Google Translate

sâmbătă, 15 octombrie 2011

UPDATE. Pensionarii fosti militari nu sunt singuri. Actualul deputat Alina Gorghiu, intreprinde actiuni demne de retinut


Acţiunea din seara zilei de 4 octombrie 2011, de la Camera Deputaţilor – Grup PNL, a reunit peste 100 de participanţi. Aceasta a fost organizată de către dna deputat Alina Gorghiu, Colegiul 22 Bucureşti/ Sectorul 5, adică zona din România care, considera ca are cea mai mare concentrare de cadre militare (active şi în rezervă).
Parlamentari participanti la intalnirea cu cadrele militare in rezerva - 4 oct 2011 Palatul Parlamentului foto Infomondo Militar

La activitate, pe lângă cadrele militare în rezervă şi în retragere, au mai participat şi dl. senator Teodor Meleşcanu – preşedinte al Comisiei pentru Apărare din Senat, dl. deputat Scutaru George – vicepreşedinte al comisiei similare din Camera Deputaţilor, dl. gl (rz). Corneliu Dobriţoiu – preşedinte al Comisiei pentru Apărare a PNL, dl. gl (rz).Mihail Popescu – fost Şef al Statului Major General.

În loc de preambul
Încă din luna aprilie 2011, dna deputat a avut nenumărate întâlniri cu rezervişti din mai multe garnizoane (Mangalia, Constanţa, Oradea, Craiova, Bacău, Vaslui etc.).

În calitate de preşedinte al Comisiei Juridice a PNL, a primit nenumărate sesizări referitoare la pensiile militarilor, opinii şi propuneri referitoare la acest subiect. După discuţii avute cu militari în rezervă şi în retragere şi după studierea materialelor primite, rezultă – fără putinţă de tăgadă – că o lege a pensiilor militare (indiferent de denumirea sub care va apărea) este absolut NECESARĂ. De ce? Pentru că militarii şi politiştii sunt, la fel ca şi magistratii, categorii aparte, care nu se supun numai legilor civile (ex. Codul muncii). Aceasta, deoarece ei sunt în serviciul patriei 24 de ore din 24, pentru că … şi lista ar putea continua cu prevederi din Statutul cadrelor militare
şi nu numai.

De fapt, e inutil să vă răspund acum la acest DE CE, pentru că răspunsul este însăşi viaţa noastră, din prima zi când am îmbrăcat uniforma militară (eu la 19 ani, însă FOARTE MULŢI la 14 ani) şi până la trecerea în rezervă.


Pe scurt, despre întâlnirea din 4 octombrie
În cadrul întâlnirii, militarii în rezervă au fost invitaţi să contribuie, pe baza cunoştinţelor şi a experienţei pe care o au, precum şi în funcţie de timpul pe care îl au la dispoziţie, la conturarea acestui proiect de act normativ.

Punctul de plecare: situaţia generată de abrogarea Legilor 164/2001 si 179/2004, de apariţia Legii 119/2010 şi a Ordonanţei de Urgenţă nr. 1/2011, de apariţia Legii sistemului unitar de pensii şi a actelor normative adoptate pentru aplicarea acesteia.

Nu se doreşte revenirea la Legile 164 si 179, cum foarte mulţi au înţeles.

Nu se vor anula efectele Legii 119/2010 şi OUG 1/2011 în sensul de a se diminua pensiile ale căror cuantumuri au fost majorate, ci se va cauta doar o solutie legală; pentru cei cărora li s-au diminuat pensiile – de pastrare a cuantumului din decembrie 2010.

Se vor respecta principiile de drept pe care le “moştenim” de sute de ani, se va respecta Constituţia României şi, nu în ultimul rând, actele normative europene (Convenţii, Protocoale etc.) care au prioritate şi în România din momentul în care ţara noastră a devenit membră a Uniunii Europene.


O altă problemă ridicată de militari s-a referit la Proiectul de statut al cadrelor militare postat pe site-ul M.Ap.N. pentru consultare şi pentru propuneri. Nu ştim încă forma în care va fi depus la Parlament, dar, personal, apreciez că ar fi un lucru bun să facem cât mai mulţi propuneri de îmbunătăţire a acestuia. Şi chiar după ce va fi ajuns la Parlament (forma se poate consulta pe site-ul fiecarei Camere), prin aleşii locali, propunerile noastre vor putea ajunge la Comisii.

5 oct. 2011
Pe 5 octombrie a prins “a se aduna” oameni, idei şi propuneri pentru a se contura ceea ce am discutat aseară (n.r. 4 octombrie). Direct, prin telefon sau pe mail. Sunt bucuroasă că nu a fost o acţiune fără ecou! Dar ştiu că nu este ceva uşor de realizat. Şi tot pe 5 oct. 2011, la Senat (ca primă cameră sesizată) au fost depuse 2 initiative legislative semnate de mai mulţi senatori şi deputaţi ai USL şi un senator al PDL, în total 22 de parlamentari. Acestea au fost inregistrate sub numerele 501 şi 502 şi se referă la:

– Abrogarea Cap. IV din Legea 329/2010
– Amendamente la OUG 1 / 2011, în sensul:
– menţinerii în plată a cuantumului mai avantajos al pensiei, dacă din recalculare ar rezulta un cuantum mai mic
– pentru perioadele în care nu au fost identificate venituri ale militarului, să se utilizeze datele din memoriul personal.

Lista semnatarilor va fi postata pe site-ul Senatului în zilele următoar. Vă pot spune, însă, cu certitudine că nu lipsesc cele 2 doamne care, din 2009 şi până în prezent, au fost alături de noi (cadrele militare in rezerva n.r.) fără ezitare – dna senator Elena MITREA şi dna deputat Alina GORGHIU.

autor Nela BATIRU, 06 octombrie 2011

Fara indoiala, trebuie salutate luarile de pozitie ale celor doua doamne,
senator Elena MITREA şi deputat Alina GORGHIU. Multumim frumos.
Retinem cu placere tot ce se face bun, in sprijinul unei largi categorii de pensionari.
Vom acorda si VOT-ul nostru, celor care apreciem ca merita.
Doua importante mentiuni:
Vom urmari cu atentie toate promisiunile facute in campania electorala,
modul in care vor fi rezolvate, cand, dar mai ales cum.
Am spus si trebuie sa repet unor vesnici carcotasi, însămânţători de scandal:
sunt un Blogger oarecare, propriul meu stapan, neanregimentat politic,
neplatit de nimeni. Nu am functii si nu doresc functii. 
Am facut din blogging, o pasiune.
Sunt bibliotecile mele personale, de ganduri si framantari in lumea virtuala.
Au aparut vizitatorii, prietenii, carcotasii. Precum in viata de zi cu zi.
Cei care ma viziteaza, intotdeauna sunt bine primiti! Le respect tuturor opiniile.
Regula este sa purtam un dialog civilizat.
Atat si nimic mai mult!
Multumesc, tuturor!
Admin
=========================
UPDATE
=============


DE PE BLOGURI ADUNATE
DACĂ NEMA PUTIRINŢA, CE MAI CHICHIREZ GÂLCEAVĂ
Opoziţia între a spune şi a face sau cearta militarilor, de pomană.

A izbucnit o nouă ceartă pe blogul lui Burcu. Motivul ? Iniţiativa domnişoarei deputat Alina Gorghiu
privind pensiile militare.

Disputa este veche şi dovedeşte un lucru: Orice lege s-ar da , oricum ar coti-o tot vor exista nemulţumiţi. Unii vor revenirea la L-164. Alţii o urăsc pur şi simplu. Şi unii şi alţii au argumente nici unii nici alţii nu vor să accepte jumătatea de adevăr a celorlalţi. Sunt câteva lucruri pe care unii le recunosc şi fac din ele un capăt de acuzare dar care nu reprezintă regula generală. Să sintetizăm:

1. Legea 164 a oferit posibilitatea de a se obţine pensii umflate artificial. Cum? Simplu, omul( nu toţi, dar unii da, îşi planificau ieşirea la pensie şi îşi aranjau (în funcţie de natura serviciului ) în ultimul an zboruri, paraşutări, prime de comandă, salarii de merit, în aşa fel încât când ieşeau la pensie, practic ieşeau cu o pensie cu între 10şi poate chiar 100% mai mare decât ar fi ieşit în mod normal.

2. Legea 164 crea o diferenţă sau discriminare între cei care ieşiseră la pensie până la apariţia ei sau cei ce ieşiseră la pensie până în 2001 şi cei ce ieşiseră după 2001.

3. Existau diferenţe foarte mari oricum şi între cei ce ieşiseră la pensie cu mulţi ani înainte şi cei ce ieşiseră mai curând, bineînţeles în defavoarea primilor. Aşa se ajunsese la ciudăţenia că un plutonier major ieşit la pensie după 2001 , avea pensie de două ori mai mare decât a unui colonel care făcuse războiul .

4. Cei care au ieşit cu ordonanţa au avut pe lângă posibilitatea de a-şi fabrica cuantumul pensiei, şi avantajul unor salarii compensatorii drept ajutoare şi compensaţii pentru că au ieşit la pensie mai devreme ( unii la cerere, e adevărat profitând de o lege care nu făcea nici o diferenţă între cel care era disponibilizat prin restructurare şi cel care ieşea la pensie la cerere pentru că întrezărise o posibilitate de a lucra în viaţa civilă, pentru că nu îşi mai găsea locul în noua armată, sau pentru că se săturase să stea în cizme si să spună am înţeles unor incompetenţi sau lingăi politici). Motivele plecării din armată sunt multiple, de la simple interese personale, la frustrări, certuri cu şefii, oportunităţi , incompatibilităţi, neadaptări, incapacităţi, aşa că oricine face exces punând în faţă o singură cauză, greşeşte.

5. Unii au fost daţi afară pentru incapacitate, beţii, furturi, indisciplină,fără ca aceste lucruri să fie menţionate în dosare, şi au primit şi salarii compensatorii ca toţi cei care au ieşit datorită restructurării armatei

6. Şi pe lângă toate astea, au fost şi militari care au fost daţi afară din armată deşi erau capabili, pentru că a fost dat ordin să se aleagă praful, alţii pentru că nu îi iubeau şefii şi i-au pus pe listă şi o parte , pentru că s-au desfiinţat unităţile unele chiar fără cap. Aşa se face că acum avem iarăşi o brigadă la Timişoara deşi cineva , un civil care conducea armata a decis că nu mai avem nevoie de armată pe graniţa de Vest, pentru că avem prieteni acolo, de parcă prietenii şi duşmanii îi ai pe viaţă.

Toate aceste cazuri şi poate mai sunt şi altele,formează marea masă a disponibilizaţilor, pe care SCMD spune că îi reprezintă fără discriminare. Din cauza acesta există certuri între ei, între ei si cei pensionaţi înainte, între ofiţeri şi subofiţeri, între categorii de arme, între militari în general. La toate acestea se mai adaugă şi micile certuri personale, invidii păstrate şi menţinute de zeci de ani, şicane, invidii, răzbunări, care fac din marea masă a militarilor o băltoacă sau un ocean în care poţi pescui şi monştri, dar şi hamsii. Toţi au pretenţii şi aşteptări toţi pretind valoare, puţini o oferă şi şi mai puţini acceptă sau recunosc adevărul, pentru că adevărul doare întotdeauna.

Noua lege deşi se vrea una reparatorie, prin aplicarea unor aşa zise principii universale, este de fapt o bulibăşeală care nu are nici o regulă, nici cei care o aplică nu o înţeleg pentru că se aplică clientelar, nu principial, pentru că şterge cu buretele importanţa socială a muncii şi trage o linie de egalitate între responsabilităţile unui mecanic conductor şi ale unui comandant de divizie. Aşa se face că noua lege deşi aparent măreşte pensiile unor “vitregiţi “ ridicându-i peste pensiile foştilor lor comandanţi , de fapt îi vitregeşte pe toţi pentru că –şi aici sunt de cord cu domnul Dogaru- îi scoate pe toţi de pe lista militarilor, aplicându-le un sistem de calcul global, fără a ţine cont de valoarea individului sau a muncii depuse, dar mai ales legându-le pensiile nu de veniturile celor langă care au lucrat şi lângă care se simt şi sunt în continuare ca militari - rezervişti, ci de bunul plac al unor politicieni corupţi, veroşi, care nu au alt interes decât propria bunăstare. Asta este marea pierdere pe care multi refuză să o vadă, orbiţi de bruma de bani pe care îi primesc acuma la pensie, pentru căteva luni, poate nici atât pentru că punctul de pensie va scădea şi atunci tot ce au căştigat acuma se va duce pe apa sâmbetei, pe când păstrarea relaţiei salariu-pensie la militari ar ţine măcar pensia nemodificată . Păstrând pensile militare legate de salariile militarilor activi, poate nu ar creşte prea curând ( aşa cum tendenţios ne spune domnul Dogaru, în incercarea de a convinge oamenii că are dreptate ) dar nici nu ar scădea şi acesta ar fi marele câştig.

Ei bine, acest lucru este sau ar trebui să fie cunoscut de toţi cei care se numesc militari. Şi nu ar trebui să ne mai certăm între noi, indiferent de momentul ieşirii la pensie, indiferent de grad , funcţie, specialitate sau armă.Nu e momentul . O să ne certăm destul după ce vom recăpăta ce suntem gata să pierdem definitiv.

Toate acestea trebuiesc cunoscute şi de cei care declara – deocamdată – că vor să ne ajute şi vin cu iniţiative legislative care îi fac pe unii să aplaude frenetic , iar pe alţii se uite chiorâş.

Ca şi în cazul pensiilor militare, şi aici există adevăruri recunoscute doar pe jumătate şi de unii şi de alţii. Domnişoara Gorghiu spune că a iniţiat un amendament prin care doreşte să modifice actuala lege a pensiilor şi să acorde nişte reparaţii militarilor. Pe de alta parte, spune (promite) că se va lucra la o lege a pensiilor militare care să repună pe cei din Sistemul Naţional de Apărare pe treapta pe care au stat până la L-263 şi OUG 1/ 2011. Frumos, dar hai să judecăm la rece :

1. Aceasta nu este o noutate, aceleaşi amendamente au mai fost discutate în parlament, fiind introduse din câte îmi amintesc eu de domnul Mircovici , şi chiar trecuseră de comisia de muncă. Rezultatul ? ZERO!

2. La ora actuală opoziţia stă mai rău decât oricând la capitolul voturi în parlament, ca să nu mai vorbim de divorţul tot mai aproape de PC.

3. Opoziţia aşa cum se exprima cineva (un susţinător al doamne Gorghiu) a fost transformată la această oră în simplu element decorativ în ceea ce priveşte puterea parlamentară. Ori le punem pozele pe fotolii, ori stau parlamentarii opoziţiei, rezultatul e acelaşi . În această situaţie, de ce trebuie să mă bucure această iniţiativă ? Dă frumos la imagine , adună voturi, dar pe mine nu mă ajută cu nimic.

4. Pe de altă parte tot domnişoara Gorghiu spune că vor lucra la o nouă lege a pensiilor. Aici îmi permit să mai adaug ceva în cunoştinţă de cauză. Când domnişoara Gorghiu a venit la Craiova şi s-a întâlnit cu pensionarii militari a vorbit tot despre pensii militare. Atunci m-am ridicat în picioare şi am întrebat dacă atunci când vorbeşte despre acest lucru are la bază vre-un proiect pe care să îl implementeze imediat după ce vor câştiga alegerile( şi cu ajutorul pensionarilor militari) sau vor începe să lucreze la acel proiect după ce vor veni la putere ? Răspunsul primit mi-a dovedit că domnişoara Gorghiu este un bun politician: “Nu avem , pentru că noi nu cunoaştem problematica militară, dar ideea dvs este foarte bună şi vă cerem pe această cale sprijinul; întocmiţi dumneavoastră , militarii un proiect de lege şi noi îl vom implementa„

5. Ei bine această ... platformă a făcut de atunci furori în toate întâlnirile domnişoarei Gorghiu cu reprezentanţii militarilor, şi toată lumea a apreciat dorinţa de cooperare a domnişoarei, care iată, vrea cu adevărat să facă ceva . Greşit. Vrea cu adevărat să facem noi ceva , iar dânşii doar să promită. Să nu îmi spună mie domnişoara Gorghiu că nu are specialişti militari în rândul partidului , sau că nu cunoaşte problematica militarilor. Păi atunci cum a venit la discuţii, dacă nu ştie ce vor? Este absurd să mergi la o întâlnire cu lecţiile neînvăţate.

6. Ce vor militarii, se ştie de 2 ani de zile. Chiar de pe vremea când legea unitară a pensiile era doar în discuţii, circulau prin toate comisiile parlamentare,- iar domnul Mario Oprea , PNL-ist de încredere , membru în Comisia de Apărare a Senatului le-a citit,- un set de documente cu privire la punctul de vedere al militarilor privind pensiile militarilor, ca şi exemple cu modul în care statele occidentale aplică acest gen de lege. Ce spune acum domnişoara Gorghiu, care cere sprijinul sindicaliştilor militari pentru a întocmi ei un astfel de proiect este o încercare de a amâna o cerere care li s-a adresat, de a arunca pisica în curtea celor care le-au cerut să facă ceva practic, nu doar să promită, este practic o dare înapoi a ceasului. Domnişoara Gorgiu întoarce ceasul la momentul ZERO, când încă nu începuseră discuţiile despre pensiile militarilor, ştergând cu buretele tot ceea ce am spus tot ceea ce s-a scris tot ceea ce cerem de doi ani de zile. Şi culmea culmilor, NOI NE BUCURĂM ŞI APRECIEM APLECAREA DOMNIEI SALE CĂTRE PROBLEMELE MILITARILOR. Să fim atât de orbi şi să nu vedem că este de fapt o încercare de tergiversare, de amânare ?

7. Oameni buni, când vom învăţa să fim pragmatici şi să apreciem faptele şi nu vorbele frumoase ? Toată clasa politică ştie ce vor militarii. Diferenţa dintre putere şi opoziţie este că una promite, iar asemănarea este că nici una nu face Pe mine încă nu m-au convins. Răspunsul „eu sunt mic, nu ştiu nimic, tu ştii, fă tu în locul meu, nu m-a păcălit”.

Asta nu înseamnă acum că nu mai putem spera sau visa sau că trebuie să spunem NU categoric oricărei iniţiative a unor oameni politici care măcar promit câte ceva. Dar nici să cădem pe spate în extazul din grădină . Să discutăm, să ne facem planuri, să promitem, dacă asta ne este vocaţia ca români, dar să nu credem că orice zboară se şi mănâncă, şi mai ales să nu ne certăm între noi pentru nişte promisiuni. E păcat. Eu dacă aş fi fost politician , aş fi luat legea pensiilor, aş fi făcut un proiect apoi aş fi venit în faţa militarilor şi aş fi spus : asta e legea pe care v-o propun , hai să discutăm pe marginea ei, înainte de a o introduce la votat în parlament.

Ceea ce nu înţeleg eu, este cum se pricepe opoziţia la toate legile, numai la legea pensiilor militare nu , pentru că din câte cunosc eu, au avut sute si mii de iniţiative parlamentare şi propuneri de legi, bineînţeles, nevotate, dar totuşi propuneri. Cum se face că tocmai la armată nu se pricepe nimeni? Atunci cei care fac parte din comisiile de apărare, şi cu care a venit domnişoara Gorghiu la întâlnire, ce caută prin acele comisii ? Domnul Meleşcanu parcă a fost ministru al Apărării iar domnul Dobriţoiu general al armatei române. Au uitat ce vor militarii sau sunt şi dânşii doar decor prin PNL , ca şi PNL-iştii prin parlament ?

Şi dacă nu se va schimba nimic, noi de ce ne certăm ?

Neacsu Marin  

110 comentarii:

  1. In loc de multumiri, d-soara deputat a primit, pe blogul sau, acuze grave, din partea unor comentatori ai acestui blog, ca se lasa dezinformata de consilieri militari interesati sa loveasca in interesele majoritatii pensionarilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Plano10 spunea...
    15 octombrie 2011, 19:48

    Metode de a mari ultimul salariu... pentru baza de calcul pe legea 164/2001
    Am mai spus:
    -Sefu`anul asta ies la pensie, da-mi salariul de merit!Depun raport sa ies... cu Ordonanta.
    -Ai avut acum trei ani, anul asta e randu`lu`George.
    -N-am zis sa-mi dai si banii, sefu`!Banii ii dau eu lui Georgica, important este ca salariul de merit sa apara pe stat la mine.Georgica nu iese la pensie si poti sa-i dai, pe bune, meritul la anu`. Castiga si el, da`castig si eu vreo 500 lei lunar... la pensie.
    -Bine da`sa nu aud ca va reclamati!
    -Asemenea tranzactii se puteau desfasura si in legatura cu functiile...
    Asemanarea cu realitatea este cu totul si cu totul intamplatoare.

    Cand e corect asta??

    RăspundețiȘtergere
  3. PLANO10 says:
    October 13, 2011 at 11:47 pm

    Cu ce te afecteaza pe tine@ micutzule initiativa legislativa?
    Initiativa vizeaza doar pensiile care au scazut prin recalculare/revizuire.
    Fii fericit ca tie ti-a crescut!
    Nu-ti inteleg vehementa in acuze! De ce nu vrei sa fie fie sprijiniti disponibilizatii care pierd prin recalculare/revizuire.
    Asta se cheama rautate!
    Reply

    *
    cezar says:
    October 14, 2011 at 3:09 pm

    TU PLANO nu esti militar si te bagi unde nu trebuie!!Lasa militarii profesionisti ,in rezerva sau activi ,sa aprecieze!!! Pentru tine eu am pregatite :o ranita (rucsac)doldora,un pistol mitraliera din lemn(macheta) sa nu risti ceva sau sa faci o prostie,casca masca,o pereche de bocanci sparti! Se mai inscrie cineva……..lista-i deschisaaaaaaaa
    Reply
    o
    cezar says:
    October 14, 2011 at 3:25 pm

    PS. Daca tot te-ai bagat PLano ,detaliaza-i domnisoarei deputat(pentru o corecta informare) cum si-au obtinut pensiile cei care acum dupa L119 pierd cate ceva, Cam ce cuantum au avut si cum doresc sa ramana incontinuare cu acelasi cuantum (BABAN SI NEMERITAT),intimp ce peste 80-90% merg pe contributivitate!! Asta am eu certitudinea ca …LE STII,dar sa nu umblii cu abureli ca-ti mai bag in ranita o unitate de foc!!
    Reply

    RăspundețiȘtergere
  4. AirPLANU zi-i pe cei care-au mincat compot de corcodushe pe alte bloage de nu-s de-a noastre! Daca Staboru-i gaseste vinovati, rapid "le facem de 40 de zile"!
    Beciu El Mundo

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim spunea...
    15 octombrie 2011, 21:37

    @anonim
    Esti documentat nu gluma!!!
    @mos alecu
    Te ustura pierderea de 30% din pensie??
    DESIGUR CU VARF SI INDESAT!!
    Dar nu vrei nici o secunda sa constati daca ai meritat-o sau nu.iti spun eu SIGUR NU!!!!!!!!
    Nu am nici o problema.Pastreaza-ti banii la nivelul dec.2010.Dar nu mai insista !!esti ridicol!!
    P.S. Fa-ne un calcul cu datele tale complete cu iesirea la pensie pe care ai obtinut-o cf.L164(pensia ta din prezent)(subliniez complete) si atunci vorbim la concret ca sa vedem cat ai fost de nedreptatit
    (Atentie!!fara sc militara ca asa ceva nu ai.)
    Punem pariu ca n-ai curaj....si nici Nela Batiru??
    prietenii stiu de ce...!!
    Vrei credibilitate??
    Hai vorbeste-ne despre situatia ta "proprie si personala"!! de ce pierzi 30%????

    RăspundețiȘtergere
  6. @Plano10 ,
    ... din partea unor comentatori ai acestui blog, ...
    Care este legatura? Ce propui?
    Sa se inchida blogul? Sa se interzica comentariile? Sa se permita doar unele opinii?
    Cum ramane cu democratia? Dar cu dialogul?
    Ne intoarcem la bagarea pumnului in gura?

    RăspundețiȘtergere
  7. Bei, bei uite io ca fusei serjent vreau pensie de ghinarar, ati auzit? Da, au ba?

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim spunea...
    15 octombrie 2011, 22:15

    @karadeniz
    Chestiunea cu SMECHERITELE dupa L164 nu e deloc o supozitie ci o realitate reala, daca se poate spune asa ceva. S-a tot spus ca pensiile fostilor sefi ai Armatei sunt de cca 5500-6000 lei. Si atunci, pentru cei care mai si gandesc nu numai muncesc, intreb: de unde si cum a obtinut un col( comandor) , la 47 -50 ani o pensie de 12.000 lei sau chiar pensie de 14000 lei? Ce functie sa fi avut? Oricum, magisttrati nu sunt deoarece ei au ramas intangibili. Si atunci? Deci chestia cu 2 moduri de calcul diferite nu tine. E vorba de niste moduri smecherite la unii( o fi printre cei 111 de care zici).De aceea, o propunere corecta trebuia sa limiteze pensia (care sa ramana la nivelul lunii dec 2010 in cazul scaderii) la 4000-5000 lei.Majoritatea pensiilor obtinute dupa L164 si care trec de 1500 euro sunt , in mod cert , smecherite.

    RăspundețiȘtergere
  9. NELA BATARU= ELENA COBUZ!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. MINUNATA ATITUDINE,MINUNATA PRESTATIE.Oare aceia care au au construit cate ceva si au lucrat si lucreaza impreuna cu ALINA,DOBRITOIU,CAMPEANU,OLGUTA etc nu merita si ei respect? Eu zic ca da pentru ca si datorita lor se misca cate ceva.Pentru asta e nevoie sa ne apropiem de opozitie singura care a promis o lege ocupationala pentru noi.Acordurile cu USL vor fi garantia ca dupa alegeri vom avea o lege Europeana care sa ne recunoasca atat contributivitatea dar si privatiunile.Corect e sa nu mai atacam pe cei care ne respecta...aviz ANALISTII.

    RăspundețiȘtergere
  11. Plano10 spunea...
    15 octombrie 2011, 22:16


    @karadeniz
    In legatura cu L 164.
    Cei care aveau vechime si sporuri puteau sa aiba o pensie cu 20% mai mare decat a activului cu functie si grad similare, cand pensia fara OMM ajungea la 100/% din baza de calcul

    RăspundețiȘtergere
  12. @Anonim 22,09
    Democratia nu poate ajunge pana intr-acolo incat unui magarus i se poate permite sa jurizeze cum canta o privighetoare.
    Democratia se bazeaza pe competente!
    Nici privighetoarea nu poate sa aprecieze cat de viril este magarul! :):)

    RăspundețiȘtergere
  13. In mod cert pensionarii militari nu mai sunt singuri!
    Domnisoara Alina e cu ei(noi)! Doamne ajuta!!

    RăspundețiȘtergere
  14. @PLANO10 ,
    Esti tare! Beton!
    Chestia asta ... cu ...
    "Privighetoarea nu poate sa aprecieze cat de viril este magarul", m-a dat gata!
    O constructie extraordinara! Excelenta!
    Ti-am iertat toate pacatele! Sa fi iubit!

    RăspundețiȘtergere
  15. --da proasta privighetoare,domnule! Nu poate aprecia ceva atat de evident! Atunci ce poate?

    RăspundețiȘtergere
  16. Mei, mei PlanoX facea referire la privighecioara Ardealului, prietena aia lui Czar si desigur la Traienel virilul!

    RăspundețiȘtergere
  17. Cititi aici:
    =============
    NOUL STATUT AL CADRELOR MILITARE. Proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii 80/1995. UPDATE, Pensii militare!
    =================================

    http://mhblogonline.blogspot.com/2011/02/noul-statut-al-cadrelor-militare.html

    RăspundețiȘtergere
  18. Pai cine mai ie militar p-acilea? Cumva Cezarush? Nu cred, ca iel s-apropie-n curind de-al 99-lea ghiocel...Saracu nu poa sa duca singur lingura cu zupa la gura. Da mai stii? In tara asta a orbilor unde chioru-i imparat, orice-i posibil!

    RăspundețiȘtergere
  19. Mai vad ca sunteti plini de rautati. Si de o parte si de alta. Plano ti/am explicat clar de ce nu sunt de acord cu propunerea. Elena mi/a spus ca e doar inceputul, ca urmeaza si lucreaza la un proiect de lege, etc. Sa sti ca intr/un fel imi pare rau ca am fost asa dur cu ea si cu Alina, pe blogul ei. Dar ce vor sa faca m/i se pare si mie asa , un vanticel de toamna. Si cum sa/i multumesti pe cei 100% , daca marea majoritate au primit cu plus la pensie ? Da, sunt nemultumiti cei care au trecut in rezerva de pe, asa cum am mai spus, catapulte. Eu ca sa intelegi mai bine am trecut in rezerva dintr/o functie din Sectia Operatii a unui comandament de Corp de Armata, care avea in subordine cateva zeci de Mari Unitati si Unitati din tara. De ce sa am pensie la fel cu unul cu acelasi grad si functie echivalenta dintr/o unitate ? Nivelu de conceptie este acelasi ? Nivelul de raspundere este acelasi ? Colac peste pupaza el trece cateva luni printr/o functie de sef de birou, iar pensia lui este mai mare ca a mea cu 40 de procente. E corect ? Nu !
    Si de aceea spun peste tot ca eu vreau pensie MILITARA, in functie de grad, functie si esalon, luandu/se in considerare toate celelalte venituri. Dar sa fie cinstit.

    RăspundețiȘtergere
  20. @micutzul
    Stii reclama aia cu detergentii?
    Ti-ai pierdut o prietena! Gaseste un detergent ca sa stergi pata! :) :)

    RăspundețiȘtergere
  21. @ Plano
    Detergentul este pentru greseli adevarate. Daca cel care retrage semnul de prieten la o parere care nu seamana cu a lui, recurge la un astfel de gest, atunci regret si ...asta este. Eu pe prieteni nu i/am pupat niciodata ...Ma vrei asa cum sunt, bine, nu , iarasi bine. Nu ma mai schimb acum. Din cauza asta am pierdut si am castigat in viata. Si nici parerea nu mi/o schimb decat cand vine cineva cu ceea ce ma poate convinge. Asta este !

    RăspundețiȘtergere
  22. si vom ajunge in acest caz(cel cu pensia data in functie de esalon cum zic unii.Ca daca ei au fost la esalon superior,e musai cu plus la pensie,uitand ca pentru functie si grad au avu sporuri,inclusiv de esalon)
    deci revenind; cf."conceptie"@micutzul este foarte posibil ca plutonierul de la esalon sa aiba pensie mai mare decat maiorul de la o unitate operativa din simplul fapt ca plutonierul a lucrat la esalon de C.A.(poate a fost soferul generalului,mai stii)Si atunci e corect micutzule ca un plutonier de la esalon sa aiba pensie mai mare decat sute si sute de maiori care au lucrat in unitati operative???
    Halal "obiectivitate" din partea ta atunci cand iti bagi propriul interes in joc
    P.S si daca ai lucrat in comandamentul care raspundea de zeci de MU si U,care-i problema??
    erau toate acestea in responsabilitatea ta?
    Nu cred!!

    RăspundețiȘtergere
  23. .....apropo.
    Mai "taie-i din coada" la chestia cu ZECILE(??) de MU si U ca aud chinezii si devin invidiosi pe armata RO

    RăspundețiȘtergere
  24. @ Anonim
    Nu am ce sa tai din coada. Asta este adevarul si nu ma apuc sa/ti explic.
    Nu , sub nici o forma nu vreau ca plutonierul de la nu stiu ce esalon sa aiba pensia mai mare ca maiorul de la un esalon inferior, asa cum s/a intamplat acum.
    Se pot creea marje echitabile pe esaloane,pe grade si functii ( fiindca acesta este specificul militar) astfel incat sa nu se incalece gradele intre ele. Ulterior, OMM v/a face diferentierea intre vechimi. Te rog nu imi rastalmacii vorbele si daca nu pricepi cere lamuriri. Si sa sti ca solda de grad era aceeasi pentru toate esaloanele iar functia diferea cu sume insignifiante ca de exemplu 0.1 sau 0.2 la sola de functie calculata pe coeficienti. Sau nu sti sau te prefaci urmarind sa provoci.
    Duminica placuta la toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  25. Am vrut sa spun si eu ceva pe acest subiect si m-am trezit ca nu ma mai opresc . Asa ca am facut o noua postare. http://neacsum.blogspot.com/p/de-pe-bloguri-adunate.html

    RăspundețiȘtergere
  26. @micutzul
    ce faci ??una spui si alta faci??esti serpalau??
    te citez si nu te mai ascunde dupa corcodus.
    Nu-mi plac curvele indiferent de gen!!
    citat@micutzul:

    Eu ca sa intelegi mai bine am trecut in rezerva dintr/o functie din Sectia Operatii a unui comandament de Corp de Armata, care avea in subordine cateva zeci de Mari Unitati si Unitati din tara. De ce sa am pensie la fel cu unul cu acelasi grad si functie echivalenta dintr/o unitate ?

    RăspundețiȘtergere
  27. @micutzul
    la tine merge din plin principiul cu"sa moara capra vecinului"!!

    RăspundețiȘtergere
  28. @ Anonim
    Nici nu ma ascund , nici nu sunt curva sau cum spui tu. daca urmareai toate postarile mele, nu numai de aici intelegeai FB ce vreau eu. Eu vreau inapoi statutul de militar cu toate drepturile conform cu legea trecerii in rezerva. Si acolo sunt toate drepturile, si ale mele dar si ale celor ...............
    Daca tot cauti citate din mine si ma faci sa fiu mandru si increzator in viitor, cauta pe toate blogurile si vei vedea ca nu mi/am schimbat opiniile. Dimpotriva unii cu care vorbesc de mult ma musca rau. Si dupa ceea ce au facut astia cu pensiile foste militare, v/a fi foarte greu sa vina cineva sa multumeasca alti 90 %. Deci raul a fost facut. Te rog sa precizezi , daca nu numele fiind fara raspundere, macar cum ai trecut in rezerva si de ce zici ca vreau eu sa decedeze caprita lu vecinu. Asta ca sa putem discuta de la egal la egal, fiindca eu mi/am dat si numele si gradul si functia si nr de la bocancii , fara cuie.

    RăspundețiȘtergere
  29. La ,,MARSUL PARASUTELOR"(marsul a avut loc la data de 08.10.2011 in Bucuresti, mars care a fost comentat si pe blogul lui Plano X), la loc de cinste a fost o plancarta pe care scria ,,VAGINUL MEU, ALEGEREA MEA". Cam atat se poate spune despre initiativele celor doua.

    RăspundețiȘtergere
  30. @micutzul
    bla,bla...ce ai zis ramane zis!!
    ceilalti sa citeasca si vor judeca cu propriile capete/constiinte
    uite asa a spus cineva:
    ,,MARSUL PARASUTELOR"

    RăspundețiȘtergere
  31. http://neacsum.blogspot.com/p/de-pe-bloguri-adunate.html
    16 octombrie 2011, 13:44
    RECOMAND CU CALDURA ! CITITI ANALIZA D.NEACSU_MERITA
    ps. poate citeste si Plano si intelege si el (si nu numai ) de ce ne-am ,,nevrozat"un piculet pe blogul domnisoarei Alina!!

    RăspundețiȘtergere
  32. Ce faci Czare parca erai la cutite cu Cashu. Acuma il chemi in ajutor ?Am citit ce a scris, nu e prima oara cand spune asta, sub o forma sau alta. Cum se face ca atunci nu avea deptate dar acuma are ? Daca nu are nici acuma ? De ce acuma merita citit iar inainte merita injurat ? Ciudate sunt caile domnului .

    RăspundețiȘtergere
  33. Eu am puterea sa spun si sa recunosc ,cand cineva are dreptate!,,nu e prima oara cand spune asta, sub o forma sau alta."? Pana acum o spunea .....<<sub o forma sau alta"". Punctele mele de vedere se regasesc peste tot in ceea ce spune-Simplu NU??!!

    RăspundețiȘtergere
  34. Asa da czare, acuma te recunosc. Asta esti tu, me speriasem.

    RăspundețiȘtergere
  35. PENTRU CONFORMITATE_NEACSU SPUNE::
    1. Legea 164 a oferit posibilitatea de a se obţine pensii umflate artificial. Cum? Simplu, omul( nu toţi, dar unii da, îşi planificau ieşirea la pensie şi îşi aranjau (în funcţie de natura serviciului ) în ultimul an zboruri, paraşutări, prime de comandă, salarii de merit, în aşa fel încât când ieşeau la pensie, practic ieşeau cu o pensie cu între 10şi poate chiar 100% mai mare decât ar fi ieşit în mod normal.

    2. Legea 164 crea o diferenţă sau discriminare între cei care ieşiseră la pensie până la apariţia ei sau cei ce ieşiseră la pensie până în 2001 şi cei ce ieşiseră după 2001.

    3. Existau diferenţe foarte mari oricum şi între cei ce ieşiseră la pensie cu mulţi ani înainte şi cei ce ieşiseră mai curând, bineînţeles în defavoarea primilor. Aşa se ajunsese la ciudăţenia că un plutonier major ieşit la pensie după 2001 , avea pensie de două ori mai mare decât a unui colonel care făcuse războiul .

    4. Cei care au ieşit cu ordonanţa au avut pe lângă posibilitatea de a-şi fabrica cuantumul pensiei, şi avantajul unor salarii compensatorii drept ajutoare şi compensaţii pentru că au ieşit la pensie mai devreme ( unii la cerere, e adevărat profitând de o lege care nu făcea nici o diferenţă între cel care era disponibilizat prin restructurare şi cel care ieşea la pensie la cerere pentru că întrezărise o posibilitate de a lucra în viaţa civilă, pentru că nu îşi mai găsea locul în noua armată, sau pentru că se săturase să stea în cizme si să spună am înţeles uno................................

    RăspundețiȘtergere
  36. Cezare , in afara de a repeta , ca un papagal (ceea ce esti) cele spuse de altii , ceva , din capul tau , poti spune ??

    RăspundețiȘtergere
  37. S- a intors lumea cu fundul in sus . Czar da citate din Neacsu ca din biblie. Burcule, inchide blogul mai mult de atat nu mai poti obtine.

    RăspundețiȘtergere
  38. PESTE RIND
    ===========
    UN AUTOMOBIL DE TEREN A PRODUS UN ACCIDENT CU VICTIME MULTIPLE .
    ,, Ucidere din culpa? Blesteme,ghinioane,horoscop defavorabil ?
    Eu zic ,,omor cu premeditare''.
    Cum altfel se poate justifica achizitionarea unor autovehicole supersigure (pentru driver si pasageri )si conducerea deliberata cu incalcarea regulilor in repetate rinduri ?
    Repet,eu zic ,,omor cu premeditare''.
    Priviti zilnic cum procedeaza majoritatea conducatorilor de automobile ,,gheboase''.Blitzuri,flashuri,LUMINI ALBASTRE MASCATE IN RADIATOARE,SUNETE DE SIRENA fara lumini de ,,girofar'',depasiri pe linie continua,depasiri de coloana la semafor sau la calea ferata,depasiri prin dreapta,clacsoane,depasire urmata de frina violenta...Citi nevinovati nu si-au distrus masinile sau nu au fost implicati in accidente inutile din cauza ,,vedetelor'' dependente de mindrie(fara prejudecata)?
    Omor cu premeditare ! ''
    PUIAC

    RăspundețiȘtergere
  39. Ai dreptate Puiac. Dar ce sa faci ? Huidu este un ghinionist. A incercat si el o cristiana pe sosea, credea ca e in Austria la schi, si nu i-a iesit cristiana. Ghinion. Acum un an cam prin acelasi loc, i-a iesit cristiana, tot cu masina , dar atunci militianul obraznic i-a ridicat permisul o luna. "Noroc" ca el si familia lui nu au patit nimic. Doamne ce tragedie pe familia saracului om. A mai avut accident si de motocicleta. Este posibil sa fie vina doctorului care i-a dat medicamente care i-au diminuat judecata. Politia face cercetari pentru a gasi vinovatul.

    RăspundețiȘtergere
  40. Totusi,de ce un om normal (la cap)plateste o masina care este de patru ori mai scumpa decit alta care merge pe acelesi drumuri,la fel de repede,tot cu sonorizare,climatizare,...vibratoare,spatii de stocare si alte alea ?
    EI SPUN CA ESTE PREVEDERE.
    Daca sunt prevazatori,de ce nu respecta regulile de minima siguranta pentru trafic ?
    Eu mentin parerea initiala !
    PREMEDITARE.
    8

    RăspundețiȘtergere
  41. fitze draga , fitze .. cumsa mearga el cu logan ? Pai atunci ce sa faca cu banii , ce sa cumopere cu ei daca nu masini bengoase?

    RăspundețiȘtergere
  42. http://www.youtube.com/watch?v=JyXY_wwGWIQ&feature=related
    8-imistu

    RăspundețiȘtergere
  43. 2011 de Cornel Ivanciuc
    ..................... Vom vorbi mai la vale despre impostură şi impostori, în rîndurile oştirii române. Despre cei care invocă onoarea în gesturi şi atitudini care dezonorează uniforma militară.
    Marea Mută, numele de cod al Armatei Române, se dă zilele acestea victimă. Zice că ţara i-a luat din pensie. Pretinde că Puterea o sacrifică pe altarul unor interese meschine. Una dintre cele două portavoci ale demnităţii Armatei, un colonel gras, cu părul vîlvoi, faţa năduşită şi mîinile ca cinci perechi de crenvurşti fierţi, pe care şi le agită întruna pe deasupra capului, ameninţă Puterea cu puciul. Dolofanul tare în clanţă pare un caz izolat pentru Marea Mută. Dacă i-ai pune o armă în mînă, ori s-ar speria de ea şi ar fugi mîncînd pămîntul, ori ar apuca-o ca pe o lopată. Pe umflat îl cheamă Mircea Dogaru şi a fost cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie şi Teorie Militară, condus pînă în 1989 de Ilie Ceauşescu. Rotofeiul este şeful Sindicatului cadrelor militare disponibilizate, în rezervă şi în retragere. Deviza sindicatului este „Honor et Patria. Vae victis!“, adică „Onoare şi patrie. Vai de cei învinşi!“.
    Care onoare, monşer, cînd Dogaru este ginerele general-colonelului Vasile Petruţ, fostul comandant al trupelor de grăniceri, absolvent al Academiei Militare „Frunze“ de la Moscova, unde va fi racolat de GRU? După Revoluţie, Petruţ va fi vicepreşedintele PSM, condus de Ilie Verdeţ, iar ginerele său Dogaru va colabora cu PRM şi va scrie la cele două publicaţii ale lui C.V. Tudor. Apelurile sindicatului condus de Dogaru sînt găzduite de regulă în ziarul Tricolorul, portavocea unei rotonde de generali şi colonei semianalfabeţi, care şi-au făcut din strigătul de luptă al tribunului platforma nostalgiilor comuniste. Cazul Dogaru, care manipulează un regiment de nemulţumiţi, ilustrează o secvenţă deloc neglijabilă a rezerviştilor Armatei Române, la şapte ani după intrarea României în NATO. Un regiment de învinşi de realitate, manevraţi de o pereche de colonei de paradă, făcuţi la apelul de seară: istoricul militar Dogaru, specializat în istorie antică, medievală şi arheologie, şi jurnalistul militar Valeriu Pricină, fostul director al trustului de presă al Armatei.

    ARTICOL PRELUAT DE PE ACADEMIA CATAVENCU.ARTICOLUL INTREG POATE FI CITIT PE EDITIA PRINTATA.

    RăspundețiȘtergere
  44. Dragi colegi ,daca a-ti stii cine e Ivanciuc atunci o sa va dati seama CA SUNT DIN ACEEASI BREASLA CU DOGARAU. SE PARE CA A INCEPUT DIN NOU SA-=SI DEA LA GIOALE.VREMURILE SUNT TULBURI SI TREBUIE SA-TI FACI LOC PE UNDEVA. Pe Ivanciuc il cunoaste tot Clujul. Daca nu ma insel CHIAR A FOST DECONSPIRAT CA MARE COLABORATOR AL SECURITATII. Pe la noi se spune"RADE HARB DE OALA SPARTA!"

    RăspundețiȘtergere
  45. Asa ne trebuie daca ne lasam condusi de un civil care nu stie cu ce se mananca armata.Nici nu poti sa il contrazici pe autorul articolului, pentru ca are dreptate. Si uite asa, toata armata e dispretuita din cauza unui civil pervenit.

    RăspundețiȘtergere
  46. ,,toata armata e dispretuita din cauza unui civil pervenit ''?
    Dar de dna. Lupu si dl.Fratila ce zici?!

    RăspundețiȘtergere
  47. 16 octombrie 2011,19:01; Anonim spunea ...
    S- a intors lumea cu fundul in sus . Czar da citate din Neacsu ca din biblie. Burcule, inchide blogul mai mult de atat nu mai poti obtine.
    =================
    NU, prietene anonim!
    Ii multumesc lui Czar pentru semnalare!
    In loc de a inchide Blogul, am decis preluarea intregului material! Un material excelent! Merita a fi citit si comentat in egala masura.
    Multumesc autorului, d-lui Neacsu Marin.

    RăspundețiȘtergere
  48. @admin
    EEEE! acu sa vezi cum sar la gat parvenitii
    ca le-ai cam luat "aerul"
    si uite asa daca spui adevarul devii brusc porcotaliu....ce-i intereseaza pe ei adevarul,doar "punguta cu doi bani" ca de "honor et patria" ce sa mai zic???Nici n-a existat vreodata in mintea lor!!
    dedicatie pt M.A si Nela

    RăspundețiȘtergere
  49. ....bine ca sunt multi cat sa umpli doua autobuze,da'sunt cativa cu o guraaaa cat o sura
    SI CE DACA:):)!?

    RăspundețiȘtergere
  50. atat dobritoiu cat si mihail popescu sunt MEMBRI DE PARTID si 'joaca cum li se canta'
    La ce va asteptati???Ei nu maisunt demult generali prin comportament si fripturism,Ei primesc ordin de la partid,asa ca lasati-o mai moale p-aia cu gradul de general.Ciolanul de parlamentar conteaza acum pentru cei doi.PUNCT.

    RăspundețiȘtergere
  51. Nu stiam cine l-a recuperat pe specialistul in dezinformare, Cornel Ivanciuc!
    Articolul scris despre Sindicatul cadrelor militare nu mai lasa dubii!!

    RăspundețiȘtergere
  52. @Don Corleone,
    Banul este ochiul dracului!
    De unde pana unde "honor et patria"?
    De peste 20 de ani, romanul are alta scala de valori! Majoritatea crede mereu ca va prinde din urma "minoritatea" imbuibatilor, celor care au stiut sa "fure bine"! Bietii de ei! Nu inteleg si nu vor intelege niciodata: majoritatea nu face parte din "sistem", din randul celor "alesi"! Doar Dogaru vrea sa-i abureasca cu "procestele", cu avocatii lui de duzina, chiar daca unii ceva Sefi pe la "frati"!
    Pana la urma, dupa ce vor pierde banutii dati mereu si mereu avocatilor, vor pricepe si ei!
    Oricum, politicienii sunt toti "o apa si un pamant"! Indiferent ce promit, o vor face doar pentru VOT-uri. Nimeni nu va mai avea cum sa dea pe "aranjamente" pensii nemeritate prin munca, contributii de-a lungul anilor!
    Smecherii, de pomana se vor imbata cu apa rece!
    Trebuie sa fi dus cu capul, sa speri ca vei mai obtine bani gramada fara justificari legale!

    RăspundețiȘtergere
  53. Buuun deci am retinut coment-ul despre politicieni
    "toti o apa si-un pamant"stie toata po..pula.tia de "jde mii de ani"
    Ei uite ca aparu' Joana d'Arc sa-i apere pe militari:):):)E CHIAR CAP DE AFIS LA ARTICOL
    Voi credeti???EU NUUUU!!!!!!
    cu stima pt nela bataru!!:)

    RăspundețiȘtergere
  54. Si daca tot mi-ati adus aminte de bani!!
    @mos alecu& nela
    -30% la pensie fiecare(ca tot am postat si nea mosu se face ca nu vede)acum pricepeti ce-i mana pe ei in lupta?Interesul vostru?Nicidecum...al lor!!!
    hai ca mai postez o data(desi nu-mi place) si raspune mosul de adevaratelea!!!

    RăspundețiȘtergere
  55. deci revin in asteptarea unui raspuns CINSTIT
    @mos alecu
    Te ustura pierderea de 30% din pensie??
    DESIGUR CU VARF SI INDESAT!!
    Dar nu vrei nici o secunda sa constati daca ai meritat-o sau nu.iti spun eu SIGUR NU!!!!!!!!
    Nu am nici o problema.Pastreaza-ti banii la nivelul dec.2010.Dar nu mai insista !!esti ridicol!!
    P.S. Fa-ne un calcul cu datele tale complete cu iesirea la pensie pe care ai obtinut-o cf.L164(pensia ta din prezent)(subliniez complete) si atunci vorbim la concret ca sa vedem cat ai fost de nedreptatit
    (Atentie!!fara sc militara ca asa ceva nu ai.)
    Punem pariu ca n-ai curaj....si nici Nela Batiru??
    prietenii stiu de ce...!!
    Vrei credibilitate??
    Hai vorbeste-ne despre situatia ta "proprie si personala"!! de ce pierzi 30%????
    15 octombrie 2011, 22:05

    RăspundețiȘtergere
  56. b Elena alias NELA BATARU ,LA FEL!!!!

    RăspundețiȘtergere
  57. Stelian P.
    Sa ridem cu „mos alecu”:

    „mos alecu spunea...
    17 octombrie 2011, 18:15
    @Plano10 17 octombrie 2011, 09:58 :
    Multumesc !

    Nu am vreun "blazon" de respectat ... am prostul obicei de a spune ce gundesc EU, nu ce-mi spun altii sa gindesc ... si mai am si mai prostul obicei de a nu ma "balangani" , cu ideile si convingerile mele , asa cum bate vintul ... Si mai am un alt prost obicei ... de a ma uita (atunci cind vreau sa fac un pas) nu la "virful pantofului ... ci la ce ma asteapta la pasul 2 , 3 ...

    Despre comentariile cezarusului , curleonului sau steli p-ului ... am doua vorbe :
    -iarta-i , doamne , ca nu stiu ce spun ...
    -nu te pune cu prostul ...”
    .................................................
    Nu vi se pare ca la ora postarii mosul se „balanganea” rau de tot ?

    RăspundețiȘtergere
  58. Wow!
    Prea multa incrancenare!
    Pentru descretirea fruntilor, o amintire strict autentica. Proaspat numit in functie, sunt chemat la Biroul Secretarului de stat pentru o scurta evaluare. La un moment dat, suna telefonul acestuia, fixul.Nu aparusera mobilele.

    Fiind aproape, telefonul bun, aud discutia in ambele sensuri. La telefon un coleg comandant:
    - D-l Ministru?
    - Da!
    - Am onoarea, sunt ...
    - Da, ce doriti?
    - Am auzit ca ma schimbati ...
    - Da, ati auzit bine!
    - D-l Ministru, stiti ... eu ... de ce?
    - D-le, o singura intrebare!
    - Va rog!
    - Unde locuiesti dumneata?
    - In Unitate, D-le Ministru!
    - Stiu. De aia te schimb domnule, pentru ca esti un prost manager! Nici macar pe dumneata nu ai fost capabil sa te conduci. Sa ai macar o casa, a dumitale! Ai inteles? La revedere!
    ===============
    A inchis telefonul.
    A continuat evaluarea.
    Eu deja inghetasem,desi era prin luna mai/'90..
    Nici eu nu aveam casa, nici macar garsoniera!
    In vremurile acelea, mai presus de orice, era serviciul. Asa credeam si eu, precum colegul!
    Nu casa, familia, erau pe primul plan!
    Prosti am mai fost, doamne! Acum, ne meritam soarta! Saraci am fost, saraci murim!
    Lectia "traita", nu m-a ajutat!
    Atunci, nu am inteles nimic!
    Acum, cand imi vad COLEGII MILIARDARI, pricep!
    Eheee ... ce vremuri, ce moravuri!

    RăspundețiȘtergere
  59. Burcule, mai sunt 3 zile si se da verdctul in cazul lui Neacsu. Tu de ce mai tii intrebarea inca 10 zile, sa poata castiga mai multi ? Eu zic ca il vor mazili . Bati palma cu mine inainte de a se vota ?

    RăspundețiȘtergere
  60. Cur leoane , esti sigur ca pe mosu' il doare macar in c.r de credibilitatea in ochii tai ?

    RăspundețiȘtergere
  61. @Ano 20:01;
    Eu zic ca nu-l vor mazili!
    Pariu facut! Batut palma!

    RăspundețiȘtergere
  62. @ano
    pe mine ma doare fix...de el ca oricum nu-l cred!>posteaza prin prisma a minus -30% si atat
    credibilitate= e vorba despre toti,ca el e "dom profesor" cu pretentii nu eu.
    Tu n-ai decat sa te imbeti cu apa rece,ca-ti da mos alecu cu butoiu'
    Si la ce te ajuta??Cai verzi pe pereti si vorbe goale
    sa fii sanatos si sa nu mai crezi in basme....cu mosi:)

    RăspundețiȘtergere
  63. eu am votat printre primii ca pe neacsu o sa-l "rada".A mai trecut ceva timp si scmd s-a inmuiat ca o carpa.Acum cred ca nu mai au tupeu,ca daca se iau acum de neacsu,tocmai acum isi dau foc la valiza.si cred ca o sa-mi schimb votul pentru ca din prima zi in care am votat s-au schimbat multe,multe lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  64. O amintire cu un comandant
    Eram elev in anul doi in scoala militara, in stagiu la Medgidia .Comandant de regiment, colonelul cu sange kaki, Roland Parlogeanu. Ma pregateam sa merg in oras , dupa amiaza ( aveam program de cadre, mai putin cei care ramaneau la instructia de dupa amiaza .. cate unul de pluton . Trec pe langa comandant, il salut. Ma masoara din ochi, timnuta era pusa la punct. Ma opreste:
    Ce faceti tovarase elev ofiter ?
    - tov col, sunt elec cap. Neacsu, raportez: merg in oras.
    -bine tov elev ofiter. ai bani la dumneata ?
    - da tov.col.
    -Cati ai ?
    - pai.. 25.
    -tovarase elev ofiter, astia nu sunt bani pentru un elev ofiter. Cu 25 de lei iese soldatul in invoire . Ia de aici 100 de lei, mi-i dai cand ti-i cer eu .
    - tov col, multumesc , nu e nevoie, am cat imi trebuie.
    - ofiterul trebuie sa aibe mai mult decat ii trebuie. Ofiterul trebuie sa fie pregatit si pentru situatii neprevazute. Sa ai grija de uniforma! la revedere.
    Si a plecat. Cand a spus sa am grija de uniforma se gandea la toate aspectele. Asta era Roland Parlogeanu. Cine l-a cunoscut.. a avut la ce sa mediteze toata viata. Nu mi-a cerut banul inapoi. I l-am dus eu .. din respect , i-a primit, desi nu ii mai voia inapoi. I-a primit fara macar sa incerce sa spuna ca nu era nevoie. Simplu, militareste. Cand mi-a intins mana am crezut ca iau foc. Era o onoare pentru oricine sa stea langa Pirlogeanu, sau sa poata fi laudat de Parlogeanu .

    RăspundețiȘtergere
  65. Corleaoane, pastreaza-ti votul o sa faci bani cu el. Il vor mazili, au tacut numai ca sa il adoarma, si pe el si pe cei ce ar mai putea carai. Dar este la fel de adevarat ca s-ar putea sa isi aprinda paie in cap, nu neaparat acuma, oricand. Eu il cred pe Cashu , daca vrea ii mazileste el. Pana acuma tot ce a spus a fost documentat si il cred cand spune ca are si mai multe de spus. Vrei nu vrei, iti place sau nu, Cashu a fost intotdeauna documentat , nu a vorbit prostii. Cel putin nu pana acuma. Daca el spune ca poate sa ii faca praf, eu il cred. Sunt doar curios ce ar mai fi de spus, pentru ca ceea ce a spus pana acuma e suficient sa schimbe toata conducerea sindicatlui. Cred ca totusi vor fi destul de prosti incat sa il treaca in rezerva. Vreau sa vad ce mai exista compromitator , pana unde au mers politrucii astia.
    PSL

    RăspundețiȘtergere
  66. @PSL
    adica vorbim/gandim la fel
    referitor la documentare/cashu...ca "ailalti"/tabara adversa o tot arde in patriotisme si texte lacrimogene(gargara de la un cap la altu')
    hai sa zic una buna pt cine nu stie hi,hi ca nu ma pot opri din ras hi,hi
    voi stiti ca NELA de obicei este sau foarte obosita,sau stresata sau "coace" sarmale sau gateste pt Pasti cu 1-2 luni inainte....ma rog
    o groaza de probleme....da acum e foarte nervoasa ca cica vrea sa dea scmd-ul in judecata.De ce??? Numai ea stie!!Asa io fi zis alinutza(si ordinul de partid nu se discuta)
    Bai nu mai pot de ras!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  67. ca sa nu ziceti ca mint!!
    Atentie undeva mai jos zice nela..."impotriva vointei mele"
    Eu zic;Cum dracu' domle??!!hi,hi iar se da "victima"??

    ELENA spunea...
    17 octombrie 2011, 09:01
    Ce sa-ti spun, daca nu intru sa comentez, gata, am abandonat proiectul!
    Sunt extrem, extrem, extrem de suparata, cred ca voi face ceva ce nici in cele mai ingrozitoare vise ale mele nu am visat - impotriva vointei mele, voi da sindicatul in judecata! Stiu, pare ceva ireal. Mi-ar place sa ramana doar la nivelul meu de nebunie, dar se pare ca voi fi obligata sa o fac.

    RăspundețiȘtergere
  68. @ Neacsule
    Nu te cunosc, nu stiu cine esti. Dar din toate postarile inteleg ca ai avea ceva legaturi cu SCMD. Si ca acum vor sa te dea afara fara vointa ta. Sfatul meu este urmatorul.... Daca tu ai intrat singur in SCMD si daca SCMD nu iti satisface crezurile da/ti demisia fara rusine, este dreptul tau. Si infiinteaza ce vrei tu, adica un nou sindicat in care sa ma inscriu si eu, un partid in care sa ma inscriu si eu ...ce vrei tu. Dar nu ii lasa sa/si bata joc de tine. Eu am infiintat un sindicat si am dus la primarie , spre solutionare 2500 de dosare intr/o zi. M/au cautat cu politia acasa si n/au avut ce/mi face. Au fost obligati sa solutioneze toate dosarele, iar politistul care a venit acasa a fost obligat sa/si ceara scuze.
    Nu te lasa la ei. Sunt slabi , sunt amarati atata timp cat au in fata adversari adevarati. Si nu te lua nici dupa pupincuristi care dau doar sfaturi fara sa ....cante Mama Leone !

    RăspundețiȘtergere
  69. Hai mai, si mai terminati cu chestiile astea. Cum sa dea Elena sindicatul in judecata ? Pai pe ea cine o mai suna sa o streseze cu probleme de sindicat ? Sa isi parda admiraretii ? Fugi soro de aici . Pai fara sindicalisti Lenush e ca si fara desuuri. A, poate incearca sa santajeze si ea un pic acuma , sa nu o scoata din sindicat si pe ea ca pe cashu. Da .. asa mai merge . In rest, apa de ploaie. A mai ameninnat ea cu nu stiu ce nu stiu cand .. asta e lenush.

    RăspundețiȘtergere
  70. Bai Anonim, cand Elenush participa la infiintarea unui sindicat care sa apere cat de cat ce mai era de aparat, tu in nimicnicia ta , te scarpinai sub pantalonii cu care te/ai mandrit o viata. Ea a avut curajul sa faca si sa spuna . Tu ce ai avut. Te/ai li[pit aici, de acest blog ca o lipitoare hada si urat mirositoare si dai cu noroi in toti. In toti cei care de/a lungul timpului am avut un cuvant de spus , onorabil si militareste. Tu, esti o naparca care sub ascunzisul anonimatului scuipi cu venin in toata lumea. Nu te mai crede ba ca esti destept ca nu este asa si nu vezi ca aproape nimeni nu te mai baga in seama. Anonim ai fost , anonim ramai.
    Sa nu ai speranta ca la vorbele urate pe care ai sa mi/i le scrii iti voi raspunde. Sictir!
    Elena e fata faina chiar daca nu este de aceeasi parere cu mine. Aferim!

    RăspundețiȘtergere
  71. Micutule,
    Nici eu nu te cunosc, dar nu e timpul pierdut. Sunt sindicalist si am intrat in sindicat nu de dragul cuiva ci pentru ca am crezut in faptul ca impreuna putem face ceva . Am militat de la inceput pentru unirea eforturilor tuturor militarilor indiferent in ce forma de asociere, dar (aproape) toate asociatiile sunt infiintate din dorinta unora de a se vedea sefi.Nimeni( aproape ) nu vrea cu adevarat sa lupte pentru drepturille celor in fruntea carora s-au cocotat, iar daca se fece vre-o uniune , toti vor sa fie sefii, sau vioara intai. Eu nu voi iesi din sindicat de buna voie atata timp cat mai cred inca in posibilitatea unei organizatii adevarate. Nu ma intereseaza cine o conduce , daca o face bine. Nu vreau sa conduc nici macar o filiala, pentru ca ma consum prea mult si nu imi pot permite. Nu vreau functii pe nicaieri. Nu sunt membru de partid si nici nu voi fi pana nu va aparea un partid cu sefi care sa imi inspire incredere. M-am pacalit odata cu sindicatul mai bine zis cu conducerea sindicatului. Toate reprosurile de acuma le-am spus domnului Dogaru inca de acum aproape doi ani , de cand ne-am infiintat ca filiala in Craiova . Am citit statutul , am pus pe hartie toate obiectiile si le-am inmanat din partea filialei din ziua in care domnul Dogaru a venit sa ne infiinteze ca filiala . De atunci, nici un raspuns, dar eu nu ma las. Si nici nu ies. Sa iasa cei ce gresesc, nu eu. Eu nu am nimic cu SCMD asa cum tot incearca sa spuna cei ce nu sunt incantati de criticile mele. EU AM CE AM CU MODUL IN CARE ESTE CONDUS. Pentru asta , eu NU IES DIN SINDICAT iar daca sunt cumva dat afara , cum a fost data si Craiova din liga , voi apela la instanta.E dreptul meu, pot dovedi ca nu exista fapte pentru care sa fiu dat afara dar exista fapte pentru care altii trebuie sa plece. Intentionam sa meg la Alba Iulia, dar nu am cauciucuri de iarna .M-am decis sa vad ce vor gandi 70 de oameni, sa ii las sa hotarasca singuri. Astept rezultatul, nu in ceea ce ma priveste pe mine ci in ceea ce priveste sindicatul. Daca ROF/ul actual este votat in forma trimisa de CD in Octombrie, trec pe baricade.A pleca inseamna a ma declara invins.Am avut in cariera comandanti cu care m-am luptat, de zeci de ori mai valorosi si mai periculosi decat cei cu care lupt acuma( care nici macar nu imi sunt comandanti) si nu am cedat. Ar fi pacat sa o fac acuma , cand nu am ce pierde .
    In 98 in timp ce eram in discutii cu colonelul (ulterior gemneral ) Caceu seful Centrului Regional de Pregatire Nato /PfP de la Academia Militara, pentru ocuparea unei functii de instructor de engleza la centrul rspectiv, ma anunta ca domnul general Cioflina comandantul Academiei la vremea aceea, l-a pus sa ma intrebe daca nu vreau sa preiau functia de sef al centrului de limbi straine de la academie care devenea vacant, functie de general la vremea aceea. Am refuzat politicos, PENTRU CA STIAM CA ASTA INCLUDEA O SERIE DE COMPROMISURI SI ABATERI DE LA PRINCIPIILE MELE . NU AS FI FOST DE ACORD SA SCOT SEFI DE PROMOTIE PE CRITERII POLITICE SAU DE GRADE SAU FUNCTII ASA CA AM PREFERAT SA RAMAN UN AMARAT DE INSTRUCTOR DAR SA IMI FAC MESERIA CU PLACERE.

    RăspundețiȘtergere
  72. Micutu
    Subscriu la ultima fraza dar sunt de parerea ei. Tu spui ca e o fata buna, ea nu este de aceeasi parere cu tine si nici eu. Sunt de acord cu ea. Aferim !

    RăspundețiȘtergere
  73. @ Neacsu
    Respect. ,, Armia patria nostra,,.

    RăspundețiȘtergere
  74. @micutzul spunea... 17 octombrie 2011, 23:50
    Gresesti , micutzule ... anonimul nu-i anonim ... el este cur leonul ...

    RăspundețiȘtergere
  75. BOMBA ... a cazut bomba! In curand, explozia!
    =======================
    NOTA:
    =======================
    Comitetul de organizare a Consiliului Natiomal al Reprezentantilor SCMD a fost abandonat de catre consilierul parlamentar Col (r) dr. Constantin MONAC – Secretar General al SCMD, declarat autor al “conceptiei” de modificare a OUG 1/2011, autodeclarat mare iubitor al sindicalistilor militari, dar care nu ezita sa-i ameninte, citam:

    “In temeiul prevederilor legale enuntate in continutul solicitarii mele de demisie va rog inca odata sa o supuneti atentiei CNR ce se va intruni in zilele de 18-19.10.2011 (activitate la care sarcinile de serviciu nu-mi permit sa particip), si sa-mi trimiteti in termenele legale: 1. Extras din procesul-verbal al sedintei CNR. 2. Hotararea judecatoreasca privind degrevarea mea de calitatile si functia detinute in cadrul S.C.M.D.

    In cazul in care nu se va da curs solicitarii mele de demisie voi fi nevoit sa ma adresez in nume personal instantei de judecata competente (Judecatoria Sectorului 1) pentru a hotara eliberarea mea din calitatile si functiile detinute in S.C.M.D.Pentru o astfel de situatie nedorita prezenta scrisoare constituie procedura prealabila.”

    Publicat de Sindicatul Militarilor
    17.10.2011

    RăspundețiȘtergere
  76. Mesaj pentru creduli, referitor la o initiativa legislativa de modificare a ... OUG nr.1/2011 (?!)

    Cu entuziasm juvenil, ca sa nu spunem cu mandrie patriotica si revolutionara, niste domni/doamne au postat pe internet, in facsimil, un Proiect de initiativa legislativa depus la Biroul Permanent al Senatului, pe data de 05.10.2011. Proiectul se intituleaza:”Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.1/2011, privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala”.
    Prima intrebare menita sa spulbere entuziasmul credulilor care s-ar putea bucura vazand nazdravania:
    - Oare chiar nu stiu credulii care au inventat aceasta gaselnita propagandistica si cei care au semnat-o, poate de buna credinta, ca initiatori (deputati si senatori) ca respectiva Ordonanta nu mai exista de luni bune, devenind, dupa ce a fost votata la doua maini, prin publicare in MO nr.511/19.07.2011 – Legea nr.165/2011?
    - Oare sa nu priceapa aceeasi, plus papagalii care s-ar putea bucura ca nu poti amenda ceva ce nu mai exista?
    - Presupunand ca zabaucii nu stiu ce fac, oare nu-si dau seama, aceeasi papagali care se bucura, ca o astfel de initiativa chiar in “procedura de urgenta” zace vreo doi ani prin Parlament, pana este trantita definitiv (a se vedea proiectul depus in noiembrie 2009 pentru amendarea Legii 329/2009, depusa in noiembrie 2009 si respinsa in iunie 2011)?
    - Oare nu inteleg cei manipulati, indusi in eroare, ca aceasta bizara initiativa inseamna acordul nostru definitiv, cu despartirea de statutul de militar, cu acceptarea statutului de civil –”beneficiar” al unei pomeni, pentru totdeauna, in baza punctului de pensie?
    Punctele 1 si 2, adica amendamentele sunt superbe! Preiau, fara jena, o parte din ultimatum-ul SCMD din 24 ianuarie a.c., insa numai acea parte care se refera doar la cuantum: pensiile scazute, in baza ilegalei recalculari, sa revina la cuantumul din decembrie 2010, iar cele marite propagandistic sa ramana asa. Dar aici se opreste asemanarea pentru ca intervine imediat lipsa crasa de cunostinte juridice, prin adaugirile: “…dar nu mai mare de 8000 lei…” - de ce nu 6, sau 10, sau 15.000? - “pe toata perioada in care pensia calculata in baza metodologiei de revizuire (care din ele?- n.n.) si a valorii punctului de pensie este mai mica decat pensia cuvenita in decembrie 2010”.
    Bai, “neicusorilor”, daca punctul de pensie a fost de 738, 28 lei in 2010 (cand nu ne privea, pentru ca eram militari in rezerva), este de 732,8 lei astazi si va fi de 540 lei in ianuarie, cum poti impune un cuantum fix, ala din decembrie 2010, cand pensia ta de civil amarat va scadea cu o treime, prin scaderea punctului de pensie? Asta este aritmetica Robertei Anastase si gandirea geniala a dnei Lupu!...

    RăspundețiȘtergere
  77. Mesaj pentru creduli,..
    Cu un aplomb deosebit, creatorii acestei bizarerii ii asigura, practic pe domnii Igas, Maior si Oprea ca, citam “miile de procese aflate in prezent pe rolul tribunalelor si curtilor de apel din Romania, multe dintre acestea castigate de reclamanti din prima instanta” nu-i vor mai deranja pe opresori, deoarece “adoptarea prezentei propuneri legislative ar duce, de indata, LA LIPSIREA DE OBIECT (expresia din raspunsurile standard la contestatiile noastre –n.n.) a cauzelor respective”.
    Atragem atentia fericitilor cu duhul ca ”lipsita de obiect” a fost OUG nr.1/2011 si este actuala Lege nr.165/2011, care si-au propus sa revizuiasca deciziile de pensie nule de drept, date in plina perioada de suspendare definitiva si executorie a recalcularii, ilegal, in perioada 27 decembrie 2010 – 06 ianuarie 2011. Drept dovada, SCMD a castigat aproape 3000 de procese in prima si a doua instanta, din cele 21.753 deschise si a castigat 111, definitiv si irevocabil, in recurs impotriva guvernului. Prin urmare, 111 membri SCMD nu mai sunt “asistati”, “beneficiari”, ci au redevenit, prin dovedirea lipsei de obiect a Legii 165/2011 (fosta OUG nr.1/2011) si desfiintarea statutului de lege unica a Legii nr.263/2010, din nou MILITARI IN REZERVA, CU PENSII MILITARE DE STAT, IN BAZA LEGILOR 164/2001 SI 179/2004.
    Pentru cei care se tem ca valul de decizii de pensii revizuite, cu scaderi masive de cuantum, care ne va lovi in noiembrie–decembrie 2011, ii va nenoroci in ianuarie 2012, SCMD a pregatit singura solutie de prelungire a acordarii cuantumului actual al pensiilor, pana la solutionarea definitiva in justitie - recurgerea la ordonanta presedentiala.
    Speranta noastra este sa revenim toti la statutul de militar in rezerva, si pensiile noastre sa creasca proportional cu cresterile salariale ale activilor, nu sa ramana batute in cuie sine die, cum nu s-au gandit initiatorii acestei trasnai juridice.
    Mai mult, atragem atentia legiuitorului ca, in loc sa se economiseasca, déjà s-au cheltuit in plus 100.000.000 de euro cu experimentele pe spinarea rezervistilor. Oare initiatorii nu s-au gandit si la impactul financiar pe care-l implica acesta aberatie care ii nenoroceste, definitiv, pe rezervisti, pecetluidu-le statutul de civili?

    Honor et Patria! Vae victis!

    PRESEDINTELE SCMD,
    impreuna cu Comitetul de organizare a Consiliului National al Reprezentantilor SCMD

    NOTA:
    Comitetul de organizare a Consiliului Natiomal al Reprezentantilor SCMD a fost abandonat de catre consilierul parlamentar Col (r) dr. Constantin MONAC – Secretar General al SCMD, declarat autor al “conceptiei” de modificare a OUG 1/2011, autodeclarat mare iubitor al sindicalistilor militari, dar care nu ezita sa-i ameninte, citam:
    “In temeiul prevederilor legale enuntate in continutul solicitarii mele de demisie va rog inca odata sa o supuneti atentiei CNR ce se va intruni in zilele de 18-19.10.2011 (activitate la care sarcinile de serviciu nu-mi permit sa particip), si sa-mi trimiteti in termenele legale: 1. Extras din procesul-verbal al sedintei CNR. 2. Hotararea judecatoreasca privind degrevarea mea de calitatile si functia detinute in cadrul S.C.M.D.
    In cazul in care nu se va da curs solicitarii mele de demisie voi fi nevoit sa ma adresez in nume personal instantei de judecata competente (Judecatoria Sectorului 1) pentru a hotara eliberarea mea din calitatile si functiile detinute in S.C.M.D.Pentru o astfel de situatie nedorita prezenta scrisoare constituie procedura prealabila.”


    Publicat de Sindicatul Militarilor
    Trimiteţi prin e-mail Postaţi pe blog!Distribuiţi pe TwitterDistribuiţi pe Facebook

    RăspundețiȘtergere
  78. Nebunie curata. Revolta lu'Dogaru impotriva deputatei Alina Gorghiu/PNL ???:
    ===============
    17.10.2011
    Mesaj pentru creduli, referitor la o initiativa legislativa de modificare a ... OUG nr.1/2011 (?!)
    Cu entuziasm juvenil, ca sa nu spunem cu mandrie patriotica si revolutionara, niste domni/doamne au postat pe internet, in facsimil, un Proiect de initiativa legislativa depus la Biroul Permanent al Senatului, pe data de 05.10.2011. Proiectul se intituleaza:”Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.1/2011, privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala”.
    .........................
    Honor et Patria! Vae victis!
    PRESEDINTELE SCMD,
    impreuna cu Comitetul de organizare a Consiliului National al Reprezentantilor SCMD
    ========================
    Cine descalceste itele ???
    D'aia il da ELENA pe SCMD/Dogaru in judecata?

    RăspundețiȘtergere
  79. ..SUPARAT...SUPARAT...SUPARAT ..mi-s DOAMNE IARASI hi,hi,hi.....

    RăspundețiȘtergere
  80. Titlu de titlu:
    ==============
    Dogaru, o face zabauca pe deputat Alina Gorghiu!
    ==============
    Spuneti careva, repede, repede, ca nu am dreptate, ca ma insel, ca speculez eu aiurea!!!!
    Plano10, Neacsu, CEZAR, Micutzu, Don Corleone si toti ceilalti: Ce stiti? Voi ce intelegeti?

    RăspundețiȘtergere
  81. Da domnule Burcu, asa e. Este foarte bine legata demisia domnului Monac de aceasta initiativa legislativa a PNL si de comunicatul domnului Dogaru care a vrut sa loveasca in Elena pentru ca nu l-a invitat oficial la acea adunare a deputatei Alina Gorgiu. A explodat mămăliga. Domnul Monac îşi dă demisia din funcţia de secretar general al SCMD şi cere CNR să îi pună în discuţie demisia iar apoi să acţioneze conform legii, adicî ceea ce spuneam eu cândva regeritor la art. 14-19 din legea 54, confirmând că aveam dreptate. În această situaţie, se va ajunge acolo unde spuneam eu la hotărâre judecătorească. Şi uite că se confirma ceea ce spuneam sau propuneam că ar fi trebuit să facă conducerea sindicatului pentru a evita toate problemele.
    Bineînţeles că ceilalţi membri ai CD , fifeli lui Fidel Dogaru, vor începe o campanile furibundă âmpotriva domnului Monac , prin care se va pune pe tapet şi că a spart un geam când era la grădiniţă sau a înjurat pe tovarăşa şi a scuipat pe poza de pe cartea de artimetică.
    Văzând însă şi mesajul domnului Dogaru vizavi de iniţiativa parlamentarilor în preambulul comunicatului dlui Monac, înţeleg şi motivul demisiei domnului Monac , sau mai bine spus de ce s-a ales momentul acesta şi se explică şi demisia doamnei Elena. Treburile încep să prindă miros politic, exact ce spuneam cândva că se va întampla , dracul şi-a vârât coada printre sindicalişti odată cu introducerea subiectului politică în şedinţele sindicaliştilor. Acuma e înteresant de urmărit reacţia celorlalţi fruntaşi sindicalişti, prinşi şi ei prin unele partide. De partea cui se vor situa ? Era LMC că se va ajunge aici , eu de asta spuneam că nu trebuie să ne lăsăm angrenaţi în activităţi politice, ca sindicat să nu facem protocoale cu partidele şi să stabilim o limită clară între sindicat şi propaganda electorală.
    Regret un lucru : Când doamna Winzer a plecat, domnul Monac şi doamna Elena , care aveau de atunci puncte de vedere diferite faţă de ceilalţi membri ai CD, au părăsit-o, ca să folosesc un termen bland. Dacă ar fi fost lângă dânsa atunci, nu s-ar fi ajuns aici . Greşelile se plătesc. Va urma o campanile murdarăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă, murdară rău împotriva domnului Monac, Ultimul Mohican din CD.
    Cert este c[ toate astea se vor intampla din cauza de orgolii personale si din cauza de amestecarea sindicatului in politica. Nu vreau sa spun ca sunt oracolul din Craiova , dar am incercat sa atrag atentia asupra pericolului amestecului sindicatului ca organizatiein propaganda electorala.Uite unde am ajuns. S-a terminat cu unitatea de nezdruncinat [n jurul unicului conduc[tor. Vor urma si alte demisii din sindicat ale unor sefi de filiale cu functii sau simpatii USL dar in mod deosebit PNL.Domnule Dogaru, mai este Neacsu dusmanul SCMD pentru ca v-a prevenit de aceste pericole ? CNR trebuie amanat altfel va fi un fiasco total.

    RăspundețiȘtergere
  82. @Anonim 09:25 si nu numai:
    =============
    Daca ai fi citit Postarea facuta de Admin, la care comentezi din greu aiurea, ai fi inteles ca nu te inseli, ca Dogaru a luat-o in "penita" si pe Alina Gorghiu + alti vreo 21 de parlamentari! Asta e Dogaru!!! Face albie de porci pe toata lumea!!!! [Vad ca este suparat ca nu i se recunosc meritele, ca i s-au "furat" IDEILE marete si atat de pretioase!]

    RăspundețiȘtergere
  83. Zau asha Cashule, hai sa te facem presedintele sindicatului. Acu-i momentul sa dam "o lovitura de palat"...

    RăspundețiȘtergere
  84. o palitura bri,o palitura......

    RăspundețiȘtergere
  85. Elena nu demisioneaza din sindicat asa cum anunta cineva. Doreste doar sa i se recunoasca oficial statutul de .. demisionar din Comitetul Director, prin hotarare judecatoreasca, ca si domnul Monac. CNR trebuie sa ia in discutie aceste demisii daca vrea sa fie legal. Daca nu, consecintele vor fi foarte grave.

    RăspundețiȘtergere
  86. elena in doua luntrii??glumesti!
    in "n" luntrii!

    voi aveti idee despre termenul "demisie"??
    eu am demisionat de vre-o 7 ori dupa ce am iesit la pensie.cititi legea macar acolo unde spune ca
    \demisia este un act unilateral nu poate fi refuzata si (atentie) nici macar nu trebuie justificata!!
    Ce dracu o tot aburiti cu demisie aprobata sau nu?
    Ori iti dai demisia ori NU ce atata "joc de glezne"
    Iar ma enervez cand vad atata parsivenie.

    RăspundețiȘtergere
  87. @D.C. Parol -aici ii vorba de demisia instil ...militer!!!

    RăspundețiȘtergere
  88. Anonim spunea...


    Orice s-ar spune, tavalugul recalcularii/revizuirii pensiilor militare a pornit de la cateva sute de mari smecheri / smenari (poate ceva sub 1000) care si-au masluit pensiile obtinute in baza L164 amendata si supraamendata.Problema se putea rezolva in regim de urgenta si ieftin ca braga prin verificarea legalitatii tuturor pensiilor militare in plata la nivelul lunii dec 2010, mai mari de 1000 de euro.Caci in acest segment-peste 1000 de euro s-au facut smecherii mai mari sau mai mici si au rezultat pensiile acelea fff mari-total nejustificate in buna masura. Nu zic, din cca 2200 pensii peste 1000 euro(asa ar rezulta din tabele), multe o fi corect calculate. Cca 1000 (poate si mai putine) e clar ca au fost smenuite. Nici acum nu e prea tarziu sa fie verificata legalitatea obtinerii acestora(desigur, in cazul in care solda a fost confundata cu totalitatea veiturilor iar in venituri au fost incluse toate bazaconiile ...e caz penal de-acum....)in contextul in care marii perdanti/smecherii becheri au umplut salile tribunalelor cu cererile lor absurde

    RăspundețiȘtergere
  89. @neacsu
    explica-mi si mie cum e aia sa ti se recunoasca demisia prin hotarare judecatoreasca:):),dupa care trecem sa mai citim legea, ca si monac "se face ca face"Chiar s-a umplut lumea de prosti??eu cred ca nu!!dar deja sunt nepermis de multi!
    Pune-ti botu' la parsivii astia??
    si daca ai memorie scurta cashule iti repostez ca sunt vorbele viperei nu ale mele
    Don Corleone spunea...
    ca sa nu ziceti ca mint!!
    Atentie undeva mai jos zice nela..."impotriva vointei mele"
    Eu zic;Cum dracu' domle??!!hi,hi iar se da "victima"??

    ELENA spunea...
    17 octombrie 2011, 09:01
    Ce sa-ti spun, daca nu intru sa comentez, gata, am abandonat proiectul!
    Sunt extrem, extrem, extrem de suparata, cred ca voi face ceva ce nici in cele mai ingrozitoare vise ale mele nu am visat - impotriva vointei mele, voi da sindicatul in judecata! Stiu, pare ceva ireal. Mi-ar place sa ramana doar la nivelul meu de nebunie, dar se pare ca voi fi obligata sa o fac.
    17 octombrie 2011, 21:55
    Don Corleone spunea...
    Kafka ar fi invidios!
    17 octombrie 2011, 21:57

    PS Nu stiu ce ma face sa cred cashule ca "te cam intinzi la struguri" s-ar parea ca pe unii "justitiarul"din tine ii cam trateaza cu alte unitati de masura.Ai nevoie de aliati,pentru "succesuri"??Devii cam...interesat,prea interesat si doar acolo unde iti covine.Sper ca nu vei fi elena 2??

    RăspundețiȘtergere
  90. Abia l-am aflat !
    ,, Un catolic, un protestant, un musulman si un evreu discutau la masa de pranz:
    Catolicul: Am o avere mare... voi cumpara Citibank!
    Protestantul: Sunt foarte, foarte bogat asa ca voi cumpara General Motors!
    Musulmanul: Sunt print, sunt fabulos de bogat.. intentionez sa cumpar Microsoft!
    Evreul a mestecat calm in cana de cafea, a asezat lingurita pe masa, a sorbit linistit din cafea, s-a uitat la ei si le-a spus pe un ton indiferent:
    - Nu vand nimic! ''
    I satzic

    RăspundețiȘtergere
  91. Monac asta e barbat sau presu' de la usa??
    Ori sta ori pleaca acasa si gata.Ce ne tot kkm pe noi cu o fi si-o pati.Pana la urma e un la...giu si asta.

    Sau dogaru il are "la mana" Hopaaaaa!!

    RăspundețiȘtergere
  92. Stati aproape! Urmeaza stirile serii!
    De mare importanta, pentru SCMD-CNR.
    Bombele au cazut si explodat in SCMD!
    Incredibil, dar adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  93. uite ca gasii adineauri pe planox
    Zice nenea.....
    comentati voi!

    Anonim spunea...
    18 octombrie 2011, 20:15
    Este un mare adevar ca,acest dogar si gasca lui se infrunta in continuare din cotizatiile credulilor lui sindicalisti,si-au croit salarii de peste 5.000 lei,se tin numai de chiolhanuri,mai ales in teritoriu(la Constanta,de exemplu,in urma cu o saptamana,la Casa Brancoveneasca).Am fost si eu membru pana la 15.10 cand am plecat ,impreuna cu alti 22 de camarazi,scarbiti de atitudinea fascista a lui dogaru,macovei,danulescu,toma & compania. Si acestia si-au dat salarii intre 2000 si 3500 lei pe luna.Aici puteti constata culmea fariseismului:colonelul macovei este de doua ori presedinte,al sindicatului si al asociatiei cultul eroilor.

    Don Corleone spunea...
    18 octombrie 2011, 20:40
    @ano 20:15
    Pam,Pam!!

    RăspundețiȘtergere
  94. Corleone
    Eu nu am afirmat ca trebuie aprobata demisia , am spus ca trebuie luata in discutia CNR pentru a se lua act de ea si a se face propuneri de completare. Apoi trebuie instiintata judecatoria sect 1 pentru a se trece modificarile in registrul unde s-a facut inscrierea sindicatului, asa cum spune Legea Dialogului Social. Daca nu cunoasteai aceste proceduri m, acuma le cunosti. E nevoie de desen ? Celuilalt .. comentator, care se pretinde jurist, nici nu ii mai explic.Tot facand pe prostul risca sa ramana asa.

    RăspundețiȘtergere
  95. Bai ce liniste pe infoM!!.E ca lunea in biserica!!hi,hi.Ei "nu stiu nimic saracutii"

    RăspundețiȘtergere
  96. Nu nu e nevoie de "desen"Deja incepi sa devii arogant!!
    Mai bine reciteste ce ai scris prima data,vezi ce se intelege si ordoneaza-ti ideile mai bine
    Ce ai scris acum e corect,dar trebuia sa te "trag de maneca"??
    Vad ca nu vrei sa aplici propriul tau motto:
    "CEL CARE GANDESTE ALTFEL DECAT MINE , NU MA JIGNESTE , MA COMPLETEAZA!" si asta ma cam dezamageste.Parca ar fi prima sau ultima data!!
    Ma duc totusi sa vad Vocea RO parca e mai relaxanta

    RăspundețiȘtergere
  97. Hei,
    Chemati-va sau anuntati participantii la CNR!
    Admin anunta "explozia unor bombe"!
    Eu cred ca sunt destinate, mai ales, participantilor la CNR - SCMD - ALBA IULIA.

    RăspundețiȘtergere
  98. In ceea ce priveste demisia lui Monac , situatia este urmatoarea :
    Monac si-a inaintat demisia de ceva timp cerand ca aceasta sa fie luata in discutia CNR apoi facuta modificarea la judecatorie. Dogaru nu este de acord cu acesti pasi pentru ca ii e teama sa meaga la judecatorie. Prietenii stiu de ce . De aici scandalul si amenintarile cu judecata si din partea lui Monac si a lui Elena, pentru ca nu li nu se aplica procedurile statutare. Doamnul Dogaru ii vrea afara , dar fara a face modificari la judecatorie, fara a pune in discutia CNR. Ii e frica domnului Dogaru ca luandu-se in discutie dosarul sindicatului, cineva va realiza ca scartaie ceva acolo. Capisci ? Mai e cineva care nu a inteles cum stau lucrurile ? pentru a vedea cum a rezolvat Dogaru aceste aspecte, intrati pe pagina SCMD vorbe si fapte de pe blogul meu. Nu imi fac publicitate, dar vad ca unii nu cunosc aceste aspecte.

    RăspundețiȘtergere
  99. Corleaone, te rog sa dai copy paste unde am spus eu ca trebuie sa li se aprobe demisiiile. Nu te supara, eu nu gasesc.

    RăspundețiȘtergere
  100. Ragea revine
    Posted on 17 octombrie 2011 by Sorin Dumitrascu

    Foarte tare! Ar fi aproape ca-n cantecul cu “Ma’ntinsei in drum lungit, sa vad dusmanii ce zic”. Inca nu-i 100% sigur, dar se pare ca Radu Ragea… is back.

    Explicabil deci de ce ministrul doar imputernicea secretarul general cate-o saptamana sa-i tina locul. Interesant care va fi reactia celor care s-au lepadat si mai ales a ANP care s-a grabit sa confirme.

    De precizat ca ANP a confirmat desi Dispozitia primului ministru nu fusese publicata in Monitorul Oficial, si pare-se nici nu va fi daca informatia se confirma.

    PS Se pare ca ANP a destelenit in sfarsit reteaua si de azi mail-urile FSANP scapa iarasi in sistem. Sa fie primit.

    RăspundețiȘtergere
  101. Si sa stii ca accept cu placere puncte de vedere diferite, dar nu insinuari sau interpretari rauvoitoare. Nu fac neaparat aluzie la dumneata, vorbesc la modul general. Daca gresec, ridic mana sportiv, dar sa nu mi se puna in carca faopte sau vorbe de care nu ma fac vinovat.

    RăspundețiȘtergere
  102. Zau asha Cashule, hai sa te facem presedintele sindicatului. Acu-i momentul sa dam "o lovitura de palat"...

    RăspundețiȘtergere
  103. Curuleonule ... da' tu esti prost - prost ... Pai nu erai si tu unul dintre boii care urlati ca orice modificare in 'organili' de conducere ale sindicatului trebuie "raportata" la "trebonal" ... "trebonal" care arata ca a aflat ce i-ai spus tu , printr-o sentinta ...
    Demisia din conducerea sindicatului "insemneaza" schimbarea componentei organelor de conducere ... nu-i ca cind demisionezi tu de la crisma ...

    RăspundețiȘtergere
  104. Daca mai intirzie mult stirile se termina programul la OTV !

    RăspundețiȘtergere
  105. Ce sa faci mai lui curleone ii place sa se dea si el telectual si se ia ne casu ca sa arate cat de prost e ca nu pricepe ce a spus omu. La fel si planix , marele julist, se face ca nu precepe si incearca sa il ia peste picior pe neacsu care a spus de tz ori ca orice schimbare de membri in conducere se face prin trebonal. Dar cand esti prost si vrei sa te dai destept, faci dovada ca esti mai prost decat credeau chiar si cei ce stiau ca esti prost.

    RăspundețiȘtergere
  106. ,,Stati aproape! Urmeaza stirile serii!''
    -
    Dom'comisar, ,,inchide la non/stop'' !
    Ne dati ,,bomba''?
    I satzic

    RăspundețiȘtergere
  107. @boul 22:11
    Nu am zis niciodata tampeniile debitate de tine.Se vede ca esti disperat!!

    Daca tu esti X si iti dai demisia barbateste(te duci acasa si PA) ce te f..te aia de trebonal e treaba ta??Crezi ca nu are cine rezolva problema?
    Si tu esti unul din aia "de neinlocuit"
    Eu vorbeam despre cine e si ce face monacu' si nela ei pt ei.si tu vii ca boul(scuze dar tu esti PRIMUL NESIMTIT care ai vorbit) si incepi sa-mi faci mie "teoria chibritului" ca ce ar fi daca si cu parca??
    Daca ai interes la bani si la functii in scmd-srl spune dracului adevarul si nu te mai da cocos acu' la spartu' targului ...anonimule....
    cuvantul asta "anonim" mai are un pic si devine mai rau ca o injuratura de mama.Da asa sunt astia unic/unici.Ca orice sobolan paraseste corabia care se scufunda dar mai intai turbeaza si musca.Ai musca-o si pe ma-ta pentru banutii lu dogaru' este??Vorba vine ai lu' dogaru :) ca nu-s si n-au fost ai lui niciodata

    PS Raman la parerea mea:
    A posta ca anonim echivaleaza cu a fi ultimul gunoi.Ca nu va place??
    desigur de asta si sunteti gunoaie in primul rand ca oameni, ca militari??...mi-e rusine cu voi.Mergeti la lins blide la scmd!!

    RăspundețiȘtergere
  108. ..."nu-i ca cind demisionezi"

    "bravos" toarsu'!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri