Google Translate

duminică, 17 iulie 2011

Si Aici Sunt Banii Dumneavoastra! Merita vazut. Top 10, cei mai scumpi senatori

Lucreaza 9 luni intr-un an, au asigurate cazarea, transportul, factura la telefon si salariile angajatilor. Cheltuielile pentru confortul alesilor neamului se ridica la milioane de euro intr-un an, numai la Senat.


Potrivit datelor economice ale institutiei, cel mai scump senator costa bugetul intr-o singura luna peste 20.000 de lei, adica aproape 5.000 de euro, fara sa punem la socoteala fondurile pentru cabinetul din teritoriu. Ziare.com a realizat Top 10 al celor mai scumpi senatori.


Clasamentul a fost intocmit adunand sumele pe care senatorii le ridica de la casierie ca indemnizatie neta, diurna in teritoriu, diurna de deplasare in Bucuresti, cazare in Capitala si in teritoriu, transport si factura la telefon, publicate pe site-ul Senatului. Am luat in calcul cele mai recente date publicate de Senat, pentru luna mai.

Vasile Borza, cel mai scump senator

Astfel, in fruntea clasamentului se situeaza pedelistul Vasile Borza, senator de Timisoara, care a incasat in luna mai 20.294 lei, aproape 5.000 de euro. Din aceasta suma, 4.337 lei reprezinta indemnizatia de senator a lui Borza. Altfel, cea mai mare suma cheltuita lunar, 7.602 lei, se duce pe cazarea la un hotel din Bucuresti.

Raportat la banii pe care ii primeste, Borza se poate lauda ca a semnat alaturi de colegi 26 de initiative legislative, a facut 29 de declaratii politice, a facut opt interpelari si a avut 236 de luari de cuvant in plen. Nu a avut insa curajul sa-l interpeleze pe prim-ministru, colegul sau de partid.



Nu la fel se poate spune despre democrat-liberalul aflat pe locul al doilea in topul celor mai scumpi senatori, Gheorghe David, secretar in Biroul Permanet al Senatului. El a fost mai curajos si l-a interpelat pe seful sau de partid, premierul Emil Boc, de patru ori. Mai are 70 de initiative legislative, 81 de declaratii politice si a vorbit in plen de 229 de ori.

 David a primit in lna mai 20.058 lei, dintre care indemnizatia se ridica 4.624 lei. Si David a cheltuit tot 7.602 lei pe cazare. La salariul propriu-zis se adauga 1.085 lei diurna in teritoriu, iar alti 1.689 lei reprezinta banii pentru deplasarea in Bucuresti. Senatorul a vorbit la telefon de 513 lei, desi cei mai multi colegi ai sai s-au limitat la suma de 71 de lei.


Alexandru Cordos, care a cheltuit in mai 19.622 lei si Florin Constantinescu cu 19.159 se situeaza in topul celor mai scumpi senatori pe locurile trei, respectiv patru.


 Urmatorii sase in clasament - Petre Nicoare, Gunthner Tiberiu, Cornel Popa, Danut Prunea, Tiberiu Prodan si Gherogeh Birlea - au cheltuit, in mai, in jur de 18.000 lei fiecare.


 Voiculescu isi doneaza in continuare salariul
Contrar asteptarilor, vedetele polticii, pe care le vedeti aproape zilnic la televizor, incaseaza lunar cam jumatate din sumele de mai sus. De exemplu, in luna mai, udemeristul Verestoy Attila a cheltuit 9.112 lei. Sunt insa senatori care ne costa si mai putin. Liberalul Varujan Vosganian ne costa 6.477 lei, pedelistul Radu Berceanu, 6.313 lei, iar Vasile Blaga, 5.625 lei.


Mircea Geoana, care este si presedintele Senatului, a ridicat de la casierie in luna mai doar 6.594 lei, desi are cel mai mare salariu dintre colegii sai senatori. Geoana nu isi deconteaza insa chiria in Bucuresti si nu ridica diurna. El are un salariu net de 5.334 lei, a mai cheltuit 985 lei pe transport si 275 lei pe factura la mobil.


Liderul Opozitiei, liberalul Crin Antonescu ne-a costat 6.225 lei in luna mai. Ca si in cazul lui Geoana, cheltuielile lunare cele mai mari ale lui Antonescu sunt reprezentate de indemnizatia de 4.232 lei. Liderul PNL a vorbit de 71 lei la telefon si a mers cu masina de 1.922 lei.


Senatorul PC Dan Voiculescu este singurul care in continuare nu ridica niciun ban de la casieria institutiei. Senatul ii vireaza salariul direct in contul Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului. Conservatorul nu a cheltuit in luna mai niciun ban pe cazare, transport sau telefon mobil.
Sursa text:


Un TOP 10 bine-venit!
Asa mai aflam si noi cum traiesc unii, altii, pe vremurile acestea!
Aflam unde se mai cheltuie si cum, banul public!
Vom stii cui si de ce trebuie sa-i acordam credit, votul! 
Interesante si aceste statistici! Chiar merita!
Admin

24 de comentarii:

  1. Pai nu inteleg de ce se cazeaza la hotel. Ar putea fi gazati, pardon cazati si intr/o fosta cazarma a MApN, gratuit . Birouri in teritoriu ? Ce sunt alea ? Pe teritoriul cui ? Bai sa nu ne trezim cu vreun conflict diplomatic. Salarii ? Nu nene, alesii neamului s/o ...faca gratuit . Ce , nu le ajung afacerile ?
    Si tuturor alesilor de la al mai mic la al mai mare ar trebui sa le facem ...metrou special. Cu drezine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu are legatura cu tema propusa spre discutie ... dar iata ce spune unul din cei care dau lectii despre adevarata armata (nu cezarusul , ci omniprezentul motanel) : //cezar-armyia.blogspot.com/2011/07/atunci-mi-am-blestemat-zilele-atunci-am.html#comments
    ---------------------------------
    Motanele , daca este asa cum spui tu despre voi ... e clar de ce ai ajuns sa spui numai prostii peste tot ... Macar taci , dracului , ca mai trece si alta lume pe aici ... si va crede ca tu esti reprezentantul militarilor , iar cezarus este unul din aia 'deranjati la minte , care fabuleaza pe tema adevaratei vieti de militar ...Civilii care-i fac mincinosi pe militari (pe tema greutatilor si privatiunilor vietii acestora) se bazeaza si sint sustinuti de niste astfel de idiotenii spuse/scrise de unii ca tine ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonime nici unul dintre cei mentionati de tine nu stau prea bine cu nervii. Mai lipseste unul-stii tu care si avem deja "o bomba cu tritiu"...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce dracu sa facem cu bombele, c-au furat ... focoasele! Alooo .... suntem de rasul, rasului!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cre ca le-a ciordit CeTzarush ca-i mare bandit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa zicem ca stim unde sunt banii(o mica parte !).Dar focoasele,focoasele unde sunt ?
    Nu sunt oare cu astia cu banii ?!
    8-imistu'

    RăspundețiȘtergere
  7. TOP GUN
    Pai bine Admin,se poate sa vedem cum ii platim pe banditii astia ,si astia,in frunte cu boc-ul devalizeaza tara,boc-ul se plimba cu elicopterul ,isi plimba si familia adica nepotii,halal politicieni,dar cred ca nici unul nu-i mai breaz,toti cum ajung acolo,prin votul nostru se intelege,toti parca innebunesc cand se vad cu mierea sub nasul lor!!!!! La naiba,nu mai merg la vot,nu mai votez cu nimeni,toti sunt o apa si-un pamant!!!!
    Si sa va dati seama in ce hal am ajuns,se mai fura si focoasele ,e sub nasul jandarmilor,or vrea sa initieze careva ,ceva pe la Cotroceni neaparat la drum de seara!!!!
    SA FITI IUBITI!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. @TOP GUN,
    1.Solutia este alta: va trebui sa mergem TOTI, cu mic si mare la VOT, dar sa stim pe cine votam! Sa facem noi REGULILE, nu ei! Sa impunem si punem oamenii potriviti, la locul potrivit, mai putin banditii care ne-au convins de ce au fost in stare sa faca pana acum.
    2.Furtul focoaselor, paleste pe langa ce se intampla la Regia Autonomă pentru "Activităţi Nucleare" - Sucursala Cercetări Nucleare Piteşti.
    Acolo s-a constata recent si declarat "iremediabil pierdute", o caruta de DOCUMENTE SECRETE. Sa vezi cum se dau de ceasul mortii sa puna batista pe tambal, sa minimalizeze fapte penale de cea mai grava speta!
    Este incredibil ce se poate intampla in Romanai!
    Este strigatoare la cer ATITUDINEA AUTORITATILOR!

    RăspundețiȘtergere
  9. TOP GUN
    ADMINELU',
    Constat ca esti foarte'ghizdav',ca ai o multime de idei reformatoare benefice,dar tutorial poate imi explici si mie,in ce constau regulile si mai ales cum sa impunem noi oamenii,stii bine cum fura ei,cum masluiesc tot ce incape in mana lor!!!!
    Pe bune,cum sa impunem reguli,oameni care sa aiba si coloana vertebrala,ca vezi bine ce se comenteaza pe forum!!!!!chiar crezi ,ca nu va domni anarhia????si haosul!!!!! La asta se pricep ei cel mai bine; divide et impera!!!!!
    Cu o floare Adminelule,nu se face primavara,cu unul, doi ,ca tine si ca mine, nu se rezolva nimic!!!!Ramanem la stadiul vorbelor si atat!!!!
    Cat despre autoritati ,ei au altceva mai bun de facut, furaciunea cine s-o faca??? si mai ales e institutionalizata!!!!Astia sunt ciuma societatii civile,astia-s banditii care ne conduc,eu nu cred ca vom scapa asa usor de ei!!!!Asa ca,nu mai sunt la tinerete ,s-o intind din Romanica cea fudula!!!!
    O SEARA EXCEPTIONALA TUTUROR!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Una dintre cai, este aceasta:
    INTERNETUL!
    O participare si constientizare de masa!

    RăspundețiȘtergere
  11. TOP GUN
    Adminelu',
    La viitoarele alegeri cei din diaspora vor fi nu 5 milioane vor fi 10 milioane, sau chiar mai multi,vor putea sa voteze si pe internet eu,tu sigur da,atunci sa vezi atitudine!Admin,sper ca n-ai sosit de pe MARTE,NU ESTI UN OMULET VERDE!!!!Lasand gluma la o parte ,eu zic( ca internetul ca si cale de constientizare in masa ) ca-i defetism curat !!!! Tu ce parere ai???

    RăspundețiȘtergere
  12. @Admin 18 iulie 2011, 18:31 :
    Si , la Internet , au acces numai cei care gindesc/doresc ceea ce spuneti dvs. ? Credeti ca "ceilalti" stau "cu miinile in sin" pe aceasta directie ?

    RăspundețiȘtergere
  13. @TOP GUN,
    DEFETÍSM s.n.; 1. Opinia, părerea, atitudinea celui ce nu are încredere în reușita unei acțiuni; lipsă de încredere. 2. Infracțiune care constă în lansarea, răspândirea sau publicarea, în timp de război, de zvonuri sau informații false, exagerate sau tendențioase, relative la situația economică, politică și socială a țării. - Din fr. défaitisme.
    Sursa : DEX
    ____________
    INTERNETUL poate fi folosit si in aceste sensuri , dar eu nu la asta m-am referit! Eu ma gandesc la noi, cei de pe aici! Iar noi nu suntem niciunul defetist, cred eu!

    @mos alecu,
    NET-ul poate face minuni, daca este folosit cu inteligenta de o masa mai mare sau chiar mai mica de oameni. Ceilalti pot afla, fii fara grija, asa cum afla si de la TV ori radio! Din gura in gura! Tot mai des aud EXPRESIA: am vazut pe net, am citit pe internet! Se discuta pe net!
    Multe se preiau si de publicatiile mass-media,TV.

    RăspundețiȘtergere
  14. @mos alecu,
    Iar daca faci referire la faptul ca si "ceilalti" vor folosi NET-ul in scopurile si favoare lor, ai dreptate! Asa este! Problema este ca la razboi: va castiga cine duce un RABOI DREPT, cine are dreptate! De asta, ca va fi asa, sunt CONVINS, desi romanul se trezeste de regula prea tarziu! Atunci cand cutitul ii ajunge la os!

    RăspundețiȘtergere
  15. EMISIUNE acum, EXPLOZIVA PE OTV!
    Bucuresteni si nu numai, atentie!

    RăspundețiȘtergere
  16. DDD - OTV,
    Da de pamant cu Superciocoii Romaniei!

    RăspundețiȘtergere
  17. Si pe TARAF ce este,stimabile?

    RăspundețiȘtergere
  18. Doar handicapati ca tine!

    RăspundețiȘtergere
  19. Bine ca-s toate geniile pe OTV !

    RăspundețiȘtergere
  20. Imi mentin RECOMANDAREA!
    Deschideti imediat OTV!
    Am vizionat 2 ore de dezvaluiri incredibile!
    Habar nu aveam de ce s-ar putea ascunde in Primaria Capitalei Romaniei! Este SOCANT CE AFLU!

    RăspundețiȘtergere
  21. Au fost gasite focoasele(la Chitila).La OTV CE ESTE NOU ?

    RăspundețiȘtergere
  22. Daca Dan Diaconescu va mai ramane liber dupa aceasta EMISIUNE, ma voi inscrie IMEDIAT in partidul pe care il construieste. Il voi sustine la Presedentia Romaniei, cu toti prietenii mei! Suntem cu totii ... pe OTV! Veniti si voi, sa vedeti si auzi ADEVARUL ori doar SENZATIONALul fara acoperire! Vom trai si vom vedea!

    RăspundețiȘtergere
  23. Stai pe OTV.Daca apare Elodia anunta-ne !

    RăspundețiȘtergere
  24. Ministrul Finantelor Publice a declarat, luni seara, la emisiunea "Nasul" (10TV), ca exista posibilitati ca de la 1 ianuarie 2012 sa se mareasca pensiile: "De la 1 ianuarie 2012 cresc pensiile. Acest lucru a fost deja negociat cu FMI-ul, iar pensiile vor creste, in functie de rata inflatiei si a cresterii cu 50% a salariului mediu brut, potrivit Legii Pensiilor", a declarat Ialomitianu.

    Gheorghe Ialomitianu a mai precizat ca pe parcursul anului 2012, bugetarii vor primi in doua transe ce li s-a luat in 2009 si in Romania nu se va mai confrunta cu masuri de austeritate: "Anul viitor bugetarii vor primi inapoi, in doua transe, ce li s-a luat in 2009. In Romania nu vor mai fi masuri de austeritate, suntem pe crestere economica si asa vom ramane", a mai declarat ministrul de Finante.

    Si premierul Emil Boc anunta in aprilie ca pensiile vor creste in 2012 pe aceleasi criterii enuntate mai sus.

    "Toti cei care au obtinut gradul 1 si 2 de munca pana in aprilie 2001, e vorba de 1.541.000 de persoane, primesc la zi drepturile benefice aferente. In privinta celorlalte pensii, situatia sta asa: anul urmator pensiile vor fi majorate cu rata inflatiei 100% + 50% din cresterea valorii salariului mediu de la 1 ianuarie", explica si la sfarsitul lunii mai premierul Emil Boc.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri