Google Translate

duminică, 30 octombrie 2011

In ATENTIA pensionarilor fosti militari. Remember Me, ORDONANTA DE URGENTA nr. 1/2011 din 28 ianuarie 2011


OUG 1/2011 – Masuri privind pensiile din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala
==============
ORDONANTA DE URGENTA nr. 1/2011 din 28 ianuarie 2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala
===============================
2011-01-31 – Versiune Monitorul Oficial: OUG-1-2011-masuri-pensii-militare-ordine-publica
2011-01-31 – Publicat in Monitorul Oficial nr. 81 din 31 ianuarie 2011


ORDONANTA DE URGENTA nr. 1/2011 din 28 ianuarie 2011
privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala

Intrucat in termenul prevazut de Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor nu au fost identificate documentele necesare dovedirii in totalitate a veniturilor in cadrul procesului de recalculare pentru aproximativ 140.000 de persoane, lucru care a avut un impact negativ asupra valorificarii dreptului la pensie al beneficiarilor acestei legi, in sensul ca, pentru cei care nu au prezentat acte care sa dovedeasca veniturile obtinute, in functie de care s-a recalculat pensia de serviciu, s-a utilizat salariul mediu brut pe economie,

fiind imperios necesara instituirea unei etape de revizuire a cuantumului pensiilor cu respectarea principiului contributivitatii, scopul fiind acela de a nu sanctiona persoanele care, fara a avea vreo culpa, nu au reusit in intervalul initial pus la dispozitie de legiuitor prin Legea nr. 119/2010 sa identifice documentele doveditoare ale veniturilor realizate pe parcursul intregii cariere,

avand in vedere exigentele subliniate de puterea judecatoreasca in cadrul controlului jurisdictional exercitat cu ocazia aplicarii Legii nr. 119/2010,

in vederea instituirii unor masuri legislative pe baza carora institutiile implicate sa identifice si sa transmita caselor de pensii sectoriale toate elementele necesare pentru stabilirea drepturilor de pensie intr-un mod obiectiv si justificat,

deoarece aceste imprejurari vizeaza interesul public si constituie elementele unei situatii extraordinare, ce nu sufera amanare, se impune adoptarea de masuri imediate pentru reglementarea unor aspecte in scopul revizuirii pensiilor recalculate potrivit art. 1 lit. a) si b) din Legea nr. 119/2010,

in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

ART. 1
(1) Pensiile prevazute la art. 1 lit. a) si b) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, pentru care la determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat salariul mediu brut pe economie, potrivit art. 5 alin. (4) din aceeasi lege, se revizuiesc, din oficiu, cel mai tarziu pana la data de 31 decembrie 2011, pe baza actelor doveditoare ale veniturilor realizate lunar de beneficiari.

(2) Obligatia identificarii si transmiterii la casele de pensii sectoriale a veniturilor realizate lunar de catre fiecare beneficiar, in vederea efectuarii revizuirii prevazute la alin. (1), revine institutiilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala in cadrul carora beneficiarul si-a desfasurat activitatea.

(3) Institutiile prevazute la alin. (2) transmit datele necesare revizuirii la casele de pensii sectoriale, cel mai tarziu pana la data de 31 octombrie 2011.

(4) In cazul pensiilor prevazute la alin. (1), pentru care, pana cel mai tarziu la data de 31 octombrie 2011, nu pot fi identificate veniturile realizate lunar pentru anumite perioade, la stabilirea punctajului mediu anual se utilizeaza cuantumul soldei de grad si al soldei de functie minime corespunzatoare gradului militar detinut, conform anexei nr. 1, dar nu mai putin de salariul mediu brut/net pe economie, iar pentru perioada anterioara anului 1952 se utilizeaza salariul mediu brut pe economie.

(5) Evolutia salariului mediu brut/net pe economie si a salariului minim pe economie este prevazuta in anexa nr. 2.

ART. 2
(1) Pensiile prevazute la art. 1 pot fi revizuite si la cererea beneficiarului, in baza actelor doveditoare prezentate de acesta, intocmite conform prevederilor legale, din care rezulta alte date si elemente decat cele utilizate la recalculare/revizuire, perioade referitoare la drepturi cu caracter salarial, perioade suplimentare la vechimea in serviciu, respectiv in munca, utile in sistemul public de pensii, care se au in vedere la stabilirea stagiului de cotizare si a punctajului mediu anual.

(2) Drepturile de pensii revizuite potrivit alin. (1) se cuvin astfel:

a) de la data de 1 ianuarie 2011, daca cererea de revizuire, impreuna cu toate actele doveditoare, a fost depusa la casa de pensii sectoriala pana la data de 1 ianuarie 2014;

b) de la data de intai a lunii urmatoare celei in care cererea, impreuna cu toate actele doveditoare, a fost depusa la casa de pensii sectoriala peste termenul prevazut la lit. a).

ART. 3
Pentru revizuirea pensiilor prevazute la art. 1 se utilizeaza metodologia de calcul prevazuta in anexa nr. 3.

ART. 4
Pensiile recalculate pe baza documentelor care atesta veniturile lunare individuale realizate pentru intreaga perioada care constituie stagiu de cotizare raman in plata in cuantumurile rezultate in urma recalcularii.

ART. 5
Pensiile recalculate pe baza documentelor care atesta veniturile realizate si a salariului mediu brut pe economie sau exclusiv pe baza salariului mediu brut pe economie pentru perioadele care constituie stagiu de cotizare si ale caror cuantumuri sunt mai mari decat cele aflate in plata in luna decembrie 2010 se mentin in plata in cuantumurile rezultate in urma recalcularii pana la data emiterii deciziei de revizuire.

ART. 6
(1) Pensiile recalculate pe baza documentelor care atesta veniturile realizate si a salariului mediu brut pe economie sau exclusiv pe baza salariului mediu brut pe economie pentru perioadele care constituie stagiu de cotizare si ale caror cuantumuri sunt mai mici decat cele aflate in plata in luna decembrie 2010 se mentin in plata in cuantumurile avute in luna decembrie 2010 incepand cu luna ianuarie 2011 pana la data emiterii deciziei de revizuire.

(2) Diferentele aferente lunii ianuarie 2011 se achita pana la sfarsitul lunii februarie 2011.

ART. 7
(1) In cazul pensiilor prevazute la art. 5 si 6, nu mai tarziu de data de 31 martie 2012 se va efectua regularizarea acestora, prin stabilirea sumelor de plata sau de recuperat, dupa caz, in functie de cuantumurile rezultate dupa luarea in considerare a tuturor documentelor care atesta veniturile realizate pe intreaga durata a stagiului de cotizare sau dupa aplicarea grilei prevazute in anexa nr. 1.

(2) Sumele de plata se vor achita pana cel tarziu la data de 31 decembrie 2012, iar sumele de recuperat se retin din drepturile de pensie, in conditiile legii.

ART. 8
Ministrul apararii nationale, ministrul administratiei si internelor, precum si directorul Serviciului Roman de Informatii pot emite ordine si/sau instructiuni privind modalitatile tehnice de identificare, transmitere si solicitare a actelor si datelor care dovedesc veniturile necesare revizuirii pensiilor.

ART. 9
Anexele nr. 1-3 fac parte integranta din prezenta ordonanta de urgenta.

ART. 10
Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se abroga Hotararea Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 527 din 28 iulie 2010.

PRIM-MINISTRU EMIL BOC
Contrasemneaza: Ministrul muncii, familiei si protectiei sociale, Ioan Nelu Botis
Ministrul apararii nationale, Gabriel Oprea
Ministrul administratiei si internelor, Constantin-Traian Igas
Directorul Serviciului Roman de Informatii, George Cristian Maior
Ministrul finantelor publice, Gheorghe Ialomitianu
București, 28 ianuarie 2011.
Nr. 1.

ANEXA Nr. 1 – SITUATIE cuprinzand cuantumul soldelor de grad si soldelor de funcție minime corespunzatoare gradelor militare detinute

ANEXA Nr. 2 – SALARIUL MEDIU ANUAL, SALARIUL MINIM PE TARA

ANEXA Nr. 3 – METODOLOGIE de calcul privind revizuirea pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala


Doriti sa revedeti si anexele?
Click aici:
Admin

33 de comentarii:

  1. ,,...partid iubit iti multumim...''

    RăspundețiȘtergere
  2. Discriminare ? Care este motivul ?
    Bancpost ofera „Cardul de pensie Senior Activ” doar pentru pensionarii din evidenta CNPAS si MAI. Stie cineva de ce pensionarii MapN nu beneficiaza de aceasta oferta ?
    Va dau mai jos link-ul ca sa puteti verifica singuri oferta:

    http://www.senioractiv.ro/

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu-i nevoie.Am verificat ani in sir direct la ghiseu,dupa ce BANKPOST nu a reinoit contractul.E un chichirez la mijloc.O fi spaga dela POSTA ROMANA mai mare ?

    RăspundețiȘtergere
  4. O fi strategia SCMD ?Tocmai se laudau ca vor incheia contracte preferentiale pentru membrii sindicatului. Asta este explicatia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Va fi vai de cei carora nu li se vor gasi toate veniturile si vor fi incadrati la "grad+functie grad minima". Ce escroci, ce tara de rahat, ce tembeli de conducatori...Sa-i ia Benga pe-acesti hoti si nevestele la toti noaptea pe la 3!

    RăspundețiȘtergere
  7. Aloooo, 10:15 ,
    Ce te face sa crezi ca vor fi atat de multi?
    Hai sa fim seriosi, sa nu punem de-a proasta carul inaintea boilor! Sau ... tu esti ala cu ... sa moara si capra vecinului! Cert este insa altceva, de vrei sa fi baiat destept: beleste bine ochii, sa-ti cunosti drepturile! Atentie la termene, la prevederile legale!
    In rest, bla/bla/bla dogariana!

    RăspundețiȘtergere
  8. Punem pariu ca s-au gasit ..pentru toti? Czar

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce pute a peste ..stricat pe aici!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Am observat si eu.Este pe undeva un ,,porcusor'' stilcit la cap !

    RăspundețiȘtergere
  11. Czar, explica tu astora cum vine treaba!
    Ei sunt putini, tari de cap, dar cu mult tupeu!
    Dupa chipul si asemanarea tatalui!

    RăspundețiȘtergere
  12. @gaura
    Jura-te ca nu esti tu ala dela 15.32 !

    RăspundețiȘtergere
  13. @rahatul de la 16:29
    Nu sunt eu nesimtitule >eu ma semnez INTOTDEAUNA
    Acum macar acum recunosti cat esti de dobitoc??
    Nici nu-i nevoie,stim cu totii dogarel mic si prost ce esti.Eu n-am mai postat de mult din simpul motiv ca mie scarba de lepre ca tine,si nici nu voi mai posta.Pupa-l tu in cur pe dogaru Apostole
    P>S.gaura e ma-ta ca deja m-ai enervat

    RăspundețiȘtergere
  14. ...pardon.Azi am postat,mi-am adus aminte cu ce gunoaie ma intalnesc pe aici si am sters.
    Cu stima @admin,cezar,stelian P si toti ceilalti care nu sunt orbiti ca li se ia "demnitatea si onoarea" din portofel,ca dogarienii acolo o pastreaza,nu in suflet.Niste sarlatani care si-ar vinde si mama,pentru propriul interes,
    Adio!!

    RăspundețiȘtergere
  15. @gaura
    Delicat ,ca intotdeauna.Scuza-ma ,de unde sa stiu ca ai un geaman !

    RăspundețiȘtergere
  16. @curleone: Sterge-te la gura ca vorbesti murdar. Iar ai depasit nivelul la alcool? Esti atat de beat ca ai uitat ca mai facusi o postare de dimineata si o stersesi repejor! Cred ca trebuie sa mergi la Dogaru sa iti puna doaga lipsa la loc. Ha, ha, ha, ce-mi plac glumele mele! Sa traiesti bineeeeeeeeeeeeee!

    RăspundețiȘtergere
  17. @18:55
    Esti Prost.Auzi vorba de om prost: "ha,ha ce-mi plac glumele mele"
    @i satzic
    atat timp cat imi zici cum imi zici(gaura),desi eu am un nick si ma loghez iar tu nu faci lucrul asta
    ce pretentii mai pot avea de la tine decat sa te ignor.De asta iti vorbesc asa.Pentru ca meriti.repet v-ati vinde si mamele doar sa va fie voua BINEEEE.Mie imi e rusine cu voi
    idem pt idiotul de mai sus.
    puneti pariu ca fac cu voi ce vreau eu scriind doar "anonim"?V-ar place??Ok am sa va indeplinesc dorinta.Dar sunteti atat de mizerabili ca nu stiu daca "se merita"

    RăspundețiȘtergere
  18. Bai fratilor bine i-ati zis.io daca-l prind pe ala...gaura,il sparg si reprezint toti anonimii.
    Tine-ti minte!!

    RăspundețiȘtergere
  19. ...si curleone ca uitai sa zic.

    RăspundețiȘtergere
  20. tineti,ti-neti,tin-eti,tine-ti?????
    oare cum se scrie?

    RăspundețiȘtergere
  21. ....ce liniste de mormant sindical intre dogarienii anonimi!!
    si-au "vandut .....lu dogaru pentru cai verzi pe pereti

    RăspundețiȘtergere
  22. Credulitatea multora este explicabila!
    E placut sa te hranesti cu sperante, mai ales ca cei care o vand practica sume mici!
    Asa se expica si fenomenul Loteriilor!
    Cu bani putini, castiguri fabuloase!
    Diferenta este ca milioane si milioane sunt doar platitori, iar cei care castiaga ... putini, prea putini! Si totusi, nimeni nu renunta! Continua sa plateasca, continua sa spere! Stiu adevarul, stiu ca nu castiga, dar se hranesc cu speranta! Le place asta.

    RăspundețiȘtergere
  23. HAI RECALCULARE USOARA SI SA DATI INAPOI TOT CE ATI LUAT PE NEMERITATE!!HAI PA!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Schwartzkopff says:


    Nu va mai lamentati domnilor pensionari militari!!! aveti pensiile mai mari decat meritati, mai mari decat poate sustine azi Romania, mai mari decat majoritatea celorlalte grupuri socioprofesionale, uneori mai mari decat salariile omologilor activi, mai mari decat…. De la general la subofiter aveti pensii mari, mai mari decat este firesc sa aveti. O buna parte din bugetul apararii se duce in buzunarele voastre. Mai exact din ceea ce a fost luat din soldele activilor se duce in buzunarele voastre, o buna parte din banii pentru activitati planificate si necesare se duce in buzunarele voastre si nu mai vreau sa continui.
    Asa ca… shut the f.. up!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Aici nu se lamenteaza nimeni .Marea majoritate suntem intregi la cap,cu mici exceptii.Ai o oglinda?

    RăspundețiȘtergere
  26. Sa-l lamureasca Elena.........

    RăspundețiȘtergere
  27. pt ca prostul e prost destul,reiau postarea lui de pe infoM cu reactiile de rigoare:
    Schwartzkopff says:
    Octombrie 30, 2011 at 8:39 pm
    Nu va mai lamentati domnilor pensionari militari!!! aveti pensiile mai mari decat meritati, mai mari decat poate sustine azi Romania, mai mari decat majoritatea celorlalte grupuri socioprofesionale, uneori mai mari decat salariile omologilor activi, mai mari decat…. De la general la subofiter aveti pensii mari, mai mari decat este firesc sa aveti. O buna parte din bugetul apararii se duce in buzunarele voastre. Mai exact din ceea ce a fost luat din soldele activilor se duce in buzunarele voastre, o buna parte din banii pentru activitati planificate si necesare se duce in buzunarele voastre si nu mai vreau sa continui.
    Asa ca… shut the f.. up!!!

    Reply
    Bure Bista says:
    Octombrie 30, 2011 at 11:19 pm
    Schwartzkopff

    Imi place sa te dezamagesc: Pensiile militare vor fi marite la 90% dintre beneficiari si inca de la 1 ianuarie. Plus ca vor primi retroactiv pe tot anul 2011 si diferentele. Deci vivat recalcularea lui Oprea si Boc. Ca doar nu o sa-mi spui ca astia nu se tin de promisiuni?

    Reply
    Don Corleone says:
    Octombrie 30, 2011 at 11:41 pm
    @schwapartz….
    completez spusele lui Bure Bista….pam,pam!!

    Reply
    Pavel says:
    Octombrie 31, 2011 at 12:55 pm
    @schwartzkopff

    Limbricule, schimba-ti pseudonimul in WACKS KOPF, suna mai aproape de “perlele” pe care le scoti din pseudo kopf-ul pe care-l porti,inutil, pe umeri.

    RăspundețiȘtergere
  28. Auzi ce nick si-a ales!!Oare stie istorie mai mult decat 3lulele 3 surcele??Doar atat a invatat la scoala??
    Schwartzkopff??

    RăspundețiȘtergere
  29. @Schwartzkopff
    si celui care i-a postat aici opinia:
    ========================
    Nu noi avem pensii mari sau altii salarii mici!
    Din pacate, acesta este "punctul de vedere" care justifica incompetenta guvernarii, incapacitatea celor de la putere de a crea locuri de munca, de a da salarii si pensii mari tuturor, pe masura "preturilor" aliniate la comunitatea europeana! Este "argumentul" cu care Basescu a invrajbit toate categoriile profesionale, a generat incaierarea generala si cu pensionarii! Nu este prea greu sa vezi, sa intelegi toate acestea! Din pacate, unii ca tine, nu multi dar suficienti (tari in clont si plini de tupeu), fac ca de peste 7 ani Romania sa se afunde tot mai mult, sa fie din rau in tot mai rau! Daca vrei, tine-o neamule, tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  30. Schwartzkopff?? = generalul american ce a condus ofensiva terestra in ,,Furtuna in desert" Czar

    RăspundețiȘtergere
  31. @ Czar,
    Lasa-l pe american in pace!
    Noi avem ciobanul nostru mioritic, care in prostia lui se viseaza orice/oricine si debiteaza numai prostii! Spune tu, gresesc cu ceva?!

    RăspundețiȘtergere
  32. Marin Neacsu va fi exclus din SCMD?
    ============
    Sondaj incheiat:
    ================
    DA 148 (37%)
    NU 243 (62%)

    Voturi până acum: 391
    Sondaj încheiat!
    ================

    RăspundețiȘtergere
  33. Everything published made a ton of sense. However,
    think on this, what if you were to write a killer headline?
    I mean, I don't want to tell you how to run your website, however suppose you added a title that grabbed people's attention?
    I mean "In ATENTIA pensionarilor fosti militari. Remember Me, ORDONANTA DE URGENTA nr. 1/2011 din 28 ianuarie 2011" is
    a little boring. You could peek at Yahoo's front page and see how they create news titles to grab people interested. You might add a video or a pic or two to get people excited about what you've got to say.
    Just my opinion, it could bring your posts a little bit more interesting.


    Also visit my weblog how To file bankruptcy in florida

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri