Google Translate

joi, 7 iulie 2011

UPDATE: De ce abia acum? Guvernul schimba Codul Penal: vrea sa confiste averile ilicite! In sfarsit, o masura asteptata de 20 de ani!


Premierul Emil Boc a anuntat, miercuri, ca Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru confiscarea extinsa a averilor ilicite. Sunt vizate persoanele care au savarsit infractiuni pentru care legea prevede peste cinci de inchisoare si care nu pot dovedi provenienta caselor ori banilor din conturi. Proiectul legii care aduce modificari Codului Penal va fi trimis in procedura de urgenta la Parlament.

"Aceasta modificare a Codului Penal da o satisfactie opiniei publice, in sensul ca autoritatile statului vor putea sa confiste averile ilicite ale acelor persoane care au savarsit infractiuni si care nu pot justifica, cu mijloace legale, averea pe care o au. Potrivit prevederilor din actul normativ, pentru a se aplica aceasta institutie a confiscarii extinse, este vorba de existenta savarsirii unei infractiuni pentru care legea sa prevada o pedeapsa mai mare de cinci ani si in cadrul aceluiasi proces se poate dispune si confiscarea altei parti a averii pentru care nu exista documente justificative",
a anuntat Emil Boc intr-o interventie televizata.

Ministerul Justitiei sustine necesitatea introducerii in Codul penal a confiscarii extinse a averii ilicite deoarece in prezent nu in toate cazurile se poate proba legatura directa intre infractiunea pentru care persoana a fost condamnata si anumite bunuri ale acesteia, desi provenienta de natura infractionala a acestor bunuri este evidenta,
arata HotNews.
Boc critica proiectul opozitiei: ce atata birocratie cu averile ilicite!
"Proiectul depus de Opozitie presupune o procedura mult mai complexa si presupune practic o amanare a unor decizii judecatoresti in materia confiscarii averilor ilicite. Pe de-o parte, se propune ca persoana sa fie condamnata si, pe de alta parte o alta comisie, sa analizeze daca averea este sau nu dobandita intr-o maniera legala, ceea ce insemana birocratie, supraincarcarea rolului instantei de judecata si tergiversarea unor asemenea procese".
Boc sustine ca solutia Guvernului e mult mai simpla:
"acesta permite, in cadrul aceluiasi proces, confiscarea averilor ilicite, pentru cazuri de coruptie, evaziune fiscala sau infractiuni economico- financiare"
Sursa: http://www.agenda.ro/ !

Aceasta modificare a Codului Penal da o satisfactie opiniei publice!
OK! Am trait, s-o vad macar propusa!
Sper s-o vad si aplicata!
Admin
_____________



Dezbaterile publice in jurul problemei revizuirii Constitutiei si in special a prezumtiei de liceitate prevazuta de Constitutia in vigoare seamana cu vacarmul unui stadion pe care are loc un derby. Sustineri agresive, scandari la limita obscenitatii, refrene la adresa persoanei celui ce sustine altceva, intoleranta si vocabular licentios. E o infruntare de galerii, in care argumentele tehnice si bibliografia juridica sunt ignorate.
Desi e greu sa-ti pastrezi calmul si atitudinea neutra in multimea de tifosi fanatici scapata in media pentru a-si scanda sustinerile care nu mai au loc pe stadion, atat Consiliul Superior al Magistraturii, cat si Curtea Constitutionala au incercat sa induca o abordare rece care in mod normal trebuia sa potoleasca galeriile prea infierbantate.
Ambele institutii amintite au afirmat explicit ca nu exista nici o interdictie in Constitutie – si nici nu a existat vreodata – cu privire la reglementarea in Romania a asa-zisei confiscari extinse, adica a averii sau partii de avere nejustificata dobandita prin savarsirea unor infractiuni grave.

Constitutia Romaniei nu protejeaza averile ilicite. In Romania poate fi derulata orice politica penala apta sa alinieze sistemul nostru juridic la standardul european in ce priveste confiscarea averilor dobandite illicit, iar pentru asta nu e nevoie de anularea nici unei garantii constitutionale a dreptului de proprietate. Nu trebuie distrusa nici o valoare constitutionala pentru a remodela institutia juridica a confiscarii astfel incat sa corespunda intereselor actuale de autoprotejare a societatii romanesti impotriva acumularilor nelegale de capital.

De altfel, chiar astazi Guvernul Romaniei a adoptat textul unui proiect de lege scris de Ministerul Justitiei care-si propune reglementarea acestei confiscari extinse si implementarea in legislatia noastra a mult prea invocatei Decizii-cadru din 2005 privind confiscarea produselor, a instrumentelor si a bunurilor avand legatura cu infractiunea. Solutia pare curajoasa iar promtitudinea Ministerului Justitiei, aparent, de salutat.

Cred ca ramane insa o intrebare la care trebuie sa raspunda autoritatea investita cu initiativa legislativa si cu derularea politicilor penale in Romania: de ce abia acum? De ce a fost nevoie de un intreg scandal public, de atacuri la credibilitatea unor institutii constitutionale cum este CSM pentru a se propune o solutie care tot timpul trebuia sa ramana una tehnica si sa se impuna specialistului cu puterea evidentei?

Si o intrebare suplimentara: cine a impiedicat promovarea aceleiasi solutii privind reglementarea confiscarii extinse odata cu adoptarea in 2009, prin asumarea raspunderii guvernamentale in fata Parlamentului, a noului cod penal al Romaniei, cel a carui modificare tardiva se propune astazi?

In loc de raspunsuri voi oferi doar cateva fapte, in derularea lor cronologica.

1. In 25 februarie 2005 Consiliul Europei adopta Decizia-cadru 2005/212/JAI privind confiscarea produselor, a instrumentelor si a bunurilor avand legatura cu infractiunea. Toate statele membre ale Uniunii Europene trebuiau sa ia masuri pentru implementarea noilor prevederi in legislatia proprie pana la 15 martie 2007. Decizia-cadru prevedea ca in cazul condamnat pentru anumite infractiuni grave si foarte grave, nu se confisca doar bunurile ce au facut obiectul infractiunii, ci si bunurile dobandite din activitati similare pentru care nu se pronunta condamnarea, daca sunt fapte specifice prin care instanta este convinsa de iliceitatea obtinerii acestora. Pentru cine detine o minima curiozitate asupra surselor, forma oficiala a deciziei-cadru poate fi consultata aici.

2. La 1 ianuarie 2007 Romania adera la Uniunea Europeana.

3. La 8 octombrie 2008 se publica in Monitorul Oficial al Romaniei Hotararea de Guvern nr. 1183/2008 pentru aprobarea tezelor prealabile ale codului penal. Elaborarea noului cod penal al Romaniei intra in linie dreapta. Tezele prealabile aprobate de Guvernul Romaniei prevedeau in mod explicit obligatia comisiei de elaborare a proiectului de a asigura implementarea in cadrul acestuia a Deciziei-cadru 2005/212/JAI a Consiliului din 24 februarie 2005 (vezi sectiunea a VI-a din anexa la HG 1183/2008).

4. Dupa un proces laborios, in sedinta din 25 februarie 2009, Guvernul Romaniei adopta, fara modificari, proiectul codului penal asa cum a fost elaborat de Ministerul Justitiei. Forma finala a proiectului asa cum a fost transmis de la ministerul justitiei inca se regaseste pe site-ul acestuia din urma, aceasta in caz ca memoria institutionala va trebui suplinita de cea, cu siguranta mai onesta, a internetului. Proiectul finalizat de Ministerul Justitiei si adoptat formal de Guvernul Romaniei continea reglementarea explicita a institutiei confiscarii extinse, cu siguranta ca urmare a implementarii Deciziei-cadru 2005/212/JAI. Comisia de elaborare a proiectului codului penal se achitase de obligatia stabilita prin tezele prealabile asumate de Guvern. Redau integral art. 113:

“Art. 113. Confiscarea extinsă
(1) În cazul în care persoana este condamnată pentru comiterea unei infracţiuni pentru care legea prevede o pedeapsă cu închisoarea mai mare de 5 ani şi care este susceptibilă să îi procure un folos material, instanţa poate dispune şi confiscarea altor bunuri decât cele menţionate la art.112 dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii:

a) valoarea bunurilor dobândite de persoana condamnată, într-o perioadă de cinci ani înainte şi, dacă este cazul, dupămomentul săvârşirii infracţiunii până la data punerii în mişcare a acţiunii penale, depăşeşte în mod vădit veniturile obţinute de aceasta în mod licit;

b) instanţa are convingerea că bunurile respective provin din activităţi de natura celor care au atras condamnarea.

(2) Pentru aplicarea dispoziţiilor alin. (1) se va ţine seama şi de valoarea bunurilor transferate de către persoana condamnată sau de un terţ unei persoane juridice asupra căreia persoana condamnată deţine controlul.

(3) Confiscarea nu poate depăşi valoarea bunurilor dobândite în perioada menţionată arătată la alin. (1) care excede nivelului veniturilor licite ale persoanei condamnate.”

5. La data de 12 iunie 2009 este inregistrat la Biroul permanent al Camerei Deputatilor proiectul de lege privind noul cod penal al Guvernului Romaniei. La 22 iunie 2009 Guvernul isi asuma raspunderea in fata Parlamentului pe acest proiect de lege. Forma proiectului de cod penal inaintata de Guvern Parlamentului nu mai contine insa reglementarea Confiscarii extinse. Continutul prevazut la fostul articol 113 este eliminat integral. Proiectul codului penal este adoptat la data de 26 iunie 2009, prin nedepunerea motiunii de cenzura, devenind Legea nr. 286/2009 privind codul penal. Procedura adoptarii unei legi prin asumarea raspunderii ofera initiatorului controlul deplin asupra continutului pe care doreste sa-l promoveze. Procedura clasica a amendamentelor parlamentare este inoperabila, iar Guvernul detine dreptul de a stabili unilateral forma finala a actului normativ promovat. In orice caz, amendamentele depuse oficial la proiectul codului penal pot fi consultate aici, evident nici unul nepriviind inexistentul art. 113 referitor la confiscare extinsa.

6. In data de 15 iunie 2011 Consiliul Superior al Magistraturii trimite Curtii Constitutionale sesizata cu verificarea constitutionalitatii propunerii de revizuire a Constitutiei un punct de vedere tehnic, in care, printre altele, se sustinea ca institutia confiscarii extinse poate fi reglementata prin intermediul modificarii legii, Constitutia neoprind acest lucru. Curtea Constitutionala confirma acest argument juridic.

7. La data de 5 iulie 2011, Ministerul Justitiei publica un proiect de Lege pentru modificarea si completarea Codului penal si a Legii nr. 286/2009 privind codul penal. Proiectul este adoptat astazi, 6 iulie 2011, de Guvernul Romaniei. Proiectul reia integral forma initiala a articolului 113 intitulat Confiscarea extinsa scos, nu se stie cum, pe drumul dintre Guvern si Parlament in procedura de adoptare a noului cod penal din 2009. Promtitudinea profesionala a MJ este asfel usor de explicat fiind vorba de utilizarea nu unei operatiuni complexe de elaborare legislativa ci a unei operatiuni banale de dexteritate tip copy/paste.

Acestea sunt faptele. Ramane ca cititorii care nu prefera confortul abordarii microbistice a problemei sa gaseasca raspunsul la intrebarea de ce a fost nevoie de atata timp si de atata energie distructiva eliberata in societatea romaneasca pentru a se promova o solutie tehnica care trebuia sa existente inca din 2009?

Suplimentar cred ca se poate naste si intrebarea cine s-a opus si se opune de fapt reglementarii confiscarii extinse in codul penal?

Final de repriza.

E nevoie de o minune pentru ca proiectul privind confiscarea extinsa, adoptat de Guvern, sa intre in vigoare, caci include pe lista infractiunilor pentru care poate fi luata aceasta masura si faptele de coruptie.
Adica ii loveste in plin pe politicieni si clientela acestora.

Varianta pesedista, care omite tocmai coruptia, era acceptabila. Politicieni si clienti ai lor condamnati pentru trafic de droguri sau persoane, ori pentru terorism, nu prea vom vedea. Si nu din asemenea fapte au fost facute marile averi prin
devalizarea bugetului statului.

Proiectul lui Catalin Predoiu tinteste insa in inima coruptiei. Caci daca el va intra in vigoare, niciun ticalos dintre cei care s-au imbogatit pe baza de mita, trafic de influenta, subevaluarea, cu intentie, a bunurilor statului in procesul de privatizare, acordarea de subventii cu incalcarea legii, utilizarea subventiilor si creditelor din fonduri publice in alte scopuri decat cele destinate, deturnarea fondurilor europene, uzul de fals pentru obtinerea acestora si altele asemenea nu va mai putea dormi linsitit.

Va fi suficient sa fie prins cu o fapta, ca toata averea sa va putea fi confiscata daca, desigur, nu o va putea justifica din surse licite. Se duc vilele, se duc masinile, se duc conturile din banca. Adica i se va lua si ceea ce a furat, fara sa fie prins, si acum un an, si acum 3 ani, chiar daca nu mai e in aceeasi functie.
Foarte neplacuta si nesigura va deveni viata coruptilor romani!

Asadar, la inceputul sesiunii de toamna, parlamentarii vor primi in brate un cartof clocotit. Adica vor avea de ales intre proiectul caldicel si benign al PSD si cel radical al Guvernului. Respingerea proiectului cu coruptia inclusa, care raspunde cel mai bine asteptarilor alegatorilor, ar putea avea costuri electorale. Dar, pe de-o parte, ele pot fi compensate cu cateva pungi de faina in plus si, pe de alta parte, un viitor mandat este pe gard, mai ales pentru cei din PDL, in vreme ce averea deja acumulata e in mana.

Iar Victor Ponta le-a explicat fara menajamente ce-i asteapta: "Daca nu le place legea noastra, o sa votam legea Guvernului Boc, dar atentie pentru pedelisti: noi o s-o si aplicam". Credeti ca se vor gasi multi parlamentari care, indiferent de consemnul dat de Emil Boc si Traian Basescu, sa puna pe butuc capul lor si al clientilor lor?
Eu ma indoiesc sincer.

Dar sa zicem ca se intampla vreo minune la vot, vreun deget de sef de grup sta invers si legea totusi trece. Curtea Constitutionala ce pazeste insa? Pazeste sa scape pielea celor care i-au trimis acolo pe judecatori, caci daca Parlamentul a dat, Parlamentul trebuie sa si culeaga, nu-i asa?

CCR a declarat deja neconstitutional pana si proiectul de modificare a Constitutiei care urma sa elimine prezumtia de dobandire licita averii. Ce credeti ca va face cu o lege care intra in conflict cu blestematul de articol 44 din Constitutie? Nici macar nu va fi greu ca CCR sa tranteasca legea.

Dar si aparut foarte tarziu, si fara prea mari sanse de adoptare, proiectul elaborat de Ministerul Justitiei trebuie salutat, macar pentru ca provoaca politicienii romani sa-si dea arama pe fata. Macar sa nu ne mai amagim cu discursuri anticoruptie in campanie.




Despagubire uluitoare, cea mai mare, dupa unele surse, decisa intr-un proces cu o institutie a statului din Romania: 165 de milioane de euro! Atat a castigat la tribunal omul de afaceri Costica Constanda in procesul cu Primaria Capitalei. Litigiul este legat de controversatul schimb Parcul Bordei - Satul Francez din Bucuresti.

Bugetul pentru 2011 al Primariei Capitalei este de 4,5 miliarde de lei - putin peste un miliard de euro, deci suma ce i-ar reveni lui Costica Constanda ar fi cam 15% din banii pentru acest an ai Capitalei.

Costica Constanda si sotia acestuia au cerut anularea contractului din 2008 prin care pentru terenul de 28.500 de metri patrati pe care il avea in proprietate in Parcul Bordei (pe care putea ridica imobile de cel putin patru etaje), omul de afaceri a primit un teren cu aceeasi suprafata in zona cunoscuta ca Satul Francez, precum si constructiile edificate pe acesta apartinand domeniului privat al Municipiului Bucuresti, precizeaza Mediafax.

Decizia tribunalului in cazul Costica Constanda nu este definitiva
Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti. Judecatorii Tribunalului Bucuresti au admis cererea inaintata de omul de afaceri si de sotia sa si au dispus rezolutiunea contractului de schimb prin care Costica Constanda a renuntat la terenul din Parcul Bordei, pentru unul in Satul Francez, partile revenind la situatia anterioara contractului.

Avocati de calibru au pledat pentru Constanda: Valeriu Stoica, Florea Gheorghe si Traian Briciu. De partea cealalta, primaria a fost reprezentata de Daniel Stefanica, iar consilierii de avocatul George Stancov.
Neintelegerile dintre Costica Constanda si Primaria Bucuresti dateaza de mai bine de un deceniu, de pe vremea cand Traian Basescu era primar al Capitalei, noteaza HotNews


Iata cum magariile unora,
vor fi suportate in final tot de gugulani!
Alooo, autoritati ale statului!
Ce vina au bietii bucuresteni?
De ce ei, noi toti trebuie sa platim?
Admin

_________________________
UPDATE:
Multumesc, Plano 10!
Nu era necesar sa-mi ceri nicio aprobare!
Mai mult, am invitat toti bloggerii militari s-o faca,
dar ei au alte prioritati! E bine ca o face macar un civil!
Ai preluat intr-un moment greu, singura, unica noastra salvare!
Va urez tuturor, sa va ajute Bunul Dumnezeu, s-o duceti pana la capat!
Cititi aici:



Admin

57 de comentarii:

  1. Berea ,,cu marijuana'' a primit autorizatia de comercializare !Asteptam variante cu LSD,HEROINA si alte ,,bunatati'' indispensabile tineretului.Sa le bagam in cap prin toate metodele ca tentatia poate fi educata .
    optimistu'

    RăspundețiȘtergere
  2. TOP GUN
    In Olanda, tentatia este la liber si prostitutia este legalizata.Oricum berea este destul de scumpa 13 lei,asa ca tot cei de bani gata si-o vor permite. Daca tentatia nu da dependenta,asa odata de moft, as risca si eu,sa vad ce gust are!!!!!
    Noroc,cu berea asta ,ca poate invata loazele ptr.bac,poti sa stii ce minuni face berea???!!!!
    Cat despre averile ilicite care se vor confisca,nu cred, asta-i praf in ochii electoratului,ca se apropie alegerile!!!! Adica,cum sa-i confiste averea lui VIDEANU,EBA, UDREA ,BERCEANU,,ETC.si alti smecheri printre care si 'presul'.Mai,dar naivi ne cred guvernantii!!!
    O zi exceptionala si racoroasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. @tg
    Imi place de tine si obiectivitatea de care dai dovada,ca ai dat numai exemple de imbogatiti peste noapte.Pe altii nu i-ai enumerat.Probabil ca nici nu sunt.

    RăspundețiȘtergere
  4. TOP GUN
    don corleonica,
    Ce-mi place la tine e sensibilitatea ta plina de finete si subtilitate,un maestru al deghizarilor perfecte!!!!!
    Bine,ai dreptate,am uitat sa enumar toti imbogatitii ultimilor 21 de ani si din vremea lui Iliescu ,dar sunt foarte multi acum,foarte multi...Dar trebuie sa fii de acord cu mine ca vinovati sunt in ambele tabere,nu numai in cea de-atunci,asa ca esti multumit,mi-am facut mea culpa.!Corleonica,imi place de tine cand esti un baiat civilizat si stii sa pastrezi proportiile!!!! Pe saraca Elenush,ai speriat-o inca de pe vremea cand erai Akordica75,eu stiu ca tu nu esti asa un capcaun, ca altfel ramaneai neinsurat,a stiut d-na, ca esti un DIAMANT NESLEFUIT,baietii buni,se insoara repede,raman aia rai si ciufuti!!!! Mi-a facut o reala placere sa stau de vorba virtual cu tine,in sfarsit felicitari ptr.metamorfozare,baieti buni ,cei din PITESTI,consoarta e din Pitesti,asa ca-ti dai seama ca am o sensibilitate ptr.pitesteni!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA,SERBANICA,AKORDICA,CORLEONICA!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Stelian P.
    @TOP GUN
    E usor sa acuzi. Iei colectia de ziare si ai toti imbogatitii, pe partide.
    Greu este sa aduci dovezi acceptabile intr-un tribunal. Iti reamintesc faptul ca articolele din ziare NU SUNT DOVEZI ci doar simple informatii. Fa un efort si prezinta dovezi pentru oricine vrei tu, din orice partid si ii fac eu plingerea penala.
    Tu crezi ca toti imbogatitii astia sunt niste prosti care nu au avocati, care pica in bratele justitiei in urma articolului dintr-un ziar ?
    Nu apar pe nimeni, spun doar ca ei au facut legile (toti cei din parlament) si le-au facut bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. TOP GUN
    Stelica,
    Ori e prea cald afara,ori tu esti foarte indragostit in lipsa POZEI,ori esti derutat si un pic confuz,Stelica,se poate,Admin . a lansat un articol:GUVERNUL VREA SA CONFISTE,deci un pic de atentie si concentrare,daca tu spui ca eu ACUZ,atunci faci o eroare,eu nu sunt GUVERNUL,eu vreau presedinte,asa ca-i cale lunga si batuta si........!!!!!Eu nu mi-am propus sa dau pe nimeni in judecata,eu daca i-as prinde pe astia de ne conduc ,eu le-as lua viata,sa fiu sigur ca nu mai RECIDIVEAZA!!!!! Tu Stelutza ai studii juridice de specialitate?????? Eu nu aduc dovezi,eu stiu ce se vede cu ochiul liber sau din avion,ca sunt imbogatiti in ambele tabere,eu nu tin nici cu unii,nici cu altii,e o constatare de bun simt!!!!
    Stelica,daca nu esti prea ocupat si solicitat de nepotel,te rog fiI mai atent un pic,ca altfel o sa cred ca esti HISTRIONIC si totul nu-i decat o LAPALISADA!!!!!E o ''glumita''' ,fara a avea caracter de OFENSA!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA STELUZA SI FAMILIEI TALE SI MINUNATULUI NEPOTEL!!!!!
    P.S. Poate te gandesti la urmatoarea postare in legatura cu ce ti-am scris la Cezarica,esti de ACORD??????

    RăspundețiȘtergere
  7. TOP GUN,
    Nu te necajii prea tare!
    Unii, din cauza apartenentei la un partid sau altul, din spirit de casta, nu vor EI sa vada adevarul! Nu vor sa vada ca in TOATE PARTIDELE, sunt tradatori, hoti de neam si tara care au facut AVERE URIASA, avere care nu se poate JUSTIFICA LEGAL! Mai mult, din nefericire, aceasta HOTIE/PRADUIALA incredibila, a fost PREVIZIONATA a se intampla si ca atare, CONSFINTITA in actuala CONSTITUTIE! Aici, cu toate minusurile lui, BASESCU are dreptate! Trebuie mai intai INLATURAT din CONSTITUTIE acest NENOROCIT de articol care protejeaza LEGAL dobandirea ILICITA a averilor! Asta e, pe scurt!

    RăspundețiȘtergere
  8. Stelian P.
    @TOP GUN
    As putea sa-ti dau multe exemple de fapte vazute cu ochiul liber sau din avion in care faptasii sunt nevinovati.
    Iti recomand prieteneste ca inainte de a lua viata cuiva sa gindesti putin, numai putin.
    Istoria noastra e plina de sute de mii de morti nevinovati, ucisi cu singe rece sau torturati in mod barbar de cei care au "gindit" ca tine.

    RăspundețiȘtergere
  9. GUVERNUL, daca va reusi sa-si promoveze proiectul, desi eu ma indoiesc serios de aceasta probabilitate, ducand AVERILE ILICITE in ZONA PENALULUI, ar putea trece la CONFISCARI, fara a mai astepta schimbarea ARTICOLULUI DIN CONSTITUTIE! DA! Ar fi nu BINE, ar fi FOARTE BINE! Problema este totusi: chiar crede cineva ca se va vrea asta??? Eu ma indoiesc! Cred ca este doar un joc de glezna, de imbunatatire a imaginii guvernarii portocalii, asa cum si OPOZITIA vrea sa promoveze o aiureala pe aceeasi DIRECTIE (averile ilicite), aiureala moarta din fasa prin BIROCRATIA preconizata! Este CLAR pentru mine ca EI vor sa-si CONSERVE pentru totdeauna ce au DOBANDIT prin jaf, coruptie si hotie la cel mai inalt nivel! Iar unii dintre noi, se arunca aiurea in aparatori si avocati din oficiu ai acestor nenorociti care ar trebui sa umple inchisorile Romaniei, iar averea confiscata si repusa in circuitul national!

    RăspundețiȘtergere
  10. @tg
    Dumneata si cand injuri pe cineva de mama......inchei invariabil cu sablonul
    A FOST DOAR O GLUMA .O ZI EXCEPTIONALA SA AVETI!!

    Eu ma intreb ce rost are atata copy/paste ca oricum se vede ca sunt simple reflexe fara acoperire in realitate si nici macar nu crezi o secunda in ceea ce scrii cu majuscule

    Deci;
    A FOST DOAR O GLUMA .O ZI EXCEPTIONALA SA AVETI tg!!

    RăspundețiȘtergere
  11. TOP GUN
    Stelica,
    Asa sunt eu o dulceata de om,bineinteles ca sunt uman ,nu dorm cu cutitul, sau pistolul sub perna,asta-i stilul meu umoristic!!!!Cat despre faptul ca istoria e plina de osanditi nevinovati eu cred ca -s toti SARMANI,NECAJITI,DA-MI EXEMPLU, SAU MAI MULTE DESPRE BOGATII CARE AU FOST KILLER-ITI PE NEDREPT DIN CAUZA AVERILOR!!!!!! EU CAM DESPRE ASTA VORBEAM DESPRE BOGATII SI AVERILE lor FABULOASE DOBANDITE ILICIT!!!!!
    Stelule,tu nu VREI acum,azi ,sa te concentrezi,esti INDRAGOSTIT?????

    Iti multumesc anonimule,ptr.interventia de la ora 14.55,indiferent cine esti,habar n-am cine esti,dar de ce n-ai curajul unui nickname????Ti-e frica de gura blogului,daca-mi dai dreptate??
    Nu sunt mai rau decat altii,asa ca fii responsabil,injuraturi ,oricum vom lua si tu si eu,ce mai conteazaunele in plus sau in minus????
    O ZI PARFUMATA ,CU CE AROME VRETI VOI,EU PREFER THIERY MUGLER

    RăspundețiȘtergere
  12. Listele imbogatitilor peste noapte si intr-un mod discutabil sunt atat de mari, ca nu stiu daca vom avea ocazia sa asistam macar la cererile de chemare a lor in judecata! Noul Cod Penal urmeaza sa intre in vigoare. Ar fi normal ca si aceasta lege sa apara pana atunci, lucru cam greu de crezut. Nu stiu cum va fi forma finala a legii (ce va aparea in MO), dar sunt convinsa ca, in Parlament, o vor "spala si pieptana" si la urma ii vor pune si o fundita alba, ca sa arate cat mai bine!

    @TOP GUN
    Don Corleone / Akord nu m-a speriat absolut deloc, ma enerveza doar cand, neavand argumente, o tine una-si-buna cu o anumita chestie (n-are importanta ce!), dar fara a o justifica. De exemplu, cu angajarea mea la Parlament. Dar, se pare, ca eu l-am speriat pe dumnealui putin...
    Cand ziceti Stelutza, cui va adresati? Ca nu as vrea sa ma trezesc ca ma acuza cineva ca nu-i raspund si sa se supere pe mine ca Tigrisor2.
    Si eu, si Stelian P avem studii juridice.
    Nu-i mai "plangeti de mila" ca poate vedea pozele mele pe Blogul lui Plano10, inclusiv de luna trecuta.

    Revenind la Coduri si legi - eu nu inteleg si nici cartile din care am invatat nu ma lamuresc de ce daca am un Cod penal / civil sau de procedura mai am nevoie de o lege de aplicare a acestui Cod! Actualul Cod civil e de la Cuza si a rezistat atatia ani. E adevarat, a suferir multe modificari / adaptari, dar institutiile fundamentale sunt aceleasi si sunt extrem de bine conturate.

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar daca se inlatura prezumtia constitutionala a averii licite exista o prevedere in codul civil-veche si preluata din codul francez- conform careia detinatorul unui bun mobil este prezumat a fi proprietarul acelui bun.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Plano10,
    Sa inteleg ca ce-i de FURAT e bun dobandit pentru totdeauna? Ca prin CONSTITUTIA lu'peste sau cum zici tu acum codul civil se BATE IN CUIE pentru TOTDEAUNA AVEREA ILICITA? Te inseli, dragul meu! Nimeni, niciun legiuitor in istorie, niciodata NU s-a PRONUNTAT pe fata in acest sens!
    Doar romanii, in smechereala tipic damboviteana, au avut NERUSINAREA sa LEGIFEREZE PERIODIC hotia.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Anonim
    Daca ai fi familiarizat cu problemele juridice n-ai sari ca tata in targ, precum Basescu, sa spui o prostie.
    Orice prezumtie rezista pana la proba contrarie,dar proba contrarie nu o produce proprietarul ci cel care acuza.
    Legislatia actuala permite confiscarea sau trecerea in proprietatea adevaratului proprietar a oricarui bun mobil sau imobil, daca este dobandit ilegal.

    RăspundețiȘtergere
  16. TOP GUN
    don corleone,
    In primul rand nu mai folosi pluralul de reverenta,in al doilea rand nu prea injur si cand vreau sa fluier ,fluier,vorba filmului.
    Dar constat ,ca daca dadeai bac-ul acum ,picai cu succes si adio 'succesuri' la fete,ca doar n-o sa se pricopseasca cu un agramat,scuze,sa bag placa cu ,las'ca stii tu.... Pai bine stimabile,e diferenta intre REFLEXELE TALE SI REFLECTIILE MELE ,NU SUNT COPY,PASTE,EU CHIAR CRED IN ELE,LE APLIC SI IN EDUCATIA COPILULUI, O ORIENTEZ TOT DUPA ACESTE REFLECTII. Si apoi ,eu cunosc sensul cuvintelor pe care le folosesc,asa ca spre deosebire de tine,NASPA,imi pare rau dar eu spun in fata ce gandesc,alt defect,ca nu-s perfect!
    Perfectiunea e apanajul zeilor si cum eu is muritor....... Elenush,mie imi place sa-i spun lui Stelica,STELUTZA BULINUTZA,daca mai aveti vreo nelamurire cu draga inima......Nu-i plang de mila era in ghilimele dar am uitat sa le pun!!!!
    O ZI PARFUMATA CU GIVENCHY!!! SAU CE AROMA VRETI!!!!
    NU MAI ESTE O GLUMA ,SPRE DISPERAREA LUI AKORDICA,SERBANICA, SAU WHATEVER CORLEONICA!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Da da sunt speriat 'de moarte' @elena
    Daca se rastoarna vre-o luntre si cade cineva cu fundu'n apa,ca unele seturi de cauciucuri,deja se vede ca nu mai au flotabilitate,iar deconturile "intra la apa" rau de tot;
    dar nu conteaza oricum va faceti ca nu pricepeti despre ce e vorba(ca de obicei cand nu sunteti ridicata in slavi)

    RăspundețiȘtergere
  18. @tg
    Nu,nu!; sunt reflexe mentale pur si simplu.
    DE REFLECTII NU ESTI IN STARE

    A FOST DOAR O GLUMA!!FOLOSITI SAPUNUL 'CHEIA'-cu el cuceresti femeia,IAR CU PASTA DE DINTI CRISTAL VEI AVEA DINTI CA DE CAL

    O ZI PARFUMATA ,CU CE AROME VRETI VOI,EU PREFER TOPO-GAN

    RăspundețiȘtergere
  19. ....si RACOROASA!!(ca aici are un "fix")

    RăspundețiȘtergere
  20. Vreti nu vreti, unora ... multora le place:
    ELENA, in TOP 10, a urcat pe Locul 4.
    O sa-l detroneze pe fostul sef, nenea DOGARU!
    La mai mare, ELENA!

    RăspundețiȘtergere
  21. @Anomin 16.10
    Nu am mania topurilor si a locurilor.
    La mai mare ce? Pensie, ati vrut sa ziceti, nu-i asa?
    @all
    Legat de solutia CCR pe OUG 1 - fiti linistiti, NICIO FRACTIUNE DE SECUNDA NU AM CREZUT CA AR PUTEA FI ALTFEL.

    RăspundețiȘtergere
  22. Stelian P.
    @Don Corleone
    Sapunul CHEIA imi aminteste de vremurile cind veneam cu soldatii de la instructie, plin de noroi si ud de transpiratie cu gindul la o brunetica mititica. Cu el ma spalam si ma mir ca nu imi dadea fata un picior in fund cind treceam la dezechipare. Noroc ca avea ea ceva strain pe acasa si daca nu eram prea grabit il foloseam si pe ala.
    Ce vremuri !
    Acuma pling dupa sapunul ala.

    RăspundețiȘtergere
  23. @Stelian P
    "Doar cine nu stie nu cunoaste"
    Si din pacate s-a umplut lumea de "profesionisti militari" care invarteau 3 hartii(in mapa) intre 5 birouri si se uitau ingrijorati la ceas intre 2 cafele.Mai e mult pana plecam acasa??
    Asta daca nu cumva erau deja acasa cu voie de la sef de pe la ora 12-13.Juristii stiu de ce!!

    RăspundețiȘtergere
  24. elena baiguia:
    @all
    "Legat de solutia CCR pe OUG 1 - fiti linistiti, NICIO FRACTIUNE DE SECUNDA NU AM CREZUT CA AR PUTEA FI ALTFEL."

    Da de ce crezi ca am fi fost nelinistiti??Te-a intrebat cineva d-na jurist de "recunoastere mondiala"??
    Chiar iti faceai iluzii la aia -37% pierduti la "penzie"??tot razboiul tau se reduce la cei
    -37%pierduti si pentru asta esti in stare sa iei in brate cel mai mare caras(cezar are numai fatze)
    dupa cum postezi maine poimaine te vad si
    PDL-i..a(o luntre-n plus sub sezut)
    numai ca la asa caracter.....Doamne fereste!!

    RăspundețiȘtergere
  25. @bai don Corlieoni
    Ce mama dracului facem,avem ciclu ? O luam de la capat cu discutiile despre ,,cine ,care ,cum '' ? Cine-i ,,scama din buric'' ?
    Baga un banc (ai tu unul pe gaura),sa ne linistim un pic.Gata cu poceala,ca ne vopsesc astia curu-n portocaliu bucata cu bucata.
    BLASTAMU'pamintulu'

    RăspundețiȘtergere
  26. Un CAP nedesfiinţat la revoluţie acum face super-profit şi dă tractoriştilor lefuri de 2300 euro

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu stiu,cine a facut poezia. Am primit-o şi eu ....Dar zice bine....



    Odată, o maimuţă din neamul Anecdotic ,

    Venind la sfat pe-o creangă de arbore exotic ,
    A zis : Atenţiune ! Sunt foarte afectată !
    Tot circulă o vorbă , deloc adevărată
    Că omul ar descinde din buna noastră rasă .
    Ba chiar ideea asta îmi pare odioasă !
    Şi , zău , savantul Darwin , tot neamul ni-l jigneşte
    Când spune cum că omul cu noi se înrudeşte !
    Aţi pomenit vreodată divorţuri printre noi ?
    Copii lăsaţi pe drumuri sau arme de război ?
    Am inventat , noi , cipuri şi alte drăcării ?
    Însemne sataniste , otrăvuri , şmecherii ?
    văzut-aţi pe vreunul , retras în jungla deasă ,
    Ca să scornească arma distrugerii în masă ?
    Tot ce lăsăm în urmă , când mai sărbătorim ,
    E biodegradabil . Natura o-ngrijim .
    Iar omul otrăveşte , în fiecare zi ,
    Păduri , câmpii şi ape , şi zările-azurii . . .
    N-avem starlete porno sau dive-travestiţi ,
    Şi , orişice s-ar zice , nu suntem troglodiţi !
    Cine-a văzut în hoardă la noi bolnavi mintali ,
    Drogaţi , lacomi de sânge sau homosexuali ,
    Escroci , bandiţi , gherile sau vreo tutungerie ?
    În neamul nostru nobil nu vezi aşa prostie !
    Noi n-avem mafii crude în stirpea noastră-aleasă ,
    Nici terorişti , nici dogme , nici luptele de clasă . . .

    RăspundețiȘtergere
  28. apropo de profesionisti
    ....cu doctori!

    Un tip merge la doctor si spune atingind diferite parti ale corpului:
    - Doctore, cind imi apas bratul ma doare. Cind ating gitul ma doare. Cind imi ating stomacul ma doare. Am o boala rara?
    - Nu, ai degetul fracturat.

    Medicul sef al serviciului de cardiologie intra in goana la morga strigand:
    - Scoate-l repede pe nr.3 din sertar! Nu pulsul lui s-a oprit, ci ceasul meu!


    O prostituata se duce sa o consulte un ginecolog.
    - Pierdeti mult la ciclu? o intreaba doctorul.
    - Foarte mult! Cel putin un milion pe noapte…


    - Domnule doctor, ati uitat ca de trei minute stau cu limba scoasa?
    - N-am uitat, dar vreau sa scriu reteta in liniste.


    La ginecolog se prezinta o tinara.
    - Va ascult, domnisoara, zice doctorul.
    - Dom' doctor, am o problema la pasarica.
    - Stati putin, domnisoara, sa inchid geamul, ca fac pizdele astea din copac un zgomot teribil!

    RăspundețiȘtergere
  29. ...
    Cat am batut eu jungla, scuzati, n-am observat
    In obstea maimuteasca vreun cocotier privat.
    Urmand calea cea buna si, evident, corecta,
    Adolescentii nostri parintii si-i respecta.
    In ierarhia noastra, cum e firesc si drept,
    Devine sef acela viteaz, agil, destept,
    Capabil viata obstei s-o tina, s-o pazeasca,
    De rele si primejdii turma sa si-o fereasca.
    Adesea seful nostru isi risca mandra blana,
    Ca turmei sa-i gaseasca loc de dormit si hrana.
    Pe cand, priviti ! La oameni, fereasca Domnul Sfant,
    Sefi sunt cei fara suflet si fara de cuvant,
    Corupti, vicleni, jigodii, cu gura cat mai mare,
    Nebuni dupa putere si dupa bunastare!
    De turma lor n-au grija nici cat un bob de mei,
    Conteaza doar averea si inmultirea ei.
    Nu veti vedea vreodata, cat soarele si luna,
    O minte de maimuta dospind in ea minciuna.
    La om, tot ce inseamna minciuna, intrigi, ura
    Sunt legi de referinta, a doua lui natura.
    Chiar dac-as fi silita de vreun laborator,
    N-as deveni vreun Iuda ori vreun informator…
    Si iata inc-un lucru din lumea mea, frumos:
    La noi nu se intampla razboi religios,
    Nici sfinte inchizitii, nici libertati in lanturi,
    Nici chefuri dupa care sa ne culcam prin santuri,
    Nici ordine mondiala, si nici nationalism,
    Si nici vreo indoiala ce-aduce a ateism…
    E-adevarat ca omul, acest biped gunoi,
    Arata ca maimuta, dar n-a descins din noi!

    RăspundețiȘtergere
  30. Cate persoane lucreaza in biroul acesta?
    - Cu sef cu tot, cinci.
    - Deci, fara sef, patru?
    - A, nuuuu... fara sef nu lucreaza nimeni!

    Omul nu e facut sa munceasca!
    Dovada: faptul ca oboseste.

    Daca cineva rade - razi impreuna cu el!
    Daca cineva canta - canta impreuna cu el!
    Daca cineva lucreaza - lasa-l sa lucreze

    Daca tatal tau nu este milionar, nu ai nici o vina.
    Dar daca nici socrul tau nu este milionar, atunci nu ai nici o scuza!



    In vin e puterea.
    In bere e sanatatea.
    In coniac e distinctia.
    .... iar in apa sunt microbii!

    Cand o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume!

    Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.

    Daca vrei ca sotia sa te asculte cind vorbesti, vorbeste cu alta femeie. O sa fie numai ochi si urechi.

    Cand esti inteligent si cand esti intelept?
    Esti inteligent daca nu crezi decat jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care jumatate!

    Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintile reduse ii discuta pe altii.

    Oare de ce exista atatea organizatii impotriva hainelor de blana si nici una impotriva hainelor de piele?
    Probabil pentru ca e mai simplu sa hartuiesti femeile bogate decat gastile de motociclisti.

    Un vanator pleaca intr-un safari impreuna cu sotia si soacra. Intr-o seara, dupa ce si-au ridicat tabara, soacra se rataceste si vanatorul impreuna cu sotia sa pleaca sa o caute.
    Intr-un tufis o gasesc impietrita de groaza in fata unui leu care ragea din toti rarunchii.
    Vazand asta, sotia intreaba disperata:
    - Si acum ce facem?
    - Nimic, raspunde vanatorul, leul s-a bagat singur in treaba asta, lasa-l sa se descurce!!!

    Doi politisti intra intr-un compartiment al trenului:
    - Arme? Bani? Droguri?
    - Nu, multumesc. O cafea, va rog...

    - Tata, spune-mi, de ce barbatii de la noi nu pot avea mai multe sotii, asa cum e in Africa ?
    - Esti inca mic, fiule. Cand vei creste, o sa intelegi ca intr-un stat civilizat legea ii apara pe oameni...

    O femeie grasa sta in fata oglinzii fermecate:
    - Oglinda-oglinjoara, cine-i cea mai frumoasa din tara ?
    La care oglinda:
    - Daca vrei sa-ti spun, da-te la o parte, ca nu vad nimic !

    Dupa un accident rutier, victima, un barbat, se trezeste puternic ametit si intreaba buimac:
    - Unde sunt? Doar n-am ajuns in Rai?
    - Nu, dragul meu, doar sunt aici langa tine, ii raspunde linistita nevasta-sa...

    Politia rutiera, la locul accidentului, explica intr-un interviu TV despre importanta purtarii centurii de siguranta:
    - Uitati-va la acest om care nu a purtat centura: capul rupt, intestinele pe parbriz, ochii in pom, fara maini. In schimb, uitati-va si la cel care a purtat centura: parca-i viu!

    Pe o strada, o tiganca batrana vindea seminte cu 5.000 de lei cornetul.
    Un tanar care trecea in fiecare zi pe acolo ii lasa cei 5.000 de lei, dar nu-si lua niciodata cornetul.
    Intr-o dimineata, tiganca il opreste, incercand sa-i spuna ceva, dar tanarul merge grabit mai departe, zicand din mers:
    - Vrei sa ma intrebi de ce nu iau niciodata semintele?
    - Nuu, nuu... vreau sa-ti spun ca s-au scumpit la 10.000 de lei!

    RăspundețiȘtergere
  31. Buuuun.....acum urmeaza sa fiu injurat ca din cauza mea nu se pot rezolva problemele planetei

    O SEARA BUNA SA AVETI CU HENNESY SI GYVENCHI SI bla bla....SI O ZI EXCEPTIONALA bla bla....SI RACOROASA BLA

    RăspundețiȘtergere
  32. Na,acum,cu fereastra inchisa,putem discuta.Parodiind un sinistru personaj,ma intreb de ce noi ,astia slabi,trebuie sa tinem in spate grasul asta de stat ?Noi l-am facut pentru a ne fi mai usor la nevoie.Acum vine unul si spune ca statul social este o himera.Pai, ma dezabonez !Am eu grija sa scrijal pe un pietroi ce si cum,ii invat eu pe cei mici sa citeasca si sa scrie pe bolova,ma apar singur de nechemati si ma tratez cu spinz la nevoie.Si-mi pun borduri cind, cite si de care vreau !Clar ?
    BLASTAMU'pamintulu'

    RăspundețiȘtergere
  33. Moare CHIRIASUL dela 3coceni si ajunge la poarta raiului. Nervos, incepe sa bata. Sfantul Petru deschide o usita si`l intreaba:
    -Cine esti tu?
    -Dumnezeu! raspunde CHIRIASUL dela 3coceni.
    -Pleaca, muritorule, nu huli! Dumnezeu e aici in rai!
    A doua zi, scena se repeta. Si`a treia zi, si`a patra zi tot asa…Exasperat, sfantul Petru se duce la Dumnezeu:
    -Sfinte Parinte, e la poarta un muritor care spune ca el e Dumnezeu!
    -Da? Ia adu`l la mine, sa`l vad si eu…zise Dumnezeu amuzat.
    Cand il vede peCHIRIASUL dela 3coceni il intreaba:
    -Cine esti tu?
    -Eu sunt Dumnezeu! raspunde el mandru.
    -Cum esti tu Dumnezeu? N`am facut eu lumea?
    -Ba da!
    -N`am facut eu toate vietuitoarele, plantele, toate ce sunt?
    -Ba da!
    -N`am facut eu pe om din tarana?
    -Ba da!
    -Atunci?!
    -Da, dar din ce ai facut toate astea?
    -Cum din ce? Din haos!
    -Poi, vezi?! Haosul cine l`a facut? Nu l`am facut eu?!

    RăspundețiȘtergere
  34. Sefulee...e tare tare bun si cam adevarat
    @blastamu' universului
    de printzip si'n teorie tu ai dreptate,da'praftica ne omoaraaaaa!!

    RăspundețiȘtergere
  35. Si..uite asa a reusit akordatul sa duca in derizoriu discutia despre ilicit!
    Mai trebuie sa se indoiasca cineva de rolul sau in virtual?

    RăspundețiȘtergere
  36. @Plano10
    De mai mult de cinci ore nimeni nu a ,,macanit'',cu microscopice exceptii.Akordatul are si el,ca tot omul,sensibilitati.Dar ne putem intelege.
    ILICI-itul ? Nu ma pricep la drept civil,constitutional sau ,,anticonstitutional'',DAR daca prezumtia de nevinovatie chiar exista,atunci inseamna ca se extinde si asupra modului de dobindire a averii.Sau nu ? Si atunci ?!
    BLASTAMU'pamintulu'

    RăspundețiȘtergere
  37. ,, Don Corleone spunea...
    Buuuun.....acum urmeaza sa fiu injurat ca din cauza mea nu se pot rezolva problemele planetei''
    ***********

    7 iulie 2011, 21:43
    ****
    Avea dreptate ?
    BLASTAMU'pamintulu'

    RăspundețiȘtergere
  38. @Don Corleone
    1. Da, m-a intrebat, nu unul, ci mai multi.
    2. In cei 6 ani de munca mi-am recuperat cei 37%.
    3. daca incepeti cu tampenii din nou, chiar ca devin obraznica. Va rog sa intelegeti ca si rabdarea mea are o limita. Cred ca am demonstrat ca ma pot adapta, ca nu sunt o sclifosita etc. Dara daca se sare calul ...

    RăspundețiȘtergere
  39. @plano10
    decat sa faci ordine unde 'nu-ti fierbe oala'
    mai bine vezi-ti de blogul tau congelat
    Un amic a dorit bancuri....i-am dat bancuri,bune rele,a ras sau nu asta e,atat pot.du-te si fa un menage a trois cu ceilalti 2 usl-asi,si desfiinteaza-ti caricatura aia de blog.
    Dar nu poti pt. ca blogul tau e COMANDAT nu ca acesta, LIBER

    RăspundețiȘtergere
  40. .....te 'aia' grija pe tine ce e pe aici,cand la tine pe blog "a murit scroafa in cotet si cu c..u in usa

    RăspundețiȘtergere
  41. Da' stiu ca ,,NE COMENTAM'' despre ILICI-it ! Atentie,toti cei care aveti doua biciclete...
    BLASTAMU'pamintulu'

    RăspundețiȘtergere
  42. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  43. Comentariile dvs. pot fi extrem de utile,
    deoarece asa se formeaza O ATITUDINE, un curent de opinie, de care TREBUIE sa se tina cont!
    Daca suntem indiferenti, AUTORITATILE vor face ce cred ele mai bine, sau EXACT cum le convine!
    Prin urmare, nu trebuie sa ducem in DERIZORIU discutiile din spatiul virtual! Ne "vad" o multime de oameni, dar si cine trebuie!
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  44. ,,Ce mama dracului facem,avem ciclu ? O luam de la capat cu discutiile despre ,,cine ,care ,cum '' ? Cine-i ,,scama din buric'' ?
    ***********
    Gata cu poceala,ca ne vopsesc astia curu-n portocaliu bucata cu bucata.''
    BLASTAMU'pamintulu'

    RăspundețiȘtergere
  45. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  46. @admin
    Crezi ca mai are cineva rabdare sa caute opinii avizate sau reactii competente la subiectele puse in discutie printre prostiile,barfele, injuriile, bancurile etc, scrise de @corleone, Tigri si droaia de anonimi?

    RăspundețiȘtergere
  47. @Plano10
    ,,opinii avizate sau reactii competente la subiectele puse in discutie ''? La tine este mai ,,aerisit'' ,totusi nu am gasit pe nimeni ,,competent'' care sa-si expuna ,,opiniile avizate ''.
    DECI ,,daca prezumtia de nevinovatie chiar exista,atunci inseamna ca se extinde si asupra modului de dobindire a averii.Sau nu ? Si atunci ?! ''
    BLASTAMU'pamintulu'

    RăspundețiȘtergere
  48. Stelian P.
    @Plano10
    Exista oameni care au rabdare sa caute opinii avizate si daca unii sunt nemultumiti de spusele cuiva au posibilitatea sa-l sara la citit. Droaia de anonimi au si ei dreptul la opinie chiar daca unora nu le convine opinia lor. Asa e in democratie si tu trebuie sa intelegi foarte bine acest lucru, mai bine decit multi altii.

    RăspundețiȘtergere
  49. tot ce am postat la adresa lui plano ramane perfect valabil si nu retractez nimic;si asa am spus prea putin fata de ceea ce ar fi trebuit.


    despre elena este totusi altceva;este o doamna asa ca imi cer scuze-dar pentru exprimare NU pentru esenta adevarului spus

    RăspundețiȘtergere
  50. Stelian P.
    @Don Corleone & all
    Jale mare pe blogul sindicatului. Se pare ca au "mici probleme financiare" iar fuhrer-ul tuna si fulgera in stilul lui academic. Ai vazut ?

    RăspundețiȘtergere
  51. @Stelian
    Nu mai Blestema cu pamantu`!

    RăspundețiȘtergere
  52. Stelian P.
    @Plano10
    Nu inteleg, sper ca nu crezi ca postez si sub alta identitate ? La ce mi-ar folosi ?

    RăspundețiȘtergere
  53. @Stelian P
    Multumesc; am vazut ce scrie “acolo” si dau fuga sa platesc integral………o bere rece la halba ca pe aici e o caldura de numa,numa.
    Pe la scmd s-o fi golit pusculitza(chiar dogaru zice ca inchide conturi)
    Habar nu are ca “i le-a inchis” apostol mai de multisor
    P.S.Acu' m-am intors si de la....."plata integrala"
    in rest e cam gata: guitzat de "lebada" si cam atat la scmd.
    da ai vazut ca plano are 2 bloguri??
    Pe aici e postac ca pe la el pe blog "vorbeste cu peretii".
    Nu eu l-am pus sa se bage sluga ca cel de-al treilea in "menaj a trois" cand ceilalti doi sunt "activi"

    RăspundețiȘtergere
  54. Trebuie sa fii "specialist" englez ca sa fii asa de tampit ???
    concluzie de studiu...???????!!!!!!!!!!!

    95% dintre români înteleg spontan limba moldoveneasca
    Un studiu demarat de comitetul pe probleme de lingvism al Uniunii Europene a relevat, în mod absolut surprinzator, ca 95.26% dintre români înteleg spontan limba oficiala a Republicii Moldova, respectiv, limba moldoveneasca. Fenomenul este cu atât mai teribil cu cât limba în cauza este, dupa cum probabil se cunoaste, una dintre cele mai noi limbi indo-europene, aparuta pe planeta de abia doua decenii, mai exact, în anul 1989.Uluiti, cercetatorii britanici afirma ca singura explicatie plauzibila este ca românii sunt înzestrati genetic cu inteligenta deosebita, talent în comunicare si o profunda înclinatie spre limbi straine. Un argument invocat în sprijinul acestei teorii este si acela ca procentul de 4.74% din populatie care nu manifesta o asemenea întelegere spontana este reprezentat de minoritati nationale, în special, ungare, care de asemenea, nu înteleg nici limba româna. Studiul a fost demarat de autoritatile europene în încercarea de a cuantifica necesarul de traducatori autorizati din limba româna în limba moldoveneasca. Nu-i banc, dar e bun......

    RăspundețiȘtergere
  55. Pe bune ca nu-i banc.
    Dar din punctul de vedere al unui englezoi,parca n-ar fi chiar de condamnat
    Trebuiau sa citeasca maxim 1/2 ora un pic de istorie si ar fi fost totul limpede.

    RăspundețiȘtergere
  56. @plano10
    poate ii mai trece greatza ca lamaie nu am.


    Ba Vasile, am fost in Turcia la all inclusive, ba exceptional. Mananci cat vrei, bei cat vrei, cu bar la piscina, lux frate, lux mare.
    Da’ sa vezi ce faza patesc: ma duc intr o dimineata la micu’ dejun, Maria mea ramane in camera. Cand ma intorc, ia-o pe Maria de unde nu-i. O caut peste tot, ma panichez, ma duc la receptie, si imi zic aia vezi domne ca e in camera la Antonio Banderas. Ma duc acolo, bat la usa, deschide Antonio. Ba, Antonio barbat bine ba. Inalt, plin de muschi, brunet, ochi albastri, fara pic de burta. Cand colo, iese Maria mea dezbracata din baie. Cu tatzele vai mama ei, curu lasat, ba mi-a fost o rusine de don Antonio!

    RăspundețiȘtergere
  57. Confiscarea extinsă a averii, mai rea decât ilicitul lui Ceauşescu.
    Românii care sunt anchetaţi la această oră de un procuror, pentru fapte care sunt pedepsite cu minim 5 ani de închisoare, ar putea rămâne fără case, maşini şi orice alte bunuri. Legea nu distinge între infracţiuni, aşa că, dacă va trece de Parlament, averea se va putea confisca şi în cazul omorului, săvârşit în scop material. Cea mai mare problemă a proiectului de lege, iniţiat de ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, şi aprobat de Guvern este că lasă la „convingerea instanţei”, dacă averea să fie sau nu confiscată, dispoziţie aflată în Codul de procedură penală, însă declarată neconstituţională!
    Legea prin care se doreşte confiscarea averilor obţinute ilegal este mai drastică decât celebra lege a ilicitului de pe vremea lui Ceauşescu. Dacă în acea epocă averea era confiscată ca o pedeapsă dată de judecător, astăzi proiectul de lege privind confiscarea extinsă a averilor ilicite prevede ca, în caz de condamnare la pedeapsă cu închisoarea, să se aplice şi sancţiunea confiscării averii. Cu alte cuvinte, cei vizaţi trebuie obligatoriu condamnaţi, pentru a li se confisca averea.

    Pe de altă parte, în toate dosarele aflate în anchetă, la data intrării în vigoare a legii, se va menţiona modul în care s-a dobândit averea, cu o perioadă de referinţă de cinci ani. De exemplu, dacă legea intră în vigoare la 1 octombrie 2011, iar procurorul începe în această zi urmărirea penală şi pune în mişcare acţiunea, acesta va verifica modul în care s-a obţinut averea. Anchetatorul are posibilitatea să analizeze circuitul bunurilor sau al banilor din conturi, cu cinci ani în urmă.
    _______
    Wowww....
    A inceput sa-i roada, paralizeze frica!
    De ce oare? Daca sunt AVERI LICITE, care este problema? De unde atata frica ???
    Un subiect extraordinar! Deja unii, nu au somn!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri