăspundețiȘtergere
  7. Apropo mai draga de la 20,32, da tu lucrezi pe undeva (nu la stat/degeaba), sau freci mosorelu toata ziua pe NET si-o faci pe-a anlistu/tristu Coditza?
    CeTzarush

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe zidul Academiei era un"loc de dat cu capul",acum acest blog a devenit un"loc de barfa semianalfabeta "'pentru niste anonimi turmentati?Nu te supara @admin dar citeste si tu ce s-a scris si la ce nivel.Apoi zici ca am eu ceva cu tine.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  9. Gata Avrame la culcare, doar stii ca la virsta ta trebuie sa fii in cuibar la ora 22!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Avram Iancu, ce treaba are admin?
    Tu stii sa si citesti? Sau doar sa critici aiurea, mereu, zi de zi. Ia vezi aici:
    http://mhblogonline.blogspot.com/, nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
    Iar daca ceva nu-ti convine, fa ca la TV: comuta postul. E plin net-ul de bloguri.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce-aveti , mai oameni buni , cu motanelul ?
    A vrut sa zica si el ceva destept , dar nu i-a iesit , ca de obicei ...

    Nu te lasa , motanas , ca abia viitorimea va reusi (si atunci , cu mare greutate) sa inteleaga "adinca profunzime" a gindirii tale ... atit de adinca , si atit de profunda , incit azi nici nu se vede ...

    RăspundețiȘtergere
  12. ti griu2, acest tăl măcean ,“comentaciosul-moonwalk” si al lui loc ,,de dat cu capul'' ,va relansa turismul in Romania !

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunteti niste monumente...ale prostiei si vad ca va inmultiti precum ciupercile...de piele.

    RăspundețiȘtergere
  14. Asa , asa , motanele , nu te lasa ! Adica ce , daca ei sint mai multi ... in nici un caz nu au dreptate ...
    Sa stii ca eu apreciez la tine tenacitatea ... ce , daca mai multi spun ca tu vorbesti 'in dodii' ? asta arata ca ei ar fi destepti ?...

    Dar , asa intre noi ... , asta nu inseamna , in aceeasi masura , ca tu nu spui numai prostii , oriunde si oricind ...

    RăspundețiȘtergere
  15. Lasati-l, lasati-l pe Chiguru2 ca-i batrin ramolit, bolnav, cu blana mincata de molii, puricos...vai de mama lui! In acest sens si pt. o batrinete linistita i-am aranjat parosului cazarea la ZOO Tg. Mures pe gratis.

    RăspundețiȘtergere
  16. Asta o fi cu adevart tigru? Nu cred! Dupa gindire si comportament o fi un "tigru cu cap de musca verde".

    RăspundețiȘtergere
  17. Mai baieti, indiferent cate nerozii veti scrie unii pe la comentarii, esenta ramane: "cineva" a fost prins cu "ocaua mica", avand si "musca pe caciula"!Culmea,pe caldurile astea insuportabile!

    RăspundețiȘtergere
  18. Mai ,tu ,asta care scrii numai ,,desteptaciuni'',tu nu esti afectat de canicula ?
    Sau nu ai caciula ? Las-o in saoare de gilceava.Ai avut o informatie,ti-ai dat cu parerea,eu am luat act de parerile voastre,dar,fatalitate,nu o impartasesc pe a ta ,sau niciuna.Este motiv de a opri curentul in Romania ?
    Judex

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri