Google Translate

luni, 4 iulie 2011

Cutremur in invatamantul romanesc! Un esec usturator, al unei Guvernari de-a-n boulea


Potrivit centralizarilor realizate de Adevarul, doar 44 la suta din candidati au trecut examenul in acest an. Diferenta fata de anul trecut, cand de asemenea rezultatele au fost catalogate drept cele mai proaste din istorie, este uriasa: peste 20 de procente.
„Bac-ul cu cele mai proaste rezultate din istorie" este o expresie veche de un an. Atunci abia incepeam sa ne dezmeticim: aflam ca diplomele se pot vinde ca la piata si ca pot exista licee cu „promovabilitate zero" la Bacalaureat. „Rezultatul-dezastru" de anul trecut parea sa aiba mai ales aceste explicatii.



Procentul de promovabilitate la sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2011, la nivel national, este de 44.47%, inainte de solutionarea contestatiilor. Este vorba despre cea mai scazuta rata inregistrata in istoria educatiei. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratele Scolare Judetene duminica seara, extremele BAC-ului din acest an sunt Caras-Severin - cu o rata de promovabilitate de 24,82% - si Suceava cu 65,03% (fata de 87,39% in 2010).


~ Click to Enlarge ~

Procentul celor care au trecut cu bine de examenul de maturitate este sub 50% in mai mult de jumatate din tara (25 din 42 de judete, pana la ora inchiderii editiei). si mai surprinzator este insa ca in judete precum Mehedinti, diferenta dintre anul trecut si cea din 2011 sfideaza puterea de intelegere: peste 55 de procente, intre o rata de promovati de 82% in 2010 si doar 27% acum. in 2009, Mehedintiul era pe primul loc in tara la promovabilitate: 98%. Caras-Severin se lauda cu 87% promovati anul trecut, pentru ca anul acesta sa se gaseasca pe unul dintre locurile fruntase din lista dezastrului: 25%. Judetul Giurgiu este anul acesta pe primul loc din coada, cu unul din cinci elevi care a trecut, fata de 58% in urma cu un an.


Se cauta motive
Care sunt cauzele rezultatelor la acest Bacalaureat, in conditiile in care situatia din scoli nu s-a schimbat semnificativ in ultimele 12 luni? Supravegherea stricta este primul raspuns care vine in minte. Peste 660 de elevi au fost dati afara de la probele scrise, dupa ce au incercat sa copieze. Alte cateva sute de lucrari au fost anulate pentru ca erau identice. Directorul unui liceu din Giurgiu are o explicatie personala pentru esecul tuturor absolventilor sai la Bacalaureat.
Potrivit lui Ion Vasilache, directorul Grupului scolar „Miron Nicolescu", „subiectele la Limba si literatura romana i-a incurcat pe elevi, iar camerele de supraveghere i-au facut facut sa se blocheze".„Nu m-am asteptat niciodata la aceasta situatie. Ma asteptam la probleme cu cei de la seral, dar nu si la cei de la clasele care au urmat cursurile la zi. La romana au fost probleme, pentru ca subiectele nu au fost clare.
In plus, multi se uitau prosteste in camera in loc sa-si faca lucrarile".



Examenul de bacalaureat din acest an a fost unul dintre cele mai dure. Rezultatele partiale publicate online arata medii extrem de mici. In cel putin patru judete s-a inregistrat o promovabilitate sub 45 la suta.

De altfel, in cel putin opt licee, niciun elev nu a promovat examenul. Comparativ cu mediile din ceilalti ani, sunt cele mai mici note din istorie.
Dupa primele rezultate afisate pe site-ul Ministerului Educatiei, bacalaureatul de anul acesta a fost unul dintre cele mai dure: note foarte mici, procente scazute de promovabilitate.

In cel putin patru judete s-a inregistrat o promovabilitate sub 45%. De altfel, in cel putin opt licee, niciun elev nu a promovat examenul. La Liceul Agricol din Halanga, jud. Mehedinti, din cei 150 de elevi care au sustinut examenul, niciunul nu a promovat. Cei mai multi au luat note intre 1 si 3. In judetul Mehedinti, promovabilitatea este de 27,5%, dupa ce anul trecut era 82%.

In Timis, dupa centralizarea a 60% din rezultate, procentul de promovare este de 24%. La liceele UMT, CFR si Alimentar nu a promovat nimeni. La fel s-a intamplat si la Grupul scolar Agricol „Iulian Dracea”. La Liceul Energetic un singur candidat a fost in stare sa promoveze bacul, iar la Electrotimis doi elevi au obtinut nota finala peste 6, scrie Ziuadevest.

In judetul Hunedoara, promovabilitate de 39%, dupa ce anul trecut a fost de peste 80%. In Brasov, promovabilitatea este de 45,8%. In Iasi, 41,9% dintre elevi au luat examenul.
La Grupul scolar Auto din Drobeta Turnu Severin, niciun elev nu a luat BAC-ul. La Grupul scolar din Calugareni nici macar un elev nu a promovat examenul. In Cluj, procentul de promovabilitate este de 54,07%, cu 10% mai mic decat anul trecut.

Mai putin de jumatate dintre cei aproape patru mii de absolventi ai claselor a XII-a, din Bistrita-Nasaud, care au sustinut examenul maturitatii au reusit sa promoveze Bacalaureatul. Procentul de promovabilitate la nivelul judetului este de 45,13%, dupa cum spune inspectorul scolar general adjunct Mircea Romocea, cu 13% mai mic decat in 2010, scrie Citynews.

"La Sibiu au promovat 53,8% din numarul total al celor inscrisi in aceasta sesiune pentru sustinerea probelor bacalaureatului", a declarat pentru citynews.ro inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean, Constantin Gorun.
In Capitala, Liceul Spiru Haret se bucura de o promovabilitate de 100%, in timp ce la Liceul Jean Monet, media de promovabilitate este de 75%. Tot aici, un elev a obtinut media 10, potrivit lui Marian Banu, inspector scolar Bucuresti.

Publicarea mediilor se face insa pana duminica la ora 16.00.
Eventualele contestatii vor putea fi depuse luni, 4 iulie, intre orale 8.00 si 12.00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei.
Rezutatele finale urmeaza sa fie afisate pe 8 iulie.

La prima sesiune de bacalaureat s-au inscris peste 200.000 de candidati.
661 de elevi au fost dati afara de la Bacalaureat pentru frauda. Acestia nu vor mai putea sustine examenul in toamna acestui an si nici in vara anului viitor. Potrivit statisticilor Ministerului Educatiei, cel mai mare numar de candidati eliminati a fost inregistrat la proba obligatorie a profilului, care a fost sustinuta miercuri, de la care au fost
scosi din examen 268 de elevi.

Cei care nu au reusit sa promoveze prima sesiune din cadrul examenului de bacalaureat 2011 mai au o sansa, in toamna.
In perioada 11-15 iulie, vor avea loc inscrierile pentru sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat 2011, care se va desfasura in perioada 22 august-2 septembrie. Bacalaureatul are trei probe orale si trei scrise. Elevii care au urmat liceul in alta limba decat romana vor sustine, in plus, o proba orala si una scrisa de limba materna.



Statul a cheltuit în ultimii patru ani 480 de milioane de euro pentru finanţarea celor peste 200.000 de elevi care au dat examenul de bacalaureat în 2011, însă rezultatele parţiale privind rata de promovabilitate (de 50%) arată că jumătate din bani au fost cheltuiţi degeaba.
Din bugetul alocat Ministerului Educaţiei se cheltuie, în medie, câte 600 de euro pe an pentru fiecare elev de liceu, majoritatea banilor (peste 80%) fiind folosiţi pentru plata salariilor celor 60.000 de profesori de liceu, iar restul pentru achiziţia de manuale, mobilier şcolar sau pentru programe de burse.

Absolvenţii claselor a XII-a au susţinut vineri ultima probă a examenului de bacalaureat, iar primele rezultate parţiale au început să fie publicate de către inspectoratele judeţene începând de ieri dimineaţă. Cele mai slabe rezultate din istorie la bacalaureat au fost înregsitrate în judeţul Arad, unde rata de promovabilitate a fost de numai 36.43% (faţă de 86% în 2010), potrivit Mediafax. De asemenea, alte rezultate arată că peste 70% dintre elevii care au susţinut examenul de bacalaureat în judeţul Mehedinţi nu au reuşit să promoveze, unde la două licee niciun candidat nu a obţinut medii de trecere.

Printre cele mai bune rezultate le-au avut absolvenţii de liceu din Suceava, unde rata de promovabilitate a fost de 65%, precum şi cei din Cluj, Vâlcea şi Olt, care au avut o rată de promovabilitate de 54%.

Bugetul anual alocat Ministerului Edu­caţiei este de peste 2 miliarde de euro, iar o mare parte din bani se duc pe plata salariilor celor peste 380.000 de profesori şi angajaţi din sectorul administrativ. Salariile din sistemul naţional de învăţământ, la fel ca şi în alte ţări, sunt însă printre cele mai mici din economie, mulţi profesori reuşind să-şi dubleze sau să-şi tripleze veniturile doar prin meditaţii. Salariul mediu net în învăţământ a fost în luna aprilie de 320 de euro, cu 11% mai mic decât salariul mediu înregistrat la nivelul întregii economii, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică.



Rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, Andrei Marga, fost ministru al Educaţiei, consideră că procentele de promovabilitate ale bacalaureatului sunt "alarmante", rezultatele înregistrate indicând faptul că este vorba despre
"cea mai slabă învăţare din istorie".

Potrivit unui comunicat transmis duminică, pentru explicarea situaţiei se emit multe păreri, Ministerul Educaţiei arătând că de vină sunt elevii, "ceea ce este aberant", în timp ce alţii acuză disciplinele alese şi dificultăţile probelor,
"ceea ce este cel puţin discutabil".

"Se vorbeşte astăzi despre cel mai slab bacalaureat din istorie, luându-se în seamă rezultatele făcute cunoscute de licee şi inspectorate şcolare. Într-adevăr, procentele de eşec sunt alarmante: licee în care niciun candidat nu a promovat, procentaje de promovare scăzute la nivel de judeţe. Se emit multe păreri: ministerul spune că de vină sunt elevii, ceea ce este aberant; alţii acuză disciplinele alese şi dificultăţile probelor, ceea ce este cel puţin discutabil. Cauza şi, fiind vorba de decizii, vina este în cu totul altă parte. Băsescu spunea că şcoala produce .

Rectorul UBB a identificat patru surse ale situaţiei actuale din învăţământ, prima fiind că preşedintele Traian Băsescu "a numit miniştri diletanţi, unii plagiatori sau persoane cu probleme psihice, care au introdus măsuri necugetate în sistem, ce-şi vădesc acum efectele".
"Elevii care au susţinut examenul de bacalaureat în 2011 au petrecut şase ani în învăţământul regimului Basescu; acesta a numit miniştri diletanţi, unii plagiatori sau persoane cu probleme psihice, care au introdus măsuri necugetate în sistem, ce-şi vădesc acum efectele. Băsescu a aplicat profesorimii lovituri grele - desfiinţări de şcoli, concedieri, tăieri de salarii, reduceri bugetare, evaluări prosteşti - care au demotivat cadrele didactice. Elevii înşişi sunt demotivaţi văzând că foşti elevi şi studenţi mediocri, persoane care au fraudat în fel şi chip ajung să conducă instituţiile ţării într-o democraţie desfigurată", a explicat Andrei Marga.

În opinia rectorului UBB, ultima vină aparţine faptului că România trăieşte sub "cel mai incompetent guvern din istoria ei modernă, cu un minister al educaţiei care este depăşit complet de ceea ce-i revine să facă".
Andrei Marga a susţinut că problemele nu se rezolvă dacă notele vor fi altele, "ci numai dacă se revine la pregătire sistematică şi efort propriu".
"Este responsabil să anticipăm că dezastrul educaţiei va fi şi mai mare în anii ce vin, cât se menţin legislaţia şi măsurile lui Băsescu. Degringolada este abia la început în învăţământ, în condiţiile menţionate. Oricum se va judeca, trebuie să spun că este imperios necesar ca România să revină la reforme serioase şi să reia, cu pricepere, cu răbdare, cu devoţiune, reforma educaţiei pentru care s-a angajat în mai 2000 în faţa UE, când învăţământul din ţara noastră a fost primul capitol de negociere de aderare închis de către România", a subliniat Marga, care a adăugat că "găselniţele, cârpelile şi improvizaţiile nu dispensează de reforme făcute competent şi onest".

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare a finalizat centralizarea a 100% din rezulatatele examenului naţional de bacalaureat din anul şcolar 2010-2011 (sesiunea iunie-iulie), iar procentul de promovabilitate la nivel naţional este de 44.47,
înainte de soluţionarea contestaţiilor.


Bacalaureat 2011.
Este DOVADA, poate cea mai dureroasa, ca tara aceasta, poporul acesta,
este guvernat de imbecilitatea unor incompetenti! Iata unde a dus politizarea excesiva, prostia, cinismul, diletantismul, iresponsabilitatea si aroganta unor neispraviti.
Atat, si ar fi suficient intr-o lume normala, ca intreg Cabinetul sa-si dea DEMISIA!
Dar lumea noastra ... O lume nebuna, nebuna, nebuna … de legat!
Admin
_________________


81 de comentarii:

  1. Scrisoare către Dumnezeu:

    "Dragă Dumnezeu. Acum doi ani mi-ai luat pe dansatorul şi cântăreţul meu preferat Michael Jackson, actorul meu preferat Patrick Swayze şi actriţa mea preferată Farah Fawcett.
    Îţi reamintesc că politicianul meu favorit este traian basescu"

    Măriuca

    RăspundețiȘtergere
  2. Cauze?
    Toti se zbat ACUMA la tv sa afle care e cauza, de parca rezultatele astea ar fi un accident si nu o urmare fireasca a politicii pur si simplu nesimtite a tuturor guvernelor vizavi de invatamantul romanesc si valorile umane .
    Cum sa invete elevii cand vad in parlamentul european elemente ca EBA si Becali, in parlament CANACHEI, in guvern ministri cu liceul terminat la 30 de ani sau cu studiile neechivalate in Romania, in fruntea institutiilor, a spitalelor, scolilor, inspectoratelor incapacitati care au doar meritul de a fi membri de partid ?
    Cum sa invete elevii cand vad la tv Columbence si Zavoience, Chicki girls, sau manelisti si canateri de doua parale care rapesc sau agreseaza oameni si nu patesc nimic, politisti beti care fac accidente, borfasi Mondiali care se inrudesc cu presedintele, si nici unul nu are facultatea facuta , ba chiar domnul presedinte se lauda pe la posturi ca nu a fost prea bun la carte.
    Cum sa invete elevii, cand pe profesori nu ii mai intereseaza nici frecventa la scoala, nici daca invata sau nu copii, ci doar sa li se umfle contul, sa aibe liniste si sa nu ii certe directorii, sa treaca si anul asta , ca la anul mai vedem noi.
    Cum sa mai invete elevii cand de 20 de ani scoala merge asa, cu distractie, chiul si copiat? Daca pana acuma a mers cu copiatul de ce sa nu mai mearga si de acuma incolo ?
    Cum sa invete elevii, cand profesorii se multumesc cu referate facute cu copy-paste de pe referate .ro ?
    Cum sa invete elevii, cand la facultate nu se mai cere stiinta , doar dosare ?
    Cum sa mai invete elevii , cand e suficient sa inveti la o scoala rurala si sa obtii cu un curcan medii de 9.90, ca sa poti intra la facultate ?
    Cum sa invete elevii, cand facultatile private(si mai nou si cele de stat ) scot incapacitati parafati pe banda ?Bani sa ai sa platesti examenele.

    Si atunci de ce sa ne mai mire ca atunci cand le sunt supravegeate examenele si nu se mai poate copia la scara industriala, rezultatele sunt asa cum sunt ? Ba sa fim multumiti ca unii au mai putut copia, altii au aflat dinainte subiectele, altii au mai lasat semne pe lucrari si li s-au dat note mari, ca altfel rezultatul ar fi fost dramatic. Nu am fi avut mai mult de 25%. Cam asta ar fi procentul real televiziunile si ministerul vin acuma cu cifre si procentaje.Cifrele si procentajele sunt efectul nimeni nu discuta despre fapte, cauze.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stelian P.
    @Neacsu
    "Cum sa invete elevii cand vad in parlamentul european elemente ca EBA si Becali, in parlament CANACHEI, in guvern ministri cu liceul terminat la 30 de ani sau cu studiile neechivalate in Romania, in fruntea institutiilor, a spitalelor, scolilor, inspectoratelor incapacitati care au doar meritul de a fi membri de partid ?"

    Eu zic ca elevii trebuie sa se uite in manuale nu la EBA sau Becali, nu la diplomele ministrilor ci la cele ale parintilor, nu la incapacitati ci la capacitati.
    Cind au parinti care scriu asa ceva singura solutie este ca guvernul sa permita din nou copiatul ca parintii politizeaza si viitorul copiilor lor doar ca sa arunce vina pe cineva, pe oricine numai pe ei nu.
    Neacsule, tu crezi ce ai postat sau o faci doar ca sa te afli in treaba ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Stelian P.
    P.S.
    Nu stiu daca ai copii dar te intreb ceva:
    - in loc sa-i trimiti la masa de studiu tu le explici de ce EBA e in parlamentul european... ?
    In loc sa le ceri sa invete tu le dai motive sa nu o faca ?

    RăspundețiȘtergere
  5. @shteclutza cu vitriol
    Eu as zice ca elevii se uita si si.Iar sistemul(,,exista un sistem si functioneaza'')functioneaza atit de tentant incit adolescentii nu pot rezista ,ca in fata ,,boschetilor'din ,,magazinele de vise''.EBA ,SIDA,EBOLA,...
    BLASTAMU'pamintulu'

    RăspundețiȘtergere
  6. @Neacsu
    Marine,"TE-AM CITIT' pe blogul tau si aici. Eti convins ca si mine ca NOI CARE NE-AM SCOLIT LA TIMP avem de regula aceleasi convingeri. Varule , II BAI MARE. Toata lumea se da cu curul de pamant de PARCA NU AR STII CA DE O BUNA PERIOADA DE TIMP...NU SE MAI FACE CARTE. Cei ca noi( fara lipsa de modestie) ,care au pus in centrul preocuparilor COPIII, AU REZULTATE. Altii care i-au interesat banii...AU TAMPITI (cum le spunea ideologul BASHe). Toti politrucii care au "profesat'prin invatamant , mai ales de vreo 10 ani incoace PARCA AU URMAT UN TIPAR TIPIC ; DISTRUGEREA INVATAMANTULUI. Dar nici tinerii nostrii NU- MI DAU INMCREDERE CA-I ATRAGE CARTEA. DACA NONVALORILE au impanzit tot spectrul politic,economic si mai ales MORAL, apai varule draga SA NU NE ASTEPTAM CA TINERII NOSTRII ISI VOR ALEGE MODELE IN VIATA... INTELECTUALII. Tu stii la fel de bine ca mine CA ROMANII NOSTRII AU AVUT SI AU O MANIE PROLETARA SI O URA VISCERALA FATA DE INTELECTUALI. TAMPITI, a zis MATROSUL CA TREBUIE SA AVEM ...TAMPITI AVEM. HAI PA!

    RăspundețiȘtergere
  7. @ neacsu
    Am uitat Marine "sa ma semnez'. Nicu

    RăspundețiȘtergere
  8. @Neacsu,cam tot ce vroiam sa spun au fost spuse de tine.Dupa iesirea la pensie am profesat si eu in invatamant,inclusiv la liceu,am predat 6 ani ca profesor de aito si tehnologii textile.Pe langa slaba motivatie a elevilor mai exista si marea motivatie a profesorilorde [romana,matematica.biologie ,fizica,etc]de a tine copii in slaba pregatire pentru a-i medita si a-si umple buzunarele.Nu se mai face carte decat "pe interes".tigri2

    RăspundețiȘtergere
  9. Stelian P
    domnule Stelian, eu chiar cred ce am scris si sunt convins ca asa e. Elevii nu mai fac scoala la scoala acuma, acolo se duc doar ca sa mai faca misto unii de altii, sa isi etaleze fitele, sa se laude cu ce au mai facut sau cumparat, sa agate vre-o alta proasta, sa faca misto de profesori si sa mai afle noutati de prin oras. Ei invata de la tv, de pe net si din pub-uri.

    Si eu zic ca elevii trebuie sa mearga la scoala sa inverte. Dar tu despre ce vorbesti aici , despre ceea ce ar trebui sa fie , despre invatamantul ideal, sau despre ceea ce se intampla ? Apoi , dormi stelica , dormi in pace , scoala-n tara nu se face. Ceea ce spuneam eu este ceea ce se intampla , nu ceea ce as vrea eu sa se intample . Tu visezi Stelica.

    Nicu,
    Da vere, situatia este dezastruoasa. Ca nu mai avem economie, este una , dar ca nu mai avem un sistem valoric si educational corect, este tregic . TRAGIC. Cate generatii de romani vor trebnui sa se schimbe , pana sa fie promovate adevaratele valori , pana sa inteleaga copii copiilor copiilor noastri ca nu EBA SAU bECALI SAU mAREAN , REPREZINTA ETALONUL?

    RăspundețiȘtergere
  10. @NEACSU, @NICU,
    Tot respectul meu, domnilor!
    M-ati uns pe suflet! Este bine ca nu toti cei care trec pe aici sunt indiferenti, pusi doar pe glume ori, "autosuficienti" (aroganti), precum cei de la putere! E bine ca se dezbat cu seriozitate probleme care ne marcheaza atat prezentul, dar mai ales viitorul! Inchei cu ce spune domnul NICU: TAMPITI, a zis MATROSUL CA TREBUIE SA AVEM ... TAMPITI AVEM! Din pacate! Vai de noi si copii nostri!

    RăspundețiȘtergere
  11. @Avram Iancu,alias tigri2,
    Te aprob si sublinieaz alaturi de tine:
    MEDITATIILE, sunt cancerul, metastaza generalizata a invatamantului romanesc! As putea scrie o carte despre NEMERNICIA din toate punctele de vedere si toate timpurile, cu privire la aceasta FORMA HIDOASA/INFRACTIONALA de a ne fura caciula singuri! Ar trebui urgent, INTERZISE, in TOTALITATEA lor! Este forma de CORUPTIE acoperita, cea mai abjecta, care s-a extins in ultimii ani pana la clasele I-IV. Din NEFERICIRE, nimeni nu este dispus sa vada adevarul, realitatea, cand este vorba de bani, multi bani!

    RăspundețiȘtergere
  12. Avram Iancu.
    Eu stiam asta din anii de dupa revolutie cand situatia inca se mai putea indrepta. Aveam 15 copii de trupa de care raspundeam si mergeam la scoala la fiecare, vedeam ce se intampla prin scoli si licee. De atunci incepuse declinil. Ieseau copii din clasa in timpul orei sa fumeze, profesorul statea la catedra si se uita pe hartii iar elevii ascultau muzica si jucau carti facand scandal.. si altele.E grav . copii copiilor nostri vor fi lasati de izbeliste. Cei care vor fi.Cum o sa ceara un tata , copilului sau, sa faca ceea ce el nu a facut ?

    RăspundețiȘtergere
  13. -Citat dintr-o scrisorica-raspuns primita de la finante:

    ...."Suntem nevoiti sa va returnam declaratia fiscala cu rugamintea sa o revedeti si sa faceti corecturile necesare, deoarece nu putem accepta raspunsul dvs. de la rubrica PERSOANE AFLATE IN INTRETINERE unde ati trecut: Guvernul, Parlamentul, functionarii administratiei locale, judetene si de stat precum si cateva milioane de tigani".

    RăspundețiȘtergere
  14. Stelian P.
    @Neacsu
    Nu vorbesc despre invatamintul ideal. Mai avem mult pina atunci. Vorbesc despre acei "parinti" care arunca vina pe altii sau politizeaza in loc sa se ocupe de copii. Daca un copil este controlat de parinte si indrumat, daca parintele tine legatura cu scoala si vede ca un profesor face politica in loc de materie atunci acel parinte ar trebui sa stie ce are de facut. Orice, dar sa nu arunce vina sa asupra altora.
    Cunosc multi parinti care sunt extrem de ocupati dar care au copii silitori si care nici nu stiu cine este presedintele tarii sau cit de prost este un ministru (nu stiu asta de la "parintii"lor). Copiii aia stau la scoala 5-6 ore si restul ACASA. Marea lipsa de educatie o invata ACASA in 19-20 de ore cind isi vad "parintii" injurindu-si cu talent "cretinii" de sefi care ii conduc, cind privesc impreuna, cu comentariile de rigoare, emisiunile educative de la OTV, cind gasesc colectia de DVD-uri notate XXX ale lui tata sau vibratorul lui mama. Parintii sunt principalii vinovati de succesele de anul asta, apoi profesorii, apoi sistemul.
    Daca ai copii si ei citesc parerile tale extrem de "obiective" au multe de invatat si bineinteles ca vinovat e guvernul daca nu au copiat.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Stelian P.,
    Imi cer scuze, dar imi place si sunt de acord si cu tine, componenta pe care o bagi in ECUATIA acestui DEZASTRU: familia, parintii. CORECT! Este mai mult decat adevarat! Asa este, dar multi din motive variate, au abandonat acest rol extrem de important! Va trebui reevaluata situatia, intocmit un nou DECALOG si URGENT trecut la masuri de redresare pe toate directiile! Altminteri, nici dracu nu ne mai scapa! Dumnezeu cred ca ne-a abandonat demult!

    RăspundețiȘtergere
  16. @ Neacsu,
    In principiu ai dreptate, dar mai multa obiectivitate nu strica. Puteai sa dai exemplu si pa Daciana Sirbu Ponta, un alt parlamentar european plin de inteligenta. Dar exemplul cel mai bun este din campania electorala 2008, cand prof. dr. ing. Ecaterina Andronescu (rectorul U.Politehnica Bucuresti) era garantata pe toate afisele electorale de ,,ejaculatul" Vanghelie, vicepresedinte PSD.
    Poate ca un exemplu ,,pozitiv", pentru tineri il reprezinta un repetent (chiar de doua ori), ajuns presedinte de partid, chiulau in Parlament, dar care viseaza sa ajunga presedinte de stat.

    RăspundețiȘtergere
  17. @Anonim +@altii,
    Nu acuzati si atacati aiurea pe domnul NEACSU!
    Nu va faceti ca nu intelegeti! Domnul NEACSU nu face si nu este implicat in POLITICA! Atacurile la persoana domniei sale va descalifica! Pe ce ma bazez? Pe ATITUDINEA transanta, publica pe care de luni de zile o promoveaza in nume propriu! Cititi TOT ce scrie, si apoi vorbiti!
    Sa nu fim rai, cu cine nu trebuie!
    Sa nu aruncam cu pietre, de-a proasta!

    RăspundețiȘtergere
  18. In alta ordine de idei:
    Este foarte adevarat ca in toate PARTIDELE, desi putini la nivel de varf, mai sunt si oameni valorosi! La fel de ADEVARAT, ca in TOATE PARTIDELE, lichelele la varf, predomina! Faptul ca eu, critic sau laud pe unul sau altul, nu inseamna ca promovez sau pun la zid: PARTIDUL!
    De departe, nu! PARTIDUL inseamna, in cele mai multe cazuri, sute de mii de oameni nevinovati!
    Oameni care nu pot fi acuzati otova!

    RăspundețiȘtergere
  19. Gata? Pauza de masa? Timp de somn?
    Pacat. Dar de la o varsta ... se intelege!
    “Dacă NEMA putirinţă, geaba chichirez gâlceavă”!

    RăspundețiȘtergere
  20. Banul, ochiul dracului, nenorocirea tineretului!
    Ce iluzii vând universităţile publice anonime viitorilor studenţi. Spun că formează specialişti căutaţi acum pe piaţa muncii, spun că investesc în cercetare şi că excelează în câteva domenii pe care le scot în faţă. Universităţile publice de talie mică nu se mulţumesc cu un statut regional, se vor europene şi competitive cu acestea.

    Universităţile funcţionează ca fabrici de bani legitimate social. Împart diplome cu generozitate studenţilor cu dare de mână. Dar universităţi sunt multe, cele publice-fie şi mai mici şi mai obscure-au credibilitate mai mare decât cele particulare (pentru siguranţa recunoaşterii diplomei), de aici şi numărul mare de candidaţi care vor să le urmeze cursurile. În acest context, concurenţa între universităţi e din ce în ce mai agresivă, fiecare livând candidaţilor un discurs autosuficient despre performanţă academică, cercetare ştiinţifică şi formare de specialişti de vârf.

    Universităţile publice mici susţin că formează specialişti ceruţi acum pe piaţa muncii. În fapt, recrutorii avertizează că avem foarte puţini specialişti, semnificativ mai puţini decât poate absorbi piaţa în acest moment. Şi atunci, unde sunt „specialiştii”pe care îi formează aceste universităţi?
    Dixit: Money.ro

    RăspundețiȘtergere
  21. Pentru ca scoala sa-si indeplineasca menirea trebuie ca unele din libertatile fundamentale ale omului (in speta ale elevului) sa fie suspendate temporar ... Ori , in democrateala care domneste in Romanica , acest lucru nu se vrea a se face ...

    Subminarea invatamintului (general ... iar de aici curge si cel de specializare) este patronata/dirijata/intretinuta de "telectualitatea" postdecembrista care nu doreste sa apara minti/inteligente care sa ii eclipseze pe cei autodeclarati "elita"...

    RăspundețiȘtergere
  22. eu am postat la ora care se vede ,dar s-ar parea ca unii nu stiu "sa dea pagina"(ca e pe alta pagina)

    @plano10
    mai bine citeste ce a scris Neacsu pe acest blog si spune-mi si mie unde greseste.Are perfecta dreptate
    Iesi pe strada vorbeste cu stimabilii elevi(vezi ca-i gasesti in baruri sau la 'pacanele' de la orele pranzului) si vezi cate 'parale' fac si stiu.Si asta nu de ieri de azi ci de mult foarte mult timp;si nu incerca s-o dai pe politica ca nu tine.Cei care au dat bac-ul acum 3-4-5 ani si acum sunt licentiati sunt tot o varza pe acolo pe unde sunt angajati;daca sunt!
    Doar promovabilitatea era mai mare.Ambalajul mai frumos dar 'continutul' e acelasi!
    4 iulie 2011, 12:15

    RăspundețiȘtergere
  23. @funeriu
    Bai fraiere mai bine le dadeai note de 9 si 10 la toti si acum erai "cel mai iubit dintre pamanteni",te asigurai de voturi la 'greu'nu mai aveau loc aceste discutii in care nimeni nu vrea sa recunoasca,ca elevii NU VOR sa invete iar profii nu predau nimic la clasa in asteptarea banilor din meditatii.De ce ne ascundem dupa deget??
    Mai bine cu androneasca ca era promovabilitate mai mare.Si ce daca??Tine de foame??Ca s-a umplut tara de ingineri boscheti.

    RăspundețiȘtergere
  24. @mos alecu, @Don Corleone, @all:
    Va multumesc! Incet, incet, se pare ca vom "injgheba" de o mana de oameni, cu care sa discutam, gandii, proiecta, face ceva! Eu am avut o "idee", dar nimeni nu a fost interesat!
    Absolut nimeni!

    RăspundețiȘtergere
  25. Anonim 15.26
    Multumesc pt aprecieri, dar chiar nu m-am simtit atacat. Nici macar de Stelica. A punctat un punct pe care eu l-am omis, din graba. Si asta e adevarat, au si parintii partea lor de vina .Eu nu politizez, eu incerc sa vad cauzele indiferent care sunt alea. Nu ma intereseaza cine e ministru cine e la putere si cine in opozitie, ma intereseaza ce face.
    Sunt de acord si cu Tigri 2 parca sau cel care sustine ca meditatiile sunt o forma oficiala dar mascata de cspaga si coruptie. Cum sa iti dea note mici un profesor cu care faci meditatie ? Ar fi culmea.
    In fine , trebuiesc analizati toti factorii, scos capul din nisip si luat masurile ce se impun indiferent fata de cine . Altfel suntem definitiv pierduti .

    RăspundețiȘtergere
  26. atastrofala! Aceasta ar fi aprecierea situatiei de dupa examenul de bacalaureat. Nu inteleg ce s-a putut intampla, in cei cativa ani care au trecut de cand copiii mei sustineau bac-ul. Sunt sapte, respectiv patru ani de atunci. Amandoi au trecut proba cu media peste 9. Au invatat bine si in colegiu, iar meditatie au primit numai la materia de baza pentru admiterea la facultate. Ma tot gandesc la faptul ca o fi crescut exigenta comisiilor care propun subiectele de examen. Ca dificultatea subiectelor depaseste capacitatea unui absolvent de clasa a XII-a de a le rezolva, fie si pentru o nota de 5?! Altfel, nu-mi explic. In mod normal, orice absolvent ar trebui sa obtina cel putin 5 la fiecare materie de examen. Daca n-ar avea aceasta capacitate, ar trebui declarat repetent. Sa fi fost subiectele prea "complicate"? "Emanate" pentru cunostintele unor absolventi, cu mult peste medie? Zic si eu...

    RăspundețiȘtergere
  27. @admin
    Ati facut o analiza scurta si la obiect despre facultatile care dau diplome doar in functie de plata taxei la zi.Spritzu Haret(universitate de"elita" va spune ceva??)deja cand angajatorii aud de spritzu haret ai ratat interviul din prima
    Pana la urma tot viata este adevaratul examen,dar pana atunci fraierii platesc pentru o iluzie numita diploma de licenta iar smecherii incaseaza si iar incaseaza
    In concluzie.TOTI SUNT DE 9 SI 10 LA BAC

    RăspundețiȘtergere
  28. Stelian P.
    Mi-am scos diploma de bac si in timp ce il priveam pe tinarul care zimbea optimist dintr-o poza alb/negru mi-am amintit citeva lucruri:
    - elevul a copiat si inainte de 89 si dupa deci nu sistemul e principalul vinovat.
    - stiu si din experienta proprie ca elevul poate copia numai daca profesorul se face ca nu vede. Daca profesorul vede bine nu exista decit o singura solutie: invatatul.
    Profesorii vedeau sau nu, atit inainte de 89 cit si dupa, deci nici aici nu sistemul e principalul vinovat. Din pacate acuitatea vizuala a profesorilor se numeste altfel: COMPLICITATE.
    Care sunt motivele ca elevii copiaza si profesorii sunt complici la furt ramine sa le discutam dar nu cred ca sunt prea complicate.
    Mai complicate sunt masurile de stopare si mai grea e acceptarea lor.

    RăspundețiȘtergere
  29. Stelica
    Cand faceai matale scoala , profersorul supraveghetor venea cu solutai in clasa sa o scrie pe tavbla sau sa o dea cuiva ? Cred ca nu . Acest lucru s-a intamplat pana acuma . Anul trecut un nepot al meu si toti cei din clasa cu el a picat examenul la matematica pentru ca profesorul asistent a venit cu rezolvarea.... gresita. Anul asta a invatat , nu s-a mai bazat pe copiat si ajutoare din afara si a luat. In conditiile in care nu e un baiat sclipitor si nici prost. Intrebare: Cine este de vina pentru ca profesorii vin cu subiectele, se fac ca nu vad , dau rezolvarea unuia sau altuia ? Crezi ca nu se cunoaste situatia in invatamant ? Toti cunosc, nu se ia nici o masura. Se acopera unii pe altii. In facultate am avut un profesor care daca nu ii placea de tine , te pica, fara sa se suite pe lucrare. Fetelor le cerea sa se culce cu el. Am spus asta decanului de atunci . Stii ce mi-a spsus? :"Domnu Neacsu, stim , dar este singurul profesor universitar pe specialiltaea lui, nu avem cu cine sa il schimbam " Si era facultate de stat. Si mai sunt si alte aspecte .Toate astea se intampla pentru ca sunt tolerate,acceptate, incurajate, si tioti isi primesc dreptul, ca si cei de la vama . Copii iau note mari daca fac cadouri scumpe invatatoarelor( unele dintre ele ) Stiu caz concret. Ce crede un copil de clasa a 3-a cand vede ca colega lui care stie mai putin decat el ia nota mai mare pentru ca mama ei face cadouri invatatoare?Sunt de vina si parintii dar si profesorii si si directorii care se fac ca nu stiu ce se intampla in scoala lor si si inspectorii num,iti pe criterii politice care iau spaga si de la parinti sa nu le dea copii afara din sxcoala si si de la profesori, ca sa inchida ochii la abuzuri. Nu ai face astfel de lucruri daca ai sti ca odata descoperit iti pierzi painea . Dar cand stii ca esti acoperit de partid iti permiti sa spui "ciocu mic, acuma noi suntem la putere"

    RăspundețiȘtergere
  30. Stelian P.
    @Neacsu
    Ai dreptate. Nu am vazut solutia de la profesorul supraveghetor si nici nu imi imaginam ca este posibil asa ceva.
    Nici profesorii care aveau acoperire la partid nu indrazneau sa faca asemena lucruri. REZOLVAREA problemei se facea atunci mai ales prin meditatii, evident platite bine.
    Am vazut tot atunci si PROFESORI ADEVARATI care faceau meditatii acasa la ei fara sa ceara niciun banut. Eu am primit asemenea meditatii la limba romana si cred ca rezultatele se vad si acuma. Din respect pentru profesoara respectiva nu am indraznit sa copiez la materia ei.
    Am facut scoala si dupa 1989 si din pacate spaga a iesit la iveala cu furie, in mare viteza.
    Explicatia, dupa parerea mea, este ca in democratia gresit inteleasa, unii cred ca este posibil orice. Tentatia furtului, ca o cale scurta de a obtine ceva este mare iar noi romanii (nu toti) suntem complici cu hotii nu cu politistii.
    Cultul haiducilor (tilhari, conform Codului penal)la romani e o explicatie, dar e greu de acceptat.

    RăspundețiȘtergere
  31. TOP GUN
    Si de ce ma rog frumos ar invata copilasii???
    Daca la tv,o vad pe Udrea,pe Anastase,pe Moni,ce-si spun fetele? E suficient sa arati bine,90-60-90 si-si zic; 'lasa ca gasim noi un BAROSAN CU BANI',e suficient sa arati bine si totu-i rezolvat!!!! Doar asta se promoveaza in mass -media,nu cat esti de desteapta sau inteligenta!!!!! Si copilul -mi zice :vezi frumos sa fii,minte ce-mi mai trebuie!!!!!!
    Si cati dintre cei destepti ajung sa fie cineva,fara pile,fara cric,fara sa treci prin patul cuiva sus pus,doar promovarea prin fortele proprii la naiba, cu utopia si idealul !!!! Unde mergi sa te angajezi ,te intreaba de experienta,daca ai mai lucrat undeva si alte chestii !!!! La noi mentalitatile nu se vor schimba niciodata,asa ca ...... nu vreau sa monopolizez doar eu discutia!!!!!
    Un alt rau e computerul,toata ziua ,de la copiii de gradinita si pana la adolescentii de liceu,toti stau pe mess,pe facebook,nimeni nu mai citeste o carte,toti parca au innebunit cu messu,cu facebook-ul.P arintii sunt toata ziua la servici,adio control,la scoala toti au note bune,ca nici profesorii nu-si mau dau silinta,asa ca..... fiecare cum il atentioneaza constiinta!!!!
    O SEARA EXCELENTA SI POATE TREC LOAZELE IN SEPTEMBRIE,CA NE FACEM DE RASUL CURCILOR!!!!

    RăspundețiȘtergere
  32. Stelian P.
    Daca vreti sa rideti putin pe tema asta:

    http://www.adevarul.ro/actualitate/VIDEO-Hitler-rezultatelor-Bacalaureat-YouTube_0_511149421.html

    RăspundețiȘtergere
  33. Totusi,ar trebui sa fim curiosi cam ce note ar fi luat la acest bac:EBA,Goagal,si alti "ilustrii"politicieni din conducerea tarii.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  34. @stelian P
    supermishto.. ca sa vorbesc aceeasi limba cu ei
    am si trimis link-ul la prieteni
    betoooon pissi,bengos,stantza,cocalari!!
    Frateeeeeeee!!!

    RăspundețiȘtergere
  35. @stelian P
    sa nu cumva sa-l vada plano10 ca se infarcteaza!!

    RăspundețiȘtergere
  36. Stelica
    am inceput sa vorbim aceeasi limba. Asteapta sa vezi si materialul meu si sa ma completezi. In mai multi, se aduna ideile.

    RăspundețiȘtergere
  37. Buna seara tuturor!
    Zice mintea mea in gindul ei: Si daca asta este scopul?
    Romanii sa fie nu o natiune, ci "o gloata pribegita" si neinstruita care sa nu fie in masura sa - si asigure prin ea insasi nevoile de educatie, sanatate, economice, spirituale - de ce nu si de aparare? De ce sa nu platim bani multi strainilor pentru a ne invata pe noi despre NOI, pentru a ne cauta sanatatea la EI, pentru a ne "manageria" TARA?!

    RăspundețiȘtergere
  38. si ce daca nu-i duminica!!

    Un barbat se trezeste la spital bandajat din cap pana-n picioare.
    Doctorul ii spune:
    - Ah, vad ca te-ai trezit. Probabil nu-ti mai amintesti dar ai fost implicat intr-un accident multiplu. O sa te faci bine, dar… s-a intamplat ceva.
    Incerc sa fiu cat de delicat pot, asta nu schimba faptul ca penisul tau a fost taiat si nu am putut sa-l gasim.
    Barbatul ofteaza adanc in timp ce doctorul continua:
    - Vei primi $9.000 de la asigurare. Avem tehnologia sa-ti construim un nou penis ce va functiona la fel de bine ca precedentul, mai bine chiar! Dar costa $1000 pe centimetru.
    Barbatul se ridica si se uita curios la doctor.
    - Deci, zise doctorul, trebuie sa te decizi cat centimetrii vrei. Dar iti recomand sa discuti decizia asta cu sotia ta. Adica, daca aveai 5cm inainte si te decizi sa-l faci de 9, e posibil sa nu-i placa ce-i in plus. Daca il aveai de 9 si il faci de 5 e posibil sa fie dezamagita. Asa ca ea joaca un rol important in decizie.
    Barbatul este de acord ca trebuie sa discutie cu nevasta. A doua zi doctorul se intoarce:
    - Sa vedem, zise doctorul, ai vorbit cu nevasta ta?
    - Da, raspunse barbatul.
    - Si te-a ajutat sa iei o decizie?
    - Da.
    - Si la ce concluzie ati ajuns?
    - Renovam bucataria!

    RăspundețiȘtergere
  39. Primul pas în cretinizarea elevilor este prigoana dezlănţuită de birocraţii Ministerului Educaţiei împotriva volumului de cunoştinţe transmise elevilor. La istorie - şi nu numai la noi - s-a început cu îndepărtarea cronologiei: "Să nu încărcăm mintea elevilor cu date". Foarte bine: istoria nu este o disciplină de memorizare, ci de analiză. Dar fără repere în timp nu se pot stabili legăturile cauzale. Şi eu sunt împotriva învăţării pe dinafară a datelor lesne de găsit într-o cronologie sau într-un manual, dar - pentru Dumnezeu! - cum să înţelegi raporturile de cauză-efect dintre evenimente dacă nu cunoşti succesiunea lor în timp? Nu se doreşte ca elevii să aibă o pregătire temeinică, şi cei trei componenţi ai coaliţiei de care am amintit preferă nişte adolescenţi ignoranţi, incapabili să depăşească limbajul "mişto" şi "naşpa". Cu astfel de cetăţeni, viitorul României este sumbru.

    (Fragment din interviul cu academicianul Florin Constantiniu, intitulat "Politicienii postdecembrişti au făcut românilor mai mult rău decât mongolii, ungurii, turcii, nemţii şi ruşii", apărut în Formula AS)

    RăspundețiȘtergere
  40. Cand esti inteligent si cand esti intelept

    Esti inteligent daca nu crezi decat jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care jumatate!

    Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintile reduse ii discuta pe altii.

    E foarte bine ca esti un om "cu picioarele pe pamant." Dar nu uita ca trebuie sa le mai si misti ....

    Unii oameni vorbesc din experienta, altii, din experienta, nu vorbesc!

    Intuitia este o calitate a femeii care o ajuta sa-si contrazica barbatul inainte ca acesta sa apuce sa deschida gura.

    Daca invidia ar produce febra intreaga lume ar fi bolnava.

    In viata este ca si la bal mascat : cand toata lumea isi scoate masca, se duce veselia.

    Persoanele care nu se razgandesc niciodata, gandesc de obicei foarte putin.

    Nu stiu care este cheia succesului, dar stiu precis care este cheia esecurilor : incercarea de a face pe placul tuturor.

    Daca toti oamenii ar sti ce spun ceilalti despre ei, n-ar mai exista in lume nici macar patru prieteni.

    O coincidenta este o minune mai mica in care Dumnezeu prefera sa ramana anonim.

    Uneori platim mult mai mult pentru lucrurile pe care le primim pe gratis.

    Daca ai datorii financiare, cineva este stapan pe o bucatica din tine.

    Diplomatia este arta de a spune: "Cutu, cutu ...", pana ce apuci sa pui mana pe o piatra.

    Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume.

    Daca toata lumea este de acord cu tine, probabil ca esti foarte inteligent. Sau s-ar putea sa fii .... seful.

    Seful este o persoana care vine intotdeauna devreme cand tu ai intarziat si intarzie ori de cate ori vii devreme !

    RăspundețiȘtergere
  41. Presedintele si-a completat declaratia de avere in 13 iunie 2011, documentul fiind postat luni pe site-ul Administratiei Prezidentiale.
    ......
    Conturile bancare detinute de Traian Basescu au inregistrat cresteri anul trecut: la ABN Bucuresti, fata de valoarea din declaratia din octombrie 2010, valoarea contului a crescut cu aproximativ 1.000 de dolari, ajungand la 44.584 USD. La ING Bucuresti, cresterea a fost cam tot de 1.000 de dolari, ajungand la 36.373 USD, la aceeasi banca presedintele detinand si un cont in euro, valoarea acestuia crescand cu 3.000 de euro fata de toamna trecuta, ajungand la 29.453 de euro. La BCR Bucuresti, depozitul in lei al sefului statului a crescut cu aproximativ 60.000 de lei, ajungand la 310.372 de lei, iar contul sau de card a scazut cu aproximativ 20.000 de lei, pana la 52.504 lei.

    Potrivit declaratiei de avere, in ianuarie-decembrie 2010 Traian Basescu a realizat un venit din indemnizatie de 70.374 de lei. Din indemnizatiile pentru deplasari, presedintele a incasat 3.075 euro si 2.300 de dolari.

    La urmatoarele rubrici din declaratia de avere, Traian Basescu nu a modificat datele: detine, din aprilie 2010, o Dacia Duster, achizitionata de sotia sa; bijuterii si ceasuri, dobandite intre 1975 si 1989, in valoare de 20.000 lei si, respectiv, 35.000 lei, precum si tablouri in valoare de 17.000 lei, dobandite intre 1989 si 2000.

    RăspundețiȘtergere
  42. Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, relateaza ca reprezentanti ai companiilor americane i s-au plans de coruptia din Romania, de lipsa de previzibilitate si transparenta. Cand situatia a devenit de nesuportat, Gitenstein s-a dus chiar si la Guvern si "i-a rugat" pe cei din fruntea Romaniei sa indrepte "erorile"!

    "Mi se plang tot timpul. Mai exista un numar de companii care se gandeau sa investeasca in Romania si care fie nu au luat o decizie, fie se tem sa investeasca in Romania din aceasta cauza. Pentru ca exista o lipsa de previzibilitate si exista acuzatii si probleme semnificative cu coruptia si transparenta", afirma intr-un interviu pentru Adevarul ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein.

    Mark Gitenstein nu a dat nume concrete, insa spune ca a intervenit in unele cazuri. "In unele cazuri, cand trebuia sa se ia o decizie, cand tinea de guvern sau de agentiile guvernamentale, m-am dus direct si i-am rugat sa indrepte erorile. In alte cazuri, problemele au intrat pe o lista, pe care o supun din cand in cand atentiei premierului, presedintelui, ministrului de Justitie. Si este baza pe care ma sprijin cand iau pozitie", a spus diplomatul.

    Intrebat daca au fost primite plangeri din partea companiilor americane potrivit carora oficiali romani le-au cerut mita, Mark Gitenstein a precizat: "Raspunsul la aceasta intrebare este da. Dar sunt si mai ingrijorati de faptul ca au sentimentul ca pierd anumite licitatii si competitii in favoarea altor companii care se angajeaza in acest tip de activitati. Si cea mai buna modalitate de a rezolva problema asta este a le da politistilor si procurorilor instrumentele de care au nevoie pentru a pune capat acestui tip de comportament".

    RăspundețiȘtergere
  43. Ce stie Premierul Emil Boc?
    _____
    Prefectul de Mehedinti, Ion Mâţu urmărit penal?
    Adrian Duicu, liderul social democraţilor mehedinţeni, susţine că împotriva prefectului Ion Mâţu s-a început urmărirea penală şi că acesta ar trebui eliberat din funcţie. “Ion Mâţu nici nu îşi dă seama că împotriva lui s-a început urmărirea penală. Este învinuit oficial şi nu este vorba doar de o simplă plângere penală. După declaraţiile lui Boc, Mâţu ar trebui eliberat din funcţie”, a declarat Adrian Duicu.
    http://mehedinteanul.ro/politic/2884-prefectul-ion-mau-urmrit-penal
    __________
    Si ce daca? Tacerea e ca mierea!
    Viata merge inainte! Idem Prefectul!

    RăspundețiȘtergere
  44. Impedimentul Roberta Anastase
    ____________
    Preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Micheline Calmy-Rey, urma să se întâlnească vineri cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului român. Întâlnirea a fost anulată din motive de "sincronizare". Concret, Micheline Calmy-Rey a invocat "un impediment legat de prima femeie la conducerea Camerei Deputaţilor", informează site-ul Ziare.com, citând publicaţia electronică elveţiană Romandie. Agenţia elveţiană de presă ATS vorbeşte despre anularea întâlnirii din raţiuni ce ţin de agenda zilei respective.

    Faptul că preşedintele unui stat străin, în cazul de faţă preşedintele Confederaţiei Elveţiene, a evitat să aibă o întrevedere (trecută în protocolul vizitei în România) cu Roberta Anastase spune foarte de multe despre "imaginea" pe care o are preşedinta Camerei în străinătate. Practic, anularea acestei întrevederi reprezintă cel mai mare eşec politic de până acum al Robertei Anastase. Chiar dacă publicaţia helvetică nu a dat amănunte privind "impedimentul legat de prima femeie la conducerea Camerei Deputaţilor", este clar că celebrele voturi false patronate de Roberta Anastase au produs efecte. În Occident, modul de adoptare a legilor brevetat de Roberta Anastase şi PDL nu este agreat, motiv pentru care şefa Confederaţiei Elveţiene nu a vrut să-şi asocieze imaginea cu cea a Robertei Anastase

    http://www.cotidianul.ro/150968-Roberta-Anastase-a-devenit-nefrecventabila

    RăspundețiȘtergere
  45. Cat ar putea costa Romania generatia fara Bac: 42 milioane de euro, ajutor de somaj pentru elevi
    _______
    Bacalaureatul-dezastru de anul acesta nu inseamna doar deziluzii pentru o intreaga generatie de elevi, ci s-ar putea transforma intr-un cosmar pentru bugetul asigurarilor de somaj.
    118.147 (55,53%) elevi nu au reusit sa promoveze probele si au fost declarati respinsi. Statutul lor este in momentul de fata "absolvent de clasa a XII-a fara diploma de Bacalaureat". Avand in vedere ca ponderea liceelor vocationale din Romania este destul de mica, majoritatea elevilor au terminat licee teoretice, in urma carora nu au obtinut nicio calificare pentru vreo meserie anume.
    Daca toti cei 118.147 de elevi ar cere ajutor de somaj, statul ar fi obligat sa le plateasca o indemnizatie de 250 de lei pentru fiecare, pe o perioada de 6 luni.
    Cifrele arata ca asta ar insemna un efort bugetar de aproximativ 42 de milioane de euro (peste 177 milioane de lei), bani pe care ministerul muncii ar trebui sa-i asigure pentru plata absolventilor de liceu fara diploma de Bacalaureat pentru o jumatate de an.

    http://stirileprotv.ro/stiri/social/cat-ar-putea-costa-romania-generatia-fara-bac-42-milioane-de-euro-ajutor-de-somaj-pentru-elevi.html

    RăspundețiȘtergere
  46. Stelian P.
    @Neacsu
    Ti-am citit materialul si l-am bifat la "Extraordinar" (am rupt ceva din mine dar per total merita).
    Cred ca acum trebuie sa-l pregatesti pe urmatorul, intitulat "Ce este de facut ?".
    Stiu sigur ca blogurile au rolul lor, sunt citite (chiar daca prin intermediari) acolo sus si cit mai multe pareri pot invinge "dictatura" unui singur om.
    Important este ca aceste pareri sa fie multe, obiective si sa fie exprimate in mod civilizat.

    RăspundețiȘtergere
  47. Stelian P.
    @Anonim 5 iulie 2011, 05:01
    Articolul semnalat de tine are un comentariu delicios, apropo de bac:

    "BOBO : VEZI CE-N SEAMNA SA FURI PTR A NENOROCI MILIOANE DE OAMENI LA LEGEA PENSIILOR LUMEA BUNA TE EVITA CHIAR DACA TE CONSIDERI SI INCA MAI ESTI SEFA CAMEREI DEPUTATILOR , TOTI OAMENI CU BUNUL SIMNT TE VOR EVITA CIT VEI TRAI SI DUPA CE NU VEI MAI FI IN FUNCTIE NU-TI DORESC SA MERGI PRIN BUCURESTI PE JOS VAI MAMA TA CURVO PE CENTURA TU SI TOATE CURVELE SI PROSTITUATELE DELA PDL SI GUVERNARE PE CENTURA SAU LA INDIENI CU VOI .!!!"

    Evident, comentariul are deocamdata 71 de aprecieri pozitive si niciuna negativa.

    RăspundețiȘtergere
  48. @Admin
    Maaaaaaama, ce e in Mehedinti? Dar nici Bucurestiul nu sta grozav!
    In alta ordine de idei, nu stiu cum, dar cred ca in invatamant si educatie trebuie sa revenim la sistemnul din anii 70 - 80. Nu stiu cum o fi fost prin alte parti, dar stiu ca undeva, in nord, "unde se agata harta-n cui", se facea carte de mama focului. Imi aduc aminte cu un respect absolut de toti dascalii mei, incepand cu clasa I...
    Cand ma intalnesc cu fostii mei profesori din facultate, am senzatia ca sunt la examen, mi se strange stomacul, imi tremura mainile si parca astept sa-mi ceara carnetul de note. Nu stiu daca elevii sau studentii de azi mai traiesc astfel de sentimente.
    Admin,
    Aveti, de regula, multe idei de schimbare a unor situatii "patologice". Daca pentru aceasta, care e dezastruoasa, aveti vreo idee pe care doriti sa o puneti in practica, puteti conta si pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  49. @Neacsu
    Marine! Te citii pe blog. CEL MAI BUN MATERIAL SCRIS DE TINE (PANA ACUM). FELICITARI. Problema e ca ar trebui sa le citeasca si DEONTOLOGII (gen oajdea) care apar pe la tv. Aseara am vazut la emisiunea lui Gadea 4 tineri ,CARE VREAU (CU TOATE OPRELISTILE) sa se scoleasca la timp. Multumirea a fost ca doi din ei ,erau copii de "catane' S-a vazut (si a fost apreciata) educatia primita. INCA NU E TOTUL PIERDUT.

    RăspundețiȘtergere
  50. @ Neacsu
    uitai iara marine. dee.. batranetile. nicu

    RăspundețiȘtergere
  51. Stelian P.
    Multumesc pentru aprecieri. Si pentru clip, parca tu l-ai scos in fata. In ceea ce priveste masurile, Nu iti trebuie multa carte sa vezi ce e de facut. In primul rand sefii de inspectorate si directorii,numiti pe criterii profesionale , de performanta, adus in fruntea ministerului oameni care sa stie carte si sa aibe experienta in invatamant, ca profesor, nu ca elev intarziat, apoi schimbat sistemul, inclusiv mentalitatile , programele scolare, regulile si ordinea interioara in scoli, eliminata coruptia. Se stie ce e de facut, dar nu s evrea, pentru ca nu se doreste un invatamant adecvat, statul are nevoie de votanti prosti, care sa stie doar unde sa aplice o stampila, cei destepti daca nu le convine sa se duca sa se realizeze afara, chiar domnul Basescu spunea ca avem prea putini ospatari si frizeri, si prea multi profesori. Aluzia lui avea doua taisuri, poate facea referire si la ospatarii si frizerii cu diploma de licenta in drept dar si la segmentul de oameni pe care i-ar dori sub obladuire. Cu cat mai prosti, cu atat mai buni de aburit si condus.

    RăspundețiȘtergere
  52. NICULE
    Stiam ca esti tu si daca nu aminteai. Iti recunosc stilul, patima, durerea. Nu stiu ce sa mai cred de lumea asta, parca sunt anesteziati toti. Stii ce ma gandeam la un moment dat vere ? Sa infiintam o formatiune, pe care sa o numim UDRM -Uniunea democrata a romanilor Minoritari care sa copieze ad literam statutul colegilor schimband doar nationalitatea si sa o inscriem la judecatorie. Sunt curios daca ar fi acceptata si ce hibe i s-ar gasi. Apoi sa incepem o campanie de sprijinire a romanilor minoritari, pentru ca asta suntem la noi in tara , ce care mai vor binele tarii:MINORITARI.SE BAGA CINEVA ?

    RăspundețiȘtergere
  53. @NEACSU
    Nu ne-o inscrie la judecatorie cu denumirea asta deoarece e posibila .... confuzia cu UDMR.

    RăspundețiȘtergere
  54. @neacsu
    Maine Marine! Cu draga inima. ma stii ca nu madau inapoi.Nicu

    RăspundețiȘtergere
  55. Elena
    Confuzia o face cine nu stie sa citeasca. Asa ca formatiunea ar trebui infiintata, pana sa ajunga promitia asta la putere.

    RăspundețiȘtergere
  56. VA MIRA ULTIMELE REZULTATE LA BAC ? DE CE ? IA CITITI CE INTERESEAZA ROMANIA DE AZI : DANIELA CRUDU A FACUT SEX IN 3. Ei, ce mai spuneti ? Si toti se reped sa vada ce si cum a facut Crudoaica, sa mai prinda o poza cu ea dezbracata. Nu au trecut 5 ani, cred, de cand era la liceu si o invidia Columbeanca. Nici nu conteaza daca a luat bacul sau nu. Toata lumea vorbeste despre ea si escapadele ei... E trendy.

    RăspundețiȘtergere
  57. Ce-i Neacsule ,esti ofticat ca nu ai fost macar al treilea-coptul

    RăspundețiȘtergere
  58. Ano 12.27
    Daca iti spun ca esti prost, te superi ? Ca de durut stiu ca nu doare. Sper sa nu supere. Esti tare ... tare .. prost, dar nu-i nimic, da-i inainte cu tupeu.

    RăspundețiȘtergere
  59. Stelian P.
    @Neacsu
    De acord cu tine cu o micuta corectura:
    - daca statul are nevoie de votanti prosti eu in calitate de bunic am avut deja grija ca nepotelul meu sa mearga in septembrie la o scoala buna. In plus cind vine la mine ii torn cu picatura de ce ii trebuie scoala si ii dau ca exemplu pe parintii lui care, har Domnului !,s-au descurcat mult mai bine decit mine in toate. Il invat sa stapineasca bine calculatorul si conversez cu el (cit pot) si in engleza.
    Il invat sa fie competitiv (deocamdata la jocuri), sa invete regulile ca sa nu piarda. Ii torn picatura cu picatura regulile democratiei (la nivelul lui) si sper ca statul sa cistige prin el un votant care stie ce voteaza.
    Crezi ca e ceva prea greu pentru bunicii si parintii de azi ? Crezi ca spun acuma ceva nou ?

    RăspundețiȘtergere
  60. Nu e prost, asa e el, Ce sa ii faci, atata stie , atata spune.Daca nu ia bacul anul sta , nu-i bai, mai da si la anu. Pana atunci papa banii de meditatie. Probabil este unul din cei ce au luat bacul cu ajutor. De aia nici nu spune cine e, ca sa nu ii cautam foaia matricola. Glumeam . Nu e suparare, asa cum scria cineva mai sus "Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintile reduse ii discuta pe altii."Deci, sa nu coboram la nivelul lui.

    RăspundețiȘtergere
  61. Stelian P.
    S-ar putea ca salvarea generatiei de maine sa fie bunicii de azi. Sa multumim partidului ca ne-a scos la pensie mai devreme si guvernului actual ca nu ne mai da voie sa cumulam pensia cu servicuiul ca uite asa putem sta cu nepotii. Cum spune romanul, tot raul spre bine .

    RăspundețiȘtergere
  62. Psihologul Tudorel Butoi despre elevii care au picat la BAC: "Unii îşi pun pistolul la cap, alţii merg şi beau whiskey"

    Acum 2 oreDrama elevului care s-a împuşcat cu o armă de vânătoare după ce nu a promovat Bacalaureatul trebuie să fie un semnal de alarmă pentru părinţii care le induc odraslelor ideea că eşecul de la examenul naţional este o catastrofă. Articol complet

    RăspundețiȘtergere
  63. Stelian P.
    @Neacsu
    Sa dea Domnul sa ai dreptate. Cu multumirile la mine e mai problematic. Trebuie sa-i multumesc PSD-ului ca mi-a dat voie sa ies la pensie putin mai devreme decit spunea legea (asta imi aminteste de anul 2000 cind am votat cu Iliescu ca sa nu votez cu un nebun, cu toate ca am jurat ca nu mai votez cu comunistii). Cu astia nu am nimic deoarece Nastase cu impozitul lui global m-a facut sa renunt in scurt timp la noul loc de munca si era la privat, nu la stat. Deci "multumirile mele tot la PSD merg.
    Ma intreb insa bunicii de pina acum ce au pazit ? De parinti nu ma mai intreb.

    RăspundețiȘtergere
  64. Nu au pazit nimic Au alergat dupa serviciu, pensie, medicamente, retete compensate, bilete de tratament, mancare, promotii la ulei si zahar, pomeni la alegeri. Trebuie sa traiasca si ei nu ?

    RăspundețiȘtergere
  65. @Neacsu+ Ano-deci cine-i PROSTUL(II)

    RăspundețiȘtergere
  66. @all,
    O zi buna tuturor!
    Va multumesc pentru comentarii si calitatea acestora! Cred ca, iata, NENOROCIRILE NATIONALE, ADUNA totusi "paraiele, care pot devenii, daca vrem, SUVOI". De noi si vointa noastra depinde!
    BUN! Problema este sa VREM si sa ne IMPLICAM!
    Fiecare cat poate si cum poate mai bine!
    Pregatiti-va sufleteste, tastaturile si disponibilitatea, de a COMENTA onest, de a SUSTINE sau COMBATE cu ARGUMENTE o PROPUNERE viabila, pe care sper, in mod CONCIS, sa o faC azi aici in noua mea postare! Va rog inca de pe acum, sa cautam sa o DEZBATEM intr-un CERC cat mai larg! Poate chiar vom reusi! De ce nu??

    RăspundețiȘtergere
  67. @ Neacsu
    Marine draga...SI UITE ASA VREM NU VREM SE PARE CA NADEJDEA A RAMAS TOT LA NOI. Sa traim sanatosi ,sa ne dea Dumnezeu putere si POATE CA INCA LA MINTEA CE O AVEM INCA MAI PUTEM SA NE SCOLIM NEPOTII. Ce zici Marine? Poate din toata harababura asta ,NE VOM DA SEAMA CA IN TOT RAUL E SI UN BINE SI POATE CA NU"AM TRAS PE LINIE MOARTA'...INCA.NICU

    RăspundețiȘtergere
  68. Stelian P.
    @Admin.
    Am stors din tastatura sucul de portocale (bunica e de vina ca da asa ceva la prichindei) si sunt gata sa comentez.

    RăspundețiȘtergere
  69. Vin cu o PROPUNERE TEST:
    Cati si care va inscrieti?
    ELENA a fost prima! Stelian P., al-II-lea!
    Cine mai sustine PROIECTUL? Il facem ori nu?

    RăspundețiȘtergere
  70. Conform Visitor locations: (harta cea mica, din dreapta jos a Blogului, dati Clik pe ea pentru marire), avem ACOPERIRE in TOATA tara! Pe primul loc, firesc, Bucurestiul! Dar nu lipsesc nici judetele Covasna si Harghita! Multumesc! Deci ...
    am putea incerca ceva, macar in al 12-lea ceas!
    Transparent, Legal si Democratic!

    RăspundețiȘtergere
  71. Contributia Romaniei la bugetul UE pe 2011.
    Platim, pana ne ia mama draculuui!
    ______
    Parlamentul European a votat propunerea de reducere a contributiei Romaniei la bugetul de anul acesta cu 46 de milioane de euro, arata un comunicat al institutiei, remis Ziare.com.

    Suma totala ce urmeaza sa fie returnata statelor membre este de 4,54 miliarde de euro. Acesti bani reprezinta surplusul ramas din anul financiar 2010.

    Din aceasta suma, 2,72 miliarde de euro reprezinta excedentele din programele implementate in 2010. Restul de bani provine din amenzi, dobanzi aplicate platilor intarziate si surplusuri rezultate din diferentele de curs valutar.

    Alte tari, precum Germania, Marea Britanie sau Franta, au reduceri la contributii de sute de milioane de euro. In cazul Germaniei, reducerea este de peste 922 de milioane, al Frantei de peste 700 de milioane de euro, iar al Regatului Unit de peste 639 de milioane.
    ___________
    Este alambicata stirea, sa nu inteleaga prea multe gugulanii, dar esenta conteaza:
    1. Platim 4,54 miliarde de euro. (!!!!!!!!!!!)
    2. Reducerea de 46 de milioane de euro, raportata la alte REDUCERI ale altor TARI, este nesemnificativa! Sa traiti bine si in UE!

    RăspundețiȘtergere
  72. Sa revenim la ce ne doare:
    ______
    Elevii de azi se comporta ca si cum totul li s-ar cuveni. Multi sunt indopati cu meditatii si cred ca reusita la BAC vine, asa, ca o extensie a faptului ca pompezi bani in buzunarele unui meditator. La fel isi inchipuie si parintii lor, care cred ca pot dormi linistiti noaptea, stiind ca ei cotizeaza la bunastarea unui profesor, iar copilul poate sta prin cluburi noptile, fara ca macar sa isi bata capul prea mult.

    Nu este chiar asa. Fara efort, nimic nu se poate obtine. Unii plangeau in fata camerelor de luat vederi, nemultumiti si nedumeriti ca au putut lua asemenea note: 1,2,3, mai rar cate un patru si ceva. ...........

    RăspundețiȘtergere
  73. Am citit, m-am lamurit!
    Recomand cu deosebita caldura:
    http://cezar-armyia.blogspot.com/2011/07/o-noapte-de-pominafurtunoasaby-elena.html
    ________
    iar eu ma dadeam de ceasul mortii ... aiurea!
    Asta este, astia suntem, atat putem!
    O seara buna, stimati prieteni!
    Triscoteca, m-a (co)'nvins!
    Vivat, CEZAR!

    RăspundețiȘtergere
  74. @Admin
    Sa fim oameni seriosi.Ne predam pentru ca adversarul are chilotii colorati ?
    optimistu'

    RăspundețiȘtergere
  75. @8 -istu-Multumesc,m-ai salvat de la un efort intelectual! Ai spus-o mai bine decat mine!
    @ Admin- hai dati-o incolo de treaba! eu admit ca oamenii se mai si relaxeaza(la Trisco) si apoi vin la dvs. la munca!
    Totusi multumesc pentru felicitari.In felul acesta intariti faptul ca distractia-i maxima la Triscoteca!
    Ps. Dati drumul la proiectul de care ziceti,sa vada lumea ce si cum. O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  76. TOP GUN
    STELICA,AND ALL,
    Sa va traiasca nepotii si copiii,sa fie sanatosi si bunicilor, putere si viata lunga sa-i creasca frumos!!!!!
    O SEARA EXCEPTIONALA!!!!
    P.S. ADMIN,eu sunt al 3-lea ,ma inscriu dupa Elenush si Stelica .Puteti conta pe mine,bineinteles dupa vizita la TRISCOTECA lui Cezarica,sa-mi incarc bateriile,ca n-o sa ma tineti pe uscat!!!!!
    Eu sunt o fire vesela il eclipsez pe stimatul 8-mistul,asa ca vorba lui Cezarica intai DISTRACTIA si apoi PROIECTUL!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  77. @Admin
    Eu cand zic ca fac ceva, nu zic si apoi o iau la fuga! Le-am promis lui Czar si, mai ales, Stelian P concurenta, pai de concurenta sa aiba parte! Si asta e doar inceputul! Amintirile sunt ale noastre, fac parte din noi si cele frumoase ne dor ingrozitor cand trecem prin clipe grele. Asta e realitatea si trebuie sa o admitem.
    Revenind la proiect – am zis ca nu stiu, concret, CUM se face, dar stiu doar ce (imi ) doresc: un invatamant ca in anii 70-80, cand, eleva fiind, stiu ca invatam in disperare, nu doar pentru ceva anume, ci de dragul de a invata. Stiu ca era o competitie absoluta intre elevii dintr-o clasa, intre clasele de la aceeasi scoala, intre scoli (era teroare, lupta adevarata, care scoala sa iasa prima pe municipiu). Era concurenta intre profesori – cati elevi la olimpiade sa aiba fiecare, ce rezultate. Am ramas uimita vazand ca un elev acum poate sa mearga la olimpiada la cate materii doreste. O fi perfect la toate? Cum se pregateste pentru toate? Imi aduc aminte ca eu mergeam la romana. Pai mancam romana pe paine. Iar cand trebuia sa ma pregatesc pentru nationala, ma scoteau de la scoala cate o saptamana, profa (plina de mandrie) lucra numai cu mine in fiecare zi cate 12-14 ore, si duminica (ca sambata se lucra oricum). Aveam zeci de culegeri de teste si lucram individual in fiecare noapte.
    Nu se punea atat de aprig problema meditatiilor. Fiecare profesor facea ore suplimentare de bunavoie, dar si stia sa ne motiveze pe noi sa invatam. Si citeam zeci, sute de carti. Acum ….
    De ce imi doresc schimbarea a ceea ce am constatat cu totii ca e invatamantul romanesc actual ? Nu de dragul schimbarii, ci pentru ca nu vreau ca fiul meu, care se va casatori la anul, sa plece din tara dezamagit de ceea ce ii ofera. Vreau sa-mi cresc nepotii la mine in curte, printre flori si pomi, alaturi de puisori si corciturile mele ciobanesti (carpatin + german), vreau sa ii fac sa iubeasca si sa foloseasca biblioteca pe care o am si care numara foarte, foarte multe volume, vreau sa ii educ si sa ii pregatesc pentru viata in tara noastra...
    Paradoxal, dar nu sunt suparata pe Funeriu. Cu ajutorul lui am descoperit ceea ce nu stiam exact, doar banuiam!

    RăspundețiȘtergere
  78. @ELENA
    Voi urmari cu interes concursul promis,desi banuiesc deja cistigatorii locurilor doi si trei.In privinta cistigatorului am mari asteptari !
    optimistu'

    RăspundețiȘtergere
  79. Elena
    Ai o problema mare. Stai in Bucuresti si nu vezi cati prosti trec zilnic pe langa tine. Trebuie sa vina Funeriu ca sa iti deschida ochii. Stai In CD si nu vezi cati hoti si betivani trec pe langa tine la fiecare sedinta. Trebuie sa vina Icleanu sa iti arate. Ori esti ghinionista, ori trebuie sa iti vizitezi oftalmologul, ori.. pur si simplu nu te intereseaza ce se intampla pe langa tine. Si atunci toate amintirile astea sunt vax albina .

    RăspundețiȘtergere
  80. @Anonim de la 00.04
    Ultima sedinta a CD la care am participat a fost in decembrie 2010.
    PENTRU NUMELE DOMNULUI, CE TREBUIE SA FAC CA SA VA INTRE LA TOTI IN CAP CA AM TERMINAT-O CU CD!?! SPUNETI-MI CE SI FAC!!!!!
    Am ramas simplu membru al SCMD ca asa m-a consiliat Neacsu si nu cred ca am gresit.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri