Google Translate

duminică, 31 iulie 2011

Sa traiti, Domnule Colonel! Doar o vorba sa va spun! In tara orbilor, chioru' e imparat!


De mai bine de zece ani tot apare la televizor, pe te miri ce post, de la Antene, pe B1, Pro TV, Realitatea TV sau chiar la Acasă, dându-şi cu părerea despre economie, politică sau evenimente sociale. A avut chiar şi două emisiuni la TVR.



Are chelie, e ochelarist, se îmbracă numai la costum şi, când vorbeşte, graseiază uşor. Pe cartea de vizită o înşiruire de acronime te ameţesc: Prof. Dr., Ph.D.Econ., L.L. M.Fin., M.B.A., MFM, CEPA. Poartă un nume exotic, cu rezonanţă germană, Niels Schnecker. Puţină lume ştie, însă, că omul a fost pilot de vânătoare, nu oricum, ci pe celebrele F16, are patru cetăţenii şi vorbeşte nouă limbi străine.



E colonel, în retragere, al US Air Force, avocat, expert în macroeconomie, are centura neagră în Kung Fu şi e milionar în dolari. A trăit şi făcut într-o viaţă câţi alţii în zece. Dincolo de masca rece, a economistului calculat, descoperi un personaj fascinant, desprins parcă din filmele cu James Bond.


 Niels Schnecker ştie nouă limbi, are centura neagră la Kung Fu şi a vizitat 124 de ţări.
Cu patru paşapoarte în buzunar prin 124 de ţări


Niels Schnecker s-a născut pe 1 ianuarie 1960 la Bucureşti. Părinţii săi, evrei austrieci, lucrau la Bucureşti. Întrucât maică-sa era nemţoaică din Sudeţi, a căpătat şi cetăţenia germană. Apoi, când la 10 ani a emigrat în State, a primit şi cetăţenia americană. Ultima pe listă, cea israeliană, a primit- o la 18 ani când, după moartea tatălui, mama sa a decis să se stabilească în Israel.


"E chiar haios momentul. Nici nu apucasem să mă dau jos de pe scara avionului când, un «guzgan» şi o «guzgancă» de la Shinbet, adică SRI-ul evreiesc, m-au săltat de lângă mama şi m-au luat la întrebări. Pe vremea aia încă mă mai pieptănam, aveam un păr lung şi bogat şi eram bronzat binişor. Au crezut ăia că sunt arab!", se amuză evreul româno-german cu cetăţenie americană.

În plus, Niels are şi rezidenţă britanică, sud-africană, franceză şi de Insulele Virgine. A trăit şi muncit în toate aceste locuri, plus Argentina şi Filipine, unde n-a avut, însă, rezidenţă. "Am călătorit în 124 de ţări! Şi n-am decât 50 de ani…", se laudă el.

 Evreu cununat cu o ortodoxă în Biserica Anglicană


"La 40 de ani m-am hotărât să mă stabilesc în România. Eram avocat în Johannesburg, Africa de Sud, şi m-a convins să mă întorc răposatul ambasador Mihai Botez, Dumnezeu să-l ierte!", povesteşte Niels Schnecker. "Hopa! Tocmai am încălcat prima poruncă din Tora, să nu pronunţi numele Domnului!", râde Niels. "Aiurea, sunt un evreu agnostic, cred în D-zeu, dar nu în religie sau biserici...", se autodefineşte israelitul.

"Faptul că m-am însurat cu o româncă creştin-ortodoxă, Iulia, într-o Biserică Anglicană, cu o slujbă ecumenică, iar acum am un băieţel de 6 ani, Patrick, botezat atât în rit iudaic, cât şi anglican spune ceva despre mine. Naşi de cununie ne sunt Andreea Esca şi Alexander Eram!", se confesează, ca la rabin, Niels Schnecker.


 PĂRINŢI SPIRITUALI. Niels Schnecker şi Iulia, soţia sa, i-au avut ca naşi
pe Andreea Esca şi Alexander Eram

Nu discută în public subiectele militare



Despre cariera sa militară, Niels Schnecker nu vrea să spună prea multe. "Am avut norocul să zbor pe F15, F16 şi A10. Ultimul e avion antitanc şi e poreclit «Worthog» după un porc mistreţ sud-african, aşa de urât e. Da’ e un avion subsonic excepţional. Ca pilot, normal, îmi place F16, dar cu A10 ştii că nu cazi", explică pilotul care a trecut în rezervă cu gradul de colonel.




Acum nu mai poate să zboare. Mai întâi a trebuit să renunţe la avioanele de vânătoare din cauza ochelarilor. De câţiva ani, de când a avut un accident vascular cerebral, mai urcă în avion doar ca pasager. Ne arată, mândru nevoie-mare, dintr-un catalog al US Air Force, poze cu avioanele pe care le-a pilotat. Apoi se lansează într-o ditirambă despre avioanele americane comparativ cu cele europene şi ruseşti. Concluzia e previzibilă: americanii sunt superiori. Apoi se autocenzurează, brusc:
"Subiectele militare nu se discută în public!".

Republican pursânge
Nu uită să se dea mare un pic: "Între ’85 şi ’86 am fost consilier economic la Casa Albă!". În spatele biroului tronează un poster: "Stop OBAMA!".


STOP OBAMA! Republicanul Niels Schnecker a lucrat în ’85-’86 la Casa Albă

Niels locuieşte la Snagov, dar firma de avocatură o are, ironia sorţii, în fosta reşedinţă de serviciu a mareşalului Antonescu, de la Băneasa. În biroul său e un frig de-ţi îngheaţă oasele.


"Sunt rău de căldură! Dacă sare de 23 de grade, transpir ca un porc... În Israel era un coşmar", se scuză avocatul cu studii economice şi de drept făcute la Paris. Pereţii sunt burduşiţi cu diplome. Sunt patru categorii. Prima cu cele militare, a doua cu cele civile, a treia cu cele care îi recunosc activităţile de voluntariat la diverse ONG-uri şi ultima cu diplome şi fotografii care îi atestă activitatea politică. "Asta pentru că sunt republican radical, membru cu acte în regulă", se mândreşte americanul, în timp ce ne arată poze cu dedicaţii de la foştii preşedinţi republicani Bush senior şi junior şi Ronald Reagan. Başca una în care îi strânge mâna lui Shimon Perez.


SIMŢ AL UMORULUI FOARTE DEZVOLTAT
"Cele mai bune bancuri cu evrei sunt spuse de evrei"
Niels Schnecker oferă o mostră de umor autoironic: "Cică, Iţic şi cu Ştrul se plimbau de Yom Kippur prin Tel Aviv. Asta e o sărbătoare la care nu se bea şi nu se mănâncă până la asfinţit, ca să ţi se ierte greşelile din ultimul an. Greşeli, că evrei n-au păcate, numai creştinii au... Şi cum se plimbau ei, aşa, lihniţi de foame, îl văd pe prietenul lor, Moshe, cum mânca şi bea de zor la o terasă. «Moshe, ai înnebunit! Tocmai azi ţi-ai găsit? Nu puteai să te abţii şi tu până la apus?», îl întreabă ei. «Păi, de ce? Eu n-am greşit cu nimic! N-am furat, n-am înşelat, n-am minţit... N-are Yahve (Dumnezeu – n.r.) ce să-mi ierte!». Păi, bine, Moshe, da’ să nu minţi, să nu furi şi să nu înşeli un an întreg, ca să mănânci şi să bei o zi, merită? »". "Cele mai bune bancuri cu evrei sunt spuse de evrei", se distrează israelianul născut în România.

CA ÎNTR-O COMEDIE
A spălat avioane cu periuţa de dinţi
O amintire cazonă, care acum îl amuză, n-o s-o uite niciodată. "În perioada de instrucţie de la şcoala de aviaţie am cunoscut o fată drăguţă cu care m-am combinat. După o săptămână, i-am cam dat papucii. Ce n-am ştiut eu era că domnişoara era fiica unui sergent-major din bază. Ce a urmat n-o să uit niciodată. Două săptămâni, zilnic, de la opt seara la unu dimineaţa, am spălat, cu periuţa de dinţi, câte un avion. Detergentul era extrem de puternic. Mi se dusese pielea de pe degete!". Căprăria din armată e în America la fel ca în România.
"Acum nu mai pot pilota niciun avion. Am avut un atac vascular cerebral şi nu mai pot obţine certificat medical. Nu mai sunt apt de zbor."

NIELS SCHNECKER, consultant financiar
CRIZA I-A SLEIT PUTERILE ŞI I-A SUBŢIAT AVEREA


Şi-a vândut Mercedesul din solidaritate cu angajaţii
Primul milion de dolari l-a făcut în 1991. "L-am pierdut în ’94, când am venit în România! Toată lumea îmi cerea bani şi le dădeam... La bani nu sunt evreu!", se distrează omul de afaceri. "Acum simt criza pe deplin. Înainte mă ocupam de finanţări şi refinanţări. Acum, de achiziţii şi fuziuni. Finanţările merg greu, în general, şi în România în special! Din 80 de angajaţi am mai păstrat 25", mărturiseşte franc Niels Schnecker.
La întrebarea câte milioane mai are în cont, Niels râde: "Nu le-am numărat!“. Apoi adaugă: "Din punctul de vedere al lichidităţilor sufăr ca toată lumea. Banii sunt în active".
De asta a renunţat şi la colecţia sa de maşini. A avut, de-a lungul timpului, peste o sută. Primul Hummer H1 el l-a adus în România, în 1999. "E foarte greu să trimiţi oamenii acasă şi tu să te plimbi cu Mercedesul", se justifică avocatul. Acum conduce un Fiat 500. Aparent banal. Dar e un Fiat 500 Abarth de 170 de cai-putere care, la 800 de kilograme greutate, are viteza maximă de 280 de km/h. Un mic monstru.

Omul cu trei limbi materne
Niels vorbeşte nouă limbi străine: "Nu ştiu care e aia maternă. Ar fi trei. Româna, că m-am născut aici, germana, că am vorbit în casă, şi engleza, că în ea mă exprim cel mai bine". La viaţa lui a făcut de toate. Nu-i e ruşine să recunoască: a fost docher, controlor de autobuz în New York, stivuitor de marfă în supermarket, ghid şi agent de turism sau agent de bursă. Dar şi economist, consultant financiar, pilot militar, avocat şi, culmea, jurnalist. În 1999-2000 a realizat la TVR 2 două emisiuni "Turnul de control" şi "Pe muchie de cuţit".

Te întrebi când a avut timp să le facă pe toate. Pe inelarul mâinii drepte poartă inelul militar, cu însemnele de armă, pe care l-a primit la pensionare. Pe manşetele cămăşii prinse cu butoni pe care se află stema Americii e brodată monograma sa. La întrebarea, în glumă, dacă mai ştie pentru câte servicii secrete a lucrat, Niels Schnecker tace şi zâmbeşte enigmatic.


"Admir stoicismul piloţilor români de pe MiG-uri!"
Niels nu se poate abţine să nu vorbească despre dragostea vieţii sale, zborul: "Când am spart bariera sonică prima oară am trăit cea mai eliberatoare senzaţie din viaţă! Eşti cel mai aproape de Dumnezeu. Intri într-un tunel violet. De la azuriul cerului, culoarea se închide până la un violet dur. E o senzaţie orgasmică!".

Devine nostalgic. "La premiera Top Gun, eram aşa de transpus în film că, atunci când Tom Cruise, după ce a încetinit în faţa rusului, a frânat brusc, am înfipt picioarele în scaunul din faţă, ca-n palonier, de l-am aruncat pe ăla din faţă peste cel de dinaintea sa!". Apoi, sare la altceva: "Am zburat şi pe MiG-21 Lancer de trei ori. E un «plug« foarte bun!", e ironic pilotul de F16. "Admir stoicismul piloţilor români de pe aceste avioane. Dacă îi pui pe altceva, devin aşi!".
Sursa text:


Firma de consultanţă patronată de Niels Schnecker, fost pilot în aviaţia militară a Statelor Unite, reconvertit ca om de afaceri la Bucureşti, cunoscut publicului prin frecventele sale apariţii în calitate de comentator la televiziunile Realitatea TV şi Antena 3, a fost declarată, marţi, câştigătoare a licitaţiei organizate de conducerea Aeroportului Oradea pentru elaborarea unui studiu care, în final, să recomande cea mai bună metodă de administrare a acestuia în vederea modernizării.

27.10.2010, 08:43
____

52 de comentarii:

  1. AGERPRES:
    _______
    Pensiile vor fi indexate cel mai probabil de la 1 ianuarie 2012 a declarat, vineri, la finalul întrevederii avute cu reprezentanţii Fondului Internaţional Monetar, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, preşedintele UNPR, Marian Sârbu.

    ''Pe baza elementelor de natură economică se întrevede, aproape fără rezerve, numai un şoc ar mai putea să împiedice acest lucru, ca la 1 ianuarie 2012 pensiile să fie indexate cu rata inflaţiei plus 50% din creşterea salariului real pe economie. Poate să înceapă (n.r. - din 2012) un proces de recuperare a veniturilor reale ale populaţiei şi în ceea ce priveşte pensiile şi în ceea ce priveşte salariile bugetarilor'', a precizat Sârbu.

    Referindu-se la majorarea salariilor bugetarilor, fostul ministru al muncii a spus că o decizie finală va fi luată la în luna octombrie, când se vor stabili şi indicatorii macro-economici pentru anul viitor, dar ''este cert că pe parcursul anului 2012 se va recupera în întregime diferenţa de salariu care a rezultat în urma măsurilor de austeritate luate în domeniu la 30 iunie 2010''.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa da domnu' Schneker!!
    Mi-e deja mi-a devenit simpatic si il cam admir.
    Nici macar nu cred ca mai e platit pentru aparitiile la antene.Poate o face din convingere
    Bravo lui!!
    Pe Dana Grecu (desi n-are legatura),aia un pic isterica,n-o admira nimeni??sau poate pe Cretzuleasca de la Rtv

    RăspundețiȘtergere
  3. Nene Admin. de mult tot voiam sa fac sapaturi sa vad cine este cheliosul. Aveam impresia ca este prea aparut din senin , prea inteligent si prea are un vocabular cam ca noi ca sa nu fie macar dintr-un serviciu...Acum m-am lamurit. Oricum am tot respectul pentru cariera lui, pentru inteligenta sa dar si pentru simplitate. Cinstit, eu l/as pune prim ministru.

    RăspundețiȘtergere
  4. @micutzul
    Nu e dintr-un serviciu,e din mai multe!
    Cat despre prim ministru si eu zic tot pe bune ca ar fi mai OK decat muuulti altii

    RăspundețiȘtergere
  5. Mei, mei lăsaţ gălagia şi daţ paraua dacâ vreţ s-ajungiţ cosmonauţ, nu piloţ ca Niels Schmecker! Io îi pot ajuta pi mulţ s-ajungâ în Cosmos. Ca di exemplu pi Cezar (da numa un drum-la dus). Trebui doar sâ aduciţ bănuţu la mini la bancâ. Când ajungiţ acolo sâ-ntrebaţ di doamna Vlass câ-i directoare şi ie vă face toati formili cu banii...

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai Strool vezi ca io ma bagai primu' la afacerili lu' domnu'Niels.Vrei sa-mi iei caimacu'?
    Itzic

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai baietii , tine a tpus ca vrea in cotmos ? Te sunteti fraieri ? Eu va duc in tentrul pamantului, la giumate de pret. Data la care plecati o stabileste toarta.
    Elefteregiu !

    RăspundețiȘtergere
  8. Mei Micuţule tu eşti mari oţ, mei. Vrei să-ţ plătim beletu întreg pînă în centru da să ne leşi la dus mai aproape de plecare, cam aşa ca la 2 m adîncime...

    RăspundețiȘtergere
  9. Vazand asemenea oameni nu poti decat sa te ascunzi,de rusine,prin cotloanele neputintei.rar gasesti asemenea oameni adevarati ,inteligenti si cu modestia "la purtator'.Cinste lui si:-micimanilor sunteti maruntei pe langa acest gigant.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  10. Mei, mei ...
    Luati-o usor!
    Vedeti ca a mai fost unu' maaare-mare smecher!
    Pe numele lui de acasa, Nati. Nati Meir. Wow ...
    Ce istorie avea si asta! Uau ... cum a prostit o tara intreaga! Asa ca ... mai usor cu astia!
    Iar domnu'Niels, voi nu videti?
    Un procopsit om de afaceri, cu bani de la stat!!
    Omu' de la televizor, care stie cum se castiga licitatiile in Romanica! Uau ... si ce licitatii! Cu "premiantu", dinainte stabilit!

    RăspundețiȘtergere
  11. @avram iancu
    Da suntem maruntzei da mai lasa-i si tu sa glumeasca,ca au simtul umorului si n-o fac cu rautate
    Uite aci o rautate tip PDL
    Lu' domnu' Shmecker i s-a spus de la trei-coceni cam asa
    Mei uite mei,io iti dau litzitatzia de la Oradea tzi bani garla din anexele la contract(ca maritzi voi tzuma de fo tzintzi ori) da'tza nu te mai printz pa la voiculetzcu tzi vantu la televitziuni ca tze iei de preputzu meu ca te "tai" la conturi cu bletznar tzi cu DIICOTzu
    Rontzaie litzitatzia linitzit tzi lasa-ma -ndurerea mea in patze

    RăspundețiȘtergere
  12. @tigri2
    ,,micimanilor sunteti maruntei pe langa acest gigant''
    Iar ai mincarimi ?
    Judex

    RăspundețiȘtergere
  13. Am si eu o intrebare:
    Cum dreac la varsta lui ~ are abia 51 ani ~ ,
    iar de vreo 10 cel putin isi face publicitate TV prin Romania, a putut face atatea?! Studii peste studii, meserii o gramada, locuri de munca idem! Plus mutat de colo-colo! Ce merite speciale sau calitati l-au facut ca doar in cativa anisori, sa ajunga pilot de inalta clasa in US FORCES, iar astia sa-l trimita acasa, una-doua, cu gradul de colonel? Enigmatic omu', cel cu peretii plini de diplome si poze, care se vor a fi dovezi! Dovezi, impartite cu abilitate in 4 categorii! Vezi tu (cel care nu crezi in ce spun eu), care sunt astea ... 4(patru)!
    P.S.: Ma uit la avioanele astea, ma uit la omu'.... zau, eu nu-l vad a fi veci, PILOT!

    RăspundețiȘtergere
  14. Mei, mei!
    Cred ca anonimu' contra, are dreptate!
    Ia videti POZA a II-a, de sus in jos! Omu' cu casca de pilot si cravata la gat! Este chiar domnu'Niels, in carne si oase! Omu'... ca la circ! Asta sa fie bravul PILOT al F15, F16, A10?
    Eu, sa ma ierte domnu', nu cred in ce spune, cu ce se lauda, nici daca ma bate! Eu altceva cred!Cred ca unele "servicii", au avut nevoie, mare nevoie sa "construiasca" un "superman", valabil pentru "papagalii" din tarisoara asta!
    Merita toata atentia! Sa urmarim si in viitor! Subiectul este de tot haiul!

    RăspundețiȘtergere
  15. MEDIAFAX "Un pilot al Forţelor aeriene a fost ucis într-un accident de avion într-o zonă de dealuri la sud de Hebron", a declarat o purtătoare de cuvânt a armatei.

    Cauza accidentului nu este cunoscută deocamdată, a adăugat ea, precizând că pilotul, locotenentul Assaf Ramon, efectua un zbor de rutină la bordul avionului de vânătoare cu un singur loc, în cadrul unui antrenament.

    O comisie de anchetă a fost înfiinţată şi toate zborurile avioanelor F-16 au fost anulate până la noi ordine.

    Importante mijloace de căutare fuseseră lansate în cursul după-amiezii, pentru a găsi epava avionului F-16
    Assaf Ramon este fiul unui erou naţional din Israel, astronautul Ilan Ramon, primul israelian care a ajuns în spaţiu şi care a avut de asemenea o moarte tragică, în explozia navetei spaţiale Columbia, în 2003. ''
    8-imistu'
    ,,Serviciul militar este obligatoriu în Israel pentru cetăţenii israelieni care au împlinit 18 ani. Bărbaţii petrec trei ani în armată''
    8-imistu'

    RăspundețiȘtergere
  16. Datele din CV se bat cap în cap
    ________
    Este suficient să citeşti atent datele din cv-ul oficial al lui Fantomas, sau să le compari cu celelalte informaţii despre activitatea marelui maestru al combinaţiilor, ca să realizezi că personajul este unul gri, cu existenţă semi-inventată de băieţi şcoliţi în ale dezinformării. Să începem cu ce se spune oficial, declaraţii ale lui Schnecker din interviuri: născut în prima zi a anului 1960 în Bucureşti, din părinţi evrei, micuţul Niels a căpătat, după mamă, şi cetăţenia germană. La 10 ani, în 1970, a emigrat cu familia în Statele Unite ale Americii, de unde a plecat în 1978 în Israel. S-a mai ales cu două cetăţenii. Din cv-ul pe care Schnecker îl afişează reiese că tot din 1978 acesta ar fi urmat cursurile Universităţii de Drept din Sorbona, ulterior obţinând masteratul în Drept Internaţional, Relaţii Economice Internaţionale şi Relaţii Financiare Internaţionale. Prima sa slujbă apare în acelaşi cv ca fiind cea de dealer pe piaţa de capital şi a schimburilor externe de mărfuri la firma londoneză Merrill Lynch, Pierce, Fenner & Smith. După un an, în 1983, apare în Germania Federală, la Frankfurt, ca vicepreşedinte al DEGEFA reisen Gmbh, un fel de agenţie de turism. În 1985 se întoarce în SUA, mai exact în California, unde îl regăsim drept avocat-colaborator al firmei Chula & May. Apoi, după un an dă marea lovitură şi ajunge şef de cabinet al preşedintelui şi totodată director executiv al International Investment Bankers Group Inc, din statul american Colorado. Niels se laudă în cv că din 1987 a lucrat la Casa Albă, în administraţia Reagan, ca şi consilier special, până în 1989. Când o mai fi avut bietul om timp să se ocupe de afaceri, să-i susure sfaturi la ureche lui Reagan şi să se mai şi dea cu avioanele de vânătoare F16 pe cerul înstelat al SUA, ajungând până la gradul de colonel, nu mai ştim. Apare, însă, brusc în Africa de Sud, în 1990, ca şi director general al unei societăţi de curierat, iar din 1992 şi până în prezent este director-asociat al “Schnecker Van Wyk & Pearson”. Stabilitatea profesională ce a urmat din 1992 în viaţa lui Niels Schnecker se datorează mutării intereselor sale de afaceri în ţara natală, România.

    RăspundețiȘtergere
  17. #1 Marian 05-11-2010 00:58
    ________
    Este un escroc, nu are studii superioare.Cei de la firma de avocatura engleze Roche&Temperly l-au actionat in instanta pentru ca se dadea drept angajatul lor.In 1990 lucra in Africa de Sud si isi face aveacul intr-un port unde ancorau vapoarele romanesti si intra in vorba cu marinarii romani pe unde ii intalnea , mai ales in baruri.A avut nume romanesc insa si-a luat numele primei sotii, o olandeza.Se da drept evreu, dar este un roman mai bronzat si tupeist.Despre pilotaj , nici vorba, doar se lauda ca a zburat pe F-16 in armata SUA.
    El este abil in a minti si insela increderea oamenilor.In 1994 isi petrecea vremea pe langa Serban Mihailescu-actual senator cand se recomaanda consilier parlamentar.
    Are relatii in lumea gri(interlopii cu gulere albe) si in masonerie ca suna bine la prostime.
    Ii place sa se laude cu lucruri despre care nu are habar si sa are raspuns la orice subiect desi este un semidoct.
    _______
    Uauu ....
    Chiar asa sa fie ?????
    Cine mai cauta date care sa ne lamureasca?

    RăspundețiȘtergere
  18. Firmele pe care le are Schnecker în România sunt: Schnecker Van Wyk & Pearson (Romånia) S.A. (Cui 8781675); Schnecker Van Wyk & Pearson Pro Accounting & Tax S.R.L. (Cui 16266344); Schnecker Van Wyk & Pearson Pro Finance S.R.L. (Cui 16706445); Schnecker Van Wyk & Pearson Pro Retail S.R.L. (Cui18852757); Schnecker Van Wyk & Pearson Projects S.R.L. (Cui 17858921); Romania - Tours & Travel S.A., (Cui 6603582).
    Prima firmă şi cea mai importantă este Schnecker Van Wyk & Pearson (Romånia) S.A. (Cui 8781675), care are ca acţionar pe Schnecker Van Wyk & Pearson (UK) Ltd, ambele firme fiind înfiinţate în 1996. Cea din Marea Britanie este înmatriculată după cea din Romånia, adică pe 18.10.1996, conform datelor publice de înregistrare oferite de registrul britanic.
    Profiturile firmelor lui Schnecker, obţinute prin consultarea datelor de la Ministerul de Finanţe, arată performanţe cu totul şi cu totul modeste, comparativ cu imaginea sa gonflată de megamilionar. Ba chiar ceea ce atrage atenţia cu deosebire este că el nu a făcut profit nici măcar în 2008, cånd economia duduia în România.
    Aşadar, cine este marele expert, „analist“ şi biznizmen care ne dă nouă lecţii?

    RăspundețiȘtergere
  19. apai ca nu prea stiu io cat sunt sursele de verificate.La noi acolo la OMERTA,CV-ul se face cu pistolul la tampla si e intotdeauna cel real,ba chiar modest.aici la voi poci face si io un CV+poze+diplome ca nici mama nu m-ar recunoaste.
    Nea Snecker o fi spunand adevarul dar are dreptate si d-nul PILOT;prea multe "dracovenii" intr-un timp prea scurt.De la mutari,locuri de munca ,joburi,studii peste studii si plimbari pe jumatate din mapamond pana la gradul de col. in US AIR FORCE(oare cat timp iti ia pregatirea si in cati ani ajungi col.plin) pana la a ajunge in romanica in 1991(la varsta de 31 ani)cu toate puse in sac hummere peste hummere si mertzane +hirma cu 82 de angajati)+CV-ul de cinci pagini scrise marunt.
    Eu am inceput LMDC la 14 ani si in '91 eram un biet capitan.Stiu ca la Av se avanseaza mai repede dar chiar asa din 6 in 6 luni??Dati-o dracului de treaba!!
    Si dac-o vazui si p'aia cu spalatul avionului cu periuta de dinti credeti-ma ca e gargara curata(da scara i-or fi dat??).O stiti si voi aviatorii ff bine.adica sg. american s-a razbunat in acest fel pentru ca a parasit-o pe fii-sa dupa cinci zile.VOI CHIAR CREDETI???
    io cred ca sg. american "zbura din armata in secunda 2"
    Parerea mea;
    Fetiscana care i-a scris CV-ul a citit prea multe carti SF. dar a uitat notiunea timpului.Prea le-a ingramadit pe toate la un loc
    P.S.Si e doar cu 10 zile mai batran ca mine!!!!!
    si n-am fost nici docher si nici incarcator descarcator in port ca n-am avut timp,a trebuit sa invat.El cand o fi avut timp??

    RăspundețiȘtergere
  20. a se citi;incarcator descarcator in super market

    RăspundețiȘtergere
  21. zice ca a zburat MIG-21 lancer.Chiar nu l-ati vazut??? e fantoma???

    RăspundețiȘtergere
  22. I-AUZI, IA !!!
    CE AR FI DACA AI SAPA PRIN PRESA ANILOR'90, LA INCEPUTUL GUVERNARII VACAROIU, SUB MANDATUL LUI TEODORU LA TRANSPORTURI SI SA DESCOPERI CINE ERA CEL CARE IL INSOTEA, IL INTRODUCEA SI II FACEA LOBBY LUI KATOUNIS (ALA, REAL, CU FLOTA) PE LA MINISTERUL TRANSPORTURILOR, GUVERNUL ROMANIEI SI PRESEDINTIE!!!
    NIMENI ALTUL DECAT ONORABILUL PILOT DE VAPOARE ( SCUZATI, DE AVIOANE ) NIELS SCHNEKER!
    TOT ANALIST? TOT LOBBYST? TOT ECHIDISTANTIST ERA SI ATUNCI CAND SUSTINEA VANZAREA FLOTEI ROMANESTI? ORICUM, ERA MAI PUTIN VORBARET PE LA TELEVIZIUNI SI MAI LOCVACE PE LA FURACIUNI.

    RăspundețiȘtergere
  23. Gata IMI CER SCUZE fata de toti de aici.Pana m-am scremut si eu sa zic ceva,am constatat ca voi mai destupati la minte il "executase-ti" deja.Abia acum am vazut
    Migliaia di scuse!

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu am inteles, cum il cheama , schnecker sau schmecker ?

    RăspundețiȘtergere
  25. 1960 ian.01-nascut in Romania;
    1970 LL.ZZ-ajunge in USA (si primeste cetatenia ?);
    1978 LL.ZZ-ajunge in Israel(si primeste cetatenia ?);
    1985 LL.ZZ-incepe slujba la Casa Alba;
    1986 LL.ZZ-termina cu… Casa Alba;
    1991 LL.ZZ-are deja primul million(la aviatie se cistiga mai putin ca in marina comerciala ;gluma slaba!);
    1994 LL.ZZ-Pierde primul million(probabil in schimbul unor imobiliare de citeva milioane);
    2000 LL.ZZ-hotaraste sa se stabileasca in Romania si incepe a colinda studiourile TV.
    Poate a zburat in Garda Nationala ! Retras colonel?! Cu million? Ride Basescu in hohote !!!

    RăspundețiȘtergere
  26. @avram iancu
    Nene da tu chiar ai pus "botu" cel mai rau si mai adanc dintre toti, fata de "gigant"-dupa cum il numesti
    Nu uita ca aici in "realitatea" asta virtuala si eu sunt Fat-frumos iar o anumita d-na e Ileana Cosanzeana,DAR TOATE POT FI MINCIUNI!!!
    In sinceritatea si cinstea care te caracterizeaza te rog eu mult,fii mai circumspect
    Si acum o intrebare pt toti.
    Stiti de ce s-au inventat prietenii??
    Atentie nu e raspunsul clasic

    RăspundețiȘtergere
  27. Prietenii LIONS, membri sau nu ai cluburilor Lions, s-au strâns vineri seara la Împăratul Romanilor, la prima ceremonie publică de chartare a unui nou club, LIONS Brukenthal. Presa a profitat şi ea de această deschidere şi s-a prezentat la întâlnirea cu noul club şi cu membrii săi. Şi asta, cu atât mai mult, cu cât între cei care "s-au angajat" se află preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch, profesori universitari, medici cunoscuţi, avocaţi, oameni de afaceri sau de presă. Toţi aceştia, în prezenţa deţinătorilor celor mai înalte funcţii naţionale ale LIONS ROMANIA, guvernatorul Niels Schneker, viceguvernatorii Adriana Cazan şi Rodica Dacin şi a îndrumătorului ceremoniei, fostul guvernator Răzvan Rotta, au rostit angajamentul faţă de cauzele lionismului şi au primit însemnele oficiale.(....................)

    Conducerea clubului prieten al leilor, Rotary, a făcut şi ea un botez onorabil noului club participând la tombola şi la licitaţia de după.
    Pentru unul dintre cele mai voluminoase - şi valoaroase! - obiecte ale licitaţiei, un samovar foarte vechi, donat de familia Iulia şi Dan Dragomirescu au licitat, între alţii, Niels Schneker şi Paula Marcu, soţia lui Răzvan Marcu de la Antena 1.
    _________
    Hopaaaaa ...
    Conducerea clubului prieten al leilor, Rotary...
    _________
    Potrivit spuselor guvernatorului Districtului 124 România: - Lions Club International – Districtul 124 România a organizat in weekend la Bacau cea de-a patra reuniune a Cabinetului Guvernatorului. Partea publica a evenimentului s-a desfasurat sâmbata la Prefectura, unde guvernatorul Districtului 124 Niels Schnecker si presedintele Clubului “Sfântul Gheorghe” Bacau Ion Barbu au stat de vorba cu reprezentantii mass-media.

    Cine sunt “Leii”
    Lions Club International e o organizatie internationala cu implicare comunitara prin voluntariat. Fondata in America in 1917, ea numara astazi circa 1,3 milioane de membri in 200 de tari. In România, “Leii” actioneaza din 1990 (Districtul 124 a fost creat in 1994), numarul lor depasind acum 1200 (in 49 de cluburi). In Bacau, ei sunt organizati in cluburile “Moldova” si “Sfântul Gheorghe”. “Lionismul se ocupa in principal de prevenirea orbirii si bolilor vederii. Diferenta dintre noi si alte organizatii similare e aceea ca noi ne implicam direct in actiunile umanitare pe care le finantam”, a declarat Niels Schnecker.

    RăspundețiȘtergere
  28. @Don Corleone
    Prieteni ,...asa...prin corespondenta?!Aaa,pe Facebook !Da,asa pe ,,pereti",se pot face ,,cereri" de prietenie !
    Halba, ca Zapada

    RăspundețiȘtergere
  29. Mamaaaaaaaaaaaaa.............
    Ma apuca ameteala!
    Ametitul asta de SMECHER, vad ca "ameteste" de cap pe toata lumea: ziaristi, televiziuni, popor cu creierii spalati, dar mi se pare deoasebit de grav, AUTORITATILE STATULUI, politicieni, ministrii etc. Sa inteleg bine, a fost inclusiv consilier personal al ministrului Traian Basescu ??? Wow .... Ce mica-i lumea!

    RăspundețiȘtergere
  30. @admin
    Nea Burcu
    Nu ne mai baga d'astea asa pe nemestecate,nu vezi ca regurgiteaza toata lumea.
    Filtreaza si tu un pic ca doar esti "responsible"

    RăspundețiȘtergere
  31. ,,.......................
    Te învaţă mama minte."
    Şi i-a dat un ou fierbinte

    RăspundețiȘtergere
  32. @ALL
    ,,Sa traiti, Domnule Colonel! Doar o vorba sa va spun! In tara orbilor, chioru' e imparat! ''
    .
    Ha,ha,ha !
    Scortzea

    RăspundețiȘtergere
  33. GATA,II SUFICIENT NUMITI_L PRIM MINISTRU!!

    RăspundețiȘtergere
  34. @Judex,14.38,stai linistit ,tu nu intri in categoria oamenilor,ai scapat cumva de la gradina zoologica ?

    RăspundețiȘtergere
  35. Da ,mai !Ma-am plictisit sa-ti tot dau apa si mincare.Caut ceva in finante.

    RăspundețiȘtergere
  36. Mai, Niels Bohr-Schmecker asta o fi fost pilot la aeromodelism ca tigri II!
    Phalanx

    RăspundețiȘtergere
  37. @...20.37 Daca nu,precis a zburat calare pe rudele tale de de gen femele, gr I si II.
    Judex,Phalanx+titularii adevarati in spatele carora se ascund adevaratii dobitoci.

    RăspundețiȘtergere
  38. Fai finta di non capire,traditore?

    RăspundețiȘtergere
  39. Anonim 21:05
    Dar daca anonimul de la 20:37 o fi ruda cu Stelica tapul, cu Cezarus berbecus, sau cu Trainel magarel? Cum o fi procedat oare cu tapul, berbecul si magarul? Cam cum iti imaginezi tu aceste deviatii sexuale?

    RăspundețiȘtergere
  40. CEZARE,
    Ce au nenicule cu tine?
    Oricum, meciul este indecis!
    Tigri2 te-a parasit, a planat in alta directie!
    Celorlalti, se pare ca nu le pasa!

    RăspundețiȘtergere
  41. O fi n-o fi da' adminu' s-a scos la coment-uri today
    x?-0 pt admin.
    A zgandarit stupul si i-a iesit pasienta.in rest apa de ploaie

    RăspundețiȘtergere
  42. @bai don Corlieoni,
    baga ceva, sa zimbim macar,daca de ris nu-i rost !
    e-ON...

    RăspundețiȘtergere
  43. @e-ON
    Nttt...ca v-ati facut parsivi si pui de lele
    tu ceri poante si dupa aia tot tu(poate tu) zici.
    Baaaa ce rahaturi spune asta.
    Las ca de curve sunt satul.
    Tristeteeeeee fratilor..... ca eu prefer sa rad in viata reala.
    Bafta Lo!!
    P.S.Mai mergeti si voi pe infoM postati ceva neutru,cat mai neutru si va garantez ca luati "distractie" cat nu puteti duce.
    Apostol e acolo si va asteapta
    Bafto delo!!

    RăspundețiȘtergere
  44. @Don Corleone,
    Subiectul ales, m-a socat si pe mine!
    L-am vazut pe mister Niels Schnecker de zeci de ori pe la TV-uri, de cele mai multe ori enervandu-ma gratuit. Am renuntat sa mai vad ce sfaturi, parari emite omul. Nu pareau deloc, din punctul meu de vedere, ale unui om avizat.
    Acum insa, am descoperit in presa o BIOGRAFIE incredibila, altminteri mult discutata, demult trambitata, dar necunoscuta mie.
    Nu am comentat, din motive temeinice: am dorit sa vad daca eu ma insel sau nu. M-am lamurit! Mai sunt romani adevarati, cu cap pe umeri si minte sanatoasa! Asta ma bucura, si-mi da sperante de mai bine! Multumesc tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  45. Niels Shmeker e var drept (si de cruce) cu chigru ast al nost. Amandoi au pilotat trotinete in tinerete prin parc si amindoi au avut intilniri de gr.3. Interesant cum de nu i-au rapit aliens...sau poate i-or fi rapit, da n-au corespuns la analiza vsh-ului...ori fi avut cruci in singe, mai stii?
    Shumeker Fittipaldi

    RăspundețiȘtergere
  46. Scoal Cezare si fa de planton! Ori dormi la ora asta guvidule?

    RăspundețiȘtergere
  47. Ce au spus cei cinci mari evrei ai lumii:
    1. Moise: Totul porneste de la cap. Sa fii intelept, luminat... si problemele se rezolva!
    2. Isus: Ba e de mai jos, de la inima! Sa fii bun cu ceilalti, sa-ti iubesti aproapele... si problemele se rezolva!
    3. Marx: Ba e si mai jos, de la stomac! Daca ai burta plina... problemele se rezolva!
    4.Freud: Ba e un pic si mai jos, de la sex! daca nu ai probleme pe acolo si esti satisfacut... problemele se rezolva!
    5. Einstein: Totul e relativ!

    RăspundețiȘtergere
  48. @bai don Corlieoni,
    parsivii sunt parsivi ,fara discontinuitati.
    Totusi m-ai facut sa zimbesc.Comentariul tau neutru este...acid !
    e-ON...

    RăspundețiȘtergere
  49. Nene anonimule de la 01.08.11 08.48 ...
    Despre planton am auzit si eu de la niste nenea mai batrini , care au mai facut armata ... Dar nenea Cezar face de planton la bloaga lui ... si , ca sa nu se plictiseasca (ca este destul de singurel pe acolo) , mai copiaza cite unul din cele vreo 3-4 articole scrise de el (asa zice el ... dar nu poti fi sigur ca nu sint copiate din cine stie ce cartulie din cele scrise cindva pentru militarii in termen) , si le readuce la suprafata ... ca sa se minuneze vizitatorii , si sa zica : "Mama , mama , dar ce dastept si muncitor e Cezar !... Numai lucruri interesante are de spus !" .
    De exemplu (dar mai sint si altele de acest fel de republicare) :
    "vineri, 11 martie 2011
    Din aplicatii-Soldatul Vicovsky si ..curcanul

    duminică, 31 iulie 2011
    Din aplicatii-Soldatul Wicovsky si ..curcanul________________________By Czar "

    Si , daca cineva are curajul sa-i spuna ca ar trebui sa nu se mai laude 'pe degeaba' ... il baga la "Recycle bin" ... pai ce sa invatam noi , copiii , de la un asa nene ?!?

    RăspundețiȘtergere
  50. Iar nenea Cezar nici nu stie cum sa-si "manevreze" bloaga ... A sters un comentariu ... dar acesta apare la "Recent comments" ...
    De exemplu :

    "gigel wrote...
    Nenea Cezar ... ai uitat sa scrii : "vineri, 11 martie 2011Din aplicatii-Soldatul Vicovsky si ..curcanul "Cine e magar acum ? Cind spuneam ca la matale totul este "reluare" ,..." ...

    RăspundețiȘtergere
  51. Gigele lasa-l mai copile in pace, ca-i batrin si nevoiash: tare-n nevoia mica si cea mare.
    Shumeker Fittipaldi

    RăspundețiȘtergere
  52. Cezare, Cezare ...
    Ce ti-au facut nenicule ...
    Te-au ologit mai rau ca pe varu'lu'Bute!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri