Google Translate

joi, 11 august 2011

Breaking news. In proiect, prima lovitura intentionata a se aplica pensionarilor. UPDATE: Reactia opozitiei, sindicatelor


Guvernul intenţionează să amâne cu 2 ani, de la 1 ianuarie 2012 la 1 ianuarie 2014, termenul de la care persoanelor care s-au pensionat după 1 ianuarie 2011 şi care au lucrat în condiţii deosebite de muncă după data de 1 aprilie 2001 li se majorează punctajele lunare realizate în condiţiile respective de muncă cu 25%.

Amânarea majorării pentru 1 ianuarie 2014 este stipulată în proiectul Legii de aprobare a plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar şi a unor măsuri financiar - bugetare aplicabile până la 1 ianuarie 2014, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Termenul iniţial de majorare, 1 ianuarie 2012, este prevăzut în Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, intrată în vigoare de la 1 ianuarie 2011.

Aplicarea legii ar avea „consecinţe grave”

De asemenea proiectul prevede amânarea tot cu 2 ani, de la 1 ianuarie 2012 la 1 ianuarie 2014, a aplicării unei alte prevederi din noua Lege a pensiilor, potrivit căreia celor care se pensionează după 1 ianuarie 2011 li se aplică un procent de corecţie la punctajul mediu anual realizat de-a lungul perioadei contributive, procent calculat ca raport între 43,3% din câşigul salarial mediu brut realizat pe anul precedent şi valoarea unui punct de pensie în vigoare la 1 ianuarie 2011, adică 732,8 lei.

Dacă respectiva prevedere s-ar aplica în 2012 şi dacă prognoza Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP) cu privire la salariul mediu brut pe economie pe întreg anul 2011, de 2.026 lei lunar, s-ar dovedi corectă, punctajele medii anuale ale celor pensionaţi după 1 ianuarie 2011 ar trebui majorate anul viitor cu circa 20%.
„Având în vedere faptul că lipsa asigurării unui cadru sustenabil de
implementare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice, nr.263/2010,
intrată în vigoare de la 1 ianuarie 2011, poate crea consecinţe grave în ceea ce
priveşte acordarea drepturilor de asigurări sociale şi majorarea deficitului
bugetului asigurărilor sociale de stat, se propune amânarea până în anul 2014 a aplicării prevederilor Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice în ceea ce priveşte:
acordarea majorării punctajelor lunare cu 25% pentru persoanele
care au desfăşurat activităţi în condiţii deosebite de muncă după data de
1.04.2001;
aplicarea unui indice de corecţie la punctajul mediu anual pentru
persoanele înscrise la pensie începând cu data de 1 ianuarie 2011”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Au aplicat în 2011 o ordonanţă din 2008

În luna februarie a acestui an, circa 1,546 milioane de pensionari care au lucrat până în 2001 în grupele I şi II de muncă au beneficiat de o majorare a punctajelor, prin aplicarea întârziată a unei ordonanţe de guvern din 2008.

Potrivit Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), acest lucru a dus la o creştere medie a pensiei lunare de circa 93 de lei pentru pensionarii men­ţio­naţi şi, în consecinţă, la o sporire cu peste 143 de milioane de lei a cheltuielilor bugetare lunare cu pensiile, respectiv un plus anualizat de cheltuieli de 1,716 miliarde lei.

Se adânceşte „gaura” de la pensii

Deficitul real al bugetului de asigurări sociale (diferenţa dintre plăţile cu asistenţa socială şi încasările din contribuţii) a ajuns la aproape 6,8 miliarde lei după primele 6 luni ale acestui an, cu peste 2 miliarde lei mai mare (+42,25%) decât în intervalul similar din 2010, când s-a cifrat la 4,78 miliarde lei, potrivit execuţiei bugetară pe ianuarie – iunie 2011 publicată de Ministerul Finanţelor Publice (MFP). Subvenţiile de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale au crescut cu 38,63% în primele 6 luni din 2011, de la 4,2379 la 5,8754 miliarde lei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, recent, că este foarte greu ca pensiile să fie indexate în 2012, cu toate că, potrivit Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, intrată în vigoare la 1 ianuarie 2011, anul viitor, valoarea punctului de pensie trebuie majorată cu 100% din rata inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent.

Tot potrivit preşedintelui Traian Băsescu, deficitul bugetului public de pensii va ajunge anul acesta la 14,8 miliarde lei.

Ce se mai amână

În proiectul de lege se mai stipulează amânarea cu 2 ani, de la 1 ianuarie 2012 la 1 ianuarie 2014, a aplicării prevederilor din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, potrivit cărora pentru finanţarea învăţământului se alocă anual de la bugetul de stat şi de la cele locale minimum 6% din PIB, iar pentru cercetare ştiinţifică se alocă anual de la bugetul de stat minim 1% din PIB.

Proiectul mai prevede că nici în 2012 şi 2013 nu se vor acorda tichete de masă, tichete de vacanţă şi tichete-cadou în instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, cu excepţia organismelor finanţate integral din venituri proprii, unde se vor putea acorda tichete de masă.
Sursa text:
 Guvernul amână cu 2 ani majorarea pensiilor pentru condiţii deosebite de muncă


Imi cer scuze! Nu aduce anul, ce aduce ceasul!
Iata, prima lovitura intentionata a se aplica pensionarilor, este in proiect.
Guvernantii nu vor sa faca economii, de la investiile aberante.
Mult mai la indemana, le sunt saracii, pensionarii!
Articolul promis in comentarii, va urma.
Sa tinem aproape!
Admin
_________________
UPDATE
=================
Decizia Guvernului Boc de a amana majorarea unor pensii de la 1 ianuarie 2012 si de a bloca distribuirea de tichete de masa sau prime starneste reactii vehemente in randul reprezentantilor Opozitiei, dar si ai asociatiilor de pensionari.
Presedintele PSD, Victor Ponta, a comentat noile masuri de austeritate pe care le va introduce Guvernul prin strategia fiscala pe care o pregateste, spunand ca acestea vor face ca romanii s-o duca si mai rau decat acum.
"De trei ani de zile tot facem economii de-ale domnului Boc si o ducem mai rau(...) Un miliard Guvernul ar putea sa obtina doar oprind putin ce inseamna evaziune fiscala si coruptie, patronata de PDL. Ar fi suficient doar atat. Dar daca tu nu poti opri coruptia, te duci sa iei tot la oameni. Daca tot iei lapte de la vaca, o sa moara biata vaca",
a spus Victor Ponta, la B1.

Guvernul ingheata pensiile pana in 2014 si elimina tichetele de masa si primele

Si fostul ministru al Muncii Mariana Campeanu (PNL) acuza Guvernul Boc ca isi propune de fapt distrugerea tarii.
"Ne-am obisnuit deja ca acest guvern minte de absolut fiecare data cand comunica ceva romanilor. Daca spun ca se maresc salariile si pensiile, e clar ca vor scadea (...) As putea sa trag o concluzie ca acest Guvern are un plan separat de guvernare, de distrugere a acestei tari si a acestui popor. Aceste masuri rezulta din recalcularea aberanta a pensiilor din sistemul militar",
 a acuzat deputatul PNL.

Premierul Emil Boc, aflat in vizita oficiala in China, a declarat pentru jurnalistii care il insotesc ca nu va avea nicio reactie cu privire la acest subiect, deoarece totul este o exagerare si o interpretare gresita a presei.

In plus, ministrul Muncii Sebastian Lazaroiu a refuzat sa comenteze subiectul, anuntand ca va fi transmis un punct de vedere oficial in cadrul unui comunicat ce va fi remis presei de catre minister.

Liderul grupului minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, a declarat la Realitatea TV ca aceste masuri nu au fost discutate punctual in cadrul coalitiei, dar ele sunt cauzate cu siguranta de faptul ca in 2012 Romania trebuie sa se incadreze in deficitul bugetar de 3%, conditie pusa in cadrul UE.

Pambuccian a punctat inca o data faptul ca Romania are doua mari fonduri cu deficit cronic, cel de asigurari de sanatate si cel de asigurari sociale, ambele alimentandu-se de la bugetul de stat. Din acest motiv, aceste decizii de inghetare a unor cheltuieli sunt absolut firesti.
"Este o adaptare la veniturile pe care bugetul le are din taxe si impozite. Ritmul economiei este cel care este, in toamna urmeaza o a doua cadere majora a economiei globale si in primavara o a treia, datorata caderii Chinei. (...)Inteleg politicile UE, in tot ce va urma ei vor trebui sa tinta piept unor state care se prabusesc, Grecia a fost prima, urmeaza alte state din sudul Europei",
 a subliniat Varujan Pambuccian.

Si deputatul UDMR Petru Lakatos a precizat ca la sedinta coalitiei de luni nu s-a discutat despre strategia fiscal-bugetara, si avertizat Guvernul sa nu ia masuri care sa incalce legile in vigoare, altfel s-ar putea sa aiba probleme similare cu cele intampinate la majorarea salariilor din invatamant.
"Nu stiam despre aceasta opinie a Guvernului (...)Guvernul nu poate sa prevada in strategie lucruri care incalca prevederi legale in vigoare. Lucrurile pot fi modificate doar in Parlament, pentru ca, altfel, se intampla ce s-a intamplat cu majorarea salariilor din invatamant",
 a declarat el.

Preda Nedelcu, presedintele Asociatiei Pensionarilor din Romania, s-a declarat uluit de masurile adoptate de Guvern pentru anii urmatori.
"Sunt uluit. (...)Vom avea o intalnire marti cu presedintii din tara. Avem doua solutii - fie sa iesim in strada, fie sa dam in judecata Guvernul la CEDO pentru nerespectarea unei legi",
 i-a avertizat el pe guvernanti.
Sursa text: Opozitia si pensionarii ataca dur decizia Guvernului - vezi si reactia Puterii
INCREDIBIL !!!
Iata reactia Primului Ministru Boc:
"Premierul Emil Boc, aflat in vizita oficiala in China, a declarat pentru jurnalistii care il insotesc ca nu va avea nicio reactie cu privire la acest subiect, deoarece totul este o exagerare si o interpretare gresita a presei."
Admin

34 de comentarii:

  1. Hi, hi, Cezare ce ti-am spus eu acu 2 saptamini ca o sa ai o pensie putzin mai "mare decit aia de furnica".
    Huuuuoprea

    RăspundețiȘtergere
  2. Disperatii arunca in spinarea celor ce vor veni la putere tot ce nu le convine... Inainte de orice, dupa alegerile din 2012, toti, dar absolut toti cei din actuala putere trebuie sa dea cu "subsemnatul..." pentru ca altfel nu se mai poate!
    Daca se accepta "tranzitia" fara bilant si "decontari" portocalii vor pastra tot ce au castigat pe spinarea noastra si ne vom merita eticheta de prosti si naivi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. I-am spus eu lui Cezar ca degeaba se bucura ca chipurile o sa-i creasca pensia si sa nu mai rida de cei carora o sa le scade dar el nu vrea. Ce om Cezar asta...cit de parshiv. tigri2

    RăspundețiȘtergere
  5. UPDATE 1. Reactii din partea sindicatelor: Guvernul este "un manager incapabil"

    Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, joi, ca Guvernul mareste restrictiile pentru sistemul public, fiind "un manager incapabil" sa aduca venituri la bugetul de stat, dar sindicatele se vor impotrivi acestor masuri. "Guvernul prevede pe urmatorii trei ani ca venitul la bugetul de stat sa ramana constant, adica statul nu prevede sa isi imbunatateasca si colectarea la buget, ceea ce inseamna ca le convine situatia actuala privind evaziunea fiscala si munca la negru", a afirmat Bogdan Hossu.

    RăspundețiȘtergere
  6. UPDATE 2. Udrea: Speram ca, in 2012, sa putem sa revenim la nivelul salariilor din 2010

    Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat joi seara, la Realitatea TV, ca motivul pentru care salariile nu sunt mentionate in strategia fiscal-bugetara a Guvernului este acela ca se spera ca acestea sa poata reveni la nivelul din 2010. Intrebata de ce in strategia fiscal-bugetara nu se mentioneaza nimic despre salarii, ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a raspuns ca aceasta decizie a fost luata pentru ca, in cazul in care bugetul o va permite, sa fie posibil ca salariile sa revina la nivelul din 2010. "Acum problema pe care o avem este cum sa rezistam daca vine un al doilea val al crizei. Asa cum in 2009 se simteau in lume semnele crizei, insa in Romania mai putin, si nu toata lumea stia cat de puternica va fi aceasta criza, asa si acum intuim ce s-ar putea intampla, speram sa nu se intample si ne tinem de promisiuni in masura in care ne permite bugetul", a mai spus Udrea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sara bunâ colegilor! Da ci-i cu liniştea aiasta? Ori vâ bucuraţ unii câ vă creşti pensia şî sărbătoriţ în sînu fameliei? Io zîc sâ nu vă bucuraţ încâ câ nu sâ ştii. Cezari da pi undi ieşti măi băieti câ ni-i tari dor di tini. Văd câ rîd băieţî iştia şî nu pre-mi dau sama di ci oari. Haidi pezevenchiuli ieş la ivealâ şî nu sta ascuns ca un popîndău! Ţîie îţ creşti, folosăşti VIAGRA, câ nie numa oleacâ câ n-am bani ca tini şî rod tătă zîua la ţălină.

    RăspundețiȘtergere
  8. Valoarea de referinţă corespunzătoare coeficientului de ierarhizare 1,00 aferent grilei de salarii pentru sectorul bugetar va fi îngheţat anul viitor la valoarea de 600 lei, relevă Strategia fiscal-bugetară a Guvernului pentru perioada 2012-2014, obţinută de MEDIAFAX.

    Prin blocarea ocupării posturilor vacante în sistemul public, Guvernul estimează economii la cheltuielile de personal de 1,72 miliarde lei în 2012 şi 1,99 miliarde lei în 2013.

    Economiile estimate din sistarea tichetelor de masă, cadou şi de vacanţă sunt de 9,1 miliarde lei în 2012 şi 9,6 miliarde lei în 2013.

    Guvernul va sista până în anul 2014 acordarea tichetelor de masă, cadou şi de vacanţă pentru angajaţii din instituţiile publice, va bloca şi anul viitor acordarea de premii pentru bugetari şi va continua sistemul de compensare doar cu ore libere a muncii prestate în afara timpului normal de lucru.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu va alertati domnilor!
    Domniilor voastre nu va sunt aplicabile dispozitiile art 169 si 170 din Legea 263/2010.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Plano10
    Bine ca ne-ai linistit.Nu vezi ce agitatie este?
    Ca la morga!
    Puiac

    RăspundețiȘtergere
  11. @Plano10,
    Fii calm!
    Nu toti suntem preocupati doar de noi insine,
    de propasirea personala! Nu toti vedem doar bani, bani si iar bani, in buzunarul propriu!
    Mai sunt si alte valori, pe lumea aceasta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ia videţ voi di colea ci scrii la gazeta portocolii di azi a escrocilor di Păunescu...Sâ videţ di-amu răzbel cu noi.
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/pensionarii-bogati-si-celebri-care-au-dat-statul-in-judecata-941476.html
    Băi oamini buni, oricum nie n-au ci sâ-mi mai iei...poati bulendrili di pi mini, da ş-acelea-s plini di păduchi di cei cruciaţ! Mai greu o sâ fii cu cei cari cred câ raţa-mpungi...

    RăspundețiȘtergere
  13. Lăzăroiu: Pensiile nu sunt înghețate până în 2014. E o dezinformare a posturilor Antena 3 și Realitatea.
    Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a comentat, aseară, la Special B1, prestația Realitatea TV și Antena 3 care au dezinformat în legătură înghețarea pensiilor până în 2014. "Este o intoxicare", a declarat ministrul.

    "Dacă pensionarii vor să mai fie dezinformați, să stea pe Antena 3 și pe Realitatea. Totul a pornit de la o dezinformare cu bună știință a presei. Și Realitatea TV și Antena 3 au titrat că îngheață pensiile până în 2014. Asta a fost dezinformarea care a răspândit panică în rândul asociațiilor de pensionari, care au și reacționat. Au reacționat la o informație de la niște televiziuni de știri, așa spun ele că sunt. Ni s-a solicitat punctul de vedere, dar până a venit punctul de vedere, ei au pretins că au acel text al stategiei fiscal bugetare. În acel text nu scrie nimic despre înghețarea pensiilor până în 2014”, a comentat Lăzăroiu.

    Citiţi mai mult: Lăzăroiu: Pensiile nu sunt înghețate până în 2014. E o dezinformare a posturilor Antena 3 și Realitatea. EVZ.ro

    RăspundețiȘtergere
  14. Deci toata presa spune acelasi lucru si citeaza Proiectul de Lege, doar ministrul Lazaroiu, nu si nu! El sustine sus si tare:"E o dezinformare a posturilor Antena 3 și Realitatea."
    Pai don'ministru, dar cu ceilalti cum ramane?
    Chiar toti sunt analfabeti? Nu stiu sa citeasca?
    Toti s-au "convorbit" sa dezinformeze?
    Nanaaaa .... vezi ca esti de panarama!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat, joi seara, ca posturile de televiziune Realitatea TV si Antena 3 au dezinformat atunci cand au spus ca Strategia Fiscala a Guvernului prevede inghetarea pensiilor, precizand ca e vorba doar de faptul ca cele din grupele 1 si 2 de munca nu mai primesc majorarea in 2012, ci in 2014, iar numarul acestora e de doar 100.000.

    "O spun pentru pensionarii care se uita la noi - daca pensionarii vor sa fie dezinformati, sa stea pe Realitatea si Antena 3. Au titrat ca ingheata pensiile pana in 2014. In acel text (Strategia Fiscala a Guvernului n.red) nu scrie nimic despre inghetarea pensiilor pana in 2014. Daca vrem sa ne mai panicam, stam pe Realitatea si Antena 3.

    Pensiile nu ca vor fi inghetate, aveau dreptul sa primeasca niste majorari, cei din grupele 1 si 2 de munca, din minerit, siderurgie, oameni care se expun unor riscuri. E vorba de ei. Pana in 2001 se numeau grupele 1 si 2 de munca. Pana in 2001 au primit aceste majorari - din 2001 se numesc conditii deosebite de munca. Trebuiau primite niste majorari pentru cei care au iesit la pensie dupa 2001.

    Suma transmisa de Lazaroiu o contrazice pe cea lansata de un alt reprezentant al Puterii, Sulfina Barbu, care spusese ca 400.000 de pensionari nu-si vor mai primi majorarile de 25% prevazute in Legea pensiilor.
    +++++++++++
    Este o Lege sa se dea ceva pensionarilor?
    Si ce daca! Lasati ca da Guvernul alta Lege,
    sa nu se dea! Asta e: Tara lu' Papura Voda!

    RăspundețiȘtergere
  16. ,, Un bătrânel avea impresia că băbuţa lui nu prea mai aude şi se
    gândeşte să o testeze.
    Merge într-un colt al camerei şi spune: - Auzi?
    Bătrânica nici o reacţie.
    Mai face bătrânelul doi paşi şi spune iar : - Auzi?
    Bătrânica iar fără reacţie.
    Se duce bătrânelul lângă ea şi spune: - Auzi?
    La care bătrânica :
    - Pentru a treia oara îţi spun: DAA! "
    8

    RăspundețiȘtergere
  17. Oooooo...!
    Cati anonimi responsabili cu promovarea politicilor guvernamentale pe acest blog?
    Spuneti-ne, cel putin, daca sunteti portocalii sau izmenari!
    Prorogarea(amanarea) aplicarii a doua articole din Legea 263/2010 nu inseamna tot o plafonare pentru categoriile respective de pensionari, care intra sub incidenta lor?

    RăspundețiȘtergere
  18. Bre nea Plano ce are "coada calului cu ştampila primării"? Io cred câ n-ari treabâ una cu alta ş-ar trebui sâ rămînim strict la subiectu technic. Ci zîci neata? Uiti io îs membru al Congresului American şî-s şî ripublican! Zî îţ convini?

    RăspundețiȘtergere
  19. @Stirbule
    Eu am dat o informatie in comentariul anterior!
    Tu comentezi ca sa te afli in treaba!

    RăspundețiȘtergere
  20. apropo de informare.....daca pensionarii vor sa fie dezinformati sa se uite "in gura lu' planox"
    ,ca trecuram de la pensionarii militari care nu sunt afectati,la problemele "tutulor" pensionarilor
    Crapa USL-ul dupa voturi si lu' planox ii tzatzaie fundul
    dezinformatorul

    RăspundețiȘtergere
  21. Prieteni,
    Nu uitati: din pacate, guvernarea, Puterea actuala (in care includem si OPOZITIA), au desfiintat categoria "pensionari militari"!
    De aceea, este bine si corect sa urmarim atent TOT ce vizeaza ~ pensionarii ~, deoarece este clar ca cei care ne guverneaza, vor urmarii "uniformizarea", aducerea la unison si cat mai jos a drepturilor noastre, ale tuturor!
    Sa nu ne imbatam cu apa rece! Pensionarii militari,ACUM nu mai exista. Nimeni nu mai este interesat sa le conserve drepturile castigate anterior. Vrem altceva, va trebui sa luptam pentru asta! Sa luptam cu cap si minte limpede!
    Oricum, la ora la care dezbatem aceste probleme, suntem vai-mama-noastra! Suntem divizati, iar cei care sunt in "varfurile" asociatilor de pensionari nu prezinta incredere, nu dovedesc ca-i duce mintea la ce si cum sa faca! Practic, cred ca nici nu-i intereseaza prea mult! Vor doar sa-si conserve privilegiile personale! Atat si nimic mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  22. @Plano10
    Te rog,spune-mi care este informatia din penultimul tau comentariu?!
    ,,Prorogarea(amanarea) aplicarii" este chiar o gluma in comparatie cu ,,recalcularea" si ,,revizuirea".Dar gluma #1 a fost cea cu... legea privind majorarea salariilor din invatamint.
    Nu te ,,nerva";cauzeaza la ten!
    Puiac

    RăspundețiȘtergere
  23. O intrebare: Ce se va intimpla cu absolventii din aceste promotii(2011-2014)? Va fi "angajat" unul din sapte?!
    Cel putin eu asta inteleg.
    Concluzie: Traiasca(????) Guvernul BOC????

    RăspundețiȘtergere
  24. @Puiac
    Informatia era ca masurile din proiectul de lege nu-i vizeaza pe beneficiarii legilor 119/2010 si 165/2011/Ti se pare puyin?

    RăspundețiȘtergere
  25. @ anonim 21.10
    Promotia 2011 va fi angajata in totalitate...in 2014!
    Pe acelasi model alegerile pentru urmatorul incrucisator vor avea loc in... 2017!
    8-imistu'

    RăspundețiȘtergere
  26. @Plano10
    Calm!
    ,,Prorogarea(amanarea) aplicarii a doua articole din Legea 263/2010 nu inseamna tot o plafonare pentru categoriile respective de pensionari, care intra sub incidenta lor? ".
    Hai sa zimbim.Pina miine cine stie ce se mai...base.
    Puiac

    RăspundețiȘtergere
  27. Skiuc a scris:
    12 August 2011 la 7:04 pm

    uffffff….. jvekule lipsesti! ce face colonelul analfabet alias cezar alias dracu sa-l ia cu nickurile lui? ai ratat cezare, ti-o papa (pe pensie, logic) jegule!!! halal colonel cand si cur di leone se sterge undeva cu tine! jegule!
    ...............
    Skiuc a scris:
    12 August 2011 la 7:05 pm

    la asa rapan al armatei romane( cezar cu tot neamul lui) ne meritam soarta!

    I-auzi Cezare ce spun prietenii tai! Oare chiar asa sa fie? Eu unul totusi nu cred...
    Pesimistu

    RăspundețiȘtergere
  28. În Strategia Fiscal-Bugetară guvernamentală nu scrie nimic despre îngheţarea pensiilor, a precizat vineri preşedintele Traian Băsescu.

    "În strategie nu scrie nimic despre îngheţarea pensiilor. În strategie scrie doar despre cei din grupele I şi II de muncă, ce s-au pensionat după anul 2001, că nu pot începe plăţile suplimentare pentru ei din anul 2012, asta scrie cert în strategie. (...) Şi este îndreptăţit oarecum pensionarul, care s-a pensionat după 2001, să spună 'da mie de ce', pentru că la 1 ianuarie s-au mărit pensiile la 1,4 milioane de pensionari care au lucrat în categoria I şi II de muncă şi s-au pensionat înainte de 2001. În momentul de faţă, datorită deficitului foarte mare pe care îl are bugetul de pensie, se amână plata diferenţei de pensii pentru cei din grupele I şi II de muncă, ce s-au pensionat după 2001, asta scrie în strategie", a explicat şeful statului, aflat într-o vizită la Şantierul Naval Mangalia.

    El a avut un mesaj şi pentru bugetari. "Bugetarilor pot să le transmit un singur lucru: că sunt prea mulţi. Avem 1,2 milioane de bugetari şi trebuie redus numărul bugetarilor. Trebuie să reducem cheltuielile de funcţionare a statului, dacă vrem să fim un stat viabil care să nu înghită resursele pe care le produce economia românească", a spus Traian Băsescu.

    RăspundețiȘtergere
  29. Băsăsculi, rapăn bătrîn, chior şî beţîvan, tu ieşti primu dintri bugetarii ţărişoarii isteia, aşa câ, ia fă tu ghini şî dispari din schemâ!
    PS. Bre nea Plano, nu-i frumos sâ ti iei di fizicu oaminilor. Ci-ar fi sî zîc şî ieu ceva di chelia matali, ai? Da ca sâ-ţ dau oleacâ pisti nas câ văd câ-l ai cam lung, vreu sâ ti întreb ceva : Oari mişcarea aiasta a boalii di "inteligentâ" a pensiilor noastri, nu-ş ari cumva originea în creieraşu (mamii lor) unui PSD-ist (actual rîmător di frunti la UNPR (dracu sâ-l ie)? Oari nu cari cumva şî PNL-ul pînâ amu vreo 2-3 ani bîzîie şî iel câ noi avem pensii di nu li putem duci-n traistâ? Di asta ţ-am zîs sâ ti rupi cân comentez di "Mulţumim din inimâ partidului" câ nici unu în cei 20 ani nu ne-o vrut ghinili. Ba...dacâ stau iar ghini şî mă gîndesc, parcâ Isărescu şî nu Nastasâ, Tăriceanu ori Boc o fost primu de-o insistat sâ ni sâ măreascâ lefurile şî chiar ni le-o mărit!

    RăspundețiȘtergere
  30. @stirbule
    Ti-ai pierdut si mintile...nu numai incisivii
    Isarescu a fost premier prin 99-2000, pe cand guverna raposata CD, iar pensiile si soldele s-au marit masiv prin 2003-2007, in timpul guvernelor Nastase si Tariceanu.

    RăspundețiȘtergere
  31. Bre omuli /Plano las-o gios câ măcăni! Io ţ-am zîs una neta ni-ai dat alt răspuns:
    "-Bunâ dimineaţa!
    - Bat pari!"
    Dacâ vrei sâ ai ultimu cuvînt şî sâ fii fericit în lumea matali imaginarâ undi-o sâ curgâ numa lapti şî nieri, ti las sâ-l ai, da pînâ una alta "realitatea bati filmu"!
    Gios tăţ tîlharii (fără nici-o excepţîi) di după 89 încoaci!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  32. ,,12.08.2011
    DREPTUL LA REPLICA
    SCRISOARE DESCHISA MANCATORILOR DE RAHAT DIN PRESA NEOSTALINISTA "

    RăspundețiȘtergere
  33. ,, Nu, stimati cititori ! Nu pensionarii sunt “de lux” ci hotii guvernamentali, odraslele si slugile lor care primesc pe functii - sinecura, salarii nesimtite (din impozitele noastre) cum ar fi acea pupaza de 25 de ani care-i “formeaza” intr-un institut (ciuperca inutila) al M.A.E., pe diplomatii cu o intreaga cariera in spate. "

    RăspundețiȘtergere
  34. Nenea Plano vezi ca ai musafiri pe blogul matale. Te cauta unul de isi spune Robert Horvath si nu stim ce sa-i spunem. Nu-i frumos sa il lasi sa astepte.
    Costel pagubosu

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri