Google Translate

marți, 12 iulie 2011

Despre tacerea, lasitatea multor romani. O posibila explicatie, intre multe altele!

"Atunci cand esti in rahat pana la gat, priveste drept in fata,
tine-ti gura inchisa si nu spune nimic!"
Pentru exemplificare si confirmare: fotografie de la o vanatoare de vulpi.
__________
O imagine valoreaza cat o mie de cuvinte.
dixit,

STUDIU DE CAZ
Un domn general, intr-o functie cheie, extrem de inalta.
Unul dintre cei doi copii, consumator de droguri.
Generalul, nu are altceva mai bun de facut, se pune rau cu cine nu trebuie!
Vorbeste cam multe, spune ce nu convine!
Primul semnal: baiatul arestat, condamnat, incarcerat!
Al doilea : a fost dat afara, trecut in rezerva!
Admin
_____________

P.S.: Stiti ce spunea baiatul?
Altminteri, un tanar de toata isprava, bine crescut, educat, inteligent!
Domnule, imi pare rau!
Imi pare rau de tata, de mama, de sora mea!
Sunt oaia neagra a familiei! Sunt un nenorocit cazut in patima drogurilor!
Dar ... ma intreb mereu: tot anturajul meu era ca mine, copii de bani gata, de foarte multi bani, si toti CONSUMATORI de droguri!
De ce am ajuns doar eu la puscarie?
Acum stiu: nu toti aveau tatal general, cu gura mare!
Dar eu, eu imi iubesc tatal si ii cer iertare!
Strict autentic!
"Din amintirile unui fost comandant de inchisoare!"


Cred ca este bine sa exorcizam raul din noi!
Să exorcizăm frica şi întunericul din noi!
Indiferent de pretul platit!
Sa scapam de lanturi!
Sa scapam de frica!
Sa rupem tacerea!
Admin

42 de comentarii:

  1. Sa scapam de lanturi!
    Sa scapam de frica!
    Sa rupem tacerea!
    Admin
    Bine spus ... ar fi de dorit sa se si poata intimpla!
    Dar , orice idee ati propune dvs. , sau s-ar ivi in timpul discutiilor (comentariilor) , vor veni cei doi crai si vor duce totul acolo unde vor ei (in special impotriva conducerii SCMD , de parca de asta ar depinde iesirea Americii din "criza datoriei suverane") ... adica discutiile esueaza , de obicei , "in balarii" - spre marea bucurie a celor doi ... Aceasta este si cauza "inflatiei" de "anonimi" ... sintem multi cei carora ne este jena sa intram in discutii cu niste specimene care nu au nici o noima in tot ceea ce peroreaza ; niste specimene care , atunci cind renunti sa continui discutia cu niste subdezvoltati intelectual , ies si striga in gura mare ca ei au invins ... nu ca tu te-ai dat la o parte din calea prostului ...

    RăspundețiȘtergere
  2. @all,
    De retinut ca acest Blog nu este IMPOTRIVA SCMD, nici macar a conducerii! Aici am pus in discutie deseori, doar unele derapaje grave, aspecte care nu fac cinste PENSIONARILOR MILITARI. De ce?
    Pentru a da posibilitatea de exprimare a opiniilor celor interesati! Daca LIBERTATEA COMUNICARII ar fi asigurata pe blogurile SCMD, nu as fi postat niciodata, nici macar un articol despre aceasta structura, alcatuita din foarte multi colegi, majoritatea de buna credinta!

    Fac din NOU APEL, la toti comentatorii:
    Renuntati la atacurile la persoana, la devierea discutiilor catre nimicuri, caderea in derizoriu si deseori in ridicol! Sa mentinem Blogul, comentariile, la o ZONA DE INTERES COMUN!
    Sa respectam, pentru a fi respectati!

    RăspundețiȘtergere
  3. Comentariile scrise anonim, nelogat, sunt expresia fricii si lasitatii.
    Pasivitatea si neimplicarea(inclusiv in exercitarea dreptului la vot) sunt vecine cu complicitatea la haosul generalizat care submineaza statul de drept.

    RăspundețiȘtergere
  4. E un caz trist, dar cum spune romanul tot raul spre bine . Daca tatal nu ar fi fost cu gura mare,iar pustiul nu ar fi fost arestat, ar fi continuat sa se drogheze,ar fi ajuns la furt, talharie, crima , sinucidere sau overdoza, convins ca orice ar face , nu i se poate intampla nimic, ca uite nici celorlalti nu li se intampla. Si ar fi fost un scenariu plauzibil dar mult mai grav decat cel de acuma.Daca ar fi continuat , poate unul din familie nu mai era in viata. Acuma slava domnului sunt toti in viata , sanatosi, copilului i-a venit mintea la cap. Tata a fost trecut in rezerva . Ok, o sa se odihneasca, o sa stea cu familia, o sa se bucure de anii pe care ii mai are de trait. In ceea ce priveste atitudinea .. celor ce i-au pedepsit familia pentru ca a avut limba lunga, nu stiu pe cine mai mira. Ce mira este doar lasitatea romanilor care tac din gura, atata vreme cat lor inca le este caldut, fara sa se gandeasca ce vor face cand va veni frigul si peste ei. Ne furam singuri caciula.
    Asa ca dragi romani, ciocu mic, mergeti pe burta, toti aveti cate un ”drogat” in familie, si daca faceti scandal, poate intra in puscarie, isi poate pierde serviciul, poate pierde la salariu sau mai stiu eu ce mare nenorocire i se poate intampla. Lasati lucrurile sa mearga asa, incet incet , nu faceti scandal, nu iesiti in fata trenului, nu scuipati impotriva vantului si o sa o duceti bine merci, pana cand va veti trezi ca dispare cineva drag si apoi va dadti cu pumnii in cap.

    RăspundețiȘtergere
  5. @neacsum:
    Asa ca dragi romani, ciocu mic, mergeti pe burta, toti aveti cate un ”drogat” in familie, si daca faceti scandal, poate intra in puscarie, isi poate pierde serviciul, poate pierde la salariu sau mai stiu eu ce mare nenorocire i se poate intampla. Lasati lucrurile sa mearga asa, incet incet , nu faceti scandal, nu iesiti in fata trenului, nu scuipati impotriva vantului si o sa o duceti bine merci, pana cand va veti trezi ca dispare cineva drag si apoi va dadti cu pumnii in cap.
    ___________
    Extrem de trist ce spui, dar foarte adevarat!
    Cum dracu scapam de asta?
    Ce trebuie facut?

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai nu stiu. Cred ca ne vom omora intre noi pana la urma. Asta se urmareste, la asta se va ajunge ..Randul 1 palmuieste randul doi.Candva , nu stiu cand , dintr-o groapa adanca , cativa vor incerca sa iasa afara ..ceilalti se vor agata de ai.. si ii vor trage inapoi, pentru ca nu te poti pune cu norodul.Acuma suntem in faza intratului in groapa. Cativa o vad s-au oprit si striga : nu inaintati, este o groapa... dar cei din spate care nu vad nimic.. vin puhoi sperand sa nu fie ultimii si .. ii imping pe cei care s-au oprit si ii avertizeaza, crezand ca e o cacealma si de fapt.. sunt mintiti.Asa se face ca primii care vor cadea in groapa vor fi cei care au sesizat pericolul, impinsi de cei din spate care nu vad nimic, dar vin cu la gramada. Si culmea culmilor, cei care au venit ultimii si nu au vazut nimic, dar i-au impins pe ceilalti, sunt cei care scapa... cand ajung ei , groapa e plina de cadavre peste care ei vor trece mai departe intrebandu-se de ce au fost aia asa de prosti sa intre in groapa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum scapam de asta? Tuns, ras si frezat cu drujba-de sus in jos si retur! Un fel de "Revolutie franceza"...
    Robespierre

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce-i inimă? Mi-i foame! Vreau să trăiesc, şi-aş vrea...
    Tu, iartă-mă, fecioară - tu, căprioara mea!
    Mi-i somn. Ce nalt îi focul! Şi codrul, ce adânc!
    Plâng. Ce gândeşte tata? Mănânc şi plâng. Mănânc!

    RăspundețiȘtergere
  9. A:23,29
    Ce "chestie interesanta" cu poezia asta a lui Labis-Moartea Caprioarei, poezie care l-a consacrat pe poet...
    Subiectul: Caprioara, numele poetului in franceza-La biche!
    Robespierre

    RăspundețiȘtergere
  10. Stelian P.
    @Anonim 12 iulie 2011, 20:31
    Deoarece ma cuprinde o imensa mila fata de vajnicii luptatori care schimba guverne si presedinti dar nu pot scapa de frica,n-au curajul sa rupa tacerea din cauza unui pensionar, am decis sa va las o perioada sa va manifestati curajul fara teama de comentariile mele. Sunt curios sa vad ce curaj aveti.
    Moarte FMI ! Jos dictatura ! Traiasca SCMD !

    RăspundețiȘtergere
  11. e va ajunge ..Randul 1 palmuieste randul doi.Candva , nu stiu cand , dintr-o groapa adanca , cativa vor incerca sa iasa afara ..ceilalti se vor agata de ai.. si ii vor trage inapoi, pentru ca nu te poti pune cu norodul.Acuma suntem in faza intratului in groapa. Cativa o vad s-au oprit si striga : nu inaintati, este o groapa... dar cei din spate care nu vad nimic.. vin puhoi sperand sa nu fie ultimii si .. ii imping pe cei care s-au oprit si ii avertizeaza, crezand ca e o cacealma si de fapt.. sunt mintiti.Asa se face ca primii care vor cadea in groapa vor fi cei care au sesizat pericolul, impinsi de cei din spate care nu vad nimic, dar vin cu la gramada. Si culmea culmilor, cei care au venit ultimii si nu au vazut nimic, dar i-au impins pe ceilalti, sunt cei care scapa... cand ajung ei , groapa e plina de cadavre peste care ei vor trece mai departe intrebandu-se de ce au fost aia asa de prosti sa intre in groapa. Asta-i viziune de om lovit de ..soare Robespierre -2

    RăspundețiȘtergere
  12. @Robespierre -2
    Pune-ti o palarie !Pari mai afectat decit restul.
    8-imitu'

    RăspundețiȘtergere
  13. @Stelian P
    Nu mi se pare ok ca va retrageti si nimic din ce spuneti nu va justifica gestul. Celor afectati cu adevarat (adica proportia aia de 9-10% sau cat o fi din care fac parte si eu) nu are de ce sa le fie frica. Oricum, cei care si-au propus sa faca ceva, vor mege pana la capat. Acest "pana la capat" nu inseamna, in opinia mea, nici sa-l schimb pe Basescu, nici sa cada guvernul, nici sa crape FMI-ul. Si, evident, cum am mai spus-o de nspe mii de ori, nu inseamna revenirea la Legea 164 sau 179. Lege ocupationala pentru anumite categorii nu inseamna revenire la ceva vechi, ce a fost odata... De fapt, sunt convinsa ca stiti asta. Si sunt convinsa ca, in adancul sufletului Dumneavoastra, imi dati dreptate (asa, ca-ntre noi, juristii: acelasi drept constitutional l-am studiat amandoi!!!!). Dar, ca veni vorba de curaj, nu puteti sa o spuneti.
    Curajul meu nu se va manifesta pe niciun blog, imi voi exprima, pe ici, pe colo, anumite puncte de vedere.
    Mie personal, imi veti lipsi. Si nu e vorba de "samanta de scandal" ci, pur si simplu, de schimb de opinii.

    RăspundețiȘtergere
  14. 8, eu port basca nu palarie mai draga! Apropos...La Multi Ani si multa sanatate cu ocazia zilei tale de nastere, care am inteles (asa se zvoneste) ca este maine, 14 iulie!
    Robespierre
    (Na ca ti-am facut-o!)

    RăspundețiȘtergere
  15. @Neacsu
    Bre, Marine! Il vazusi pe Bica (militianul)? Mai, sa cazI jos NU ALTA. Pai daca asta a juns sa faca sondaje E GRAV VARULE. SA VEZI ACUM CE CRESTE UNEPUROIUL LUI OPREA. Mai vere, astia chiar nu-si dau seama ca-s PENIBILI?MA BUCUR CA DE UN TIMP INCOACE AU INCEPUT SA APARA COMENTARII"DE CITIT. HAI PA SI SA NU AI CALDURI!NICU

    RăspundețiȘtergere
  16. POEZIA LUI MARIAN ILIE.
    Am pe masa de lucru două volume de versuri semnate de Marian Ilie. Despre acest poet, actualmente stabilit în Râmnicu Sărat, mărturisesc că nu ştiu prea multe, chiar dacă, în ultima vreme, literatura ne-a apropiat destul de mult încât el să devină un invitat din oficiu la diversele manifestări culturale organizate de instituţia în care lucrez. Prima cartea a sa se intitulează “Dreaptă dragostea mea Mellactonia” şi a apărut la Editura “Semne” din Bucureşti. Încă din titlu autorul îşi etalează predispoziţia spre livresc, spre un ludic temperat, însă, pe ansamblu, construcţiile lirice au ca fundament prozodia clasică. Predominante sunt poemele de dragoste, desfăşurate într-un ritm cabrat, controlat cu vizibilă migală fonemică: “Nici în dragostea ta nu e loc îndeajuns/să visez să visez, să visez – prea mult vis/sunt atâtea şi alte poeme de scris/şi atâtea speranţe pe umeri de dus//Mă impart între-aceste chemări precum Vodă/blajinul cumplit între cozi de cămile/colţii ierbii se pierd undeva sub pupile/după seve mustind în istorii la modă//Nu mă doare nimic precum timpul trecut/între-atâtea chemări incitante şi grave/devastând trupul meu invadat de agave/te iubesc din petale de flori şi…atât” (pag.64). În prefaţa cărţii, Gabriel Rusu observă că “poemele lui Marian Ilie au o muzicalitate deosebită, structurală, deopotrivă la nivelul învelişului sonor şi la nivelul semnificaţiei”. Corect!
    Nici cel de-al doilea volum al autorului, - “A doua scrisoarea III” - nu ocoleşte ispita ludicului, chiar dacă, aşa cum se întreabă şi criticul N. Georgescu, e vorba despre “…un alt Ilie Marian în aceste furii vaticinare cu aluzii la marii pamfletari ai literaturii, cu invocaţii, încercări de parodie eroică, imitaţii ale formei pentru a regăsi fondul ? (…) La o lectură liniştită, calmă-adică, neapărat la a doua citire a textului, căci prima îţi dă frisoane -vezi că aceeaşi preponderenţă a formei iese la iveală ca pretext constructiv”. În acest volum predomină poezia politică, materia primă fiind extrasă lejer din lumpenpoliticul actual, cu un “excavator” puternic şi bine mânuit. Redau, spre exemplificare, doar câteva versuri dintr-o lungă şi savuroasă parodie “după G. Coşbuc” intitulată “El-Pirat” : “La Grivco vine un pirat/ Cu-n ochi pe lung şi-un ochi pe lat/Un smoc de păr lins pe chelie/Şi-n mâini cu-n fes sau o tichie/din păr de cal bălţat.//Cât se dădea el de fudul/ În faţa Marelui Mogul/Proprietar de acţiuni/Făcu un snop de plecăciuni/Şi tot n-a fost destul” . Marian Ilie este, categoric, un poet format cu o vădită şi lungă experienţă literară.Marin Ifrim
    _______________
    Textul acesta, o să apară în J urnalul de Vrancea şi în Muntenia de Buzău.
    _______________
    Salut cu bucurie pe colegul si poetul Marian Ilie
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  17. TOP GUN
    ADMIN,
    Ai deturnat inadins sau nu, subiectul propus,cap de afis:lasitatea,tacerea la romani,exorcizarea raului din noi,mai Admin,imi propusesem sa fiu doar cititor fara ispita altor harfe,sau 'barfe',terminatia e similara.
    Asadar,tu crezi ca noi in speta ,'io',sunt un mic Napoleon ,am asa o atentie distibutiva,cand cu dependenta oamenilor de diverse Satane:alcool,droguri,sex,tigari,mancare,chat,picaturi de nas,jocuri video,omoruri, cand cu poezia lui MARIAN ILIE.Pornind de la subiectul propus,adica viciu contra serviciu,constat ca fiecare iluzie sau dependenta pe care ni le livreaza soarta devine ptr.noi un experiment.Daca suntem atenti si citim prospectul cu responsabilitate,stabilim din start ce piese inlocuim sau pastram.Nu ne concentram pe mulgerea sistematica a efectelor negative,ci pe razuirea defectelor.Eu raman la parerea ca exista o Karma si un destin SI CA LIBERUL ARBITRU, E DOAR O GLUMA BUNA A DIVINITATII!!!!Desigur,daca reusim in pygmaliada noastra,sa aducem pe calea cea buna un dependent,sa transformam un zmeu intr-un greucean,fara efecte secundare dezastruoase,atunci am fi super impliniti.Fara pretentia,ca am facut un studiu doct pe tema asta,va invit sa reflectati,daca intalnim mentori adevarati ,din criminali in serie ii putem transforma in medici neurologi chirurgi (un reportaj pe Discovery,despre un tip de culoare ,criminal,devenit un celebru doctor.)
    Asadar, Admin.,ai cotit-o si ne-ai bagat in poezia d-lui Ilie Marian,am citit poezia distinsului , PRINTESA MEA DE JAD,super, super,ca tot ce scrie domnia lui!!!!!Admin.eu credeam ca esti la pensie,in rezerva,in retragere si in ‘levitatie,’ha,ha,acum lucrezi?????,ei, sa nu-mi spui ca faci un parteneriat public si privat cu distinsul poet si la viitoarele teme,punem de un cenaclu literar artistic.
    p/s. Parerea mea ca ne risipim in comentarii aiurea,ca nimeni nu ia in seama dezbaterile noastre si ca de multe ori,95% din discutii cad in derizoriu,totul ramane in acelasi stadiu!!!! PAROLE,PAROLE.......
    SA FITI IUBITI!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. TOP GUN,
    De departe, ma acuzi de ceva care nu are corespondent in realitate. Blogul acesta apartine unei COMUNITATI, fiind in egala masura si un flux informational de STIRI. Iar cele semnalate despre colegul si prietenul nostru, poetul MARIAN ILIE, este o STIRE care pe mine m-a bucurat mult! Sper sa fiu in asentimentul tuturor celorlalti colegi! Deci ...
    Nu a fost si nu este o ABATERE de la subiectul zilei! MARIN ILIE nu este un ilustru necunoscut!

    Este o STIRE pozitiva, intr-o lume bezmetica, plina de lasitate, legata in lanturi. MARIN ILIE, este cu nume si prenume o VOCE puternica, printre putinii care au rupt tacerea,zagazurile!
    Ma bucur si sunt mandru sa am asemenea colegi!

    RăspundețiȘtergere
  19. Exista postate pe Internet urmatoarele acte normative?
    1. Ordinul ministrului aparairi nationale nr. M.116/2002, care stabileste activitatile sau locurile de munca pe unitati, functii si arme ce dau dreptul la sporuri de vechime în serviciu. si
    2. Dispozitia D.M.R.U nr.7/2007 a Directiei management resurse umane care stabileste Procedura de eliberare a adeverintelor privind încadrarea în conditii de munca, pe baza carora vor fi întocmite fisele necesare recalcularii pensiilor.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  20. TOP GUN
    Admin,
    Eu nu te acuz de nimic,dar daca propui foarte multe subiecte,comentatorii nu vor comenta nici unul cu seriozitatate,cu responsabilitate,se vor risipi in detalii anoste si plicticoase si derizorii.Poezia lui Marian Ilie imi place si mie,dar cap de afis era alt subiect!!!!
    Tu crezi ca noi suntem Napoleoni,ne testezi,atentia,vigilenta,hai ca nu vreau sa intru in polemica cu tine,vad ca esti aprig,eu ziceam ca ai putea sa fii mai calm,mai detasat,chiar imi propusesem sa fiu doar cititor,e mai simplu,nu te injura nimeni,nu-ti sar 1000 in spate,nu te trage nimeni de ureche,dar ptr.ca nu vreau sa fiu las,eram cam nedumerit de cate subiecte se pot dezbate intr-o zi,am senzatia ca nu-i test grila chiar daca pare un examen amuzant!!!! Admin.daca tot se apropie weekendul,propune subiecte light,care sa nu ne dea probleme existentiale,filozofice,''milozofice',ca-i pacat de noi!!!!!
    Admin,macar zambeste si sa fii iubit!!!!
    p.s.Probabil,ca n-o sa fii de acord cu mine,logic!

    RăspundețiȘtergere
  21. TOP GUN,
    Dialogul nu inseamna injuraturi!
    Iar in rest, este loc cat cuprinde pentru tot ce vrei! Spatiu, idem! Pentru sute de comentarii!
    Nu opreste nimeni pe nimeni! Fara indoiala, daca AXA principala o constituie SUBIECTUL propus in prima pagina, inseamna ca este mai mult decat OK!

    RăspundețiȘtergere
  22. @Robespierre
    Am avut o banuiala,dar nu ,,eram precisa ''.
    Multumesc pentru urari.Si la rindul meu iti doresc ,cu ocazia zilei patriei tale,toate cele bune !
    p.s. Iti amintesti cum a fost la voi ,,de revolutie '' ?
    8-imistu'

    RăspundețiȘtergere
  23. Steli p-ul si-a anuntat 'retragerea' pentru o perioada de timp ... intristat la culme de prostia celor care , neintelegindu-l , l-au cam contrat pe bloguri ... Marea hotarire si-a anuntat-o (cu discretia , si delicatetea care-l caracterizeaza) pe Armyia ... Dupa plinsetele de durere ale unor postaci pe acolo ... a aparut si textul urmator : "Steli p-ule ... asa fac si sefii tai cu posturile de televiziune "neprietenoase" ...
    Sa dea dumnezeu sa fie de cit mai mare durata 'retragerea ta' ... daca s-ar putea chiar definitiva ... du-te si tu (invirtindu-te) pe labe unu ..."
    Este destul de probabil ca postarea 'mai negativista' sa fie stearsa de bunul amic (cezarusul) al stelip-ului ... dar lumea nu poate fi lasata nestiutoare de o asa trista veste...

    RăspundețiȘtergere
  24. S-ar pute sa sprgeti sampania aiurea!!!Nu va lasa don Stelian sa zburdati si sa umpleti bloagele cu prostii!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Mai, cat de prost trebuie sa fi sa postezi ,,Anonim,, si sa crezi ca nimeni nu stie cine esti ? Ce si acum unora le mai este frica sa spuna ce gandesc si ce simt ? Pai asta este semn clar ca ceva in tara asta nu este cum trebuie, ca cineva urmareste pe altcineva. Avem sechele grave dar nu este o problema, in 30 de ani dispar. Important este sa le impunem copiilor si nepotilor verticalitatea de care am dat dovada in viata , sau de care doream sa dam dovada. Eu unul cred sincer ca prin postarile anonime aducem o jignire atat proprietarilor blogurilor cat si celor cu care dialogam.
    Daca poza este reala, e ceva de speriat. E extraordinar momentul. Numai sa nu fie o facatura cu pixelul...

    RăspundețiȘtergere
  26. @micutzul
    ,, falsul a fost observat de corpul de control al MAI, individul ieşind din cadrul MAI, după care a revenit, de data aceasta în funcţia de şef al Direcţiei Financiare din Jandarmerie, funcţie prevăzută pentru gradul de general.''
    Sechelele vor disparea cu ,,pacient'' cu tot ?8-imistu'

    RăspundețiȘtergere
  27. Mi cutzule , dupa parerea ta , ce este mai grav : sa fii fara nume dar sa spui ceva cu sens ... sau sa iti dai un nume si sa 'bati apa-piua' ?... intreb si eu !!...

    RăspundețiȘtergere
  28. @8-imistu',
    Te inseli. Nicio legatura. O fi alt caz ce spui tu! Vino cu detalii!

    RăspundețiȘtergere
  29. @ 13 iulie 2011, 22:24
    ,,Lumineaza-ti fata !''
    8-imistu'

    RăspundețiȘtergere
  30. Sara bunâ măi băieţ! Da văd câ v-aţ înrăit tari di tăt cît ieu am fost plecat prin munţ cu oili şî caprili (cu Stelicâ bini-nţăles şî cu magariu-niu Trăienel mînca-l-ar lupchii pi iel di baragladinî) cu treburi...
    Na, una pisti alta fac douâ şî cu şăpti fac noauă...Ci pot zîci şî ieu câ ni-o fost tari dor di unii sî-i pominem cân ieram sîngurel pi coclauri şî iera vreme frumoasâ, da şî mai dor ni-o fost di ăilalţ câ cân vine câti-o ploai şî mâ uda tăt din cap pînâ la ...ţurloai ni-aducem aminti di işt-lalţ pretini şî ingiuram şî îngiuram pînâ mă săturam şî tari ghini mă sîmţam. Bre băieţ, voi stiţ câ mîni îi căderea Bastiliei, da au ba? Da voi ştiţ câ mîni îi şî zîua di naştiri a pretinului nostru Puiac? Nu ştiţ, vă zîci badea! Darî haidiţ sâ-i urăm cu tăţî multâ sanatati şî fericiri alîturi di cei dragi nealui şî numa şî numa bucurii!!! ...Câ omu ista o fost, iesti şî orici-ar fi o sâ rămânâ pretinu nostru!
    Dănilâ cel fărâ di milâ (asta di cîn ni-o mîncat o boalâ di urs tătâ brînza cari iera la scurs...Bre fraţîlor şî ci brînzâ iera...făcutâ cu cheag di ghiţăl, naturalâ 100%. Di-aia m-am giurat câ n-o s-am nilă di nimini şî di ninic dacâ ni sâ mai întîmplâ un aşa pocinog).
    PS. Da Cezărel mînca-l-ar căpuşuli pi iel ci-o mai faci, mai trăieşti?

    RăspundețiȘtergere
  31. Multumesc pentru urari !
    PuiaK

    RăspundețiȘtergere
  32. @DĂNILÂ PER PE LEACU,
    Bine ai revenit! Ti-am simtit lipsa!
    Iti dorim cat mai multe clipe alaturi de noi!
    @Puiak,
    La Multi Ani si tot ce poate fi mai bun pentru tine si celor dragi tie!

    RăspundețiȘtergere
  33. LA MULTI ANI TUTUROR TRANSMISIONISTILOR - ACTIVI, IN REZERVA SAU IN RETRAGERE!!!

    LA MULTI ANI, PUIAK (banuiesc ca sarbatoriti "ceva", atata timp cat lumea va face urari), MULTA SANATATE, FERICIRE SI IMPLINIREA TUTUROR DORINTELOR!

    RăspundețiȘtergere
  34. TOP GUN
    LA MULTI ANI, 8-IMISTU' SAU PUIAK,sanatate si toate cele bune!!!!
    SA FITI IUBIT !!!!! SI SA AVETI PARTE, DE CEL MAI IMENS TORT SI CEA MAI MARE STICLA DE SAMPANIE!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  35. Pentru toţi!
    Fiţi atenţi că mîine expiră termenul pentru ASIGURAREA OBLIGATORIE A LOCUINŢELOR.

    RăspundețiȘtergere
  36. TOP GUN
    MR.DANILA,
    Bine ati revenit,dvs si animalutele din dotare, adica magarusul si tapul ,sunteti PIESELE DE REZISTENTA,de acu' umor la greu!!!!!
    V-am simtit lipsa!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA, SPRE FORMIDABILA TUTUROR!!!!
    ( o sa credeti si voi ca-i asa)

    RăspundețiȘtergere
  37. • La data de 13 decembrie 2010, Presedintele Romaniei a semnat un decret de modificare si completare a legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintei. Conform acestui decret, persoanele care detin o asigurare facultativa a locuintei, care include si acoperirea pentru riscurile cuprinse in asigurarea obligatorie, nu intra sub incidenta acestei legi.
    • Termenul limita pana la care proprietarii de locuinte sunt nevoiti sa achizitioneze polita de asigurare obligatorie a fost prelungit pana la 15 iulie 2011. Acest termen limita a devenit incert in ultima perioada datorita unor serii de modificari aduse legii privind asigurarea obligatorie a locuintei, dar potrivit unui anunt recent al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), obligativitatea incheierii acestei asigurari incepe de la un an de la inceperea emiterii politelor.
    ___________
    DECI: amenzi se vor aplica ... peste un an!
    Din vara lui 2012 ... incolo ...

    RăspundețiȘtergere
  38. Ar fii bine sa nu ..incercati! Legea actuala spune cu totul altceva Czar

    RăspundețiȘtergere
  39. PS. Da Cezărel mînca-l-ar căpuşuli pi iel ci-o mai faci, mai trăieşti?
    13 iulie 2011, 23:44
    Asta nu-i Danila! Posibil sa-i fie stafia
    Magarul Trainel si purcica sint tot pi malul Prutului Si se uita cu ochii holbati in apa!!!!

    RăspundețiȘtergere
  40. S-a prelungit termenul până la care românii îşi pot asigura locuinţele.
    Doar un sfert dintre români şi-au asigurat locuinţele de frica amenzilor. Vestea bună este că mai au timp să încheie asigurarea până pe 5 august, deşi iniţial termenul limită era 15 iulie.

    Valoarea asigurării este cuprinsă între 10 şi 20 de euro, în funcţie de materialele din care este construită locuinţa. Amenzile vor fi cuprinse între 100 şi 500 de lei pentru cei care nu-şi vor asigura obligatoriu locuinţele împotriva dezastrelor naturale.

    Poliţa poate fi încheiată până la 5 august, iar amenda va fi aplicată la un an după termenul limită, în august 2012, după alegerile locale.

    http://www.cotidianul.ro/151995-S-a-prelungit-termenul-pana-la-care-romanii-isi-pot-asigura-locuintele

    RăspundețiȘtergere
  41. @nonim
    Citeste art 3 alin 1 din Legea 260/2008 si vezi ca obligativitatea asigurarii incepe sa curga la 90 de zile dupa adoptarea Normelor,adica dupa 06 05 2011---> 05 08 2011.
    Perioada de un an dupa 05 08 2011 este durata primului an de asigurare.
    Vedeti Legea si Normele
    http://www.plano10.com/2011/07/legea-nr-2302008-republicata-in-2011.html

    RăspundețiȘtergere
  42. Atunci cand esti in rahat pana la gat, priveste drept in fata,
    tine-ti gura inchisa si nu spune nimic!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri