Google Translate

sâmbătă, 24 septembrie 2011

Iubiţi-vă părinţii, cât mai sunteţi, cât mai sunt! SARUT MANA TATAL MEU, SARUT MANA MAMA MEA.


În mai puţin de o săptămână de la lansare, clipul publicitar care se foloseşte de un fluture pentru a spune, într-un minut şi jumătate, povestea relaţiei dintre un tată pe care anii l-au împuţinat în ochii fiului şi băiatul devenit bărbat, a adunat în jur de 150.000 de vizualizări pe YouTube. Conversaţia dintre cei doi, care începe cu tatăl întrebând agasant ce insectă zboară în preajma lor şi fiul răspunzând, din ce în ce mai agasat, până la enervare, "un fluture", i-a emoţionat pe români. "Trebuie să fii de piatră să nu te atingă acest videoclip. Preţuiţi fiecare moment alături de cei dragi", scriu unii dintre cei care au văzut-o.



Impresionant este momentul în care tatăl îşi îndemnă fiul să citească, cu voce tare, dintr-un jurnal: "Astăzi, fiul meu a împlinit trei ani. Am fost împreună în parc, unde a văzut un fluture. M-a întrebat de 21 de ori ce este şi i-am răspuns, de fiecare dată, că este... un fluture. Îmbrăţişându-l şi iubindu-l mai mult. De fiecare dată", citeşte fiul cu voce înecată de emoţie în spotul realizat pentru Cosmote de Papaya Advertising şi regizat de grecul Constantin Pilavios.


 Mesajul lui:
 "Ni se oferă atât de mult timp să vorbim. Nu găsim timp să ascultăm"
"Sunt sute de reclame care îţi promit că o să vorbeşti foarte mult la foarte puţini bani"

Robert Tiderle, general manager al Papaya, a povestit pentru gândul cum s-a născut clipul. Ogilvy, agenţia de publicitate a Cosmote, i-a propus o colaborare: să realizeze un spot publicitar pentru abonamentele oferite de compania de telefonie.

"Noi am propus clientului o nouă platformă de comunicare, pe care am numit-o 'Time to listen'. Sunt sute de reclame care îţi promit că o să vorbeşti foarte mult la telefon, la costuri foarte mici. Am propus să introducem o nouă latură. Când dai un telefon, vrei să comunici ceva, să anunţi ceva. Dar ar trebui să ne gândim un pic mai mult şi la ce are celălalt de spus. Ar trebui să învăţăm să ascultăm. Pentru a ne susţine ideea am arătat un filmuleţ", îşi aminteşte Robert Tiderle.

Era scurtmetrajul "What is That", regizat în 2007 de grecul Constantin Pilavios, pe care publicitarul l-a văzut cam în aceeaşi perioadă în care a primit şi misiunea de a realiza clipul. "Eram singur la birou şi mi-au dat lacrimile, deşi eu sunt un om hârşit în comunicare. Când mă uit la ceva mă uit de ce a pus camera într-un anume fel, mă interesează detaliile tehnice", spune Tiderle despre momentul în care a văzut filmul în care un tată îşi întreba agasant fiul: "Ce este aceasta", iar el îi răspunde agasat până la enervare "o vrabie".



Cum s-a transformat vrabia din filmul original în fluture


"Clientul a decis să meargă pe această platformă şi să o transforme într-un spot de brand", continuă publicitarul. Iniţial, el nu a a vrut să folosească scurtmetrajul regizorului grec. "Orice făceam mintea îmi zbura la el. Ca om de advertising vrei să te detaşezi, să faci ceva total diferit. Am recunoscut că eu personal nu pot să fac un alt clip, care să se ridice la acelaşi nivel de emoţie şi am propus să luăm acest filmuleţ şi să-l transformăm într-un spot. Nu este o adaptare, este un remake, noi am preluat un scenariu", precizează Robert Tiderle.

Clipul a fost regizat chiar de Constantin Pilavios. "La început, nu a înţeles cum poate fi transformat scurtmetrajul lui într-un clip publicitar. Am obţinut acordul lui de principiu. I-am arătat ce vrem să facem şi a fost încântat. S-a bucurat că un brand atât de mare s-a decis să folosească filmul lui", continuă publicitarul.

Marea încercare a celor doi a fost să comprime toată emoţia scurtmetrajului într-un minut şi jumătate. "În filmul original tatăl se duce în casă şi ia jurnalul, aici are jurnalul pe genunchi", arată Tiderle care este una dintre deosebiri. Totodată vrabia a fost înlocuită cu un fluture din motive tehnice: un fluture este mai uşor de făcut în postproducţie.

Un utilizator: "Iubiţi-vă părinţii, cât mai sunteţi, cât mai sunt"

Publicitarul spune că nu se aştepta ca reclama să stârnească atâta emoţie. "M-aţi făcut sa plâng .... şi sunt om în vârstă. Iubiţi-vă părinţii, cât mai sunteţi, cât mai sunt .... regretele vin întotdeauna prea târziu", a scris cineva sub clipul postat pe YouTube. "Emoţionant până la lacrimi. Dacă am învăţa să avem răbdare mai multă ce bine ne-ar fi...la toţi", mai scrie altcineva. O altă postare îndeamnă: "Preţuiţi fiecare moment alături de cei dragi".
Sursa: VIDEO: Cum s-a născut reclama cu FLUTURELE care te face să pui mâna pe telefon şi să-ţi suni tatăl. Povestea clipului care A EMOŢIONAT România



SARUT MANA TATAL MEU, SARUT MANA MAMA MEA!
Admin













7 comentarii:

  1. Nu stiam aceste amanunte.Pt.mine nici nu conteaza
    Dar am vazut clipul de cateva ori.Mi-a ajuns cu varf si indesat.LMDC,LMDC,LMDC
    De cate ori l-am vazut m-a impresionat pana la lacrimi.credeti-ma ca il evit.ma afecteaza enorm.Parintii mei au plecat demult intr-o lume mai buna.Asta-i viata!!Urmam si noi mai devreme sau mai tarziu
    o seara buna sa aveti cu totii.

    P.S.Departe de mine gandul de a va intrista.Va rog sa ma iertati,daca v-am gresit cu ceva

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmm ...
    Al dracului de trista este viata asta!
    Pacat ca nu "avem" timp unii cu altii!
    Iar despre parinti ... este cumplit de dureros!
    Azi, am pomenit 7 ani de la trecerea in nefiinta, a tatalui meu.
    ... Sarut mana, tatal meu! ...

    RăspundețiȘtergere
  3. "Pierdem in viata ani, iar la moarte cersim o clipa!" Nicolae Iorga

    RăspundețiȘtergere
  4. TOP GUN
    Adminelu',
    Felicitari ptr initiativa ta,dincolo de mizeriile de zi cu zi de supravietuirea la limita imposibilului,de cancanurile de culise ale guvernantilor nostri,laudabila initiativa ta!!!!!!!Sa ne traiasca parintii ramasi in viata!!!!!! SI NOI SA FIM SANATOSI, SA LE CINSTIM MEMORIA,SA NE ADUCEM AMINTE DE EI SI SA LE FACEM TOATE RITUALURILE CUM SE CUVINE!!!!!!
    Dumnezeu sa-i odihneasca in pace si sa le ierte pacatele!!!!!!
    DOAMNE AJUTA,UN GAND BUN SI O LACRIMA PTR.CEI PLECATI IN VESNICIE!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. TOP GUN,
    Niciodata nu este tarziu sa multumesti cuiva!
    Iti multumesc! ; Iarta-mi intarzierea!
    Admin

    RăspundețiȘtergere
  6. Iubiţi-vă părinţii, cât mai sunteţi, cât mai sunt!
    SARUT MANA TATAL MEU, SARUT MANA MAMA MEA ...
    Un semn, un mic semn! V-ati regasit ?!?
    ====================
    Este una dintre paginile la care tin enorm si o revad mereu!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vasile Burcu a distribuit starea lui Toncean Valer.
    ========================
    SCRISOAREA UNUI TATA PENTRU FIUL SAU :
    ====================================
    "Daca intr-o zi ma vei vedea batran si daca ma murdaresc cand mananc si nu reusesc sa ma imbrac...fii rabdator, aminteste-ti cat timp mi-a trebuit atunci cand eu te invatam pe tine sa le faci....
    Daca atunci cand vorbesc cu tine ,repet mereu aceleasi lucruri nu ma intrerupe...asculta-ma.....cand erai mic trebuia sa-ti povestesc in fiecare seara aceeasi poveste pana adormeai...
    Cand vezi ca nu cunosc noua tehnologie ,da-mi timpul necesar si nu ma privi cu acel zambet ironic.....am avut toata rabdarea sa te invat alfabetul.....
    Cand... la un moment dat ,nu mai reusesc sa-mi amintesc sau pierd firul discutiei,da-mi timpul necesar pentru ca eu sa pot sa-mi amintesc si daca nu reusesc nu te enerva....lucrul cel mai important nu e ceea ce spun ci nevoia de a te avea langa mine stiind ca ma asculti.....
    Cand picioarele mele obosite nu ma lasa sa tin pasul cu tine ,nu ma trata ca si cum as fi o greutate .....vino spre mine cu mainile tale puternice, in acelas mod in care eu am facut-o atunci cand tu faceai primii pasi....
    Cand spun ca mi-as dori sa fiu mort ,nu te enerva, intr-o zi vei intelege ceea ce ma face s-o spun ....incearca sa intelegi ca la varsta mea nu traiesti,supravietuiesti!
    Intr-o zi vei descoperi ca in ciuda greselilor mele, am vrut doar binele pentru tine si am incercat sa te indrept pe o strada buna ...da-mi un pic din timpul tau......da-mi un pic din rabdarea ta ...ajuta-ma sa merg ...ajuta-ma sa-mi traiesc ultimele zile cu dragoste si rabdare ….
    In schimb iti voi darui un zambet si dragostea imensa ce mereu am avut-o pentru tine!
    Te iubesc copilul meu !
    http://www.facebook.com/vburcu

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri