Google Translate

marți, 19 iulie 2011

Se vor confisca sau nu averile ilicite? Europa devine fermă: bunurile ilegale trebuie confiscate


Comisia Europeană crede că reformele din justiţie sunt insuficiente, prejudiciile trebuie recuperate şi practica instanţelor de a accepta amânări ale proceselor trebuie să înceteze.

Comisia susţine în raportul privind situaţia justiţiei că România nu s-a angajat încă într-o reformă profundă a sistemului disciplinar în justiţie. Instituţia recomandă acţiuni de urgenţă pentru accelerarea soluţionării dosarelor mari de corupţie pentru a preveni ca procesele să fie închise din cauza intervenţiei termenelor de prescriere a faptelor.

Totodată, Comisia Europeană (CE) susţine adoptarea unor măsuri pentru a îmbunătăţi recuperarea prejudiciilor, urmărirea spălării banilor şi protecţia împotriva conflictelor de interese în gestionarea fondurilor publice. Instanţele tind să adopte o abordare permisivă şi excesiv de precaută faţă de cererile pentru expertize suplimentare, amânarea de audieri sau excepţii procedurale formulate de inculpaţi.


Presiuni pentru confiscarea averilor
Comisia cere confiscarea bunurilor care nu pot fi justificate şi aplicarea de sancţiuni "descurajatoare" în cazuri de incompatibilităţi. În acelaşi timp, Înalta Curte ar trebui să prelungească perioada de prescripţie într-un caz, atunci când o decizie referitoare la o excepţie constituţională se află pe rol.

La capitolul integritate, CE recomandă demonstrarea unui istoric al realizărilor prin sancţiuni prompte şi descurajatoare privind incompatibilităţile, conflictele de interese şi confiscarea bunurilor nejustificate, în urma constatărilor Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), îmbunătăţirea cooperării dintre ANI şi alte autorităţi administrative şi judiciare, în mod special în domeniul achiziţiilor publice.


Aprecieri
• proiectul de regulament privind numirile de judecători la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie aflat în dezbatere în Comisiile Juridice ale Parlamentului.

• regulamentul nou de recrutare al inspectorilor judiciari din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)

• întărirea Inspecţiei Judiciare şi facilitarea intrării în vigoare a Codului Civil din partea CSM

• Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) are cauze tot mai convingătoare în privinţa investigării cazurilor de corupţie la nivel înalt.

• legea "Micii reforme" care a revizuit atribuţiile Înaltei Curţi. Totuşi, legea întâmpină greutăţi în rezolvarea problemei juris­prudenţei neunitare

• România a reînfiinţat baza legală pentru Departamentul de Luptă împotriva Fraudei (DLAF), echivalentul OLAF, pentru a efectua activităţile de cercetare.


NEMULŢUMIRI
Criticile Comisiei Europene

• progresul în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei este încă insuficient.

• multe cazuri de corupţie la nivel înalt sunt tergiversate ani buni în instanţă

• angajamentul scăzut al CSM pentru continuarea reformei în sistemul judiciar

• nefinalizarea studiilor de impact în vederea intrării în vigoare a noilor Coduri

• România încă nu a reuşit publicarea în totalitate pe internet a jurisprudenţei

• motivările instanţei sunt elaborate cu întârziere mare, după ce verdictul este pronunţat

• numărul scăzut de sancţiuni aplicat în dosarele descoperite de Agenţia Naţională de Integritate (ANI)

• Comisia de Investigaţie a Averilor înfiinţată la nivelul curţilor de apel, se pronunţă de facto asupra temeiniciei cazurilor transmise de ANI, deşi nu este parte a misiunii sale.

• în ultimul an, doar două cazuri de bunuri nejustificate au fost confirmate de către curţile de primă instanţă.

• un număr important de cazuri investigate, conform vechii legi, au fost pierdute din cauza împlinirii termenelor de prescripţie.

• multe dintre deciziile instanţelor privind conflicte de interese în sfera achiziţiilor publice vin prea târziu

• deşi majoritatea cazurilor de corupţie la nivel înalt sunt judecate într-o perioadă de trei ani, un număr semnificativ de cazuri implicând demnitari, se află în prezent pe rolul instanţelor de judecată de peste trei ani, remarcă raportul CE.

• se cere un progres urgent pentru a îmbunătăţi absorbţia fondurilor UE, care se situează la un nivel foarte scăzut în multe sectoare.


Recomandări
Dorinţele Europei
În vara anului 2012 va avea loc evaluarea totală a CE privind justiţia din România. Până atunci, documentul care va fi prezentat, miercuri, la Bruxelles, recomandă autorităţilor române luarea a 19 măsuri esenţiale pentru normalizarea lucrurilor în sistemul judiciar: adoptarea unui plan simplu şi logic de implementare a noilor Coduri, o analiză completă a dezechilibrelor volumului de muncă în cadrul sistemului judiciar, asigurarea resurselor suficiente pentru pregătirea şi reorganizarea instanţelor şi a parchetelor, adoptarea unui program care să stabilească obiectivele şi indicatorii pentru reformă, creşterea capacităţii INM şi adoptarea propunerii acestuia de îmbunătăţire a criteriilor de recrutare, finalizarea revizuirii funcţionale propuse privind sistemul judiciar, crearea unui cadru pentru monitorizarea progreselor reformei sistemului.

În cazul luptei anticorupţie, CE ne recomandă: coordonarea politicilor anticorupţie la cel mai înalt nivel, rezultate convingătoare în domeniul recuperării bunurilor provenite din infracţiuni şi adoptarea unei noi legi privind confiscarea extinsă a averilor ilegale. România ar trebui, de asemenea, să demonstreze un istoric al succeselor dovedite în urmărirea spălării banilor ca infracţiune de sine-stătătoare.


"Deşi majoritatea cazurilor de corupţie la nivel înalt sunt judecate într-o perioadă de trei ani, un număr semnificativ de cazuri implicând demnitari depăşeşte acest termen".
Raportul Comisiei europene


Problema confiscarii averilor ilicite, a bunurilor ilegal dobandite,
am discutat-o si aici:

Acum, iata, se mai confirma cu putere ceva:
Deasupra Romaniei ... este indubitabil UE.
Noul Tatuc vegheaza, recomanda, iar in final ... dispune!
Acest aspect nu pare a fi inteles suficient de bine, de multi, prea multi romani.
Inca mai sunt visatori!
Destui care cred cu tarie, in cai verzi pe pereti.
In promisiunile desarte, ale unora sau altora! Politicieni ori avocati!
Admin

P.S.1.: Retineti: legea unica a pensiilor, a salarizarii, sunt si aceastea
exercitii ... liber impuse. Nu intra in categoria ... celor liber alese.
Eheee ... si cate altele nu vor mai fi! Impuse, desigur!
P.S.2. Cititi bine si aceasta CONSTITUTIE. Ne priveste direct:

54 de comentarii:

  1. TOP GUN
    Asadar,daca-i marti ,precis n-am nimerit in alea trei ceasuri rele,se crapa si de ziua bine si Adminelu' iar ne da batai de cap si ne incita la subiecte hot,hot,adica fierbinti,rau de tot!!!!
    Pai ptr.mine e concludent,ca justitia isi face datoria ,ca A.N.I.adica Anuska asta a noastra,a mai pierdut o batalie cu ADI MINUNE,uite asa DANNY DE VITO AL NOSTRU castiga batalia cu ANI,cica lipseau 100 000 de euro din declaratia de avere a copilului minunat,copilu' rezolva repede situatia,amnezia bat-o vina,vandu o casa si uita s-o declare si gata e cu happy end,asa-i ca-i misto sa traim in ROMANIA si totul are un final fericit!!!!!
    SA FITI IUBITI SI SA AVETI PARTE ,DE O ZI RACOROASA !!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. TOP GUN,
    Ai dreptate! Rade lumea de noi, dar nu conteaza!
    Se pare ca romanul nu stie decat de frica!
    Probabil ca numai o DICTATURA ne mai face bine!
    DEMOCRATIA, am vazut: nu-i de nasul nostru!
    Unii au devenit mai democrati ca altii, mai mult:
    s-au cocotat si deasupra Legii!
    Cum sa mai fie bine?
    De unde dreptate?

    RăspundețiȘtergere
  3. ,, Daca Dan Diaconescu va mai ramane liber dupa aceasta EMISIUNE '' ...si cistiga in alegeri,atunci,impreuna cu ELODIA ,va reda romanilor ...speranta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Apropo de Dan Diaconescu, de emisiunea PILOT de aseara: cum comentati? Mistocareala tineti-o pentru voi si smecherii din partidele mult iubite, pe care le votati orbeste de 20 de ani!

    RăspundețiȘtergere
  5. TOP GUN
    Poate vom constientiza si noi intr-o buna zi ca vremea tepelor a trecut si singura solutie e sa devenim si noi precum chinezii sau japonezii!!! De ce trebuie sa stea cineva cu biciul pe noi??? De ce dictatura ????Eu sper ca ne vom reveni,sunt ptr.dialog ,comunicare,ptr. respectarea cuvantului dat,ptr.toate lucrurile bune cu care am fost educati!!!!
    Apropo,de DD ,DE EMISIUNEA PILOT am auzit asa in treacat de superciocoii si ca se intampla lucruri necurate pe la Primaria capitalei.Mama se tot uita pe la OTV,dar aseara noi veniseram de la cumparaturi si eu oricum sunt pe A3,imi plac Radu Tudor,Dana Grecu,Gadea si Mircea Badea.Nu e mistocareala,mi-ar place DD ,daca e adevarat ce promite cand ajunge presedinte ,atunci jos palaria!!!!Daca nu e teapa,de ce nu????

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu noi sau fara noi, Dan Diaconescu isi face partid! Cu noi sau fara noi, va fi partid parlamentar! Cu noi sau fara noi, o NOUA forta politica, in care se vor regasi milioanele de saraci ai Romaniei, se va inscrie (cu toata OPOZITIA CELORLATI), pe esicherul politicii.ro!
    Dar ... stau si ma intreb:
    Ce s-ar intampla daca TOTI PENSIONARII MILITARI (minus cei cu radacini + afaceri + interese in partidele existente), s-ar alatura noii constructii politice? Nu credeti ca ar fi mai de incredere decat cei care ne-au mintit, vandut si tradat pana acum de zeci de ori? Este o sansa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesant!
    Eu unul, m-as baga! Este singurul care dovedeste o maxima transparenta! Singurul care a promis o prezentare periodica reala a STARII NATIUNII!
    Ce-i lipseste totusi ACUM? O RESURA UMANA PUTERNICA, SANATOASA! Aveti dreptate! Fostii militari pot fi asta! Nu uitati! Si Dogaru l-a pascut la greu, la un moment dat! Dar ... i s-a parut mai SIGUR succesul cu USL-ul! Asa ca ...
    A inceput semnarea de protocoale cu cei care nu-i doare gura sa promita, mana sa semneze orice, cu oricine, doar VOTURI sa aduca!

    RăspundețiȘtergere
  8. TOP GUN
    Mai baieti,sau domnilor,
    Mai ma enervati, cand va dati anonimi,mai,nu va critica nimeni daca aveti simpatii de genul Danut,SORICELUL NAZDRAVAN,mai si mie imi place,or sa-i puna bete-n roate smecherii astia !!! Da,in definitiv merita si Danutul nostru o sansa,poate ne va fi mai bine!!!! Bogat e,BENTLEY,ELICOPTER ,AMBARCATIUNE ARE, asa ca sper sa nu fure si el, daca ajunge in varful piramidei Vreti sa-i dam o sansa?????
    Mai si dati-o ANONIMA,DAR....SEMNATI-VA!~!!!!!adica cu nickname-ul ala,doar ati fost in ARMY,onoare si alte blabla-uri de-astea!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa nu uitam ca a mai fost o perioada cind o 'tanti baronita' (ea isi spunea 'baroneasa') era 'foc si para' de suparata pe Romania pentru 'bla-bla-bla ... integrare Europa' ... Pina cind ai nostri sefi i-au dat (la firma pe care o avea prea-nobila haimana) exclusivitatea exporturilor din Romania a (hai ca nu veti fi uitat...) ... a copiilor institutionalizati ... Dupa primele sume intrate in contul firmei 'baro(s)anei' din banoasa afacere a infierilor transfrontaliere ... limba individei ere numai 'lapte si miere' la adresa Romaniei ...

    Acum , care o fi adevarata miza a criticilor pe care le aduce 'madam Europa' Romaniei ... ca nu si-o fi vindecat ea bubele din cap (pe teme de averi obtinute dubios) , si nu are alte griji , decit eradicarea 'raului' din Romania ...

    RăspundețiȘtergere
  10. cam cati euroi ne da de caciula dd?

    RăspundețiȘtergere
  11. Nene anonimule de la 21.25 , corect se spune DOMNUL DD... Eiii , cum se poate asa ceva ?!!?

    RăspundețiȘtergere
  12. Ieu astept s-o votez pi Elodia. Numa si ni spuni undi-i ,, ascunsi ''.
    Nu mai puppam noi partid cu eliciopter, iaH ti,otto mobili si ,,statii TV''.
    Traiasca clasa conDuC,toare, in frnti cu ...aista zlab di minti...,cum ii zici ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Ia luati voi de-acilea si urmariti pina la capat:
    http://filmedocumentare.com/kgb-razboiul-clandestin-impotriva-romaniei/

    RăspundețiȘtergere
  14. Bună dimineaţa tuturor şi "La Mulţi Ani" aviatorilor de Sfântul Ilie, patronul spiritual al acestora!

    RăspundețiȘtergere
  15. La multi ani si din partea mea si a lui Vasile Burcu. M-a rugat sa va informez ca regreta lipsa de pe blog, dar intampina probleme tehnice la conexiunea internet si nu stie cand se vor rezolva. De aceea va cere scuze pentru neparticipare si tacere.
    PS specialistii in injuraturi si alte obiceiuri neortodoxe, .. dati-i bice , nu are cine sa va stearga mesajele .

    RăspundețiȘtergere
  16. Domnu NeaCshu unde ai vazut dumneata injuraturi pe aici, ai? Lasa vrajeala a la Harry Poterr (CeTzarush)...
    Junghiu

    RăspundețiȘtergere
  17. NeaCshu-da-ti domnule tilifonul jos ca ti-au facut radiatiile creerele varza a la Cluj-Junghiu

    RăspundețiȘtergere
  18. NeaCshu da-ti domnule jos shi huniforma ca te acuza Hoprea de port ilegal de...
    Tusea

    RăspundețiȘtergere
  19. PS. Numa vestonu domle, numa vestonu, nu care cumva sa intelegi altceva.
    tot Tusea

    RăspundețiȘtergere
  20. TOP GUN
    Domnilor,
    Se poate, sa nu faceti streaptease pe aici,acum,aoleo,valeleu,eu credeam ca doar de 8 martie fac baietii pe nebunii,o tineti langa tot anul???? Ma baieti,sa fie din cauza caldurii,ma pai ori sunteti oameni seriosi,ori numai sunteti??? Saracu'Adminelu',propuse si el o tema serioasa de discutii si voi o ati dat-o in striptease,numa' la prostioare va e gandu'!!!!!????
    SA FITI IUBITI!

    RăspundețiȘtergere
  21. Cezarica cezarica , nu iti mai ajung pseudonimele...bagi din gereu si la anonim.

    RăspundețiȘtergere
  22. Top Gun
    Mie n-are ce sa-mi mai ia nimeni, asa ca...Poate doar tusea asta seaca-lua-o-ar si Cezar, T2 si Stelicla s-o ia de guvizi!
    Tusea

    RăspundețiȘtergere
  23. TOP GUN
    TUSEA,
    Pai eu ma gandeam,ca daca va dati jos hainutele,aveti cu ce va lauda,ramanem la doar vestonul jos sa -nteleg????E caldura mare in Targ..l da?????
    Stelicla,ziceti ca-i piesa de rezistenta,un guvide as manca si eu nu se compara cu somonul ,dar treaca de la mine.....!!!!
    SA FITI IUBITIIIII...!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Top Gun să te audă bunul Dumnezeu!
    Junghiu

    RăspundețiȘtergere
  25. Zîua bunâ fraţîlor! Ia sâ-l videm noi amu pi Băsăscu cu o sâ-ş confişti iel casa din Mihăileanu, lu ficâ-sa ce mari casa ceia di 500.000 di euroi şî lu frac-su celelalti daraveli! Nie ni-i sâ nu-mi iei Guvernu ista di hoţ şî di şnapani (nu câ celelalti o fost mai brezî) ghietili capri şî oi în frunti cu Stelicâ, pricum şî pi ghietu Trăienel magariu-niu...Ar fi culmea...nu ni le-o mîncat pi ghietili dobitoaci lupchii şî urşii şî sâ ni li mânînci Popoviciu, Vişan şî Tălmăcean.

    RăspundețiȘtergere
  26. No ca a aparut si stafia de INTELECTUAL!!Fugiti Baaaaa

    RăspundețiȘtergere
  27. TOP GUN
    MR.DANILA,
    Fiti pe pace ,Talmacean e cu dansul,asa ca scapa animalutele,mie mi-e de Stelicla,tapul,ala-i piesa de rezistenta!!!!! sa aveti grija mare de el,sa nu-l scapati din ochi,e aur curat pe piata neagra!!!!

    RăspundețiȘtergere
  28. @ 14:54
    Shefu shtiai ca Danila a fost coleg de promo cu Cezar? Nu shtiai! Shtiai ca Danila a fost shef de promo? Nu shtiai! Daca Cezar a cam fost codash la shcoala, adica a trecut prin ea ca gisca prin apa, Danila ba. Asha ca ia vezi tu cum te comportzi, nu de alta da sa nu-ti dau ca recompensa/premiu vreun un bacil Koch! Coronitza tzi-o da altcineva...
    Tusea

    RăspundețiȘtergere
  29. @asta cu tuberculoza-ce prostii debitezi,mama,mama!

    RăspundețiȘtergere
  30. Celor din Ceruri :odihna vesnica si recunostinta.
    Celor in activitate :indrazneala si incredre.
    Celorlalti : sanatate si solidaritate !

    RăspundețiȘtergere
  31. Ponta: USL va sprijini în totalitate guvernarea pentru îndeplinirea obiectivelor UE.
    USL va sprijini orice fel de măsură pe care o propune Comisia Europeană şi va susţine "în totalitate" formaţiunile de la guvernare pentru îndeplinirea obiectivelor asumate cu UE, a declarat astăzi, liderul PSD, Victor Ponta.

    În opinia preşedintelui social-democrat Raportul pe MCV nu aduce "nimic nou".

    "Noi tot punem instituţii şi reglementări, dar rezultatele aşa cum spune şi CE sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârşire. Nu ştiu, nu pot eu să mă pronunţ. În mod sigur, cei de la guvernare au toate instrumentele. Noi îi vom sprijini în totalitate pentru îndeplinirea obiectivelor UE", a afirmat Victor Ponta la RFI.

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-usl-va-sprijini-in-totalitate-guvernarea-pentru-indeplinirea-obiectivelor-ue-

    RăspundețiȘtergere
  32. Raportul MCV al Comisiei Europene ocupa prea multe pagini pentru o concluzie atat de simpla: spun expertii-jucatori ai Comisiei ca lucrurile merg extraordinar in zona procurorilor, adica acolo unde exista control politic; si ca problemele sunt la instante, acolo unde politicul patrunde mai greu. Interesant! Acelasi lucru il spunea si Traian Basescu in urma cu ceva vreme, atunci cand se lamenta ca justitia a devenit prea independenta inainte ca sistemul sa fie reformat de un carmaci luminat ca el, scrie Adrian Năstase pe blogul său. Cum suna asta in lumina democratiei occidentale? Sau principiile se scimba cand se fac inspectii la "periferie"?

    Oare ce se poate reprosa unei instante supra-aglomerate, cu o singura sala de sedinte, care are in fata un dosar construit politic de un DNA lucrand pe baza de comanda, dosar cu peste 1000 de martori, cu expertize, probe şi contra-probe? Ce ar putea face un judecator, cand denuntatorul cheie dintr-un dosar minte in instanta (cum e cazul recent al denuntatoarei cheie din dosarele fabricate impotriva mea)? Ma intreb daca nu cumva declaratiile contradictorii ale celei care ma acuza prin autodenunt in celebrul dosar „Zambaccian" nu vor avea ca efect prelungirea si mai mult a procesului. Nu stiu daca ati aflat (cineva a semnalat acest lucru chiar aici, pe blog) dar, o doamna pe nume Cristina Popa, actionar majoritar la firma SC Vertcon SA, de la care a incasat dividende „de ordinul miliardelor de lei vechi" a declarat recent in fata instantei ca, inainte de autodenuntul care ma vizeaza, nu au existat controale ale Garzii Financiare la firma pe care o detine. Totusi, la dosar exista un raport al Garzii Financiare care arata ca la companiile de la care doamna respectiva incasa dividende s-a descoperit o evaziune fiscala de 13 miliarde de lei vechi. Si nu intelegem, atunci, de ce doamna respectiva a fost transformata de DNA din invinuit in martor?

    Oare adolescentii care vin din cand in cand in Romania pentru a o inspecta juridic, tratand-o ca pe o colonie a dreptei europene, "socializand" pe la Ministerul Justitiei si pe la DNA, pot intelege componenta politica a acestor procese? Nu cred ca au vreun interes sa o faca. S-au intalnit vreodata si cu reprezentanti ai opozitiei din Romania? Cum putem accepta lectiile despre "chichite" avocatesti si despre "riscul" prescrierii unor fapte penale din partea celui care de ani de zile se ascunde in spatele imunitatii prezidentiale si al carui dosar a fost intors de la instanta la parchet pe motiv ca dosarul respectiv nu era semnat de procurorul-sef ci de adjunctul sau care, de altfel, avea imputernicire in acest sens?

    http://www.cotidianul.ro/152480-Adrian-Nastase-Raportul-MCV-intocmit-de-adolescenti-care-vad-Romania-ca-pe-o-colonie

    RăspundețiȘtergere
  33. PONTA versus NASTASE!
    ____________
    Opinii total divergente!
    PONTA declara ca USL va sustine "orice fel de măsură pe care o propune Comisia Europeană", iar Adrian Nastase da de pamant cu " adolescentii care vin din cand in cand in Romania pentru a o inspecta juridic, tratand-o ca pe o colonie a dreptei europene, "socializand" pe la Ministerul Justitiei si pe la DNA", de le merg fulgii!
    __________
    Oare, ce sa fie aici?
    Ce putem noi romanii de rand sa intelegem?
    __________
    Va spun tuturor o zi buna!
    Va multumesc pentru intelegere, dar nu intrebati prin ce am trecut! Nu se merita! Traim in Romania si asta spune totul!

    RăspundețiȘtergere
  34. @Admin
    Ce sa intelegem? Ca averile obtinute ilegal se vor confisca la ... pastele cailor! Ca toata vorbaria asta e doar asa, ca sa fie!
    Iau exemplul cel mai la indemana, pe langa care trec in fiecare zi: de acasa la serviciu fac 16 km. De-a lungul drumului vad ZECI, poate SUTE (daca ma uit in plan mai indepartat) de vile, cu multe etaje, ridicate asa, ca ciupercile dupa ploaie. Sunt locuinte individuale ale unora si altora. Nu parlamentari, nu mari functii publice, ci ... oameni de rand, ca mine. De unde acesti bani? Din munca lor de zi cu zi, sau o fi avand fiecare vreo "matusa Tamara"?

    RăspundețiȘtergere
  35. "Viitorul nu sună bine
    Conturile goale de la fondurile private de pensii, o povară pentru viitorii pensionari"
    Sursa:
    http://www.cotidianul.ro/152509-Conturile-goale-de-la-fondurile-private-de-pensii-o-povara-pentru-viitorii-pensionari

    RăspundețiȘtergere
  36. @Anonim 21 iulie 2011, 11:01 :
    Ati crezut vreodata ca acest 'pilon 2' a fost facut pentru altceva decit pentru imbogatirea unor baieti destepti ? Acei 'baieti destepti' isi planificasera ca in 25-28 ani (cu mare grija sa nu ajunga la 30 de ani si sa trebuiasca sa-si diminueze venitul , platind niste pensii) , deci in 25-28 ani sa stringa suficient , si sa dispara cu tot cu acei bani ... Dar ... a venit criza , si statul nu le mai da (procentual din contributiile pentru pensii) cit se asteptau ei (si cit li se promisese) ; a scazut numarul 'contributorilor' ; casele de pensii (cele din sistemul asigurarilor sociale de stat) nu le predau cotele din contributii ...

    Informati-va , si veti vedea ca in alte tari , disparitia fondurilor private de pensii (cu tot cu adminstratorii si cu banii lor) este ceva destul de obisnuit ...

    RăspundețiȘtergere
  37. @Elena,vad ca ai o "retinere"in a spune ca acele vile sunt fie ale tziganilor,fie ale oamenilor din aparatul administrativ.politienesc,judecatoresc local,dupa cum e obiceiul :cei ce au painea si cutitul isi fac numai partea lor.Sa fii sanatoasa si iubita @Elena.Un admirator "for ever".

    RăspundețiȘtergere
  38. ,, Vaca merinos ''

    Udrea s-a săturat de proiecte mărunte: ”Vreau Canal Dunăre-Bucureşti!”

    RăspundețiȘtergere
  39. @Anonim de la 11.30
    Viloaiele alea nu-s ale tiganilor, ci ale fratilor nostri romani. Si in curtile lor mai gasesti si cate 2-3 masini din alea de vezi numai prin filme!!!!! DECI? Ce concluzie se poate trage de aici? Ca in timp ce noi "serveam patria", altii isi faceau un rost in viata.
    Multumesc de urari. LA FEL! Sunt iubita, sunt si sanatoasa fizic, nu sunt foarte sigura de ... psihic. Dar e bine sa fii asa, un pic nebun....

    Anonim de la 11.23
    Multumesc de incurajari! Eu sunt la Pilonul II.

    RăspundețiȘtergere
  40. @Elena-majoritatea au fost facute cu credit in scopul revanzarii, Cum piata a picat,jalea-i mare!

    RăspundețiȘtergere
  41. Vezi tu, Elena de aia Cezar nu si-a cumparat o casa si prefera sa locuiasca intr-un wigwam ca indienii din Tribul Picioarelor Negre...Noroc ca-l cunoaste pe Popoviciu care a intervenit la primaria TM de l-au lasat sa-si amplaseze aceasta locuinta "flotanta" in Parcul Civic.

    Winnetou of TM

    RăspundețiȘtergere
  42. @ Winnetou of TM
    21 iulie 2011, 17:07
    INVIDIOSULE!!!Czar

    RăspundețiȘtergere
  43. @Adevarul ca s-a construit enorm in mediul privat, in ultimii ani, pana veni guvernul de boc turcesc.
    Multe case sunt construite de cei care au lucrat in strainatate.
    Casele tiganilor cu turnulete sun distincte.. cred ca nu le confunda nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  44. Unii oameni uita ca parlamentarii, sefii d epartid, si directorii mai au si rude, veri, neveste, copii, matusi, unchi, si au si ei nevoie de o locuinta doua. Sa nu mai uitam ca unii parlamentari au cate 10 case cumparate. Sa nu mai uitam ca pe lumea asta, mai avem si fotbalisti, manelisti, podoabe tv, crudute, sau cum spunea cineva procurori si judecatori de ale caror salarii si pensii domnul Basescu nu s-a atins, ca sa poata primi doamna Udrea NUP.Asa ca nu inteleg de ce se mira unii de numarul vilelor.
    In ceea ce priveste dezacordul Ponta -Nastase, sa nu va mire. Fiecare reprezinta o alta clasa .. Unul clasa procurorilor, altul clasa Zambaccian. Asa ca e normal sa vada activitatea procurorilor deci si raportul UE un pic diferit. Si tot diferit este vazut si in cadrul USL. Fiecare dupa propriile interese. Am mai spus-o, in romania nu exista partide politice , nu exista doctrine de partid, nu exista principii de drept exista doar interese de grup, de clasa, si personale. Fiecare voteaza dupa cum ii cere interesul. Din cauza asta nu va rezista nici o alinata , dar nu se vor da niciodata legi drepte si nu se vor lua masuri impotriva hotilor de la putere , pentru ca se apara intre ei.

    RăspundețiȘtergere
  45. Bine-ai revenit Nea Cshu! Da pe unde ai umblat, ca tzi-am simtzit lipsa...

    RăspundețiȘtergere
  46. Nimic, nimic? Nici măcar o muşcătură? Băi frate am încercat la mămăligă, la viermuş, la pufulete...Ia să încerc la rîmă poate trage guvidu de Czar!
    Pescaru Amărît

    RăspundețiȘtergere
  47. ,, Recomandam tuturor membrilor SCMD, ca in astfel de situatii, la hramuri, praznuiri, etc, daca vor intalni figuri ilustre ale PDL, sa-si aduca si sa le aduca aminte numai de cele sfinte: “”Pasti””, “”Biserici””, “”Grijanii””, “”Dumnezei””, “”Cristosi””, etc. ''
    Mitica

    RăspundețiȘtergere
  48. ANO..22 iulie 2011, 10:14 -Sa-ti suji rama-Czar

    RăspundețiȘtergere
  49. Dispar focoase. De racheta. Sau chiar rachete. Inca e neclar. Simultan cu disparitia de motorina. Intr-o relatie cat se poate de stranie. Dar dispar si documente secrete. Clasificate ca atare. Chiar din domeniul cercetarii nucleare. Si in ambele situatii intamplate sau aflate in ultimele zile, autoritatile dau dovada de o confuzie teribila. In tara marilor disparitii, incepand de la flota si terminand cu ceea ce s-a intamplat acum, nimeni nu raspunde.

    Povestea celor 75 de documente clasificate din domeniul cercetarii nucleare, care au fost declarate iremediabil pierdute, este si mai halucinanta decat cea a disparitiei a zeci de rachete sau focoase. Dar se va vedea, ambele istorii au un numitor comun. Debandada. Dezorganizarea prin frecvente reorganizari facuta fara cap. Si evident hotia. Hotia institutionalizata in combinatie cu mica hotie a unor indivizi pusi pe capatuiala. Ambele situatii demonstreaza ca statul trece printr-o disolutie. O dovada fiind si balbaiala autoritatilor care cerceteaza respectivele cazuri. Si, in ambele situatii, secretomania acelorasi autoritati ne arata ca ele sunt cu musca pe caciula. Si ca incearca sa ascunda adevarul opiniei publice.
    Scrie Sorin Rosca Stanescu. Inpolitics.

    Marin Neacsu, e si mai tare:
    Nici nu se uscase bine cerneala pe subiectul cu cele 64 de focoase devenite 80, din care unul lipsă, între timp găsit, că a mai explodat o ştire care credeam că va eclipsa total subiectul focoaselor. Chiar mă temeam că se va uita de traficul cu muniţie. Ei bine, zarurile au decis în favoarea focoaselor. Şi uite aşa, dispariţia documentelor de la sucursala PITESTI a RAAN(Regia Autonoma pentru Activităţi Nucleare)s-a vehiculat o zi prin media şi gata.

    Până şi poliţistul cu motocicleta are parte de mai multă publicitate. Şi cam aşa este trendul în media noastră, se repede doar unde miroase a sânge. Acuma, ori subiectul a fost considerat lipsit de importanţă, ori s-a dat cu praf de linişte de sus şi s-a dat comanda Mucles !

    RăspundețiȘtergere
  50. Daca au jefuit si arhiva de la Pitesti sigur i-au furat si memoriul personal al lui Cezar. Doamne-ajuta!
    Mitica din Gorj

    RăspundețiȘtergere
  51. 22 iulie 2011, 14:19 -Sa-ti suji rama-Czar

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri