Google Translate

marți, 27 septembrie 2011

SCMD, Filiala Craiova. Un membru de sindicat pus in discutia Biroului, pentru opiniile sale neconforme cu ale sefilor. Trist, dar adevarat!


O parte a membrilor Biroului Operativ Craiova, au dus la îndeplinire indicaţiile trasate de domnul Dogaru pe blogul SCMD. Invitaţia la discuţii am primit-o telefonic , de la preşedintele filialei, fiind rugat să vin Joi la o discuţie, fără nici o legătură cu cele apărute pe blog. De ce a fost necesară minciuna asta ? Ca să mă facă să vin, sa poată marca momentul discuţiei, să fie statutar, adică am fost discutat în Birou, apoi să poată propune ceea ce trebuia propus. De fapt indicaţia a fost probabil “vedeţi ce spune , ce intenţii are şi actionaţi în consecinţă. Dacă nu se potoleşte, propuneţi excluderea”.
Asta a fost impresia mea , după cele întâmplate.

Cu două zile înainte, am dat pe la sindicat şi l-am găsit pe secretarul general al filialei, care la o ţigare - a lui – m-a luat puţin la întors, încercând să afle în avans ce intenţionez să fac mai departe. Aici mi-a spus că a primit un comunicat de la CD - de fapt s-a exprimat greşit, citise Comunicatul apărut pe blogul SCMD prin care se sugera ca filiala să ia măsurile ce se impun . Apoi a încercat să mă convingă că am greşit fără însă a putea să îmi spună cu ce. In fapt, acest lucru s-a repetat şi după două zile, joi, când m-am prezentat la discuţii cu un birou format din preşedinte secretar general şi 3 din vicepreşedinţi.

Şedinţa a început din păcate, cu o minciună. Preşedintele a ţinut de la început să menţioneze că discuţiile ce au loc nu au nici o legătură cu indicaţiile venite de la centru, că nu s-a primit nici o indicaţie şi că adunarea este rezultatul voinţei proprii a biroului.
I-am reamintit că doar două zile ne despart de momentul când secretarul general mă informase că au primit un comunicat de la CD prin care erau direcţionaţi vizavi de articolele mele, de fapt cel apărut pe blog la care domnia sa se autosesizase , punând rezoluţia pe Comunicatul respectiv, de a mă convoca la o discuţie în cadrul Biroului, ducând astfel la îndeplinire indicaţiile primite de la centru dar dânsul a continuat să susţină că habar nu are , ca nu a primit nimic. În situaţia asta , am spus ca unul din ei minte şi să se decidă care e acela. Situaţia s-a inflamat preşedintele susţinând că dacă plecăm de la început aşa nu e bine, de parcă eu eram vinovat că se pleca de la început cu o minciună a lor. Este absurd să susţii că discuţia nu are nici o legătură cu indicaţiile primite de la Bucureşti , după ce cu mânuţa dumitale ai scris pe comunicatul respectiv să fie convocat împricinatul şi mai dai si ordin să se facă un dosar cu toate “ ereziile de care se face vinovat “ Ba mai mult, a afirmat că vicepreşedinţii nici nu ştiau ordinea de zi, că nu li se spusese de ce sunt convocaţi. Asta mi-a întărit convingerea că adunarea a fost ordonată de vreme ce nu exista o discuţie prealabilă cu privire la data şi subiectul şedinţei, iar vicepreşedinţii fuseseră convocaţi fără să li se spună de ce vin. Au fost probabil informaţi când au venit, cu privire la scopul şedinţei şi indicaţiile de la Centru. Cu această ocazie li s-a pus la dispoziţie dosarul căptuşit cu declaraţiile „ criminalului” selectate atent şi evidenţiate cu marker, pentru a şti toţi despre ce se vorbeşte în propoziţie. Ce altă dovadă mai clară a punerii în aplicare a ordinului venit de sus puteau să îmi producă ?

În fine , au început „discuţiile”. La început calm , apoi din ce în ce mai aprinse. Am cerut în repetate rânduri să mi se spună ce anume mi se reproşează. Mi s-a spus la modul general că am încălcat statutul. Am cerut să mi se specifice ce articol din statut am încălcat iar preşedintele filialei a început să dea citire pe rând tuturor obligaţiilor ce revin membrilor de sindicat. Am insistat să mi se spună în mod clar care articol l-am încălcat şi după ce am demontat pe rând acuzaţiile, articol cu articol, s-a oprit până la urmă la cel mai evaziv şi interpretabil , art.13, d) ” să fie loiali sindicatului și să acționeze împotriva atacurilor nejustificate lansate împotriva acestuia, indiferent din partea cui ar veni;” Am argumentat că am fost loial sindicatului şi am dovedit că am luat atitudine împotriva atacurilor nejustificate exemplificând cu cazul deja cunoscut cu Ev.Zilei. Au trebuit să accepte evidenţa, dar au continuat să susţină că eu am atacat sindicatul. Am explicat că eu nu am atacat sindicatul ci am criticat unele decizii şi acte ale conducerii sindicatului, dar mi s-a spus că este tot una, căci criticând conducerea sindicatului, am lovit în sindicat. Mergând pe logica aceasta am spus că în acest caz, sindicatul, conducerea acestuia, pot fi învinuite de atac la adresa statului de drept şi a României, pentru că sindicatul a atacat în nenumărate rânduri conducerea acesteia, în articole, demonstraţii, s-a scandat Jos Băsescu, Jos Boc, jos guvernul. Bineînţeles că mi s-a spus că nu e acelaşi lucru, deşi este exact acelaşi lucru : criticarea conducerii unui organism sau organ de conducere şi extrapolarea acestei acţiuni la adresa întregului colectiv al organizaţiei.

S-a încercat să se spună că am încălcat statutul prin faptul că nu am plătit cotizaţia pe tot anul. Am replicat că articolul pe care sunt învinuit că l-am încălcat, stipulează : “f) să achite cotizația lunară la termenul prevăzut. “ vorbeşte de cotizaţia lunară, nu de cea anuală iar eu o plâtesc în avans nu sunt restant, de vreme ce o plătesc trimestrial. Am fost întrebat atunci de ce o plătesc trimestrial şi nu lunar, încălcând statutul. Am specificat că nu mă opreşte nimeni să plătesc trimestrial trebuie doar să fiu cu ea la zi şi o plătesc trimestrial ca să nu fac lunar drumul la bancă. Era clar din acest moment că ori cu bască ori fără bască, trebuia să fiu bătut, pentru că aşa voia lupul.

Au luat apoi cuvântul vicepreşedinţii.
Trei aspecte trebuiesc amintite din ceea ce au spus :

1. Nu citiseră articolele mele deci mă judecau în necunoştiinţă de cauză, necunoscând cele scrise de mine decât din cele spuse de alţii, sau citite pe fugă din dosarul fabricat de secretariat şi practic nici nu îi interesa ce am spus ci faptul că am spus.

2. Am cerut şi acestora să îmi spună practic ce îmi reproşează fiecare şi răspunsul unuia dintre ei m-a siderat :”Nu sunt obligat să răspund la această întrebare şi nu răspund “ . Este incredibil. Cu alte cuvinte, nu contează dacă ai greşit cu ceva sau nu, eu am fost chemat să te pedepsesc şi te voi pedepsi sau mă rog, execut o sarcină de sindicat.

3. Un alt vicepreşedinte (nu le dau numele, nu conteză cine ci faptul în sine)a pus de fapt punctul pe I până la urmă şi arătând involuntar de ce a ajuns sindicatul ceea ce este . A spus “ Şi ce te interesează pe tine, ce face Comitetul Director, ce fac ei cu banii, dacă respectă statutul sau nu, de asta nu poţi tu să dormi? Pe mine nu mă interesează ce fac ei acolo, atâta vreme cât îmi râmâne pensia aşa cum este acuma. Nu îţi convine , ieşi afară!“ Vă spun sincer că m-a blocat iniţial. Nu credeam să primesc un astfel de răspuns de la un vicepreşedinte de filială. I-am replicat totuşi că nu face altceva decât să aplice principiul lui Băsescu, pentru cei ce nu sunt mulţumiţi de modul cum conduce ţara şi că nu văd de ce mai este nemulţumit de Băsescu, pentru că au aceleaşi principii. Pe de altă parte confirmă faptul că acest sindicat nu a fost creat pentru toţi militarii, aşa cum se laudă domnul Dogaru, ci doar pentru cei care se înscriu în tiparele stabilite de conducere, cei care au picioarele mai lungi li se taie, iar cei care sunt mai scunzi sunt lungiţi de picioare. Acest mod de a vedea lucrurile, este împotriva declaraţiilor domnului Dogaru, care spunea că pe noi nu cuantumul pensiilor ne doare , nu pentru asta luptăm ci pentru principii. Care principiu, când un vicepreşedinte de filială susţine pe faţă că nu îl interesează ce se întâmplă la etajele superioare, ce fac cei de acolo cu principiile sau cu banii din cotizaţie, pe el îl interesează doar cuantumul pensiei? Curat principiu, nu am ce spune.

După îndelungi discuţii unele cu un ton mai ridicat, dar totuşi fără jigniri au concluzionat că poate din punct de vedere al statutului nu ar avea ce să îmi reproşeze, dar din punct de vedere moral, mă fac vinovat că nu am conlucrat mai mult cu biroul filialei şi că nu ar trebui să scriu tot ce gândesc pe blogul meu, ci să o fac pe linie internă. Am spus că am făcut acest lucru, am dat exemple în care chiar filiala a trimis unele nemulţumiri către CD şi nici până în ziua de azi nu au primit nici un răspuns. Domnul Preşedinte a confirmat cele afirmate de mine. Şi totuşi dânşii consideră că s-au simţit lezaţi de cele scrise de mine. Cum s-or fi simţit lezaţi când nici nu ştiau ce am scris şi nu îmi citiseră articolele, până cu o oră înainte de şedinţă nu pot să îmi închipui.

Domnul Preşedinte a concluzionat spunând că dânşii nu pot lua nici o decizie privind o pedeapsă, pentru că statutul nu le dădea dreptul, dar conform statutului, orice membru poate cere CD să mă excludă. Pentru că aşa scrie în statut, un statut despre care am spus în repetate rânduri că este incomplet, în unele părţi contrar legii sindicatelor sau drepturilor omului şi am exemplificat cu drepturile “ suplimentare“ ale membrilor fondatori, fapt care creează o discriminare în rândul membrilor, ducând la apariţia unei clase privilegiate, lucru ce trebuie modificat. Mi s-a spus că eu ţin neapărat să se facă modificări în statut pentru a duce sindicatul în faţa judecătorilor care forţaţi de clasa politică, nu ar mai da aviz de funcţionare sindicatului. Este un bau bau gen Osama Bin Laden care a fost suit pe cal precum Cidul şi legat cu sfori în şa , deşi era mort, numai pentru a-i înspăimânta pe mauri. Adevărul este altul şi este legat de ceea ce spunea domnul Pricină într-un moment de sinceritate necontrolată.

Şedinţa s-a încheiat aşa cum a început. Pot spune că şi-a atins scopul, s-a marcat momentul discuţiei cu împricinatul, de acum , aşa cum spunea domnul preşedinte, CD va luat act că acest pas a fost făcut, am fost discutat, orice membru poate cere excluderea mea, aceasta urmând a fi stabilit + de CD şi votată la CNR. Să vedem cine va fi acel membru care va semna cererea de excludere, pentru că dacă dacă nu a fost prezent la discuţii sau a fost şi nu a specificat acest lucru în şedinţă şi nu este specificat în procesul verbal, nu mi se pare moral, CĂ TOT VORBEAU COLEGII MEI DE MORALITATE. Şi atunci voi contesta în instanţă demersul acelui coleg, ca şi decizia CD, care ar trebui să mă cheme şi să discute cazul cu mine de faţă. Iar dacă CD va decide sancţionarea mea , oricare ar fi ea , eventual excluderea, va trebui să includă acest fapt pe ordinea de zi a CNR şi să mă invite la şedinţă. Cred că până la urmă, domnul Dogaru voia să mă invite la CNR dar nu găsea procedeul legal. Uite că l-a găsit. Mulţumesc din inimă partidului. Interesant este că după ce am fost învinuit că nu colaborez cu biroul şi prefer să expun pe blog probleme de bucătărie internă, când am dorit să le prezint colegilor din birou anumite nemulţumiri şi puncte de vedere, au spus că nu au timp ca au stat prea mult de vorbă cu mine si mai au şi alte treburi. Să tragă concluzii fiecare cum vrea.

Acum eu mai am o nedumerire. Ce va face conducerea sindicatului cu noii vicepreşedinţi, votaţi în Ianuarie ca membri ai CD. Ca aceştia să poată fi consacraţi ca vicepreşedinţi, şi să îşi intre în atribuţiuni, vor trebui votaţi în CNR, altfel, trebuie să îşi ia tălpăşiţa şi să se întoarcă la munca de jos. Nu există altă variantă. Pe de altă parte, trebuie trecută obligatoriu pe ordine de zi suspendarea şi scoaterea din CD al celor două doamne demisionare şi automat completarea CD cu alţi membri. Pe de altă parte trebuie votată modificarea numărului de membri ai CD de la 7, la 9, aşa cum sunt practic acum. Ei bine , aceste lucruri trebuie făcute acum. Altfel CD este în ILEGALITATE CLARA, iar Conducerea Sindicatului nu mai are nici o scuză. Trebuie inclus pe ordinea de zi subiectul celor două colege şi stabilit ori rămân în CD şi atunci se întorc cu drepturi depline , ori sunt înlocuite şi atunci …

Ei bine, dacă se votează în CNR aceste modificări, este clar ca lumina zilei că, conform art 20 L54/2003, sindicatul este obligat ca în termen de 30 de zile să declare la Judecătorie această modificare, deci intră în situaţia de care se teme cel mai mult. Păi dacă tot intră la judecătorie, de ce nu se fac şi modificările şi completările la statut şi se termină odată cu brambureala şi cu neconcordanţele între statut şi ROF.

Deci, Comitetul Director trebuie să ia o decizie.

1. Ori lasă componenţa CD aşa cum a fost stabilită la înfiinţare şi pentru aceasta trebuie să roage cele două doamne demisionare să se întoarcă în CD;

2. Ori face modificările obligatorii în componenţa CD cu aprobarea CNR iar în acest caz se supune art. 20 din L54/2003., ART 14-19.

3. Dacă se merge pe varianta 2 şi cred că aceasta este singura variantă posibilă pentru că cele două doamne au declarat categoric că nu se mai întorc în conducerea sindicatului, atunci dacă tot se riscă odată, propun:

- AMÂNAREA CNR PÂNĂ LA MODIFICAREA STATUTULUI ( dar TOT ÎN ACEST AN , PENTRU CĂ ALTFEL SE ÎNCALCĂ STATUTUL. Este clar pentru orice jurist că nu poţi face modificări în componenţa CD ( mai ales modificări care încalcă statutul) fără a face modificări în statut.

- STABILIREA UNEI COMISII DE MODIFICARE A STATUTULUI ŞI PUNERE DE ACORD A ROF CU NOUL STATUT;

- Lucrarea în regim de urgenţă cu oameni gata să se dedice acestui scop, la cele două acte ca şi la celelalte documente necesare, cum ar fi regulamentul de lucru al comisiei de cenzori.

- Înaintarea la filiale a unei noi cereri de propuneri de modificare a statutului, care să stea la baza modificărilor ce vor fi făcute. Corelarea celor stipulate în ROF, cu noul Statut.

Cu toată părerea de rău, se pare că altă variantă nu există. CNR trebuie să pună în discuţie suspendarea celor două foste membre ale CD şi să decidă înlocuirea acestora cu cei propuşi în şedinţa din 03.01.2011 iar de aici luarea măsurilor ce se impun. Dacă nu se face acest lucru, chiar CNR va încălca statutul ACEASTA ESTE REALITATEA, CĂ NE PLACE SAU NU.

Acest ultim aspect l-am prezentat preşedintelui filialei de faţă fiind şi secretarul general, şi un alt membru al secretariatului cu rugămintea de a-l înainta conducerii sindicale pe linie ierarhică. Răspunsul m-a făcut praf: şi ce vrei să fac eu, de ce îmi spui mie ? Abia după insistenţe a acceptat să transmită acesta aspect către CD. Am expus aici toate aceste discuţii, nu pentru că aş vrea să fac din problema mea o problemă generală, ci pentru că sunt prezentat drept cel care vrea să desfiinţeze sindicatul şi se încearcă îndepărtarea mea din sindicat ( pe când şi fizică, dacă tot am fost ameninţat cu linşajul? ) pentru că nu corespund tiparului de sindicalist umil tăcut şi indiferent atât de drag oricărui preşedinte, fie el de ţară sau sindicat .

Ce se întâmplă cu Neacşu e mai puţin important.
Eu îmi ofer disponibilitatea de a lucra în colectivul de lucru, ca să nu se mai spună că mă rup de colectiv şi nu cooperez. Am încercat chiar să trimit nişte propuneri pentru activitatea din 7 Octombrie. Ce s-a întâmplat cu ele, data viitoare. Poate atunci se vor lămuri şi colegii cine nu vrea să coopereze.
Neacsu Marin

========================
===============
========

41 de comentarii:

  1. @neacsu
    esti sigur ca n-ai gresit "adresa" si in loc de sindicat ai fost de fapt in fata BOB al PCR
    Au mai patit-o si altii dar nu cu asemenea "organe democratice" ci cu alea "ale intregului popor"
    P.S. sa vezi acu' ce sar de cur in sus tov-ii de pe vremuri.Pai pe tine te-au judecat dupa ceea ce au invatat si ei la tinerete.Deh reteta cunoscuta

    RăspundețiȘtergere
  2. Legea sindicatelor e abrogata. Nu va mai referiti la ea, nu mai are nicio valoare. Avem din 2011 o noua lege, Legea dialogului social.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu o sa mai iesim de sub obiceiurile comuniste nici in 100 de ani. La unii puterea obisnuintei este mai mare decat dorinta de progres. Acesti oameni au condus armata pe vremuri iar acuma conduc sindicatul. De aia suntem ceea ce suntem, rasul Europei.

    RăspundețiȘtergere
  4. TOP GUN
    Stimate d-l Neacsu,
    Depinde de tonul pe care-l folositi stiti da, ca tonul face muzica..........!!!!!!!!!!Ptr.atingerea oricarui scop zic eu nobil si bun si-n folosul celorlalti membrii de sindicat,importante sunt dialogul,comunicarea,modul CUM ESTE PUSA PROBLEMA SI FOARTE IMPORTANT !!!!!!!!! ABILITATEA DVS.DE A FI UN MARE DIPOMAAAAAAAAAAAAAAAAAATTTTTTTTTTTTT!!!!!!! Parerea mea este ca daca-i iubiti pe ceilalti membrii si le vreti binele si le doriti reprezentarea cat mai bine,plecati de la aceste premise,dincolo de orgolii si ambitii ,faceti-va o autoevaluare si dialogul civilizat poate continua cu Mirciulica si Valerica de pe pozitii de egalitate......... !!!!!!Cam atat!!!!!! Imi cerea cineva pe Armyia parerea despre 'meciul dintre dvs si distinsul domn Ranciog',oamenii sunt imprevizibili si pot face o figura frumoasa atunci cand te astepti mai putin !!!!! DVS.sunteti cam impulsiv si cam incisiv,un adevarat 'RAZBOINIC',D-l Ranciog este un diplomat si e uns cu toate alifiile!!!!!!Asadar schimbati-va strategia si veti avea numai de castigat si laurii vor fi ai dvs.!!!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA TUTUROR SI,SA FITI..... IUBITI!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. anonim 09.16. Da , ai dreptate, legea 54 este abrogata , atat de abrogata , incat au schimbat denumirea si introducerea.M-am uitat la art 20 cel invocat de Neacsu in articolul precedent . Surpriza uite ce spune art. 20 di legea doaloguului social :
    Art. 20
    (1) Organizatiile sindicale sunt obligate sa aduca la cunostinta judecatoriei sau a Tribunalului Municipiului Bucuresti, dupa caz, unde s-au inregistrat, in termen de 30 de zile, orice modificare ulterioara a statutului, precum si orice schimbare in componenta organului de conducere.
    (2) Instanta prevazuta la alin. (1) este obligata sa mentioneze in registrul special al sindicatelor, prevazut la art. 17 alin. (1), modificarile din statut, precum si schimbarile din componenta organului de conducere al organizatiei sindicale.
    (3) Cererea privind modificarea statutelor si/sau a componentei organelor de conducere ale organizatiilor sindicale va fi insotita de urmatoarele documente, in doua exemplare, semnate pentru conformitate pe fiecare pagina de catre imputernicitul special desemnat de organul de conducere:
    a) procesul-verbal al sedintei statutare a organului abilitat sa hotarasca modificarea statutului si/sau a componentei organelor de conducere;
    b) copie a hotararii judecatoresti de dobandire a personalitatii juridice si copie a ultimei hotarari judecatoresti de modificare a statutului sau a componentei organelor de conducere, dupa caz;
    c) statutul, in forma modificata;
    d) lista cu membrii organului de conducere, care va cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul si profesiunea/functia.

    Ce zici , s-a modificat nu ?

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Marin de la nicu
    Varule, se pare ca te cam laua astia la "batut maciuci". EI. MAI LAS-O DRACULUI DE TREABA. SE PARE CA S-A CAM UMFLAT PASATUL IN OLTENASI. Pai bine varule, CHIAR A-TI AJUNS IN ASEMENEA HAL INCAT SA NU VA MAI "DATI RAND LA VORBIT"/ SA NU VA MAI PUTETI SPUNE PAREREA? Rau s-a ajuns.In loc sa ne adunam fortele si sa luptam unitar impotriva UNPUROILOR iata ca scindarea e atat de mare incat nu mai poti avea incredere in nici un fost militar. NICI O ORGANIZATIE A MILITARILOR IN REZERVA NU LUPTA PENTRU TOTI CI PENTRU UN GRUP RESTRANS"DE FOSTI" NECAZUL MARE E CA LA CONDUCEREA ACESTOR STRUCTURI SUNT FOSTII SECRETARI DE PARTID SI PUPINCURISTI AI SISTEMULUI. Cei care am dus greul prin aplicatii ,stand ani buni la c..ul soldatului OPREA SI AI LUI NE TAIE PENSIILE. LA CEILATI LE MAI DA CATE UN GRAD ,SA-L POATA AFISA PE CRUCE SI CEVA LA PENSIE CU CONDITIA DE A DISTRIBUI PAINE LA SARACI. RAU AM AJUNS VERE. Imi aduc aminte o zicala a unui profesor din ACADEMIE: "dusmanul e la granita si noi dam drumul la porumbei". vARULE, STI PAREREA MEA DESPRE DOGARU @CO. DAR TREBUIE SA RECUNOSTI CA SI TU AI MAI PROPTITO CATEODATA IN GARD. Bine ar fii sa lasati orgoliile ,sa stati la masa SI MAI BINE SA VA FOLOSITI CREERUL PENTRU UN SCOP COMUN. Dogaru se va face de rusine daca nu da dovada de intelepciune. necazul e ca LE DATI DE "LUCRU' BAIETIOR LUI OPREA SI ASTA MA ENERVEAZA. (NU TE DA NIMENI AFARA MARINE. E NEVOIE SI DE CATE UN "LATRAU' IN ADEVARATU SENS AL CUVANTULUI. Din punctul de vedere al clujenilor ,NOI AVEM O ALTA VIZIUNE SI UN ALT GEN DE ABORDARE A PROBLEMEI. LA CLUJ S-A CASTIGAT DEFINITIV SI IREVOCABIL PE LEG. 239. PE CAND SI LA CRAIOVA SI MAI ALES IN BUCURESTI. ASTA INSEAMNA PERSEVERENTA SI INCREDERE RECIPROCA. NU TI SE PARE CA DE LA CLUJ PORNESC TOTE RCASTIGARILE DE DREPTURI ?)

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai bine frăţicilor care-i subjectul în propoziţie, Statutul compediu al lui Rînciogu făcut dintr-o însăilare de statute ale altor sindicate, exLegea 54, ori Nea Cashu care se luptă cu don Dogaru Vadim Tudor (dar se luptă degeaba)? Cashu n-are cunoştinţă că critica de jos în sus e ca a te micţiona împotriva vîntului? Despre Tribunalul Inchiziţiei din Craiova ce se poate spune decît c-au executat "întocmai şi la timp" ordinele de la Centru! Are noroc Cashu că Statutul e atît de prost încît nu permite excluderea unui membru de sindicat decît la CNR. Ehe, he, dacă-l bagă pe Cashu la tribunalul CNR va fi un adevărat "proces al maimuţelor". Să vedeţi atunci circ fără bani...
    Cash cavalu

    RăspundețiȘtergere
  8. NICULE ,
    Ai dreptate in ceea ce spui despre asociatiile militarilor. Din pacate nu resuim sa ne punem de acord si sa facem o organizatie de care sa tremure cu adevarat puterea, tocmai pentru ca toti sunt orgoliosi iar multi au infiintat aceste organizatii pentru a se vedea si ei sau iarasi sefi sau pentru a impresiona, pentru a pune de un mic ciubuc, etc.Sa nu uitam ca militarii sunt si ei romani , si sunt crescuti si educati in aceasta societate putred. In ceea ce priveste atitudinea colegilor de filiala, asta e blanda .Stai sa vezi cum a reactionat un bucurestean caruia i-am trimis niste propuneri privind organizarea actiunii din 7 Octombrie. Atunci as vrea sa spui unde a fost greseala mea. Eu mi-am oferit disponilbilitatea la dialog si cooperare. Amincercat sa spun care sunt aspectele unde schiopatam, mi s-a spus ca nu mai au timp de discutii. Am incercat sa trimit pe mail propuneri de actiune , mi s-a spus ca nu intereseaza. Tot ceea ce spun acuma este si poate fi dovedit. Si atunci vere, unde este greseala mea ? Poate aceea ca ma incapatatnez sa cred ca oamenii nu pot fi atat de rai ? Poate AICI GRESESC,.

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnu Nicu, domnule cînd îl veţi împăia pe Boculete, deabia atunci vă veţi numi cu adevărat clujeni!
    Coco

    RăspundețiȘtergere
  10. Cash Cavalu
    Subiectul nu e nici Rinciog , nici Neacsu. Subiectul este acest sindicat care ar trebui sa fie altfel si altceva, nu o organizatie care se razboieste cu membrii sai care spun adevarul si arata greselile,trambitand in schimb orice certificat de grefa drept o victorie judiciara. Este penibil.
    Asa cum penibil si degradant este si ceea ce propune sau mai bine zis porunceste conducerea SCMD pentru ziua de07 Octombrie.
    " In cadrul manifestarii, la orele 11.30, SCMD va depune o coroana mortuara pentru comemorarea defunctei Armate Romane, la monumentul din fata Academiei Militare;
    · Concomitent, delegati ai SCMD, insotiti de jandarmi, vor depune coroane similare, intru comemorarea defunctei Politii Romane si a defunctelor servicii de informatii romane la sediile centrale ale MAI si SRI din Capitala."
    Comunicatul SCMD uita sa comunice ce reprezinta monumentul din fata Academiei Militare si ce inseamna acest gest batjocoritor. Militarii in rezerva isi bat joc de armata activa , si de eroii nemului. Cam asta va spune presa. Cu asta se ocupa un sindicat al militarilor in viziunea Comitetului Director.
    Bineinteles, Neacsu trebuie eliminat pentru ca nu este de acod cu acest circ umilitor pentru haina militara .

    RăspundețiȘtergere
  11. Stiti ce este cel mai absurd ? Conducerea sindicatului ma invinuieste ca prin criticile mele la adresa Conducerii Sindicatului, atac si fac rau intregului sindicat, si ii doresc raul. Atunci cum poate fi interpretat gestul batjocoritor la adresa Ministerului apararii, pentru ca acea coroana mortuara , reprezinta decesul Armatei Romane , nu al ministrului Oprea.Sindicatul nu batjocoreste in acest fel intreaga armata romana ? Nu se mai aplica principiul enuntat cand m-au discutat pe mine ? Ciudate sunt actiunile CD .

    RăspundețiȘtergere
  12. Top GUN
    M-ati facut sa rad. Rinciog Diplomat ? Buna gluma. Uns cu unele alifii ? Da, dar eu nu m-as lauda cu alifiile astea. In ceea ce ma priveste, nu fac aprecieri, as fi poate subiectiv, dar daca tonul face muzica , ar trebui sa stii ca nu eu l-am dat. Sunt prea mic pentru a da tonul intr-o orchestra asa de mare. Diapazonul nu e la mine in mana, dar am ureche muzicala si pot recunoaste un ton fals. Poate inversati andrisantul si trimiteti sageata in partea cealalta. Sau ati aruncat lanseta pe intuneric de pe malul baltii si in loc sa o aruncati catre apa ati aruncat-o catre porumb? s-a mai intamplat si altora.

    RăspundețiȘtergere
  13. Interesant . Pe blogul principal al SCMD apare acest titlu pe pagila filialelor, dar daca vrei sa accesezi articolul, nu mai apare. A fost scos de adminul blogului. Deci asa lucreaza SCMD. Pune batista pe tambal, ascunde mizeria sub pres si baga pumnul in gura .. Nu numai la Craiova ci peste tot.

    DROBETA TURNU SEVERIN - SINDICATUL CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI IN RETRAGERE
    Demisia publica a secretarului filialei - *DOMNULUI PREŞEDINTE AL FILIALEI 1 SCMD DROBETA TURNU SEVERIN* *Col.(r) Paul CĂILEANU* * * * * Vă comunic pe această cale că începând cu data de 01.10...

    RăspundețiȘtergere
  14. Dar este normal. Filiala Mehedinti de buna credinta sia instintat oamenii ca secretarul sia dat demisia. Dar Centala de la Bucuresti a considerat ca nu trebuie sa stie tot prostul din filiala ce se intampla la ei in casa si a sters comunicatul. Ca la partid. Ca pe vremea lui Ceasca.Nu trebuie sa stie poporul, prostimea ce se intampla in tara asta sau in sindicat. Cine pune intrebari sau vorbeste prea multe este facut sa taca . Asa se incearca si cu Neacsu.
    PSL

    RăspundețiȘtergere
  15. Hocus-pocus-preparatus!
    Iata mesajul retras de nu se stie cine/de ce:
    ==========
    luni, 26 septembrie 2011
    Demisia publica a secretarului filialei
    DOMNULUI PREŞEDINTE AL FILIALEI 1 SCMD DROBETA TURNU SEVERIN

    Col.(r) Paul CĂILEANU

    Vă comunic pe această cale că începând cu data de 01.10.2011 demisionez din funcţia de secretar al filialei din motive personale şi în special de sănătate.

    Ţin să precizez ca mă voi ocupa în continuare de administrarea blogului filialei şi voi acorda sprijinul în activităţile Biroului Operativ în măsura posibilităţilor.

    Cu respect,
    Lt.col.(r) Gabriel PISTRIŢU

    Precizez ca aceasta fost aprobata astăzi, 26.09.2011
    Publicat de gab60 la 12:15 in:
    Blog: DROBETA TURNU SEVERIN - SINDICATUL CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI IN RETRAGERE

    RăspundețiȘtergere
  16. Surprize surprize. Si atunci de ce a fost retras ? Care era problema ? Parca tot din motive medicale si de .. aglomerare se retrasese si domna Cobuz nu ? Oricare ar fi problemele ii doresc sanatate domnului Pistritu iar SCMD mai multe transparenta.

    RăspundețiȘtergere
  17. @ coco de la nicu
    Camarade, vreau sa-ti spun CA NOI SUNTEM MAI INTERESATI DECAT VOI SA-L "IMPAIEM" PE CEL IN CAUZA. SA FI SIGUR CA NU STAM CU MAINILE IN SAN. In paralel cu activitatea de ai face " imagine ' bocului mai ne ocupam cu justitia si chiar prin 'pilele' noastre sa fortam niste initiative legislative in Parlament. pentru exemplificare vreau sa-ti spun ca azi (acum vreo 3 ore) S-A DEPUS CU ADEVARAT IN COMISIILE DE APARARE SI JURIDICA O INITIATIVA BINE PREGATITA PENTRU ANULAREA PORCARIEI DE LEGE PRIVIND CUMULUL SALARIU CU PENSIE. Din sursele noastre cu putin noroc si presiune S-AR PUTEA DE DATA ASTA SA AVEM NOROC. De batut nu ne batem cu boc pentru ca e o cantitate infima. Clujenii sunt constienti CA AU FACUT O GAFA DE PROPORTII SI SIGUR ISI VOR LUA REVANSA LA URMATOARELE ALEGERI. Problema e ca CEI CARE-L SUSTIN CEL MAI TARE(CATI MAI SUNT), SUNT BUCURESTENII SI DAMBOVITENII. DE CE OARE?Sa auzim de bine SI SA NE UNIM CAT MAI REPEDE LASAND TOATE ORGOLIILE SI MISTOCARELILE LA CEI CARE AU TIMP DE ASA CEVA.

    RăspundețiȘtergere
  18. @anonim de la 15:12
    Ma intereseaza DIRECT abrogarea cap. IV din lg 329 (cumul pensie salariu), dar, din pacate, NU VA TRECE, oricat de bine / frumos / documentat ar fi proiectul.
    Senatul e prima camera sesizata. Sa zicem ca trece in forma depusa si ajunge la Camera Deputatilor, care e decizionala. Si aici vine Roberta cu numaratoarea ei!

    RăspundețiȘtergere
  19. Da cu meciu dintre Nea Caşu şi Rînciogu cum rămîne? Cînd e marea finală? Dacă nu văd o directă de-a lu Nea Caşu în trompa lu Rînciog, să-i facă ochiu căt sarmaua degeaba...
    Bruce Le Oza

    RăspundețiȘtergere
  20. TOP GUN
    Simpaticutule no name,/11.16
    Tu-ti escamotezi rautatea intr-o subtila ironie......Reminiscenta de la depresia de vreo 20 de ani,care te macina.....Sincer,parca stiai sa faci analiza dupa un text ,reciteste cu mare atentie ce-am scris eu inainte sa se incinga pasatul in tine,da,?????? Sa fie clar ptr.toti nu am nici o simpatie de nici un fel, dar atata vreme cat vom fi macinati de orgolii si orbiti de putere cei multi ,'cotizantii' sa-l citez pe ilustrul Stelica in viata.... ,ei vor avea de pierdut,nimeni nu place pe nimeni,dar luptele se dau la greu,evident miza e ciolanul,nu ala cu fasole,..............Asadar,nu mai fii subiectiv,cat despre cunostintele tale in ale muzicii,las-o balta,tu saracu' esti si surd si dus cu pluta,tu ai pus chestia asta, stii tu unde ,sa nu dea de tine, stii tu cine!!!!!!Hai sa facem pace si da-i cu XANAX SI LEXOTAN!!!!!SAU CU TOKAI
    O SEARA EXCEPTIONALA ,STII TU CINE!!!!!!(ESTI????)

    RăspundețiȘtergere
  21. TOP GUN,
    Esti in eroare! Nu ai fost atent!
    La 11.16, a postat pentru tine d-l Neacsu!

    RăspundețiȘtergere
  22. A greşit şi TOP GUN aşa-i la răzbel...se mai trage şi-n trupele proprii! Pînă ţinta e identificată, pînă se face pregătirea tragerii (de regulă sumară), pînă se scarpină-n fund servanţii, gata: zbîîîrrrr a plecat lovitura! Dacă şi comandantul de piesă are ochii ca mult iubitul şi stimatul nostru Comandante, în veci nu se va face paralelismul între axa ţevii şi cea a dispozitivelor de ochire! Important e "efectul"...restul pierderi colaterale.
    OCHILĂ

    RăspundețiȘtergere
  23. Ba eu cred ca Top Gun a stiut cui se adreseaza pentru ca insinueaza ca neacsu se bate pentru ciolan, Subtil se face ca nu vede in cine da, dar da cu putere. Are stil.

    RăspundețiȘtergere
  24. TOP GUN
    Stilul face pistilul,nu-i asa????? Nu va e clar si nu vreti sa acceptati ca ei doi sunt fondatorii SCMD,pot sa spuna halt ,cozilor de topor ca sa ma exprim 'epic' si cu stil vorba antevorbitorului insomniac........Usa va apartine,nu e nimeni tinut cu forta si cu GLOCK-ul in ceafa LIBERUL ARBITRU FUNCTIONEAZA,ce ziceti faceti o figura frumoasa,domnilor,sau va certati toata ziulica pe ce-ar fi daca.......parca.....sut si gol,sah si mat........!!!!!!O ZI EXCEPTIONALA STIMABILILOR!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. TOP GUN
    Domnul Neacsu, daca posta ptr mine.nu posta sub anonimat,ma intreb daca se duce' DEGHIZAT' la Mirciuluica si Valerica,?????!!!!! daca nu are curajul sa semneze un comment.....!!!!!! Mai draga anonimule, nu mai baga fitile, domnul Neacsu e major, e vaccinat si mintea nu-i cu sorcova,asa ca nu va mai erijati voi in buni samariteni !!!!!! si-n avocati de serviciu....OK...!!!!!!
    O zi exceptionala tuturor si,sa fiti iubiti!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  26. Stelian P.
    TOP GUN
    TOP GUN-elas, daca te uiti cu atentie la comentariul mult discutat (ora 11:16), deasupra numelui tau apare numele celui care a postat. Redau mai jos TOP GUN-el, poate asa intelegi si nu mai repeti greseala:

    "neacsum spunea...

    Top GUN...."

    Te-ai prins TOP GUN-elas ce inseamna "neacsum" ?

    RăspundețiȘtergere
  27. cine este top gun??

    unsuros alunecos si mai ales parsiv!
    Ia fiti un pic mai atenti si cititi si printre randuri.
    Dincolo de saluturile lui lesinate se ascunde o mare "vipera"
    probabil ca doar astea sunt "armele"care au mai ramas scmd
    ochiul din ceafa

    Vi se pare spiritual si amabil??
    Ei bine va-nselati.

    RăspundețiȘtergere
  28. Ochiul de la ceafa stie ceva . Se pare ca numitul Top Gun umbla cu fofarlica. Mei Mei Mei, se face ca nu vede cine ii vorbeste, da cu parul, rupe dintii si apoi spune ca nu e vina lui.Si nici dupa ce i se spune despre cine e vorba , nu vede. Sa fie chiar atat de prost el sau ne crede pe noi prosti ?

    RăspundețiȘtergere
  29. Da ce face BOB ? Nu spune nimic ? Nu da dezmintire, nu se explia? La celelalte articole injurau toti de pe margine , acuma lea taiat poap limba? Rinciog s-a dat la fund din lipsa de gloante, Dar oltenii ce fac ? Nu se exprima? Asta inseamna ca tot ce spune Neacsu este adevarat. Macar stim cum stam .
    Cititorul

    RăspundețiȘtergere
  30. Astept reactia unsurosului TOP GUN dupa care va servesc pe cei toti de pe aici
    ochiul din ceafa
    O ZI EXCEPTIONALA SA AVETI!!ha,ha,Asa este tov. top gun??

    RăspundețiȘtergere
  31. @ochiul din ceafa,
    Tu cine mai esti nana???
    Pitis,pitis...pe furis...vinisi p'aici...
    Oi fi cumva .... Ranciogu???

    RăspundețiȘtergere
  32. @nana
    Da,de.. "pitis,pitis" nana!!
    NU ranciogu ci.......?
    harciogu

    RăspundețiȘtergere
  33. Ei si voi...Ochiu din ceafa e CurleUnu/Hakordelu!
    Dresoru de curleoni

    RăspundețiȘtergere
  34. Hopa!!! A revenit AirPlanoX pe blog. Cre ca fuse un pic la otomani cu 2 sacoshe de rulmentzi. Din cite-am vazut mere putzin cam imprashtiat. Oare l-or fi prins talibanii shi i-or fi facut "bonga bonga"? Bashca ca-l asteapta nerabdator si RH-ul...

    RăspundețiȘtergere
  35. tg
    Hai bre amutisi,n-ai "aere"?Te dadusi la fundu baltii la pascut verdeata?
    crapceanu'

    RăspundețiȘtergere
  36. S-a dat drumul la FURAT cu acte in regula:
    =======================
    Demnitarii care au sub 5% acțiuni nu mai declară contractele cu statul
    =======================
    Persoanele care dețin împreună cu familia sub 5% acțiuni la o societate nu trebuie să mai declare contractele cu statul. Decizia a fost luată astăzi de deputații juriști, care au modificat legea ANI.

    "Legea s-a modificat în sensul în care contractele cu autorităţi publice nu mai trebuie declarate dacă persoanele respective au acţiuni sub 5% în societăţi pe acţiuni. E o reglementare tehnică pe care noi o considerăm că e bine venită pentru că altfel se puteau crea interpretări din perspectiva unor contracte pe acţiuni în procesele de privatizare în masă sau alte acţiuni pe care un titular le deţine prin cumpărarea la bursă. (...). În rest, contractele cu statul rămân se declară şi pentru societăţile pe acţiuni", a precizat secretarul general al ANI, Horia Georgescu, la finalul ședinței comisiei juridice.
    ====================
    O noua magarie, in spiritul celor deja stiute!
    La mica intelegere, vor pradui tot ce se poate pradui din banii publici! Fara frica!

    RăspundețiȘtergere
  37. TOP GUN
    Da,bine din viteza ,ca a mea e WARP ca-n STAR TREK,nu vazui ca raspunsul mi-l dete Marinica cel fara frica adica domn Neacsu,ce sa-i faci,se mai intampla si d-astea!!!!Noroc, cu prietenul meu intim si devotat Stelica ca mi-a atras atentia,va dati seama si acum eram in eroare!!!!!! si bietu'Marinica urla degeaba la mine.....Marinica,alta data sa-mi scrii cu litere de-o schioapa si coloreaza-mi textul ,ca sunt si eu mic,mic,mic
    La tine,raspunsul apare cam asa :neasum


    si dupa aia raspunsul,e cam spatiu intre semnatar si raspuns......parerea mea!!!!!!!
    Sa reveniCm la cele serioase si ortodoxe,asa cum va plac voua.......Merita Marinica toata tevatura asta ....nervi consumati aiurea,minciuni,mai mult de 1500 lei banuti pe medicamente(cat dai acu in prezent,ai spus tu intr-un comment,si-am zis ca esti bolnav rau .1500????),d-na Neacsu neglijata......!!!!! MERITA TOATE ASTEA PTR PUTERE SI PTR A DEMONSTRA CE??????Da chiar asa cin' sa fie ,cin' sa fie TOP GUN???????
    O ZI EXCEPTIONALA,SI SA FITI IUBITI!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  38. Baieti, la Turnu Severin, este totul OK!...
    Nu va infierbantati, nu sunt nemultumiri fata de conducerea centrala a SCMD, scandaluri si alte asemenea fapte dragi voua, detractorilor SCMD. CD al SCMD nu a "musamalizat" nimic acolo, s-au redistribuit doar sarcinile in cadrul BO al filialei.
    Pentru a nu va mai obosi dand clicuri aiurea pe bloguri, va fac serviciul de a va prezenta situatia de acolo:

    Col. (r) Caileanu Paul - Presedinte
    Telefon: 0735310191, 0736601091
    E-mail: paul_caileanu@yahoo.com

    Lt. Col. (r) Marin Mircea - Vicepresedinte
    Telefon: 0740839109,0736601092
    E-mail: mircea.marin7@gmail.com

    Mr. (r) Balaita Ionel - Vicepresedinte
    Telefon: 0740681877

    Mr. (r) Blujdea Petrisor Dorin - Vicepresedinte
    Telefon: 0744208440

    Lt. Col. (r) Pistritu Gabriel - Administrator blog
    E-mail: gabipist@gmail.com

    Daca mai doriti si alte clarificari, va stau la dispozitie!

    Ochiul si timpanul vesel

    RăspundețiȘtergere
  39. @Ochiul si timpanul
    Da lasa-ne cu atata reclama ca acest blog e citit in toata tara si in alte tari.
    Nu intereseaza "clarificarile tale"
    Ce nu ti-ai mai pupat sefii in fund de multa vreme??...si simteai nevoia sa le faci reclama??
    Daca iti plac tristii aia pune-le nr. de tel. la tine in buda.Noua ne place sa dam click-uri nu sa ne otravesti tu cu mesaje nesolicitate.
    esti cam trist,ochiul si timpanul
    P.S.Macar daca te ducea mintea sa dai un link la sectiunea scmd/departamente(sau filiale) si era totul rezolvat,dar asa ai putea sa ma ajuti si sa-mi dai si mie cu copy/paste toate datele despre cele peste 80 de filiale.Ce zici ochiul cu albeata si timpanul spart??

    RăspundețiȘtergere
  40. e bine ca ai pus cuvantul musamalizat,intre ghilimele.Inseamna si asta ceva.Ori ghilimelele sunt valabile ori esti in paralel cu cartea,ori ambele
    Apolodor din Damasc

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri