Google Translate

marți, 4 octombrie 2011

UPDATE. Un protest sindical excelent, inedit; Anul 2012. Treziti-va români! Luati-va masuri! Anul viitor va fi cu mult mai rau!


Anul 2012 va debuta cu noi scumpiri la benzină, motorină, electricitate, dar şi la alcool, tutun, cafea şi la produsele de lux, din cauza creşterii accizelor. Totodată, din cauza faptului că taxa de primă înmatriculare se calculează la acelaşi curs euro ca şi accizele, şi aceasta va creşte începând cu anul viitor.

Accizele pe 2012 vor fi calculate la cursul de schimb anunţat, luni, de Banca Centrală Europeană (BCE), respectiv 4,3001 lei/euro, mai mare cu 0,8% faţă de cursul din urmă cu un an, de 4,2655 lei/euro, folosit la calculul accizelor aferente acestui an.


Carburanţii se scumpesc, barilul se ieftineşte
Din cauza creşterii accizelor, românii se pot aştepta în continuare la o creştere a preţului carburanţilor. Din cauza cursului valutar, preţul la pompă va creşte, la 1 ianuarie, cu 4,2 bani/litru, cu aproximativ 0,77% mai mult decât în prezent.

De altfel, benzina şi motorina s-au scumpit succesiv de la începutul anului, în ciuda faptului că preţul petrolului a înregistrat cea mai mare scădere trimestrială din 2008 până acum. Mai precis, pe baza ieftinirii petrolului cu 30% în ultimul trimestru, benzina ar fi trebuit să coste acum maxim 4,3 – 4,5 lei/litru. Adică să fie mai ieftină cu cel puţin 20 de procente. Benzinarii nu au operat însă această modificare.

România se situează pe penultimul loc în Europa Centrală şi de Est la consumul de cafea

Accizele la cafea se plătesc şi în 2012
Accizele la cafea vor fi menţinute şi anul viitor, deşi era obligatoriu ca ele să fie eliminate de anul trecut, ţara noastră fiind printre puţinele state din Europa unde încă se mai percepe o astfel de taxă. Accizele vor fi de 153 euro/tonă pentru cafeaua verde, 225 euro pe tonă pentru cafeaua prăjită şi 900 de euro pe tonă pentru cafeaua solubilă.
Accize la cafea mai sunt plătite, în UE, doar de Letonia şi Germania.


Potrivit Codului Fiscal, nivelul accizelor se calculează la cursul de schimb euro/leu din prima zi lucrătoare a lunii octombrie,
publicat de Banca Centrală Europeană (BCE).


Cursul de referinţă anunţat ieri de Banca Naţională a României (BNR) este de 4,3222 lei pentru un euro. Încasările din accize la bugetul general consolidat au urcat în primele opt luni cu 16,2%, la 12,46 miliarde lei. Ponderea accizelor în totalul veniturilor este de peste 10%. Pentru anul viitor, Guvernul mizează pe venituri din accize de 21,75 miliarde de lei, cu 8% peste estimarea din acest an. La acest nivel, creşterea cursului echivalează cu încasări suplimentare de circa 175 milioane de lei la buget.
============================
Categoriile de produse accizabile care privesc mari categorii de populaţie sunt benzina, motorina, electricitatea, produsele din alcool şi tutun.
=================
==========================================
UPDATE.
Un protest sindical inedit
================================


Care ar fi culmea unui miting la români?
Nu, nu un protest la care cei nemulţumiţi se duc şi dansează pinguinul, ci unul la care toţi protestatarii au înţeles să-şi manifeste nemulţumirile prin absenţă. Este posibil, se întâmplă în România, şi chiar la Piteşti, mai exact trebuia să se întâmple ieri pe la orele prânzului, când Asociaţia Pensionarilor Silvici din România, filiala Argeş, anunţase că va aduce câteva sute de oameni în faţa Palatului Administrativ.

Un singur pensionar nu a chiulit
Asociaţia Pensionarilor Silvici din România trebuia să protesteze împotriva măsurii de a le impozita pensiile cu 5,5% şi celor care nu depăşesc suma de 700 de lei pe lună.
Şi au făcut ei jalbă la jandarmi, au anunţat autorităţile cum că vor ieşi în stradă şi protestul era gata. Jandarmii au trimis vreo 30 de oameni care să asigure protecţia pentru acest eveniment, dar, ce să vezi, puhoiul de pensionari … nicăieri. Iniţial, au crezut că poate au întârziat niţel pensionarii, că deh, ei bătrâni, traficul încărcat … numai că nimeni nu a apărut până la urmă, aşa că jandarmii s-au retras liniştiţi.
„Dacă avem atâţia bogaţi în ţărişoara noastră, cine să protesteze? Noi am fi cerut să nu se mai impoziteze pensiile, pentru că intenţia Guvernului este acum să impoziteze şi pensiile de 350 de lei, care sunt ajutoare sociale. (…). Dar nu vin oamenii, nu au timp”,
a declarat Constantin Ionescu, preşedintele Asociaţiei Pensionarilor Silvici din România, singurul prezent la ora stabilită în faţa sediului Instituţiei Prefectului Argeş. Ionescu a „interpelat” câteva persoane în vârstă pe care le-a întâlnit în Piaţă, dacă tot avea timp şi s-a trezit singur la protest, însă niciunul nu auzise de acest eveniment. Protestul era programat în faţa intrării în sediul instituţiei prefectului Argeş,
între orele 11 şi 13.
Pentru a se evita incidentele neplăcute, autorităţile desfăşuraseră importante forţe de ordine, între care zeci de jandarmi, poliţişti şi poliţişti comunitari, o autospecială a pompierilor şi o ambulanţă.
Sursa: argeseanul.com


Felicitari Asociaţiei Pensionarilor Silvici din România, Filiala Arges!
Felicitari  D-lui Constantin Ionescu, preşedintele APSR, Filiala Arges!
Cu inteligenta, multa inteligenta,
ati reusit performanta organizarii in PITESTI, a unui excelent, inedit 
PROTEST SINDICAL,
care si-a atins scopurile propuse:
 ►  promovarea revendicarilor scurt si concis;
             ►  realizarea celei mai mari audiente in mass-media;
(cu toate ca au fost si idioti care nu au inteles nimic, declarand protestul un "esec")
Totodata, ati tras cu amara ironie,
si o "smetie" bine meritata, unei Guvernari de-a-n boulea!
Admin

20 de comentarii:

  1. Salut, Vasile! Pana sa ma trezesc la "chemarea" ta,m-a trezit in dimineata asta, un mic cutremur (4,8/Richter).
    Asa ca, Dumnezeu stie, ce va mai fi pana la anul!
    S-auzim de liniste si pace, in sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ica
    Daca n-a cazut Guvernul, cutremurul a fost prea mic!

    RăspundețiȘtergere
  4. Romanul sa se trezeasca? Ma faceti sa rid! Dupa jugurile de lemn turceshti si cele de fier austriece pe care le-a purtat de-a lungul vremii credeti ca mai reactioneaza la ceva? Cred ca nici daca-i tai o mina si tot n-ar zice nimic...Stateam si ma gindeam ca pina si imnul national "Desteapta-te romine" in contextul actual seamana cu un fel de gluma.
    Am uitat de rushi ca parca si aia si-au facut veacul pe-aici pe la noi...
    Vreti, nu vreti asta-i realitatea si nu povestile pe care le auzim la tv, de genul "Romanie te iubesc". Trist dar adevarat, dar asta-i neamul romanesc...Iar cind s-a ridicat cite unul dintre ai nostri, primii care i-au dat in cap au fost tot romanii si nu strainii. Vedeti exemplele din istoria nationala...

    RăspundețiȘtergere
  5. Protest al pensionarilor cu un singur participant

    O acţiune de protest a pensionarilor, care urma să se desfăşoare astăzi în Piaţa Vasile Milea din Piteşti, a fost anulată din lipsă de participanţi, la ora anunţată pentru începerea mitingului fiind în zonă importante forţe de ordine, dar un singur pensionar.
    Reprezentanţii vârstei a treia nu s-au înghesuit să participe la protestul din Argeş

    "Dacă avem atâţia bogaţi în ţărişoara noastră, cine să protesteze? Noi am fi cerut să nu se mai impoziteze pensiile, pentru că intenţia Guvernului este acum să impoziteze şi pensiile de 350 de lei, care sunt ajutoare sociale. (...). Dar nu vin oamenii, nu au timp', a declarat Constantin Ionescu, preşedintele Asociaţiei Pensionarilor Silvici din România, singurul prezent la ora stabilită în faţa sediului Instituţiei Prefectului Argeş.
    Constantin Ionescu a discutat cu câteva persoane în vârstă pe care le-a întâlnit în Piaţa Vasile Milea, dar niciunul dintre cei abordaţi nu ştia despre protestul programat în zonă.


    Citiţi mai mult: Protest al pensionarilor cu un singur participant - Social > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/protest-al-pensionarilor-cu-un-singur-participant-948288.html#ixzz1ZoBgMarH
    EVZ.ro

    RăspundețiȘtergere
  6. Plano10@ Guvernul asta nu pica decat odata cu "propteaua". Tai propteaua, cade Guvernul. Simplu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Scumpirea: benzinei, motorinei, curentului electric, vor imbogati fara masura "baietii destepti", vor aduce banii necesari si la "partide", dar vor declansa o REACTIE in LANT privind scumpirea TUTUROR categoriilor de produse! Propaganda de partid, manipularea si dezinformarea vor face TOTUL pentru a MINIMALIZA aceste efecte. Romanul "acum", este prea "tulburat" sa inteleaga ce vremuri urmeaza!

    RăspundețiȘtergere
  8. UE ne da 'UE, de num'numa!
    ========================
    Tarile bogate din UE ne inchid robinetul cu bani europeni
    =============
    Criza face ca unii contributori la pusculita comuna europeana sa fie extrem de atenti unde si pe ce se duc banii. Mai multe state bogate din UE, intre care Franta si Olanda, vor diminuarea unor fonduri europene de 2,9 miliarde de euro care ar fi urmat sa ajunga in sase state, inclusiv Romania.

    Comisia Europeana a anuntat, la inceputul lunii august, ca planul de accelerare a platii de subventii europene ar conduce la economii de 2,9 miliarde de euro pentru Grecia, Portugalia, Irlanda, Letonia, Romania si Ungaria, dupa reducerea, de la 15% la 5%, a cofinantarii din partea acestor tari. Economiile pentru Romania pot ajunge la 714 milioane de euro, a anuntat atunci executivul comunitar. Din pacate, suma poate fi insa redusa cu cel putin jumatate, dupa ce mai multi contributori neti la bugetul UE, intre care Franta, Marea Britanie, Olanda si tarile nordice, si-au exprimat temerile privind impactul planului asupra propriilor finante.

    "Daca trebuie sa contribuie cu 5% din costul unui proiect, atunci banii sunt aproape gratis. Nu ne convine. Guvernele trebuie sa contribuie si cu banii lor pentru a arata ca finanteaza proiecte bune", a spus un diplomat implicat in negocieri, citat de Mediafax.

    Un negociator a afirmat ca unele guverne se tem ca planul CE, in varianta actuala, ar conduce la cresterea bugetului pentru anul urmator. "Nu este un moment potrivit pentru a cere resurse suplimentare", a declarat reprezentantul unei tari.Comisia sustine ca poate finanta programul din rezerve existente.

    Grupuri de experti ai statelor membre incearca sa ajunga la un consens asupra propunerii CE, prin care primele plati catre cele sase state ar putea fi efectuate in ianuarie anul urmator.
    =====================
    In concluzie:
    Romania isi plateste OBLIGATIILE fata de UE,
    dar UE ne da inapoi ... 'UE! Bravos, popor!
    Asa ne trebuie! Subventionam noi pe altii!
    Pai ... la cat avem ... nici ca se cunoaste!

    RăspundețiȘtergere
  9. Dogaru iara s-a umplut de kk. Cititi la Cashu. Are dreptate sa se ia de el, este o dursa inepuizabila de prostie. Parca le face inadins frate.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pretul carburantilor ar putea creste anul viitor pana la 7 lei pentru un litru, a anuntat Ion Tache, presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari din Romania. Pretul benzinei si al motorinei ar putea ajunge deja la 6 lei la sfarsitul acestui an.

    RăspundețiȘtergere
  11. Stelian P.
    Ce credeti, mitingul de vineri, organizat militareste de SCMD si la care sunt convocati toti "cetatenii onesti" ai capitalei o sa fie tot "o "smetie" bine meritata, unei Guvernari de-a-n boulea!
    Admin" ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Stelian P.
    Rectific. Nu e vorba numai de cetatenii onesti ai capitalei ci de TOTI ROMANII NEINDREPTATITI....

    "Col.(r) dr. Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, spune, într-un interviu pentru Jurnalul Naţional, că ma­nifestarea organizată vineri în faţa Academiei Militare la care sunt invitate toate ONG-urile, asociaţiile şi alţi reprezentnţi ai societăţii civile vrea să fie primul pilon pentru organizarea societăţii civile într-o platformă civică care să îi reprezinte pe toţi românii care se simt nedreptăţiţi de măsurile Guvernului Boc."

    RăspundețiȘtergere
  13. Nimic de la intalnirea in parlament!!O fii fost tot Unul Singur sa faca guvernul de ras??!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Admin, indemnul acesta cu pregatirile din timp sau "luati-va masuri", cum zici tu, este deja in desfasurare. Cunosc pensionari care fac ravagii in supermarketuri, de teama unor vremuri de foamete si urgii anuntate pe toate sursele media.
    Asteptam replica la acest fenomen. Stii care, nu? Alte scumpiri, in lant.

    RăspundețiȘtergere
  15. Pe cei care vor sa afle ce a fost cu mitingul pensionarului de la Pitesti ii rog sa citeasca aici

    http://marcus64.wordpress.com/2011/10/05/juranalistii-lu-peste-nu-mai-puneti-botu-la-scenariile-basiste/

    RăspundețiȘtergere
  16. Stelian P.
    @Plano10
    E suficient sa citesti doar titlul si iti dai seama de seriozitatea autorului.
    Astea sunt sursele social-democratilor ?

    RăspundețiȘtergere
  17. AirPlanoX cum mai stai cu RH-ul? Tot pozitiv, tot pozitiv? Vezi de fa toate alea, vaccinele nu care cumva sa ne-nbolnavesti pe-aici ca chemam SANEPID-ul. Grija mare...
    Felceru comunal

    RăspundețiȘtergere
  18. Steliane da si tu bei vericule tre sa te dezinfectezi cu flocusan ca vazui ca esti neam cu ala incornoratu de nishuna pe-acilea pe blog...
    Tot Felcerone

    RăspundețiȘtergere
  19. Stelian P.
    @Felceru comunal
    Multumesc ca imi porti grija. Am baut cind eram activ, acuma imi trag doar sucuri si cafele si din cind in cind (din vina altora, evident), mai calc prin restaurante. Asta e soarta noastra, mereu altii ne fac rau, de invidiosi ce sunt.

    RăspundețiȘtergere
  20. Stelian P.
    Google anunta ca Steve Jobs a plecat intr-o lume mai buna. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri