Google Translate

marți, 13 septembrie 2011

Preşedintele Traian Băsescu, în vizită la Washington. O vizita cu consecinte greu de evaluat acum


Preşedintele Traian Băsescu a plecat, marţi dimineaţă, în vizita de lucru în Statele Unite dedicată semnării unor acorduri bilaterale, şeful statului fiind însoţit de şeful SMG, de miniştrii Apărării şi de Externe, de directorii SIE şi SRI şi de ambasadorul american la Bucureşti.
Plecarea a avut loc în jurul orei 02.45.

 

Din delegaţia română fac parte, alături de preşedinte, şeful SMG, generalul-maior Ştefan Dănilă, ministrul de Externe, Teodor Baconschi şi ministrul Apărării, Gabriel Oprea.
 Este prezent şi consilierul prezidenţial pe probleme de securitate, Iulian Fota.


De asemenea, preşedintele Traian Băsesescu este însoţit de directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, de directorul SRI, George Maior, şi de ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

Administraţia prezidenţială a anunţat, sâmbătă, vizita de lucru a preşedintelui la Washington, menţionând că scopul deplasării este legat de "finalizarea unor acorduri bilaterale".

Publicaţia americană The Hill, distribuit la Washington, notează, într-un material dedicat evenimentelor care au loc în această săptămână, o întâlnire, marţi, între preşedintele Traian Băsescu şi vicepreşedintele Joe Biden, fără a menţiona şi o întâlnire la nivel de şefi de stat.

"Obama călătoreşte la Columbus, Ohio, pentru a- promova American Jobs Act", notează sursa citată, referindu-se la programul zilei de marţi, 13 septembrie. Cotidianul nu menţionează nimic despre o întâlnire Obama - Băsescu, marţi sau în vreo altă zi a săptămânii dar scrie, în schimb, că vicepreşedintele Joe Biden se întâlneşte cu preşedintele român pe 13 septembrie.

"Vicepreşedintele Biden se întâlneşte cu preşedintele României Traian Băsescu", scrie The Hill.

Publicaţia notează că atenţia se va concentra pe activitatea de la Capitoliu în condiţiile în care preşedintele Obama urmează să trimită Congresului un proiect legislativ important - American Jobs Act.

Pe de altă parte, în conferinţă susţinută, luni, la Casa Albă de secretarul de presă Jay Carney nu s-a abordat subiectul legat de vizita preşedintelui Băsescu. Carney a prezentat programul oficial al preşedintelui Obama precizând că acesta pleacă, marţi, la Columbus, Ohio, unde va vizita o şcoală, în cadrul programului său de promovare a American Jobs Act. De asemenea, Jay Carney a declarat că miercuri preşedintele Obama se va afla la Raleigh-Durham tot pentru promovarea American Jobs Act.
Sursa text: Preşedintele Traian Băsescu, în vizită la Washington. Cine face parte din delegaţia prezidenţială 


In opinia mea, vizita este demna de toata atentia.
Merita sa vedem (daca se va putea) si de ce.
Componenta delegatiei, poate spune multe.
Sa urmarim derularea, rezultatele.
Apoi ... consecintele!
Admin

26 de comentarii:

  1. Cum in Romania nu prea mai poate iesi din casa incearca sa se plimbe prin Americia.Va incerca sa ,,vinda'' ceva in schimbul unui ,,sprijin'' in urmatoarea perioada electorala.Ii doresc ,,eshece'' si ceva rosii in ,,freza''!
    AntiContra

    RăspundețiȘtergere
  2. Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, şi ministrul român de Externe, Teodor Baconschi, vor semna, marţi, la Washington acordul privind amplasarea unui scut antirachetă în România, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Departamentului de Stat.

    Acordul permite amplasarea şi operarea unui sistem antirachetă american terestru, cu rachete SM-3, în România.

    Semnarea documentului va avea loc aproximativ la ora 12.15 (19.15 ora României), după o întâlnire bilaterală.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Decit sa pupui in c.. 100 de licurici, mai bine ....... la un elefant!" Parca el a zis - o!

    RăspundețiȘtergere
  4. Preşedintele Traian Băsescu va avea, la Washington, o întâlnire cu directorul CIA, David Petraeus, la eveniment urmând să participe şi şeful SRI, George Maior, au declarat pentru MEDIAFAX surse diplomatice.

    Conform surselor citate, în contextul discuţiilor pe teme de securitate, George Maior se va întâlni cu omologi din SUA.

    Astfel, şeful SRI va participa la întâlnirea preşedintelui Traian Băsescu cu directorul CIA.
    ------------
    In loc de contracte comerciale, locuri de munca,
    vom manca masuri de "securitate" pe paine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cine i-a aranjat lui Traian Băsescu vizita în Statele Unite
    -------------
    Ţinută în mare secret până în ultimul moment, vizita-fulger a lui Băsescu în Statele Unite a fost pregătită intens de Cotroceni via MAE-MApN-SRI. "Este cea mai importantă întâlnire şi vizită în Statele Unite. Se vor semna documente privind scutul antirachetă, dar şi altele de importanţă pentru securitatea în sud-estul Europei şi orientul apropiat. În organizarea vizitei s-au implicat, în primul rând, Palatul Cotroceni, dar şi Ministerul Apărării şi George Maior (şeful SRI - n.r.)", au declarat, pentru gândul, surse politice.

    Vizita pe care o face preşedintele Traian Băsescu o efectuează în SUA este o vizită de lucru, aceasta fiind cea mai neînsemnată din punct de vedere al clasificărilor diplomatice. Spre deosebire de vizitele de stat sau de cele oficiale, vizitele de lucru sunt foarte scurte şi presupun un protocol redus. În aceste cazuri, şeful statului nu este asteptat la aeroport de omologul său şi nu are o primire cu onoruri la reşedinţa acestuia, iar programul se axează pe convorbiri bilaterale

    Pe scară diplomatică, vizitele de stat sunt cele mai importante, iar oaspeţii beneficiază de cele mai inalte onoruri. La sosire, sunt întâmpinaţi de şeful statului gazdă sau de un reprezentant al acestuia, se intonează imnurile şi se trece în revistă garda de onoare. La primire participă responsabili ai administraţiei şi ambasadorii. În unele ţări, primirile în cadrul vizitelor de stat se desfăşoară la palatul prezidenţial. Este cazul ultimei vizite făcute în Statele Unite de preşedintele Chinei Hu Jintao a cărui primire oficială a fost făcută la Casa Albă, cu toate onorurile. De asemenea, vizitele oficiale presupun, pe lângă convorbiri, organizarea unor dineuri oficiale. De asemenea, oaspeţii pot susţine discursuri în parlament şi avea întâlniri cu reprezentanţii guvernului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mei, mei oricum e mult si-asa pentru Beshica! Poate o vedea si el Casa Alba dar de dupa gard, de pe trotuar. E clar ca-i dau cu flit toti sefii de state drojdierului national.
    RDV

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa li se usuce LABA la toti cei care l-au votat!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa le cada "aia" closca pe oua pentru vecie!
    Matei ash Closhcaru

    RăspundețiȘtergere
  9. Basescu se duce sa mai faca si el rost de un ban . Conform legislatiei americane, cel care semneaza documentele unui contract primeste un bonul din partea firmei. lEGEA SE APLICA INDIFERENT DE PERSOANA SAU RANGUL CELUI CARE ISI PUNE SEMNATURA.Se pare ca pe langa scutul racheta se va semna si contactul cu avioanele si acolo sunt bani multi iar Traianel nu vrea sa ii rateze. Ce strica ?

    RăspundețiȘtergere
  10. In locul presedintelui Obama, Basescu este asteptat cu ganduri inalte de unul Rober Horvath...):)

    RăspundețiȘtergere
  11. Planule , Horvath s-ar putea sa aiba de facut 'niste filmari' pe la vreun sediu de-al FBI ... S-ar putea sa se intilneasca pe holurile acelui sediu ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Am citit pe blogul SCMD ca sindicatul a semnat la Targu -Jiu un protocol cu sindicatele din minerit, mai bine zis FNM , Federatia Nationala a Muncii. Ca sa nu gresesc m-am informat si am aflat ca este intr-adevar un protocol semnat de Conducerea SCMD, respectiv domnul Dogaru si nu un protocol local. In aceasta situatie, nu pot decat sa felicit condicerea sindicatului, trebuia facut de mult asa ceva si totodata si filiala Targu -jiu, care sunt convins a initiat si desfasurat ostilitatile pana la faza finala. Era de preferat sa aflam mai multe despre acest protocol si in ce anume consta , as cum s-a spus si la protocolul semnat intre filiala SCMD Dolj si USL Dolj. Poate ca se va gandi cineva sa ne spuna si noua mai multe, ca sa stim pe ce ne putem baza si care ne sunt obligatiile.

    RăspundețiȘtergere
  13. AirPLANO de ce esti rau? Dupa ce l-ai adapat la ideologia aia a ta PSD-ista, l-ai ridiculizat, l-ai criticat si ti-ai batut joc de RH, acum faci mishto de bietul om. Fata de altii-recunosc ca si eu ma numar printre acestia-Horvath macar a desfasurat niste actiuni concrete impotriva chiorului si celorlalti tilhari care ne conduc de 21 ani. Asa cum este el nimfoman a facut de 1000x mai mult decit noi.
    Dar ca sa nu uit...parca RH v-a reclamat pe tine si pe Hakordelu CurdeLeonu pe la Politie fiindca l-ati amenintat cu moartea, nu-i asa?
    Mitrea Cocour
    PS. Sunt a-politic daca asta te ajuta cu ceva...

    RăspundețiȘtergere
  14. Bre Nea Cashule nu era FNM era FNI! De ce nu citesti atent? Pai cum ai putea sa ai acces la acest protocol cind acum esti "in cartile negre" ale lui Dogaru?
    Te rog sa te mai antrenezi nitzel astfel incit la urmatoarea intilnire cu Rinciog sa-l faci din prima KO! Am pariat parale multe pe tine, musiu...
    Mohamad Ali Fantis

    RăspundețiȘtergere
  15. Mitrea, mohamad
    Nu te mai dai cu @maiag?
    M din FNM Targu Jiu inseamna Miniera.
    Esti apolitic, afumator, abautor, afemeiat.....

    RăspundețiȘtergere
  16. @all
    Cica incrucisatorul s-a intilnit cu Negru Voda.
    Ati belit-o, ca eu am...STERS-O !
    AntiContra

    RăspundețiȘtergere
  17. Întâlnirea dintre preşedintele american, Barack Obama şi preşedintele român, Traian Băsescu, s-a încheiat, fiind urmată de o discuţie tete-a-tete a şefului statului român cu vicepreşedintele SUA Joe Biden.

    Potrivit unor surse din delegaţia oficială care îl însoţeşte la Washington pe preşedintele Traian Băsescu, întâlnirea dintre acesta şi preşedintele Obama, în Biroul Oval de la Casa Albă, a durat 25-30 de minute.

    Sursele au menţionat că după această întâlnire, preşedintele Băsescu a avut o discuţie tete-a-tete cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden.

    O parte din delegaţia de ziarişti care îl însoţeşte pe şeful statului nu a avut acces la Casa Alba.

    Anterior întâlnirii cu Obama, Băsescu a avut o primă întrevedere cu vicepreşedintele american Joe Biden la Casa Albă, cei doi discutând subiecte de interse bilateral, inclusiv despre scutul antirachetă.

    Conform programului, Traian Băsescu urma să se întâlnească cu vicepreşedintele american Joe Biden la ora 16.00 (ora României), iar partea română nu excludea o întâlnire cu preşedintele Obama, deşi aceasta nu era trecută în programul distribuit presei.

    RăspundețiȘtergere
  18. "O parte a presei romane nu a avut acces ..." .
    Pai , normal ca nu a avut acces , ca pe usa pe unde se introduc alimentele la bucataria Casei Albe (loc pe unde a intrat "delegatia" condusa de ...)nu trebuie sa "se perinde" prea multa lume .
    Pe urma , la trecera pe linga apartamentele prezidentiale , cineva a batut la usa . La intrebarea "Cine-i" , s-a raspuns "Baiatul cu pizza" . Iese Obama , vede cine-i , il ia de mina si-l duce sa-l predea lui Biden ... "Vezi ca s-a ratacit "tipul" pe aici !" (A se vedea imaginile transmise) ...
    Poate vom afla citi din Serviciul Secret si-au pierdut "piinea" pentru ca au lasat un intrus sa-l deranjeze pe Obama ...

    RăspundețiȘtergere
  19. PLANOX esti cumva vreun avocat din aia multi ai SCMD si noi nu stim?
    Tokarev

    RăspundețiȘtergere
  20. "Marele conducator traian basecsu a ajuns adjunctul lui baconschi...!!! Bravos ! Macar boc cel mic a adus ceva suveniruri de pe la mallurile pe care le-a vizitat in China, dar asta vine cu destu-n gura !!!!"

    RăspundețiȘtergere
  21. FNM =FEDERATIA NATIONALA A MUNCII.Cel putin asa apare pe Blogul SCMD. Daca cumva M = Minier inseamna ca domnul Dogaru iara ne-a indus in eroare. Dar daca M vine de la Munca, atunci unii ar trebui sa se documenteze inainte de a da cuiva peste nas sau a da explicatii dupa ureche si a te face de ras.Cel putin cel cu FNI a spus-o ironic, se vedea cu ochiul liber.

    RăspundețiȘtergere
  22. Don Neacsu mai trebuie sa mai si zimbim din cind in cind, nu-i asa?
    Dar una peste alta cum stai cu antrenamentul? Sper sa-l faci din prima KO pe Rinciog. Tot la categoria "cocoshei", ori v-ati transferat la "musca"?

    RăspundețiȘtergere
  23. Da Hacordeonelul unde e ? L-or fi arestat si pe el ca pe Horvath. Cei drept se cam aseamana doar ca evreul e doar nebun nu si prost.
    Flasnetarul

    RăspundețiȘtergere
  24. Cazut printre sticle de-aseara!

    RăspundețiȘtergere
  25. "Ceea ce am vazut in ultimele 48 de ore este un lucru istoric", a declarat joi ambasadorulamerican Mark Gitenstein, referindu-se la semnarea, de catre Romania si SUA, a acordului privind scutul antiracheta. Diplomatul american a spus ca "nu e nimic secret in acordul Romania-SUA", sustinand declaratia anterioara a presedintelui roman Traian Basescu ca intelegerea sa fie facuta publica. Legat de comentariile din ultimele zile care au criticat vizita "pe fuga" a lui Basescu la Washington, ambasadorul SUA a spus ca "vreau ca opinia publica, si mai ales media, sa se concentreze pe ce a rezultat din ea", mentionand ca vizita a fost pregatita cu mult inainte.
    ====================
    Hmmm ...
    Bine zice: "vreau ca opinia publica, si mai ales media, sa se concentreze pe ce a rezultat din ea"; ... mmmda .... se merita!
    Dar ... cat o sa ne coste ????????

    RăspundețiȘtergere
  26. Despre avioanele F-16:
    =====================
    • s-a discutat despre avioanele F-16, in principal in timpul intalnirii presedintelui Basescu cu secretarul Apararii, Leon Panetta
    • mesajul a fost ca vrem ca Romania sa obtina avioane din ultima generatie
    • exista un plan in lucru, care implica Croatia si Bulgaria, dar planul nu este finalizat
    • va exista o alta propunere legate de aparatele F-16, deoarece Romania are neveoie de o alta generatie de aparate de vanatoare
    • exista un efort regional, care va reduce costurile proiectului, atat in ceea ce priveste producerea aparatelor, cat si a antrenarii pilotilor etc.
    • cel mai important lucru la un proiect de acest fel e antrenarea pilotilor, care costa la fel de mult ca cea a avioanelor
    • pilotii romani sunt unii dintre cei mai buni din regiune, vorbesc engleza, lucru care face mai usor antrenarea lor
    • s-ar putea sa nu fie vorba de avione second-hand, dar suntem preeocupati ca aceasta sa ajute la mentinerea in functiune a liniei de productie
    • daca vor exista mai multe comenzi (n.red. din Romania, Bulgaria, Croatia, Ungaria, Turcia etc), producerea avioanelor va fi mai ieftina
    ========================
    Si totusi ... cat o sa ne coste ????????

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri