Google Translate

marți, 9 august 2011

Puterea, prin forta media unor canale aservite, pregateste un nou asalt impotriva pensionarilor! Noua diversiune, incita la violenta!


În pragul unei noi crize economice mondiale, guvernul României, știindu-se cu musca pe căciulă, a pregătit o nouă strategie propagandistică menită a induce ideea că nu această putere politică este vinovată pentru tsunami-ul financiar care ne va lovi
cu și mai multă forță decât în 2009.


Cine a observat cu atenție evenimentele de luni și relatarea lor în media a putut realiza că această nouă strategie de propagandă elaborată în laboratoarele de la Cotroceni și Modrogan e structurată pe două mari coordonate: învrăjbirea categoriilor sociale și eventuala justificare pentru noi reduceri de pensii.


Mai întâi, în jurul orei 10, a ieșit Mugur Isărescu într-o conferință de presă de la sediul BNR și s-a lansat într-o serie de cântări ale "minunatei" guvernări Băsescu-Boc. A spus guvernatorul BNR că stăm bine de tot cu inflația, că "economia României a ieșit din recesiune și că rămân vulnerabilităţile legate de mediul extern" sau că "leul stă mai bine decât zlotul polonez sau decât forintul maghiar". Nu în ultimul rând, Mugur Isărescu a ținut să atragă atenția că trebuie maximă atenție la pensii și la salarii, să nu care cumva să-i treacă cuiva prin cap ideea să le majoreze. Eterna fixație a celor care conduc acum destine României: "Nu mai dați pensii pensionarilor!".


După doar o oră de la conferința guvernatorului BNR, Realitatea TV titra cu litere mari, pe banda de News Alert: "Urmează o editiție specială despre sistemul piramidal al pensiilor și despre cum mușcă pensiile din salarii". Ei bine, mult anunțata ediție specială a debutat cu prostiile debitate în 3 martie 2011 de fostul ministru al Muncii Ioan Nelu Botiș (nota bene! Botiș a fost demis din funcția de ministru al Muncii în urma dezvăluirilor făcute chiar de Realitatea TV), cel care spunea plin de importanță că "sistemul de pensii din România este de fapt un sistem piramidal care funcționează pe principiul schemei Ponzi (sistem de câștiguri financiare frauduloase)". Pornind de la aberațiile lui Botiș, Realitatea a construit o întreagă tevatură care a stârnit - așa cum era de așteptat - multe resentimente tuturor acelora care erau vizați de subiect: pensionari, bugetari și salariați din mediul privat. Reporterii de la secția Social a Realității au realizat un material din care reieșea că dacă nu s-ar mai acoperi
"uriașul deficit de la bugetul asigurărilor sociale cu sume de la bugetul de stat atunci fiecare profesor din România ar primi un salariu mai mare cu aproximativ 1.000 RON, iar medicii și funcționarii publici ar fi stipendiați cu sume mai mari cu 1.200-1.400 RON".
Dezbaterile de la Realitatea s-au concentrat furibund pe acest subiect încercând să acrediteze ideea că vinovați pentru acest "uriaș deficit de la bugetul asigurărilor sociale" sunt pensionarii cu pensii mari,
adică aceia ale căror pensii sunt cuprinse între 1.600 şi 4.000 lei.


Surprinzător sau nu, la B1 TV, într-o emisiune politică al cărei invitat era Cozmin Gușă se diseca același subiect al "pensiilor nesimțite ale magistraților, directorilor din ministere și ale foștilor șefi de Stat Major al Armatei".


Firește că, după două-trei ore de tocat subiectul "sistemul de pensii este un sistem piramidal", Antena 3 a preluat și ea tema lansată în eter de televiziunea concurentă, Realitatea TV. Ce-i drept, cu mult mai multă moderație și doar pentru o foarte scurtă perioadă de timp.


Lăsând la o parte motivele care ar fi putut determina postul Realitatea TV să relanseze cu atâta înverșunare acest subiect, nu se poate să nu observăm că nicio clipă niciunul dintre cei invitați să dezbată tema "sistemului piramidal al pensiilor" nu s-a întrebat de ce exact atunci când ne așteptăm să fim loviți cu putere de o nouă criză economică stăm și discutăm aiurea-n tramvai despre "pensiile nesimțite" în loc să îi luăm la întrebări pe guvernanți despre măsurile pe care ar fi trebuit să le ia. Ori poate că tocmai iminența noului colaps economic global și faptul că actuala putere nu a făcut nimic pentru a preîntâmpina efectele crizei i-au determinat pe strategii de la Cotroceni să manevreze lucrurile și subiectele în așa fel încât o posibilă justificare a unor noi măsuri absurde de austeritate să fie legată de necesitatea reducerii unor pensii.

Eventual doar a celor "nesimțite", adică a acelor pensii cuprinse între 1.200 şi 4.000 lei. Că, nu-i așa, oricum acești pensionari (în general persoane cu studii superioare) nu vor mai vota în veci PDL-ul și al său conducător suprem, și atunci mai bine să le tăiem lor pensiile pentru a le da, chipurile, la cei amărâți. Plecând de la acest truism s-a construit probabil noua linie propagandistică pedelistă care se vrea a fi o justificare pentru alte reduceri de pensii.

Autor: Cristina Horvat
Se pregătește o nouă tăiere din pensii?

Regimul Băsescu a relansat diversiunea "sistemul de pensii-sistem piramidal"
http://www.cotidianul.ro//regimul-basescu-a-relansat-diversiunea-sistemul-de-pensii-sistem-piramidal-154235/
Articolul prezentat, surprinde in detaliu
ce s-a discutat si aici, aseara, la comentarii.
Trebuie sa remarcam si sa felicitam reporteri precum Cristina Horvat,
dar nu pot sa nu ma intreb: noi, cei vizati direct, ce asteptam? Abatorul?
Unde este pozitia, atitudinea noastra transanta fata de acest nou atac aberant?
Prieteni, cu nume si prenume m-am angajat intr-o lupta care nu este de natura personala.
Mi-am atras singur, multe necazuri.  Daca nu veti gasi de cuviinta sa sprijiniti, macar din transeele anonimatului aceste demersuri, ma vad obligat sa-mi revizuiesc prioritatile.
Admin

25 de comentarii:

  1. Sper ca bashica si piticu sa nu apuce Ignatul!

    RăspundețiȘtergere
  2. ...
    ,,Spuneţi-mi ce-i dreptatea? - Cei tari se îngrădiră
    Cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi;
    Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră
    Contra celor ce dânşii la lucru-i osândiră
    Şi le subjugă munca vieţii lor întregi.
    ...
    Virtutea pentru dânşii ea nu există. Însă
    V-o predică, căci trebui să fie braţe tari,
    A statelor greoaie care trebuie-mpinse
    Şi trebuiesc luptate războaiele aprinse,
    Căci voi murind în sânge, ei pot să fie mari.
    ...
    Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
    Şi v-a făcut să credeţi că veţi fi răsplătiţi...
    Nu! moartea cu viaţa a stins toată plăcerea -
    Cel ce în astă lume a dus numai durerea
    Nimic n-are dincolo, căci morţi sunt cei muriţi.
    ...
    De ce uitaţi că-n voi e şi număr şi putere?
    Când vreţi, puteţi prea lesne pământul să-mpărţiţi.
    Nu le mai faceţi ziduri unde să-nchid-avere,
    Pe voi unde să-nchidă, când împinşi de durere
    Veţi crede c-aveţi dreptul şi voi ca să trăiţi."

    RăspundețiȘtergere
  3. CIND S-A STABILIT, PRIN LEGE ,CA BUGETUL ANUAL DE PENSII SE FORMEAZA EXCLUSIV DIN COLECTAREA FONDURILOR DELA ANGAJATORII SI ANGAJATII CARE PLATESC,RESPECTIV INCASEAZA SALARII IN RESPECTIVUL AN FISCAL ?
    Excedentele din anii anteriori unde sunt ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Despre tacerea, lasitatea multor romani. O posibila explicatie, intre multe altele!
    "Atunci cand esti in rahat pana la gat, priveste drept in fata, tine-ti gura inchisa si nu spune nimic!" ..............
    =========
    Si tacerea este un raspuns.Punct.
    =========

    RăspundețiȘtergere
  5. "Avem sansa de a trai in vremuri memorabile! Semnele sfarsitului timpului, sunt tot mai evidente. Sigur, e vorba de timpul cum il stim. Urmeaza un altul. Poate acelasi, poate nu!"
    ...Zise cineva.
    Cam miroase a praf de pusca.
    Puscashu

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai sa nu-mi spuneti ca sunteti toti la "munci". Sau la subiectul postat v-ati bagat toti capul in pamint ca strutul lui Neacsu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, "pamint de pamint" de Nichita.

    RăspundețiȘtergere
  8. MICA PUBLICITATE
    Vand tara avariata
    22 milioane de locuitori
    pe butuci
    km reali 238.391
    "ultimul" proprietar

    Stare tehnică:
    Are probleme cu alimentarea, o mică defecţiune la mecanismul de direcţie, că nu ţine linia dreaptă, şi merge cam înfrânată. Cutia de viteze e blocată în marşarier. Este înmatriculată în Europa, cu numere provizorii, se mai poate circula cu ea maxim o lună.

    Istoric:
    Este fabricată acum 2000 de ani, sub licenţă romană. A fost avariată în repetate rânduri. Prima dată a fost condusă de nişte ciobani, dar au mai călărit-o şi alţii. A fost reparată numai cu piese second hand, aduse de pe la turci. O perioadă a fost condusă bine de nişte nemţi, Carol I şi Ferdinand, dar apoi a încăput iarăşi pe mâna unor idioţi care au băgat-o prin toate gropile.
    Exteriorul a fost vopsit în 1989, dar interiorul este încă plin de rugină. A mai avut câteva reparaţii capitale, în 1600, 1859 şi 1918, dar a mai şi pierdut o parte din piese.

    Combinaţii:
    Predau leasingul, mai sunt de plată la ea câteva zeci de rate FMI. Accept şi variante de schimb cu o ţară similară din Africa , oricât de mică ar fi dar să funcţioneze.

    De ce o vând:
    Sincer să fiu, o vând că m-a lăsat în drum şi nu mă pricep la ea. Plus că îmi consumă cam mult, şi ca s-o repar mă costă cât nu face. Oricum, eu n-am permis de conducere pentru categoria asta de ţară, aşa că să o conducă cine s-o pricepe. Dacă nu o vrea nimeni, o dezmembrez şi o vând pe bucăţi. E păcat de ea, vă spun. Sper să o ia cineva care ştie să o aprecieze.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cezare da-te jos de pe stilpul lui Bashiqa, ce dracu! Stiam eu ca esti maimutzoi, dar nici chiar asa.
    Portaru de la QuatroCeni

    RăspundețiȘtergere
  10. *
    ...
    ,,Pieţele" sunt cele care au făcut din politicieni nişte impotenţi, şi din stat o formă fără fond. Ele au corupt politicul, pentru a putea face tot ce le taie capul, fără reguli şi fără responsabilităţi. Politicienii care conduc acum lumea sunt slugile lor. Politicienii i-au trădat pe cetăţeni şi au trădat interesul public, favorizând interesele "pieţelor". Şi acum ce vor pieţele?
    ...
    e-ON...

    RăspundețiȘtergere
  11. Ei, sint si eu un maimutoi mai mic ca ala mare e dupa zidurile palatului.

    RăspundețiȘtergere
  12. Da, asa am fost eu mai mereu un om cu un caracter FALS. Promit ca de acum inainte sa ma schimb.

    RăspundețiȘtergere
  13. @admin,vezi ca un animal,scapat de vreo gradina zoologica,se plimba nestingherit pe bloguri.Prostul isi atribuie diferite identitati si foloseste un limbaj groaznic.Vezi sa nu-ti intineze blogul cu ineptiile lui.Tipul "miroase urat".

    RăspundețiȘtergere
  14. Bey asta de la 16:32, iar ai scapat din cusca?

    RăspundețiȘtergere
  15. ,,Stewardesa:
    - De ce strigati? De ce sunteti nervosi? Ok, v-a scuturat de cateva ori...Un gol de aer obisnuit. O zona cu turbulente...Se mai intampla...Gata, gata, ne linistim. Totul e bine? V-ati calmat? Ok, merg sa linistesc si pasagerii!"

    RăspundețiȘtergere
  16. Neata la toata lumea. Ce zi frumoasa. Multe salutari lui Corleone si stringeri de mina in clanta usii. czar bey

    RăspundețiȘtergere
  17. Erorile MApN si limbariţa deşănţată a CD al SCMD, au facut din pensionarii militari, carne de tun - este TITLUL postarii de azi! Stati pe aproape, pentru a vedea ce si cum!

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Varstele barbatului explicate prin comparatia cu avionul

    Barbatul pana in 20 de ani: Avion de Hartie
    Numai zboruri rapide, de scurta distanta si foarte scurta durata.

    De la 20 la 30: Avion de vanatoare
    Intodeauna la post, 7 zile pe saptamana. Ataca orice obiectiv. Capabil sa execute diferite misiuni chiar cand acestea sunt la un interval scurt de timp.

    De la 30 la 40: Aeronava comerciala
    Mentine orare regulate. Destinatii destul de cunoscute si de rutina. Zborurile intodeauna ies la ora prevazuta, dar mai necesita mutari si adaptari care irita clienti.

    De la 40 la 50: Aeronava comerciala pentru zboruri internationale.
    Functioneaza la orele de lux. Destinatii de inalt nivel cu rare abateri.
    Clientela soseste cu mari sperante, la sfarsit iese obosita, dar satisfacuta.

    De la 50 la 60: Aeronava cargo
    Pregatiri intense si multa munca inainte de decolare. Odata in aer, manevreaza lent si ofera foarte putin confort in timpul zborului. Clientela este compusa in majoritate din valize si tot felul de vechituri.

    De la 60 la 70: Deltaplan
    Necesita conditii externe exceptionale pentru a-si lua zborul;munca teribila pentru a decola iar dupa aceea evita manevre bruste sa nu cada inainte de de timp. Dupa aterizare, demonteaza si strange tot echipamentul.

    De la 70 la 80 Planor
    Zboara uneori, dar numai ajutat. Repertoriul manevrelor extrem de limitat.
    Odata ajuns la sol are nevoie de ajutor pentru a ajunge la hangar.

    Dupa 80: Aeromodel
    Este doar decorativ, de functional nici nu se mai pune problema...


    Aeromodel??? Cine mai apuca??

    RăspundețiȘtergere
  20. Cu cat ma documentez mai mult, cu atat constat ca PUTEREA, MApN, au fost DIABOLICI.
    Din nefericire, s-au gasit destui neajutorati la minte, chiar din randurile noastre, care sa puna umarul la implementarea posibelelor planuri de intoxicare, manipulare a mass-mediei, opiniei publice.
    Cu ce ne vom alege? Care vor fi consecintele?
    Daca vom fi loviti din nou de CRIZA MONDIALA,
    tragice !!!! Daca US preconiza "neplata pensiilor", in prima lor linie de "consecinte", ce putem spune de Guvernul Boc? Fara dubii, primii sacrificati, vor fi pensionarii! Iar "primii" din randurile acestora, pensionarii militari! Sa dea Dumnezeu, sa ma insel! Sa nu se intample, sa nu am dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  21. Cool ! --A DAY MADE OF GLASS -

    http://www.youtube.com/watch?v=6Cf7IL_eZ38

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  23. Până în prezent, la nivelul întregii ţări, pensionarii proveniţi din structurile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au înaintat în justiţie un nu­măr total de 27.753 de contestaţii la deci­ziile de recalculare a pensiilor de serviciu, iar 618 dintre reclamanţi au primit deja sentinţe favorabile din partea ins­tan­ţelor, potrivit datelor Sindicatului Ca­drelor Militare Disponibilizate (SCMD). Cele mai multe astfel de dosare au fost depuse la tribunale în lunile februarie şi martie ale acestui an, iar instanţele au fixat termene de judecată chiar şi la ju­mătatea anului viitor.
    ==============
    Stiti unde vor duce cele 27.753 de contestaţii ale SCMD ... cu deja 618 sentinţe favorabile din partea ins­tan­ţelor ??? NICAIERI, de bine!
    Veti afla in curand, detalii!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri